hits

oktober 2015

Slyng deg i superform

Jeg meldte meg på TRX kurs fordi jeg kan alt for lite om slyngetrening. Jeg fikk spørsmål av en PTkunde relatert til trening i slynge, og jeg kunne rett og slett ikke svare henne. Det gav motivasjon for å dra på kurs, og nå ligger jeg her i hotellsengen etter vel gjennomført første dag på kurs. Jeg har lært så enormt mye, og sitter nå med en god forståelse av slyngetrening og hvilke prinsipper det bygger på, jeg mestrer slyngen i forhold til ulike innstillinger og variasjoner, og jeg har fått innføring i en solid øvelsesbank.


Det er ingen tvil om at jeg skal bruke mer slynge fremover, av flere grunner. De viktigste i mine øyne er:

 • Tar lite plass, og kan brukes overalt. Hjemme, ute i skogen, på hytta eller på et hotellrom.
 • Du jobber med egen kroppsvekt, og det er en skadeforebyggende treningsform.
 • Ved hjelp av pendel-, bevegelighet- og vektor-prinsippet kan du enkelt gjøre alle øvelser lettere og tyngre. På den måten kan man tilpasse treningen til ulike personer, med ulik fysisk form og ulike mål.
 • Det finnes et hav av øvelser, og du kan enkelt få en super effektiv trening for hele kroppen med hjelp av slyngen.
 • Sist men ikke minst - dette er en utrolig gøy form for trening.


Kurset holdes i regi av Gymline, og kursholderen er min gode venn Alexander Aalerud, og det gjør det jo bare enda bedre. Alex er en utrolig dyktig PT, og en fantastisk kursholder. Jeg lærer som sagt enormt mye, og koser meg veldig. Jeg er på kurset med sprudlende og helskjønne Camilla, og sammen ler, tuller og tøyser vi oss gjennom kurset. Jeg ler så tårene triller av denne jenta, og jeg føler jeg er tilbake på barneskolen når vi får tilsnakk og "kjeft" for latter, skravling og fnising i timen. Hehe. Camilla er min partner på kurset, og jeg kunne ikke bedt om bedre selskap. Hun er et fyrverkeri, og jeg storkoser meg i hennes selskap. Hun hadde til og med laget hjemmelagde questbarer til i dag, og de smakte helt fantastisk godt!
Etter endt kurs dro vi direkte til Joe & the Juice for litt påfyll av energi og uforstyrret skravling. Nå ligger jeg rett ut i hotellsengen, ser på tv, momser smågodt og skal straks krype under dyna. Det blir en tidlig kveld på denne frøkna, i morgen venter en ny dag på kurs og da skal vi implementere både kettlebells, ropes, sandbags og masse annet spenstig utstyr sammen med slyngene. Jeg gleder meg, og tenker at det er smart å lade batteriene godt til morgendagen. 

Har dere en fin lørdag? 

 

Smiiiiil Maren

 

Trening for fettforbrenning

I skrivende stund sitter jeg å koser meg med en stor kopp kaffe hos Nettavisen. Jeg har fått mitt eget lille kontor og koser meg veldig her jeg sitter på tross av at jeg er litt trøtt. Min dag startet allerede før klokken 06 i dag morges, med en frisk liten løpetur, etterfulgt av proteinmuffins ala Sondre på Solsiden. Fredager på Solsiden PTsenter er nemlig noe man ikke vil gå glipp av. Da er det nydelig frokost med ferskt brød rett fra bakeren, og masse pålegg, melk, juice, kaffe og selvfølgelig sunne muffins. Jeg fikk slukt en muffins før jeg måtte løpe hjem og komme meg avgåde til flyplassen. Jeg var på plass i Oslo allerede klokken 11, og dagen har gått i ett siden. 

 

Bildene er fra en tur tidligere i uken, det var nemlig bekmørkt når jeg var ute å trippet i seksdraget. Jeg titter innom for å dele gårsdagens fettforbrenningsøkt med dere, det er nemlig en hel haug av dere som har etterlyst detaljene rundt den økten. Sharing is caring, og her kommer altså økten. Vi kjørte 10 øvelser, 45 sekunder pr øvelse, 15 sekunder pause, totalt tre runder. Vi brukte en timer-app for å holde kontroll på tiden. Øvelsene var som følger: 

 • Goblet squat
 • Mountainclimbers
 • Hantelswing ( kettlebellswing) 
 • Pushups på hantler
 • Hoppende utfall 
 • Stående roing med hantler
 • Sideutfall 
 • Renegate rows
 • Utfall fremover med rotasjon
 • Skulderpress (pushpress) 

Vi avsluttet med at alle måtte kjøre en runde med maks antall pullups. Det ble ikke spesiellt mange repetisjoner på noen av oss i grunn, denne økta her knakk oss toalt. Det er så fantastisk gøy å kjøre sånne økter sammen, og jeg anbefaler dere virkelig å få med dere en venn eller to og kjøre gjennom den. Endorfinrus og svettegaranti!

Noen av øvelsene er kanskje ukjente, jeg jobber med å få lært meg et nytt videoprogram som gjør det mye enklere for meg å filme øktene mine å dele med dere. Inntil jeg har det helt på plass så må jeg nesten bare oppfordre dere til å google eller søke på Youtube på øvelser dere er usikre på. Finner dere ikke ut av det, så må dere selvfølgelig bare spørre så skal jeg forklare, eller finne linker til filmer som viser gode demonstrasjoner.

Nå skal jeg pakke sammen her, og komme meg videre. Håper alt er fint, og at dere er klare for ny treningsmotivasjon fra mine to TRX kurs denne helgen. Jeg har store forventninger til kursene, og håper jeg lærer masse nye spenstige øvelser jeg kan dele med dere. Jeg tenker nok at det er mange som meg som bruker TRX eller slynge til diverse mageøvelser, men at det stort sett stopper der, og da er det jo perfekt med litt påfyll, tips og råd, eller hva? Kamera er selvfølgelig med, og jeg gleder meg ti å oppdatere dere. 

 

Smiiiiil Maren

 

Tenk at jeg klarte det!!

I dag dere, i dag er en stor dag. En dag jeg har vært spent på , gruet meg til, og tenkt mye på. I dag har jeg evaluering av min 12 ukers lange sykehuspraksis på barneposten. Det har vært noen heftige uker, med full turnus, med både dag, kveld og nattevakter, samtidig som jeg har sjonglert bloggen, oppgaveinnleveringer, fremføringer og obligatoriske skoledager, treningseventer utenbys, artikler for ulike treningsmagasiner, fotoppdrag for sponsorer, reiser, egentrening, PTkunder og et sosialt liv. Sistnevnte har i grunn vært ikke-eksisterende. Det er ikke til å legge skjul på at det har vært hektisk, og til tider har jeg følt at jeg svømmer for harde livet - med hodet såvidt over vannet. Men det gikk dere (!!) Jeg klarte det, og det gikk til og med helt fantastisk bra. Er det lov å si at man er stolt over å ha klart dette? Jeg måtte rusle meg en liten tur etter vakten var over. Bare en kort liten tur for å lufte hode og bare kjenne på den gode følelsen. 

Etter min lille rusletur dro jeg direkte til Solsiden, hvor jeg skulle trene en helt rolig liten økt bare for å prøve å få kroppen i gang igjen etter en liten forkjølelse. Vel, den planen ble ikke noe av. Jeg ble fanget av kolleger som skulle kjøre fellesøkt, og jeg hadde ikke noe valg - de skulle ha meg med! Det var helt uaktuelt å si i mot,  de ikke tok et nei for et nei. Så da var det bare å stålsette seg, for økten jeg ble kastet inn i var mildt sagt heftig. Overskriften på økten var: Burn more fat fast! En heftig intervallpreget sirkeløkt. Dere som følger meg på snapchat fikk et lite glimp av galskapen. ( Snap: marenerdvik )

Nå er sittter jeg altså her, med en følelse av å ha fullført praksis, gjennomført en god treningsøkt, og med sommerfugler i magen for en helg i Oslo med todager TRX-kurs og et veldig spennende møte. Jeg reiser med morgenflyet i morgen tidlig, og gleder meg til tre fulle dager i Oslo. 

Takk for at dere er tålmodige når bloggen oppdateres litt sent, takk for at dere fremdeles er her, jeg setter så stor pris på hver og en av dere! Hva har dere fyllt denne torsdagen med? Har dere en god dag?

 

Smiiiiiil Maren

 

Laksemiddag og sunn dessert

Tidligere i uken var jeg på middag hos familien, og fikk servert en nydelig laks med herlig tilbehør. Heldigvs hadde jeg kameraet mitt i vesken, og fikk knipset et par bilder av herligheten før den forsvant ned i magen. Middagen var verken komplisert eller spesielt fancy, men den var utrolig smaksfull og ikke minst super sunn.

Ta ønsket antall laksestykker og krydre dem godt før du setter dem inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Vi bruker fiskemannens kryddermix, som er et helt fantastisk godt fiskekrydder. Så damper du de grønnsakene du ønsker, vi hadde gulrøtter, blomkål og brokkoli. Koker poteter, og lager en enkel dressing av lett rømme, litt salt, pepper og sukrin som du danderer på et salatblad. Sausen var en nyhetet min pappa hadde fått inn på butikken, så den vet jeg ikke noe mer om enn at den inneholdt epler, var fra ferdigpose ( huff da, hehe ) og smakte helt himmelsk. 


Dessert må man ha, og valget vårt fallt på en enkel fruktsalat med vanilje kesam og sukrin. Det vil si, mamma og meg velger sukrin, resten av familien holder seg til vanlig sukker da de synes det smaker mye bedre. Det er selvfølgelig helt okei, hver sin smak, og det er jo uansett kun snakk om et par dryss. Alt blir mer delikat når det kuttes oss, og jeg blir nesten litt glad av å se på denne fargefesten av en fruktbolle. Jeg håper denne retten kan inspirere til å spise fisk, jeg vet med meg selv at jeg er for dårlig på å spise fisk i hverdagen. For utenom sushi går det dessverre lenge mellom fiskemidagene. 

Er du flink til å spise fisk i hverdagen? Del veldig gjerne dine beste tips til fiskemiddager i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren

 

Det verste som kunne skje

Jeg kjente det i går kveld, småverk i kroppen, sår hals og veldig varierende kroppstemperatur. Jeg var varm og kald om hverandre. Jeg forstod at slaget var tapt når jeg måtte opp kl 02 i natt for å skifte på en søkk våt seng etter en natt med febersvetting. Jeg tok to paracet og krøp ned i nytt rent sengetøy. Lykken ble kortvarig. Klokken 06 våknet jeg, igjen med vått sengetøy og en kropp som føltes som den var påkjørt av en lastebil.

Det er bare å innse det - jeg har blitt forkjølet! Jeg kan virkelig ikke tenke meg et verre tidspunkt å bli syk på, og jeg er nesten litt lei meg her jeg ligger. Jeg har så mye jeg skal få gjort, men med en febervarm kropp og dundrende hode er det ikke sjans. Så i dag veksler jeg mellom sengen og sofaen, dytter i meg frukt og masse masse vann. Jeg har bestemt meg for at jeg skal være fin igjen i morgen, jeg har evaluering av praksisen min denne uken, så jeg må bare bli fin i formen igjen. Heldigvis har jeg ikke hatt noe fravær tidligere, men det er jo søren så typisk at det kommer nå - nest siste uken i praksis. Arg arg arg!! 

Vel, det nytter ikke å være verken sint, lei eller suttrete. Man blir ikke frisk av det! Så nå velger jeg å snu det hele rundt, og være snill mot kroppen min i dag. Jeg orker ikke stort mer enn å ligge på sofaen, men jeg skal likevel prøve å utnytte tiden til å lese litt, og få unna litt jobb på macen. Så lenge jeg ligger under pleddet, har paracet i kroppen og ullsokker på bena så føles det i grunn relativt greit. 

 Hvordan er det med dere kjære lesere. Er dere friske, eller er det flere som har fått kjenne på høstforkjølelsen? 

 

 

Smiiil Maren

 

Lunsjtips: Kyllingwrap

Når jeg satt å spiste denne deiligheten av en kyllingwrap på Will I Juice så slo det meg, at det er jo i grunn helt tullete at jeg stadig kjøper salater og wraps ute når jeg så enkelt kan lage dem selv. Så i dag har jeg gått til innkjøp av matpapir, og hvite klisterlapper som man kan skrive på. Jeg har også kjøpt inn lefser, salat og kylling. Så i morgen skal jeg prøve meg på min egen versjon av kyllingwrap til lunsj. Om den blir like god som nyheten på Will I juice er nok heller noe usikkert.

Denne nyheten fikk jeg smake på før den kom på menyen, men fra og med i morgen er den endelig på menyen. Jeg vet ikke helt om jeg får lov å avsløre hva den inneholder, men jeg kan love dere at det er en smaksopplevelse av de sjeldne, med noen spennende og litt annerledes ingredienser. 

I min wrap derimot så kan alle ingrediensene avløres, her blir det først å smøre lefsene med philadelphia ost, så skal jeg ha salatblader, agurk, tomat, rødløk, mais og avokado. Jeg skal steke kylling og rive den, krydre godt og tilsette den i lefsen. Så skal jeg lage en enkel dressing av kesam og fransk kryddermix som topping. Så er det bare å brette den sammen, slik at bunnen blir tett, og pakke den inn i matpapir. Voalá. 

Dette var dagens enkle lille lunsjtips fra meg. Mange av dere har garantert laget dette mange ganger før, men det er noe med det å bli minnet på gode, sunne, og enkle hverdagsretter. 

 

Smiiiil Maren

 

Slik starter jeg uken

God morgen. Plutselig var helgen over, og en ny uke står for tur. Jeg starter uken med senvakt på barneposten, og det var i grunn litt deilig i dag. Senvakt betyr god tid på morgenen. Tid til å nyte frokost, kaffe og God morgen Norge. Tid til tur i skogen, oppdatere bloggen og starte uken med lave skuldre. 

I dag ble det havregrøt med sjokoladesmak på min frokostmeny. Jeg lager den enkelt ved å koke opp 60g havregryn med vann og litt melk, jeg rører godt underveis slik at grøten ikke brenner seg. Så tilsetter jeg litt sukrin, kanel, et par dråper stevia karamell og et dryss havsalt. Deretter tilsetter jeg et egg som jeg rører inn i grøten, det lager en nydelig konsistens på grøten. Egg er også en super kilde til protein, og sunne fettkilder i plommen. Når grøten nesten er ferdig kokt tilsetter jeg en scoop sjokoladeprotein, og eventuellt litt mer vann slik at konsistensen blir fin. Resultatet blir en helt nydelig sjokladegrøt, proppfull av proteiner. 
Jeg skal som sagt tilbringe mandagskvelden på barneposten, og etter en helg med fri så ser jeg frem til å komme tilbake. Nå er det kun to små uker igjen på den posten, før nye utfordringer på kirurgisk voksenavdeling venter. Jeg er så spent og nervøs at jeg prøver å unngå på å tenke for mye på det. Det blir helt sikkert både spennende, og lærerikt, men alt som er nytt og ukjent er litt skummelt. 

Jeg håper dere har hatt en fin start på mandagen sålangt. Har dere noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren

Den deilige balansen

Nå har roen senket seg over leiligheten, og etter en herlig søndag med både tur i skogen, som dere fikk en liten sniktitt fra i forrige innlegg, og mat med familien, er det nå tid for å finne frem joggebuksa, og krype opp i sofakroken med godteriskåla og Broen

Jeg er så totalt hekta på Broen, og det ryker alltid 2-3 episoder når jeg først er i gang. Jeg synes Broen går så sent på kvelden på tv, og ser det derfor heller på nett. Det er så mye bedre, for da kan man se flere episoder på rappen. Er det noen av dere som følger med? Jeg må si jeg savner rollen til Martin, men så lenge Saga Norén er med så er det igrunn alt jeg trenger. For en unik og spennende karakter, og for en fantastisk skuespiller!!

Dette godteriet kjøpte jeg i går, men i og med at den kvelden gikk med til familieselskap med kaker og hygge, så valgte jeg å spare godteriet til i dag. Gjett om jeg er glad for det i dag! Det er dette jeg mener med balanse - en sunn og aktiv hverdag, og helger med litt mer kos. Ja takk begge deler! 

Nå er Broen i gang her, og jeg må legge bort macen. Jeg kan ikke gå glipp av et eneste minutt. Jeg håper dere nyter søndagskvelden, og storkoser dere med hva enn dere har valgt å fylle kvelden med. 

 

Smiiiiil Maren

 

Legg grunnlaget på søndagen

Inneholder sponsede produkter

Jeg elsker søndager, og grunnen er enkel - man har så god tid. Tid til de hyggelge tingene, kvalitetstingene, og de tingene som faktisk gir deg noe. For min del er det tid med familien, tid til å slappe av, alde batteriene og få masse frisk deilig høstluft. I dag kombinerte jeg begge deler med en finfin tur i skogen sammen med mamma, etterfulgt av sushikos sammen med hele familien. 

Jeg storkoser meg på tur, og jeg tror faktisk ikke det er noe sted jeg har det så bra som når jeg er på tur i skogen, eller på fjelltur. En viktig del av turen for min del er å ha koselige pauser, sette seg ned og faktisk kjenne at man har tid til å sitte ned å nyte omgivelsene. Jeg har aldri hatt noen god tursekk, og når jeg først skulle skaffe meg en så gikk jeg for den aller mest spenstige og synlige saken jeg kunne finne. Jeg synes denne gule mammut sekken er rå fin, og det beste av alt er at den passer like bra til gåtur, joggetur og sykkeltur. Den er liten og lett, sitter utrolig godt på kroppen, og at den i tilegg tåler litt vær er en stor bonus. Vesten jeg har på meg er også fra Mammut, og den er en fast venn på løeptur, gåturer og i hverdagen generelt. Jeg bruker den så mye at jeg nesten skulle ønske jeg hadde to - det er alltid like trist når den må på vask. 

Jeg har sjekket litt rundt, og både sekken og skoene jeg har på meg selges på G-max. Mer info om produktene finner dere på mammut sine hjemmesider.

 

En av de største fordelene ved å komme seg ut en tur på søndager, or utenom at sofaen kjennes ekstra god ut etterpå, er at man legger et herlig grunnlag for den kommende uken. Istede for å ligge som et slakt absolutt hele dagen, så får man inn en liten aktivitet, får litt frisk luft og setter standarden for uken. Jeg liker å si at jeg legger grunnlaget for en god uke med søndagsturen min. Det er liksom litt lettere å fortsette den gode trenden hvis man starter på søndagen. Noen som kjenner seg igjen på den tankegangen? 

Etter turen derimot, da er det bare sofakos, god mat, og litt ekstra snacks som gjelder her. Søndag er en kosedag i mine øyne, og det er jo akkurat dette som er så herlig å ha leve balansert - det er plass til begge deler. En liten tur ut i frisk luft, etterfulgt av sofakos, serier, og god mat. 

Har du vært ute på søndagstur i dag?

Smiiiil Maren

Raske løsninger og gode samtaler

I går inviterte jeg mamma på sushi og kos her i leiligheten, og det ble en ettermiddag fyllt med deilig mat, og gode samtaler. Det er få jeg snakker så godt med som mamma, og i går fikk vi snakket om flere ting jeg har gått å kjent på over tid. Det er så viktig å ha en sånn person i livet sitt, en som ser deg, lytter og tåler å høre alt, uansett hva du måtte komme med. 


Jeg skulle gjerne skrytt av at jeg har laget denne sushien selv, men det er desverre ikke sant. Den er kjøpt og betalt, og helt ærlig så synes jeg den er best slik. Akkurat sushi er en rett jeg ikke får til å lage like god selv, og jeg er veldig fornøyd med å få den ferdig servert så delikat og deilig som dette. 

I dag har dagen gått i ett, og tror dere ikke det ble take away i dag også? Huff og huff. Jeg knipset et par bilder av dagens takeaway også, for den var nemlig noe jeg aldri har testet før, men som smakte helt himmelsk godt. En slags rekesalat, med masse spesielle ingredienser. Den salaten var faktisk så spenstig, at jeg selv ble inspirert av den. Jeg skal vise dere den i morgen, den vil uten tvil inspirere dere også til å spice opp salaten litt.Nå skal jeg skjerpe meg på den take away maten fremover, og bli flinkere på å lage middag selv igjen. For det første har jeg ikke råd til dette, og for det andre har jeg lyst å lage litt nye retter jeg kan inspirere dere med. Så bare with me people, jeg lover å vende tilbake til kjøkkenet veldig snart. 

Jeg både tror og håper at jeg ikke er den eneste som tyr til enkle, kjappe løsninger av og til? 

 

Smiiiiil Maren 

Fredagssmil

God morgen hjerter. Jeg ville bare titte raskt innom på morgenkvisten å ønske dere en deilig fredag. Jeg startet dagen med en fin liten 45 minutter ute i frisk luft under en klar stjernehimmel. Fy søren så vakkert det er ute tidlig på morgenen. Frisk, kaldt, og godt. Nå har jeg akkurat spist en diger porsjon med havregryn og ladet opp til fagdag i regi av sykepleierforbundet. En hel dag med spennende og forhåpentligvis lærerike foredrag om viktige temaer. Blandt annet kommer Leger uten grenser, som jeg gleder meg spesielt mye til.

Jeg håper dere får en nydelig fredag, og en deilig start på helgen. Hva enn du velger å gjøre denne helgen, sørg for at du gjør noe som gjør deg glad. Jeg synes alltid det er koselig å høre om helgeplanene deres, så del dem mer enn gjerne med meg i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren

 

Ut på tur - uansett vær

Klærne er sponset

God morgen hjerter. Har du en fin morgen? Jeg kom akkurat inn døren fra en deilig morgentur med denne frøkna. Været her i sør inviterte ikke akkurat til gåtur i dag, men hva gjør vel det når man har fått herlig ull fra Helly Hansen. Jeg forelsket meg helt i dette settet i merinoull, og var så heldig å få lov å snike det med meg hjem etter en shoot med 3t-shop i Trondheim. Det er så deilig å ha på seg, det klør ikke og stikker ikke. Jeg synes fargene er helt nydelige. 

I dag sitter jeg godt plassert i sofaen, og her skal jeg bli helt til mailboksen min er tømt, og jeg føler jeg har litt kontroll på livet mitt igjen. Det kan ta sin tid, men med tente lys, koselige ting på tv og et pledd rundt skuldrene koser jeg meg faktisk her jeg sitter. I ettermiddag har jeg en sushidate på planen med min skjønne mamma, og det gleder jeg meg noe helt vilt til. Sushi deler førsteplassen med taco over min favorittmat, og nå er det alt for lenge siden sist jeg koste meg med sushi. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Endelig føles det som et hjem

Jeg er utrolig glad i leiligheten min, det er mitt hvilested, og mitt fristed. Det er her jeg henter meg inn igjen, slapper av og koser meg. Jeg har bodd i leiligheten i 1,5 år, men det er først nå jeg virkelig føler den er et fullkomment hjem. Det tar tid å bo seg inn, forme leiligheten slik man vil ha den, og finne ut hva ens egen stil egentlig er. Noe kan se så fresht og fint ut i interiørblader og på nett, men så passer det ikke i virkeligehten. Jeg har tenkt, og planlagt, drømt meg bort og vært veldig forvirret.

Nå har jeg vært så heldig å få litt hjelp av det jeg annser som Kristiansands flinkeste på interiør, nemlig skjønne Anne Brøvig, som driver Hansen & Co i Kristiasand. Dette er en favorittbutikk for mange, inkludert meg selv. Jeg har lenge hatt lyst å spørre Anne om hjelp, men jeg vet hvor busy hun er, og ville ikke være til bry. Når jeg endelig fikk spurt, sa hun ja med et stort smil om munnen. To koselige kvelder tilbragte vi sammen i min leilighet, og resultatet er en lys, lun og harmonisk leilighet fyllt med vakre ting som skaper en helt ubeskrivelig god stemning i hele leiligheten. Vi har endret hele lyssettingen i leiligheten, og sett utenfra på kveldstid ser det bare så uendelig lunt, varmt og koselig ut. En leilighet man får lyst å bli invitert inn i, og jeg føler meg så heldig som bor her. I dag viser jeg dere en bitte liten sniktitt på noen elementer i leiligheten. Jeg skal gi dere flere oversiktsbilder av rommene senere, men det er altså slik at leiligheten min skal fotograferes (dette er så spennende, og jeg gleder meg til å fortelle mer) og vises i sin helhet, og inntil det er gjort, så venter jeg med å avsløre absolutt alt her. 

Leiligheten er fremdeles lys, hvit og delikat, men med små hint av tre, dus rosa og grått. Jeg elsker de ulike små miljøene vi har skapt, og spesielt godt liker jeg sofaavdelingen med nytt bord og nye puter, og kjøkkenet har fått seg en kraftig oppgradering med masse nytt på kjøkkenbenken. Jeg har tidligere hatt helt tomme benker, og et litt kaldt og sterilt preg over leiligheten. Jeg koser meg på en hel ny måte her nå, og synes de små endringene vi har gjort utgjør en enorm forskjell. Vi har også fikset litt både på soverom, og bad, men jeg tenkte å fokusere på stue og kjøkken i første omgang.

Jeg har betalt for alt interiøret selv, men den jobben Anne har gjort med å hjelpe meg kan man ikke sette en pris på. Hun har et helt unikt øye for farger, form og stil. Jeg lar meg imponere av hennes evne til å se nye muligheter, og skape en helt ny stil. Jeg har også kost meg veldig disse kveldene vi har hatt sammen, og praten har ofte gått langt bort i fra både leilighet og interiør. 
Tusen takk for at du ville dele din kunnskap med meg Anne, jeg har lært enormt mye, og takket være deg har jeg nå en leilighet jeg virkelig virkelig koser meg i, og som endelig føles som et hjem. 

 

Smiiiiil Maren

 

Dagstilbud og ny treningsøkt

Annonse

God morgen hjerter. Jeg kom plutselig på at jeg har jo helt glemt å dele lørdagens treningsøkt med dere. Den var jo så gøy, og jeg hadde gledet meg til dere skulle få teste den. Beklager så mye, men her kommer den hvertfall. Økten ble gjnnomført som en sirkel, hvor vi jobbet i 45 sekunder intensivt, og hadde 30 sekunder pause til å komme oss til neste stasjon. Slik jobbet vi oss gjennom 11 ulike øvelser. Så hadde vi 2-4 minutter pause, før vi kjørte på med ny runde. Totalt 3 runder.

Øvelsene var som følger:

 • Boxjumps 
 • Skulderpress med hantler
 • Sideutfall
 • Pullups med strikk eller roing i ringer
 • Fitnessropes (diverse øvelser med tau)
 • Trappeløp
 • Kettlebell swing
 • Burpees
 • Renegate rows
 • Boksing på boksesekk
 • Catslides mageøvelse

En sirkel med brutalt mange tunge øvelser, men på slike økter som dette så er det du selv som styrer intensiteten, og du gjør bare så mye du klarer  løpet av de 45 sekundene. Jeg synes denne økten var helt spesiellt gøy. Den inneholder flere av mine hat-elsk øvelser, blandt annet boxjumps, burpees og trappeløp. Timen heter FunFit og den gjennomføres på solsiden hver tirsdag, torsdag, fredag og lørdag. Sjekk gjerne Funfit sin facebookside for mer info og timeplan. 

 

Så over til det beste - dagstilbud fra 3t-shop. Jeg elsker denne tightsen fra Reebok, og jeg vet mange av dere likte den godt da jeg har hatt den på meg tidligere. Treningsklær kan dessverre være litt dyrt, og da er det jo fantastisk gøy når det kjøres tilbud. I dag er det dagstilbud på Wow Reebok tights i begge fargene. Tilbudet gjelder i dag, og kun i dag, og du får den til 399kr.

3t-shop har alltid fri frakt, alltid gratis retur og de leverer lynraskt. Klikk deg inn på 3t-shop sine nettsider for å se flere bilder av disse kule tightsene. 

Ha en super tirsdag dere!

 

Smiiiil Maren

Mine beste tips mot stress

"Du kan få til alt Maren - bare ikke alt på en gang", ordene ble sagt av en god venn og de ble værende igjen hos meg lenge etter samtalen var over. Jeg kan gjøre alt, bare ikke alt på en gang.... Det er så sant, og jeg tror jeg må begynne å minne meg selv på det litt oftere. Jeg har så lyst å få til alt, klare alt, være med på alt og mestre alt. Jeg hater følelsen av å være sliten, og jeg hater når jeg ikke klarer å innfri egne krav og forventninger. Merk dere ordet "egne" i den setningen, for det aller største presset legger jeg på meg selv. Alle takler stress på sin egen måte, og min måte har kanskje ikke vært verken den beste eller smarteste den siste tiden. Jeg skal ikke bruke mye tid på å snakke om dette, jeg vil bare nevne det fordi jeg tror det er så uendelig mange flere i samme båt. Tenk så mange av dere nydelige lesere som har fulltidstudie, og sikkert både en og to jobber ved siden. Småbarnsforeldre som har super hektiske dager, kombinert med minimalt med søvn. Jeg tror det er mange som kjenner på et forventningspress til å stille opp, være tilstede, levere, og prestere.Jeg skulle ønske jeg kunne dele en magisk oppskrift på hvordan man rister av seg stress, og blir mer i harmoni og balanse med seg selv. Jeg har desverre ikke en slik oppskrift, og jeg har ingen revolusjonerende tips. Jeg har derimot noen små fine råd som jeg har kommet frem til, og som jeg gjerne vil dele med dere: 

 • Husk på deg selv, og at du har ansvaret for deg. Hvis ikke du klarer å passe på deg selv, og sørge for at du har det bra så vil alt rundt deg rakne. Så ikke glem deg selv i hverdagskaoset. Du både trenger, og fortjener egentid.
 • Identifiser og eliminer energilekkasjene i livet ditt. Det kan være personer i livet ditt, jobben eller andre ting som krever mer enn det gir, og tapper deg for energi. Identifiser disse energityvene, og fjern deg fra dem. 
 • Finn ut hva som er viktig i din hverdag, og gjør det du kan for at det skal få lov å få litt av din tid. For meg er den tingen trening, og jeg har det veldig bra når jeg får tid til å trene, og være i aktivitet. En god tur i skogen gir meg så enormt mye i en hektisk hverdag, og derfor passer jeg på å prioritere slik at jeg får lurt inn trening, tur  og aktvitet i hverdagen. 
 • Minn deg selv på at det er lov å si nei. 
 • Lag lister, og systematiser kaoset. Hva brenner mest, og hva må gjøres først. Skriv opp gjøremål og ting du skal huske, få orden og system. Jeg tørr påstå du vil oppleve at denne organiseringen vil gi deg litt mer ro, og følelse av kontroll og mestring.
 • Siste punkt: Lær deg å gi litt f***. Noen ganger så er det helt ok at huset flyter over, at det er skittentøy som ikke er vasket, brødsmuler på benken og kaffeflekker på bordet. Vi er bare mennesker, og vi gjør så godt vi kan!

Jeg vil tro det er mange av dere som sitter på mange gode tips som jeg ikke har fått med meg her. Dette var min liste med tips til hva jeg føler er viktig for å mestre stress. Del mer enn gjerne dine beste tips, og hva du føler fungerer for deg. Det beste jeg vet er når vi kan dele erfaringer, og inspirere hverandre. 

Nå skal jeg straks krype i seng her. Jeg håper mandagen din har vært fint, og at uken har startet på best mulig måte for deg. 

 

Smiiiiil Maren

 

Ta deg ei bolle

Dere som følger meg på snapchat ( marenerdvik ) har fått med dere at så og si hele denne søndagen har blitt tilbragt utendørs i solsteiken. Først hadde jeg en liten tur alene tidlig på morgenen, og litt senere på dagen hadde jeg enda en rusletur med en venninne. Vi fant oss en nydelig plass på svaberget og satt der å nøt solen i et par timer. Slike venninneturer er det beste jeg vet, når man rusler rundt og skravler om alt og ingenting. 


Etter turen ble det en liten søndagstreat i form av kanelbolle. Jeg skulle så veldig gjerne skrytt på meg at denne deiligheten har jeg bakt selv, men det stemmer ikke. Den er kjøpt, og jeg kan virkelig ikke se for meg at jeg kunne laget en så god kanelbolle selv. Mmmm. Litt kos er lov på en søndag. Nå skal jeg straks avgårde på familiemiddag med hele gjengen, og jeg hører rykter om at det er ovnsbakt laks med dampede grønnsaker, salat og poteter. Kjenner jeg mamma og pappa rett er det garantert en deilig saus og en eller annen spennende dressing til. Jeg kjenner jeg får vann i munnen bare av tanken, jeg gleder meg! Ha en deilig søndag dere. Nyt den fullt ut, senk skuldrene og lad opp til en ny uke. 


Smiiiiil Maren

 

Lørdagsenergi og mentalt påfyll

God morgen dere. Jeg er tidlig oppe for å så mest mulig ut av denne søndagen. Hele helgen har det vært strålende sol, fra skyfri himmel og i dag er intet unntak. I går var jeg på farten hele dagen. Det startet med FunFit gruppetime på Solsiden, og fortsatte med koselig lunsj med en god venninne på Kjøkkenskapet. De har så mye god mat der, og i går ble det kyllingsalat med rød og grønn pesto, aiole og ferskt speltbrød. Mmmm

Etter lunsj dro jeg til Crossfit Kvadraturen hvor min Coach Hilde Nævestad holdt foredrag om mental trening og tankesett. Hilde er så inspirerende og ekte når hun snakker, og det er så godt å få litt innputt på akkurat disse tingene. Hun fokuserte på viktigheten av her og nå, og det så konsentrere enegerien sin på det du faktisk kan gjøre noe med. Dveling rundt fortid eller fremtid er bortkastet energi. Hun snakket videre om viktigheten av mål, og en god plan mot målet, om å holde fokus på deg selv og din reise. Hun dro mange gode praraleller, hadde mange gode eksempler og fikk engasjert oss som hørte på veldig godt. Flere turte å stille spørsmål og dele litt av egne opplevelser, og det synes jeg er så modig og fint. Alt i alt et veldig fint foredrag, som gav meg en viktig påminnelse som jeg kjenner jeg virkeig trengte. 

Jeg avsluttet dagen med en god prat på en benk i sola sammen med en venninne. Se dette bildet. Dette er knipset med mobilen kl 18 på kvelden like utenfor leiligeten min. Har dere sett noe så vakkert? Jeg har sagt det før, men jeg må si det igjen, på dager som dette så blir jeg så takknemlig for å bo akkurat her, i denne deilige sørlandsbyen. Vi satt i sola helt til den var på vei ned, og høstkulden snek seg på. Da var det på tide å komme seg hjem, og inn i en lang, varm dusj. Resten av kvelden ble film, godis, kos og sofa. For meg er dette en helt perfekt lørdag.

I dag er det familietid på planen, og jeg gleder meg så til å se lille prinsessa mi igjen i dag. Ellers håper jeg å få inn en liten treningsøkt i dag også, men jeg må ta en liten sjekk om kroppen er klar. Jeg er nemlig grisestøl etter Funfit i går. Sånn er det når man er borte en liten stund og plutselig kjører på igjen. Timen i går var knall hard og super gøy, jeg tenkte å prøve å knipse litt bilder av programmet i dag, og dele det med dere i kveld. Kanskje det kan bli deres mandagstrening? 

Hva er deres planer for søndagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Fokuser på golfballene

God lørdagsmorgen. I dag har jeg en tekst å dele med dere, som jeg vil at dere skal lese, tenke over, og lese en gang til. Så vil jeg at du skal gå ut, og nyte denne lørdagen, og bruke tid på golfballene dine, ignorere de tullete sandkornene som krever mer energi og tankekjør enn de fortjener. Til slutt vil jeg at dere husker på kaffen, og helst sammen med noen som virkelig gjør deg glad.  Les teksten, og du forstår hva jeg mener. 

 

Å henge seg opp i småting kan fort blinde deg fra det som virkelig betyr noe i livet, noe denne historien perfekt illustrerer. Når hverdagens stress virker uoverkommelig, når 24 timer i døgnet ikke strekker til, husk filosofien om syltetøyglasset!

En lærer sto foran sin klasse med en knippe ting. Da timen begynte tok han, uten å si et ord, frem et tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.
Når han var ferdig spurte han klassen om glasset var fullt, klassen var enig om at det stemte.

Så begynte læreren å fylle glasset med småstein, han ristet litt på glasset slik at småsteinene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han klassen om glasset nå var fullt, og det mente klassen at det var.

Nå fant læreren frem litt sand og tømte oppi glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrom i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig «ja».

Deretter fant læreren frem 2 kopper kaffe og tømte i glasset, det fylte selvfølgelig opp de hulrom som var mellom sandkornene. Klassen humret.

«Nåvel» sa læreren da latteren stilnet. Forestill dere nå at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktig ting, familie, kjærester, barn, god helse, venner og hobbyer. Rett og slett ting som hvis alle andre ting gikk tapt fortsatt ville gi dere et lykkelig liv. Småsteinene er andre ting av betydning, som jobb, hus, bil osv. Sand representerer alle andre småting. Læreren fortsatte: «Hvis dere putter sand i glasset først, er det ikke plass til hverken småstein eller golfballer. Det samme gjelder i livet forøvrig. Hvis dere bruker all energi og tid på små ubetydelig ting, får dere aldri plass til ting som er viktig. Vær derfor oppmerksom på ting som er viktig for deres lykke. Lek med ungene. Ta var på din helse. Inviter din kjære ut på middag. Bruk tid på din hobby, for det vil alltid bli tid til å gjøre huset rent. Prioriter golfballene, for resten er bare sand».

En av elevene rakte så opp armen og spurte hva kaffen skulle representere. Læreren smilte: «Jeg er glad du spurte. Det er bare for å vise at uansett hvor travelt dit liv måtte virke, så er det alltid plass til et par kopper kaffe med en venn».

Jeg fikk denne tilsendt av en god venninne, og den kom på et tidspunkt hvor jeg virkelig trengte den. Jeg smiler av denne skjønne teksten, og jeg skal lese den med jevne mellomrom, slik at jeg minner meg selv på å fokuser på golfballene i livet mitt. Orginalteksten finner dere her.

 

 

Smiiiil Maren

 

Den magiske fredagsfølelsen

Fredaaag! Åå så godt det er med fredag og frihelg. Har har hatt en innholdsrik og finfin dag så lagt med dagvakt på barneposten, etterfulgt av et spennende og morsomt  intervju. Nå skal jeg bruke resten av dagen til å nyte sola, og rett og slett bare rusle rundt i sentrum, titte i butikker og kjenne på følelsen av å ha fri.

Jeg er så happy om dagen, og jeg tror det er en kombinasjon av sol, fint vær og høst. Jeg elsker høsten, med den klare gode lufta, og de fine fargene. Jeg elsker høstklærne, med myke varme stoffer, og herlige farger, og for ikke å glemme høstfrukten. De norske eplene og plommene er bare helt nydelige, og begge fikk en plass i min skål i dag. Det ligger eplebiter, og blåbær i bunn, etterfulgt av et lag med cottage cheese, og vanilje yoplait 0,0% yoghurt. Skålen er til slutt toppet med valnøtter, og med plommer og jordbær som tilbehør.

I skrivende stund sitter jeg å smiler for meg selv, rett og slett bare fordi det er fredag, og jeg har en hel frihelg forann meg. Fredagen er hellig for meg, da er det fredagstaco, og gullrekka på planen. Slik har det vært nesten så lenge jeg kan huske, og det er få ting som kan få meg til å endre på den deilige tradisjonen der. 

Hva er deres fredagsplaner? 

 

Smiiiiil Maren

Jeg hører hjemme her

Klærne er sponset

I går fikk jeg en solid reminder på hvorfor jeg, for snart 2,5 år siden, bestemte meg for å takke Oslo for fire fine år, og flytte tibake til Kristiansand. I går stod jeg på toppen av Odderøya, i klar frisk høstluft, med et motiv forann meg som kan ta pusten fra de fleste. Frisk høstluft, solen som varmet og glittret mot et vindstille hav. Ikke en lyd, total og komplett stillhet, kun avbrutt av et og annet måkeskrik. Dette dere, dette er sørlandet, mitt sørland, og dette er grunnen til at jeg elsker Kristiansand av hele mitt hjerte. Jeg føler jeg fikk en påminnelse i går, og en slags bekreftelse på at jeg virkelig hører hjemme her. 

Jeg elsker naturen, og det er det eneste stedet jeg klarer å rømme fra hverdagsstress, kjas og mas. I går en sånn tur, hvor jeg la fra meg alle to-do lister, alle burde-burde og alt hverdagsmas hjemme, og tok en lang god tur alene på et av mine favorittsteder. Jeg jogger ofte den samme turen, og da bruker jeg ca 45 minutter. I går brukte jeg nesten to timer. Jeg gikk rolig, stoppet ofte, nøt solen og bare koste meg. På vei hjem jogget jeg rolig siste 10 minuttene, og avsluttet med å tøye ut på takterrassen i sola. Høres det kvalmt idyllisk ut? Vel, det var det også! HeheJeg fikk med meg et par deilige høstnyheter fra Helly Hansen når jeg var i Trondheim på Master Mania for et par helger siden. Blandt annet denne røde boblevesten som jeg hadde på meg i går. Jeg synes rødfargen er så fresh, og liker spesielt godt de blå detaljene, og den orange logoen. Genseen er også fra Helly hansen, tightsen er fra Adidas og alle tre er fra 3t-shop.

Nå skal jeg slurpe i meg resten av kaffen, og komme meg avgårde for dagvakt på barneposten. I ettermiddag blir det styrketrening og siste finish på leiligheten. Det har skjedd en god del her nå, og jeg gleder meg veldig til å vise dere. 

Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Weighted Pullups

I går dro jeg på trening med ett mål for økten - gjeer noe jeg vanligvis ikke gjør, øvelser som ikke står på planen min og noe jeg synes er gøy. Da ble økten seende slik ut:

 • Frontbøy 
 • Pullups med ekstra vekt 
 • Benkpress 
 • En arms skulderpress med hantler 

Pullups med vektvest var uten tvil den gøyeste øvelsen. Jeg sliter litt med å bli sterkere i pullups, og legger defor på ekstra vekt for å utfordre meg selv. Jeg tar ca 8 pullups med egen kroppsvekt, og med 11 kg ekstra festet til kroppen ble det kun 2 repetisjoner. Jeg kjørte 5 runder med 2 repetisjoner pr runde. I dag er jeg ordentlig støl i både rygg og biceps, herlig!

Det kan bli litt tungvindt å feste vekter til kroppen i et belte, og da er en vektvest et supert alternativ. Den sitter godt inntil kroppen, og er ikke i veien. Jeg jobber målrettet videre og målet er å være tilbake på 10-12 pullups med kroppsvekt, og mestre 5 reps med 11 kg ekstra. Har noen av dere testet pullups med ekstra vekt? Husk at det er en super øvelse å kjøre negative pullups med kestra vekt også. Da hopper du opp, og senker deg kontrollert ned, mens du holder igjen så godt du kan. I dag skal jeg treffe en god venninne på formiddagen, og fortsette mitt spennende leilighetsprosjekt på ettermiddagen. Flere av dere fikk med dere litt av dette i går på snap, og jeg gleder meg så til å fortsette i dag. Det blir så fint!! 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Gresk frokostfavoritt

Annonse

God morgen hjerter. I dag har jeg fri, og gjett om den fridagen skal nytes. Jeg starter dagen med en frokost i kjent Marenstil. Mange av dere har sett denne Greske vanilje yoghurten fra Tine på min snapchat. Jeg ble nemlig hektet etter første gang jeg smakte den, og har spist den både titt og ofte den siste tiden. 

 

Det er jo ingen hemmelighet at jeg er utrolig glad i meieriprodukter, men det jeg liker spesielt godt med akkurat denne varianten fra serien 14 fra Tine er toppingen. Gresk proteinrik yoghurt, med en granolatopping. Granolaen består av tradisjonelle korn som spelt, havre, rug og bygg, men i tilegg inneholder den også både Chia og Quinoa frø. Chiafrø ble jeg introdusert for når jeg bodde i Oslo, og fikk raskt sansen for det på grunn av det fantastiske næringsinnholdet.

I dag spiser jeg 14 gresk yoghurt vanilje i skål, sammen med eplebiter, og friske bær, men den er akkurat like genial å ha med seg på farten. I dag er det som sagt frokosten, og da passer jeg på å ha litt ekstra snacks til for at jeg skal bli ordentlig mett. Når jeg er på farten, er denne yoghurten helt perfekt. Den er proteinrik, inneholder lite fett, og har en fyldig og god konsistens. Størrelsen er også helt perfekt å ha med seg som et mellommåltid i treningsbaggen eller veska på jobb/skole. Den kommer også i en jordbærvariant. 

 

Jeg vet at mange av dere er opptatt av næringsinnhold, og hvis dere ønsker full oversikt så er det bare å klikke seg inn på Tines hjemmesider HER for fullstendig informasjon om denne greske deiligheten. 

Er det noen av dere som har smakt den? Hva synes dere? 


Smiiiiil Maren

 

Styrketrening for hele kroppen

Jeg tenkte jeg skulle dele styrkeøkten min med dere. Denne økten kjørte jeg på lørdag, og med et helgestille treningssenter passet det fint å knipse litt bilder av øvelsene. Jeg ser at alle bildene ikke er helt optimale, men dere får hvertfall et tydelig bilde av hvilken øvelse jeg snakker om. Jeg trener 3 styrkeøkter pr uke, og er gjennom kroppens største muskler på hver økt. I tilegg til styrkeøktene har jeg 2 løpeøkter og en crossfit inspirert økt i uken. Her er det kun fokus på teknikk forløpig, i og med at jeg er helt ny. Jeg går gjerne en tur eller to i løpet av uken også, men det er gjerne i rolig tempo, og er mer hverdagsaktivitet enn trening. 

Treningsuken blir dermed veldig variert, og det passer meg helt perfekt. Ingen uker er helt like heller, og det faller ofte fra en økt hvis uken i praksis eller hverdagen generelt blir veldig hektisk. Sånn er det, life happens og da må man bare prøve å planlegge og prioritere. I utgangspunktet så er det altså slik min treningsuke ser ut, og nå tenkte jeg å dele dag 3 av min totalt tredelte styrkeuke. Akkurat dette program er inspirert fra et treningsopplegg jeg fulgte fra Strongbody langt tilbake i tid. Jeg liker øktene veldig godt, og synes det var litt gøy å finne dem frem igjen. 

 

Økten ser slik ut: 

 • Knebøy 5-8 x 3
 • Rumensk markløft 10-12 x 3
 • Pullups max rep x 4
 • Brystpress 8 x 3 
 • Facepull 8 x 3 
 • Skulderpress 6-8 x 3
 • Ulike plankevarianter 45sek x 4

Mange vil kanskje reagere på at det kun står 45 sekunder statisk hold i planken. Etter jeg lærte meg planken skikkelig så er det såvidt jeg klarer 45 sekunder. Før kunne jeg stå over 3 minutter, men etter jeg virkelig lærte meg å koble på og aktivere kjernemuskulatur så er 45 sekunder min maks. Dette skal jeg skrive et eget innlegg på, for jeg tror flere vil så den samme aha opplevelsen som jeg gikk, med kun et par små justeringer av hvordan planken utføres. 

I dag er det forelesninger på universitetet hele dagen, etterfulgt av trening på solsiden i kveld. I dag står det spinning på treningsplanen. Det er evigheter siden sist jeg satt på en sykkel, og jeg innrømmer lett at jeg faktisk er litt spent. Det er min gode venn Sondre som skal ha timen, og jeg har trent med Sondre mange ganger, og vet at han er beinhard. "Heldigvis" har jeg avtale med flere kjente om å delta på timen sammen, og da er det ikke sjans å lure seg unna. Er det noen av dere som drivr med spinning forresten? Jeg håper jeg skal bli litt bitt av spinningbasillen igjen. Det er jo den perfekte aktiviteten nå som det betynner å bli både mørkere og kaldere ute.

Er det flere som skal trene i dag? Hva står på din plan? 

 

Smiiiil Maren

 

 

En etterlengtet og herlig lørdag

Skjerfet er sponset

Lørdagen ble akkurat så fin som jeg hadde håpet, og jeg fikk tid til alle slike små tine ting som jeg har savnet å ha tid til i hverdagen. Jeg fikk endelig en ordentlig fin tur i skogen, hvor jeg både fikk oppleve en fantastisk soloppgang og traff på to nydelige små rådyr. De stod like ved meg og ble ikke skremt av at jeg stod så nær. Jeg fikk lurt opp mobilen og dokumentert både de nydelige dyrene og den vakre solopgangen, uten at de løp bort. Så la jeg telefonen langt bort, og satt helt stille å bare var i øyeblikket. Det høres super klisje ut, men det bryr jeg meg fint lite om noen måtte mene - for meg var det helt utrolig fint å oppleve. 


Med den starten måtte det jo bli en fin dag. Jeg dro til sentrum og tittet innom en av mine favorittbutikker i Kristiansand. Den heter T.lynn og ligger i dronningensgate. Jeg fant noen utrolig fine ting, som jeg gleder meg til å vise dere. Dere som følger meg på snapchat fikk en sniktitt i går. Det nydelig skjerfet på bildene er en sponset gave av skjønne Tove som driver T.lynn. Har dere sett noe så fint? Perfekt høstfarger, også elsker jeg at det er så stort. Det kan nesten fungere som et pledd når man tar det helt ut. 

Jeg dro videre på lunsjdate med min fine venninne Charlotte, og vi koste oss rundt i sentrum i flere timer. Det er akkurat slik som det jeg har savnet å ha tid til. Det å bare rusle rundt, titte innom butikker, ta en spontan kaffe, og ha tid til å bare ikke gjøre noe, ikke se på klokken og bare kose seg sammen med gode venner.  Jeg fikk kjøpt en god del nytt, og viktigst av alt - sikret meg Will I Juice sin grønnsakschips, og et par questbarer. Mmmm. Perfekt kos med god samvittighet. 
Resten av lørdagskvelden ble fyllt med god mat, kos og ganske så sunn snacks til å være en lørdag. Jeg hadde en alenekveld i går, og valgte derfor heller å spare smågodtkosen til jeg skal være sammen med venninner i kveld. Jeg har som regel alltid en dag, eller to i helgen som jeg koser meg litt ekstra. Vanligvis er det  lørdag, men denne helgen blir det søndag. I går ble det derfor questbarer, tørket fersken, grønnsakschips og taco på denne frøkna. Nå skal jeg straks ut å gå meg en liten morgentur i skogen sammen med mamma. Resten av søndagen er satt av til familie, venninnekos og joggebukse. Jeg har så lyst å se en ordentlig god film i kveld, og husker at jeg har spurt dere om tips for noen uker siden. Jeg husker at det strømmet på med film og serietips, men det jeg ikke husker er hvilket innlegg jeg spurte om det. Så nå finner jeg ikke tipsene deres igjen. Så nå ber jeg dere, om noen av dere har lyst å redde min søndagskveld og lirke av dere et par filmtips til meg? 

Ha en deilig søndag dere. Takk for at dere trofast titter innom her. Jeg liker dere!

 

Smiiiil Maren

 

Lørdagsmorgen

God morgen. Det føles så utrolig godt at det er lørdagsmorgen, og jeg har fri hele dagen. Jeg sitter her å koser meg med frokost, kaffe og lave skuldre. Jeg starter dagen tidlig for å få unna litt småting på macen før hele dagen bare skal nytes, I dag er det kosedag med stor K, og jeg skal på en liten shoppingrunde i sentrum, lunsje med en av mine bestevenninner, cafekos med mamma og en tur på trening. Jeg elsker lørdager i kristiansand, rusle rundt i de koselige gatene, gå på cafe, og bare kose meg. 

I ettermiddag blir det hjem for å rydde og shine leiligheten, for til uken skjer det noe veldig spennnende interiørmessing her. Jeg kribler litt i magen av å tenke på det, og selv om dette er en trenings, kost og livsstilsblogg så må jeg jo dele slike ting med dere. Jeg tenker at det er mange treningsjenter som også er interresert i interiør, eller hva tenker dere?Jeg håper dere får en herlig lørdag, og nyter helgen fullt ut. Hvis dere har lyst å være med meg på lørdagskos i Kristiansand så må dere gjerne følge meg på snapchat. Der er jeg ganske så aktiv, og deler små glimt fra hverdagen. Dere finner meg på brukernavn: marenerdvik 

 

Smiiiiil Maren

 

Nytt løpeprogram - kvalitet over kvanitet

Husker dere disse bildene? Dette er fra den dagen jeg var på Magnat Performance center med flotte og inspirerende Melina Meyer Magulas. Vi hadde en helt unik og spesiell kjemi etter kun få minutter, og sammen la vi en killer plan for tidenes løpesommer. Det gikk så bra de første ukene, jeg løp i vei og elsket hvert minutt av det. Så kom en kraftig forkjølelse som satt meg helt tilbake på skratch, og jeg skal være så ærlig å innrømme at det satt en solid brems på min motvasjon. Jeg begynte å trene meg opp igjen, men med en hverdag som krevde mer og mer av tiden min ble treningen plutselig et mas som jeg stresset voldsomt for å få tid til, og ikke lenger noe jeg gledet meg til. 

Nå er ny plan lagt, med færre løpeøkter, men det betyr ikke at det trenger å gå negativt utover formen. Kvalitet over kvantitet vet dere! Jeg startet løpeuken i går, med ukens første løpeøkt. Det var en 6 minutters intervall, og selv om jeg løp som en skildpadde med kols - så løp jeg, og det føltes fantastisk godt å være i gang igjen!!

Intervallene var som følger: 10 minutters rolig oppvarmning, 6 minutters intervall x 4 , med 1 minutt pause mellom hvert drag. 5-10 minutters rolig nedtrapping med rask gange eller lett jogg. Intensitetsone 3. For min del betyr det puls mellom 160 og 170. 
Jeg skal ha en løpetur til denne uken, og dette blir en helt rolig langtur. Jeg skal skrive mer om den når jeg skal gjennomføre den i helgen. Nå venter senvakt på barneposten. Klokken 23.00 i kveld tar jeg helg, og det skal bli så ubeskrivelig godt!

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren

 

Lompefavoritter

Når dagene blir hektiske tyr jeg ofte til måltider med lomper. Alt kan puttes i en lompe, og min favoritt nå for tiden er enkelt og greit ost, sinke, rødløk, agurk og salat. Jeg piffer det opp med walden farms dressing og grovt havsalt. Som snacks ved siden har jeg knaskerøtter. Mmmm. 


Jeg har spist dette mye i det siste, og i går morges koste jeg meg med sliek lomper til frokost, sammen med en stor kopp proteinkakao og en god bok. I dag ble det litt mer i farta, pakket inn i plastfolie - på vei til jobb. Begge deler smakte fantastisk, og det bekrefter bare min påstand om at lomper fungerer helt supert - uansett. 

Andre lompefavoritter er røket laks, philadelpia ost, salat og purreløk. Det er også kjempe godt med philadelphia sjokoladepålegg, banan kuttet i skiver og et lite dryss havsalt inni lompene. Kokt egg, salat, litt majones og salat er også et herlig alternativ. Mmm, lomper altså, funker alltid og uansett. 

Hva er din lompefavoritt? 

 

Smiiiil Maren

 

Favoritt mageøvelse

God morgen. Enda en rolig og avslappende morgen her i heimen. Disse kveldsvaktene på sykehuset er ganske så gode innimellom altså. Det gir tid til å sove ut litt, og starte dagen på en rolig og fin måte. 

Jeg får mange fine spørsmål fra dere her på bloggen, og jeg skal prøve å bli flinkere til å ta dem opp i plenum. Spørsmål om rumpetrening går ofte igjen, det skrev jeg om forrige uke, og dere kan finne det innlegget HER. Et annet tema det snakkes mye om er magetrening, og da tenkte jeg det passet perfekt å dele min favoritt mageøvelse med dere. 

Denne øvelsen kaller jeg for Roll-outs og den er virkelig en killer for mage og egentlig hele core/kjerne muskulaturen. Øvelsen utføres med at du starter på alle fire, slik som vist på øverste bilde, så ruller du hjulet fremover, mens hoften holdes helt stabil og ryggen rett. Rull så langt frem du klarer mens du fremdledes har full kontroll, og kontakt med kjernemuskulatur, ingen svai i ryggen (!!). Når du er kommet til det punktet at du kjenner du mister kontakten/trykket, og ryggen har lyst å begynne å svaie så snur du bevegelsen og ruller opp igjen. 

Jeg har øvd lenge på denne og kan nå rulle helt ned parallelt med gulvet, snu og rulle opp igjen. Jeg startet i det små, og jobbet litt og litt lenger for hver uke. De fleste treningsentere har et slikt hjul liggende, ser du det ikke, så spør om de eventuellt har mulighet for å skaffe det. De koster nesten ingenting, og er et supert redskap å ha på et gym. Du kan selvfølgelig ha et hjemme også, men erfaringsmessig blir slike treningsdingser liggende å støve bort når man har dem hjemme. Er du en av dem som faktisk klarer å bruke slike ting hjemme, så ligger de vel ca på en drøy hundrelapp på ulike sportsbutikker. Fortell meg gjerne hvordan du synes denne øvelsen var, kanskje blir den din favoritt også? 

Andre magefavoritter hos meg er planken, både vanlig planke, klatreplanke, og sideplanke liker jeg godt. Ellers er stabilitetsøvelser for kjernemuskulatur i TRX eller slynge veldig effektivt og bra. Jeg liker spesielt den hvor man står i plankeposisjon med ben i slynge, og trekker knærne inn. Ønsker du en ekstra utfordring kan du legge inn en armhevning i mellom også. 

Hva er dine favorittøvelser for mage? 

 

Smiiiiil Maren

 

Høstgrøt med eple og plumme

I dag lagde jeg meg en nydelig frokost som jeg har lyst å dele med dere. I dag våknet jeg til grått, kaldt og blåst vær her i sør, og da passet det perfekt med en rolig og koselig morgen med havregrøt og høstfrukt.
Jeg hadde en avtale på NIMUE Hud allerede klokken 10, og derfor måtte selve tilberedningen gå litt raskt. Jeg valgte derfor å lage grøten min i micoren til en forandring. Jeg gjorde det så enkelt som tre gode håndfuller med havregryn i en skål, og dekket grynene med vann. Tilsatte litt kanel og sukrin før jeg satt den inn i microen i ca 2 minutter. Så kuttet jeg opp et eple og en plumme som jeg dyttet nedi den ferdige grøten, og pyntet med på toppen. Jeg toppet det hele med et ekstra dryss kanel. Så enkelt og så godt! 
Nå skal jeg straks i gang med litt kokkelering her hjemme, før jeg skal tilbringe resten av dagen og kvelden på senvakt på sykehuset. Jeg har hviledag fra styrketreningen i dag, men tenker å komme sterkere tilbake på den fronten i morgen. 

Ha en super dag dere! 

 

Smiiiiiil Maren

 

 

Min mandagslunsjJeg lovet å titte innom igjen for å dele dagens økt med dere, og det har jeg selvfølgelig ikke glemt. I tilegg har jeg lyst å dele lunsjen min med dere, den var så enkel og så utorlig god. Egentlig er dette en skikkelig latmanns lunsj, men er ikke det perfekt da? Ingenting er jo bedre enn sunn, god mat som tar kort tid å lage. Jeg gjorde det så enkelt som at jeg stekte opp en halv pakke kyllingkjøttdeig, som jeg krydret godt med salt og pepper, så kuttet jeg rødløk og tomater som jeg stekte sammen med kjøttdeigen. Så tilsatte jeg classic wokmix, og lot alt surre sammen i noen minutter.  Smakte til med litt krydderier, og vips en enkel og smakfull wok. Med iskald pepsi max til ble dette en perfekt mandagslunsj. 


Dagens økt ble en styrkeøkt med følgende øvelser: 

 • Knebøy  8x3
 • Strak markløft  10x3
 • Pullups  4x4
 • Skulderpress  8x3
 • Triceps puhsdown  12x3
 • Planke  1 minutt x 3

I kveld har jeg gått en deilig kveldstur i tussmørket. Det er så god luft ute nå. Klar, og litt kjølig høstluft før leggetid er det beste jeg vet. Ellers har kvelden gått med til sofakos med en god bok og lave skuldre. Jeg øver meg på å slappe av, og har funnet ut at det å sitte å lese fungerer veldig fint. Nå skal jeg straks legge bort både bok og mac og hoppe i seng. I går sovnet jeg før klokken var 21.30, og sannelig ser det ikke ut til å bli nesten samme leggetid i dag også. Jeg er så trøtt for tiden, og heldigvis har jeg nesten utelukkende kveldsvakter denne uken, noe som betyr at jeg kan sove ut litt på morgenen. 

Er det flere som har trent i dag? Hva stod på din treningsplan? 

 

Smiiiil Maren

 

Mandagsprat

God morgen hjerter. Jeg våknet opp for ikke så lenge siden, etter nesten 10 timer dyp søvn. Det tar på med Trondheimshelg, og det var utrolig godt å få sovet ut litt. I dag har jeg en lang to-do liste som skal gjennomføres, og dessverre er den fyllt med ganske mange kjedelige ting. Det står blandt annet leilighetsvask, vaske klær, rydde, oppgaveskriving og organisering av roterom. Gjeeesp!!

Heldigvis finnes det også noen lyspunkt på den listen, slik som PTtime med mamma og tante, tur i skogen, forberede en fantastisk giveaway av treningsklær til bloggen og skrive ferdig en treningssak til neste utgave av ShapeUp. Sistnevnte er jeg godt i gang med, og jeg storkoser meg med det!Jeg ville bare titte innom dere og ønske dere en finfin start på mandagen. Jeg skal titte inn senere å dele dagens økt med dere. Håper mandagen behandler dere bra, og at uken starter på best mulig måte. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Tidenes treningsfest

Nå er jeg vel hjemme etter en langhelg i Trondheim. Jeg har tatt en lang god dusj, og spist god mat, nå sitter jeg her å skal prøve å oppsummere helgen og jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne. Helgen har vært så innholdsrik og så utorlig bra, jeg har vært med på så mye spennende, og rett og slett blitt litt forelsket i Trondheim. Fredagen startet med en shoot med 3t-shop, hvor vi tok bilder av nyheter fra både Adidas, Reebok, og Helly Hansen. Bildet over et tatt med mitt kamera i farta, men dere får hvertfall sett et antrekk. Jeg gleder meg veldig til å vise dere de freshe nyhetene. 


Lørdagen startet med et helt fantastisk foredrag med Bente K. Bremset. Temaet var når sunt blir usunt, og jeg tok meg seg i å sitte å nikke og gjenkjenne gjennom hele foredrget. Hun hadde så mange gode poeng, så gode tydelig budskap og så mye bra å komme med. Det er ordentlig vondt å se hvor langt det kan gå, og hvor uutholdelig vanskelig og kaotisk dette med mat og trening kan bli for enkelte. Dette kunne jeg skrevet en hel avhandling om, og det skal jeg ikke gjøre her nå, men jeg har lyst å dele en film med dere. Jeg måtte se bort et par ganger underveis i denne filmen, fordi det knøt seg i magen, og jeg kjente en klump i halsen. Jeg synes det er så trist, og direkte vondt at så mange føler på et så sterkt kaos rundt dette med mat. Jeg håper så inderlig at jeg kan få lov å være en motpol mot dette enormte fokuset, og få lov å fremme et sunt, og variert kosthold, med vanlig, normal, mat. Jeg har så lyst å fremme viktigheten av maten for å kunne fungere, maten er energi, mat er livsviktig, og da er det så trist at det skal bli så forvirrende og vondt for mange. Jeg har lyst å oppfordre dere til å se denne filmen, den heter Matro, og dere finner den HER.

Etter dette foredraget, fulgte enda et foredrag. Dette het Fuel Your Mind, og det handlet om mindfulness. Her skrev jeg ingen notater, jeg hadde bare lyst å være tilsted eog lytte. årsaken er enkel - dette er noe jeg personlig er enormt dårlig på, og trenger å jobbe med. Vi hadde en 10 minutter meditasjon underveis i foredraget, og det var virkelig helt spesielt fint. Tusen takk til Cecilie K. Sundet for et lærerikt, nyttig og fint foredrag. 

Så var det tid for lunsj, og da var virkelig alt mulig tilgjengelig for oss på et fresht kjøkken. 3Tgjengen disket opp med alt du kan tenke deg av ferskt pålegg, salater, alt av grønnsaker, speltlomper, knekkebrød, musli,. yoghurt, cottage cheese, skyr, gresk yoghurt osv osv. I tilegg var det så mye god snacks som stod fremme til oss hele tiden. Nøttemix me dog uten salt, kjeks, masse frukt, friske bær, proteinsjokolader i alle mulige former, m&m´s, og bamsemums. Mmmm. Jeg har spist så mange questbarer i helgen at det er helt vilt. Godt man har trent litt også sier jeg bare. 

Etter lunsj var det en time som het: Let´s bands med fantastiske Marc Oliver Kluike. Dette var en time med fokus på funksjonell trening med strikk. Jeg har trent en god del med strikk før, men lærme så mye nytt av Marc. Han var en herlig sprudlende og energisk fyr, som gav enormt mye av seg selv på timene. Jeg sitter igjen med masse nye øvelser i øvelsesbanken min etter en time med han. Marc viste oss øvelser jeg aldri hadde tenkt på at kunne gjøres med strikk, og kombinert med funky rytmer og masse energi ble det en lærerik og gøy time. Jeg gleder meg til å dele nye strikk-programmer med dere. 


Som siste time på angendaen på lørdagen stod Ashtanga Yoga med selveste Vibeke Klemmetsen. Dette var en nybegynner time, men jeg synes den var ganske så utfordrende likevel jeg. Vibeke er en fantastisk læremester, og hun rettet på meg, og hjalp meg masse underveis. Jeg lærte så mye, og viktigst av alt, jeg fikk en påminnelse om at jeg ikke på forsømme yogaen. Kroppen min takker meg når jeg gjør yoga. Note so self: Gjør yoga mye oftere!!

I dag rakk jeg kun en gruppetime før jeg måtte dra til flyplassen, men den timen var mer enn nok for å si det slik. Timen het Thalympia, og damen bak er noe av det råeste jeg har møtt. Thale heter hun, og hun var et fyrverkeri av en trener. For en energi!! Jeg presset meg langt over evne, og jobbet hardere enn jeg trodde jeg kunne - utelukkende på grunn av to ting: Thales motiverende tilrop og energi, og booste av de fire nydelige jentene jeg hadde på teamet mitt. Thalympia var en slags blanding av crossfit, egenvekstrening og stasjonstrening. Vi jobbet på 10 ulike stasjoner, med to øvelser på hver stasjon, 10 rep på den ene øvelsen, 10 rep på den andre, så mange gange ri klarte innenfor  2 minutter, så var det videre til ny stasjon, med to øvelser, 10 rep pr, i 2 minutter og slik fortsatte vi gjennom alle 10 stasjonene. Dette var første runde, på andre runde var det samme øvelser og repetisjoner, men arbeidstiden var redusert til 1 minutt. En beindhard time, hvor svetten silte og pulsen lå skyhøyt. Vi brukte kettlebells, vektskiver, egen kroppsvekt og matter. Øvelsene var blandt annet burpees, KBswing, walking plank, thrusters, hoppende utfall, knebøy med hopp, eksplosive hopp med vektskiver og mange flere. En RÅ time, som gav meg tidenes treningsboost. 


Etter denne timen rakk jeg verken dusje eller noe som helst, jeg måtte bare hoppe i bilen og dure ut til flyplassen hvor flyet tok meg hjem til deilige Kristiansand. Nå sitter jeg her i sofaen og tenker tilbake på en helt magisk helg, masse nye bekjentskaper og treningsminner for livet. Tusen tusen tusen takk til 3T og 3t-shop som inviterte meg på denne helgen. Jeg storkoste meg, og gleder meg til neste år!! 

PS: Det var en hel haug av andre timer også, men man kan jo ikke få med seg alt. Annerkjente trenere fra inn og utland kjørte både spinning, dance, aerobic, kickboksing/kampsport inspirerte timer, yoga, og step

 

 

Smiiiiiil Maren 

 

Hotellfrokost og dagens sporty antrekk

Oppholdet er sponset

Dette er uten tvil det aller beste med å bo på hotell. Hotellfrokost er så magisk, og jeg koser meg like mye hver gang jeg får mulighet til å spise det. Jeg elsker variasjonen og alle mulighetene. Det beste er at man får spist så mye godt som man vanligvis ikke har hjemme i kjøleskapet, og ting jeg vanligvis ikke unner meg til frokost. Mmmm


Nå er dagen på Master Mania godt i gang, og jeg er bare en rask tur oppom kontorene på 3T for å fylle på med litt snacks ( barer, nøtter, sjokolade, frukt og bær) før jeg skal ned på en ny time. Jeg gleder meg til å fortelle dere alt om denne spennende dagen. 

Jeg tenkte jeg skulle vise dere hva jeg har på meg i dag. Jeg starter dagen i nyheter fra Adias med Adidas running genser, en super fresh prikketights og reebok sportsbh. På slutten av dagen i dag skal jeg på fantastiske Vibeke Klemetsen sin Yogatime og da er det selvfølgelig Run & Relax som gjelder. Jeg har forelsket meg helt i denne dus lilla/rosa settet, og gleder meg til å ha det på meg på timen hennes. Klærne er sponset av 3t-shop.
Nå skal jeg momse i meg siste del av questbaren, og yoghurtnøttene før det er ned på en time som heter Let´s bands, etterfulgt av Yoga med Vibeke. Jeg storkoser meg, og håper dere også har en fin lørdag hvor enn dere befinner dere. 

Hva gjør dere denne lørdagen? 

 

Smiiiiil Maren

Overveldet og takknemlig

Oppholdet er sponset

I går sjekket en litt stressa Maren inn på Clarion Hotel & Congress i Trondheim. Jeg presterte først å glemme telefonen min i taxien, før jeg sjekket inn på hotellet. Etter innsjekk så fortsatte "morroa", for da fant jeg nemlig ikke hotellrommet mitt!! Svett i panna og en rimelig høy puls var jeg på vei ned i resepsjonen igjen for å si i fra at de hadde skrevet feil romnr, og at det nummeret ikke fantes. Jeg var sulten, stressa og varm. I det jeg skulle til å gå ned, så tittet jeg over skulderen og skimtet en dør som lå litt skjult. Jeg så ikke noe romnummer, bare ordet suite med gullbokstaver. Det kunne da ikke være? Oh yes it was! Jeg har rett og slett fått lov å sjekk inn på Clarion Hotel & Congress fineste suite for helgen, og det synes som møtte meg når jeg åpnet døren var helt magisk. Jeg er virkelig ikke vant til slikt, og holdt på å gå rett i bakken.

Dere som følger meg på snapchat fikk dokumentert mitt første møte med denne suiten på film, og jeg ler litt når jeg ser den filmen igjen. Jeg fikk dokumentert det på snapchat, og det betyr at mobilen min kom til rette, Fineste resepsjonisten fikset og trikset, og vips stod taxien utenfor hotellet igjen med en smilende sjåfør med min telefon i hånda. Takk gud for at det finnes ærlige, redelige taxisjåfører og hjelpsomme snille resepsjonister. 

Tilbake til dette ubeskrivelige rommet. Det er altså en gigantisk stue, med egen spisestue, sittegruppe, kosestol, og kontoravdeling. Det er kjøkken med kjøleskap. Det er to bad, og et stort master bedroom. Jeg har også en diger privat terrasse med tidenes jacuzzi. Jeg kan nesten ikke tro at jeg skal bo her hele helgen. Hele rommet, eller leiligheten er vel riktigere å si, går i deilige jordfarger, og har en avslappende og behagelig launch stil. 

Dette er utsikten fra rommet, har du sett så flott? Det var virkelig mektig å stå her å se ut på stormen i går kveld. For været her i Trondheim er helt vanvittig, det regner, blåser og stormer. Vinden uler, og regnet pisker mot rutene, heldigvis er det både lunt, koselig og varmt inne. I skrivende stund sitter jeg å jobber litt og drikker kaffe mens jeg titter ut på uværet. Jeg skal straks ned å nyte en stor hotellfrokost. Senere blir det en treningsshoot med jentene fra 3t-shop. Jeg har vært på shoot med disse jentene før, og vi har det alltid utrolig gøy.Ettermiddagen og kvelden skal jeg være sammen med skjønne Nora som bor her i Trondheim. I morgen braker Master Mania løs med en hel haug av gruppetimer med instruktører fra både inn og utland. Jeg skal delta på så mye forskjellig at jeg nesten har mistet litt oversikten. Jeg vet hvertfall at jeg skal på workshop med Vibeke Klemmetsen, og det er kanskje det jeg gleder meg aller mest til. Jeg skal også på et foredrag med tema: Når sunt blir usunt, og det er et så aktuellt og spennende tema som jeg virkelig gleder meg til å høre. Ellers blir det både spinning, styrketimer, og kanskje et lite innslag av aerobic, og dans. Wish me luck sier jeg bare, dans er ikke min sterke side. 

Ha en herlig fredag dere, så skal jeg være flink til å oppdatere dere med både trenngsinspirasjon, tips fra workshop og headlines fra foredrag.

 

Smiiiiil Maren 

Crossfit - er det for alle ?

Da har jeg hatt min andre time på Crossfit Kvadraturen, og jeg må si at denne crossfiten sniker seg inn under huden på meg. Jeg som trodde Crossfit ikke var for alle, og at det var en utrolig skremmende og ubehagelig greie. En ting er treningsformen og øktene generelt, der er jeg enda litt redd og skeptisk. Det som overbeviser meg om at dette er noe helt unik og fint er miljøet. Det er noe helt spesiellt med crossfit-mennesker, de er så åpne, så imøtekommende og så utrolig inkluderende. I løpet av de to dagene jeg har vært på CFK så har jeg fått hilse på så mange nye hyggelige mennesker. Med det samme de ser at du er ny så kommer de bort, hilser, smiler og slår av en prat. Herligfred så koselig! 


"Hofta!!!!! ALT sitter i hofta, nå må du skyte med hofta da Erdvik!!" Yes, den setningen har jeg hørt fra Coach Trondsen en million ganger i dag. Hofte hofte hofte, eksplosivitet og skyt hofta er virkelig take home message fra dagens økt på crossfiten. Enn så lenge så øver jeg kun teknikk, og kjører ikke økter enda. Dette er etter mitt eget ønske fordi jeg føler meg så fersk og usikker på mye av teknikken enda.

Sindre er heldigvis utrolig tålmodig med meg, og terper og terper helt til det sitter. Vi har gått gjennom en hel haug av øvelser bare sånn at jeg får dannet meg et bilde av dem, men det gjenstår enormt med teknikkøving og finpuss før jeg mestrer dem. Jeg koser meg, og jeg synes det er gøy, men samtidig så ufattelig frustrerende å møte en treningsform jeg ikke mestrer, og som jeg virkelig må jobbe for å få til. Tid og kontinuitet er stikkord - jeg gir meg ikke!

Nå er jeg straks på vei ut til flyplassen, Trondheim er destinasjonen og en hel helg fyllt med trening og morro. Jeg gleder meg så til denne helgen, og ikke minst til å treffe skjønneste Nora min igjen, og de herlige jentene fra 3t-shop. Jeg gleder meg til ny inspirasjon på treningsfronten, og spennende foredrag med dyktige mennesker. Kamera og notatblokken er med, og jeg skal selvfølgelig ta dere med på reisen. 

Nå må jeg få pakket det siste her, og komme meg ut til flyplassen. Ha en fantastisk torsdag dere, det er så koselig at dere har begynt å kommentere litt igjen. Det var litt stille en periode, og det er så mye gøyere å oppdatere hyppig når dere er her, og responderer. Så tusen takk for det, jeg føler meg så heldig som har dere her. 

 

Smiiiiiil Maren

 

Sterk og flott sprettrumpe

Er det en ting jeg får mye spørsmål om her på bloggen så er det rumpetrening, hvilke øvelser som er best og hvordan man fortest mulig kan få mest mulig sprettrumpe. Først vil jeg bare presisere at jeg ikke liker at man går inn med en innstilling om at det skal gå "fortest mulig". Jeg liker ikke å tenke quick fix når det gjelder trening. Jevn, stabil og god jobbing over tid gir resultater.

Det er mye spørsmål om hvilke øvelser som er best, og det kan vi selvfølgelig snakke om, og det skal vi. Men først er det en ting som er enda viktgere, nemlig aktivering. Har du ikke kontakt med setemuskulaturen så kan du kjøre så mye knebøy du bare vil, men rumpen vil ikke utvikle seg på samme måte som den kunne gjort om du hadde aktivert og "skrudd på" setemuskulaturen på forhånd. Aktivering av muskulatur vil si at man kjører noen bevegelser, og aktiveringsøvelser som oppvarming før selve hovedøvelsen. Det vil si at man "sier i fra" til rumpa at nå må den klargjøre seg på at det skal jobbes. Man setter i gang fyringen i muskelen, og når hovedøvelsen kommer er det rumpa som jobber, og ikke muskulaturen i bena som tar helt over. Så hvordan gjør vi dette? Det er nemlig verken vanskelig eller spesielt tidkrevende. Jeg bruker et lite strikk, som kalles mini-bands. Dette kan kjøpes på nett eller i ulike sportsbutikker.

Den første øvelsen er en squat eller knebøy hvor du har festet strikken rundt knærne. Når du går ned i knebøyen så er du bevisst på å presse knærne ut hele veien. Gå ned til like under 90 grader og press opp igjen, hele tiden har du fokus på å presse knærne ut. Strikken vil jobbe mot deg, og du må aktivit bruke gluteus for å jobbe mot strikkeffekten.  Neste øvelse er hipthrust eller hofteløft med strikk. Samme effekten her, strikken vil presse knærne dine mot hverandre, og du må jobb motsatt ved å presse knærne utover

Jeg kjører 20 reps x 2 på begge øvelsene. Jeg kjører også alltid et oppvarmningssett med lettere vekter på den øvelsen jeg har tenkt å kjøre, før jeg starter selve øvelsen. Ha gjerne strikken på da også, for å bevisstgjøre deg selv på dette med å presse knær ut. Det er et supert tips for å holde rett teknikk og possisjon i knebøyen. Det finnes flere aktiveringsøvelser, men jeg tenker at vi starter med disse to, også skal jeg heller legge ut flere etterhvert. 

Mine favoritt rumpeøvelser: 

 • Hipthrust & Glute bridge 
 • Utfalls varianter ( bulgarsk og utfall bakover fra stepp)
 • Dype knebøy (Test gjerne med en kettlebell mellom to stepkasser)
 • Kickback i kabel 

 

Er du bevisst på dette med å aktivere rumpe før trening? 

 

Smiiiil Maren