hits

november 2016

Årets julekalender

Can´t wait until tomorrow

I dag har jeg vært i det kreative hjørnet og virkelig kost meg her hjemme, med julemusikk og pakkekalender. Jeg ikke spesielt flink til å lage ting selv, og det er ikke denne bloggen du klikker deg inn på for unike DIY prosjekter. Jeg tror likevel jeg kan være kreativ på farger, stil og tekst i forhold til hva som passer sammen, og hvordan man skal fremheve et budskap. Jeg bruker dette masse i jobben min når jeg lager blogginnlegg, oppdaterer sosiale medier eller setter sammen tekst og bilder i diverse artikler. I dag fikk jeg altså utfordret meg litt på det å fysisk lage ting selv, og det var så gøy. Det kan jo virkelig ikke bli enklere, det er helt idiotsikkert, men jeg synes likevel at resultatet ble veldig fint.  

Jeg dro innom en hobbybutikk og kjøpte med meg brune og sorte poser, klesklyper, stjerner, klistremerker, merkelapper og noen koselige kort. Det var mye å velge i, men jeg valgt å gå for en litt moderne stil på kalenderen i år, og lot fargene gå i sort, beige og brunt. 


Nå gleder jeg meg veldig til i morgen, når første pakke skal åpnes. Mamma har alltid sagt til meg: Den største glede man kan ha, det er å gjøre andre glad. Jeg tror og håper at kalenderens første gave gir masse glede. 

Håper dere har en fin kveld, og at det er flere som gleder meg til vi endelig tar steget inn i årets fineste måned i morgen. Hurra for desember, og endelig offisiell førjulstid. 

 

Smiiiil Maren

 

 

 

I dag står dette på min treningsplan

Full body workout

Det ble aldri noen styrkeøkt på meg i går, og vet dere hva det er faktisk nesten en hel uke siden sist. Jeg trener, løper intervaller, går turer og er veldig aktiv, men de tunge gode styrkeøktene går det lenge mellom. I dag tenker jeg at jeg må ta meg selv litt i nakken og få inn noen øvelser. Jeg hadde forresten en liten runde med pullups for noen dager siden, og planen var å kjøre en full styrkeøkt med hovedfokus på rygg, men så ble det bare ikke sånn. Det er rart hvordan kroppen ønsker ulike ting i ulike perioder. Når jeg har mye å gjøre, og kanskje er litt stresset så er styrketrening et ork, mens kondisjonstrening føles som en befrielse fra mas og kjas. 

I dag skal jeg få inn en styrkeøkt, og planen er følgende: 

 • Knebøy til boks 
 • Hipthrust / Glutebridge
 • Pullups 
 • Strak markløft
 • Militærpress / skulderpress
 • Stående roing med stang
 • Benkpress 

En fin fullkropps-økt som passer perfekt når det er en stund siden sist styrkeøkt og jeg ønsker å trene gjennom kroppens største muskler i en og samme treningsøkt. Ha en nydelig onsdag, og del gjerne din treningsplan med meg i kommentarfeltet. Jeg synes det er motiverende å høre om andres trening når jeg selv synes det er litt utfordrende å gjennomføre mine egne styrkeøkter.

Så, hva står på din treningsplan i dag, eller denne uken? 

 

Smiiiiil Maren 

 

Aktiv kvalitetstid

De siste ukene har jeg gått tur nesten hver eneste ettermiddag eller kveld, og det er så godt. Det er noe helt spesielt å kle på seg og komme seg ut i kald, frisk luft, etter en lang dag på farten. Jeg jobber mye innendørs, og da er det helt magisk å få komme ut etter endt arbeidsdag. Det er også en super måte å få litt kvalitetstid med både venninner og kjæreste. En god time helt uten forstyrrelser, hvor man kan prate om alt, høre om hverandres dag, og bare nyte å være sammen. Jeg elsker virkelig å gå tur, og nå har vi gjort det så mye at det har blitt en vane. Det har blitt noe vi har lyst til, og ikke noe vi føler vi må eller burde. Det gir mer enn det krever, og det er ganske så deilig. I helgen hadde jeg en nydelig tur sammen med Marion og Eline. Vi ruslet rundt i nærmere to timer, med mange pauser og masse kos. Vi fant så mange fine motiver å ta bilde av, og jeg kom hjem med roser i kinnene, støl i lattermusklene og en haug av nydelige bilder. 
Nå er middagen akkurat spist her, og vi skal straks ut på en liten rusletur i mørket. I dag skal vi ha hodelykter med, og det har jeg faktisk aldri brukt før. Jeg gleder meg så. Hodelykt åpner for enda flere turmuligheter, da vi ikke lenger er avhengig av gatelys eller lysløyper. 

Ha en fin tirsdagskveld, kanskje er det flere som fikk lyst til å gå en liten kveldstur? 

 

Smiiiil Maren 

 

Den beste avgjørelsen

Delvis sponset

God morgen hjerter. Har dere sovet godt? Jeg har lyst å starte dagen med å dele noen bilder fra helgen. Det var så fantastisk fint vær. På søndag tok vi med oss kaffe opp på takterrassen, og koste oss i strålende sol med tidenes utsikt. 

Nike sko  //  Holzweiler skjerf  //  Cheap Monday bukse // Moss Copenhagen skinnjakke  (adlinks)

Jeg lovet å oppdatere dere på gårsdagens oppussings / førjulsvask, og jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Dere som følger meg på snap fikk se min spontane reaksjon av lykke når jeg kom inn dørene i går etter Clean Sør hadde vært her. Det som ventet meg var nemlig en skinnende ren leilighet, hvor absolutt alt var gjort. Klær fra stativet var brettet, oppvaskmaskinen var tømt, alt var organisert og ryddet, putene var fluffet, alle flater var skinnende rene og hele leiligheten bare lyste. Badet var så rent som jeg aldri har sett det, dusjen var uten tvil skrubbet og soverommet var en drøm. Aldri har sengen vært redd opp så lekkert. Nei dette var rett og slett en liten opplevelse.

Det å ta en slik utvask er kanskje litt luksus for mange, men hvorfor ikke unne seg det? Man står på, jobber og styrer i en super hektisk hverdag. Det nærmer seg jul, og det som skal være kos blir bare stress fordi man føler man ikke rekker over alt. Jobb krever sitt, familieliv med barn skal kjøres og hentes, følges opp med skole og lekser, juleavslutninger, og fritidsaktiviteter. Studenter med store eksamener og avsluttende prøver. Julegavehandling, baking og klargjøring til jul. Alt dette er koselig, men når du i tillegg midt oppi det hele har en stor leilighet eller kanskje et helt hus å vaske, så kan det blir mer kaotisk og stressende enn hyggelig. Så da tenker jeg, hvorfor ikke unne deg litt hjelp? Jeg vet hvertfall at jeg unner absolutt ALLE å få oppleve å komme hjem til et skinnende rent hjem, og kjenne på den magiske følelsen jeg hadde da jeg kom inn dørene her i går ettermiddag. Førjulstid handler om familie og tid sammen, det frigis mye tid når man ikke lenger trenger å tenke på at huset skal vaskes til jul. 
Jeg må fortelle dere en ting til som var utrolig søtt. Etter jeg hadde sett over hele leiligheten og gikk rundt her med stjerner i øynene så oppdaget jeg en søt liten pose på spisebordet mitt. Vet dere hva det var? En liten godteripose med rosa sløyfer på, fylt med rosa smågodt. Dette var en liten hilsen fra jentene i clean sør, deres logo er i den samme delikate rosafargen. For et utrolig koselig lite spor å legge igjen. Nei, dette var bare en helt fantastisk positiv opplevelse. Jeg visste ikke at jeg kunne bli så engasjert i husvask, men dette var virkelig bare med på å gjøre førjulstiden og hverdagen så mye mindre stressende. 

Er dette noe du kunne tenke deg? Enten som en solid julevask, eller kanskje for å vaske julen ut og starte det nye året på best mulig måte? Les mer om Clean Sør HER, eller ta kontakt for en uforpliktende prat om hva de kan hjelpe deg med. E-post: monica@cleansor.no

Nå skal jeg komme meg avgårde for dagens første PTkunder. I dag er det ekstra hyggelig, for etter siste timen skal jeg ut å spise julelunsj med to av kundene mine. Jeg setter så pris på PTkundene mine, og har helt unike bånd med hver og en av dem. Jeg er takknemlig for tilliten de viser meg, og føler meg heldig som får lov å veilede dem på veien mot målet sitt. Senere i dag blir det en styrkeøkt på meg også, og den deler jeg selvfølgelig med dere. 

Har dere noen hyggelige planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Takknemlighet og hverdagslukus

Inneholder aff.links

Først og fremst må jeg få takke hver og en av dere for de nydelige kommentarene dere har lagt igjen om leiligheten. Jeg er helt overveldet, og så utrolig glad for å ha så genuint gode, snille og rause lesere. Tusen tusen takk. Det har vært en lang prosess og mine nærmeste har stått på som helter. De har brukt sene kvelder etter jobb og flere helger i min leilighet, og jeg er uendelig takknemlig. Det føles så godt å endelig være i mål. Nå gjenstår bare en liten finish på soverommet, og den store overraskelsen på soverom nummer to - så er jeg helt ferdig. 

Tskjorte - Calvin Klein  // Tekanne - Atelier Ribe

I dag startet jeg dagen med hjemmekontor, etterfulgt av et møte i sentrum og et par Pt-kunder. Det er så godt å kunne starte dagen rolig, med macen, og en stor kopp te. Det blir en så mye bedre dag, og ikke minst uke, når jeg får en time eller to slik som dette på mandagsmorgen.

Jeg føler jeg har levd i et oppussingskaos  de siste ukene, og det er ikke til å legge skjul på at det blir mye støv og skitt av å drive på med borring i vegger og tak, sliping av gulv og masse esker som drasses inn og ut av leiligheten. Jeg har derfor tatt en avgjørelse på å bestille meg total nedvask fra et vaskefirma, og i skrivende stund er de i leiligheten min. Jeg har aldri gjort dette før, og er utrolig spent på resultatet. Det er jo tidenes hverdagsluksus, og jeg gleder meg så enormt til å komme hjem til ren leilighet i ettermiddag. Blir det bra, så skal jeg selvfølgelig legge ut navn og nummer her på bloggen, kanskje er det flere i samme situasjon som kunne tenke seg å få vasket ordentlig etter oppussing. Eller kanskje har du ikke pusset opp, men kunne tenke seg en skikkelig god julevask? Uansett så deler jeg informasjonen med dere så snart jeg har vært å sett i ettermiddag.

Hjemmekontoret er nå altså flyttet til en koselig cafe i sentrum, og her sitter jeg å koser meg med en stor kopp kaffe latte mens jeg oppdaterer dere. Jeg har et par timer fri nå før neste kunde, og da synes jeg det er litt godt å trekke meg bort fra senteret og jobbe litt med andre ting.

 Jeg går bare rundt å smiler om dagen, og det er så godt. Leiligheten er ferdig, det nærmer seg jul og livssituasjonen min kunne ikke vært bedre. Jeg er rett og slett helt tullete lykkelig, og jeg klarer ikke skjule det. Jeg håper det er flere som har glade dager, og at uken har startet på best mulig måte for hver og en av dere. 

Hva står på planen din denne mandagen? 

 

Smiiil Maren 
 

Før & etter bilder av leiligheten

Dere har vært enormt tålmodige med leiligheten, og nå er tiden ENDELIG inne for å vise dere forandringen her. Jeg synes selv den er ganske så dramatisk - på en utelukkende positiv måte. Se forskjellen på gulvene, vinduene og ikke minst den store matt sorte veggen som skiller stue og kjøkken. Det har vært en lang prosess, og jeg var til tider livredd for at jeg hadde valgt feil. Det er ganske skummelt å endre såpass mye på leiligheten, og spesielt den sorte veggen var jeg fryktelig usikker på. Nå er jeg endelig i mål, og jeg er utrolig fornøyd. Det er så utrolig behagelig å være her, og jeg storkoser meg med å gå rundt å rydde, flytte på ting og finne ut av hvordan jeg vil ha det. 

Jeg har forsøkt å legge opp innlegget slik at dere ser en del av leiligheten før oppussing, og bildet etterpå viser samme omårdet etter. Til slutt har jeg lagt ved et lite bildedryss av diverse interiør i leiligheten. 
Jeg hadde aldri i verden fått dette til uten Richard Ribe. Han kom inn som et frisk pust og endret totalt på alt. Min plan var at alt bare skulle males hvitt, men heldigvis så valgte jeg å høre på mannen som virkelig kan faget sitt. Han kom med noen helt nye ideer, og aldri om jeg hadde turt endre på så mye uten han. Gulvet er slipt ned og oljet lyst i tre omganger, vinduskarmene er malt sorte, gardiner er hengt opp helt fra taket, og veggen mellom kjøkken og stue er malt i matt sort. Lamper er hengt opp, interiør er byttet ut og straks er bildene på plass på veggen. Jeg er så takknemlig for å kjenne så dyktige mennesker. Richard har sin egen interiørbutikk her i Kristiansand sammen med sin kone Camilla. Den butikken er et skattekammer, og jeg har skrevet hele ønskelisten min til jul full av ting fra dem. Sjekk dem gjerne ut på instagram under navnet @atelierribe - inspirasjon på høyt nivå. 


Jeg legger ved litt detaljer fra leiligheten til slutt, små glimt av noen av mine favoritter. Jeg synes bøkene er utrolig fine, de spesielle lampene, og de unike pyntetingene. Jeg synes også det lille juletreet mitt er så søtt, og gleder meg veldig til å virkelig begynne å pynte til jul senere i dag. Det er jo første søndag i advent, så i dag skal lys tennes og julepynten frem. 
Nå er jeg helt sykt spent på å høre hva dere synes. Det er nesten sånn at jeg gruer meg litt. Hehe. Dere har spurt så mye om leiligheten, og nå er den endelig ute. Jeg har vært så spent på hva dere synes, og jeg håper virkelig dere liker det.

 

Smiiil Maren 

 

Det kommer ikke gratisGod lørdagsmorgen. Har dere sovet godt? Jeg har allerede vært våken i et par timer, og skal straks komme meg avgårde for en liten lørdagsøkt. I dag står det kun én ting på planen - pullups. Det irriterer meg grenseløst hvor raskt repetisjonene mine svinner bort hvis jeg ikke konstant jobber med det. Når det gjelder pullups så kommer virkelig ingenting gratis. Den øvelsen krever beinhard jobbing. 

Jeg har lagt alt fokuset mitt på chins når jeg først jobber med egenvektsøvelser. Chins er kroppshev med nøytralt / supinert grep (håndflatene mot deg), hvor biceps hjelper til i større grad, anses som noe lettere enn en pullups hvor man har et bredere pronert grep (håndflatene vendt fra deg). Tror dere ikke jeg såvidt klarte én vanlig pullups når jeg testet i går? En ting er sikkert - man blir god på det man øver på, så her er det bare å ta tak, og jobbe pullupsen tilbake.

Pullupsen skal jobbes tilbake ved hjelp av følgende punkter: 

 • Negative repetisjoner (hopper opp og senker meg kontrollert og sakte ned)
 • Supplerende øvelser for samme muskelgruppe 
 • Pullups med assistanse fra treningspartner eller strikk 
 • Teknikk terping. Aktivere ryggen, og virkelig jobbe med de store sterke ryggmusklene. 
 • Et ekstra lite punkt må med, og det er mental trening. Pullups sitter i hodet - jeg må tro at jeg får det til for å faktisk klare det. Så heia meg - dette SKAL gå! Jeg velger å snu frustrasjonen og bruke det som motivasjon til å få pullups-repetisjonene mine opp igjen. Hard work pays off, og nå skal det virkelig jobbes. Er det flere av dere som jobber med å mestre pullups? Fortell meg gjerne om din vei til å mestre din første pullups, eller øke antallet ditt. Sammen er vi sterkere, så la oss jobbe sammen og motivere hverandre. 

Nå er det tid for å komme seg på trening. Senere i dag venter lunsj i sentrum med en nydelig gjeng. Jeg storgleder meg! Håper dere får en super lørdag, også gleder jeg meg til å høre om deres forhold til pullups. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Put some color on it

Inneholder aff.links

"Nei altså den tror jeg at jeg må venne meg litt til", dette var min kjære mor sin reaksjon på min nye Adidas genser. En annen person spurte meg om jeg var redd for å ikke være synlig nok siden jeg hadde ikledd meg tidenes fargefest av en genser. Haha. Jeg digger min nye Adidas originals hoodie, og blir faktisk litt glad av å gå med den. Jeg la ut et bilde av den på snap, og flere spurte hvor den var fra. Genseren er kjøpt på Junkyard, og dere finner den HER.


Jeg har lest alle kommentarene deres på innlegget mitt i går om å lære seg å slappe av, og jeg må bare si tusen takk for at dere deler både tips og råd. Det betyr så mye. Jeg har også fått en haug av mail fra dere med nydelige tips om mindfullness apper, beroligende te og avslappende musikk. Dere er helskjønne - tusen takk. I dag var jeg ferdig med siste PTkunde allerede kl 13, og fikk dermed god tid til å slappe av og kose meg etterpå. Liten trilletur med en smørblid nevø på 8 måneder og litt shopping var det som skulle til for å virkelig sette fredagsstemningen. Nå skal resten av kvelden nytes med filmkveld, tacomiddag og smågodt. Fridays as they should be. Ha en nydelig start på helgen, håper dere virkelig koser dere i kveld. 

 

Smiiiil Maren 

Hver dag skulle startet slik

Morning bliss 

I dag har jeg bare lyst å titte innom og dele litt morgen bliss. Her er det en rolig og avslappende morgen med te og frokost. Jeg har ikke første kunde før kl 11 i dag, og det gir tid til litt ekstra kos på morgenen. Jeg har ønsket med denne tekannen lenge, og koser meg så med den. Jeg synes den er så lekker, og ikke minst praktisk fordi den holder seg varm i en liten evighet på grunn av det lille telyset under. Jeg har kjøpt både tekanne, te og glassene på Atelier Ribe her i Kristiansand. 

Jeg prøver å drikke litt mindre kaffe om dagen og litt mer te. Favoritten er en mango og aprikos te. En ting er at en smaker godt, men den fyller hele leiligheten med en helt nydelig lukt. Te altså, det skal jeg virkelig bli flinkere til å kose meg med. Kom gjerne med tips til en god te som du liker. Jeg er litt ny i denne te-verden, så alle tips er hjertelig velkomne. I dag har jeg bare én kunde på planen, og etterpå skal jeg møte min skjønne mamma og lille nevø for en trilletur i sentrum. Kakao i hånda og julepynt shopping står på planen. Jeg har funnet det søteste lille juletreet som jeg tror vil passe perfekt inn her i leiligheten. Det er jo faktisk første søndag i advent denne helgen, og da passer det perfekt å hente hjem et lite juletre i dag. Er dere ikke enige?

Resten av helgen blir rolig og sosial, med litt småting planlagt, men også mye tid til å bare få unna jobb, rydde, organisere og strukturere, slik at neste uke starter på best mulig måte.  På søndag tennes den store julegrana i sentrum av Kristiansand, og det skal jeg virkelig få med meg. 

Har dere noen hyggelige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren  

Slapp av - hvordan gjør man det da?

Inneholder aff.links

Endelig hjemme etter nesten ti timer på farten med alt fra PTkunder, møter og egentrening, til kostholdsoppfølging i en matbutikk med en kunde, artikkelskriving, treningsoppsett og matplaner. I skrivende stund er jeg så sliten at jeg ser dobbelt, og likevel sitter jeg her med dårlig samvittighet over alle som ikke har fått svar på mail, kommentarer, og meldinger. Leiligheten dere spør så fint om gang på gang, men som jeg enda ikke har fått knipset bilder av, fordi jeg ikke er hjemme mens det er dagslys. Det er mørkt når jeg løper avgårde til jobb om morgenen, og mørkt når jeg kommer hjem. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne dele meg selv i flere personer. Da skulle jeg gjerne hatt en Maren på den faste torsdagsmiddagen med familien, en Maren som satt på macen og svarte alle de nydelige leserne mine som legger igjen fine ord og alle mails. En Maren skulle vært ute å gått tur og skravlet med en venninne, og en annen skulle vært i leiligheten, laget spennende matretter og tatt en haug av inspirerende bloggbilder til dere. 


 Kosegenser FILA  // Shorts Reebok

Jeg liker ikke folk som klager, men samtidig tror jeg det er viktig å dele slike dager også. Vi har alle trøtte og slitsomme dager, og jeg tror bare det er fint å dele det. Er dere ikke enige? Ingen er på topp hele tiden, og det er menneskelig å bli litt sliten. Jeg har virkelig ingenting å klage på, jeg elsker jobben min, og har de fineste kundene. Jeg elsker bloggen og storkoser meg med den, og jeg føler meg ekstremt heldig som får lov å skrive for Norges største treningsmagasin. Jeg føler meg rett og slett bare helt utrolig heldig, men selv om tingene man gjør er positive så krever det energi. Så nå er planen å jobbe en god time til, også legge macen bort. Deretter skal jeg legge meg langflat på sofaen og bare gjøre ingenting. Se i taket, og kjenne på at kroppen slapper ordentlig av. Jeg skal innrømme at jeg ikke er så flink til å slappe av, hodet kverner konstant og jeg er liksom alltid litt "på". Kanskje noen av dere sitter på noen geniale tips og råd om hvordan man kan klare å roe ned, senke skuldrene og slappe ordentlig av? Del gjerne i kommentarfeltet.I morgen er en ny dag, med nye kunder, nye utfordringer og nye muligheter. Jeg gleder meg - jeg må bare hvile litt først. 

 

Smiiiil Maren 

Bildene ingen skulle se

Behind the scene 

Jeg ler så tårene triller. Jeg har akkurat sett gjennom bildene fra fotografen etter ShapeUp shooten, og bildene som skal i bladet er kjempe fine. Behind the scene   bildene er en helt annen historie, og det er jo mye gøyere å vise dere noen av de bildene. Jeg er jo ikke akkurat diskret når jeg først ler, da ler jeg med hele meg og det blir mildt sagt uttrykksfullt. Haha. 


De nye programmene for ShapeUp er virkelig annerledes, og består av en haug av nye øvelser. Øvelser som for min del også var ganske utfordrende, og jeg må le høyt når jeg tenker tilbake på shooten som foregikk på Aquarama treningssenter her i Kristiansand. Noen av øvelsene krevde riiiimelig mange bilder før de satt for å si det sånn. Det er ikke bare bare å skulle gjennomføre en noe spenstig øvelse, som foregår i fart, mens du smiler, men ikke bretter ut hele det gigantiske gliset ditt, slik at folk blir skremt i stede for motivert. Haha. Vi kom i mål til slutt, og resultatet får dere se i januar og februar utgaven av ShapeUp. 

Jeg hadde litt tekniske problemer med bloggen på morgenen i dag, og fikk derfor ikke oppdatert dere før første PTkunde. Nå har jeg hatt fire kunder, og er straks klar for å fortsette arbeidsdagen med litt kontortid. Planen er å sette meg på en cafe og jobbe med teksten til de to kommende artiklene. Jeg koser meg alltid med den typen jobb, og synes det er enormt stas at jeg får lov å "snakke til" så mange herlige jenter via ShapeUp. Dette er som sagt et litt annerledes type program, så jeg håper det vil falle i smak hos dere. 

Hvordan har dere det i dag? Har dere noen spennende planer for denne torsdagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

Denne kaken kan du spise hver dag

Inneholder sponsede produkter

Sukkerfri & glutenfri brownies 

Jeg testet denne kaken første gang for en liten uke siden, og la ut et par bilder av den på snapchat. Responsen tok helt av, og det er ikke så rart. Hvem har vel ikke lyst på en sjokoladekake man kan spise til hverdags, med den beste samvittighet. Nå tenker nok mange at jeg virkelig har slått på stortromma og kommet opp med en helt magisk oppskrift. Jeg skulle gjerne ønske det var slik, men sannheten er i grunn bedre og enklere. Dette er nemlig en ferdigmix fra Easyliving serien til Proteinfabrikken. Jeg har hatt denne posen liggende i evigheter, og plutselig kom jeg på at jeg hadde lyst å teste den ut. Det er jeg glad for at jeg gjorde, for denne kaken her var virkelig helt magisk. Jeg stekte den bitte litt kortere enn avist på pakken, og da ble kjernen litt rennende og myk. Hjelpes så godt! 


Jeg toppet kaken med Zero glasur med toffee smak (salty caramel er også helt nydelig), og serverte med iskald melk til. Den kombinasjonen var bare helt ekstremt god, og jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har testet denne kaken før. Nå har jeg bestilt inn fire poser til, og tenkte prøve meg på muffins med samme røren. Det er supert med godteri, godsaker og kos, men det er litt deilig å kunne ha et litt sunnere alternativ også. Jeg har ofte kosekvelder med venninner midt i uken, og da liker jeg å severe store fruktfat, og litt sunnere alternativer. Neste jentekveld skal denne kaken uten tvil serveres. 

Jeg tester alltid mine sunnere bakverk på mennesker rundt meg som ikke er så glad i sunnifiserte ting, og denne kaken bestod med glans. Så her har dere altså en super enkel, smakfull, sukkerfri og glutenfri kake.

I dag skal jeg ut på et litt spennende fotooppdrag for et nytt merke. Jeg har ikke testet noe fra dette merket før, og gleder meg veldig. Senere venter en liten interiørshoot her hjemme, og montering av de to siste lampene. Tenk at vi endelig er i mål. Fy søren så gøy. Jeg tok en litt drøy avgjørelse på hva jeg skal jeg gjøre med det siste soverommet i går, og jeg gleder meg veldig til å fortelle om det i slutten av uken. Ellers kan jeg dele med dere at jeg har fått en ny spalte i ShapeUp fra og med januar, og i går fikk jeg se bildene til de to første utgavene. Det blir så bra, og jeg kjenner at 2017 blir et spenstig år på mange måter. 

Nå må jeg se å komme meg avgårde her. Håper dere får en nydelig dag, så snakkes vi igjen senere. 

 

Smiiil Maren 

 

Jeg liker at hele kroppen utfordres

Upper body workout 

Med litt mer løping på programmet må det jobbes litt ekstra for å opprettholde muskelmassen i overkroppen. Armene mine trenger å utfordres litt, jeg er ikke akkurat kjent for mine svulmende biceps kan du si. Nå er det overhode ikke noe mål heller, men jeg liker at hele kroppen blir stimulert og utfordret på trening. I går kjørte jeg derfor en økt på bryst, skuldre og armer. 

Økten så slik ut:

 • Benkpress 8x4
 • Flies i kabel i supersett med pushups 10x3
 • Skulderpress med hantler 8x4
 • Sidehev 8x4
 • Biceps curl med hantler 10x3
 • Triceps pushdown med tau 10x3
 • Dips mellom to benker 12x3


Jeg føler meg alltid litt tøff og macho når jeg kjører øvelser som benkpress, bicepscurl og flies i kabel. Jeg synes de øvelsene er utrolig artige, og koser meg alltid med denne typen styrkeøkter. Planen er å få lurt inn en liten styrkeøkt i dag også, og siden gårsdagen ble overkropp, må fokuset i dag ligge på underkroppen. 


Jeg hadde PTkunder grytidlig i dag morges, og kjørte 30 minutter kondisonstrening på mølla etter siste kunde. Jeg føler derfor at jeg kan ta en litt easy styrkeøkt på underkroppen i dag. Dette er typisk meg, prøver alltid å finne en unnskyldning for å trene lettere benøkter. Det er nemlig noe av det verste jeg vet, men samtidig så utrolig effektivt og viktig. Dagens legday skal hvertfall bestå av knebøy, strakmark og gående utfall. Alt utenom de tre øvelsene blir ren bonus.  

Hva står på din treningsplan i dag? 

 

Smiiiil Maren  

Dette spiser jeg før trening

Coffee, dried fruit & nuts 

God mandagsmorgen. I dag har jeg ikke kunder før litt ut på dagen, og da benytter jeg tiden på morgenen til litt jobb og egentrening. Jeg får mye spørsmål om hva jeg spiser før trening, og i dag tenkte jeg å vise dere hva jeg spiser før dagens løpetur. Jeg får ofte hold/sting og derfor kan jeg ikke spise så mye like før jeg skal løpe. Når jeg trener styrke derimot så trenger jeg godt med energi, og har et større måltid før økten.

I dag tenkte jeg å jogge en tur ute på morgenen, og før turen har jeg laget meg en kaffekopp blandet sammen med en proteinshake med proteinpulver og melk. Jeg har også en liten pose med nøtter og tørket frukt for å få litt energi, uten at det fyller så veldig i volum og føles tungt i magen. Etter løpeturen drar jeg rett hjem og spiser et større måltid. Dette funker supert for meg, men det er overhode ingen fasit. Alle er ulike, og fungerer på ulike måter. 

Forslag til små måltid før morgentrening: 

 • Proteinshake og nøtter / tørket frukt 
 • Skyr med bær / frukt
 • Cottage cheese / kesam med funlight
 • En stor banan 
 • Proteinbar
 • Knekkebrød/Riskake med proteinrikt pålegg 
 • Kokt egg og en frukt (kok på morgenen og ha med i en liten boks)

Dette er forslag til litt energi før morgentrening. Etter trening spiser jeg full frokost. Disse forslagene kan også fungere supert dersom du har vært på jobb eller skole, og det er en stund siden lunsj. Du trenger litt energi før økten din, og vil likevel ikke ødelegge hele apetitten før middag like etter trening. Da fungerer disse alternativene som en liten energiboost før økten. 

Hva liker du best å spise som et lite energiboost før trening? 

Nå skal jeg knytte på meg joggeskoene og komme meg ut i frisk luft. Ha en herlig mandag dere. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

En annerledes måte å trene styrke på

God søndagsmorgen. I dag har jeg lyst å dele en måte å trene på som jeg synes er utrolig effektivt og ikke minst gøy. Denne formen for styrketrening kalles for et kompleks. Det gjennomføres ved at du utfører en rekke øvelser, med den samme vektstangen, uten av du slipper stangen mellom de ulike øvelsene. Det betyr at du starter med en øvelse, gjør de repetisjonene du skal, rett videre til neste, og glir direkte over i enda en ny.

Ved å trene på denne måten får du kjørt gjennom hele kroppen, du får brukt flere muskler på kortere tid, og du får utfordret både styrke, koordinasjon, og utholdenheten. Komplekser er en sammensatt og effektiv treningsform, og jeg bruker det mye selv, og på kunder. Enten som oppvarming, eller som en del av hovedøkten. 

Du kan sette sammen ulike komplekser, og det er i grunn kun fantasien som setter grenser. Jeg har et kompleks jeg liker godt, og som jeg bruker mye. Det gjennomføres slik: 

 1. Biceps curl
 2. Stående roing 
 3. Strak markløft
 4. Skulderpress / militærpress
 5. Frontbøy
 6. Back squat / vanlig knebøy 

Jeg kjører 8-10 repetisjoner pr øvelse, 6-8 runder, hvis det er en del av hovedøkten min. Er det kun oppvarmning kjørr jeg 6-8 repetisjoner, 2-3 runder. 

Jeg ser at siste knebøybildet ikke er med, men det er så enkelt som at etter siste sett med frontbøy så løftes stangen opp, og senkes ned bak på skuldrene og vanlig back squat blir siste øvelse. Etter siste repetisjon på knebøy er gjennomført så legges stangen ned. Grep endres et par ganger underveis, men det er ikke noe problem å få til. Det endres fra underhånds-grep til overhånd-grep etter stående roing, og blir i det grepet ut settet. 

Spør hvis det er noe dere lurer på, også håper jeg flere av dere har lyst å teste ut dette. Nå skal macen bort for noen timer, og søndagen nytes. Håper dere koser dere i dag, og får en avslappende og fin søndag. 

 

Smiiiil Maren 

 

Kakao og pepperkaker

That magical christmas feeling

Jeg har så julestemning om dagen, ikke vet jeg hva som er årsaken, men jeg går rundt med en god, koselig og lun følelse om dagen. En deilig følelse av forventning og glede. Jeg tenker at julen er over på null komma niks, så hvorfor ikke starte hyggen litt ekstra tidlig. I dag ble det kakao og appelsin på morgenkvisten. Pepperkakene er fremdeles bare til pynt, og jeg klarer faktisk å holde meg. 1 desember skal jeg momse i meg alt av kakemenn, pepperkaker og julekaker.

Jeg er utrolig heldig som gleder meg til jul, og som har noen å være sammen med i julen, slik er det ikke for alle og det synes jeg er så vondt. Det er veldig enkelt  for oss alle å gjøre julen litt hyggeligere litt for dem som gruer seg til den tiden vi går inn i nå. Send GLEDE til 2490. Du gir da 80kr, og denne summen dekker to gode middager i juletiden. Så enkelt, og så viktig <3 
I dag står det litt jobb på planen min, og selv om det er lørdag så ser jeg ikke så mørkt på å dra på jobb. Jeg har en gjeng med positive og energigivende kunder, så jeg møter dem gjerne på en lørdag så vel som en hverdag. Senere i dag skal jeg i et planleggingmøte for siste interiør på leiligheten, også er det hjem og nyte helgen fullt ut. 

Hva er din plan for denne lørdagen? 

 

Smiiil Maren 


 

3 viktige ting om styrketrening

Jeg lovte å dele benøkten min med dere, og her kommer den. Jeg varierer lite på benøktene mine om dagen, og benytter meg ofte av de samme øvelsene. Jeg har liksom funnet mine favoritter nå som jeg virkelig føler kontakt med muskulaturen. Jeg blir støl hver bidige gang, og ikke at det er noe hovedmål med treningen, men det føles likevel godt å kjenne at kroppen har blitt brukt og musklene er såre. 

Slik så økten min ut: 

 • Dype knebøy 6-8x4
 • Strakmark 10x4
 • Frontbøy 6x3
 • Gående utfall 20 stegx4
 • Lår curl + leg.ext i supersett 10x4
 • Kickback 12x3

Jeg har tre ting som er spesielt viktig for meg når jeg trener styrke: 

 • Teknikk
 • Muskelkontakt 
 • Fokus.

Teknikken sier seg selv, det er viktig med rett utførelse for at økten skal bli mest mulig effektiv, og unngå skader. Muskelkontakt er alfa omega for meg. Jeg bryr meg overhode ikke om det står 30 eller 100 kg på vektene, det som betyr noe er hvordan det føles og at øvelsen treffer muskelen slik jeg vil. Fokus er også et viktig punkt, jeg prøver å gå inn i min egen lille boble når jeg løfter, og tenker kun på akkurat det løftet jeg utfører. I pausene er jeg ofte litt ufokusert, men det bryr jeg meg ikke så mye om, så lenge jeg klarer å være tilstede i øvelsen når den utføres. 

Nå skal jeg straks legge fra meg macen for i dag, etter en lang og variert arbeidsdag. I kveld skal jeg ikke fokusere noe mer på jobb, og kun kose meg med fine mennesker. Taco og hygge står på planen, perfekt på en fredagskveld. 

Nyt fredagskvelden, og fortell meg gjerne om dine fredagsplaner i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren 

 

Breakfast bowl

My favorite meal of the day

Jeg elsker frokost, og koser meg så når jeg kan bruke tid hjemme på morgenen, og lage en frokosskål slik som dette. I min skål er det blåbær, Sharon kuttet i biter, bananskiver, cottage cheese, vanilje 0,0% yoplait yoghurt og usaltet nøttemix. Kombinasjonen er helt magisk, og jeg nyter virkelig denne frokosten. Den inneholder også absolutt alt jeg trenger. Godt med proteiner fra cottage cheesen, karbohydrater fra frukt, rosiner/tørket frukt og bær, og sunne fettsyrer fra nøttene. Alt i en skål, og det beste av alt - det smaker helt himmelsk. 


Jeg har laget denne typen frokost så mange ganger at det går på automatikk, og tar kortere tid enn å lage en brødskive. Jeg har faktisk laget en egen tagg på Instagram for denne skålen, det sier litt om hvor ofte jeg spiser den. hehe. Jeg lager alltid litt ulike varianter, og dere finner alle sammen under #marenskåla. All mat jeg lager og legger ut på sosiale medier legger jeg ut under #marenmat på Instagram så der finner dere også masse snacks. 
Nøttemiksen uten salt og med tørket frukt er helt genial. Jeg har en stor pose av denne stående hjemme, også fyller jeg en liten pose som jeg har med meg i vesken. Det er en lifesaver når det går lenge uten mat, eller energien daler utover dagen. En rask og enkel quickfix, eller brannslukker som jeg liker å kalle det. De store posene med nøtter og tørket frukt er litt dyre, men det er ofte tilbud på dem, så da hamstrer jeg noen ekstra poser. 

Nå skal jeg straks løpe til jobb. Ukens siste arbeidsdag før helg, og det er alltid en god følelse. Denne helgen skal jeg faktisk jobbe, men helg er helg uansett, og jeg får alltid en god helgefølelse selv om jeg må jobbe litt. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Skal, skal ikke ?

I dag trenger jeg deres hjelp. Jeg forsøker å ta en avgjørelse på om jeg skal være så crazy at jeg hiver meg på enda en treningstur med Nordic fitcamp til Thailand. Frister går ut i dag!

Training camp Thailand Phuket 

Jeg var jo på treningscamp med dem til Phuket i fjor, og det var virkelig en helt fantastisk opplevelse. Nå har jeg jo min egen treningscamp å se frem til i juni ( fremdeles en helt uvirkelig og ubeskrivelig god følelse å endelig ha sin egen camp), men det frister likevel å dra avgårde på tur allerede i januar, eventuelt i mars. Jeg vet at flere av dere lesere skal være med, og det gjør lysten bare enda sterkere. Det er kun 2 ledige plasser igjen, og fristen går som sagt ut i dag. Så det må tenkes kjapt, og avgjørelsen må tas så fort som mulig.  Synes dere det hadde vært gøy med oppdateringer fra enda en treningstur til Thailand her på bloggen? Er det gøy med oppdateringer både fra Thailand camp og Rhodos camp? 

Jeg må svare i løpet av få timer, og det er faktisk slik at jeg blogger for dere, og det dere synes er spennende og interresant er det aller aller viktigste. Så nå er jeg helt avhengig av deres mening. Hva ønsker dere?

Vintertrening, langrenn og fokus på innendørs styrketrening, alternative spennende øvelser og sunne matretter her hjemme, eller eksotisk sommertrening, med innslag av CrossFit, yoga, løping, sirkeltrening, styrke og litt annerledes, men sunne matretter fra Thailand? 

Begge deler er bra på hver sin måte. Så nå er jeg spent på svarene deres.

 

Smiiiiil Maren 

Et smart treningstips

Den siste tiden har jeg gjort noen litt artige intervjuer i ulike medier. Jeg fikk sakt noen ord om trenings-apper i VG partnerstudio, og den saken tenkte jeg i grunn var fin å dele med dere. Dette er nemlig en fiffig liten sak som er genial å bruke i egen trening. Spesielt for dere som trener hjemme, så er dette helt supert. 


Bilde tatt av Victoria Nevland, gjengitt fra VG.no

«HIIT Workout Timer», gratis i App Store (flere liknende applikasjoner er tilgjengelig i både App Store og Google Play)

Maren Erdvik, som er personlig trener, sykepleier og skriver treningsbloggen «Fitliving», forklarer at hun ikke har hatt for vane å bruke applikasjoner på trening ? men at hun for noen måneder siden fikk øynene opp for appen «HIIT Workout Timer».

- Det er en intervall-timer som jeg kan stille inn på å ta tiden på ulike intervaller og pauser. Jeg bruker den mye når jeg kjører typiske styrke-sirkeltreninger med høy intensitet, hvor jeg for eksempel jobber i 45 sekunder og har pause i 15 sekunder. Da stiller jeg inn dette i appen, og den gir meg klar og tydelig beskjed når 45 sekunder er over, og når 15 sekunders pause er over, sier Erdvik, og legger til: - En genial og fiffig liten sak som gjør at jeg har full kontroll på intervalltreningen min.

Hun forklarer at flere hun kjenner bruker liknende applikasjoner, og at det finnes mange forskjellige varianter som er mer brukervennlige enn å bruke stoppeklokke under intervall-økter. 

Det var flere "treningseksperter" som uttalte seg om sine favoritt treningsapper, og dere kan lese hele saken HER. 

Jeg har laget en litt morsom treningsøkt til dere, hvor jeg bruker denne appen. I helgen skal jeg ta bilder, og aller helst få filmet litt fra denne økten og dele den med dere. Nå skal jeg straks løpe ut døren for å møte dagens første PTkunde. Jeg er litt off my game i dag kjenner jeg, halsen er litt sår og kroppen slapp. Jeg har overhode ikke tid til noe sykdom nå, så er her det bare å kle godt på seg, og dure på med ingefær te og super-juice for alle penga. Heldigvis går jeg forbi Will I juice på vei til jobb, så jeg satser på å rekke innom der for en liten ingefær shot i løpet av dagen. 

Er alt bra med dere mine venner? Jeg håper dere er friske og raske. 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg vet ikke om det var et kompliment, eller en fornærmelse

Upper body workout

I dag har jeg lyst å dele styrkeøkten min fra helgen med dere. Den ble i grunn en merkelig miks av mye rart, men hovedfokuset lå på overkropp. Jeg hadde ingen plan før økten, men fant på litt underveis og improviserte ut fra det jeg hadde tilgjengelig rundt meg.

Jeg hørte det koseligste uttrykket her om dagen fra en som trener på senteret hvor jeg jobber, "Du er en kose-trener du Maren" sa hun. Først trodde jeg nesten det var en fornærmelse, at jeg bare loffet rundt og ikke trente hardt nok. Før jeg rakk å si noe presiserte hun at det hun mente var at det virket som jeg koste meg så utrolig mye på trening, og trivdes så godt med det jeg gjorde. Det må jo være tidenes herligste komplement, og jeg kan med stolthet si at jeg er en kose-trener. Jeg trives utrolig godt når jeg får lov å bevege litt på skrotten, og jeg trives  ubeskrivelig godt på senteret jeg jobber på. Solsiden Pt-senter er mitt andre hjem, og jeg føler meg heldig som får jobbe sammen med et så faglig sterkt og fantastisk bra team på alle mulige måter. 


Tilbake til selve økten. Fokuset lå altså på overkropp, og øvelsene var som følger: 

 • Chins 
 • Flies i supsersett med pushups 
 • Sittende roing 
 • Nedtrekk (bredt grep)
 • Triceps pushdown med stang
 • Biceps curl med hantler

Jeg kjørte 8-10 repetisjoner på alle øvelsene, med unntak av chins. På chins kjørte jeg 5 rep x 2, 4 rep x 2, 3x2, 2x2 og 1x2. Jeg kjenner at jeg virkelig må vedlikeholde chins og pullups altså, for der raser repetisjonsantallet skremmende raskt. I dag står fire PT-kunder på planen, etterfulgt av en styrkeøkt med en venninne. Jeg må avtale å trene styrke sammen med noen om dagen, ellers sniker jeg meg lett unna. Det sitter langt inne å avlyse en treningsavtale med noen, men skal jeg trene alene er det ganske så lett å droppe ut. I dag tenker jeg en fullkroppsøkt, men hovedfokus på ben. Jeg deler gjerne økten med dere senere. 

Ha en herlig tirsdag dere! 

 

Smiiiil Maren 

I dag har jeg tøffet meg på tredemølla

Jeg koser meg på trening om dagen, og har endelig fått ordentlig dreisen på intervallene. Når jeg sier at jeg har fått dreisen på dem, så mener jeg at jeg endelig har fått opp farten, og funnet tilbake litt power i løpingen min. I en lang periode har jeg "daffet" rundt på mølla, og ikke helt orket å ta tak i intervallene. Jeg har gjort en økt her og der, men aldri opp i noe voldsom fart. I dag derimot, i dag var det fart i beina på frøken Erdvik.


Believe you can - and you´re halfway there

Jeg løp mine favoritter, 30 / 30 x 10 intervaller, og var oppe i en toppfart på over 19 km/t på det meste. Det er ekstremt fort i mine øyne, og det er lenge siden jeg har tøffet meg på slike hastigheter. Jeg løp overhode ikke alle intervallene så fort. Jeg startet på 16 km/t på de tre første, økte så til 17 km/t og på intervall nr sju gikk jeg opp til 18 km/t og videre opp til 19, og 19,5 km/t på de to siste. Det var fryktelig fort for mine ben, men det gikk og det føltes sinnsykt gøy etterpå. Etter økten var bena helt gelé, og jeg måtte bruke litt tid på å gå meg ned igjen. Etter en god runde med ulike stretching-øvelser føltes bena fine igjen, og jeg trippet blid og fornøyd ut av gymmet. Nå har jeg funnet meg en koselig cafe, og her sitter jeg å oppdaterer dere, svarer på mail, og koser meg. Jeg synes det er så hyggelig å sitte å jobbe på denne måten, og jeg får faktisk gjort utrolig mye mer når jeg sitter i et "miljø" i forhold til når jeg sitter hjemme alene. 

Hvordan går det med dere? Har dere en grei start på uken? 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg klarer ikke vente lenger

Kokosmakroner, pepperkaker & tyske skiver

I går klarte jeg ikke vente lenger, jeg måtte bare tyvstarte litt på juleforberedelsene. Jeg var en liten runde i sentrum og kjøpte med meg litt ny julepynt, og innom Kjøkkenskapet sitt bakeri hvor jeg bare måtte kjøpe med meg litt julekaker. Jeg skal ikke spise verken pepperkaker eller kakemenn før 1.desember, men det fristet så å kjøpe inn litt likevel. Heldigvis fikk jeg besøk av familien litt senere på dagen, og da ble det servert julekaker til hele gjengen. 


Jeg har så julestemning om dagen at jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal klare å vente. Jeg gleder meg så til jul, og jeg er nesten litt redd for at denne stemningen skal forsvinne, eller brukes opp før desember er her. Jeg går rundt å pynter, nynner på julesanger, baker og koser meg. I går var det like før jeg kjøpte et juletre på Ikea, men heldigvis klarte jeg å styre meg. 2 små uker til nå, så kan julen innta heimen. Enn så lenge får jeg kose meg med gårsdagens julebilder. Jeg har en venninne som er helt fantastisk flink på kjøkkenet, spesielt baking er hennes spesialitet. I år skal jeg ha juleverksted sammen med henne, og vi har avtalt å låne mine foreldres kjøkken en hel dag og trylle frem en hel haug av nydelige julekaker og julegodter. Vi er allerede i gang med forberedelsene, så da jeg tenkte jeg å høre med dere om det er noe spesielt dere har lyst at vi skal lage og dele oppskrift på? 

Jeg har veldig lyst å lage litt julegodteri som kan legges i nydelige små krukker og gis bort i førjulsgave, vertinnegaver eller som en ekstra liten oppmerksomhet på julaften. Juledrops, brente mandler og hjemmelagde karameller står høyt på min liste. Hva er de beste julekakene og det beste julegodteriet du vet? Alle tips tas i mot med stor takk. 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

En uke med sol, sunn mat og masse trening. Er du klar?

Promotering av egne tjenester

Det er mørkt, kaldt og vinteren er over oss, hadde det ikke vært deilig å ha en solfylt, sprek og deilig ferie å se frem til?

4-11 juni 2017 arrangerer Pia og meg vår helt egen treningscamp, og vi har lyst å ha dere med alle sammen. Dette er turen for jenter i alle aldre, som ønsker en uke med sol, varme, masse herlige treningsøkter, foredrag og workshops. En uke hvor du får sunn mat og tilrettelagt trening hver eneste dag. En hel uke hvor du nyter sol og varme sammen med en haug av andre likesinnede jenter. På denne turen er hovedfokuset at du skal lære noe, få med deg noen smarte verktøy som du kan bruke når du kommer hjem igjen.

Er du litt usikker på dette med styrketrening? Skulle du gjerne lært litt mer om hvordan man løper intervaller og dette med pulssoner? Kanskje synes du kosthold er utfordrende, og kunne gjerne trengt litt ny inspirasjon der. Har motivasjonen forsvunnet og du klarer ikke helt å finne den igjen? Kanskje er den den mentale treningen du føler du trenger et lite boost på. Eller kanskje du rett og slett bare elsker trening, og har lyst på en magisk uke i sola for å virkelig kickstarte sommeren med både fysisk form og brunfarge. Da er dette turen for deg. 

Vi skal storkose oss på nydelige Rhodos i de nydeligste omgivelser. Treningsfasilitetene er helt supre, og alt ligger tilrette for en svett, sprek og ufattelig morsom uke. En uke hvor treningsglede, mestring, samhold, og økt kunnskap står i fokus. Alt om turen og påmelding finner du HER. 

Vi kjører en early bird pris og gir en fin rabatt til alle som melder seg på før 1.januar. Før 1 januar koster turen 8495kr. Inkludert i prisen er da:

 • Flyreisen tur/retur med mat ombord,
 • Transport til og fra hotellet
 • Hotellovernatting i 7 netter
 • To treningsøkter pr dag 
 • Foredrag og workshops
 • Frokost buffet hver dag 
 • Pia og meg tilgjengeligere for dere hele uken, for alt av spørsmål, tips/råd, personlig oppfølging +++


Er det noe som helst du lurer på om turen, så legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en mail. mailen min er marenerdvik@hotmail.com og ingen spørsmål er dumme. Kjør på! Jeg legger ved en beskrivelse av en typisk dag på tur:

 • 08.00: En forfriskende morgentur og dynamisk stretching på stranda. 
 • 10.00: Felles frokost 
 • 12.00: Treningsøkt der vi varierer mellom styrketrening, bootcamps og ulike sirkler, CrossFit-inspirerte økter, intervaller og langkjøringer. 
 • 14.00-17.00: Tid til å gjøre du hva du vil, for eksempel å ligge langflat på solsenga med jevnlige dupp i havet. 
 • 17.00: Foredrag 
 • 18.00: Frivillig kveldsøkt 
 • 20.00: Middag og mingling 

Merk deg at alt er frivillig, så det er helt opp til deg selv hva du ønsker å være med på. Alle er på sin egen ferie, og du vet best hva du og kroppen din har lyst til.

Jeg synes dette er så ubeskrivelig stort, og så gøy at jeg nesten ikke vet hvordan jeg skal få formidlet det til dere. Tenk på det, en hel uke med sol varme og trening, rett før sommeren er i gang. En uke med det aller beste jeg vet, omgitt av en haug av jenter, sultne på ny motivasjon, ny inspirasjon og økt kunnskap. Når vi i tillegg befinner oss på et av de fineste hotellene jeg har sett, i solfylte deilige Rhodos. Nei da er i grunn lykkebarometeret sprengt for min del. All informasjon om turen finner dere HER. Pia sitt blogginnlegg om turen finner dere HER. 

Så nå er jeg spent jenter, er dette noe dere har lyst å være med på???

 

Smiiiiil Maren 

 

Tredemølle + sykkel = sant

Double the fun 

God morgen. I dag titter jeg raskt innom for å dele dagens kondisjonsøkt med dere. Jeg er på vei ut døren for en annerledes og rimelig hektisk fredag. Jeg har en stor og spennende ting på gang, og det er så stas at jeg nesten sprekker. I går fikk vi klarsignal om at nyheten kan deles, så nå skal den andre personen det gjelder og meg, legge hodene våre sammen og finne den perfekte måten å dele tidenes gla´nyhet med dere. 


Over til kondisjonsøkten. Det er nemlig en duo-økt som består av både tredemølle og sykkel. Jeg har klart å miste spinningskoene mine, og måtte derfor kjøre økten uten spinningsko. Har du sykkelsko så er det virkelig å anbefale. For meg som er vant til å sykle med det, så ble det helt merkelig å sykle uten. Uansett, økten er ikke noe hokkus pokkus, men jeg liker den fordi den gjør at fokuset flyttes litt underveis og jeg får teste meg på ulike arbeidsoppgaver. Det gjør at tiden går fortere. Økten er som følger: 

 • 15 minutter på tredemølle med raskt gange, i motbakke. Jeg kjørte 5% motbakke og 6,5km/t
 • Hopp av mølla og bytt til sykkelsko. 15 minutter på sykkelen i jevnt godt tempo
 • Bytt sko og tilbake på mølla i 15 minutter rask jogg. Jeg kjørte mellom 10 og 11 km/t. 1% motbakke.
 • Tilbake på sykkelen for 15 harde minutter, 5 første minutter sittende i kraftig motbakke, så 10 minutter stående. 

Dette blir en hel time med kondisjonstrening, men på grunn av byttene så føltes det ikke lenge i det hele tatt. Jeg går litt på mølla, eller sykler helt rolig et par minutter etterpå, for å få ut det verste av syrefølelsen i lårene. En morsom, ukomplisert og fin fredagsøkt. Test den gjerne ut. Nå må jeg løpe avgårde her. Jeg gleder meg så mye til å dele nyheter med dere senere at jeg ikke klarer å slutte å smile. Små hint: Sol, varme, og masse masse trening. Ha en nydelig fredag så lenge, så snakkes vi snart igjen!

 

Smiiiil Maren 

 

Sunne matmuffins på 123

Healthy and super tasty

Endelig skal jeg få ut denne deilige oppskriften til dere. jeg lagde disse matmuffinensene både i helgen, og i starten av uken. De smaker helt himmelsk, og inneholder utelukkende sunne, gode ting. Oppskriften er enkel, så disse håper jeg mange har lyst å teste. perfekte til frokost, lunsj eller gjerne som middag med en god salat ved siden av. Jeg lagde disse kun til meg selv, og det ble tre store muffins. Ønsker du å lage en større porsjon så dobler du bare opp oppskriften. Til 3 store muffins trenger du: 

 • 60g havregryn
 • 3 ss cottage cheese
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 100g skinke 
 • Ost 
 • Salt, pepper og kryddermix

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett krydder, og miks sammen med en stavmikser. Jeg brukte havsalt, et lite dryss pepper og Natvigs krydderblanding. Du får da en jevn fin røre, kutt skinke, brokkoli og ost i biter og tilsett det i røren. Rørt godt rundt, og tilsett bittelitt vann hvis nødvendig, røren skal være relativt tykk, og på grunn av brokkolibitene vil den være litt klumpete. Spray muffinsformen, og fordel røren i formene. Dryss gjerne litt oregano på toppen. Inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. 

Hva synes dere, så ikke disse ganske gode ut?

Matmuffins er genialt, og det blir ofte min løsing på dager hvor kreativiteten på matfronten forsvinner, eller jeg ønsker et næringsrikt og raskt måltid. Dette er en proteinbombe med proteiner både fra egg, skinke, cottage cheese og ost, grove karbohydrater fra havregryn og sunne fettsyrer fra det gule i egget. I tillegg får du alle næringsstoffene fra brokkoli. Putt gjerne litt paprika, løk og andre grønnsaker også i hvis du har det tilgjengelig. Jeg brukte vanlig skinke, men chorizo er også helt nydelig å bruke. Prøv deg litt frem, og lag din egen versjon av matmuffins. 

 

Smiiiil Maren 

 

Marens mage-favoritter

Jeg er helt i sjokk over nattens presidentvalg, og synes det er helt uvirkelig. Jeg våknet og håpte det var en vond drøm, og at det ikke stemte. Men nå dere, nå skal jeg rette fokus mot det jeg kan best, nemlig trening. Så får dette Trump-sirkuset dure på videre. Hjelpes for en galskap! 

Så folkens, la oss snakke om trening. Jeg har fått enormt mye spørsmål om magetrening, og jeg er veldig klar over at dette er den typen trening jeg har delt aller minst av med dere. Grunnen er rett og slett at jeg ikke synes det er så veldig gøy å trene mage, og skal jeg være helt ærlig så trener jeg spesifikt mage veldig veldig sjeldent. Jeg er bevisst på å aktivere kjernen i alle base-øvelsene mine, og føler virkelig at magen og kjernemuskulaturen får kjørt seg i øvelser som knebøy, markløft, pullups og utfall. Jeg har den siste tiden prøvd å legge inn et par mageøvelser, og funnet frem til noen jeg synes er både litt annerledes og veldig morsomme. 
Mine mage-favoritter: 

 • Sideroatsjoner med ball: Sitt i posisjonen "båten", og bruk en ball eller vektskive. Det å sitte i denne posisjonen er utfordrende i seg selv, og med rotasjonene får du tak i de skrå magemusklene. 
 • Roll-outs: Denne har jeg delt med dere flere ganger, og den forblir en storfavoritt hos meg. Google gjerne rollouts så får du en film av øvelsen. 
 • Leg-raise med ball er en morsom og sammensatt øvelse. Starten er bilde én, også ser dere utviklingen helt til siste bilde. Denne må dere teste ut. Gjennomfør øvelsen rolig og kontrollert, med aktivert kjerne hele veien. 
 • Pikes på ball: Dette er en utfordrende øvelse, men med litt øvelse så sitter den. Den krever mye balanse og stabilitet. Denne øvelsen kan gjøres i flere varianter, du kan for eksempel trekke knærne inn under deg, istede for å gå opp i pikes. Prøv deg frem, og lek deg med øvelsen. 
 • Situps på fitnessball. Enkelt og grei vanlige situps på ball.Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å teste noen av disse øvelsene. Jeg har selv pikes på ball og rollouts på programmet mitt i dag. Målet er å ta 15x3 repetisjoner på roll-out, så vi får se hvordan det går. Tidligere har jeg tatt 10 repetisjoner, så jeg håper jeg klarer å øke i dag. På pikes på ball holder jeg meg på rundt 6 repetisjoner, denne holder jeg fremdeles på å øve meg litt på. Ha en strålende onsdag dere. Håper du har noe hyggelig på planen i dag. Del veldig gjerne planene dine med meg i kommentarfeltet, jeg synes det er så koselig å høre litt hva dere driver med på en vanlig hverdag. 

 

Smiiiil Maren

 

From where I stand

Det klages mye på været, kulden, snøen, de isete veiene, og at nå er den grusomme vinteren her. Ja det er en overgang, og det krever at vi tilpasser oss litt, men la oss for all del ikke glemme alt det fine med vinteren også da. Jeg er jo som dere vet uten bil for første gang på veldig mange år, og har nå klart meg i godt over to måneder ved å gå og sykle overalt. Det gikk som en drøm i starten, så kom kulden og vinteren og jeg fikk et par utfordringer. Nå har jeg lært å kle meg, og godtatt at det tar dobbelt å langt tid å komme seg fra A til B. Nå som det er akseptert, er livet uten bil rimelig fint igjen. I går på vei til jobb måtte jeg stoppe å knipse et par bilder for å dele med dere, for har dere sett noe så fint? 


Dette hadde jeg sust glatt forbi hadde jeg kjørt bil, i stede fikk jeg nyte denne deilige utsikten langs hele strandpromenaden på vei til jobb. Ren vinter-magi med hvit ren snø, strålende sol og knall blå himmel. 


Så dagens lille oppfordring fra meg til dere er å prøve å se de fine tingene med årstiden vi går inn i, for det er virkelig vakkert hvis man bare ser ordentlig etter. Med det ønsker jeg dere en herlig tirsdag. Jeg har en liten maraton-dag foran meg med Ptkunder tett i tett. Så her er det bare å pakke på seg klærne og komme seg avgårde på jobb. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Dette er det beste jeg vet

Taco & scandal 

Jeg skal dele noe med dere. Jeg bruker helt enormt mye tid foran macen, ja jeg jobber mye, men en annen grunn til at jeg sitter så utrolig mye med macen er serier. Jeg er helt ekstrem når det kommer til serier, og kan se episode på episode. Ofte har jeg på en serie i bakgrunnen selv om jeg jobber med andre ting. Jeg sitter å skriver mail, blogger, lager kost og treningsprogrammer til kunder, skriver på artikler for ShapeUp osv, mens serier ruller i bakgrunnen. Jeg ser ikke bildet, jeg hører kun lyden, men det holder. Jeg får likevel med meg innholdet og blir virkelig underholdt.

Alle måtlid jeg spiser alene, spises mens jeg ser på serier. Jeg må trekke litt på smilebåndet når jeg leser slike mindfullness saker om at man skal spise i ro, tygge maten hundre ganger, og virkelig smake på alle de ulike spennende smakene sammensatt i den ene helt spesielle biten av mat du har i munnen. Vel, jeg er ikke der. Jeg momser i meg maten, ser på serier, og storkoser meg. Sånn er det bare, og det er det aller beste jeg vet. 

I går hadde jeg tacosalat til lunsj mens jeg så et par episoder av Scandal på Viaplay. Hjelpes som jeg koste meg. Tacosalat er noe av det aller beste jeg vet, og jeg spiser det flere gager i uken. Det er så enkelt å gjøre tacoen sunnere, og med et par små endringer er taco rene helse maten: 

 • Bytt kjøttdeig med karbonadedeig 
 • Bytt ut rømme med lett rømme eller mager kesam
 • Velg en salsa uten sukker ( santa maria er sukkerfri )
 • Fyll godt på med grønnsaker 
 • Velg fullkornslefser eller lomper
 • Bruk lett ost 
 • Velg et tacokrydder uten masse sukker. Det er så enkelt som å ta en liten titt på baksiden av posen, der står innholdet. 

Det er mange diskusjoner rundt lett produkter vs orginal, spesielt når det kommer til ost og rømme. Jeg velger å bytte til lett variantene, og trives godt med det.  Jeg ønsker å presisere at dette er mine tips, som jeg personlig føler funker for meg. Vi er alle ulike, og det må være opp til hver enkelt hva de selv ønsker. I skrivende stund sitter jeg å blogger for dere, mens jeg momser på en helt nydelig frokostmuffins. Jeg fikk bakeånden over meg i dag morges, og slumpet sammen en ny oppskrift på matmuffins. De ble helt vidunderlig gode, og jeg fikk skriblet ned oppskriften mens jeg fremdeles husket den. Bilder er også tatt, så disse deilighetene skal jeg få delt med dere i løpet av uken. Jeg fikk dokumentert litt av prosessen bak dem på snapchat, så ta gjerne en titt der (marenerdvik). 

Jeg ønsker dere en herlig mandag, og en super ukestart.

 

Smiiiil Maren 

 

 

Når du ikke slipper inn på gymmetHer om dagen skulle jeg inn på gymmet for en rask treningsøkt. Vi har det slik på det gymmet jeg jobber og trener at man kan komme fra grytidlig morgen til sent på kveld med nøkkelkort, selv om gymmet ikke er bemannet. Man må gjennom tre dører for å komme helt inn. Jeg oppdaget utenfor første dør at jeg hadde glemt kortet, men heldigvis kom en person akkurat ut av bygget og jeg smatt inn. Jeg kom dit og ikke lenger. Ingen kom verken ut eller inn, jeg ventet og ventet. Jeg hadde kun én time til å gjennomføre økten min, og nå var det kun 30 små minutter igjen. 


Jeg kom på hva jeg hadde skrevet til dere for et par dager siden - "når du vil ha en kort og effektiv økt, så finn deg en trapp og kjør på" Vel, jeg stod jo allerede i en trapp, så da var det bare å få av seg jakka og kjøre på. Økten ble faktisk overraskende bra, og fornøyd med egen kreativitet og innsats ruslet jeg fornøyd hjem igjen. Jeg gjorde litt av de samme tingene som jeg tipset dere om i dette innlegget om trappetrening. 


Så trening dere, det kan gjennomføres hvor som helst. Ikke la små utfordringer stoppe deg, tenk kreativt og få ting gjort. Kanskje din treningsøkt i dag blir snømåking? Ta på deg en pulsklokke, og du vil raskt skjønne at det å skuffe snø er en beinhard treningsøkt. Eller kanskje du skal la dagens trening være en gåtur i i skogen, med både snø og litt ruskete vær blir det enda litt mer utfordrende, og enda litt bedre følelse etterpå. Finn deg noe ute i skogen du kan løfte litt på, eller kanskje hoppe opp på. Det var denne kreativiteten vet dere, lek deg litt og finn nye måter å være i aktivitet på. Etterpå er det ingenting som er bedre enn å komme inn å kose seg med deilig mat og litt varm drikke. Med det ønsker jeg dere en deilig søndag <3 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Oppskrift: Chips av søtpotet og rødbetter

For et par dager siden la jeg ut bilde av rotgrønnsakschips på snapchat, og jeg fikk så mange spørsmål på hvordan jeg hadde laget dem. Hvordan fargen ble så sterk og hvordan de ble så sprø. Sannheten er at disse har jeg ikke laget selv, de er det min super flinke venninne Mariann som har laget. Hun er så søt at hun kom med en smaksprøve til meg, og jeg har virkelig aldri smakt så gode grønnsakschips. Mine blir overhode ikke i nærheten. 


Mariann er så søt at hun har delt fremgangsmåten sin: 

Skrell ønskede rotgrønnsaker med grønnsaksskreller. Når det er gjort brukte jeg en ostehøvel for å få tynne skiver. Jeg legger skivene i kaldt vann når jeg kutter dem slik at de blir helt rene, spesielt rødbetene slik at de ikke farger oljen så veldig. Tørker de i kjøkkenhåndkle. Så varmet jeg opp solsikkeolje i ei jerngryte, sjekket da med jevne mellomrom om det var varmt nok (skal boble rundt et treskaft f.eks). Så la jeg litt og litt grønnsaker i, snudde dem når de fikk litt farge, lot dem få farge på den siden også før jeg tok den ut og la den på kjøkkenpapir og saltet dem med havsalt. Jo lengre de ligger på papir, jo mindre fettete. Bytt også papir med jevne mellomrom. 

Dette skal jeg uten tvil på prøve meg på igjen selv også. De var så gode, og hele posen forsvant rimelig kjapt. Jeg er på kurs i hele dag, men hadde bare lyst å sikke innom å dele denne oppskriften med dere. Håper dere har en nydelig lørdag og koser dere i helgen. 

 

Smiiiil Maren 

 

I superform med trappetrim

Run Run Run 

På dager hvor jeg vil ha en kort og effektiv kondisjonsøkt så velger jeg alltid trapper. Denne uken har jeg løpt, gått og hoppet i trapper både ute og innendørs. Hvordan jeg legger opp øktene varierer veldig. Enten så finner jeg meg en trapp, og ut i fra hvor lang og bratt den er så velger jeg hvor mange runder jeg skal løpe opp. Enkelt og greit. Jeg varierer ofte mellom 10 og 15 runder, alt ut i fra hvor lang trappen er.

Jeg avslutter gjerne med et par runder med hopp også. Når det gjelder hopp i trapp så er det bare finne frem kreativiteten. Her får dere mine hopp-favoritter:

 • Hopp med samlede ben på hvert trinn
 • Hopp med samlede ben på annen hvert trinn
 • Brede dype hopp. Ned i dyp knebøy for hvert hopp. 
 • Hinke / hopp på ett ben 
 • Sidelengs utfall hopp


Jeg liker også å variere løpene mine med å løpe på hvert trinn og annen hvert trinn. Jeg kan og finne på å løpe fire trinn opp, to trinn ned igjen, fire trinn opp, og to trinn ned igjen. Da tar trappen mye lenger tid, du får jobbet effektivt over lengre tid og du må virkelig jobbe med koordinasjonen. 

Håper dette gav inspirasjon til litt trappetrim. Finn deg en trapp i nærområdet ditt, enten ute eller inne. Lag deg en økt ut fra de ulike variasjonene som er nevnt i dette innlegget og kjør på. Lykke til og god trening! 

 

Smiiiil Maren 


 

Bare fordi jeg hadde lyst

A little bit of everything

I går hadde jeg en annerledes og litt artig treningsøkt. Jeg gjorde rett og slett bare akkurat det jeg hadde lyst til, helt uten å tenke på at øvelsene skulle komplementere hverandre, at hele kroppen skulle brukes, eller at noen spesifikke muskelgrupper skulle bli trent. Jeg bare gjorde øvelser jeg synes er gøy, øvelser jeg ikke har gjort på en stund og som jeg liker.


Jeg koste meg underveis i treningen, og kjørte litt letter vekter en vanlig. Jeg hadde overskudd gjennom hele økten, og det føltes bra. Økten ble en herlig miks av ulike øvelser, og ble seende slik ut: 

 • Kickbacks i kabel 12 x 4 pr ben
 • Pullups maks rep x 4
 • Roll-outs 10 x 4 
 • Dype knebøy 8 x 3
 • Militærpress 10 x 4
 • Gående utfall 10 x 4

Jeg tror det er lurt å gjøre slike treningsøkter av og til. Gjøre noe annet enn det som står på planen, bare gjør det du har lyst til. En plan og et program er helt supert, men man må også huske at trening skal være gøy, og lystbetont. Lag deg din egen "just for fun" treningsøkt, og kos deg med den.

Hvilke øvelser ville du hatt med på en økt som bare skulle bestå av øvelser du synes er morsomme og gode? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Slik får du energi i mørketiden

Jeg kjenner litt på at det blir tidligere mørkt, og at energien har fått seg en liten knekk. Egentlig, så gjør det ingenting, jeg har nok godt av å gire ned et lite hakk og øve meg på å slappe litt av. Det som irriterer meg er at jeg blir litt mindre kreativ og litt mindre produktiv i slike perioder, og det liker jeg dårlig. Jeg er vant til å sprette opp av sengen om morgenen, full av energi og ivrig på å ta fatt på dagen. Nå går det litt tregere, og slumre-funskjonen har plutselig blitt min beste venn (og verste fiende).

I slike perioder må jeg jobbe litt med meg selv for å være den positive energibunten jeg vanligvis er. Jeg satt her å drodlet litt med meg selv, og sannelig ble det ikke en hel haug av punkter ut av det. Jeg deler dem gjerne med dere. Husk at dette er på ingen måte noen fasit, det er rett og slett bare tips og triks som jeg føler fungerer for meg. 

 • For å få ting gjort liker jeg å skrive ned og kategorisere hva jeg skal gjøre. Jeg deler tingene inn hva som må tas tak i nå, hva som skal gjøres i løpet av uken, og hva som må gjøres i løpet av måneden. På den måten skaper jeg oversikt, og system. Når jeg da ikke husker hva jeg skulle gjøre, eller ikke orker å være effektiv, så ser jeg bare på listen min, og begynner på toppen. Don´t think - just do. 
 • Inspirasjons-jakt: I perioder med litt laber kreativitet så tar jeg meg en runde i bladhyllene på butikken og plukker med meg litt inspirasjon derfra, jeg  søker opp nye blogger innenfor mine temaer, gjerne utenlandske som jeg ikke har lest før, eller jeg tar meg en solid scrollings på pintrest. 
 • Jeg prøver også å være smart i energibruken min på dager som er litt trauste. Jeg ser for meg at dette er den mengden energi jeg har til rådighet  i dag, hvordan skal jeg fordele den. Et godt råd er å tenke litt over hva du har i livet ditt som stjeler energi, og hva som gir energi. Søk mot det som gir energi, og fyll på hvis du kjenner lagrene er litt skrantne. 
 • Lytte til kroppen er enormt viktig. Jeg setter meg ned og kjenner godt etter, er jeg fysisk sliten eller har jeg bare litt vondt i viljen. Er jeg ordentlig sliten så tar jeg en off-dag. Det trenger ikke bety at alt jeg har på planen på settes på vent, overhode ikke. Det betyr bare at jeg stiller meg inn på et litt annet modus. Godtar at i dag går ting en tanke saktere, og jeg roer et bitte lite hakk ned akkurat i dag. Nå vet jeg at det er utfordrende for mange med full familie, jobb, studier osv. Men det er ikke så voldsomt mye som skal til, bare et bitte lite hakk ned, pust, ta deg tid til å titte litt rundt deg mens du går, kjenn etter hva lunsjen din faktisk smaker før du sluker den. Vær litt god mot deg selv. Finn frem til små ting som du vet at gjør din dag bedre. Ta på deg den buksa som ikke strammer noe sted, bare fordi i dag fortjener du en comfy dag, bestill deg det du egentlig har lyst på i kaffebaren, og ikke det du føler du burde. (jeg er allergisk mot ordet burde). Skjønner du hva jeg mener - bare litt mer hverdagskos. 
 • Finn noe koselig å følge med på, enten om det er en serie, tv-prorgram, filmer eller hva som helst. Sett på opptak eller skaff deg netflix, viaplay, HBO eller lignende. Finn noe hyggelig å gjøre hjemme når roen senker seg, mørket legger seg og dagens kjas og mas er over. Kryp opp i sofaen og kjenn på at du fortjener å slappe av med serien din. Er du alene så finn en serie som du liker, gjerne en guilty pleasure - ingen andre trenger jo å vite at du sitter å ser på akkurat den serien. Har du samboer eller kjæreste så finn en serie dere kan se sammen, ingenting er så koselig som å ha en serie dere følger med på begge to. 
 • Tilstrekkelig med søvn er et must for å opprettholde energien gjennom mørketiden. Utnytt mørket til å legge deg litt tidligere, det er jo så mørkt og deilig uansett, frisk og kjølig luft er det også - perfekte forhold for en god og lang natt søvn. 
 • Få i deg næringsrik mat, gjerne fargerik og variert mat. Tenk at alle makronutrienter skal med, proteiner, karbohydrater og sunt fett. Noen vil ha stor effekt av et vitamin D-tilskudd og omega3 - spesielt nå i mørketiden. Dette er individuelt og opp til hver enkelt. På generell basis får vi i oss for lite fisk i Norge og vi har lett for å få mangel på vitamin D i mørketiden. Verd å merke seg. 
 • Sist men ikke minst, utnytt lyset hvis du har mulighet. Dette er kanskje det viktigste punket synes jeg. Dagene blir mørkere og kortere, og timene med lys blir færre. Har du mulighet til å stikke ut i dagslys i lunsjpausen så gjør det - det betyr mer enn du tror for energi og humør å få litt naturlig dagslys i løpet av dagen. 
Puh, det ble sannelig en lang liste. Jeg håper hver og en dere fant ett eller annet der som dere kan ta med dere. Jeg skal lese den flere ganger selv, og minne meg selv på å utnytte dagslys og senke skuldrene bitte litt i hverdagen. Jeg er overhode ingen ekspert på dette, og skal sant sies så er jeg i grunn skikkelig dårlig på det. Jeg er en stresset person som fyker fra A til B i et skremmende høyt tempo. Så nå skal jeg pakke sekken og rusle avgårde til dagens første Ptkunde. Jeg er ute i god tid i dag og har planlagt en kaffe latte på cafeen jeg passerer på vei til jobb. Det var dette med den lille hverdagskosen vet dere. 

Ha en nydelig onsdag alle sammen <3

 

Smiiiil Maren 

 

Motiverende morgen

ShapeUp & coffee

I dag starter jeg dagen med ShapeUp, kaffe og en liten skål med nøtter. Jeg skal straks løpe ut døra til dagens første Ptkunder, men det er viktig å kose seg litt før man kicker dagen i gang. Uten kaffe på morgenen fungerer jeg ikke, så en kjapp kopp klarer jeg alltid å få til, uansett hvor lite tid jeg har. 

Denne måneden har jeg en artikkel i ShapeUp som fokuserer på å bli sterk, med færre repetisjoner og tyngre vekter. Jeg har fokusert på kjente gode basisøvelser, og dette er et program jeg selv har trent i perioder. Jeg liker det veldig godt, og det håper jeg dere også vil gjøre. Det er basisøvelser som står i fokus, og jeg har forsøkt å forklare teknikk og fremgangsmåte så godt jeg bare kan. Bildene i artikkelen er tatt på Solsiden PTsenter hvor jeg jobber, og fotografen er som alltid, flinkeste Victoria Nevland. Tiden løper fra meg her. Jeg hadde i grunn bare lyst å titte innom og ønske dere en super tirsdag. Har dere noen spennende planer for denne dagen? 

 

Smiiiil Maren