hits

desember 2014

Årets siste dag

God morgen dere. Håper dere har sovet godt, og har fått en fin start på denne onsdagen. Årets siste dag. Jeg har en rolig morgen med film på tv, kaffe i koppen og en stor skål med havregrøt. I går hadde jeg en alenekveld her hjemme i leiligheten, og det var faktisk litt deilig. Det har vært mye familie, og andre sosiale ting i julen, og selv om det er utrolig koselig så er det faktisk litt godt å ha litt tid alene også. Jeg så ferdig hele sessong 3 av Suits,, og lagde masse god sancks - kun til meg selv. Hvem har sagt at man må ha gjester for å kose seg? 

Jeg har brukt en halv boks mager kesam, og blandet med en halv pose Holiday dipp. Så kuttet jeg opp gulerot og agurk. Jeg bruker ofte også stangseleri, brokkoli og gjerne blomkål. Jeg spise en eller annen type frukt hver eneste kveld når jeg er hjemme, uten unntak faktisk. Det er det beste jeg vet å kutte opp masse frukt, krype opp i sofaen og se noe koselig på tv. Alle som kjenner meg, og som har vært på besøk her vet at jeg absolutt alltid, til enhver tid har masse frukt i kjøleskapet. I går ble det mango, og honningmelon. Jeg hadde også et lite fat med sharonfrukt, kiwi og bringebær. Jeg tror jeg har spist sharon hver eneste dag siden de kom i buikk i oktober. Det er uten tvil den aller beste frukten jeg kan tenke meg. Tett etterfulgt av melon, mango og kiwi. 

Så enkelt og greit kan det altså gjøres. Det vanskeligste med dette er å komme på at man vil lage det, handle det inn og gidde å kutte det opp. La oss se på det, hvor stress er det egentlig å kutte opp litt frukt? Det tar kanskje maks 5 minutter, og jeg tørr påstå at tanken på å kutte opp og fikse i stand er mer stress enn å faktisk gjøre det. Sett på en sang du liker, og kutt opp mens du hører på den. Når sangen er over, er du sannsynligvis ferdig også. 

Jeg gleder meg til å komme med flere slike innlegg til dere utover i januar. Det er jo ikke til å stikke under en stol at det vil bli mer fokus på lette måltider, sunnere snacks, og tips / råd til en sunnere og mer aktiv livsstil som vil stå i fokus når vi går inn i det nye året. Dette er min hverdagsmat, og jeg elsker denne livsstilen. Det beste av alt er at jeg er så heldig at jeg har denne bloggen, hvor jeg kan få lov å dele min lidenskap med dere. Tusen tusen takk for at dere er her, og tusen takk for alle spor dere legger igjen. Dette året har vært intet annet enn magisk for denne bloggen. Sammen med dere, og på grunn av dere, har den vokst og blitt til det den er i dag. Denne bloggen er min hobby og jeg koser meg så vanvittig når jeg jobber med den. I løpet av 2014 endret bloggen seg fra å være kun en fritidssyssel til å bli jobben min. Det har jeg dere å takke for, det er fordi dere er her at jeg får lov å drive med dette hver eneste dag. Så tusen tusen takk. Jeg gleder meg til et nytt år med dere lesere, et år fyllt med masse energi, masse inspirasjon, en hel haug av motivasjon, treningstips, kostholdsråd, oppskrifter, reiser, trening,  og masse nye utfordringer.

Tusen takk til hver og en av dere. Jeg gleder meg til å møte 2015 sammen med dere.  

 

Smiiiiil Maren


Morgentur

Slik ser det ut utenfor leiligehten min i dag. Er det ikke vakkert? Det ligner ikke veldig mye på en typisk 30. desember akkurat. Solen stråler over Kristiansand, og gradestokken viser 4 plussgrader. Jeg nyter fridagene med late morgener, og kom meg ikke ut døren før nærmere kl 12 i dag. Jeg fikk en herlig tur på en drøy halvtime i nydelig solskinn. Jeg er så glad for at jeg valgte å ta med meg kamera, slik at jeg kunne dele dette med dere. 

Nå skal jeg straks avgårde til en lunsjavtale i byen, og fikse et par småting til feiringen i morgen. Vi blir 12 stykker til middag, og jeg gleder meg så utrolig mye. Tapas står på menyen, og alle lager 2-3 retter hver. Da kan dere tenke dere hvor mye godt det vil være på det tapasbordet. Jeg får helt vann i munnen bare av tanken. Nå må jeg komme meg avgårde her, jeg er visst allerede litt sent ute. Jeg ønsker dere en nydelig dag. Håper dagen blir spesielt fint for hver og en av dere.

 

Smiiiiil Maren


Freshness

Jeg er nok ikke alene om å føle for å putte litt friske smaker, og lettere måltider inn i kostholdet i disse dager. Julen nærmer seg slutten, og vi er nok mange som er litt lei av all den fete julematen. Det er nesten litt rart, jeg gledet meg så lenge til ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt, salt lammelår og alle de andre deilige julerettene, men nå kunne jeg virkelig ikke tenkt meg å spise en ribbemiddag om jeg så hadde fått betalt for det. Hehe. Det er vel sånn det skal være når julen går mot slutten, jeg tenker at det betyr at jeg har fått fyllt min kvote julekos. Tilbake til dagens innlegg. Jeg hadde lyst å dele noen inspirasjonsbilder som hvertfall får meg til å få lyst å lage meg en frisk smoothie, eller sunn juice. Bare se på de fantastiske fargene. Fristende ikke sant? 

 

Smiiiiil Maren


Dagens dobbel

Du vet du har ferie, og litt for mye fritid når man uten problemer får tid til to treningsøkter på en dag. Jeg hadde nemlig en fin liten cardiorunde på 45 minutter i dag morges, og jeg hadde ikke mer enn kommet ut av dusjen før det tikket inn en melding fra en veninne som lurte på om jeg ville være med på en styrkeøkt på ettermiddagen. Jeg sier sjeldent nei til en treningsdate, og takket lett ja til det. Jeg fikk i oppgave å sette opp økten.

Jeg durer videre med fullkroppsøktene mine jeg, og i dag ble økten seende slik ut: 

 • Dype knebøy (lettere vekter, fokus på teknikk) 
 • Box jumps 
 • Strakmark
 • Pullups 
 • Facepull
 • Brystpress
 • Skulderpress

 

Det er virkelig noe helt annet å trene sammen med noen. Spesielt nå i julen har jeg synes det har vært utrolig positivt. Det er godt å ha noen som kan både sjekke teknikk, spotte i tunge øvelser og pushe deg det lille ekstra. Det er så forskjellig hva folk synes om det å ha en treningspartner. Jeg kan forstå begge parter. Jeg har alltid likt å trene alene, og gå helt inn i min egen boble, men de gangene jeg trener sammen med noen så ser jeg jo virkelig verdien av det også. Hva mener dere? 


De siste øktene, og spesielt når jeg trener knebøy så har jeg brukt fivefingers, eller tæse-sko (haha) som jeg kaller dem. Jeg ler fremdeles av disse skoene, de ser jo helt merkelige ut, men de er bare så ubeskrivelig gode på baseøvelser. Jeg ser jo at mange bruker dem, og vandrer til og med rundt på dem ute på gata. Det kan jeg garantere at jeg aldri noensinne kommer til å gjøre, men på baseøvelsene har de blitt en fast følgesvenn. 

 

Smiiiiil Maren


Oh snap!

Jeg fikk et spørsmål om jeg ikke kunne dele noen av mine snapchat bilder med dere. På min snap har jeg kun personer jeg kjenner godt, og legger ikke til folk jeg ikke kjenner. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan dele noen av mine snap-moments med dere. Så her får dere noen av mine snaps lately. Jeg bruker aldri mobilbilder på bloggen, men jeg tenkte at det kanskje var litt gøy å se noen bilder som er tatt  spontant og i farta, og som egentlig ikke er meningen at noen andre enn de som mottar bildet skal se. Min snapchat inneholder mange fine øyeblikk, mat, kos, trening, osv. Håper dere liker mine små snapcollager:
Jeg kjenner virkelig på feriefølelsen i disse romjulsdagene. Jeg sover så lenge jeg vil, ingen alarmklokke, ingenting som gjøres. Dagene fylles med spontane avtaler og jeg har gjort ting som å se film midt på dagen, sove middagslur, drikke vin til lunsj, gå tur ute i snøvær midt på natten med hyggelig selskap, lagt meg super sent, og spist frokost i senga. Alt dette gir meg en helt utrolig deilig følelse av å ha fri, og bare nyte det. Alt eksamenstress og hodebry er borte, og jeg har det rett og slett bare utrolig bra. I dag kommer familien hjem fra fjellet, og sannelig får vi ikke lurt inn enda litt mer familiekos før det nye året starter. Jeg må le av meg selv, to dager uten familie og jeg savner dem allerede. 

Nå skal jeg nyte en god time til i sofaen, med Suits sessong 3, frokost og kaffe. Aaaah, dette ferielivet kunne jeg lett blitt vant til. Heldigvis er det enda en hel uke igjen før pliktene kaller, og jeg skal ut i praksis med sykepleien. Inntil da skal ferien nytes fullt ut.  Jeg håper dere koser dere i romjulen, og gleder dere til nyttårs. 

Hva er deres planer for selge nyttårsaften? 

 

Smiiiiiil Maren


Helkropp styrkeøkt

God morgen dere. Jeg har akkurat rullet ut av sengen, og karret meg ut på sofaen. Jeg er nemlig så stiv og støl i kroppen at jeg har problemer med å bevege meg normalt. Det er virkelig fasinerende hvor ferskvare trening er. Jeg hadde noen dager treningsfri, før jeg kjørte to harde styrkeøkter nå de siste dagene. Hjelpes så støl jeg ble. Den første økten var en helkroppsøkt som jeg delte med dere for et par dager siden. I går var det igjen fullkropp på planen, og økten så slik ut: 

 • Hipthrust 
 • Lår curl 
 • Leg extensions 
 • Pullups 
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing
 • Brystpress 
 • Triceps / biceps 

 Jeg fant ut at det ikke fungerte å følge noen treningsplan nå i julen, og helt ærlig så hadde jeg ikke lyst heller. Som nevnt tidligere, så trener jeg når jeg har lyst, og hvis noen flere vil trene så slenger jeg meg på. Jeg ønsker ikke å tenke at jeg må presse inn 4 økter på en uke nå i ferien. Det er også grunnen til at jeg kjører fullkropps-økter når jeg førtst trener styrke, slik at jeg får gått gjennom hele kroppen. Øken i går var altså øvelsene over, i den rekkefølgen. Vi kjørte 6-8 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. 

I dag skal jeg kose meg med å dille litt rundt her i leiligheten med de nye interiør tingene jeg fikk til jul. Jeg har bestemt meg for å bli i byen i romjulen, og ikke dra opp på fjellet med familien. Alle jentene mine er hjemme, og jeg har lyst å prioritere dem. Jeg har bodd hjemme hos familien hele julen, og vært sammen med dem døgnet rundt, så da føles det greit at de reiser opp på hytta uten meg. Nå blir det altså romjul i byen for min del, med masse turer ute i naturen, cafekos, trening, ut å spise, filmkvelder og hygge med venner. Familie er super viktig for meg, men det er virkelig venner også. Hytta på fjellet står der, og jeg har alltid mulighet til å reise opp der. En annen årsak er at det er godt over 20 minusgrader der oppe nå, og det betyr at de lange skiturene utgår. Det trekker kraftig ned for min del. Jeg elsker å gå på langrenn, og det er hovedårsaken til at jeg drar på fjellet. Hytta er heldigvis kun 2,5 timer kjøring unna, og jeg gleder meg til mange helger der oppe utover i sessongen. 

Hva gjør du nå i romjulen? Er du på fjellet eller er det flere som meg, som har blitt hjemme?


 

Smiiiiil Maren

Reebok

I samarbeid med 3t-Shop

Lille julaften kom det en spennende pakke fra 3t-shop i posten. Pakken inneholdt noen freshe klær fra Reebok. Jeg har faktisk ingen klær fra reebok fra før, men har sett så mye fint fra Reebok og hatt den på ønskelisten lenge. Gleden var derfor stor da denne herligheten dumpet ned i postkassen. I går testet jeg ut klærne både med en liten yoga session hjemme på kjøkkenet hos familien, og dagen før ble de også  testet på en styrkeøkt på solsiden. Tightsen sitter så godt på, den er høy på livet, og strammer ikke i livet. Den sitter likevel godt på, og sklir ikke ned. I følge min venninne var den heller ikke gjennomsiktig i en dyp knebøy. Hehe, viktig å teste! Singletten liker jeg så godt da den er litt lenger både bak og forann, samtidig som den er smal og feminin. Jeg synes fargekombinasjonen er så utrolig kul. Hva synes dere?

Nå i romjulen har 3t-shop VIP-salg, og ved å bruke koden: VIPSALG, så får du 30% på absolutt ALT i nettbutikken! Salget varer frem kun til 28/12, så her må man være raskt ute!

Den lilla genseren er i et super tynt og lett stoff som føles så mykt og behagelig mot kroppen. Det er perfekt å bruke genseren i starten av styrkeøkten frem til man blir ordentlig varm. Den er så tynn og lett og gjør at man kan bevege seg helt fritt. Jeg har sagt det før, men jeg må bare nevnte det igjen - den fargen her dere, den er så nydelig. Fargen kommer godt frem på bildene, men den er faktisk enda nydeligere i virkeligheten. Jeg har ikke så mye lilla fra før, og derfor er det ekstra gøy med noe nytt. 

Jeg får litt lyst å dra på trening bare av å se på disse klærne. Det ligger faktisk en god del motivasjon i nye fargerike treningsklær. Sjekk ut VIP salget, kanskje du finner noen favoritter. Bare husk at salget kun varer ut i morgen 28/12, så er må man være raskt ute for å få 30% på hele nettbutikken. Koden er: VIPSALG. 

Ha en nydelig dag, og husk at det fremdeles er jul og fullstendig lov å bare slappe helt av hvis det er det du har mest lyst til. Jeg trener utelukkende på lyst nå i romjulen, og aldri fordi jeg føler jeg må. Treningen har blitt en sosial ting nå i julen, da mange venninner og kompiser er hjemme i kr.sand og ønsker å trene sammen. To fluer i en smekk, sosial hygge og trening! Kanskje det skal være dagens tips, inviter en person med på en tur ute, eller en tur på trening istede for å sette seg ned på cafe. Eller ta turen først, og nyt en god kaffe sammen etterpå. Uansett, lov meg at dere koser dere, nå nærmer julen seg slutten og det er et helt år til neste gang! 

 

Smiiiiil MarenTradisjonen tro

Tradisjonen tro var hele familien samlet til julefrokost 1.juledag. Denne frokosten gleder vi oss nesten mer til enn selve julaften. Det er så mye mat at det nesten ikke er plass på det digre langbordet, og det beste av alt er at mye av det er hjemmelaget. På 1.juledag frokosten er det noen faste retter som alltid må være på plass. Mormors karbonader og stekt løk, pappas salte lammelår og kålrabi, min onkel sin julesild, mormos hjemmebagte rundstykker, roastbiff, aspic, masse ulike varianter av spekemat, røkt laks, eggerøre, potetsalat, rekesalat, mormors hjemmelagde jordbærsyltetøy, en haug av ulike oster og diverse syltetøy til, sylte, og flere ulike varianter av brød, kjeks, rundstykker og knekkebrød. For en fest! 

Jeg føler det kun handler om mat her nå, men nå skal vi da altså spise igjen her. *ler*. Jeg er på plass hjemme hos familien, jeg kom meg liksom aldri hjem igien til min egen leilighet etter julaften, og sov like så greit over her i natt også. Min storebror, svigerinne, lille vakre niese og mormor er på vei hit i skrivende stund. Jul handler om familie, og de aller fleste måltidene spises sammen nå i julen. I dag er det joggebukse, og en litt slappere stil her i heimen, og det synes jeg er så godt. Planen for dagen er en liten treningsøkt, før det braker løs med bursdagsfeiring og fest med alle jentene i kveld. 

 

Smiiiiil Maren


Juletrim

Før jul avtale Nathalie og meg at vi skulle ha en treningsøkt sammen 1.juledag. Jeg tenkte at det nok kunne være en god ide etter all julematen. Jeg hadde ikke veldig lyst å dra på trening i dag, men en avtale er en avtale, og jeg vet jo at man aldri angrer på fysisk aktivitet. Jeg pakket meg inn i varme klær, og gikk ned til Solsiden. Jeg hadde som sagt ikke forventet en kanon økt i dag, med så lite treningslyst, men der tok jeg feil. All julematen gav et kanon trykk i kroppen, og vekter jeg før har slitt med gikk lett som bare det. Både Nathalie og meg ble overrasket over egen styrke i dag. det er så gøy med slike økter! Det ble en lang økt, og i dag føltes det bare som om energien aldri tok slutt. 

Dagens økt: 

 • Markløft 
 • Skulderpress 
 • Nedtrekk 
 • Sittende roing 
 • Pullups 
 • Flies i kabel 
 • Pushups 
 • Triceps / biceps

 


Det er virkelig fasinerende å se sammenhengen mellom økt matinntak, og økt energi på trening. Dette bygger opp under alt det jeg har mast om her på bloggen i det siste. Vi må virkelig ikke være redd for litt ekstra mat i julen, det gir et herlig overskudd, og økt energi. Kos deg med julematen, også forsøker du å få inn en eller annen form for aktivtet, så skal du få kjenne på den positive effekten av det økte matinntaket. Det trenger nødvendigvis ikke være en økt på gymmet, ta deg en skitur, en joggetur, dra ut å på aketur med familien eller kjør en sirkeløkt med egenvektsøvelser hjemme i stuen. 

Nå skal det visst spises igjen her. Vi snakkes! 

 

Smiiiiil Maren


Min julaften

God morgen dere. Jeg håper alle hadde en fin feiring i går, og sitter igjen med masse gode opplevelser og øyeblikk fra julaften. Jeg kjenner at julaften for meg har endret seg veldig. Nå setter jeg like stor pris på maten, god drikke og hyggelig samvær med familie og folk man er glad i, som på pakkene. Det er ikke pakkene som er høydepunktet lenger. I år hadde vi ingen barn med oss på julaften, og det er klart at da blir det litt anderledes. Vi hadde en helt utrolig hyggelig kveld, med nydelig juletorsk og riskrem til dessert. Champange når vi kom, rødvin til fisken, og dessert vin. Perfekte smaker kombinert. Jeg har ikke ord for å beskrive juletorske og tilbehøret, det smeltet i munnen. Så godt var det, at jeg ikke tenkte på å ta bilde en gang. Jeg har litt bilder fra i går, men jeg la tidlig bort både kamera og telefon. 

Det er ikke ofte jeg viser meg i noe annet enn treningsklær her på bloggen, og selv om jeg trives aller best i treningsklær, så liker jeg godt å kle meg opp litt også. I går gikk jeg i en svart langermet kjole fra Michael Kors. Under treet i år fant jeg masse lekkert interiør til leiligheten. Blandt annet en lysestake fra By lassen som har stått på ønskelisten i en evighet, samt en super lekker bolle i samme serien. Ellers var det litt annet til leiligheten,  lekre såper til badet, gode kremer, og sist men ikke minst gavekort på Apple. Nå skal frøkna ha seg ny Iphone. En fantastisk kveld på alle måter, og jeg sitter igjen med et stort smil om munnen. Nå er det kun et par timer til huset hjemme hos mine foreldre fylles opp, vi blir rundt 20 gjester til sen julefrokost. Salt lammelår, hjemmelagde karbonader, fersk brød, hjemmebagte rundstykker, roastbiff, julesild, masse ulike oster, og alt du kan tenke deg av pålegg settes snart klar på bordet. Jeg gleder meg. Enn så mett jeg var i går, så er jeg utrolig nok klar for en ny runde nå. Gjestene kommer klokken 12, og jeg tenkte å rekke en liten rusletur ute i frisk luft før den tid. 

Nå er jeg spent på å høre fra dere. Hvordan var kvelden deres i går? Hva spiste dere, og fikk du noe spennende under treet? Fortell meg om din julaften :) 

 

Smiiiiil Maren


Julemorgen

God julemorgen! Jeg regner med det er flere enn meg som er tidlig oppe? Her er julekosen i full gang. Jeg våknet til julestrømpe og dagens første julegave. Nå sitter vi her med kakao, julekaker og hører på julemusikk. Snart er det julefrokost, men først må hele huset våkne. Det er nemlig ikke alle som er like ivrige som meg. *ler*. Jeg kjenner at dette blir en fin dag.

Den beste beskjeden av alle fikk jeg like etter jeg oppdaterte dere i går. For tror dere ikke de sa på nyhetene at metrologene nærmest garanterer hvit jul på sørlandet. Jeg kan vikelig ikke se det for meg for i skrivende stund er det helt bart på bakken, men det skal visst begynnte å snø i tolv tiden. Lykke! Jeg håper hver og en av dere får en magisk julaften på alle måter. Ta vare på alle øyeblikkene denne dagen, plutselig er den over, også er det et helt år til neste gang. Klem godt på de du er glad i, vær tilstede, og bare nyt. Kos deg med julemat, julebagst, julemusikk, de faste tvprogrammene, og alle de andre tradisjonene dere har. Ta alt inn, og virkelig kos dere. 

 

Stor juleklem fra Maren 

 

Dagen før dagen

Dette bildet er tatt i formiddag, i bakgrunnen ser dere leiligheten min. For dere som ikke er fra Kr.sand så kalles dette området bystranda eller tangen. Dette her ser ikke akkurat ut som 23 desember gjør det vel? Temperaturen ligger på rundt 5-6 grader, og solen stråler. Det er til og med litt grønt på gressplenene rundt omkring. For en løpejente som meg så er jo dette drømmen, selv om jeg aller helst skulle ønske at vi fikk en hvit jul. 

Dette strålende været passet perfekt i dag, jeg hadde nemlig avtalt en rusletur med en god venninne og hennes nye lille hundevalp. Hun har kun hatt den i 6 uker, og den er bare så utrolig søt. Jeg synes denne rasen er så sjarmerende, de ser jo bare så kule ut. Hver eneste person vi møtte kommenterte lille Oscar. Det kommer ikke så godt frem på bildene, men han er virkelig bare så bitte bitte liten. Han snubbler litt når han går, og er ordentlig valpete. Etter ca 10 minutter ble han så kald at hele den lille kroppen ristet og skalv. Jeanette løftet han opp, og holdt han i armene sine, men det hjalp ingenting. Oscar fortsatte å pipe og ynke seg. Først når han fikk krype helt inn i jakken til matmor var han fornøyd. For en herlig liten sak, jeg ble så sjarmert!! Resten av dagen har gått med til julekos i sentrum. Jeg traff en god venninne på cafe, og satt å skravlet med henne over en kopp kaffe, før vi dro rundt å tittet litt i butikker. Etterpå møtte jeg mamma for enda litt mer handling, blandt annet masse masse juelgodt, julehefter og slike ting som må være i hus før julaften. Nå er jeg på plass hjemme hos mine foreldre, og vi sitter her i stuen alle sammen. Juleprgram på tv, fyr i peisen, og masse godt på bordet. Alle er iført joggebukse, og myke klær. Det er en herlig ro i hele huset, og jeg kjenner at jeg slapper så godt av. Jeg må smile litt når jeg titter bort på familien min, tenk at det går ann å bli så glad i noen. Jeg føler meg så heldig. Jeg skal innrømme at tross mine 25 år, så er jeg litt spent for i morgen. Det er en herlig barnslig følelse, som jeg håper aldri forsvinner. Den er så god! I morgen blir det garantert tidlig opp, og tusle ut i sofaen med dyna. Julesokk og de faste tv programmene, julegrøt og fyr på peisen, lave skuldre og bare kos. Ååå som jeg elsker jul! Jeg regner med det er flere som gleder seg? 

Jeg titter garantert innom i morgen også, men jeg vil få ønske dere alle en riktig god jul. Jeg håper dere får en magisk dag fra start til slutt. Nyt hvert minutt, plutselig er det over. Ta vare på øyeblikkene, og kos dere. 

 

Smiiiiil Maren


 

Ut på tur

Dagen i går gikk med til å se film under dyna, og kos med familien. Formen ble bare verre og verre utover dagen, og på et tidspunkt hadde jeg så vondt i hode, og smerter i kroppen at tårene presset seg frem. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg hadde vondt i hode, og dette var virkelig mer enn bare litt hodeverk. Jeg kunne ikke se på tv, eller noe, jeg lå bare i et mørkt rom og håpet at smertestillende skulle begynne å virke. Huff. Heldigvis fikk jeg litt sterkere smertestillende senere på dagen, som etterhvert reduserte smerten litt. Etter en stund fikk jeg tullet meg inn i noen myke koseklær og dratt ut til familien. Der ble jeg liggende på sofaen og fikk servert hjemmelaget pizza, og masse annet julegodt. Famile altså, hva skulle man gjort uten <3 

I dag er formen så mye bedre. Jeg sov i nesten 12 timer i natt (!!) og våknet uten smerter i verken kropp eller hode, feberen var også borte. Jeg pakket meg inn i ullvang og varme klær, og dro ut på en liten luftetur i helt rolig tempo. Det føltes helt magisk godt å komme seg ut. Frisk luft kan gjøre underverker. Nå har jeg tatt en varm dusj, og spist en stor god lunsj. I skrivende stund føler jeg meg veldig fin i formen. Så jeg håper at jeg har klart å lure meg unna en skikkelig forkjølelse. Nå skal jeg straks ut å møte min skjønne venninne Jeanette som er hjemme fra Oslo for julen. Hun har fått seg hundevalp siden sist, og jeg kan nesten ikke vente til jeg får møte den lille skatten. Senere blir det en liten tur innom sentrum for de alle aller siste juleforberedelsene. Jeg skulle vært ferdig i går, men iom at hele dagen ble tilbragt under dynen så ble alt utsatt til i dag. 

Ha en nydelig lille julaften dere. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiiiil Maren


Peppernøtter

Det måtte en forkjølelse til for at jeg skulle roe helt ned og virkelig begynne å nyte juleferien. I skrivende stund ligger jeg under teppet, iført ull fra topp til tå, og formen kunne virkelig vært bedre. Men den er heller ikke så dårlig at jeg ikke klarer å kjenne på at det faktisk er litt deilig å ligge her å slappe helt av. Jeg sovnet mindt under Love actually i går, så nå ser jeg den på opptak her jeg ligger. Fineste julefilmen! Etter 11 timer søvn, dobblet porsjon med havregrøt til frokost, overdose c-vitaminer, og masse drikke håper jeg å være klar for en tur innom regnskapsførerer, julelunsj med jentene, etterfulgt av mer julekos med familien. Appropos julekos, i går fikk jeg endelig bakt årets første pepperkaker. Hvert år baker vi peppernøtter, og jeg koser meg like mye hver gang. Jeg er så glad i tradisjoner, og for meg blir det ikke jul uten peppernøtter i kakeboksene. I år pyntet vi dem med glasur i ulike farger. Jeg synes reinsydrene ble spesielt søte. Ja, for det skal nemlig forestille reinsdyr. *ler*. Jeg vil tro de aller fleste har en pepperkakeoppskrift på lur, men jeg deler min likevel. Dette er overhode ikke en sunnifisert variant. peppernøttene må være ekte vare - sånn er det med den saken. 

Du trenger: 

 • 600g hvetemel
 • 350g sukker
 • 125g mørk sirup 
 • 250g margarin 
 • 2 dl melk 
 • 2 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker 
 • 2 ts hjortetakk 
 • 4 ts kanel 
 • 2 ts ingefær 
 • 2 ts nelikk

 

Slik gjør du: 

Smelt smør, rør inn sukker, sirup og krydder + hjorteknakk (som først er løst litt opp i kokende melk) så tilsetter du mel. Kna og jobb deigen godt sammen, før du setter den i kjøleskapet over natten. Neste dag triller du kuler til ønsket størrelse. Sett dem på stekebrett, og inn i ovnen på 180 grader i 10-15 min. 
Smiiiiil Maren


10 kg baby!

I dag dro jeg på trening helt uten energi, og med en slapp og litt kjip følelse i kroppen. Jeg kjørte en lett cardio økt som ikke gav meg spesielt mye. Aldri har powerwalk i motbakke vært så tungt. Slike økter irriterer meg litt, når det liksom aldri løsner. I ren frustrasjon hoppet jeg opp å tok et par chins, som gikk overraskende lett. Det var da jeg fikk ideen om å teste ut Chins med ekstra vekt. Jeg hektet på meg 10 kg ekstra i beltet, pustet dypt et par ganger, og bestemte meg for at dette skulle bare gå - samma hva! Jeg samlet alt jeg hadde av krefter, og boom - opp kom jeg! For en utrolig herlig følelse av råskap og mestring. Den der trengte jeg i dag! Jeg kjørte et par til etterpå med 5kg i beltet, og da fikk jeg opp repetisjonsantallet litt. Fy søren så gøy det er med fremgang på trening. Det viktigste er å tørre å gutse på litt innimellom, hvis man ikke gjør det, så finner man jo faktisk ikke ut hva som ligger der av potensiale. Så kjør på folkens, jeg oppfordrer herved alle mine spreke lesere til å øke litt på en eller annen øvelse på neste treningsøkt. Samme hvilken øvelse, og samme hvor mye du øker, bare sørg for at du tørr å prøve!! Legg veldig gjerne igjen en kommentar her på bloggen om hvilken øvelse du kjørte, og økningen du hadde. Her skal ingen henges ut hvis det er ubehagelig, så skriv gjerne feks: økte med 2 kg i skulderpress, eller økte ett hakk lenger ned på legcurl apparatet. ALL fremgang teller, så kjør på folkens. Jeg heier på dere, og gleder meg stort til å lese om progresjonen deres.

 

Smiiiil Maren 


Ødelegger julematen alt?

Jeg nevnte at jeg hadde lyst å si noe om dette med jul og kosthold. Jeg synes det er ordentlig trist å lese mailene jeg får fra flere lesere, hvor de skriver at de gruer seg til jul fordi det er så mye mat, og det skaper så mye vonde følelser, dårlig samvittighet og tvangshandlinger i ettertid for å kompensere. Jeg skulle ønske jeg kunne få lov å sette meg ned med hver og en av disse skjønne jentene ( og guttene - ikke tro at dette kun gjelder jenter. Jeg har mottat flere mail fra gutter som fortviler over at drikkepress fra kompisene, og at all den fete julemat ødelegger kroppen de har bygget opp på gymmet). Jeg skulle altså ønske jeg kunne få lov å sette meg ned og snakke ordentlig med hver og en, og virkelig forklare at det er overhode ikke slik ting henger sammen. Jul skal jo ikke være vonde følelser, og hvertfall ikke på grunn av maten. Nei dette er bare trist. Nå kunne jeg begynt på en lang avhandling om selvbilde, egenverd, mat og følelser, men jeg tror faktisk ikke det er det leserene er ute etter. Vi har lest det overalt, at vi er vakre akkurat som vi er, at det er det indre som betyr noe og at livet handler om så mye mer enn mat og kalorier. Alt det vet vi jo! Jeg tror det disse jentene og guttene er ute etter er harde fakta. Hvor mye ødelegger julematen, er hele våren og sommerens hardtrening ødelagt hvis de koser seg litt i julen, hvordan henger dette sammen. Kan julen ødelegge alt for formen og vekten? La oss ta en titt på det. Jeg er så heldig at jeg i løpet av mange år i treningsbransjen har fått lov å bli kjent med mange inspirerende, kunnskapsrike og kloke mennesker. Det er ikke bare meg som opplever å få spørsmålene omkring dette med jul og mat, og derfor har to av de menneskene jeg virkelig ser opp til gått ut å uttalt seg om dette. Jeg ønsker å dele det med dere. 

Først har vi Børge Fagerli, som legger det frem slik: 

"Av 52 uker i året er det jul og nyttårsfeiring 1 av disse ukene. I løpet av denne uka vil du spise ca 25-30 måltider. Av disse måltidene, la oss si at 2 om dagen er "avvik", altså 14 måltider. Dette utgjør kun 1% av årets måltider. De andre 99% kan på ingen måte ødelegges av den siste 1%. Dessuten er det kun "avvik" i forhold til at det er mer kalorier enn vanlig, for all mat man spiser brytes ned til sine grunnleggende næringsemner glukose/fruktose, aminosyrer og lipider/fettsyrer enten det er "sunn" eller "usunn" mat. Du vil forbrenne mesteparten av de ekstra kaloriene, for forbrenningen går jo ikke fra ca 2500kcal pr dag til 0kcal pr dag bare fordi du spiser mat som ikke står på en eller annen matplan.

Når alt kommer til alt handler jula om å tilbringe tid sammen med de du er glade i, så å slippe litt opp på sine selvpåførte restriksjoner for å kose seg med venner og familie er utelukkende sunt for både kropp og hode..."

 Videre har Martin Norum formulert seg slik: 

"Jeg ønsker dere alle sammen en nydelig julefeiring og høytid uten masse vuderinger om du kan spise X eller Y dersom det går på bekostning av sosiale sammenkomster eller ditt velvære. Mat skal bidra til å øke livskvalitet og være et viktig knutepunkt i en stressende hverdag - måltider med familie, egentid og livsgivende næring! Når du kanskje i litt større grad skeier ut har du ikke sviktet deg selv eller noen andre. Du trenger ikke tenke at du feiler eller gjør noe dumt. Du har på ingen måte mislyktes. Din suksess er ikke avhengig av enkeltsituasjoner, men av mange, mange, mange enkeltsituasjoner som til slutt danner en sum.

En enkel tilnærming for å unngå å føle deg i dårligere form eller føle at du får i deg for mye mat kan være å forsøke å begrense inntaket på noen andre måltider i løpet av dagen enn det/de måltidene der du vet det blir litt ekstra. Da er det antakelig ikke veldig langt unna hva ditt vanlige energiinntak er uansett. Husk igjen at det på ingen måte er enkeltmåltider som skaper et resultat - det er summen av mange dagsinntak. Kos deg og nyt masse god mat, og forhåpentligvis fritid"

 Så konklusjonen blir at nei, du ødelegger ikke alt selv om du koser deg med god mat, og sosial hygge i julen. Kanskje du til og med har veldig godt av det! Så med disse ord håper jeg at skuldrene kan senkes, smilet lures frem, og julegleden bre seg i både kropp og hode. Glem matvekten, glem kroppsfokuset, og bare nyt. Kjenn på hvor heldig du er som har en familie å være sammen med, tenk så heldig du er som har noen som har stått på og laget mat i mange mange timer for at dere skal hygge dere, tenk så heldig du er som har tilgang på så mye godt. Ta deg fri fra tankene, ikke la den dårlige samvittigheten få spillerom, fyll hele deg med julestemning slik at de vonde følelsene ikke får plass. Les utattelsene over, og bestemt deg for at denne julen skal du nyte! 

Jeg sender en stor og god juleklem til hver og en av dere. Tusen takk for alle mail og tilbakemeldinger. Det er ikke alle mail jeg rekker å svare, men jeg leser hver og en av dem, og setter enormt stor pris på hvert eneste ord. 

 

Smiiiiil Maren


Hverdagsluksus

Behandlingene er sponset

Jeg øver meg på å slappe av, og det går sånn helt middels. Hehe. Jeg er faktisk skikkelig dårlig på å bare slappe av og ikke gjøre noenting. Jeg må liksom alltid bare fikse noe på macen, eller bare rydde litt, eller bare ta en telefon, eller svare et par mail. Så nå i juleferien øver jeg meg altså på å roe helt ned og bare nyte det å ha fri. Jeg vet jo at jeg kommer til å lengte tilbake til disse dagene når neste semester er i gang for fullt.

Hva gjør dere når dere skal slappe helt av?

Jeg har også fått booket inn litt hverdagsluksus, slik som hudpleie hos Nimue , og frisørtime hos A-salong Hairconsept. Flinkeste Line på Hairconcept har gjort håret mitt et par hakk mørkere, og så mye friskere og mer glansfullt. Er det bare meg som elsker å være hos frisøren? Jeg koser meg så, det kan jo ha noe å gjøre med at jeg liker frisøren min utrolig godt, og det føles som å være på cafe med en venninne når jeg er der. Skravla går i ett, vi ler og koser oss. Jeg får alltid kaffe, og blader, men det ender som oftest opp med at jeg glemmer bort begge deler fordi vi har så mye å snakke om. Jeg vet at det er full trøkk på Salongen nå før jul, men er du heldig så klarer nok A-salong jentene å lure inn en time til deg. Ta kontakt på telefon: 959 60 600


Nå skal jeg straks avgårde på for en liten styrkeøkt sammen med en god venninne og hennes kjæreste. Har dere noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiiil Maren


Dagens tips: Smoothie

God morgen hjerter. Det er jul overalt, julekaker, julegløgg, julegodteri, fet julemat og kos. Alt det er helt fantastisk, men for min del så kjenner jeg at det er utrolig godt å starte dagen med noe lett og friskt som står litt i kontrakt til all den tunge julematen. I dag har jeg lyst å tipse dere om jordbærsmoothie enten som frokost, eller som et friskt mellommåltid mellom all julekosen. Jordbærsmoothie kan man lage på uendelig mange måter, og jeg varierer min hele tiden. Jeg bruker alltid noe som er frossent, en form for frukt/bær, en variant av yoghurt/kesam og noe væske.

Min favoritt er: 

 • To gode håndfuller med frosne jordbær
 • To beger yoplait vanilje yoghurt 0,0%
 • To gode ss med mager kesam - for økt proteininnhold 
 • Appelsinjuice til du får en fin konsistens - Uten tilsatt sukker. Gjerne ferskpresset

 

Da er dagen i gang for min del, og med en frisk smoothie i magen er jeg sart klar for en liten treningsøkt før det blir bytur for litt julegaveshopping og kos med en veninne. Jeg håper dere nyter førjulstiden, og klarer å senke skuldrene. Husk at denne tiden skal være hyggelig, og det er vanskleig å nyte med skuldrene opp under ørene. Senk skuldrene, pust med magen, og kjenn hvor heldig du er som har noen å feire jul sammen med. 

 

Smiiiiil Maren


Yoga i egen stue

Torsdag denne uken var siste yogaklasse før jul, så nå må jeg fortsette på egenhånd frem til januar. Nå har jeg gått hos Nina i mange uker, og lært en hel masse så jeg tror og håper jeg skal klare meg fint i to uker uten henne. Jeg skal hvertfall forsøke å øve på de ulike stillingene, og holde tøyningen vedlike. Jeg klarer ikke å skape den gode flyten med solhilsner, og den fine flowen gjennom diverse stillinger uten Nina sin veiledning, men jeg skal få hvertfall få øvn på enkelt posisjoner og tøye så godt jeg kan. I dag har jeg lekt meg med diverse varianter av bridge, planken og ulike tøyninger. På bildene har jeg på med en super fresh tights fra Six Deuce som jeg var så heldig å få i posten i går. (Tightsen er sponset)Jeg har litt diverse papirarbeid å ta igjen etter en hektisk eksamensperiode, så dere får se bort i fra regnskapet, og bilag som flyter utover kjøkkenbenken på bildene. Nå er derimot alt strukturert og fint ordnet. På mandag skal alt overleveres til regnskapsfører, og jeg kan gå inn i det nye året med blanke ark og alt på stell. Jeg er litt kontrollfreak, og må ha alt av slike økonimiske ting under kontroll. 

På søndag har jeg satt av hele dagen til baking her hjemme, og i den forbindelse så må jeg ha tips og råd fra dere. Hva er must-have av julekaker til jul? Jeg tenker å lage pepperkaker, kakemenn, og kokosmakroner. Også har jeg fått en super oppskrift på julekarameller som jeg også skal lage. Sistnevnte er en sunnifisert utgave, men de andre er the real deal. Jeg har veldig lyst å lage noen flere typer, så kom veldig gjerne med tips til hva du vanligvis lager av godsaker til jul.

Jeg gleder meg til å lese svarene deres. Alt fra julekaker, til godterier, til brød/rundstykker/julemat mottas med stor takk. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

It´s that time of the year

Ååå, i dag våknet jeg opp med litt julestemning og det var så herlig. Helt mørkt ute, julelysene på verandaen min lyste, og på radioen spiltes O helliga natt, og det var alt som skulle til for meg. Så i dag har jeg lyst å starte dagen med å dele noen av mine juleinspirasjonsbilder med dere. Dette representerer mitt humør i dag. Nå er det bare 5 dager til jul, og jeg gleder meg så utrolig mye.

I dag skal jeg ut å fikse de siste julegavene, spise julelunsj med en god venninne, ha et par Ptkunder, og ellers bare gå å kjenne på denne deilige før-juls-spenningen.Jeg kjenner at jeg føler litt på en barnslig glede rundt dette med jul. Det er så koselig! I min familie har vi noen faste tradisjoner, hvert år må jeg: 

 • Lang, koselig julefrokost med hele familien
 • Julemusikk som spilles i bakgrunnen hele dagen
 • Se tre nøtter til askepott, iført pysjamas, med dyna i sofaen, mens jeg spiser pepperkaker.
 • Lese julehefter (jule-tegneserier) og spise julegodteri
 • Julegudstjeneste i kirken 
 • Risengrynsgrøt med mandel, og marsipangris til den som får mandelen 

 
 • Hva er dine faste juletradisjoner?
 • Hva gir deg julestemning, og hva må du gjøre hver julaften? 

 

 

Smiiiil Maren


Sprek start på dagen

Denne skrotten her har ikke helt forstått at det nå er juleferie, og jeg ikke lenger må stå opp kl 05. Jeg var lys våken kvart over fem i dag morges, og helt klar for å starte dagen. Jeg ble liggende en stund, men når klokken var 06 og jeg fremdeles ikke hadde klart å sovne igjen så stod jeg like gjerne opp. Det angrer jeg ikke på nå. Jeg fikk nemlig en helt herlig joggetur på morgenkvisten mens byen fremdeles lå mørklagt. Det er noe helt spesiellt med å løpe ute så tidlig på morgenen. Jeg synes det er så herlig å jogge helt rolig rundt å se byen våkne til liv. En god time helt alene ute i mørket var akkurat det jeg trengte i dag. Slike løpeturer en ren terapi for meg. På bildet under ser dere energinivået mitt i dag! Det er så ubeskrivelig deilig å endelig være i mål med alt av eksamenstress og mas. Som jeg skrev i går - juleferie har aldri føltes så godt!! 


Etter løpeturen dro jeg ut til min storebror, svigerinne og lille prinsessa. De ligger syke hele gjengen så jeg dro innom butikken å handlet med litt godsaker til dem. Klementiner, druer, pastiller, drops, bamsemums og smågodt. Vi får håpe at det gjør susen! Typisk meg å legge til litt frukt og sunne ting i tillegg til godteriet. Haha. Nå skal jeg nyte å bare ikke gjøre noenting i et par timer, så blir det litt PT-jobb, før en koselig middag litt senere. I kveld er det siste Yogatime før jul, og så må jeg selvfølgelig få med meg. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Endelig i mål

Jeg må starte dette innlegget med et LYKKEHYL. Jeg klarte det!! Etter en lang og hard eksamensperiode me ekstret mye lesing, og to svære eksamner så er jeg endelig i mål. Juleferie har aldri føltes så godt noen gang. Jeg hadde mest lyst å dra rett hjem å legge meg for å ta igjen dagesvis med lite søvn, men jeg klarte å overbevise meg selv om å ta en tur innom Solsiden først. dagens økt ble ingenting  å skryte av, men det gjør overhode ingenting. Jeg føler i grunn jeg har prestert nok i dag. Hehe. jeg har gått rundt med et stort glis om munnen i hele dag, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sagt: Tenk at jeg er ferdig, tenk at jeg faktisk er ferdig!! Jeg har vært ute på en liten feiring, men man får en sånn merkelig utladning etter en eksamen, så sofaen var faktisk det som fristet mest. Nå ligger jeg her å slapper av med verdens beste samvittighet, håndballkampen er akkurat i gang, og livet er rett og slett rimelig perfekt akkurat nå. Dagens økt ble til underveis, og jeg gjorde i grunn bare akkurat det jeg følte for. Økten endte opp med så se ut noe slik som dette: 

 • Pullups
 • Strakmark 
 • Nedtrekk smalt grep 
 • Sittende roing 
 • Brystpress med manualer
 • Triceps pushdown med tau 

Jeg kjørte 3 set pr øvelse, og la meg på 4-6 repetisjoner pr sett. 

Hvordan har dagen deres vært skjønne mennesker? Er det flere som har ferie nå? 

 

Smiiiil MarenInhale confidence

I kveld fikk jeg endelig tid til en yoga time med fantastiske Nina på Yoga og Balanse. Jeg har et tips til alle dere som har eksamner, blir stresset av julekaoset eller gjennomgår stressende perioder av andre årsaker - ta deg tid til en yogatime. Jeg ligger her på sofaen med en helt magisk ro i kroppen, ja jeg gruer meg til i morgen, og ja jeg er nervøs, men den ubehagelige intense uroen er borte. Yogatimen i dag var helt utrolig god.


Bildene er tatt på Solsiden Ptsenter

Det tok tid for meg å roe ned i dag, det var vanskelig å få i gang den dype gode pusten, og det var fryktelig vanskelig å ikke tenke på eksamen. Men med Nina sin gode trygge veiledning, dype tøyninger, og spesielle stillinger og posisjoner så klarte hun å få meg til å puste ut, senke skuldrene, slippe opp i muskulaturen og bare være. Jeg er s takknemlig for at jeg har truffet Nina og for alt hun har lært meg. Jeg kan ikke se for meg en hverdag uten nå.  

Nå skal jeg straks hoppe i seng, og lade opp. Det siste jeg skal gjøre før jeg går inn i eksamenslokalene i morgen, for å avlegge min (forhåpentligvis) siste teoretiske eksamen på sykepleien, er noe yogaen har lært meg: Inhale confidence - exhale doubt. Jeg skal inhalere selvtillit, og puste ut all tvil. Dette skal jeg klare. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Jakten på go´følelsen

I disse dager fungerer treningen som ren terapi for meg. Jeg trener utelukkende for å stresse ned, få en timeout fra eksamensmaset, bli rusa på endorfiner og for den magiske go´følelsen etterpå. Nå er det kun en dag igjen av dette styret, og jeg gleder meg til å være her 100% for dere igjen. I dag startet jeg dagen med en god frokost, mens jeg leste gjennom litt pensum. Når hodet var fullt knyttet jeg på meg joggeskoene og la ut på tur. Jeg startet turen akkurat i det solen tok en liten tur innom Kristiansand, og jeg fikk et fint lite kvarter i solskinn før det skyet over igjen. Det er faktisk ikke mer som skal til. Litt lys, litt frisk luft, litt høy puls og vips har man fått påfyll av energi. Jeg jogget ned til Solsiden hvor jeg både jobber og trener. Der fullførte jeg en god halvtime på mølla før jeg dro innom bakeren og handlet litt ekstra god lunsj, og gikk i godt tempo hjem igjen. Totalt ble det en times kondisjonstrening, hvor halvparten var ute i frisk, kald, deilig vinterluft. Nå er jeg tilbake, fått dusjet, og spist en stor salat med lavkarbo speltbrød til. Jeg skulle ønske jeg kunne si at det har jeg bagt selv, men det er nok kjøpt på Dampen bakeri i sentrum. Dere som er fra Kristiansand må virkelig sjekke ut Dampen sitt Lavkarbo Speltbrød, det er så utrolig saftig og godt. Mmmmm. Nå er det siste innspurt før jeg pakker bort bøkene, og skal nyte resten av ettermiddagen og kvelden med alt annet enn eksamensfokus. Det jeg ikke kan da det er det for sent å lære seg. Tenk om akkurat 24,5 timer har jeg juleferie - det er en helt fantastisk fin tanke. 

 

Smiiiiil Maren


Familietid

Det er så koselig med advendstid, førjulstid og for meg er dette synonymt med familietid. På søndag var vi samlet hele familien, hele 35 personer hjemme hos mine foreldre. Dette er en fast tradisjon, og vi gleder oss like mye alle sammen hvert eneste år. Jeg er så imponert over mamma og pappa som disker opp med fantastisk julemat til så mange mennesker. Det ble en dag fyllt med latter, glede, masse god mat, masse kjærlighet, et enormt høyt lydnivå og herlig stemning. Jeg er så takknemlig for hver eneste en av dem, og føler meg heldig som har en så stor og fin familie. Jeg fikk knipset litt bilder av maten underveis. Desserten forsvant før jeg rakk å ta frem kamera. Riskrem med rødsaus er virkelig bare det beste som finnes. Dette var starten på mat-julen for min del, og jeg ser frem til masse deilige julemat i tiden fremover. Mmmm.Jeg er som regel alltid relativt strukturtert og sunn med kostholdet, og det med sunn mat har på en måte blitt helt automatisert. Det er ikke noe jeg tenker veldig mye over, og jeg bruker virkelig ikke mye energi på å tenke over hva jeg skal, og ikke skal spise. Jeg spiser sunt, variert og bra hele året, men akkurat i julen blir det en god del anderledes mat. Det synes jeg er helt ok, fordi det er kun i julen. Når man spiser bra hele året, så gjør det virkelig ingenting om man koser seg litt ekstra i julen. Jeg skal komme tilbake med et eget innlegg om dette temaet. 

Hva er din favoritt julemat? 

 

Smiiiil Maren


And the winner is

Super gøy at så mange ble med på NIKE Give-Away. Jeg skulle så gjerne gitt dere en shorts hver alle sammen, men jeg har desverre kun tre. Jeg har trukket vinnere helt tilfeldig. Så la oss komme til poenget:

De 3 heldige vinnerene er: 

 • Lene Helgesen
 • Ida
 • Line D

 

Alle tre vinnere har fått mail. Følg med fremover, neste lille overraskelse kan dukke opp før dere minst aner det. Ha en nydelig dag dere, husk å nyt denne førjulstiden. Det er jo dette som er koselig, det å gå å glede seg, og vente. Så nyt dagene nå, plutselig er det over. Jeg for min del skal dukke ned i sykepleiepensum, for den nest siste dagen med lesing. Tenk det, to små dager til så kan jeg også endelig nyte juleferien. Det skal bli så MAGISK!! 

 

Smiiiiiil Maren


Når vinteren stjeler energien

I samarbeid med Good for me

Jeg har delt med dere at jeg har kjent litt på overgangen fra sommer til vinteren i år. Dette var en helt ny følelse for meg, da jeg aldri har blitt påvirket av den overgangen tidligere. For første gang har jeg nå følt litt på hvordan fravær av lys kan påvirke energinivå og humør. Jeg har fått så mange fine meldinger fra dere lesere, hvor det er helt tydelig at flere kjenner seg igjen. Jeg skal ikke komme her å si at jeg har funnet løsningen på problemet, men jeg har noe som hjelper for meg. Nemlig vitamin D. Jeg har delt med dere før at jeg tar noen få kosttilskudd, og vitamin D er ett av dem. I år kom jeg liksom aldri i gang med å ta dem, og jeg føler det har vært en medvirkene årsak til manglende energinivå. Nå har jeg fått påfyll fra Good for me, og er endelig i gang igjen. Vitamin D kalles for solvitaminet. det er fordi kroppen produserer vitdamin D når vi blir eksponert for sollys. Der ligger forklaringen i at vi kan få mangel på vitamin D på vinterstid. Vi kan klare oss en stund på reservene fra sommeren, men etterhvert vil flere merke det på energinivå, og humør. Forskning viser også at vitamin D er essensielt ift forebygging av benskjørhet, fordi vitaminet produserer ostekalsi, som bidrar til å binde sammen kalsium i benvevet. Sagt litt enklere så styrker vitamin D skjelettet ditt. 

Et annet kosttilskudd jeg tar er Omega 3. Jeg tar omega 3 året rundt, sommer som vinter. Det er desverre slik at jeg er alt for dårlig på å spise fet fisk, og da har omega 3 blitt et fast tilskudd for meg. Jeg har faktisk blitt overrasket over hvor ofte det nevnes viktigheten av omega 3 og sunne fettsyrer ift forebygging av ulike sykdommer i sykepleiepensum. Jeg har satt begge mine foreldre på Omega 3, og min mamma fortalte meg at hun faktisk kjenner forskjell i muskler og ledd i de periodene hun ikke er så flink til å ta det. Det finnes så mange kosttilskudd der ute, og vi har alle ulike behov. For min del er det kun omega 3 og vitamin D i vinterhalvåret jeg føler er nødvendig. Nå har Good For Me en super kampanje: Du får nemlig med vitamin D helt gratis ved bestilling av et annet kosttilskudd. Det er jo faktisk helt genialt!

Good for me er en norsk merkevare innen kosttilskudd, og det er et merke jeg selv har brukt i lang tid. De har ingen høyttravende og vanvittige lovnader om sine produkter, de sier det akkurat som det er. Deres motto er: "Ingen mirakelkurer. Bare kosttilskudd av god kvalitet". Det er så mye enklere å forholde seg til når du vet akkurat hva du får, uten å føle deg lurt på noen som helst måte. De kaller blåbær for blåbær, og ikke et eller annet fancy navn som ingen forstår, som er funnet opp kun for å øke salget. 

Dette har hjulpet for meg, så hvem vet, kanskje det kan fungere for deg også? 

 

Smiiiiil Maren


 

3.søndag i advendt

God morgen hjerter. Jeg stikker innom for å ønske dere en fin søndag. Her er dagen akkurat i gang, og i skrivende stund knasker jeg knekkebrød med brunost og friske blåbær. Jeg er et periodemenneske på matfronten, og de siste dagene har knekkebrød vært en stor favoritt. Knekkebrød og havregryn er virkelig på vei tilbake for fullt blandt mine frokostfavoritter. Dere vet jo alle at nummer en for meg er, og forblir Marenskåla, men havreknekkebrød med brunost er en solid nummer to.

Litt senere skal jeg klikke meg inn på Proteinfabrikken å bestille hjem et nytt proteinpulver til havregrøten. Jeg har alltid brukt sjokoladepulver i, og blandet det med rå kakao, sukrin og litt salt. Nå tenkte jeg å bestille vanilje eller kanskje cappucino for en litt anderledes smak på grøten. Noen som har testet det? Jeg er spesielt spent på sistnevnte. Litt senere i dag skal jeg også vise dere et par av mine faste kosttilskudd. Rettelse: Mine to eneste kosttilskudd. 

Nå blir det et par timer lesing, og en kjapp treningsøkt før hele slekta rauser inn dørene hjemme hos mine foreldre. I ettermiddag er det nemlig den årlige førjulsfesten med min familie. Stikkord for denne festen er: en helg haug av fine folk i alle aldre, et hav av nydelig hjemmelagd mat - som mine foreldre har holdt på å lage i flere dager i forveien, og herlig stemning med masse latter og glede. Denne førjulsfesten er så koselig, og jeg gleder meg like mye hvert eneste år. 

Hva er deres planer for denne tredje søndagen i advendt? 

 

Smiiiiil Maren

 

Perfect conditions

Dette tror jeg må være rekord for sen oppdatering for denne frøkna. Det går i ett om dagen, og jeg teller ned til den siste sykepleieeksamenen er i boks, og jeg kan vie all min tid til julekos, venner, familie, trening og selvfølgelig bloggen. 4 dager igjen! Det har ikke vært en fryktelig spenstig desember her inne. Jeg ser andre bloggere kjører på med advendskalender, og masse spennende juleinnlegg. Jeg må bare beklage at desember ikke ble helt slik på min blogg, men jeg lover å komme sterkere tilbake. Vi skal starte det nye året med masse spennende og inspirerende innlegg, flere give aways og forhåpentlig en hel haug av motiverende innlegg for en super sporty start på det nye året. Enn så lenge håper jeg dere får litt inspirasjon ut av treningsinnlegg og diverse mellom all eksamenslesingen. Super gøy at så mange av dere er med på NIKE Give-Away.Husk at vinnerene trekkes i morgen kveld.

I dag startet jeg dagen med en frisk løpetur ute i kulden. Endelig har det lagt seg litt rim på bakken, og det minner litt om snø hvertfall. Jeg elsker snø, og gleder meg så til det blir hvitt overalt. 

Jeg løper ute hele året - uansett vær. "If you´re waiting for the perfect conditions, you´ll never get anything done". Det sitatet liker jeg så godt. Hvis man sitter å venter på oppholdsvær, sol, plussgrader og perfekte løpeforhold - ja da får du sannlig ikke mye løpetrening. Så da gjelder det å omstille hode, og tenke at det er helt uproblematisk å komme seg ut, uansett vær! Jeg tar selvfølgelig visse forhåndsregler både ift tempo på løpingen, og utstyret. Jeg løper med piggsko når det blir ordentlig isete, og jeg har alltid godt med ull innerst mot kroppen, og vondtett ytterst. Pannebånd, fleece hals og hansker er alltid på. Jeg passer også på å løpe inne i skogen hvor det ikke er liek glatt som langs veien. Jeg dropper også musikken, slik at jeg hat fullt fokus på hvor jeg setter bena. Jeg digger slike utfrodringen, og koser meg ordentlig på mine vinterslige løpeturer. Hvordan er det med dere, trener dere ute året rundt? 

I kveld blir helt rolig for min del. I går kveld var det nemlig julebord med Solsiden, treningssenteret jeg jobber på. Selv om jeg tok det pent iom at det er siste innspurt på eksamensperioden, så kjenner jeg at det ble et par glass vin, og litt lite søvn. Det var så absolutt verd det, for jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så herlig kveld. Jeg lo så mye at jeg føler nesten jeg er litt støl i magemusklene i dag. For en legendarisk gjeng!! Jeg føler meg så innmari heldig som får omgås disse menneskene hver dag. Vi er som en liten familie, og man blir jo utrolig nære når man tilbringer så mye tid sammen hver eneste dag. Jeg kaller solsiden mitt andre hjem, jeg tilbringer nemlig nesten mer tid der enn hjemme. 

Nå er joggebuksa på, skuldrene senket, og The Holiday surrer i bakgrunnen. Det må jo bare være verdens fineste julefilm. Jeg regner med de fleste av dere har sett den? Del gjerne dine favoritt julefilmer med meg i kommentarfeltet. Love actually, The holiday og Alene hjemme er nok mine topp 3. Jeg gleder meg til å høre deres. 

 

Smiiiiil Maren


Dropp desserten!

Jeg gleder meg til å få unna siste eksamen, så jeg kan sette i gang med julebagsten, og dele deilige julegodsaker med dere. Jeg skal selv spise masse godt, og kose meg i julen, men jeg skal også droppe desserten et par kvelder. Grunnen til at jeg velger å droppe desserten er at det finnes noen som fortjener de pengene den desserten ville kostet, så mye mer enn meg. La meg fortelle dere om Redd Barnas julekampanje. 

I år har altså Redd barna en julekampanje som setter fokus på hvor lite som skal til for å gi barn skolegang. Kampanjen heter "Dropp desserten", og går ut på at hvis du dropper desserten bare en eneste gang i løpet av julefeiringen, og heller gir den summen desserten ville kostet til Redd Barna (150 kroner), så betyr det at 4 små barn i kambodsja kan få lære å lese. Så utrolig enkelt er det! Jeg kjenner at det rører noe i meg når jeg tenker på at summen til en eneste dessert har en slik verdi for noen andre. Jeg dropper lett en dessert, ja til og med kanskje to nå i desember, og heller lar de pengene gå til å støtte Redd Barnas viktige julekampanje. 


Gir du utdanning - gir du håp!

Det skal altså ikke mere til enn å droppe desserten en eneste kveld i julen, og heller gi den summen til noen som virkelig virkelig trenger det. En dessert = skolegang for 4 barn i Kambodsja. Jeg har bidratt, klikk HER for å bidra du også. 

(Det burde være unødvendig å skrive det, men jeg vil likevel presisere at dette ikke er et betalt innlegg) 

 

Smiiiil Maren 


NIKE Give-Away

Jeg har gledet meg til å dele dette innlegget med dere. For det har seg nemlig slik at jeg har en liten overraskelse til dere. Jeg er ubeskrivelig takknemlig for hver og en av dere som titter inn her på bloggen, og jeg har lyst å gi noe tilbake til dere. 

Så nå kjører jeg på med en liten GIVE-AWAY til mine fine lesere. I dag har jeg 3 super freshe NIKE shorts som jeg har lyst å gi bort.  Jeg har denne shortsen selv, og liker den så godt!! Den er litt høy på livet, og sitter utrolig godt på. Jeg har både trent styrke og kondisjonstrening i denne modellen, og det er spesielt positivt at man kan løpe i den, uten at den sklir opp. Man kan også kjøre dype knebøy og den blir ikke gjennomsiktig, eller sklir ned. Jeg har aldri følt meg så veldig komfortabel i shorts, men stoffet i denne er litt tykkere, og passformen gjør at den sitter så godt på. Jeg gleder meg over å kunne dele akkurat denne med dere, da jeg vet det er flere jenter som gjerne skulle trent mer i shorts, men synes det er litt vanskelig å finne den rette shortsen. Alt jeg vil dere skal gjøre for å delta er: 

 • Del bloggen min på din facebook, blogg eller instagram
 • Legg igjen en kommentar her at du er med i konkurransen 

 

Jeg gleder meg SÅ til å gi bort freshe shorts til tre spreke frøkner nå like før jul. Vinneren trekkes på søndag. 

 

Smiiiiil Maren

Vonde og stive muskler?

Da har du en ting å gjøre - rull i vei! Hvis man sitter lenge i en stilling kan man bli stiv og vond i kroppen, eller hvis man trener mye tung styrketrening kan man få stramme muskler, muskelknuter og triggerpunkter. Jeg har rullet mye opp gjennom årene, grunnet mye tung styrketrening. Nå derimot ruller jeg fordi nakken og ryggen er rimelig misfornøyd med alle denne passive sittingen, med krum nakke under eksamensperioden. Uansett hva som er årsaken til at du har stive og vonde muskler, så tørr jeg påstå at det vil hjelpe deg å kjøre litt egenmassasje for å løsne opp, og øke blodgjennomstrømningen.

Man kan enten bruke en foamroller slik som jeg har på bildene, en slik rulle finnes på de fleste treningsentere, i en aller annen variant. Eller så kan du være litt kreativ og bruke en brusflaske, eller en kjevle som du finner hjemme. Ellers er en tennisball, eller aller helst en basebal (som er litt hardere) utrolig effektivt. Du kan ikke gjøre noe feil, og det finnes ingen fasit på hvordan du ruller. Jeg pleier å starte med bena, rulle fremside lår, på siden, og bakside lår, før jeg går over til setemuskulatur (her liker jeg best å bruke baseball). Så ruller jeg ryggen. Jeg åpner opp brystryggen ved å legge foamrolleren i korsryggen og lene meg bakover, akkurat som en situps i bunnposisjon. Brystet er gjerne stramt og vondt for mange, da kan man ta baseballen/tennisballen, stå inntil veggen med baseballen mellom brystet og veggen, legge tyngden på ved å presse kroppen mot, og rulle forsiktig. 

Det er vondt mens det pågår, men det gir en helt magisk god følelse etterpå, man føler virkelig at man får løsnet og åpnet opp. 

Har du testet egenmassasje og triggerpunkt på deg selv? 

 

Smiiiiil Maren

 

Hverdagsliv

Slik ser min dag ut i dag. En stor kopp te, knekkebrød med gul og brunost og en hel haug av klemmetiner. Jeg har rømt opp til familien for et par dager, og det er virkelig luksus å sitte på mammas store kjøkken å lese til eksamen, med fyr i peisen, og et velfyllt kjøleskap. Jeg skal virkelig ikke skryte på meg å være en veldig flink student, jeg har bare lyst å gjøre alt annet enn å sitte stille å lese. Nå er det heldigvis ikke så lenge igjen. 1 uke til juelferie! Jeg fikk heldigvis en liten lesepause med kondisjonsøkt på solsiden tidlgere i dag. Jeg jogget rolig ned til tr.senteret, gikk i kraftig motbakke på tredemøllen i 30 minutter, før jeg svaluttet med 10 spurt drag av 30 sekunders varighet, 30 sek pause mellom hvert drag. En effektiv og fin økt. Nå skal jeg gjøre en siste lille innsats med sykepleiepensum her før verdens nydeligste lille niese kommer på besøk. Hun skal være her i ettermiddag, og jeg gleder meg til å tilbringe noen timer sammen med den lille prinsessa. 

Har dere en fin tirsdag sålangt ? 

 

Smiiiiil Maren


La meg ta deg med til byen min

Mange av dere spør om å se leiligheten min, området jeg bor i, og slike ting. Så i dag vil jeg vise dere den deilige byen min, en kald og frisk dag i desember. De første bildene er tatt like utenfor døren til leiligheten min. Jeg bor like ved sjøen, men samtidig i sentrum, på en herlig plass som heter bystranda. kristiansand er en sammensatt og fantastisk by, hvor man får alt på en gang. Man har en strand nesten midt i sentrum, en drøss av koselige cafeer og spisesteder. Et koselig og intimt, men samtidig velfyllt og urbant sentrum. Kristiansand har også en hel haug av turmuligheter og grønt områder. Ja det er kjent som den beste sommerbyen i Norge, men spør du meg så synes jeg faktisk ikke byen er så gal på denne årstiden heller. Slik ser det altså ut her, en helt vanlig dag i desember. La meg ta deg med på en liten runde i byen min. Vi starter like utenfor leiligheten min, fortsetter langs strandpromenaden, opp til domkirken, innom min favoritt interørbutikk, og videre på cafe, før vi vender nesa hjemover igjen, ned til sjøen og tilbake til min leilighet. Enjoy the ride:Takk for at dere ble med på en liten runde i Kristiansand. Nå vil jeg gjerne høre to ting fra dere: 

 1. Hvilken by bor du i ? 
 2. Hva er det beste med byen din ?

 

Jeg gleder meg til å lese svarene deres. Jeg har ikke besøkt så veldig mange av norges byer, så kanskje noen av svarene deres kan inspirere meg til en lang-weekend i din by. 

 

Smiiiiil Maren


Stressmestring

Mandag morgen, og startskuddet for den siste eksamensperioden har gått av. Jeg brukte helgen til å roe ned, og forsøke å samle nye krefter for å gi alt denne siste uken. Nå er det en drøy uke til jeg tar min aller siste eksamen på sykepleien. Etter dette er det kun praksis, og oppgaveskriving. Med det som motivasjon er jeg klar for å kjøre på. Jeg har en skikkelig dårlig egenskap, og det er at jeg takler stress grusomt dårlig. Jeg slutter å sove, får vondt i magen og holder et så høyt tempo at jeg ofte blir syk etter veldig stressende perioder slik som eksamensperioder eller andre ting som krever at man går all inn. Dette er noe jeg virkelig prøver å bli bedre på, og her har yoga vært en helt revolusjonerende ting for meg. Det som er synd er at jeg ikke føler jeg kan bruke tid på å dra på Yogasenteret når eksamen står på som verst. Det er noe man burde prioritere, for jeg kjenner jo at de gangene jeg gjør det så får jeg det så mye bedre, jeg lærer mer etterpå, og viktigst av alt - jeg klarer på sove om natten! Så denne siste perioden med lesing skal jeg klare å få inn litt yoga. Om jeg ikke kommer meg på timene med instruktør så kan jeg jo alltid bruke min egen takterasse til å praktisere litt yoga for meg selv. Jeg håper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke. Det er garantert flere her som er midt i eksamenperiode, har det hektisk på hjemmefronten med forberedelser, eller har siste innspurt på jobb før jul. Vi er nok mange som har det hektisk i førjulstiden, så derfor håper jeg at dere klarer å finne små koselige pusterom med pepperkakebaking, en tur ut i frisk luft, kvalitetstid med noen du er glad i, trening osv. Små ting som dette gir energi, overskudd og lykke - hvertfall for meg. 

Skjer det noe spennende for dere denne uken? Del gjerne dine planer for uken med meg i kommenarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren


Lyst å bli personlig trener?

Jeg titter innom for å dele en glanyheter med dere. Nå er det jul, og det er tiden for hyggelige overraskelser og generøse gaver. i den forbindelse av Akademiet for personlig trening vært så gavmilde av de gir 5000 kroner i rabatt på personlig trener utdannelsen ved påmelding i desember. Du bruker rabattkoden: ME14. Jeg har skrevet om Personlig trener utdannelsen min så mange ganger tidligere, og jeg er virkelig bare full av lovord. Jeg skulle ønske jeg kunne ta den enda en gang. Hehe. Jeg leker med tanken om flere kurs til neste år, eller kanskje en fagsamling. det er så utrolig mye spennende man kan ta. Både coaching, elite trainer og fett fra A til Å, frister veldig. Rabattkoden ME14 gir rabatt på alle utdannelser, men julerabatten på 5000 kr i avslag gjelder altså kun PT-utdannelsen. Så hvis du går med en drøm om å bli personlig trener så har du nå sjansen til å melde deg opp og starte det nye året med å realisere drømmen din. 

Ta gjerne en titt på alle utdannelsene som tilbys HER. 

Hvilken utdannelse, eller fagsamling kunne du tenke deg å delta på? 

 

Smiiiil Maren

Komplexer

I går kjørte Nathalie og meg en morsom økt sammen som jeg har lyst å dele med dere. Forhåpentligvis kan den være til inspirasjon for noen. Vi startet med 10 minutter powerwalk i motbakke på tredemøllen, før vi kjørte i gang med komplexer. Det går ut på at man kjører en serie av øvelser, uten å slippe vektene mellom øvelsene.Vi kjørte med en 20kg olympisk stang. På bildene er det en 5kg vektskive på hver side, men det ble faktisk for tungt når man skal ha skulderpress med. Det er det svakeste leddet som bestemmer vekten, så selv om du lett kan klare mye tyngre vekter på flere av øvelsene så må du huske at du skal ikke slippe vekten, eller endre grep underveis. Dermed kan det være fint å kun kjøre stanga uten vekter, eller eventuelt en 2,5kg vektskive på hver side. Prøv deg litt frem, så finner du ut hvor du ligger. Så, uten å slippe stangen så kjører du følgende: 

 • 5 strakmark
 • 5 stående roing
 • 5 frontbøy
 • 5 skulderpress
 • 5 knebøy

 

Vi kjørte 5 repetisjoner, 5 serier, med ca 2 minutters pause mellom seriene. Du kjører strakmark, direkte over på roing før du "flipper/kaster" vekten opp i frontbøy possisjon og kjører frontbøy, etterfulgt av skulderpress, som du avslutter med stangen bak på nakken og kjører knebøy. Er dere med på hvordan det fungerer? 

Baseøvelser satt sammen til serier, hvor du ikke endrer vekter, du endrer ikke grep, du slipper ikke stangen og du tar ingen pauser før serien er gjennomført. Dette er en morsom og anderledes måte å trene på, som stiller krav til både styrke og utholdenhet. 

 

Smiiiil Maren


Hennes aller første

Ååå som jeg har kost meg i dag. Jeg har tilbragt hele denne lørdagen sammen med verdens nydeligste lille skatt. I dag har vi nemlig feiret min lille niese sin aller første bursdag. Vi har faktisk hatt dobbel barnebursdag, både for Julie og fine lille Mio. Jente og guttebursdag sammen, det betyr både blå og rosa pynt. Min lørdag har altså inneholdt: hele familien samlet, pyntet hus, nydelig middag, pakker, og et kakebord som nesten ikke kan beskrives. Mmmm. La meg dele noen øyeblikk fra min lørdag med dere.Fordelen med å ha en sunn livsstil til hverdags er at kaker, is, smågodt og andre godsaker smaker dobbelt så digg når man ikke spiser det hver dag. I dag har jeg virkelig kost meg. Jeg er så stolt av å være tante til ei så vakker og sjarmerende lita tulle. Gratulerer med din aller første bursdag, skjønneste Julie min. 

Hva har dere gjort denne lørdagen? 

 

Smiiiil Maren


Vixen Blog Awards

I går kveld fikk jeg en utrolig hyggelig mail. Jeg leste den med vanntro, og ble så ubeskrivelig glad når jeg tilslutt forstod at jeg var nominert til VIXEN. Ikke nok med det, jeg var nominert av dere lesere, også hadde juryen plukket ut min blogg som SEMIFINALIST I VIXEN BLOG AWARDS. Jeg er så takknemlig og så glad. Det føles så rart, denne lille bloggen min, som liksom bare er min egen lille greie som jeg aldri hadde tenkt eller planlagt at skulle bli stor og kjent. Det føles både rart og fint på en gang. Så tusen takk for nominasjonen, for det er nemlig noen av dere som har nominert meg. Vit at det betyr så mye for meg. Denne nominasjonen, og nå også semifinaleplassen viser at bloggen min betyr noe for noen, og bare det er en gigantisk seier i seg selv. Det at jeg har klart å nå ut til noen, truffet noen, og betydd noe - det i seg selv gir meg følelsen av å vinne. Tusen tusen takk! Nå er det dere lesere som avgjør, hvis du syens Fitliving er en verdig vinner av ÅRETS TRENINGSBLOGG så håper jeg du har lyst å klikke deg inn HER, og gi meg en stemme. 

Som sagt, bare nominasjonen betyr enormt mye. Jeg smiler her jeg sitter, jeg føler meg virkelig heldig som får lov å drive denne bloggen, med akkurat den lesergruppen jeg har. Tusen takk <3 

 

Smiiiiiil Maren


Ny Pepsi Max

Innlegg i samarbeid med Pepsi Max

Har dere fått med dere at Pepsi Max har kommet i ny flaske? Endringen er at flasken nå er mykere, og designet er endret. En av fordelene er at nå får man en ny flaske hver gang man kjøper en brus, mens man tidligere fikk brukte flasker. Noe man faktisk kunne se på flere av flaskene, at de var ganske slitt. Reaksjonene har haglet, og jeg lo høyt når jeg leste at noen mente smaken var totalt endret i den nye flasken. Det tror jeg nok ikke er tilfelle - men selvfølgelig, det er herlig med engasjement fra folket. Jeg for min del synes brusen smakte akkurat like magisk som før. 

Jeg synes også at designet er bedre, det er mer eksklusivt og delikat. Jeg sier tommel opp! Er dere enige? For en stund siden så fortalte jeg dere om Taste Challenge, hvor Pepsi Max utfordret Cola på smak. Jeg synes dette var et artig initiativ, og ikke minst et kult stunt fra Pepsi Max. Det at Pepsi Max, som ikke inneholder noe sukker, stakk av med seieren i blindtesten sier jo sitt!  

Det ble også holdt en stor konkurranse om å vinne et helt kjøleskap med Pepsi Max.  Vinneren av kjøleskapskonkurransen og feiringen ser dere HER

 

Smiiiiil Maren

 

E.K.S.A.M.E.N

I dag hadde jeg den store fryktede sykdomslære eksamen. Denne eksamen har jeg lest til både dag og natt de siste ukene, og jeg har mildt sagt vært litt stresset og nervøs. Den følelsen når jeg levere eksamen i dag og gikk ut av eksamenslokalene var helt ubeskrivelig god. Nå skal jeg bruke helgen til å senke skuldrene, feire bursdagen til verdens nydeligste lille niese, og bare kose meg. Mest av alt gleder jeg meg til å sove litt mer enn 4-5 timer i natt. På mandag kjører på jeg på igjen mot den siste eksamenen, men det tenker jeg faktisk ikke på før mandag morgen. Nå er det HELG! 

Etter eksamen dro jeg rett ned til Solsiden for siste dag på styrkeprogrammet. Nå har jeg akkurat fullført økten, og jeg må ærlig inrømme at det var ikke den beste økten jeg har hatt akkurat. Hodet er tomt, og energien ble igjen i eksamenslokalet. Uansett føltes det veldig godt å bare få kjørt gjennom og bruke kroppen litt. Slik jeg trener nå så kjører jeg det samme programmet på dag 1 og 3, og 2 og 4. Det vil si at øvelsene er like, men repetisjoner, sett og hvor tungt jeg kjører varierer på de ulike dagene.

Dagens økt så slik ut: 

 • Markløft 
 • Dips
 • Lårcurl 
 • Pullups
 • Rygghev
 • Pushups 
 • Sidehev

 

Nå skal jeg straks dra innom butikken for en storhandel. I dag må det ordentlig god mat til. Senere i kveld blir det hygge og feiring. Fy søren så godt det er å være ferdig!!!!! 

Nå gleder jeg meg til å høre fra dere. Hvordan har dere det? Hva er planene for helgen? 

 

Smiiiiil Maren

Marenmat

På instagram har #marenmat blitt en fin liten tagg, som inneholder masse bilder av mitt kosthold. De fleste bildene jeg legger ut av kostholdet mitt legger jeg til den taggen, og nå har Marenmat vokst seg ganske så stor. En rett som stadig går igjen er #marenskåla. Sjekk gjerne ut min instagramkonto, den oppdateres to til tre ganger daglig. Marenerdvik heter jeg der. Dere som har lest bloggen en stund kjenner den igjen, og vet at dette er min faste frokost med frukt, bær og ulike meieriprodukter og gjerne noen nøtter på toppen. Jeg har hatt perioder med både havregrøt og knekkebrød, men vender alltid tilbake til min elskede marenskål. Jeg blir virkelig aldri lei av meieriprodukter, og tror jeg kunne spist det til alle måltid. *ler*. 

 I dag inneholder skålen blåbær i bunn, cottage cheese orginal, yoplait 0,0% yoghurt, toppet med bananskiver, kanel og sukrin. Så enkelt og så fantastisk godt. Mmmmm. Jeg har alltid to porsjoner av denne skåla. det er mange av dere som spør hvor mange gram jeg spiser av ditt og datt. Jeg måler aldri opp noe, men jeg har alltid to små beger med yoplait yoghurt, og hvis jeg skal gjette tipper jeg det blir ca 200g cottage cheese. Og da er det ofte så lite igjen av orginal cottage cheese begeret at jeg spiser resten også. Hehe. Så da blir det et beger av orginal cottage cheese, to små yoplait yoghurt, en banan og en boks med bær ( tror den er på 125g). Dette er så nøyeaktig jeg kan klare å gjøre det for dere. 

Nå skal jeg opp av sofaen og avgårde på trening. Det ble aldri noe styrkeøkt i går, så dag tre på styrkeprogrammet blir gjennomført i dag. Oppdatering på økten følger senere. 

 

Smiiiil Maren

Solskinn

 

Sometimes

you have to create your own sunshine. 

 

Jeg elsker det sitatet over, for det er faktisk sånn det er. Jeg har vært gjennom et par bølgedaler de siste månedene, og flere ganger har jeg måtte ta ordentlig tak i meg selv, og snakke meg selv opp igjen. Det er ikke alltid så lett!! Bottomline er at livet skjer, og vi er bare mennesker. Vi vil bli utsatt for påkjenninger, og mange av dem er utenfor vår kontroll. Det eneste vi kan kontrollere er vår egen reaksjon og vår egen evne til å skape sollys når man står midt i mørke. Det kan være sykdom i nær familie, utfordende jobbsituasjoner, samlivsproblemer, eller en mørk årstid som uten at du helt forstår hvorfor bare har sugd kreftene ut av deg. Uansett hva som er din utløsende årsak så tror jeg det er så ubeskrivelig viktig å bli påminnet at du har evner som menneske, evner til å snu situasjoner, og ta valg. Du kan velge å se opp, når noe prøver å tynge deg ned. Noen ganger må du faktisk ta grep, og skape ditt eget solskinn. Så hvordan i all verden gjør man det? Jeg tenker at svaret ligger i å ikke se så stort på det. Solskinn i ditt liv kan være en bitteliten ting, som for deg gir mye glede. 

Mitt solskinn kan være: 

 • Min lille vakre niese på snart ett år 
 • Gjøre noe hyggelig for noen som absolutt ikke forventer det
 • En rå treningsøkt hvor jeg kjenner på mestring 
 • Kaffe sammen med en god venninne 
 • En skinnende ren leilighet, med friske blomster
 • Sende eller motta en koselig teksmelding 
 • Tid sammen med noen jeg er glad i
 • En god middag. 

 

Skjønner dere tanken? Solskinn kan være hva som helst, bare det får deg til å smile. Så i dag er oppfordringen å forsøke å skape litt solskinn. Ha en fin dag dere. 

 

Stort smil fra Maren 

 

Mormors rundstykker

I dag ble frokosten ekstra god. Min skjønne mormor overrasket meg med nybakte rundstykker. Ingenting er bedre enn mormors bagst, og i dag koser jeg meg med nybakte rundstykker med smør som smelter, og brunost. Jeg har også en iskaffe til, og litt frukt til dessert. Perfekt start på dagen spør du meg. Litt julehygge har også kommet frem, det er ikke mer som skal til enn en liten nisse ( eller i mitt tilfelle, en snømann), og et julemagasin så har man litt julestemning.  I morgen skal jeg kjøre dag 3 av styrkeprogrammet. Jeg deler økten som alltid, men jeg skal også komme med en liten innføring i Myo repetisjoner, og komplekser da det er flere av dere som har spurt om dette. I dag blir det styrkefri. Gårsdagens markløft og dips kjennes veldig godt på kroppen, så da velger jeg å fokusere på kondisjonstrening i dag før jeg kjører på igjen med styrke i morgen. Tirsdag er jo Yoga-dag, så jeg håper virkelig at jeg ligger så godt ann med eksamenlesingen i ettermiddag at jeg kan ta kvelden fri og komme meg avgårde på Yogatimen. 

Hva er deres planer for denne tirsdagen? 

 

Smiiiil Maren


Day Two

I dag kjørte jeg på med andre økten på mitt nye styrkeprogram. Jeg er god og støl i stumpen enda, men "heldigvis" stod det ikke noen spesifikke rumpeøvelser på dagens plan. Bakside lår derimot, fikk virkelig kjørt seg. Jeg har bare en ting å si: Myo rep på rygghev med ekstra vekt = krampe i hamstrings. Denne økten tok vesentlig kortere tid enn dag 1, og jeg følte en god flyt gjennom økten, med god kontakt på hver øvelse. Jeg jobber opp styrken i markløft, og i dag lekte jeg meg på 70kg. Styrken kommer sakte men sikkert tilbake, og det er utrolig gøy å se. For min del handler det nok egentlig ikke så mye om fravær av styrke, men heller fravær av selvtillit relatert til egen styrke. Jeg har ikke helt troen på at jeg kan løfte tungt, og holder meg selv tilbake i progresjonen på vektene fordi jeg rett og slett ikke tørr. Det er fordelen ved å nå følge et opplegg som noen andre har satt opp, da kjører jeg på med tyngre vekter, og får automatisk en mye bedre progresjon. Artig det der altså! 

- Det kan selvfølgelig også være at jule-risgrøten jeg spiste til frokost gav meg litt ekstra power.Dagens økt så slik ut: 

 • Markløft - et tungt sett med 3 reps, etterfulgt av to lettere sett.
 • Dips - Bodyweight
 • Lårcurl
 • Pull ups - Bodyweight (uten strikk)
 • Rygghev - Myo
 • Push up - Bodyweight
 • Sidehev - Myo

 

Ellers har jeg brukt hele dagen til lesing, kjære vene for et liv. Dagens lesing har foregått hjemme hos familien, og jeg har blitt løftet opp med nydelig mat, gode klemmer, positive ord hver gang eksamensangsten har meldt seg. Hva skulle jeg gjort uten dem, skjønneste familien. Nå er bøkene pakket vekk for kvelden, og jeg har tatt en lang deilig dusj, og skal bare krype opp i sofaen, se på serier og slappe helt av. 

Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiiiil Maren

 

Grøtkos

I dag er det 1. desember. Første dagen i den aller koseligste måneden i året. Jeg blir oppriktig lei meg over at jeg ikke kan fylle hele dager med kakebaking, juletrepynting og slike koselige advent og desemberaktiviteter. Jeg har to store stygge eksamner som må gjøres først , men etterpå dere, da skal jeg være så julete at dere aldri har sett på maken. *ler*.

Jeg kan jo ikke droppe helt å kose meg med julehygge selv om eksamen truer, så i dag startet jeg dagen med en stor porsjon risgrøt. Ikke ferdiggrøt, og ikke en sunnifisert grøt. Jeg slo til med en helt vanlig tradisjonell, nydelige julegrøt. Kokt opp på risgryn, litt vann og melk. Det tar litt lenger tid å lage grøten på denne måten, og man må passe godt på, og røre jevnlig slik at den ikke brenner seg fast i bunnen. Spesielt etter melken er tilsatt. Jeg toppet grøten med sukrin, kanel og et smørøye. 

Jeg skal nok komme med en oppskrift på sunnifisert grøt også i løpet av desember, men på denne første dagen i julemåneden så følte jeg at det måtte være ekte, tradisjonell julegrøt. Ser det ikke fristende ut? Jeg må smile her jeg sitter, det er virkelig bare så koselig med desember. Uansett hvor mye man har på kalenderen så er det noe spesielt med denne måneden som gjør meg utrolig glad. Samtidig så er denne måneden, og tiden vi går inn i en viktig tid for å tenke på alle dem som kanskje ikke har den samme gleden knyttet til julen. I år har jeg valgt meg ut tre veldedige organisasjoner jeg skal samarbeide med.  For meg er det kun en liten innsats, men den lille innsatsen vil for noen bety enormt mye. Jeg kommer tilbake til dette, men min oppfordring på denne første dagen i desember er å huske på alle dem som ikke har de samme gode følelsene, tradisjonene, og minnene tilknyttet julen. 

Ha en nydelig første desemberdag mine fine lesere. Gjør det til en hyggelig dag!

 

Smiiiiil Maren