hits

oktober 2016

Nye favoritt intervaller på tredemølle

Fun when it´s done

Jeg trodde aldri jeg skulle bli like hekta på en intervall på samme måte som jeg har vært med 30/30 intervallene mine. Jeg sverger alltid til dem når jeg ikke vet helt hva jeg skal trene, eller har lyst på en økt jeg vet blir effektiv og god. Nå har jeg altså funnet en ny favoritt, og det er ikke noe mer hokkus pokkus med dem. Jeg føler bare de funker så utrolig godt, og det blir gode økter hver gang. 

Økten ser slik ut: 

 • Powerwalk i motbakke i 10 minutter 
 • 1 minutt løp 
 • 30 sekund pause
 • 1 minutt løp
 • Totalt 15 drag
 • Powerwalk i motbakke i 10 minutter 

Totalt blir dette en 35 minutter killer økt, som garantert får blodpumpa til å jobbe. Hastighet og hvor heftig motbakken er må være opp til hver enkelt. Oppvarmningen har jeg ofte på 6 km/t og 6 % motbakke. Jeg løper som oftest på 13-14 km/t på intervallene, og da har jeg ingen motbakke. Nedtrappingen er 6 km/t og 4 % motbakke også helt flatt siste 2 minuttene. Pausene hopper jeg av på sidene, og nyter de 30 sekundene jeg får med hvile. Det holder akkurat til å ta en slurk vann, eller finne frem til favorittlåta på iphonen. 


Jeg løper alltid intervallene mine inne på mølle. Jeg elsker å gå turer og jogge utendørs, men akkurat intervaller liker jeg best inne, med full kontroll på hastighet og tid. Test gjerne økten ut, og fortell meg hva du synes. Hva er din favoritt-intervall på tredemølle? 

 

Smiiiil Maren 

 

Monday boost

Fargerik frokost-boost 

I dag trengte jeg et lite boost for å starte denne mandagen. Jeg hadde ikke tilgjengelige ingredienser til smoothie eller hjemmelaget juice, så da ble det rett og slett ferdig kjøpt Biola med smak blant annet rødbetter. Jeg elsker fargen, og følte bare synet av denne deiligheten gav meg litt mer energi. To glass biola, en skål med blåbær og et par hjemmelagde knekkebrød så er jeg good to go. 


Nå skal jeg straks avgårde for en treningsøkt, etterfulgt av en liten shoot for å sikre ukens treningsprogrammer til dere. Jeg tenkte ta bilder og dele treningsøktene mine på ben og rumpe, samt noen overkropps-favoritter. Jeg skal også dele to nye favoritter på tredemølla. Er dere klare for det? 

I ettermiddag starter prosessen med å flytte tilbake alle tingene mine etter gulvet og siste malingsrest ble ferdig i går. Nå er alt av slike male, slipe, pusse, og olje ting ferdig, og jeg er klar for den aller gøyeste delen av hele oppussings prosessen. Nå skal det innredes!! Lekre velur gardiner er bestilt til både stue og soverom, også har jeg mye fra før som skal brukes. Det som blir nytt er puter i sofaen, tepper på gulvet, bilder på veggene og ikke minst lyssettingen i hele leiligheten. Jeg har også valgt meg ut et par pynteting jeg ønsker meg, så får vi se hvor langt budsjettet mitt rekker.Nå er det på tide å momse i seg siste rest av frokosten her, og komme seg avgårde. Håper dere får en strålende start på uken. Følg gjerne med meg i løpet av dagen på snapchat, dere finner meg på marenerdvik

 

Smiiiil Maren 


 

Lek med maten din

Pære-pinnsvin & Kiwi-skilpadde 

Jeg fikk alltid høre som liten at jeg ikke skulle leke med maten min, men nå er det akkurat det jeg har gjort. I går hadde jeg litt ledig tid, og fant ut at jeg hadde lyst å prøve meg på å lage noe litt annerledes og gøy. Jeg elsker frukt, og spiser mye av det. Dessverre er det slik at mange ikke får i seg nok frukt og grønt, og da tenkte jeg at kanskje det kan hjelpe, spesielt for barn, hvis man lager det litt morsomt? 


I går ble det altså pære-pinsvin og kiwi skilpadder. Pinner med blåbær er her bare "mat til dyrene", men ved å fylle pinnen helt ut, og sette på et par øyne, og kanskje et par følehorn, så har du en super fin blåbær-larve. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Dette tok slettes ikke lang tid å lage, og hvis det fører til økt inntak av frukt og grønt så er det jo absolutt verd den lille ekstra innsatsen. Lager du dette til barn ville jeg kanskje byttet ut pepperkorn med noe annet. 

Til pære-pinsvinet brukte jeg: 

 • En stor pære
 • Tannpirkere ( uten smak )
 • Pepperkorn til øyne 

Til skilpaddene brukte jeg:

 • En kiwi som jeg skrelte og delte i to 
 • 3 druer pr skilpadde
 • Pepperkorn til øyne  Håper dere synes dette var en litt morsom ide. Kanskje du har lyst å teste det ut til dine barn, eller på neste venninnekveld? Jeg har flere artige frukt og grønnsaksdyr på lager, og gleder meg til å vise dere enda flere. 

Nå skal jeg legge bort macen og fortsette med oppussing  av leilighet. Det er ikke ofte jeg er oppe kl 07 på en søndag, men her gjelder det å utnytte dagen, og få gjort mest mulig før en hektisk ny uke starter.  Har dere forresten husket å stille klokken? 

 

Smiiiil Maren 

 

I dag tok jeg en drøy avgjørelse

I dag har jeg kost meg så enormt masse. Jeg har overnattet hos mine foreldre i natt også, og det er så koselig å våkne opp i huset sammen med familien. Kaffe og frokost, etterfulgt av en liten treningsøkt og bytur. Etter en tur innom diverse butikker dro vi ned i leiligheten og der ble det tatt en rimelig drøy avgjørelse. Jeg var så usikker på denne avgjørelsen og så nervøs når vi satte i gang at det gjorde fysisk vondt i magen. Nå er vi nesten ferdige og det ser helt fantastisk ut. Note to self: Stol på folk som kan faget sitt. Jeg ble nemlig oppfordret til å male en vegg i leiligheten i en drøy farge, men turte ikke. Så ombestemte jeg meg, og i dag gjennomførte vi. Før og etter bildene av leiligheten er helt insane, altså det er så stor forandring at jeg får kriblinger i magen bare ved tanken på skulle vise det til dere. Any day now dere, jeg er snaaart i mål! Nå skal vi fullføre her, før vi pakker oss ut og jeg blir med tilbake til familien. Jeg kan ikke sove i denne malingslukta, og alle tingene mine står presset inn på de to soverommene, så det frister lite å bli igjen i leiligheten. I kveld skal jeg treffe en venninne, og ellers er planene for morgendagen mer jobb og mer fiksings i leiligheten. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten familien, de står på som noen helter med oppussingen og jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal få takket dem. 

Har dere en fin helg så langt? Hva gjør dere i dag? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Svar på spørsmålsrunde del 2

Det tok litt lengre tid enn planlagt med disse svarene, men bedre sent enn aldri eller hva? Her kommer hvertfall andre runde med svar på spørsmålene deres. Tusen takk for mange spennende spørsmål. 

Kan du nevne de topp tre morsomste tingene du har gjort den siste mnd?

Hmm, denne måneden er det morsomste jeg har gjort helgen i Oslo på NIH Convention. En helg med masse inspirasjon, motivasjon, nye bekjentskaper, gjensyn med gamle kjente og masse treningsglede. Ellers var et annet høydepunkt at den ene PTkunden min satt en suveren ny personlig rekord, og det var så utrolig gøy å få lov å være med henne på den seieren. Siste ting må nok være leiligheten, og alt som har skjedd med oppussingen der. Ellers skjer det utrolig mye internt, rart og morsomt på hjemmebane. Jeg ler mer enn jeg noen gang kan huske at jeg har gjort. Det er så deilig :D


Lurer på om du teller kalorier i løpet av en dag? Og hvor mye forbrenner du ca. hver dag? Unner du deg snop hver helg - eller bare av og til?

Nei jeg teller ikke kalorier, aldri gjort, og kommer nok aldri til å gjøre. Jeg kan ikke leve etter regler og ja/nei mat. Det passer ikke inn i livet mitt, og jeg har aldri hatt noe ønske om å tallfeste mat på den måten. Nei du det aner jeg ikke, ser av og til at det står antall kalorier forbrent på tredemølla etter en økt, men det tenker jeg ikke så mye på. Det blir noe godt hver helg ja, men gjerne en kveld eller to i uka også hvis det skulle friste. Jeg kan fint spise gulerøtter med dipp og frukt på en lørdag, også tømme en hel isboks på tirsdagen.

Dine beste tips for å starte en blogg?

Finn ut hva du vil med bloggen din, hvem er du i den enorme blogg-jungelen. Hva er din nisje, hva ønsker du å si. Ha en plan, og gjerne et tema for bloggen din ( mammablogg, treningsblogg, bakeblogg, sminkeblogg osv) Tenk kvalitet, og legg ned tid i å ta gode bilder.

Hvordan endrer du en dårlig dag til en god en?

Åå det er et godt spørsmål. Har jeg en dårlig dag så forsøker jeg å likevel komme meg opp, og gjennomføre rutinene mine, som jeg er så glad i. Lage en stor kopp kaffe, sjekke innom bloggen, ha god morgen Norge på i bakgrunnen. Jeg forsøker å komme meg på trening, eller i det minste ut en liten tur. Ut å rusle litt, puste, se etter fine små ting. De er overalt, og hvis man ser litt etter så kan det være nok til at smilet lurer seg frem. Ring en god venninne, send en koselig sms, plutselig får du en i retur og det hjelper masse. Snakk med noen, og vær sammen med positive mennesker. Oppsummert er mine beste tips: Kom deg opp og ut, snakk med noen, ring en venn, klem på de du er glad i, skriv en liste over alt du har i livet ditt som du er glad for og takknemlig for. Hvis ingenting funker, så kan en isboks i senga med en skikkelig jentefilm også gjøre susen. hihi

Hva ser du på som en "god venn"?

En god venn for meg er en ærlig og trofast venn, en som står støtt i en storm og som danser med deg i solskinn. En god venn er en du kan være stille sammen med, men også le så tårene triller sammen med. En god venn er tilstede, gir trygghet og er til å stole på. For meg er en ordentlig god venn en person som blir glad på dine vegne, som støtter deg i dine valg, men samtidig tør å utfordre deg, og sette deg på plass når det trengs. En god venn er det beste som finnes, og jeg håper alle har en person i livet sitt de kan kalle en ordentlig god venn.

Har du instagram?

Ja det har jeg, og der oppdateres det ofte flere ganger daglig. Jeg heter marenerdvik på instagram.

Jeg lurer på hvor du har kjøpt det skjerfet du hadde på snap/hvilket merke er det? Det med forskjellige blåfarger. Var så fint :)

Det er fra Holzweiler, kjøpt på Retro :)Lurte på om vi kunne fått sett typen din på et bilde? Eller at du skrev litt om dere?

Det har kommet mange spørsmål om han, men det er rett og slett sånn at jeg har valgt å holde han helt utenfor bloggen. Han har selv ikke noe ønske om å vises frem på en blogg eller sosiale medier, og det respekterer jeg 100%. Jeg er personlig på bloggen, men aldri privat. Kjæresten min er privat, og jeg ønsker ikke å dele noe mer rundt det <3

Har noen gode ingredienser på pannekaker ?

Ja absolutt. Jeg spiste noen helt nydelig pannekaker for noen få dager siden med gulrot i. Oppskriften finner du HER.Ser det er omtrent utelukkende spørsmål angående mat og trening. Det fikk meg til å tenke: hvem er egentlig Maren, dersom man tar vekk trening og mat? Hvordan beskriver du deg da som person? Hva liker du å gjøre når du ikke skal trene eller bake/lage mat? Spør fordi jeg selv ikke helt vet hvem som står igjen dersom jeg tar bort disse elementene hos meg selv

Herlig spørsmål. Mye av min identitet er trening og kosthold, men det finnes så mye mer enn det. Skal jeg beskrive meg selv uten trening og mat, så står det igjen en livsglad, positiv, og omsorgsfull jente. Omsorgen får jeg brukt mye på menneskene rundt meg, og som sykepleier. Det gir meg så mye å få lov å bidra når noen trenger hjelp og støtte når støtte trengs. Hobbyer utenom trening har jeg. Jeg synes for eksempel foto er utrolig gøy, og storkoser meg når jeg bare kan gå rundt å fange ulike motiver og øyeblikk. Ellers er jeg en sosial person, og bruker mye tid på mine nære og kjære. Jeg er veldig glad i å se film/ serier, og lese bøker. Krim av Jo Nesbø og Jørn lier Horst er favorittene, og hver ferie ryker det alltid en bok eller to. Jeg storkoser meg med cafebesøk, jentekvelder og kosekvelder med min nærmeste. Trening er kun en times tid i løpet av en hel dag, og kun noen dager i løpet av en hel uke, så det sier seg selv at det skjer enormt mye annet i mitt liv, som ikke er relatert til trening. 

Jeg lurte på om du har noen planer om å jobbe som sykepleier etterhvert? Eller er det blogg og Pt du vil drive med "så lenge det går" om du skjønner.

Ja jeg har absolutt planer om å jobbe som sykepleier. Alt til sin tid. Jeg har det veldig veldig fint sånn som ting er nå, og timeplanen er mer enn full med blogg og Pt-timer. Jeg koser meg så med den hverdagen jeg har nå, men samtidig gleder jeg meg til å jobbe som sykepleier også. En kombinasjon hadde vært det aller beste, hvor jeg får brukt mine kvaliteter og kunnskaper om trening, kosthold, motivasjon og livsstilsendring kombinert med sykepleie. Jeg har ikke hastverk, og gir ikke opp jakten på drømmejobben.

Hvor lang er du?

Jeg er 1.70

Jeg liker veldig godt å komme inn her for å få litt inspirasjon og gode vibber. Hva bruker du av kosttilskudd?

Jeg bruker veldig lite. Jeg forsøker å være flink til å ta Omega3 hver dag, og utenom det har jeg litt proteinpulver i havregrøten min, og kaffen når jeg lager kaffe mocca. Jeg har også testet ut ZMA en periode, men jeg er ikke så fryktelig flink til å huske å ta dem, så der kan jeg ikke helt uttale meg om effekt enda. Er jeg veldig trøtt så hender det at jeg tar meg en energidrikk eller pwo før trening. 

 

Smiiiil Maren 

 

Hverdagsmagi på vei til jobb

Jeg har vært uten bil i snart to måneder, og det betyr at jeg går eller sykler dit jeg skal. Det har gjort at jeg har fått et helt nytt syn på ting jeg har rundt meg, og i dag tok jeg med meg kameraet for å dokumentere litt av hverdagsmagien jeg opplever hver dag på vei til jobb. Høsten er virkelig magisk, det er så vakkert ute. Jeg har gledet meg i hele dag til å vise dere disse bildene. 


Nå må jeg lukke macen og komme meg avgårde. Torsdag er alltid fast middag med hele familien, og i dag står mammas hjemmelagde lapskaus på menyen. Skikkelig høstmat. Fy søren som jeg gleder meg. Lapskaus er både sunt, godt og perfekt å lage opp i større porsjoner å fryse ned. Jeg lager så sjeldent sånn type mat, men i dag tenkte jeg å spør mamma om oppskriften slik at jeg kan lage opp og fylle frysen med deilige lapskausmiddager.

Jeg deler gjerne oppskriften her på bloggen hvis flere vil ha den? 

 

Smiiiil Maren 

 

Utestengt fra mitt eget hjem

Sponset makeup-kurs

Som dere vet så pusser jeg opp leiligheten min. Nå er gulvet ferdig slipt, og neste steg er at det skal oljes hvitt. Det betyr at jeg ikke kan være i leiligheten i dag eller i morgen. Jeg er rett og slett utestengt fra mitt eget hjem i et par døgn. Jeg har uansett valgt å flytte ut mens det er arbeidere å jobber i leiligheten, men jeg har likevel vært hjemom nesten daglig for å hente småting. Surrete som jeg er så hadde det gått helt fra meg at det var fra og med i dag at jeg ikke får komme inn på et par dager. Så da ble det spontan undertøyshopping på denne frøkna. 


Bildene i dagens innlegg er tatt utenfor hos mine foreldre. Dette er mitt barndomshjem, og jeg er så glad i det huset. Det er en stor og herskaplig sveitservilla, og når vi var små var det flere av barna i området som kalte det for Pippi-huset. Det ligner nemlig veldig på Pippi langstrømpe sitt hus. Huset er over hundre år gammelt, men nylig pusset opp inne. Jeg har tatt flere bilder fra kjøkkenet før og delt på bloggen. Jeg koser meg så når jeg får kokkelere der, med dampovn, doble kjøleskap og metervis med benkeplass. Det er også peis på kjøkkenet, og det er så stemningsfullt. Dere kan faktisk skimte den på bildet under. Jeg startet dagen i dag med en singel PTtime, etterfulgt av en kostholdsveiledning. Nå er jeg ferdig for dagen og skal sitte et par timer å jobbe med kost og  treningprogrammer til kunder, svare mail og diverse relatert til bloggen.

Pssst. Jeg har en litt gøy ting å dele med dere. Vi snakket jo om at det var flere treningsjenter som leser denne bloggen som kunne tenke seg å lære seg litt mer om makeup. Vel, her har dere den perfekte mulighet. 5 november kommer Makeup-artist Dajana til Kristiansand for å holde workshop. Jeg har meldt meg på, og gleder meg helt enormt til å lære av en av de dyktigste i bransjen. Har du også lyst å være med? Sjekk ut Dajanas blogg og info om eventet HER

Ha en super lille lørdag <3

 

Smiiiiil Maren 

 

Havregrøt med smak av peanøttsmør

Peanut butter oatmeal 

I dag fikk havregrøten gjøre et lite comeback på frokostbordet mitt, og det var mildt sagt et gledelig gjensyn. Fy søren så godt det er med havregrøt når den bare lages riktig. I dag hadde jeg litt tid på morgenen før PT-kundene og da fikk jeg laget en nydelig grøt med følgende ingredienser: 

 • 60g havregryn 
 • 30g peanutbutter proteinpulver
 • Lett melk 
 • Vann 
 • 3-4 dråper stevia vanilje 

Jeg koker opp grøten på 50/50 melk og vann, så tar jeg gryta bort fra platen og rører inn proteinpulveret og stevia. Jeg tilsetter litt mer melk eller vann hvis nødvendig. Toppingen varierer jeg etter hva jeg i kjøleskapet, i dag ble det banan, blåbær og bringebær. Proteinpulveret bestiller jeg på Iherb, dere finner det HER. Bruk koden VIK961 så får du en liten rabatt på ditt første kjøp. Mine fast treningsblader er byttet ut med interiørmagasiner om dagen. Jeg trenger all inspirasjon jeg kan få til siste finish på leiligheten. Jeg har bestemt for noen helt ubeskrivelig vakre velur gardiner på soverommet, og fargen er så fint. Jeg kan nesten ikke vente til å vise dere. Gulvet er  straks ferdig nedslipt, så nå skal det hvit olje på før det er helt ferdig. Jeg er så spent på resultatet! Nå gjenstår det bare litt pynteting, et par tepper, litt puter og en lampe før leiligheten er komplett. 
Dagen i dag har stort sett gått med til pt-kunder. Resten av dagen blir jobb og en ekstra god middag. Planen var å få inn en styrkeøkt selv også, men jeg tror rett og slett den utgår. Sånn er det noen dager. Jeg kommer sterkere tilbake litt senere i uken. 

Har dere noen hyggelige planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sterk med stang

I dag er jeg helt utenfor meg selv, og dagens styrkeøkt utgikk glatt. Heldigvis var jeg en sporty-spice i helgen, og fikk knipset bilder av et par nye øvelser til dere. Jeg har begynt å eksprimentere litt og utvide øvelsesbanken min i forhold til øvelser med stang. Vanligvis bruker jeg denne til benkpress, knebøy, og markløft, men den kan brukes til så mye mer. Jeg har lagt inn følgende øvelser i mitt treningsprogram: 

 • En arms skulderpress
 • Knebøy med stang mot bryst
 • Mageøvelse - landmines
 • Knebøy med stang mellom bena

T-bar roing er en annen super øvelse å gjøre med denne stangen. Sett på smalt-grep håndtaket fra nedtrekk,legg på vekter og ro i vei. Denne øvelsen fikk jeg ikke tatt bilder av, men jeg skal få den med neste gang jeg deler mine favoritt øvesler for rygg. 


Jeg viser øvelsene uten, eller med helt lette vekter på. Hver og en må selv kjenne hvor mye vekter som er rett for dem. Jeg ligger vanligvis på 8-12 repetisjoner pr øvelse. Har du testet noen av disse øvelsene før? 

 

Smiiiil Maren 

 

I dag er det en sånn dag

I dag er en sånn dag hvor ingenting fungerer og jeg nesten føler at universet er i mot meg. Jeg mister alt jeg tar i, dunker borti alt mulig, kaffekoppen gikk rett i bakken og skjermen på telefonen er knust. Skjønner dere eller? Så i dag unner jeg meg selv en frisk, deilig juice og kjøper en boks med favoritt hverdags-snacksen min. Selv om den er for dyr, og selv om jeg kan lage den selv så kjenner jeg at i dag er ikke dagen jeg begynner å kokkelere med noe som helst. Jeg hadde garantert brent ned leiligheten. I dag starter prosessen med gulvene mine her i leiligheten. Gulvene skal slipes ned og lysnes med olje og da må alle ting være borte. Så her bæres det til den store gullmedalje. Svetten siler og jeg håper jeg klarer å la vær å knuse noe, eller miste noe slik at tærne mine knuses. Akkurat i dag er jeg faktisk litt bekymret for at det nettop er det som kommer til å skje. Wish me luck sier jeg bare. Håper dere får en strålende ukestart, og at mandagen behandler dere bra. Nå skal jeg jobbe på her, og prøve å snu denne småkjipe mandagen. 

 

Smiiil Maren

 

 

Jeg er personlig trener, har du også lyst?

I samarbeid med Afpt

Jeg føler meg heldig som får lov å veilede, lære, inspirere, pushe og motivere kundene mine uke etter uke. Det er utrolig gøy å få lov å følge en persons reise fra et sted hvor de kanskje ikke hadde det så bra med seg selv, mot et sted de føler seg sterkere, tryggere, bedre, friskere, og gladere. Det er spennende å jobbe med dem, svare på spørsmål, få dem til å være nysgjerrige og søkende etter ny kunnskap, følge dem på veien mot sin nye livsstil. Det er vanskelig å beskrive den følelsen det gir å få lov å være en del av det når kunden din når sine mål. Jeg elsker å være personlig trener, og jeg koser meg på jobb hver eneste dag. Jeg er utdannet personlig trener fra Akademiet for Personlig trening, og det er jeg stolt av. Jeg har tatt flere kurs og fagsamlinger via dem, og deltar årlig på deres Convention som har noen av verdens største navn innenfor helse, trening og ernæring på sin liste over foredragsholdere. Jeg tenker at blant alle dere spreke, treningsglade lesere så sitter det kanskje noen med en liten drøm om å ta PT-utdannelse, eller kanskje du har lyst å utdanne deg innenfor ernæring? Jeg har en rabattkode å tilby dere, den gjelder både på personlig trener utdannelsen, og kostholdsveileder. 

Ta en titt på AFPT sine nettsider og les litt om utdannelsen, spør meg dersom det er noe du tenker jeg kan svare på, og hvis du ønsker en rabattkode på utdannelsen så sender du meg bare en mail på: marenerdvik@hotmail.com 

 

Smiiiiil Maren 

Søndag med Therese Johaug

Coffee & Magazines

Det er så deilig med søndagsmorgen, helt rolig og uten planer. Jeg starter dagen med en stor kopp kaffe, og nyeste utgaven av DetNye hvor de har et seks sider intervju med Therese Johaug. Intervjuet er gjort før doping-anklagelsene mot henne , og det var litt godt å lese om henne, uten alt kaoset. Det var også litt artig at hun snakket om noe annet enn langrenn. Intervjuet handlet om Therese som Gründer, og det var virkelig inspirerende.  


I dag skal jeg jobbe hjemme et par timer, før jeg har et møte med en gulvlegger som har laget noen prøver til mitt nye gulv. Prosessen starter allerede i morgen, og jeg er så spent på resultatet. Nye gardiner ble bestilt på torsdag, og jeg begynner endelig å se slutten på dette oppussingsprosjektet. Jeg kan nesten ikke vente med å vise dere før og etter bilder.Siste bilde viser Thereses 8 tips til Gründeren, og jeg tenkte det kunne være inspirerende for flere å få med seg. Håper dere får en nydelig søndag kjære dere, takk for alt dere bidrar med på bloggen om dagen. Dere er positive og gode, og det er så koselig at flere og flere av dere velger legger igjen en liten kommentar når dere først er innom. 

Hva står på din søndagsplan? 

 

Smiiiil Maren 

 

Litt ekstra innsats

Colorful brainfood 

I dag hadde jeg noen timer hjemme for meg selv, hvor det eneste på planen var å slappe av og kosejobbe litt. Jeg kaller det kosejobb når jeg kryper opp i sofaen med macen og redigerer litt bilder, skribler litt notater for meg selv for kommende blogginnlegg, eller planlegger fremtidige prosjekter. Jeg elsker å sitte å idemyldre og være kreativ for meg selv på den måten. 


Når jeg skal sitte å jobbe på den måten så lager jeg meg alltid noe godt. I dag la jeg litt ekstra innsats i det, og vips hadde jeg både et fargerikt fruktfat, grønn juice og grønnsaker med dipp. Sunt, godt og fristende. Resten av kvelden blir bare rolig for min del. Jeg sitter fremdeles å jobber litt mens en film surrer i bakgrunnen. Jeg liker sånne kvelder, også føles det alltid godt å starte en ny uke når alt du hadde på agendaen uken før er unnagjort. 

Hva liker du å kose deg med når du skal sitte å jobbe eller studere? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Liten endring, stor forskjell

Sponset behandling/produkter

God lørdagsmorgen. Jeg har virkelig fått sovet ut og tatt igjen de timene jeg lå våken natt til fredag. Så nå er det en uthvilt og blid frøken som sitter her med kaffekoppen. I går var jeg hos Jeanette på A-salong Tollbodgata for å prøve å gjøre noe med mitt tørre, kjedelige og ullete hår. Vi frisket litt opp i ettervekst, og kjørte noen gode kurer på håret. Vips var tørt og blast hår borte, og jeg satt igjen med friske, myke, sunne krøller. Krøller på meg, jeg som har så slett hår at det aldri har vært en krøll som har overlevd i mer enn noen minutter. Det er en liten endring fra frisørens side, men en stor forskjell for meg. Etter besøket hos Jeanette i går svinset jeg rundt med krøller hele dagen, og det er faktisk fremdeles litt fall igjen nå morgenen etter. Det er litt stas for ei som alltid har ønsket seg krøller. Gode produkter er virkelig hemmeligheten, og jeg sverger alltid til Kérastase. Saltvannssprayen fra det merket er helt magisk, en turkis søt liten flaske. Den gjør underverker med typisk rett nordisk hår. Ellers bruker jeg alltid shampo, balsam og kur som gir håret god fukt og pleie. Den store lilla sprayen har jeg tipset dere om før. Den er genial for alle treningsjenter og holder virkelig håret på plass under treningsøkten. Jeg er ingen ekspert på hårprodukter, men stoler fullt og helt på frisøren min og det hun anbefaler. Nok frisør og hårprat for denne gang. Det er ikke mye hud, hår, og smink- tips dere får her på denne bloggen, så det lille som kommer er kanskje litt gøy? 
Jeg har faktisk et lite ønske å komme med. Jeg er jo en typisk treningsjente som slenger på en tights og håret i en høy hestehale, litt maskara and we´re good to go. Det er helt topp det, men samtidig skulle jeg ønske jeg kunne litt mer når jeg for en gang skyld har lyst å stelle meg litt ekstra. Så mitt spørsmål til dere er da, vet du om noen bloggere som er flinke på hår og/eller makeup? Som ikke er for fancy, men likevel inspirerende. Tips meg gjerne youtube-kanaler, bloggere, eller instagramkontoer. Alle tips mottas med stor takk <3 

Jeg gleder meg til å lese svarene deres

 

Smiiiil Maren

 

Oppskrift: Sunne gulrotvafler

Inneholder sponsede produkter

Sunn kosemat

I går var jeg på besøk hos mette og vi kote oss med nydelige vafler laget på blant annet gulrøtter. Vaflene var helt utrolig saftige og nydelige på smak. Jeg var rask med å finne frem kamera slik at jeg kunne laget et eget blogginnlegg på dem, og dele oppskrift med dere. Det er så fint at noe så godt i tillegg er så sunt. 

Du trenger: 

 • 4 egg
 • Sukrin
 • 2 ss cottage cheese
 • 2 ss kesam
 • 2 ss mct olje/smør
 • 1 ts Kardemomme
 • 1 ts Bakepulver
 • 4 gulrøtter
 • Speltmel til passende røre

Slik gjør du: 

Kok gulrøttene til de er myke. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og rør godt. Ha gulrøttene i røren, og bruk stavmikser til en jevn og fin røre. Stek vaflene på vanlig måte. Topping er ikke noe must, for vaflene er nydelige i seg selv, men det gjør det lille ekstra med litt godsaker på toppen. Vi brukte Zero toffee og kokos topping, bananskiver, mandelflak og smør. Helt nydelig! Oppskriften gir ca 8-10 vaffelplater. 


Nå skal jeg hoppe opp av sofaen her og komme meg avgårde. Jeg har en frisørtime hos fineste Jeanette på A-salong, og jeg gleder meg så til å se henne, og til å fikse litt på kråkereiret på toppen. Håret mitt er så ullete og rart for tiden, knusktørt og lite samarbeidsvillig. Så her må det eksperthjelp til. Jeg håper et par runder med solid hårkur hjelper. Senere i dag er det familiemiddag, etterfulgt av jentekveld med Kristina. For en deilig fredag, og for en fin snart på helgen. 

Har du noen koselige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Hvordan mestre pull-ups

Just pull yourself up 

... lettere sagt enn gjort det der altså. Jeg husker min første ordentlige pullups, den jobbet jeg nemlig grisehardt for, over lang lang tid. Jeg jobbet isolert med musklene som brukes i pullups, jeg jobbet med negative pullups, jeg jobbet med assistert pullups, og jeg gjorde uendelige repetisjoner av pullups med strikk. Det som knakk koden for min del var å forstå teknikken og aktivering av ryggmusklaturen i øvelsen. Tidligere hadde jeg dradd meg opp med armene, og ikke klart å koble på ryggen. Det er i ryggen de store sterke musklene ligger, og det er ved hjelp av dem at øvelsen blir enkel ( eller i det minste enklere ). 

Hemmeligheten ligger altså i teknikken, så la oss snakke litt mer om den. Det handler om aktivering og å koble på rett muskulatur. De store sterke ryggmusklene er arbeiderene i en god pullups. Øv deg på å trekke skulderbladene ned og bak, heng gjerne i pullups-stangen, og bare jobb med skulderbladene. Trekk dem ned og kjenn hvordan hele ryggen "strammes opp" og aktiveres. Slipp opp igjen, og aktiver på nytt. Det er der hemmeligheten ligger.Her forsøker jeg å demonstrere aktiveringen. Ser dere forskjellen på de to bildene?

Andre tips til å mestre pullups er noen av de tipsene jeg nevnte over som jeg selv har jobbet med. La oss lage en liste: 

 • Jobb med muskulaturen som brukes i en pullups. Tips til gode øvelser:  Nedtrekk foran hodet er en god øvelse fordi øvelsen er ganske lik pullups i bevegelsesbane. Styrk musklene i ryggen ved supplerende ryggøvelser: sittende-roing, enarms-roing med hantler, stående roing, T-bar roing, omvendt flyes og lats-drag. 
 • Jobb med utførelsen av pullups. Jobb med å få skulderbladene ned og bak, du skal trekke ned skulderbladene og skvise skulderbladene sammen. Får du inn ned, bak og skvis bevegelsen så er du godt på vei til å mestre teknikken i pullups. 
 • Det kan være smart å jobbe med chins før pullups, da dette er en lettere variant. Det er lettere fordi grepet er smalere, og håndflatene er vendt mot deg, og du får litt mer hjelp fra biceps. 
 • Jobb med negative repetisjoner. Det betyr at du starter øverst i bevegelsesposisjonen, det som i en vanlig pullups er sluttposisjonen. Du hopper opp i topposisjon, og senker deg kontrollert ned, så sent du bare klarer, hopp opp igjen og gjenta. Når du klarer å holde i 20 sekunder er du klar for å kjøre en full repetisjon med kroppsvekteb din. Du kan også jobbe med strikk, eller assistert pullups ved at en treningspartner eller PT hjelper deg ved å holde på ryggen, eller under føttene (bøy bena opp bak, og personen tar tar i føttene dine). 


Håper dette gav litt inspirasjon, og ikke minst motivasjon til å jobbe på med pullupsene. Det er så så utrolig effektiv, god og ikke minst gøy øvelse. Jeg jobber konstant for å forbedre min egen teknikk, og for å øke repetisjonsantallet. Lykke til med treningen, og husk å kos deg underveis. Prosessen på vei til målet skal være en lystbetont og gøy greie. Kos deg underveis og ha det gøy på trening. 

 

Smiiiil Maren
 

 

Mitt hverdagskosthold

My everyday favorites

Jeg prøver å bli flinkere til å handle inn for hele uken, og ikke gå å småhandle hele tiden. Jeg er ikke spesielt flink på dette enda, men jeg prøver. På mandag handlet jeg inn en hel haug av matvarer, og sannelig tror jeg ikke det skal holde. Jeg har hvertfall hatt nok til frokost, lunsj, middag og kvelds i tre dager nå, og skal fint klare meg ut morgendagen også. Til helgen er det litt annerledes matvarer på menyen, så da skal jeg ha en ny handlerunde uansett. Jeg la ut en snap fra handlevognen når jeg var på butikken, og fikk en haug av spørsmål om jeg kunne dele hele handelen. Jeg har delt handleposen min flere ganger før, men jeg gjør det gjerne igjen når det blir etterspurt. Jeg har blitt så hekta på wok i det siste, og det er virkelig en super måte å få i seg grønnsaker på. Jeg kutter opp kylling i strimler og steker dem, så steker grønnsakene, og heller litt soya over. Jeg har enten ris til, eller egge/fullkorn nudler. Så enkelt og så godt. Andre retter fra denne handleposen er:

 • Frokost med meieriprodukter, blåbær, mandler og epler. 
 • Lunsj med speltlomper og skinke (salat og ost hadde jeg fra før) 
 • Middag med wok og kylling, wraps med kylling, eller wraps med laks og avokado.
 • Kveldsmat med knekkebrød og pålegg, eller meieriprodukter
 • Riskaker spiser jeg rett etter trening, frukt før trening. 
 • Pepsi max er et must

Jeg har en eske med Questbarer i skapet, og momser en som mellommåltid eller snaks. Jeg har selvfølgelig også et basislager i skapet med knekkebrød, ris, havregryn, krydder osv, og i frysen har jeg laks, ferdig oppkuttet grovbrød, karbonadedeig og frosne bær. Dette er i grunn hele mitt hverdags-kosthold. I helgene er det annerledes, da blir det ofte pizza, nachos, taco eller sushi til middag, og lange frokoster med rundstykker, egg og litt ekstra godt pålegg. Favoritten er roastbiff og brie. 
Nå skal jeg komme meg avgårde på jobb. Jeg begynner litt senere i dag, og det er så godt å kunne nyte en rolig morgen hjemme av og til. Håper dere får en super onsdag, titt gjerne innom igjen i kveld. 

 

Smiiiil Maren


 

Salatfest på menyen

Now that´s what I call a salad

Har dere sett en så fristende og deilig salat? Jeg nekter å gå med på at salat er kjedelig når den kan lages på denne måten. Det er jo i grunn bare vanlige ingredienser, men jeg elsker fargene og måten det er dandert på. I dag ble det en sen oppdatering fra meg, jeg har nemlig hatt en helt tullete hektisk dag. Jeg hadde nemlig booket inn flere Pt-kunder back to back, uten så mye som en fem minutters pause mellom. Det er litt tight, og jeg liker best når jeg har minimum 15 min mellom hver kunde slik at jeg kan rekke å nullstille litt og bli klar for neste kunde. Jeg visste denne dagen ville bli hektisk, og heldigvis hadde jeg vært smart og planlagt veldig godt slik at jeg hadde planen helt klar på forhånd for hver enkelt kunde. Det er så utrolig gøy å være tilbake som PT, og jeg storkoser meg så med å følge og veilede kundene mine på reisen mot deres individuelle mål.  Nå sitter jeg å nyter en deilig salat og forbereder meg til min egen trening litt senere. I dag står skuldre på planen. Er det flere som har planer om å trene i dag? Hva står på din treningsplan i dag? 

 

Smiiiil Maren 


 

Slik takler jeg stress

Jeg blir spurt så ofte hvorfor jeg går så mye tur, og hva som er greia med at jeg stadig vekk trasker ut i skogen helt alene. Vel, jeg tror ikke jeg kan beskrive det, det må oppleves. Jeg elsker å komme meg ut, bort fra kjas og mas, og ut i skogen. Jeg går mer enn gjerne tur sammen med andre også, og så ofte min kjære eller en venninne har mulighet så er de med. Jeg går tur så og si daglig, og det gir meg så mye. Det er slik jeg får sortert og organisert alle ballene jeg har i lufta. Uten disse turene ville hodet mitt vært overfylt av kaos. Ut på tur har blitt min stressmestring. Jeg har lyst å dele noen små punkter med dere:

 • Kom deg ut på tur, la tankene fly, og la dem sortere seg selv
 • Skriv liste over ting som må gjøres 
 • Sorter stressende tanker i to. Det du kan gjøre noe med, og det du ikke kan gjøre noe med
 • Ta tak i listen over ting du kan gjøre noe med, glem den andre. 
 • Pust, senk skuldrene, og start fra toppen av listen din. 


Jeg trenger ikke alltid gå så langt, så lenge jeg kommer meg langt nok inn i skogen til at jeg ikke hører surret fra byen og ikke ser noen asfaltvei så er jeg fornøyd. Nå er jeg straks på vei ut på tur, og i dag tenker jeg at Jegersberg er målet. Det er litt grått og trist vær, med med gode klær og musikk på ørene så gjør det overhode ingenting. Senere i dag venter en god styrkeøkt og et par PTkunder. Kjøleskapet skal fylles opp for uken, og leiligheten krever en solid rydderunde. En typisk mandag her med andre ord, men jeg liker det faktisk. Hverdagsliv er fint det. Hva gjør du når hodet koker over og du trenger å rydde litt i kaoset? Hva er din stressmestring? 

 

Smiiiiil Maren 


 

Dette må jeg visst øve meg litt på

Dream team <3

Da var andre, og siste dag av Convention avsluttet og jeg sitter igjen med økt kunnskap, masse inspirasjon, motivasjon og glede. Jeg har lært masse nytt denne helgen, fått testet ut mye nytt og møtt en hel haug av fine mennesker. Sistnevnte har egentlig vært det aller beste. Halve treningsnorge var samlet på Norges Idretts Høgskole denne helgen, og fy søren så godt det var å se igjen tidligere kolleger fra ulike sentre jeg har jobbet på, tidligere treningspartnere, instagramvenninner og en hel haug av dere lesere. Tusen takk for alle smil, klemmer og hilsener. Det er så gøy at dere kommer bort å sier hei. 


Dagen i dag startet med et innlegg om at man ikke trenger proteintilskudd, lite nytt der i grunn. Vi vet at man kan få i seg nok proteiner med rett kost, og min personlige mening er at det er det beste, men at det er smart å bruke proteinpulver hvis man av ulike årsaker ikke klarer å spise tilstrekkelig med protein. Andre foredrag var Mindfullness med Anders Meland. Dette var bra, men utrolig vanskelig for min del. Jeg er rett og slett ikke så veldig flink til å sitte helt stille og gå inn i meg selv og bare være i nuet. Mitt hode er overfylt av ting og tang, og tankene flyr alle andre steder enn der de skal. Jaja, jeg gav det et forsøk, og jeg skal absolutt prøve igjen. Jeg synes det er bra, og jeg ser at det virkelig virkelig er noe med det. Så nei, jeg fiksa det ikke helt denne gangen - men jeg gir meg ikke. Heldigvis har jeg Pia i mitt liv, som er mental trener og helt ram på disse greiene. Hun inspirerer meg på mange felt, men kanskje spesielt på akkurat dette med mental styrke og tilstedeværelse. Jeg får bare fortsette å øve, for det man øver på - det blir man flink til. 
Etter dette var det lunsj, som bestod av en nydelig salat og litt godis. Jeg var ikke på noen treningsøkter i dag, men ble veldig inspirert etter å ha sett et par gruppetimer i den store salen. Jeg drev litt ed gruppetrening før, og synes faktisk det var utrolig gøy. Corebar, styrke i sal og aerobic/dans uten for kompliserte kombinasjoner synes jeg er helt utrolig gøy. Kanskje det er denne høsten jeg skal gjøre et lite comeback på gruppetrening? Jeg tipper flere av dere lesere er noen racere på gruppetimer. Hva er de beste, mest effektive og gøyeste gruppetimene synes du? Del dine favoritter med meg i kommentarfeltet. 

Lunsj med skjønne Annema som trosset sykdom og joinet Convention begge dagene

Nå er jeg vel hjemme i deilige Kristiansand, og det var virkelig godt å komme hjem. Fineste kjæresten stod på flyplassen når jeg landet, og det var helt ubeskrivelig godt å se han igjen. En helg borte er ikke bare bare. Nå har jeg tatt en lang god dusj, og er i gang med middagen her. Resten av kvelden skal vi kose oss med god mat, og film i sofakroken. Sundays as they should be spør du meg. 

Har du hatt en fin helg? Hva har du gjort denne helgen? 

 

Smiiiil Maren 

Oslo behandler meg bra

Hjelpes så fort tiden har gått siden jeg ankom Oslo fredag formiddag. Dere som følger meg på snap er jo godt oppdatert, men jeg kan jo kjapt nevne at fredagen gikk med til et par møter, og et artig pressemøte hos Haglöfs. Her møtte jeg på herlige Stine, som lurte meg trill rundt med en historie om at hun skulle ut å reise og ha pause fra sosiale medier osv osv. Jeg gikk rett på, og trodde faktisk dama var ute å reise. Neida, Stine er med på årets Farmen, og jeg blir ikke overrasket om den dama vinner hele greia. Mer energisk, sprø og herlig jente skal man lete lenge etter. Kvelden var taco og hygge før vi tok en tidlig kveld. Våknet tidlig opp og dro avgårde til dag én på Convention


Nå har jeg endelig landet i sofaen etter første dag på NIH fitness Convention, og for en dag det har vært. Fullt kjør fra tidlig morgen til sen ettermiddag, med masse spennende foredrag, og rå treningstimer. Jeg startet dagen med et informativt og bra foredrag med Therese Torgersen fra Antidoping Norge. Jeg er godt i gang med et eget innlegg om dette foredraget, for jeg synes det var så informativt og bra. Vidre skulle Pia og jeg på en løpetime utendørs, men med så enormt mange kjente treningsfolk på en plass ble det voldsomt mange å si hei til og mange å klemme på, så da kom vi rett og slett for sent til den timen og mistet gruppen. Sånn kan det gå. Så da ble det en sosial og hyggelig time med litt kaffe, skravlings, titting rundt på de ulike standsene og litt shopping. Fun fun fun! Vi fikk smakt på masse gode sjokolader, sukkerfritt godteri, Nocco, og testet flere ulike typer treningsutstyr.
Etterpå var det foredrag om kroppspress blant både gutter og jenter, "Populære motedietter eller god helse" og "Relasjon, kommunikasjon og samspill". Gode foredrag med interresant innhold. Spesielt godt likte jeg Tine Sundfør sitt foredrag om populære motedietter eller god helse. Hun er en kunnskapsrik og artig dame som var behagelig og inspirerende å høre på. Et par stikkord fra dette foredraget: 

 • Poenget med å gå ned i vekt er å redusere kalorier  - samma om det kommer fra karbohydrater eller fett. Det er ren matematikk. Du kan gå ned i vekt på sjokolade om du vil, det er IKKE spesielt sunt, men ned i vekt kommer du. Ingen hokus pokus. 
 • Tenk deg om to ganger før du slenger deg på en ekstrem lavkarbo diett, og vit om bivirkningene av en slik diett. Et par eksempler en ekstremt lavkarbo kan gi: Forstoppelse, svimmelhet, diaré, kvalme, søvnproblemer, nyrestein, lavere score på hukommelses-tester ++++
 • Tine presiserte viktigheten av karbohydrater for treningsfolk. Ikke vær så redd for karbohydrater - det er det ingen grunn til. 
 • Moderere karbohydratene kan derimot være smart hvis vektreduksjon er målet. Redusere litt - IKKE kutte helt 
 • Lets sum it up: Mindre sukker, mer grønnsaker, sunt fett, grove karbohydrater og rikelig med proteiner. Tilpass karbohydrater etter aktivitetsnivå. Hard trening - mer karbohydrater. 
 • Ingen magi, kalorier inn vs kalorier ut om gjelder. 

Etter foredragene, og en kjapp lunsj var det endelig tid for å bevege litt på kroppen, og vi hoppet på en time som het "Unleash the athlete inside you". Dette var en helt ubeskrivelig rå time, i regi av TechoGym. Vi brukte Skillmill, som er en tredemølle du må jobbe selv for å sette i gang. Utrolig kult, og usannsynlig tungt. Fy søren så gøy. Det ble lagt opp til en slags sirkeltrening, eller stasjonsøkt. Hvor det var fire stasjoner, og vi hadde tre runder på hver stasjon før du gikk videre til neste post. Totalt tre runder. Stasjonene var. 

 • Kettlebells
 • Box
 • Fitnessball 
 • Skillmill 

Øvelsene varierte fra knebøy, swing med en og to armer på kettlebells, box jump/step up, burps og gående planke på boxen, diverse mageøvelser på ballen og ulike løpedrills på skillmill. En svettefest uten like. Jeg ønsker meg veldig en slik skillmill - den var virkelig utrolig kul. Noen som har testet det før? 

Etter denne timen var vi helt kaputt og brukte timen etterpå til å momse proteinsjokolader, og skravle med kjente og ukjente Utrolig sosialt og hyggelig. Jeg fikk satt meg ned med mine fine venner fra Polar og vi fikk drodlet litt rundt nye spennende ideer og nerdepratet litt om får felles kjærlighet for pulsklokker. Et særdeles hyggelig møte. Vi fikk også oppdatert min nye fine V800 klokke, og nå er en på plass på armen min. Jeg klarte å ødelegge den gamle, og alle vet jo hvor ekstremt glad jeg er i den. Det går sjeldent en dag uten at jeg snapper aktivitetsnivå eller at klokken ber meg om å bevege meg. Jeg synes den er så gøy, og er veldig happy med min nye lekkerbisk. (Jeg er Polar ambassadør, og denne klokken er sponset) 

Hjelpes dette ble et langt innlegg, men jeg hadde så mye jeg hadde lyst å dele med dere. Nå er vi godt plassert i sofaen hjemme hos Pia, og har kost oss med taco for andre gang denne helgen. Nå ligger vi rett ut her og slapper av. I morgen er en ny dag på Convention, og jeg gleder meg helt enormt. 

 

Smiiiil Maren 

 

"Doper seg til perfekt kropp"

Oslo weekend

I skrivende stund sitter jeg på flyplassen og venter på boarding til flyet som ska ta meg med til Oslo, og årets Convention på Norges Idrettshøgskole. Jeg er så spent på denne helgen, og gleder meg stort til flere av foredragene og timene. Jeg tenkte det kunne være spennende for dere å se hva jeg skal være med på i helgen, så jeg har lagt ut en oversikt over alt jeg skal delta på:


Var det ikke mye spennende? Jeg gleder meg veldig til alle foredragene, og synes de har vært så gode på å velge ut aktuelle og interresante temaer. Vi lever i et samfunn hvor det dessverre er mer og mer fokus på den perfekte kroppen, og det optimale utseende. Det er skremmende å se hvor langt noen er villige til å gå, og jeg synes derfor det er så bra at det settes et så stort fokus mot kropsspress, doping, dietter og mindfullness på denne Convention. Var det ikke mange spennende temaer? Hva ville du helst fått med deg her hvis du kunne velge? Jeg skal være en super-snapper denne helgen, og oppdatere dere så masse jeg bare kan. Følg meg gjerne på marenerdvik

Samsøe topp  //  Acne sko  //  Bik bok bukse  //  Malene Birger skjerf

Ellers skal jeg mer spennende i Oslo, blant annet har Pia og meg et møte litt senere i dag som virkelig er helt drøyt kult. Ingenting er fastsatt enda, og da er det alltid skummelt å begynne å gi noen hint. Så enn så lenge får jeg la den henge litt i luften, men tro meg, dere får vite det snart. Før jeg rakk å poste dette innlegget var det boarding, og jeg avslutter derfor dette innlegget fra en cafe på Oslo S. Jeg er så klar for denne helgen, og om få minutter skal jeg møte Pia og Oslohelgen vår er i gang. 

Ha en herlig helg dere, fortell meg gjerne om dine planer i kommentarfeltet. 

 

Smiiil Maren 

 

Oppskrift: Spicy kylligsuppe

Spicy chicken soup 

Høst er i mine øyne perfekt sesong for supper, gryteretter og lapskaus. Jeg spiste en helt magisk kyllingsuppe for et par dager siden, og den var så god at jeg rett og slett måtte dele den med dere. Jeg kjøpte denne suppen på et sted som heter Kjøkkenskapet her i Kristiansand. Du får suppen med deg i en søt liten take-away boks og det passer meg perfekt på de dagene jeg ikke har tid til å lage middag. Suppen er så utrolig god at jeg måtte dra tilbake til kjøkkenskapet for å be om oppskriften slik at jeg kan lage den selv, og selvfølgelig dele med dere. 

Oppskriften var tilpasset en stor gryte på drøye 8 liter, så derfor har jeg halvert oppskriften, på den måten får du likevel til en stor gryte, og det holder i massevis til middag for et par dager, eller når du skal ha flere gjester på besøk: 

 • 1 kg kylling
 • 4 epler
 • 3 løk
 • 1 boks hakkede tomater 
 • 20g karri
 • 20g sukker 
 • 10g pepper
 • 20g salt
 • 1,5 l vann
 • 1,5 l lettmelk
 • 0,5 l matfløte
 • 0,5 l kyllingkraft

Slik gjør du: 

Rens kyllingen godt, og kutt den i biter, skrell epler og kjør dem i en foodprosessor til det blir en puré, gjør det samme med løken. Legg så dette, og kyllingen og krydderet i en gryte. Rør sammen.Tilsett så de hakkede tomatene, vannet, melk, matfløten og kyllingkraften. Dette kokes opp, rør om et par ganger. Tilsett gjerne litt ekstra kylling på toppen av suppeskålen når den serveres. Ha gjerne et par skiver grovt brød til. Håper dere liker den like godt som jeg gjorde. Stikk gjerne innom Kjøkkenskapet hvis du er i Kristiansand og test ut denne suppen og flere andre nydelige retter. Jeg er utrolig mye på dette stedet, og elsker maten der. Det er så godt å ha et sted som serverer sunn og bra mat. Salatene her er helt magiske! Dette er ikke noe sponsede greier, bar et sunt tips. 

Nå skal jeg straks avgårde på faste torsdagsmiddagen med familien. Det blir koselig å få sett dem litt før jeg reiser avgårde for en langhelg i Oslo i morgen. NIH-convention, flere spennende møter, Rosa sløyfe og masse kos med fineste Pia min står på planen. Jeg bor hos Pia hele helgen og gleder meg så enormt til kvalitetstid med jenta mi igjen. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Den eneste mageøvelsen jeg gjør

Jeg trener så og si aldri mage, rett og slett fordi jeg aldri har følt at det har vært nødvendig. Jeg er ekstremt nøye på å alltid stramme og aktivere magemuskulaturen i alle baseøvelser og føler det faktisk er nok. Den siste tiden har jeg lagt inn en mageøvelse, og jeg elsker den! Den er beinhard og utrolig morsom. Jeg kaller øvelsen roll-outs eller hjulet. 


My killer ab-exercise 

Slik gjør du:  Stå på alle fire med hendene plassert på hjulet, like under skuldrene. Stram mage, rumpe før du kontrollert ruller frem med hjulet til overkroppen er parallell med gulvet, snu så bevegelsen og rull kontrollert tilbake til utgangsposisjon.

Dette er en krevende øvelse, begynn med å rulle kun litt ut og kjenn at du klarer å holde spennet i magen, rull så tilbake. For hver uke ruller du litt og litt lenger. Bruk tid på denne øvelsen, og før du vet ordet av det mestrer du den. Bildene er tatt av Victoria Nevland for en av mine kommende artikler i Shapeup.

Hva er din favorittøvelse for mage? 

 

Smiiiil Maren

 

The only way is up

So much fun

Jeg hadde et mål om å begynne med klatring fast en gang i uken sammen med en venninne. Vi holdt på en liten stund, og det var utrolig gøy. Så kom det noe i veien slik at et par ganger utgikk og vips var vi ute av rutinene vår. Nå har jeg ikke klatret på månedsvis, og det er så synd. Dette skulle jo bli min greie. Gleden var derfor stor d jeg fant en vegg jeg kunne leke meg litt og buldre litt rundt i forrige uke. Klatring og buldring er så gøy, og jeg tror absolutt jeg skal gjøre en innsats for å komme meg tilbake i veggen på klatrehuset veldig snart. i dag er jeg en litt trøtt utgave av meg selv her jeg sitter med morgenkaffen og forbereder dagens PTkunder. Jeg satt oppe sent å jobbet i går, og hodet kvernet så mye etter jeg hadde lagt meg at det tok litt tid før jeg sovnet. Et par kopper kaffe nå, og en god frokost så er jeg klar for en dag fylt med PTkunder. Forrige uke var litt roligere på grunn av høstferien, så nå gleder jeg meg til en hektisk og god uke.Hva gjør du i dag? Jobber du, eller kanskje du er student? Det er så gøy å bli litt kjent med dere, fortell meg gjerne hva du fyller din hverdag med, hva jobber du med, hva studerer du? Eller kanskje er du hjemme med en liten baby? Jeg gleder meg til å høre litt om hva akkurat du fyller hverdagen din med. 

 

Smiiiil Maren 

 


 

Gir kroppen det den trenger

I dag trenger min kropp næring. Jeg går å hangler, og blir ikke syk, men heller ikke helt god. Fy søren så irriterende. Jeg var tidlig våken, og lagde pannekaker til frokost til meg og min kjære. Det skal jeg virkelig gjøre oftere, det går jo så kjapt og ingenting smaker jo bedre enn  pannekaker - spesielt ikke på en mandag. Til lunsj ble det smoothie i en bolle. Jeg gjorde det super enkelt for meg selv, og kjøpte en ferdig smoothie som jeg toppet med litt diverse godsaker. Smoothien inneholder masse godsaker, og en av hovedingrediensene er rødbetter. Det er grunnen til den intense røde fargen. De resterende ingrediensene er gulrot, eple, sitron, banan, mango, og ingefær. Som topping valgte jeg chiafrø, kokos, friske jordbær og blåbær. Helt nydelig, og virkelog en fest både for øyne og gane. I dag fyker jeg litt rundt overalt. Jeg har deadline på ShapeUp Artikkelen for desember, og sitter i skrivende stund å jobber med den. Bildene tok jeg med fotograf Victoria Nevland på Aquarama treningssenter i går, og resultatet ble supert. Det er så gøy å jobbe med Victoria, ting går så kjapt og greit, og resultatet blir alltid bra. Jeg føler meg så heldig som har funnet henne. Senere i dag blir det kino med Kristina og Nina. Endelig skal vi også få sett den siste Bridget Jones filmen, ca en måned etter alle andre. Hehe. 

Har dere noen spennende planer denne mandagen? 

 

Smiiiil Maren  

 

Ikke uten min mamma

Jeg kan ikke se for meg et liv uten mammaen min. Min mamma er min verden, min største støttespiller, min rådgiver og min sparringspartner. Hun er den første jeg ringer når noe skjer, positivt og negativ, hennes mening veier alltid tyngst og hennes råd er alltid de beste. Min mamma er trygghet, godhet og kjærlighet. Min mamma er mitt alt, og takket være kreftforskningen har jeg fremdeles min mamma hos meg.

I love you to the moon and back <3

I april 2004 raste vår verden sammen da min mamma fikk konstatert diagnosen blodkreft. Jeg er glad vi ikke visste da hva vi hadde i vente det neste året. Månedsvis med tøff behandling, smertefulle bivirkninger, utseende som endret seg og lange perioder med sykehusopphold og isolat. Jeg synes den dag i dag, 12 år senere, at det er utrolig tøft å snakke om. Jeg husker ikke alle detaljer fra mamma var syk, og uansett hvor hardt jeg forsøker så kan jeg ikke klare å huske alt. Jeg har fortrengt bort mye av det vonde. Jeg orker ikke forholde meg til det, jeg klarer ikke tanken på at jeg nesten mistet mammaen min til denne grusomme sykdommen. Mamma kjempet som en løve mot kreften, hun nektet å gi seg og kjempet knallhardt. Det var aldri en tema at hun skulle gi opp. Takket være hennes rå styrke, medisinsk behandling og en transplantasjon av beinmarg, så er min mamma fremdeles her sammen med oss, kreftfri og i super form. Vi er heldige, ubeskrivelig vanvittig heldige som kom gjennom dette og jeg kommer til å være takknemlig så lenge jeg lever. 

Oktober er rosa sløyfe måned, en viktig måned som jeg ønsker å ha fokus på og som jeg håper alle vil være med å støtte opp om. Ta vare på hveranre, vær gode mot hverandre og fortell de du er glad  i, at du er glad i dem hver eneste dag. Vi vet ikke hva fremtiden bringer, så ta vare på hver dag, og gjør ting som gjør deg glad. Livet er for kort og uforutsigbart til å la være <3 

 

Smiiiil Maren 

 

En fresh nyhet til sporty jenter

Annonse

Du er helt på slutten av din månedlige periode, du har følt deg litt ufresh og sliten denne uken, og er nå super klar for at perioden skal være over. Det er de siste dagene, og du kjenner energien komme tilbake, du har lyst å løpe, hoppe, trene og være energisk. Det er ingenting i veien for at du skal være det, det er kun den lille ubehagelige usikkerheten på om du egentlig er ferdig med mensen eller ikke som stopper deg. Du tenker at det er jo helt på slutten, det er nok sannsynligvis over, men tenk hvis ikke. Så hva gjør du da? 


Du hopper opp og kommer deg avgårde på trening selvfølgelig, for det er nemlig ikke mer komplisert enn å bruke et truseinnlegg de siste dagene når du føler deg litt usikker, og vips er den saken løst.  

Nye Libresse Daily Fresh har spesialisert seg på akkurat dette med viktigheten av at truseinnlegget puster godt. Det er viktig for velvære, men også for egen underlivs hygiene. Faktisk er det slik at nye Daily Fresh puster hele 5 ganger bedre enn tidligere Libresse truseinnlegg. Det gjør det perfekt for trening og aktivitet. Visste du at det faktisk er slik at Libresse Daily Fresh er så luftig og behagelig at det er ment for å bruke på daglig basis, selv de dagene du ikke har mensen? Truseinnlegget er altså et hygiene produkt, som kan brukes hele måneden. På den måten føler du deg fresh uansett situasjon. Du kan trene og bevege deg helt uproblematisk, og være sikker på at du ikke trenger å bekymre seg for at det blir klamt, tett eller ukomfortabelt. 

Så meldingen herfra er klar jenter - skaff deg beskyttelse som puster godt, og du vil føle deg fresh hele dagen, hele måneden. Dere kan lese mer om Daily Fresh på Libresse sine hjemmesider. Nå skal jeg komme meg opp og ut på trening, og jeg utfordrer dere til å gjøre det samme. Kom igjen jenter. Let´s do this!

 

Smiiiil Maren 

 

 

I dag har jeg lyst på alt

Todays lunch

I dag har jeg en sånn dag hvor jeg har lyst på alt, og er konstant sulten. Dagens lunsj ble en solid miks av mye rart, rett og slett fordi jeg hadde lyst på både søtt og salt. I tillegg til dette så ble det også en liten skål med cottage cheese, vanilje yoghurt og bær. Mmmm. Den søte bokstavskålen er fylt med chips rotgrønnsaker, og i glasset er det en ferdig kjøpt smoothie fra Will I juice. Smoothien heter Yoga Dan, og en av hovedingrediensene er rødbetter. Fargen på denne smoothien er så intens og lekker på farge, og uten tvil en av mine favoritter. Jeg kjøper alltid denne, eller grønn smoothie. Ellers bestod min lille (store) lunch-plate av friske jordbær, blåbær, epler og knekkebrød med ost og skinke. Enkelt, delikat, sunt og godt. 
Denne lørdagen har løpt fra meg, og jeg har i grunn ikke fått gjort så mye fornuftig, bortsett fra å jobbe med et fremtidig prosjekt, avklare en del i forhold til Oslohelgen neste helg, og handlet inn maling til å male kontrastveggen i leiligheten min. I kveld blir det bare rolig hygge med kjæresten og gode venner, formen er fremdeles litt redusert så det passer meg helt perfekt med en rolig lørdag. 

Hva er deres planer denne helgen? 

 

Smiiiil Maren 
 

 

Graffiti Friday

Funky & fresh

Et av mine favoritt steder i Kristiansand er Graffitiparken i sentrum. Jeg synes det er så utrolig kult hvordan de har sprayet kunst på veggene der, og jeg blir aldri lei av å se på motivene. Denne parken har en egen skatepark, klatrevegg, lekeplass, stativer til egenvektstrening, volleyballbane og ballbinge. Et kreativt sted som oppmuntrer til fysisk aktivitet - jeg liker det! Jeg har vist dere noen bilder herfra for noen måneder siden, men jeg er så glad i dette stedet og dro derfor tilbake for å knipse litt mer. 
Det holdt nesten på å gå galt der jeg romsterte rundt opp ned i steintrappa, men heldigvis gikk det bra. Alt for et kult bilde eller hva? hehe. Jeg er og har alltid vært en apekatt, og heldigvis har det ikke vært noen dramatiske skader enda. 
Jeg elsker fargene i disse bildene, de får bildene til å virke så levende. Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg nekter å la det skje

Ready for a cosy night in

I dag tar jeg alle forhåndsregler og gjør det jeg kan for at denne bittelille følelsen av forkjølelse ikke skal få lov å sette seg i kroppen. Jeg nekter å bli syk, og har derfor rigget i stand til tidenes kosekveld her hjemme. Jeg har Netflix med serier klar, ullgenser og ullsokker er på, og jeg har kuttet opp masse deilig frukt. Halspastiller, nesespray og masse ulike typer drikke er handlet inn. Kom forkjølelse, treng deg på - her skal du motstand finne!
Jeg koser meg her i godstolen, og planen er å slappe av her i et par timer, se på serier og jobbe litt rolig. Senere i kveld skal jeg tusle bort til kjæresten og fortsette serie-maratonet der over en deilig middag. Vi er ikke helt i form noen av oss, og da er det ekstra koselig å slappe av og bli bedre sammen. Jeg skrev i forrige innlegg at jeg skulle avsløre vår nye serie hvis den var god, men jeg kan jo selvfølgelig dele den allerede nå, så kan dere selv avgjøre om dere liker den eller ikke. Serien heter Ray Donovan. Vi har kun sett to episoder, men liker den veldig godt så langt. Vi ser faktisk to serier nå, men den andre, som heter Westworld, er helt ny, og det kommer kun ut én ny episode hver mandag. Absolutt verd å sjekke ut den også. Begge finnes på HBO. 
Håper dere koser dere i kveld. En ting jeg lurer på: Hva koser du deg med når du ikke er helt i form, og har lyst å lage en koselig kveld for deg selv? Hvis denne forkjølelsen slår ut nå, så kan det jo være fint med litt tips til bli-frisk-kos jeg kan benytte meg av. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Deilige høstdager

Åå som jeg koser meg om dagen. Det er så fantastisk fint vær på sørlandet og jeg storkoser meg med gåturene til og fra jobb. I går gikk jeg omveien som inkluderer en tur innom Baneheia igjen, og det er det så høstlig og vakkert nå. Solen stråler fra skyfri himmel dag etter dag her i Kristiansand, og med temperturer mellom fem og ti grader er det helt perfekt høstvær. Friskt, klart og nydelig. 
Hva synes dere om den nye fargen på neglene? Jeg synes de er litt crazy, men samtidig litt kule. Jeg kommer nok ikke til ha dem i denne faren spesielt lenge, men det var litt morsomt å prøve noe helt nytt. Kjenner jeg meg selv rett så blir det fransk eller nude igjen veldig snart. Nå er jeg akkurt ferdig med dagens kunder, og har hatt en koselig lunsj med to venninner. Jeg liker ikke å innrømme det, jeg som sier at jeg aldri blir syk, men nå kjenner jeg at kroppen veksler mellom varm og kald, hodet verker og halsen er litt sår. Jeg har så lite lyst å bli syk nå, så resten av dagen i dag blir flat ut på sofa med ullteppe, næringsrik mat og en stor kopp te. 

Hvordan er det med dere om dagen, er dere frisk og raske? Jeg har heldigvis funnet enda en ny serie og det gjør det litt enklere å ligge hjemme å slappe av. Vi har kun kommet til andre episode, men er den bra så lover jeg å tipse dere om den. Nå skal jeg komme meg under pleddet og finne frem ullsokkene her. Håper dere får en nydelig torsdag videre, og at dere slipper unna høstforkjølelsen. 

 

Smiiiil Maren 


 

Kom i form - hvor som helst

Full body workout 

Jeg benytter en hver mulighet til å få frem mitt budskap om at trening kan gjøres hvor som helst. Herom dagen fikk jeg en utfordring av en kunde mens vi gikk å skravlet på vei ut etter en PT-time. Vi kom til bakgården bak treningssenteret, og da spurte hun om jeg virkelig mente at det gikk an å få en god treningsøkt overalt, selv i en skitten bakgård. Så da var det jo bare en ting å gjøre, ta det som en utfordring og sette opp en fullkropp styrkeøkt i bakgården. Challenge accepted! Økten gjennomføres med ti repetisjoner av hver øvelse, etter hverandre i en sirkel, uten pause. Etter alle øvelsene er gjort ti ganger, tar du en 1-2 minutters pause, før du kjører på med en ny runde med ti rep pr øvelse. Totalt fire runder. 

Øvelsene er som følger:

 • Pullups 
 • Pushups
 • Dips
 • Boxjumps
 • Bulgarsk utfall
 • Step-ups

Håndstående er bare for lek, men finn gjerne en vegg og øv litt på håndstående hvis du har tid til overs. Øvelse gjør mester, og mengdetrening er hemmeligheten. 
Jeg synes dette var en morsom utfordring, og økten ble jo virkelig god. Hurra for kule kunder med spenstige utfordringer. Test gjerne økten, eller bruk dette som inspirasjon til å se at trening kan gjøres overalt - uansett hvor du er. Det handler bare om å se mulighetene, og tenke litt kreativt. Tar du utfordringen med å lage en annerledes treningsøkt, utenfor treningsrommet? 

 

Smiiiil Maren

 

Ps: Vinnerene av hjemmetrening utstyr er: Anja, Sofie KE og Tonje S. Dere har alle fått mail. Gratulerer <3 

Dere spurte - jeg svarer

Her kommer første del av spørsmålsrunden, jeg har svart etter beste evne, håper dere liker det. Dere har vært så flinke til å stille varierte og gode spørsmål. Det kom en hel haug med spørsmål, og jeg ser for meg at jeg deler opp i totalt tre deler med svar. Her har dere første runde: Hvilken hastighet har du på mølla når du løper intervaller? (Alle mulige typer intervaller)

30/30 intervaller, som er min favoritt, løper jeg på 16-17 km/t, lengre intervller, slik som 1-2 minuttere er på 13-15 km/t. Når jeg jogger over lengre tid er det som regel mellom 9-10 km/t.

Fyller du leppene dine? De ser så himla store ut

Denne kommentaren skal jeg godkjenne, men jeg har mest lyst å slette den. Jeg er så lei av dette spørsmålet!! Jeg har absolutt ingenting i leppene mine, jeg har aldri så mye som vurdert å putte noe i dem. Jeg har hatt store lepper hele livet, og ble solid mobbet for dem i barneårene. Dette har jeg gått i dybden på og forklart utallige ganger tidligere, og jeg ønsker ikke å gjøre det enda en gang. Så ja jeg har "himla " store lepper som du sier, og nei jeg har ikke fylt dem med noe som helst.

Hei! Jeg lurte på hvor den grå genseren du har på deg på snap er fra? Bildet var fra heisen, og genseren var litt høy i halsen. Ha en fin dag

Jeg mener at den er fra Ganni, kjøpt på en butikk som heter Nomi her i Kristiansand. Super myk, varm og deilig genser. Koselig du likte den :) 

Hva er det beste rådet du gir dine PT kunder?

Jeg er opptatt av å snakke mye med kundene mine, bli kjent med dem og finne ut av hvordan akkurat den unike kunden blir motivert, hvordan han eller hun responderer best, og hva som trigger akkurat den kunden. Så tilpasser jeg rådene deretter. Noen av dem er: Lære deg å like prosessen, sett pris på hver lille seier, ha tro på deg selv, og ta eierskap til det de gjør. Gjør det for deg og la det bli en hobby. Vær nyskjerrig og utnytt treneren din maks ved å stille spørsmål. Husk at trening kal være lystbetont og mat skal gi glede :)

Hei! bloggen din er så inspirerende, blir alltid motivert av å lese den! jeg lurer på om du bruker pre workout eller har noe erfaring med det? :)

Ja jeg tar gjerne en pre-workout, eller en energidrikk før trening. Mulig det er mer placebo enn faktisk effekt, men jeg føler det funker. Så enten en pre-workout i form av en shake, eller redbull, nocco eller en sterk kopp kaffe.

Hvor ofte tar du hviledager? Har du fast dagen i uken hvor du ikke trener eller varierer det fra uke til uke hvilke dag du ikke trener og hvor mange dager du har fri?

Ja jeg har alltid én dag helt fri, men går gjerne en tur eller noe annet rolig, eller jeg tar meg helt fri. Styrke trener jeg fire ganger pr uke, og har 3 dager fri, på to av de dagene løper jeg gjerne intervaller, eller jogge rute, går en rolig tur, eller tar helt fri. Jeg har ingen fast plan på hviledager, jeg tar dem når jeg kjenner det trengs. Kroppen sier i fra, og jeg har lært meg å lytte til den. 

Hvor ofte spiser du usunt? (Holder du det kun til helgene?)

Ja jeg prøver å holde det til helgene, men får jeg enormt lyst på noe midt i uken, så lager jeg enten et sunnere alternativ, og hvis ikke det hjelper å unner jeg meg gjerne en liten godsak. Jeg synes ofte godteri smaker enda bedre på en onsdag enn en lørdag. hehe

Spiser du questbarer når du selv ønsker, og hvor mange? Usikker på hvor mye som man bør holde seg til og hva som er bra! Kunne selv gjerne spist en til dagen men det blir jo igjen litt dyrt så prøver å holde meg til 4-5 i uka, men kunne lett spist fler!

Skal jeg være helt ærlig her så må jeg innrømme at jeg har en questbar hver eneste dag, og noen ganger flere om dagen. Har jeg dem i hus, så blir de spist. Sånn er det bare. Jeg har et samarbeid med proteinfabrikken, og har dermed litt for god tilgang på disse questbrene. Så ja, jeg spiser mye questbarer.Teller du kalorier eller spiser du så mye du selv ønsker iløpet av en dag?

Nei jeg teller ikke kalorier, har aldri gjort det og ser ikke for meg at jeg noen gang kommer til å gjøre det.

Hvorfor drikker du så mye redbull egentlig? Er det så lurt da?

Huff nei kanskje ikke, men jeg synes de er så gode, og liker det lille "kicket" jeg får av en energidrikk. Sikkert ikke så bra, men vi har alle våre ting. Jeg prøver å redusere, og har faktisk roet meg solid ned på denne typen energidrikker.

Kunne du startet opp å begynne å poste ukesmeny på bloggen? Hvor du velger en uke i ny og ne hvor du poster et innlegg om hva du skal ha til frokost, lunsj og middag fra mandag-fredag? :)

Herlig forslag, det er klart jeg kan. Supert med sånne bloggtips. Takk 

Hvor lenge har du tanker om at du kommer til å ha bloggen din? Har du begynt å bli lei eller er det fortsatt like kjekt og inspirerende å blogge?:D

Så lenge leserne synes det er spennende, og trofast klikker seg innom så skal jeg fortsette å blogge. Jeg synes det er fantastisk gøy, og storkoser meg med bloggen min. Jeg har overhode ingen planer om å slutte på lang lang tid <3

Har du tips til noen gode lunsjer som er lett å lage og ta med i matboks osv?

Klart det. Wok med kylling er super godt, proteinpannekaker, omelett med skinke, grønnsker og ost er fint å putte i en boks, grovt brød med proteinrikt pålegg, eller hjemmelagde knekkebrød. Ellers er det supert å bruke speltlomper og fylle dem med ulike godsaker, enten så enkelt og godt som ost,salat og skinke, eller tunfisksalat, egg, eller kylling med en spicy marinade og salat. 

Din favoritt bit i smågodtet?

Åå, kun én?  Hmm, fudge tror jeg, eller de figur-sjokoladene som smaker som stratos, eller de fargerike kubene som kalles for kastanjer, eller røde fisker, eller de sure rosa stengene, og alle typer sjokolade. Hehe. Mmmm. Jeg liker så og si alle smågodt bitene fra Candy king. Ja det ble litt flere enn kun én. Hehe.

Kunne du lagt ut noen bilder av leiligheten din og hvordan du har det hjemme hos deg? ser veldig fint ut, og jeg ønsker gjerne inspirasjon! Skal snart flytte ut selv, og trenger litt inspirasjon fra andre.

Åå det kommer masse masse interiør på bloggen fremover kjære deg. Jeg er midt i en liten oppfrisknings-prosess her nå, og det blir SÅ bra. Gleder meg enormt til å vise dere.

Hvordan går det med dig og din kæreste? Tænker I at flytte sammen, eller? (Jeg mener at huske, at du har en kæreste - hvis ikke, så bare glem det :) )

Hehe, det stemmer at jeg har kjæreste. Vi har vært sammen i ca 8 måneder, og har det veldig fint sammen. Vi er faktisk naboer, så vi tilbringer enormt mye tid sammen, og trives veldig godt slik situasjonen er nå <3

Jeg har lest bloggen din fast i mange mange år, du gjør en flott jobb og inspirere meg fortsatt hver uke! Dette er utrolig nok første gang jeg kommenterer da! Hvordan ser du for deg at en sykepleier turnus kan kombineres med å være PT? Jeg er selv nyutdannet sykepleier, men ser for meg å ta PT utdannelse om 2-3år og være PT på siden av. Men lurer da på hvor fleksibelt det er å være PT? Velger du helt selv hvor ofte og hvor mange PT timer en ønsker å ha? Og er det veldig vanskelig å få kunder som ny PT?

Akkurat nå jobber jeg kun som PT og blogger, så jeg har faktisk ikke testet å kombinere PT og full sykepleieturnus. Jeg ser for meg at det lar seg gjøre, fordi du som PT styrer dagene dine selv, men kundens ønsker skal jo også møtes. I en 100% stilling vil jeg tro det blir noe hektisk å jobbe som trener i tillegg, det krever mer enn kun den ene timen du er med kunden din på gymmet. Du skal i tillegg planlegge øktene, kanskje lage kostholdsplaner, lage periodisering og følge kundene dine godt opp. Slikt tar tid og krever en god del mer av deg enn du kanskje tror. Kanskje en litt redusert stilling som sykepleier sammen med Pt er optimalt. Det kan ta litt tid å bygge opp en stabil kundemasse, men så lenge du er villig til å jobbe på, være synlig og utadvendt så kan det gå relativt kjapt. Mitt beste tips er å være tilstede på treningssenteret så mye som mulig, slik at de som trener der får et forhold til deg. Lag et startpakke-tilbud, og ikke vær redd for å jobbe litt dugnad i starten. Vil du det nok - så får du det til ;)

Har du bestemt deg for hunderase??:)

Nei ikke enda, og det er så vanskelig. Jeg elsker Toller og synes den er perfekt, men kanskje en tanke stor ift at vi bor i leilighet. Pomeranien er så ufattelig søt, men er livredd for å få en liten gneldre bikkje. Jeg falt pladask for min venninne sin lille Cavapoo når jeg var i København, og kunne gjerne tenkt meg en slik. Jeg et bilde av en Pomsky og den var bare helt ubeskrivelig nydelig. Så var det dette med blandingsraser igjen da, og at det virkelig ikke var anbafalt. Kommentarfeltet mitt eksploderte jo når jeg nevnte at jeg vurderte en blandingsrase. hjelpes så vanskelig. Men at vi skal ha hund, det er det ingen tvil om, men når det skjer, det er heller litt usikkert.

Jeg mener å huske at du hadde planer om å løpe Rosa-sløyfe løpet i Oslo i oktober? Hvordan ligger du an med treninga mot dette- i den grad det er noe du "trener deg opp" til? Og har du et tidsmål? Ellers er det imponerende at du orker å ta imot disse spørsmålsrundene, når man ser hvor mye rart som kommer! Sikkert inklusive mitt spørsmål også, haha. Ønsker deg ellers fortsatt god helg!  Forresten, bare en ting til: Du spurte her om dagen hvem som inspirerer oss i hverdagen - DU Maren! Du er definitivt en av de som inspirerer mest! Så, keep up the good work<3

Åå skjønne skjønne du, tusen takk for fine ord. Jeg setter så stor pris på lesere som deg. Rosa sløyfe kolliderer med NIH Convention for min del, men jeg har betalt inn kontingenten for å delta på løpet uansett. Jeg skal løpe rundt i min rosa rosa-sløyfe t-skjorte hele oktober måned. Jeg håper å få med meg begge deler, men må nesten det litt an hva jeg får til. Kreftsaken er min hjertesak, som jeg støtter hele året. Dere som har lest bloggen en stund kjenner til min historie med kreft, og historien om min vakre mamma som ble rammet av leukemi 2004. Hun fikk en beinmargstransplantasjon og ble helt frisk. Takket være hvor langt vi har kommet i kreftforskningen fikk jeg beholde mammaen min. Så denne saken kommer jeg til å støtte så lenge jeg lever <3 I forhold til trening relatert til løpet så har jeg ikke tenkt noe på det. Dette er et feel-good løp, som jeg deltar på helt uten tanke eller fokus på prestasjon. Det handler for min del om å være tiltede og vise støtte. 

Kan du vise bilder fra da du var barn? :)

Hehe, så koselig at du spør om det. Jeg måtte sende sms til mamma og be henne sende noen bilder. Hun kunne kanske funnet noen litt finere bilder, men dette var altså det som kom da. Hehe. Til alle som har kommentert om mine store lepper, vel - her er beviset på at de har vært sånn hele livet mitt. Jeg ler og ler, huff som jeg så ut. Legg spesielt merke til den "kledelige" bollesveisen.Hvor lange pleier øktene dine å være? Har du noe fast eller trener du så lenge du ønsker?:)

Sjeldent mer enn 45 minutter på syrkeøktene, og så og si aldri mer enn maks 60 minutter på kondisjonstreningen.

 

Det var alt jeg rakk for denne gang, flere svar er like rund hjørnet. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Ny utfordring på treningsfronten

Jeg er veldig glad i å komme meg ut i skogen, eller benytte tredemøllen for kondisjonstrening, og det er sjeldent jeg benytter meg av noe annet. Det er ikke positivt i mine øyne å kun låse seg til en treningsform, og man burde absolutt variere. Det å trene variert er et must for meg for å ikke miste motivasjonen helt, så i dag satt jeg meg en ny utfordring på treningsfronten.


I dag har jeg stiftet nærmere bekjentskap med romaskinen, og det var både utfrodrende, lærerikt og gøy. For ikke å snakke om god trening. Romaskinen er et litt ukjent kondisjonsverktøy for min del. Jeg fikk derfor god opplæring i teknikk fra en kollega før jeg kjørte i gang. Jeg gjorde det enkelt for meg selv i dag, og byttet rett og slett bare mine faste gode 30 x 30 intervaller som jeg vanligvis har på tredemøllen ut med samme intervall på romaskinen.

Da så økten slik ut:

Jeg rodde først rolig i 5 minutter, så kjørte jeg på med 30 sekunder full guffe, etterfulgt av 30 sekunder pause. Jeg kjørte totalt 15 drag, før jeg roet ned igjen med 5 minutter rolig roing. Fy søren så tungt, og fy søren så gøy! Nå har jeg lyst å høre fra dere. Har du brukt romaskinen mye tidligere? Hvis du har så el veldig gjerne litt fra hvordan du legger opp øktene dine på romaskinen. Hvis du ikke har noe særlig erfaring her så anbefaler jeg deg virkelig  å teste den ut. Prøv deg litt frem, kanskje du bytter ut de vanlige 10 minutters oppvarming på mølla før en styrkeøkt med litt roing, eller kanskje vil du teste mine 30/30 intervaller? 

 

Smiiiil Maren

 

Everyday snapshots

Oh snap <3

Jeg synes snapchat er så artig, og koser meg med å dele små øyeblikk fra hverdagen. På min snap er det mye forskjellig, selvfølgelig mye trening og mat, men også en god del annet. Nye innkjøp, bilder fra turer, oppdatering fra hva jeg har gjort på trening, tips om ulike matretter, handlekurven, kosekvelder, oppdatering på når det har skjedd noe nytt på bloggen osv. Snappen er mer spontan og uhøytidelig enn blogg og Instagram, og jeg synes det er veldig gøy. Dere må gjerne følge med på snappen også hvis dere har lyst, dere finner meg på: marenerdvikSnapchat: marenerdvik

Det er alltid gøy med nye profiler å følge. Har du selv en artig snap du vil dele, eller kanskje du følger noen som du vil anbefale? Alle tips mottas med stor takk. Ses på snapchat!

 

Smiiiil Maren 

 

Jobber mot nye mål

Work in progress

Endelig fikk jeg tatt bilder av min styrkeøkt med fokus på overkropp, og nå kan jeg endelig dele den med dere. I går var jeg ute på tur i Baneheia med en god venninne, og etter turen dro jeg innom Solsiden for å jobbe litt, og forberede den kommende uken med PTkunder. Når jeg først var på senteret fikk jeg unnagjort et par øvelser også, og flere av disse stod på planen.

Jeg har alltid vært glad i baseøvelser, og i det siste har benkpress blitt en fast del av programmet mitt. Jeg jobber gradvis med styrken, og ligger nå på 5x5 på 45 kg. Jeg har et mål om én rep på 55 kg. Benkpress er en litt uvant og ny øvelse for meg, og med en tidligere skulderskade liggende rimelig latent, så velger jeg å jobbe meg sakte men sikkert mot målet. 

Hele overkroppsøkten så slik ut: 

 • Benkpress 5x5
 • Brystpress 10x4
 • Pushups mot benk 12x4
 • Pullups 6-5-4-3-2-1 repetisjoner x 2 
 • Nedtrekk 8x3
 • Sittende roing 8x3
 • Biceps curl med hantler 10x3

Pull-upsene begynner endelig å komme tilbake, og det er utrolig gøy. De er enda tunge som bly, og jeg kan fremdeles ikke forstå hvordan jeg lå på over 10 repetisjoner her like før sommeren. Jeg fokuserer ikke så mye på hvor jeg har vært, men retter heller all energien mot den jobben jeg legger ned nå, og mine fremtidige mål. Flere av dere har etterspurt et innlegg om pullups, og det skal jeg selvfølgelig få laget til dere. 

I dag skal jeg sitte å jobbe en god del timer, og kjenner at jeg virkelig gleder meg til en pause halvveis i dagen med en treningsøkt. Jeg har ikke bestemt meg om det blir en økt på treningsenteret eller en god tur utendørs. Jeg tenker at jeg må kjenne litt på hvor tung jeg er i hodet av å sitte inne foran macen, erfaringsmessig frister det mer med en tur ut enn trening inne på slike dager. I kveld blir det kvalitetstid med kjæresten, og kanskje en rask tur innom familien. Ingen søndag uten litt familietid. De har vært bortreist i noen dager, og jeg gleder meg til å se dem igjen. 

Hva står på din søndagsplan? 

 

Smiiiil Maren 


 

En liten lørdagstreat

A little Saturday treat

Vi startet dagen super rolig og behagelig, med kaffe og frokost. Etterpå dro vi avgårde for en kondisjonsøkt på tredemøllen. 10 minutter gå i motbakke, 10 minutter jogg på 10 km/t etterfulgt av 10 intervaller av 30 sek spurt og 30 sek pause. Så gikk vi rolig ned i fem minutter. Etter trening følte jeg det var på sin plass med en liten treat. Det er jo tross alt lørdag. 

Jeg har sovet i hele 10 timer i natt, og føler meg endelig ordentlig uthvilt. Jeg har blitt anbefalt å teste ZMA, og begynte på det for fem dager siden. Jeg har hørt at dette gir merkelige drømmer og i begynnelsen merket jeg ingenting til det. I natt derimot stod hele verden på hode, og jeg våknet totalt forvirret. ZMA inneholder blant annet kalsium, og magnesium som er smart ift at jeg jogger en god del nå, og generelt trener ganske mye. Jeg har slitt litt med kramper i leggene, og da er magnesium svært gunstig. Det skal også være positivt for bedre restitusjon. Jeg tester alltid ting før jeg anbefaler noe, så jeg fortsetter å teste en god stund til, så skal dere få en ordentlig oppdatering. Er det noen av dere som har testet ZMA? Fortell meg gjerne om dine erfaringer.

Nå skal jeg straks ut på en liten trilletur med en god venninne og datteren hennes. Har du noen koselige lørdagsplaner?

 

Smiiiiil Maren