hits

desember 2013

GODT NYTT ÅR

Her er det stille før stormen. Vi koser oss på hytta før kveldens store feiring. Jeg elsker hyttelivet, hvor alle loffer rundt i ullstilongsen hele dagen. I skrivende stund ligger vi som slakt på sofaen etter en liten tur ute i vinden. Harry potter surrer på tvskjermen i bakgrunnen, og glassene er fylt med rødvin. Det er en deilig ro over hytta - enn så lenge! Snart skal jeg komme meg i dusjen og på med finstasen. Jeg vil benytte anledningen til å takke dere alle for et fantastisk år her på bloggen, hvor dere trofast har klikket dere inn, lest og kommentert. Tusen tusen takk <3 

Jeg ønsker dere alle en fantastisk feiring i kveld, også gleder jeg meg til mye morro sammen i 2014. Jeg er mer motivert enn noensinne for å jobbe videre med denne bloggen, og det er ene og alene deres fortjeneste. Takk for at dere er her! 

GODT NYTT ÅR kjære lesere <3

 

Smiiiil Maren


En frisk start

Været her på Hovden er rimelig heftig i dag, med sterk vind og snø. Jeg elsker vær, og jeg liker utrolig godt å trene utendørs når været er litt villt. Det gir meg en slags følelse av råskap og styrke. Jeg føler jeg blir sterkere av litt motstand. Spesielt? Kanskje, men slik er det hvertfall. Når jeg våknet i dag til dette været var min første tanke - jeg vil ut på tur! Så jeg kledde godt på meg med både ullundertøy og vindtett før jeg la ut på tur i mørket, vind, sludd og snø. Merk dere ullsokkene over tightsen, haha. Back to the 80´s. 
Det ble en 35 minutters klissvåt, iskald og rå opplevelse. Jeg vurderte sterkt å kaste inn håndkle på et tidspunkt når vinden stod på som verst og jeg kunne såvidt se noen meter forann meg. Nå er jeg hjemme på hytta igjen, godt plassert under et pledd i sofaen og med en stor kopp kakao i hendene. Jeg er så glad for at jeg ikke gav meg, jeg kunne nok ikke startet den siste dagen i 2013 på en bedre måte. Nå skal jeg bare slappe av og kose meg inne på hytta, kanskje få lurt inn en liten skitur hvis været bedrer seg, før det skal feires for fullt i kveld. 2013 har vært et år verd å feire. Jeg skal danse meg inn i 2014 og sette standarden for det kommende året . Jeg er overbevist om at det blir et bra et! 

Jeg har vært litt usikker på om jeg skal lage nyttårsforsett eller ikke, som regel blir det jo til at man enten glemmer dem, eller ikke klarer å fullføre dem. Nå er det jo slik at jeg mener at man får til akkurat det man vil få til, så jeg tenker nok at jeg skal lage meg et lite forsett eller to for 2014 likevell.  Selv om jeg har glemt bort hva 2013 sine forsetter var. *ler*

Har dere laget nyttårsforsetter? Del dem gjerne <3

 

Smiiiiil Maren


GIVE-AWAY

Mange av dere har kommentert tightsen som jeg som regel alltid bruker på styrketrening. Jeg har tre stykker av den samme tightsen, og det er rett og slett bare fordi den er så utrolig god. Jeg liker så godt hvordan sømmene løfter rumpa. Jeg velger nesten uten unntak alltid svarte tightser, men jeg synes denne er kul akkurat fordi den har det lille ekstra, og ikke er helt svart. Passformen er super, og stoffet er så behagelig. Nå vil jeg gi bort en helt ny Better Bodies tights til en av dere. 


Jeg slenger også med tre topper fra samme merket. Better bodies har utrolig mange ulike topper, men jeg liker absolutt best disse to modellene. Den svarte er i teknisk stoff, den hvite og orange er i bomull. Jeg bruker dem begge til styrketrening. Dere som følger meg fast her på bloggen, og kanskje spesielt på instagram vet at disse toppene og tightsen er plagg jeg bruker mye. Spesielt tightsen går igjen veldig ofte. Nå velger jeg altså ut en heldig vinner som får tightsen og den svarte toppen, og en vinner som får den hvite og den orange toppen.  Alle klærne er fra min fantastiske sponsor PROTEINFABRIKKEN.


Alt du trenger å gjøre for å være med er å dele et innlegg fra min blogg på din blogg eller facebook eller instagram. Du kan selv velge hvilket innlegg, gjerne et du synes var inspirerende eller gav deg noe på en eller annen måte. Du må også legge igjen en kommentar på dette innlegget om du vil ha tights+ svart topp eller orange + hvit topp. 

 • Del et av mine blogginnlegg 
 • Legg igjen en kommentar om du ønsker å vinne tights+svart topp eller hvit + orange topp

 

Da gjenstår det bare å ønske dere masse lykke til. Vinneren trekkes 2 januar. 

 

Smiiiiil Maren


Ut på tur

Endelig kom jeg meg ut på skitur, og for en herlig tur det ble. I vind og snørvær trasket vi i vei, vi hadde heldigvis kledd godt på oss med ull og vindtett. Når man er riktig kledd er det bare en fryd å være ute i slikt vær. Jeg er veldig glad vi kom oss ut akkurat når vi gjorde for nå har vinden økt kraftig og det snør tett. Det er så herlig å sitte inne å se ut på slikt vær, spesielt etter man har vært ute på tur, og har en god sliten følelse i kroppen og varme røde kinn. 

Ut på tur, aldri sur sies det, og det føler jeg passer godt i dag. Jeg gikk med det største smilet rundt munnen på tur, denne skituren var så etterlengtet. Jeg har ikke hatt ski på bena siden påske, og det føles utrolig lenge siden. Nå skal jeg kose meg med blader, noe godt og varmt å drikke og etterpå tror jeg faktisk jeg skal sove middag. *ler* Jeg kan bli vant til dette ferielivet.  

I dag inntar mange bekjente vinterfjellet og jeg håper å få sett noen av dem i kveld. Været er som sagt litt vel blåst, og jeg er for øyeblikket uten bil her oppe så vi får se hvordan det går. Det er jo ikke verre enn å ta på seg den aller største bobblejakka og traske ut i været, men akkurat nå frister det aller mest å bare krype inn under en varm dyne og kose meg der. De kommer ikke før om noen timer, så jeg får krype inn under dyna og samle opp litt energi til å trosse stormen senere i kveld. 

Håper dere koser dere i romjulen uansett om dere er på fjellet, i byen eller i varmere strøk. 

 

Smiiiiil Maren


God morgen

Dette er utsikten fra kjøkkenbordet inne på hytta hvor jeg sitter og nyter en stor kaffekopp. Jeg ser rett ut på skiløypene, og jeg kjenner at i dag må jeg ut på ski - uansett! Nå er det ikke lenger slik at kroppen er sliten og trenger litt hvile, nei nå er det faktisk bare ren latskap *ler*. Dagen i går var utrolig deilig og avslappende. Den eneste aktiviteten jeg gjorde var å kjøpe et nytt pannebånd til skigåing. Shopping regnes vel ikke akkurat som noen fysisk aktivitet så jeg regner dermed gårsdagen som total inaktiv. Med joggebuksa på hele dagen, filmer som rullet over tvskjermen, noe godt i glasset og noe enda bedre på tallerkenen, sammen med familie og gode venner så klager jeg absolutt ikke på at gårsdagen var litt lat. Det er jo det ferie handler om, at man gjør akkurat som man vil!Nå skal jeg sitte her en stund til, nyte skumringen og se dagslyset bryte frem. Jeg liker godt å være litt produktiv på ferie også, så da passer det perfekt å bruke morgentimene til litt jobb. Jeg er snart ferdig med innlegget med romjulens give-away til dere. Det blir rett og slett en ren gi-bort sak, og ikke en konkurranse. Jeg synes det er så gøy å kunne dele ut premier til dere skjønne lesere som titter innom her, og legger igjen kommentarer. Dere har vært så flinke til å kommentere de siste dagene, og det gjør meg så utorlig glad.

Jeg har tenkt på dette med give-away, jeg skal virkelig begynne å ha det mye oftere. Som blogger er man utrolig heldig og får tilsendt en god del sponsede produkter. Dette haddde ikke vært mulig hvis ikke  dere leste bloggen, så da er det jo bare rett og rimelig at dere bør få litt av godene, ikke sant? Dermed er et av Fitliving sine nyttårsforsett offesielt - mange flere give-aways i 2014. Hurra!!

 

Smiiiiil Maren


Sunt, friskt og godt

Jeg regner med det er flere enn meg som er litt lei av feit julemat og tunge måltider. Jeg tenkte derfor å dele to av mine lette frokostalternativer med dere. Jeg er veldig glad i meieriprodukter, bær, nøtter og frukt. Dette er lett og god mat som smaker himmelsk, inneholder godt med proteiner, og næringstoffer. Nøttene gir også sunne fettsyrer som hodler deg mett lenge. I den første skålen er det et stort gult eple kuttet i biter, 125g blåbær, 1/2 boks naturell tine yogurt, 150g mager cottage cheese, og etter bildet ble tatt toppet jeg med varme bringebær (frossne som jeg varmet i en kjele) hakkede mandler og valnøtter, kanel og sukrin.  

I den andre skålen er det en stor pære kuttet i småbiter i bunnen av skålen, toppet med 200g cottage cheese orginal, en yoplait yogurt 0,0% vanilje, 125g blåbær, varme bringebær, solsikkekjerner og kanel. Jeg lager ofte både to og tre slike skåler. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet. Innholdet kan varieres i det uendelige, og du kan velge dine egne sammensetninger, og stadig finne nye favoritter. Jeg har også blitt veldig glad i gresk yogurt, med to perssimon/sharon kuttet i biter, toppet med cashewnøtter og varme bringebær. Selvfølgelig med litt sukrin og kanel på. Mmmmm. Jeg håper disse skålene kunne være til inspirasjon til noen litt lettere og friskere måltider midt oppi all denne tinge ( og fantastisk gode) julematen. 

Nyt dagen videre, her er det avslapping på høyt nivå. Skituren ble rett og slett avlyst til fordel for sofakos med bøker og blader. Kroppen vil ha ferie, og det skal den sannelig få. I morgen skal jeg ut å teste løypene, og det gleder jeg meg veldig til. I dag derimot er det kun kos som står på menyen.

 

Smiiiiil Maren

 

HOVDEN

Det er tydelig at denne frøkna hadde godt av å komme seg bort fra alt og opp på hytta. Etter en koselig middag og en film i sofaen tuslet jeg inn i senga, og våknet igjen nå - nesten tolv timer senere (!!) Det er noe helt spesiellt med den klare friske fjelluften som gjør at jeg sover ekstra godt her oppe på hytta. Jeg føler meg helt rar i kroppen etter så mamge timer søvn, men det er tydelig at kroppen trengte det. Nå skal jeg nyte en lang og rolig morgen med god frokost, den typen frokost vi kun har på hytta. HVor hele bordet er dekket av ulike typer pålegg, kokte egg, nugatti og sjokade som ellers aldri er å se på mitt frokostbord får også en plass, ferskt deilig brød handles inn hver morgen, og vi spiser frokost i en liten evighet. *ler* Senere må jeg nok ut å teste skiene litt, men i skrivende stund snør det her oppe og det frister faktisk mest å bare sitte lunt og varmt her inne, i ført tøffler og pysjamas, med en stor kaffekopp i hendene og bare nyte synes at snøen som faller. Dette har jeg ventet på, og det føles så utrolig godt å endelig være her oppe igjen. Livet på hytta altså, det er virkelig det gode liv. 

I år leste jeg gjennom alle svarene deres på innlegget jeg skrev om hvorfor vi trener. Tusen takk for mange flotte svar, det er så herlig å se at dere byr på dere selv og forteller. Jeg føler at jeg blir bedre kjent med dere på den måten, og det setter jeg så pris på. Flere av dere har også delt treningsmålene deres for 2014, tusen takk :) Fortsett gjerne å svar på både hvorfor du trener og hva du ønsker å oppnå på treningsfronten i det kommende året. Vit at dere inspirerer meg! 

 

Smiiiiil Maren

Fjolls til fjells

I dag har jeg siste arbeidsdag før jeg setter nesa mot høyfjellet. Endelig skal jeg nyte late dager på hytta, med bøker, brettspill og kos. Jeg gleder meg så til å gå på ski og kjenne på ekte vinter. Her på sørlandet regnet vi jo bort, og jeg tviler nesten litt på at det blir noe snø her i år i det hele tatt. 6 små timer på jobb, så er det juleferie! jeg blir på fjellet helt til over nyttår, og skal feire der oppe. Det blir dermed en liten ukes pause fra alt av styrketrening og treningssenter. Jeg skal derimot heller kose meg i skiløypene og gi kroppen en styrkepause. Hele julen har blitt litt amputert ift treningen, men det er helt i orden. Jeg har brukt tid på andre og viktigere ting. mangelen på trening har resultert i en enorm motivasjon for januar, og jeg gleder meg så til å ta fatt på nye utfodringer på treningsfronten på nyåret. Jeg leker litt med tanken om å prøve ut noe helt nytt, eller sette meg et litt hårete mål slik at jeg har noe konkret å jobbe mot. Vi får se! Jakke, topp, tights fra Casall

Jeg vet jo med meg selv at jeg ikke har noe problem med å motivere meg til trening selv uten et spesefikt mål, men forandring fryder så hvis den rette utfordringen dukker opp skal dere ikke se bor ti fra at jeg kaster meg på. Jeg er jo gammel turner, og kan pr dags dato ikke nå bakken med hendene når jeg står med rette knær - det er en tragedie. Så øvesert på min liste over ting jeg vil mestre på treningsfronten i 2014 må være økt bevegelighet, og masse mer tøying. Kanskje jeg skal sette meg som mål å komme ned i spagaten igjen? 

Har dere noen konkrete treningsmål for 2014? 

La oss dele mål, og inspirere hverandre. Nå må jeg pakke videre her, det er jammen mye å huske på når man skal på fjellet, selv om det kun blir 4 dager er pakkelisten min lang. Ha en herlig dag dere, neste oppdatering blir fra hytta på Hovden. 

 

Smiiiiiil Maren


Hvorfor trener du?

Hvorfor trener du? Et enkelt spørsmål, men svaret kan være både sammensatt og komplisert. Tenk over det, hva er grunnen til at du drar på trening flere ganger i uken? Hva gir det deg? Noen trener for å gå ned i vekt, noen trener for bedre helse, noen trener for prestasjon innen idrett, eller for å gjenvinne funksjon etter skade. Det finnes så enormt mange grunner til at folk trener, og det er spennende å høre hvilke grunner dere lesere har. Det er ingen hemmelighet at mange trener fordi de føler de må, og ikke fordi de har lyst. Trening er ikke kun positivt for alle. Tørr dere være helt ærlige med meg, og svare meg på hva som er DIN grunn til at du trener?Jeg kan gi dere mitt svar med det samme. Jeg trener for energien og overskuddet, jeg trener for endorfinene og rusen en god økt gir meg. Jeg trener for å kjenne på mestringsfølelse og frihet. Jeg har aldri følt meg så fri og så bra som på toppen av en tung motbakke, gjerne i litt regnvær, og frisk luft. Den følelsen av å stå der på toppen etter å ha besteget et stort hinder. Kjenne at jeg mestret, kjenne kroppen fungere - respondere! Aaaaah det er magisk! 

Nå gleder jeg meg til å høre hvorfor dere trener, del dine tanker i kommentarfelet :)

 

Smiiiiil Maren


Casall HIT

For et par helger siden var jeg i Oslo hvor jeg hadde et møte med Casall. Som mange av dere vet er jeg ambassadør for merket, og det er jeg utorlig stolt av. Casall representerer kvalitet, og samtidig klarer de å levere rå lekre design i både farger, og print. Passformen er unik og materialene er helt nydelige. Jeg er utrolig stolt over å være en del av Team Casall. Når jeg var i Oslo var jeg innom showroomet hvor jeg fikk med meg noen godsaker. 

I dag på trening hadde jeg på meg Casall, og det måtte selvfølgelig dokumenteres. Denne toppen tilhører Casall Hit kolleksjonen, og er i et fantastisk kompresjonsmateriale. Den sitter som et skudd på, og er utrolig behagelig. Sømmene i designet er utorlig smart plassert i forhold til den kvinnelige figur. De gir en illusjon av en salere midje. Jeg elsker også fargekombinasjonen med rosa, orange og svart. Jeg har den også i tights, og den er virkelig helt rå! Knall rosa tights med orange, og svarte detaljer. Den skal jeg vise dere senere. 

Det finnes også en kompresjons-tights som hører til toppen, den er i knall rosa med orange og svarte detaljer. Jeg har tightsen også, så den skal dere få se senere. Dere kan også titte innom Casall sine nettsider HER for å se hele kolleksjonen. 

Dagens treningsøkt ble kort, men god. jeg kjørte kun 3 øvelser, og var ferdig på en drøy halvtime. Knebøy, sittende lårcurl og militærpress, 6-8 repetisjoner, 4 sett pr øvelse. Jeg hadde korte pauser og fikk en fin økt, med god respons fra kroppen. Det er latterlig gøy å trene nå i juledagene, all maten gir et enormt trykk i muskulaturen og en enorm energi. Nå skal jeg komme meg i dusjen og finne frem finstasen. 2 juledag er obligatorisk festdag for vennegjengen, og etter flere dager med kun familie gleder jeg meg til litt sosial hygge med venner. Jeg håper dere nyter juledagene og koser dere maks. 

 

Smiiiiil Maren


Back-attack

Julaften var en helt fantastisk fra start til ende, jeg lot kamera ligge og fokuserte kun på å være tilstede med mine kjære denne kvelden. Julaften er og forblir noe vidundelig og magisk for meg. Jeg elsker stemningen, forventningene, luktene, smakene, samværet og godheten som fyller hele denne kvelden. Maten var så nydelig, og når det gjelder gavene fikk jeg så mye fint at jeg fremdeles ikke kan forstå at alt dette er til meg. Jeg er så takknemlig. Et nytt speilrefleks kamera og kamerastativ lå blandt annet under treet, så nå gleder jeg meg vilt til å ta det i bruk. Jeg tror jeg kan garantere dere at bildekvaliteten på bloggen vil bli betraktelig bedre.

Jul og julemat er fantastisk, men kjære vene så godt det var å bevege litt på kroppen igjen i dag! Jeg har vært konstant mett i 48 timer, og det føltes så befriende å ta all denne oppsparte energien ut på en real styrkeøkt. I dag stod rygg på planen min, og jeg fikk en god økt med masse trykk og fantastisk kontakt. Jeg trente som alltid på Solsiden ptsenter, og i dag fikk jeg nydelige Kaja med meg. Kaja og meg trente masse sammen i sommer, og jeg får alltid gode økter sammen med denne solstråla. Hun bor desverre lang unna, men hver gang hun er hjemme passer vi på å få kjørt noen gode økter sammen.

Dagens økt så slik ut: 

 • Markløft
 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Facepull 
 • Omvendt flies i kabel 
 • Stående roing med stang

 

Jeg har satt sammen en mini-film som jeg postet på Instagram like etter økten. Nå har jeg også lastet den opp på You-tube og her på bloggen til dere.  På filmen ser dere et par repetisjoner av markløften på 60kg og sittende roing. Filmen finner dere på Youtube eller på Instagram Nå skal jeg krype godt opp under pleddet i sofaen og kose meg med pepperkaker, og kakao med krem. Hjemme Alene filmene går på tv, og hele stuen er fyllt med levende lys og det er fyr på peisen. Slike stunder som dette gir meg ro i sjelen og en herlig følelse av lykke. Kos dere videre kjære dere og nyt disse juledagene. 

 

 

Smiiiiil Maren


God Jul

Endelig er julaften her, og jeg starter den på beste måte sammen med familie og kos. Om få timer skal jeg på jobb, før resten av kvelden skal nytes. Jeg titter bare raskt innom for å ønske dere en fantastisk dag, og en magisk julekveld. Senk skuldrene, kos deg med god mat, god drikke, julegodter, og nyt kvalitetstiden sammen med dine kjære. Det er et helt år til neste gang, så ta vare på øyeblikkene.

Bloggen blir nok ikke oppdatert noe mer i dag, men følg meg gjerne på instagram hvor jeg stadig popper opp med små oppdateringer. Dere finner meg på: marenerdvik

 

Juleklem fra Maren

Baneheia

Ja man kan klage på været, det er mildt, vi har ikke snø, det føles ikke som desember og det gir ingen julestemning. På den andre siden så kan man velge å se at det er nydelig temperatur ute, frisk deilig luft, og et fasinerende lys. På min morgentur i dag fikk jeg oppleve en himmel som var helt magisk. Den skiftet fra å se ut som levende flammer, til rosa og orange, til helt mørkt. Jeg fikk oppleve både sol, vindstille, pøs regn og vind med storm i kastene på en og samme joggetur. Det er jo helt fantastisk!!! Jeg hadde desverre ikke med kamera på tur, og det skulle jeg ønske jeg hadde, for et vakrere syn skal man lete lenge etter. Naturen er så fasinerende! Jeg fikk fanget et par øyeblikk av været og himmelen på mobilen, men disse bildene gir virkelig ikke det rette inntrykket av hvor nydelig det var. Så folk må bare klage på været så mye de vil, jeg liker det og jeg er så glad for at jeg kan kose meg ute i naturen under slike forhold.
Nå har akkurat de siste gjestene dratt, og jeg ligger rett ut på sofaen. Jeg er så mett og lykkelig etter denne kvelden, og nå gjelder det bare å komme seg i seng, opp på jobb i morgen tidlig før julaften endelig skal nytes. Jeg skal straks hoppe i seng, jeg måtte bare dele disse bildene med dere først! For dere som lurer på juleoverraskelsen jeg nevnte tidligere i dag, så er det en ny give-away med en herlig premie. Jeg velger å publisere denne i romjulen for da er liksom all morro med julen over, og da passer det perfekt med enda et lite gavedryss synes jeg. 

Nå må jeg virkelig komme meg i seng her, god natt og sov godt mine venner. 

 

Smiiiil Maren

Dagen før dagen

I dag er det lille julaften, og her i huset betyr det nesten like mye som selve julekvelden! Denne dagen startet som en pakke-bytte-dag hjemme hos oss, hvor alle de vi ikke skulle være sammen med på selve julaften kom innom en eller annen gang i løpet av dagen for å bytte julegaver. Tradisjonen utviklet seg til mer faste former, og nå er nesten hele slekta mi innom hos oss på lille julaften og det som tidligere var en kopp kaffe og litt julebagst er så full oppdekning med masse deilig mat. På menyen i dag står det helstekt roastbiff, røket laks, krydder laks, eggerøre, aspique, salt lammelår, juleskinke, deilige oster, pappas magiske soppstuing, gode sauser, poteter i ulike varianter, ferskt brød og masse masse mer. Dørene står på vid gap og alle er velkommne, ingen kommer samtidig og det er alltid folk her. Å som jeg gleder meg til denne dagen. Jeg skal desverre på jobb, men i det dørene på Høyer lukker så skal jeg love dere at det er ei frøken som spurter hjem for å være sammen med familien. Her i huset er familien allerede i full gang, med de siste forberedelsene både til i kveld og i morgen. Du vet det er jul når du må på jakt i kjøleskapet for å finne pålegg til frokosten fordi det er overfyllt av julemat og digg. *ler*. Jeg har jo handlet inn og stellt i stand til at jeg skulle bake noe litt sunnifiserte saker, til nå har det nemlig kun blitt de tradisjonelle julekakene. Det ser skremmende ut som jeg ikke får tid til å bake mine sunne varianter, og vet dere hva? Det er egentlig helt i orden. De kan jeg jo bake når som helst, og det er mammas pepperkaker og de andre tradsjonelle julekakene som gjelder i julen! 

Hvis jeg ikke får tid så skal jeg selvfølgelig legge ut oppskfiten til dere uansett, slik at dere kan prøve dere på dem i romjulen for eksempel. Jeg har en plan om å lage noen deilige krydderkake inspirerete julemuffins, og med små justeringer på oppskriften kanskje klare å få  til noen jule-cookies også. Nå må jeg komme meg opp og avgårde her, jeg har nemlig en time hos NIMUE HUD for en liten jule-fiks på vipper, bryn og negler. Jeg vurderer å ta knall rød shellac på negelene mine siden det er jul, men vi får se. Bilder kommer! 

Jeg ønsker dere en koselig lille julaften, så titter jeg innom dere med en liten juleoverraskelse senere! 

 

Smiiiiil Maren

X-mas energy

En positiv ting kommer hvertfall ut av dette matmaratonet i julen, bortsett fra at det er ufattelig godt og veldig hyggelig, så gir det et enormt energioverskudd. Jeg har vært helt duracell i hele dag, og ikke hatt ro i kroppen i det hele tatt. Jeg startet dagen med en liten joggetur, og avsluttet med en styrkeøkt.  Dagen i dag har vært fyllt med enda mer kaker og julegodt enn gårsdagen, og jeg satser derfor på samme energinivå i morgen. Jeg har også fått tid til masse sosial hygge, litt shopping og baking av flere julekaker.

Jeg kjenner selvfølgelig at det ikke er helt optimalt for kroppen med så mye sukker, og at magen sier i fra at den ikke er helt fornøyd. Mange av dere har spurt om dette med kosthold i julen, og svaret mitt er i grunn ganske enkelt: Julen er en gang i året, og det handler om kvalitetstid og kos sammen med familien. For min del betyr det at jeg legger bort mine vante vaner og rutiner akkurat når jeg er i selskap eller koser meg med mine kjære, da spiser jeg alt som serveres og tenker ikke noe mer over det.

Måltidene jeg spiser utenom dette holder jeg relativt normalt. Jeg tenker at alle må gjøre som de selv ønsker, men for min del er det ikke spesielt hyggelig å sitte å nekte seg alt mulig når man har julemiddag sammen med familien. Julen er noen få dager, og du har hele året på deg til å knaske gulerøtter og brokkoli. Senk skuldrene og nyt en liten time-out fra sunnhetshysteriet. Når du først er i selskap så nyt det, også kan du heller prøve å velge sunnere alternativer når du er alene eller dere ikke er i juleselskap. For eksempel frukt, nøtter, litt sunnifisert bagst osv. Forsøk å fokuser på samværet med familien og ikke sett all fokuset på maten, det blir ( hvertfall i mine øyne) helt feil. Dra nytte av energioverskuddet ved å legge inn en joggetur eller powerwalk på morgenen, på den måten får du beveget deg, og siden det er på morgenen stjeler det ingen tid fra julehyggen med familien. En fin idee er jo også å ta med hele familien ut på tur, to fluer i en smekk! Skjønner dere hvor jeg vil? Se mulighetene og ikke problemer, sett fokus der fokus bør være i julen og senk skuldrene - i bunn og grunn så er vi bare helt utrolig heldige som har så mye god mat å kose oss med, og så mange fine mennesker rundt oss.

Hva er deres tanker omkring kostholdet i julen?

 

Smiiiiil Maren

Tradisjonen tro

Jeg elsker julen og jeg elsker tradisjoner. Vi har mange tradisjoner i min familie, både med lille julaften hvor hele slekta samles hjemme hos oss, julefrokosten hos min mormor første juledag, og selvfølgelig julaften. En av de tradisjonene jeg liker aller best er pinnekjøtt hos min tante og onkel like før jul. Jeg får så julestemning av denne kvelden, og den inneholder absolutt alt en julefest bør inneholde. Nydelig pinnekjøtt med tilbehør, fantastisk dessert og masse julekaker og julegodt. De nærmeste kjære er samlet, og vi koser oss sammen. Pakkeleken er selvfølgelig kvelden høydepunkt, og under "pakkestjelingen" går det villt for seg. Her kommer en knippe snapshots fra gårsdagen:Jeg blir helt sentimental i disse juletider, og med fare for å bli fryktelig klisje så må jeg også få si at jeg er ubeskrivelgi takknemlig. Det florerer med historier på nettet med mennesker som gruer seg til jul av ulike årsaker. Mange tenker ikke en gang over hvor ufattelig heldige de er som har noen å være sammen med, nydelig mat å spise, tak over hode, en familie som er glad i dem. Jeg har lest så mange av disse vonde hjerteskjærende historiene, og i år er jeg enda mer bevisst på og takknemlig for alt og alle jeg har i livet mitt. I dag har jeg faktisk fri fra jobb, og skal bruke hele dagen til hyggelige ting. På planen står baking av julekaker, en treningsøkt, bytur for siste småting til julaften og cafekos med gode venner.

Hva er deres plan for dagen?

 

Smiiiiil Maren

8-6-4-2

I går kjørte jeg en utrolig morsom benøkt, som jeg bare må dele med dere! Jeg er jo som dere vet ikke så fryktelig begeistret for bentrening, og jeg må derfor lure meg selv til å tro at det er gøy å trene ben. I går satt jeg derfor opp en tøff, men gøy økt, jeg kaller den 8-6-4-2. Det går ut på at jeg valgte meg fire ulike øvelser, som jeg kjørte 8 sett, 6 sett, 4 sett og 2 sett på. Mine øvelser var Knebøy, markløft, legextentions og strak mark. Jeg kjørte 8 sett på første øvelse, 6 sett på neste øvelse, 4 sett på tredje øvelse, og 2 sett på siste øvelse. Jeg holdt repetisjonsantallet til 6 repetisjoner på alle øvelsene. La meg skissere det opp litt mer oversiktelig for dere: 

Øvelser:

 • Knebøy
 • Markløft
 • Leg extentions
 • Strake markløft

 

Utførelse:

 • Knebøy 8 sett med 6 reps i hvert sett
 • Markløft 6 sett med 6 reps i hvert sett
 • Legextentions 4 sett med 6 reps i hvert sett
 • Strake markløft 2 sett med 6 reps i hvert sett

 

Jeg gjør meg ferdig med alle settene på en øvelse før jeg går videre, og jeg tar god pause mellom hvert sett. Denne økta tok litt tid, men den satt som ei kule, og jeg skalv som en nyfødt kalv på vei ut av gymmet. Hvilke øvelser du velger er helt opp til deg, jeg ønsket å få kjørt bena mine skikkelig, og valgte derfor kun benøvelser. Man kan gjerne kombinere inn en overkroppsøvelse for å la bena få hvile litt. Jeg liker å kjøre en og en muskelgruppe, og tømme helt - men det er ulikt hva folk foretrekker og hva de føler at kroppen responderer best på. Håper denne økten kunne være til inspirasjon.

 

Smiiiil Maren

Food Asylum

Jeg har en dårlig egenskap, og det er at jeg ikke har spesielt stor tro på at jeg kan få til store utfordringer. Det kan være relatert til ulike situasjoner, men så lenge det er prestasjonsrettet mister jeg all tro på at jeg kan, jeg blir jeg redd, og får litt prestasjonsangst. Ett av målene for 2014 må være å jobbe med prestasjonsangsten, og bygge opp en tro på at jeg faktisk kan. For det viser seg jo gang på gang at ting jeg i utgangspunktet ikke trodde jeg kunne klare, får jeg helt fint til! Er det flere som kjenner seg igjen? På onsdag var jeg ute å feiret nettop dette, at jeg beviste for meg selv at jeg mestret. Når jeg sto på begynnelsen av denne eksamenperioden og så på den enorme mengden pensum og alle eksamner/tester jeg skulle igjennom hadde jeg ikke spesielt stor tro på meg selv. Nå står jeg her etter endt eksamensperiode med en god følelse. De jeg har fått svar på har gått veldig bra, og de jeg fremdeles venter på kjenner jeg at jeg gjorde så godt jeg kunne, og er utrolig fornøyd med! DET er en fantastisk følese, og en grunn til å feire!! Sushi er det beste jeg vet, og feiringen ble selvfølgelig lagt til byens beste sushiresturant - Food Asylum. Vi bestillte flere ulike retter, og jeg har ikke ord for hvor bra maten var. Den må virkelig bare oppleves. 

 

Jeg har vært på Food Asylum flere ganger tidligere og jeg bestiller alltid retten: The Signature, denne gangen testet jeg litt ulike i tilegg, og nå har jeg fått flere favoritter. Så det ikke fristende ut? Dere som bor i Kristiansand bør absolutt teste ut denne, og for dere som bor i København så er Stick´n Sushi ganske likt. Det finnes jo gode sushiresturanter over hele landet. Dere må gjerne dele deres favoritt i kommentarfeltet.

Dette er ikke et sponsetinnlegg, det er bare et lite tips fra meg til dere, om hvor man kan kose seg med deilig mat i en hyggelig atmosfære. Sushi er perfekt mat nå i julen hvor det er mye fet mat og mye sukker, da er det perfekt å få inn et sunt og lett sushimåltid.

 

Smiiiiil Maren

 

Answers

God morgen. Jeg har plutselig endret totalt på min døgnrytme, og sover som en baby til langt på dag. I eksamensperioden stod jeg opp kl 05 hver neste morgen i flere uker, dette ble til slutt helt normalt for meg, og jeg hadde ingen problemer med det. Nå derimot, nå sover jeg gjerne til både 09 og 10. Veldig deilig, men uvant for en morgenfugel som meg. Gøy at det har kommet inn litt spørsmål fra dere, jeg lovet dere raskt svar, så her kommer de:

Langkjøring / intervaller? Langkjøring

Atkins sjokolade / vanlig skjokolade? Vanlig sjokolade synes jeg er best, men holder det til helgen. Tar gjerne en atkins eller to i løpet av uken.

Vin / øl? Vin

Styrketrening / jogging? Styrketrening

Smågodt / sunnifisert godteri? Sunnifisert til hverdags, og godteri i helgen

Yndlingsøkta: Overkropp eller ben? Overkropp

Chins / pullups? Pullups

Fest / hjemmekveld ? Hjemmekveld


Pølse i lompe / brød? Lompe

Tomat / agurk? Agurk

Sukrin / sukker ? Surkin

Kakemenn / pepperkaker ? Pepperkaker

Jul / påske ? Jul

Brune pinner / havreflarn ? Brune pinner - men vi har vanligvis ingen av disse. Pepperkaker, kromkaker, smørkaker, kokosmakroner og kakemenn er slagere hos oss.

Julebord / griullfest? Grillfest

Frappe / smoothie? Smoothie

Hvilken VGS gikk du på? Jeg gikk på vanlig almennlinje på katedralskolen her i Kristiansand

Favoritt sjokolade? Smash, kindersjokolade, Lion og kvikklunsj melkesjokolade (salt og søtt sammen - MAGISK)

Favoritt styrkeøvelse? Nedtrekk ( pull-ups )

 

 

Smiiiiil Maren

Hvem, Hva, Hvor

Jeg får så mye spørsmål dra dere hvor jeg trener, hvor jeg kjøper treningsklær, hvor jeg fikser vipper/bryn, hvor jeg handler mat, hvem jeg blir inspirert av, hvilke magasiner jeg leser osv, det blir også stilt mange spørsmål omrking mine favoritter blandt ulike ting. Jeg tenkte derfor jeg kunne legge ut en liten Hvem, Hva og Hvor.So here we go:

TRENINGSENTER: Jeg trener vanligvis på Solsiden PT senter midt i Kristiansand sentrum. Dette er et lite senter, med enormt mye kunnskap samlet på ett sted. Dyktige ansatte og et magisk miljø. 

VIPPER OG BRYN: NIMUE HUD sin salong ligger i festningsgata i Kristiansad fikser både vippene mine, bryn, negler og alt av hudpleie. Jeg har ikke nok positive og rosende ord i mitt vokabular til å dekke hvor bra disse jentene her. Anita og hanne på Nimue er så flinke, og jeg kunne ikke ønsket meg noen bedre. 

TRENINGSKLÆR: Jeg er stolt Casall-ambassadør og bruker derfor mye Casallklær, ellers har jeg en god del fra Better bodies fra min sponsor proteinfabrikken, og ellers kjøper jeg en god del Nike klær på vanlige sportsbutikker. 

FRISØR: Jeg går på A-salong i sørlandsparken til skjønne Kristin Louise.

RESTURANT: Food Asylium her i Kr.sand er uten tvil min favoritt.

CAFE: I kr.sand er det Hos naboen og drømmeplassen jeg liker best, i Oslo var jeg stamkunde på Waynes pilestredet, tullins og landromat.

MATBUTIKK: På søndager er det alltid Joker i skippergata, min pappa driver den, og han har sørget for at de har alle mine favoritter. Det er perfekt å kunne få tak i både speltlomper, alle mine favoritter innen meieriprodukter, ferske bær, frisk frukt / grønnsaker, cashewnøtter uten salt, atkinsbarer og andre litt sære sunne matvarer som jeg MÅ ha, og som andre litt mindre butikker ikke har. Ellers handler jeg ofte på Kiwi eller meny avdeling Grim hvis det er noe spesielt/sært som krever større utvalg.

TURLØYPER: Favoritten er uten tvil baneheia, tett etterfulgt av Ravnedalen, Odderøya og Jegersberg

TAKE AWAY: HT-sushi! 

KLESBUTIKKER: Høyer selvfølgelig, ellers Retro, Bik bok, H&M, Zara (oslo), Gina og Lulus

KOSTTILSKUDD: Bestiller jeg alltid hos proteinfabrikken.no

REISEMÅL: New York er og forblir min store favoritt, ellers elsker jeg den franske riviera

MAGASINER/BLADER: Shape up, Iform og Stella

NETTSIDER: Nyehter leser jeg alltid på VG, ellers finner jeg mye spennende fagstoff på AFPT sine nettsider. Titter også ofte innom iform, fitnessbloggen og andre treningsrelaterte sider for å holde meg oppdatert på hva som legges ut.

Dersom det er noen flere slike ting dere lurer på så fyr løs i kommentarfeltet. Eneste kriterie er at spørsmålet må begynne med: Hva er din favoritt (........). Altså et spørsmål som krever et kort og konsist svar, her snakker vi enkle fakta. Jeg fikk en morsom greie fra en leser en gang hvor hun formulerte spørsmålene slik: sommer / vinter, sjø / fjell, Ski / snowboard osv, slik at jeg måtte velge en av to alternativer. Slike spørsmål svarer jeg gjerne på. Dette er altså en mini spørrerunde. Dette er positivt for både meg og dere, fordi da kan dere få svarene med en gang, og slippe å vente  dagesvis, og det går super kjapt for meg å svare dere. Vinn-vinn situasjon! 

 

 

Smiiiiiil Maren 

 

 

That magic Christmas-feeling

God morgen hjerter

I dag våknet jeg opp med en magisk følelse inni meg, en følese av lykke - julelykke! Jeg har rett og slett skikkelig julestemning, og jeg aner ikke hvorfor. Det er verken snø ute eller noe annet som minner spesielt om jul, men julefølelsen er uansett på plass og det passer perfekt akkurat i dag. Jeg har nemlig tidenes jueldag planlagt. Jeg skal handle de siste julegavene, på julelunsj og ut å feire vel gjennomført eksamen og kose meg med noen jeg er glad i. I morgen skal jeg bake pepperkaker og få alle julekakene i boks. Jeg har både de tradisjonelle julekakene på planen og noen sunnifiserte versjoner. Alle oppskrifter deles selvfølgelig. Det blir ikke jul for meg uten de tradisjonelle julekakene, de får ingen tulle med!! Men det er spennende å prøve seg på noen sunnere varianter ved siden av - men de får aldri erstatte the real deal!


Planen i dag er å dra ned til sentrum når mørket sniker seg på og nyte det vakre synet av makrensgate pyntet i julelys og den store julegrana midt på torvet som gir en herlig julefølelse. Jeg skal også gjøre alt jeg kan for å få tak i en stor kakao med marshmellows. Jeg hører rykter om at Lauras her i Kristiansand har en fantastisk god en. Er det kanskje noen av dere som har smakt den? 
Jeg tenker også å få til til en liten styrkeøkt på overkropp, programmet for økten er nesten ferdig og det i seg selv gir stor motivasjon. I julen er jeg avhengi av å skrive ned økten min før jeg drar på trening, slik at jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre når jeg kommer dit. Hvis jeg kek gjør dette er det fare for at jeg blir vimsende rundt og økten blir svært lite effektiv. Jeg er en oversosial person, og hvis jeg ikke har en plan er det lett at jeg blir stående å skravle med kjente istede for å gjøre det jeg skal. Har jeg en plan derimot så er det på med skylappene og fullt fokus til økten er gjennomført. Jeg deler selvfølgelig økten med dere i kveld, med både øvelser, vekter, repetisjoner, og sett. Det er tydelig at dere likte å få full informasjon og da er det jo selvfølgelig at jeg skal fortsette med dette :)

Jeg ønsker dere en deilig onsdag.

 

Smiiiil Maren

Never skip Leg Day

Jeg må som oftest snakke hardt til meg selv for å få fjennomført benøktene mine. Ikke fordi jeg ikke liker det, eller synes det er kjedelig, nei det er rett og slett fordi det er så uutholdelig tungt og smetefullt. *ler* Smaitdig så er det akkurat det jeg liker med disse øktene, at de krever alt jeg har av energi - og litt til! I går stod det altså ben på planen, og etter stor etterspørsel fra dere skal jeg nå begynne å poste øktene mine igjen. Gårsdagens benøkt så slik ut:

 • Dype knebøy - 60 kg
 • Strake markløft - 55 kg
 • Front bøy - 30 kg 
 • Liggende lårcurl - 25 kg
 • Gobblet squat med kettlebells - tempo - 16 kg

 

Jeg terper fremdeles litt teknikk på frontbøyen min, og kjører derfor ikke den så tung. Ellers var dette en god økt, med solid kontakt. Jeg kjørte ett oppvarming sett med lette vekter, før jeg startet på hovedsettene. 6-8 repetisjoner, 2-3 sett. Bena mine skalv som aspeløv på vei ned igjen i garderoben - akkurat slik jeg liker det.

Tights og topp fra Casall

I dag blir det kun en kjapp økt på skuldre, og ellers bare avslappning hjemme før jobb igjen i ettermiddag. Jeg skal jobbe hver eneste dag frem til jul, julaften og dagene i romjulen - så det gjelder å hvile mellom slagene. Det merkes på kroppen at jeg gikk direkte fra en heftig ekamenperiode med lite søvn, rett inn i julejobbingen. Så i dag ignorerete jeg min indre klokke som ville ha meg opp kl 06, og lå i sengen helt til halv ti. Det gjorde godt for både kropp og hode. Jeg er vant til at ting går i ett, og dagene er hektiske, så når jeg skal slappe av og roe ned er det ikke like enkelt.

Håper alt står bra til med dere, hvordan ligger dere ann med julegavene og generelt julestemningen? 

Her i Kristisansand fortsetter regnet å øse ned, og med temperaturer opp mot 10 plussgrader er det sannelig ikke mye som minner om jul. "Heldigvis" blir det tidlig mørkt ute, og da koser vi oss inne med masse levende lys, julemusikk, julepynt  og pepperkakebaking  vekker det en liten julestemning i meg. 

 

Smiiiiiil Maren

Sirkeltrening

Borte bra, men hjemme best. Jeg har sovet som et lite barn i natt, så deilig å være tilbake i min egen seng. Nå sitter jeg på kjøkkenet, og nyter en stor kaffe latte og ser på nyhetene. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager denne typen kaffe hjemme oftere. Det er jo så enkelt, og ved hjelp av en enkel melkesteamer ( jeg har den manuelle) og litt lettmelk får du en deilig start på dagen. I dag tilsatte jeg et lite dryss av kanel og kardemomme, og plutselig ble det julekaffe. *små gleder*

Været her på sørlandet er virkelig ikke noe å snakke om i dag. Regnet øser ned og vinden blåser surt. Godt jeg bare kan holde meg innendørst og hygge meg. Dagens plan er en god treningsøkt, få unna et par julegaver før jeg skal på jobb på Høyer i kveld. Appropo trening så har jeg enda en sirkel på lur til dere, jeg har blitt då glad i sirkeltrening igjen, og synes det en effektiv, morsom og tidsbesparende treningsmetode. Spesielt bra er det også å kjøre den nå i juletider, både fordi det sparer tid og det kombinerer både styrke og kondisjonstrening fordi du dår opp pulsen. Denne sirkelen kjørte jeg her om dagen:

 • Knebøy til boks 
 • Pullups med strikk (evt negative)
 • Pushpress (skulderpress med stang, hvor du bøyer i knærne for å liksom ta sats før du presser stanga over hode) 
 • Step up på høy boks (uten vekter, men godt tempo)
 • Stående roing ( hantler eller stang) 

 Jeg kjørte 8 repetisjoner pr øvelser, fire runder, med ca 2 minutters pause mellom rundene. Denne sirkelen får kjørt gjennom hele kroppen, og jeg skal love deg at pulsen fyker opp. I forhold til hvor mye vekter du skal ta, så tenk at dette er ikke en treningsøkt som skal teste hvor sterk du er. I tilegg er tempo noe høyere, og med for tunge vekter da, kan det gå utover teknikken. Så jeg bruker å redusere litt på vektene når jeg kjører slike sirklewr kontra vanlig styrketrening. Prøv deg litt frem, og bruk litt tid før du starter til å finne rett vekt. Husk at øvelsene gjøres uten noen særlig pause mellom, og det blir mer slitsomt enn du tror! 

Sirkeltrening er altså flere øvelser satt sammen etter hverandre, uten pause. Når du er gjennom øvelsene tar du en 2-3 minutters paude, før du kjører på med ny runde. Jeg kjører vanligvis 8 repetisjoner, 4 runder. Håper dette var til inspirasjon for en sirkeltrening eller to i julen. Del gjerne din favoritt-sirkel-økt i kommentarfeltet

 

Smiiiiil Maren


Inspiration

Det er viktig å stoppe opp, og minne seg selv på hvor langt du faktisk har kommet, hvor mye du allerede har oppnådd og kjenne på hvor dyktig du er! Vi har lett for å bli så fokusert på å bli bedre, at vi kan glemme alt vi allerede har fått til, og hvor bra vi faktisk er! Så på vei mot ditt endelige mål, stopp opp, gi deg selv et klapp på skuldren, og minn deg selv på hvor langt du har kommet og bruk det som motivasjon for å jobbe videre. Smiiiiiil Maren

Home

Da satt jeg her igjen, på den fantastiske hotellfrokosten. I dag har jeg nok satt nye rekorder i forhold til konsumering av eggerøre, speilegg, røket laks, ristet brød og bacon. Hehe. Jeg har sittet på hotellfrokosten i snart 2 timer, og det er klart at man kan få kost seg med ganske mye godt på den tiden. Jeg fant ut at det var jo vel så hyggelig å sitte nede i frokostsalen å jobbe på mac´en, enn alene oppe på hotellrommet, så da ble det frokost kombinert med litt arbeid. I dag er det søndag, noe som betyr hjemreise. Jeg kan ikke fatte og begripe hvor denne helgen har blitt av. Hjelp så fort det har gått! Jeg er likevel utrolig glad for alt jeg har rukket på en liten helg. Dagen i går forsvant til koselige cafebesøk og etterlengtede oppdateringer fra oslofolket. Jeg har fått unna en solid dose med julegaveshopping, og sannelig har det ikke blitt tid til to treningsøkter med godjenta mi Kristine, på Elixia Bjørvika. Kvelden i går gikk med til enda mer sosialt, og jeg føler jeg har fått stumulert mitt enorme underskudd på sosialliv denne helgen. *smiler*

Det er litt trist at helgen er over, men samtidig teller jeg nå timene til jeg er hjemme igjen i Kristiansand. Jeg har nemlig en liten skapning der hjemme som er viktigere enn alt annet. For dere som følger meg på instagram vet at 9 desember skjedde det et lite mirakel i vår familie. Jeg ble tante til verdens vakreste lille skapning ( og der kom tårene igjen). Lille julie kom til verden og snudde opp ned på hele min tilværelse. Aldri i hele mitt liv har jeg følt på samme måte som ved første møte med mitt første tantebarn. Jeg er så uendelig glad i henne, og jeg kan fremdeles ikke snakke om henne uten å bli rørt til tårer. Hun er så liten, så skjør og så perfekt. Jeg har gledet meg så til å fortelle dere om Julie, hun opptar nemlig tankene mine konstant. Mine foreldre har blitt besteforeldre for første gang, jeg har blitt tante for første gang, og alt er bare så nytt, så spennende, og ubeskrivelig fint. Vi lever litt på en sky alle sammen for tiden. Det er utrolig hvilke følelser en slik liten skapning kan sette i gang. Julen i år blir helt spesiell, og jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye. 

Jeg har kost meg enormt denne helgen, men nå vil jeg bare hjem. Hjem til familien min <3

 

Smiiiiil Maren

 

God morgen

Jeg må si at dette hotellivet kan jeg bli vant til. Jeg har akkurat kost meg med tidnes hotellfrokost bestående av eggerøre, bacon, stekte grønnsaker, ferskt brød, frukt, alt du kan ønske deg av pålegg, egg i alle mulige varianter fra speilegg pg eggerøre til kokt egg og porsjert. Mmmm, som jeg elsker slike frokoster!


Dagen i går forsvart så alt for fort, men jeg fikk unna mye hyggelig. Jeg hadde en herlig date med skjønne Kristine, og sammen fikk vi gjennomført en deilig styrkeøkt, også denne lagt opp som en sirkel med følgende øvelser:

 • Thruster (frontbøy kombinert med skulderpress)
 • Dips
 • Pushups mellom to kettlebells
 • Opptrekk med kettlebells 

 

4 øvelser, 4 runder, 8-10 repetisjoner pr øvelse. Enkelt, effektivt og gøy! 


Som mange vet er jeg så heldig at jeg er ambassadør for merket CASALL, og i går var jeg ute på deres Showroom her i Oslo for å ta en titt på dem kommende kolleksjonen. Kjære vakre vene så mye bra vi har i vente dere!! Casall er revolusjonerende på kvalitet og det er først og frem det som skiller dem fra konkurrentene. Alle kan lage freshe designe, men få kan klare å kombinere det med bunnsolid kvalitet. Jeg har fått med meg mange godsaker hjem, og gleder meg til å få tatt skikkelig bilder av dem for å vise dere. Jeg skal også gjøre en liten greie på Gmax i kristiansand i løpet av januar i regi av Casall, dette kommer jeg tilbake til med flere deltajer. Men da håper jeg at dere som bor på sørlandet tar turen innom. Mer info kommer :) 


Nå er hotellfrokosten som sagt fortært, og jeg er klar for en ny dag i hovedstaden. Julegaveshopping og x-antall kaffedates står på planen. Jeg ignorerer det gråe regntunge været, og trasker ut med en stort smil om munnen. Fy søren så godt det er med juleferie!! 

 

Smiiiiil Maren

OSLO

Jeg startet denne fredagen tidlig, og er allerede på plass i Oslo. Fordelen ved å fly så tidlig er at jeg kunne nyte en fantastisk soloppgang fra flysetet. Kaffe og denne utsikten av overhode ingen feil start på helgen. Det hele toppet seg når jeg nå ankom Hotellet i Oslo og utsikten fra hotellrommet mitt er helt enorm. Jeg gleder meg allerde til å våkne her i morgen tidlig, og se utover havet. Jeg må le av meg selv, plutselig er alt fantastisk og magisk, livet smiler og jeg smiler som en idiot - konstant!!! Jeg hadde glemt hvor godt det føles å ha full kontroll på sin egen tid, jeg kan disponere den til akkurat hva jeg vil, og jeg må ikke lese på noe som helst, jeg må ikke pugge noe som helst og jeg trenger ikke ha dårlig samvittighet for å bare nyte livet. Nå skal jeg løpe avgårde for å treffe en god venn, mer fra denne frøkna senere. jeg skal blandt annet dele gårsdagens treningsøkt med dere. Det var en god gammeldags sirkeltrening, som jeg gleder meg til å vise dere. Nyt fredagen!

 

Smiiiil Maren

Maren-dag

Endelig er det over! Endelig er siste eksamen levert, og jeg kan puste lettet ut. Jeg får jo ikke resultatene før om noen uker, men magefølelsen er god, og jeg kan endelig senke skuldrene. Det første jeg gjorde etter eksamen i dag var å dra ut til verdens beste frisør, Kristin Louise. Jeg har fortalt dere om henne før, men nå har hun byttet salong og holder til på A-salong på sørlandsenteret. Det er så deilig å komme til kristin, hun kjenner meg og hun vet hva jeg vil ha. Jeg dumpet ned i stolen, med fett og slitt hår, digre poser under øynene og grå farge i ansiktet - vær så snill å fiks meg sa jeg. *ler* Gjett om Kristin fikset! Hun tok etterveksten , og gjorde håret mitt glansfullt igjen, klippet bort de slitte tuppene og lot meg drømme meg bort mens hun lot håret min gjennomgå flere deilige kurer. Det beste med kristin utenom at hun at hun er den dyktigste frisøren jeg kjenner, er hendene hennes - fy søren den dama kan massere. A-salong har jeg aldri vært på før, og etter dagens besøk skjønner jeg virkelig ikke hvorfor. Et hyggeligere sted skal man lete lenge etter. Du vet når du kommer inn i en salong, og får den gode følelsen? Den følelsen fikk jeg på A-salong i dag. Smilende, søte frisører, som svinset effektivt rundt men likevel holdt en hyggelig og fin tone med både kolleger og kunder. Utvalget av ulike shampo, balsam, kur, olje, og diverse andre produkter er helt enormt på A-salong. Jeg har bestillt shampo på nettet som er på vei hjem til meg, men jeg klarte likevell ikke å dy meg, jeg måtte la meg friste av litt godsaker fra den imponerende samlingen. Disse lukter helt magisk, og jeg gleder meg allerede til å dusje i morgen tidlig. *ler*

Etter frisøren dro jeg rett på trening, og det var helt magisk. Ja jeg er sliten etter flere uker med lange lesedager, søvnløse netter og et enormt skolefokus, men det var likevell krefter igjen til å gjennomføre en liten styrkeøkt. Denne økten gav meg den etterlengtede go´følelsen, som trening vanligvis alltid gir meg. Jeg har savnet den følelsen under denne stressende perioden, og jeg var redd den var borte. I dag fikk jeg smake på den deilige berusende følelsen av en god treningøkt , hvor kroppen responderer og muskulaturen skjelver i respons på belastningen. Det finnes ikke noe bedre!

Denne dagen har vært en skikkelig Maren-dag, for etter treningsløkten dro jeg direkte til Hanne på NIMUE for en liten vippefiks, og voksing/forming av bryn, og selvfølgelig for en liten jenteprat. Jeg koser meg så hos Hanne og Anita på Nimue, og jeg er så glad for at jeg har blitt kjent med disse. Jeg er egentlig ikke en jålejente, og de som kjenner meg vet at jeg som regel alltid loffer rundt i treningsklær. Men jeg liker at øyenbryn, hud, vipper og hår ser fresht ut, og jeg har valgt å prioritere å få dette fikset jevnlig. Hanne, Anita og frisør-kristin er mitt lille dreamteam og jeg er så takknemlig for at jeg har funnet tre superproffe, dyktige og ikke minst skjønne jenter. Jeg vet ikke om det er vanlig å ha et så godt forhold til frisøren og huspleieren sin, men jeg er hvertfall utrolig takknemlig og glad for mine super-jenter!

Nå skal kofferten pakkes, for i morgen tidlig flyr jeg inn til Oslo for en helg med MASSE kos. Denne helgen har jeg ventet lenge på, og gledet meg til. Jeg har booket meg inn på et deilig hotell, og oppgradert rommet mitt som en liten eksamensgave til meg selv. Denne helgen skal jeg nyte sammen med gode venner, masse sosialhygge, juleshopping, hotellfrokost, spa, enda mer shopping og et besøk hos fantastiske CASALL. Kamera og blogg er selvfølgelig med på tur! 

Smiiiiil Maren

1 dag igjen

Nå er det kun en dag igjen så er dette rottereset av en eksamenperiode over, 1 dag til med fullt fokus så skal jeg kaste pensumbøker ut av vinduet og flytte alt mitt fokus over på bloggen igjen. Hyggelig å høre at så mange av dere likte oppskriften jeg la ut. Jeg fikk til og med mail fra et par av dere som hadde laget dem, med vellykket resultat. Jeg skal nok klare å friste dere med enda flere oppskrifter mot jul, og jeg tar med meg tilbakemeldingen deres om at det er fint når inne hele innkjøpslisten er avhengi at man er stamkunde på helsekosten eller Iherb. I dag har jeg litt ekstra tid på morgenen og dermed ble frokosten litt mer delikat enn den vanlige havregrøten. Knekkebrød med eggerøre, røket laks, agurk, tomat og vårløk.Hvis alt går etter planen i dag så har jeg mulighet til å lure inn en liten styrkeøkt i kveld. Jeg krysser fingrene og satser alt for å få det til. Min kropp er overhode ikke vant til dette stillesittende eksamenslivet, og jeg føler kroppen begynner å demonstrere mot denne inaktiviteten. En dag igjen nå, så skal jeg vende tilbake til min normale aktive og spruddlende livsstil med matretter som har blitt tilberedt etter litt andre kriterier enn at det skal gå fort, og treningsøkter med fokus og struktur. *can´t wait*

Jeg tenker at det er mange med meg i samme situasjon, så vi får holde ut sammen og motivere hverandre frem mot juleferie! 

 

Smiiiiil Maren


Sunne knekkebrød

Jeg vet at mange av dere, meg selv inkludert spiser havregrøt til frokost. Havregrynsgrøt er magisk, men når man spiser det hver eneste dag, kan det faktisk være godt med en liten forandring. Så hva med å prøve disse sunne, enkle og smakfulle knekkebrøene? Min skjønner mamma bakte disse til meg for et par dager siden, og selv om hun lagde tredobbel porsjon er de nå spist opp. Jeg må bare le, hele familien er så hekta på disse knekkebrøene. Kan dere tenke dere noe bedre enn nysbakte hjemmelagde knekkebrød med brunost? 

Her er oppskriften til dere:

 • 2 dl sammalt hvete
 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 2 dl havrekli
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl kruskakli
 • 7 dl vann
 • 2 ts saltSlik gjør du:

 • Bland alle ingrediensene godt sammen og la blandingen "sette seg" i ca 1 time
 • Smør blandingen så gjevnt du kan utover et bakepapir på en stekeplate
 • Inn i ovnen på 185 grader i ca 40 minutter - slipp ut litt damp underveis
 • Hvis knekkebrøene ikke blir sprø og crispy, så setter du dem bare inn igjen på litt lavere varme og lar dem stå å "tørke" 
 • Jeg pleier å ta ut knekkebrødene ca halveis i steketiden for å rute dem opp. 
 • Avkjøl på rist, og nyt!

 

Denne oppskriften holder til to stekeplater. Jeg liker godt å rute opp knekkebrødene i litt store ruter, slik at du kan fylle dem med masse godt pålegg. Disse er perfekte som frokost, eller til å ta med på skole eller jobb som lunsj, de paser utmerket som tilbehør til diverse middager ( for eksempel til suppe, lapskaus, eller med laks, eggerøre og salat til) og selvfølgelig supre til kveldsmat. Med andre ord kan disse deilighetene snike seg inn til alle døgnets måltid. De inneholder godt med nærinstoffer og ikke minst fiber, noe som kan være smart for magen nå i disse juletider med mye fet og sukkerholdig mat. Vær smart, og lag opp noen porsjoner med knekkebrød før julestria virkelig setter inn. En annen fordle er at alle ingrediensene får du kjøpt på matbutikken, ingen helsekost eller Iherb nødvendig!

 

Smiiiiiil Maren

Overskudd

Jeg sitter her å smiler for meg selv. Jeg blir så fasinert av hvordan man kan manipulere overskudd og energi med mat. I går kveld lagde min skjønne mamma sine magiske knekkebrød. De er bare så ekstremt gode, og jeg forspiste meg så til de grader. Jeg er sikkert på jeg hadde 10-12 knekkebrød tilsammen. Fy søren så gode de er. Oppskriften kommer forresten til dere i kveld eller i morgen tidlig. *gled dere* Jeg lesset på med både brunost, gulost med sukkerfritt syltetøy, makrell i tomat og skinke. Jeg nærmest rullet i seng rundt midnatt. Når klokken ringte i dag morges våknet jeg med en god følelse i kroppen, og jeg fikk mistanker om at dagens treningsøkt ville bli god, det fikk jeg rett i! Gårsdagens energioverskudd i matveien gav virkelig utlslag på dagens treningsøkt, og det føltes som jeg fløy på tredemøllen. Det er sjeldent jeg får sånne enorme overskuddsøkter, men når de kommer er det virkelig helt ubeskrivelig godt. Jeg lar meg som sagt fasinere av hvor kul kroppen vår er, og hvor bra den responderer når man behandler den riktig med bra mat, nok mat, væske og hvile. Så dagens tips må være å utnytte den perioden vi går inn i nå med masse julemat og godsaker. Bruk overskuddsenergien til å få noen killer økter på gymmet. Glem den dårlige samvittigheten, det er bare tull og fører ingenting godt med seg. Spis og vær glad,m og utnytt energioverskuddet på trening.Ønsker dere alle en fin mandag og en strålende ukestart!

 

Smiiiiil Maren

Being the BEST

Dagens trening skulle være en rolig joggetur på tredemølla, slik ble det ikke. Jeg gikk på mølla og begynte å gå i godt tempo, sjekket instagram, blogger, nyheter, og mail mens jeg ruslet avgårde i et bedagelig tempo. Jeg skrudde opp tempo litt, slik at jeg gikk over i helt helt rolig jogg. Daff og slapp i kroppen sub-jogget jeg bortover mølla på 8,5 km/t. Jeg plugget inn musikken, og da endret alt seg! En ny sang hadde lurt seg inn på spillelisten min, og det var ikke hvilken som helst sang. Det er den villeste power-sangen jeg noensinne har hørt. Tempo føk opp i en rasende fart og jeg løp som en helt!! Teksten gikk rett i kroppen og jeg følte hver eneste ord!!! 

 

 

This is what it looks like - being the BEST - a cut above the rest!!  Kjære vene som jeg løp til disse ordene, jeg følte meg som verdens raskeste, beste, sterkeste og helt uovervinnelig. Jeg kjørte sangen på repeat 5 ganger, og løp til det ikke var mer krutt igjen i beina og svetten silte. Ååååååår for et RUSH!! 

Har dere noen slike power-låter som får deg i beast-mode? Del mer enn gjerne i kommentarfeltet!

 

Smiiiiil Maren

Here we go again

Da bretter jeg opp ermene, og setter inn siste gir inn mot avsluttende eksamen og juleferie! Kun 6  små dager så er det hele over. 6 dager til juleferie, familie, venner, julekos, baking, fyr i peisen, kvalitetstid, hyttetur, tente lys, juleverksted, gløgg og julekaker, god mat og drikke, snø, langrenn, aketur, snowboard,  vintersport på tv, julaften, romjulen, nyttårsfeiring og så uendelig mye mer kos. *lykkesukk*. Nei nå er det bare å finne frem ekstralageret med energi og fullføre med stil! 


Ha en super dag dere, endelig er det fredag og helg. Nyt den!

 

Smiiiiil Maren

Dagens ryggøkt

Nå er det lenge siden jeg har delt treningsøktene mine med dere, så nå er det på tide med en treningsoppdatering. I dag hadde jeg en heftig ryggøkt for å feire eksamen. Ja jeg er en treningsfreak som feirer med trening etter eksamen. *ler* Nå skal det sies at jeg feirer med både godt på tallerkene og noe godt i glasset nå i kveld også! Dagens økt var som sagt med fokus på rygg, da dette er min favoritt muskelgruppe. Jeg elsker å trene rygg, og økten i dag var virkelig en av de beste på lenge.

Jeg kjørte følgende øvelser:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Markløft
 • Latsdrag i kabel 
 • Facepull 

 

Jeg fikk filmet noen små klipp underveis i økten, og har satt det sammen til en minifilm som ligger ute på min instagram. Ta gjerne en titt. Jeg filmer gjerne flere øvelser til dere, men da må kamera være med. Kvaliteten på iphonefilming gjør seg ikke så godt desverre.  

Bildene er tatt for et par uker siden. Alle klær fra Casall

Det føltes helt utrolig godt å løfte vekter igjen, og jeg følte for første gang på veldig lenge at den enorme treningsgleden jeg vanligvis alltid har, men har manglet litt i eksamensperiden var tilbake for fullt! Etter økten koste jeg meg på cafe, etterfulgt av en liten shoppingrunde. En perfekt avslutning på en vellykket dag. Nå er det kun en eneste eksamen igjen, så skal jeg vie all min tid til familie, venner, trening, jobb og blogg. Jeg gleder meg så til å være fullt og helt meg selv igjen! *smiler*

Nå skal jeg legge beina på bordet og bare nyte en kveld totalt fri. Jeg håper alt er bra med dere, og at dere ikke blåser bort. Det er det nemlig like før vi gjør her nede i sør. Stormen raser utenfor og jeg er utorlig takknemlig for at jeg kan være innendørs og bare kose meg i kveld. 

 

Smiiiiiiil Maren

Let´s do this!

Den følelsen jeg sitter med akkurat nå er litt vanskelig å beskrive. Jeg har akkurat fullført anatomi/fysiologi/mikrobiologi eksamen, jeg jeg kan nesten ikke tro at det er over. Det føles så latterlig bra og tomt på en gang *ler*. Dagen i dag skal bare nytes fullt ut, før oppkjøringen til den aller siste eksamenen starter i morgen. Tenk det, juelferien er i sikte - jeg ser lyset i enden av tunellen. Hurra! Stormen herjer på sørlandet, og været er helt vilt. Det passer meg i grunn helt perfekt, for nå skal jeg ligge på sofaen og se på et maraton av serier med verdens beste samvittighet. Jeg erklærer denne dagen for fridag fra alt av lesing og pensum. Kun kos og hygge, men først, først skal jeg ha en KILLER styrkeøkt. Kroppen lengter etter en god økt, og det kribbler i hele kroppen bare ved tanken på å løfte vekter igjen. Aiaiaiai!! Ha en sporty dag dere, så skal det løftes her! *beast-mode-on*

 

Smiiiiiil Maren

Vintermorgen

I dag stod jeg opp tidlig, veldig tidlig. Jeg trengte noen timer alene, uten noen forstyrrelser. Jeg trengte å sortere tanker, organisere og strukturere kaoset. Det er vel ingen hemmelighet at jeg har litt mange baller i luften på veldig mange ulike arenaer. jeg elsker å ha det slik, men det krever at jeg noen ganger setter av litt tid til å organisere det hele slik at kabalen går opp og alt som skal gjøres blir gjort. I dag startet jeg altså dagen med penn og papir, jeg fikk ned alt jeg må få unna i tiden fremover på papiret. Det er så mye enklere å forholde seg til noe skriftlig og konkret. Etterpå skiftet jeg til ullundertøy og løpeklær, knyttet på meg joggeskoene og ruslet ut i vintermørket. Jeg gikk ut akkurat i brytningspunktet mellom nattens mørke og dagslyset. Det å få oppleve naturen i det magiske lyset som oppstår akkurat på det tidspunktet var virkelig helt magisk. Når mørket var forsvunnet og dagslyset glittret med sitt nærvær la jeg på tur innover i skogen. Jeg er faktisk helt utorlig mørkredd, så jeg turte ikke dra inn på stiene før mørket var helt borte. Jeg fikk en god halvtime inne i skogen før jeg vendte nesa hjemover igjen. Det ble ikke den lengste turen, men akkurat nok til å gi meg det overskuddet og de endorfinene jeg trengte for en lang dag med pensumlesing. Vel hjemme måtte jeg ha en liten turn-runde på gårdsplassen for å bruke opp litt av endorfinene *ler*. Det er mange mange år siden jeg sluttet å turne aktivt, men gamle kunster sitter fremdeles igjen. Det er så viktig for meg å hoppe, sprette og leke litt i hverdagen. Venner og familie ler alltid litt av meg fordi jeg mener at det ikke er en fullkommen dag før jeg har stått litt opp-ned. Hehe. Nå venter pensumbøkene, jeg skal faktisk bare koselese litt i dag. Eksamen er i morgen, og mitt hode funker slik at jeg ikke kan lære meg noe nytt siste dagen. I dag skal jeg kun repetere, sjekke over at ting sitter, tegne litt og prøve å holde nervene under kontroll. Nå får det gå som det går, jeg har gjort så godt jeg kan, og ingen kan da forvente mer enn det :) 

Nyt onsdagen kjære dere!

 

Smiiiil Maren

FAIL

Har du noen gang hatt en slik dag hvor ingenting fungerer? Vel i dag er min dag. Jeg kom inn på trening, og kjente allerede på første repetisjonen av dette går ikke, jeg tvang meg gjennom første sett, og håpte det skulle bli bedre - det ble det ikke. Ingenting fungerte overhode, kroppen kjentes blytung, hodet verket og jeg hadde mest lyst å begynne å grine. Det var rett og slett ikke noe ekstra energi igjen i dag til en treningsøkt. Det er rart med det, men selv om jeg kun sitter stille på rumpa å leser om dagen , så krever det mye energi å konsentrere seg i så mange timer. 

Nå ligger jeg på sofaen hos mamma og pappa, sushi er bestillt og joggebuksa er på. Nå skal jeg koble helt ut i noen timer, og bare slappe av. Jeg skal ærlig inrømme at jeg forlater ikke en treningsøkt før den i det hele tatt har startet med et smil om munnen, jeg blir rett og slett litt skuffet over meg selv på slike dager. Samtidig så har jeg kunnskap og erfaring nok til å vite at det overhode ikke er noe vits å presse gjennom en økt på slike dager. 

Er det noen som kjenner seg igjen?

Siste sjanse

Mange av dere fikk med dere black friday hos proteinfabrikken, nå er det altså slik at PF er i det generøse hjørnet og kjører på med tilbud ut denne mandagen. Det betyr at i dag er siste sjanse til å sikre dere tilbudene. Jeg la selv inn en solid bestilling på fredag, etter jeg postet innlegget til dere så kom jeg på at det var jo enormt smart å benytte meg av pakketilbudene på sukrilett sukkererstatning og sukrilett melis til julebagsten. Jeg har noen smarte sunnifiserte julegodter på lur til dere, og jeg kan allerede nå tipse dere om at det er lurt å ha sukrilett og sukrilett melis på lur til disse. 


Ellers sitter jeg på lesesalen i hele dag, siste innspurt på nest siste eksamen nå. Heldigvis sitter jeg ikke alene, og vi klarer å ha det litt gøy mellom all puggingen. Nå er det ikke lenge til jeg er helt ferdig med alt av eksamensstyr og skal slutte å lesse dere ned med eksamensklaging. I dag har jeg lekt foreleser, og forsøkt å gjøre anatomi forståelig for gruppen. Vet ikke akkurat jeg lyktes i det prosjektet *ler*Ha en super mandag dere, mer fra denne kanten senere!

 

Smiiiiil Maren

 

Bungypump

Sponset produkt

I går hadde jeg en morsom og anderledes kondisjonsøkt. Jeg testet nemlig ut Bungypump staven på min morgentur. Bungypump er en treningstav med 20 cm innebygd demping, med 4, 6 eller 10 kg motstand. Belastningen kan tilpasses alle personer uansett fysisk nivå fordi man selv kan kan velge hvor mye stavene skal trykkes ned. Jeg synes dette var en utrolig gøy måte å trene kondisjon på, og det gjorde økten min enda mer effektiv fordi jeg kobler inn overkroppen også, og ikke kun bena. Jeg kjente også at core aktiveres i mye større grad, og holdningen blir automatisk mye bedre. Jeg startet med å gå med stavene, dette funket helt supert. Jeg presset dem godt ned, og fikk dermed optimal motstand noe som kjentes godt i armene.Jeg prøvde også å jogge med dem og det var helt optimalt for meg. Jeg fikk tidenes bounce-effekt i frasparket og føk avgårde. Jeg må smile litt når jeg tenker tilbake på turen min i dag morges, det føltes virkelig som jeg fløy avgårde. Med god musikk på ørene ble det rene festen å trippe rundt med bungypump. Økt effekt og en mye morsommere treningsøkt. kan det bli bedre? 

Stavene kan brukes til utrolig mye mer enn å gå / jogge, jeg anbefaler dere å titte innom nettsidene til Bungypump for å sjekke ut alle de effektive øvelsene man kan bruke disse stavene til. Jeg gleder meg til å utforske enda mer, og prøve ut ulike øvelser. Jeg vil selvfølgelig dele mine favorittøvelser med dere. I ettermiddag skal min kjære mor ut å teste stavene på en powerwalk. Det er viktig for meg å teste dem på ulike personer med ulik alder, og fysisk form slik at jeg kan gi dere en best mulig evaluering av stavenes funksjon. Jeg gleder meg til å høre hennes tilbakemelding, som jeg selvfølgelig skal dele med dere.  

Til slutt en liten treat: Alle mine lesere får 10% rabatt på stavene dersom de bestilles innen de neste 10 dagene. Perfekt julegave enten til deg selv, eller noen du ønsker å gi en sporty start på det nye året! Bruk koden FITLIVING , så vil rabatten trekkes fra. 

 

Smiiiiil Maren