hits

november 2017

Denne treningsøkten gir meg alt

C A R D I O 

Jeg må le litt når jeg ser bildene i denne innlegget, for et intenst uttrykk. Haha. Jaja, ekte bilder er det beste, så får man heller godta at de ikke er fullt så flatterende. I dag har jeg lyst å dele min favoritt treningsøkt på tredemølla med dere, noen av dere har nok snappet den opp allerede, mens for andre vil den være ny. Denne treningsøkten gir meg alt, fordi den inneholder alt jeg ønsker i en og samme økt. Både gåing, løping, og intervaller, langkjøring, motbakke og uten motbakke. 

Selve økten ser slik ut: 

 • 20 minutter raskt gange i motbakke 
 • 10 minutter med 30/30 intervaller 
 • 10 minutter rask gange i motbakke
 • 10 minutter 45/15 intervaller 
 • 10 min nedtrapping med rolig gange, og gradvis mindre og mindre motbakke 

Etter siste runde med intervaller skrur jeg møllen godt opp i motbakke, også justerer jeg ned 1-2% for hver minutt som går. Helt til jeg går helt flatt, og da justerer jeg også ned tempo betraktelig. 

Denne økten er, for min del, såpass hard at jeg får en solid treningsøkt, men såpass overkommelig at jeg orker å gjøre den flere ganger i uken. Jeg gjør den ofte sammen med en treningspartner. Da kan vi gå på skravle litt når vi går i motbakke ( hvis vi har pust til det), og pushe hverandre skikkelig på intervallene. Det føles alltid litt ekstra godt å dele endorfinene med noen, og følelsen etter en slik økt er helt magisk. 

Test den gjerne ut, og fortell meg veldig gjerne hva du synes. Noen vil kanskje synes den er for lang, mens andre vil synes det funker helt topp, fordi den er såpass variert. For min del føler jeg ikke dette er en hel time, fordi øktene deles opp såpass mye. Jeg er spent på om dere liker den <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Julete seigemenn

Det nærmer seg jul og det betyr at det lages masse godsaker. Pepperkaker og kakemenn er allerede laget, puttet i bokser og spist opp igjen. Haha. Ny runde skal lages til uken da, så det er ingen fare. I dag tenkte jeg å dele en litt annerledes juleoppskrift med dere, nemlig seigmenn. Det er så godt, og ikke så vanskelig å lage heller. Det er så godt med litt annet enn bare søte kaker og bakst. Disse er friske, og litt sure på smaken, og det er så godt i miks med all annen julekos. 

Du trenger: 

 • 30 plater gelatin (du kan bruke pulver og 1 ts = 1 plate)
 • 5 dl vann
 • 1 kg sukker
 • 12 gr sitronsyre

(Ha 5-6 ss ekstra sukker med 1 ts sitronsyre i en bolle til å rulle seigemennene i, du må kanskje fylle på litt)

Slik gjør du:

Legg gelantinplanene i vann i 2.5 dl av vannet i ca 8-10 minutter (til platene er myke). Kok i mellomtiden opp resten av vannet (2.5 dl) og rør ut alt sukkeret (til alt er oppløst), ha i sitronsyre og hell oppi de bløtlagte gelantinplatene med vannet.  Rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge. Jeg delte i tre boller, en rød, en grønn og en gul. Finn fram 3 former i passende størrelse, ildfaste former passer gjerne bra. Kle formene med plastfolie (da blir det enklere å få geleen løs) Hell blandingen i formene (vent til den er litt avkjørt, plastfolien tåler ikke kokende væske) Sett formene til avkjøling 1-2 timer, blandingen er nå stivnet litt, dryss på sukkerblanding over (sukker og sitronsyre). Det hindrer overflaten i å bli klissete.

Neste dag løfter du bare ut hele blandingen, begynn å trekk i en ende og dryss på med sukkerblanding etter hvert som du drar / løsner massen fra plastfolien. Trykk ut figurer med små peperkakeformer eller klipp opp i passe biter, rull i sukkerblandingen så de ikke blir klissete (gjelder spesielt kantene). Oppbevares i tett boks i kjøleskap.

Håper dere liker denne oppskriften, de ble hvert fall en stor favoritt her i huset - både for store og små. Disse er jo også helt supre å legge i en fin liten boks, et glass eller i selofanposer, pynte med en fint bånd og gi bort i julegave. 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

20 julefilmer du kan kose deg med

Fine lille julevalpen <3 

Jeg legger ikke skjul på at jeg ser veldig mye film og serier. Det er uten tvil det koseligste og beste jeg vet etter en lang dag å slenge seg ned i sofaen, med noe deilig snacks og noe gøy på skjermen. I disse dager er det mye julefilmer, og jeg tenkte å dele mine topp 10 julefilmer med dere. Her kommer både julefilmer, men også filmer som er perfekt å se i julen: 

 • The Holiday 
 • Hjemme alene
 • Grinch
 • Tre nøtter til askepott 
 • Juleprinsen
 • Love Actually
 • Polarekspressen 
 • Jul i Flåklypa 
 • ALT av Disney er supert i julen <3 
 • ELF
 • From all of us to all of you (Disney) 
 • Narnia 
 • Reisen til julestjernen 
 • The Santa Claus 
 • New years eve
 • Bridget Jones 
 • Harry Potter 
 • Die hard 
 • Hjelp det er juleferie 
 • A christmas carol

Lyst på en god serie? 

Nå er det jo ikke sånn at jeg kun ser julefilmer selv om det er jul, og hvis du vil ha tips til andre serier kan du se mine seriefavoritter både HER og HER. Jeg elsker som nevnt serier, og dere skal ikke se bort fra om det kommer enda en serieliste veldig snart. Så kjøp deg noe godt, demp lyset, kryp under teppe og NYT!

Har du noen favoritter som ikke stod på lisen? Del dem gjerne i kommentarfeltet

 

Smiiiil, Maren 

 

TO DO THIS WEEK

Her sitter jeg, og forsøker å få orden i kaoset. Jeg har så mye jeg har lyst å gjøre, så mange ideer, så mye jeg vil rekke og skal noe som helst bli gjort så må det planlegges. Så i dag lager jeg planer, og koser meg veldig i prosessen. Første store på planen nå er Barcelona, og det gleder jeg meg så enormt til. Jeg har kun 3 dager der, og må derfor sørge for at jeg får utnyttet dagen til det fulle. Før den tid er det julebord med alle Nettavisen-bloggerne i Oslo. Jeg har egentlig ikke mulighet til å dra, men kanskje kan ting flyttes litt rundt på slik at det går seg til likevel. Vi får se. Ellers planlegges det treningscamper til den store gullmedalje, og dato for høstturen 2018 settes i dag. Denne turen blir til samme sted som årets høsstur, nemlig vakre Kroatia. 

Det er så merkelig hvordan jeg føler at jeg jobber ekstra godt på cafe, med litt surr rundt meg. Det er så koselig å sitte i min egen verden å jobbe, også kunne koble vekk jobb, ta en pause og bare sitte med en kaffe i hånda og slappe av litt.

Jeg har fått en del meldinger fra dere lesere etter innlegget i går kveld, og det setter jeg så stor pris på. En person skrev til meg at hvis jeg blir lei meg og tar ting personlig så kanskje jeg ikke burde være blogger. Det er nok noe sant i det, jeg har nok ikke den optimale personligheten for å være blogger. Heldigvis er det ikke så mye negativt og slemt som slipper inn på denne bloggen, og det er jeg veldig glad for. Det er selvfølgelig noe, og hver gang det kommer, så spør jeg meg selv om det virkelig er verd det. Svaret er ja hver eneste gang, for setter man det lille negative jeg får, opp mot alt det fine, så drukner de stygge i et enormt hav av godhet, omsorg, støtte, inspirasjon og masse masse motivasjon fra verdens fineste, og mest trofaste lesere. 

Så jeg jobber med meg selv, og blir litt tøffere for hver uke som går. Jeg har er kanskje ikke den typiske tøffe, "i don´t care" bloggeren, men jeg står på, og gir meg ikke. Jeg trives i denne "jobben", og har planer om å holde på i mange  mange år til<3 

Nå skal jeg gå å kjøpe meg en ny kaffekopp, og spikre de siste detaljene før en ny treningsreise er klar for å annonseres. Det kommer et eget innlegg om treningsreiser veldig snart. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det. 

 

Smiiil, Maren 

 

Gi litt mer faen

En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen 

Jeg glemmer aldri første gang jeg leste den setningen - den var som skrevet for meg. Og mannen som sa det var en mann jeg har stor respekt for. Han er ikke lenger blant oss, men hans ord står sterkere en noen sinne. Den mannen var Per Fugelli, og jeg tenker tilbake på han som et fantastisk klokt og fint menneske. 

Jeg er ekstremt dårlig til å ikke la meg påvirke av negative ting, og jeg er ikke flink til å la ting prelle av. Jeg tar ting personlig, jeg tar ting inn, og jeg blir utrolig lei meg. Jeg tenker på ting i lang tid, og jeg får dårlig samvittighet for småting. Jeg er generelt utrolig dårlig til å følge Herr Fugelli sitt råd for et godt liv. 

Jeg tenker på hva folk tenker, synes, og mener. Jeg bryr meg nok litt for mye, og det fører ingenting godt med seg. Det er ikke spesielt gode egenskaper å ha når man er blogger, og utleverer seg selv hver eneste dag til mange mange tusen mennesker. Mennesker med tanker og meninger.  

Jeg tenker at ved å si det høyt, og skrive dette ned så blir jeg kanskje mer bevisst, og forhåpentligvis lære meg å gi litt mer blaffen ( forøvrig et ord som passer bedre inn i mitt ordforråd, men det har liksom ikke samme kraften ). 

Hvordan er det med deg? Er du flink til å la ting prelle av, og ikke la ting som ikke gjør deg godt gå innpå deg? 

 

Smiil, Maren 

 

En liten valpeoppdatering

Jeg blir så glad når jeg får meldinger om hvordan det går med Leo, det er så fint at dere spør og bryr dere om den lille peldotten min. La oss ta en liten oppdatering. Leo har nå blitt godt over 10 måneder (11 måneder 12 desember), og er i strålende form. Han er av rasen Pomeranian. Det sies at hunden er valp til den er 1 år, og han er virkelig veldig valpete og herlig i oppførselen enda. Han er litt liten både for alderen og rasen, men er frisk og fin, spiser masse og har det veldig bra. Han veier 1,7 kg, og kommer nok ikke til å bli særlig større. Han har nettopp byttet over til et mer voksent fór, og den overgangen gikk helt problemfritt. Heldigvis. Han er kortklipt, og jeg synes han er så fin sånn. Det ble gjort av praktiske grunner både i forhold til grising relatert til dobesøk, en litt utfordrende pels å stelle, og fordi vi synes han er finest slik. 

Leo har fått en fin rutine her hjemme, hvor han får første tur rundt klokken 07, også er han alene noen timer, ny tur midt på dagen, også er han alene noen timer til. Jeg lufter han alltid med en gang jeg kommer hjem. Da får han en lengre tur, også en liten tissetur før natta. Han sover hele natten, i bur, på soverommet. Inni buret har han det veldig godt med gode tepper som både gjør det mykt, varmt og koselig. Han er helt stueren, og har ikke hatt noen uhell på mange måneder. 

Han spiser en bland av tørrfor og vom, og får mat to ganger om dagen. Snacks liker han best tørket vom, eller rent tørket kjøtt. Han elsker å ligge å tygge på griseører, og er veldig leken. Han har aldri smakt menneskemat, og det er vi veldig strenge på. Det har gjort at han ikke vet hva tigging er en gang, og maser aldri under måltider. Han spiser sin egen mat, og er veldig fornøyd med det. Det var en liten utfordring når "besteforeldre" passet han én uke i sommer, men heldigvis klarte de å la vær å gi han noe annet enn hans egen mat og godbiter. Han elsker pinner, og en tauleke han har hatt helt siden han var bitteliten. 

Pass til denne lille tassen er aldri noe problem. Han er så tillitsfull og god, så når mine foreldre eller venninner passer han er det aldri noe problem. Så lenge han får masse kos, oppmerksomhet, tur, mat og enda litt mer kos så er alt helt topp. Det er så godt at det er sånn, det kunne blitt slitsomt dersom vi ikke kunne dra noe sted på grunn av han. 

Han er helt utrolig sosial, og elsker å møte både nye hunder og mennesker. Han er godt over normalen kosete, aldri har jeg møtt en hund som aler helst vil sitte oppå meg, og være helt helt inntil og bare kose. Han lager de skjønneste koselydene, og det er heldigvis de eneste lydene han lager. Han bjeffer ikke(!!) og det er vi så takknemlig for. Han bjeffer et par bjeff når det ringer på døren, for å si i fra, men utenom det er det ikke noe gneldring av noe slag. Han har det aller best når han er sammen med oss, og det beste han vet er filmkveld, når han får ligge i sofaen og bli klødd på magen. Han elsker å ligge på ryggen , med magen opp og labbene rett i været. Han er et syn der han ligger, men fy søren som kan koser seg. 

Jeg er så uendelig glad i denne lille kosebamsen, og jeg kan ikke forstå hva jeg gjorde uten han tidligere. Han er blitt en så enormt viktig del av mitt liv, og min hverdag. Jeg er takknemlig for han hver eneste dag <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Mitt første møte med vegetarmat

Reklame

For et par uker siden fikk jeg en mail fra Risenta, om jeg hadde lyst å teste noen vegetarnyheter. Jeg var ikke sen med å takke ja, dette passet jo perfekt. Jeg har lenge hatt lyst å teste vegetarmat. Både fordi det er bra for meg, for miljøet og enormt mange av mine venner har lagt om til et vegansk kosthold, og snakker veldig varmt om det. Jeg har vært nysgjerrig på dette lenge, men aldri fått fingeren ut. Nå kom den perfekte muligheten. 

Nyhetene var Quinoaburgrer og Kikertboller. Jeg ble litt overrasket over at produktene var i pulverform, men så snart jeg begynte å jobbe med det skjønte jeg jo at dette var helt genialt. Det er SÅ enkelt. Man blander bare pulveret med vann, også har du burger eller bolledeigen ferdig. 

QUINOABURGER:

La oss se på burgeren først. I en eske er det nok til ca 6 burgere. Bland vannet og pulveret sammen, form deigen til burgere og stek i pannen. Jeg var veldig spent på smaken, og ble faktisk overrasket. Jeg trodde vegetarmat var både tørt og kjedelig, men det stemmer overhode ikke. Burgerne var fulle av smak, og hadde en god konsistens. Det er jo bare tidenes bonus at disse er proppet med proteiner. Perfekt for treningsjenter. 

Jeg lagde hjemmelagde burgerbrød i tillegg, og de skal dere selvfølgelig også få oppskriften på: 

Du trenger: (ca 8-10 stk)

 • 500 g finmalt emmer / speltmel
 • 1 ts salt
 • 2.5 dl mandelmelk
 • 1 dl vann
 • 1 ss honning
 • 25 g fersk gjær
 • 50 g smør
 • sesamfrø 

Slik gjør du: 

Bland mel og salt i bakebollen. Rør ut gjæren i lunken melk og vann. Rør ut honningen i det våte. Tilsett det våte i det tørre. Ha alle ingredienser (unntatt smøret) i kjøkkenmaskinen og elt på laveste hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i små biter og elt videre til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen (omkring 5 minutter). Tilsett mer mel eller vann dersom deigen din ikke har den ønskede konsistensen, slik at den lett lar seg trille ut til boller. Dekk bakebollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle, og sett deigen på et lunt sted til den har hevet seg til dobbel størrelse (1 time). Ha deigen på melet underlag, del den i 10 deler, trill dem til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i 30 minutter. Pensle dem med lunkent vann og strø på sesamfrø. Stek hamburgerbrødene midt i ovenen ved ca 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er gyldne. Avkjøles på rist.

(Dette er mamma sin oppskrift, og hun har funnet inspirasjon fra Berit Nordstrand sine oppskrifter)

KIKERTBOLLER: 

Neste nyhet ut var kikertboller, samme gjelder her også. Produktet kommer i pulver, og man blander det med vann. Form som små boller og stek i stekepanne, eller i ovnen. Jeg testet begge deler, og endte opp med at det beste er å steke dem i stekepanne, også gjerne legg dem litt i ovnen etterpå for å holde dem varme til servering. 

Jeg hadde lyst å gjøre noe litt annerledes med disse, og bestemte meg for å lage grillspyd med kikertboller, tomat, løk og brokkoli. Så godt, så sunt, og så enkelt. 

Jeg testet å pensle bollene med litt BBQ-saus, det var godt, men bollene er såpass smakfulle at det ikke er nødvendig med noe mer på dem synes jeg. Både quinoaburgeren, og kikertbollene inneholder økologiske bønner, erter og kjerner. De er smaksatt med kun naturlig krydder, og er helt uten tilsetningsstoffer. Produktene til Risenta finner du i Coop Obs og Coop Mega sine butikker over hele landet.

Hva er ditt forhold til vegetarmat? Jeg har enda mye å lære, så del gjerne litt av dine erfaringer i kommentarfeltet. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg håper det gjør noe med deg

I dag opplevde jeg noe jeg har lyst å dele med dere, og jeg håper jeg kan klare å dele det på en måte som gjør at du blir inspirert, og at bildene i dette innlegget kan gjøre noe med deg. Jeg har så lyst å nå ut til hver og en av dere, og tenne en liten tur-gnist. Så et lite frø med turinspirasjon og la det vokse frem til en genuin og ekte turglede. Klarer man å finne den gleden, så har du en utømmelig konto med hverdagslykke veldig lett tilgjengelig. 

I dag hadde jeg en av de fineste turene jeg har hatt på mange måneder, og heldigvis var kamera med meg i sekken. Mamma og meg ruslet en liten ettermiddagstur, og synet som møtte oss inni skogen var bare helt fantastisk. Lav ettermiddagssol, frost i gresset, små partier med tynt islag på vannet, nydelige farger, frisk crispy luft og helt magiske omgivelser. 

Jeg får en deilig ro av å gå turer i skogen, samtidig som det gir masse energi. Turen trenger verken være veldig lang eller utfordrende, det viktigste er bare å komme seg ut. Bevege kroppen, og kjenne på frisk luft i lungene. Jeg hadde så lyst å få ut disse bildene til dere i kveld, slik at hvis du åpner min blogg i morgen tidlig, så blir du inspirert til å starte søndagen med en god tur ute i naturen. Mitt ønske er at flere skal oppdage hvor enkelt det er å få inn litt mer hverdagsaktivitet, redusere stress og gjøre noe ordentlig godt for egen kropp og hode ved å ta seg en god tur ut. 

Så nyt bildene, og prøv å forestill den deg gode følelsen det er å gå tur, men også hvor godt det er å komme inn igjen etterpå. Frisk farge i kinnene, litt godsliten i kroppen og lett i hodet. Da gjenstår det bare å si nyt lørdagskvelden, og når søndagen står for tur så prøv å kom deg ut på en liten rusletur. Kjenn hva det gjør med både deg og dagen din. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Den perfekte julegenseren

Inneholder annonselenker

Endelig er julegenser og julekoseklær på plass, og jeg fryder meg. Det finnes ikke noe bedre enn å ta på seg en stor, myk og god kosedress, og det er virkelig et must å ha en julegenser i desember. Denne er fra cubus som jeg synes var utrolig søt, men det finnes enormt mange andre alternativer også. Disse raser ut av butikkene, og mange er allerede helt utsolgt. Jeg kjøpte en av de siste i butikken, men jeg ser at det finnes noen igjen på nettsiden til Cubus. Du finner julegenser i rød HER, og grønn HER. 

Kosedressen på bildene er også fra Cubus, og den kom egentlig som et sett med shorts og t-skjorte, men jeg måtte ha med pysjamasbuksen også. Du finner pepperkake-pysjamasbukse og t-skjorte HER , sokkene HER, og shorts + t-skjorte HER.  Jeg synes det er så gøy at både buksen og t-skjorten kun koster 199kr for begge to. Dette er jo så sesongbaserte plagg, at det er kjipt om det blir for dyrt. 

Jeg valgte størrelse L i både bukse og tskjorte, og M i shortsen og genseren. Jeg synes sånne klær heller skal være litt for løse, enn litt for stramme. Jeg kjøpte også julesokker, bare fordi de bar så søte og morsomme at jeg ikke klarte å la være. 

Julen er i gang for fullt her hjemme, og jeg har tatt frem julepynten fra i fjor, og supplert med litt nytt. Jeg fikk en nydelig førjulsgave fra mamma, med litt koselig julepynt. Jeg gleder meg til alt er ferdig her, og jeg kan vise dere. Mye er pyntet allerede, men jeg mangler et lite juletre, og noen nye julekuler, så er jeg i mål. Jeg har hatt en runde med baking, men jeg tror jeg må vente til litt nærmere jul med neste - jeg spiser jo bare opp alle kakene! hehe.

Noen som kjenner seg igjen i den problemstillingen? 

Julekulen fikk jeg av mamma, og jeg synes den er så nydelig. Barndomsminner hele veien. Den skal stå her å pynte opp i julen. I dag skal jeg opp til familien for å spise lunsj. Jeg skal prøve meg på en ny og litt spennende rett, en vegetarrett faktisk. Så det blir spennende. Senere venter en liten bytur. Det har blitt så fint i sentrum nå, og jeg får ordentlig julefølelse av å gå rundt i gatene. 

Ha en nydelig lørdag, og fortell meg veldig gjerne hva din plan for denne lørdagen er i kommentarfeltet <3 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Alle treningsfavorittene på salg

Reklame

Frem med smilet, for her kommer tidenes glad´melding. Det tar jo helt avgårde med Black Friday tilbud, og treningsfolket er ikke dårligere. Det er en glede å fortelle at RUNWILD kjører 50-80% på hele nettbutikken. Alle vet at PUMA er en storfavoritt hos meg, og Runwild kjører ALT fra puma til 35-70% rabatt. Dette tar jo helt avgårde!! Jeg kjøpte meg nye Ultra Boost i Oslo i helgen, til full pris. I dag ser jeg de selges med 600kr rabatt hos Runwild.

Man kan si at man er litt lei av Black Friday overalt - og jeg er helt med på den, MEN for oss treningsfolk, så er dette faktisk et helt vilt tilbud! 

RunWild fører merker som: 

 • Puma
 • Adidas
 • Reebok
 • Miiego
 • Bjørn Borg
 • Hummel
 • Polar
 • FILA

           Fotograf: Victoria Nevland

Nå er det altså salg på absolutt ALT. Hele nettbutikken på Black Friday tilbud, og rabattene går fra 20 og helt opp til 80% salg. Dette er verd å sjekke ut folkens, klikk deg inn hos Runwild og sjekk ut tilbudet HER. 

Nå skal jeg ta på meg julegenseren, og flette håret i to julefletter før jeg fyker avgårde opp til en god venninne på julebord. I kveld står pinnekjøtt på menyen, og skjønne Mariann som er vertinne for kvelden er uten tvil den aller flinkeste venninnen jeg har når jeg gjelder mat. Hun er en kunstner på kjøkkenet, så denne kvelden gleder jeg meg enormt til. 

Ha en nydelig fredag, og en fantastisk helg. Så blogges vi i morgen <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Styrketrening: Rygg og biceps

Let´s work those weights 

Jeg trener styrke på ulike måter, men som jeg har fortalt dere tidligere så liker jeg veldig godt å splitte opp kroppen, og kjøre ulike muskelgrupper på ulike dager. Dette er en metode jeg har brukt over langt tid. Nå er jeg litt mer tilbake til fullkroppsøkter og kun store baseøvelser, men for å få fullført treningsuken med fire-splitt skal jeg i dag dele rygg og biceps økten min med dere. Da har dere alle øktene, og inndelingen ser slik ut: 

Mage slenger jeg inn enten på økten med ben, eller den med skuldre, eller helst begge. Jeg skal ikke skryte på meg å være spesielt flink til å trene mage - men det jobber jeg med å bli flinkere til å prioritere. Det er jo så viktig! Trykk på de ulike øktene over for å komme til selve økten. Rygg er en av mine favoritter, og jeg gleder meg alltid mest til den økten. Jeg kjører følgende øvelser: 

1. Pullups 

2. Sittende roing

3. Nedtrekk 

4. Latsdrag i kabel 

5. Facepull med tau

6. Biceps curl med hantler / stang 

                      Fotograf: Adele Grosås

Jeg kjører som regel 8 - 10 repetisjoner pr øvelse, og 3-4 sett. Noen ganger, hvis jeg har litt lite tid, eller vil få opp pulsen på økten min litt, så kjører jeg supersett. Det betyr at jeg kjører to og to øvelser etter hverandre uten pause mellom. For eksempel et sett med nedtrekk, direkte etterfulgt av et sett med sittende roing, så en liten pause før nytt supersett med de to øvelsene. Totalt 3 runder, før jeg går videre til neste øvelse, eller øvelser i supsersett. 

Ha en nydelig fredag mine venner, titt gjerne innom igjen litt senere i dag. Da deles et helt rått Black Friday tilbud her på bloggen. NYT dagen, og gooood helg. Håper du gjør noe ekstra koselig for deg selv denne helgen. Jeg skal i julemiddag til en god venninne i kveld, gjett om det gledes <3 Pinnekjøtt og julekos. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Julegavetips til han og henne

Inneholder annonselenker

Julen nærmer seg, og jeg fryder meg over at min familie startet julekosen litt tidlig i år. Vi har allerede hatt årets første bakedag, og mange flere skal det bli. Jeg har funnet frem julepynten, og satt alt klart. I dag starter jeg pyntingen, og jeg gleder meg så. Dere som følger meg på snap har kanskje sett julebordet mitt som jeg la ut i dag. Fylt til randen av julehygge. Jul er det koseligste jeg vet, og jeg gleder meg like mye hvert eneste år. 

I dag tenkte jeg å komme med litt julegavetips, både til han og henne. Tipsene til henne er nok litt påvirket av ting jeg selv synes er fint, og som lett kunne stått på min egen ønskeliste. Listen til han er preget av ting jeg liker, og som jeg gjerne kunne gitt bort til noen av de flotte guttene og mennene i mitt liv. 

 

Mansjettknapper HER  // Gant klokke HER // Tiger genser HER // Sko - HER // Hansker HER  // Veske HER 

Hoppetau HER // Polar V800 HER // Genser HER // Adidas sko HER // iPhoneholder HER // Nike t-skjorte HER // Nike sko HER 

 

Knivsett HER // Skjærefjøl HER // Kniver HER  // Bærbar høyttaler HER // Le Creuset Gryte HER // Ørepropper HER // Headphones HER // Barbersett HER 

Kåpe Filippa K HER // Parfyme HER // Hansker HER // Sort Calvin Klein clutch HER  // Malene Bierger clutch HER // Kérastase Shampo & kur HER 

 

Reebok genser HER // Tights HER // Sportsbh HER // Reebok sko HER // Sportsbh HER // Singlett rosa HER 

Arne Jacobsen klokke HER  // HAY sengeteppe HER // Lysestake HER // Apekatt HER // Designers letters HER // HAY oppvaskkost HER // Lexington morgenkåpe HER 

Jeg håper dere synes dette var et inspirerende innlegg og gav noen tips og litt inspirasjon til årets julegaver. Jeg har forsøkt å dele både litt vanlig klær og stil, litt sporty gaver, og litt ting og tang, og interiørgaver. Som nevnt innledningsvis er dette veldig inspirert av ting jeg selv liker, men jeg har forsøkt å tenke litt generelt også. Kåpen i dette innlegget har jeg selv, og den har jeg så og si flyttet inn i. Så godt liker jeg den at jeg gjerne kunne hatt den i en farge til, men det sier budsjettet nei til i disse førjulstider. Nå er det julegaver på alle penga! Jeg koser meg så med julegaveshopping, og bruker god tid på å tenke på hva som kan passe spesielt til den personen som skal få gaven. Noen av gavene i år er kjøpt, og noen er laget. 

Personlige julegaver:

I fjor delte jeg oppskrifter på både hjemmelagde karameller, hjemmelagde drops og flere spiselige godsaker som vi pakket fint inn og gav bort som gaver. Det er en perfekt gave i mine øyne. Jeg var innom en hobbybutikk i går, og der så jeg at de hadde nydelige små glass, og små poser som er supre å bruke til hjemmelagde karameller og drops. Knytt på en liten sløyfe og vips har du en personlig, søt og fin julegave. Jeg skal ha en slik lagekveld i år også, og deler selvfølgelig oppskrifter igjen i år. Klarer du ikke vente så er fjorårets drops HER og fløtekarameller HER

 

Smiiiil, Maren 

 

Det ble en kortvarig lykke

Tusen takk for alle fine meldinger, gode råd og morsome historier dere delte relatert til min elskede iphones død i går. Det er tydeligvis ikke bare meg som klarer å miste telefonen i do, her har folk gjort det både én, to og tre ganger. Både hjemme og i offentlige toaletter. Huff og huff, men man må jo bare le. Situasjonen endrer seg ikke selv om man blir sint, og lei seg. Nå har jeg fikset meg ny telefon. Det ble både dyrt og passet fryktelig dårlig sånn ift timing - MEN nå er en finfin ny Iphone 8 på plass i hånden min, og jeg skal passe enormt godt på den. 

Jeg fikk satt opp den nye telefonen akkurat i tide til det aller første snøfallet i Kristiansand, og fikk dermed dokumentert lille Leo sitt aller første møte med snø. Jeg lo så tårene trillet, han var så uendelig søt der han gikk rundt og prøvde å finne ut av hva dette merkelige hvite, kalde greiene var. Han jaktet litt på snøen, smakte på den, lekte med den og konklusjonen ble at han ELSKER snø. Etter godt over én time ute ville han fremdeles ikke inn, og når vi endelig fikk han inn, tørket han i håndkle og fått varmen igjen, så løp han rett til verandadøren og ville ut til snøen igjen.

Så utrolig koselig! Dessverre ble det en kortvarig lykke, når vi våknet i dag var all snøen borte. Det er så typisk Sørlandet, men sannsynligvis kommer det nok snart mer snø. Jeg har sikret meg en deilig ulljakke, en god lue, og flere store varme skjerf. Så nå kan vinteren bare komme - jeg er så klar! 

I dag var planen min å komme meg tidlig til byen, fikse masse ærend som har stått på min liste lenge, og ha en skikkelig fiksedag. Sånn ble det ikke, for etter morgentreningen var jeg så sliten at jeg ble sittende helt apatisk i sofaen i flere timer før jeg endelig kom meg opp og ut. Nå er jeg endelig plassert stumpen på en koselig cafe, og skal sitte her å jobbe et par timer før jeg skal møte Mamma. 

Vi skal innom en garnbutikk og handle inn garn til en bitteliten Mariusgenser til Leo. Tenk å ha en så snill mamma som strikker genser til lille valpen. Jeg har ikke hatt noe klær på Leo før, men når vinteren virkelig setter inn så er det godt med litt ekstra varme. Vi er jo også mye på fjellet i løpet av vinterhalvåret og da kan den genseren komme godt med.

Hjelpes dette ble et skikkelig skravle-innlegg. Nå skal jeg sitte her å jobbe noen gode timer, sånn at jeg kan levere bloggposter med litt mer innhold enn dette her. hehe. Dagens treningsøkt skal blogges, julegavetips til både han og henne er rett rundt hjørnet, oppskriftene fra bakedagen er straks klare og enda mer treningsinspirasjon er på vei. So bare with me og skravlingen min - det kommer litt mer vettugt innhold meget snart. 

 

Smiiiiil, Maren 

 

Når man bare må være litt egoistisk

I går hadde jeg to helt utrolig deilige timer på cafe, helt alene med kun en deilig smoothie bowl, og det nyeste ShapeUp foran meg. Jeg trengte rett og slett et par egotimer etter en helg spekket med masse masse mennesker, høyt tempo, høyt lydnivå og ikke minst et enormt høyt aktivitetsnivå. Jeg koste meg veldig der jeg satt, og det var tydeligvis veldig synlig. Det var nemlig en venninne som hadde gått forbi utenfor og sett meg der inne. Jeg fikk en sms hvor det stod: Gikk forbi deg vennen, men så ut som du koste deg så veldig der du satt med kaffe, mat og blad at jeg bare tuslet rolig videre. NYT <3. Så da ble det altså et bar gode timer alene, og jeg tror det er veldig viktig innimellom. 

Det blir jo bare å toppe egotrippen helt når jeg sitter med min egen artikkel foran meg. Jeg synes akkurat denne artikkelen er litt artig, både fordi jeg liker bildene som flinkeste Victoria Nevland har tatt, og fordi jeg synes temaet er gøy. Baseøvelser og tung styrke er gøy, og passer perfekt i disse tider. Jeg delte hele programmet med dere på bloggen i går. Hele programmet med forklarende tekst og bilder finner dere altså HER. 

Jeg la ut denne smoothie bowlen på snap, og flere spurte om oppskriften. Jeg har som dere skjønner ikke laget den selv, men jeg passet på å ta et bilde av ingrediensene til dere. Den inneholder følgende: 

 • Mandelmelk
 • Eple
 • 100% whey protein vanilje
 • Banan
 • Bringebær

Toppingen er:  granola/glutenfri havre, kakaonibs, kiwi, jordbær, blåbær, banan, kokos, agavesirup, kanel

Jeg må fortelle dere noe som skjedde i går, som i mitt liv er total krise, men sånn i den store sammenheng selvfølgelig ikke betyr noe som helst. Det som skjedde var at jeg skulle bare løpe fort på toalettet, og mobilen lå i baklomma og det er aldri en god idé når man da tar av seg buksen for å sette seg ned på toalettet. Jada, da skjedde selvfølgelig det som måtte skje. Klunk sa det, og i toalettet lå min fine iphone. Jeg fikk den opp i løpet av nanosekunder, men fuktskaden var allerede skjedd. Det hjalp nok ikke at jeg presterte å skylle hele telefonen i vann i tillegg. Jeg ser jo nå at det var skrekkelig dumt, MEN den hadde jo vært i toalettet (!!!). Uansett, telefonen er død, og jeg har forsøkt alle triksene i boken for å gjenopplive den. I skrivende stund ligger den hjemme, begravet i ris. Jeg har nemlig hørt at 24 timer i ris skal hjelpe, men det gjenstår å se da. Hvis ikke blir det tidlig julegave til meg selv, og minimalt med julegaver til alle andre, for da må jeg ut å kjøpe ny iphone.

Tidenes timing da, jeg har jo overhode ikke lyst å bruke så mye som en krone på meg selv akkurat nå. Det er jo snart jul jo. Men men, gjort er gjort. Jeg har i det minste lært da - aldri mer telefonen i baklommen på jeans når man skal på toalettet!!! Jeg må jo bare le av det hele nå, det er 100% min skyld, og som jeg nevnte i starten her, så har ingen dødd og i den store sammenheng betyr dette ikke verdens undergang. 

Håper dere har en nydelig tirsdag, og gjør noe ekstra hyggelig for dere selv i dag. 

 

Smiiiil, Maren 

Slik burde du trene i førjulstiden

TUNGT & GODT 

Førjulstid med stress og dårlig tid kan sette en liten begrensning for mange, samtidig er det for mange en periode med mye kos og god mat. Kanskje er dette egentlig akkurat den perioden hvor du kunne tenkt deg å fått inn et par ekstra gode treningsøkter? Jeg har et supert tips til deg - gjør mest mulig på minst mulig tid. Det jeg mener er at fokuset ditt bør ligge på baseøvelser som trener flere muskler i samme øvelse, og da primært fokus på kroppens største muskler. Slik som ben, rumpe, rygg og bryst. I dette programmet får du fire baseøvelser som setter hele kroppen i arbeid. Øvelsene er tunge og krevende, men også utrolig effektive og gode.

Slik gjør du: 

Kjør 5 repetisjoner og 5 sett pr øvelser. Dette programmet er begergnet for å gjøre på et treningssenter Du trenger en vektstang, vektskiver og en stange å henge i. 

Øvelsene:

Pullups

Muskler som trenes: Hele overkroppen, hovedsakelig ryggmuskulaturen.

Slik gjør du: Start med å henge i grenen, bøy bena eller la dem henge rett ned. Start øvelsen med å aktivere ryggmuskulaturen, og stramme magen. Bruk ryggmuskulaturen til å trekke deg opp til topposisjon. Når haka er over grenen, snur du bevegelsen og kommer kontrollert ned igjen.

Enklere alternativ: Hopp opp og senk deg kontrollert ned, slipp taket, og hopp opp på ny og senk deg kontrollert ned. Dette kalles eksentriske Pullups og er en super måte å bli sterkere og etterhvert mestre Pullups. Alternativt kan også strikk benyttes som hjelp.

Frontbøy

Muskler som trenes: Rumpe, forside og bakside lår

Gå inn under stangen, plasser stangen godt oppå skuldrene, gjerne helt inntil halsen.  Albuene peker rett frem, og presses opp. Gå så tilbake og still deg med litt over skulderbredde avstand mellom beina. Stram magen godt, press brystet opp og se rett frem. Kom så ned i en knebøy ved å la hoften gli bakover mens du presser knærne ut. Kom så dypt ned du klarer med en rett og fin rygg. I bunnposisjon strammer du rumpa, og presser fram hofta for å komme opp igjen

Push press

Muskler so trenes: ben, rumpe mage og skuldre

Ta en vektstang, og hold den i et grep som er litt smalere enn skulderbredde. Hold vektstangen like over skuldrene med albuene nær kroppen. Bøy knærne og senk kroppen til halv knebøy. Press vekten eksplosivt opp over hodet ved å presse gjennom hælene slik at du reiser deg på en eksplosiv måte. Stopp og senk stangen sakte til utgangsposisjon, og gjenta.

Pushups

Muskler som trenes: Bryst, skuldre og triceps

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Legg en vektskive oppå ryggen. Senk deg kontrollert ned mot bakken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnpossisjon skyver du godt fra, og retunerer til toppposisjon. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Enklere variant: Sett knærne i bakken, dropp vektskiven eller gjør øvelsen mot en forhøyning. 

Topp - Reebok  // Sko - Reebok  // Tights - Superdry

Håper dette programmet var til inspirasjon, jeg liker det godt og har kjørt det flere ganger selv. Jeg har delt dette programmet i denne månedens ShapeUp, men hadde lyst å dele det med dere også. Alle bildene i dette innlegget er tatt av Victoria Nevland. 

 

Smiiiil, Maren 

 

En utrolig spontan avgjørelse

Et sted midt i denne hektiske Oslohelgen min, fikk jeg et veldig spennende tilbud, og etter et par timers betenkningstid takket jeg ja. Billetter ble booket og om tre små uker reiser jeg avgårde. Turen går til BARCELONA, og jeg er så utrolig spent. Jeg har aldri vært der før, og hørt så enormt mye bra. Jeg reiser sammen med  en god venninne som er helt lik som meg på alt av interesser, så det kunne ikke passet bedre. 

Jeg gleder meg til litt bedre temperaturer, masse god mat og nye matopplevelser, shopping, sightseeing, trening på nye steder, bo på et utrolig flott hotell.  Jeg gleder meg til å se alt Barcelona har å by på, og jeg googler til den store gullmedalje. 

Nå kan det jo godt være at flere av dere har vært i Barcelona, og har noen gode tips? 

Jeg elsker jo sunn, spennende mat, så det står allerede et par fantastiske restauranter og cafeer på planen vår. Brunch & Cake selvfølgelig, og et par til jeg har blitt tipset om. Her trengs det absolutt flere tips. Så vet du om noe gøy, så sleng veldig veldig gjerne inn et tips i kommentarfeltet. Jeg føler dere lesere begynner å kjenne meg ganske så godt, og vet litt hva jeg liker. Så alle tips om gode spisesteder, ting å se, opplevelser, aktiviteter og generelt bare alle tips relatert til Barcelona mottas med stor takk <3 

              Foto: Brunch & Cake, Cosmo & Tropico

Jeg er så spent på denne turen, og gleder meg helt vilt masse. 12 desember reiser vi avgårde, og får fire gode dager i deilige Barcelona. Det kaller jeg den perfekte oppladning til jul og vinter her hjemme. Jeg håper dere har noen tips på lur, alt skal skrives ned og tas med på turen. 

I dag føler jeg meg som en 80 år gammel dame, kroppen er så stiv og støl etter helgen at jeg sliter med å bevege meg normalt. hehe. Heldigvis har jeg en relativt rolig mandag på planen, så da får denne skrotten slappet av og hentet seg inn litt. Jeg har fått en liten førjulsgave, med masse nydelig julepynt og nye kakebokser. I dag begynner jeg derfor julepyntingen, og jeg gleder meg så til å vise dere det <3

 

Smiiiil, Maren 

 

For en ubeskrivelig helg

Sponset hotellopphold 

Hei fra en liten krok på et spisested på Gardermoen. Jeg har funnet meg et koselig lite bord, hvor jeg har egen lader, og får sitte helt i fred. Helt perfekt! I tillegg har jeg bestilt meg stekt laks med masse godt til, og en stor kopp kaffe. I veska har jeg en sjokoladebar som skal nytes sammen med kaffen. Jeg må rett og slett innrømme at jeg storkoser meg. I tillegg jobber jeg alltid veldig bra på flyplass, så da passet det jo perfekt å ta en runde med bilderedigering og blogging her nå før flyet mitt går hjem til Kristiansand. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La oss begynne med begynnelsen. Allerede klokken 07 i dag spratt jeg opp av sengen - ok det er direkte løgn! Jeg rullet bokstavelig talt ut av sengen, jeg var så stiv og støl i kroppen at noe annet var uaktuelt. Gårsdagens treningsmoro hadde virkelig satt sine spor i denne skrotten. Når jeg endelig kom meg opp var det en rask dusj, en god hotellfrokost på Comfort Børsparken, og rett på banen opp til Norges Idrettshøgskole for dag 2 på Convention. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagens timeplan så sånn ut for min del: 

 • Vektvesttime med Abilica (Yes I did it again - like tungt, vondt og fantastisk gøy som i går) 
 • Spinning med følgende navn: Gøy, gøyere gøyest. Og gøy var det! Noe annet er faktisk ikke mulig med to super-energiske instruktører, masse morsomme videoer på storskjerm, fengende musikk og masse tull fra begge instruktørene. Svett, gøy og lekent. 
 • Jeg var på vei til en annen time, men oppdaget at min gode venninne Stine Hartmann skulle ha Barrys Bootcamp time, så da ble det sannelig en tur inn i den galskapen der. Dere som har testet Barrys vet hva jeg snakker om - steike heller! Google it sier jeg bare. En miks av styrke på gulv, og heftige intervaller på mølle, til RÅ musikk som spilles ordentlig ordentlig høyt. Jeg elsker det! 
 • LUNSJ - dagens lunsj med både salat og wrap. Jeg var helt tom etter 3 gruppetimer på rappen. Til dessert ble det både proteinbar, raw kule med dadler og masse annet digg, nøtter, rosiner og melkesjokolade. Viktig å fylle skikkelig på! Se lenge ned i innlegget for masse matbilder. 
 • Etter lunsj hadde jeg én time fri hvor jeg hang rundt på de ulike standsene, selvfølgelig mest på Abilica sin. Traff masse fine folk, og bare var sosial og koste meg. Det var så mye kjente, og så mange hjertelige gjensyn. 
 • Neste på planen var Basis Ball, og det var noe helt nytt for min del. Det er funskjonell trening gjort på en supergøy måte - i følge dem selv. Jeg tror jeg må si meg enig - dette var veldig gøy. Det var også forskrekkelig ( nytt favorittord) slitsomt. Jeg hadde aldri kommet gjennom det hadde det ikke vært for utorlig energiske og rå instruktører + min gode partner Stine + et par utrolig skjønne ( og veldig spreke) jenter på hver side. 
 • Som siste time skulle jeg danse med Sølve, eller det var vel ikke dans, men en Høy puls time. Jeg kaller det for dans jeg. Jeg kom meg nesten ned til timen, men så sa kroppen stopp. 7 harde gruppetimer på 2 dager var faktisk nok - kroppen sa ganske tydelig i fra at nå ville den ha dusj, mat og avslapning. 

Jeg tok en solid klemmerunde på alle som har gjort denne helgen så magisk, og takket pent for meg. Så hoppet jeg på T-banen og dro tilbake til hotellet. Vanligvis sjekker man jo ut kl 11 eller 12 på hotell, men tror dere ikke Comfort Børsparken lot meg ha rommet helt frem til kl 18? På den måten fikk jeg tatt en lang god dusj, vasket håret, og kost meg på rommet i nesten to timer før jeg dro til flyplassen. DET var gull verd, og en service så god at det måtte nevnes. Tusen tusen takk <3. 

Nå er jeg som nevnt innledningsvis på Gardermoen og har akkurat spist laks og en helt magisk potetmos, sammen med litt grillede grønnsaker. Her skal jeg altså sitte å slappe av og jobbe helt frem til 21.50, da går flyet mitt hjem til Kristiansand. Jeg er nok ikke hjemme og i seng før nærmere midnatt, og da skal jeg love dere at jeg kommer til å sove godt. 

Det blir nok en litt sliten mandag, men det er så utrolig verd det! FOR en vanvittig bra helg dette har vært, og jeg må få lov å si tusen takk til NIH Aktiv for en variert, innholdsrik, profesjonell, velorganisert og fantastisk Convention. Vel blåst!! Tusen takk til Abilica for nydelig Team middag, en stand som ble mitt "hjem" under hele convention, og en hel gjeng med fine ambassadører som føltes som nære venninner etter 5 minutter sammen. Tusen takk til Comfort Børsparken for sponset opphold, og ekstraordinær service ( de har fikset og ordnet så mye for oss surrehoder som hadde glemt både ladere og diverse andre ting under oppholdet ). Tusen takk til alle fine folk jeg har heng med denne helgen, dere vet hvem dere er <3 

Jeg lever lenge på helger som dette, og tross en litt ødelagt kropp, er jeg fylt til randen med motivasjon, endorfiner og treningsglede. Jeg gleder meg stort til neste år!! 

 

Smiiiil, Maren 

 

Bildedryss fra NIH Aktiv Convention

NIH AKTIV CONVENTION 

Ååå for en svett, fin, sosial, lærerik og motiverende dag dette har vært. Første dag på convention leverte så til de grader og jeg sitter igjen med så masse energi, og treningsglede. Jeg deltok på både spinning, Barrys bootcamp, Roing og trening med Abilica vektvest. Sistnevnte var faktisk det aller gøyeste, dette var en time med Abilica vektvest, og timen ble holdt av Abilica ambassadørene Kristin og Anne Marie.

Vi var en goood gjeng med Abilicafolk som gjorde økten sammen, og steike som vi koste oss. Tungt, gøy og super energisk time, hvor vi jobbet på stasjoner i intervaller på 45 sek jobb og 15 sek pause. På slutten av timen hadde vi en slags Tabata battle, det var så kuuuult. Som en rå overraskelse på slutten så gav Abilica bort vektvester til absolutt alle som deltok på timen, og det ble mildt sagt godt tatt i mot. Folk ble helt ville - så utrolig gøy!! 

Jeg har lagt ved hele timeplanen for begge dagene under her. Jeg ser at kvaliteten kanskje ikke er den beste, men kanskje det går ann å lese det om man zoomer litt inn på bildet? Uansett så er det hvert fall helt uendelig mye ulike timer og foredrag her. For et variert og spennende program sier jeg bare! Skulle ønske man kunne dele seg selv i 5 og få med seg absolutt alt. 

Ellers var det mye spising av proteinbarer, smake på nye spennende produkter, energidrikker, titte innom ulike stands, og snakke med masse masse kjente. Halve treningsnorge er på NIH i helgen, og det er så utrolig koselig å se folk igjen, skravle, klemme og ta igjen alt siden sist. Lunsj ble det også tid til, en digg kalkun wrap og salat levert av LETT.  Jeg har storkost meg i dag, og gleder meg veldig til dagen i morgen. Det ble mye bilder i dette innlegget, men jeg hadde bare så lyst å gi dere mest mulig innblikk i en dag på Convention. 

Kvelden ble avsluttet på Olivia hegdehausveien med over 40 fine folk, masse deilig kremete pasta, deilig pizza og litt vin. En perfekt avslutning på en rå dag. Jeg valgte å droppe å bli med ut, for å dra hjem til hotellsengen, med litt sjokolade og bloggoppdatering. 

I morgen skal jeg på enda en time med vektvest, på bootcamp, et par foredrag og på dansetime med verdens beste Sølve. Jeg blir i Oslo helt frem til kl 22 i morgen kveld. Så det blir full dag på convention, også et planleggingsmøte for reisen i desember ( som jeg skal dele med dere på mandag) også bare ut på Gardermoen for å sitte der å jobbe. 

En finfin søndag i vente med andre ord. Nå må jeg legge bort mac, og komme meg  seng. Klokken er langt over midnatt, og jeg skal grytidlig opp. Nyt siste rest av helgen alle sammen <3 

 

Smiiiil, Maren 

Denne treningen må du teste

God morgen. Har dere sovet godt? Jeg sov ganske dårlig i går, men i natt var det heldigvis mye bedre. I går gjorde jeg en super gøy treningsøkt, og den deler jeg selvfølgelig med dere. Jeg har trent med kortstokk før, men en så god og artig greie kan gjerne nevnes en gang til. Dette er den mest geniale treningsøkten å gjøre hjemme, på hotell, på ferie, og selvfølgelig på treningssenteret. Jeg liker godt å kjøre denne typen økter når jeg har lyst på en kort, intensiv, effektiv og ikke minst morsom treningsøkt. 

Kortstokk-trening går ut på at man har en kortstokk, hvor hjerter, spar, kløver og ruter representerer hver sin øvelse. Tallet på kortet representerer antall repetisjoner. 

Slik gjør du:

La kortstokken ligge med baksiden opp. Så trekker man ett kort og merket og tallet på det kortet representerer hva du skal gjøre. Slik jobber du deg gjennom hele kortstokken. Min økt i dag så slik ut: 

 • Hjerter = Utfall bakover 
 • Spar = Knebøy
 • Kløver = Pushups (på knær eller strake)
 • Ruter = Skulderpress med hantler 

La oss ta et eksempel, trekker du for eksempel hjerter 4, så skal du gjøre 4 utfall bakover. Trekker du spar 10 så er det 10 knebøy. Bildekortene er 11,12,13 og Ess er 14. Du kan også bare velge at alle bildekort er 10 repetisjoner - det gjorde vi i dag, både for enkelhetsskyld og fordi vi var litt slitne. Men helt korrekt så er knekt 11, dronning 12, konge 13 og Ess 14. Hvilke øvelser du vil bruke bestemmer du helt selv, og det kan varieres i det uendelige. Jeg likte godt den vi kjørte i dag, kanskje mest fordi den var uten burpees, som er en øvelse jeg så og si alltid har med på mine kortstokkøkter. 

Etter trening var det rett på lunsj på Lett Oslo, med store gode salater, fylt til randen av kalkun, søtpotet, spinat, bønner, tomat og masse andre godsaker. En liten fest i munnen. Jeg fikk også smake på Kombucha med smak av bær. Frisk og god. 

Nå skal jeg løpe ned til hotellfrokosten, også videre på T-banen opp til Songsvann og Norges Idrettshøgskole. Denne dagen blir så GØY, og jeg gleder meg til å dele den med dere. Følg gjerne med på Snap, Instagram og Instastories underveis - dere finner meg på marenerdvik

 

Smiiiil, Maren 

 

12 ting jeg lurer på

God morgen fra hotellfrokosten. Etter en natt med litt lite søvn var det helt magisk å sette seg ned her og nyte en god frokost. Jeg fikk bare ikke sove i natt, og sånne netter er så frustrerende. Tankene raser avgårde, og man finner liksom aldri roen. Når det er sagt, så er det altså en helt nydelig dag i Oslo i dag. Solen stråler og jeg har masse sunn, fargerik og deilig mat foran meg. Hvem bryr seg vel om litt lite søvn da.

Det er noen, veldig random, ting jeg går rundt å lurer på. Så da tenkte jeg, hvorfor ikke bare spørre. Det er stor variasjon av ting jeg ønsker svar på, alt fra ting relatert til bloggen, litt ferieprat, litt serieprat og ellers bare hvordan dere har det. Så hvis du leser dette, og har et lite minutt til rådighet, hadde jeg blitt så utrolig glad for svar på ett, to eller veldig veldig gjerne alle spørsmålene. 

Here we go: 

 1. Hva er det beste kamera du vet om til å filme med. Yes dere, her snakker vi videoblogg, og det må derfor ikke være så alt for stort, og lett å ta med seg rundt. Noen tips? 
 2. Vet du om et bra, enkelt redigeringsprogram til video? 
 3. Hva synes du er det gøyeste å lese om på blogg? Hva gjør at du klikker deg inn? 
 4. Hva er din beste ferieopplevelse, hvor og hvorfor?
 5. Din beste treningslåt? Gjerne tips om både styrketrening-musikk og løpemusikk. 
 6. Når på døgnet leser du oftest blogg / sjekker sosiale medier? 
 7. Hvilket hudpleie merke bruker du ( hvis du bruker noe ) og hvorfor akkurat dette? 
 8. Nevn 3 serier og 3 filmer du synes er fantastisk bra
 9. Hva er grunnen til at du leser akkurat min blogg? 
 10. Holder det med én bloggoppdaterning om dagen, eller hadde to oppdateringer vært bedre?
 11. Liker du instastories eller snapchat best? 
 12. Hvordan har du det? Hvordan føler du deg akkurat i dag. Hva går rundt å tenker på? :)

Krysser fingrene for at noen tar seg tid til å svare litt her, jeg hadde blitt så glad. 

Nå er frokosten spist, og jeg skal straks avgårde til et møte like i nærområdet her. Etterpå skal jeg rett videre i en lunsj som er både litt jobb og litt sosialt. Det er det beste! Blant annet skal det avklares litt rundt en potensiell reise i desember, så det blir veldig spennende. Ellers tror jeg at jeg ar glemt å fortelle at det kommer en ny give-away på søndag? Denne gangen er det masse freshe treningsklær i premiepotten. Mer om det på søndag!! 

Ha en strålende fredag mine venner <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Dette blir en helt vill helg

Inneholder aff.links

I skrivende stund løper jeg rundt meg selv for å prøve å pakke til fire super spennende dager i Oslo. Det står så mye kult på planen at jeg får helt kriblinger i magen av å tenke på det. Dette er planen: 

 • Torsdag med Pia min, hotellkos, kveldstur og god mat
 • Fredag med tre møter på rappen, et foredrag, mat og hygge med Torunn, og middag med Abilica-gjengen på kvelden. 
 • Lørdag er det full rulle på NIH Convention med masse masse trening, foredrag, stå på stand, og masse annet kult.
 • Søndag er det også NIH Convention med spinning, step, roing, bootcamp, dansing, foredrag og masse annet gøy. 

Jakke - Day Birger et Mikkelsen  // Sko - Acne  //  Bukse - Cheap Monday // Skjerf - Acne 

Jeg tar aller siste fly hjem søndag kveld, så dette blir mildt sagt en helg fylt til randen av opplevelser. Kamera kommer til å gå varmt. Jeg gleder meg SÅ!!! Jeg gleder meg til å ta dere med på tidenes mest lærerike, inspirerende, motiverende og sporty helg. Er dere klare for det? 

De neste timene her hjemme går med til pakking, luftetur med Leo, en rask tur innom for en hudpleietime, også er det rett ut til flyplassen, og straka vegen til Oslo. I Oslo venter Pia på hotellet, også skal vi ha en koselig torsdagskveld sammen. Dette blir en superhelg, og jeg gleder meg så til å ta dere med på den. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Slik får du treningsmotivasjonen tilbake

Jeg har snakket mye til dere om min berg og dalbane på motivasjonen på trening, og mange av dere har spurt hvordan det går, og hva jeg har gjort for å finne motivasjonen igjen. Sannheten er at jeg ikke helt har funnet den enda, men jeg tror jeg endelig tør si at den er på god vei tilbake.

Jeg har lyst å snakke litt om dette med motivasjon, jeg tror nemlig ikke det er sånn at den bare kommer og går, sånn helt uten videre. Jeg tror den forsvinner av ulike, og helt individuelle grunner. For eksempel for lite variasjon i treningen, manglende progresjon, manglende sosial støtte, skader, eller sykdom, for å nevne noen. På samme måte som motivasjonen ikke plutselig en dag bare, poff, blir borte helt uten videre, så tror jeg heller ikke den bare på magisk vis en dag dukker opp igjen. Jeg tror motivasjon må jobbes med, og jeg tror ting må legges tilrette for at den skal komme tilbake. 

Jeg har tatt noen grep for å jobbe motivasjonen min tilbake, og de skal jeg selvfølgelig fortelle dere om. Det er spesielt én ting jeg har gjort, som er viktigere enn noen av de andre punktene. Jeg bestemte meg! Ikke bare sånn, nja nei , jo det hadde vært fint om motivasjonen stakk innom en tur. Neinei, her må det sterkere midler til verks. Med hele meg, tok jeg et valg om at nå må noe skje, nå må det skje en endring. Jeg må tilbake i gamet, og finne tilbake til den deilige gleden jeg hadde før, den gode følelsen av å mestre, og den ubeskrivelig deilige følelsen det er å ha en kropp som funker! 

Når valget først var tatt, så gjorde jeg følgende: 

 • Jeg kontaktet en PT. Ikke noe bloggsamarbeid eller sponsing. En dyktig PT, som jeg betaler masse penger hver eneste uke. Dette er en person jeg ser opp til, som er enormt kunnskapsrik og som jeg lærer mye av. En person som vet mine styrke og svakheter, som tilrettelegger for akkurat meg. Denne ene timen er kun min, og jeg elsker det. Ikke noe kamera, blogg, mobil og dokumentering. Ingenting som skal deles med verden. Det er min lille time, som jeg kan være 100% egoistisk - og det er verd hver eneste krone. 
 • Riktig utstyr. Jeg kjøpte meg en tights med høyt godt liv, som satt ordentlig godt på, ingen fare for at den skled ned, eller ble gjennomsiktig. I tillegg kjøpte jeg meg et par sko som er tilpasset styrketrening. Rett utstyr gjorde det hele litt ( men bare litt ) enklere. 
 • Jeg senket kravene. Det blir nesten feil å si at jeg senket dem, for det jeg gjorde var faktisk å slette dem helt. Bort med alle forventinger og krav til prestasjon. Jeg skulle bare begynne å løfte vekter igjen, og hvor mye jeg løftet, eller hvor mange ganger det skjedde - det betydde ingenting. 
 • Belønning og ros. Jeg passet på å være skikkelig skikkelig fornøyd med meg selv de gangene jeg klarte å få inn en styrkeøkt, og skrøt ordentlig av meg selv - helt uavhengig av hvordan økten var. Jeg møtte opp, jeg gjorde noe, og det i seg selv er verd å feire. 
 • En trygg arena. Jeg passet på å trene på et senter jeg trives på, er kjent på og føler meg trygg på. Den hverdagen jeg har akkurat nå gjør også at jeg kan trene på tidspunkt hvor senteret er mindre besøkt, og dermed roligere. Det er godt. 
 • Faste rutiner. Hvis jeg kun skulle trent styrke når jeg hadde lyst så hadde det ikke skjedd. Så derfor lagde jeg meg en rutine på at mandag og onsdag var styrkedager. Nå har det sklidd litt ut på grunn av ulike ting, men jeg holder fast på at to av ukens syv dager skal det skje noe styrkerelatert. 
 • Ha treningsprogrammet klart. Pass på å ha en fast plan å følge. Bare fordi det er enklere å få det gjort, når du vet akkurat hva du skal gjøre. Med både øvelser, vekter, repetisjoner og sett skrevet opp i forkant. 
 • Tilgi deg selv, og prøv igjen. Det har gått opp og ned, og jeg har tatt 5 skritt frem, og 10 tilbake i perioder. Jeg har droppet økter, gått hjem midt i økter, og ikke fullført henhold til planen - det er HELT I ORDEN. Glem det, og ikke la det få noe som helst fokus. Tilgi deg selv, og gå videre. Prøv igjen neste uke. 

Dette er bare litt om hva jeg føler har fungert for meg. Jeg er midt i prosessen enda, og jobber hver uke for å finne helt tilbake til meg selv om min herlige styrketreningsglede. Jeg er godt på vei, og synes jeg har vært flink så langt. Det viktigste for meg var som sagt å virkelig bestemme meg for å ta tak, også begynte jobben i etterkant av det. 

I dag hadde jeg en styrkeøkt hvor jeg klarte å løfte mer enn jeg har gjort på lenge, og etter økten kjente jeg en kriblende, deilig følelse. Jeg måtte sette meg ned i garderoben og bare nyte det. Det var følelsen av en aldri så liten styrketrenings-endorfin. De har jeg ikke kjent på en liten evighet, og jeg ønsker dem hjertelig velkommen tilbake. 

Jeg håper noen av mine punkter kan være til motivasjon for akkurat deg. Vit at alle mister motivasjonen innimellom, og det gjør overhode ingenting. Du klarer å få få den tilbake, det bare krever at du jobber bittelitt for det. Husk at det er helt fint å ta seg noen perioder fri, og bare ikke trene. Det gjør jo ingenting! Ingen skade skjedd selv om du tar deg en time.out, det trenger vi alle sammen, og sannsynligvis kommer du bare sterkere tilbake.

Så ikke stress sånn med den treningen, for det første så finnes det viktigere ting i livet enn trening, og for det andre så ordner det seg alltid til slutt. Vær villig til å Do the work, og hold tankene dine positive - da er du langt på vei i riktig retning. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Når det går litt fort i svingene

Annonse i samarbeid med Atkins

I dag løper jeg som en strikk fra det ene til det andre, og har allerede drukket sikkert 5-6 kopper kaffe. Heldigvis blir det bedre å løpe fra møte til møte når været er slik som dette. Jeg ser folk oppdaterer med snø i Oslo, men her på Sørlandet er det sooool og bare veier. 

Slike dager er morsomme, og jeg digger det, men det kan også bety døden for kostholdet mitt. Jeg funker overhode ikke hvis jeg ikke får i meg mat jevnlig, og på dager hvor det går i ett trenger jeg raske løsninger. Alle vet at jeg er stor fan av barer. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har spist denne typen barer mye for kos, men det er altså slik at de faktisk har en gull-funskjon i forhold til å holde energien oppe, sultfølelsen unna, og gi meg et stabilt humør på en hektisk dag. 

Det jeg liker spesielt godt med Atkins, er at det er så mye mer enn kun en god smak. Det sier seg selv at jeg digger smaken når jeg har kost meg med dem som godteri i mange år. Atkins er som sagt så mye mer enn gode smaker, barene er et sunt, mettende mellommåltid som inneholder lite sukker, godt med proteiner, og egner seg utmerket til å spise på farten. Denne typen barer blir ofte min løsning når tidsklemma tar meg, og da er det godt å vite at de har et bra næringsinnhold. Dette er kanskje en merkelig detalj, som bare jeg tenker på, men en ting jeg liker at de drysser ikke. Noen barer smuler og drysser vå veldig, at du er garantert sjokoladeflekk på klærne. Ikke spesielt heldig hvis du spiser en slik mellom to møter for eksempel. 

Et super næringsinnhold: 

Atkins inneholder like mye protein som Norges mestselgende proteinbar. Den jeg har med meg i veska i dag har 25g protein pr 100g. I snitt har en Atkins bar kun 10% av sukkerinnholdet til andre barer, og Atkins advantage er den baren i kategorien som er rikest på kostfiber. Det passer meg utmerket, i og med at Atkins Fudge Caramel er den desidert beste bare på smak ( kanskje på delt førsteplass med den nyeste Coconut Almond Crisp) 

Atkins innholdet er gunstig sammensatt, og gir meg et praktisk mellommåltid, som i tillegg smaker veldig godt. Enten om det er energi før trening, påfyll etter trening, eller som i dag, en reddende engel i veska. Sjekk gjerne ut Atkins sine Facebook-side for å se nyheter, lese mer om næringsinnholdet, få gode tips og spennende, sporty oppdateringer.

Nå skal jeg løpe videre i dagen min her. Håper dere får en nydelig tirsdag. Nyt snøen dere som har den, jeg kjenner jeg faktisk er litt misunnelig! Snø er jo det koseligste som finnes. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Slik ser min hverdag ut.

Inneholder annonselenker

I dag ble det en litt sen oppdatering fra meg. Vanligvis er bloggen det første jeg setter meg ned med når jeg våkner, men i det siste har vi endret litt på treningsrutinene og da blir det trening først, også jobb etterpå. Slik min hverdags ser ut nå, så er det opp mellom kl 06 og 07, luftetur med Leo, også rett på trening. Ca 1 time trening, hjem, frokost (hvis det er kondisjonstrening på planen må jeg spise etterpå, ellers får jeg sting/hold. Er det styrketrening så spiser jeg først). Etter frokost er det ny, litt lengre luftetur med hunden, før jeg drar avgårde for å jobbe. 

Jeg liker å jobbe utenfor leiligheten, slik at jeg føler det blir et skille mellom jobb og hjem. På den måten slapper jeg mye bedre av når jeg er hjemme, og jobber mer effektivt når jeg er ute. 

I dag, som så mange andre dager, har jeg satt meg på Bønder i byen, i sentrum av Kristiansand. Jeg elsker dette stedet, både stemningen, maten, folkene som jobber der, alt er bare utrolig lunt, varmt og hyggelig. Jeg sitter ofte litt bortgjemt i cafeen, bak en vegg eller inni et hjørne. På den måten kan jeg forsvinne inn i min egen verden, og få unna alt som står på dagens liste. 

Ja jeg har lister på alt jeg skal huske, rekke, gjøre, fikse og ordne. Jeg lever for lister, og så lenge det står på en liste blir det gjort. Havner det ikke på en liste, så skal jeg love deg at det blir glemt. På dagens liste stod det: 

 • Oppdatere bloggen
 • Redigere julebildene fra helgen
 • Se over oppskriftene på kakemenn, pepperkaker og jule-seigemenn
 • Svare mail 
 • Klargjøre annonse x 2 
 • Booke tur til København
 • Ringe Annette i Nettavisen 
 • Fakturering 
 • Sortere bilag, og kvitteringer - ringe regnskapsfører Geir. 

Nå er jeg ca halvveis i listen, og siden jeg gledet meg så mye til å redigere julebildene kom det i første rekke i dag. Derfor er bloggen litt sent oppdatert. Nå skal jeg skravle ferdig med dere, også skal jeg løpe avgårde å møte en venninne for en kjapp kaffe og en god klem. Hun gjennomgår en litt tøff periode, og da er det viktig meg varme, lange klemmer, og en god kaffekopp. 

Jakke - Cubus  // Skjerf - Holzweiler // Bukse - Bikbok  // Sko - Nike (utsolgt, Adidas i samme nydelige farge HER)  // Veske - Marc Jacobs 

I kveld skal jeg ligge rett ut på sofaen og slappe av, og det er i grunn min plan hver kveld frem til torsdag. Da reiser jeg nemlig avgårde til Oslo, for den mest intense og mest aktive helgen noen sinne. NIH aktiv Convention står på planen. Det er forresten ikke helt sant at jeg skal være hjemme å slappe av hele uken, for i morgen kveld skal to venninner og meg på teater, og se et stykke (eller egentlig er det en musikal tror jeg) som heter SULT. Det handler om sosiale medier og dets påvirkning på unges hverdag. Jeg gleder meg! 

Har dere hatt en fin mandag så langt? Skjer det noe du gleder deg til denne uken? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg liker hverdagen best

Hei dere. Jeg ville bare titte innom dere en liten tur i kveld. Jeg er alene hjemme, og etter en veldig sosial helg føles det litt godt å ha noen timer alene, og lade opp til en ny uke. Det har vært en superfin helg, og spesielt i går og i dag har vært helt nydelige. Strålende sol, og kald, frisk høstluft. Jeg hadde en tur med Leo i går, litt ut på ettermiddagen, ikke så lenge før solen gikk ned. Vi fant oss en fin liten rasteplass, og satt der lenge å koste oss i sola. Jeg fikk knipset et par bilder av han, og det er så gøy å se hvordan han utvikler seg og begynner å se mer voksen ut  ansiktet. Nå er han 10 måneder, akkurat i dag faktisk, og det er så gøy å følge han i overgangen fra valp til en mer voksen hund. Han er fremdeles min lille tass, og er utrolig valpete i oppførselen. Han er min lille lykkepille i hverdagen, og jeg har ikke ord for hvor mye den lille gullgutten betyr for meg. 

I dag har jeg brukt hele dagen sammen med familien. Vi har bakt, pyntet kaker, laget julegodteri og kost oss. Jeg har forspist meg noe så innmari på pepperkaker, kakemenn og andre godsaker. Det var så godt, men samtidig er jeg fryktelig kvalm og uvel nå. Hele denne helgen har vært fylt med godteri, kosekvelder, og en hel haug av usunnheter. Det er faktisk litt godt, for da får man bekreftet at man trives best med hverdager og de gode rutinene. Det skal være forskjell på hverdag og helg. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å våkne i morgen, og kickstarte en ny uke med trening og sunn mat. Jeg elsker helg, men hverdagene er faktisk aller best synes jeg, og det er jo flaks, for det er hverdager det er flest av. 

Nyt siste timene av helgen så godt du bare kan. Så ses vi på bloggen i morgen tidlig <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Ekte, sunt og himmelsk godt

Annonse

 Verdens beste havregrøt med nøttesmør 

Husker dere jeg skrev på bloggen for noen måneder siden at jeg hadde testet peanøttsmør på havregrøten for første gang? Det var på en hotellfrokost, hvor jeg så noen på nabobordet spise det. Etter det har jeg blitt litt hektet. Det er helt seriøst noe av det beste jeg har smakt, og jeg må bare oppfordre alle til å teste det ut. Fest i munnen, rett og slett. 

Nå er det slik at det finnes mange ulike typer nøttesmør, og dessverre inneholder mange både sukker, masse tilsetningsstoffer og palmeolje. Pip & Nut er et naturlig nøttesmør, uten raffinert sukker, og uten noe som helst palmeolje. Det er heller Ingen tilsetningsstoffer, og derfor må produktet røres litt i før bruk fordi det ligger et tynt lag olje fra nøttene på toppen. 

Mine to favoritter når det gjelder nøttesmør er: 

 • I havregrøten 
 • På eplebiter sammen med kanel 

Jeg har lyst å vise dere begge favorittene mine i dag. Jeg håper grøten kan være til inspirasjon til en sunn god frokost, lunsj eller kveldsmat. Også håper jeg eplebitene med nøttesmør og kanel kan være inspirasjon til en digg, sunn snacks. 

Havregrøt, til 1 posjon: 

 • 50g havregryn
 • Vann + en slump lettmelk
 • 1 god ss nøttesmør
 • Et lite dryss havsalt
 • 1/2 ts kanel & 1 god ts honning 
 • Blåbær, eplebiter og valnøtter

Grøten kokes opp på vann, og lettmelk. Ta grøten av plata, og tilsett så kanel, honning og salt. Rørt godt om. Hell grøten over i en skål, og fyll på med topping, som kronen på verket legger du en god ss Pip & Nut nøttesmør i midten av grøten. Mmmm.

Pip og Nut kommer i to varianter. Smooth-varianten, og Chrunchy-varianten. Smooth-varianten inneholder kun naturlige næringsrike ristede peanøtter og en klype havsalt. Denne varianten er nydelig på smak, ren, og proppfull av proteiner. I tillegg inneholder den sunt fett. Chrunchy varianten inneholder kokosnøttolje, og lønnesirup i tillegg, og det gir en helt himmelsk smak. Begge variantene inneholder kvalitetspeanøtter fra Argentina, og er som nevnt helt uten palmeolje og tilsetningsstoffer. Konsistensen er litt mer flytende enn annet nøttesmør med tilsetningsstoffer, så denne er super å bruke i matlaging og enkel å ha i grøt, smøre på brødskiva. 

Dette nøttesmøret er enkelt å få tak i. Det selges blant annet på Meny, samt mange Spar og Bunnpris butikker. Løp og kjøp - du vil ikke angre.

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg tviler ofte på meg selv

God lørdagsmorgen<3 Håper du har sovet godt, og er klar for å gjøre denne lørdagen fin. Jeg er tidlig oppe, og skal straks avgårde på trening. Jeg hadde bare lyst å titte innom å si god morgen, og ønske dere en fin start på dagen. Jeg har også lyst å vise dere et par bilder fra i går. Jeg flyttet "kontoret" ut på cafe, og koste meg med kaffe, lun deilig stemning og noen gode kreative timer, før en venninne kom og vi spiste lunsj sammen. Jeg føler meg heldig som har mulighet til å jobbe på denne måten, og nyter det veldig akkurat nå. Jeg tar det virkelig ikke for gitt.

Jeg vet hvordan det er å løpe rundt på et sykehus, på en helt ekstremt hektisk vakt. Jeg vet hvordan det er å jobbe triple nattevakter, jeg vet hvordan det er å gå fra senvakt til tidligvakt, jeg vet hvordan det er å ikke rekke å spise hele dagen på jobb. Jeg vet hvordan det er å gi absolutt alt du har, og enda litt til, uten å føle at du var i nærheten av å strekke til... Jeg vet hvor sinnsykt heldig jeg er som kan sitte på en koselig cafe, skrive, være kreativ med tekst og bilder, dyrke egne hobbyer og jobbe direkte mot noe som jeg utelukkende synes jeg er supergøy. 

Sykepleien er fantastisk, og jeg er så stolt og takknemlig for den jobben. Mange spør hva som skjer med sykepleien nå, og om jeg har sluttet. Jeg har ikke sluttet, jeg kommer aldri til å slutte som sykepleier. Det er jo profesjonen min, yrket mitt, og den jeg er. Jeg hadde et vikariat som gikk ut nå i oktober, og tar kun ekstravakter nå, men jeg har ikke sluttet - det skjer aldri. Jeg skal bli gammel som sykepleier, og skal jobbe som sykepleier hele livet. For en periode akkurat nå setter jeg fokus på blogg, sosiale medier, treningsartikler for ShapeUp, spennende samarbeid, enda flere treningsreiser og hele det fantastiske sirkuset der. 

Jeg har tvilt mye på meg selv i prosessen, og det gjør jeg fremdeles. Jeg har vært i dette gamet lenge, men aldri turt å satse 100%. Jeg tenker enda litt på at jeg synes dette med blogg og sosiale medier er et merkelig fenomen. Hvorfor i all verden skal noen ha lyst å følge med på meg, og hva jeg driver med. Jeg er uendelig glad for at noen vil det, men det er jo litt rart også. Jeg lærer hele tiden, og utvikler meg masse. Jeg blir tøffere og tør mer. Jeg tar nye steg mot en fremtid jeg ikke helt vet hvordan ser ut, og det er både skummelt, og utrolig spennende. Jeg tøyer grensene mine, og pusher meg selv til å våge mer, stikke nesa litt mer frem, holde foredrag, gjøre større samarbeid og gjøre enda flere store treningsreiser. Jeg E L S K E R  dette her, og håper jeg kan få holde på i lang lang tid. 

Kyllingsalat på Bønder i Byen, Kristiansand 

Nå ble dette lille god morgen innlegget mitt til en lang greie, men det jeg ville med dette var egentlig bare å si at jeg er i en utrolig spennende prosess, som jeg er utrolig takknemlig for å få lov å oppleve. Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe på denne måten, og så glad for at dere alle klikker dere innom her, leser artiklene mine, ser på bildene, følger meg på mine kanaler, melder dere på treningsreisene og mest av alt - viser den støtten dere gjør. Hver eneste uke får jeg tilbakemeldinger fra dere, og jeg tror ikke jeg vet om noen andre som har så trofaste, gode og omsorgsfulle lesere som det jeg har. Jeg lover å jobbe på for å gi dere masse godt innhold, inspirere til en aktiv hverdag, motivere til trening, dele sunn mat, og livets opp og nedturer.

Jeg gleder meg til alt vi skal oppleve sammen fremover, og er så glad for alt dere gir. Når jeg tviler på meg selv, og føler jeg står utstøtt. Når jeg blir usikker på hele dette sosiale medier sirkuset, og mister troen på meg selv, så er dere alltid der. Dere klikker dere inn, og legger igjen koselige små spor etter dere. Det betyr alt <3 

Ha en nydelig lørdag mine venner, og takk for at du tok deg tid til å lese hele dette innlegget - det ble et par setninger lenger enn jeg hadde planlagt. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Fordi jeg fortjener det

En hel dag på farten med grytidlig trening, koselig venninnelunsj, handlet inn friske blomster, hentet masse spennende på posten og endelig dumpet ned i sofaen. Jeg blir sittende å jobbe ut kvelden, og akkurat derfor har jeg unnet meg litt ekstra kos. Denne bollen heter høstbolle, og for dere som bor i Kristiansand så selges den på Drømmeplassen. Fy søren så god!! Noe annet som er helt vilt godt er de norske eplene. Gigantiske, og nydelige på smak. Jeg er så hekta! Jordbærene ser bedre ut enn dem var, den sesongen er over nå, og det merkes.

The voice er satt på opptak, og jeg tenker å jobbe frem til kl 21 før jeg skal legge bort alt av mac, word og lightroom for å kun fokusere på tv, film, sofakos, og taco med mine fine. I dag blir det tidlig i seng, og tidlig opp i morgen for en spennende liten jobbsak på morgenen, før resten av lørdagen kun skal gå til hygge og fri. Celine og meg skal ha en ordentlig jentedag, og har så mye koselig på planen. Det gjelder å få mest mulig ut av de timene jeg har henne hjemme i Norge<3

Vi planlegger at jeg skal rekke en tur til henne i København før jul, og det må vi bare få til. Hadde det vært gøy med en liten København-guide her på bloggen? En sunn versjon, typisk her finner du de sunneste matstedene, de beste treningsentrene, sportsbutikkene, aktivitetene, beste tips til sunn take-away, smoothie&juice steder osv osv. Jeg hadde storkost meg med å lage et slikt innlegg, og hvis dere også synes det er gøy så føler jeg at det er enda en grunn til å booke tur asap. 

Nyt fredagskvelden mine fine. Senk skuldrene og kjenn hvor godt det er at helgen såvidt har begynt. Jeg gleder meg til å oppdatere dere igjen i morgen. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Styrketrening: Bein

Hei og god fredag dere. I dag tenkte jeg det passet å snakke litt om styrketrening igjen. Jeg har delt hvordan jeg liker å trene styrke, og slik deler jeg opp uken: 

 • Bein 
 • Skuldre og mage
 • Bryst og triceps 
 • Rygg og biceps 

Dere finner bryst og triceps HER, og skulderøkten HER. I dag tenkte jeg å dele beinøkten min med dere: 

Øvelsene jeg benytter meg av er følgende: 

 • Kickback 
 • Knebøy
 • Hip-thrust
 • Strakmark
 • Goblet squat
 • Gående utfall 

Jeg kjører vanligvis 8-10 repetisjoner, 3-4 sett pr øvelse. Jeg er ikke spesielt glad i å trene ben, men når jeg først gjør det så føles det SÅ bra etterpå. Jeg liker ofte å trene ben enten på mandag for å kickstarte uka, eller på fredager for å få en rå start på helgen. 

Nå skal det sies at jeg varierer øvelser, og treningsopplegg, men i en periode nå, og flere ganger tidligere har jeg vendt tilbake til denne måten å trene styrke på. Jeg liker det godt, og det er i grunn derfor jeg gjør det. For min del, der jeg er nå, og med min målsetning, vil det kanskje være smartere å trene fullkropp styrke. Så den neste perioden jeg går inn i nå tenker jeg blir styrketrening for hele kroppen, tre øker pr uke. 

                  Foto: Adele Grosås

Nå gjenstår det bare å dele ryggøkten min med dere, så har dere hele uken. Jeg skal dele den, også skal jeg lage et samlet innlegg med alle øktene slik at dere kun trenger å klikke dere inn ett sted for å finne alt sammen. 

Ha en nydelig fredag mine venner. Jeg er straks på vei ut døren for å møte Celine. Hun er en av mine aller beste venninner, og siden hun bor i København får jeg ikke sett henne så ofte som jeg ønsker. Vi skal kose oss så mye denne helgen, og jeg kjenner at jeg gleder meg noe helt vilt<3 

Har du noen hyggelige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Min mest dramatiske skogtur noensinne

På søndag hadde jeg en søndagstur som aldri, og da mener jeg aldri, kommer til å bli glemt. Jeg har så lyst å klare å formidle alle de magiske øyeblikkene fra denne turen, og jeg håper jeg kan få det til med disse bildene og teksten. Dere som følger meg på snapchat fikk jo nærmest være med på turen, og da spesielt turen ned, som ble noe spesiell. For det første så startet vi turen litt i seneste laget, vel vitende om at mørke kommer tidlig nå på høsten. For det andre så glemte vi å tenke på at denne sesongen betyr at det er klissvått i skogen. Utenom de to (relativt vesentlige ) elementene så var turen en idyll fra start til slutt. 

Vi startet med godt mot, og trasket oppover med sola i ansiktet og et stort glis om munnen. Litt vått var det, men det gikk greit, vi synes det var morsomt at vi måtte hoppe over bekker og vann underveis på turen vår. Vi kom oss til toppen og ble møtt av et helt magisk syn. Sol, en utsikt jeg nesten ikke kan forklare og den perfekte rasteplass. Vi klatret opp i utsiktstårnet og nøt utsikten. Deretter rigget vi oss i stand med både kaffe på bål, og suppe på primus. Fy søren som vi koste oss. Tiden gikk og plutselig gikk det opp for oss at vi kanskje burde begynne å tenke på turen ned. 

Vi valgte en annen vei ned, etter råd fra ei vi traff på vei opp. Det skulle visst være mindre vann, og helt super grusvei. Det er godt vi ikke visste da hva som ventet oss. Skumringen kom, og vi bokstavelig talt vasset nedover i iskaldt vann og gjørme. Jeg lo så høyt og så mye at jeg holdt nesten på å tisse på meg. Vi sank ned for hvert skritt, og stod på et tidspunkt med gjørme til midt på leggen. Vi var så klissklass våte, og drit skitne, samtidig som mørket kom snikende. Turen ned skulle ikke være lang, så jeg var ikke bekymret, vi var jo snart fremme og de blå prikkene som markerte løypa var godt synlige. Helt til de plutselig ikke var det mer... 

Vi stod midt ute i en eng av gjørme, uten en eneste blå prikk i sikte og vi ante rett og slett ikke hvor vi var. I dette sekundet fikk jeg en sms fra min kjære, som da var i Kina, om hva jeg drev på med og om jeg hadde det bra. Svaret: "Har gått meg vill i skogen. Det er mørkt. Har nesten ikke strøm. Må bruke strøm på å finne veien hjem."  (Hva da dramatisk kjæreste?) haha. Stakkars han, måtte sitte der, på andre siden av jordkloden, vel vitende om at han har verdens mest mørkredde kjæreste, som i tillegg er totalt uten noe form for retningssans. 

Heldigvis hadde jeg med meg Edle, min tøffe, gode venninne, som i motsetning til meg, ikke finnes mørkredd, og har retningssans som et førsteklasses kompass. Vi surret rundt en god stund før vi plutselig skimtet en blå prikk i det fjerne, og vips var vi back on track. Vi fant den berømte grusveien, som var helt tørr og fantastisk å gå på. Deretter kjørte vi på med tidenes militærmarsj nedover veien, og i det mørket virkelig meldte sin ankomst, skimtet vi parkeringsplassen. 

For en tur, og for en ubeskrivelig herlig søndag. Vi sitter igjen med en opplevelse vi sent vil glemme, og vi var begge enige om at vi bytter ut fyll, fest og fanteri for dette her any day!! Jeg har aldri ledd så mye på en skogstur noen gang, jeg har aldri vært så skitten og klissvåt, og jeg har aldri vært så redd for å måtte sove utendørs i skogen. Heldigvis gikk jo dette kjempefint, og det vi sitter igjen med er en fantstisk fin tur, med både magisk utsikt, god mat, utallige latterkuler og en god dose adrenalin. 

Jeg gleder meg til neste tur, vi har allerede valgt den ut. Denne er selvfølgelig også en topptur, langt utenfor byen, og opp et sted ingen av oss har vært før. Denne gangen skal vi bare gjøre to små ting annerledes. Starte tidligere, og på med fjellsko. 

 

Gode rutiner er gull verd

Inneholder reklame

 

God morgen <3 Har dere hatt en fin start på dagen? 

Her har dagen startet på en sprek måte med morgenintervaller på Solsiden. Etterpå var vi en rask tur ute med Leo og nå sitter jeg her med frokostskåla. Rutiner altså, jeg elsker det! Tidlig opp, trening, luftetur med hunden og sunn god frokost. Gode rutiner er livet. Frokostskålen i dag består av havregryn, eplebiter, flytende honning ( blandet inn i grøten ) blåbær og mandler. Grøten er kokt opp på vann og lettmelk, enkelt, sunt og godt. 

I tillegg har jeg den faste kaffekoppen, og en fresh liten nykommer. Dette er rett og slett Collagenpulver som blandes ut i vann. Jeg har hørt utrolig mye positivt om produktet, og jeg tenker at de skader jo ikke å teste. Jeg ser ikke for meg at jeg noen gang kommer til å verken fylle i lepper, løfte opp eller rette ut noe i ansiktet, så dette blir som et naturlig alternativ for min del. 

Jeg er 28 år, og ser på dette som en super måte å forebygge. Kollagennivået i huden begynner å synke når man nærmer seg 30, så da tenker jeg at det er helt supert å starte med et kollagenpulver som huden kan utnytte. 

The Solution Anti-wrinkle collagen er altså det  pulveret dere er på bildet, helt uten smak, som blandes i valgfri mat eller drikke. Produktet skal bidra til å øke hudens elastisitet samt glatte ut hud og gi mindre rynker. Så jeg skal teste i noen uker nå, så får vi se. Jeg skal i tillegg scanne huden min før og etter, sånn at man kan få ekte håndfaste bevis å om dette funker eller ikke. To be continued.. 

Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, stelle meg og dra avgårde. Jeg flytter hjemmekontoret ut i dag, og har avtalt å sitte sammen med en venninne på cafe. Det er fordelen ved å jobbe sånn jeg gjør, det er det samme om jeg sitter hjemme eller på cafe, så i dag skal en Shapeupartikkel og et par bloggideer skrives over en stor kaffekopp i hyggelig selskap. 

Hva er deres plan for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

Derfor er kosedager viktig

Inneholder annonselenker

I dag starer jeg dagen med et smil, fordi jeg har så mange fine lesere, og fordi dere er så fine når dere deler av dere selv. På gårsdagens innlegg, om at jeg startet uken med en skikkelig kosedag, delte dere så mye fint om dere selv, og jeg blir så glad. Det er ikke bare meg som plutselig får behov for en timeout, uavhengig om det er helg eller hverdag. Min timeout var altså i går, og i dag våknet jeg både uthvilt og glad. Den dagen trengte jeg, og det kjennes på kroppen i dag. 

Dagen i dag startet jeg med en treningsøkt, og motbakkeløp stod på planen. Fy søren så tungt, vondt og samtidig så sykt digg det var. Nå er en diger porsjon havregrøt akkurat spist, og jeg er klar for å starte dagens gjøremål. Jeg reiser til Oslo på torsdag, og har en del ting som må i boks før det. Jeg skal også innom posten å hente flere pakker som ligger der å roper på meg. Det er så gøy med pakke i posten, og spesielt den ene gleder jeg meg til. Jeg har bestilt meg et par nye sko til styrketrening, og gleder meg til å teste dem ut. Dette er ikke sponsede ting, men hvis de er så gode som jeg håper deler jeg dem selvfølgelig likevel. Jeg har savnet et par sko som jeg kun skal bruke innendørs til styrketrening. 

Jakke - Flippa K  //  Skjerf - BikBok  // Jeans - BikBok // Sko - Acne  //  Genser - BikBok 

Nå skal jeg komme meg avgårde her, i vanlige klær for en gangs skyld. Før gikk jeg kun i treningsklær, uanset hva jeg skulle den dagen. Nå forsøker jeg å kle meg i vanlige klær når jeg ikke skal på trening. Det er jo synd å a et klesskap som aldri blir brukt, fordi man bare løper rundt i tights og sneakers dagen lang. Jeg trives fremdeles best i treningsklær, men det føles fint å dele litt hverdagsstil med dere også. 

Hva tenker dere, er det litt gøy å se noe annet en kun treningsklær, eller er det helst det dere vil ha? Jeg prøver å få til en miks, og håper det slår ann. 

Har dere fått med dere at jeg gir bort to Polar pulsklokker på min Facebook-side nå? Sjekk det ut om du har lyst å vinne. Jeg trekker vinneren i morgen kveld. Du finner min FB-side HER. 

 

Smiiil, Maren 

 

En sånn mandag

Inneholder annonselenker

I dag er jeg en skikkelig slapp utgave av meg selv. Jeg er både trøtt, litt umotivert og sliten. Ja der sa jeg det, selv om dette skal være et hyggelig sted å klikke seg inn, og en kilde til positiv energi, så tenker jeg at det kanskje er litt deilig å se at ikke alle har super energiske dager hver eneste dag. I dag hadde jeg bare lyst å stupe ned i godteriskåla, men klarte å holde meg til popcorn, Netflix og julebrus. 

Leo er her og holder meg med selskap. Han er litt ekstra kosete i dag, akkurat som om han skjønner at jeg trengte litt ekstra kos i dag. Denne dagen må bare gå litt fortere, for i kveld kommer endelig min kjære hjem igjen fra reise. Da er den lille familien komplett igjen. Jeg gleder meg så <3 

Kosedress fra Cubus, jakke HER & bukse HER

I dag føles som det eneste rette for min del var kosedress, Netflix, popcorn og sofakos. Jeg koser meg i dag, og satser på en litt bedre dag i morgen. Noen flere som kjenner seg igjen i slike dager?

 

Smiiil, Maren 

 

 

Freshe høstfavoritter

Inneholder annonselenker

Treningsklær er det gøyeste jeg vet, og denne helgen har jeg brukt litt ekstra tid på å sette sammen noen collager med favoritter for den sesongen vi er i når. Jeg har valgt ut tre ulike stiler, og fargepaletter. Jeg er helt forelsket i alle tre, og håper dere også liker dem. 

 

1. HER 2. HER. 3. HER 4. HER. 5. HER 6. HER 

 

1. HER 2. HER 3. HER. 4. HER 5. HER 6. HER 

 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 

Jeg er helt forelsket i den grønne boblejakken, og generelt olivengrønn som farge. Fy søren så fint det er. Jeg har den puma sportsbhen i olivengrønn, men den er det jo aldri noen som ser. Så både jakken, skoene og vesken i olivengrønn står høyt på ønskelisten. Jeg elsker alt som er i dus pudderrosa, og den rustrøde fargen i den øverste collagen er så fin nå på høsten.

Søndager er livsfarlig når det gjelder nettshopping, og i skrivende stund har jeg akkurat kommet hjem fra tur, tatt en god dusj, laget god mat og har hele kvelden foran meg til sofakos og macen i fanget. Livsfarlig! hehe

Håper dere har hatt en nydelig søndag, og at kvelden blir avslappende og fin <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunn og smakfull høstsuppe

Denne suppen lagde vi forrige helg, og jeg har gledet meg til å dele den med dere. Den er stappfull av næring, og smaker helt nydelig. Spinat og brokkolisuppe med litt persille fra mine foreldres hage. Helt nydelig! 

Du trenger: 

 • 1 brokkoli
 • 1 grønnsaksbuljong 
 • 200g fersk spinat 
 • To gode never persille
 • 2 dl kokosmelk
 • 1/2 hakket løk
 • 2 fedd hvitløk
 • Chili (jeg brukte krydder)
 • Salt & pepper

Slik gjør du: 

Stek løk og hvitløk i olje eller smør. Gi spinat, persille og brokkoli et lett oppkok i en kjele, hell av vannet. Tilsett løk og hvit løk i kjelen og la det surre sammen. Tilsett buljong og ca 5 dl vann. La det småkoke i 5-10 minutter. Kjør suppen glatt og fin med en stavmikser, tilsett kokosmelk og smaksett med chillikrydder, salt og pepper. Server med ferskt brød. 

Suppen er nydelig i seg selv, men for økt proteininnhold kan du gjerne ha egg eller stek kyllingbiter å ha i suppen. Server med rundstykker, baguetter eller ferskt grovt brød. Vi hadde speltbrød til, med salt ekte smør på. Mmmm. Suppe er både sunt, enkelt og utrolig godt - spesielt i den sesongen vi er inne i nå er det godt med noe varmt. Jeg elsker fargen på denne suppen, har dere sett noe så delikat? 

Jeg håper oppskriften faller i smak. Jeg har laget enda en grønn spennende suppe, med litt andre ingredienser. Den oppskriften kommer i løpet av uken. I dag tenkte jeg å prøve meg på hjemmelaget tomatsuppe. Jeg ser for meg at den er nydelig sammen med cottage cheese rundstykker. Hvis den blir god deler jeg selvfølgelig oppskriften på den også. 

Ha en nydelig søndag alle sammen. Gjør noe koselig i dag <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Når ingenting går som planlagt

Inneholder annonselenker 

W E E K E N D   M O O D 

Hoppende glad for helg, og lørdagskos med fine folk. Det jeg ikke hopper like høyt for er den lille valepgutten min som er tidenes morgenmenneske om dagen. Jeg er veldig glad i å stå opp tidlig selv, men kl 06.30 på en lørdag er litt i tidligste laget. Skal man se litt positivt på det så får jeg i det minste mye ut av dagen. Tusen tusen takk for alle tips og råd i forhold til lille Leo og romlemagen. Nå er han helt fin, så det var nok noe han hadde spist. Takk for at dere engasjerte dere, og delte så mange gode råd. Både Leo og meg takker dere. 

I går hadde jeg besøk av to gode venninner. Vi koste oss med typisk fredagskveld med sofakos, masse godt på bordet, The Voice, skravlings og latter. Enda en ny baby er ventet i venninnegjengen nå, og det er så koselig. Det er så gøy å kjøpe babyklær og fine små ting, og jeg storkoser meg over alle de små fine nykommerne. 

I dag skal jeg avgårde på en tidlig treningsøkt sammen med to venner nå på morgenen, og etterpå er det en liten shoot for et treningsmerke. Shooten er ute, og det er meldt enormt mye regn her utover dagen. Planen var frisørtime og full pakke, men nå måtte hele shooten flyttes 3 timer, og dermed røk hele tidsskjema for slike "dilleting". Dermed blir det dønn naturlig med hår jeg fikser selv og helt naturlig sminke. Når ingenting går som planlagt så må man bare improvisere litt. Jeg tenker at kanskje er det like greit. Det er jo en treningsshoot, og det enkle er ofte det beste. 

Genser Puma, HER ( Nydelig olivengrønn HER )  // Tights Puma HER // Sports-bh Puma HER 

Senere skal jeg møte mamma i byen for en koselig lørdagslunsj på cafe, se litt i butikker og bare kose oss. Jeg koser meg så når vi to har tid til å sette oss ned på cafe, nyte god mat og gode samtaler. Jeg tror jeg har verdens beste mamma. Jeg vet ikke om noe klokere, mer sprudlende, omsorgsfull, morsomme og snillere person <3 Dette tror jeg blir en fin lørdag. 

Håper du nyter helgen hvor enn du er, og hva enn du gjør. Jeg liker så godt når dere deler planene deres med meg i kommentarfeltet, det er ikke sjeldent jeg har blitt inspirert av noe dere skal. God lørdag mine venner! 

 

Smiiiil, Maren 

Hei fredag

Inneholder annonselenker

Plutselig var helgen her, og jeg skjønner ikke hvor uken ble av. Vi starter denne fredagen litt rolig, og heldigvis sov Leo litt lenger i dag enn dagene tidligere i uken. Nå sitter vi her i sofaen begge to, ser på God morgen Norge og koser oss. Morgenstund med den lille tassen min er noe av det beste jeg vet.

Leo er i strålende form, spiser, leker og gjør alt som normalt, men magen hans romler så veldig. Han har ikke fått noe menneskemat, andre type godbiter eller noe som helst. Noen med hund/valpe erfaring som vet noe om dette? Googlet litt, men det må man ikke gjøre. Da kommer det opp så mye fælt. Han er jo i helt finfin form, men med veldig romling. Han ser ikke ut til å plages av det, men det er virkelig høy rumlelyd. Alle tips mottas med stor takk <3 

Dagens plan er trening med en venninne, en liten runde i sentrum og i kveld blir det taco, joggebukse og The Voice med en god venninne. Finfin fredag. Jeg teller ned dagene nå, og vil bare at helgen skal gå super fort. På mandag kommer min kjære hjem igjen etter en hel uke på reise. Det skal bli fint å samle den lille familien igjen<3 

Jeg har enda en deilig ullgenser å vise dere i dag. Denne er kanskje den aller største favoritten, den er så utrolig stor, god, varm og myk. Kosegenser delux. Jeg har den i XS-S, men den er som dere ser, mer enn stor nok. Genseren finner dere HER. Buksene er fra Acne, og dessverre er denne modellen gått ut. Det er så kjipt, for den er kanskje den beste jeansen jeg noen gang har hatt. Skoene er fra Nike, og denne fargen er utsolgt, men modellen finner dere HER. Nå skal jeg bare få byttet fra ankelsokker til lange sokker så er alt klart for vintersesongen sånn rent klesmessig. Hehe. 

Genser BikBok  //  Bukse Acne  //  Sko Nike (utsolgt, lignende HER) 

Nå skal jeg drikke opp kaffen, og komme meg ut på en liten rusletur. Jeg har en treningsavtale i ettermiddag, så det blir bare en tur for frisk luft nå. Jeg skal innom posten for å hente to spennende pakker, og spesielt innholdet i den ene gleder jeg meg til å dele med dere. Et hint: Det er spiselig. 

Ha en herlig fredag dere, og del gjerne helgeplanene dine i kommentarfeltet. Det er så koselig å høre hva dere driver med. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør

Denne deiligheten her skulle være min frokost, men plutselig ringte telefonen og tiden løp fra meg. Jeg måtte løpe avgårde til en avtale uten å rekke å spise, også gikk dagen i ett, og jeg fikk ikke satt meg ned å spist før klokken 14.30. Det er IKKE bra, og heldigvis svært ulikt meg.

Jeg glemmer aldri å spise, det kan være det går litt tid, men det har aldri skjedd at jeg har glemt det. Jeg forstår ikke det der, hvordan glemmer man å spise? Jeg gleder meg alltid til måltidene, og sulten melder seg jo når det går for lang tid. Jeg kan rett og slett ikke forstå hvordan man glemmer det. 

Når smoothie bowlen endelig ble spist var det en magisk opplevelse. Jeg er så hekta på denne typen mat. Jeg både kjøper dem ute, og lager dem selv. Denne er kjøpt, mine ser ikke så freshe ut. Det beste med denne er toppingen, altså for en guddommelig miks av granola, nær, kakonibs, nøtter og frukt. Mmmm. Smoothien i glasset er en jordbærsmoothie. Livet <3 

Jevnlige måltider, og sunt påfyll gjennom dagen anbefales. Utsette frokosten til kl 15 anbefales ikke. Det resulterte i tullete kosthold resten av dagen, og tidenes smell nå på kvelden. Jada, både is, smågodt og chips - rett ned på null komma niks. Alt på grunn av for lite mat tidlig på dagen, og ujevn energi. Ikkje bra! Så ingen misforstår ( for det er det alltid noen som gjør ) så mener jeg at det er helt topp å kose seg med smågodt og is, men tullete ujevt kosthold, og frokost på ettermiddagen, anbefales ikke. Så - gjør som jeg sier, og ikke som jeg gjør.

Nå skal jeg hoppe i seng, og krysser fingrene for at lille valpegutten min har lyst å sove litt lenger i natt enn han har gjort de siste dagene. I går var vi ute på tur midt på natten, og i dag klarte han å drøye til 05.30 før han ville ut. Altså jeg gir opp - det er bare FOR tidlig. Så fingers crossed for at det blir en laaang og deilig fredagsmorgen. 

 

Smiiil, Maren 

 

Slik får du i deg mer grønnsaker

Sunnere blir det ikke 

Flere har etterlyst flere middagsoppskrifter, og der har jeg litt forbedringspotensiale. Jeg spiser så mye av de samme, og det er begrenset hvor inspirerende det er å se den samme tacotallerkenen gang på gang. Nå har jeg tatt tak, og prøver både for min egen del, men også for leserne å lage litt mer variert middag. En ny favoritt er grønnsaksmos i ulike varianter. Dette er en genial måte å få i seg mer grønnsaker, både for barn og voksne. Det er også en super måte å kamuflere grønnsakene litt, for dem som ikke er så glad i det. Favorittene nå om dagen er: 

 • Søtpotet & gulrot 
 • Brokkoli & erter 

Slik gjør du: 

Det er så mye enklere enn man skulle tro, og det kan jo ikke bli sunnere. Den oransje er søtpotet og gulrot, litt melk og krydder. Det er så enkelt som at man skreller søtpotet og gulrot, kutter i biter og legger i en kjele med vann. Kok opp, hell av vann, heller litt melk over, krydrer med ønsket krydder ( jeg bruker kun salt og pepper) og kjører det til mos med en stavmikser. Vips har du en fyldig, smakfull og supersunn grønnsaksmos. Perfekt tilbehør til for eksempel kylling, kjøtt eller fisk. 

Den grønne er litt spesiell på grunn av den sterke grønne fargen. Inger i Dubai var den første som inspirerte meg på å bruke erter i denne mosen. Jeg har prøvd litt forskjellig, men endte opp med den aller enkleste versjonen, med kun erter og brokkoli. Jeg lager denne på samme måte som den oransje. Jeg delte brokkoli i buketter, og brukte frosne erter. Gi grønnsakene er oppkok, hell av vann, tilsett bittelitt melk og krydder. Kjør stavmikseren og vips er den klar. 

Du må heller ikke ha melk i, det er kun fordi jeg synes det gir en god konsistens men tåler du ikke melk, eller ønsker å unngå det av andre årsaker så er det ikke noe problem. Dette er uten tvil den middagen jeg er mest hekta på om dagen, og jeg gleder meg til å teste ut flere varianter. Nå er denne laget på søtpotet og sammen med gulrot gir det en nydelig farge. Husk at du like gjerne kan gjøre dette med vanlig potet. Jeg har lyst å teste med rødbeter, det tror jeg kan bli en både fargerik og utrolig god miks. 

Bruker du ulike typer mos i kostholdet ditt? Hva er din favoritt? 

 

Smiiiil Maren 

 

I dag trenger jeg en skikkelig kosedag

Inneholder annonselenker

I natt våknet jeg kl 04 av en liten valp som lagde noen veldig merkelige lyder. Han pep og klynket, samtidig som han lagde noen små bjeffelyder. Det var ingen tvil om at her var det bare å komme seg opp av senga, og ut i en rasende fart. Lille tassen hadde tydeligvis vondt i magen. Det ble en tidlig start på dagen for oss, og jeg kjenner at jeg mildt sagt er ganske så trøtt her jeg sitter. 

Genser HER // Bukse utsolgt, lignende HER  // Sko (på salg) HER 

I dag skal jeg ut å ta litt nye bilder til bloggen, perfekt timing med så lite søvn, men men. Resten av dagen er bare kos, og lave skuldre. I kveld kommer to skjønne jenter hit, og vi skal bare nyte en kveld i sofaen med snacks og kos. Det er jo tross alt lille lørdag. Jeg kjenner at i dag har jeg bare lyst å tilbringe hele dagen i kosekær, men det får vente et par timer. 

Jeg er oppe og i gang, i ført min nye deilige ullgenser. Jeg har noen få superfine og dyre gensere, også supplerer jeg med noen flere rimelige gensere. Den jeg har på meg i dag er en av de billige variantene,  men den er likevel helt utrolig god. Jeg elsker fargen, og tror dette kommer til å bli en favoritt utover vinteren. Genseren er fra Bik Bok og dere finner den HER. 

Nå må kaffekoppen drikkes opp, og jeg må komme meg i gang her. Jeg har lyst å lage noe ekstra god, og sunn snacks i kveld. Jeg håper jeg får til det jeg har tenkt på, og da deles selvfølgelig det på bloggen i morgen. Jeg har også to deilige høstsupper jeg enda ikke har delt oppskriften på med dere, så det er mye godt i vente utover uken. 

Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren