hits

november 2013

Saturday

Lørdagsmorgen tilbringes med pensumbøker, deilig frokost og hjemmelaget caffe latte. Jeg skal tilbringe hele denne lørdagen på jobb, og prøver derfor desperat å utnytte de tidlige morgentimene til litt eksamenslesing. Eksamensnerver altså, det skal man virkelig ikke tulle med! Jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det med en herlig skål med min favoritt frokost, en stor caffe latte og tente lys.

Frokosten min kjenner de fleste til nå, men en godsak som denne kan ikke nevnes for ofte:

 • 1 boks orginal cottage cheese (250g)
 • 1 eple kuttet i små biter
 • 1 yoplait 0,0% vanilje
 • Blåbær
 • Varme bringebær
 • Toppes med kanel, surkin og usaltede nøtter

 

Her i huset har Nespressomaskinen gått i ett siden tidlig morgen, og jeg priser meg virkelig lykkelig for den. Aldri om jeg hadde kommet gjennom en lang ekamensperiode uten min elskverdige nespresso. Ser nå at det er mulig jeg skulle vasket den litt før den fikk pryde bloggen, men sånn er hverdagen dere, vi har alle litt støv her og der. *ler* 

Nå må jeg lese så det freser i en liten time til før det er tid for jobb-lørdag på Høyer. Lørdager er alltid den gøyeste dagen å jobbe, folk har fri, har godt tid og er i godt humør. Nå som juleshoppingen er i gang er det ekstra gøy, og ekstra mye folk. Jeg satser på en innholdsrik og hektisk lørdag, slik at jeg ikke fåt tid til å tenke på bøkene som ligger hjemme å gir meg dårlig samvittighet. Hehe. 

Nyt lørdagen kjære dere, kos dere - det er jo helg!

 

Smiiiiil Maren

BLACK FRIDAY

Black Friday er en festlig greie, det markerer på en måte starten på julehandelen. Det kalles black friday fordi det skal markere den dagen handelstanden går fra røde tall til svarte.  Fredag 29 november er altså black friday, og dette markerer min fantastiske sponsor Proteinfabrikken med et enormt salg!

Det beste er at hos Proteinfabrikken så lar de tilbudet gå hele helgen, og ikke kun i dag. Det ryktes om 40% rabatt og oppover!  Her er det virkelig gode muligheter for å sikre deg dine faste kostilskudd, teste ut noen nye eller få unna litt julegaver. Jeg skal så absolutt utnytte black friday til å fylle opp litt. Jeg har følgende varer i min handlekurv nå: 

 

 • Ferdigmiks med lavkarbo-brød. - Så enkelt å lage, og nydelig på både smak og næringsinnhold.
 • ZMA for restitusjon og økt søvnkvalitet
 • Hamstrer sukrilett - bruker dette flere ganger om dagen.
 • Sunnifiserte marshmallows - perfekt alternativ til godteri
 • Ferdigmiks med lavkarbo vaffelmiks - disse er godkjent av hele min familie.
 • Ferdigmiks med lavkarbo pizzabunn - denne er helt genial, og til 19kr posen er det ikke noe å tenke på!
 • Proteinbarer - jeg prøvde å la vær, men disse er bare for gode! 
 • Salget er en super mulighet til å teste ut en ny smak på proteinpulver

 

Som dere skjønner er et enormt mange gode tilbud man kan benytte seg av. Jeg vil spesielt tipse dere om Easy-living serien. Jeg skal overhode ikke slanke meg, men jeg ønsker ikke å spise masse sukker likevel. På den andre siden så elsker jeg bakevarer, og dermed har jeg utviklet et bunnsolid kjærlighetsforhold til disse produktene. *ler* Den nøytrale kakemiksen er genial som basis for et hvert bakeverk. Vafflene har hele min familie fått servert uten at de visste at det var en sunn versjon, og de synes de var fantastiske. Pizzabunnen har jeg brukt mange ganger, her også uten å si at den var lavkarbo og alle som har spist den har likt den så godt. Lavkarbobrødet har jeg flere ganger bakt opp i store mengder for så å skjære det opp og fryse det ned. På den måten har jeg alltid ferskt deilig brød med et supert næringsinnhold. Disse produktene er supre for meg, og jeg tror flere av dere vil like dem!

Jeg vil til slutt også tipse dere dere om at Proteinfabrikken har tatt inn et nytt klesmerke - MARIN ALPIN. Jeg synes denne jakken ser utorlig fresh ut, og gleder meg til å titte litt mer rundt på nyhetene PF har kommet med. Med disse tipsene ønsker jeg dere en riktig god BLACK FRIDAY, løp og kjøp!

 

Smiiiiil Maren

 

Big Surprise

Titter innom for å gi dere et smart lite tips! I morgen må dere følge med på BLI VAKKER sine nettsider, her vil det nemlig dukke opp en stor og fantastisk overraskelse!! Det er alt jeg kan fortelle dere nå, så ta meg på ordet og ta turen innom Bli vakker i morgen, fredag 29 november. Du vil ikke angre! Hihi, jeg liker veldig godt å være litt hemmlighetsfull, spesielt når det gjelder noe så positivt som dette. Jeg vet at mange planlegger å kjøpe julegaver over nett, og kanskje vil det spesielt lønne seg for dere å følge med i morgen *smiler lurt*

Med det ønsker jeg dere en fortsatt herlig torsdag, jeg sitter med stumpen godt plantet på lesesalen, og her blir jeg nok noen timer til. All work - no play, men heldigvis ikke lenge igjen. 

 

Smiiiiiil Maren

Egentid

Jeg sitter her med en stor kopp kaffe, og forsøker å legge en plan for de neste 14 dagene. 2 små uker på er alt av eksamner unnagjort og jeg skal kose meg med venner, familie, julegaveshopping, masse trening, og jobbing på fantastiske Høyer. Jeg gleder meg så enormt! Jeg har også en liten Oslotur planlagt for et spennende møte, dette skal jeg komme tilbake til! Mange baller i luften krever en plan, og så lenge jeg har kontroll på hva som må gjøres når, hva som skal gjøres innen hvilken tid og hvordan jeg skal gjøre det så går dette helt fint. En positiv innstilling har enormt mye å si, så jeg velger å si at jeg gleder meg til de neste hektiske 14 dagene. Jeg trives når jeg har mye å gjøre, og opplever faktisk at jeg blir mer effektiv av travle dager. 

Hvordan er det med dere for tiden? Regner med flere styrer med avsluttende eksamner, eller hektiske perioder på jobb nå i førjulstiden? Får dere kontroll på alt dere skal av jobb/skole/trening/venner/familie? Del gjerne litt i kommentarfeltet, jeg blir så glad når dere fortellere litt om dere selv. Jeg føler vi blir kjent på den måten, og det er så utrolig koselig. 

Minner om Vixen blog awards. Stem gjerne på meg som årets treningsblogg ved å trykke på bildet, eller trykk HER

Uansett hvor hektisk det er så husk å ta vare på deg selv midt oppi det hele! Om du ikke få til en hel dag til deg selv, så sett av en kveld, eller en time til deg selv. Gjør det tl DIN tid hvor du gjør noe hyggelig bare for deg selv. Enten om det er en treningsøkt selv om du kanskje burde vært hjemme å vasket til jul, eller et langt varmt bad med en ekstra god badeolje, tente lys på badet og deilig musikk, selv om du kanskje burde lest til eksamen. Dra på cafe med en veninne, dra på kino, ta deg en lang tur i skogen, bestill en hudpleie time eller en massasjetime. Det kan også være så herlig og enkelt som at du setter av en times tid til å lese de nyeste magasinene mens du nyter en stor kopp te i fred og ro. Vi er alle ulike, og har ulike ting som gir oss pusterom og lave skuldre. Kjenn etter og fikk ut hva du har lyst å gjøre for deg selv. Make today YOUR day! 

 

Smiiiil Maren


Fleur De Santé

Jeg hadde så mye adrenalin i kroppen etter praktisk eksamen i dag  at jeg måtte få det ut med en solid treningsøkt. Når jeg endelig kom meg hjem, kjente jeg hvor utrolig sliten jeg var. Det tar på med eksamen, og jeg har gått med høye skuldre og vært så nervøs i lang tid. Nå er det verste over, og jeg kan endelig senke skuldrene. Det har jeg gjort på den beste måten - med en lang varm og deilig dusj med deilige produkter. 

Mine nye kroppsprodukter fra Fleur De Santé har en beroligende effekt, og det kunne ikke passet meg bedre akkurat i dag. Den yogurtbaserte kroppskremen og dusjkremen inneholder ekstrakt fra bringebær og lukter helt nydelig. Produktene er yogurtbasert , det betyr at de har fukighetsgivende og mykgjørende egenskaper, som resulterer i en deilig myk hud. Produktene fra Fleur De santé egner seg godt til sensitiv hud. 
Jeg trener mye og det betyr at jeg dusjer svært ofte. Dette fører til at huden min blir utorlig tørr hvis jeg ikke tar godt vare på den. Dette gjelder spesielt nå som vinteren er her, og den kalde luften i kontrakst til den varme luften inne fører til at huden tørkes ut. Jeg er helt avhengi av å smøre huden min godt med gode produkter som garanterer god fuktighet. 

Fleur De Santé var et nytt merke for meg, men jeg er så glad for at jeg har oppdaget det. De er så deilige, og prisen er virkelig ingenting å si noe på. Disse produktene skal bli flittig brukt hos meg fremover. 

Har noen av dere testet disse produktene før?

 

 

Smiiiiil Maren

Redaksjonelt samarbeid

Eksamen

Jeg legger meg flat og beklager for manglende oppdateringer. Jeg kan nesten ikke huske sist det gikk en dag uten at jeg oppdaterte bloggen, men i går ble det altså bloggfri dag på denne frøkna. Grunnen er enkel - EKSAMEN. I hadde jeg en praktisk eksamen på skolen som jeg har gruet meg så mye til at jeg nesten ikke kan forklare det. I går gikk derfor med til forberedelser, og siste pugging. Jeg var så stresset og så bekymret for denne testen at jeg rett og slett ikke klarte å ha fokus på noe annet. Testen gikk strålende, og jeg bestod med glans. Tenk å bruke så enormt mye tid og krefter på å grue seg så mye til noe som gikk så fint. *ler* Nå har jeg senket skuldrene, og funnet frem smilet igjen. Den følelsen etter en vellykket eksamen er nesten bedre enn trenings endorfiner - men bare nesten!

Slik har jeg brukt de siste dagene før eksamen, sittende i sykesenga og lest på prosedyrer. De sengene der er overraskende gode skal jeg si dere, optimale leseforhold til en eksamen i sykepleiepraksis.

I kveld skal jeg kose meg med bloggen, svare kommentarer og poste innlegg - jeg har så mye jeg har lyst å dele med dere. Takk for at dere er tålmodige, og tusen takk for alle søte kommentarer jeg får fra dere nå i eksamenskaoset både her på bloggen, på mail og på instagram. Jeg må ha de fineste og mest omsorgsfulle leserene som er. Jeg leser om mobbing og hetsing på nett, bloggere som oppleve å få så mye grusomt slengt etter seg, og da blir jeg så takknemlig for dere. Jeg kan telle på en hånd de få negative tingene jeg har opplevd fra mine lesere, ellers er det kun positivitet og entusiasme fra dere. Tusen tusen takk.

 

Smiiiil Maren


Superfood

I sammarbeid med Proteinfabrikken

Tusen takk for alle god bedring ønsker i går, det hjalp tydeligvis for i dag er formen mye bedre. Jeg har stor tro på at man kan styrke immunforsvaret og helsen generelt med kostholdet. Jeg tror at med et variert og godt kosthold bestående av rene råvarer, masse frukt og grønt, sunne fettsyrer, grove karbohydrater og gode proteinkilder så kommer man veldig langt.

Jeg liker også å optimalisere med å ta en green-drink på morgenen før jeg spiser frokost. De dagene jeg har god tid lager jeg gjerne en smoothie med 1 scoop hvetegress, 1-2 dl eplejuice, raspet ingefær, 1 ts kanel og en pære kuttet i biter. Det er så enkelt som at jeg putter alle ingrediensene i blenderen og tilsetter litt ekstra eplejuice eller vann hvis det er nødvendig for å få en perfekt konsistent.  På dager hvor det er litt mer hektisk blir det chlorella blandet i eplejuice (uten tilsatt sukker) og vann. Jeg tar 1 scoop chlorella og blander i et halvt glass eplejuice og fyller opp med iskladt vann. Et tips er å drikke drinken med sugerør, ellers risikerer du å bli grønn både på og mellom tennene. *ler* Jeg snakker av erfaring!Når jeg startet med greens, så tok jeg kun hvetegress. Nå har jeg gått over til å bruke både hvetegress og chlorella. Hvetegress bruker jeg mest i smoothie, mens chlorella tar jeg ofte som en green-shot eller green-drink på morgenen. 
CHLORELLA er en ferskvannsalge fullpakket med naturlige næringstoffer. For at dette ikke skal bli en lang og kjedelig utredning om hvor fantastisk chlorella er, så skal dere få et par punkter istede:

 • Regulerer blodtrykket og balanserer blodsukkeret
 • Styrker immunforsvaret
 • Demper sukkersuget
 • Inneholder 39 ulike vitaminer, mineraler og aminosyrer
 • 3 ganger mer proteiner enn rent kjøtt
 • 3 gram (1 ts) dekker hele dagsbehovet for vitamin C
 • 10 ganger mer betakaroten enn gulerøtter
 • 10 ganger mer kalsium enn melk
 • Du må spise 3-5kg grønnsaker for å få i deg samme mengde vitaminer, mineraler og aminosyrer som i 3 gram Chlorella.

 

HVETEGRESS er lett fordøyelig og full av næringstoffer. Hvetegress består av 70% klorofyll, som styrker cellene, nøytraliserer skadlige stoffer i kroppen og avgifter leveren.  Hvetegress inneholder 17 aminosyrer, 92 ulike mineraler ( for å nevne noen: jern, kalsium, fosfor, magnesium og kalium) Hvetegress er rik på vitamin A og B. Hvetegress har mange positive effekter, for å oppsummere:
 • Øker energinivået
 • Avgifter kroppen
 • Godt for ledd, hud og fordøyelse
 • Styrker immunforsvaret

 

Jeg kan kun snakke for min egen del, og jeg føler at denne grønne drinken gir meg et energiboost i hverdagen, og spesielt nå i vinterhalvåret. Som sagt så varierer jeg hvordan jeg tar den, og jeg anbefaler dere å teste ut smoothie-varianten hvis du ikke er så glad i å ta den kun med vann (eller eplejuice). 

 

Smiiiiil Maren


 

Søndag

Jeg har enda ikke vært utenfor døren i dag, og det føles helt okei. Kroppen spiller virkelig ikke på lag i dag, og de har resultert i både feber og kraftig hodeverk. Dette har jeg jo overhode ikke tid til nå midt i eksamenskjøret. Jeg stod opp tidlig for å lese, men forstod kjapt at det var uaktuelt med slik dundrende hodeverk. Jeg la meg nedpå litt for det som skulle være en 20 minutters powernap, og våknet nesten 3 timer senere - akkurat tidsnok til å rekke familielunsjen. Mamma, pappa, storebror, min vakre høygravide svigerinne og meg koste oss med tidenes søndagslunsj. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn slike måltider, og i dag var det flere av mine favoritte som fant veien til lunsjbordet:

 • Helstekt roastbeef
 • Aspikk
 • Nystekte rundstykker
 • Eggerøre
 • Røket laks
 • Stekt sopp og løk
 • Hjemmelaget potetsalat
 • Tomate og agurk

 

Nå har min skjønne familie dratt, og jeg har vendt tilbake til bøkene for å gjøre et nytt forsøk på litt pensumlesing. Feberen holdes i sjakk med paracet, og energinivået lures opp av smågodt og kaffe. Jeg har stor tro på at koffein i kombinasjon med sukker vil gi akkurat nok energi til et par timer med eksamenslesing. Friske roser har jeg også handlet inn, jeg har nemlig stor tro på at alt blir bedre hvis man har det delikat og fint rundt seg. Så her sitter jeg da, med bøker strødd utover hele bordet, friske roser og smågodtskåla. Klokken nærmer seg 18 og det ser stygt ut som denne frøkna ikke kommer seg utenfor husdøren i det hele tatt i dag. Trening er uaktuelt med feber og skranten form, så da får jeg ta til takke med en sofasøndag. Når jeg tenker meg om er det i grunnen bare deilig! Hva er deres søndagsplaner ? 

 

Smiiiiil Maren


SIMPLY FRESH

Et smart, enkelt lite tips for å drikke mer vann - kutt opp frisk sitron eller lime og legg det i vannet, gjerne sammen med isbiter. Et så enkelt lite grep kan gjøre at vannet blir så mye mer inbydende, delikat og fristende. Jeg liker også godt å putte friske bær i vannet, bringebær og rips er supre alternativer. Et annet smart tips er å fryse bær inn i isbitene. Det ser så dekorativt og lekkert ut i vannglasset. 


Har du frisket opp drikkevannet ditt på denne måten? Hva er din favoritt? 

 

Smiiiil Maren

Endorfiner og garderobehygge

POW, så var denne fredagen sparket i gang med en power-morgenøkt på solsiden. Nå i eksamensperioden trener jeg helt uten noe plan eller struktur, dette fordi det er helt lotto når jeg får tid til en treningsøkt. Forrige uke ble det vel to skikkelige økter, og denne uken har det kun blitt kondisjon og en ussel liten styrkeøkt. Jeg kjenner at selv om eksamen nærmer seg og nervene står i høyspenn grunnet for lite lesetid, så MÅ jeg prioritere å få inn en mini treningsøkt her og der. Jeg har det rett og slett ikke bra når jeg ikke får ut energien og vært i aktivitet. I dag satt jeg derfor klokken på 05.45 for å rekke en liten økt før lesesalen skulle inntas. Etter fire slumringer på alarmen kom jeg meg opp, og ved hjelp av en trippel espresso og superhappy energi-musikk på radioen kom jeg meg avgårde til gymmet. Jeg angrer ALDRI på en treningsøkt, og uansett hvor trøtt jeg på morgenen så er jeg alltid like overveldet av endorfiner og treningsglede når jeg er ferdig. I dag var intet unntak. Jeg var så blid etter økten at jeg fikk en ny venn i garderoben. *ler* Jeg skravlet i vei til dette herlige menneske jeg aldri har møtt før, som om vi skulle vært nære venner. Uten tvil den hyggeligste gardedobesosialiseringen jeg har opplevd.

Nå har jeg plassert meg i kantina på universitetet. Planen var egentlig å sitte her i kun 10 minutter for å ta en kaffe, sjekke mailen og oppdatere bloggen. Vel nå har det gått 1 time og 10 minutter, og jeg har fått i meg både kaffe og skolebolle! Jaja, det  er jo fredag, og skolebollen ble jeg spandert på av en skjønn medstudent - man sier jo ikke nei takk når noen kjøper en bolle til deg. Mmmm! Nå skal jeg forsøke å legge bort alle ting som ikke omhandler skole og få unna litt eksamenslesing. 

 

Smiiiil Maren

Vipper og tatovert liner

Denne dagen har gått i ett, uten en eneste liten timeout til å oppdatere verken blogg eller mailsboks. Jeg startet dagen på fantastiske NIMUE HUD. Som de fleste av dere lesere vet har jeg hatt vippeextentions i mange måneder. For en drøy måned siden tok jeg dem av for å sjekke hvordan det lå ann med mine egne vipper og for å gi dem en pause. Jeg var mildt sagt nervøs når jeg skulle fjerne dem, jeg har hørt så mange skrekkhistorier om jenter som har mistet sine egne vipper etter extentions. Til min store glede var mine egne vipper helt tipp topp stand og uten en eneste liten skade. Jeg har gått ca 6 uker uten vipper, og nå var det på tide å sette på nye. Denne gangen har jeg satt på Mink-vipper og de er bare så ubeskrivelig vakre. Silkemyke og nydelige. Som alltid sovnet jeg som et lite barn når flinke Hanne på NIMUE HUD satte dem på. Resultatet ble perfekt, og jeg er så glad for å ha bambi-vipper igjen. Jeg sparer så mye tid på å slippe å sminke meg om morgenen, og det er så deilig å herlig å se litt freshere ut igjen. Jeg fikk også vokset og farget brynene mens jeg lå der i dag. Nimue-jentene mine altså, jeg er så glad i både Anita og Hanne. De gav meg et vidunderlig avbrekk fra en hektisk og stressende eksamenshverdag. Jeg føler meg som en prinsesse når jeg er på Nimue, og resultatet blir alltid bra. Både Anita og Hanne er perfeksjonister og enormt dyktige i faget. Jeg stoler 100% på disse damene, og kommer aldri til å gå noe annet sted. Husker dere at jeg fortalte dere at jeg hadde gjort en litt spennende ting som jeg skulle fortelle dere senere. Jeg lot dere gjette på hva jeg hadde gjort, og de utroligste ting ble foreslått. Alt bra botox, til restylane. Jeg kan herved avkrefte at jeg har sprøytet noe som helst inn noe sted. Jeg har gjort noe som for meg virket nesten mer skremmende som å sette en sprøyte i ansiktet, jeg har nemlig tatovert liner over øyet (!) Jenta med nåleskrekk dere, det er jo helt vilt. Jeg har til og med gjort det to ganger, for optimalt resultatet. Jeg skal ærlig inrømme at det var vondt, men ikke uutholdelig vondt. Jeg er ikke spesielt tøff på slike ting, og jeg klarte meg faktisk helt fint. Lineren min er helt tynn og utrolig delikat. Dyktige Anita på Nimue har gjort en fantastisk jobb, og jeg kunne ikke blitt mer fornøyd. Nå som vippene også er på plass er jeg stålende fornøyd. Hva skulle jeg gjort uten mine Nimuejenter, de fikser absolutt alt!

Har noen av dere tatovert makeup?  eller kanskje noen har testet vippeextentions?

Jeg vet mange jenter ønsker jeg nydelige Bambi-vipper til julebordsessongen. Anita og meg er derfor i tenkeboksen på å stelle i stand en spennende julekonkurranse til dere, hvor vinneren får en prisessedag hos NIMUE HUD med vippeextentions, forming/farge av bryn og hele pakken for å føle seg super fresh til julebordet. Hva synes dere jenter, er dette noe dere kunne tenke dere? 

 

Smiiiiil Maren

Sponset behandling

 

Sunn og frisk frokost

God morgen hjerter

Jeg titter innom dere for å ønske dere en nydelig onsdag, og for å komme med et litr frokosttips. Denne lille lekkre saken spiser jeg gjerne som frokost, eller som et mellommåltid i løpet av dagen. Yogurt, bær og musli er ingen ny oppfinnelse, men det å dandere det på en deilkat og innbydende måte i et høyt glass synes jeg er en spennende ide. Det er mange som sliter med å få i seg frokost, og kanskje det kan hjelpe hvis maten ser litt ekstra delikat ut ? Denne kan også fungere supert som et sunt alternativ til dessert. Bruk en vanilje yogurt i bunn, honningsøtet musli, vanilje kesam, og friske bær toppet med sukrin for eksempel. Det vil bli en sunn, frisk og delikat dessert.

Smakene kan varieres i det uendelige. Bytt gjerne ut musli med havregryn eller den typen frokostblanding du ønsker, tilsett også gjerne nøtter. Jeg har testet både med blåbær, jordbær  og annen type frukt som topping. Ulike typer smaksyogurter kan også brukes. Gresk yogurt er supert å ha i et slikt frokost-glass, det er også smart fordi gresk yogurt har et høyt innhold av proteiner. Prøv deg frem med ulike smaker og finn din favoritt. Min favoritt er nok den på bildet, eller en variant med vaniljeyogurt, musli med usaltede cashewnøtter, gresk yogurt , toppet med friske jordbær og permision frukt. Gjerne med et lite dryss av kanel.

 

Smiiiil Maren

Sykesøster Erdvik

Som flere av dere vet så holder jeg på med en bachelorgrad i sykepleie. Jeg går sykepleien for å lære enda mer om menneskekroppen. Jeg har jobbet i flere år som personlig trener for friske mennesker som ønsker å endre sin livsstil og bli en bedre utgave av seg selv. Det jeg ser i mitt yrke som personlig trener er at vi  som befolkning blir større og større, og desverre også sykere og sykere. Det er sjeldent jeg møter en kunde som ikke har vondt noe sted, eller sliter med en eller annen form for skade eller begrensning. Det er også desverre slik at flere og flere av befolkningen utvikler livsstilssykdommer som diabetes, fedme og høyt blodtrykk. Dette er frustrerende å se på, og jeg ønsker så sterkt å gjøre noe med det. Jeg har jobbet forebyggende som PT i lang tid, nå er det på tide å begynne å jobbe med de faktiske problemene. Jeg føler behovet for å styrke grunnmuren min i form av mer faglig tyngde rettet mot det syke mennesket. Jeg har lært enormt mye allerede, og det har vært spennende og ikke minst utfordrende for meg å snu fokuset fra rollen som "trener/coach/motivator"  til sykepleier. Jeg er nå midt i eksamensperioden, med mange store utfordringer foran meg. Dette er nytt og utfordrende, men jeg kjenner at jeg trives i læringsprosessen og gleder meg til tiden fremover. Her ser dere meg i aksjon på dagens eksamensøving. På bildet setter jeg en subcutan injeksjon på en medstudent. Hvem skulle tro at jeg for kun noen uker tilbake hadde en stor skrekk for sprøyter. Jeg liker fremdeles ikke å bli stukket, men det å sette injeksjoner er noe av det mest spennende jeg gjør. Nå har dere altså fått et lite innblikk i hva mine dager går ut på for tiden - øving på sykepleieprosedyrer, eksamenslesning og nervøse eksamensutbrudd. Godt det hele er over 12 desember. 

Nå skal jeg legge bort alle tanker om ekamen og kose meg med et digert fruktfat og Broen på opptak fra i går. 

 

Smiiiil Maren

Stepping it up

Good morning sunshine

Jeg har offesielt gått inn i eksamensmodus, og alt som ikke handler om pensum må foregå før soloppgang eller etter solnedgang *ler*.  Det betyr at treningen må legges til tidlig tidlig morgen, eller sen kveld. Jeg presterer ikke på trening på kveldstid, og derfor blir det fryktelig tidlige morgener på denne frøkna for tiden. I dag ringte klokken allerede kl 05.15, og kl 06.00 var jeg på trening. Det føles brutalt når klokken ringer, men når man først er i gang, og spesielt når man nærmer seg slutten er det ganske så deilig. Etter en lang god dusj, og litt påfyll av energi er god-følelsen komplett. Som nevnt for dere tidligere så prøver jeg å variere cardioen min litt. I og med at jeg har slitt med både knær og beinhinner tidligere prøver jeg å skjerme knærne mine litt. I dag ble det en tur på steppen. 45 svette minutter og krampetendenser i rumpa satt standarden for denne tirsdagen. Genialt med en kondisjonsform som både får opp pulsen, og virkelig utfordrer lår/rumpemuskulaturen. Nå er jeg på plass på universitetet og her blir jeg nok resten av dagen. Flere av dere har etterlyst litt mer matinspirasjon, og det ønsket skal jeg selvfølgelig imøtekomme. Jeg blir så glad når dere engasjerer dere og kommer med ønsker for bloggen. Fortsett med det! Eneste problemet i forhold til å dele matinspirasjon er at kostholdet i eksamensperioden er litt anderledes enn vanlig, og helt ærlig er det ikke spesielt mye sunn inspirasjon å hente der. Noen sunne fornuftige måltid blir det jo, og de skal jeg selvfølgelig bli flinkere til å dele med dere. Jeg legger mye matbilder ut på Instagram, så følg meg gjerne der for litt tips til sunne måltider. 

Nå roper bøkene på meg her. Ha en deilig tirsdag dere, mer fra denne kanten senere!

 

Smiiiil Maren

Ny magefavoritt

Det har vært stor etterspørsel etter mage-øvelser her på blogge, så hva er vel bedre enn å kickstarte denne uken med et tips til en super mageøvelse. Magetrening er en av mine svake sider, jeg har nemlig vært så idiotisk at jeg har nedprioritert magetreninge fordi jeg fra genetikkens side har relativt lite fett på magen , og dermed tenkt at det ikke var dte område jeg måtte jobbe spesifikt med. Så feol kan man ta. En sterk mage/core/kjerne er grunnmuren til alt - og jeg kan virkelig ikke få presisert viktigheten av en sterk kjerne tydelig nok. 

Jeg synes ikke det er spesielt gøy å trene mage, og jeg har derfor forsøkt å være litt kreativ med mageøvelsene mine i håp om å gjøre dem litt mer spennende. Ballen dere ser på bildet har blitt et supert hjelpemiddel i magetreningen min, og min nye favorittøvelse (som overhode ikke er ny for de fleste, men ny i min treningshverdag) utføres selvfølgelig på ball.

Tights og topp fra CASALL

Jeg står i planke-posijson med albuene på ballen istede for på gulvet. Pass på å suge inn navlen og stramme magen, ned med rumpen, stå slik at albuleddet er like under skulderleddet. Det å stå slik er utfordrende nok i seg selv. Dersom du ønsker å gjøre øvelsen enda tyngre skyver du albuene litt fremover, samtidig som du holder en stram fin positur i kroppen. Ikke la hoften falle ned, eller stikk stumpen opp i været - rett som en planke! Denne bevegelsen kan du gjenta, skyv albuene frem, hold i 5 sekunder, og kom tilbake til utgangspossisjon (vanlig planke, som vist på bildet) skyv frem igjen, hold, og kom tilbake til startposisjon. Denne øvelsen er genial både fordi den er grisetung og super effektiv, men også fordi den er litt morsommere enn vanlig planke i mine øyne.

Del mer enn gjerne dine mage-favoritter i kommentarfeltet. Sharing is caring vet dere, og med det ønsker jeg dere en strålende og sprek mandag.

 

Smiiiil Maren

Baneheia

I dag startet jeg søndagen med en time helt alene langt inne i skogen. Jeg startet turen i vakre baneheia, og vandret innover på stier jeg aldri har vært på før. Været i Kristiansand er helt magisk i dag, og Baneheia har aldri sett finere ut. Rødorange blader på bakken, speilblankt vann, nydelig klar luft og ikke et vindpust. Jeg har litt å tenke på om dagen, føler jeg dratt i så mange ulike retninger at jeg er redd jeg slites i stykker snart. Når man har litt å tenke på finnes det ikke noe bedre enn en lang tur alene i skogen, det gjør hvertfall underverker for meg.

Nå skal søndagen bare nytes, pensumbøkene ligger å skuler på meg, men jeg velger å ignorere dem i et par timer til. Sofa, gossip girl og vaffler står på menyen. Søndagskos!

 

Smiiiiil Maren


SUPERSALG

God søndagsmorgen hjerter

Titter innom for å tipse dere om at Bli vakker har  20% på hele butikken. Her kan man virkelig sikre seg mange godbiter til seg selv, eller kanskje et par julegaver? Jeg skal snart i gang med å lage et par innlegg om diverse  julegavetips. Jeg elsker jul, og jeg elsker å kjøpe gaver, så det er bare å glede seg til inspirerende gavetips-innlegg. Under ser dere noen av mine favoritter. Kremene fra Victoria secret lukter himmelsk. Mine favoritter er Mango temptation og Vanilla lace. 

Salget varer frem til tirsdag. Ta en titt innom BLI VAKKER og finn dine favoritter. 

 

Smiiiil Maren

 

ÅRETS TRENINGSBLOGG


Det er med stor glede vi kan informere om at DU er en av semifinalistene i kategorien Årets treningsblogg."

 

Jeg mottok en fantastisk fin mail i går hvor det stod at FITLIVING er nominert, og nå videre til semifinale i VIXEN BLOG AWARDS!! 

Jeg kan nesten ikke tro det - smilet går hele veien rundt her. Så utrolig stas. Tusen tusen takk til de som har nominert meg, jeg blir helt rørt av sånn jeg. Nå er jeg altså videre til semifinalen, og med deres hjelp kan jeg nå helt til finalen. Dersom dere har lyst å stemme på meg til årets treningsblogg så kan dere gjøre det HER.

 

Jeg setter så pris på at hver og en av dere i det hele tatt er innom her på bloggen, og nå hadde jeg blitt uendelig glad for deres stemme <3 

 

Et ekstra stort smil fra en overrasket og takknemlig frøken

 

 

Fredagstrim og helgekos

Denne fredagen har jeg virkelig kost meg. Jeg startet dagen med en morgentur jeg sent vil glemme. Jeg dro ut i akkurat rett tidspunkt slik at jeg fikk oppleve en helt magisk soloppgang. Det satte virkelig standarden for denne fredagen. For en vakker by Kristiansand er. Man glemmer å sette pris på alle de vakre turområdene, og alle mulighetene denne byen byr på når det kommer til ute aktivitet. I 60 minutter koste jeg meg i klart fint høstvær, med elva, havet og bystranda å hvile øynene på. Sjekk gjerne ut min instagram for nydelige bilder fra turen. Instagram: marenerdvik

En liten styrkeøkt har det også blitt tid til. I dag fokuserte jeg på bryst og skuldre. En effektiv og kjapp økt på Solsiden, hele økten var unnagjort unnagjort på en drøy halvtime.6-8 rep x 3 sett av følgende øvelser:

 • Benkpress
 • Brystpress med hantler
 • Flies i kabel
 • Skulderpress 
 • Sidehev
 • Militærpress

 

På vei hjem dro jeg innom matbutikken og gjorde unna den obligatiske fredagshandelen. I handlekurven min i dag var det både melkesjokolade, sørlandschips og peanøtter, men det er helt i orden - det var nemlig et lass av sunne ting der også. Jeg koser meg med den beste samvittighet i helgen, og det smaker ekstra godt fordi det kun skjer i helgen og ikke hele uken. 

Hva er deres helgeplaner? 

 

Smiiiiil Maren


Styrkeøkt og matfest

I dag har jeg vært langt utenfor min egen komfortsone, jeg har nemlig hatt muntlig fremlegg med etterfølgende utspørring fra forelesere og opponentgruppe. Kjære vene som jeg gruet meg, og fy søren så mye jeg har lest. Puh!! Det har vært noen tøffe lange dager, med lite søvn og mye lesing. Det er godt å ha en unnagjort, men desverre er det tre eksamner før jeg kan senke skuldrene. Jeg velger å fokusere på den ene som ble unnagjort i dag, det gikk nemlig veldig bra. Så er det bare å bøye nakken, og stå på videre!

Jeg feiret det gode resultatet i dag med en styrkeøkt. Ja for meg føltes det faktisk som en feiring. Jeg elsker å trene, og nå i eksamensperioden får jeg overhode ikke trent så bra som jeg ønsker. Lesing blir prioritert og det går desverre utover styrkeøktene mine. I dag føltes det derfor som det eneste riktige å feire med en solid styrkeøkt på ben og rygg. Jeg startet økten med et drøyt kvarter på foamrolleren. Det gjør virkelig undeverker for bena, og jeg kjører enkelt Ass to gras i knebøyen etter en runde med foamroller.I dag ble det følgende øvelser:

 • Dype knebøy
 • Strakmark
 • Nedtrekk
 • Pullups
 • Sittende roing

 

Etter trening var det avgårde til Høyer for noen timer jobbing. Nå er stumpen endelig plassert i soffaen etter over tolvt timer på farten. Middgen som akkurat ble fortært skulle jeg virkelig ønske jeg tok bilde av. Den bestod av:

 • 4 store fiskekaker - Jacobs utvalgte
 • 200g krydderlaks, 
 • Et helt brokkolihode
 • 2 gulerøtter, 
 • Et halvt salathode, 
 • Mais, agurk, tomat, 
 • Stekt sopp & løk 
 • 3 kokte egg. 

 

Jeg måtte ha to tallerkner for å få plass til alt. Nå er jeg så mett at jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg selv *ler*. Jeg varmet fiskekakene, laksen var ferdig fra ferskvaredisken, grønnsakene ble dampet, eggene kokt, soppen og løken ble stekt, salat og agurk ble kuttet opp før jeg toppet det hele med mais. Walden Warms honey dijon dressing som tilbehør. Steike for en fest for ganen!

 

Smiiiiil Maren

 

Morgentrening

Denne frøkna er latterlig stressa om dagen, og det merkes på både kropp og hode. Det er 6 år (!) siden jeg var ordentlig student, og jeg hadde faktisk glemt hvor grusomt sliten man blir av eksamenperioder med konstant dårlig samvittighet for at man ikke leser, nervøsitet for eksamen og generelt kaos i hode. Jeg har funnet en finfin måte å få utløp for studiefrustrasjonen min, og det er morgentrening. Jeg elsker å starte dagen med en real svetteøkt, før stumpen settes ned på skolebenken og blir der resten av dagen. Flere timer uten bevegelse annet enn i håndleddet  er direkte ubehagelig for denne kroppen, og løsningen har derfor blitt morgentrening. 45 minutters svettefest før studiedagen starter gjør underverker for konsentrasjonen, enten om det er kondisjonstrening eller en solid styrkeøkt. Kluet er å gjøre det på morgenen slik at det faktisk blir noe av.Jeg er flink til å variere styrketreningen min, men kondisjonstreningen er det verre med. Der blir det ofte powerwalk i motbakke på tredemøllen eller en rolig løpetur utendørs. Nå skal jeg forsøke å bli flinkere til å variere cardioen, og i dag startet jeg økten min på Steppmaskinen. Steppen var mine gode venn for et par år siden da jeg slet med benhinnebetennelse. I dag steppet jeg i 20 minutter og da var det stopp, jeg hadde fortrengt hvor fryktelig slitsomt det er å steppe. Jeg fortsatte økten min på elipsemaskinen. Dette er virkelig et supert alternativ til tredemøllen, den skjermer knærne, samtidig som man får pulsen godt opp. Jeg har nok tredemøllen som favoritt fremdeles, men jeg skal nok klare å bli venn med både steppen og elipsen også etterhvert. 

HVA ER DIN FAVORITT FORM FOR CARDIO?

 

Smiiiiil Maren

HEIA DEG!!

Jeg har noe jeg gjerne vil få dele med dere, og det gjelder et tema som jeg virkelig brenner for, nemlig folkehelsa. Jeg utdannet meg til personlig trener, på det motivasjonsgrunnlaget at jeg ønsket å gjøre noe med folkehelsa, og endre retningen på utviklingen av norsk folkehelse. Det er direkte trist å se at vi blir mer og mer stillestittende, øker i vekt, får flere livsstilssyksommer og er i generelt dårligere form. Det som er så trist er at det er faktisk ikke så vanskelig å gjøre noe med det! Problemet er at det finnes alt for mange tips, triks og råd der ute at mange blir forvirret og vet ikke hva de skal tro på. Jeg vil i dag slå et slag for hverdagsaktiviteten! Det er faktisk så banalt og så enkelt - økt aktivitet i hverdagen, kan gi deg et helt nytt liv!!

Aktivitetsaliansen er et sammarbeid mellom Den Norske Turiskforeningen, Skiforeningen, Virke trening, Syklistenes landsforening, Sportsbransjen, Grete Roede og Gjnsidigestiftelsen. Sammen jobber de for å inspirere folk til å bevege seg mer, og til å hjelpe politikerene til å fjerne hindinger for fysisk aktivitet i hverdagen. 

Jeg synes dette er helt fantastisk, og jeg er så stolt over å få lov å dele dette budskapet med mine lesere. Jeg vil i tiden fremover dele små inspirerende videoer om hverdagsaktivitet, hvor hver video tar for seg en promblemstiling og hvordan den kan løses. Første videoen heter: Hvordan bytter du bilen med bena:

 Til slutt må jeg dele noen små fun facts med dere. 

 • Visste du at det er mer enn 1 million flere biler i Norge i dag enn i 1980? 
 • Middagstallerkenen har vokst fra en diameter på 14,5 til 20 cm?
 • I dag sitter 15 åringer mer enn 9,5 timer foran skjermer hver dag, dette er mer enn en dobbling sammenlignet med 6 år siden.
 • 1 av 4 bilturer er på kun 1-3 km

 

Er det rart vi blir i dårligere form?

Det er viktig for meg å presisere at dette er ikke reklame, dette er ikke et innlegg jeg får betalt for! Dette er mitt sterke engasjement for folkehelsa, og et genuint ønske om å få lov å være med å hjelpe. Jeg ønsker at dette budskapet skal spres til alt og alle, så del mer enn gjerne på din egen facebook, twitter, blogg o.l. Vær med å slå et slag for hverdagsaktiviteten!

Les mer om HEIA DEG og aktivitetsalliansen på den inspirerende Facebooksiden eller på aktivitetsalliansen.no. 

 

Smiiiil Maren

 

En lang dag på farten

God morgen sunshines

Denne frøkna har allerede vært våken og på farten i mange timer. Allerede klokken 05.15 ringte vekkerklokken og gav klar beskjed om at hvis denne latterlig hektiske mandagen skulle la seg gjennomføre så var det bare å komme seg opp. 30 min senere satt jeg i bilen med proteinkaffe i den ene hånden, og en boks med frukt, skyr, nøtter og cottagechesse i fanget. På merkelig vis klarte jeg å få i meg både maten, kaffen og kjøre over til Spicheren treningssenter. Multitasking på høyt nivå. På spicheren gjennomførte jeg 30 minutter cardio, etterfulgt av 20 minutters tøyning. Den gamle meg ville brukt 50 min på cardio og null tøying, men jeg har endelig innsett at så og si alle mine vondter og skader i føtter, knær og hofter skyldes stram muskulatur, så nå er det ingen kjære mor lenger - denne kroppen MÅ tøyes. Nå sitter jeg godt plasser på bibliotektet, og har akkurat snikspist en deilig lunsj. Er det egentlig lov å spise på et bibliotek? Ikke vet jeg, men mat må jeg ha, så løsningen ble snikspising bak pcskjermen. *ler* Her blir jeg sittende et par timer før jeg skal ned til Høyer for noen timer jobb, før jeg avslutter kvelden med venninnekos, skravling og sushi. I dag er jeg altså ute av huset fra 06 til 23, men det er da ikke noe problem så lenge man har en snerten liten bil som kan ta meg fra A til B, en bag full av matpakker og godt humør. I dag har jeg blandt annet med meg to bokser cottage cheese, tre skyr, 3 epler, to bokser blåbær, en pose nøtter, en pakke speltlomper, to skinke pakker og en pakke med ruccola. Dette er utenom frokosten som ble spist før trening og sushien som skal spises i kveld. Skal man være på farten en hel dag så trenger kroppen påfyll, spesielt hvis dagen inneholder både trening og pensumlesing. Det krever enormt mye å konsentrere seg i flere timer med sklearbeid skal jeg si dere. Hvis jeg skulle hatt lavblodsukker i tilegg, da kan jeg love dere at konsentrasjonen hadde forsvunnet totalt.Jeg får endel spørsmål om CC, skyr osv holder seg når jeg har det med meg, og for min del har dette overhode ikke være noe problem, men nå er ikke jeg så kresen på mat heller. Jeg lar det som regel ligge i bilen, og med den temperaturen vi har ute nå så holder maten seg helt fint. Frukt er alltid smart å ha med seg på farten, og et tips kan være å kutte det opp og lage en fruktsalat i en boks. Det er enklere å spise noe som er ferdig kuttet opp. Strø gjerne litt kanel og sukrin over, så blir det rene desserten.

Jeg håper dere har en super start på denne mandagen, og hvis ikke så husk at da kan det kun bli bedre! Jeg har blitt enormt flink til å lete etter små positive ting i hverdagen, for jeg skal love dere at for en student midt i eksamensperioden føles ikke livet så veldig positivt - så da gjelder det å være litt kreativ. Dagens positive tanke: Sushidate med verdens beste jente etter jobb. 

Hva er din positive hverdags ting i dag?

 

 

Smiiiiil Maren


TRENINGSGLEDEJeg måtte bare dele dette bildet med dere. Det er typisk meg å havne opp ned i apparatet på gymmet, og det er faktisk ikke sjeldent man kan se meg slenge rundt på denne måten. *ler* Dette bildet representerer så mye av det jeg føler på omkring trening. Den gleden treningen gir meg er så sterk og unik! Jeg føler meg heldig som har en sunn, sterk og funksjonell kropp. 

I skrivende stund sitter jeg å leser til eksamen, her har jeg sittet i absolutt hele dag og det gjør fysisk vondt i kroppen. Jeg har så uendelig lyst å bevege på meg, men det må vente til i morgen. Jeg har lovet meg selv at i dag SKAL jeg få unna litt skolearbeid, da jeg er fryktelig dårlig til å prioritere det eller si hverdagen. Det får jeg virkelig svi for nå som eksamen nærmer seg. Huff! Jeg ville uansett bare titte innom å forsøke å spre litt treningsglede (og generell glede) til alle dere fine lesere. Håper dere har hatt en deilig søndag, og er klare for en ny sprek uke!

 

Smiiiiil maren


Nye godbiter i treningsgarderoben

Jeg har oppgradert treningsgarderoben min litt. Jeg har kastet slitt gammelt utvasket treningstøy og investert i noen nye treningsklær, denne gangen fra fantastiske Casall. Jeg var i København forrige helg, og der var det en egen Casallbutikk fyllt til randen av fantastiske plagg. Jeg valgte noen basicplagg, slik som den svarte tightsen med casall logo som dere ser under, og noen litt mer spenstige og anderledes som jeg skal visere dere etterhvert. Jeg testet ut  min nye basic tights og rosa topp med print på gårsdagens økt. Jeg synes det er utorlig gøy med nye treningsklær, og spesielt klær med unike print og fargekombinasjoner. 


Hva synes dere? 

Gårsdagens økt ble en fin kombinasjon av både overkropp og underkropp. Økten så slik ut:

 • Dype knebøy - 60kg    8 x 4
 • Strak markløft -  50kg  8 x 3
 • Pullups u/ assistanse   4 x 2
 • Militærpress  -  25kg   8 x 3
 • Triceps + biceps          10x4

 

En god økt som kjennes godt i kroppen i dag. Flere av dere har etterspurt antall reps, sett og kg på øvelsene, så jeg valgte å føre dette på i dag. Det er likevel viktig for å presisere at det har overhode ingenting å si hvor mye jeg løfter i forhold til en annen person, jeg konkurrerer jo kun mot meg selv. Sett fokus på god teknikk på utførelsen og progresjon på vektene, og ikke fokuser så mye på hva som står på vektskiva. 

God søndag alle sammen, bruk denne dagen til å gjøre noe hyggelig. I dag er det farsdag, og jeg vil benytte anledningen til å si gratulerer med farsdagen til den snilleste, beste, trygge, kloke, og omsorgsfulle pappaen min. Så glad i deg <3

 

Smiiiiil Maren


Endorfiner og pannekakekos

I dag hadde jeg bestemt meg for å starte dagen med en god kondisjonsøkt, og slik ble det! Ord kan ikke beskrive hvor deilig det var å få pulsen ordentlig opp og svettet skikkelig ut igjen. Jeg hadde enormt mye overskudd og energi lagret i kroppen etter to dager med rumpa plantet på en stol på lesesalen og det var så befriende å endelig få det ut. Jeg er ikke skapt for å sitte stille å lese i flere timer, kroppen min blir fysisk dårlig når den ikke får være i aktivitet. Dagens økt med 45 minutter på tredemøllen. 25 minutter rask gange, 10 intervalldrag av 30 sek spurt, med 30 sek pause mellom og nedrapping med 10 minutter rolig gange. Svetten silte, og den deilige endorfinrusen meldte seg like etter økten var ferdig. Den økten der må være selve definisjonen på treningsglede. Jeg løp overhode ikke fort, faktisk langt under det jeg pleier, men følelsen dere, den gode følelsen av å ha en kropp som fungerer og som elsker å bevege det - det er ubeskrivelig! 

Nå sitter jeg her med et pannekaketårn foran meg, og pensumbøkene skulende fra andre siden av bordet. Snart skal jeg ta fatt på dem, jeg skal bare nyte disse pannekakene først. Pannekaker må være det desidert beste jeg vet til frokost og spesiellt denne varianten her. Røren er enkel, men utrolig god.


Oppskfiten er:

 • 1/2 godt moden banan
 • 2 hele egg og to eggehvitter
 • 20g vanilje proteinpulver
 • 1 ss sukrin gold
 • 20g kokosmel
 • 6 dråper stevia (jeg brukte kokos og vanilje smak)
 • 1 ts bakepulver

 

Bland alle ingrediensene sammen og spe på med litt vann slik at du får en jevn fin røre. Stek pannekakene i stekepannen og avkjøl dem på rist. Pannekakene er nydelige i seg selv, men for å få det optimale pannekakemåltidet gjelder det å finne den ultimate toppingen. Jeg har uten tvil funnet min favoritt, og det er søt osteglasur. Du lager den ved å blande sammen:

 • Philadelphia light
 • Sukrinmelis
 • Sukrin gold

 

Smør den deilige glasuren utover pannekakene og nyt! Andre topping-favoritter til pannekakene er brunost, oppkuttet frukt og bær sammen med vanilje kesam, sukkerfri krem og walden farms pannekake sirup. Walden farms sjokolade, og karamellsaus anbefales også på det varmeste. Mmmmm. Nå gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk helg og lykke til med pannekakebakingen. Del gjenrne din favoritt pannekake med meg i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren

 

En etterlengtet fredagkveld

Endelig er fredagen her, og den kunne virkelig ikke være mer velkommen. Det har plutselig gått opp for meg at eksamen nærmer seg i rekord fart, og første kommer allerede neste uke. Hvorfor er det slik at man hvert eneste år lover seg selv at man skal lese jevnt og trutt, og likevel ender opp med enorme skippertak like før eksamen? Hvis jeg hadde brukt all energien jeg i dag har brukt på å grue meg til eksamen, på å faktisk lese til eksamen så tror jeg at jeg hadde hatt vesentlig bedre kobtroll på pensum enn det jeg har. *ler* Dagen har altså gått med til forelesning, øving til pratisk eksamen og stressende tanker omrking eksamen. Jeg avsluttet dagen på fantastiske Høyer, og det var så uendelig godt å komme til å glemme alt skolestyr for noen timer. Jeg drømte meg bort i vakre klær, herlige vesker og sko.

Malene Birger: topp, Second Day: bukse, Debbie: sko. Alt fra Høyer

Nå er jeg på andre dagen uten noe treninginspirasjon til dere, men i morgen blir det endring på det. Da er det tid for en tung styrkeøkt igjen, og jeg kjenner at hele kroppen gleder seg. Oppskriften på pannekakefrokosten som jeg fristet dere med i går, blir lagt ut i morgen eller søndag - slik at dere kan kose dere med dem i helgen. Som sagt så er disse så sunne og gode at de helt fint kan være et måltid midt i uken også. Pannekaker bør så absolut ikke være forbeholdt helgen.

Nå er fredagskvelden her, og selv om bøkene roper på meg, så kjenner jeg at selv ikke en skummel nærliggende eksamen får ta fra meg fredagskosen med taco og The voice. Tipper det er flere som ser på i kveld. Hvem heier dere på?

 

Smiiiiil Maren


Pancake heaven

I morgen er det endelig fredag, og selv om jeg skal tilbringe denne helgen med nesa i pensumbøkene så er det alltid godt med helg. Jeg har planer om å innvie helgen med en saftig pannekakefrokost i morgen tidlig. Inspirasjonen til dem fant jeg i disse deilige bildene. 
Pannekaker trenger overhode ikke være usunne og fulle av sukker, de kan med et par små endringer bli rene helsekosten. I morgen skal jeg teste ut en ny oppskrift som selvfølgelig deles med dere hvis den blir vellykket. Mens vi venter på helg og pannekaker kan dere kose dere med disse deilige inspirasjonsbildene. I dag har jeg vært på universitetet fra morgen til kveld, og har derfor ikke så mye sporty input til dere i dag. Jeg satser på en solid styrkeøkt i løpet av helgen slik at jeg kan dele litt treningsmotivasjon med dere. Nyt torsdagskvelden og gi meg gjerne en liten kommentar på hva dere synes om min nye header og nytt design her på bloggen. 

 

Smiiiil Maren


Dagens motivasjon

I dag vil jeg dele dette motivasjonsbildet med dere. Jeg har laget flere slike quotes, kun for min egen del, til dager hvor man kjenner at man trenger litt ekstra motivasjon. Når vekkerklokken ringte 05.45 så trengte jeg en god del ekstra motivasjon for å si det sånn!I dag ble det dette bildet som fikk meg opp av sengen. Det vil kjennes tøft noen ganger, du vl garantert feile og det vil alltid være noen som tviler på deg. Det er en klisje, men likevel så sant - så lenge du ikke gir deg, og jobber på så finnes det ingen grenser på hvor mange du kan nå!

Ta med dere det i dag kjære lesere, og gjør denne torsdagen til en sporty og bra dag!

 

Smiiiiil Maren


Work & Workout

Gårsdagens hvile og økte matinntak gjorde virkelig susen og formen er så mye bedre i dag. 9 timer søvn gjorde også godt for kropp og sjel. Kroppen er kul altså, den sier ifra når jeg trenger en timeout, og responderer så bra når den får litt ekstra pleie. Jeg våknet i dag morges og kjente meg i fin form. I dag har jeg sen forelesning, noe som betyr at jeg har muligheten til å trene på morgenen, eneste problemet er at jeg også har en mailboks som snart eksploderer. Så hva gjør man når man har masse jobb og masse treningslyst, men kun et par timer til rådighet? Jo da multitasker man! Work and workout - samtidig.Jeg stilte tredemøllen opp i kraftig motbakke og begynte å powerwalke, takket være iphonen kan jeg også lese og svare mail på telefonen. Så der trasket jeg i vei mens jeg mailet i vei med diverse sammarbeidspartnere, sponsorer, kunder, og annet jeg måtte få unna. Jeg fikk også satt opp en to-do liste over ting jeg må få unna, og organisert litt. Det er jo faktisk helt perfekt å gjøre slike ting samtidig! Svetten silte mens jeg gikk og ifølge pulsklokken min ble det en solid cardioøkt. Det tok i underkant av 40 minutter å komme gjennom mailboksen, og da unnet jeg meg 10 minutter med instagram, blogger og nyheter på nett. Hverdagsluksus kaller jeg det! 

Nå skal jeg kose meg med litt lunsj og en stor kopp kaffe, før det er tid for forelesning. I dag skal jeg både lære å sette sprøyte og bli stukket av medstudenter. Skrekkblandet fryd! Jeg ønsker dere en strålende tirsdag alle sammen. Put a smile on your face, and suddenly the world is a better place.

 

Smiiiiil Maren


Treningsfri og fokus på restitusjon

Det er merkelig hvordan man kan gå fra topp til bunn på kun et døgn. I går var jeg i storform og perset i tre øvelser på gymmet, i dag er jeg sliten, svak og utrolig trøtt. Det er tydelig at gårsdagens treningsøkt virkelig tok på, og kroppen sier klart og tydelig i fra at i dag ønsker den kun to ting - MAT og HVILE. 

Jeg hadde tidlig forelesning i dag, og etter en natt med urolig og fryktelig lite søvn var det en mildt sagt trøtt frøken som dukket opp til forelesning med en kaffekopp i hver hånd. Jeg kom meg gjennom dagens forelesninger og dro direkte hjem, for utenom en liten tur på butikken så har jeg ligget rett ut på sofaen siden. Jeg har allerede fått i meg 5 måltider i dag, hvor alle har inneholdt en betydelig mengde grove karbohydrater og proteiner. Blandt dagens måltider var det:

 • Havregrøt med banan i biter, proteinpulver og kakaopulver
 • Speltlomper med ost, skinke, kyllingbiter, oregano og sukkerfri ketchup (inn i micro til osten smelter) 
 • Fruktsalat med vaniljekesam, rosiner, og nøtter
 • Risegrynsgrøt med smør, sukrin og kanel
 • Knekkebrød med brunost og et stort glass melk

 

Nå skal jeg straks ut en liten tur, før det blir en deilig kveldsmat. Målet i dag er å fylle opp kroppen, og gjøre den klar for nye heftige utfordringer på treningsfronten. Det er godt å kjenne kroppen respondere så enormt på styrkeøktene, så selv om jeg verker i alle musklene jeg har så smiler jeg litt likevel - det betyr jo at ting funker! Leggene mine er fulle av blåmerker langs hele skinnleggen etter gårsdagens markløft, noe som indikerer at teknikken var på plass og stangen gikk tett mot kroppen. Humøret mitt er litt merkelig i dag, og jeg føler meg rett og slett litt nedfor uten at jeg har noen spesiell grunn til det. Jeg satser på at en dag totalt hvile og godt påfyll gjør at humøret kommer snikende tilbake, og kroppen føles tipp topp igjen i morgen!

Ha en nydelig kveld, håper alt er fint med dere <3

 

Smiiiiiil Maren


Tidenes styrkeøkt og nye rekorder

I dag er en liten merkedag for meg, jeg satt meg et mål for flere uker siden at jeg ville bli sterkere og spesielt i bena. Jeg har nedprioritert de bena så lenge, og nå var det virkelig på tide å ta grep. Jeg har fått god hjelp på veien og har jobbet knall hardt. Min nydelige venn Johan var i Kristiansand i dag, og sendte meg en sms om jeg ville bli med å trene med han. Jeg hadde hatt cardio på morgenen, og skulle dermed egentlig ha treningsfri. Det er så sjeldent jeg får sjansen til å trene med min gode venn og tidligere treningspartner, så jeg kastet meg med. Det angrer jeg overhode på nå. For på tross av en cardioøkt i dag morges, og en hekftig helg i københavn tok jeg i dag et stort steg mot målet mitt og perset med 70kg i knebøy!!!!! Mitt mål er 75kg til jul, og nå perset jeg med 70kg allerede 4 november. Nei dette er bare utrolig gøy, og ikke minst motiverende. 


Ikke nok med det, jeg satt i samme slengen flere personlige rekorder, blandt annet 45 kg i benkpress 6 reps x 5 sett, og 5x5 pullups uten hjelp av strikk eller spotting fra treningspartner. Det er ENORMT motiverende med slike reusltater på trening og jeg sitter med et digert smil om munnen. Det handler bare om å jobbe hardt, holde fokus og ikke gi opp uansett hvor tregt det går. 

Nå har jeg kost meg med en stor porsjon Taco og en hel pakke speltlomper. Snart er det tid for dessert bestående av sharon, epler, pære, druer, dadler og vanilje kesam. Kroppen er helt tom, og trenger solid påfyll etter dagens prestasjoner. Det er nemlig her hemmeligheten ligger - i restitusjonsfasen! Du kan trene så bra du bare vil, men får du ikke i deg nok og rett mat, væske og nok hvile/søvn, vil resultatene utebli. Vær smart, ta vare på kroppen din og gi den det den trenger for å prestere.

 

Stort smil fra en fornøyd og sliten frøken 


Okey Monday - let´s do this!

Plutselig var mandagen her igjen, og en ny uke står ubrukt og klar foran oss. Jeg forsøker å alltid få til en treningsøkt mandagmorgen og fredag ettermiddag. På den måten starter jeg uken på en god måte og innleder helgen på en god måte. I dag morges var derfor intet unntak. Klokken ringte 06.00 i dag morges, og da var det bare å komme seg opp og avgårde til gymmet. Et godt tips er å legge klar treningsklærne og pakke baggen kvelden før slik alt ligger tilrette for deg.Jeg lager ofte både frokosten og lunsjen klar dagen før slik at jeg slipper å bruke tid på det. Så tidlig på morgenen er minuttene verdifulle, og jeg tar heller noen minutter lenger søvn fremfor matlaging om morgenen.Frokosten min var overnight-oats, det vl si at jeg legger havregrynene i vann over natten, og neste morgen bare varmer jeg den litt i mirkoen. Vips har man frokost på 15 sekunder. Lunsjen ble dansk rugbrød med røket laks, avokado og philadelphia ost. Jeg lagde to dobble skiver ferdige som sandwicher, pakket dem inn i matpapir og la dem klare i kjøleskapet. Det er så mye enklere å spise bra hvis man bare husker å planlegge litt. Jeg er ikke spesielt flink på dette selv, men jeg prøver å bli bedre! 

Er dere flinke til å planlegge måltidene og lage ting ferdig i forkant? Del gjerne deres erfaringer og tips!

Jeg ønsker dere alle en super mandag, her på sørlandet har solen tittet frem etter en regnfull og grå morgen. Dette lover godt for resten av dagen. Håper solen skinner for dere alle sammen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sjokoladedrøm

I går lagde jeg en sunnifisert dessert til mine danske skjønnheter, og den ble great sucsess. De fleste har hørt om microbrownie, da den har florert på diverse fitnessblogger og internett generelt de siste månedene. Jeg er stor fan av microbrownie, og lager det ofte - både i hverdag og helg. I går lagde jeg en variant som jeg fant på underveis, men oppskriften på de fleste kakene er rimelig lik. Du trenger et proteinpulver, tørrvare, søtning og egg. Hvilke smaker du vil bruke på proteinpulveret, hvilken søtning eller hvilken type tørrvare (mandelmel, kokosmel, havregryn mm) bestemmer du helt selv.Gårsdagens sjokoladedrøm ble laget med følgende oppskfit: 

 • 30g sjokoladeprotein
 • 1 toppet ss mandelmel
 • 2 eggehvitter 
 • 1 ts bakepulver 
 • 1 ss sukrin
 • 8 dråper stevia
 • 1 ts raw kakaopulver 
 • 1 ts salt

 

Bland alle ingrediensene sammen i en skål, og rør godt til det ikke er noen klumper. Tilsett vann hvis det er nødvedig for å få en fin konsistens. Inn i microen i ca 1 minutt. Ta skålen ut og snu den på opp ned på en tallerken. Vips har du en nydelig sjokoladedrøm av en kake. Alle microer er ulike så prøv deg litt frem på steketiden. Det er viktig at den ikke er helt gjennomstekt, da kan den bli tørr, og du får ikke den nydelige rennende sjokoladen i bunnen av skålen. Som vil legge seg som en nydelig topping når du snur den. Det tok ca 10 minutter å lage tre kaker, slik at alle jentene fikk en hver. Vi spiste kakene med nydelig vaniljeis til. I helgene bruker jeg is eller krem som tilbehør, og i hverdagen bruker jeg frukt, vaniljekesam eller bær. Selve kaken er nesten bare proteiner og kan like godt nytes til hverdag som til fest. 

 

Smiiiil MarenLørdagsmorgen på Fitnessdk

Sist gang jeg var å besøkte min gode venninne Celine her i København, ble jeg møtt med kaker, boller og brus. Danskene liker å kose seg, og det er alltid en lykke å komme på besøk hit. jeg forventet å bli møtt av den samme menyen denne gangen, men der tok jeg feil. Her har sannelig ting skjedd. Jeg ble møtt av supersmoothies, proteinshake og treningslyst. På kjøkkenbenken stod det linet opp all slags økologiske godsaker, kjøleskapet var fyllt av sunne gode råvarer og for å toppe det hele hadde Celines mann meldt oss alle på en gruppetime på Fitnessdk i dag morges. Jeg er mildt sagt overrasket, og enormt imponert over denne endringen. Nå skal det sies at usunnhetene fremdeles kommer frem i helgene, og lørdagen er fremdeles kosedag. I kveld vartes det opp med masse godt her i huset, så ekstremt har det ikke blitt, men en stor endring på hverdagsrutinene har absolutt funnet sted. Jeg digger det! Alt jeg fikk vite før gruppetimen i dag var at det skulle være en slags funksjonell type trening. Når vi ankom treningsenteret ble vi møtt av en energisk og hardcore instruktør som stod klar for å ta oss gjennom en tøff crossfit inspirert økt. Vi startet med en heftig stafett som bestod av sprint, spensthopp, og høye kneløft. Dagens WOD så slik ut:

 • 100 pushups
 • 100 boxjumps
 • 100 overhead squat med kettlebells
 • 100 dips
 • 100 burpees
 • 100 ballkast (inkludert spuats for hvert kast)
 • 100 situps med medisinball (på strake armer over hode)

 

Økten ble avsluttet med Tabata med mageøvelser.

Alt dette hadde vi 30 min på å få unna, og vi jobbet sammen to og to. Jeg teamet opp med en kompis av celines kjæreste, og vi presset hverandre langt ut av komfortsone. det er så rått når man møter en person med like høyt konkurranseinstinkt som en selv. Vi jobbet sammen og kom i mål før tiden var ute. På et tingspunkt så jeg svart, og hadde kun en tanke i hode - jeg SKAL klare den tidsfristen. Etter økten var vi en latterlig spruddlende og super giret gjeng som forlot treningssenteret. Enormt fornøyde med egen innsats og super klar for å nyte en deilig lørdag i københavn. 

Nå er vi tilbake i leiligheten etter en deilig dag på strøget. Nå skal kvelden nytes med gode venner, god mat og drikke. 

 

Smiiiil Maren


Mine frokostfavoritter

God morgen solstråler. Jeg starter denne herlige lørdagen i København, dagen er fullpakket men jeg ville stikke innom for å ønske dere en god dag, og dele litt frokostinspirasjon med dere. Dette er for meg hverdagsfrokoster, mens jeg i helgene koser meg med en bedre frokost med hjemmebakt brød eller rundstykker fra bakeren, masse deilig pålegg, kokte egg, hjemmelaget kaffelatte og viktigst av alt - god tid rundt frokostbordet. Gjerne med tente lys, og avisen. Nå er det slik at det er hverdager det er flest av, og jeg tenkte derfor det var fint å dele noen av mine frokostfavoritter i hverdagen. 

Under finner dere cottagecheese, skyr, yoplait-yogurt kombinasjoner med divere tilbehør av bær, frukt, og nøtter toppet med kanel / sukrin. Her er det bare prøve seg frem med ulike kombinasjoner og finne din favoritt. Min all time favorite er: 1 boks cottage cheese orginal, 1 skyr jordbær, 1 eple hakket i biter, toppet med varme bringebær, et dryss blåbær og hakkede valnøtter. Magisk! Ellers går det mye i knekkebrød med proteinrikt pålegg. Eksempler på dette kan være ulike skinke typer, makrell i tomat, egg eller ost. havregrøt er en stor favoritt he ri huset og jeg lager min med 60g havregryn, kokes opp med vann og litt lett melk, tilsetter litt kanel og kardemomme mens den koker opp. Avkjøles litt før jeg rører inn 30g sjokoladeprotein, 1 ts rå kakaopulver, 1 ts salt og stevia dråper med vanilje eller karamellsmak. En uslåelig grøt som gjør en hver morgen perfekt. Speltlomper med diverse fyll er også en sikker vinner. På bildet under har jeg fyllt dem med philadelphia sjokolade, noen med mager skinkeost på tube, og noen med vanlig philadelphia light. Jeg liker også godt å fylle dem med røket laks, ruccola og philadelphia light eller snøfrisk, eller en skinke kombinasjon med skinke, ost, salat og løk. Det er bare å prøve seg frem! Peanøttsmør er forresten helt latterlig digg på! 

Del gjerne dine frokostfavoritter med meg i kommentarfeltet <3 

Var det noen av disse som kunne friste?

 

Da vil jeg bare ønske dere en nydelig lørdag og en riktg god helg

 

Smiiiiiil fra København