hits

november 2014

Day One

I går gjennomførte jeg første økten på det nye WebCoaching-programmet fra Yngvild. Programmet er variert, og veldig anderledes. Oppsettet er avansert, men genialt, og det føles så utrolig riktig for meg. Jeg surret litt rundt da jeg måtte bruke litt tid på å forstå noen av tegnene og begrepene. Når belastning er oppgitt i med ulike tegn, tall og prosenter så måtte jeg tenke meg litt om før det gav mening for meg. Jeg kjørte også en del Myo-reps, og også dette måtte jeg sette meg litt inn i på nytt. Jeg vet hva det går ut på, men ikke kjørt det noe særlig selv, og alt man ikke har testet selv er litt utfordrende i starten. Økten endte dermed opp med å vare i nesten halvannen time. Jeg tenker at når programmet sitter litt bedre, og jeg har full kontroll på rep,set og belastning så kjører jeg gjennom på under en time. Jeg liker effektive økter, som ikke tar for lang tid. 


Foto:Mats Grimseth

Dagens økt så slik ut: 

 • Knebøy - et tungt sett med få rep, droppe 5%, og øke reps. 
 • Pullups - uten strikk/assistanse. 
 • Skulderpress - relativt få rep, tunge vekter
 • Splittbøy med fremre ben elevert - høyrep
 • Omvendt roing - høyrep 
 • Hipthrust - Myo reps

 

Programmet inneholder noen komplekser også, men de skal jeg lage et eget innlegg på, med bilder av hver øvelse. Deler dette med dere i løpet av uken. Jeg har så treningsverk i rumpa i dag at jeg har problemer med å bevege meg. Det er lenge siden jeg har kjent på slik stølhet, men jeg ønsker den hjertelig velkommen. Fy søren så gøy det er med nytt program, og ny motivasjon. Jeg gleder meg til fortsettelsen 

 

Smiiiil Maren


Lørdagsmorgen

God morgen dere, selv om det for meg snart føles som ettermiddag. Jeg har nemlig vært oppe i en god del timer allerede. I skrivende stund sitter jeg å koser meg med en typisk Maren-skål mens jeg skumleser gjennom sykepleiepensum. Denne skålen kjenner de fleste av mine lesere til nå, men en god ting kan ikke gjentas for ofte. Min favoritt-skål inneholder eple og bananbiter i bunn, cottage cheese, yoplait 0,0% yogurt, bringebær, og blåbær, toppet med salt nøttemiks. Mmmmm. 

Den følelsen når du står opp før vennene dine har lagt seg, da forstår du at du er midt i eksamensbobla. Ja for slik var det i dag. Jeg sjekket telefonen i dag morges, og da tikket det inn en melding om jeg virkelig skulle stå opp nå, for personen som sendte meldingen hadde nemlig enda ikke lagt seg enda etter en bytur. Sånn er mitt liv nå. Latterlig tidlig opp, latterlig mye kaffe og latterlig mange timer lesing hver eneste dag. Nå skal jeg forsøke å ikke klage mer over ekamen, men jeg må bare si - fy søren som jeg gleder meg til det her er over. En ting er at det er hinsides mye pensum, men en ting som nesten er enda verre er at når man leser sykdomslære så føler man jo absolutt alle sykdommene på kroppen. Jeg har følt at både det ene og det andre er galt med meg, og jeg har bestillt legetime til dagen etter eksamen bare for å ta en liten total sjekk av helsetilstanden. Jeg må jo bare le, for akkurat dette ble jeg advart mot av andre studenter, så det er visst veldig vanlig at man tror man har symptomer på en hel haug av sykdommer. Nå skal jeg lese litt til før jeg skal ha meg en tur på trening. Jeg tror nok at deres helgeplaner er litt mer spennende enn mine. Så la meg få lov å leve litt gjennom dere, og del deres helgeplaner med meg i kommentarfeltet. 

Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiiil Maren


Trening i eksamensperioden

Jeg har fått endel spørsmål fra dere hvordan jeg løser det med treningen i en stressende og hektisk eksamensperiode. Jeg skal ærlig innrømme at eksamenslesingen krever enormt mye tid, og ikke minst energi. Samtidig vet jeg jo at trening gir egergi og overskudd, så jeg har derfor valgt å prioritere å trene gjennom hele leseperioden. Nå skal det sies at treningen blir overhode ikke den samme som vanlig. Denne uken for eksempel har jeg kun hatt en styrkeøkt. Det er fordi jeg har prioritert kondisjonstrening og frisk luft.

Jeg har løst det slik at jeg står veldig tidlig opp, leser et par timer, mens jeg koser meg med kaffe og frokost. Så tar jeg meg en joggetur eller gåtur ute i naturen på en times tid, før det er hjem igjen til en god varm dusj, lunsj og tilbake til bøkene. Så leser jeg frem til sen ettermiddag, også tar jeg kvelden helt fri hvor jeg gjør noe helt annet. For min del blir det da ofte å jobbe med bloggen, maile samarbeidspartnere, redigere bilder, jobbe med regnskap/faktura og slike ting rundt bloggen. Slik har jeg løst eksamenshverdagen, og det funker helt greit. Selvfølgelig skulle jeg gjerne kjørt på med tunge styrkeøkter og trent like bra som ellers men det handler faktisk om at ulike ting prioriteres i ulike perioder. Denne eksamensperioden varer totalt  i ca 4 uker, og da velger jeg å fokusere på lesingen, og sette treningen litt i andre rekke. Jeg tror likevel det er utrolig viktig å bevege seg og være aktiv innimellom all lesingen. Det å sitte helt stille å lese i 10-12 timer føles hvertfall ikke greit for min del. Vi er alle ulike, og noen av mine medstudenter har sine beste styrkeøkter nå i eksamensperioden, fordi de samler opp så mye energi mens de sitter stille å leser. Jeg for min del har som sagt prioritert frisk luft og kondisjonstrening, da hode mitt trenger avkobling og jeg har et stort behov for å øke pulsen, svette og øke blodsirkulajsonen i kroppen. 


2xu tights, genser og vest. Alt fra Runwild.no (sponsede produkter)

Som jeg fortalte dere tidligere i uken, så skal i gang med nytt treningsopplegget så snart eksamen er over. Jeg gleder meg så vilt mye! Jeg kan med sikkerhet si at denne julen blir nok en av de mest aktive jeg har hatt på lenge. Mye god mat + fri = gode treningsøkter. Med nytt program og ny motivasjon kan det ikke bli annet enn bra. 

Hvordan løser dere andre studenter dette med trening/aktivitet i eksamensperioden? 

 

Smiiiiiil Maren


Black Weekend

Inneholder annonselenker

Dagen før dagen! I morgen er det som mange av dere har fått med dere Black Friday. I den forbindelse vil jeg tipse dere om noen av de tilbudene Proteinfabrikken skal ha denne helgen. Ja du leste rett, Proteinfabriken kjører tilbud hele helgen, fredag til mandag. Så la oss kalle det Black Weekend istede. Jeg har samarbeidet med Proteinfabrikken nesten så lenge som jeg har hatt denne bloggen. I snart tre år har de sørget for at jeg jevnlig får påfyll av alt jeg trenger i min aktive treningshverdag. Jeg bestiller alle mine kosttilskudd hos PF, og nå tenkte jeg å dele mine favoritter (som er på salg) med dere:

Jeg er veldig glad i alternativer til søtsaker og snacks, og her finnes det mange alternativer. Glutenfri vaffelmiks  er med på salget. Mine Proteinpannekaker, som jeg har laget og lagt ut her på bloggen en haug av ganger er også med. Det er bare å tilsette vann (eller melk om du vil ha de enda litt bedre) og litt søtning (til halvpris nå i helgen), og vips ferdige pannekaker. Ser de ikke saftige og gode ut? Dette er kun ferdigmiks, litt søtning, og vann.

Gjør havregrøten, kesamen, pannekakerøren eller kaffen søtere med Stevia, finnes både som naturell og med vanilje smak. Begge på salg. Jeg tar omega3 hele året, men er spesielt nøye nå på høsten og vinteren. Nå er den typen jeg bruker med på salget. Du finner den HER. Mitt faste proteinpulver fra Gold Standard er også tatt med. Det er perfekt i havregrøten, eller som shake. Proteinbarer er en av mine største svakheter, og jeg er stor fan av både DISSE, og DISSE. Som dere forstår er det en helt drøss av produkter på tilbud denne helgen.

Ta en titt på salget, jeg tørr nesten garantere at du finner noe du liker. Tilbudet varer som sagt hele helgen. God shopping!

 

Smiiiil Maren


Petit breakfast

Her i huset går dagene med til lesing, og da trenger man påfyll av energi jevnt og trutt. Jeg har aldri spist så ofte og hyppig som i eksamenperioden, det føles som hjernen konstant trenger påfyll av energi for å fungere optimalt. I dag starter jeg dagen med noen søte små kopper med yoghurt, havregryn, nøtter og bær. Jeg er ikke alltid så sulten tidlig på morgenen, men har likevel behov for litt energi før en lang lesedag. I dag ble altså løsningen to små søte kopper. Det er så enkelt som å helle havregryn i bunn, fyll på med ønsket yoghurt, kesam, eller cottage cheese, så topper du med ønsket type bær/frukt og nøtter. Brukt gjerne et høyere glass så kan du legge lagvis med gryn, yoghurt og bær oppover i glasset. Det ser både delikat og fristende ut. 

Ha en nydelig dag dere. I disse eksamenstider er det et stort lyspunkt å titte innom her på bloggen å lese kommentarene deres, og se at så mange har tittet innom i løpet av dagen. Hadde dere bare visst hvor mye jeg setter pris på hver og en av dere. Takk for at dere er her. 

 

Smiiiil Maren


Treningsglede

Det er sjeldent jeg tipser om andre trenings og kostholdsblogger. Nå har en av de jentene jeg ser aller mest opp til, som inspirerer meg daglig, og som jeg lærer enormt mye av, opprettet en blogg. Da må jeg faktisk bare dele det med dere. Yngvild er personlig trener på Optimal Trening i Oslo, og en del av WebCoaching. Hun er en maskin, og overrasker meg hver enste uke med hva hun får til. Yngvild er sterkere enn de fleste, men ser likevell både nett og feminin ut. Et prakteksempel på at man blir ikke stor og mandig av å løfte tungt! Hun har enormt med kunnskap om trening, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har blitt helt satt ut av hvor BRA hun er. Hvor rått er det ikke når en jente mestrer pull-ups, dips, og muscle up lett som bare det, står på henda som om det ikke koster en kalori, og løfter tyngre enn gutta på gymmet. Jeg digger kombinasjonen av egenvektstrening og tung styrketrening i treningen hennes. Jeg føler meg heldig som har blitt kjent med Yngvild, og som får lære av henne og bli inspirert av henne.

Nå har altså Yngvild og hennes venninne Andrea slått seg sammen og startet bloggen TRENINGSGLEDE. Andrea kjenner jeg ikke, men ut fra innleggene hennes så viser det seg at denne dama er både utrolig sprek, og har virkelig greie på ernæring. Hun tryller frem de lekreste og mest inspirerende matretter, og klarer hvertfall å inspirere meg på matfronten. Hun er også snart ferdig utdannet Pt fra AFPT (husk forresten at jeg har en rabattkode på alle AFPT sine utdannelser til mine lesere, send meg en epost så får du koden) Jentene er kunnskapsrike, med en haug av utdannelse og erfaring i bagasjen. De er energiske, positive, faglig dyktige, gode formidlere, og ser fantastiske ut. Denne bloggen har alt jeg trenger for å bli inspirert i min aktive hverdag. 

Som dere vet har jeg virkelig blitt hekta på egenvektstreningen de siste månedene, og jobber hele tiden for å forbedre meg der. Det har vært litt vanskelig å kombinere styrketreningen, løpingen, egenvekstreningen og yogaen. Spesielt føler jeg at det har vært litt utfordrende å kombinere styrke med egenvektstrening og løping, uten at de jobber mot hverandre. Nå har Yngvild og meg teamet opp, og med hennes hjelp har jeg fått et helt nytt opplegg for treningen min, slik at jeg trener styrke som bygger opp under egenvekstreningen. Slik at jeg blir sterkere, uten å bli tyngre i kroppen. Jeg er både spent, motivert og gira på å sette i gang. Jeg får oppfølging via Web-coaching, i og med at vi ikke bod i samme by. Det blir en uke med innlæring og testing først, før jeg setter ordentlig i gang. Dette er uten tvil det mest tekniske og avanserte styrkeprogrammet jeg noensinne har fulgt. Nå tar vi det til nye høyder dere!! Dette er akkurat hva jeg trenger for å booste motivasjonen min litt nå i høstmørket. 

Jeg skal selvfølgelig ta dere med på trening, og oppdatere på økter, gjennomføring og progresjon. Sjekk gjerne ut Treningsglede bloggen og bli inspirert dere også. 

Jeg er alltid på jakt etter inspirasjon. Så hvis du følger en Blogg eller en Instagramkonto som virkelig inspirerer deg, så legg den gjerne igjen i kommentarfeltet. Så kan vi dele våre inspirasjonskilder med hverandre. 

 

Smiiiiil Maren


Movement

"Sometimes it´s not about health,

or building muscle

Sometimes it´s just therapy...."

Håper denne tirsdagen behandler dere bra. Jeg ønsker dere en nydelig dag!

 

Smiiiiiil Maren


Post-murph streching

Gårsdagens lille utfordring kjennes helt latterlig godt på kroppen i dag, og dagens styrkeøkt utgår glatt! Så i dag blir det en powerwalk ute i friktluft og en liten yoga økt for meg selv. Det er veldig gøy at jeg endelig har begynt å lære noen solhilsner og ulike bevegelser slik at jeg fint kan gjennomføre det alene. I dag føler jeg kun for å strekke på kroppen, tøye og mykne opp. Jeg ler når jeg ser meg selv i speilet, jeg går nemlig rundt med kronisk bøy i albuleddet. Armene mine er så støle, at jeg faktisk ikke kan rette dem helt ut. Det er helt tydelig at MURPH har satt sine spor. Bildet under et tatt et par dager før murphøkten, jeg kan garantere dere at det ikke blir noen bro med utstrekte armer i dag. *ler*. 

Er dere friske og raske? Klare for en ny uke? 

 

Smiiiil Maren


MURPH

I dag har jeg gjort noe helt vilt dere, og det kjennes på kroppen at dagens økt var litt utenom det vanlige. I går ble utfordret av min gode venn og kollega Sondre til å bli med på en MURPH. Jeg visste ikke hva en Murph var, og når jeg fikk høre at det var en wod (workout of the day) og hva den gikk ut på, så lo jeg høyt og svarte at det var ikke sjans i havet at jeg skulle bli med på noe sånn. Sondre og Nin gjennomførte økten, og det så bare helt utrolig rått ut. Jeg ble litt irritert for at jeg ikke hadde turt å bli med, og ruslet hjem litt skuffet over meg selv. I dag morges stod jeg tidlig opp, og hadde fremdeles den dumme Murph´en i tankene. Da bare bestemte jeg meg. Søren heller, kan de, så kan jeg! Så jeg dro til solsiden, og gjennomførte min aller første Murph.

For dere som ikke vet hva dette er, så la meg introdusere dere alle for MURPH:

 • Løp 1,6 km
 • 100 pull-ups
 • 200 push-ups
 • 300 squat
 • Løp 1,6 km

 

Jeg brukte strikk på pull-ups, og mange pushups ble gjennomført på knærne. Jeg er langt fra like rå som Sondre. Jeg bryr meg ikke om at jeg måtte ha hjelpemidler, eller tiden min, det eneste jeg bryr meg om er at jeg faktisk klarte å gjennomføre, og at jeg pushet meg selv langt langt ut av min egen komfortsone, og langt over min egen grense for hva jeg anser som en hard treningsøkt. For en mestringsfølelse!Dette var utorlig gøy, og jeg gleder meg til å gjøre noen flere slike utfordringer fremover. Jeg er så heldig å være en del av et PT-team som er langt over middels spreke, og ikke minst kreative. Så det kan bli mange artige økter fremover. Nå er det sofa, film og noe ekstra god mat på menyen. 

Har dere hatt en fin helg? 

 

Smiiiil Maren


Den fine balansen

Jeg leker meg videre med både yoga og egenvektstreningen. Jeg har fremdeles mye å hente på balansen, og fleksibiliteten, men det kommer seg, sakte men sikkert. Det er virkelig gøy å utfordre seg selv på denne måten.  Det er ingen hemmelighet at denne frøkna er litt over middels stresset for tiden. Det er mye på en gang, og jeg kjenner at jeg virkelig må jobbe for å holde styr på alt. Eksamen har de aller fleste studenter nå, og alle klarer seg gjennom det, så det er virkelig ingen unnskyldning. Det at jeg har valgt å være både fulltid-student, persolig trener og blogger er mitt eget valg, jeg visste det ville bli mye, så det er heller i grunn ingen unnskyldning. Sykdom i nær familie er noe man ikke kan styre. Det skjer, også må man heller velge hvordan man vil forholde seg til det. Jeg er så ubeskrivelig, uendelig glad i familien min, og bare tanken på at noe skal skje med noen av dem gjør meg helt sønderknust. Derfor legger jeg et eksra stress på meg selv, fordi jeg bekymrer meg så fryktelig mye på vegne av mine kjære. Denne bloggen handler om meg, og den delen av livet mitt som er relatert til trening, kosthold og helse så skal jeg ikke utlevere noen andre, men jeg vil likevel si at ting nå er stabilt og bra. Så tusen takk for deres gode tanker og fine ord, det er tydelig at de gode tankene dere sendte hjalp!Poenget med dette er ikke så fremme at det er litt mye for meg for tiden, for det er det faktisk for de aller fleste i disse tider. Enten om du er student som har eksamner, eller en jobb som krever mye, en stor familie å forsørge, eller andre utfordringer, så har vi alle våre ting, som krever mye av oss. Da kan det være utrolig godt å prøve å la treningen bli av avkobling fra stresset, og ikke enda en stressfaktor. For det er faktisk slik at trening er stress. Ja det er positivt stress, men likevel et stress på kroppen. Noen ganger så trenger man en annen form for trening en tunge vekter, og skyhøy puls. Noen ganger kan det være vel så riktig, og faktisk effektivt å roe ned, strekke, tøye, konsentrere energien innover og jobbe med din egen kroppsvekt. Etter en time med intensiv yoga så føler jeg meg så rolig, harmonisk, myk og varm i kroppen. Som om man har tatt et avbrekk fra verden og satt alt fokus på egen kropp og velvære. Høres det litt fristende ut? Å bare legge alt av jobbstress, eksamenskaos, barnemas, foreldrekrav og julestyr helt bort, og ta en økt hvor mye kobler ut litt. Jeg bruker yoga som et suplement til treningen min, og jeg sier ikke at man skal legge styrketrening og kondisjonstrening helt bort - overhode ikke. men jeg tror det kan være smart å ikke alltid tenke at man MÅ løfte tungt, og løpe fort, noen ganger er det vel så bra å strekke, tøye, og jobbe med sin egen kroppsvekt. Det handler om variasjonen, og den fine balansen. 

 

Smiiiiil Maren


Nye Nike favoritter

Det ble en litt sen oppdatering fra meg i dag, jeg har rett og slett brukt tiden min ute i sola. Ja for i dag har det faktisk vært strålende sol, og ikke en sky på himmelen i Kristiansand. Solskinn har vi ikke hatt mye av de siste ukene her nede, så når solen tittet frem i dag morges så måtte jeg bare ut på tur. Jeg kledde godt på meg, og la ut på en rolig joggetur rundt vakre Odderøya. Jeg skulle ønske man kunne jogge med speilrefleksen, slik at jeg kunne delt det vidunderlige synes som møtte meg når jeg kom opp på toppen av Odderøya i dag. Se for dere dette: Rim og frost i gresset, strålende sol som glittrer utover havet, frisk klar luft og total stillhet, kun avbrutt av fuglekvitter. Jeg kjente på et øyeblikk av total komplett lykke. Endorfiner, kombinert med sol, natur og friskluft, det er lykke for meg. 

Vel hjemme tikket det en hentemeling inn på telefonen min. Jeg bråsnudde i døra og dro rett på posten. Der hentet jeg en pakke som inneholdt masse deilige nyheter fra Nike. Jeg har bestillt litt nye farger denne gangen, som jeg ikke har så mye av før. Jeg er veldig glad i fersken farge, og nyanser av rosa, men denne gangen har jeg bestillt litt turkis, grått og lyseblått. Mønster og sterke farger har jeg alltid vært utrolig glad i, så det er vel ingen som er overrasket over at mine nye Nikefavoritter er mønstrete. Jeg gleder meg til å teste ut klærne på trening i morgen. 

 
Nike legend tights  //  Nike turkismønsret singlett  //  Nike sortsbh  //  Nike gråmønstret singlett (aff.link)

Jeg kommer nok til å bruke tightsen med en ensfarget topp, og singlettene med en svart eller grå ensfarget tights. Jeg elsker mønster, men ikke på både overdel og underdel. Det kan faktisk bli for mye av det gode! 

Hva synes dere? 

 

Smiiiiil Maren

 

Matpakke tips

I dag har jeg et smart lite tips jeg vil dele med dere. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker meieriprodukter, og jeg liker så godt å ha dette til lunsj. Problemet er at når jeg tar med meg lunsj hjemmefra så blir ofte skyr, cottage cheese, kesam og slike produkter litt varme og derme ikke like delikate. Det har jeg nå funnet en løsning på. Jeg kutter opp frukt, og har det i bunnen av en boks, så heller jeg cottage cheese og skyr eller yoghurt over, før jeg topper det med nøtter, og frosne bær. Det er sistnevnte som ugjør magien. De frosne bærne holder hele matboksen kald, og når det er tid for lunsj er bærne smeltet, og innholdet i boksen er perfekt temperert. 

 

Smiiiiil Maren


Strech & Study

Jeg har virkelig ikke ro i kroppen til å sitte å lese til eksamen time etter time. Jeg holder på å gå på veggen snart. Friske nye roser og en liten strech i sofaen gjør det litt bedre, men bare litt. Fy søren som jeg gleder meg til å bli ferdig med eksamen, og endelig ha litt fritid igjen. Enn så lenge får jeg gjør det beste ut av det. Jeg har faktisk kost meg litt her i dag også, med gode matpauser, og snacks-skåler. Er det ikke rart hvordan mat blir høydepunktet på slike lesedager. Hjelpes så mye man dytter i seg når man sitter å leser. Hehe. Jeg må nesten le av hvor mye rart jeg har klart å spise i dag. Det er godt jeg er en aktiv person, ellers kunne denne eksamensperioden ført meg seg skremmende mange kose kg. Haha. Noen som kjenner seg igjen i denne eksamen-kjede-spisingen? Jeg er så fasinert av dem som bare går helt inn i sin egen verden, og kobler ut alt annet, fokuserer kun på pensum og ikke lar seg villede av mat, andre personer eller sosiale medier. Jeg kommer nok aldri til å bli en av dem, men jeg må si jeg beundrer dem! 

 

Smiiiil Maren

Quest-fest

Barene er sponset

Jeg innrømmer lett at jeg er hekta på questbarer, og det er faktisk livsfarlig for meg at min sponsor Proteinfabrikken har dem tilgjengelig i så mange smaker i nettbutikken sin. Jeg rakk såvidt å spise opp det siste lasset, før jeg hadde klikket hjem to nye esker. Jeg har nå smakt de aller fleste, og har landet på at Chocolate chip cookie dough og Oreo er mine to favoritter. Jeg har snakket om questbarer før - mange ganger, og hver gang jeg nevner dem så dukket det opp noen smarte Quest-tips fra dere i kommentarfeltet. Forrige innlegg ble jeg tipset om å lage cookies av en bar ved å kutte den i biter,og ha dem i ovnen eller micoren. Jeg tok dette tipset hakket videre ved at jeg kom på at man kunne tilsette en valnøtt eller cashewnøtt i hver lille kake, før den gikk inn i micoren. Det ble en stor suksess, og var tidenes fest i munnen. Test det ut! Jeg rakk ikke ta et eneste bilde før alle var slukt, så jeg tenker at jeg må prøve meg igjen, slik at jeg får tatt litt bilder til dere. 

Kanskje noen av dere har noen tips til nye tips til noe spenstig man kan gjøre med Questbarene? 

Jeg ønsker dere en super dag, allerede onsdag og snart helg igjen. Hang in there! I dag kan dere gjerne sende en liten positiv tanke til meg og min familie. Noen jeg er enormt glad i skal gjennom en liten utfordring i dag, og kan trenge litt ekstra god energi <3 

 

Smiiiiil Maren


Rooftop Yoga

Jeg blir så inspirert av alt jeg lærer på yogatimene, og det har virkelig vekket interessen min som akrobatikk med egen kropp. Jeg turnet i mange år som liten, og har alltid trives veldig godt opp ned, i hode og håndstående, hengende fra trærne og gjerne bøyd i alle mulige vinkler. Jeg synes det er ordentlig gøy at denne interessen har blusset opp igjen. I dag fikk jeg ikke deltatt på min faste yogatime, så jeg kompenserte med å trosse vær og vind, og lekte meg med litt Yoga-moves på takterrassen. 

Nå er tacoen i magen, og snackes kommet på bordet. I kveld er det filmkveld med koselig besøk. Jeg synes det er så herlig å ha slike kosekvelder midt i uken, og ikke kun i helgene. Jeg velger å bytte ut smågodt og chips, med oppkuttet frukt, bær, vanilje kesam og usaltede nøtter på hverdagene. Kos blir det uansett, bare på en litt sunnere måte.  

Hva har dere gjort dag? 

 

Smiiiil Maren


Walk the talk

Jeg er fryktelig flink til å komme med gode tips til alle rundt meg, men jeg er faktisk ordentlig dårlig til å følge rådene selv. Jeg skravler i vei om hvor viktig det er med periodisering i treningen, variasjon og skadeforbyggende trening. Jeg snakker i vei om tøyning og dynamisk oppvarming, variasjon i intensitet og varighet på øktene. Jeg snakker om kostholdet og viktigheten av variasjonen der. Jeg forteller venninnene mine at de må huske å slappe av og senke skuldrene litt i en hektisk hverdag, jeg ber dem om å ikke bry seg om hva alle rundt dem tenker og huske å sette pris på de tingene mabn faktisk har, istede for å kun strebe etter alt man ønsker å ha. Jeg snakker om fokus på det som betyr noe, og viktigheten av å ta vare på seg selv, ikke bekymret seg over unødvendigheter.

Vel, alt dette er helt supert, men det komiske er, at jeg klarer jo ikke følge disse rådene selv. Jeg stresser rundt som en galning, stresser over eksamen, tenker alt for mye på hva alle andre måtte mene om meg og mitt, bekymrer meg over så latterlig mye tull, og durer i vei med de samme treningsøktene uke etter uke. Jeg er fryktelig dårlig på å slappe av, og jeg tenker konstant på alt jeg burde gjort, alt jeg skulle ønske jeg fikk til og alt jeg kan forbedre. Altså det blir jo bare for dumt. Nå er det på høy tid å snu pekefingeren litt mot meg selv, og prøve å leve litt etter mine egne råd. Walk the talk som man sier. Det nytter ikke å snakke i vei til andre, hvis du ikke klarer å etterleve rådene selv. Jeg skal derfor prøve å bli litt flinkere til å stresse ned, ikke bekymre meg unødig, senke skuldrene, trene litt smartere (ikke mer, eller mindre, men smartere) og generelt lære meg å ikke bry seg så fryktelig mye om ting som ikke er viktig. Kanskje flere kan kjenne seg igjen i dette? 

Følte bildet av meg som utfører øvelsen Farmers Walk passet fint til dette innlegget.

Dette var altså en liten innrømmelse fra meg denne tirsdags formiddagen. Jeg har blitt god på å innrømme svakheter i det siste, og det er tydelig at det settes pris på hos dere. Jeg tror det er viktig å tørre å vise sine litt svakere sider også, jeg har hvertfall kun opplevd positiv respons når jeg gjør det, og det er jeg veldig takknemlig for. 

 

Smiiiil Maren

Blåmandag

Inneholder aff. links

Jeg titter kjapt innom for å ønske dere en fin mandag. Blåmandag trenger ikke være en negativ ting, spesielt ikke hvis man har freshe herlige blåtoner som lyser opp en regntung mandag. Jeg fikk lurt inn en liten cardio økt tidlig i dag morges, og selv om mandagen ofte føles litt trøtt og kjip, så ble den plutselig hakket lysere i disse klærne. Her har dere mine blå favoritter:

 Håper mandagen behandler dere bra! 

 

Smiiiil Maren


To nye smoothies

Jeg har to nye smoothier på lur til dere. Den grønne ser kanskje ikke super fresh ut, men den er virkelig utrolig god, og ikke minst utrolig næringsrik. Den røde er helt klart min favoritt, den er så søt og god, mens den grønne gir meg en følelse at jeg blir litt sunnere for hver munnfull. Den grønne: 

 • En håndfull fersk spinat 
 • 1/2 agurk 
 • 1 pære 
 • Litt fersk ingefær 
 • Et dryss kanel 
 • 1 dl eple juice 
 • 1 ts spirulina 

 

Den røde: 

 • Frosne bringebær 
 • 1/2 mager vanilje kesam 
 • 2 ss sukrin 
 • 1 dl vann 

 Jeg lager nye varianter hele tiden, og den neste tenker jeg skal inneholder rå kakao, vanilje yoghurt og banan. Mmmm. Jeg har også lyst å lage en smoothie en en frisk sterk orange farge. Jeg tenker at den skal inneholde appelsin juice, epler, og mango. Det er så friskt og herlig med smoothier, jeg blir virkelig aldri lei. 

Hva inneholder din favoritt-smoothie? 

 

Smiiiil Maren 


W.e.e.k.e.n.d

Dette var min kveld i går. Et bord fyllt med godsaker, en stor myk sofa med to nydelige venninner, og verdens søteste lille hundevalp. Det er slike kvelder som dette som gjør høsten så koselig. Når man kan krype opp i sofaen sammen, senke skuldrene, skravle om alt mellom himmel og jord og bare kose seg innendørs mens uværet herjer utenfor. Det er så godt med helg, og jeg skulle så inderlig ønske den kunne vare bare litt lenger. 

I dag dropper jeg alt av trening, og skal bare lese litt pensum og kose meg med familien. Søndag er familiedag, og jeg skal straks opp for en koselig lunsj sammen med mine foreldre, min storebror, svigerinne og nydelige lille niese. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiil Maren


Lørdagsøkt

Jeg lovet å dele dagens økt med dere, så her kommer den. Jeg startet med 20 minutter på mølla i kraftig motbakke, etterfulgt av en sirkeløkt med kettle bells:

 • Kb-swing 
 • Goblet squat 
 • Push-press
 • Farmers walk 
 • Pushups mellom to KB

 

Jeg kjørte 10 repetisjoner på hver øvelse, 6 runder. Jeg tok ikke tiden, men jeg tipper jeg hadde ca 2-3 minutters pause mellom rundene. På farmerswalk gikk jeg 10 skritt frem, snudde og fikk 10 tilbake pr runde. En svett og fin økt. Det er evigheter siden jeg trente med Kettle bells, og jeg hadde nesten glemt hvor effektivt og gøy det er. 


Topp - Nike (aff-link)

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og komme meg avgårde. Lørdagskvelden tilbringes sammen med to skjønne venninner. Jeg er allerede alt for sent ute, da jeg presterte å sovne på sofaen isted. Husker dere jeg skrev i forrige innlegg at den trøtthets-smellen kom til å komme, vel det skjedde, så til de grader også. Sov ordentlig godt her på sofaen, og ble heldigvis vekket av at telefonen ringte. Ellers hadde jeg sikkert sovet over hele jentekveden og våknet utpå natten en gang. 

 

Smiiiiiil Maren

Saturday challenge

God ettermiddag dere. Jeg føler det er langt på dag, da jeg har vært våken siden kl 06 denne lørdagen. Det er ingen hemmelighet at jeg ligger langt på etterskudd med eksamenlesingen, så da må helgene unyttes maksimalt. Så før klokken slo 12 i dag hadde jeg allerede hatt frokost, x antall kopper kaffe, noen gode effektive lesetimer, en tur på tredemølla, litt styrketrening med kettlebells og en herlig lunsj. Utrolig hvor mye man får unna når dagen startes så tidlig. Energien er på topp nå, men jeg venter en total krasj om et par timer når trøttheten sniker seg på. Jeg klarte jo selvfølgelig ikke komme meg i seng så tidlig som planlagt i går, og dermed kan jeg skryte av hele 5 timer søvn i natt. Det er akkurat 3 timer for lite for denne frøkna.  Jeg postet et bilde fra treningsøkten i dag på min Instagram (@marenerdvik). Flere har etterlyst både hva jeg gjorde med kettelbellsene og hvor treningsklærne var fra. Jeg skal dele både økten og link til klærene litt senere i dag, men nå må jeg tilbake til sykdomslæra et par timer.

Ha en fortryllende lørdag kjære dere. Regnet pøser ned her i sør, men det gir jo perfekte forhold for dyne-sofa-film-maraton med verdens beste samvittighet. Jeg utfordrer dere til å kle godt på dere, løpe ut i regnet i minimum 30 minutter (eller på treningsenteret), for så å dra innom butikken etter endt treningsøkt, handle med noe godt du har lyst på, dra hjem å ta en lang varm dusj før du kryper under dyna på sofaen, med en koselig film og bare nyter denne lørdag fullt ut. Challenge accepted? 

 

Smiiiiiil Maren


Fredag

Endelig er fredagen her, og jeg har ikke ord for hvor godt det føles. Jeg kom akkurat fra universitetet hvor vi har gjennomført et muntlig eksamenskrav, med fremlegg av pasient case etterfulgt av utspørring fra oponentgruppe. Slike ting gjør meg alltid litt stresset, og det føles veldig godt å kutte hukke det av på listen. Det er rart med det, men jeg får alltid en liten utladning etter slike ting, og føler meg både sliten og tom. Jeg dro derfor direkte ned til solsiden etterpå, for en kjapp liten fredagsøkt og påfyll av positiv energi. Jeg skal ikke akkurat skryte på meg at det ble den mest produktive økten jeg har hatt. Jeg stod litt på henda, litt på hode, tok et par pull-ups og tøyde lenge. Jeg hadde ikke så mye krutt i kroppen i dag, og da passert det perfekt å leke seg litt i stede. Denne uken har jeg kun hatt en eneste styrkeøkt, og det er jo akkurat 3 for lite synes jeg.

Jeg kjenner at nå som høstmørket er her, skolen er enormt krevende og energien er litt laber så må jeg faktisk ha et program å følge. Uten en plan så blir jeg bare surrende rundt på gymmet, uten å få gjort noe fornuftig i det hele tatt. Jeg er nå litt i tenkeboksen om jeg skal sette opp program til meg selv, eller søke utover etter andre dyktige Pt´er for et opplegg. Jeg har alltid hatt best progresjon på programmer som er satt opp av andre enn meg selv. Grunnen til det er enkel - jeg sniker meg unna mine egne opplegg. Det er jo helt latterlig, men sånn er det. Jeg har hjulpet mine egne kunder til fantastiske resulatter, men jeg får ikke til å følge mine egne opplegg selv. Så inntil jeg finner ut hva jeg skal gjøre fremover så leker jeg rundt, og egentlig så er jo det helt herlig. Alle har godt av en roligere periode, men for min egen del så kjenner jeg at den perioden må ikke bli så alt for lang, for plutselig er jeg helt ute av rutinene, og da kan veien tilbake bli en utfordring. Nå vil jeg gjerne høre fra dere. Følger dere noe fast program fra en pt (eller andre), eller styrer dere det helt selv? 

PS: Denne helgen er det Super Finalen i Street Workout i Oslo. Jeg skulle gitt så mye for å vært der å sett noen av verdens beste Street workout utøvere vise frem sine beste moves. Jeg er så vanvittig fasinert, og imponert over sporten, og jeg skulle virkelig ønske jeg kunne vært tilstede i helgen. Det er fremdeles noen veldig få biletter igjen til Super finalen, så hvis noen av dere bor litt nærmere, og har mulighet så anbefaler jeg dere virkelig å stikke innom for et vilt show og bøttevis med inspirasjon. Biletter finner dere HER. 

 

Smiiiiil Maren


Namasté

Nå er jeg straks klar for torsdags-yoga. Denne timen varer 70 minutter, og har mer fokus på streching, balanse og pust. Jeg går jo på Yoga to ganger i uken, hvor tirsdagstimen er en litt mer fysisk time. Her leker vi oss gjerne med både hode og håndstående, samt flere andre akrobatiske øvelser. Jeg liker nok tirsdagstimen best, og føler det er den fysisk typen yoga som passer meg best. Samtidig så er den roligere timen også veldig god, og jeg tror kanskje det er miksen av dem som gjør helheten så bra. Jeg har blitt inspirert til å prøve meg litt i min egen stue, men det blir liksom ikke helt det samme uten Nina som instruerer meg. Nå er jeg nesten litt sent ute til timen her, jeg får se å legge fra meg dataen og komme meg avgårde. Jeg håper dere har hatt en fin torsdag så langt. Selv kjenner jeg at jeg begynner å bli rimelig klar for helg. Noen fler som kjenner på det samme? 

 

Smiiiil Maren


Rolig start på dagen

I dag våknet jeg av et kraftig regnvær utenfor vinduet, og ble liggende lenge å bare høre på uværet. Jeg snek meg opp for å hente meg en kaffekopp, før jeg pilte tilbake under dynen. Kan dere tenke dere en bedre følese enn akkurat det? Åår jeg koser meg så når jeg kan ligge under en varm dyne, og bare lytte til uværet utenfor. Nå har jeg forflyttet meg ut på sofaen, og byttet ut kaffen med sitron&ingefær te. Jeg elsker morgenstund, og skulle ønske jeg bare kunne bli her i dag. Hvis dere ser nøye på bordet på bildet nummer to, så ser dere hvordan de populære glassene som jeg alltid drikker juice og smoothie fra ser ut når de er helt nye. Jeg kjøpte to nye i går, og tenkte å vise dere dem før de blir tatt i bruk. Jeg kjøper mine på en butikk her i kristiansand som heter Hansen & Co, de har også nettbutikk for dere som ikke bor her i sør. Jeg er sikker på at det er mange butikker som selger disse, men jeg kjøper altså mine hos Hansen&Co. 

Nå skal jeg komme meg ut av koseklærne, og starte dagen. I disse eksamenstider har man konstant dårlig samvittighet hvis man gjør noe annet enn å lese. Så jeg skal lett innrømme at jeg kjenner litt på at jeg nå har kost bort hele morgenen, istede for å lese. Jeg tror likevel at det er viktig med tilstrekkelig søvn, og velvære for å prestere bra, så la oss håpe denne rolige morgenen var en invistering i kvalitetslesing resten av dagen. 

Hva er deres planer for denne regntunge torsdagen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Hverdagsfrokost

Jeg er et periodemenneske, og etter en lang havregrynsperiode, er jeg nå super hekta på knekkebrød. Det er så enkelt, og gir så uendelig mange valgmuligheter. Enten om du er lysten på søtt eller salt, så finnes det alltid noe du kan putte på et knekkebrød som tilfredstiller behovet. Mine saltefavoritter er egg, makrell i tomat, ost og skinke eller mager smøreost. Blandt de søtefavorittene er det brunost med sukkerfritt syltetøy, banan eller philadelphia sjokolade. Mmmmm. Hva spiser du helst på knekkebrød? 

 

Smiiiil Maren


Trappeløp

Jeg har blitt litt hekta på trappeløp i det siste. Både fordi det er effektivt, det er tidsbesparende og fordi det faktisk er litt gøy. Jeg får litt den "rocky-følelsen" når jeg dundrer oppover trappene. Nå skal jeg ikke tøffe meg så alt for mye, fordi jeg løper overhode ikke fort, og jeg holder på å stryke meg etter tredje draget. Heldigvis så har jeg en rimelig sterk vilje når det gjelder trening, som gjør at jeg klarer å pushe meg gjennom alle de planlagte dragene opp trappene. En vanlig økt for meg er rolig jogg i 10 minutter, så 10 trappeløp, og 10 minutter nedjogging. Effektivt, enkelt og gøy - akkurat slik jeg liker det!  Har, eller skal dere trene i dag? Hva står på planen? 

 

Smiiiil Maren


Over-night Oats

God morgen hjerter. Dagen min i går ble som dere vet så snudd på hode og merkelig når jeg kom helt feil i gang, og jeg føler derfor at jeg starter uken i dag i stede. I dag kom jeg meg opp til vanlig tid, jeg har full kontroll på obligatorisk forelesning om et par timer, og jeg har passet på å ordne klar frokost slik at gårsdagen ikke blir gjentatt på noe som helst måte. Så nå nyter jeg en rolig morgenstund, med lave skuldre.

Når jeg sier at jeg har frokosten klar, så er det fordi jeg lagde jeg klar i går kveld. Jeg lagde meg overnight-oats, som nå står å venter på meg i kjøleskapet. Det er veldig smart, både fordi det går fortere om morgenen, men også fordi ved å la havregrynene stå i vann / melk / kokosmelk natten over gjør at grynene sveller ut i skålen, og ikke i magen din. Det kan faktisk føre til at noen vil føle seg mindre oppblåst av havregryn. Disse over-natta-grynene kan lages på alle mulige måter. Enten helt basic bare med vann og gryn, også tilsetter du alt av smak dagen etter. Eller du kan gjøre den helt klar med gryn, proteinpulver, kokosmelk/melk, stevia, kanel, og neste dag kutter du opp frisk banan eller eple som du kan tilsette i grøten din. Nøtter og rosiner er også super godt tilbehør. Som sagt, en haug av variasjonsmuligheter, så her må dere bare bruke fantasien. Jeg lager nye varianter hver eneste uke, men basic i min grøt er alltid gavregryn, proteinpulver, kanel og sukrin. 


Overnight-oats med rå kakao, kokosmelk, sjokoladeprotein, kanel, sukrin og et dryss salt. 

Nå tenkte jeg å komme meg ut å gå en liten tur på morgenen, før jeg skal forberede meg til forelesning. I kveld er det endelig Yoga med Nina igjen. Jeg gleder meg alltid til disse timene, det har blitt et utrolig viktig pusterom i min hverdag. To ganger i uka får jeg lov å rømme fra hverdagen i 60 minutter, og det er virkelig helt utrolig deilig. 

Jeg håper dere får en fin tirsdag, vi snakkes her senere. 

 

Smiiiiiiil Maren


Kaotisk morgen & rekelunsj

Hjelpes for en dag dette har vært. Jeg presterte å glemme helt bort at jeg skulle ha obligatorisk praktisk undervisning på universitetet, hvor vi skulle lære å legge sentralt vene kateter. Jeg var på vei ut på løpetur da en melding tikket inn på telefonen fra en medstudent. Det var da kun 4 minutter til forelesningen skulle starte. Jeg rasket med meg sykepleieruniformen, hoppet i bilen, og raste over til univsersitetet. Jeg ankom i underkant av 20 minutter for sent, og gikk glipp av hele introen til prosedyren. Bang, så stod jeg der, og skulle utføre prosedyrene rundt stell, skylling og bytte av slanger på SVK med 200 i puls og null mat i magen. Fy søren, det er lenge siden jeg har kjent på et så heftig stress. 4 timer intesiv praktisk forelesning ble gjennomført, og på mirakløstvis, og med hjelp av nydelige medstudent gikk det over all forventing med SVK. Det var faktisk ordentlig gøy.  Jeg har forstått at det er endel sykepleierstudentr som leser bloggen, så da kan jeg jo fortelle at forrige uke la vi inn PVK på dukke og på hverandre. artige saker! Jeg er en person som gjennomfører det jeg har bestemt meg for - uansett. Så etter forelesning dro jeg direkte ned på solsiden og gjennomførte min planlagte treningsøkt - på ren vilje! Etter økten ble det en nydelig lunsj ute, bestående av et lekkert rekesmørbrød med økologisk brød, håndplukkede reker og hjemmelaget tzatziki. Jeg følte jeg hadde gjort meg fortjent til dessert  etter den starten på dagen jeg hadde i dag. Jeg kjøpte meg derfor en questbar, skyr, en boks med bringebær og en pose usaltede cashewnøtter. Nå er jeg stappmett, og klar for en god jobbeøkt med sykepleiepensum. 

Hvordan har deres mandag vært så langt? 

 

Smiiiiil Maren


5 rep only

På lørdag satt jeg på Solsiden, og klagde litt over min manglende fremgang på styrketrening til min kollega og gode venn Sondre. Det var da han kom med den strålende ideen ( som jeg virkelig burde sett selv ) at kanskje det er for lite variasjon på styrkeøktene mine. Da snakker jeg ikke om øvelser, men repetisjonsantall. Jeg tar alltid 8-10 reps uansett, og har faktisk blitt så automatisert at jeg har helt glemt  å bruke min egen kunnskap på meg selv. Da er det godt å ha fine mennesker rundt seg, slik som sondre, som kan minne meg på hvor viktig det er med variasjon.

Så på lørdag endret jeg helt på økten min, og kjørte 5 rep - 3 sett på alle øvelsene. Steike sava jeg skal love dere at det var ei frøken som fikk oppleve fremgang. Det sier jo seg selv at man selvfølgelig  kan løfte tyngre når det kun er 5 rep, kontra 10 rep, men fremgang føles fantastisk uansett! Dips er en øvelse jeg ikke har kjørt noe særlig, men når jeg kun skulle ha fem repetisjoner så fikk jeg lyst å kjøre på, og det gikk jo så bra. 

Jeg kjørte følgende øvelser: 

 • Nedtrekk
 • Dips 
 • Knebøy til kasse 
 • Legcurl 
 • Leg extension 

 

I dag hadde jeg planlagt en styrkeøkt, men jeg våknet opp og hadde så mye mer lyst på en løpetur i frisk luft. Så slik ble det. Nå ligger jeg langflat på sofaen, og lader opp til en ny uke. I morgen skal jeg få til en styrkeøkt, og forhåpentligvis blir det like spenstige økninger som gårsdagen. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiiil Maren


Riktige klær i høstvær

Sponsede klær fra Runwild.no

Det småregner litt og er ganske grått her i Kristiansand, men det er ingen stopper for en søndagstur.  "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær". For min del skal det virkelig ikke stå på klærne i dag. Jeg har nemlig på meg nyheter fra topp til tå. Litt trøtt i ansiktet, og litt smale morgen-øyne, men veldig klar for morgentur.

Det har vært mye blest rundt den nye 2xu tightsen, og jeg var derfor litt spent når den kom i posten fra Runwild.no. Jeg må faktisk bare føye meg inn i rekken av fans. Tightsen har et høyere liv, og en bredere kant i livet. Sistnevnte er så viktig, og det gjør at man ikke får den berømte side-valken som mange tightser kan gi. Tightsen har også store reklekser i begge logoene, noe som er perfekt for den mørke årstiden vi er i nå. Micro thermal genseren og boblevesten er også nyheter fra 2xu. Kan jeg bare få lov å si FOR en farge(!!) på genseren. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, man må ikke kle seg i mørkefarger selv om vi går inn i en mørk årstid. Vesten ser jeg for meg at jeg kommer til å bruke både ute på tur, til og fra trening, og ellers på fritiden også. 


Tights 2Xu  // Micro thermal genser - 2Xu  //  Vest - 2Xu 

Jeg liker veldig godt å starte dagen med en tur utendørs. Det må ikke være en treningstur, bare det å komme seg ut og få litt frisk luft setter liksom standarden for dagen, og det føles så herlig. Resten av søndagen miner rimelig planløs, og det er egentlig litt godt. En ting er hvertfall sikkert, og det er at jeg skal på besøk til familien, og gjøre litt ekstra stas på verdens beste pappa i dag.  

Hva er deres planer for søndagen ? 

 

Smiiiil Maren


@marenerdvik i ShapeUp

I går dumpet det nye Shape-Up ned i min postkasse, jeg satt meg rett ned for å lese og der fikk jeg meg en positiv overraskelse. På første side, i redaktøres lederspalte så jeg et kjent navn. Mitt eget navn! Jeg er nevnt som en inspirasjon på instagram, i selskap av noen av landets herligste og mest inspirerende mennesker. Jeg ble helt rørt jeg, for meg er dette er ære. "@marenerdvik får meg til å få lyst å ta frem apekatten i meg". Noe så fantastisk gøy, og jeg elsker at jeg er nevnt som en apekatt-inspirasjon. Det er jo akkurat det jeg har lyst å fremme, at trening kan være gøy, lekent og feel-good. Nei dette var stor stas, og jeg er som sagt både glad, ydmyk, rørt og litt stolt. 

Jeg har endelig fått meg en skikkelig solid smoothie-maskin, eller blender som det heter. I dag lagde jeg derfor en nydelig smoothie. Det er evigheter siden jeg lagde smoothie, og slang derfor bare sammen det jeg fant i fryser og kjøleskap. Når jeg smakte på smoothien måtte jeg kaste meg over penn og papir for å skrive ned oppskriften, for den var bare helt nydelig på smak. Jeg slumpet litt, men jeg mener at oppskriften er noe slik som dette: 

 

Nå skal jeg komme meg inn til sentrum for en kaffe med min skjønne svigerinne, og litt små shopping. Desverre kun praktiske kjøp som står på planen i dag. Jeg føler meg litt kreativ på matfronten for tiden, og har så lyst å teste ut nye oppskrifter. Jeg har derfor skrevet en lang handleliste for matbutikken i dag, og håper jeg kan klare å trylle frem noen spennende oppskrifter til dere fremover. Så må jeg få lov å si tusen takk for kommentarene på innlegget jeg skrev om ting dere ikke viste om meg, hvor jeg var litt vel ærlig med dere. Jeg turte ikke sjekke kommentarene på en god stund, i frykt for hva som lå der. Når jeg da endelig turte sjekke så var det utelukkende søte og fine kommentarer. Dere er så nydelige, alle som en. Vit at dere gjør en positiv forskjell i min hverdag. Sender dere en god klem. 

Nyt lørdagen mine skjønne venner. Kos dere - det er det helgen er til for. 

 

Smiiiiil Maren


Juice & Protein-balls

Energien er på vei tilbake, og det føles utrolig godt. Det var garantert smart å ta noen rolige dager, hvor det eneste jeg gjorde av trening var Yoga. Formen er nesten helg fin nå, og i dag fikk jeg en etterlengtet styrkeøkt. Jeg fikk tatt et par bilder under økten, og deler bilder og program med dere i morgen. Etter treningen dro til Will.I.Juice for en Herlig grønn juice og skravlings. I dag fikk jeg også smake på noe jeg har hatt lyst å teste lenge, Chocolate protein balls. Disse er laget av blandt annet, rå kakao, kokkosmasse, dadler, gojibær, og proteinpulver. Dette er virkelig noe av det beste jeg har smakt, og jeg skal rett tilbake i morgen for å hamstre inn noen til helgen. En fullstendig fest i munnen! Mmmm. Har noen av dere smakt slike før? 

Denne oppskriften har Will.I.juice funnet på selv med hjelp av to søte veganer jenter. Jeg ser at mange har laget noe lignende, og postet bilder av det på Instagram. Jeg skal få tak i oppskriften helt konkret, og forsøke å lage dem selv. De er bare for gode! Det beste av alt er jo at de består av naturlige råvarer. Snacks som både gjør godt og smaker godt, det kan jeg like! Hvis noen av dere har en oppskfit på slike, så del mer enn gjerne i kommentarfeltet. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Good vibes only

Jeg stikker innom for å ønske dere en fin fredag. Endelig er helgen her, og da synes jeg dette søte kortet jeg kjøpte forrige uke passet godt. "Good vibes only" er en fin setning å ta med seg inn i helgen.Jeg har fått veldig mange henvendelser fra dere om jeg kan lage en liten liste over ting jeg ikke har delt på bloggen, og som dere lesere sannsynligvis ikke vet fra før. Først tenkte jeg at nei det har jeg virkelig ikke lyst til, men så tenkte jeg at jeg har jo så lyst å komme nærmere mine lesere, vite mer om dere og ha en god dialog med dere. Da må jeg kanskje tørre å åpne meg litt mer opp. Så her kommer en liste med ting dere kanskje ikke visste om meg: 

 • Jeg er helt utrolig mørkredd. 
 • Jeg var nær å miste mammaen min i leukemi (blodkreft) da jeg var 15 år gammel. Hun gjennomgikk en beinmargstransplantasjon, og er i dag 100% frisk. 
 • Jeg har utrolig mange bekjente, og men veldig få nære venner. 
 • Jeg kan ofte føle meg ensom, og tilbringer mange kvelder hjemme alene, selv om jeg gjerne heller skulle vært sosial. 
 • Jeg har alltid smilt ekstremt mye, og som lita sa jeg alltid: "Nå er jeg så glad at jeg bare må smile med alle tenne ute". ( også gliste jeg så enormt stort at alle tenne syntes)
 • Jeg er utrolig lettrørt, og gråter like gjerne av fine ting, som triste ting. 
 • I mange år var Spagetti ala Capri (dere vet den hermetikkboksen) sammen med loff-rundstykker med et tykt lag smør på, det aller beste jeg visste. 
 • Familien min betyr hele verden for meg. En for alle, alle for en. Jeg tilbringer mye tid sammen med dem, og har så mye kjærlighet for hver og en av dem at ord kan ikke beskrive det.  
 • Jeg må ha det ryddig rundt meg før jeg kan sette meg ned, og nyte en god middag. Jeg klarer ikke å kose meg hvis det flyter av rot og kaos rundt meg. 
 • Nysing er noe av det ekleste jeg vet. 
 • Jeg har fryktelig prestasjonsangst, og sier ofte nei til intervjuer, turer, kurs og eventer jeg får tilbud om via bloggen pga av det. Jeg er rett og slett redd for å ikke leve opp til forventingene eller være "flink nok" 
 • Jeg har sprøyteskrekk (sykepleierstudent med sprøteskrekk - festlig )
 • Jeg bruker kontaktlinser, men eier ikke et eneste par briller. 
 • Jeg bruker telefonen min helt latterlig mye, og må lade den opp to ganger pr dag. 
 • Tyggis, og pastiller er jeg avhengig av, og kan spise en hel pakke på under 5 minutter. 

 

Nå føler jeg at jeg har vært ganske ærlig med dere, og faktisk delt noen ting som jeg ikke hadde trodd jeg skulle dele på bloggen, pluss et par morsomheter.  Så nå er jeg spent, var det noe her dere kanskje ikke visste? 

Del gjerne noen få ting om deg selv, som ikke så mange vet, i kommentarfeltet. Jeg synes det er en super fin måte å bli kjent med dere på. 

 

Smiiiil Maren


Monkey on kettlebells

I dag har jeg lyst å dele en apekattøvelse med dere som jeg synes er utrolig morsom. Den ser litt avansert ut, men den er i grunn ikke spesielt vanskelig. Jeg har vist progresjonene til øvelsen slik at dere kan prøve den ut. Det handler litt om å tørre, finne balansen og stole på at du er sterk nok. Et godt tips er å bruke tunge kettlebells, sånn at det blir mer stabilt. Jeg hadde ikke noe godt navn på denne, så jeg kaller den deep handstand på kettlebells. Jeg leker meg mye med ulike egenvektsøvelser for tiden, og finner veldig mye glede i dette. Det føles jo ikke som man trener, men mer som lek og morro. Har noen prøvd den ut før ? 

 

Smiiiiil Maren


Biggie green

Jeg må bare titte innom for å vise dere dagens lunsj. Har dere sett noe så delikat? I dag har jeg spist lunsj sammen med skjønne Charlotte. Jeg bestillte denne herligheten. En diger raw food salat med masse frisk salat, spirer, cashew nøtter, avokado, deilige oljer, nydelige sauser bestående av diverse krydderier. Jeg føler kroppen sier takk for hver neste lille munnfull. Så ikke dette fristende ut? 

 

Smiiiil Maren


Ut på tur

Søvn må være løsningen på det meste. Jeg tuslet inn i sengen kl 21 i går kveld, sovnet i det hodet traff puta og våknet nesten 12 timer senere. Formen er mye bedre, og det føles så fantastisk godt. Kroppen er kul altså, den sier i fra når tempoet blir litt for høyt og den trengr en pause. Min pause ble en rolig dag i går, etterfulgt av hele 12 timer søvn. Det var det som skulle til, og nå føler jeg meg nesten fin igjen. Jeg velger likevel å ta det med ro enda en dag, bare for sikkerhetsskyld. 

Jeg starter dagen i dag med å se igjennom litt bilder fra i sommer, og plutselig fikk jeg utorlig lyst å komme meg ut på tur igjen. I sommer gikk jeg både Besseggen, Prekestolen, flørlitrappene og noen småturer på Beitostølen. Jeg har en stor drøm om å gå både trolltunga, galdøpiggen og kjerag. Dette er alle kjente turer, som jeg føler jeg må få på lista mi. Jeg har også lyst å oppleve noen turer som ikke er fullt så kjente.

Kanskje jeg har noen turglade friskuser blandt mine lesere som kan tipse meg om noen flotte turer, som ikke er like kjent som de overnevnte? 

Jeg gleder meg til å se om noen av dere har noen tips å komme med. Jeg ønsker dere en herlig dag. Jeg skal straks pakke på meg godt med klær, og ta en liten tur ut i frisk luft. 

 

Smiiiiil Maren

 

Cupcakes

Inneholder sponsede produkter

Siden jeg bare loffer rundt hjemme i dag, i forsøk på å finne igjen energien og formen, så tenkte jeg det kunne passe fint å dele helgens cupcakes med dere. Disse er skikkelig jukse-muffins, med kun fire ingredienser. De er latterlig enkle å lage, men de smaker helt magisk. De er laget av 3 scoop av proteinfabrikken sine proteinpannekaker, 1 scoop vanilje proteinpulver, 3 ss sukrilett og 1 ts kanel. Tilsett vann til ønsket konsistens, og rør godt. Fyll muffinsformene 2/3 fulle, og stek i midten av ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg. Avkjøl på rist. Toppingen lagde jeg av mager kesam, litt vanilje proteinpulver, et dryss sukrilett og et par dråper stevia vanilje. Voala! 

Var de ikke søte? 

 

Smiiiil Maren


Big fiasco

For dere som følger meg på instagram (brukernavn: marenerdvik ) så fikk dere med dere at gårsdagens treningsøkt ble en big fiasco, og endte med at jeg rett og slett bare dro hjem. Jeg kjente meg litt små rar i kroppen før økten, og var litt usikker på om jeg i det hele tatt skulle trene. Jeg startet økten, og etter første øvelse kjente jeg at noe ikke stemte. Jeg hade null energi, og det føltes som hele kroppen demonstativt jobbet mot meg. Så jeg avbrøt hele økten, og dro rett hjem. På slike dager nytter det ikke å presse gjennom en treningsøkt, det kan faktisk være det som avgjør om en influensa slår ut eller ikke. Så jeg dro hjem, byttet til de mykeste koseklærne jeg har og dro ut til min storebror, svigerinne og lille niese. Hele kvelden i går lå jeg på sofaen hos dem, og slappet helt av. Det var så koselig. Fine familien <3 

I dag er formen rimelig lik, og det er så irriterende. Jeg er ikke syk, men heller ikke helt frisk. Jeg hater å befinne meg på et sånn irriterende mellomstadie hvor man ikke helt vet hva man skal gjøre. jeg velger å ta enda en hviledag og håper dette tullet skal gi seg. Jeg prøver å være flink student for tiden, og har derfor blitt stamgjest på byens herligste Raw food resturant. I går fikk jeg smake noe utrolig friskt og godt, nemlig økologisk rabarbera juice. Den var så frisk på smaken, også synes jeg flasken var så søt. Den er som sagt økologisk, og helt uten sukker. Er det flere av dere som har fått kjenne på høstinfluensaen? 

Kom veldig gjerne med gode tips hvis dere har. Jeg har så lite lyst å bli syk nå, det kan liksom ikke passe dårligere med eksamner rett rundt hjørnet. Så hva er lurest, te med honning, overdose C-vitaminer, eller kanskje noen andre lure kjerringråd ? 

 

Smiiiil Maren


Høst snacks

God mandag dere. Er dere friske og raske, klare for en ny uke?

Jeg sitter mye hjemme å jobber for tiden, både med bloggen og diverse rundt den, og med sykepleiepensum. Dagene kan bli litt langdrøyde og kjedelige. Jeg har derfor begynt å muntre meg selv om opp med å lage ulike fargerike og innbydende snakcs. I dag har jeg satt sammen med tallerken i deilige høstfarger, med sessongens fristende frukt og litt mandler. Jeg er så hekta på både klemmentiner og norske plommer for tiden. I koppen har jeg appelsinjuice blandet med farris. Det er et smart tips for å sprite opp juicen litt. Tilsett litt farris eller bris, og vips får du en sparkling orange juice. Dagens plan er en tur innom Nimue-jentene mine, etterfulgt av noen timer på mac´en med både blogg og pensum. Jeg håper å kunne avslutte dagens med en styrkeøkt på Solsiden. Det er rart med det, men man blir faktisk ganske sliten av å lese en hel dag. Selv om man ikke er fysisk sliten, så er hodet helt kjørt, og da er det ikke alltid jeg klarer å komme meg på trening. Selv om jeg jo vet at hvis jeg bare kommer i gang, så er det ingenting som er så befriende og godt som en treningsøkt etter en lang lesedag. Vi får se hvordan det står til med motivasjonen på slutten av dagen. 

Hva er deres planer i dag ? 

 

Smiiiiil Maren

Våt start på dagen

Jeg kom akkurat inn døren fra en mildt sagt forfriskende joggetur. Det var ok vær når jeg dro ut på tur, men etter ti minutters tid åpnet himmelen seg, og regnet øste ned. Heldigvis hadde jeg tatt både en sokk, og en plastikkpose rundt telefonen, så den klarte seg. Jeg derimot, jeg ble kliss våt. Jeg var våt helt inn til undertøyet, og klærne mine kunne vris opp når jeg kom hjem. En varm dusj har aldri føltes så godt som etter den joggeturen der. Det ble ikke lange turen, men jeg følte jeg fikk dekket behovet mitt for både bevegelse og frisk luft på den drøye halvtimen jeg var ute. Finfin start på søndagen. Nå skal jeg straks i gang med litt baking og kokkelering på kjøkkenet. Cupcakes står på planen. Jeg har aldri vært en mester på kjøkkenet, men jeg koser meg veldig med det. Så i dag som det regner og er skikkelig surt ute, følte jeg det passet med en skikkelig bakedag. Jeg deler selvfølgelig både bilder og oppskrift hvis resultatet blir bra. 

Hva er deres planer for denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren


Enjoy the little things

Sofa, smågodt, joggebukse og Netflix føltes helt riktig i dag. Jeg er trøtt som en strømpe, og kjente at det eneste jeg hadde lyst til var å krype opp i sofaen med en diger godteriskål - og slik ble det! Dette er min lørdagskveld, og jeg elsker det. Jeg liker å spise sunt i hverdagen, men ingenting er så magisk som en pose med smågodt i helgen. Jeg danderte smågodtet i små søte kopper, og spredte dem utover bordet. På den måten kan alle ta sin egen lille kopp og krype opp i sofaen med den. Var ikke det en søt ide? 

Smiiiiil Maren


Morning efficiency

God lørdagsmorgen. Jeg føler allerede at det er langt på dag, jeg stod nemlig opp like etter kl 06 i dag for å få unna litt lesing før denne lørdagen starter for fullt. Jeg elsker lørdager, og synes det er så koselig å ta en tur på cafe, dra på treining, titte litt i butikker og spise en god lunch ute. Hvis jeg skal kunne gjøre alt det, så måtte det en liten prioritering til. Så da ofret jeg to timer søvn denne lørdagsmorgenen, til fordel for to timer intensiv lesing på sykdomslære. 

Sykdomslære ble ikke like tungt og kjedelig når jeg koste meg med denne deilige skåla mens jeg leste. Jeg kjøper inn friske roser hver uke, og i går ble disse skjønnhetene med meg hjem. Det gjør så mye med slike små detaljer synes jeg. Frisker opp hele leiligheten. Så med to porsjoner av Maren-skåla, en stor kopp kaffe, tente lys og friske blomster ble denne grytidligige lørdagenmorgenen ikke så alt for ille. 

 

Nå skal jeg lese en liten time til før jeg skal komme meg avgårde på trening, og en liten bytur. Resten av ettermiddagen blir det lesing, før jeg skal ta meg helt fri igjen i kveld. Jeg er ikke der enda at jeg ofrer lørdagskvelden min for eksamenslesing. Når det gjelder dagens trening så tenker jeg å gjennomføre en liten disko-økt som jeg liker å kalle det. Det betyr egentlig bare at jeg gjør akkurat det jeg har lyst til av øvelser når jeg kommer på trening. Så vi får se hva det blir i dag. Jeg liker å kjøre den typen økter i helgene. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiiiil Maren