hits

desember 2015

Topp 10 opplevelser i 2015

Plutselig var den her - årets siste dag, og jeg sitter her med morgenkaffen min og er litt tankefull. Hva har 2015 inneholdt, hva har vært bra, hva har vært mindre bra, og hvordan kan 2015 oppsummeres?

Det første som slår meg når jeg tenker tilbake på dette året er jobb - mye jobb, mye på en gang, høye krav, sykepleiepraksis, prestasjon, selvpåført prestasjosnpress og skal jeg være helt ærlig så føler jeg dette året har vært litt sånn brette-opp-ermene og jobbe-på år. Men hva er egentlig galt med det? Man kommer ingen vei i livet hvis man ikke er villig til å jobbe for det. Nei 2015 var ikke året jeg realiserte alle mine drømmer, var super spontan og levde etter hjertet hver eneste dag, men det er helt okei. 2015 har vært et gigantisk sprang mot målene jeg jobber mot på lang sikt, jeg ønsker å bli en dyktig sykepleier, jeg ønsker å ha en inspirerende blogg som gir noe til leseren og som bidrar til økt treningsglede, et ønske om å spise sunnere og levere i harmoni med seg selv.
Topp 10 opplevelser i 2015:

 • Fullførte, og bestod alle praksisperiodene på sykepleien
 • Vant prisen for Årets Treningsblogger på Vixen Blogawards
 • Opplevde at to av mine beste venninner fikk babyer for første gang.
 • Var på forsiden av ShapeUp - Norges største treningsmagasin
 • Har siden det fått bidra med hele 5 treningsartikler i samme blad, og fortsetter å skrive for dem i 2016
 • Møtt flere helt unike mennesker som har gitt meg enormt mye glede, og gjort livet mitt rikere på mange måter. Dere vet hvem dere er <3
 • Reiste til Portugal som PT for 30 fantastiske jenter på ShapeUp Bootcamp
 • Reiste helt alene som deltager på treningscamp til Marbella, og endte opp med å koste meg så mye at jeg utvidet turen, og dro tilbake til Marbella et par uker senere.
 • Vært ambassadør og modell for 2015 kolleksjonen til Run & Relax
 • Inngikk samarbeid med Mediehuset Nettavisen, og ble en av deres faste bloggere.


Jeg ønsker selv å være i balanse, og jeg vil blogge, leve, reise og trene, men samtidig vil jeg ha en solid utdannelse i bunn. 2015 har tatt meg godt på veien dit, og når jeg summerer opp så ser jeg sannelig at det har vært et år med store lyspunkt, masse glede, spennende opplevelser, mange fine menneskemøter, gode businessavtaler, mye kvalitetstid med familie, og summerer jeg opp så har 2015 vært et år jeg avslutter med et smil om munnen, ja det har vært et jobbeår, og ja det har kostet mye på veien, men jeg kom i mål, og jeg er takkenmlig for året som gikk.Nå står 2016 for tur, og jeg føler meg både spent, og optimistisk. Første halvdel vil bli fokus på å fullføre bacheloroppgaven og fullføre sykepleien. 2016 vil absolutt ikke bare bli jobb, jeg har også booket inn flere spennende reiser, og jeg skal blandt annet ta dere med til Phuket Thailand, flere langhelger i spennende storbyer, og hele tre turer på ulike treningscamper til Spania.

Jeg vil si tusen tusen takk for at dere har fulgt meg i 2015, uten dere er denne bloggen ingenting. Tusen takk for at dere klikker dere inn her, takk for at dere leser, og tusen takk for at dere kommenterer og lar dere engasjere. Takk for alt dere har gitt meg i 2015, så håper jeg av hele mitt hjerte at dere vil være med videre i 2016.

Da er det bare en ting å si: GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!!!

 

Stort nyttårssmil fra Maren

 

Jeg får det ikke til

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker godsaker som dette, og hadde jeg bare vært litt flinkere på kjøkkenet så skulle jeg tryllet dem frem selv. Sannheten er at jeg er ikke så fryktelig god på sunnnifisert bakverk. Jeg prøvde meg på mine egne questbarer og de ble overhode ikke slik de skulle - visuelt sett. Smaken blir nemlig ganske så god, men det jeg lager blir ikke alltid like pent. Jeg har prøvd meg på proteinkuler også, men de ble enda morsommere i formen, og lignet ovrhode ikke på disse sjokoladekulene. Resultatet av det hele ble et kaotisk rotete kjøkken, og en haug av mislykkede deformerte kuler - men som utrolig nok smakte godt. Så jeg momset i meg kulene sammen med en god venninne, og vi lo godt av hele prosjektet.

Heldigvis så finnes det noen som er flinkere enn meg på slike sunnifiserte godsaker, og jeg må si at jeg er imponert over disse deilige proteinkulene. De selges på Will I juice i byen, men er opprinnelig laget av de skjønne jentene bak instagramkontoen Food Hunters. De inneholder blandt annet gojibær, kakaopulver, proteinpulver, dadler, mandler og kokos. Så latterlig gode, og så utrolig delikate.
I dag har jeg en litt travel dag forann meg, men den består av kun hyggelige ting. Jeg skal trene med en god venninne, fikse diverse ting i sentrum som jeg selvfølgelig har utsatt til siste dag, og spise lille nyttårsaften-middag med familien. Dagens treningsøkt blir en kondisjonsøkt, planen var å løpe ute, men med regn og ruskevær fristet det mer å kjøre den på mølla innendørs. Jeg tenker å kombinere litt ulike intervaller, og deler selvfølgelig økten med dere senere.

Ha en herlig dag dere, tenk nå er 2015 snart forbi og et helt nytt år står for tur. Jeg har faktisk ikke satt noen nyttårsforsetter eller mål for det nye året. Kanskje jeg burde det? Jeg tror jeg må sette meg ned i løpet av dagen og tenke litt over akkurat det. Har dere noen forsetter for 2016? Del dem mer enn gjerne i kommentarfeltet.

 

Smiiiil Maren

Sunn kosekveld

Jeg er virkelig queen av kosekvelder, og flere ganger i uken er det joggebukse, film / serier og kos i min leilighet, enten alene eller aller helst sammen med noen jeg er glad i. Det blir mye kos i casa de Maren, og da er det jammen godt at jeg elsker sunne godsaker. Jeg disker gladelig opp med både fruktfat, grønnsaker med dipp, nøtter og ulike typer barer eller mørk sjokolade.Jeg liker godt mikse sammen det sunne, med noen litt mer usunne alternativer. På den måten får man en fin kombinasjon, og alle kan finne noe de liker. I dag er mitt fat fyllt med masse fargerik og deilig frukt, samt yoghurtnøtter og questbarer. Jeg har faktisk valgt en helt ny questbar, og ikke mine to vanlig standard barer som er cookies & cream og Cookie dough. I dag ble det Raspberrie white chocolate kuttet i små biter, i herlig kombinasjon med ulike typer nøtter med yoghurttrekk. Mmmmm.
I kveld står The Butler på filmmenyen. En film jeg tok opp tidligere i julen, og som har ligget på Getboksen å ventet på meg. Jeg har også et par andre alternativer på lur så vi får se om det ikke blir flere filmer i kveld.

Hva er deres planer for kvelden ?

 

Smiiiil Maren

 

Styrke: Rygg og armer

God morgen dere. Jeg har akkurat rullet ut av sengen etter en styrete natt med lite søvn og mareritt. Jeg har vonde mareritt i perioder, og det er fryktelig slitsomt, heldigvis er det kun i perioder og ikke så ofte. Jeg fikk sovet ut litt på morgenen, og for meg som vanligvis spretter opp av sengen rundt klokken 06 føles det veldig rart å stå opp etter klokken har passert 10.

Hvordan er det med dere, har dere sovet godt? Klare for en ny dag?

Jeg lovet å dele gårsdagens styrkeøkt og her kommer den. Som sagt la vi opp en styrkeøkt med fokus på rygg og armer. Vi kjørte 8 repetisjoner og 3-4 sett pr øvelse, med følgende øvelser:

 • Pullups
 • Nedtrekk bredt grep
 • Sittende roing, smalt grep
 • Triceps pushdown med stang
 • Triceps med tau over hodet
 • Bicepscurl med stang og hantler


Nå skal jeg våkne ordentlig her, spise frokost, lese nyheter og starte dagen. Dagen byr på cafebesøk, litt shopping med en venninne og sosalt i kveld. Dette er jo grunnen til at jeg ble igjen i byen i romjulen, og jeg koser meg med etterlengtet venninnetid.

Hva er deres planer for dagen?

 

Smiiiil Maren

 

En fest i munnen

I dag har jeg kost meg sånn at jeg sannelig ikke fikk oppdatert dere før nå. Jeg må jo le litt av meg selv, jeg som endelig var ferdig med en lang sykehuspraksis og skulle bli så super flink til å oppdatere dere både en og to ganger om dagen. Vel, jeg får skylde på at macen jobber kraftig mot meg for tiden, og synger nå uten tvil på det aller siste verset. Ny mac står på handlelisten i morgen, og det kribler i hele meg bare ved tanken på det. For meg en det en stor investering og faktisk ganske så stas. Det er ikke hver dag jeg kjøper slike store flotte ting, så det er ingen tvil om at jeg gleder meg.

I dag har jeg vært på bursdagslunsj hos en god venninne, med alle mine fine jenter og deres små sjarmtroll. Jeg synes det er så koselig at jentegjengen nå er utvidet med to små babyer. Det er alltid koselig å se jentene, og spesielt de som har flyttet utenbys og nå er hjemme på sørlandet for julen.
Vi fikk servert fantastisk mat, og jeg tror virkelig ikke jeg kan tenke meg noe bedre enn denne typen mat. Et helt bord fyllt med ulike fristelser, og med variasjoner helt fra rekesalat, ost, skinke og spekemat, til salat, syltetøy, eggerøre, laks, lomper og varm kylling og karbonader. Vi fikk også hjemmebakte rundstykker, og foccacia. Jeg fyllte tallerkenen tre ganger, og var mett til langt ut på kvelden. Etter maten koste vi oss med masse godterier, og hjemmelaget rullekake. For en oppdekning, og for en fantastisk koselig dag.


Etter bursdagslunsjen dro jeg til Solsiden for en treningsøkt med Kristina. Vi kjørte en styrkeøkt med fokus på rygg og armer i dag. Vi fikk knipset litt bilder underveis, så titt gjerne innom i morgen tidlig. Da deler jeg hele programmet samt bilder av øvelsene i et eget innlegg.

Ha en nydelig mandagskveld dere, her blir det en rolig kveld i sofaen.

 

Smiiiil Maren

 

Endring i planene

I skrivende stund skulle jeg vært på vei til fjellet, men istede sitter jeg i sofaen i en nyvasket leilighet, ser på tidenes jentefilm og momser i meg et fruktfat. Like før avreise i dag slo det meg at jeg har bodd hjemme hos familien hele julen. Jeg har kun prioritert familie og det har vært så fantastisk koselig, men det er viktig å huske på venner og sosial hygge med dem også. Så jeg lot familien dra på hytta, mens jeg dro avgårde på trening med skjønne Kristina min.Vi kjørte på med en super treningøkt, og har sammen lagt en slagplan om å kickstarte 2016 på en sporty måte. Alt er enklere sammen. Kristina og meg har trent en god del sammen tidligere, og jeg gleder meg til flere økter med denne solstråla. I dag stod det ben på planen, noe motvillig fra min side da jeg enda er støl fra forrige benøkt, men jeg kom meg sannelig gjennom økta likevel. Vi kjørte på med følgende øvelser:

 • Knebøy
 • Goblet squat
 • Strak markløft
 • Step up
 • Bulgarsk utfall
 • Hiptrust
Økten la vi opp med supersett, 8 repetisjoner, 3-4 sett. En god og effektiv økt, med litt skravling i pausene. Etter trening fulgte sjokkomelk og et lite kvarter i solarium. Jeg tar veldig lite sol, men nå på vinterstid så synes jeg det er godt med litt påfyll av sol. Jeg føler det hjelper på både energi og humør. I kveld blir det mer sosialt med venner, og i morgen venter en koselig bursdagslunsj for en god venninne. Jeg kjenner det var rett avgjørelse å bli hjemme. Familien kommer uansett hjem igjen om 3 dager, og da har jeg lovet å lage i stand en aldri så liten lille-nyttårsaften middag for dem. Jeg gleder meg allerede.

Jeg håper dere har hatt en fin jul så langt. Hva driver dere med i romjulen? Og hva er planene deres for nyttårsaften?

 

Smiiil Maren

 

 

Gangsperren er total

Sørlandet minner mest om en gjennomsnittlig høstdag, og hvis man ser ut skulle man virkelig ikke tro at det er 26 desember. Det nytter ikke å se på gradestokken heller, for den vil kun bekrefte din skepsist til at det faktisk er jul og desember. Sånn rent stemningsmessig så er det selvfølgelig kjedelig at det ikke er litt kaldere og snø, men praktisk sett så er det jo i grunn ganske deilig. I går hadde jeg en helt magisk tur ute i regn og blåst, ut på svabergene og så de mektige dønningene slå innover land. Det var rett og slett spektakulært. Jeg forsøkte å dele litt av opplevelsen med dere på snapchat - men telefonen synes ikke det var like stas med uværet, og bestemte seg for å kaptitulære helt i starten av turen.

Når det ikke er snø må man gjøre det beste ut av det, og jeg har fått til flere gode gåturer og joggeturer i julen. Jeg reiser sannsynligvis opp på hytta på fjellet i morgen tidlig, og der skal jeg nok få kost meg i med både snø og ski.

Utenom turene ute har det blitt litt trening innimellom all julekosen. Lille julaften hadde jeg en benøkt sammen med en kompis, og i dag, tre dager senere kan jeg nesten ikke gå. Den økten var en kombinasjon av mine faste benøvelser, samt litt innputt av han. Vi durte på med supersett, og hadde det egentlig utrolig gøy. Allerede den natten våknet jeg av at det kriblet og murret litt i bena, og neste morgen var gangsperren total - trodde jeg. Det viste seg at dette bare var begynnelsen, for i dag tenker jeg at toppen er nådd - det kan ikke være mulig å bli mer støl enn jeg er akkurat nå.

Programmet skal jeg sevlfølgelig dele med dere:

 • Dype knebøy i supsersett med Gobletsquat
 • Strake markløft i supsett med Strakmark med hantler
 • Hipthrust i apparat
 • Bulgarsk utfall med hopp

Vi kjørte 8-10 rep på alle øvelsene, 3-4 sett. Jeg lå relativt lavt på vektene, og fokuserte fult og helt på muskelkontakt. Alt er relativt, men for meg er 40-50kg i knebøy og samme i strakmark ganske greie og lette vekter. Goblet squat hadde jeg 12 kg kettlebell, og 10 kg i hver hantel på strakmarken. Bulgarsk med hopp kjørte jeg uten vekter. Denne økten fungerte gull for min del - test den gjerne ut.

Har dere noen spennende planer for dagen?

 

Smiiiil Maren

 

Øvelsen som trener hele kroppen

Jeg ble spurt av en journalist i Side2 hvilken øvelse jeg ville anbefale som den aller beste øvelsen, hvis man kun skal velge én øvelse. Jeg var rask på å svare, for i mine øyne er det uten tvil Burpees som er den mest effektive øvelsen dersom du ønsker en alt-iett-øvelse. En burpee er en øvelse som utfordrer deg både på styrke, kondisjon og spenst. Det er en optimal sammensetning av bevegelser, og den krever at kroppens største muskler jobber. Jeg har selv et elsk-hat forhold til Burpees fordi det er en så grusomt slitsom øvelse, men samtidig utrolig effektiv.

Les hele saken HER.
Foto: Lars Erik Bakken

Flere personer ble spurt, og i tilegg til min Burpee, så ble bulgarsk utfall og planke med kneopptrekk til bryst nevnt. To øvelser jeg selv synes er gode, og absolutt ville hatt med i et treningsprogram. Disse tre øvelsene sammen gjør at du får trent hele kroppen, og det beste av alt - du kan gjøre det hjemme i din egen stue. Les om alle øvelsene, hvordan de gjennomføres og bilder på Side2.

 

Smiiiiil Maren

 

De magiske juledagene

God jul skjønne dere. Jeg håper kvelden i går var magisk, og at dere virkelig koste dere med nære og kjære. Her i huset startet julemaratonet lillejulaften med hle familien på middag. Lille julaften er en fin tradisjon hos familien Erdvik, da stikker så og si hele slekten innom i løpet av kvelden, for å bytte gaver, smake på julemat og ønske hverandre en god jul. Årets lille julaften ble så utrolig koselig, og før matfatene ble raidet, og bordet fyllt av familie, fikk jeg knipset noen små bilder for å forsøke å fange stemningen.
På lille julaften er det mye forskjellig mat, alt fra karbonader, aspic, og salt lammelår med kålrabi, til stekt roastbiff, kremet soppstuing, salat, ribbe og ferskt brød og rundstykker. Jeg elsker denne typen mat, og spesielt når det ser servert som en slags buffet, hvor du kan gå flere ganger og fylle på med dine favoritter. Det ble selvfølgelig både kake og juelgodterier også. Det hører med på en julefest.

Julaften i går ble en magisk kveld, spesielt med lille prinsessa på 2 år som løp rundt og storkoste seg. Julegleden får en helt ny betydning når man opplever den sammen med små barn. Nydelig pinnekjøtt med kålrabistappe, og nydelig tilbehør stod på menyen, etterfulgt avs riskrem med rødsaus og mandel. Jeg fikk så mye fint, og er virkelig så takknemlig. I dag er langbordet dekket til 20 personer på ny, og om et par timer fylles hele huset til mine foreldre med familie, og det er endelig tid for noe vi alle gleder oss til, nesten like mye som til selve julaften - nemlig 1.juledagfrokosten.

Nå er jeg spent på å høre om deres jul. Hadde du en hyggelig kveld? Fikk du noe fint? og hva spiser dere på julaften?

 

Smiiiil Maren

 

God jul fra meg til alle dere

Jeg titter raskt innom på morgenkvisten for å ønske dere en riktig god jul. Jeg håper du koser deg med familie og de du er glad i. Jeg håper dagen blir fin, og kvelden blir gledesfyllt og koselig. Jeg håper du spiser god mat, jeg håper du ler, og jeg håper du sitter igjen med en varm god følelse på slutten av kvelden.

Jeg håper denne julekvelden blir helt spesiell for deg - jeg er helt sikker på at du har fortjent det. En stor god juleklem sendes til hver og en av dere.

 

Julesmiiiil Maren

Kvelden før kvelden


I dag har jeg pakket gaver til den store gullmedalje, og jeg koste meg så mens jeg holdt på. Kurt Nilsen sine julesanger på høytaleren, og julebrus i glasset satt stemningen. Nå er alle gaver pakket inn og levert, og jeg er på plass hjemme hos mine foreldre. Her skal jeg bo de neste dagene, og virkelig bare nyte juledagene. Jeg bor kun 10 minutter unna familien, men det er likevel noe eget med det å pakke baggen og flytte hjem på lille julaften. Jeg synes det er så herlig å legge meg i min gamle seng på pikerommet, og våkne opp til julefrokost og familiekos på julaften. Det blir jeg aldri for gammel for. ¨

I kveld har hele familien vært her på julemiddag, og med over 20 personer til bords ble det en fantastisk koselig kveld fyllt med nydelig mat, herlig høylytt prat, latter og kos. Jeg er så takknemlig for at jeg har en så nær og god familie. Det er virkelig ikke alle forunt å ha det slik, og jeg er så takknemlig for hver og en av dem. Nå har roen senket seg i stua, gjestene har dratt, og mamma, pappa og meg skal nyte en avslappende og koselig kveld i sofakroken.Jeg håper dere har hatt en herlig lille julaften, og får en nydelig dag i morgen.

 

Smiiiiil Maren

 

Sannheten bak de fine bildene

Jeg har alltid holdt en ærlig linje her på bloggen, og fortalt dere akkurat hvordan ting er. Så da fortsetter jeg i den ånden, og kan i dag avsløre at i går tok jeg med meg hele frokosten ut på verandaen - i regnvær og blåst - kun for å få noen gode bilder av maten til dere. Jeg ler og ler av denne bloggverdenene altså, men sånn er det når vi er midt i desember og det er så og si mørkt hele dagen. Da må man jakte på det naturlige fine lyset, og løsningen ble for min del å knipse ute på verandaen. Naboene lo nok godt der jeg tuslet rundt med forkost, kaffe, bord og brett, iført en gigantisk ullgenser, bare ben og tøfler. Uten sminke og med håret i en topp midt på hodet. Kameraet hang å slang rundt halsen og jeg styret rundt helt til jeg var fornølyd med bildene.

Er det ikke litt morsomt å vite at det sannsynligvis er en slik historie bak alle de delikate, freshe bildene du ser på sosiale medier?

Jeg tok med meg frokosten inn i sofaen etterpå, og koste meg veldig. Det er jo jul, og da er det innafor med det lille ekstra til forkosten. Egentlig er det tl kaffen, for jeg elsker å ha en liten godbit ved siden av kaffekoppen min. Noen som kjenner seg igjen på den? Bare en liten knekk av mørk sjokolade gjør hele kaffeopplevelsen så mye bedre.


Ellers er jo frokosten den samme, men i går var det altså gresk yoghurt som fikk dominere som proteinkilde, sammen med cottage cheese, eplebiter, bringebær og blåbær. Enkelt, sunt og godt. De små bitene er ikke appelsin, men en klemmentin jeg har kuttet i biter. Den kan like gjerne spises på den måten, som å skrelles. mange er livredd for dette hvite rundt klemmentinbåtene, og da kan det være smart å spise den på denne måten. Det er jo like enkelt å kutte opp, som det er å skrelle.Håper dette lille frokostfatet mitt kan inspirere deg til å bruke to små minutter ekstra på frokosten, og unne deg selv, og kanskje de rundt deg en ekstra god frokost nå i juledagene. Det tar ikke så mye leger tid å kutte ting opp og dandere det pent, og opplevelsen av måltidet blir så mye hyggeligere.

Ha en nydelig lille julaften dere. Nyt dagen før dagen, forsøk å senke skuldrene, og kjenn på den deilige spenningen og julegleden.

 

Smiiiiil Maren

 

Årets styggeste julebakst

Jeg ler og ler, se på disse marsipankulene her da. Har du sett noe så lite delikat? Kulene i seg selv var egentlig kjempe fine, men så tenkte jeg at jeg skulle gjøre dem enda bedre både på smak og utseende. Jeg rullet derfor kulene i kakao og melis - vel dette ble resultatet. Vanligvis så ville jeg ikke delt dem fordi de ser så kjipe ut, men de ble så utrolige gode på smak at jeg tenkte at jeg får bare la det stå til og dele dem likevell.

Oppskriften er simpel, og dere som har fulgt meg en stund fikk disse servert i fjor også - bare i en litt mer delikat innpakning. Hehe.

 • 100g lyst mandelmel
 • 80g sukrinmelis
 • 25g sukrin gold
 • 2 dråper mandel essens 
 • 1 eggehvitte

Rør alle ingrediensene godt sammen, og spe på med litt vann hvis nødvendig, slik at du får en fast fin deig. Dekk til bollen med plast, og sett den i kjøleskapet over natten, eller i 4-6 timer. Lag gjerne deigen på morgenen, og trill kuler på ettermiddagen. Jeg anbefaler dere å prøve dere på en litt annen topping enn meg. Hehe. Sett på en non-stop sjokolade, eller en mokkabønne. Trill kulene i kokos, eller andre spennende alternativer. 
Jeg kunne fint laget en ny porsjon og pyntet dem penere, men sannheten er at det går null og nada av sunne alternativer i min famiie i julen. Jeg lager det til bloggen, fordi det er mange som ønsker det, men det går i helt normal, vanlig, tradisjonell julebagst hos meg og mine i julen. Derfor ble det med denne en porsjonen, og da ble det altså disse bildene til dere. Jeg lover finere og mer delikate bilder neste gang. Dere får bare tro meg på at de smaker bedre enn de ser ut.

 

Smiiiiiil Maren

Slik spiser du sunt på cafe

Juleferie og utallige sosiale lunjsavtaler har resultert i mye god mat på denne frøkna i det siste. Jeg har nærmest blitt stamkunde på flere av byens cafeer, både fordi jeg sitter der å jobber på dagtid, og fordi jeg har brukt disse dagene aktivt for å ta igjen tapt tid med gode venninner. Jeg storkoser meg med å lage mat, men noen ganger er det litt deilig å maten servert ferdig - spesielt når det finnes så mye sunn, god mat å velge mellom.

Jeg velger konsekvent ren, god kvalitets mat, og går på steder jeg vet bruker gode råvarer. I Kristiansand vil jeg anbefale Will I juice, kjøkkenskapet, Tilstede mat og mer, og Bønder i byen som fire soleklare favoritter. Bor du i Oslo er LETT uten tvil min favoritt, Fresko og BIT på en delt andreplass, det finnes selvfølgelig en hel haug av flere, men disse to liker jeg best av det jeg har testet. I Trondheim har jeg ikke testet så voldsomt mye, men jeg må nevne at Kvikk bar er verd et besøk.Et tips er å bestille salat, og be om dressingen ved siden av, da kan du selg porsjonere hvor mye du vil ha på. Ofte kan du velge mellom flere typer brød, og da er det smart å velge den groveste typen. Less på med grønnsaker, og fyll godt på med rene gode proteinkilder, slik som for eksempel, kylling, reker, egg, skinke, kjøtt eller fisk.

I går kjøpte vi mat, men spiste den hjemme. Jeg kombinerte to favoritter og kjøpte sandwich fra Kjøkkenskapet, og juice og snacks på Will I juice. Juicene er Herlig grønn som inneholder spinat, eple, spirulina og masse andre godsaker, og Løp løps som inneholder blandt annet rødbetter og epler. Snacksen ser ut som potetgull, men det er altså ristetde rotgrønnsaker. Både gulerot, rødbeter, potet, og pastinakk. Mmmm
Jeg vet at det er jenter og gutter fra hele landet som titter innom bloggen, så la oss gjøre en morsom greie. Skriv ned din favoritt cafe eller resturant i din by, der du vet at det er sunn, god kvalitetsmat. På den måten kan flere få tips til hvor man kan spise sunn mat ute - i sin by! Jeg har relativt god kontroll på Kristiansand, men trenger tips til sunne matsteder i flere av Nogres byer, så: Hvor spiser man sunn god mat i din by?

Dette er ment som inspirasjon til dere lesere, men neste halvår blir en god del reising på meg, og da skal jeg helt klart benytte meg av tipsene deres. Jeg gleder meg til å lese svarene deres.

 

Smiiiil Maren

Du spiser jo alltid det samme

Forrige gang jeg delte handleposen min med dere, så fikk jeg en kommentar på hva er vitsen med å dele den? Du spiser jo bare det samme! Jeg tenkte først at det var da en lite hyggelig kommentar å legge igjen, men så måtte jeg le litt, for egentlig så er den jo spot on. Jeg spiser veldig mye av det samme, og handlposen min inneholder jo alltid masse frukt, masse grønnsaker, bær, meieriprodukter, pålegg til knekkebrød, og noe godt å drikke. I gårsdagens pose lå det også nøtter, ferske dadler og mørk sjokolade. Mmmm.

I tilegg til denne posen så må jeg alltid ha to typer knekkebrød, havregryn, speltlomper og proteinbarer i huset. Sistnevnte er virkelig en tullete uvane, men jeg synes bare de er så latterlig gode. Ikke minst utrolig greie å ha med seg på farten, eller bare når du har lyst på noe godt, som skjer litt for ofte - spesielt når jeg har dem så enkelt tilgjengelig. Jeg er virkelig et vanedyr når det kommer til mat, og liker liksom mine faste ting. Er det flere som kjenner seg igjen på den?


I julen blir det mye småspising av småkaker, og andre godsaker. Da synes jeg det er litt godt å ha mine faste gode, sunne matvarer i bunn. Jeg storkoser meg med julens godsaker - det er jo et helt år til neste gang, og så lenge jeg vet at jeg har fått i meg vanlig, næringsrik mat innimellom så er det ikke noe problem.

Hva er deres tanker rundt dette? Del gjerne, jeg liker når vi kan dele tanker og erfaringer rundt ting, og jeg opplever gang på gang at jeg har enormt mange engasjerte, gode og reflekterte lesere. Jeg liker å lese kommentarene deres, og dere gir meg mye ved det dere deler her på bloggen.

 

Smiiiil Maren

Et smart triks for å komme deg på trening

Jeg har begynt å gjøre et smart lite grep som ene og alene har sørget for at jeg oftere får inn en spontan styrkeøk. Gymmet jeg trener på ligger midt i sentrum av Kristiansand, og nå som praksis er fullført sitter jeg veldig ofte å jobber med blogg og andre treningsrelaterte prosjekter på en cafe i sentrum. Jeg har nå begynt å ta med meg treningsklær i veska - uansett om jeg har planer om å trene eller ikke. Hvis jeg ser det blir tid til overs eller muligheten byr seg ved at noen inviterer med på trening - så er jeg klar!

I går ble en sånn spontan fin treningsøkt som overhode ikke var planlagt. Jeg satt å koste meg på cafe, og fikk gjort masse jobb, og i tilegg hatt to koslige kaffepauser med venninner. Når klokken rundt kl 18 sa jeg meg ferdig for dagen, jeg gikk ut og var egentlig på vei hjem når jeg plutselig fikk litt lyst å trene styrke. Det er sjeldet jeg får lyst til det på ettermiddag/kveld, så da var det bare å dra rett avgårde før lysten gikk over. Det ble ikke noe fyrverkeri av en treningsøkt, med en fin liten gjennomgang av hele kroppen, 8 rep x 3 med følgende øvelser:

 • Dype knebøy
 • Nedtrekk bredt grep
 • Brystpress med hantler
 • Skulderpress med stang
 • Lårcurl
 • Biceps/triceps i kabel
 • Planken


Foto: Victoria Nevland

Dere som følger meg på snap (marenerdvik) fikk med dere en liten film av hvordan jeg koste meg alene på gymmet i går med Justin Bieber på full guffe. Akkurat det trenger vi ikke snakke så mye mer om. Haha *skapBieberfan*. Poenget er altså at du gjør svært lurt i å snike med deg en tskjorte og tights i veska, så har du hvertfall det på plass i tilfelle muligheten skulle by seg. Jeg garanterer deg at det også er større sannsynlighet for at du faktisk tar en liten tur inn på trening når du likevel har drasset rundt på det treningstøyet.

I dag er den store familie-jule-hygge-dagen. Jeg skal på julelunsj med mamma, alle tanter og kusiner på dagtid, og i kveld blir det pinnekjøttmiddag, og tradisjons kosekveld med en stor del av familien min. Etter det kommer i grunn selskapene på løpende bånd, og vi gir oss ikke før ut i romjula en gang. Jeg elsker virkelig denne tiden her, masse kvalitetstid og masse hygge med mine aller nærmeste. Jul altså, jeg får bare ikke nok.

Hva er deres planer for lørdagen?

 

Smiiiiiil Maren

Siste frist - treningscamp i Thailand

I samarbeid med Nordic Fitcamp

Jeg ble helt overveldet over responsen deres på Thailandturen i mars. Fy søren så gøy at så mange av dere har lyst å joine meg på treningstur til Phuket. En del av Nordic Fitcamp teamet er der nede nå for å sjekke ut området, og planlegge slik at vi får et optinmalt opphold. Jeg har fått både bilder og meldinger av dem , og jeg har bare en ting å si - denne turen vil du ikke gå glipp av!!! Hvite sandstrender, kokosnøttdrikking på stranden, grønt hav så langt øye kan se, perfekte treningsfasiliteter, optimalt tilrettelagt kosthold, og en hel haug av spreke, energiske og likesinnede mennesker. Kan man ønske seg mer?
Sjekk ut innlegget jeg skrev om turen HER, og hvis dette er noe du kunne tenke deg så må du bare hive deg rundt. Det er nemlig kun 3 ledige plasser med fly og alt inkludert. 3 plasser dere!! ( det vil bli mulighet for å ta med noen ekstra deltagere, men da må flybilett fikses på egenhånd) Jeg hadde aldri trodd vi skulle fylle turen så kjapt. Så vil du med er det bare å melde din intrerresse til meg på mail: marenerdvik@hotmail.com, så sender jeg deg informasjon og rabattkode. Fristen for å melde interresse og få rabattkode er satt til 20.desember!!!!


Jeg kan virkelig ikke vente til mars - dette blir en opplevelse for livet. Vi er allerede en god gjeng fra bloggen som skal ned, så er du litt lysten er det bare å hive seg på. Du trenger ikke kjenne noen fra før, mange reiser alene. Du trenger overhode ikke være godt trent eller ha noen som helst forkunnskaper. Kom som du er, og få nye venner med de samme interessene som deg. Erfaringen fra i fjor er at over halvparten reiser ned alene, og det går helt fint. Jeg dro selv på tur med Nordic helt alene første gangen.

Mens kulden og mørket kommer snikende her hjemme, drømmer jeg meg bort i thalands deilige klima, og idylliske hvite strender. Tenk at dette blir virkelighet om kun 3 små måneder. 

 

Smiiiiil Maren

 

Det handler om å gjøre det sammen

Det er fantastisk godt å ha gode venner når både motivasjon og treningslyst svikter - eller man bare har litt vondt i viljen. Det er ekstra godt å ha en bestevenninne som lar deg snike deg med på Team WOD (workout of the day = dagens treningsøkt) med henne og kjæresten. Tidligere i uken hadde vi alle tre en fantastisk morsom økt sammen, og jeg skal selvfølgelig dele den med dere.

Økten består av 100 repetisjoner av hver øvelse, fordelt på laget. Det betyr at dere sammen skal fullføre alle repetisjonene. En jobber, mens de andre pusher på og heier. Hvis jeg starter så tar jeg så mange repetisjoner jeg klarer, når jeg blir sliten tar Edle over og kjører på så mange hun klarer, også går det videre til siste mann, slik fortsetter vi til alle 100 repetisjonene er i boks. Kanskje klarer jeg 10, og neste person klarer 20, og siste person 5 rep, men det gjør jo ingenting, for sammen klarer vi uansett 100 totalt. Vi kjører øvelsene med kun kroppsvekt eller helt lette vekter.

Øvelsene var som følger:

 • Air squats
 • Kettlebell swing
 • Pushups
 • Situps
 • Rows
 • Hipthrust
 • Box jumps
 • Utfall
 • Skulderpress
 • Wall ball


Vi valgte disse øvelsene, men her kan du selvføløgelig velge akkurat de øvelsene du selv vil. Vi valgte øvelser som gikk på hele kroppen, men du kan gjerne spesifisere inn til at det er kun overkroppsøvelser, eller kun underkropp. Test vår økt, eller lag deg en egen og del den mer enn gjerne i kommentarfeltet.

Lag gjerne en økt og kjør den som en familie-team-økt nå i julen. Fordel repetisjonene på alle i familien, og sammen får dere en morsom treningsøkt som alle kan bidra på. Lillebror kan helt sikkert klare noen knebøy, og det er jeg overbevist om at både mor, far og kanskje til og med bestemor også kan. Stikkordet er Team, det handler om å gjennomføre sammen! Lykke til og god trening!!

 

Smiiiil Maren

 

Hjemmelagde proteinkuler

Er du klar for ferie og roligere dager? Kunne du kanskje tenkt deg en ny serie å følge med på? Så bra! Jeg har nemlig tips om tidenes serie til deg. Jeg fikk selv tips om denne serien for et par dager siden av en god venninne, og har sittet klistret til skjermen siden. Gode skuespillere, ærlig, ujålete og pinlig kjente situasjoner og problemstillinger. Ung og Lovende er en NRK-serie som virkelig fallt i smak hos meg, og jeg anbefaler dere å ta en titt. Du finner den på NRK sine nettsider, og kan se den gratis der.


Så over til godsakene. Denne sjokoladetallerkenen serverte jeg i går, og den består av kokosboller, 70% sjokolade med havsalt og hjemmelagde questkuler. Jeg kaller dem questkuler fordi de smaker akkurat som questbaree. Jeg har laget dem super enkelt ved å blande Quest Nutrition proteinpulver i både vaniljesmak og sjokolade, sirup, og litt sukrin. Rør godt sammen, og trill til kuler, la dem stå avkjølt et par timer i kjøleskapet. Enklere blir det ikke.

Jeg nyter rolige, late og koselige førjulsdager og bruker masse tid sammen med jentene mine. Jeg har nedprioritert venninner så alt for lenge, og nå er det så godt å endelig ha tid sammen igjen. Lunsj på dagtid, turer i skogen, middager sammen, cafekos, lange telefonsamtaler, filmkvelder og koselige byturer. Jeg føler meg så heldig som har så gode, trygge og solide vennskap som tåler at man i hektiske perioder ikke har så mye tid til å pleie vennskaet, og når man får tid igjen så er absolutt alt som før. Vi er like nære, like glad i hverandre og like tilstede for hverandre. Jeg tar overhode ikke dette som en selvfølge, og føler meg virkelig virkelig heldig. Jeg har ikke så mange venninner, men de jeg har er helt ubeskrivelig gode.

Smiiiil Maren

 

Til han og henne

Annonse

I år er jeg litt sent ute med julegavene, men jeg lar meg ikke stresse av den grunn. Selv om jeg ikke har fått handlet så mye enda, så har jeg hatt god tid til å tenke ut akkurat hva jeg har lyst å gi, hva jeg tenker passer og hva jeg tror den enkelte person vil bli spesiellt glad for. Jeg har fått litt spørsmål fra dere om julegavetips, og jeg deler gladelig.


Jeg elsker klokker, men i mitt fremtidige yrke som sykepleier så er det dessverre veldig lite "dill og dall" man kan ha på seg. Ingen ringer, ingen øredobber og ingen klokker. Da er det fint at det finnes fritid, hvor man kan pynte seg opp litt ekstra. Jeg har fallt pladask for klokkene fra Daniel Wellington. Mange kjenner kanskje til disse klokkene, og flere hadde kanskje trodd jeg skulle like de mer sporty utgavene av klokkene? Jeg liker best de klassiske, lekre klokkene og favorittene mine er den kvinneklokken dere ser over i brunt, modellen heter Classic Bristol 36mm i fargen Rosé Gold, og den stilrene svarte klokken til herre, i modllen Classic Sheffield 40mm i fargen Rosé Gold. Dette er i mine øyne den perfekte gave til han og henne.

Jeg er så heldig å få lov å dele ut en rabattkode til dere lesere, og det beste av alt - rabattkoden varer helt frem til 15 januar!!! Bestiller du før 20.desember så kommer pakken din frem før julaften - dette garanteres på D.W sine hjemmesider. Kanskje vil du glede noen som har bursdag i januar, eller starte det nye året med en liten lekker gave til deg selv?
Jeg har hvertfall koden klar til dere, uansett hva du ønsker å bruke den til. Koden er FITLIVING, og den gir deg 15% rabatt på absolutt alt av klokker på Daniel Wellingtons offesielle hjemmeside.

Dette var dages lille julegavetips fra meg. Håper dere får en nydelig torsdag, og nyter førjulstiden.

 

Smiiiil Maren

Tunfisk comeback

Husker dere første gang jeg nevnte tunfiskpizzaen her på bloggen? Det er vel snart 3 år siden jeg smakte tunfiskpizza for første gang, og hjelpes så skeptisk jeg var. Jeg ble så positivt overrasket over den, og har siden den gang laget den utallige ganger. Jeg har delt den med dere før, og flere av dere har lagt deres elsk på denne oppskfiten. I dag har jeg lyst å gjøre et lite comeback for Tunfiskpizzaen, og kanskje noen av dere som fremdeles er skeptiske vil hive dere på å teste den ut?


Oppskrift:

 • 60g havregryn
 • 1 boks tunfisk i vann
 • 1 helt egg
 • Karbonadedeig (1/2 pakke. 200g)
 • Krydder 
 • Ost (lett ost)
 • Mais
 • Sopp

Slik gjør du:

Bland havregryn, hele boksen med tunfisk (ikke hell av vannet) og egget sammen i en bolle, slik at det blir en fin deig. Smør deigen utover et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Da er bunnen ferdig. Stek kjøttdeigen i litt grillolje (jeg bruker St.maria grillolje) og krydre godt med grillkrydder og litt cayennepepper (dette er et sterkt krydder så ikke overdriv). Ta den ferdige pizzabunnen ut av ovnen og legg på kjøttdeigen, kutt sopp i små biter og legg på (her kan du selvfølgelig også legge på løk, tomat o.l også hvis du ønsker) topp pizzen med masse ost før du strør litt oregano på toppen. Inn i ovnen til osten har smeltet og vips - verdens beste og sunneste pizza! Som tilbehør valgte jeg mager kesam istede for rømme, sukkerfri ketchup og en enkel salat.

Så hva tenker du, er dette noe du kunne tenkte deg å teste ut? Kanskje har du, som meg, allerede lagt din elsk på tunfiskpizzaen. Del gjerne din favorittoppskrift med meg i kommentarfeltet.

Ha en nydelig onsdag dere!

 

Smiiiil Maren

 

A cup of survival

Deler av serviset er sponset

I går hadde jeg min aller siste vakt i praksis på sykehuset, og når jeg gikk ut dørene kl 23 i går kveld følte jeg på en helt utrolig god følelse av mestring. Nå er alle timene fullført, evaluering er unnagjort og jeg er i mål.

Dagen i dag startet grytidlig med ferdigstilling av en treningssak for ShapeUp. Jeg storkoser meg med å skrive disse sakene, og føler meg super heldig som får lov å dele treningsinspirasjon i utgave etter utgave. I dag ble et spenstig treningsprogram med strikk levert, og akkurat det programmet har jeg brukt masse selv. Jeg skal ha med meg strikken på hytta på fjellet i romjulen, og kjøre programmet der oppe også. Jeg gleder meg til å dele det med dere.


Fordelen med å stå grytidlig opp er at man får tid til å lage en ordentlig god frokost, og nyte en stor kopp kaffe til. Jeg måtte smile litt av teksten på kaffekoppen, den passet veldig godt i dag.  Kaffe er virkelig min survival på tidlige morgener. Jeg er nok litt rar der, men jeg synes faktisk maten smaker enda bedre når den er dandert fint, og servert på en delikat måte. Jeg har fallt pladask for serviset fra Sögne Home, og liker spesielt godt skålene med lav kant. Koppene med tekst har også blitt en favoritt.
På dagens plan stod et lunsjmøte, det er nå gjennomført og resten av dagen skal i grunn bare brukes til å nyte følelsen av juleferie. Jeg har noen julegaver som skal fikses, og litt småting til leiligheten. I kveld blir det en kveldstur i hyggelig selskap. Jeg elsker slike dager, dager med lave skuldre og god tid.

Har dere hatt en fin ukestart? Jeg tipper det er flere av dere studenter som begynner å fullføre eksamner og tar juleferie snart?

 

Smiiiil Maren

Spis grønnsakene dine

Frister det ikke med grønnsaker sier du? Da er det bare en ting å gjøre. Kutt dem opp, dander på fat og lag en smakfull dipp til. Da skal jeg garantere at det frister litt mer. Jeg er ikke super flink på å spise grønnsaker selv. Frukt spiser jeg masse av, men grønnsaker kan jeg absolutt bli bedre på. For min del funker det supert å stelle i stand på denne måten - fatet blir tømt hver eneste gang.


Dippen har jeg laget ved å blande 1/2 boks mager kesam, og en halv pose gresk kryddermix. Det er vel egentlig en salatdressing, men jeg synes den smaker så fantastisk godt, og funker utmerket som dipp. I tilegg til grønnsakene jeg har her, så kan jeg anbefale blomkålbuketter, strimler av squash og sellerirot. Kålrabi og paprika er også supre alternativer.Jeg synes det er forfriskende med denne typen snacksalternativer innimellom julekaker og godsaker. Jeg går litt etter "ja takk begge deler"  i julen. Jeg koser meg med alle julens godsaker, men liker også godt å variere med frukt og grønt innimellom.


Smiiiiil Maren

 

Tips til hjemmetrening i julen

Det er alltid stor stas når ShapeUp kommer i posten, men i disse tider er det ekstra stor stas fordi jeg har fått lov å bidra med enda mer treningsinspirasjon. Jeg ser på det som en stor ære, og jeg synes det er så utrolig gøy at jeg får lov å være en del av Norges største treningsmagasin. Jeg leser ShapeUp fra perm til perm, hver eneste måned, og det har jeg gjort i mange mange år. Det at jeg nå får lov å bidra med treningsinspirasjon utgave etter utgave er virkelig stort for meg. Fotografen er Lars Erik Bakken, også kjent som Fotobakken. Jeg har samarbeidet med Lars Erik flere ganger, og resultatet blir alltid bra når det er denne karen som står bak kamerea.


I denne utgaven bidrar jeg med et treningsprgram med ball, og det blir jo ikke mer genialt enn en miniøkt med ball. Hvorfor? Fordi det kan gjøres overalt vel! Jeg er stor fan av enkel trening som kan gjennomføres hjemme, på reise eller for eksempel på hytta. Hva med å ta med deg en slik ball opp på hytta i juleferien, og få unna en super treningsøkt mellom alle pepperkanene og julegodtet? Du kan selvfølgelig finne et alternativ dersom du ikke har en ball. Fyll en tursekk med brusflasker for eksempel.

For andre alternativer til trening hjemme, på reise eller på hytta så kan du ta en titt på forrige Shapeup utgaves egenvektsprogram jeg har delt HER, eller hjemmetreningsprogram HER, eller kanskje DENNE hjemmetreningsøkten passer deg bedre. Uansett så håper jeg en av disse øktene kan gi deg litt inspirasjon til å få lurt inn en økt i juleferien. Mitt ønske er å vise at det ikke trenger å være så komplisert å få inn litt aktivitet selv om man ikke har tilgang på et treningssenter. 

 

Smiiiiil Maren

 

Julegrøt til frokost

Jeg sitter her å leser alle kommetarene deres på gårsdagens innlegg om veien tilbake til den Maren jeg trives best som. Jeg blir helt rørt over hvor gode, omsorgsfulle og skjønne lesere jeg har. Tusen takk for alle gratulasjoner, og fine kommentarer, meldinger på facebook og mailer dere har sendt. I går ble en utorlig fin dag. Jeg ble hentet i leiligheten og tatt med på lunsj med mamma. Vi tittet også innom en kunstgalleri og jeg har virkelig satt ønskelisten for kunst til leiligheten. Vi koste oss i en julepyntet gågate i sentrum med kaffe i hånda og julegaveshopping. Kvelden ble også veldig koselig med fine folk, sushi og kos. Jeg fikk til og med lurt inn en skikkelig styrkeøkt med hovedfokus på bein - det var ekstremt etterlengtet og godt!

I dag spiser jeg julegrøt til frokost, bare for å virkelig understreke at jeg har juleferie og har muligheten til å kose meg. Disse bildene er tatt litt tidligere, men det er den samme grøten jeg koser meg med. Det er rett og slett Fjordland grøt - uten tilsatt sukker. Jeg synes den er kjempe god. I dag ble det dagens frokost, og jeg storkoser meg her jeg sitter.

I dag skal jeg ha lunsj med en venninne i byen, og på bakedag med venninnegjengen. Jeg skal også få lurt inn en treningsøkt. Det er kaldt i Kristiansand om dagen, men solen skinner. Jeg tenker å kle godt på meg, og prøve meg på en liten joggetur utendørs i kald og frisk luft.

Hva er deres planer for lørdagen?

 

Smiiiil Maren

 

Veien tilbake

Det er ingen tvil om at de siste 18 ukene har vært stressende for denne frøkna. Jeg har innrømt for dere før at jeg takler stress veldig dårlig, og at jeg hater å føle på at jeg er sliten og ikke får gjort alt jeg har satt meg som mål. Jeg blir nesten litt sint på meg selv når jeg innser at jeg ikke har superkrefter. I snart 3 år har jeg kjørt et heftig dobbeltløp med fulltidsjobb med bloggen og alt som hører med den av oppdrag, fotoshoots, annonser, møter og oppdrag i andre byer, nye innlegg daglig og et tappert forsøk med å inspirere lesere på daglig basis. I tilegg har jeg hatt fulltidsstudie med drøssevis av eksamner, skriftlige og muntlige oppgaver og innleveringer og nå det siste året flere måneder med praksis i psykiatrien, hjemmesykepleien, og nå sist 18 uker på sykehuset på medisinsk og kirurgisk post. Jeg har også jobbet som Personlig Trener og freelance-skribent for ulike magasiner. Dette har gått, men jeg skal være så ærlig at jeg innrømmer at jeg mer en én gang har sittet med gråten i halsen og vurdert å gi opp hele opplegget. Det har vært minimalt med søvn over lang lang tid, det har vært ukesvis uten noe som helst form for sosialt med venner, og det har vært en hverdag med et stressnivå langt over det som er sunt.

Når det er sagt så skal det også sies at det har vært en opplevelse jeg aldri aldri ville vært for uten. Jeg har lært så enormt mye gjennom disse månedene, jeg har utviklet meg som menneske og tilegnet meg dyrbare og unike kunnskaper, holdninger og egenskaper. Jeg har møtt så mange nydelige mennesker på denne reisen, både medstudenter, kontaktsykepleiere, "kolleger" på praksisstedene, og sist men ikke minst pasienter. Jeg er så uendelig heldig som har fått lov å gjennomføre denne reisen, og jeg blir helt rørt av tanken på at 2,5 år av totalt 3 år nå er fullført. Jeg har ikke mistet bloggen underveis, og jeg som var så redd for at dere lesere ville gi meg opp på et tidspunkt, innser nå at dere er her enda, dere leser bloggen enda og dere legger fremdeles igjen kommentarer her uke etter uke. Tusen tusen takk!

Det er nå en litt sliten, men veldig veldig lykkelig jente som skal finne veien tilbake til glade, spruddlende, og energiske versjonen av seg selv. Akkurat nå føler jeg meg litt som en uttygget tyggis, men gi meg et par dager så lover jeg dere at jeg er back on track.

Noe av det første jeg gjorde når jeg nå gikk inn i siste praksis uke var å melde meg på Yoga igjen, og forrige uke gjennomførte jeg min første Yoga og pilates time på mange mange måneder. Det føltes så godt å være tilbake igjen, tilstede i egen kropp og eget hode, puste og bare være. Tusen tusen takk til Emijoly Yoga & Pilates som har åpnet i nabobygget til min leilighet, og vært så skjønne å sponse meg med et medlemskap. Sammen skal vi senke skuldre, og finne tilbake til energien. Nå er det jul, ferie, familie, venner og bare masse kos.

Hei juelferie - jeg har aldri noensinne vært så klar for deg!!

 

Smiiiil Maren

 

Jeg klarte det!!

Jeg må smile når jeg titter innom instagram og ser at det er så mange av dere som bruker hastaggene #marenmat og #marenerdvik. Det er kjempe gøy å følge med på sporty ting dere gjør, og bli inspirert av maten dere lager. Keep it up folkens, jeg følger med og jeg DIGGER det! 

I dag har jeg lyst å dele en typisk marenmat med dere. Dette er virkelig bare det beste jeg vet, og jeg storkoser meg med denne skåla til frokost nesten daglig. Inneholdet varieres, men basicen er cottage cheese, skyr eller yopalit yoghurt g ulike typer frukt og bær. Alle som har lest denne bloggen en stund kjenner godt til Marenskåla. Sjell gjerne #marenskåla på instagram, der ligger bilder av mange forskjellige varianter med ulike ingredienser. 

I dag har jeg hatt evaluering av min siste praksis, og det er med en stor klump i halsen og en berusende følelse av lykke at jeg kan fortelle dere at 18 uker sykehuspraksis er nå BESTÅTT!! Jeg er så lykkelig, så sliten og så utrolig utrolig stolt. Jeg har bestått, og jeg kan ta helg med verdens beste samvittighet!! Jeg skal ha en avsluttende vakt til uka, men evaluering er altså gjort, og papirene er signert - jeg har fullført og bestått! 

 

Smiiiiil Maren

 

Jeg kan ikke vite dette uten å gjøre noe....

Jeg elsker julen, og mye av grunnen er alt det vakre rundt meg. All julepynt, alle lys, alle de jeg er glad i som jeg er så ufattelig heldig at jeg kan se. Jeg kan se alt dette fine, jeg kan oppleve det med alle mine sanser. En selvfølge? Ja for de fleste av oss så er det det. Det å kunne se tar vi helt forgitt, men hva om du en dag ikke hadde synet ditt mer? Hvordan hadde livet ditt blitt da, har du noen gang reflektert over hvordan det er å være blind? og enda verre, tenk å være blind og vite at du ikke trenger å være det, men du har ikke ressursene til operasjon. Jeg får en stor klump i magen, og blir så ufattelig trist av å tenke på at det faktisk er slik for noen mennesker....


Denne klumpen forsvinner, og tristheten erstattes med lykke når jeg tenker på iCare - et initiativ fra blindeforbundet som gjør at det faktisk går ann å gjøre noe for å hjelpe. For selv om disse menneskene i Nepal ikke har ressursene, så har jeg det, og det har sannsynligvis du også! Vi har mulighet til å gi en person synet tilbake, det er jo faktisk helt vilt når man tenker på det. Operasjonen som kan gi dem synet tilbake koster kun 250 kroner. Tenk hvor ofte vi har sløst bort 250 kroner på noe vi egentlig ikke trenger, aldri har brukt eller til og med endt opp med å kaste? Jeg får frysninger av tanken, usle 250 kroner for en totalt livsendrende operasjon. Jeg kan ikke sitte stille å vite dette uten å gjøre noe. 

Det fineste av alt er at du kan glede en du er glad i også, ved å gi dem en fin julegave som har en helt vidunderlig mening bak seg. Det finnes masse fine gavealternativer. Her har flere kjente designere bidratt og det er virkelig så mye fint. Jeg liker spesielt godt Celine Engelstad sitt bidrag med julepynt. Stjernene er så vakre. Nina Skarra har også bidrat med noen nydelige sjal.

En av mine aller nærmeste venner jobber med icare prosjektet, og jeg ble rørt til tårer over hans engasjement og alt han fortalte meg. Jeg er så stolt av han, og den jobben han gjør, og jeg føler meg heldig som får lov å bidra. 

Dere kan lese mer om prosjektet på iCare sin FBside, og alt om hvordan du kan være med å bidra finner du inne på nettsidene. Det er viktig for meg å si at dette er ingen reklame, det er ikke et kjøpt innlegg og det er overhode ingenting jeg tjener penger på. Dette er medmenneslighet, og et genuint ønske om å hjelpe noen som ikke er så heldige som oss.  

 

God juleklem til hver og en av dere. 

Denne treningsøkten må du teste

Jeg kjørte en morsom økt for et par dager siden som jeg har lys å dele med dere. Den er inspirert av min Fifty Shades Of Power økt som jeg delte med dere i den perioden hvor alle snakket om Fifty shades of grey filmen. Jeg rakk aldri å se den filmen, men det ble da i det minste en artig treningsøkt inspirert av tittelen.

Dette er også en 50 repetisjons økt som består av mine topp 10 øvelser.

 • 50 boxjump
 • 50 pullups med strikk
 • 50 airsquat
 • 50 pushups på knær
 • 50 skulderpress med 6 kg hantler
 • 50 situps
 • 50 jumping jacks
 • 50 kettlebell swing med 10kg KB
 • 50 høye kneløft på stedet
 • 50 walking plank

En morsom økt som virkelig utfordrer kondisjon og utholdende-styrke.

Jeg fullfører alle femti repetisjonene på øvelsen før jeg får videre til neste øvelse. Jeg har delt flere slike økter med dere tidligere, men jeg føler likevel det er viktig å presisere igjen at jeg ikke kjører alle femti repetisjonene i ett. Jeg tar så mange jeg klarer, en liten pause, og kjører på igjen. For eksempel tar jeg 10 hopp, puster litt, 10 hopp til, så kanskje 5 hopp, 3 hopp osv til jeg er på 50 totalt. 

Test ut økten, og fortell meg mer enn gjerne hvordan det gikk. Gjør den gjerne sammen med en treningspartner. Slike økter er alltid gøyest sammen med noen.

 

Smiiiil Maren

 

Me & my monkey

God morgen hjerter. Jeg ligger litt etter på magasinfronten, men i dag er første dag jeg har tid til å sette meg ned og kose meg med blader. Jeg leser mye på nettet, og det er helt topp, men det er noe eget med å sette seg ned med en kopp kaffe, eller te, og bla i en rykende ferskt magasin. Nå ser jeg jo at bladene ikke er rykende ferske, men jeg har ikke rukket å lese dem enda, så for meg er dette helt nytt. Jeg er fremdeles totalt hektet på sharonfrukt (persimon), og spiser enkelt 4-5 stykker i slengen. De er så søte og gode. Mmmm. Gi meg sharon, klemmentiner og pepperkaker så er lykken komplett. Hehe.


Jeg har så lyst å ha juleverksted her i leiligheten. Jeg innrømmer lett at jeg ikke er den mest kreative sjelen på akkurat slike håndarbeid ting, men det er jeg overbevist om at noen av dere er. Så da er mitt spørsmål - hva lager dere på juleverksted? En ting er at man kan bake og sånn, det er jo helt supert, men da blir det mer bakekveld, jeg har lyst å lage noe. Kom veldig gjerne med forslag hvis du har noen gode ideer.Håper dere får en herlig mandag, og en fin start på uken. Jeg skal straks ut å gå meg en tur i frisk luft. Det er meldt uvær igjen på sørlandet, så her er det bare å nyte dagen ute mens vi har denne lille pausen fra regn, vind og uvær.

 

Smiiiil Maren

 

En helg på sykehuset

Jeg kom akkurat inn døren etter en hektisk og fin dag i praksis på sykehuset. Dagene løper i fra meg, og jeg får litt dårlig samvittighet når det nærmer seg kveld og jeg enda ikke har oppdatert dere. Dere får holde ut med meg i to små uker til. Da er jeg ferdig med den siste praksisperioden, og tar juleferie. Jeg har to uker igjen, og en evaluering før jeg endelig kan senke skuldrene, det er ingen tvil om at juleferien blir ekstra god i år.

Jeg har satt skylappene på, og fokuset mitt ligger helt og holdent på sykepleien. Jeg lærer så mye om dagen at jeg føler det snart ikke er plass i hodet. Hver dag byr på utfordringer, og nye læringssituasjoner. Jeg utvikler meg stadig, og kjenner at jeg er på god vei til å bli en sykepleier. Jeg blir stolt bare av tanken. I mine øyne er dette det fineste yrket i verden. Jeg føler meg heldig som får lov å jobbe så nært på mennesker, det føles godt å kunne få være med å hjelpe, og det føles så ubeskrivelig godt å få være med å bidra til trygghet når det trengs som mest.

Jeg kjenner på kroppen at jeg har jobbet hele helgen, og har derfor valgt å ta meg helt treningsfri i dag. Jeg har fri i morgen, og da skal jeg få unna en god treningsøkt jeg kan dele med dere. I kveld er det hvilepuls og kos i stua, jeg har tent masse lys, vært å handlet inn god mat og endelig funnet ut hvor jeg kan se absolutt alle episodene av Keeping Up With the Kardashians. Søndagskvelden er reddet med andre ord.

Jeg prøver å roe litt med på godterispisingen nå, fordi jeg går å momser kakemenn og pepperkaker fra morgen til kveld. Kveldens snacks er derfor ost, druer, og kjeks. Sammen med iskald pepsi max og en god myk joggebukse er standaden satt for søndagskvelden.Bildet er tatt tidligere i uken. Mine fat i kveld er ikke like delikate, men de inneholder stort sett det samme, i tilegg til Ritz kjeks og flattbrød.


Jeg har jo ikke gjort noe annet spennende enn å jobbe hele helgen, så kan ikke dere dele litt om deres helg med meg. Hva har dere gjort i helgen? og hva står på planen deres denne søndagskvelden?

 

Smiiiiil Maren

 

Marens knekkebrød

Jeg spiser utrolig mye knekkebrød i mitt daglige kosthold, og de aller beste knekkebrødene, det er de jeg baker selv. Jeg spiser gjerne kjøpte også, men ingenting slår hjemmelaget. Disse er nydelige til frokost, eller å ha med som lunsj på farten. De er fulle av næring, og metter godt. 
Det er ikke alltid tiden strekker til, og derfor har jeg gjort det veldig enkelt for meg selv ved å lage opp ferdige knekkebrødmiks, som inneholder ferdig oppmålte porsjoner av min knekkebrød oppskrift. På den måten kan jeg bare tilsette vann, og smøre knekkebrødrøren klar for å smøres ut på et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i 40 min. Jeg tar den ut når halve tiden har gått, og ruter dem opp, og inn igjen den resterende tiden. Smart ikke sant? 


Jeg lager vanligvis opp 4-6 slike poser, så har jeg dem enkelt tilgjengelig når jeg måtte trenge. Oppskriften på knekkebrødene har jeg delt flere ganger, og du finner den blandt annet HER.

Ha en super lørdag dere. Jeg skal kose meg hjemme, og slappe av i noen timer, før det er kveldsvakt på sykehuset. 

 

Smiiiil Maren

 

 

En jul uten kalender

Sponset 

I år har jeg ingen julekalender, og det er kun min egen skyld. Jeg kunne da ha kjøpt meg en eller annen søt liten sjokoladekalender hvis jeg ville, men tiden løp fra meg og plutselig var det 4 desember før jeg fikk sukk for meg. Jeg har flyttet hjemmefra for snart 8 år siden, og jeg har ingen samboer eller kjæreste som tryller frem en kalender til meg. Jeg hadde derfor godtatt at dette blir en desember uten julekalender. 


1 desember tikket det inn en sms på telefonen min, med en hentemeling fra posten. Jeg ventet ingen pakke, og lurte veldig på hva dette var. Gleden stod i taket da jeg oppdaget at det var tidenes julekalender, som skreddersydd for meg. Redbull hadde sendt meg et helt brett med redbull, alle merket med en datolapp for hver dag frem til jul Jeg elsker energidrikker, og bruker det som en oppkvikker på trøtte dager, og som energi før trening.
Jeg må le av hvor bra dette passet, jeg er på siste innspurt i praksis og kan ikke akkurat skryte av enormt mye energi om dagen. Jeg har også hatt en par rimelig sløve treningsøkter i det siste, og jeg synes det var litt småkjipt at jeg ikke hadde noe kalender i år. Nå sitter jeg her med tidenes kalender, og smilet går hele veien rundt. Det beste av alt var at den kom helt uanmeldt og overraskende. Jeg ble så glad!!! Tusen takk Redbull Norge <3 

 

 

Smiiiil Maren 

En liten time-out

I dag har jeg en pausedag, en rolig avslappende fredag hvor jeg startet med å sove til jeg våknet av meg selv, bruke lang tid på badet, ta en god dusj, vaske håret og bare kose meg. Nå sitter jeg å koser meg med kakao, og ser på God morgen Norge. En slik morgen var akkurat det jeg trengte i dag etter en lang uke, og før enda en helg med praksisjobbing på sykehuset. Nå er det siste innspurt, og jeg kjenner at årets juleferie kommer til å bli helt spesiellt god.

I dag skal jeg kose meg hjemme hele formiddagen, og fikse litt opp i leliligheten som har blitt forsømt helt den siste tiden. Senere skal jeg trosse stormen ute, og ta meg en tur til sentrum for cafekos og litt sosialhygge. Jeg må også få kjøpt meg en ekstern harddisk og få avslastet den stakkars macen min litt. I hele går stod den bare å surret uten å klare å laste inn en eneste nettside, uansett hva jeg trykket på dukket det bare opp et timeglass som gikk rundt og rundt. Macen er tydeligvis overfull av bilder og filer, og det gjør min jobb fryktelig vanskelig. Jeg er helt krise på slike tekniske ting, men håper det finnes hjelp å få der ute. Slik som dette kan jeg hvertfall ikke ha det. Jeg har altså en skikkelig kosefredag før jobbhelg, og skal nyte denne dagen fullt ut. Jeg skal nok komme meg innom treningsenteret også, en liten fullkropp styrkeøkt står på planen. Jeg deler gjerne økten med dere senere. 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiil Maren

Enkle løsninger på matfronten

Dette er min standard frokost, lunsj og pinelig nok også middag innimellom. Jeg er inne i en helt tullete hektisk periode, hvor bare tanken på å lage middag stresser meg. Dette er faktisk litt flaut å innrømme, men det har skjedd mer enn en gang den siste uken at knekkebrød har stått på middagsmenyen. 


Jeg som alltid har elsket å lage mat, lever plutselig på brødskiver, knekkebrød, og meieriprodukter, samt en og annen takeaway salat, sandwich eller sushi. Dette må det bli en slutt på, men enn så lenge trøster jeg meg med at knekkebrødene er super gode, hjemmelagde og sunne. Jeg passer hvertfall på å ha godt med pålegg på, og spiser masse frukt ved siden av. Jeg får så absolutt i meg alt jeg skal, men variasjonen på matvarene kunne vært bedre. Heldigvis er dette kun en periode, og snart venter roligere dager, med litt mer fri og tid til å kokkelere. Hvis jeg skal være helt ærlig så står det ikke kun på tiden heller, det skyldes nok også litt latskap og mangel på kreativitet. 
Om ikke mange dagene starter juleselskapene, og julekosen og da blir det andre boller skal jeg love dere. Da er det pinnekjøtt, og ribbe, julekaker og masse kos. Så da tenker jeg at det er helt okei at jeg er litt ensformig og fantasiløs i matveien for tiden, når det er så mye godt i vente. 

Er det flere som kjenner på det av og til, at man rett og slett ikke gidder å lage middag, og ender opp med enkle løsninger? Hva er dine typiske enkle løsninger på matfronten?

 

Smiiiiil Maren

Avokadotoast på menyen

Her går vi fra julebakst til avokadolunsj i solskinn. Jeg elsker ristet brød og jeg elsker avokado, lykken var derfor stor da jeg for et par uker siden fikk lov å teste en nykommer som skulle inn på menyen hos Will I juice i Kristiansand ( denne lunsjen var sponset ). Nykommeren er altså en frokost eller lunsj om du vil, som består av ristet brød toppet med avokado som er most sammen med noen deilige krydderier. Ikke vet jeg hva de har puttet i den - men det smaker helt himmelsk. Jeg skal spør etter oppskriften på den og teste den ut selv hjemme. Jeg aner en smakl av karri, så det må være et av krydderene. Mmmm


Så ikke dette godt ut? Bildene er tatt ute, og i et øyeblikk var jeg litt optimistisk og tenkte jeg kunne spise utendørs også. Det ble litt i kaldeste laget, for selv om solen stråler her på sørlandet så er det iskaldt, og ingen tvil om at vinteren er i ankomst. Smoothien heter jordbærflørt og er en av mine favoritter. Bor du i Kristiansand så anbefaler jeg deg å teste denne ut, og for alle dere andre kan jo dette være et supert tips å teste ut hjemme. Rist brødskiver, del dem i to, og lag en guacamole av avokado, karri og prøv deg frem med litt andre krydderier. Jeg personlig liker veldig godt å ha både totat kuttet i små biter og finhakket rødløk i. 

 

Smiiiil Maren

 

Kakemenn - både med og uten sukker

Første dagen i den fineste måneden av de alle feires med å dele kakemennoppskriften jeg lovet dere. Jeg har sagt at jeg personlig ikke ønsker å sunnifisere julen på min blogg i år, og det resulterte i en haug av tilbakemeldinger fra skuffede lesere og ønsker sunnere alternativer. Jeg blogger for å inspirere dere, og uten dere er denne bloggen ingenting. Derfor har jeg laget en sunnere utgave av kakemenn i tilegg til den vanlige da det var sterkt ønskelig. I dag vil jeg dele begge med dere, så kan dere selv velge hva du ønsker å lage. Har du tid og lyst kan du jo lage begge? For det er absolutt helt supert å ha et alternativ hvis du, som meg, er litt over middels glad i julekaker og gjerne kunne momset en kakeboks om dagen. 

Du trenger: 

 • 500g hvetemel -> 500g sammalt mel
 • 350g sukker -> 6 ss sukrin 
 • 50g smør
 • 1 liten ts med hjortetakksalt
 • 1 - 1,5 dl vann

Dette er en halv porsjon av den orginale oppskriften, men den holdt til tre fulle brett, og jeg tenker derfor at den er litt greiere å bruke. Spesielt hvis du prøver deg på den sunnere varianten, for hvis du ikke liker dem er det jo litt kjedelig å sitte med 6-7 brett med kaker. Hvis du liker den derimot så er det vare å doble oppskriften. For sunnere variant byttes altså hvetemel med sammalt mel, og sukkeret byttes ut med sukrin.

Slik gjør du: 

Smuldre smøret i melet, og bland inn hjortetakksalt og sukker/sukrin, og til slutt vannet. Bland sammen, og kna deiget godt. Vips har du en perfekt kakemanndeig, enten med eller uten sukker. Stekes på 180 grader i ca 8-10 minutter. Følg litt med underveis, da alle ovner er ulike, er det er fort gjort at kakemennene brenner seg. 


Jeg synes den sunnere varianten var veldig gode, de er ikke så søte og har en litt grovere farge. Det var ikke alle i familien som likte disse like godt, da den deilige søtheten som de vanlige kakemennene har, ikke er like tydelig i denne oppskriften. For min del vil disse kakene absolutt bli spist, men akkurat rundt jualften og i alle juleselskapene så velger jeg å servere vanlige, søte, tradisjonelle kakemenn. 

Ha en deilig første desember dere!

 

Smiiiil Maren