hits

oktober 2013

Morgencardio: 20-10-15

Dagens kondisjonsøkt ble en kombinasjon av gange, jogg og intervaller. Økten la jeg opp slik: 20 min rask gange, 10 min med kortintervaller (30sek spurt - 30 sek pause hvor jeg hoppet av mølla - 10 drag) og 15 min rolig jogg. Dette ble tilsammen 45 gode minutter på tredemølla. Det er så mye enklere å komme seg gjennom en kondisjonsøkt hvis man varierr intesiteten litt. 

Dette var en fin liten svettefest en tidlig torsdagsmorgen. Jeg hadde forelesning kl 08.15 i dag, så økten ble unnagjort skremmende tidlig i dag. Jeg løper rett fra skole til jobb, og da måtte økten komme på morgenkvisten hvis det skulle bli noe av. Grusomt vondt å stå opp, men himmelsk etterpå. Nå suser jeg ned til jobb full av endorfiner, mens jeg prøver å ignorere tanken om at det er fare for at det vil komme en liten trøtthets-smell i 16-17 tiden *ler*

Ha en herlig dag dere - make the best of it!


Smiiil Maren

 

Hard work pays off

God morgen hjerter

I dag må jeg fortelle dere noe positivt, som beviser at alt er mulig hvis du bare jobber på og ikke gir seg - selv om du ikke ser resultater og du har mest lyst å bare gi opp. Jeg har trent beina mine tre ganger i uken i en periode, ikke knall hardt hver økt, men de har fått gjennomgå hele tre ganger pr uke. Jeg har alltid vært utrolig svak i benøvelser, da dette ikke har vært prioritert hos meg tidligere, og jeg har snikt meg unna rett og slett fordi bentrening er grisetungt og vondt. Ja her kommer det frem dere - jeg sniker meg unna jeg også! Nå har jeg tatt meg selv i nakken, og bygd opp styrken min fra scratch igjen. Jeg startet på 30kg i knebøy til teknikken satt perfekt, dette er 3 uker siden. I går kjørte jeg 4 sett med 6 repetisjoner i hvert sett på 60 kg. Det beste av alt er at det gikk lett - utrolig lett! Det er så morsomt hvordan de tyngste dagene med minst motivasjon kan resultere i en killer treningsøkt med nye personlige rekorder. Jeg hadde en kondisjonsøkt på morgenen, og skulle derfor ikke trene styrke. Jeg måtte likevel innom gymmet for å gi en beskjed og fikse diverse småting. Jeg gikk i treningsklær (noe jeg ofte gjør) og når jeg oppdaget at Solsiden var full av de mest inspirerende menneskene som trener der, så fikk jeg en voldsom treningslyst over meg. Det eneste som ventet hjemme var jo pensumbøkene, og det fristet fint lite - så da ble det en liten benøkt. 

Jeg fikk en av de "store gutta" til å sikre meg på 60kg, noe som sikkert ikke var nødvendig da jeg hadde full kontroll fra start til slutt i øvelsen, men det er noe med den sikkerheten at det står noen der. Det er for meg den sikkerheten og tryggheten som gjør at jeg tørr å gutse på. Det at det står en person like bak deg og pepper deg opp gir et enormt selvtillitsboost og du får superkrefter. Nå skal bena få hvile et par dager, før jeg satser på 70kg, jeg er overbevist om at det skal gå! Enormt mye av styrken til å klare det ligger i ditt eget hode. Du må selv tro at du kan klare det, hvis ikke vil det aldri gå! Jeg øver på å si dette til meg selv: BELIEVE IN YOURSELF, CAUSE IF YOU DONT - WHO ELSE WILL? 


Photo by Julie Tørrisen ( 2012 )

Det er ufattelig gøy når man får resultater på trening, og det gir en enorm motivasjon for å pushe videre mot nye mål. Jeg fikk også tatt en kroppsanalyse i går, som viste en økning i muskelmasse på hele 2kg, samtidig som fettprosenten er noe redusert (lite - men likevel). Gårsdagen gav med andre ord en god dose positivitet og lyst til treningshverdagen min, og jeg føler endelig at kabalen skole-jobb-trening-venner-fritid-familie begynner å løsne. Man kan få alt, hvis man bare godtar at det ikke er nødvemdig å være best på alle felt. 

I dag skal bena få hvile, og jeg flytter fokus fra trening tilbake til skolebøkene. Min dag består i lesesal, forelesninger og lesesalen igjen. Jeg håper dere får en fantastisk onsdag, fyllt med godt humør og overskudd. 

 

Smiiiiil Maren


Morgentrening, BCAA og proteinpulver

Produktene er sponset

I dag stod jeg opp ekstra tidlig for å forsøke å gjenta suksesssen med morgentrening før forelesning. Jeg var på plass på spicheren kl 07.30, og fikk unna 45 herlige minutter på mølla. I dag rakk jeg ikke å lage i stand noe frokost  før trening, eller det vil si jeg hadde glemt å handle og var dermed tom for absolutt alt. Næring fikk jeg i meg likevell. Jeg fikk i meg en shake med BCAA, en proteinshake og et eple. Relativt gira frøken iført Better Bodies fra topp til tå. Følte meg som en super rutinert fitnessberte der jeg sjonglerte rundt med alle shakerene mine i dag. *ler* To før trening, og enda en etter trening, sammen med riskaker - som jeg har klart å bli så hekta på. En billig, rask og enkel måte å fylle på etter trening. 

Topp // Better Bodies,      Tights // Better Bodies

BCAA er et kostilskudd jeg som regel går å sipper på under trening, men som jeg er ekstremt nøye med å få i meg hvis jeg mot formodning ikke skulle rekke å få i meg mat før morgenøktene. BCAA sørger for at jeg forbrenner fett, og ikke tærer på muskelmassen og det er derfor spesielt viktig for meg under kondisjonstrenigene på morgenen. BCAA gir også energi til økten, og gjør at jeg føler jeg holder ut lenger, og har mer å gi. Det trekker heller ikke ned at det smaker helt himmelsk. Mine favoritter er smakene appelsin og fruit punch, og de er begge så friske og gode. 


Proteinshaken valgte jeg å heller over i en kopp kaffe slik at jeg fikk i  meg litt koffein før økten og fordi jeg elsker smaken av sjokolade og kaffe. Mange av dere har spurt hvilket proteinpulver jeg bruker til å lage proteinkaffen min, og hvilket  proteinpulver jeg bruker til shaken etter trening. Det er en og samme proteinet, 100% whey sjokolade fra proteinfabrikken. Jeg har alltid mer enn et proteinpulver på lur, og alltid i flere smaker. I min "godteskuff" med kosttilskudd har jeg akkurat nå 100% whey sjokolade, Whey Tech vanilje og Protein delite med sjokoladebiter. Sjokoalde bruker jeg i shake, kaffe og grøt, vanilje bruker jeg i grøt og baking, og Delite brukes som regel i shake grunnet den deilige smaken. Nå er jeg ferdig med dagens forelesninger i mikrobiologi, og planen var å sette meg ned å lese litt. Fire timer med mikrobiologi har fyllt opp hode mitt, og det er rett og slett ikke plass til mer informasjon akkurat nå. Jeg kjenner at jeg må ha et par timer off nå før jeg eventuellt kan se litt på pensum igjen i kveld. Dette er i grunn en helt latterlig ting å gjøre, for jeg vil tro det er et par av dere som er studenter selv og som kjenner seg godt igjen på at lesing som utsettes til kveldstid sjeldent blir noe av. Hehe. Jeg håper hvertfall jeg ikke er alene om å ha det slik *ler* 

Nå skal jeg rusle litt rundt i sentrum og titte i et par butikker med en kaffe i hånda. Jeg elsker å rusle rundt slik å bare kose meg. Senere blir det ganatert en biltur, for jeg har jo faktisk helt glemt å fortelle dere at JEG HAR KJØPT BIL (!!) Den kom i går, og er virkelig bare helt ubeskrivelig perfekt. Jeg har allerede fått en enorm kjærlighet for denne spreke saken på fire hjul, og jeg får sommerfugler i magen av å tenke på alle de spennende eventyrene vi to skal ut på sammen i fremtiden. 

 

Smiiiiil Maren


En svett og fin ukestart

Denne mandagen går i ett, med både forelesninger, jobb og jentekveld med sushi og kos senere. Jeg valgte derfor å sette på vekkerklokken ekstra tidlig å få unna dagens treningsøkt på morgenen. Det føles grusomt når klokken ringer, men nå man bare kommer seg opp er det ikke så galt, og følelsen du sitter igjen med etterpå er virkelig helt fantastisk. Det er akkurat den følelsen som gjør det hele verd det for min del. jeg blir helt ruset og høy på livet av endofriner. *ler* 

Dagens økt ble ren kondisjonstrening. jeg startet med 30 minutter rask gange i motbakke på tredemøllen, etterfulgt av 10 intervalldrag på høy hastighet, uten incline på møllen. Jeg løper veldig lite for tiden, og er overhode ikke i den samme formen som før, men jeg gjør så godt jeg kan, og ingenting er bedre enn det. I dag gikk jeg på 6 km/t på 8% motbakke i 30 min, intervallene varte i 30 sekunder, med 30 sekunder pause mellom hver. Jeg løp på 15 km/t og med 0% motbakke. Jeg gikk ned i 5 minutter på 5 km/t helt uten motbakke. Totalt ble det en 45 minutters svettefest og en super start på uken. 

Resten av dagen blir tilbragt på skolebenken, etterfulgt av en ettermiddag på jobb på Høyer før sushikveld hos skjønne Charlotte venter i kveld. Jeg liker så godt å spise sushi og ha jentekvelder på en vanlig hverdag, helgen er alltid så deilig uansett, så jeg synes det er viktig å spre slike ting litt utover uken. Er dere ikke enige? 

Er det flere som har noen spreke eller hyggelige planer for denne mandagen?

 

Smiiiil Maren


Søndagstrim og filmkveld

Den planlagte søndagsturen min ble ikke noe av i dag, selv om jeg sa at jeg skulle ut på tur uansett vær så fristet det fryktelig lite å traske ute i det ekstreme regnværet som skyllte over Kristiansand i formiddag. Jeg valgte derfor å ta turen inn på Solsiden treningsenter istede. Jeg fikk med meg en god kompis, og sammen fikk vi en fin økt. Treningesøktene min i helgen blir ofte litt vimsete, og uten fokus, men det er helt i orden. Trening skal jo være gøy, og jeg koser meg veldig når jeg kan hoppe rundt på gymmet og finne på øvelser underveis. 

I dag ble økten seende ut noe slik som dette:

 • Knebøy med lette vekter - fokus på dybde og teknikk
 • Pullups 
 • Facepull
 • Hantepress
 • Hiptrust med lettere vekter - fokus rumpekontakt

 

Jeg fikk også tid til et drøyt kvarter med foamrolleren, og det var virkelig nødvendig. Bena er fulle av muskelknuter, muskulaturen i underkroppen er generelt for stram. Det er grusomt mens man holder på, men det gjør virkelig underverker å få løsnet opp litt. 

Resten av ettermiddagen og nå kvelden blir på sofaen. Jeg har hamstret inn masse godsaker, og lastet ned kjærlighetsfilmen over alle kjærlighetsfilmer: The Notebook. jeg har faktisk ikke sett den, og gleder meg veldig til å se den. Har noen av dere sett den? MIn kveld blir altså joggebukse, godis, film og kos, en typisk søndag med andre ord. 

Hva er deres planer for denne regntunge søndagskvelden? 

 

Smiiiiil Maren

GHD-konkurranse

 

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET !!! Tusen takk til alle som deltok <3 

 

I sammarbeid med Bli vakker

Jeg fortalte dere tidligere i uken at jeg hadde en litt gøy overraskelse på lur til dere i dag. I sammarbeid med BLI VAKKER har jeg fått muligheten til å dele ut en eksklusiv GHD styler til en heldig vinner. Du deltar ved å skrive inn mailen din i BOKSEN i bunnen av dette innlegget. Det hjelper ikke å skrive mailen din i kommentarfeltet, den må inn i boksen for å være gyldig.


Det du derimot kan dele i kommentarfeltet er dine erfaringer med GHD sine produkter hvis du vil, men for å være med i konkurransen så må du altså skrive mailen inn i boksen i bunnen av innlegget. Jeg har selv en magisk GHD rettetang som jeg elsker. Jeg har naturlig helt rett, typisk nordisk hår, og når jeg retter det blir det silkeblankt og mykt. Jeg har blitt helt anhengi av min rettetang. 

Som en BONUS kan alle som deltar i konkurransen dele ut eksklusive rabattkoder til sine venner. Fantastisk eller hva? 

Lykke til hjerter, jeg krysser fingrene for at en av mine lesere er den heldige vinneren. Nå skal jeg trosse vær og vind og dra ut på søndagstur. Jeg går tur hver søndag, uansett. 

 

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET !!! Tusen takk til alle som deltok <3 

God lørdagsmorgen

Jeg ble så opptatt av å svare på spørsmålsrunden i går at jeg helt glemte å oppdatere dere på vanlig måte. Gårsdagen ble startet med en rolig joggetur rundt omkring i vakre Kristianand. Jeg er forelsket i denne byen på god´værs dager. Det er så nydelig her, og jeg nyter turene mine langs elva, rundt omrking i bymiljøet, ned til havet, og rund i små koselige gater i gamlebyen. Dagen i går startet grå og tung, men i det jeg la ut på tur så lysnet det og jeg fikk oppleve en nydelig soloppgang. Jeg har aldri kamera med på løpetur, men med slike vakre omgivelser kan selv en ussel iphone fange magien. 

Jeg la inn tid til litt bøy og tøy etter dagens tur. Jeg er stiv som en stokk, og må virkelig forsøke å gjøre noe med det. Tøying er det kjedleigste jeg kan tenke meg, og jeg må virkelig overbevise meg selv om at det er fornyftig å sette av tid til det. I går kjørte jeg en kjapp stretching på trappa etter turen. Jeg kjenner jo at det gjør godt, og jeg skal virkelig forsøke å bli bedre på dette fremover. Hvordan er det med dere, tøyer dere ut etter kondisjonstrening?

Resten av formiddagen gikk med til lesing av pensum, jeg forsøker å tvinge meg selv til å gjøre noe hyggelig ut av lesingen og steller i stand med både ulltepper, kakao og duftlys - uten av det hjelper spesielt mye *ler*. Jeg skal ha for innsatsen da! Ettermiddagen og deler av kvelden ble tilbragt på fantastisk Høyer. Jeg har hatt en dag fri, og på den ene dagen har butikken blitt fyllt med deilige nyheter. Michael Kors har kommet med påfyll av fantastiske vesker og sko. Den utorlig populære Hamilton vesken er nå i butikk, og jeg vet at dette er mange jenters store favoritt. Jeg ruslet noen runder med den på armen i går selv, og jeg må si at jeg liker den veldig godt. Ellers er butikken full av masse andre godsaker som jeg tenker å ned å titte litt på i dag som jeg har fri. Vi får jo aldri prøvd klær når man er på jobb, så i dag tenkte jeg å gå ned som kunde og prøve masse klær. 

Nå skal mac legges bort, og lørdagen bare nytes. Jeg ble spurt på spørsmålsrunden hva min perfekte dag inneholdt, og jeg svarte at min perfekte dag startet med å sove til jeg våknet av meg selv, en bytur med litt shopping, cafebesøk og gjerne en treningsøkt. I dag tror jeg sannelig at jeg skal få innfrid alle disse!

Ha en fantastisk lørdag alle sammen

 

Smiiiiil Maren


Dagens middag

Dagens middag ble en miks av mye godt, på en og samme tallerken. Jeg er utrolig glad i salat, fordi den kan varieres i det uendelige. I dag hadde jeg lyst på alt, og det bærer salaten preg av.På min middagstallerken i dag:

 • Røket laks
 • Kalkun skinke
 • Egg
 • Salat
 • Agurk
 • Avokado
 • Mais
 • Tomat
 • Gulerøtter

 

Som tilbehør hadde jeg Speltlomper og Walden farms Honey dijon dressing. Litt krydderier for ekstra smak, og vips har man en super frisk og næringsrik salat. Jeg hadde som sagt speltlomper til, og lagde små wraps av salaten. Så utorlig godt, og så enkelt!

 

Smiiiiil Maren


Off-day med shoppingsmell, og kaffekos

I dag har jeg en litt off-day, hvor jeg virkelig må snakke hardt til meg selv for å få unna noe som helst fornuftig. Jeg stod opp klokken 07.00, og det eneste jeg har klart å få gjort en tidenes shoppingsmell på den nyåpnede Høyer sørlandsenteret. Kjære HIMMEL for en gigantisk butikk fyllt til randen med godsaker. Jeg ruslet rundt der ute i over to timer, og endre opp med en herlig liten fangst av vakre skatter. Blandt annet en ulljakke fra Malene Birger som er helt vidunderlig. Viser dere senere hvis dere vil se? Nå har jeg plassert stumpen i sofaen med en diger proteinkaffe, planen er å få unna et lass av skolearbeid og mails. Jeg ble servert bløtkake på Høyer siden det var åpningsdagen, og nå er jeg så høy på sukker at jeg ikke klarer å sitte stille. *ler* Veldig lite smart når jeg både har treningfri og en haug av stillesittende arbeid å få unna. I går hadde jeg en "PT-time" med min storebror. Jeg synes det er så herlig at han ønsker min hjelp, og jeg koser meg så med hele prosessen. Jeg savner virkelig å jobbe fulltid som personlig trener. Det skriker i hele meg når jeg ser PTene rundt på ulike treningsentere som får hjelpe, motivere og veileder kundene sine til å nå nye mål. Jeg blir helt grønn av misunnelse. Inntil videre får jeg kose meg med å hjelpe familie og venner med trening og kosthold. I går var det altså min bror som skulle få kjørt seg og ben stod på planen. Jeg har valgt å dele opp treningen hans i overkropp og underkropp + cardio. På benøkten i går kjørte han følgende øvelser:

 • Knebøy - fokus teknikk + stabilitetsøvelser for knær/hofte
 • Benpress 
 • Markløft
 • Utfall 

 

Vi startet økten med en god runde med foamroalling for å løsne opp stive muskler og eventuelle muskelknuter, løsne opp i muskelfacia og forberede bena på fysisk aktivitet. Dette fungerte meget bra, og dybden på knebøyen har aldri sett bedre ut *stolt coach*. Jeg sitter nå å renskriver hele programmet hans, det er så mye gøyere å gjøre dette enn å lese sykepleiefag. Nå skal jeg ta meg selv i nakken, lage enda en proteinkaffe og forsøke å få unna litt skolearbeid. Håper dere har en deilig torsdag, kun en dag igjen så er helgen her. Følg med på bloggen på søndagen, da kommer nemlig en fin liten konkurranse til dere!

 

Smiiiiil Maren


Iherb-morgen

I dag har jeg startet dagen med litt Iherbshopping. Jeg har noen favoritter fra Iherb som jeg aldri kan risikere å gå tom for i skapene. Nå begynte det å nærme seg tom for diverse produkter, og da var det på tide med påfyll. Denne bestillingen ble ikke så spennende, men den viser mine everyday-must-haves:

 

Stevia liquid er helt supert og noe jeg bruker mye. Jeg har det både i kaffen min, proteinkaffen, cottage cheese og havregrøten. English toffee er favoritten i havregrøten, mens cinnamon er den jeg liker best i kaffe. I cottage cheese bruker jeg helst vanilla creme da den ikke er så sterk og konsentrert. Denne hadde jeg nok av og trengte ikke bestille. Kokkos er faktisk ny for meg, så den gleder jeg meg til å teste. Ser for meg at den kan være god i både te, kaffe og havregrøten.
Frontier tackrydder har jeg testet kun en gang før, og jeg synes i grunn det var veldig godt. Jeg er veldig glad i vanlig tacokrydder, og kommer ikke til å bytte det helt ut. Jeg har fått mange tips om å bytte det ut med hjemmelaget tacokrydder, men jeg synes rett og slett ikke det blir like godt. Nå har jeg funnet den optimale løsningen for meg med halvparten vanlig tacokrydder og halvparten frontier salt-free tacokrydder fra iherb. 
Questbarene kommer jeg bare ikke utenom. Jeg tenkte egentlig å ikke bestille dem, jeg jeg klarer bare ikke å la vær *ler* De er så utrolig gode, og har et helt magisk næringinnhold. De er helt supre å ha med på jobb, eller på lesesalen, og ikke minst som en everyday snack. Jeg er så glad for at det finnes en bar som er ok å spise i hverdagen, som i tilegg smaker så godt. Cookie dough er min favoritt for tiden, og valget fallt dermed på en pakke av dem. 

Dette er altså min Iherb favorittliste. Jeg er alltid klar for nye favoritter, så del gjerne dine favoritter med meg. Dersom du bestiller på Iherb for første gang så kan du bruke koden: VIK961 og få rabatt på din første bestilling. 

 

Smiiiiiil Maren


Hverdagsmagi

I går opplevde jeg et lite stykke hverdags-magi. Jeg har den siste tiden vært rimelig stresset over diverse ting, og dette har i stor grad påvirket både søvn, skole og trening. I går morges dro jeg avgårde for å rekke en liten økt før forlesning. Det var tidlig på morgenen og helt mørkt ute. Planen var å gå ned til gymmet for en kjapp styrkeøkt. Trøtt i kroppen og med øynene halvåpne ruslet jeg ut av døren og ble nærmest blåst overende av ruskeværet. Det var da jeg kjente denne lille magiske følelsen komme snikende. En deilig følelse av å være tilstede i et øyeblikk akkurat der og da, midt i uværet. Det var SÅ godt. Jeg begynte å gå, gikk fortere og begynte å små-jogge, ned til sentrum, forbi gynmmet og ut mot havet. helt alene i bekmørket. Jeg jogget rundt i nesten en time, og bare koste meg! Det var noe herlig magisk over det å oppleve en by som våkner til liv, og bare kunne få vær en tilskuer til alle hverdagsrutiner som settes i gang, alle system starter opp og en by som gjør seg klar for en ny dag. 


En ting var været som gav en herlig friskhet, en annen ting er det fine ved å se en by våkne, men det tredje, og for meg det aller viktigste var følelsen av å løpe igjen. Jeg har hatt en lang pause fra alt av jogging grunnet en kranglete fot. Jeg har derfor ikke kunnet jogge mer enn maks 5 minutter før føtter eller knær har sagt stopp, men ikke i går - i går bare funket det! Nå skal det sies at en gammel dame hadde krøpet forbi meg i det tempoet jeg løp i, men det har ingenting å si for meg! 

Jeg følte bare for å dele denne lille endorfin-rusen med dere en tidlig tirsdagsmorgen, og kanksje klare å inspirere noen av dere til å dra ut å jakte på den samme rusen i dag. Enten om det er ut på powerwalk etter jobb, en god styrkeøkt på gymmet, en morsom gruppetime eller en intensiv runde med vaskekluten - hva enn det er av aktivitet som kan stimulere til endorfiner! 

Nå har jeg plassert stumpen i kantina på universitetet, det er fremdeles nesten en time til forelesningen starter men jeg liker å være litt tidlig ute å kunne drikke en kaffe, oppdatere bloggen og besvare litt mails før dagen setter i gang for fullt. Ønsker dere alle en magisk dag :)

 

Smiiiiiil Maren


Before dawn

I dag er jeg oppe før klokken 06 for å få unna alt jeg skal, dette er kanskje normalt for noen, mens det er galskap for andre. I dag føles det litt galskap for min del. jeg hadde klokken på 05.20, og slumret helt frem til 05.55. Slumre-knappen bør brukes med forsiktighet, den fører nemlig så alt for ofte kun til at man ligger å halvsover med dårlig samvittighet, velvitende om at du burde komme deg oppp snart, og når du endelig kommer deg opp er det fare for at du er litt i seneste laget fordi du gav etter for snooze-button. Jeg har selv blitt en snooze-slave, og i dag hadde vi altså en 35 minutters lang maktkamp før jeg gikk seirende ut. *ler*. Nå skal en skyr og en banan nytes sammen med en dobbelespresso før jeg skal avgårde til treningssenteret for en mini-workout før forelesning, etterfulgt av jobb. Alt går - det krever bare litt planlegging! En stor og god havregrøtfrokost skal nytes etter trening, men jeg må likevel ha noe før økten, og i dag falt valget på skyr + banan. Proteiner og karbohydrater - enkelt og greit.Jeg har opprettet en ny Facebook-side, Personglig trener Maren Erdvik. Jeg har endret den fordi jeg ønske å legge ut mer enn kun bloggrelaterte ting til dere. Dersom jeg kommer over en spennende artikkel, inspirerende bilder, oppskfiter, eller har andre lure triks og tips jeg vil dele med dere så legges det ut her. En side ikke kun for blogg, men for livsstilsendring og inspirasjon generelt. Dere finner den HER.

Nå må siste kaffeslurk slukes før jeg skal begi meg ut i høstmørket og ned til gymmet for ukens første treningsøkt. 

 

Smiiiil Maren


Høst, Søndagstur og ostesmørbrød

Brrrr, så surt og kaldt det er ute. Vinden blåser og regnet pisker mot vinduene. Jeg kom akkurat inn døren etter en koselig søndagstur ute i ruskeværet. Søndagstur må være en av de kosligste aktivitetene jeg vet om. Det handler overhode ikke om trening, men kun om det å komme seg ut i frisk luft, puste, senke skuldrene og bare nyte. Jeg liker aller best å gå tur sammen med noen, slik at man kan gå å skravle hele turen, gjerne med en kaffe i hånda. I dag gikk turen rundt omkring her på grim, og inn i vakre Ravnedalen. Det var ekstra koselig å rusle gjennom den delen av grim hvor jeg har vokst opp og lekt i alle mine barneår. *mimre*. Ravnedalen er alltid en herlig opplevelse uansett vær og årstid, det er noe trollsk og magisk der inne og jeg har et helt spesiellt forhold til Ravedalen.

Nå har jeg skiftet til tørre myke klær, puttet ullsokker på føttene og krypt opp i sofaen. Nydelige ostesmørbrød er akkurat ferdig stekt, og står til avkjøling på kjøkkenbenken. De dufter helt nydelig og lager en deilig stemning i hele huset.

Nå skal vi kose oss med ostesmørbrød som er laget på spiralloff og med ekstra mye ost på. Mmmmm. Litt ekstra kos hører søndagen til.Søndags-ostesmørbrød:

 • Spiralloff
 • Kokt kinke
 • Norvegia ost
 • Ost fra Danmark ("den sorte")
 • Paprika & tomat
 • Salt, pepper og oregano

 

Håper dere har en fin søndag, og at dere er klare for en ny sprek uke! Jeg kjenner at jeg skal bruke denne søndagen godt til å lade opp batteriene slik at jeg er klar for en energisk og sporty ukestart i morgen. 

 

Smiiiiiiil Maren

 

Lørdagsmiddag

Vel hjemme fra jobb og en magisk middag ble akkurat servert. Det finnes ikke noe bedre enn en perfekt tilberedt biff, og denne tallerkenen her er pure perfection for meg.En stor porsjon med perfekt tilberedt biff, stekt rødløk og hvitløk, stekt sopp i fløtesaus, dampede grønnsaker og oljegratinerte mandelpoteter. Dette er slik en skikkelig lørdagmiddag skal se ut mener nå jeg, og med et stort glass rødvin til er dette akkurat slik jeg liker det.

Jeg ser at det har kommet inn en haug av spørsmål fra dere allerede, jeg tar i mot spørsmål frem til i morgen kveld, før jeg avslutter spørrerunden. Jeg gleder meg til å svare på spørsmålene deres, og synes det er så herlig at dere er så nyskjerrige og lar dere engasjere. 

Ha en fantastisk deilig lørdagskveld dere!

 

Smiiiiil Maren


Ny tights og ukens siste økt

Endelig fredag, og endelig helg. Jeg skal jobbe både i dag og lørdag, men helg er godt uansett! I dag hadde jeg et par timer fri før jobb, og fikk unnagjort ukens siste styrkeøkt. Jeg føler en treningsplan nå med tre tunge styrkeøkter pr uke. Det er litt nytt for meg å kun ha tre økter, men til gjengjeld er øktene såpass slitsomme at jeg trenger en hviledag imellom for å hente meg inn igjen. I går dumpet det ned en pakke fra INDIVIDU som inneholdt denne freshe tighsten, og den måtte selvfølgelig testes ut på trening. Tightsen er sponset av fantastiske IndividuDagens økt inneholdt følgende øvelser:

 • Knebøy - IGJEN!! - Stakkars mine såre trøtte ben, nå skal de hvile en hel helg!
 • Rumensk markløft
 • Brystpress
 • Hip thrust
 • Facepull

 

Jeg krøp ut fra Solsiden etter endt økt, med skjelvende ben og krampe i høyre rumpeball. *ler* Jeg humpet bort til nærmeste benk, fant frem se&hør og pakket opp dagens ettertrenings-kos. Aldri har riskaker og proteinshake smakt så godt! 7 riskaker med nydelig sjokoladekrem gikk ned på høykant. Sladder, karbohydrater og proteiner i herlig sammensetning. Sjokoladekremen er det fremdeles mange som spør om. Det er så enkelt som at du kun tar litt vann i proteinpulveret og rører rundt til ønsket konsistens. Jeg liker å tilsette litt kanel, stevia og salt for enda bedre smak. Så smører jeg det utover riskakene. Mmmm :)Solen stråler i Kristiansand i dag, og det er perfekt høstvær. Friskt, kaldt og godt! Jeg skal straks ned til sentrum å ta en kjapp kaffe med en god venninne før jeg skal tilbringe resten av ettermiddagen og kvelden på Høyer. I morgen blir det Høyer fra morgen til kveld, før litt festivas med gode venner venter på kvelden. Hele helgen blir avslappning og treningsfri, med påfyll av god mat. Jeg liker å holde uken aktiv og sunn, også la helg være helg med alt jeg måtte ønske å fylle den med. 

Hva er deres helgeplaner?

 

Smiiiiil Maren


Superwoman - FAIL

Jeg vil så gjerne være super blid, energisk, uber-sprek, inspirerende blogger, den ultimate venninne, superstudent og den perfekte ansatt. Helst alt på en gang! Jeg innser vel at det ikke går, men jeg forsøker likevel så godt jeg kan. Det må til slutt gå utover noe, og i dag gikk det utover dere skjønne lesere som ikke fikk noe inspirerende blogginnlegg. Likevell så legger dere igjen nydelige kommentarer på tidligere innlegg og sender meg fine mail. Vit at dere får meg til å smile:)I dag måtte jeg være super-student og ansatt, super-bloggeren får fullt fokus igjen i morgen. Jeg lover!

Ha en magisk torsdagskveld, her skal bena legges høyt og mat ned på høykant. Sliten frøken, som faktisk snart skal finne sengen. Hverdagslivet tar på gitt. 

 

Smiiiil Maren


Frisørhygge og solid styrkeøkt

I dag skulle dere sett meg på vei til trening, i en alt for stor hoodie med hetten oppe snek jeg meg inn på gymmet. Bena verket etter mandagens økt, og jeg jobbet hardt med mitt eget hode. Første øvelse var knebøy, tett etterfulgt av hip thrust, og med såre ben er det ikke akkurat det som frister mest. Dette er grunnen til at jeg følger en plan - for på dager som dette så hadde jeg vanvligvis jukset meg gjennom hele økten , og til og med kanskje droppet den. Det er IKKE farlig å trene selv om man er litt støl! Jeg varmet godt opp med dynamiske øvelser, tøyning og kjørte et par sett med bøy på helt lette vekter. Med hetta fremdeles godt over hodet så kjørte jeg i gang første sett, og på tross av at beina sa godt i fra at dette er det ikke lenge siden de ble utsatt for - så føltes det godt. Godt/vondt tror jeg kanskje er mer beskrivende, men det vikigste er at det funket, jeg presterte faktisk enda bedre i dag, enn forrige økt. En fantastisk følelse! Det skal være litt tøft og tungt, det er det som gjør det verdt det i mine øyne. Når du må kjempe litt ekstra hardt, så føles det dobbelt så godt når man får det til!Dagens økt så slik ut:

 • Knebøy
 • Hip thurts
 • Pullups
 • Facepull 
 • Sidehev
 • TRX-mageøvelse

 

Etter trening koste jeg meg med riskaker og "sjokoladekrem" laget av proteinpulver, stevia, kanel og litt salt (se bilde i gårsdagens innlegg), før dro jeg ned til min nydelige frisør og venninne Kristin, som holder til hos Capillo frisør. Kristin farget og fikset håret mitt og jeg er strålende fornøyd. Det beste av alt er at Capillo ligger i samme bygg som NIMUE hudpleie, så her får man alt i ett. De sammarbeider og det betyr at du kan vokse/farge bryn og vipper mens fargen i håret ditt virker for eksempel. Hvor genialt er ikke det? Ååå jeg skulle ønske jeg bare kunne flytte inn i det bygget der og bli dullet og dallet med dagen lang. Min bestevenninne Celine er hjemme på besøk fra København, og vi koste oss sammen hos frisøren. Celine gjorde noe helt vilt og utorlig kult med sitt eget hår i dag, hun klippet pannelugg! Denne vakre skapningen kler absolutt alt, og jeg synes hun ble så utrolig kul! Sjekk ut Celines moteblogg HER.Nå er jeg raskt hjemme for en matbit før jeg skal på jobb resten av ettermidddagen/kvelden. Det raser inn med freshe nyheter på Høyer om dagen, og det er mildt sagt livsfarlig å være på jobb. MIn ønskeliste er milelang nå. Aldri i verden om det blir noe lønn på denne jenta *ler*

 

Smiiiiil Maren


Hviledag

Som ventet har gårsdagens treningsøkt satt solide spor på kroppen, og jeg går som en gammel dame på 80 år *ler*. I dag er det treningsfri før jeg skal ha en ny økt på onsdag. Denne økten inneholder også knebøy. Det kan virkelig bli festlig å se hvordan det skal gå, i og med at jeg alltid er mest støl på dag nr to, noe som tilsier at i morgen skal være den verste dagen ift stølhet. Jeg liker å være støl, det betyr at jeg har klart å utfordre kroppen min og at den responderer på treningen. Jeg startet dagen med å sove litt ekstra, og kose meg med frokost i sofaen til God morgen Norge. Jeg har blitt flinkere til å sove litt lenger om morgenen, da jeg VET at kroppen har godt av tilstrekkelig søvn. Jeg er en morgenfugl og kan lett hoppe opp kl 06, men det er helt unødvendig på dager hvor forelesning/jobb ikke starter før kl 10. I dag lå jeg helt til 08.30 og følte meg så uthvilt når jeg stod opp. Dagens frokost ble en diger bolle med havregrøt. Ja jeg bruker fremdeles en bakebolle som skål, da jeg ikke har store nok skåler til å romme hele grøten. Grøten er enkel, men ufattelig god

 • Store havregryn 
 • Vann
 • Kanel
 • Kardemomme
 • Raw kakapulver
 • Steviadråper
 • Salt
 • Proteinpulver sjokolade

 

Resten av dagen blir rolig, hviledag er hviledag! Jeg har nok av ting som burde tas tak i både av vasking, rydding og skolearbeid - men akkurat nå kjenner jeg at det frister mest å slenge seg på sofaen og sette på en film, midt på lyse dagen - bare fordi jeg kan. 

Ha en super tirsdag dere

 

Smiiiil Maren


Mandagsupdate

Endelig var stumpen plassert i sofaen og jeg kan la bena hvile litt etter en lang dag. Jeg har strengt tatt ingen grunn til å klage i dag, jeg har nemlig kost meg i nesten tre timer i hudpleiesalongen NIMUE HUD. Hva har gjort skal jeg vise dere om et par dager, det er helt drøyt å tenke på at jeg faktisk turte å gjennomføre det *smiler lurt* Nå kan dere lure på hva jeg har gjort. Avsløres som sagt om et par dager. 

Jeg rakk en styrkeøkt på morgenen i dag, hvor jeg blandt annet kjørte knebøy og rumensk markløft. Jeg kjenner allerede nå at de to øvelsene vil merkes på kroppen i morgen. Jeg bygger opp styrken min sakte men sikkert, og selv om det ikke er de største tallene å skryte av enda så er det en GLEDE å endelig å se litt progresjon på trening. Jeg koser meg med øktene og nyter følelsen av muskulærkontakt og rett fokus. Dagens økt så slik ut:

 • Knebøy
 • Rumensk mark
 • Pullups
 • Skulderpress
 • Hanging leg raises

 

Etter trening skalv bena mine som bambi på isen og jeg sørget for å få i meg næring like etterpå. Flere av dere har spurt meg hva jeg spiser etter trening, og det er desverre ikke noe mer spennende enn riskaker og proteinshake. Det høres kjedleig ut kanskje, men det funker. Raske karbohydrater fra riskakene og proteiner fra shaken. Jeg vil ha resultater på trening, og jeg gjør det jeg vet funker for meg. Dagens middag ble biffstrimler, stekte poteter og grønnsaksmiks smellt sammen i en fei før jobb. Nå er jeg som sagt endelig hjemme igjen fra jobb, og nyter en god kveldsmat bestående av knekkebrød, skinke, røket laks, egg og skyr. Jeg var sulten når jeg kom hjem og det fristet overhode ikke å begynne å kokkelere, så da tar man det man har tilgjengelig.Jeg fikk enormt med reaksjoner forrige gang jeg la ut et bilde av lunsjen min med egg UTEN eggeplummen, her ser dere at plummen er tilbake. Grunnen er rett og slett fordi jeg ikke liker eggeplummen når den er helt kokt og bli litt "melete" i konsistensen. Her er eggen kokt perfekt og gula er litt våt fremdeles. Mmmmm, nydelig :) 

 

Smiiiiil Maren


Tips til en fresh start på vinteren

Jeg har allerede vært våken en stund, og er langt ned i kaffekopp nummer tre. Jeg har hatt jobbehelg på Høyer, og det betyr at helgens bloggjobbing har blitt forskjøvet. Jeg kan ikke starte en ny uke med jobb fra forrige uke hengende over meg, så da ble dette løsningen. Jeg koser meg her jeg sitter med mac´en og kaffekoppen på kjøkkenet, ute er det helt mørkt og stille. Jeg har straks fått unna det jeg skal og kan begynne på denne ukens gjøremål.I dag skal jeg innom skjønne jentene på NIMUE HUD for å freshe og fikse litt opp i dette høstpregede ansiktet. Jeg føler meg litt ufresh om høsten/vinteren og liker derfor å gjøre noen småting for å føle meg litt bedre. Jeg har fortalt dere at jeg har vært litt sliten og trøtt på starten av denne høsten, og det synes jeg er ubehagelig. Jeg gjør derfor noen små grep for å gjøre det beste ut av det: 

 • Frisørtime - håret blir preget av temp.forskjeller ute og inne, og reagerer med å bli både tørt og statisk.
 • Hudpleie - huden blir så tørr om høsten og fortjener god pleie
 • Solarium - jevnlig en gang hver fjortende dag
 • Følge en fast treningsplan - slik at jeg får inn tre styrkeøkter pr uke uansett
 • Kosthold - mye frukt og grønt i kostholdet mitt, med fokus på vitaminer/antioksidanter

 

Jeg vil spesielt fremme punktene med treningsplan og bevissthet rundt kostholdet i høst/vinter. Det er vanskeligere å komme seg på trening når det er mørkt ute både før jobb/skole og når man er ferdig på jobb/skole. Mørket stjeler energi. Det er derfor smart å ha en fast treningsplan man føler slik at du ikke trenger å tenke og vurdere om du skal trene i dag - du bare følger planen! Ta kontakt med en PT eller en veileder der du trener, og få en plan du kan følge, avtal ny time om fire uker igjen for oppdragering av programmet - på den måten har du et mål og noen som forventer at du gjennomfører. I forhold til kostholdet så er det selvfølgelig like viktig som alltid å spise sunt og variert. Få i deg nok proteiner (fugl, fisk, kjøtt, meieriprodukter), sunt fett (fet fisk, nøtter, avokado) og gode karbohydratkilder ( søtpotet, potet, grønnsaker, ris, speltlomper) men sørg også for at du får i deg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler. Dersom du ikke klarer å spise det gjennom kosten så anbefaler jeg å ta en multivitamin, eller C-vitamin tislkudd og gjerne D-vitamin (grunnet lite sollys i vinterhalvåret). 

Det handler rett og slett bare om å behandle kroppen din bra, og spille på lag gjennom høsten og vinteren. Det er jo så mye fint med denne sessongen vi går inn i, og da er det synd at du ikke skal nyte det fullt ut fordi du er trøtt og sliten, føler deg grå og ufresh. Make the best of it, og ta vare på kroppen din - du fortjener det!

 

Smiiiiil Maren

 

MAMMUT - kvalitet på høyt nivå

Sponsede produkter

Jeg er så heldig å få lov å teste ut noen helt fantastiske produkter fra MAMMUT. Har dere sett noen så freshe klær? Mammut er kvalitet i hver eneste søm, og jeg må si at jeg rett og slett er imponert over disse klærne. De har god passform, de er lette og det tekniske stoffet er helt supert. Jeg har brukt tightsen og toppen inne på trening og kjent hvordan det tekniske stoffet transporterer bort svette, og føles lett og behangelig gjennom hele økten.

Genseren, thermojakken og den tynne jakken har jeg testet både på gåtur, joggetur og på fjelltur på Hovden. Den lette røde løpejakken er min favoritt på joggetur, utrolig lett og behagelig. Den blå thermojakken  og genseren er nydelig på gåtur og fjelltur, jeg hadde den med på  tur til Hovden og den var perfekt på tur ute i fjellheimen. Skoene dere ser på bildene var også med til fjells, og de var helt optimale i det ulente og utfordrende terrenget. Sålen er svært solid og gir et utrolig godt feste til underlaget. De sitter godt på foten og er utorlig lette. En tidligere kollega har brukt dem på joggetur, og skryter veldig av dem. Jeg gleder meg til å teste dem ut på joggetur selv. 


Favoritten min er nok den knall rosa bobblejakken. Den veier virkelig ingenting, og jeg kan nesten ikke kjenne at jeg har den på. Det er helt komisk. Den kommer med en bitte liten pose som hele jakken kan puttes nedi, og tas med på tur. Da er den på størrelse med en håndball. Denne jakken har jeg brukt på fjellet, til og fra trening, på powerwalk og til hverdags. Fargen er enda finere i virkeligheten. Denne jakken finnes faktisk ikke i Norge - men fortvil ikke, jeg har sporet den opp og den finnes HER. 

Jeg føler meg heldig som får lov å sammarbeide med et så kvalitetsbevisst og seriøst merke som sveitsiske Mammut. Dette er kun et lite utvalg av alle de fine klærne mammut fører. Ta en titt HER for hele utvalget. Mammut er kanskje for mange mest kjent for friluftutstyr, og mange forbinder dem kun med tur og friluft. Det er derfor litt gøy for meg å kunne tipse dere om at de har treningsklær og super feminine jakker / utebekledning også. Drøm deg bort på nettsidene, og i nettbutikken Fjellsport.

Hva synes dere ?

 

Smiiiiil Maren


Mobilblogg

God lørdagsmorgen

Jeg hadde en ufin krangel med internett i går og måtte til slutt se meg nødt til å vente til i dag med å opp datere dere. Desverre er Internett langsur og vil ikke bli venner igjen helt enda. Jeg oppdaterer nå fra mobilapp, noe som ikke er optimalt - men absolutt bedre enn ingenting. Instagram er heldigvis alltid inntakt, så følg meg gjerne der (marenerdvik)

Flere av dere etterspurte et bilde av hvordan magen ser ut nå ved en litt høyere fettprosent, vel her er et bilde tatt i går. Nå skal det sies at vi er alle genetisk forskjellige og lagrer fett ulike steder. Jeg lagrer desidert mest på ben/hofter og har mindre på overkroppen.

I går hadde jeg et par timer ledig før jobb, og fikk presset inn en deilig liten styrkeøkt på overkropp. Jeg hadde ikke så god tid, og valgte derfor å kjøre super-sett på følgebde øvelser:

Brystpress / stående roing
Nedtrekk / flies
Skulderpress / omvendt flies i kabel

En grei og kjapp økt med god kontakt. Etter jobb på Høyer dro jeg innom å kjøpte med meg sushi og masse annet digg. Skikkelig fredagskos i heimen. Jeg har åpnevakt på Høyer i dag og tok derfor en tidlig kveld.

Nå sitter jeg her med havregrøten i den ene hånda og kaffe i den andre. Som jeg koser meg om morgenen:)

Ha en deilig lørdag dere, kos dere - det er jo lørdag!

Smiiiiiil Maren

Be your own inspirationJeg sitter her og koser meg med kveldsmat, mens jeg forsøker å samle litt motivasjon til morgendagens benøkt. Jeg søkte litt rundt på nettet, før jeg endte opp i gamle album på dataen. Her fant jeg et bilde av meg selv for et drøyt år siden. Dette er 6 kg siden og 6% lavere i fettprosent enn dags dato. Jeg tror på periodisering, og jeg tror overhode ikke det er sunt å gå rundt i super-form hele året. Jeg har de siste månedene kost meg, trent mindre og ikke vært så nøye på kosthold. Det har ført til at både vekten og fettprosenten har økt litt. Det er akkurat slik det skal være, og helt i orden, men jeg kan likevell se tilbake på gamle bilder og hente ut masser av inspirasjon og motivasjon i dem. Jeg bygger opp en sterk og sunn kropp ved å periodisere, og jeg vet at jeg skal tilbake i topp form igjen på et senere tidspunk - men overhode ikke enda. Tenk så flott å kunne finne inspirasjon i en tidligere utgave av seg selv :D 

Hvor finner dere motivasjon ?

 

Smiiiiil Maren

Åpningsfest for Høyer

I går hadde vi førfest og åpning av fantastiske Høyer Slottet i Kr.sand. Jeg er så takknemlig for denne jobben, og jeg har virkelig gledet meg til vi endelig kunne åpne. I går var det altså føråpning, og VIP-kveld for spesielt inviterte gjester. Rundt 400 mennesker var innom, og var med på å skape en fantastisk stemning i den nye flotte butikken. Rødløper, høy champangefaktor, DJ, fingermat, godsaker, masse flotte gjester og sist men ikke minst en fantastisk lekker butikk. Det var mange av dere blogglesere som kom i går, og det var så utrolig hyggelig å få hilst på dere. Jeg blir så glad når dere kommer bort å sier hei, det er så utrolig koselig. I dag kl 09.00 er åpner butikken offesielt og alle er hjertelig velkommen. Jeg skal selv på jobb nå om et par timer, og blir helt til i kveld. Jeg gleder meg til første ordentlige arbeidsdag. Ønskelisten min er milelang, og jeg begynner å forstå at jeg kommer ikke til å tjene en eneste krone på denne jobben her *ler* På topp står det en ny deilig vinterjakke, Michael Kors / Mark Jacobs veske, Tiger of sweeden jeans og en myk og varm Designers remix ullcardigan. Jeg fikk også kjøpt meg et par godbiter i går, så som dere skjønner - jeg kommer til å bli ruinert av denne jobben her. Hehe. 

 

Smiiiiiil Maren


Onsdags-update

Det er helt tydelig at jeg overhode ikke er alene om å kjenne litt på hva høstmørket gjør med oss. Takk for alle fine kommentarer og takk for alle koselige mail. Jeg sender en god og varm klem fyllt med solstråler og varm energi til dere alle som føler at høsten stjeler energien deres. Flere av dere skrev at det å titte innom bloggen her gav et lyspunkt i en mørk høsthverdag - det må være det fineste komplementet jeg har fått. Gjett om det gir meg bloggmotivasjon, tusen tusen takk!Det finnes mange måte å ha god helse på, den mest åpenlyse er aktivitet og et sunt variert kosthold. En annen viktig faktor er stress. Stress kan ødelegge mer enn du tror, og det er derfor minst like viktig å sørge for at du ikke stresser unødvendig i hverdagen. Jeg skriver unødvcendig, fordi litt stress er uungåelig, men det er desto viktigere at vi ikke påførerer oss selv unødvendig stress! Kroppen vår er smart, og ved stress så tror kroppen at vi er i fare, da responderer den med å skru ned fordøyelse/forbrening. For hvis vi er i livsfare da er det helt unødvemdig å bruke energi på å forbrenne fett eller hva? Jeg sørger derfor for å finne stressfaktorene i livet mitt og ta et oppgjør med dem før de får lov å lure kroppen min til å tro at jeg er i livsfare (fight-flight prinsippet).

For min del er det en stressfaktor å ha det kaotisk rundt meg. Rot, støv og papirer som flyter rundt skaper stress for meg. Da er det jo fryktelig flott at det enkelt kan gjøres noe med. Så i dag satt jeg klokken på et par timer tidligere og tok en real høst-rengjøring. Kastet alt av papirer og ting man tenker at man kanskje fr bruk for en gang (men aldri gjør det) ryddet, vasket, støvsugde, skiftet på sengen, vasket klær og skapte systemer i alt kaoset. Nå sitter jeg her å nyter kaffen min og kjenner meg rolig og fin i kroppen. En stressfaktor fjernet og det allerede før klokken 09! Ikke værst. 

Hva er dine stressfaktorer? Nå har regnet gitt seg her i Kr.sand, og solen titter såvdit frem. Så nå skal jeg knytte på meg joggeskoene og gå meg en tur i frisk luft før det blir forelesninger etterfulgt av jobb på Høyer frem til midnatt. Her går det unna, så det er bare å henge med io svingene. 

 

Smiiiiiil Maren


Høst-sliten

God morgen hjerter

I dag starter jeg dagen litt tankefull. Huset er tomt og jeg sitter her alene på kjøkkenet og nyter sjokoladegrøten min. Jeg liker å sitte sånn for meg selv å tenke litt på diverse ting som skjer i livet. Jeg er som regel alltid like blid og glad hele året rundt, men akkurat denne høsten har jeg kjent at jeg faktisk blir litt preget av den mørke årstiden. Det er jo ikke verre å at man blir bevisst på det, og tar et par grep for å lysne sin egen hverdag. Jeg er en livsnyter og elsker å gjøre små koselige ting som gjør dagene lysere og bedre. Nå må jeg altså ta litt grep da jeg kjenner at jeg er trøttere, litt mer sliten og nedstemt i humøret enn vanligvis. 

Er der noen som kjenner seg igjen?Treningen er blytung om dagen, og jeg skal ærlig inrømme at jeg at droppet mange økter den siste tiden. I går var jeg på vei hjem da jeg plutselig ombestemte meg og fysisk snudde på hælen og dro tilbake til treningssenteret. Jeg gjennomførte en grei styrkeøkt på overkropp. Poenget er ikke om økten var god eller ikke, poenget er at jeg valgte å gjennomføre og trosse den litt slitne "høstfølelsen". Det er en klisje, men likevel så sant - jeg følte meg så utrolig mye bedre etterpå! Jeg vil derfor dele det med dere, og oppfordre alle som kjenner på den samme litt trøtte og slitne formen til å forsøke å komme seg ut på tur, på trening eller gjøre noe form for fysisk aktivitet. Dra på en gruppetime, eller last ned favorittsangene dine og gå deg en tur i godt tempo - få opp pulsen og kjenn at kroppen din fungerer! 

Nå skal jeg ikke bli helt euforisk her, for jeg er jammen meg like trøtt igjen i dag når jeg stod opp, men da får jeg bare ta grep igjen da og sette i gang tiltak for å gjøre denne dagen energisk. Dagens tiltak blir å booke inn en cafeavtale med en god venninne og litt nettshopping. Hvorfor? bare fordi jeg syntes jeg fortjente det i dag *ler*

Ha en fin tirsdag dere, dere vet hva jeg sier - make the best of it <3

 

Smiiiil Maren

Min favoritt frokostgrøt

En uke høstferie forsvant så alt for fort, og plutselig var mandagen her. Jeg skulle gitt så ubeskrivelig mye for en liten uke til med fri. Jeg hadde en lang Todo-liste jeg skulle gjennom denne fri-uken, og det er med latter i stemmen jeg kan fortelle dere at jeg kom ikke halveis en gang. Jeg hadde lagt opp en fin leseplan og vet dere hva - jeg har ikke lest en eneste side pensum! Jeg har heldigvis fått gjort masse annet hyggelig og behovet for sosialisering er endelig blitt tilfredstilt. Livet er ikke bare burde-burde, men nå må virkelig denne frøkna begynne å ta litt tak i de tingen som faktisk burde og MÅ gjøres. *ler*Jeg startet denne mandagen med en gigantisk sjokoladegrøt til frokost. Så stor var den at ingen av mine vanlige frokostskåler var store nok, jeg måtte derfor bruke en bakebolle. Det funket helt topp, og jeg tror jammen dette er min nye havregrøt-skål. Grøten min lager jeg slik:

 • Koker opp ønsket mengde havregryn med vann 
 • Tilsetter kanel og kardemomme
 • Heller grøten over i skålen og tilsetter litt kaldt vann
 • Når grøten er litt avkjølt tilsetter jeg proteinpulveret. Jeg foretrekker sjokoladesmak. 
 • Deretter tilsetter jeg kakaopulver
 • Rør godt rundt slik at alle klumper deler blir rørt ut.
 • Tilslutt smaksetter jeg grøten med stevia toffee, havsalt og litt mer kanel. 
 • Rør godt om et par ganger og NYT

 

I dagens grøt brukte jeg følgende mengder:  70g havregryn, 40g proteinpulver og 1 ts kako, 2-3 ts kanel, 1/2 ts kardemomme, 1 ts salt og et fullt rør stevia. Hvor mye du ønsker av hver råvare er ditt valg, dette er det som funker for meg :)Nå har jeg satt meg godt til rette i skolekantina og skal få unna litt bloggrelatert jobbing mellom slagene. Jeg skal ikke legge skjul på at det er en utfordring å være fulltid student, blogger og i tilegg ha en ekstra jobb i klesbutikk på siden. Det ender alltid opp med å gå utover noe, og desverre blir det ofte studiene som nedprioriteres. Dette er overhode ikke akseptabelt, og jeg skal virkelig forsøke å ta meg sammen her. Da gjenstår det bare å ønske dere en herlig ukestart - håper denne mandagen behandler dere bra!

 

Smiiiiil MarenTreat yourself med Dorco Shai

Annonse i sammarbeid med Dorco Shai

Høsten er her, det er kaldere, mørkere og jeg opplever at hele meg blir litt mørkere. Sommerens deilige brunfarge svinner bort, huden blir tørr og grå. Jeg føler meg i grunn ikke så fryktelig fresh om høsten. Må det være slik? Overhode ikke. Hvorfor i all verden skal vi la høsten få påvirke oss på den måten. Jeg tenker at det skal ikke få skje med meg denne høsten, nei denne høsten skal jeg stråle, og jeg er klar for å gjøre det jeg kan for å ta vare på både huden, og god-følelsen utover høsten. Hvorfor er det slik at om sommeren har vi nybarberte lekre ben til enhver tid, men når høsten kommer, nei da er det ikke så nøye lenger. Jeg shaver ikke leggene kun for utsende, jeg gjør det vel så mye for velvære-følelsen av silkeglatt hud. Don´t leave your summerlegs behind har jeg skrevet på det ene bildet, og det mener jeg. Ta med dere go´følelsen av silkemyke sommerben utover høsten. Med Dorco Shai sin freshe rosa barberhøvel er du sikret en tett barbering som etterlater et silkemykt resultat. Jeg synes det er ekstra stas at den er så delikat, og girly. 

Hvis du også vil prøve Dorco shai kan du bestille en gratis prøvepakke, hvor du får den lekre høvelen med beholder slik at den kan henge i dusjen, og to ekstra barberblader - helt uten å betale for det. Klikk HER så kommer denne freshe rosa høvelen rett hjem i postkassen til deg.

Jeg har en liten konkurranse på lur til dere, hvor dere kan vinne et års forbruk av Dorco shai. Tenk så deilig å ikke tenke på å kjøpe nye barberblad på et helt år. Alt du trenger å gjøre er å bestille prøvepakken og deretter legge igjen epost og navn i kommentarfeltet under. Vips er du med i trekningen av et år med silkemyke hårløse legger. Som en ekstra bonus kan du også vinne disse deilige velværeproduktene samme konkurransen: 

 Alt du trenger å gjøre er å bestille en gratis prøvepakke ved å klikke HER så er du med. Nå skal jeg bruke denne søndagsmorgenen til å ta en lang dusj og pleie min egenkropp litt før jeg skal nyte siste dag i Oslo. Søndager er perfekt for egenpleie og velvære. Nyt dagen hjerter, og husk at dere alle fortjener litt prisessebehandling i en mørk høsthverdag. 

Lykke til med konkurransen <3

 

Smiiiiil Maren


NM dag 1

Første dag på NM er over og jeg sitter igjen med mange inntrykk. Jeg har fått flere spørsmål i dag etter jeg la ut et bilde fra NM på instagram - "Er du en sånn fitnessjente du da?" Vel nei jeg er igrunn ikke det, men jeg kan likevell finne mye motivasjon i slike konkurranser. I dag var det Bodyfitness og Atletic fitness på programmet og jeg må si at jeg er mektig imponert. Selvfølgelig er jeg imponert over dem alle sammen, men jeg er spesielt imponert over atletic utøverene. Den råskapen de viser er helt drøy. Første så mange chins de klarer på 1,5 minutter, så rett over på roing så langt de klarer på 1,5 minutter også direkte videre på dips. Det er helt ekstremt og jeg kunne kjenne syra komme snikende i min egen kropp bare av å se på dem. 

Bilder fra både innveiingen i går, forbedømmingen og finalene i dag kan dere se på  fitnessbloggen, treningsforum eller Bodymag.

I morgen er det bygging og Bikinifitness på planen. Jeg skal ikke se de største gutta i bygging fordi det ikke interreserer meg noe særlig og jeg ikke finner spesielt mye inspirasjon hos disse gutta, jeg har derfor booket inn et møte hos fantastiske Casall på formiddagen før jeg skal ned på NM og få med meg de nydelige Bikinijentene før jeg flyr hjem igjen til mitt kjære sørland. Jeg storkoser meg i Oslo og jeg kjenner virkelig savnet etter byen, og alle de fantastiske menneskene her. Samtidig så har jeg slått meg til ro med at mitt liv er i kristiansand nå og det er slik det skal være. Jeg har skolen min der, familien min og ikke minst masse fine venner der også. Heldigvis er ikke Oslo lang unna, og det er fint å kunne komme ofte på besøk. 

I kveld har vi kjørt en miniøkt på Optimal trening sammen med flere søte jenter jeg kun har hatt kontakt med via sosiale medier. Det er så utrolig hyggelig å møte jentene og oppdage at de er enda nydeligere i virkeligheten. Pernille og meg kjørte en kort og grei økt på rygg med følgende øvelser:

 • Markløft
 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • Sittende og stående roing

 

Nå er kosebuksa på og vi skal nyte en lørdagskveld i sofaen med god mat. Vi lader opp til en ny spennende dag i morgen. Håper dere nyter helgen og at alt står fint til med dere hjerter <3

 

Smiiiil Maren

Fredagshygge

Første dag i oslo er snart over. Det har vært en innholdsrik dag som startet med en koselig morgenstund sammen med Penille og hennes nydelige lille kanon. Ja Pernille har en nydelig liten huskanin som bor i leiligheten hennes. Jeg skal vise dere bilde av den senere, den er bare så ufattelig søt. Videre dro vi sammen for en treningsøkt på Oslos beste senter - Optimal trening. Her kjørte vi en økt med personlig trener Roger Holemdal, som både er en nær venn av meg og en tidligere kollega. Roger er den dyktigste personen jeg vet om innen treningsbransjen og det var magisk å bli pushet gjennom en benøkt med han som trener. Jeg digger denne karens treningsfilosofi og metoder. Jeg kjenner allerede nå at stølheten begynner å komme snikende - dette lover svært bra! 

Vi kjørte en god økt med litt anderledes øvelser enn jeg er vant til. En benøkt uten knebøy og markløft, og likevel en av de beste benøktene jeg har hatt på lenge. økten så slik ut:

 • Utfall i kabel
 • Liggende curl
 • Sittende Good morning
 • Step up
 • Supermann rygghev
 • Legghev

 

Det som er unik med Roger er at han legger inn små endringer på øvelsene som gjør at du får en helt unik kontakt med muskulaturen og kobler inn/ut muskler du ønsker å isolere. Svetten silte hos både pernille og meg, to svette og super blide jenter tuslet videre fra trening og ut på en liten shoppingrunde. Jeg fikk med meg et par nye treningstopper og litt småting. Jeg gleder meg så hinsides til å se masse freshe CASALL klær i morgen, så jeg var i grunn ikke så interresert i å se på så mye annet. Vi rakk en liten tur hjemom for en deilig lunsj før det bar videre ned til NM-lokalene. Der styret vi rundt i et par timer og rigget opp til helgens konkurranser. På vei hjem stoppet vi innom brun og blid for en liten halvtime med sol og varme. 

Nå har vi kost oss en hel kveld i sofaen med masse god mat, og et lass av snacks. Er det helg så er det helg. Kveldsmaten ble to porsjoner med sjokoaldegrøten, samme oppskrift som frokostgrøten jeg postet i dag morges, etterfulgt av et fat med diverse frukt. Nå er magen stappfull og lagrene fyllt til randen, akkurat slik det skal være for at min kropp skal fungere optimalt. Nå er det snart senga for to trøtte jenter, i morgen blir en lang og spennende dag. Kamera er med og jeg skal få oppdatert dere med bilder fra NM.

 

Smiiiil Maren


Morningbliss

I skrivende stund nytes en rolig morgenstund her i huset. Pernille og meg sitter med hver vår digre skål med sjokladegrøt i sofaen. Tentelys på bordet, kaffe i koppen og god morgen Norge på tv. Havregrøten er laget på 60g havregryn, 40g proteinpulver med sjokoladesmak, 1 ts kakao, 1 ts salt og kanel/kardemomme. Kok opp grynene med melk/vann, avkjøl litt før du tilsetter proteinpulveret, kako og salt. Rør godt rundt. Så enkelt og så godt. Jeg liker å starte dagen med et varmt lite måltid. Bildet under er en ilustrasjon, min grøt er dobbelt så stor og helt mørkebrun i fargen av sjokoaldepulver og kakao. *smiler*Vi skal straks komme oss opp og starte denne helgen, jeg er virkelig spent på alt som skal skje denne helgen. Jeg ville bare stikke innom å ønske dere en deilig start på helgen.

 

Smiiiil Maren


Ny jobb, Oslohelg, NM og Casall

Denne syvsoveren har slått av alt av vekkerklokker og våknet ikke før nå. Det er veldig ulikt meg å sove så lenge, men det er tydelig at kroppen trengte det. I dag har jeg så mye gøy å dele med dere at jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal starte. La oss oppsummere

 • Ny jobb
 • Oslohelg
 • NM i fitness
 • Casall 

 

Jeg har fortalt dere at jeg har fått meg en ny jobb - dette er kun en ekstra jobb ved siden av studier. Det er nemlig slik at HØYER endelig kommer til sørlandet, og når jeg oppdaget det så måtte jeg legge inn en søknad. Jeg ble kallt inn på intervju og jeg fikk utrolig nok jobben ut av enormt mange søkere! Stor stas :) Høyer er min favoritt butikk og jeg kan ikke tenke meg en butikk som har flere lekre merker samlet i en og samme butikk. Vi snakker Malene Birger, Day, Parajumpers, Marc jacobs, Michael Cors, Designers Remix, Samsøe samsøe, 2nd day, Alexander Wang, Sand og Tiger of Sweeden - kun for å nevne noen!! Jeg hadde første dag i den nye butikken i går og jeg kan bare fortelle dere at dette blir helt hinsides gøy! Butikken åpner 10 oktober og dere har så latterlig mye deilige nyheter i vente kjære sørledninger - GLED DERE! *lykkehyl*  

Sjekk ut facebooksiden HER - lik siden for hyppige oppdateringer med bilder av de rålekre nyhetene vi får inn i butikken. 

 I dag drar jeg til Oslo og der skal jeg være hele helgen. Jeg gleder meg noe helt vanvittig. Det er nemlig Norgesmesterskap i Fitness denne helgen og jeg kan nesten ikke vente til å se alle de flotte atletene på scenen. Jeg har mange kjente på scenen og enda flere som skal jobbe backstage - det skal bli magisk så se alle mine fine igjen. Jeg skal bo hos søte Pernille og jeg ser så frem til en hel helg med søteste jenta mi. Bilder og oppdateringer fra NM kommer selvfølgelig her på bloggen.Jeg skal også i møte med Casall og jeg håper å få vist dere noen friske høstnyheter på treningsfronten. Casall har så mye lekkert og jeg vet ikke om noe annet merke som har så delikat, feminint og unikt treningstøy som dem. Kamera er selvfølgelig med på møte og alle godsaker skal deles med dere.  

Som dere forstår er det mange kontraster i livet mitt for tiden. Fra lukseriøse klesmeker på Høyer, til brunkrem og muskler på NM, til freshe treningsklær og tilbake på skolebenken med sykepleiebøkene. Jadda - sånn er livet mitt for tiden. Hektisk og spennende med store kontraster. Jeg liker det!! Jeg er både girly og moteinterresert, samtidig som jeg er en skikkelig gymrotte som trives utorlig godt i treningsklær. Jeg gleder meg til denne helgen , og ikke minst denne høsten som dere ser vil inneholde mye forskjellig. Jeg ser frem til å ta dere med på alt sammen. 

Nyt denne tordagen og for dere som tar langhelg som meg - GOD HELG <3

 

Smiiiil Maren


Dagens tips: ProteinkaffeMin nydelige proteinkaffe som jeg drikker hver eneste dag:

 • En espresso shot
 • Proteinshake laget av 20g sjokoladeprotein og 1 dl skummetmelk
 • Litt kokende vann
 • 6-8 dråper stevia vanilla

 

Kaffe i bunnen av et stort glass, så heller du den ferdige shaken over, og fyller glasset til topps med kokende vann. Tilsett stevia dråpene og rør godt rundt. Vips så har du en nydelig proteinkaffe. Jeg koste meg med en i dag morges, og har med meg til i en to-go kopp på jobb. Enkelt og godt, det blir som de deilige smakskaffene på cafe bare helt uten sukker fra sirup, og fett fra fløte/Hmelk.

Ha en nydelig onsdag hjerter

 

Smiiiiil Maren


Tilbud på Multivitamin og Acai

Annonse i sammarbeid med Good for me

Jeg tipset dere for et par uker siden om produktene fra Good for me. Jeg har valgt meg ut to favoritter som jeg bruker daglig. Multivitamin er jeg spesielt fornøyd med fordi den, blandt annet, inneholder magnesium. Kroppen mister magnesium når man er i aktivitet og svetter, ved magnesiummangel kan man oppleve såre muskler og kramper i musklene. Jeg har tidligere våknet på natten med kramper i leggene, og det er utrolig ubehagelig. Det kan være mange årsaker til at krampene nå er kraftig redusert, men den eneste forskjellen jeg bevisst har gjort er å starte med multivitamin. Multivitaminen inneholder alle de essesnsielle vitaminene og mineralene kroppen trenger. Blandt annet inneholder den vitamin K2 som styrker skjelettet og hjelper til å hindre benskjørhet. Dette er spesielt viktig for oss kvinner! Acai har et ekstremt høyt innhold av antioksidanter. Det er slik at kroppen tar best opp antioksidanter når de er frystørket, slik som good for me sin Acai er. Acai er også tilsatt vitamin D. Vitamin D får vi bla fra sola og vi får desverre alt for lite av det her i nord.  Dette har jeg fortalt dere før, men en god ting kan aldri bli sagt nok ganger. Det jeg ville tipse dere om denne gangen er at jeg har klar å skaffe dere en rabatt på de to favorittene mine.Veiledende pris på MULTIVITAMIN ligger på 298kr for 2 mnd, Good for me kjører nå halv pris til sine vanlige kunder, men har nå gitt fitliving-leserene ytteligere rabatt, og ender da på 99 kr for de to første månedene. Sjekk ut kampanjen HER.

Veiledende pris på ACAI er 348kr for to mnd, her kjøres det også halvpris i en periode nå, men prisen for fitliving-lesere havner på 129kr de to første månedene. Sjekk ut tilbudet HER. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sunt og smart lunsjtips

God morgen skjønnheter. Jeg håper dere har sovet godt? Jeg har hatt en litt spesiell natt, og var sikker på at nå hadde influensaen tatt meg. Vel det var før jeg oppdaget at jeg hadde sovnet med ovnen på fullt og det var godt over 30 grader i rommet. Det var altså ikke min kropp som var full av feber, det var hele rommet som kokte grunnet mitt surrete hode som glemmer ovnen. Huff - aldri mer, slike ting kan jo være brannfarlig også! Nå sitter jeg her litt surrete og trøtt i kroppen etter en natt i "syden". *ler*

I går lagde jeg en lunsj som i mine øyne er helt perfekt både i forhold til smak, næringsinnhold og budsjett. Ja for det sistnevnte er noe jeg ser at jeg må begynne å ta litt hensyn til, både fordi jeg nå er student selv og fordi jeg har mange studenter bland dere lesere. Jeg vil derfor forsøke å være litt mer økonomisk i mine matvalg fremover. Salat er et økonomisk smaktvalg da det holder til flere måltid når man først handler inn. Min salat i går var en fantastisk miks av mye rart - akkurat slik jeg liker det. Mine salater er sjeldent like, da jeg lager dem ut fra det jeg har lyst på akkurat den dagen og det jeg finner i kjøleskapet- Gårdagens godsak bestod av:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Agurk, mais ogtomat
 • Rødløk
 • Stekt sopp
 • 100g røkt laks
 • 100g kokt skinke
 • To egg
 • Walden farm honey dijon dressing

 Jeg hadde (selvfølgelig) speltlomper til, og lagde små wraps av denne deilige salaten. En super lunsj som gjorde meg god og mett lenge. Kombinasjonen av sunne fettkilder (avokado, laks) gode proteinkilder (egg, skinke og laks) og god karbohydratkilde i speltlompene gjør at denne salaten er et optimalt måltid. Du kan selvfølgelig variere innholdet slik du vil med de råvarene du liker best. Jeg varerer proteinkildene mine mellom laks, kalkunskinke, andre typer skinke, kylling, egg, tunfisk og kjøtt. Du kan også variere tulbehøret for å gjøre salaten mer spennende. Jeg varierer med ulike typer Walden farms dressinger som jeg kjøper på Iherb ( bruk koden: VIK961 for rabatt) og mager kesam med ulike typer krydder i. Håper denne retten kan friste til en sunn og kreativ lunsj i dag!

Jeg blir borte resten av dagen da jeg skal i en begravelse. Jeg ønsker ikke å utdype dette noe mer, men ber om forståelse for at svar på mail, kommentarer o.l vil bli utsatt til i morgen. Livet er så skjørt , og vi vet aldri hva morgendagen vil bringe. Vær så snill å ta vare på dem du er glad i og fortell dem at du er glad i dem hver eneste dag. 

 

God klem til alle mine lesere