hits

november 2015

Hopper over frokosten

God morgen. Ja jeg skriver god morgen for jeg har akkurat kommet til meg selv igjen etter å ha sovet ut etter nattevakt. Jeg liker vanligvis ikke nattevakter, men i natt gikk det virkelig bare som en drøm. Ingen perioder med trøtthet, og en natt med god energi og en haug av positive opplevelser. I natt la jeg min første veneflon på pasient, og det er stor stas for en sykepleierstudent. Jeg har aldri vært med på å ha en slik fin form gjennom en hel nattevakt før, med så mye energi. Det beste av alt var at når jeg kom hjem, sovet jeg klokken 08.30 pg våknet igjen seks timer senere. For meg er dette den optimale mengden søvn etter natt for å ikke bli for groggy i formen. 

Nå har jeg ikke spist på alt for mange timer, og det første jeg tenkte på når jeg åpnet øynene var mat. Det er jo langt på dag, så jeg hopper like godt direkte til lusnjen, istede for å spise min vanlige frokost med havregrøt eller meieriprodukter. I dag blir det en fresh og fargerik kyllingsalat med masse godt. Jeg har speltlomper som tilbehør, og lager små kyllingwraps fra salattallerkenen. Sunt, enkelt og godt.

Jeg smiler litt når jeg leser overskriften, for folk som kjenner meg vet at jeg aldri hopper over frokost og for meg er det faktisk det mest smakfulle og beste måltidet i løpet av hele dagen. Jeg er vel vitende om at mange ikke har det slik, men for min del er frokosten alltid en opptur. Så la meg bare presisere at overskriften gjelder kun i dag, og kun fordi det har blitt ettermiddag og det frister mer med lunsjmat enn frokostmat. Vanligvis ville jeg spist frokosten min. Greit å bare få det på det rene, jeg har lært meg gjennom alle disse årene med blogging at hvis det finnes noe som kan misforstås - så vil det bli misforstått av noen. 

 
Nå skal jeg ta et par timer i sofaen og svare på alt som har tikket inn av kommentarer, mail og diverse mens jeg sov, også skal eg prøve å få denne skrotten på trening. Min Ptkunde i dag er syk, men jeg kan da ikke snike meg unna likevel. Jeg tenker å bytte ut dagens styrkeøkt, med en rolig joggetur i friskluft, da det frister mer for både hode og kropp i dag. Solen skinner på sørlandet i dag, og alt ligger tilrette for en finfin tur ute

Er alt bra med dere? Har dere en grei mandag og en fin ukestart?

 

Smiiil Maren

 

Det kribler i hele kroppen

Delvis sponset interiør

Jeg har bakt og kost meg allerede siden midten av november. Jeg elsker jul, og har lyst å strekke den ut så lenge som mulig. Jeg starter juleforberedelsene i midten av november, og durer på hele veien frem til jualften. Jeg har allerede delt verdens beste pepperkaker med dere, med både godt smør og sukker og alt som hører med i verdens beste oppskrift. I går prøvde jeg meg på en litt sunnere variant av kakemenn, da mange etterlyste dette og tror det eller ei, de ble faktisk super gode. Oppskrift og bilder kommer selvfølgelig. 

Jeg personlig liker ikke å sunnifisere julen, jeg syne sjulen skal være en tid vi lar vekt, utseende og kilo ligge, og fokuserer på kos, hygge, familie og kvalitetstid. La oss bare legge det kroppsfokuset vekk litt, vi vet jo alle at det bli hysteri i januar uansett. Akkurat det der med den januartreningen er så tullete, og det fasinerer meg like mye hvert eneste år. Men det kan vi snakke mer om når den tid kommer. Som sagt så synes jeg julen skal være ekte kos, og i går koste jeg meg med både kakao, julegodterier og kakebaking sammen med familien. 


I dag er det første søndag i advendt, det første lyset tennes og kriblingene i magen er så absolutt tilstede. Jeg har et latterlig barnslig forhold til jul, og gleder meg så mye at det kribler i hele kroppen. Jeg gleder meg så til alle juleselskapene, all kos med familie, snø, ski, hyttetur og venner som bor utenbys som kommer hjem til jul. Jeg har lagt en plan for julegavene, og gleder meg til å gi bort gaver som jeg håper vil falle i smak. Jeg har rett og slett skikkelig julestemning, og det er så herlig. 

Er det flere som er i full julesving med både baking og julegaver?

Den fine fjølen, og koppen er fra merket Sögne Home. Jeg har forelsket meg helt i interiøret fra dette merket, og i tilegg synes jeg det er veldig stas at det er lokalt her fra Sørlandet. Sögne Home finnes i flere interiørbutikker ( her i byen vet jeg det finnes på Hansen & Co og Gave og Interiørhuset i Søgne ), og i tilegg har de en inspirerende instagramkonto og nettside


God første søndag i advendt mine fine. Jeg skal nyte dagen med familie, og sove en god del. I natt er det nemlig nattevakt på sykehuset for denne frøkna. Kjenner jeg meg selv rett blir det ikke spesielt mye søvn før den vakten, men sånn har dte alltid vært, og jeg har da overlevd et solid antall nattevakter likevel.

 

Smiiiil Maren 

 

Ny treningsøkt til deg

God lørdagsmorgen. Jeg lovet dere at jeg skulle dele den forrige sirkeløkten jeg gjennomførte med dere, og som sagt, så gjort. Her kommer den. Jeg elsker denne typen trening, mest fordi alt fokus på prestasjon er borte, man bare spretter rundt og har det gøy. Det beste jeg vet er å gjøre denne økten sammen med andre spreke venner. Akkurat denne økten kjørte jeg sammen med Kristina, og sammen pushet vi hverandre gjennom en svett og deilig økt på Solsiden PTsenter. 


Vi kjørte følgende øvelser: 

 • Boxjump 
 • Goblet Squat med Kettlebells
 • Burpees
 • Roing i ringer 
 • Mageøvelse i slynger

Vi gjorde det slik at vi valgte noen øvelser hver, og jeg var så dum at jeg valgte burpees. Hvorfor velger man frivilig burpees? Fy flate så tung den øvelsen er, uten tvil hatøvelse nummer en. Samtidig er den utrolig effektiv, og for min del så føler jeg at det er denne øvelsen som gir hele økta det solid kick, og sørger for at pulsen fyker i været.

Jeg la opp økten på en litt annerledes måte denne gangen. Vanligvis kjører jeg et fast antall repetisjoner, eller på tid. Vanligvis 45 sekunder jobb og 15 sekunder pause. Denne gangen la jeg den opp slik at vi kjørte 10 reptisjoner første runde, 9 den neste, så 8,7,6,5 og helt ned til 1. Det er en super digg måte å trene på, for det blir jo litt lettere for hver runde. Dere forstod opplegget? Først  kjører du 10 hopp på kasse, 10 goblet squat, 10 burpees osv gjennom alle øvelsene, så tar du ca 2 min pause, også kjører du på 9 reps på alle øvelsene, så 8 også helt ned til kun 1 rep pr øvelse. 

Øvelsen velger du selvfølgelig helt selv, dette er bare et forslag. Trener du sammen med en venninne eller kompis, så velg et par øvelser hver, og vips har man en finfin økt. 

Håper dere ble inspirert til en litt annerledes og gøy økt denne helgen. Hvis du kjører min økt, eller lager din egen så del den mer enn gjerne i kommentarfeltet. Akkurat det der er noe av det gøyeste jeg vet. Det er så inspirerende å se deres treningsøkter, og spesiellt når de er inspirert av noe dere har lest her. 

Ha en herlig lørdag, og en god treningøkt!

 

Smiiiil Maren

 

Nydelig dessert - helt uten kalorier

Det blir nesten litt feil å dele denne på en fredag. Nå er det jo helg, og da er det kanskje andre ting enn kalorifrie godsaker som står på menyen. Uansett så synes jeg denne lilel godsaken er så genial, at jeg har lyst å dele den med dere. Den redder meg på dager hvor søtsuget tar totalt overhånd. 


Kalorifri gelé lages enkelt og greit ved at du tilsetter en pose gelatinpulver i bitte litt vann, og lar pulveret svelle ut. Så varmer du opp ca 7dl vann i en kjele, og tilsetter 3 dl saft. Dette skal kun varmes opp, og ikke koke. Dette er bare min fordeling, dere må selvføløgelig ha mer eller mindre saft alt etter hvor sterk smak du vil ha på geléen din. Så tilsetter du gelatinpulveret som har svellet ut, i kjelen, og rører godt. Hell så alt over i de formene, glassene eller skålene du ønsker å ha gelén i, og sett dem i kjøleskapet. Jeg  lager dem vanligvis på kvelden, og da er de helt perfekte neste morgen. Eller så kan du lage dem på morgen før du går på jobb/skole, og kan kose deg med dessert når du kommer hjem. Enkelt og greit en finfin løsning i hverdagen, eller hvis du av andre grunner ønsker å være litt sunn i helgen. Jeg har ingen planer om å spise kalorifri dessert i helgen, jeg skal rett og slett bare senke skuldrene, og spise akkurat det jeg har lyst på. Denne uken har vært heftig, og fredagen har aldri vært mer velkommen. I kveld blir det lave skuldre, og samle opp energi. I morgen har jeg fri og skal kose meg med juleshopping og cafekos, før jeg skal i praksis igjen på søndagen. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Verdens beste pepperkaker

Jeg har så julestemning for tiden, og det er virkelig verkens beste følelse. Det er en koselig følelse, og tanken på at jeg har juleferie om 3 små uker er helt vidunderlig magisk. Dere som følger meg på snapchat har fått med dere at jeg startet bakingen for en god stund siden, og har laget både pepperkaker og kakemenn. Pepperkakene ble helt vilt gode, og jeg er så glad jeg knipset bilder underveis, for denne oppskriften må jeg bare få dele med dere. 


Du trenger:

 • 600g hvetemel
 • 350g sukker
 • 125g sirup mørk
 • 250g margarin
 • 1/2 kopp melk
 • 1 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 toppet ts hjortetakk
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts nellik

Slik gjør du:

Smelt smør, og rør det sammen med sukker og sirup, tilsett krydderene, melken og hjortenakk ( utløst i et dråper kokende melk), og tilsutt tilsetter du melet. Jobb deiget godt sammen. La deiget stå i kjøleskapet over natten ( eller 6-8 timer). Bruk en kjevle og lag små kaker med de formene du har, eller lag små kuler ( peppernøtter). Stekes i ovnen på ca 180 grader i 6-10 minutter. I min ovn er det faktisk kun 6 minutter, men andre ganger jeg har bakt andre steder med samme oppskrift har det vært nærmere 10 minutter. Så her må du følge med, og se hva som passer i din ovn.

Jeg synes dette er verdens beste pepperkaker, og oppskriften har vært i familien min i alle år. Dette er de kakene jeg alltid har i kakeboksene, og som jeg er oppvokst med hjemme hos mama og pappa. Jeg får nostalgiske, koselige barndomsminner av disse pepperkakene, og gleder meg allerede til neste bakedag. 

Hvordan er det med dere, har dere startet på julebagsten? Er det noen av dere som har fått julestemning?

 

Smiiiiil Maren

 

Black Weekend - Vita liberata

Annonse

Man må nesten bo under en stein for å ikke ha fått med seg at i morgen braker det løs med noe som heter Black Friday. Dette er en amerikansk greie, som har tatt Norge med storm. På denne fredagen kjøres det helt ville tilbud, og man kan virkelig gjøre kupp. Vita Liberata slenger seg på, og kaller det black Weekend da supersalget starter allerede i dag! Kl 18.00 braker det løs, og de kjører super tilbud på flere produkter i nettbutikken.

Jeg har brukt Vita Liberata i snart to år, og har anbefalt dere disse produktene flere ganger. I disse tider med både julebord, og juleselskaper er det smart å sikre seg en god selvbruning. Som sykepleierstudent har jeg blitt svært kritisk til solarium, og sverger heller til selvbruningsprodukter. Vita Liberata er først og frem en favoritt fordi den er lett å påføre, gir ikke skjolder og lukter, tro det eller ei, faktisk godt. Det synes jeg ofte er det største problemet med slike produkter, og det er derfor så supert at med Vita Liberata kan man faktisk smøre seg, og dra rett ut. Det tørke på null komma niks, og etterlater ingen vond lukt. 
Jeg personlig liker best å ta en god dusj, tørke meg godt, også smøre meg inn med produktene før jeg legger meg for så å dusje det av neste morgen. Jeg gjentar dette en til to ganger, og føler meg alltid fresh og brun etterpå. Jeg synes egentlig det er litt deilig å freshe opp fargen på denne årstiden helt uavhengig om man skal i selskap eller ikke. Jeg føler meg så mye bedre med litt farge på kroppen, og spesielt siden jeg ofte trener i tskjorte eller singlett, så synes jeg det er fint med litt farge på overkropp og ansikt spesielt. 

Jeg har den siste tiden også testet BB-cream capture the light, og sammen med Trystal minerals solpudder gir det ansiktet en helt nydelig glød og varme.Kabuki børste følger med solpudderet. BB-cream kan brukes både på kropp og ansikt, og den har en diskre, delikat skimrende effekt. Jeg synes det beste for min del er å ta en runde med selvbruning først, også bruke dise produktene for optimal effekt. En siste lille bonus er at produktene er så delikate og fine at det er en fryd å ha dem fremme på badet.

Nå kan du altså sikre deg flere av produktene til sterk reduserte priser. Vita Liberata har også laget en perfekt julegavepakke som inneholder Phenomenal Mousse medium eller dark + Rich for face + Tanning Mitt (påføringshanske). Jeg har selv ikke begynt på en eneste julegave, men nå ble jeg inspirert til å sette i gang. Dere finner alle tilbudene på Vita Liberata sine nettsider HER. 

Så da gjenstår det bare å si: God shopping og Happy Black Weekend dere!!

 

Smiiiiil Maren I min handlepose

I går la jeg ut handleposen min på snapchat , og det resulterte i over hundre printscreen. Jeg tenkte derfor det kunne vært fint å dele den her på bloggen også. Det går mye av de samme matvarene hos meg, med innslag av sessongens frukter. Nå er det uten tvil sharon/persimon, norske epler og klemmentiner det går mest av her i huset. Spesielt Sharon, jeg  kan fint spise 4-5 stykker av dem ned på rappen. Fy søren så gode de er! Mmmm. 


Ellers er det mye meieriprodukter i ulike varianter, da det går mye av dette til frokost, mellommåltider og kveldsmat. Middag blir ofte noe med karbonadedeig, kylling, laks eller kyllingskjøttdeig. Dette hadde jeg mye av fra før, og trengte derfor ikke så mye påfyll. Andre basisvarer er også allerede i hus, så dette var kun en liten refill av favorittene. 

Appropos snapchat og printscreen. Jeg la ut treningsøkten min også på snap i går, og det tok helt avgårde. Det er fantastisk gøy at dere vil teste øktene jeg deler, og for at så mange som mulig skal få med seg treningsøktene så skal jeg legge den ut her også, med forklaring og bilder av hver øvelse. 

Ha en herlig onsdag så lenge!

 

Smiiiil Maren

 

 

Det gir deg mer enn det krever

Jeg elsker tur i skogen, og alle som leser denne bloggen vet at jeg benytter en hver anledning til å komme meg ut på tur i frisk luft. På søndag hadde jeg en utrolig fin tur fra sentrum, over i baneheia og videre over i Ravnedalen her i kristiansand. Jeg er oppvokst i dette området, og har gått, løpt og lekt i disse skogene siden jeg var bitte lita. Jeg føler meg hjemme her, og storkoser meg på tur i dette området. Det er dessverre alt for sjeldent jeg legger turen over i Ravnedalen, men det skal jeg sannelig gjøre oftere, for turen opp 1000-trappene er virkelig verd å besøke oftere. 


Her forsøkte jeg meg på å stå på hode på toppen av dette treet, jeg var på god vei men motet sviktet i siste sekund og det endte kun med dette bildet. Haha. Jaja, jeg skal ha for ideen og forsøket i det minste. Utsikten fra toppen av tusentrappene er ganske spektakulær, og det verste ( beste ? ) av alt er at det går stupbratt rett ned, og gir deg et solid sug i magen når du står å titter ned. Det kommer ikke like godt frem på bildet, men i virkeligheten er det stupbratt og sikringen er ikke akkurat av det mest solide slaget så her gjelder det å holde bena på stien. Jeg deler ofte bilder fra turene mine med dere, og tanken bak er å prøve å inspirere dere til økt hverdagsaktivitet og mer tur i skogen. Vi er så ufattelig heldige som bor i Norge og har tilgang på så fantastisk natur, og da er det nesten for galt å ikke benytte seg av den. Jeg har full forståelse for at det ikke alltid frister å dra inn på et hektisk treningsenter etter en lang dag på jobb, men kanskje kan det friste mer med en god tur, i frisk luft og ingen som maser på deg? Jeg opplever hvertfall selv at disse turene gir så mye mer enn det krever, og følelsen når man kommer hjem er helt magisk. 

Dette var dagens lille oppfordring fra meg - ut på tur og opp i trærne! 

 

Smiiiil Maren

 

Brødskiver - sunt, godt og enkelt

God morgen, og god mandag. Ukestart og en ny sjanse til å få en effektiv, sprek og positiv uke. Jeg blåser langt i at mange synes det med entusiasme over mandager er en klisje. Jeg liker mandager veldig godt, og sier det mer enn gjerne både høyt og tydelig. Jeg spiser ofte sunt, variert og bra på mandagen, jeg får som regel alltid inn en treningsøkt og hele dagen er generelt litt mer energisk enn dagene i slutten av uken. Nei, jeg liker mandager jeg altså, er det flere som føler det slik? 
Jeg skal jobbe litt nattevakter denne uken, og starter dermed uken med frimandag. Det betyr god tid til frokost og morgenstund. Dere som har lest bloggen lenge vet at jeg elsker morgenstund, og kan kose meg i flere timer med frokost, kaffe, God morgen Norge og macen. I dag er en sånn morgenstund, og frokosten er akkurat spist. Grovt brød med ost, skinke og avokado, samt litt frukt og en stor kopp kaffe stod på menyen i dag. Jeg spiser ikke så mye brød, men synes det er veldig godt innimellom. Jeg er inne i en veldig brød og knekkebrød periode nå, og synes det er gøy å variere med mye forskjellig pålegg. Det finnes jo så mye godt! 


Jeg blir litt trist når jeg ser at brødmat er bannlyst i kostholdet, hvorfor det? En brødskive av det groveste slaget metter godt, inneholder langsomme karbohydrater som gir god og langvarig energi. Topper du brødskiven med proteinrikt pålegg og litt grønt har du, i mine øyne, et sunt og godt måltid. Det beste er kanskje å bake brødet selv, men jeg har enda til gode å finne den perfekte brødoppskfiten. Tips meg mer enn gjerne hvis du har en på lur!Nå skal jeg kose meg videre her før dagen sparkes i gang. I dag skal jeg på lunsj besøk til min bestevenninne og hennes lille vakre datter. Jeg skal også ha et par PTkunder og få inn en god styrkeøkt selv. I kveld må jeg holde meg hjemme, det kommer nemlig en gigantisk levring på døren her på ettermiddagen. Jeg aner ikke hva den pakken er, men ut fra leveringsinformasjonen er pakken både stor og veldig tung. 

Ha en herlig mandag dere, og gjør det beste ut av dagen. Sett standarden for en god uke i dag!

 

Smiiiil Maren

 

  

Jakten på endorfinene

Tusen takk for alle fine kommentarer dere la igjen på innlegget om mangelfull motivasjon. Det blir som regel alltid slik når jeg velger å slippe dere inn bak fasaden, og fortelle dere litt om mine svake sider, så blir jeg møtt at forståelse og stor gjenkjennelse hos dere lesere. Mange har tydeligvis slitt med motivasjonen i perioder, og jeg tror, hvertfall for min del, at det smarteste bare er å slappe av, ikke prøve å stresse lysten tilbake og kanskje viktigste av alt - senke kravene helt ned.


Det var dette jeg gjorde i går. Jeg kledde godt på meg, og knyttet på meg joggeskoene, første del av turen hadde jeg med meg lille prinsesseniesen min i vognen, og vekslet mellom å gå i godt tempo, og jogge heeeelt rolig med henne i vognen. Det var så koselig. Fokuset var helt borte fra prestasjon, og vi var bare ute å koste oss. Etterhvert tok mamma over vognen, og jeg la turen opp i skogen. Jeg gjorde det smarte trekket å ikke øke tempo selv om barnevognen forsvant, jeg jogget helt rolig ( i følge pulsklokken på en hastighet rundt 8 km/t ) og nøt turen. Totalt ble det 7 km tur på meg hvis man regner både turen med vogn, og runden i skogen. Det er bra i seg selv, men enda bedre er det at jeg satt igjen med en deilig følelse av endorfiner og treningsglede.

I dag har jeg også vært ute på en liten tur, men det blir en helt annen tur. I dag var det varme klær, sosialt og i kosetempo. Slike søndagsturer er kanskje det aller beste jeg vet. Frisk luft, sosial hygge, litt snacks og fysisk aktivitet på en gang. I mine øyne blir det blir ikke bedre. 

Hva er deres søndagsplaner? 

 

Smiiiil Maren

 

Hunger Games Maraton

Jo nærmere vi kommer jul og vinter, jo mer setter jeg pris på innetid og gode filmer/serier. I går hadde jeg en god venninne på besøk, og planen var at vi skulle ha Hunger Games Maraton. Vi skulle se alle tre filmene som har kommet ut, også se den nyeste på kino til uken. Vel, vi startet bra, men når gode venninner kommer sammen så blir det mye skravlings. Vi er nå ferdige med nr to, og har nr tre igjen før vi kan komme oss på kino. Det er jo i grunn utelukkende positivt, for det betyr bare nå jentekveld med film og kos. 


Jeg elsker konseptet filmmaraton, og når jeg tenker meg om så finnes det jo så mange filmer man kan ha maraton med. Mine topp 4 filmmaraton må være:

 • Jason Bourne
 • Hunger Games 
 • Sex & the City 
 • Twilight

Jeg har garantert glemt et par helt obvious fimer som burde vært på topplisten, men dette var de 4 jeg kom på som favoritter nå. Jason Bourne er på topp, og det er kanskje noe overraskende for noen. Jeg elsker de filmene, og jeg blir aldri så underholdt som av en god actionfilm. Jeg ser jo at det er en morsom kontrast fra Jason til Sex & the City men de fortjener begge en plass på listen, underholdene på hver sin måte. 

Jeg håper dere har lyst å dele deres favoritt filmer som kan ses som maraton. Forhåpentligvis kan jeg plukke opp noen nye tips her, for slike maratonkvelder vil jeg ha flere av.  Det er så deilig å ligge rett ut på sofaen, med myke pledd ( eller til og med kanskje dyna på sofaen på en skikkelig kald vinterdag) og se flere filmer på rappen. Det kaller jeg hverdagskos på høyt nivå.  Det er også den perfekte måten å hente seg inn på, og vi vet jo alle at restitusjon er like viktig som treningen eller hva? Hehe. 

Så nå er jeg spent, hva er deres favoritt maratonfilmer? 

 

Smiiiil Maren

 

Kruttsterk kjerne

God lørdagsmorgen hjerter. Jeg har gledet meg til å vise dere disse bildene, men jeg måtte vente til ShapeUp var ute, og nå er endelig tiden inne. Jeg synes fotograf Lars Erik Bakken ( @fotobakken ) har gjort en helt fantastisk jobb bak kamera, og det var en helt utrolig gøy dag på Operataket i Oslo. Jeg har lyst å dele tre av øvelsene med dere, programmet består av totalt 6 øvelser, så ta gjerne en titt i den nyeste utgaven for hele programmet med bilder, instruksjon og mer detaljer. 

1. "Marken"

Hvilke muskler trenes: Den rette og de skrå (yte og indre) magemusklene

 Slik gjør du: Øvelsen starter med at du står oppreist, bøyer overkroppen fremover til hendene når bakken. Så går du hendene fremover, så langt som du kommer. I en optimal possisjon er kroppen så strak som mulig. Begynn så å gå føttene mot hendene, helt til du ender opp i utgangspossisjon igjen. Alternativt kan du starte øvelsen på alle fire, med armene strake og samlete foran deg. Flytt hendene så langt frem som mulig, fortsatt stående på knærne. Løft så knærne av bakken, og flytt bena gradvis bakover, så langt du kommer.

 Pass på: Å stramme bukmuskulaturen gjennom hele øvelsen, slik at du ikke får en svai I korsryggen. Dette er en svært utfordrende øvelse, som stiller store krav til kjernemusulaturen. Jobb strukturert over tid med å komme lenger og lenger frem, så nært strak som mulig.

 Enklere variant: Øvelsen gjøres enklere ved å øke avstanden mellom bena.

 Antall repetisjoner: 10 repetisjoner

 

2. Utfall bakover med kneløft

Hvilke muskler trenes: Forside og bakside lår, og rumpe.

Slik gjør du: Stå med samlede ben, hoftebreddes avstand mellom bena. Ta et god steg bakover, og bøy kneet. Stopp bevegelsen like før kneet treffer bakken. Skyv godt i fra, og før kneet opp forann meg i en kraftfull bevegelse. Senk kneet ned til utgangspossisjon igjen, og bytt ben.

Pass på: Sterk og aktivert coremuskulatur, kjernemuskulaturen er hemeligheten til å holde balansen her. Fest gjerne blikket på et fast punkt.

Antall repetisjoner/antall sekunder/minutter: 10 repetisjoner pr ben


3. Eksplosive pushups

 Hvilke muskler trenes: Bryst, triceps, skuldre og kjernemuskulatur

 Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene litt bredere enn skulderbredden din. Senk deg kontrollert ned mot bakken, bunnpossisjon er når brystet treffer bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra med stor kraft, slik at overkroppen letter litt fra bakken ( prøv gjerne å klapp hendene foran brystet), og kom direkte ned i en ny armehevning.

 Pass på: Holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen, det er helt avgjørende for å klare å utføre øvelsen eksplosivt ( og evt gjennomføre klappet). Pass også på at du ikke holder for bredt.

 Enklere variant: Armhevninger med knærne i bakken.

 Antall repetisjoner: Maks repetisjoner. (Dette er en utfordrende og krevende øvelse, og antall repetisjoner settes derfor til maks antall for den individuelle personen. ´En-to repetisjoner er helt supert, så jobber man videre derfra)

Treningsporgrammet er del to av egenvektsøvelsene mine. Når jeg sier del 2 så er det fordi jeg delte et program i den utgaven av Shapeup som jeg fikk lov å være på forsiden av, men jeg hadde jo så mange flere øvelser på lur, og nå fikk jeg endelig delt dem. Overskriften er kjernesterk, og da tenker kanskje noen at ja men er alt dette kjerneøvelser da? Og svaret mitt er faktisk ja, for når du trener med egen kroppsvekt så krever det ekstremt mye av stabilitet og kjernemuskulaturen din. Du må ha kontroll på hele kroppen, og ha støttemuskulaturen aktivtert og i spenn hele tiden. Du må ha kontakt med kjernen din, og utføre kontrolerte bevegelser. Derfor dere, derfor er egenvektstrening så sinnsykt kult, fordi det krever at du jobber med absolutt hele kroppen og spesielt senteret ditt, som er kjernen.

God trening, og god lørdag!

 

Smiiil Maren

 

Når motivasjonen forsvinner

 

Denne følelsen jeg har akkurat nå kan ikke beskrives. Jeg har den nyeste utgaven av ShapeUp foran meg, hvor jeg er så heldig å få lov å bidra med enda et treningsprogram med egen kroppsvekt. I tilegg har jeg favoritt questbaren, og knekkebrød med ost, skinke og paprika. Leiligheten er ryddet, arbeidsuken er over og jeg har fri hele helgen. Kjære gode himmel så godt dette føles!


Jeg er totalt hektet på knekkebrød med ost og skinke for tiden, og kunne spist det til så og si alle måltider, eneste kjipe er at jeg sikkert må ha ti knekkebrød for å bli ordentlig mett av det. Hehe. I og med at det er fredag i dag, og middagen blir flyttet til litt senere på kvelden, så passet det perfekt med knekkebrød som en liten "brannslokker" før middagstid. 

Jeg har hatt et par dager totalt treningsfri nå, og jeg skal være ærlig med dere om hva grunnen er. Jeg mistet litt piffen, luften gikk ut av ballongen og jeg har måttet ta to steg tilbake og tenke meg litt om. Tenke på hva det er med treningen som gir meg en så enorm glede, hva er det som trigger så ekstremt og hvorfor gjør det meg så lykkelig? Jeg har skrevet ned noen punkter, snakket med mennesker som inspirerer meg, og mennesker som kan mye mer enn meg på dette feltet. Sakte men sikkert kommer gnisten tilbake, og jeg kjenner at for hver treningsfrie dag som går så savner jeg det mer. Det er godt å kjenne på. Det føles godt å lengte etter endorfinene, det føles godt å kjenne at uten treningen så mangler det noe helt elementært i min hverdag. Jeg tror jeg skal trene i morgen - nei vet du, jeg skal trene i morgen! 

Noen som kjenner seg igjen på den følelsen? At treningslysten bare dør, og du må jobbe med deg selv for å finne den frem igjen. Jeg hører mer enn gjerne på deres erfaringer her. Jeg er sikker på at vi kan få mye ut av å dele litt tanker og erfaringer her.

Nå er det fredagskveld, og den skal tilbringes med mennesker jeg er glad i. I morgen er det frilørdag med cafekos, kvalitetstid med lille prinsesse-niesen min, og jentekveld med en god venninne. Søndag skal jeg ut på tur, og kamera er selvølgelig med. Dette blir en fin helg dere, jeg kjenner det på hele meg. Jeg smiler igjen, og kjenner energien sniker seg tilbake igjen. Jeg måtte melde pass i går, og gikk å la meg så tidlig som kvart over åtte (!!). Jeg sov uavbrutt i over 10 timer. Det gjorde susen, og i dag føler jeg meg som meg selv igjen. 

Håper alt er fint med dere, og at dere er klar for en super helg

 

Smiiiiil Maren

 

 

Jeg har lagt meg selv på ladning

I dag har jeg vært med på min første operasjon som sykepleierstudent, og det var en heftig opplevelse. Helt utrolig fasinerende, og spennende. Jeg har en enormt respekt for kirurger, anestesisykepleiere og operasjonssykepleiere - for en jobb de gjør. Spesielt kirurgens ro, og perfekte finesse i håndbevegelsene var helt utrolig å få oppleve på nært hold. 

Etter praksis dro jeg direkte hjem til familien, for en rolig ettermiddag og kveld. Her har jeg fått tatt et deilig varmt bad, og fått servert nydelig laksemiddag. Det er noe helt spesielt med å komme hjem til barndomshjemmet, det finnes ingen steder jeg slapper av så godt som jeg gjør her. Så i kveld er det kun joggebukse, sofakos, god mat og kvalitetstid med familien som gjelder. Jeg er sliten i både kropp og hode, og kjenner at i dag måtte jeg rett og slett bare sette på bremsen. Jeg skal være så ærlig at jeg innrømmer at følelsen av å være sliten er noe av det jeg takler aller dårligst. Jeg blir irritert på meg selv, og nesten litt sint for at jeg ikke bare kan kjøre på - det er jo så alt for mye som skal gjøres, som nå ikke blir gjort. Jeg vet at den tankegangen er håpløs, og ikke føre noe godt med seg i det lange løp. Så i dag prøver jeg å ignorere irritasjonen over egen slapphet, og faktisk gi hode og kropp det de ber om, nemlig hvile. 

Jeg kjenner at batteriene nesten er tomme, og jeg trenger å legges litt på ladning. Det er ingen steder jeg lader så godt som her. Så i kveld lar jeg det bli med denne lille oppdateringen, så lover jeg å komme sterkere tilbake i helgen. Akkurat i dag trengte jeg rett og slett bare å ro helt ned, og hente meg litt inn igjen. 

Håper alt er bra med dere, og at dere har en fin torsdagskveld

 

Smiiil Maren

Sunt - men langt fra kjedelig

Usikker på hva du skal ha til middag i dag? Hva med å ta en titt i kjøleskapet, finne frem alt du har liggende som du ikke har fått brukt. Jeg snakker om halvspiste skinkepakker, siste rest av osten kan raspes opp, salat i alle varianter, jo mer ulike typer jo mer spennende. Jeg liker så godt å blande både ruccola, isberg og spinat for eksempel. Se ellers va du har av agurk, tomat, mais, fetaost osv. Finn frem alt du ikke har fått brukt, også tar du en liten tur på butikken og supplerer med det du mangler. 

Egg er supert å ha i salaten, det er både proteinrikt, og inneholder masse sunne fettsyrer som kroppen trenger. Det spriter også opp salaten, og gjør den så mye mer fristende synes jeg. For at salaten skal mette godt, så liker jeg å ha en karbohydratkilde til. Et tips jeg ofte benytter meg av er pastaskruer. Et supert tips er å koke dem, også røre inn litt pesto før du tilsetter dem i salaten. I dag fallt valget på poteter, med litt olivenolje, et dryss havsalt og rødløk. Så enkelt og så godt. 


Dette var dagens lille middagstips fra meg, som fungerer akkurat like godt som lunsj også. Hva med å lage en ekstra stor porsjon til middag, og ta med deg restene til lunsj dagen etter. 

Hva står på din middagsmeny i dag? 

 

Smiiiil Maren 

Tips til en rask og effektiv styrkeøkt

På lørdag dro jeg på trening helt uten mål og mening, jeg visste bare at jeg ville trene, eller rettere sagt - jeg ville være ferdig trent. Jeg skulle jobbe hele helgen, og hadde lyst å gå på kveldsvakt med den gode etter-treningsfølelsen. Jeg var ikke spesielt motivert der jeg ruslet inn på gymmet, men så fikk jeg en smart idé.


Fotocred: Victoria Nevland

Jeg vet ikke hvor det kom fra, men plutselig fikk jeg det for meg at jeg skulle velge meg ut 5 øvelser, kjøre 5 repetisjoner og 5 sett pr øvelse. Enkelt og greit. Jeg valgte ut følgende fem øvelser: 

 • Knebøy
 • Strakmark 
 • Pullups
 • Militærpress
 • Benkpress

Gode baseøveslser for kroppens største muskler. Økten tok under 45 minutter, og det er garantert ikke siste gang jeg kjører denne økten. Kanskje dette kan være en fin økt for deg å teste neste gang du skal på trening, og ikke helt vet hva du skal gjøre, eller har lyst å teste noe nytt. 

 

Smiiil Maren

 

Eat, Pray, Love

I kveld er jeg alene, bare meg, sofaen, et stort mykt pledd og en helt spesiell film. En film som rørte noe i meg når jeg så den første gang, en film som fikk meg til å ha lyst å reise, oppsøke nye steder, nye kulturer. Jeg får lyst å være alene, tenke, føle, bli ferdig med ting, og bare puste. Filmen heter Eat, Pray, Love og har du ikke sett den, så vet du hva du må gjøre. Vakre Julia Roberts har hovedrollen, og hjelp så fantastisk hun er i denne filmen. 

Det er så uendelig mange gode quotes i denne filmen, og så mange ting man kan kjenne seg igjen i og ha godt av å bli minnet på. Jeg har lyst å trekke frem spesielt et sitat som italienerene bruker i denne filmen. "Dolce far niente" - the importance of doing nothing. Viktigheten av å bare være, slappe av, ikke føle at man burde ditt eller burde datt, ikke stresse over hverdagsmas og bagateller. Bare vær, ikke gjør noenting, bare senk skuldrene og eksister. Der kan jeg bli så latterlig mye flinkere selv, og det er nok derfor denne setningen bet seg fast hos meg - Dolce far niente.Dette var dagens lille filmtips fra meg. Lag deg en stor kopp te, kutt opp masse deilig frukt og kryp opp i sofakroken med et godt varmt pledd rundt kroppen. senk skuldrene og nyt en filmkveld helt uten stress og mas. Bare fordi du fortjener en liten time eller to i fred og ro. Nyt og kos deg!

 

Smiiiil Maren

 

Dette føles helt uvirkelig

Jeg satt her i dag morges med min faste marenskål til frokost og leste gjennom mailboksen min, og det er spesielt en mail der som skiller seg ut. Den er så fin, og så utrolig uventet. 

Mailen jeg snakker om er en mail om at jeg er semifinalist i Vixen blog awards. Hva, jeg, i år? Jeg kan egentlig ikke helt tro det. Jeg føler ikke akkurat jeg har vært den beste bloggeren de siste månedene, med fullt opp med studier, PTjobb, freelance skribent og sykehuspraksis har jeg gjort så godt jeg bare kan med å holde kvaliteten på bloggen oppe, og levere gode, inspirerende blogginnlegg til dere. Jeg har gjort så godt jeg bare kan, men jeg føler likevel at jeg har kommet til kort flere ganger. Når da denne nominasjonen dukket opp så ble jeg både overrasket og helt ubeskrivelig glad. For det er dere som har nominert meg, og det må jo bety at selv om jeg har hatt litt for mange baller i luften disse månedene, så har dere satt pris på det som har dukket opp på bloggen, og kanskje betyr det at jeg har klart å inspirere noen - tross alt. 


I fjor var jeg også nominert av dere, og jeg gikk videre til finalen og det endte rett og slett med at jeg gikk helt til topps og vant prisen for Årets treningsblogger. Det var en uvirkelig og surrealistisk opplevelse. Jeg kan nesten ikke husek at jeg gikk opp på den scenen, og jeg kan hvertfall ikke huske hva jeg sa. Det eneste jeg husker er den magiske og fantastiske følelsen av å bli satt pris på av så mange, at man gjør en forskjell for så mange, og at man faktisk klarer å nå ut til, inspirere og glede så mange lesere. Den følelsen kan ikke settes ord på, det må oppleves og bare tanken på at jeg nå har muligheten til å få opplevel det igjen er jo ikke til å tro.


Hvis dere har lyst å setemme meg videre til finalen så kan dere stemme en gang pr 24 timer frem til 28 desember. Du avgir stemme ved å klikke HER. Det tar et skeund å avgi en stemme, og jeg setter uendelig stor pris på at du tar deg tid <3

Jeg er nominert sammen med en haug av andre flotte bloggere, som jeg virkelig virkelig ser opp til. Jeg kjenner her jeg sitter at jeg er så takknemlig for å bli nominert, så utrolig glad for at dere hadde lyst å nominere meg i år igjen og med det føler jeg i grunn at jeg allerede har vunnet. Hvis dette betyr at dere setter pris på det jeg legger ut så er det alt jeg trenger. Tusen tusen takk dere - dette var utrolig gøy!! 

 

Smiiiiil Maren 

 

Dette er min søndagskos

Jeg har blitt litt hektet på vafler i det siste, og for et par dager siden delte jeg mine favorittvafler med dere, og i dag laget jeg dem igjen. De vaflene er kanskje ikke av det sunneste slaget, men de er virkelig ikke av det mest usunne slaget heller.

Sukker er bytett ut med sukrin, men hemmeligheten til den fantastisk unike smaken er bollemiksen jeg bruker istede for mel. Ja du leste riktig, jeg bruker ferdig bollemiks som hovedingrediens, og det resulterer i vafler som smaker som boller. Bare test dem ut, så skjønner du hva jeg mener. I dag inviterte jeg pappa og mamma på lunsj, og vafler til dessert. Min pappa liker ingenting som er sunnifisert, men han elsket vaflene. Han ble overrasket over smaken, og utbrøt flere ganger at de var helt spesiellt gode. Oppskriften finner dere i dette blogginnlegget.


Jeg synes jo det er veldig gøy å leke meg litt med det visuelle, og jeg mener at vi spiser med øynene også. Det er derfor viktig at det ser like deilkat og godt ut som det smaker. I dag lekte jeg meg med noen litt nye og spennende kombinasjoner. Mango, sharon, blåbær, valnøtter, chiafrø og rosiner i en herlig miks. 

Hva synes dere, så dette ut som noe du kunne kost deg med på søndagskvelden? 

 

 

Smiiil Maren 

Treningstur til Thailand

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Jeg får frysninger av  overskriften. Tenk på det da dere, trening, sol, varme, dyktige inspirerende instruktører, en hel haug av likesinnende treningsglade mennesker, som er samlet for 11 dager fyllt til randen med treningstimer, masse ny inspirasjon, motivasjon og kunnskap.

Husker dere at jeg var på treningscamp i Marbella i sommer? Vel dette er det samme, bare i Phuket, Thailand!! Datoen er 4-15 mars, tenk for en perfekt måte å få en forsmak på sommeren på. Jeg skrev en hel haug av innlegg fra Marbellaturen, rett og slett fordi jeg hadde så enormt mye å dele med dere. Jeg har samlet det meste av informasjon i et eget blogginnlegg som dere kan lese HER. Der er det også en haug av bilder fra Marbellacampen med Nordic Fitcamp. 

Det er Nordic fitcamp som arrangerer turen til Thailand også, og flere av plassene er allerede kuppet av tidligere deltagere. Det er jo et godt tegn at de samme menneskene melder seg på år etter år. Jeg skal selv være med, og gleder meg så mye at jeg nesten ikke klarer å sitte stille når jeg skriver om det. Jeg har aldri vært i Thailand før, og bare tanken på at jeg nå skal få lov å kombinere Thailand og trening sammen med super inspirerende mennesker blir nesten for mye for meg. Iiiiiii så gøy dette blir!! 

Det eneste som kan toppe dette er at flere av dere lesere joiner meg, tenkt så kult. Til Marbellacampen i sommer bodde jeg faktisk på rom med to av leserene mine, og i dag er dette to gode venninner av meg. Hun ene reiste jeg faktisk på ny tur sammen med kun 3 uker etter vi kom hjem fra campen. På slike treningsturer kommer man så nært på hverandre, og blir utrolig godt kjent. 

Bildene er hentet fra google

Synes dere dette høres spennende ut? Ta en titt på Nordic Fitcamp sine hjemmesider for mer informasjon om turen, og hvis du tenker at du har lyst å være med så gjør du veldig lurt i å sende meg en mail på marenerdvik@hotmail.com, jeg har nemlig en finfin rabattkode på lur til deg!! 

Ha en deilig søndag dere, her skal det bakes i hele dag. Jeg håper det blir vellykket slik at jeg kan dele noen nye spennende oppskrifter med dere utover uken. 

 

Smiiiiil Maren

Når du tror du ikke orker

...så kan det faktisk være at du ikke skal presse heller. Det er nå hvertfall min mening. Jeg kan ikke klare å verken si meg enig i, eller finne motivasjon i disse såkalte motivasjonsquotsene som sier: Go hard or go home, Get fit or die trying. Det er faktisk noe av det latterligste jeg har hørt. Det er ikke alltid at kroppen har godt av å bli presset gjennom en beinhard treningøkt. Jeg tenker at hver og en må ta ansvar for seg selv og være såpass fornuftig at man kan summere opp total belastningen fra dagen, og kjenne på hva som gir deg mest akkurat nå.


Fotocred: Victoria Nevland

Jeg hadde en slik dag i går, jeg var så sliten at øynene gikk i kryss og den planlagte navn-økten som bestod av blandt annet 100 burpees, 110 jumping jacks og 110 squats måtte rett og slett bare utsettes. Merk dere at jeg sier utsettes - ikke avlyses. Istede satt jeg på deilig musikk på ørene og gikk på mølla, helt i min egen verden, i 45 hamoniske minutter. Ja de minuttene var faktisk harmoniske, jeg koste meg, og fikk en liten aktiv-egentid. Jeg trengte å tenke gjennom dagen, og alt jeg hadde vært med på i ny praksis. Det er ikke til å legge skjul på at overgangen fra medisinsk til kirurgisk praksis har vært noe heftig, men samtidig er det ubeskrivelig spennende, og jeg lærer så enormt mye nytt at det er såvidt jeg klarer å henge med svingene. Det krever at hele meg er 100% tilstede absolutt hele tiden for at jeg skal klare å henge med. Alt er nytt, og det kommer til å ta et par dager før jeg kjenner at skuldrene kan slippes et bitte lite hakk ned, enn så lenge så piler jeg rundt som en duracellkanin på koffein-overdose og prøver å få meg meg alt. 


Fotocred: Victoria Nevland

Tilbake til den planlagte økten som ble utsatt, for den er jo bare utsatt og ikke avlyst. Det som er så kult med denne treningsøkten er at jeg likegjerne kan gjøre den hjemme. Jeg trenger jo ikke noe utstyr. Jeg delte økten med dere for et par dager sien. Ditt navn - din treningsøkt kalte jeg innlegget, og det gikk ut på at hver bokstav i alfabetet representerte x antall repetisjoner av en treningsøvelse, også skulle du sette sammen navnet ditt og på den måten lage deg en treningsøkt. Jeg måtte le av noen av de treningsøktene dere med lange navn fikk som resultat. Jeg leste en jente skulle gjøre nærmere 300 knebøy og et helt umennesklig antall burpees. 

Nå må dere for all den huske at dette kan deles opp, og det er helt innafor å ta pauser. Når jeg kjører denne typen økter, og for eksempel skal ha 100 burpees, eller 100 knebøy. Da deler jeg opp og kjører 10 repetisjoner, også en liten pause, også 10 til, og etter hvert går jeg kanskje ned til 5 og 5 repetisjoner helt til jeg til slutt når den totalen jeg hadde som mål. Dere er med på den? Del opp, ta pauser og ha det gøy med treningen din!! 

Mitt navn resulterte i følgende øvelser: 

 • M - 30 crunches (situps)
 • A - 60 jumping jacks
 • R - 20 push-ups
 • E - 50 burpees
 • N - 40 squats
 • E - 50 burpees
 • R - 20 push-ups
 • D - 30 squats
 • V - 40 squats
 • I  - 30 utfall
 • K - 50 jumping jacks

Jeg har full jobbhelg i praksis på sykehuset denne helgen, og skal på kveldsvakt i dag. Det betyr at jeg har fri noen timer nå på dagtid og kan kose meg meg litt lørdagshygge før jobb. Jeg ser for meg en koselig lunsj i sentrum, en kjapp treningsøkt og titte litt i et par butikker. Kanskje rekker jeg også en kaffekopp med en god venneinne. 

Hva er deres lørdagsplaner? 

 

Smiiiil Maren

 

Ærlig talt

Jeg gjorde et litt annerledes og morsomt intervju med lokalavisen i Kristiansand forrige helg, og jeg tenkte det kunne være artig å dele med dere. Ærlig talt er en fast spalte i lørdagsbilaget til FVN, og hver uke er det ulike personer som intervjues. Forrige lørdag var det altså min tur til å svare på ting som: hvilken sang som skal spilles i min begravelse, hva jeg alltid har ønkset meg men ikke fått og hvilken livsviktig beskjed jeg har til verden. 

Et annerledes intervju som jeg egentlig synes det var ganske så gøy å få svare på. Jeg måtte tenke meg litt om på flere av spørsmålene da det i grunn var ting jeg ikke hadde tenkt så mye over før. Kanskje dere har lyst å svare på noen av de samme spørsmålene i kommetarfeltet. For eksempel: 

 • Hva må du ha hver dag?
 • Hva har du alltid ønsket deg som du ikke har fått?
 • Hva er din perfekte lykke? 

 

 

Smiiil Maren

Det er hjelp å få

Innlegget om hvorfor mat er så vanskelig, og oppfølgningsinnlegget med mitt  lille hjertesukk om hva søren jeg skulle gjøre nå har gitt mye respons, og aldri har mailboksen min vært så full. Flere av leserene begynte å sende meg private mail, hvor de desperat ønsket hjelp til å komme seg ut av sin håpløse situasjon. Det gjorde vondt å lese de sterke skildringene av den totsale håpløsheten, og den evige krigen mot mat, vek, utseende, og selvbilde. Jeg må bare gjenta meg selv, jeg er ingen psykolog, og jeg er ikke lege. Jeg har ikke kompetanse til å hjelpe her noe mer enn på den måten jeg beskrev i dette inlegget

Blandt alle mailene som kom så dukket det også opp en mail fra ROS - Rådgivning om spiseforstyrrelser. Jeg har lyst å dele et lite utdrag fra mailen med dere: 

To av de siste blogginnleggene dine 'Hvorfor er mat så vanskelig?' og 'Hva søren gjør jeg nå?' traff meg rett i hjertet, og er noe jeg brenner for og jobber med daglig. Grunnen til at jeg tar kontakt med deg er nettopp fordi det ER hjelp å finne. Jeg jobber i organisasjonen ROS- rådgivning om spiseforstyrrelser som daglig leder av senteret i Oslo/Akershus. ROS er en interresse-og brukerorganisasjon og et lavterskeltilbud for alle som er berørt av et problematisk forhold til kropp, mat, vekt og trening og vi jobber forebyggende, men også direkte med mennesker som er berørt av problematikken, enten som brukere selv, som pårørende eller som helsepersonell/fagpersonell. Da jeg leste gjennom kommentarfeltet ditt til de to nevnte innleggene så skulle jeg ønske jeg kunne svare hver og en av dem at det er hjelp å finne! Det er råd å hente!

Jeg har lyst å dele kontaktinformasjonen til ROS, og jeg håper så inderlig at det kan være til noe som helst hjelp. Tenk så godt å få noen å snakke med, noen som forstår, noen som har masse erfaring og som kan være en støtte og en hjelpende hånd ut av dette mat-kaoset. Dere finner nettsiden her 

Jeg måtte gjøre et lite søk, og se hva mer som finnes av hjelp, og da dukket IKS opp. IKS står for Interesseorganisasjonen for kvinner med spiseforstyrrelser. de tilbyr kurs og temakvelder. IKS har også en støttetelefon du kan ringe, og snakke med mennesker som forstår og som har egenerfaring på området. Dere finner nettsiden her.

Jeg tenker at når man står alene midt i kaoset så er det vanskelig å skulle finne frem til hjelpen selv. Jeg håper så inderlig at dette kunne være til litt hjelp. Tenk så godt hvis dette kan hjelpe, om så bare en eneste en av de tusenvis som leste innlegget, og de hundrevis som kommenterte og sendte mail. Jeg måtte prøve å gjøre noe, og i min egen begrensning, så håper jeg dette kan gjøre en liten forskjell. 

Det er hjelp å få, dette er tilbud som er her til deg og for deg. Du kan være anonym hvis du vil, dette er kun ment som en støtte og et lys når du selv kun ser mørke. Det er hjelp å få, ting kan bli bedre og viktigst av alt - du er ikke alene! 

 

En god klem fra Maren

Ditt navn - din treningøkt

Jeg kom over en morsom greie på nettet som jeg har lyst å dele med dere. Jeg har enda ikke testet den ut selv, men tenkte å prøve den ut i som morgendagens økt. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne bli lei meg for at jeg har bokstaven E i både fornavn og etternavnet mitt. Les litt lenger ned så forstår du kjapt hva jeg mener med det. Treningsøkten legges opp ut fra navnet ditt, og her gjelder både fornavn og etternavn, synd for dere med langt navn, og virkelig synd for dere med en eller flere E´er i navnet.  
Så ikke dette litt morsomt ut? Jeg håper denne navn-økten kan være en artig inspirasjon til hva du kan gjøre på trening denne uken. Test det ut, fortell meg gjerne hvordan det gikk. 

 

Smiiil Maren

Når søtsuget tar overhånd

Hjelpes som jeg koste meg i går kveld. Jeg var så utrolig søtsugen at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg letet gjennom alle skapene, og vet dere hva jeg fant? En pose ferigmix bollepose. Okei, boller tok for lang tid, så hva endte jeg opp med å gjøre? Lage vafler og lapper istede. Det ble så enkelt som at jeg tok bollemiksen, ett egg, masse sukrin og litt kanel og kardemomme, litt melk og litt vann. Så vispet jeg godt sammen til en jevn røre. Jeg smørte vafeljernet med masse flytende melange, og tro det eller ei, dette resulterte i tidenes vaffel - med bollesmak. Var de veldig sunne, naaah, kanskje ikke - men de smakte helt vidundelig godt! 

I dag har jeg hatt en spennende dag, i og med at jeg skal jobbe på sykehuset hele helgen, så har jeg fri i dag. Jeg startet dagen på Solsiden med Kristina. Vi gjennomførte en times sirkeltrening med masse ulike øvelser. Så var det bare en kjapp tur hjem for en dusj og litt forberedelse til dagens neste gjøremål, nemlig shoot med dyktige Victoria Nevland. Jeg har jo fortalt dere at jeg er så heldig å få lov å dele litt treningsglede i ShapeUp fremover, og nå har altså skjønne Victoria hjulpet meg med bildene for de to neste utgavene. 

Det er alltid spennende å jobbe med nye fotografer. Jeg bruker vanligvis alltid de samme fotografene på ting jeg gjør, og synes det er veldig trygt og godt. Begge disse bor dessverre i Oslo, og jeg måtte derfor på jakt etter en ny fotograf lokalisert i Kristiansand. Jeg fikk flere tips og anbefalinger om Victoria, og etter shooten vi har hatt sammen i dag forstår jeg godt hvorfor folk er så begeistret for denne nydelige jenta. Hun forstod virkelig hva jeg var ute etter, og det var en stor bonus at hun både trener mye selv og har tatt mye bilder av crossfitere tidligere. Hun forstår hvordan en øvelse skal se ut, hun kan vinkler og kanskje viktigst av alt - jenta er en magiker med lys!


Resten av ettermiddagen blir rolig og avslappende for min del. Jeg er litt trøtt og rar i formen i dag, og da tenker jeg at en kveld så sofaen er helt innafor. Jeg skal prøve å holde meg unna bolle-vaflene i dag, og heller handle inn masse frisk og grønnsaker som jeg kan kutte opp, og lage en dipp til. 

Har dere en fin dag så langt? 

 

Smiiiil Maren

Hva søren gjør jeg nå?

Jeg er målløs. På under 24 timer har over 120 personer delt sine tanker rundt kosthold, og skrevet om sine egne kostholdsvaner. Jeg skrev i forrige innlegg at jeg mistenkte at det var skremmende mye stress og kaotiske tanker relatert til mat hos unge jenter og gutter der ute. Jeg var også redd at flere spiste alt for lite, og hadde en hel haug av vonde følelser relatert til mat. Det er så vondt å få disse bekymringsfulle påstandende bekreftet. Jeg er takkennlig og stolt av hver og en av dere som er så tøffe og sterke at deler deler hisorie i kommentarfeltet. Samtidig sitter jeg nå igjen med en helt grusom følelse av håpløshet og utiltrekkelighet. For hva søren gjør jeg nå? 

 


Jeg har nå fått bekftet at så mange sliter og har et svært vanskelig forhold til mat. Jeg har så lyst å hjelpe hver og en av dem, jeg har lyst å gi dem en lang, varm, god klem, holde dem hardt og gi dem et slags håp om at ting kan bli bedre. Jeg vrir meg i frustrasjon over min egen utilstrekkelighet oppi alt dette. Jeg er verken psykolog eller lege. Jeg kan faktisk ikke hjelpe på noe som helst annen måte enn å fortsette å fremme min hjertesak, som er en sunn, sterk, energisk og glad kropp, som oser over av overskudd og bevegelsesglede. Jeg får tilbakemldinger fra så mange av dere at bloggen min er et pusterom og et positivt tilskudd til hverdagen deres. Vet dere hva det betyr for meg? Det betyr alt, absolutt alt! Jeg blir så rørt, ydmyk og så uedelig takknemlig for de ordene. Det er jo alt jeg vil!! 

Så tusen tusen takk for alle som har delt, takk for åpenheten og styrken dere har vist. Takk for at dere lot meg slippe inn i deres private tanker og følelser relatert til et vanskelig tema. Jeg skal gjøre mitt aller aller beste for å fortsette å inspirere til sunn, god, næringsrik og fristende mat, energiske treningsøkter og kanskje viktigst av alt - fortsette å ha fokus på den fine balansen mellom det hele. Jeg skal fortsette å dele godteripose på en onsdag, jeg skal dele de dagene jeg går hjem fra trening, eller når det går dager uten at jeg gjør noe mer aktivitet enn å gå til postkassen. Samtidig skal jeg også dele de gode turene i skogen, de harde intervallene, de gode styrkeøktene og prøve så godt jeg bare kan å smitte dere med tonnevis av treningsglede.

Jeg er takknemlig for dere, og føler meg heldig som får lov å skrive til dere hver eneste dag. Skal vi gjøre en avtale på at vi fortsetter sammen herfra? Hele gjengen. La bloggen være et sted dere får go´følelsen, et sted du er mer enn god nok akkurat slik du er, et sted jenter heier på jenter, og hvor hovedmålet er, at du skal løftes opp og kjenne på at du så absolutt strekker til. 

Aldri hadde jeg sett for meg den responsen som kom fra dere, men jeg er så glad at dere valgte å dele. Dette lærte jeg mye av, og jeg håper vi er flere som føler det slik. 

 

Smiiiil Maren

 

Hvorfor er mat så vanskelig ?

Jeg sitter her med en vond klump i magen. Jeg er bekymret, skeptisk og faktisk litt lei meg over flere av kommentarene som har kommet inn på bloggen den siste tiden. Kommentarene går på kosthold og regler rundt hva som er lov og ikke lov, såkalt ja-mat og nei-mat. Lesere forteller om mat som måles og veies, analyseres og overveies nøye før den skal spises. Det planlegges og vurderes, og det hele er på vei i en retning jeg får frysninger på ryggen av å tenke på. Dette er galskap! Jeg blir så lei meg over at unge jenter og gutters forhold til mat skal være så komplisert og vanskelig. Jeg kjenner virkelig på en sorg på vegne av alle dem som daglig kjemper en kamp mot kaloriene, og aldri får en pause fra det evige jaget etter det perfekte kostholdet.


Hva er det perfekte kostholdet tenker nok mange. Ikke spør meg - for jeg aner ikke hva som er det perfekte kostholdet for deg!  Vi er alle ulike, med ulike behov, ulike mål, og ulike forutsetninger. Vi liker ulike ting, vi trenger ulike ting, og vi er generelt ulike. Vi har ulike rutiner, og ulike hverdager, med ulikt aktivitetsnivå og ulik døgnrytme. Det sier seg selv at et kosthold som passer for en person, kan være helt feil for en annen. Det er da litt skremmende å se at kosthold kopieres helt ukritisk, med forhåpninger om samme resultat som den personen det ble kopiert fra. 


Jeg undrer meg over hva mine leser tenker om alt dette med mat, kalorier, dietter, proteiner, fett og karbohydrater. Hva tenker dere om frokost, lunsj, mellomåltider, middag, og kveldsmat? Hva tenker dere om måltidshyppighet, og mengder? Hva tenker dere om å spise sent på kvelden, og hva tenker dere om å spise frokost eller ikke spise frokost? Hva er dine erfaringer, dine opplevelser og dine meninger? 


Jeg vil utfordre mine lesere til å dele, helt dønn ærlig, en normal kostholdsdag med meg i kommentarfeltet. Hva du spiste til de ulike måltidene på en helt normal dag. Jeg tipper svarene vil være ganske så forskjellige, og det er akkurat det som gjør det så spennende og interresant. Jeg har respekt for at mange kanskje ikke ønsker å dele, og det er helt i orden. Jeg håper likevel at noen gjør det, for jeg vil så gjerne høre deres meninger om alt dette.

Jeg håper vi sammen kan få satt lys på, og snakket litt om dette med mat, og kanskje klare å få frem hva som gjør det så fryktelig vanskelig.

 

 

Smiiil Maren

 

Frokost, farsdag og nye prosjekter

God morgen hjerter. I dag er jeg så trøtt at selv en dobbel espresso og en energidrikk ikke kunne få opp energien. Det var fantastisk gøy i går, og jeg storkoste meg, så litt trøtt i dag er så verd det. Jeg har en god del ting som må gjøres nå på morgenen, før jeg skal møte en fotograf for oppstart av et spennende prosjekt. Etterpå er det rett opp til familien for å feire verdens beste pappa. Jeg hadde bare lyst å titte innom dere på morgenen og ønske dere en fin dag. 

Dere hører ofte om mammaen min her på bloggen, da det ofte er hun som er med på tur, med på trening, på cafe og byturer. Pappa er en like stor del av livet mitt, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg ringer han i løpet av en uke for diverse småting kun en pappa kan svare på. Pappaen min er helt spesiellt god, han er trygg, og omsorgsull, rettferdig og morsom. Jeg er uendelig glad i han, og gleder meg til å feire han med gaver og nydelig mat i dag.  

Nå er frokosten spist, og halve mailboksen er tømt. Jeg har lagt inn en liten 45 minutters time-out som jeg planlegger å tilbringe ute i skogen, så nå skal jeg knytte på meg tursko og kle godt på meg før det bærer ut på tur.

Hva er deres planer for søndagen ?

 

Smiiiil Maren 

 

Ingenting har endret seg

Mine foreldre har alltid sagt at når jeg var liten befant jeg meg opp-ned ved en hver mulighet som bød seg. Jeg stod aldri stille, og klatret opp i absolutt alt som kunne klatres på. Er det ikke deilig å se at noen ting ikke endrer seg? 

Jeg er fremdeles opp-ned så snart en mulighet byr seg, jeg vandrer rundt på hendene rett som det er, og jeg elsker å klatre og henge i ting. I dag var jeg på en forfriskende tur i skogen med mamma, og vi fikk begge et fantastisk flashback til mine barneår, når jeg i dag fant ut at det var på tide å klatre litt i trærne igjen. Vi lo og koste oss som bare det, og et par ganger måtte mamma komme til unnsetning når jeg prøvde meg på et par litt for heftige stunts oppe i tretoppene. 

Jeg har storkost meg i dag, og kjenner at jeg blir så lykkelig av slike turer. Mamma og meg hadde en fin prat om akkurat det med hverdagslykke i dag. Vi kom frem til at jeg er  jo i grunn helt ubeskrivelig heldig som kan bli så glad, og kjenne på en så sterk følelse av lykke kun ved å komme meg ut i naturen. Tenk så enkelt det da er å skaffe seg litt lykke hver dag. Jeg blir glad av å kjenne på vitalitet og friskhet. Det er godt å kjenne på en sterk kropp som fungerer, og ikke minst den herlige følelsen av å fylle hele kroppen med frisk luft. 
Nå er jeg hjemme en liten tur for å slappe av litt, og stelle meg for kvelden. I kveld er det bursdagsfeiring til en av mine aller nærmeste venninner, og jeg gleder meg til tapas og noe godt i glasset med nydelige jenter. 

Hva er deres planer for lørdagskvelden? 

 

 

Smiiiiil Maren

Fun when it´s done

Her kommer dagens FunFit økt som lovet. Overskriften lyver litt, for selv om det var grisetungt, så var det litt fun mens det stod på også. I dag var det satt opp et program på tavla, hvor hver og en av oss skulle gjennomføre hele økten to ganger. Til dagens økt trengte vi en boks å hoppe opp på, et hoppetau, en vektstang og et strikk til hjelp i pullups. Økter som dette har vi også gjennomført i team på to og to, hvor vi er sammen om å gjennomføre antall repetisjoner, men i dag var det altså kun opp til meg selv å få unna alle repetisjonene.

Programmet var som følger: 

 • 200 hopp med hoppetau 
 • 25 pushpress 
 • 25 pullups eller roing i ringer
 • 25 boxjumps
 • 25 overhead squat
 • 25 pushups 
 • 200 hopp med hoppetau 

Etter denne økten var gjennomført var jeg helt skjelven i kroppen, og jeg trodde jeg var ferdig med dagens økt. Det var jeg ikke! Det stod nemlig en ny spenstig utfordring for tur: 

 • 50 burpees
 • 50 hofteløft
 • 50 amerikanske situps En morsom, utfordrende og effektiv trening økt som hvertfall fikk meg til å presse meg langt ut av egen komfortsone. Det er vikrleig ingen konkurranse på Funfit, og jeg som alltid kjenner på dette prestasjnspresset føler virkelig ingenting på det på disse timene. Men likevel så ønsker man jo ikke å komme sist, og bare det holder som motvasjon for meg til å kjøre på og presse meg selv litt ekstra. 

Håper dere likte økten , kanskje noen av dere tar utfordringen om å teste den ut? 

 

Smiiil Maren

 

Sunn take-away

Jeg skal ikke legge skjul på at det har blitt litt for mye takeaway i det siste, men så lenge det er så sunt og herlig som denne lunsjboksen så gjør det ikke så mye. Jeg prioriterer å bruke penger på mat, og legger gjerne litt ekstra i for å få sunn, og god mat - selv på farten. Denne boksen ble dagens lunsj, og jeg som alltid spiser kyllingsalat med overtalt til å teste ut rekesalaten. Det angrer jeg overhode ikke på, for den var mist like god, om ikke enda bedre enn kyllingsalaten. 


Salat trenger virkelig ikke være kjedelig, se på denne varianten her. Den inneholder både tranebær, sesamfrø, og spirer. Ingredienser man vanligvis kanskje ikke putter i salaten, men som virkelig gjør en stor forskjell. I tilegg er det grønn salat, agurk , paprika, tomat og avokado i boksen. Mmmm. Jeg kjøpte en boks med grønnsakschips og en grønn juice ved siden. Sunnere lunsj skal man lete lenge etter.

Grunnen til at jeg spiser lunsj så tidlig i dag, er rett og slett fordi jeg stod opp helt latterlig tidlig for å delta på FunFit kl 06.45. Det er en av mine aller nærmeste venninner som holder timen, og hun har bursdag i dag. Hun fikk snikt inn en slu kommentar i går om at hun hadde satt pris på oppmøte på timen hennes - hun hadde jo tross alt bursdag. Da var det ingen bønn, og jeg var på plass for å få en svett start på bursdagen hennes i dag. Nå angrer jeg overhode ikke på det - det er virkelig deilig å være ferdig trent før klokken 08 på en fredag. Økten var super gøy, jeg skal sette meg ned å skrive den i et eget innlegg og poste det senere i dag, for en økten må dere virkelig bare prøve. 
I går hadde jeg en skikkelig kosedag med frisørbesøk hos A-salong, og hudpleie hos NIMUE Hud. (Behandlingene er sponset). Jeg har bestemt meg for at fridagene mellom sykehuspraksisene må nytes til det fulle, og så langt går det veldig fint. Jeg sover mer enn mine normale 4-5 timer pr natt, jeg er mer sosial, og jeg bruker mye mer tid på ting som gir meg glede og overskudd. Jeg nyter dagene, og henter inn alt jeg kan av energi og overskudd før en ny praksisperiode kickes i gang på mandag. I dag fortsetter i samme stil, og i dag skal jeg bake boller ( nei ikke av den sunne typen, helg er helg), på cafe og sushikos i kveld. 

Har dere en fin dag? Hva er deres planer denne helgen? 

 

Smiiiiil Maren

 

Smoothie bowl

Endelig var det min tur å få teste ut Smoothiebowl. Jeg lager eller kjøper  smoothie ukentlig, men har til nå kun testet å drikke den. I går fikk jeg lyst å teste ut å lage den i en skål, og spise den som frokost. Resultatet ble overraskende bra, og jeg kjenner at dette kan bli en ny frokostfavoritt. 


Det jeg liker ekstra godt er alle mulighetene for topping, her er det jo kun kreativiteten som setter grenser. Jeg valgte en enkel kombinasjon av chiafrø og havregryn, men jeg ser for meg at kokosflak, kakaonibs, og gojibær er et annet spennede alternativ. Ellers er jo all type frukt og bær helt supert å bruke. Jeg anbefaler dere å sjekke ut #smoothiebowl på instagram for massiv inspirasjon. Det finnes ingen grenser på hvor delikat og fristende disse skålene kan bli. Så klikk dere inn, bli inspirert , eller la deg inspirere av min variant her i dag.

Min smoothiebowl er laget av følgende ingredienser:

 • Banan
 • Rødbetter
 • Eple
 • Mager kesam 
 • Frosne bringebær 
 • Lime

Dette var så friskt og herlig, og definitivt ikke siste gang jeg nyter en smoothiebowl til frokost, mellommåltid eller som en sunn snack. Er det noen av dere som har testet det før? Del mer enn gjerne din favorittoppskrift i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil Maren 

 

Min personlige hjemmetrening

Jeg snakker om trening hver dag, jeg trener selv nesten hver dag, jeg trener andre mennesker ukentlig, og jeg skriver om trening her flere ganger pr uke. Jeg tipser og gir råd, og prøver å gjøre mitt beste for å motiverer og forhånetligvis inspirere. Jeg vil så gjerne tilpasse til alle nivå, tilfredsille den enkelte og sørge for at alle får det som passer dem best. I går fikk jeg en litt søt kommentar fra en leser, og der stod det: Jeg vil egentlig bare vite hva du personlig velger på gjøre.... 

Så da tenkte jeg å gjøre akkurat det - dele hva jeg gjør. Jeg ønsker da å presisere at dette er et program jeg har laget til meg, som jeg synes er gøy, og som utfordrer meg på det jeg føler jeg trenger å jobbe med. Dette programmet utgjør ingen stor fare for skader for min del, da jeg vet at jeg fint kan hoppe opp og ned, uten å få smerter i knærne mine. Jeg vet også at håndledd og skuldre tåler å hoppe ned i en burpee på stuegulvet. Så da er det sagt, dette er mitt program som jeg selv har tilpasse til meg selv, prøv det mer enn gjerne, men vær smart i forhold til dine egne begrensninger. Har du smerter/skader så tilpass etter det. 

Jeg lager meg en sirkel med følgende øvelser: 

 • Burpees
 • Roll-out med hjul
 • Pushups 
 • Sofa-jump
 • Situps
 • Bulgarsk utfall på sofaen
 • Knebøy med kroppsvekt
 • Walking plank

Alle øvelsene gjøres med egen kroppsvekt, og det eneste utstyret jeg bruker er et hjul for mageøvelsen Roll-out (dette hjulet selges på xxl til en billig penge, da får du også med et par håndtak som er supre å gjøre pushups på. Dette er ikke sponset eller noe form for reklame, kun et tips fra meg til dere), og en matte til øvelsene på gulvet. 

Jeg svettet, pustet og peste meg gjennom denne økten med 10 repetisjoner pr øvelse, totalt 3 runder. Det er ingentingi veien for å kjøre både fire og fem runder hvis du har tid, lyst, kapasitet og overskudd. Jeg anbefaler å teste programmet ut med et par runder de første gangene og heller øke etter hvert. Jeg kjører nå tre runder, og synes det er helt optimalt for meg akkurat nå. Jeg kjører som sagt 10 repetisjoner pr øvelse, og har ca 2-3 minutters pause mellom hver runde. En effektiv, morsom og utfordrende sirkeløkt. 

Ha en super onsdag dere, jeg skal straks avgårde på lunsjdate med en venninne. Fy søren så deilig det er med noen dager fri, jeg kunne lett blitt vant til dette livet her altså!

 

Smiiiil Maren

 

Fargerik & energisk lunsj

I dag koser jeg meg, skuldrene er senket og jeg har virkelig fått sovet ut. Jeg startet dagen etter drøye 10 timer søvn med en deilig havregrynsfrokost, etterfulgt av en treningsøkt på Solsiden. Jeg kjørte en 45 minutters kondisjonsøkt på tredemøllen, etterfulgt av en Pullups-pyramide. Pullups-pyramiden fungerer slik at jeg kjører først maks antall repetisjoner, også jobber jeg meg nedover. I dag ble den seende slik ut: 7 repetisjoner, 6 repetisjoner, 5, 4, 3, 2, 1. En fin måte å få kjørt litt overkropp etter en god økt på mølla.Vel hjemme lagde jeg istand en fruktfest av en lunsj med en Marenskål bestående av blåbær, jordbær, eple og persimon, cottage cheese og vanilje yoghurt. Jeg hadde også en tallerken med kiwi, eple, melon og persimon, og to skåler med appelsin og jordbær i den ene, og norske plommer i den andre. Mmmm.


Alt blir så mye mer fristende og delikat når det kuttes opp, og danderes på fat og i skåler. Så ikke dette friskt og godt ut?  

 

Smiiiiil Maren

 

 

 

Det skal så lite til

Inneholder sponsede produkter

Frisk luft, skog og høstfarger er alt jeg trenger for at skuldrene senkes, og smilet lurer seg frem. I dag har det vært strålende sol i Kristiansand, og ingen by er så vakker som Kristiansand i slikt vært. Jeg hadde min aller siste vakt på barneposten i dag, og nå er nest siste praksis offesielt fulltført. Etter en lang dag inne på sykehuset fikk jeg et desperat behov for frisk luft, og selv om det kun ble en 15 minutters rusletur, så var det alt som skulle til. Husk det neste gang du er stresset eller tung i hode, 10-15 minutter ute i sol og frisk luft kan være alt som skal til for å lette både hode og sinn. 


Jeg har vist dere denne jakken før, og mange av dere har spurt hvor den er fra. Den er fra merket Mammut, og selges på blandt annet G-max eller fjellsport.no. Jeg elsker den deilige blåfargen, med de rød og roange detaljene. Jakken sitter utrolig godt på, og har både snølås, og innstrammninger flere steder som gjør at den får en helt optimal passform. Jeg har til nå kun brukt den til tur i skogen, men gleder meg veldig til å teste den på skiturer og fjellturer. Skoene er også fra Mammut, og de er perfekte til fjellturer, og så lette at man fint kan jogge på dem. Jeg hadde på meg disse på flere fjellturer i sommer, og de funker helt supert på både ulent, variabelt og vått underlang.

Jeg var litt usikker på fargen når jeg bestillte, men heldigvis viste den seg å være helt fantastisk fin i virkeligheten. Jeg var også veldig usikker på størrelse, men endte opp med en S, og er fornøyd med den. 

15 minutters rusletur er alt jeg har på planen over fysisk aktivitet i dag, kroppen er sliten etter helgen og da vet jeg av erfaring at det er best å lytte til signalene og ta en hviledag. Det dummeste jeg gjør er å pushe gjennom en treningsøkt på slike dager, relsultatet blir en halvveis treningsøkt, etterfulgt av halveis gode økter videre i uken. Jeg velger da heller å hvile skikkelig i dag, og kjøre på med en god økt i morgen. I dag er det mye sunn og god mat, bena høyt, joggebukse og broen på tv som gjelder. 

Håper dere har en fin mandag, og at uken har startet på en god måte. 

 

Smiiiiiil Maren

 

La oss snakke bevegelse

Da var kurshelgen over, og selv om kroppen er sliten og hodet er overfyllt så sitter jeg igjen med utelukkende positive erfaringer fra dette to dagers kurset. I går lå fokuset på TRX slyngen, og basicen relatert til den. Vi gikk grundig gjennom øvelser, og snakket om kroppens bevegelser, hvordan øvelsen optimalt sett skal se ut ( dette kalte vi for standarden) og variasjoner for å gjøre øvelsen lettere, eller tyngre og mer utfordrende ( dette kalte vi variasjoner). Så vi fokuserte på standarden, sørget for at den satt, også lagde vi variasjoner ut fra standarden. Vi ble godt kjent med slyngen, og jeg for min del fikk virkelig utvidet øvelsesrepetoaret mitt innenfor slyngetrening. 

I dag lå fokuset mer på funksjonell trening, eller functional movement. Vi inkluderte flere typer utstyr i treningen og jeg vil si vi løftet det hele et kraftig nivå opp. Vi brukte sandbags, battleropes (tau), kettlebells og medisinballer. Så gikk vi gjennom de grunnleggende bevegelsene, og hvordan vi kan inkludere sandsekkende, medisinballene, KB og battleropes ( også kaldt heavy ropes ) til disse øvelsene. Når jeg snaker om grunnleggende bevegelser så tenker jeg på Push, Pull, Plank, Rotate, Hinge, Squat og Lunge.
Planken er kanskje det aller mest grunnleggende i trening med TRX, fordi vi så utrolig ofte befinner oss i en plankepossisjon. For eksempel i stående roing i slynge vil kroppen din være i en oppreist planke possisjon, en pushup har plankepossisjon, en pike, tricepspress, og flere rotasjonsøvelser slik som for eksempel powepull og pallofpress vil være i oppreist plankepossisjon. Det gjelder også flere øvelser vi tok inn i dag, for eksempel med en ståede press med sandsekk over hodet. Det er de samme prinsippene som i en planke, og det blir som en stående planke. Dere er med på tanken? Derfor er planken en helt elementær og utrolig viktig øvelse. Ellers er de grunnleggende bevegelsene vi gjør oversatt til norsk: å dytte noe fra oss, trekke noe til oss, rotere, bøye oss ned og hente noe opp eller sette den ene foten forann eller bak den andre og gå, jogge, løpe osv. Vi har altså gjort alle kroppens naturlige bevegelser, og lagt på diverse utstyr for å utfordre oss selv, og gjøre oss bedre rustet til å takle alle våre naturlige hverdagslige bevegelser.

Dette er en fin tanke å ta med seg i din egen trening, tenk at du i løpet av din treningsuke skal dytte noe fra deg ( eksempelvis pushups, hantelpress ) trekke noe til deg ( for eksempel nedtrekk, roing ) rotere eller antirotasjon - hvor du jobber mot tyngdekraften, ( pallofpress, utfall med rotasjon) en hinge øvelse ( markløft, pikes i slynge, kettlebells swing ) bøye deg ned og opp ( knebøy, frontbøy eller goblet squat ) og lunges ( alle varianter av utfall - forover, bakover til siden, med eller uten utstyr) Dere skjønner hvor jeg vil? 

Når du besitter den kunnskapen, så kan du i grunn bygge opp ditt helt egne treningsprogram ganske så enkelt, du vet hvilke bevegelser kroppen gjør, og da gjenstår det bare å finne øvelser du synes er gode, effektive og gøye. Lek deg litt med dette, søk på nettet etter gode pull-øvelser, pushøvelser, varianter av squat, hinge og lunges, finn dine rotasjonsfavoritter.

Dagen i dag hadde også fokus på hvordan vi skal instruere/coache andre, og hvordan vi kan gi mest mulig informasjon med færrest mulig ord. Vi øvde oss på på bruke små gode ques, som enkelt fikk kunden vår til å forstå hvordan han eller hun kan utføre bevegelsen bedre ( mer lik standarden). 

Dette ble mye informasjon, men jeg tenker at dere som er interresert i dette vil lese det, og de andre vil titte på bildene og kanskje blir inspirert til å legg inn litt slynge i treningen sin. Begge deler er helt supert! 

I skrivende stund sitter jeg på Gardermoen og venter på flyet mitt hjem. Jeg har akkurat kost meg med en stor porsjon lapskaus, og komisk nok, på en hektisk flyplass, så kan jeg ikke huske sist jeg var så avslappet og rolig i kroppen som her jeg sitter nå. Jeg sitter her å jobber og koser meg, og snart skal jeg fly hjem til deilige byen min. På flyplassen står min skjønne mamma og venter på meg. Vi har en liten greie på det der, hver gang jeg er ute å reiser, så kommer mamma eller pappa å henter meg når jeg lander i Kristiansand. Jeg synes det er helt spesiellt koselig, og gleder meg alltid litt ekstra til å komme hjem fra reise. 

Hvordan har helgen deres vært? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Mitt Oslohjem

Oppholdet er sponset

Klokken er like over 06 når dette innlegget skrives, og jeg er grytidlig våken for å få unna litt jobb og diverse som har blitt utsatt alt for lenge. Det høres kanskje vilt ut å stå opp kl 06 på en søndag, men dere spør meg ofte hvordan i all verden jeg får tid til å gjøre så utrolig mye forskjellig på en gang. Vel her har dere svaret, jeg sitter å skriver og jobber grytidlig på morgenen, helt uavhegig om det er helg eller hverdag. Dette gjør jeg selvfølgelig ikke hver dag, men i perioder hvor det hoper seg litt opp så løser jeg det på denne måten.

I dag er det siste kursdag og utsjekk fra fantastiske Frogner House. Jeg elsker dette stedet, og jeg føler det er mitt "hjem" i Oslo. Jeg har bodd her utallige ganger, og velger aldri noe annet. Det er så så behagelig å ha full tilgang på kjøkken med ovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin og alt du trenger av kjøkkenutstyr. Beliggenheten er også helt magisk. Jeg bor oftest på Frogner, men Frogner House har leiligheter over hele Oslo, alle leilighetene ligger sentralt, og i umiddelbar nærhet til det deilige yrende Oslolivet. Jeg vil spesielt anbefale Skovveien, Bygdøy allé, og Oscarsgate.

Jeg lager mye egen mat når jeg er på slike kurshelger, og med hektiske dager, så er dette typisk mat jeg benytter meg va. Skyr og frukt, speltlomper med ost, skinke og salat, meieriprodukter til frokost, pepsi max, melk til kaffen og et par energidrikker. 

Hele Frogner House har en herlig eksklusiv stil, og noen av rommene er så vakre at jeg tror nesten dere må klikke dere inn på Frogner House Apartments sine egne nettsider for å se de vakre bildene. På frogner går det iu dype ekslusive farger i mye gull, lilla, og burgunder, mens andre leiligheter friskere og lysere i fargene. Gjennmgående er dleikate og stilrene leiligheter du garantert vil trives i. Tenk å bo her med en venninne, jentetur, kjærestetur eller mor&datter tur til hovedstaden. Jeg skal en tur til Oslo igjen på førjuls-shopping med mamma, og da er det ingen tvil om hvor vi skal bo. 

Nå må jeg begynne pakkingen her, snart henter Camilla meg og vi er klare for dag to på TRXkurs før jeg flyr hjem til Kristiansand i kveld. Jeg oppdaterer hyppig fra kurset på Snapchat, så dere må gjerne følge med der. Dere finner meg på: marenerdvikSkal dere noe hyggelig denne søndagen? 

 

Smiiiil Maren