hits

oktober 2014

Candy Colors

Sponsede produkter

Det går mot kaldere tider, og det betyr at materialet på treningsklærne må endres. Det betyr derimot ikke at fargene må bli mørke og kjedelige selv om vi går mot en mørkere og kaldere årstid. Tidligere i uken ankom en deilig høstpakke fra Runwild. Pakken inneholdt Adidas ClimaHeat thigts som er en foret tights, perfekt for kaldere tider. Tightsen sitter super godt på, og er høy på livet. Pakken inneholdt også en knall rosa fresh genser i samme ClimaHeat serien fra Adias. Jeg valgte denne genseren i str M, fordi jeg synes det er deilig å ha den litt løs, og ha muligheten til å ha noe under. Fargen er så frisk og fin, denne vet jeg at jeg kommer til å bruke mye. Den finnes også i en gråfarge, for dem som ikke er så fan av rosa. Pakken inneholdt også super søte hårbånd i deilige candy corlors. Jeg varierer litt bruken av dem, jeg bruker enten ett eller to på hodet, eller ett rundt håndleddet og ett på hodet. Det er jo så gøy å freshe opp hele treningsantrekket litt. 

Nå er vi på full vei inn mot vinter, og jeg har klart å venne meg litt til denne mørkere årstiden. Det ble en litt humpete overgang fra sommer til høst meg i år, men nå er ting så mye bedre. Jeg gleder meg til den kalde, friske vinter årstiden, hvertfall på treningfronten. Så lenge man har kledd seg riktig finnes det ikke noe bedre enn utendørstrening i kald, frisk luft. 

En liten treat til mine lesere: Ved å bruke koden FITLIVING, får du 20% på alt fra Adidas. Sjekk ut Runwild.no for å se hele utvalget. 

Hva synes dere om antrekket? 

 

Smiiiil Maren

 

Late night Workout

Jeg er faktisk litt glad for at jeg skrev at jeg skulle dele dagens økt med dere på bloggen, for etter jeg hadde lest og jobbet i mange timer hadde jeg absolutt null og niks treningslyst. Så kom jeg på at jeg hadde lovet å dele økten, og det gav en liten motivsjon til å gjennomføre. Jeg lagde en avtale med meg selv, hvis jeg kom meg på trening så skulle jeg unne meg selv friske roser, og litt ekstra godsaker på butikken. Jeg kom meg på trening, og nå ligger jeg på sofaen med friske roser på bordet, og et fullt kjøleskap. Noen ganger må man lure seg selv litt for å komme seg på trening når dørstokkmila føles litt for lang. 

Dagens økt bestod av styrketrening, og litt egenvektstrening ( les: leking ) til slutt. Overkropp stod på planen i dag, og jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Pullups med strikk 
 • Nedtrekk 
 • Roing
 • Brystpress 
 • Militærpress
 • Sidehev 
 • Biceps/triceps 

 

Jeg kjørte 6-8 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. Jeg kjørte ryggøvelsene, og biceps/triceps som supersett. Det vil si at jeg kjører begge øvelsene etter hverandre uten pause mellom. Det er både effektivt og tidsbesparende. Jeg liker ikke så godt å trene på kvelden, og ønsket derfor å få få en god økt, på minst mulig tid. Da er supersett genialt.

Er det flere av dere som har trent i dag? Del gjerne økten din i kommentarfeltet. La oss inspirere hverandre med å dele øktene. Dette innlegget postes litt sent, så hvis du leser det i morgen så post gjerne gårdagens økt, den økten du planlegger den dagen eller din favoritt treningsøkt.

Jeg gleder meg til å se treningsøktene deres.  

 

Smiiiil Maren

 


Make the best of it

Jeg har for alvor innsett at eksamen nærmer seg, og jeg har inget annet valg enn å brette opp ermene og virkelig begynne å lese. Sykepleiepensum er helt hinsdes stort, og akkurat nå kan jeg faktisk ikke forstå hvordan jeg skal komme meg gjennom dette. Heldigvis er det hjelp å få, og jeg er så heldig å ha fagkyndig helsepersonell i familien. Vi har derfor gjort lesingen til en hyggelig greie. Både i går og i dag har vi møttes på cafe for å gjennomgå noe av det jeg synes er mest komplisert. Dere vet hva mitt motto er: "Make the best of it", og det føler jeg er akkurat det jeg gjør ved å kombinere lesing, familiekvalitetstid og cafehygge.  Jeg elsker anatomi, og koste meg så med det faget i fjor, fysiologien var også helt super. I år er det sykdomslære som står i fokus, og jeg merker at jeg sliter mer med dette da det er helt nytt for meg. Anatomien og fysiologien hadde jeg hatt mye av tidligere i min utdannelse, og selv om den kunnskapen kommer godt med, så kan jeg ikke lene meg på tidligere kunnskap lenger. Så nå er det ingen kjære mor, nå må det pugges.Vi sitter på herlige Tilstede Mat og Mer. "Alt som serveres er nøye gjennomtenkt og følger en filosofi som er bærekraftig både for miljø og for mennesket i sin helhet", som det så fint heter på nettsidene. Jeg elsker slike unike steder, og koser meg veldig her. Atmosfæren er rolig og behagelig, maten er frisk, spennende og anderledes. Jeg kjenner litt på den kjente høst-forkjølelsen med sår hals og litt kroppsverk. Jeg bestillte derfor en ingefær-shot og jeg skal love deg at den rev godt i halsen. Fy søren! Det stod i menyen at denne shoten skulle holde doktoren borte, og det har jeg ingen vanskeligheter med å tro på. Jeg bestillte også en nydelig te, som ble servert som kokende vann, med en blomst, en sitronbåt og litt honning. Når man tilsatte blomsten ble teen blå, og når man dryppet sitron og honning i, så vips, ble den knall lilla. Utrolig stilig. 

Uten mat fungerer ikke hodet, så vi bestillte oss litt mat også. Disse rullene heter Noriruller, og de inneholder avokado, gulerøtter, sommerkål, chilli, agurk , og pepperrot med cashew-nøttekrem & garlic krem. Man får også tamari og søt chillisaus til. Helt nydelig på smak, og så dekorativt da. Nå må jeg komme meg tilbake til bøkene her. Et par gode timer til, så skal jeg løpe bort på solsiden for en etterlengtet styrkeøkt. Gjett om jeg gleder meg. I dag blir det fokus på overkropp, og jeg deler gjerne programmet med dere i kveld eller i morgen tidlig. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren


Inhale - exhale

Jeg er så klar for Yoga i dag, etter denne helgen med så mye hopp og sprett, høyt tempo og enormt mange inntrykk skal det bli helt magisk å bare senke skuldrene, puste inn, puste ut og bare være. Denne yogaen altså, den har forandret en god del ting hos meg. Jeg er rett og slett en mindre stresset person etter jeg startet med det. Jeg forstår at folk ler av meg, jeg ler nok høyest selv. Det er faktisk komisk at jeg, som i alle år har sett med et rimelig skrått blikk på disse yogamenneskene, og tenkt at de er verdens særeste mennesker, nå har blitt så fan av det selv.

Jeg tror det har mye å si hvilken type Yoga man velger, og hvilken instruktør man har. Nina som er vår instruktør på Balanse Yoga & Pilates er helt fantastisk. Hun er helt tilstede i timen, og jeg føler nesten hun tar oss med på en reise hvor vi forlater den hektiske hverdagen, og blir med henne i en egen liten verden hvor man bare er, hvor du ikke må prestere noe som helst, ingen høye forventninger, ingen press og ingen masing. Vi glir over i de ulike posisjonene, utfører flere solshilsner, og tøyer, strekker og puster. Det er bare så godt. 

Mange mener at definisjonen på en god treningshverdag er variasjon, og hvis det er tilfelle så tror jeg min treninghverdag er rimelig innafor. Min trening består av å jogge ute i skogen, løfte tunge vekter på gymmet, drive med egenvektstrening, løpe intervaller og utøve yoga. Så mye ulikt, og så variert. Jeg elsker det! 

Er du flink til å variere treningen din? 

 

Smiiiil Maren


Smoothies vol.2

Jeg delte et inspirasjonsinnlegg med smoothies og juice forrige uke, og det slo veldig godt ann. Så da fortsetter jeg å dele herlige, friske bilder som inspirerer meg til å lage fargerik, sunn og frisk mat i hverdagen. Juice og smoothie er mer populært en noen gang før. Jeg drikker dette mye selv, men synes det er litt synd at det er så fryktelig dyrt å kjøpe ferske juice på diverse juice&smoothie barer, så da tenkte jeg at det kunne passe fint å dele litt bilder av hjemmelagde varianter, slik at man ser at de kan lages hjemme også. Jeg har kjøpt noen super kule juiceglass og fargerike sugerør som gjør det hele mye mer delikat og dekorativt. Glassene har jeg kjøpt på Hansen & Co, Gave og Interiør huset og Clas Ohlson her i Kristiansand. Sugerørene er fra Søstrene Grene og Up stairs. Dette er butikker i Kristiansandsområdet, men det finnes helt klart på slike små hobby butikker der du bor, ellers finnes jo Clas ohlson over hele landet, og jeg vet at Hansen & Co har nettbutikk. Jeg håper disse bildene gjorde at dere fikk litt inspirasjon og lyst til å lage egne smoothies og juicer hjemme. Prøv deg litt frem med ulike ingredienser, og vips har du funnet din helt egne favoritt, som du selv har laget oppskriften til. Hvor herlig er ikke det? 

 

Smiiiiil Maren


Power Girls

Nå har jeg endelig sunket ned i sofaen etter en lang dag med møter, etterfulgt av litt shopping, før et par timer jobbing på Gardermoen før jeg endelig kom meg hjem til Kristiansand. Nå er jeg rett og slett helt utslitt, og vurderer faktisk å gå å legge meg snart. Denne helgen har vært hektisk, innholdsrik, energisk og spennende. Jeg har hatt to utrolig spennende møter som vil snu helt opp ned på det meste her på bloggen med tiden. Endringene er uten tvil til det bedre, så ingen grunn til skepsis. Calisthenics & Street Workout kurset i regi av AFPT var så utrolig gøy. Både fordi jeg fikk utfordret meg selv på masse nye spenstige øvelser, lærte masse nytt og fikk ny inspirasjon, men også fordi jeg møtte en denne herlige jenta. Det er så fint når man møter noen som har den samme gutsen, og treningsgleden. Jeg ble så inspirert og fasinert av nydelige Jørgine. En dag skal jeg bli like sterk, rå og powerful som denne dama her. Nå skal jeg momse i meg et gigantisk fruktfat, før jeg kryper inn til senga mi. Jeg kan nesten føle at den roper på meg allerede. I morgen er det full sving igjen med forelesninger, trening, jobb og yoga. Sistnevnte skal bli magisk etter denne helgen. 

Har dere hatt en fin ukestart? 

 

Smiiiiil Maren


En Royal frokost

Sponset opphold

Når mandagen starter med denne frokosten så må det jo bare bli en fin uke, eller hva? Jeg sov over i Oslo en ekstra natt for å ha et morgenmøte med SWIX. Heldigvis var ikke møtet tidligere enn at jeg rakk en god frokost på hotellet først. Som sagt er Clarion Hotel Royal Christiania  kjent for frokosten sin, og det kan jeg godt forstå. Jeg storkoste meg hvertfall med tidenes hotellfrokost. Jeg klarte ikke bestemme meg for hva jeg ville ha, så da ble det, som dere ser, litt av alt. Både yoghurt med diverse musli, eggerøre, skinke, grønnsaker og frokostbrix. Jeg måtte jo smake litt på allden fristende varmmaten også, og avsluttet derfor med speilegg, bacon, og pølser. Ikke akkurat hverdags kost for denne frøkna, men det er akkurat derfor det smaker litt ekstra godt når man først spiser det. 

Jeg har kost meg veldig her i helgen. Det har vært utrolig deilig for meg som liker å ha muligheten til å være sunn også på reise, å da bo på et hotell som har fokus på sunn, og økologisk mat, og som i tilegg har et fresh treningsrom og spaområde tilgjengelig for sine gjester. Clarion Royal Christiania har innfridd på alle områder, og jeg takker for meg med et stort smil om munnen.  

Nå skal jeg straks sette nesa mot flyplassen og hjem til deilige sørlandsbyen. Jeg koser meg som sagt veldig på tur, men nå kjenner jeg at det skal bli godt å komme hjem. 

 

Smiiiil Maren


Siste kursdag

I dag startet jeg dagen med 20 minutter powerwalk, etterfulgt av 20 minutter streching i treningsrommet på Clarion Royal Christiania. Kroppen er helt latterlig stiv og støl etter alle de nye spenstige øvelsene i går, så det ble ingen løpetur på denne frøkna. Det føltes veldig godt å gå litt på mølla etterfulgt av litt tøy og bøy, det fikk i gang blodsirkulasjonen og kroppen føltes generelt bedre. Nå er vi godt over halveis i siste kursdag. Jeg kjenner at jeg er så utrolig glad for at jeg ikke skal hjem i dag, men kun skal tilbake på hotellet og kose meg etter kurset. Det er jo helt vilt hvor mye det tar på med et så aktivt kurs, med så mye nye øvelser. Da er det deilg å kunne trekke seg tilbake på hotellets spaavdeling, eller kjøpe med seg noe digg og bare krype opp i en king size hotellseng med en god film. Jeg hadde en liten tur ned i avslappningsområdet på hotellet i går også, for et deilig sted. Nå må dataen legges bort, og jeg må få med meg siste innspurt av denn kurshelgen. Jeg håper alle har hatt en fin helg, og nyter denne søndagen fullt ut. Jeg har sett ferdig white collar, modern family, drop dead diva, og suits. Jeg trenger derfor en ny serie. Jeg har spurt dere om serie-tips før, og jeg fikk så mange fine tips, men det er lenge siden og jeg finner rett og slett ikke igjen innlegget. Så da spør jeg igjen:

Har dere en god serie å tipse meg om? Gjerne tilgjengelig på netflix. 

 

Smiiiiiil Maren


Upper-body workout

Både i dag og i morgen har vi obligatoriske forelesninger kl 08.15 på morgenen, samtidig som jeg har fulle ettermiddager og kvelder. Det betyr at skal jeg få unna treningen må det skje tidlig. I dag var jeg på plass på gymmet kl 06.30, og det skjer virkelig ikke hver dag. Tross en rimelig trøtt kropp, fikk jeg dratt meg gjennom en ganske så god styrkeøkt, med fokus på overkropp. Dagens økt så slik ut: 
 • Pullups med strikk + ringer
 • Nedtrekk
 • Brystpress / pushups 
 • Skulderpress / sidehev 
 • Triceps / biceps 

 

Det er utrolig deilig å trene tidlig, bakdelen er bare at når man ikke er vant til det så blir man ganske så trøtt utover dagen. Jeg sitter her med nesa ned i kaffekopp nr fem for dagen, og prøver å komme meg gjennom litt sykepleiepensum. Jeg har satt meg på jobb for å lese, og det er så hyggelig for da har jeg direkte tilgang på spreke, energiske, og blide mennesker bare jeg åpner kontordøren. Perfekt med slik positiv energi i lesepausene. 

I kveld blir det en rolig Yoga time. Timen går ganske sent, og det er så godt å ha en slik avslutning på dagen. Man føler seg så rolig og harmonisk i kroppen. Jeg må le litt av meg selv som skryter så av denne yogaen, jeg som alltid har sett litt skrått på disse sære yoga folka og trekt litt på smilebåndet, og nå er jeg plutselig blitt hekt hekta selv. Det viser jo bare at man skal ikke dømme noe før man har testet selv. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Velvære dag

Annonse

Jeg har fått så mange koselige mail fra dere etter jeg fortalte at jeg i år, for første gang, har blitt litt påvirket av dette høstmørket som kommer snikende. Jeg delte jo selv en fin liten liste med ting som kan hjelpe, og den listen er nå kraftig forlenget etter masse fine henvendelser fra dere lesere. Flere av dere har anbefalt meg å ta en dag på spa og bare skjemme meg selv bort litt. Vel det hørtes nydelig ut, men på studentbudjsett er det ikke helt innafor med en hel dag på spa. Jeg laget derfor laget mitt eget lille hjemme-spa tidligere i uken.Jeg startet med å dempe belysningen litt å badet , og satte på rolig behagelig musikk. Allerede da var spa-stemningen på plass. Jeg er så heldig at jeg som blogger mottar en del produkter, og denne uken fikk jeg den nye Hydro Silk barberhøvelen i posten. Det kunne jo ikke passet bedre. Kan dere tenke dere noe bedre enn silkemyke legger, det gir hvertfall velvære følelse for meg.  

Hvorfor er Hydro Silk så bra: 

 • 5 blader som er ovalt formet etter kvinnens naturlige kurver 
 • "Skin-protector" som sørger for at du ikke kutter deg 
 • Fuktighetsgivende serum med shea butter, som gjenoppretter hundens fuktighet.

 

Jeg dusjer hver eneste dag, gjerne to ganger til dagen, grunnet mye trening. Det sier seg selv at huden min kan bli tørr, og det å barbere på en tørr og sensitiv hud er ikke noe særlig godt. Derfor er Hydro Silk med alle sine fordeler for sensitiv og tørr hud helt perfekt for meg. Jeg har fått barberhøvlene sponset, men jeg hadde aldri nevnt dem her på bloggen hvis jeg ikke hadde brukt dem selv. Hydro silk henger i dusjen min, og jeg bruker den jevnlig. Jeg liker veldig godt å få barberhøvelen og blader tilsendt i posten istede for å måtte kjøpe det på butikken. Lettvindt og greit. 

Har du lyst å teste? Akkurat nå er prøvepakken som inneholder høvelen og to ekstra blader helt gratis, du betaler kun for frakten! Du kan bestille prøvepakken HER. Husk at du blir abonnoment, så dersom du mot formodning ikke er fornøyd med produktet må du gå inn å avbestille innen 14 dager slik at du ikke mottar neste pakke. Test den ut, er du fornøyd så er det jo ingenting som er bedre enn det, hvis ikke, så har du hvertfall testet. Klikk HER for bestilling. 

 

Smiiiil Maren


Apekatt

I dag har jeg tilbragt hele dagen på Solsiden PTsenter. Jeg startet dagen med en heftig time med den sprekeste Ptkunden jeg har. Hun er virkelig en maskin, og imponerer meg hver eneste time vi har sammen. Hun har faktisk inspirert meg til å løfte tyngre på mine egne økter. Hun løftet mer enn meg i flere av baseøvelsene, og det vekket en liten gnist i meg til å prøve å øke selv også. Ikke værst å bli inspirert av sin egen kunde. Ellers har jeg sittet på kontoret på solsiden i mange mange timer og fått unna en haug av papirarbeid, faktureringer, mail, hotellbooking for helgen og flybiletter. Jeg fikk også lurt inn et par timer til studier, og det føles så ubeskrivelig godt å få gjort litt skole. Etter all denne stillesittende, kjedelige aktiviteten måtte jeg få utløp for litt energi og lekenhet. Jeg løp ned i kjelleren på Solsiden hvor vi har både ringer, branntau, boksesekk og masse annet artig. Det er så herlig å leke litt apekatt innimellom, spesielt når man har sittet stille alt for lenge.  

Dette var den perfekte oppladning til helgen. Jeg drar nemlig til Oslo for å delta på Calisthenics og Street Workout kurs i regi av AFPT. Jeg var med på forrige kurset også, og det var bare så fantastisk gøy og lærerikt at jeg ønsket å bli med denne gangen også. Det kommer flere kjente fjes, og jeg gleder meg så til å vie en hel helg til egenvektstrening, lek og morro. 

Nå skal jeg straks komme meg hjem fra jobb, og lage meg en god middag, og synke ned i sofaen med x-antall episoder av White Collar. Jeg er i ekstase over at butikkene endeliiiiig har fått inn Sharonfrukt. Jeg skal handle med meg en hel pose på vei hjem, og virkelig kose meg. Jeg skriver handleliste i dette øyeblikk, og så langt har jeg skrevet Sharon, klemmentiner, epler, pærer, mango, melon, meieriprodukter, speltlomper, karbonadedeig, søtpoteter, og havregryn. Det er så farlig å skrive handleliste mens man er sulten, denne listen kommer til å bli milelang. Hehe. Nå skal jeg pakke sammen, og komme meg avgårde. 

Jeg håper dere har hatt en fin dag hjerter. Fortell meg hva dere har gjort i dag ?

 

Smiiiil Maren


Matmuffins

I går fikk jeg smakte på noen fantastiske muffins, og min første tanke var at disse måtte jeg jo bare få oppskriften på slik at jeg kunne dele dem med dere. Det var Nin Ingelin, en PT-kollega av meg på Solsiden som delte disse herlighetene medm meg. Dette er altså ikke muffins av det søte slaget, men det jeg vil kalle for mat-muffins. De kan lages på utallige måter, og man kan putte akkurat det man liker i dem. Jeg deler en grunnoppskfit med dere i dag, også kan man variere proteinkilden i dem som man vil. Jeg fikk smake en versjon med chorizo-pølse i, og det var spicy og godt. Jeg ser for meg at de kan bli super gode med skinke eller kylling som proteinkilde også i. Her er det bare å prøve seg frem. For å lage 12 stykker disse herlighetene trenger du følgende: 

 • 250g cottage cheese
 • 4-5 egg
 • 3 dl sammalt hvete / spelt 
 • 2 dl speltmel 
 • 2 ts bakepulver 
 • 2 rødløk 
 • 100g fersk spinat 
 • 1 ts salt 
 • 0,5 - 1 dl vann
 • 2 ss olivenolje
 • 100g fetaost i blokk
 • salt og pepper
 • gresskarkjerner til topping 

 

Dette er altså en grunnoppskrift, man tilsette den proteinkilden man ønsker, og selvfølgelig andre krydder for å få en annen smak. Slik gjør du: 

Finhakk rødløk og spinat. Surr løken blank i en stekepanne med litt olje, salt og pepper. Tilsett finhakket spinat mot slutten, slik at den såvidt faller sammen. Finhakk fetaosten. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle, og vend så det våte inn i det tørre. Tilsett tilslutt de stekte grønnsakene og fetaosten, og vend alt sammen. Hvis du ønsker å bruke kylling for eksempel, stekes kyllingen ved siden, og kuttes i små biter. Tilsett i røren. Juster konsistensen med mer vann eller mel. Bruk et muffinsbrett til å sette muffinsformene i, slik at de holder former og ikke flyter utover. Fordel røren i formene og topp med gresskarkjerner. Stekes på 220 grader i 15-20 minutter. 

Disse kan fint fryses ned. Perfekte som frokost, lunsj eller middag med en salat ved siden. Håper det smaker. 

 

Smiiiil Maren


Yoga

Nå skal jeg straks avgårde på Yoga, og i dag kjenner jeg at det skal bli ekstra godt. Jeg gleder meg til å roe helt ned, senke skuldrene og bare puste. Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for at jeg startet med disse yogatimene. Det er et vidudenerlig lite avbrekk fra hverdagen, og jeg føler det er en time hvor jeg bare kan fokusere fullt og helt på meg selv. 100% ego-tid, hvor ikke en gang tankene får lov å forstyrre. Det er vanskelig, og det er ikke alltid jeg klarer å blokkere ting ute under disse timene, men av og til går det, og det finnes faktisk ikke noe mer avslappende og befriende enn den følelsen. For meg er yoga det perfekte supplement til min treningsuke. Noen ganger er det godt å snu litt opp ned på ting, og se ting fra et annet perspektiv. Jeg tror det er utrolig sunt å stå litt på hode innimellom. Nå skal jeg momse i meg enda en mat-muffins, før jeg skal dra avgårde å møte Charlotte og Sara på Balanse Yoga og Pilates. De matmuffinsene er forresten helt nydelige, jeg postet akkurat et bilde av dem på instagram, og i morgen skal jeg legge ut både bilder og oppskrift til dere her på bloggen. 

 

Smiiiiiiil Maren


Smoothie

Vi trenger alle litt inspirasjon til tider. I går kveld satt jeg å søkte rundt på nettet etter inspirasjonsbilder, og nå har jeg lyst å dele mine favoritter med dere. Disse bildene inspirerte meg en hel del, kanskje de kan inspirere dere også? Jeg elsker juice og smoothies, i alle smaker og variasjoner. Jeg gleder meg til å lage mange fristende varianter utover høsten og vinteren, med inspirasjon fra disse herlige bildene. Ser det ikke fristende og delikat ut ? 

 

Smiiiil Maren


Herlig grønn

Det er litt hektisk om dagen, og det er da det er så viktig at man husker på å puste og senke skuldrene mellom slagene. Det er jo ikke slik at selv om man har mye å gjøre, så betyr det automatisk at det er stressende og negativt. Det blir jo hva man gjør det til. Så i dag tok jeg med meg mac´en, avtaleboken, og sykepleiepensum og satt meg på en Juicebar i sentrum. Jeg bestillte meg favorittjuicen, Herlig grønn, og fikk i grunn en ganske så hyggelig arbeidsstund. Jeg fikk unna en god del både jobb og skole, og følte egentlig ikke at det var så veldig stress. Så det beviser at hvis man bare klarer å ta et steg tilbake, få et overblikk, lage en plan, og gjøre det litt koselig, så trenger det ikke være så dumt å ha litt mye på agendaen. 

Jeg er så hekta på denne grønne juicen. Jeg tror jeg må begynne å lage den selv igjen. Jeg lagde den jo masse i fjor etter inspirasjon fra gjengen på Supernature i Oslo. Jeg har fremdeles oppskriften på lur, så i kveld skal jeg lete frem juiceren min, og lage den selv. Bilder og oppskrift kommer selvfølgelig. Min er litt anderledes, med blandt annet litt kanel og pære i, men den akkurat like god synes jeg.

Nå har jeg akkurat hatt en Pt-kunde, og er straks klar for enda en time. Etter siste kunden skal jeg ha en liten halvtime på masssje-rulla, jeg kjenner at kroppen, og spesielt ryggen trenger det etter helgen med mange spenstige og spesielle øvelser på fotoshoot. 

Har dere en fin mandag så langt? 

 

Smiiiil Maren

Cardio

I dag startet jeg dagen med 20 minutter rolig jogg på tredemøllen på solsiden, etterfulgt av trappeløp. Jeg spurtet opp trappene fem ganger, før jeg jogget rolig hjem. Hele økten var unnagjort på under 45 minutter. Effektivt, enkelt og greit - akkurat slik jeg liker det. Nå skal jeg pakke ut fra helgen, vaske klær, organisere og systematisere hjemmekontoret mitt,  fordype meg i mails, skolearbeid og en milelang to-do liste. Akkurat i dag skulle jeg ønske døgnet kunne hatt litt mer enn 24 timer. Det er bare å komme i gang hvis jeg skal komme i mål før kvelden. Jeg skal også ha et par PT-kunder på solsiden, noe jeg virkelig gleder meg til. 

Jeg håper denne mandagen behandler dere bra, og at dere får en fin start på uken. 

 

Smiiiiil Maren

Søndagskveld

Endelig hjemme! Jeg sitter her med en ubeskrivelig følelse av takknemlighet. En følelse av trygghet, og omsorg. Jeg ble hentet på flyplassen av begge mine foreldre, og bare det at de begge kommer for å hente meg når jeg har vært ute på reise, betyr så mye for meg. I tilegg er så de skjønne og engasjerte, de spør om turen og er genuint interreserte i det jeg driver med. Jeg var så sliten, så sulten og så trøtt når jeg kravlet inn i bilen, og jeg var sannsynligvis ikke veldig sjarmerende, og heller ikke fryktelig pratsom. Det er virkelig min største uvane, jeg tåler så fryktelig dårlig å gå lenge uten mat og med lite søvn. Jeg blir kort, og innesluttet, viser null engasjement og har absolutt ingen energi. Det er så slemt mot dem rundt meg, og jeg blir så lei meg i ettertid. Huff. Uansett så kom hvertfall de to viktigste og fineste menneskene i livet mitt å hentet meg på flyplassen, og ikke nok med det, de svippet også innom både matbutikken og sushien på vei hjem, slik at jeg fikk meg meg et brett med sushi og en handlepose full av godsaker hjem. Hvordan går det ann å bli snille? Jeg er så takknemlig. Nå har jeg akkurat kost meg med hele 20 biter sushi, en liten grønnsaksskål, og en iskald pepsi max. Joggebuksa er på, sminken fjernert, håret satt opp i en tutt, lysene i leiligheten er tent, varmen skrudd opp, og favorittserien er satt på. Jeg har senket skuldrene, funnet frem igjen smilet, og sitter med en ubeskrivelig følelse av takknemlighet og velvære. ( og en litt dårlig samvittighet fior at jeg var grympy før jeg fikk spist ) Planen for de neste timene er å bli akkurat her, i akkurat denne posisjoner, hele kvelden. 

Nå vil jeg gjerne høre fra dere, hva har dere gjort i helgen ? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Final day

God søndagsmorgen. Vi er allerede i gang med siste dag på shoot, i dag står noen av de kuleste og mest spektakulære øvelsene for tur. Jeg gleder meg!! Jeg har fått knipset litt "behind the scene" bider til dere som jeg tenkte jeg skulle få delt i kveld. For dere som ikke har fått det med dere så er jeg altså i Oslo i helgen for siste fotoshoot til Lasse Tufte sin bok om egenvektstrening. Vi har hatt flere shoots de siste månedene, både utendørs og inne. Nå er vi altså kommet til den aller siste shooten, og den aller siste dagen av denne tre dagers shooten. Det er lange dager, og det går i ett, så jeg må bare beklage at bloggingen har vært litt laber i helgen. I går holdt vi på i hele 12 timer i studio, så det blir litt lite tid til overs. 


Fotograf Mats Grimseth med modellene for boken. Vakre Pia Seeberg og meg

Nå skal vi jobbe intensivt i 4-5 timer, før jeg setter stumpen min på flyet og drar hjem til Kristiansand. Jeg blir hentet på flyplassen av fineste familien, og skal rett hjem å ligge langflat på sofaen resten av søndagen. Forrige uke var hektisk, og denne helgen har vært rimelig heftig, så jeg kjenner at i kveld skal jeg overhode ikke gjøre noe annet enn å kun slappe helt av og samle energi til en ny uke.  Jeg blir hjemme frem til torsdag, før jeg setter meg på flyet igjen for en langhelg i Oslo gjen. Denne gangen for møte med sponsorer, og Calisthenics kurs i regi av AFPT. Det blir mye reising om dagen, men det er spennende ting så jeg klager ikke. 

Jeg håper dere har en deilig søndag, og at helgen har vært bra. Jeg fikk akkurat vite at en give-away jeg har hatt sykt lyst å ha på bloggen ble godkjent, det betyr at jeg har noen super kule gaver til dere fra et merke jeg tror mange av dere virkelig liker. Mer om dette kommer neste uke. Et lite hint: Se hvilket merke vi har på oss på bildet. Juhuu!

 

Smiiiiiil Maren


Vann forandrer alt!

Jeg vil komme med en oppfordring til dere fine lesere. Søndag 19 oktober vil det sannsynligvis ringe på døren din, og utenfor vil du se en bøssebærer fra Tv-aksjonen. TV-aksjonen NRK 2014 skal gi varig tilgang til rent vann for over en million mennesker. I nedbørsrike Norge kan det være vanskelig å tenke seg en hverdag der du ville blitt syk av å drikke vannet i springen, eller der mangel på vann i toalettet førte til at du måtte gå på do ute. For oss dreier det seg jo mest om å få i oss nok vann til hverdags og trening. For mange opptar leting etter vann store deler av dagen. Lille Agnes, som Aksel Hennie var å møtte i Tanzania, må gå et halvmaraton hver eneste dag etter rent vann. Et halvmaraton, det er faktisk hele 21 km det, for små barneføtter. Tenk på det!!Tilgang på rent vann der betyr at man kan overleve og holde seg frisk. Det betyr at kvinner og jenter ikke trenger å gå i mange timer hver dag for å hente vann. Det betyr at de heller kan gå på skole og arbeide, noe som igjen utvikler hele samfunnet. 

Så min oppfordring til dere kjære lesere, er å ta godt i mot bøssebærerene når de kommer på søndag. Ta ut kontanter på forhånd slik at du er forberedt. Jeg er selv bortreist, men har fikset det slik at noen gir på mine vegne. Dersom du har lyst å hjepe ved å selv være bøssebærer, så kan man melde seg på: Blimed.no eller ringe 02025

Hvis det overhode skulle være noen tvil, dette er ikke et sponset innlegg. Dette er kun en oppfordring fra et medmenneske til et annet

 

Smiiiil fra Maren


Hotellfrokost

Vi er godt i gang med å shoote dag 2, og så langt ligger vi godt ann ift skjema. I går holdt vi det gånde til nærmere 23 på kvelden, men hvis alt går etter planen blir det faktisk tid til litt lørdagshygge etter endt shoot i dag. Fingers crossed. I dag startet dagen kl 07.00 med en deilig hotellfrokost. Finnes det noe bedre enn hotellfrokost?Jeg var så lur i dag at jeg hadde med meg en tom boks som jeg fyllte opp med masse skinke, ost, eggerøre og andre godsaker fra frokosten. Det er perfekt å ha som lunsj når energien begynner å dale utover dagen på shoot. Det er et smart tips når man er på tur, og ikke helt vet når neste mulighet for mat blir. Utnytt at du har tilgang på hotellfrokost, og fyll en boks med godsaker. 

Nå må jeg løpe tilbake, det er straks min tur igjen her. Jeg håper dere har en herlig lørdag, og koser dere masse i helgen. Hvis været er like kjipt hos dere som her hos oss så håper jeg dere klarer å finne på noe koselig innendørs. Dere vet hva jeg sier: Make the best of it! 

 

Smiiiiil Maren


Mens man venter...

Nå har jeg endlig fått roet meg litt ned her, og har litt bedre tid til å oppdatere dere. Jeg er som sagt i Oslo i helgen for en siste fotoshoot til bokprosjektet om Egenvektstrening, som jeg er så heldig å få være modell for. Shooten foregår på Avancia skedsmo, så her holder vi oss hele helgen. Vi tar bilder både i dag, i morgen og søndag. Vi kom i gang litt senere enn planlagt i dag, da studio vi skyter bilder i ikke var klart så tidlig som vi hadde håpt. Det resulterte i at jeg fikk litt kvalitetstid med skjønne Camilla. Vi holder jo som sagt til på Avancia i helgen, og det er Camilla og mannen hennes, Jørgen, sitt faste gym.Camilla og meg fikk kjørt en liten økt på armer og rygg, og i tilegg fikk vi tid til både kaffe, og masse skravling. Det gjør jo absolutt ingenting å måtte vente litt når man har så hyggelig selskap. Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Smal benk 
 • Triceps pushdown / supersett med Triceps med tau i kabel 
 • Biceps curl med stang i kabel / curl med hantler 
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing 

 

Nå har vi akkurat fått tilgang til loaklet bildene skal tas, så nå begynner opprigging av utstyr, klargjøring av lys osv. Det blir nok en sen kveld på oss, og en tidlig morgen igjen i morgen tidlig. Denne helgen kommer til å kjennes i både kropp og hode, men det er fantastisk gøy også, så da gjør det ingenting om man blir litt sliten når søndagen kommer. Jeg fant akkurat ut at de selges både quest barer, nutramino barer og en helt haug av andre barer her på gymmet, og med det er jo helgen faktisk reddet. 

Hva er deres planer for helgen da ??

 

Smiiiil Maren


Oslo - again

Jeg har akkurat kost meg med en starbucks kaffe, og er på full fart videre inn til oslo. Jeg er her i helgen for siste fotoshoot til bokprosjektet jeg har skrevet om tidligere. Hele helgen er satt av til shooten, og det blir mildt sagt hektisk. Nå skal alle bildene i boks, da dette er den aller siste shooten. Veldig spennende! I helgen er vi hele fire modeller, og det blir garantert god stemning. Det er en gjeng med apekatter alle sammen, så sannsynligheten for masse inspirerende og spreke "behind the scene" bilder er stor. 

Nå må jeg løpe videre her, oppdaterer dere igjen i kveld. Ha en deilig fredag så lenge

 

Smiiiiiil Maren

Fruktfest

Jeg er utrolig glad i frukt, og lagder meg slike fat som dette nesten hver eneste dag. Enten som snacks i løpet av dagen eller som kos på kvelden. I dag koser jeg meg med fruktfest nå på morgenen fordi jeg skal sitte å jobbe i en god del timer, og trengte en liten oppmuntring. Det varierer veldig akkurat hva jeg kutter opp, men i det siste har jeg vært hekta på kiwi, honning-melon og selvfølgelig de deilige norske eplenene. Mmmm. Jeg synes dette er en perfekt mulighet til å få i meg vitaminer og mineraler, samtidig som man får tilfredstilt litt av det suget etter "noe kos" . Jeg tror det er mange av oss som kjenner litt på det suget etter noe søtt etter middag, og på kveldstid. Jeg tørr garantere at du ikke har like lyst på en stor sjokoladeplate etter du har kost deg med disse to fruktfatene. Enig? Hvilke frukt liker du best, og hvilken frukt har alltid fast plass på ditt fruktfat? 

 

Smiiiil Maren


Frokost og min Yoga-opplevelse

I dag startet jeg dagen grytidlig, og fikk gjennomført en fin liten løpetur. Før klokken var 09 var jeg nydusjet, ferdig trent og klar for en ny dag. Slik start er magisk, og jeg merker hvor påvirket jeg blir humørmessig og ikke minst energimessig resten av dagen når jeg har en slik start. Tommel opp for morgentrening. Vel hjemme koste jeg meg med to porsjoner av Marenskåla med bringebær, banan, eple, cottage cheese og yoplait vanilje, toppet med madler. MmmmmSom jeg fortalte dere så prøvde jeg Yoga for første gang i går, og jeg må bare si at det er den beste avgjørelsen jeg har tatt på lang tid. Jeg har som nevnt hatt noen litt tøffe uker nå med sykdom i nær familie, og litt andre personlige utfodringer som har krevd enormt mye energi, og jeg hadde mest lyst å bare avlyse hele Yogaen og krype under pleddet hjemme. Heldigvis hadde jeg avtalt med to venninner at vi skulle dra sammen, og dermed ble det til at jeg mannet meg opp og dro avgårde. Kjære vene så takknemlig jeg er for det. Timen var helt utrolig, og jeg har herved lagt fra meg alle fordommer jeg hadde mot Yoga. Det er ikke kjedelig, det er ikke tregt og det er heller ikke spirituelt og sært. Den følelsen jeg gikk ut med etter timen tror jeg må oppleves, dere som selv driver med Yoga kan kanskje hjelpe meg å sette ord på det? Man føler seg så fornyet, og så balansert. Nei det var virkelig helt spesiellt, og så utrolig riktig for meg akkurat nå. Jeg har stor tro på Yoga/pilates som et supplement til treningen, og et energipåfyll i hverdagen. Jeg skal gjennomføre et 8 ukers kurs nå med Yoga hver tirsdag og torsdag kveld. Det fineste av alt er at jeg gjør dette sammen med to av mine nærmeste venninner. Jeg gleder meg til torsdag allerede. 

Er alt bra med dere? Jeg synes det er så herlig når dere legger igjen en liten kommentar, jeg føler jeg begynner å bli litt kjent med flere av dere lesere nå, og det er så hyggelig. Så fortsett å legg igjen spor etter dere når dere først titter innom, det er så koselig.  Fortell meg gjerne hvilke planer dere har for dagen ? 

 

Smiiiiil Maren 

Yoga with the Girls

Det ble en litt sen oppdatering fra meg i dag. Dagen har blitt tilbragt på skolebenken, på cafe med min svigerinne og lille niese-skatt, og hos NIMUE jentene mine for en liten vippefiks. Jeg kjenner enda litt på at kroppen er trøtt og mangler overskudd, så jeg har tatt styrkefri i dag. I kveld skal jeg teste ut Yoga for første gang. Jeg har jo fortalt dere har jeg har testet ut Pilates i noen uker hos Balanse Yoga og Pilates, og nå er det på tide å prøve Yoga på samme sted. Min fantastiske pilatesinstruktør er også Yogainstruktør, så i kveld skal jeg delta på hennes nybegynner klasse sammen med to gode venninner. Jeg prøver å "practice what you preach" og følge mitt eget råd som jeg gav til dere i forrige innlegg. Jeg skrev noe om dette med å forsøke å være litt sosial, og gjøre noe hyggelig på ettermiddagene og kveldene selv om det er mørkt og det KUN er sofaen som frister. Jeg innrømte for dere at jeg selv er fryktelig dårlig på dette, og alt for ofte velger hjemmekosekveld alene fremfor å gjøre noe sosialt. Nå prøver jeg altså å gjøre ord om til handling og i kveld blir det Yoga with the girls. 

Antrekket til Yoga er en nyhet fra Better Bodies, en deilig loose-fit topp i delikate farger, og behagelig mykt stoff. Jeg liker å ha på meg komfortable klær på denne typen trening, og da passet denne toppen perfekt. (toppen er sponset av Proteinfabrikken). 

Har noen av dere testet Yoga før? Kom veldig gjerne med noen tips til meg som er totalt nybegynner på dette. Jeg ser for meg at jeg skal sitte å puste dypt, i lotusstilling, mens jeg forsøker så godt jeg bare kan å være tilstede her og nå. Hihi. Er jeg inne på noe? 

 

Smiiiiiil Maren


Green monday

For en stund siden var jeg på besøk hos skjønne Camilla, og ble overrasket med en gave fra da hun var i USA. Camilla hadde kjøpt to super freshe nike topper til meg,  en i lys gul og en i grønn. Tenk å være så skjønn og god. I dag tester jeg ut den grønne toppen, og har allerede blitt forelsket i den. Denne dagen har vært så fin. Jeg startet dagen med å hente en stor pakke på posten, og innholdet tok nesten pusten fra meg. Jeg gleder meg så til å vise dere det. Jeg håper det solfyllt og fint i morgen, da blir det freshe bilder av de nye godsakene slik at dere kan få se. Ellers har dagen vært fyllt med sykepleiepensum, PT-kunder og egentrening. 

Jeg kjørte en fullkroppsøkt inspirert av den ene PTkunden min i dag. Hun er så sprek og flott, og når hun faktisk lå over meg i vekter på flere av øvelsene gav dette meg super motivasjon til å kjøre på med en styrkeøkt selv, og øke på vektene! Det var tydeligvis dette lille pushet jeg trengte for å endelig rykke litt opp på vektskivene. Mestringsfølelse på høyt nivå, selv om det ikke var store økningen så er all progresjon verd å feire - og feire gjorde vi. Min spreke mamma trener på gymmet jeg jobber, og hun var ferdig med sin økt samtidig som meg. Vi dro derfor sammen på en juice-bar like i nærheten hvor vi koste oss med frisk juice. Herlig grønn med spirulina, eple, spinat og agurk, og Mango Madness med mango, appelsin og lime. Så friskt og herlig. Perfekt feiring av treningsprogresjon. Nå er jeg endelig vel hjemme etter 10 timer på farten, straks er det middag, før jeg skal synke ned i sykepleiepensum igjen. Nå får jeg igjen for at jeg bare løper rundt og leker care-free treningsblogger, og helt glemmer at jeg faktisk har et fulltidstudie som burde fått litt mer fokus. Lenge leve skippertak. 

Hvordan har deres mandag vært? 

 

Smiiiiil Maren


Høst

God morgen. Jeg håper dere har sovet godt, og våkner opp uthvilt og klare for en ny uke. Hvis ikke, så kan man gjøre veldig mye med en god frokost og en stor kopp kaffe. Realiteten er vel at de færreste av oss hopper opp av sengen nå om høsten, vi kjenner litt på at det er både kjøligere og ikke minst mørkere om morgenen, noe som kan gjøre at sengen virker ekstra fristende på morgenen. Jeg skal innrømme at for første gang har jeg nå opplevd at skiftet i årstid preger både humør og energinivå. Det føles veldig merkelig, og jeg har aldri før blitt påvirket av årstidskiftet. I år kjenner jeg altså litt på dette med at mørketiden stjeler litt energi og krefter. Jeg tenker at så lenge man er bevisst på det, så er det lettere å takle det. Jeg er ingen ekspert på slikt, men jeg har funnet mine egne små tips til å takle slike hverdagsutfordringer.

Så la meg dele mine tips med dere: 

 • Utnytt at det blir tidligere mørkt til å komme seg litt tidligere i seng, og dermed få mer søvn. 
 • Start alltid dagen med en god næringsrik frokost og kaffe 
 • Utnytt timene med lys, ta deg en tur ut i lyset like etter jobb eller skole, slik at du får litt dagslys. Det betyr mer enn du kanskje tror. 
 • Pass på å få i deg vitamin D (dette blir viktigere jo lenger utover høsten og vinteren vi kommer) 
 • Mørkt ute = kos inne. Tenn lys, kryp opp i sofaen med et godt pledd og en god film. 
 • Vær sosial! Dra på kino, møt en venninne for en kopp kaffe etter jobb/skole, gå en tur sammen i høstluften, prøv ut noe nytt som for eksempel klatring eller svømming, ha en hobbykveld hvor dere lager koselige julekort for eksempel (det er jo faktisk ikke så lenge til jul). Det er noe med det å tenke at dagen er ikke over selv om det blir mørkt tidlig. 

 

Dette er verken nytt, eller revolusjonerende, men jeg ville likevel dele det med dere. Jeg er ikke så flink til å følge mine egne råd, og spesielt det siste punktet kan jeg bli mye bedre på. Et annet viktig punkt er dette med god næringsrik mat som gir energi.

I dag lagde jeg meg med god Maren-skål med cottage cheese, yoplait vanilje yoghurt, og frukt kuttet i biter til frokost. Det ligger mer frukt under yoghurten, det på toppen er kun "pynt". Jeg tar også Omega 3 og vitamin D tilskudd hver morgen nå om høsten og vinteren. Et tips er å ta omega 3 på kvelden før du legger deg istedefor morgenen, noen kan oppleve at de går å kjenner litt på omega3 smaken hele dagen, og hvis du er en av dem så er det et godt tips å ta det på kvelden istede. 

Ha en herlig mandag, og en fin ukestart. Jeg skal straks komme meg ut av døren og i gang med den nye uken. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Søndagstur

Endelig er godværet tilbake på sørlandet. I dag har det vært helt perfekt høstvær, med strålende sol og frisk god luft. Jeg har brukt denne søndagen sammen med to skjønne venninner, og deres firbente sjarmtroll. Jeg hadde selv hund i over 12 år, en vakker engelsk setter, som desverre ikke lever lenger. Det er ingen hemmelighet at jeg har veldig lyst på en ny hund, og har tenkt på dette i flere måneder. Jeg synes det er så vanskelig å finne riktig rase. Kanskje noen av dere har noen tips? Den må ikke være for stor, da den skal bo i leiligheten min, men den må heller ikke være for liten. Jeg ønsker meg absolutt ikke en veskehund. Den må kunne være med på en times løpetur, og langrennsturer på fjellet om vinteren. Så er det vkiktig at den har et godt lynne (dette skapes jo av hvordan hunden har det hos eieren, men det er jo noen raser som er mer menneskevennlige, og har rykte på seg for å ha et bedre lynne enn andre raser)

Så nå er jeg spent, vet noen av dere om en hunderase som kan passe meg? 

I dag gikk turen rundt i mitt nabolag på bystranda, bortover mot fiskebrygga og opp rundt odderøya. En deilig søndagstur, i rolig søndagstempo. Tempoet ble styrt av at annen hver person vi møtte ville stoppe og si hei til søte lille Thelma. Hun er virkelig et nydelig lite sjarmtroll som fortryller alle på sin vei. Søndagstur er ikke treningstur, det er kosetur, så slike stopp er kun hyggelig. Vi fikk snakket om så mye på denne turen, og jeg fikk lettet hjertet mitt på en god del ting som vikelig har fått stjele alt for mye energi, og nattesøvn den siste tiden. Hva skulle man gjort uten gode venninner som man kan betro seg til? Jeg er så takknemlig. Vi koste oss ute i nesten to timer, og når jeg kom inn igjen var jeg go´sliten i kroppen og med røde roser i kinnene. Jeg elsker virkelig denne gode høstluften. Søndag er familiedag, så ettermiddagen og kvelden tilbringer jeg hos mine foreldre, sammen med min storebror, svigerinne og lille niese på 10 måneder. Hjemmelaget middag, med dessert er fast på søndagene. Nå er maten spist, og vi sitter bare å slapper av, skravler, og lader opp til en ny uke. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiiil Maren


We are Wool

I samarbeid med Ulvang

Husker dere at jeg fortalte dere at jeg var i et spennende møte med Swix og Ulvang ved forrige Oslo besøk? Det er nemlig slik at tradisjonelle, gode, kvalitetstunge Ulvang nå fornyer seg litt i både farger og design. Jeg var så heldig å få lov å sniketitte litt på den kommende kolleksjonen,  både i katalog og vareprøver. Jeg satt med stjerner i øynene etterpå.

Ulvang er for meg ren kvalitet, og det merket jeg føler virkelig ER ull. Det er så utrolig spennende og stas at jeg nå skal få lov å samarbeide med dem fremover. Jeg føler meg veldig heldig! Jeg fikk lov å prøve noen av plaggene på, og fikk knipset et par bilder av den ene toppen. Disse kommer i butikk allerede i november - i perfekt tid til skisessongen starter. Jeg gleder meg til å suse rundt på langrenn iført denne herligheten. Snittet er endret fra tradisjonell unisex til mer feminine linjer, med innsvingt søm og en mer slim-fit look. Fargekombinsjonen er så delikat, og rødfargen er faktisk enda finere i virkeligheten. 

Dette er kun en liten sniktitt på hva som kommer. Det er bare å glede seg. Det blir jo ikke bedre enn av norges mest tradisjonsrike merke nå blir litt freshere. Man får plutselig i både pose og sekk. Kvalitet på høyeste nivå, i en delikat og sporty look. Jeg elsker ullundertøy og bruker det både til trening, skiturer, fjellturer og bare kose rundt i hjemme, eller på hytta. Gled dere til fortsettelsen, dette blir så bra! 

 

Smiiiil Maren

 

Lørdagshandel

Jeg håper dere har en super lørdag så langt. Jeg har startet dagen med en liten handlerunde. Kjøleskapet mitt så direkte trist ut, og trengte virkelig å fylles opp. Siden det er helg har jeg handlet inn masse meieriprodukter, karbondedeig, og roastbeef blandt annet. Mmmmm. Som dere vet har jeg strammet litt inn på matbudsjettet mitt i uken, og har blitt super flink til å spise havregryn og lage middager fra ting jeg har i frysen osv. Nå som det er helg unner jeg meg mine favoritter, så dagens handlepose ble ganske så deilig. Jeg handlet inn godsaker til helgen i går, så ikke la dere lure av denne ganske sunne lørdagshandelen. Popcorn, og mørk sjokolade med karamellfyll ligger i skapet, og det er dream-is i frysen. Det er forskjell på hverdag og helg. Jeg trives veldig godt med et sunt kothold i uken, også kose meg litt ekstra i helgen, og spesielle anledninger. Det smaker jo så mye bedre hvis man ikke spiser det hver dag. 

Jeg ligger i skrivende stund langflat på sofaen å prøver å finne litt motivasjon for å ta meg en gåtur ute i frisk luft. Jeg har helt ekstremt lyst på en Questbar, og den butikken som selger dem stenger kl 16 siden det er lørdag. Det er en fin motivasjon for å komme seg opp og ut. Hehe. Jeg la inn en bestilling på 4 esker  med questbars i går, så i tiden fremover blir det ikke noe problem å få tak i dem for å si det sånn. 

Hva gjør dere denne lørdagen, og hva er planene for kvelden ? 

 

Smiiiiil Maren


Fresh friday

Som sagt liker jeg å innlede helgen med å gjøre noe hyggelig. I dag ble det gjort på en ekstra fresh måte. Grønnsaks kopp med avokadohummus, grønn juice med blandt annet spirulina og en gul herlighet med masse ingefær. Så utrolig godt, og en perfekt måte å starte helgen på. 

Nå er jeg vel hjemme igjen og skal straks hoppe i dusjen, fikse i stand litt godsaker og ønske helgen hjertelig velkommen. Tusen tusen takk for masse fantastiske snacks-tips fra dere. Så mye godt! Takk for at dere deler. Jeg tror jeg må prøve meg på både speltlompe-chips, banan-is og frukt dyppet i varm sjokolade. Mmmmmm. 

Hva er deres planer for helgen ? 

 

Smiiiil Maren


Morgenfugl i ny tights

God morgen dere. Jeg startet dagen på kjøkkenbordet, med x-antall kaffekopper og litt vondt i viljen. Jeg bestemte meg i går kveld for at i dag skulle jeg opp å trene før forelesning. da klokken ringte 06.30 angret jeg bittert på det. Jeg klarte likevell å dra meg opp, og etter den tredje kaffekoppen våknet jeg litt til. Dagens økt ble gjennomført i min nye Blonde Destroyer tights. Husker dere jeg viste dere den når den kom i posten fra Proteinfabrikken, og nå har jeg altså fått testet den ut. Tightsen sitter fantastisk godt på, den er myk og behandlig, og ganske høy på livet. Noe jeg liker veldig godt! Jeg synes den er kul, litt anderledes. Hva synes dere ?


Tightsen er sponset av Proteinfabrikken

Når dere leser dette har jeg plassert stumpen min på skolebenken, og sitter å lærer om sykepleie i hjemmet. Jeg skal ut i praksis i hjemmesykepleien om ikke så alt for mange månedene, så det er bare å forberede seg.

I dag er det fredag, og jeg liker godt å innvie helgen med noe hyggelig. Så i dag skal jeg møte min skjønne mamma etter jobb og kose oss på cafe. I kveld får jeg besøk av søtejenter til Idol og fredagskos. Jeg skal stelle i stand litt diverse snacks til oss. Hvis det blir vellykket deler jeg selvfølgelig både bilder og oppskrifter. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal lage enda, så kom veldig gjerne med forslag. Jeg vil gjerne ha tips til sunn snacks, og ikke fullt så sunn snacks. Det er jo fredag så da er det lov å kose seg litt ekstra, men samtidig liker jeg jo veldig godt å lage snacks som både er sunt og godt.  Jeg tror mange av dere sitter på mange gode tips her, så del mer enn gjerne! 

Hva er din favoritt snacks på fredager? 

 

Smiiiiiiil Maren


Keep it simple

Dagens økt ble cardio + knebøy + markløft. Enkelt og greit. 40 minutter powerwalk med stigning på tredemøllen, etterfulgt av 3 sett med knebøy og 3 sett med markløft. Så enkelt kan det gjøres noen ganger. I dag hadde jeg verken kreativiteten eller overskuddet til noe mer spenstig enn dette, og det komiske er jo at dette faktisk endte med å bli en av de beste øktene på lenge. Kliss våt av svette, og med skjelvende ben dro jeg fra trening med et stort smil om munnen. Det enkle er ofte det beste. 


Nike tights HER  // Nike topp HER  (affilate links)

I kveld er det jentekveld med Kristina og Hilde. Joggebukse, skravlings, fruktfat og kos. Slike kosekvelder, med så fine jenter er virkelig det beste jeg vet. Jeg føler meg heldig som har så skjønne jenter i livet mitt.

Jeg synes det er utrolig gøy å blogge for tiden, og det gjør at jeg oppdaterer flere ganger om dagen. Grunnen til at det er så gøy er fordi dere lesere gir så mye av dere selv, dere responderer i kommentarfeltet og det betyr så mye for meg. Det er jo hele motivasjonen til å drive denne bloggen, at den faktisk treffer noen, og at noen der ute føler et behov for å legge igjen et lite spor. Ååår jeg blir så glad! Tusen tusen takk. 

 

Smiiiiil Maren

My kind of breakfast

Ja jeg vet at jeg skulle roe ned meieriprodukt- og bær forbruket mitt for å prøve å være litt mer økonomisk i matveien, og jeg har roet betrakelig ned. Jeg ser aldri for meg at jeg kommer til å kutte det helt - det er jo det beste jeg vet. Se på bildene under, dere forstår at denne frokosten er umulig å gi opp sant? Hehe. Jeg tenker at det handler om prioriteringer, og jeg prioriterer å unne meg en slik frokost fra tid til annen. Jeg varierer mellom hjemmelagde knekkebrød med proteinrikt pålegg, havregrøt i ulike varianter og meieriprodukter med frukt og bær. Jeg er også veldig glad i eggerøre, omelett og slik type frokost, men det blir desverre sjeldent jeg lager. det. 

Hva er din favoritt frokost? 

 

Smiiiiil Maren


Hvilehjemmet

I dag har det gått i ett med forelesninger, trening, og en god del jobb med mail og diverse bak bloggen. Når hverdagen er hektisk er det så godt å ha et hjem man trives i, og som virkelig føles som et hjem, en safezone, og et hvilested hvor man kan trekke seg tilbake og samle krefter. I kveld har jeg bare kost meg her hjemme alene, sett på tv, lagd god mat og senket skuldrene. Jeg som er tidenes største fan av idol måtte jo få med meg Idol junior. Jeg må nok innrømme at jeg liker orginalen bedre, men det var virkelig så mange søte og ikke minst tallentfulle barn - jeg er mektig imponert over nivået på barna. Jeg må innrømme at tantehjertet mitt smeltet litt. Er det flere som fikk det med seg? hva synes dere?

I dag kjøpte jeg med meg orange roser hjem. Jeg har alltid friske roser i leiligheten, til en hver tid, alltid. Det er så utrolig koselig synes jeg. Jeg har nesten alltid den samme fargen på rosene, en dus lys rosa farge. I dag kom jeg over disse friske orange rosene, og synes det var perfekte nå som det går mot høst. I dag er jeg i et skikkelig kosehumør, og har bare lyst å ligge under pleddet, se på koselige filmer og spise godsaker. Etter en liten powerwalk på morgenen, og en god styrkeøkt i ettermiddag unner jeg meg litt onsdagskos med den beste samvittighet. 

Hva har dere gjort i dag? 

 

Smiiiiil Maren


How to: PULLUPS

Det er ingen hemmelighet at jeg er stor fan av øvelsen Pull-ups, noe som mitt bildearkiv også kan bekrefte. Jeg får enormt mye spørsmål fra dere om denne øvelsen, hvordan den utføres, hvordan man skal lære seg den, hvordan man skal øke antall repetisjoner osv. Jeg skulle ønske jeg kunne få lov å ha et knippe Pt-timer med hver og en av dere, og fysisk fått jobbet med pullupsen.

Jeg føler at som PT er jeg best på gulvet med kunden, hands on. Heldigvis finnes det noen som er både gode på gulvet og super gode over nett. Jeg snakker om min venn og tidligere kollega Martin Norum. Martin er (blandt mye annet) personlig trener på nett via firmaet sitt Webcoaching. Martin har skrevet en haug av faglige, inspirerende og utrolig lærerike artikkler opp gjennom årene. Jeg leser det meste jeg kommer over av han, og det var spesielt en artikkel om Pullups jeg bet meg merke i, og nå vil jeg dele den med dere. Dette er rett og slett en komplett Pullups Guide. Jeg har troen på å dele kunnskap, og henvise til andre når noen har gjort noe lærerikt og bra. Man blir ikke selv dårligere, av å løfte andre frem.

Klikk dere inn HER, for å lese Martin sin fantastiske guide til hvordan du skal mestre pullups. 

 

Smiiiiiil MarenSmak av høst

Det er storm på sørlandet. Det regner og blåser noe helt vilt, skikkelg høstvær med andre ord. Regnet pisker mot vinduet, og man hører vinden ule rundt husveggene. I slikt vær er det perfekt å kose seg innendørs. Baking er den perfekte høstaktivitet, og i da skal jeg dele en magisk muffinsoppskift med dere. Jeg forbinder epler med høsten, og siden eple er en viktig ingrediens i disse muffinsene, synes jeg vi skal kalle dem for høstmuffins. 

Til ca 16 muffins trenger du: 

 • 225g smør
 • 2,5 dl melk
 • 3 store egg , romtempererte 
 • 3 dl sukker (270g)
 • 6 dl hvetemel (360g)
 • 1 ss bakepulver 
 • 1 ss vaniljesukker 
 • 1 ts kanel

Fyll:

 • 2 epler i båter
 • 1 ts kanel 
 • 3 ss sukker

 

Forvarm ovnen til 180 grader, finn frem muffinsformer. Lag fyll ved å blande eplebåtene, sukker og kanel i en plastpose, klem luften ut av posen. Smelt smøret, og ta det bort fra platen. Tilsett melk. Visp egg og sukker til ekstra stiv eggedosis. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Vend dette i eggedosisen, tilsett litt og litt væske, til det blir en jevn og fin røre. Fyll muffinsformene 3/4 opp mmed rører. Stikk eplebiter halvveis ned i røren. Stek muffinsene på et brett, midt i ovnen i ca 25 minutter. Muffinskos og fruktfat føltes veldig riktig på denne høstdagen, selv om det kun er en vanlig tirsdag. Jeg er ute hos min storebror og svigerinne i kveld. Litt koselig å ha noen å være sammen med når det er så vilt vær ute. Blir litt ekstra hyggelig da. Håper dere har hatt en fin dag, jeg har hatt treningsfri i dag, og gleder meg som bare det til en heftig styrkeøkt i morgen igjen. 

Har dere trent i dag? 

 

Smiiiiil Maren


Bedre sammen

Her om dagen skjedde det noe helt utrolig fint som jeg har lyst å dele med dere. Jeg var ute på min morgentur rundt Odderøya. Midt inne i skogen satt det en gammel mann på en benk. Han så opp når jeg kom johggende, og smilte. Jeg stoppet, og vi kom i prat. Han sa at han var ute å jogget selv, men mistet litt motet og hadde sittet der på benken ganske lenge. Jeg spurte om vi skulle fortsette videre sammen. Mannen lyste opp og reiste seg. Jeg var sikker på at vi skulle gå rolig i og med at dette var en eldre mann. Vel der nok jeg feil, han satte i gang i et godt joggetempo. Jeg ble mildt sagt sjokkert, og måtte spør hvor gammel han var. 72 år sa mannen med et lurt smil, men man er vel så ung som man føler seg. Har dere hørt noe så fantastisk? 72 år og på joggetur. Det skal sies at Odderøya er ingen enkel tur, det går bratt opp og ned, og med et svært ulent terreng. Vi jogget sammen resten av turen, og når vi kom ned og tilbake til veien så stopper han og takker for turen. Så avslutter han med å si: "Du vet, vi mennesker er som ofteste bedre når vi er sammen" 

Jeg glemte helt å spørre hva han het (jeg ble vel så forfjamset over hvor sprek han var, at jeg rett og slett glemte det) men han sa at han var ute hver dag, så det er stor sannsynlighet for at vi møtes igjen. Det håper jeg vi gjør, for jeg kunne gjerne tenkt meg en tur til med denne sprekingen. Denne joggeturen her var helt spesiell, så kanskje den gamle mannen har rett, kanskje er vi bedre sammen... 

  

Smiiiiil Maren


Hat - Elsk

Jeg har fått en ny hat/elsk øvelse. Bulgarsk utfall i smith er navnet på grusomheten, som uten tvil er en av de mest effektive beinøvelsene jeg har kjørt. Jeg hater unilaterale øvelser (ett og ett ben) og vil helst unngå dem for alt i verden. Det er litt morsomt, for på min topp 3 liste over absolutte hatøvelser på ben, så er alle tre unilaterale. Min topp 3 hatøvelser (les super effektive og smarte øvelser) er som følger: 

 • Bulgarsk utfall
 • Ett bens hipthrust 
 • Pistol squat 

 

Årsaken til at jeg hater slike øvelser så sterkt er fordi jeg har litt muskulær ubalanse i kroppen, og da finnes det virkelig ikke noe smartere enn å trene unilateralt. Det er mildt sagt ubehagelig mens det står på, men vel vitende om at det er fryktelig smart å gjøre det så presser jeg meg gjennom. Jeg legger inn en unilateral øvelse hver eneste styrkeøkt jeg kjører, i håp om at jeg skal begynne å like det til slutt. I dag var det altså Bulgarsk utfall i Smith. Ellers fortsetter jeg med helkropp, og dagens økt så slik ut: 

 • Nedtrekk
 • Sittende roing 
 • Skulderpress
 • Brystpress med hantler 
 • Triceps pushdown 
 • Biceps curl med hantler 
 • Bulgarsk utfall i smith

 

Økten ble selvfølgelig kjørt på Solsiden PTsenter her i Kristiansand, hvor jeg både jobber, trener og tilbringer enormt mye av min tid. Jeg blir ofte litt mobbet med at Solsiden er mitt andre hjem, noe som faktisk stemmer. Det er så hyggelig der, så det er ikke sjeldent jeg tar med meg macen og sitter der å jobber istede for hjemme. Jeg kan også finne på å slenge innom der for å spise lunsjen min kun for det sosiale. Et mer personlig og herlig gym skal man lete lenge etter. 

Nå er stumpen godt plassert i sofen, middagen er spist, og jeg skal kose meg med sykdommer i luftveiene, stell av stomi, og sykdommer i mage/tarm resten av kvelden. Jeg er ikke den flinkeste studenten, og farter alt for mye rundt på dagtid. Da blir jeg strengt nødt å bruke kveldene til sykepleiepensum, sånn er det bare. Det går skremmende fort mot jul og eksamenstid nå, og jeg ligger allerede på etterskudd. At jeg aldri lærer...

Hvordan har mandagen deres vært? Hva har dere gjort i dag?

 

Smiiiiil Maren 

 

Dagens øvelse: Opptrekk

God morgen. Det er mandag, og da tenkte jeg det passet fint å dele en ny øvelse med dere. Denne øvelsen kaller jeg for oppstrekk (kalles også liggende roing), og her har jeg gjort den litt ekstra spennende ved å kjøre den hengende i en monkey-bar. Denne kan helt fint gjennomføres ved å ligge på bakken, og trekke seg opp. (film av denne versjonen HER, merk dere hvordan man kan endre benposisjonen for å gjøre øvelsen lettere). Jeg liker jo veldig godt å utfordre meg selv litt på egenvektstreningen, og valgte derfor å kjøre den oppe i luften. Slik gjennomføres øvelsen:

 • Startpossisjon ved rette armer, aktiverte skuldre og en fiksert kropp (stramme rumpe, mage, frem med brystet) 
 • Start bevegelsen med å trekke skulderbladene sammen, og trekk deg selv opp. Brystet mot stangen.
 • Hold topposisjon i et par sekunder, og senk kontrolert ned igjen. Gjenta. 

 Jeg utfører øvelsen i Tufteparken i Bærum.  Du kan gjøre dette under en benk eller en stol. Hvis du er på treningsenteret kan du ta smithapparatet ned til passelig høye slik at du kan henge under den, med hælene i gulvet, og kjøre øvelsen der. Hvis du bor i Oslo eller en av de andre kommunene som er så heldige å ha en Tuftepark så vet du hvor du skal dra. Sjekk facebookiden til Tufteparken for å se om du har en park i nærheten av deg. Hvis du bor i kr.sand så bli gjerne med i gruppen: Vi som vil ha Tufteparken til Kristiansand , vi jobber aktivt for å få park hit. 

Nå skal jeg komme meg ut på ukens første treningsøkt. 45 minutter powerwalk, etterfulgt av litt streching. Ute er det helt mørkt, og det frister lite å gå ut i høstmørket, men jeg vet at den gode dusjen etterpå, og den herlige endorfinfyllte energien jeg får etter endt økt gjør det verd det. Jeg ønsker dere en super ukestart. Kom deg opp av sengen og ta denne mandagen med storm. Eller bare stå opp, lag deg litt kaffe, og smil til deg selv i speilet - det funker fint det også.

 

Smiiiiiiiil Maren


Hjem til mor

Søndag betyr familiedag for meg. Jeg startet dagen med en frisk powerwalk ute i regnet, før jeg koste meg et par timer på sofen med ullpledd og serier. Søndag er som sagt familiedag og hviledag, så jeg droppet styrketrening og brukte resten av ettermiddagen og kvelden sammen med familien min. Kyllingsalat med hvitløksbaguetter, og mormors vaffler stod på menyen. Så herlig! Jeg innsisterte på at vi skulle fyre i peisen på kjøkkenet, det er virkelig bare det koseligste jeg vet. Nå har jeg kommet hjem til meg selv, og skal bare ligge her å se på serier, spise litt og lade opp batteriene til en ny og sprek uke. Denne uken har jeg satt som mål å ha 3 styrkeøkter og 3 kondisjonsøkter. Jeg regner da gåturer som kondisjonsøkter, følte det var litt vesentlig å presisere. 

Har du noen spreke mål for den kommende uken? 

 

Smiiiiil Maren


My home

Som sagt brukte jeg hele gårsdagen på interiørshopping. Jeg dro først på Ikea hvor jeg fant den deilige "synke ned i" stolen jeg har plassert i hjørnet, jeg fikk også kjøpt med meg en del tepper, puter og lys. Resten av tingene i leiligheten er kjøpt på Gave og Interiøshuset i Søgne, som drives av en god venninne av meg. Det gøyeste av alt var at jeg, endelig, etter å ha lett overalt, fikk tak i Kähler sin jubileumsvase. Vasen heter Omaggio og går i fargene hvitt og gull. Jeg har drømt om denne vasen så lenge, og ble så lei meg da den var utsolgt overalt. I dag dro jeg innom skjønne Anne hos Hansen & Co, og vips var jeg lykkelig eier av min egen Omaggio. Anne kunne fortelle at de får inn en mindre variant av denne, i samme nydelige gullfarge. Det er kun et lite antall, og de kommer i uke 48. Vasen er ikke sponset, dette er kun et tips til mine fine lesere. Ellers har jeg som sagt funnet alt av småting, lysestaker og puter hos Gave og Interiøshuset, den svarte telysholderen og tingene i kobber kom jeg tilfeldigvis over hos billigkjeden Up-stairs. Hvor fantastisk er ikke det? Telysholderen kostet vel 69 kr og tingene i kobber lå også på under hundrelappen. Her kommer et lite bildedryss:

Nå har jeg tatt for meg stuen i hovedsak, og litt av kjøkkenet. Jeg er godt i gang med hovedsoverommet, og soverom nr to, som jeg har valgt å lage om til kontor. Bilder av disse rommene kommer så snart jeg blir ferdig. Jeg mangler en sengegavel på soverommet, og litt småting på kontoret så er jeg i mål der også. 

Hva synes dere ? 

 

Smiiiiil Maren


Interiør lørdag

I dag har jeg brukt hele dagen på IKEA, og rundt om i diverse interiørbutikker. Jeg har kjøpt så utorlig mye fint til leiligheten, og jeg kan nesten ikke vente med å vise dere det. Spesielt et kupp jeg gjorde på Hansen og Co gleder jeg meg veldig til å dele. Jeg planlegger å bruke hele ettermiddagen og kvelden på å vaske, rydde og fikse i stand i leiligheten. Det er mye nytt som skal monteres og danderes.

Det har tatt litt tid for meg før jeg kunne begynne med denne delen av innflyttingen, fordi jeg kjøpte en helt ny leilighet, helt uten noe innhold så måtte jeg gjøre ting litt etappevis når det kom til møbler og annet interiør. Jeg prioriterte først de store tingene som sofa, spisebord, stuebord, stoler, tepper og lamper. Nå er jeg over på den gøye delen med pynteting, puter, lysestaker og slike herlige ting. Mange av dere har etterlyst bilder av leiligheten, og det skal dere selvfølgelig få. Jeg skal som sagt bruke dagen i dag, og morgendagen på å fikse i stand, så håper jeg å få ut litt bilder til dere i løpet av søndagen. 

Nå har jeg drasset med meg alle posene mine opp på Solsiden, og skal prøve å få unna en mini styrkeøkt før jeg skal hjem til innredningsprosjektet mitt. Jeg kjørte en fullkroppsøkt i går, men jeg føler at skuldre, armer og mage ikke helt fikk kjørt seg, så i dag smeller jeg sammen en økt med fokus på de områdene. Jeg liker godt helge-trening, da kjører jeg somregel litt disko-økt. Det vil si at jeg finner på øvelser underveis og gjør akkurat det jeg føler for der og da. Alt er bedre enn ingenting, en ren bonusøkt med andre ord. 

Hva har dere fyllt denne lørdagen med? 

 

Smiiiil Maren

 

Skogtur, styrke og fredagskos

Åå dette har vært en så fin dag. Er det ikke rart? Etter den nedturen i går, så kommer det en så herlig dag i dag. Jeg tror noen ganger at det er lurt å åpne litt opp og fortelle noen at man har en litt tøff dag, det blir jo så mye lettere da. Dagen i dag har altså vært kjempe fin. Jeg startet dagen tidlig med en lang skogtur med nydelige Kristina min og lille Milo, vi trasket i vei og kom oss helt opp til toppen av Holmekollen. Svetten silte, vi pustet og peste - men opp kom vi. For en start på dagen og ikke minst helgen. 

Senere dro jeg på kjøkkenskapet, og koste med der med en stor kyllingsalat og litt jobb etterfulgt av en shoppingrunde med min vakre stylist venninne fra København. Jeg endte opp med tre nye antrekk (!!) Jeg som kun går i treningsklær, og egentlig ikke er så veldig fan av å kjøpe vanlige klær. Vel det fikk Celine ordnet på i dag for å si det sånn. Utrolig gøy. Vi avsluttet med en kaffe, før jeg pilte opp på Solsiden for litt mer jobb og en styrkeøkt. Programmet har jeg lovet å dele med dere, og her kommer det. Jeg kjørte fullkroppsprogram med følgende øvelser: 

 • Pullups med strikk 
 • Nedtrekk bredt grep
 • Knebøy 
 • Strakmark 
 • Skulderpress / sidehev 
 • Triceps pushdown / biceps curl 

 

Nå det står skråstrek så betyr det at jeg gjorde øvelsene i supersett. En fin økt på hele kroppen. Jeg kjørte 8-10 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. Dette tok i underkant av en time. 

Nå er tacoen på bordet, og jeg er klar for fredagskveld med Idol, senkveld og kos. Det er så godt med helg, spesielt fredagskvelden synes jeg er helt magisk. Fri de to neste dagene, og bare velstand. Jeg skal bruke denne helgen til å prøve å ta igjen litt skole ( ja jeg henger allerede langt etter, det skjer så alt for mye annet spennende som stjeler all min planlagte studietid) trene og ellers bare ta dagene som de kommer. Jeg elsker å gå inn i helgen litt planløs og heller gjøre ting litt spontant. 

Hva skal dere i helgen da?

 

Smiiiil Maren


Cafe-kontor

I dag har jeg satt meg på koselige Kjøkkenskapet for å jobbe litt. Jeg sitter som oftest hjemme å diller med bloggen, men siden det er fredag i dag hadde jeg lyst å gjøre det litt hyggeligere, og dro derfor ut på cafe. Det er lenge siden jeg besøkte kjøkkenskapet sist, men det blir garantert ikke lenge til neste gang. Hvis dere tar en liten titt på bildet under så forstår dere hvorfor. Se den innbydende, friske salaten. Den smakte akkurat så godt som den ser ut. Mmmmm. Nå skal jeg sitte her en liten time til, før jeg skal treffe vakre Celine som er hjemme på besøk fra København. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg ruslet rundt i sentrum og tittet i butikker, så denne fredagsdaten gleder jeg meg veldig til. Senere skal jeg få lurt inn en liten styrkeøkt, og selvfølgelig dele programmet med dere. Jeg har ikke glemt at jeg skal dele forrige ukes helkropp-program med dere. Jeg tenker å kjøre det samme i dag, og deler økten med dere i kveld. Planene for kvelden er den samme som hver fredag, Idol og taco. Jeg må le av hvor viktig det er for meg med Idol og taco på fredager, men sånn er det bare, noen trdisjoner er for gode til å ikke følge opp. 

Ha en deilig fredag dere. 

 

Smiiiil Maren


Time-out

Nå skal jeg være litt ærlig med dere. Vi har alle våre perioder hvor vi føler at ting butter litt i mot, og vi føler det blir litt vel mye på en gang. Jeg har en slik periode nå, hvor jeg ikke føler jeg strekker til på noe som helst. Jeg stresser meg selv med tanken på alt jeg skulle gjort, som jeg ikke får gjort og skaper et unødvendig kaos inni mitt eget hode. I går følte jeg for en total time-out, og vet dere hvordan jeg gjorde det? Jo det skal jeg fortelle dere. Jeg tok på meg joggebuksa, tente lys, senket skuldrene og stupte ned i godteskåla. På en helt vanlig torsdag. Var det smart? Kanskje ikke, men i går var det akkuat det jeg trengte. Jeg endte opp med mageknip, og litt dårlig samvittighet. I dag velger jeg å skyve den samvittigheten lang langt bort, den følelsen fører absolutt ingenting godt med seg. Kanskje var det tullete å stappe i seg en haug av godaker for å prøve å rømme fra stresset, men noen ganger føles det veldig godt å være litt tullete. Kanskje er det flere av dere lesere som kan kjenne seg igjen? I dag er en ny dag, og i tilegg er det fredag. Helgen skal fylles med familiekos og hygge med venninner. Jeg gleder meg. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Høstlykke

I dag står det restitusjon på min treningsplan, så da passet det perfekt å våkne opp av at solen strålte inn vinduet mitt. Været er helt vidunderlig her i Kristiansand i dag, og alt lå til rette for en perfekt restitusjonstur. Jeg knyttet på meg joggeskoene og dro ut på en 45 minutters helt rolig gåtur. Jeg gikk rundt i nærområdet mitt, og bare koste meg. Rolig tempo, lave skuldre og nydelig vær. Jeg gikk innom en cafe like ved leiligheten og kjøpte med meg en kaffe latte som jeg koste meg med på turen. Jeg tok med meg kamera på tur i dag for å vise dere litt av området jeg bor i. Jeg bor på bystranda i Kristiansand, og på bildene under ser dere bystranda, Nupen parken, Kilden, og Fiskebrygga. Det er noe helt spesiellt med å bo ved sjøen, og kunne våkne opp til slike magiske omgivelser hver eneste dag. På dager som dette føler jeg meg heldig.Jeg håper dere får en herlig dag og at solen stråler like fint der du befinner deg. Jeg er litt sliten i formen i dag, og planlegger en avslappende dag med serier, familie, og kaffe i sola med en god venninne. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

 

Smiiiiil Maren

Dagens dobbel

I dag slo jeg jammen til med en dobbel økt, det er ikke så ofte det skjer, men i dag var energien på plass og jeg følte for en bonus økt på kvelden. Jeg startet altså dagen med en intervalløkt, og avsluttet med rolig langkjøring. Jeg synes nesten det er litt skummelt å si dette, for jeg har en tendens til å bli syk rett etterpå, men jeg tar sjansen. Jeg føler jeg har kommet i en ok løpeform nå, som gjør at det ikke koster allverdens å ta en liten løpetur. Det ufattelig godt når man har klart å komme seg dit at man faktisk kan nyte en løpetur, og ikke bare streve, puste og pese seg gjennom hele økten. Jeg har kommet til dette punket et par ganger før, og begge gangene jeg har nevnt på bloggen at jeg føler løpeformen er forbedret så har jeg blitt forkjølet like etterpå, og vips var kondisen nede på null igjen. Jeg krysser fingrene for at det ikke skjer denne gangen også. Jeg løper faktisk som oftest uten musikk, men på intervallene i dag trengte jeg litt ekstra guts, og da satt jeg på listen med mine ultimate power sanger. Jeg har nevnt noen av dem før for dere, men jeg gjentar dem så gjerne: 

 • A cut above - Avery Watts
 • Gotta get me some - Nickelback
 • Numb - Linkin Park
 • Bulls on parade - Rage Against The Machine
 • Faint - Linkin park 
 • Trespassing - Adam Lambert
 • Killing in the name - Rage Against The Machine


Har du noen favorittl sanger som får deg til å gi absolutt alt på trening, del dem veldig gjerne i kommentarfeltet. Jeg har hatt den samme listen i en evighet, så det er absolutt på tide å fornye den litt. Jeg liker veldig godt sanger med mye kraft, og gjerne en tekst som treffer, motiverer og får deg til å føle at du kan overvinne alt. A cut above med Avery Watts er nok den sangen som treffer meg aller mest på min liste. Jeg gleder meg til å høre deres favorittrer. 

Er det flere som har trent i dag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Pakke i posten

Sponsede produkter

Det gøyeste jeg vet er å finne hentelapp i postkassa, og i forrige uke dumpet det en finfin hentelapp ned i min postkasse. Jeg løp til posten samme dag, og der fikk jeg en stor pakke med Proteinfabrikken som avsender. Pakken inneholdt noen av mine faste forbruksvarer og noen spennende freshe nyheter. Sukkererstatning er rett og slett sukker uten kalorier, og jeg bruker dette hver eneste dag, både på havregrøten min, over cottage cheese eller i alle andre retter jeg vanligvis ville brukt sukker. Jeg fikk også påfyll av omega3 kapsler. Jeg tar omega 3 hver eneste kveld, hele året, men jeg er spesielt påpasselig nå på høsten. Jeg tror faktisk at dette er noe av grunnen til at jeg så utrolig sjeldent er syk. 

Pakken inneholdt også en super fresh knall rosa treningsbag fra Better Bodies. Jeg forelsket meg i denne baggen ved første øyekast, og den måtte bare klikkes hjem. Baggen er i et vanntett materiale, noe som passer perfekt nå som vi går inn i en periode med litt mer ustabilt vær, med både regn og etterhvert snø. Baggen er god på ryggen, og jeg har allerede prøvd å sykle med den. Den har flere justeringsmuligheter slik at du kan få den til å sitte ordentlig godt på.  

Ingen pakke uten litt nytt til treningsgarderoben. Blonde destroyer er et nytt merke hos Proteinfabrikken, og da må man jo selvfølgelig teste dem ut. Jeg har jo en favoritt i den svarte Better Bodies tightsen med sløvskrift, så vi får se om Blonde Destroyer kan bli en like stor favoritt. Ny kul topp fra Better bodies måtte også med, den er i et deilig mykt stoff, og jeg bestillte den i en størrelse større enn jeg vanligvis bruker fordi jeg vil ha den litt løs.Når det gjelder hanskene må jeg trekke litt på smilebåndet, jeg synes nemlig det er litt harry å trene med hansker ( håper ikke jeg trøkker noen på tærne nå) men jeg ser at jeg faktisk er helt nødt å gjøre noen tiltak hvis jeg skal fortsette å kjøre så mye pull-ups som jeg gjør nå. Hendene mine er fulle av træler,og det ser jo virkelig ikke bra ut. Det gjør også ganske så vondt. Så nå skal jeg gi hanskene et forsøk - men kun på pull-ups.  Kanskje noen av dere har noen tips til hva dere gjør for å unngå store træler og blemmer i hendene? 

 

Smiiiil Maren