hits

september 2017

Jeg fant løpegleden i Kroatia

Jeg smiler her jeg sitter, og smilet er et resultat av så enormt mye. Vi har hatt en super vellykket treningscamp, med 35 jenter som har gitt så mye av seg selv, gitt alt på øktene, stiltl gode spørsmål og lært masse. Været har vært fantastisk, maten nydelig og hotellet helt supert. Pia og meg fungerer så bra som partnere på slike reiser, og jeg kjenner at jeg sitter her med en god og ekte følelse av lykke. 

Det er enda en grunn til at smilet er ekstra stort og det er fordi jeg har funnet tilbake til løpegleden på denne turen her. Jeg vet ikke helt når jeg skjedde, men i løpet av denne uken har gleden og den ordentlig gode løpefølelsen snikt seg tilbake. På dagens morgentur måtte jeg stoppe opp og kjenne ordentlig etter, og det finnes ingen tvil - jeg er skikkelig tilbake på løpedilla. Jeg har gått så mye tur den siste tiden, trasket i vei i skog og mark, i motbakke på mølla og rundt om i Kristiansand sentrum. Jeg har gått og gått, men ikke helt klart å få i gang løpingen, og har jeg løpt så har det ikke vært det samme som før. 

Nå derimot, nå kjenner jeg at det kribler i bena og jeg har ordentlig lyst å løpe. Det føles så utrolig bra, og jeg kjenner at dette har jeg savnet. Kanskje var det sola og varmen her i Kroatia, kanskje var det endret miljø og nytt ukjent terreng. Eller kanskje var det bare det å få en pause fra løpingen som har gjort at det løsnet og løpegleden er tilbake for fullt. Uansett hva det var så er jeg så lykkelig over at det har skjedd. 

Jeg ser frem til en sprek løpehøst, med gode turer i frisk, kjølig høstluft. I skrivende stund sitter jeg i resepsjonen på hotellet, bussen henter oss om 30 minutter og reisen hjem til Norge starter. Det har vært en nydelig uke, og jeg har enda både et par treningsøkter og enda litt mer treningsreise-stoff til dere. Nå skal jeg samle gjengen og se at alt er under kontroll før vi setter oss på bussen som tar oss til båten inn til Split, og videre ut ti flyplassen. 

Dette har vært så nydelig, og jeg tar med meg enormt med gode minner og opplevelser fra Kroatia. Nå venter høsten i Kristiansand, og jeg har aldri vært mer klar. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

En brutal og effektiv rumpetrening

Plutselig var dagen her, den siste dagen på treningscamp. Hvor i all verden har tiden gått? Heldigvis starter ikke reisen vår hjemover i morgen før kl 15, så vi har noen timer til å kose oss i sola, og være sammen med jentene i morgen også. 

Dagen i dag har vært fylt med masse trening, sol, kos og nydelig mat. Vi startet dagen med en heftig intervalløkt, hvor jentene vi teste følgende intervaller: 

 • 3 minutters intervall x 2 (pause 1,5 min)
 • 2 minutters intervall x 3 (pause 1 min)
 • 1 minutts intervall x 4 (pause 1 min)
 • 30/30 intervall x 5
 • 45/15 intervall x 3

Etterpå var det frokost, solings, kos og lunsj, før vi kjørte på med campens siste økt som var en solid styrkeøkt på rumpe og ben. Vi la opp økten slik at vi først kjørte en god aktiverings del, med minibands og diverse aktiverings-øvelser for rumpe. Deretter durte vi på med selve økten som så slik ut: 

 • Gående utfall med vekter
 • "hunden som tisser" med strikk
 • Bulgarske utfall 
 • Ettbens markløft med bakre ben elevert + vesktskive
 • X-walk med strikk
 • Jumping jacks med knebøy 
 • Sideplanke med benhev en side
 • Sideplanke med benhev andre side
 • Goblet squat med strikk og vekter 
 • Step ups men kneløft 

10 stasjoner, 45 sekunders jobbing på hver stasjon, 15 sekunder pause til å komme seg videre til neste stasjon. Enkelt, tungt og effektivt. Vi gikk selvfølgelig godt gjennom teknikk først, og gikk rundt og passet på, rettet teknikk, og pushet under hele økten. Som en finisher kjørte vi knebøy til den "Bring Sally up, bring Sally down" sangen. En seig, og brutal sak som virkelig satte spor i både rumpe og lår.

I kveld har vi hatt avskjedsdrink i solnedgangen, og deilig middag, men som sagt har vi heldigvis god tid sammen i morgen også. Jeg gleder meg til en siste dag i selskap med disse fantastiske jentene. Fy søren så heldig jeg er som får lov å drive med dette, la det aldri ta slutt <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Balansert treningsreise

I går dro jeg frem kamera under frokosten, og fikk knipset litt bilder. Det er jo alltid gøy se hva vi man spiser på slike treningsreiser, og som dere ser det stor variasjon. Vi spiser sunt 80% av tiden, men koser oss med litt kos også. En liten vaffel etter frokosten, eller litt småkaker eller andre desserter etter middag. Frukt har vi som regel alltid etter, eller som en del av hver eneste måltid. 

Jeg synes maten er noe av det aller beste med slike turer. Det er så deilig å bare kunne gå rundt og plukke med seg akkurat det man har lyst på. Buffetlivet passer meg utmerket, og jeg storkoser meg både til frokost, lunsj og middag. I skrivende stund sitter jeg å venter på at det skal bli tid for middag, og jeg kjenner jeg får helt vann i munnen. Masse trening og masse mat er en perfekt kombinasjon spør du meg. 

Håper alt er fint hjemme, og at dere har det bra. Nå er det kun to små dager igjen her i Kroatia så vender vi snuten hjem til Norge. Det kommer til å bli litt stusselig å vende tilbake til et noe mindre matutvalg til hvert måltid, men samtidig er det noen ting i mitt vanlige kosthold som jeg virkelig savner. Borte er fantastisk bra, men det finnes virkelig ingenting som måler seg med hjemme <3 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Når tårene strømmer på treningscamp

I dag ble jeg rørt, ordentlig rørt, med klump i halsen og grimaser i ansiktet. Det er litt flaut og litt fint, men mest fint og derfor vil jeg fortelle om det. I dag hadde vi en team-økt for deltagerene vår treningscampen, og denne økten var både variert, utfordrende og sammensatt av mye ulike elementer. Deltagerne skulle både løpe, svømme, kjøre en rekke styrkeøvelser, gjennomføre en quiz, gå over 300meter gående utfall og til slutt løpe i mål igjen. 

Jentene jobbet i lag, og løste oppgavene helt mesterlig. De løp som bare det, la på svøm, jobbet i team på styrkeøvelsene, løste quiz og backet hverandre opp hele veien. Det var utrolig kult, motiverende og gøy å se på. Siste etappe stod jeg på målstreken, og det var her det ble tårer. 

Se for dere senario: Jentene er grise-slitne etter å ha gjennomført en lang løype med masse utfodringer, og til slutt over 300meter med gående utfall. Lårene spruter av syre, og de har mest lyst å bare sette seg ned. Formen på deltagerene er varierende, og for noen var dette en solid utfordring. Folk kom å mål på ulik tid, men absolutt alle kom i mål sammen med laget sitt. Når folk kom i mål så skulle man tro at de bare la seg rett ned på bakken, og det var det mange som gjorde - men der ble de sannelig ikke liggende lenge. De spratt opp, og stilte seg opp langs veien for å heie de andre i mål. 

Har du noen gang opplevd følelsen av å løpe mot mål, med lagkameratene dine på hver side av deg, mens det står folk å roper, klapper og heier på deg over alt? Du hører folk rope navnet ditt, de smiler, heier og hjelper deg hele veien inn. Du føler deg som superhelt, og det tror jeg mange av jentene følte seg som i dag. Jeg ble ordentlig rørt av å se hvordan jentene heiet på hverandre, gav helt enormt med støtte, og hjalp hver eneste deltager over målstreken. Bildene snakker for seg, og filmene som ble tatt og delt på snapchat i dag gir meg frysninger. 

Det er akkurat dette som er så fint med treningsreiser, det blir et helt unikt miljø og man føler man er på venninnetur med en ekstra stor venninnegjeng. Tusen tusen takk for at jeg får lov å jobbe med dette. Tusen takk for tilliten til alle de nydelige deltagerene som melder seg på turene våre, og tusen tusen takk til alle de kule, spreke, åpne, imøtekommende, omsorgsfulle og gode jentene vi har med oss på denne campen. Jeg digger dere!!! 

 

Smiiiil Maren 

 

To treningsøkter du kan gjøre hvor som helst

Jeg lovte dere å dele strikkøkten med dere, og det skal jeg selvfølgelig gjøre. Jeg kjørte som nevnt en treningsøkt med strikk for jentene, og artige ting er til for å deles så her kommer økten til dere også. Strikkene som ble brukt var den lange gule, og den lille grønne. Begge fra Abilica. 

Treningen ble lagt opp som følger: 

10 øvelser: 

 • Knebøy med strikk
 • Band pull apart
 • Push-ups på knær
 • Brystpress
 • Hofteløft med strikk på knær
 • Stående roing 
 • Kick back 
 • Triceps 
 • Biceps
 • Skulderpress

Jeg gikk først gjennom alle øvelsene for å lære dem teknikken, så fikk de prøve litt også kjørte vi på med selve treningsøkten. Den ble lagt opp slik at to og to jobbet sammen, og fordelt på laget skulle de gjøre 50 repetisjoner av hver øvelse. Kun en kunne jobbe om gangen, den andre hadde i oppgave å være "pt", og sjekke teknikken. Dette er en genial metode som gjør at treningen blir gøy, effektiv, og lærerik for alle. 

Jeg satt senere sammen en liten økt selv, og den har jeg knipset bilder av til dere. Min økt var som følger: 

 • Knebøy 
 • Sittende roing
 • Strak mark 
 • Pullups 
 • Triceps press
 • Band pull apart 
 • Kick-back 

Jeg kjørte 10 rep pr øvelse, 3 runder på hver. Enkelt og greit. 

På denne økten brukte jeg kun den lange strikken, men jeg har lagt enda en økt til dere med kun den lille strikken. På den måten får dere godt med øvelser med begge treningsstrikkene. 

Smiiil, Maren 

 

En smakebit av øktene på treningscamp

I går kjørte vi en treningsøkt vi valgte å kalle for "krydret åpningsøkt". Den økten var ment som en liten teaser, eller smakebit på hva jentene har i vente den neste uken. Vi kjørte på en med miks av både løping, intervaller, styrketrening, mobilitet, trening med strikk og kjernetrening. Som alt annet vi har kastet jentene våre ut i, tok de denne økten med glans, og gav alt. Spesielt ble jeg imponert på løpingen, for noen spreke folk. Selv de som ikke har løpt noe særlig tidligere, eller ikke liker å løpe, gikk i seg selv og gjorde sitt beste. Det synes jeg er så gøy å se. Ingen blir pushet til noe de ikke vil, men alle gir alt og det finnes ikke noe mer inspirerende for en trener å se. Her kommer et lite bildedryss fra den treningsøkten: 

I dag har vi vært på morgentur, trent en hel økt kun med strikker og hatt "mental trening" foredrag med Pia. En innholdsrik dag, og kamera er fullt av inspirerende treningsbilder. Jeg skal få lagt inn disse bildene, og delt strikkøkten i detalj med dere i morgen. Nå er klokken mye her, og jeg må faktisk sove. I morgen er det opp kl 06.30, og ut på tur med jentene kl 07. Etter den turen venter en "maren spesial", og jeg gleder meg til å avsløre hva den treningsøkten innebærer.

Senere på dagen har vi en workshop i styrketrening. Noen av jentene har etterspurt en liten innføring i håndstående, så det håper jeg at jeg skal klare å finne litt tid til. En innholdsrik dag med andre ord, så her er det bare å komme seg i seng og lade opp. 

 

Smiiiil, Maren 

Har dere sett noe så vakkert?

Supetar, Brac, Kroatia 

I går kveld dro jeg ut på en liten kveldstur for å knipse litt bilder av området her. Det er så nydelig rundt hotellet, havnen og området vi bor i og jeg hadde så lyst å dele det med dere. Se den bakgrunnene, med de majestetiske fjellene. Vi er altså i kroatia, i en liten by som heter Supetar, i Brac. Brac er den tredje største øyen i den kroatiske skjærgården, og det er bare helt utrolig fint her. Hvite stener på stranda, gamle erverdige bygninger, kirker og små trange sjarmerende gater. En nydeli havn med båter, små boder, restauranter og små butikker. Sjarm hele veien. 

I dag startet vi dagen med en morgentur sammen med alle jentene, og da la vi turen langs vannet, bort til havnen, opp rundt kirken, innom de små smale gatene og tilbake igjen hele veien langs vannet. En idyllisk tur, som flytter fokuset litt bort fra at det er slitsomt, fordi man har så mye fint å se på. 

I dag er det litt overskyet vær her, og timene mellom treningsøktene brukes derfor til litt jobb med blogg og bilder, forberedelse til de neste øktene, og ellers bare slappe av, lese litt, spise og kose oss. Det er jo herlig avslappende i å bare ha noen timer til å ikke gjøre så mye også. Heldigvis er det meldt strålende sol igjen fra i morgen av, så da er vi klare for å utnytte det maks. 

Håper alt er fint hjemme, og at dere får en super start på uken. 

 

Smiiil, Maren 

 

Første dag på treningscamp

Endelig kommer det et lite livstegn herfra. Det ble sent når vi landet i går, og etter en koselig kveldsmat stupte vi rett i seng. Dagen i dag startet med frokost, etterfulgt av et morgenmøte hvor jentene fikk alt av informasjon om den kommende uken.

La oss snakke litt mer om frokosten, for det er uten tvil noe av det beste med disse treningsreisene våre. All inclusive inkludert for alle, og en buffet uten sidestykke passer oss treningsjenter helt utmerket. Nå har vi spist både frokost og lunsj i denne buffeten, og jeg fryder meg over hvor enormt stort utvalget er, og hvor digg det er. 

Etter frokost og møte var det tid for ukens første treningsøkt. Dette var en Tabataøkt med øvelser for hele kroppen. Vi gjennomførte økten på en diger fotballbane, og rigget i stad med musikk og god stemning. Jentene gav alt og både Pia og med ble virkelig imponert over denne gruppen. Blide, positive, energiske og herlige jenter, som er klare for en uke med masse trening, sol, ny kunnskap og motivasjon. Dette lover så bra <3 

Nå nyter jentene noen timer på solsenga, før vi skal ha enda en økt i ettermiddag. Dette er en økt som vi har kalt "krydret åpningsøkt", som skal være en smakebit på alt de skal få oppleve denne uken. Vi skal ha litt løp / intervall, litt styrke, litt strikk, litt stretching og i det hele tatt en god miks av det meste. I kveld blir det felles velkomstmiddag, og tid for å bli enda bedre kjent med denne gjengen med jenter. 

Jeg er, om mulig, enda mer gira på denne uken nå enn før avreise. Det var så fint å møte jentene, og oppleve at de er akkurat så skjønne, åpne, lærevillige og herlige som jeg håpet på. Håper alt er fint hjemme, og at dere nyter søndagen. Jeg gleder meg til å oppdatere dere med enda mer treningsstoff utover uken. 

 

Smiiii fra Kroatia 

 

K R O A T I A

Inneholder aff.links

Endelig er dagen her, og jeg er så spent. Det føles som vi nettop kom hjem fra forrige treningsreise, og nå står en ny for tur. Denne gangen skal vi til Kroatia, og over 30 jenter er med oss på tur. Opplegget for uken er variert, og fullspekket med både styrketrening, kondisjonstrening, egenvektstrening, workshop, stretching og mobilitet, trening med strikk og foredrag. Fy søren som jeg gleder meg! 

Sko - Adidas HER, Bukse - Cheap Monday HER, Skjorte - Bik bok, Skjerf - Holzweiler. 

Vi håper å gi deltagerene bøttevis med kunnskap, motivasjon og inspirasjon til å dra hjem igjen og være sine egne personlige trenere. Vi skal kose oss masse med MYE aktivitet, men også masse god mat, lave skuldre, mye sosialt og forhåpentligvis sol og sommervær. Bort med store ullskjerf og grått vær, værmeldingen melder rundt 22 grader og sol - så jeg håper det stemmer. 

Neste gang jeg oppdaterer dere er fra Kroatia. Dere må veldig gjerne følge med på Snapchat ( marenerdvik ), Instagram og FB-page - der er det enklere å oppdatere fortløpende. Nå må jeg pakke siste rest, og gjøre meg klar til avreise. 

Ha en nydelig lørdag mine venner, så håper jeg dere er klar for en skikkelig treningsuke her på bloggen. 

 

Smiiil, Maren

 

Alt er ikke som det ser ut

Jeg smiler når jeg ser disse bildene. Jeg ser så glad ut, som jeg ikke har en bekymring i verden. Sånn er mange av bildene på sosiale medier, og jeg lar meg lure hver eneste dag. Jeg tar meg selv i å bli på grensen til misunnelig på andres "perfekte" liv, med rene perfekte hjem, harde perfeke treningsøkter, perfekte garderober, perfekt hår, sminke og hud. Perfekte liv med enormt mye spennende innhold. Jeg tar meg selv i å sammenligne og nesten bli litt lei meg. Det varer heldigvis ikke så lenge, for jeg vet jo at det ikke er ekte. Det har jeg lært meg, etter snart 7 år som blogger, at ting er ikke alltid slik de ser ut. 

Jeg prøver å være en ekte blogger, er jeg sliten og lei, så deler jeg det. Mangler jeg treningsmotivasjon så deler jeg det. Jeg kan nok bli enda flinkere, men jeg tror og håper jeg er på god vei til å bli 100% ærlig og ekte på bloggen - på godt og vondt. 

På bildene her ser jeg helt care free og lykkelig ut, i virkeligheten er jeg både stresset og full av bekymringer. Hvem hadde trodd? Jeg er flink til å rydde ting unna, og sette det bort til jeg har tid til å takle det. Så bildene er på den måten ikke fake, for jeg er glad og bekymringsløs i dette øyeblikket, ute på shoot med fine folk, og god stemning. Det jeg ønsker å få frem er bare at selv om noe ser perfekt ut, så er det stor sannsynlighet for at det ikke er det. Ta det med deg, og vit at absolutt alle har sine ting. Enten om det er stort eller lite, så har alle sine ting de jobber med i livet sitt.

Så la oss ikke sammenligne, for det blir helt feil. Du sammenligner din ekte hverdag, med opp og nedturer, med sosiale mediers glansbilde verden. Det kan aldri bli likt uansett, for ting er ikke alltid slik det ser ut, og en sammenligning vil ikke være basert på to likestilte utgangspunkt. Jeg tenker ofte det når jeg sammenligner meg, noe jeg ofte gjør på en dårlig dag. Da sammenligner jeg min lowest low, mot en instagrammer/blogger sin highest high - er det rart det føles uoppnåelig? 

 

Maren 

7 tips for sunnere take-away mat

S A L A D   O N   T H E   M  E N  U 

Tidligere i uken hadde jeg avtalt med en venninne at vi skulle spise lunsj sammen. Vi bestemte oss for å gå for take-away mat, raskt og enkelt. I mine øyne er det ikke noe likhetstegn mellom take-away og junkfood, det kan like gjerne være sunn og god mat selv om det er bestilt og tatt med fra en cafe. 

Vi gikk for salat, og fikk med oss to friske deilige salater, med dressing ved siden, og grovt brød. Et godt tips er å ta dressingen / saus / pesto / olje ved siden av retten, på den måten kan du selv bestemme hvor mye du ønsker å bruke. Velg også alltid det groveste brødet, og sørg for at det er en god proteinkilde i salaten din. Jeg bestiller ofte med ekstra egg, eller ekstra kylling på min salat. Husk at proteiner finnes også i bønner, kikerter og linser - det må ikke være animalsk protein.  Er enkelt grep for å øke proteininnholdet, og dermed holde meg mett lenger. Er avokado et alternativ, så er dette en sunn fettkilde som også kan gjøre at salaten metter mer. 

La oss oppsummere: 

 • Velg gjerne salat som take-away
 • Be om dressing ved siden
 • Velg det groveste brødet
 • Be gjerne om ekstra protein ved å tilsette egg, bønne/linser, eller ekstra kylling/fisk/kjøtt. 
 • Husk at det er proteiner i andre ting enn kun animalske produkter. Feks: Bønner, kikerter og linser. 
 • Velg gjerne en sunn fettkilde, som gjør at du holder deg mett lenger. Feks: avokado, fet fisk, nøtter uten salt. Obs - tenk mengde, da disse produktene inneholder en del kalorier. Absolutt sunt - men med måte. 
 • Drikk vann

Da gjenstår det bare å ønske dere en nydelig fredag, og en riktig god helg. Jeg skal i gang med pakking, og siste forberedelser til treningsreisen. I morgen drar vi avgårde til Kroatia, med over 30 spreke jenter. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye!

Hva er dine planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

 

I kjent stil

Jeg tar det litt med ro på trening i dag og i morgen, på lørdag reiser jeg avgårde på treningsreise og der blir det virkelig mer enn nok trening. Litt mindre trening, betyr mer gå tur og kos ute i frisk luft. Dere som har lest bloggen min en stund vet at dette er meg i kjent positur, helst opp ned eller hengende fra et tre. 

Jeg fant ut at graffiti-parken har en bakside også, og der var det så mange freshe farger og motiver. Vi kjørte en liten mini-shoot her, og jeg har så utrolig mange kule bilder å vise dere. Graffiti eller gatekunst kan være fantastisk kult når det er gjort skikkelig. Jeg har tatt masse masse bilder rundt omkring i Kristiansand, og noe av gatekunsten der er virkelig spektakulær. Slik som bildene i dette innlegget for eksempel. Kult eller hva? 

Jeg kom akkurat hjem fra familiemiddag, og skal krype opp i sofakroken med macen i fanget. Kvelden går med til planlegging og litt serier. Det er mørkt og surt ute, og jeg koser meg inne under et ullpledd og med valpen ved siden av meg. Håper dere har en koselig torsdagskveld <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jobb som sykepleier, og frokosttips

 P A N C A K E S  I N   T H E   M O R N I N G  

I dag er det grått og kjipt vær på sørlandet, og da tenkte jeg det passet perfekt med pannekaker til frokost. Litt ekstra fargerikt tilbehør, og denne frokosten blir riktig så fristende og fin. Jeg har testet en ny miks denne gangen, og disse pannekakene ble så tynne og fine. Toppet med friske jordbær, en appelsin i båter og et stort glass kakao & kokos melk. Mmmm. Hvis ikke dette er en god start på dagen å vet ikke jeg. Pannekakemiksen fikk jeg av en venninne, men jeg vet den selges på Proteinfabrikken, og ulike butikker med kosttilskudd. 

Veldig mange spør om jeg ikke jobber som sykepleier mer, og derfor tenkte jeg å ta dette spørsmålet opp her. Jeg hadde et vikariat på Sørlandet sykehus, og det gikk ut nå i september. Så nå er det ekstravakter en periode fremover. Jeg har valgt å ikke ta så mange vakter, fordi det skjer så mye annet nå som krever både tid og oppmerksomhet. Så nå blir det fullt fokus på bloggen en periode fremover, noe jeg synes er veldig spennende.  Jeg elsker å jobbe som sykepleier, og er så takknemlig for at jeg har denne utdannelsen, og muligheten til å jobbe på sykehuset. Jeg er hvert fall sikker på en ting, og det er at jeg skal jobbe som sykepleier og bli gammel som det. 

Nå skal jeg spise opp frokosten, og ut på tur i regnværet med lille valpen. I dag er det torsdag, og det betyr middag hos familien. I dag vet jeg det står taco på menyen, og det kunne ikke passet meg bedre. Ha en nydelig dag mine venner, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren 

 

På vei - i mitt eget tempo

We´re all doing big things. Just taking different sized steps

Er ikke den setningen fin? Jeg liker den så godt, og for min del er den veldig sann. Jeg har så mange spennende planer, og vil så mye. Samtidig så synes jeg det er litt skummelt å gjøre store nye ting, og jeg kjenner at jeg nok bruker litt lenger tid enn mange andre. Det er kanskje ikke så positivt at det tar litt tid, men det som er positivt er at når jeg først gjør noe, så gjør jeg det 100%. Så jeg skynder meg sakte, og jobber jevnt og trutt. Så får vi se hvor det ender. 

Det første på planen nå er Kroatia, og ny treningsreise med over 30 spreke jenter. Jeg sitter i skrivende stund å jobber med detaljene rundt treningsøktene på denne campen, og fy søren så bra det blir. Vi reiser til helgen, og hele neste uke blir spekket av treningsinspirasjon fra ( forhåpentligvis ) solfylte Kroatia. 2-3 treningsøkter om dagen, med stor variasjon i type trening, spennende foredrag, masse sunn mat og haugevis av treningsglede, svettefest og motivasjon. Jeg gleder meg så!! 

I dag skal jeg bruke så og si hele dagen foran dataen med forberedelse til tur, ferdigstilling av diverse saker og artikler, og en god del jobb med bilder til bloggen. Jeg håper jeg får lurt inn en liten treningsøkt i løpet av dagen. Jeg har også en lunsjavtale med en god venninne, og det er alltid godt med et sosialt avbrekk på slike dager. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

Piknik på svaberget

Days like this <3 

Disse bildene har jeg gledet meg til å vise dere Har dere sett noe så koselig? Forrige uke dro min bestevenninne og meg på piknik ute på et svaberg like ved der jeg bor. Det er jo sent i september, og egentlig tenkte vi nok at den beste tiden for piknik var over, men der tok vi feil. Vi satt lunt og godt å koste oss veldig i sola. Vi hadde med oss så mye godt, og jeg tror i grunn bare jeg skal la bildene snakke for seg her. 

Smoothie, salater, grovt brød, jordbær og druer. Mmmm. Jeg koser meg så med dager som dette, og jeg kjenner at det er helt nødvendig for meg med noen sånne deilige små time-outs sammen med gode venner. Vi satt lenge der på svaberget, nøt utsikten og pratet om alt mellom himmel og jord. Gode venner er gull verd, og når de er like glad i sunn fargerik mat og frisk luft som deg, så blir det perfekt. 

I dag er det ikke like fint vær her på sørlandet, men egentlig er det litt deilig. Jeg har alt for mye å gjøre her i leiligheten, og trenger en liten hjemmedag for å ta tak i både husvask, vaske klær og begynne pakkingen. Til helgen reiser vi avgårde på ny treningsreise, Kroatia er destinasjonen og 30 fine jenter er påmeldt. Det kribler i hele meg når jeg tenker på det. Jeg føler meg så utrolig heldig som har dette som jobb. Jeg jobber med treningsøkter for turen, og forbereder meg så godt jeg kan. Dette blir så bra.

Visste dere forresten at jeg har en Facebook page for meg som PT og blogger? Der deler jeg alle blogginnlegg, og en god del småting som ikke kommer på andre kanaler. Jeg har lyst å bruke denne siden mye mer fremover, og hadde satt så stor pris på om dere liker den. Det kommer en helt rå give-away der veldig snart, som kun kjøres på facebook. Ta en titt, og lik gjerne siden HER. 

 

Smiiiil, Maren 

Flytte til Oslo?

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått høre at min største tabbe, rent bloggmessig, var å flytte fra Oslo. "Du burde bo i Oslo - det er jo her alt skjer". Det kan godt være at det hadde vært enklere for meg å bo i Oslo i forhold til bloggen, men samtidig så er jeg glad jeg ikke gjør det. Jeg tror ikke jeg hadde hatt den samme bloggen hadde jeg bodd der, og jeg føler innholdet hadde hatt et annet fokus. Jeg koser meg med å være litt utenfor alt sammen, og ha det hele litt på avstand. Jeg nyter å kunne svippe innom å kjenne litt på pulsen ved jevne mellomrom, også kunne stikke av igjen like fort som jeg kom. 

Jeg er så glad i sørlandet, og føler meg heldig som kan bo, jobbe, trene, gå turer, være med venner, familie og nyte et relativt rolig liv i Kristiansand. Det kan nok absolutt stemme at det hadde vært spennende og sikkert økonomisk smart for bloggen å bo i Oslo. Presse eventer og happenings, masse mer liv og kanskje også flere muligheter. Samtidig så har jeg jo testet det livet der, og merkelig nok tok ikke bloggen min av før jeg valgte å flytte fra Oslo. 

Jeg synes Oslo er en deilig by, og ved hvert eneste besøk så kjenner jeg at denne byen vil alltid være en del av meg. Det er noe spesielt her. Jeg hadde drøye 3 år i Oslo, og byen er for meg full av minner - på godt og vondt. Jeg endret meg litt når jeg flyttet hjem til Kristiansand, akkurat som jeg skrudde meg selv ned et par hakk og fant en deilig ro. Jeg kom nærmere familien og enn så klisje det høres ut ,så fant jeg meg selv litt igjen. 

Så selv om jeg går glipp av mye store eventer, happenings og slike ting så tenker jeg at jeg ville aldri byttet. Kristiansand er byen min, og jeg kjenner det kribler i magen her jeg sitter på flyplassen og venter på flyet hjem. To dager i Oslo var deilig, men ingenting kan måle seg med følelsen av å komme hjem <3 

I dag har jeg løpt rundt i møter i vanlige klær, og for en treningsfrøken som meg så føles det nesten litt rart. Jeg er så vant til sneakers og treningstights at trange jeans og spisse sko føles nesten som å pynte seg. Samtidig synes jeg det er utrolig gøy med klær, sko, og vesker. Jeg tror jeg må prøve å kle meg i litt annet enn bare treningstøy fremover, så ikke alle tror jeg skal på fest bare jeg drar på meg en jeans. hehe.

Nå er det straks boarding på flyet her, og ja jeg er en av dem som spretter opp å stiller meg i kø i det boarding signalet popper opp på skjermen. Jeg er også den som er alt for tidlig ute på flyplassen, ankommer gate i goood tid, og hvis ikke det var nok så er jeg også hun som reiser seg i det fest-setebeltet slukker og står som en tulling i midtgangen. 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Slik trener jeg på hotell

Sponset opphold/reklame 

Meet, eat, sleep, Crossfit & repeat 

I går sjekket jeg inn på Comfort Børsparken, og grunnen til at jeg valgte dette hotellet vil dere veldig snart forstå. Dere som følger meg på snapchat har allerede fått med dere hva som skjuler seg inne på dette hotellet. Det er rett og slett en egen Crossfit box, eller nærmest et helt treningssenter i underetasjen. For meg er det viktig å ha muligheten til å trene når jeg er på reise, så dette kunne ikke passet meg bedre. Meet, sleep, Crossfit & repeat er slagordet, men jeg måtte lure inn en liten eat der også. Det er en viktig del i mine øyne. 

Jeg fikk lurt inn en liten økt i går, og en finfin svettefest på mølla i dag morges før hotellfrokosten. Økten i går var en effektiv liten sak, som passer perfekt når man ikke har tid til å tilbringe timesvis på gymmet, men ønsker å få unna en effektiv styrkeøkt på hele kroppen. 

Maren hotell-trening: 

 • Nedtrekk
 • Skulderpress
 • Biceps curl
 • Markløft 
 • KB swing

Jeg kjørte øvelsene som en sirkel, og repetisjonene i pyramide. Det betyr at jeg kjørte nedtrekk, rett over på skulderpress, direkte til biceps curl, markløft og avsluttet med kettlebell swing. Repetisjonene var sm en pyramide, hvor jeg startet med 10 repetisjoner pr øvelse første runde, neste runde kjørte jeg 8 rep, deretter 6 også 4 også 2. Så snudde jeg og kjørte opp igjen fra 2 rep, 4 rep, 6 rep og 8 rep og 10 siste runde. Det blir totalt 10 runder. Ingen pause mellom øvelsene i sirkelen, men når en runde er over, tok jeg 1-2 minutters pause. 

Etter treningsøkten ventet det aller beste med å bo på hotell, nemlig hotellfrokost. Jeg  E L S K E R hotellfrokost, og koste meg med ferskt brød, eggerøre, pålegg, frukt, havregrøt, yoghurt med musli, kaffe, og juice. I dag fikk jeg også endelig smake havregrøt med peanøttsmør. Det har jeg tro det eller ei, aldri smakt før, og fy søren så godt det var. Uten tvil en ny favoritt!

 

Nå skal jeg løpe avgårde i to møter, før det er ut til Gardermoen og hjem igjen til deilige sørlandet. Det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem å er å gå en lang tur med lille valpegutten min. 2 små dager borte, og jeg lengter hjem allerede. Ha en nydelig ukestart mine venner, vi snakkes snart igjen. 

 

Smiiiiil, Maren 

 

 

Mitt aller første løp

Fisherman´s Friend Strongman Run 2017

I går gjennomførte jeg mitt aller første løp. Strongman Run, 10 km hinderløp med 26 hindre underveis. Mitt aller første løp, og for meg var det så mye mer enn et kun et hinderløp. Jeg har vært så redd for dette i forkant at dere vil ikke tro det. For meg var det en stor barriere å bryte bare å stille til start, men fy søren så glad jeg er for at jeg gjorde det. Jeg sitter igjen med en helt ubeskrivelig følelse av mestring, glede, og stolthet. Jeg hadde et supert lag, og på tross av litt ulik fysisk form, noe som førte til litt venting underveis i løypa, så hadde vi det helt vilt gøy og endte løpet med en berusende følelse av mestring alle sammen. 

Jeg ble, for første gang noensinne, positivt overrasket over egen form. Jeg løp på konkurranseinstinkt og endorfiner tror jeg. Pulsklokka viste 185 i puls, men jeg kjente meg overhode ikke sliten. Det var så utrolig gøy å løpe og ikke vite hva som ventet rundt neste sving. Løypa var 10km og hele 26 hindre skulle forseres underveis. Jeg klarer ikke huske alle i farta, men for å nevne noe var det: 

 • Gjørmebad 
 • Klatrevegg opp festingen i Kristiansand 
 • Ut å bade i iskaldt vann x 3 
 • Hopp over høyballer 
 • Komme seg over en høy vegg 
 • Under og over utallige hindre 
 • Klatrenett
 • Monkeybar 
 • Inn i huler/grotter
 • Løp med dekk 

I tillegg til dette var løypa enormt kupert, og vi løp over halve distansen langt inne i skogen, med utallige bakker, skråninger og trapper. Fytti grisen så slitsomt, utfordrende og gøy. 

Vi hadde pyntet oss litt ekstra for anledningen med tu-tu skjørt, glitter og glam. Laget vårt bestod av Toni ( PT og terapeut på treningsenteret jeg også jobber på), Eli ( PT ) May Linn ( super tøffa som kastet seg med 3 PT´er) og meg. Vi kalte oss Toni´s Angels. Det var enormt mange som hadde kledd seg ut, og det ene kostymet overgikk det andre. Så gøy at folk tør å by litt på seg selv og være kreative. 

     Foto: Adele Grosås

Strongman Run gav enormt mersmak, og jeg er fremdeles på en liten lykkerus. I natt slet jeg faktisk med å få sove, jeg klarte liksom ikke lande helt. Så gøy var dette at jeg har lyst at så mange som mulig skal få oppleve det. Jeg snakket litt om det på snapchat i går, men jeg vil nevne det her også. Jeg har lyst å kjøre på med Team Maren til neste år, hvor så mange som mulig kan være med på mitt lag. Felles treninger, sponset treningsklær, felles motivasjongruppe på facebook og mye mye mer. Jeg holder på å planlegge dette litt enda, og ba derfor de som var interresert sende meg en mail på marenerdvik@hotmail.com. Det kom så mange mail at dette er ingen tvil om at vi skal gjøre!! Så KULT at så mange vil være med å pushe grenser sammen med meg. Mer info om dette kommer! 

Nå er jeg på plass i Oslo, og er på vei ut døren for å møte en god venninne. Jeg er her fordi jeg har et møte i morgen tidlig, og når jeg likevel hadde fri så fristet det med en bonusdag i Oslo. Ha en nydelig søndag mine venner. Så snakkes vi veldig snart igjen. 

 

Smiiiil, Maren 

Super-lunsj og positive tanker

God morgen dere <3 Her i huset startet morgen kl 05.45, med en selskapssyk liten valp. Perfekt oppladning til dagens løp. hehe. Det er umulig å bli irritert når det man møter er verdens søteste lille valpefjes, med de største og mest uskyldige øynene. Alt han ville var å tisse litt, og kose masse. Tidlig oppe, betyr at man får mye ut av dagen, så her er jeg godt i gang med en ny artikkel for ShapeUp og redigering av en haug av nye bilder. 

For et par dager siden flyttet jeg hjemmekontoret ut på cafe, og dette ble lunsjen den dagen. Har dere sett noe så digg? Jeg bruker minimalt med penger på dyre vesker, klær og den slags, men jeg bruker en god del penger på hyggelige stunder og gode matopplevelser. Dette her gav super energi til arbeidsdagen min, og jeg tror den smoothien der ( sammen med et par ingefærshot, søvn, treningsfri og masse vann ) har reddet meg fra en solid forkjølelse. 

I dag er det Strongman Run og jeg som virkelig var nede for telling i midten av uken, føler meg faktisk i ok form. Snufser og hoster litt, men det er virkelig ingenting i forhold til hva jeg fryktet. Dette skal gå så bra, positive tanker all the way. Jeg har gått fra å være livredd, til å bare glede meg. Jeg er omringet av fine folk, og vi skal bare ha det gøy i dag. Tu-tu skjørt i knall farger er handlet inn, og bodypaint i rosa, grønn, lilla, sølv og gull er på plass.

Noe av det jeg synes er gøyest er at jeg kjenner så mange andre som også skal delta, blant annet min fantastiske storebror. Jeg er så stolt av han som kaster seg ut i dette. Småbarnspappa med barnehage-sykdom på rekke og rad, minimalt med søvn og masse stress på jobb stopper ikke han. Jeg skal heie som bare rakker´n på han i dag <3 

Nå skal jeg bruke de neste timene på å kose me dlille valpen, spise noe god og næringsrik mat før jeg teamer opp med laget mitt og starter forberedelsene til løpet. Med forberedelser mener jeg smøre oss inn med glitter og slenge på oss tu-tu skjørtene. hehe. 

Fishermans Strongman Run 2017 - lets go!!!! 

 

Smiiiil, Maren 

Dagen før dagen - og planen er å gjøre minst mulig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weekend mode 

Hei fredag. Endelig helg, og i dag kom fredagsfølelsen snikende i det jeg våknet. Denne helgen er spennende, og proppet med planer. Sosial kos i dag, StrongmanRun i morgen, og Oslo på søndag. Hei hvor det går. I dag skal jeg bare kose meg, slappe av, rydde litt  hjemme, kjøpe inn friske blomster og gjøre leiligheten klar for helg. Ingen trening, god mat og oppladning til løpet i morgen. En kropp som ikke spiller helt på lag trenger en god oppladning før jeg skal ut å leke meg i gjørme, og vann, velte traktordekk og klatre over store hindre. 

Pssst: Har du lyst å være med på hinderløp-galskapen i morgen? Siste sjanse, bruk koden MAREN, og du får 100kr i rabatt. Du leser alt og melder deg på HER. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

I avtaleboka i dag, står det en koselig fredagslunsj, en liten fotojobb og ellers bare hygge. I kveld er det taco, gullrekka og bena høyt. Jeg må få lov å si tusen takk for alle fine meldinger dere sendte meg i går, det føles godt å være litt ærlig på at man er redd, når så mye fint kommer i retur. Tusen takk <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

God fredag, og god helg mine venner. Takk for at dere er her, og takk for at dere er med meg på alt jeg gjør. Opp og nedturer, spennende dager og vanlige hverdager, rå treningsøkter og dager helt uten motivasjon. Sunn mat og kosemat, vanlige hjemmedager og spennende utenlandsreiser. Takk for at dere er med. 

Nyt helgen, og hvis du går rundt å leker bare LITT med tanken om å bli med å løpe i morgen, så vær så snill å gjør det. Bruk koden, og sleng deg med, så gjør vi dette også sammen! 

 

Smiiiil, Maren 

Sannheten er at jeg er livredd

Jeg blir helt dårlig av mine egne fremtidsplaner, og kjenner at nå har jeg dyttet meg selv akkurat litt lenger utenfor komfortsonen enn jeg er komfortabel med. Det begynte egentlig for et par uker siden. Jeg følte jeg var litt på stedet hvil på det meste, og savnet både utfordringer og inspirasjon. Så da kjørte jeg på da, og takket ja til skumle ting i både her og der. Det første var Crossfit-kurs, etterfulgt av et crazy hinderløp, deretter takket jeg ja til å holde ikke bare ett, men tre(!)  store foredrag, og like etterpå var jeg sannelig påmeldt et mosjonsløp også. Hei hvor det går, og når jeg først var i gang så booket jeg to møter i Oslo den kommende uken, som begge krever enormt mye guts for å gjennomføre. Steike heller. 

Nå sitter jeg her, alene på en cafe og prøver å forberede meg til alt sammen. På bordet foran meg har jeg en ingefær&sitron te og en heftig ingefær shot - for tror dere ikke nesa er tett og halsen er sår som sandpapir. Dette har jeg ikke tid til - jeg skal jo ut å tøffe meg som bare rakkern de neste dagene. 

Jeg har funnet ut at jeg faktisk ikke er en person som trives utenfor komfortsonen, sånn helt ærlig så hater jeg det. Jeg liker ikke å utfordre meg selv, jeg har det helt strålende innenfor trygge, kjente rammer. Jeg blir både usikker, redd og kjenner på et ordentlig ubehag i kroppen når jeg nå pusher grensene litt. Klumpen i magen er stor som en kampestein, og tankene driver risikovurdering på hvor vidt dette ender i total fiasko eller ikke.

Det kuleste nå hadde jo vært å bare kjøre på, skryte på bloggen av alt jeg får til, at jeg gleder meg til å utfordre meg selv, og presse grensene. Men det er jo ikke sannheten. Sannheten er at jeg er livredd. Jeg liker ekte, ærlige og vanlige mennesker som tør å si at de er redde, som tør å vise seg menneskelige og sårbare, og derfor er det viktig for meg å være et sånn menneske jeg også. 

Nå skal jeg slurpe i meg ingefær shoten, rette ryggen og ta meg selv i nakken. Jeg kommer nok uten tvil til å føle meg mye bedre når alt dette er gjennomført, for man vokser på utfordringer og det er sunt å være litt redd - tror jeg. Det sies at det er utenfor komfortsonen magien skjer - så da lukker jeg øynene og hopper i det. Let the magic begin..... 

Jeg trenger mer av dette

L U N C H I N G  

I går hadde jeg en utrolig koselig dag, og jeg lovte meg selv i går at slike dager skal jeg prøve å ha flere av. Det trenger ikke være mer enn å ta seg tid til en lunsj ute på cafe med en venninne. I går satt vi på Bønder i byen, og koste oss med kyllingsalat. Jeg blir like fascinert hver gang jeg spiser denne salaten, fargene er helt magiske og kombinasjonen av råvarer er så digg.  

Jeg går rundt med en litt ubehagelig følelse inni meg om dagen - det skjer så mye fremover som skremmer meg. Jeg hater å være utenfor komfortsonen, og nå skal jeg så mye skummelt fremover at jeg blir fysisk dårlig av å tenke på det. Jeg skal løpe hinder løp, vanlig mosjonsløp, holde foredrag og masse mer skumle greier. Skummelt ja, men fy søren så gøy også, hvis jeg får det til. 

Nå skal jeg ta med meg den litt vonde magefølelsen ut på tur i skogen, og forhåpentligvis riste den litt av meg. Jeg tror dette er sunt og bra for meg, men samtidig så utrolig skummelt. Ha en nydelig dag alle sammen, mer fra denne kanten senere <3

 

Smiiiil, Maren 

 

Crossfit - denne økten må du teste

I går hadde jeg min andre Crossfit økt, og den var så gøy at jeg må dele den med dere. Jeg er et godt stykke unna å mestre dette Crossft greiene, men jeg synes det er veldig gøy. Det vil si - jeg synes det er gøy, helt til det kommer noe på økten som jeg ikke kan. Det skjedde faktisk i går, men heldigvis kom jeg meg gjennom det på et vis. Olympiske løft altså - det er virkelig ikke min sterke side. 

Jeg går på nybegynner timer. Økten er derfor skalert og tilpasset nybegynner: 

4 intervals 

 • 30 step ups
 • 30s rest
 • 30 DB (dumb bell) push press
 • 30s rest

4 intervals 

 • 30s wall ball
 • 30s rest
 • 30 power clean
 • 30s rest

4 intervals 

 • 30s DB front rack lunge
 • 30s rest
 • 30s burpee over bar
 • 30s rest

Økten gjennomføres slik at vi starter timeren og i 30 sekunder kjører vi step up på kasse, så er det 30s hvile før vi løper bort og plukker opp dumb bells og gjør oss klar for push press. Så er det 30s med push press, og 30s pause igjen. Dette er én runde, og vi skal ha 4 slike. Så er det 1 min pause før vi kjører videre på neste intervall med wall ball og power clean. 

Jeg fikk ikke tatt bilder av øvelsene, det var så mange på timen og litt flaut å dra frem kamera. Så det er bare å google øvelsene om du er usikker på hva de betyr og hvordan de gjennomføres. Bildene i dette innlegget er tatt på Crossfit Kvadraturen som jeg trener på, og fotografen er som alltid, fantastiske Victoria Nevland. 

 

Smiiiil, Maren

 

 

 

Den perfekte treningsfletta

Pull through Braid 

I går hadde vi en shoot for ShapeUp, og som alltid var det en positiv og gøy opplevelse. Klærne på shooten var ikke mine egne, og så mange har spurt om dem etter bilder fra snapchat. Når bladet kommer ut skal jeg passe på å dele hvor de ulike klærne er fra. Håret derimot det må vi snakke litt om, har dere sett en så fin flette? 

Fletten heter Pull through braid, og selv om man ikke har det tykkeste håret, så ser det ut som man har masse hår. Jeg har typisk nordisk hår, med mange tynne hårstrå. Helt glatt og totalt uten volum. Med denne typen flette ser det ut som man har tykt og fint hår, og det elsker jeg!

Fletten er laget av flinke Sandra Jahnsen på A-salong tollbodgata. Det tok 10 minutter å lage den, og i følge Sandra er den ikke vanskelig. Jeg kom over den super fin video med fremgangsmåte hvis man skal gjøre den på seg selv, den finner dere HER. 

Hva synes dere, var den ikke fin? 

 

Smiiil, Maren 

 

Storm, valg og fotoshoot

Havregrøt, blåbær & kaffe 

Jeg våknet i natt av et helt vanvittig vær. Det tok tid før jeg forsto at det faktisk var regn og vind som lagde den høye lyden. Jeg sjekket at valpen hadde det fint, før jeg pakket meg godt inn i dynen og sov godt videre. Kan dere tenke dere noe bedre enn å ligge varmt og godt under dynen, mens det stormer ute? Nå nytes havregrøt og kaffe, med God morgen Norge på tv, og regnet som pisker mot ruta. 

I dag er en litt spennende dag. Vi skal nemlig ha en stor fotoshoot for ShapeUp med masse ( forhåpentligvis ) freshe og sporty bilder. Øvelsene er klare, antrekkene er klare, location og fotograf er klare. Jeg styrer enda litt med frisør som kan lage en sporty treningsflette, men nå ser det ut som det også løste seg. Jeg vil jo alltid helst bruke min faste frisør Jeanette på A-salog, men hun var dessverre ikke tilgjengelig i dag. Jeg må lære meg et par enkle fletter selv, det hadde gjort det så mye enklere. Dere som følger meg på Snapchat (marenerdvik) fikk med dere at jeg fikk uventet, og utrolig hyggelig flette-hjelp i Oslo før bryllupet på lørdag. Den fletten der skulle jeg gjerne kunnet gjenskape selv. 

Etter shooten skal jeg rett på jobb for en kjapp PT-time, før det er avgårde til valglokalene. I dag er valgdag, og det er viktig for meg å bruke stemmeretten. Jeg har tenkt meg godt om, tatt flere tester og er nå endelig sikker på hvem som får min stemme. Har du vært å gjort din borgerplikt? Godt valgt dere <3 

 

Smiiiil, Maren 

Det startet så bra

Green smoothie kind of morning

Denne morgenen startet i Oslo, og etter et heidundrende bryllup i går smakte det helt fantastisk med en solid smoothie bowl til frokost. Se denne grønne herligheten da, har dere sett noe så fristende og delikat? 

Dagen startet som sagt i Oslo, men i skrivende stund er jeg hjemme igjen på sørlandet. Den sunne starten var vel og bra, men siden dette har det gått med både pølser, en hel pose chips, smågodt, sjokkomelk og hveteboller. Så der røyk den sunne dagen, men vet dere hva - det er faktisk bare digg.

Helg og søndager skal være litt annerledes enn en vanlig hverdag, og det er så viktig å kunne unne seg litt godt innimellom. Jeg setter enda mer pris på å ha en sunn livsstil til hverdags etter sånne helger som dette. Kroppen føles ikke super bra akkurat nå, og jeg gleder meg til normalt kosthold og trening i morgen igjen. 

 

I dag er min eneste plan å slappe av, se film, kose med lille valpen og lade opp til den kommende uken. Jeg gleder meg til denne uken, på mage måter føles det som en litt ekstra ny start akkurat denne uken. Jeg har satt noen mål for meg selv for den kommende uken, og skal dele dem med dere også etterhvert. 

Ha en deilig søndagskveld, så gleder jeg meg til å oppdatere dere i morgen tidlig <3 

 

Smiiiil, Maren 

God morgen fra Oslo

Hei fra Oslo. Vi kom i går ettermiddag, og rakk bare sjekke raskt inn før det var ut å få med seg litt osloliv. Vi ruslet rundt med kaffe i hånda, shoppet litt og bare koste oss. Vi var innom tanken på både ut å spise og kino, men endte opp med take-away fra Lett, pepsi max, barer, mövenpick is og smågodt i hotellsenga. Først så vi The Voice, også vi rigget opp Netflix på storskjermen og hadde filmkveld. Perfekt fredagskveld home away from home.  

Vi bor på Frogner House, og det er så deilig. En egen liten studioleilighet med fullt kjøkken og alt vi trenger. Dette oppholdet er ikke sponset, men fine rom gøy å vise frem uansett. Jeg fortellere dere alltid når ting er sponset, så det trenger dere ikke være bekymret for. Det er et enormt fokus på dette om dagen, så da er det bare å være nøye. Verken maten eller barene eller noe som helst er sponset her. 

I dag er bryllupsdagen, men før den tid har vi noen timer alene. Vi skal ut å spise en god lunsj, og hvis det kommer masse energi snikende veldig snart, så tar jeg en liten joggetur også. Vi får se hva det blir til, det frister ikke så veldig i regnværet. Statusoppdatering fra Oslo er hvert fall at vi koser oss masse, nyter Oslofavorittene ( allerede testet flere av de nevnte på gårsdagens liste ) og ser virkelig frem til å feire kjærligheten litt senere i dag. 

Er at bra med dere? Hva er din plan for helgen?

Jeg tipper noen av dere skal på ShapeUp Convention? Jeg er så misunnelig, men på en positiv måte, tenk så mye gøy dere skal få være med på! Jeg var der forrige gang, og vet hvor fantastisk inspirerende, motiverende og morsomt det er. Så dere som er så heldige å skal dit må bare nyte dagen, og kose dere masse. 

God lørdag alle sammen <3

 

Smiiiil, Maren 

 

16 random Oslo-favoritter

 W E E K E N D  M O D E  

Takk for at jeg fikk ta en liten timeout i går, det trengtes. I dag er en mye bedre dag, og jeg kjenner jeg gleder meg veldig til denne helgen. Vi skal til Oslo i bryllup til et vennepar. Vi reiser innover allerede i dag, og skal bruke hele helgen i Oslo. Jeg gleder meg til en helg på hotell, god mat, gode venner, god tid og helt fri. Jeg gleder meg til å innom mine Oslo-favoritter både når det gjelder cafe, restauranter, turområder og butikker. 

Nå sitter kanskje noen å tenker hva disse Oslofavorittene er, og det vil jeg selvfølgelig dele. Kanskje dere kan dele noen tilbake? 

16 ting jeg digger i Oslo: 

 • LETT - siden første gang jeg satt mine ben på Lett var jeg frelst. Sunn, fristende og fargerik mat, servert på en delikat og praktisk måte. Velg og mix selv. Sunt og godt. 
 • BIT - er i grunn samme konseptet, men ikke like fresh som Lett. Til gjengjeld så har Bit helt nydelig bakverk. 
 • JUICE - råeste sportsbutikken. Ligger på Eger torget. 
 • ZARA - Gøy for oss som ikke har Zara på sørlandet (åpner heldigvis snart) 
 • DELICTESSEN - Magisk tapas
 • KAFFEBRENNERIET - beste kaffen 
 • BARRYS BOOTCAMP - den råeste treningsformen som finnes i mine øyne. Jeg ELSKER det!! 
 • ALEX SUSHI - Vilt god sushi! 
 • THE JUICERY - så utrolig innbydende og fresht. smoothie-bowl herfra er gull. 
 • OLIVIA - pizza med tynn bunn, mmmm 
 • FROGER HOUSE - favoritt hotellet. Home when your not <3
 • LØPETUR PÅ BYGDØY
 • STUDIO JOBBPREK,  OPTIMAL, GYM ILA - De råeste treningsentrene jeg vet om 
 • FRESCO - nydelig mat, sunt og digg. 
 • SMOOTHIE EXCANGE - smoothie er livet. rett og slett!
 • RUSLETUR  I FROGNERPARKEN - med god tid, lave skuldre og kaffe i hånda 

Det er så mye mer jeg liker med Oslo, men dette var det jeg kom på en fredagsmorgen. Nå er bilen fylt med bakevarer og rykende fersk kaffe, spillelisten er oppdatert og vi er klare for roadtrip. 

Vi blogges fra Oslo <3

 

Smiiiiil, Maren

 

When it rains, it pours

Head up girl - you can handle a little rain....

Jeg liker å holde bloggen positiv, jeg vil den skal være lys, et friskt pust og et fri sted. Jeg vil at det skal være en kilde til energi, motivasjon og treningsglede. Bloggen reflekterer livet mitt, og jeg føler meg heldig som har flest lyse, gode og positive dager. Når det er sagt så har jeg mine dager jeg også, dager hvor ting ikke føles så energisk og positivt. Dager hvor jeg er sliten, og lei. Dager hvor jeg tenker for mye, analyserer alt og ender opp i et forvirret kaos, skapt ene og alene av meg selv - i mitt eget hode. Så tro meg, kjære leser - jeg har mine dager jeg også. 

Noen ganger klarer jeg å snap out of it, snu tankene og gjøre noe hyggelig. Jeg ringer en venn og kommer meg ut av tankekaoset. Andre dager er det ikke like enkelt. I dag er en sånn dag. 

Vi snakkes i morgen mine venner, i morgen blir en bra dag <3 

Mitt første møte med CrossFit

I går deltok jeg på min aller første ordentlige CrossFit time på CrossFit Kvadraturen, og det var så gøy. Ja timen var skalert og for nybegynnere, men det gav likevel stor mestring. Økten var så gøy, og derfor tenkte jeg at det ville være perfekt å dele den med dere. Økten så slik ut: 

For time:

 • 40 knee raise / legs to pole
 • 35 overhead squat
 • 30 push ups
 • 25 wall ball

Time cap. 12 minutter

Du gjør ferdig første øvelse før du går videre på neste. Du må ikke ta 40 knee raise sammenhengende, du kan dele opp, og ta de nødvendige små pausene. Jeg kjørte hanging knee raise (legs to pole er et lettere alternativ), brukte 15 kg på overhead squat og 6kg medisinball på wall ball. Tid: 06.16.

En utrolig morsom økt som virkelig gav mersmak. Økten varer ikke lenge, men tiden før bruker vi på oppvarming av hele kroppen, øve på øvelsene, se at teknikken sitter og prøve oss frem til riktige vekter for økten. 

              Bildene er fra en tidligere ShapeUp shoot på CrossFit Kvadraturen. Fotograf: Victoria Nevland

Jeg har tatt et introkurs i CrossFit, og får med det lov å trene én måned gratis. Jeg tenker å utnytte den måneden godt, også får jeg se hva som skjer etter det. Jeg trives nok fremdeles best med joggeturene mine, og vanlig styrketrening, men jeg kjenner at CrossFit vokser på meg, og at det uten tvil kan bli noe jeg trives veldig godt med. Nå skal jeg teste noen økter til, så får vi se. 

 

Smiiiil, Maren

 

C A R D I O

Let´s go for a run 

Det snakkes mye om kondisjonstrening, eller cardio som mange kaller det. Det spekuleres i hvor mye, hvor ofte, og når på døgnet. Jeg får mye spørsmål om dette, og svaret mitt er alltid - det kommer an på målet ditt. Hva ønsker du med kondisjonstreningen din? Er det for å få bedre kondis, og styrke hjertet? Er det for å gå ned i vekt? Eller trenger du å koble av, og ta en time-out fra hverdagen. Dette avgjør om du bør løpe intervaller, ta deg en joggetur i skogen, eller kanskje en god gåtur. Jeg tenker at et beste for mange av oss, som ikke har en helt konkret målsetning, er å gjøre en miks av intervaller, joggetur, og gåtur i skogen. Det er det jeg selv gjør og trives veldig godt med det.

Jeg skal komme tilbake med et eget innlegg på hvordan type kondisjonstrening som er mest hensiktsmessig for ulike målsetninger. I dette innlegget skal jeg si noe om cardio før frokost, altså på tom mage. Er det så stor forskjell som mange skal ha det til? 

Cardio før frokost - er det nødvendig? 

Mange står opp grytidlig om morgen og løper til svetten spruter før frokost. Er det virkelig nødvendig? Jeg spurte grunnlegger av Akademiet for personlig trening, Espen Arntzen om dette. Svaret hans er at forskning viser at det finnes kanskje en minimal fordel å gjøre cardio før frokost dersom målet er å gå ned i vekt, men dette er så minimalt at totalt vil det ikke gjøre noen reell forskjell. Svaret er derfor at du burde gjøre kondisjonstreningen når du har tid og mulighet - det viktigste er at det blir gjort, og ikke når det blir gjort. 

I går tok jeg meg en tur på mølla hvor jeg jogget litt og løp noen korte, harde intervaller. I dag tenker jeg at jeg skal ta meg en gåtur i skogen. Håper bare jeg rekker å komme meg ut før uværet som er meldt slår til. Egentlig er det jo bare å kle seg godt, og gå tur i regnværet. Jeg synes faktisk det er ordentlig deilig. 

Skal du trene i dag? Hva står på planen din? 

 

Smiiiiil, Maren 

 

Dette spiser jeg helst til lunsj

I dag ble det en litt sen oppdatering herfra. Jeg hadde en avtale tiiidlig på morgenen, og rakk ikke oppdatere dere før jeg dro. Avtalen var i sentrum, og når jeg først var der dro jeg like gjerne innom treningssenteret etterpå og fikk unna ukens første økt. 8 km på tredemølla gjorde godt for både kropp og hode i dag. Kanskje spesielt hode, i dag var jeg nemlig både trøtt og litt småsur på morgenen, og det er ikke så ofte. Blåmandag er ikke et kjent fenomen her i huset, men i dag kjente jeg faktisk litt på det. En treningsøkt hjalp, og nå er humøret mye bedre. 

I går etter jeg var ferdig på kurs dro jeg innom å kjøpte lunsj på Kjøkkenskapet. Jeg snappet posen men ikke innholdet, og flere spurte om jeg kunne vise hva jeg spiste. Det er jo klart jeg kan! Dette er det jeg så og si alltid bestiller når er kjøper mat på kjøkkenskapet. En stor salat, med litt ekstra kylling, grovt brød, pesto og  aioli. Mmmmm. Iskald pepsi max setter kronen på verket.  

Nå skal jeg bruke et par timer på å rydde litt her i leiligheten før jeg skal avgårde i et møte igjen i ettermiddag. Jeg skal straks fikse litt lunsj her også, og når jeg ser disse bildene fra i går, får jeg lyst å trippe bort å kjøpe salat i dag også. Fy søren så godt! 

Håper dere får en super start på den nye uken, og at mandagen behandler dere bra<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Date på takterrassen

Rooftop Sushi

God søndagskveld mine venner. Hvordan har helgen deres vært? Jeg har hatt en innholdsrik og fin helg, med masse sosialt og kos. På lørdag for eksempel, da hadde en god venninne, Leo og meg sushidate på takterrassen. Vi kjøpte med oss masse take-away sushi, og rigget oss oppe på takterrassen i sola. Det blir ikke bedre enn dette <3 

Ellers har denne helgen vært fylt med masse vennetid, litt trening, god mat og crossfit introkurs. Sistnevnte skal jeg skrive mer om i løpet av uken, akkurat nå må jeg bare la det synke litt inn.Det var 4 spennende og lærerike timer, som ble avsluttet med en snerten liten WOD. Nå er planen min å legge bort både mac og mobil, lage i stand litt digg mat og krype opp i armkroken til min sin. Han har vært bortreist hele helgen, så nå var det godt å få han hjem, og ha hele den lille familien vår samlet igjen. 

Nyt søndagskvelden alle sammen. Senk skuldrene og lad opp til en ny uke - det er i hvert fall planen her. 

 

Smiiiil, Maren 

 

En søndag utenfor komfortsonen

Let´s do this!!

Nå er det 30 minutter til jeg løper ut døren for å bruke hele søndagen på kurs. Jeg har blitt pushet litt og utfordret til å utvide horisonten min litt, og i dag står det altså CrossFit på planen. Jeg skal på intro / nybegynner kurs i dag, og kjenner at jeg er ordentlig spent. 

Tusen takk til alle dere skjønne lesere som har heiet på meg, og delt sine erfaringer og tips relatert til Crossfit. Jeg er litt nervøs, men samtidig så gleder jeg meg. Nå må jeg få i meg litt frokost og gjøre meg klar her. Wish me luck sier jeg bare

 

Smiiiil, Maren 

 

My morning snack

B R E A K F A S T 

I dag ble frokosten min en stor skål med meieriprodukter, og en snackplate med pære, vannmelon, bringebær og solsikkekjerner En noe merkelig miks, men utrolig godt og akkurat det jeg cravet i dag. Leo har ikke helt lært seg forskjellen på hverdag og helg, det betyr at klokken 07 var vi ute på tur. Det var virkelig i tidligste laget, men samtidig deilig å komme seg opp og starte lørdagen. 

I dag står det koselige ting på planen, bondens marked med mamma og tantebarn, og lunsj med en venninne. Jeg har ikke vært på bondens marked før, og gleder meg veldig. Solen stråler over Kristiansand, og dette blir uten tvil en deilig dag. Jeg våknet i dag og kjente på en deilig glad følelse, har du noen gang våknet på den måten? Det er så godt <3

Kamera blir med meg i dag, så gleder jeg meg til å dele litt av lørdagen min med dere senere. Ha en nydelig dag dere <3 

 

Smiiiil, Maren 

Min største kilde til positivitet

God morgen fra oss. Vi har akkurat hatt morgenturen, og en aldri så liten putekrig i sofaen. Jeg ler meg ihjel av hvordan personligheten til Leo begynner å komme frem. Han er rampete, utrolig kosete og helt vilt blid. Han er uten tvil min største kilde til positivitet i hverdagen. I går var vi på tur, og knipset litt bilder underveis. Jeg må le av det bildet hvor jeg står med telefonen, og Leo sitter på hoften min likevel. Han er alltid med, uansett <3 

Jeg har gledet meg så til denne helgen, den eneste planen jeg har er å bruke tid på venninner, henge opp bilder i leiligheten, jentekveld, cafe, litt shopping og turer i skogen. Skikkelig kosehelg med andre ord. I kveld blir det noe digg mat, snacks og The Voice på tv. Jeg elsker sånne programmer, det er så gøy med flinke folk som får vist frem talentet sitt. I kveld står det mellom hjemmelaget pizza, taco og sushi. Hva hadde du valgt av de tre på en fredagskveld ? 

Nå står det en liten tass å krever oppmerksomhet foran meg her. På tide å legge bort macen, og leke litt før han skal få være alene i norn timer. Jeg skal nemlig til frisøren og gjøre noe litt crazy. Her snakker vi en heftig klipp, håret mitt er så slitt i tuppene at nå er det ingen vei utenom å klippe dem tvert av. Huff, jeg kjenner jeg nesten gruer meg litt. Jeg har jo spart så lenge, og nå skal det av. 

Nå gleder jeg meg til å høre deres helgeplaner? 

 

Smiiiiil, Maren