hits

desember 2016

For et år vi har hatt sammen

Hei og god morgen hjerter. I dag har jeg sovet så lenge at jeg ble helt forvirret når jeg så på klokken. Vi kom oss alt for sent i seng i går, men noen kvelder er det bare så godt å sitte oppe lenge. Vi så film, og etterpå fant vi ut at vi skulle ut å gå en tur. Rundt midnatt tuslet vi avgårde, og det ble en koselig tur i nattemørket. 

Nå skal jeg straks komme meg avgårde på trening, og etterpå skal jeg bare kose meg, og nyte den aller siste dagen i 2016. Det har vært et fantastisk år, og når jeg ser tilbake i årskavalkaden jeg lagde for et par dager siden så ser jeg at det virkelig har vært et innholdsrikt og bra år. Jeg gleder meg til 2017, og alt det har å by på. Jeg gleder meg til å ta bloggen steget videre, og virkelig jobbe for å levere gode, inspirerende og motiverende innlegg til dere.

Tusen tusen takk for 2016 sammen med dere. Tusen takk for alt dere har delt, alle kommentarer, alle gode ord og for at dere i det hele tatt har klikket dere inn på bloggen. Det betyr enormt mye - uten dere hadde ikke denne bloggen eksistert. Så tusen takk til hver og en av dere. Nå kjører vi på og sammen skal vi gjøre 2017 til et energifyllt, positivt og sterkt år på alle måter. Jeg er så klar!

 

En stor og god nyttårsklem til hver og en av dere

 

Box fresh Nikes

Inneholder affilates links

God morgen hjerter. Hvordan har dere det i dag, på lille nyttårsaften? Jeg våknet opp med vondt i hode, og helt tett i nesen og opp i bihulene. Nå har jeg akkurat våknet da, så jeg satser alt på at frokost, en stor kopp kaffe og en god dusj fikser dette. Det er faktisk ikke ok å bli syk dagen før nyttårsaften - det nekter jeg. Så i dag blir det på med skjerf og varme klær, og ingefær-te to go i koppen når jeg straks løper avgårde for dagens gjøremål. 


Brand new Nikes 

Jeg tenkte jeg skulle vise dere mitt nyeste innkjøp er et par Nike Juvenate sko. (aff.link). De er så enkle, klassiske og perfekte, spesielt for meg som helst går i joggesko overalt. Det morsomme med disse er at de er så små og lette at jeg faktisk hadde dem med meg i veska på forrige julebord. På den måten kunne kunne jeg traske hjem i super digge sko, i stede for å vralte rundt på såre vonde føtter etter en lang kveld på høye hæler. Jeg bruker dem til fritids, og på trening, en skikkelig alrounder rett og slett. Jeg har faktisk hatt dem i svart før, og grå. Så dere som har lest bloggen en stund kjenner dem kanskje igjen. Jeg ser at de finnes i hvite også, og de skal uten tvil stå på ønskelisten til våren. Dere finner dem i både sorte, hvite og en nydelig oliven grønn HER. (aff.link)
Nå skal jeg lage meg en omelett til frokost før jeg løper avgårde. I dag har jeg en god del på planen som må fikses før nyttårsaften. Jeg vet selvfølgelig ikke hva jeg skal gå med enda, og det er så typisk meg å begynne å tenke på slik dagen før. Det løser seg alltid, nå er fokus nummer én å lure seg unna denne forkjølelsen.

Håper dere får en fin neste siste dag i 2016 <3 

 

Smiiiil Maren 

 

Planlegging og proteinkaffe

Jeg prøver å gjøre overgangen fra ferie til hverdag litt skånsom, og prøver derfor å kose meg litt med jobbingen i dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt effektiv, men litt får jeg da gjort, og det er mye bedre enn ingenting. Det hjelper godt på motivasjonen med kaffe fra nytt krus jeg fikk i julegave, nytt mobildeksel som også var en julegave og ny bloggbok. Bloggbok er rett og slett en bok for alle ideer til nye innlegg, alle tips fra dere lesere, faste innslag, og temaer jeg har lyst å skrive noe om. I dag sitter jeg å skriver ned alle ideene dere kom med før jul, og lager litt tankestreker rundt de ulike temaene, fyller på med litt på hvert tema ift hva jeg tenker jeg vil skrive om relatert til deres ønsker. Planen er å sitte her å jobbe et par timer til, også lurte inn en liten treningsøkt før jeg skal avgårde til flinkeste Torunn på Neglesalongen. Det er ikke helt meg å løpe rundt med knall røde julenegler, så nå skal de røde byttes med noe litt mer nøytralt. 


Mange av dere spør om kaffen min, og det er min faste kaffe latte med sjokoladesmak. Det er ikke noe hokkus pokkus å lage den.

 • En nespresso-kapsel, eller halv kopp med din vanlige kaffe (helst litt sterk)
 • Så lager du en proteinshake med sjokoladesmak, ca 1 dl vann og 10-15g proteinpulver, rist godt i en skaler. Hell den over kaffen.
 • Deretter varmer du ca 2 dl melk i en kjele, og heller det oppi koppen ti slutt.

Voalá, en sukkerfri, og proteinrik kaffe latte. Jeg drikker dette hver eneste morgen, og koser meg veldig med den. Ingen morgen uten proteinkaffen. Jeg varierer smakene, men sjokolade er favoritten. I dag er det kun 2 små dager igjen på avstemningen på Vixen Blog Awards. Jeg hadde blitt så takknemlig hvis du hadde 10 små sekunder til å legge igjen en stemme på FITLIVING. Du trykker på linken HER. Man kan stemme én gang hver 12. time. En stor varm klem til hver og en av dere som tar dere tid, for meg betyr det så mye <3 

Håper dere får en fin dag mine venner. Nå er det ikke lenge igjen til nyttårsaften. Har dere noen spennende nyttårsplaner? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Årskavalkade 2016

A year to remember <3 

Jeg satt å tenkte på om jeg skulle lage et innlegg i år, som i fjor, med høydepunktene for året som har gått. Jeg begynte å se litt tilbake i arkivet, og oppdaget at det har skjedd så enormt mye i 2016 at det holder til en liten årskavalkade. Så velkommen på en liten reise gjennom mitt 2016. Et år som har bydd på mye gøy, mye spennende, en god porsjon utfordringer, masse latter, en sjelden tåre og enormt mange gode minner. Størst av alt var uten tvil det å bli tante til en vakker liten prins i mars, gå fra å være en til å bli to i februar, og alt det fantastisk fine det fører med seg i månedene som fulgte, oppleve Asia for første gang, og levere bacheloroppgaven og dermed endelig være ferdig utdannet sykepleier i mai. På tampen av året ble det endelig klart at jeg skal arrangere min egen treningsreise i juni 2017. I tilegg har året bydd på en hel haug av nye beskjentskaper, flere spennende Conventions, fagsamlinger og kurs, og ikke minst et par fine reiser. Masse herlig familietid, mye sosialhygge med venner og en hel haug av både gode og dårlige treningsøkter. 2016 har gitt meg bøttevis med smil, masse masse energi og en hel haug av feel-goood. Innimellom har det også vært dager som har vært tunge, og vanskelige. Som beskrevet over har mange nye, fine mennesker kommet inn i livet mitt, men noen har også forsvunnet bort... Livet er sammensatt, og man opplever mye i løpet av et år. Her er mitt 2016 med alle høydepunkt måned for måned. Enjoy!

Januar: Starten av året bød på et spennende TRX kurs i Oslo, og hjemmeeksamen i sykepleie med en helt magisk gjeng. Vi jobbet utrolig godt sammen, og aldri har jeg ledd så mye gjennom et gruppesamarbeid før. Karakteren ble god, og det var så stas at det faktisk må nevnes som et høydepunkt. Jeg hadde også min aller første poledance erfaring. Det var veldig annerledes enn jeg hadde trodd. Poledance er nemlig helt hinsides tungt og krevende, men også utrolig gøy. I slutten av måneden var jeg i Oslo på Vixen Blog Awards. (jeg er så heldig å være nominert i år igjen, noe som er helt ubeskrivelig stas, har du 10 sekunder til overs så hadde jeg blitt uendelig glad for en stemme til Fitliving HER.) Januar bød også på flere gode løpeturer ute, i kaldt friskt vær. Februar: I begynnelsen av februar ble sivilstatus endret, og vips ble en til to <3 I februar hadde jeg et samarbeid med vakre og dyktige Melina Meyer Magulas ift løping. Hun besvarte bøttevis med løpespørsmål fra dere lesere i hele seks ulike innlegg på bloggen. Februar var også en god måned for utendørstrening, med masse fine turer ute i frisk luft. Mars: Mars er en måned som skiller seg ut på flere måter. I mars 2016 skjedde det flere store høydepunkt. Jeg fikk oppleve Thailand for aller første gang, og den turen kommer jeg aldri til å glemme. Jeg var på treningsreise til Phuket, og hadde 11 helt magiske dager. Jeg ble også tante for andre gang, denne gangen til en helt vidunderlig liten gutt. Mars bød også på Påskeferie på fjellet med både kjæreste og familien min på hyttetur sammen. Jeg ble også hekta på klatring, og hadde flere morsomme, lærerike og litt frustrerende dager på klatrehuset Samsen. 


April: Bursdagsmåned med masse oppmerksomhet og fine feiringer. Stor stas! Jeg fikk også testet orientering for første gang, og hadde noen gode turer ute i skogen for å finne poster. En fantastisk måte å være i aktivitet på, og for min del var det utrolig gøy å lære seg å lese kart. Dette skal jeg uten tvil gjøre mer av i 2017.

Mai: Mai måned bød på klessalg med søralndsbloggerne. En herlig dag med masse latter, og en haug av fine møter med dere lesere. Jeg gleder meg stort til neste gang. Månedes aller aller største happening var uten tvil 16 mai, da fullførte jeg bacheloroppgaven min sammen med min nydelige bachelorpartner Charlotte. Vi satt på en cafe og sendte den inn sammen, og i det vi lastet opp oppgaven lo og gråt vi om hverandre. Månedsvis med knall hard jobbing resulterte i en solid oppgave om temaet "fysisk aktivitet i behandling av kreftpasienter." En oppgave som fikk en svært god karakter, og vips var vi ferdig utdannede sykepleiere. 17 mai var en fin dag, jeg storkoste meg frem til klokken 18, da sa kroppen stopp etter ukesvis med bachelorstress. Resten av dagen ble liggende i sengen, helt utslitt. Men jeg fikk i det minste spist is, hatt på bunaden, ropt hurra og svingt med flagget. Resten av mai inneholdt flere fine turer ute, flere av turene med pølsegrilling på bål og hygge ute i frisk luft. 

Juni: Sommer i ankomst, og jeg kicket sommeren i gang med familien på den franske riviera. En tur og ikke minst en måned med masse masse ferietrening. Jeg kjørte polar-spørsmålsrunde hvor Polar besvarte alle lesernes spørsmål de måtte ha relatert til dette med pulsklokker, målinger, innstillinger osv osv. Enormt med engasjement fra dere gav flere utrolig lærerike og gode innlegg. Juni inneholdt også et vakkert bryllup og en fin dåp til min lille nevø. Jeg var på bondegård besøk og et helt utrolig morsomt bloggevent i Oslo med tidenes jentegjeng og Petter Northug. Kanskje en av de gøyeste månedene i hele år. 

Juli: i juli er det kun et ord som lyser opp og det er PALMESUS. Adri noensinne har jeg hatt en så gøy helg. To dager fullspekket med bra folk, bra musikk, helt elektrisk stemning og så mye feel-good at jeg sliter med å finne ord. Jeg tror rett og slett Palmesus må oppleves for å forstå hvor bra det er. Jeg teller ned dager til neste år, fy søren så gøy. Resten av juli var fylt med utallige båtturer og kvalitetstid i skjærgården. Sup & stup i Lillesand var også en utrolig gøy greie. Det var også flere deilige lunsjer ute i sola, og masse sosial hygge med gode venner. Samtidig fikk jeg en solid dump i treningsmotivasjonen når det gjaldt styrketrening, og det skulle ta ukesvis, ja faktisk måneder før treningslysten kom ordentlig tilbake igjen. Det er litt kjipt når man skriver en treningsblogg, men jeg skrev ærlig om det, og det viste seg at mange kjente på det samme. 
August: I august var det flere artige ting som skjedde, høydepunktene var uten tvil AFPT-Convention i Oslo med dyktige forelesere fra hele verden. En enormt lærerik helg. Jeg hadde også en weekend i København på besøk hos en av mine beste venninner som bor der.En helg fylt med masse kos, og jeg ble helt forelsket i henne lille Cavapoo valp. August innehold også eventet Poolside på frognerbadet i Oslo, en gøy helg med høyt tempo, masse bra folk og god stemning. Poolside er Norges største poolparty. Duggfrisk fant også sted i august, her hjemme i Kristiansand. En super måned med masse sosialt, men fremdeles med fravær av treningsmotivasjon. September: I september startet jeg opp for fult som PT igjen. Listene fylte seg raskt, og jeg fikk æren av å følge opp en gjeng med fantastiske kunder. Jeg føler meg så heldig som får lov å veilede dem på reisen deres, og pushe dem til å nå mål og sprenge grenser. September var en utrolig merkelig måned ift klima. Den ene uken var det full sommer, og folk badet, et par uker senere var det på med ullgenseren. Denne måneden ble jeg hektet på Smoothie bowls, og spiste enormt mye av dette. 
Oktober: Tid for oppussing av leilighet. Prosjektet startet og varte mye mye lenger enn forventet. Oktober bød også på NIH-Convention i Oslo, en treningsfest for alle treningsinterreserte i hele Norge. Oktober er Rosa sløyfe måned, og jeg delte et nært og personlig blogginnlegg om mammaen min. Innlegget kan dere lese HER.

November: I november var leiligheten endelig ferdig med fantastisk god hjelp fra Richard Ribe og Atelier Ribe. Jeg delte før og etter bilder på bloggen. Resultatet av oppussingen kan dere se HER. Store endringer, og masse positiv feeback fra dere lesere. Veldig gøy! Ellers var det litt baking, og klargjøring av en søt liten julekalender til min kjære. Størst av alt denne måneden var uten tvil at jeg lanserte at jeg skal, sammen med Pia Seeberg, arrangere en helt egen treningsreise. Ubeskrivelig stort! Dere kan lese om det HER.

Desember: Så kom endelig julemåneden. Årets koseligste måned. I desember var jeg endelig ferdig med leiligheten, og kunne kose meg med bakedager med venninner, juleshopping og masse kos. Jeg kunne endelig fortelle dere om treningsrommet jeg holder på å lage her i leiligheten, og jeg fikk delt flere innlegg med utetrening i frisk luft. Det ble også en god del oppskrifter på julegodter, både med og uten sukker. Puh, dette ble litt av et innlegg. Har du lest alt, og sett på alle bildene er jeg nesten litt imponert. Jeg håper dere synes dette var et litt artig innlegg? Jeg koste meg hverfall mens jeg satt å jobbet med det. 2016 har uten tvil vært et fint år, men jeg håper likevel å toppe det i 2017. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvor jeg står på dette med nyttårsforsetter. Jeg tenker at det er positiv å gjøre seg opp noen tanker om hva du ønsker å gjøre i 2017. Det er alltid fint å ha noen mål, jeg ønsker bare ikke at de skal være så voldsomme at det kan bli en skuffelse om de ikke oppnås. Realistiske, men likevel litt hårete mål, som gjør deg gira og motivert til å jobbe mot synes jeg er det aller beste. Jeg skal bruke de neste dagene på å gjøre meg opp noen tanker om mine mål for 2017. 

Kanskje noen av dere har tenkt litt på det allerede. Hva er dine mål, ønsker eller fortsetter for 2017? 

 

Smiiiil Maren 

 

I dag trenger jeg tur og frisk luft

I dag har jeg en sånn dag hvor jeg bare har lyst å være ute i frisk luft, gå tur og puste. Nå har det vært så mye juleselskaper, så mye julemat og så mange sene kvelder at jeg kjenner meg helt underernært på skog, frisk luft og turglede. Så i dag skal jeg ut i skogen, og virkelig kose meg. Urd herjet godt på sørlandet i går, men i dag er været helt nydelig. I skrivende stund sitter jeg å ser på en nydelig blå himmel, klarvær og sol. Alt ligger tilrette for en deilig dag ute. 
Senere blir det lunsj med en god venninne. Vi fikk et sprøtt innfall om en spontan reise i går. I dag skal reisen diskuteres mer, planlegges, og forhåpentligvis bookes. I dag er en vanlig hverdag for mange, og jeg har valgt å la det være litt hverdag jeg også. Jeg drar ikke innom kontoret, men jeg skal ha et par timer med mails, endring av program for PTkunder, og forberede programmer til nye kunder som starter opp nå på nyåret. Ellers blir det en rolig dag - det er jo tross alt romjul. 

Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Slik trener jeg styrke i jula

My workout routine

Nå vil jeg tro dere har lest så mye om julekos, og julemat at det kanskje kan friste med noe litt annet? Nå er, hvertfall slik det er hos oss, de to helligste juledagene over og det frister for de fleste av oss å bevege seg litt ut av huset, og gjerne være i litt fysisk aktivitet. Jeg tenkte derfor at det kunne passe fint å dele en liten styrkeøkt med dere. Når jeg ikke har lyst å tilbringe evigheter på treningssenteret, men likevel har lyst å få en så effektiv økt som mulig så velger jeg å trene kroppens største muskler, med hovedfokus på bena. I julen er det akkurat slik styrketrening jeg liker, og jeg tenkte derfor dele mitt jule-styrkeprogram med dere. 


Øvelsene er som følger: 

 • Knebøy -  60 kg
 • Strake markløft -  55 kg
 • Gående utfall - 12kg i hver hånd 
 • Pullups / chins - både med og uten strikk, med og uten ekstra vekt. + negative reps for å ta ut det siste. 
 • Benpress - 113kg  (maskin en veier 53 kg, også la jeg på 60 kg) 
 • Militærpress - 30kg
 • Rollouts med hjulet 

Jeg kjører enkelt og greit 6-8 repetisjoner pr øvelse, og 3-4 sett. Pausene holder jeg relativt korte, og passer på å løfte såpass tungt at jeg akkurat klarer det repetisjonsantallet jeg har satt meg, uten at det går utover teknikken. Det betyr at har jeg bestemt meg for å ta 8 repetisjoner skal vekten være så tung at jeg ikke kunne klart 9 repetisjoner. 
Jeg koser meg med jul, men i dag øser regnet ned her, og jeg kjenner at det dreper litt av julestemningen for min del. Det er faktisk meldt full storm her i løpet av dagen, så skal man ut av huset for en liten 2.juledags trim er det bare å kle godt på seg. Jeg håper dere koser dere og nyter julen fullt ut.

Jeg er litt nyskjerrig på om det er flere som trener i julen, eller tar du deg et par dager julefri? 

 

Smiiil Maren  

 

Heldigvis er det ikke over enda

I dag har jeg kost meg så mye sammen med familien at jeg helt har glemt at jeg skriver en blogg, og at den burde oppdateres. Jeg tror og håper flere av dere har vært opptatt med juleselskaper og familiehygge i dag, og kanskje dere som meg endelig har sunket ned i sofaen med litt filmkos, avslappning og update på sosiale medier. 

Christmas Eve <3 

Kvelden i går var intet mindre enn magisk fra start til slutt. Jeg koste meg så enormt masse med nydelig mat, tilberedt og servert av mine to kjekke fettere. Masse deilig snacks, julekaker og kos. Vi hadde også julequiz som resulterte i høylytte latterkramper, intense mimeleker og heftige diskusjoner. Jeg ler enda når jeg tenker på det. Vi satt i timesvis med pakker mens vi koste oss med kransekake, julekaker og andre godsaker. Jeg fikk så utrolig masse fine gaver, og jeg er så takknemlig at jeg har ikke ord. 


Dagen i dag startet med en frisk joggetur, etterfulgt av julelunsj med hele familien. Hele 21 personer var samlet rundt mine foreldres stuebord. På menyen stor alt fra hjemmelagde karbonadekaker, ferskt brød, salt lammelår, roastbiff, spekemat, hjemmebakte rundstykker, sylte, lammerull og ribbe, til aspic, laks, potetsalat, eggerøre og hjemmelaget syltetøy. En haug av godsaker med andre ord. Lunsjen dro ut i nesten tre timer, og ble avsluttet med is, kaker og masse mer godsaker. Etter dette var vi helt slått ut hele gjengen, og trengte et par timer på sofaen. 

Nå har mamma og meg akkurat ruslet en liten tur for å få litt frisk luft. Nå er vi klar for filmkveld og lave skuldre resten av kveden. Hjelpes så deilig det er med jul Kos fra morgen til kveld, god tid og avslappende, gode dager. Heldigvis er det ikke over helt enda. I morgen venter nytt familieselskap, etterfulgt av sosialt med venner. Jeg gleder meg så!

Jeg håper alle hadde en nydelig kveld i går, og har kost seg masse i dag. Det hadde vært veldig gøy å høre litt om deres jul så langt. Hva spiste du i går? fikk du noen fine pakker? og hva har du brukt dagen til i dag? Jeg gleder meg til å høre fra dere <3 

 

God juleklem fra Maren 

 

God jul til hver og en

Christmas spirit <3

Nå er julemorgen med de faste juleprogrammene unnagjort, en laaaang god frokost er spist og kakeboksene er åpnet. Julemiddagen er for lengst begynt på, og forventningene til kvelden stiger. Vi gleder oss alle sammen. Nå skal vi straks avgårde til kirken, og kirkegården, før huset fylles med familie. I dag blir det ikke noe langt innlegg fra meg, rett og slett fordi fokuset i dag ligger et helt annet sted. 


Jeg har lyst å sende ut en stor, varm og god juleklem til hver og en av dere. Tusen takk for at dere er her, gir av dere selv og deler så mye fint. Jeg håper julekvelden blir nydelig for dere alle, uansett hvor dere måtte befinne dere og uansett hva dere skal fylle den med. Ta vare på hverandre, og ta vare på øyeblikkene sammen. Ting endrer seg så alt for fort, og vi vet aldri hva morgendagen bringer. Så vær tilstede og vær gode mot hverandre. 

 

Stor juleklem fra Maren 

 

Kvelden før kvelden

Julegenseren er på, alle gaver er fikset, og alt er under kontroll. Jeg har pakket alle tingene mine og flyttet hjem til familien for julen. I skrivende stund sitter jeg i myke koseklær, momser på pepperkaker og klementiner. Vi har akkurat pyntet juletreet og sett på Grevinnen og Hovmesteren.

Jeg føler på en helt ubeskrivelig god følelse av lykke. Ikke bare lykke, men også trygghet, kjærlighet og nærhet. Det er virkelig ingenting i hele verden som er så koselig som kvelden før kvelden. Treet pyntes, bordet dekkes til morgendagens julemiddag, alle er sammen og stemningen er så lun og god. Jeg kjenner på en barnslig lykke ved alt dette med jul. Det er så koselig, og så stas. Jeg har sett at det ligger en søt liten julegave på sengen min, og fikk beskjed om at dette var en morgen-julegave. Har dere hørt noe så koselig? Julehefter er også handlet inn, og kakeboksene er fylt til randen. Nei vet dere hva - nå kan jeg ikke bli mer klar for julekvelden. 

Før noen nevner det, så ja knærne på buksen min er tynnslitt og lyser hvitt mot kamera. hihi. Sånn blir det når man har verdens skjønneste tantebarn som man er så heldig å få lov å krype rundt på gulvet med, og være en del av deres lek. Jeg smiler når jeg ser det, for det er et resultat av noe utrolig hyggelig. 

Nå skal jeg legge bort macen igjen og bare nyte hver eneste lille minutt av denne kvelden. Jeg hadde i grunn bare lyst å titte innom og ønske dere alle en riktig god jul. Jeg håper hver og en av dere får en helt nydelig julekveld. Kos dere, senk skuldrene og virkelig nyt disse juledagene. Det er et helt år til neste gang. 

 

Stor juleklem fra Maren 


 

Utetrening i desember

Fremdeles ingen snø på sørlandet, så da fortsetter jeg utetreningen min jeg. En løpetur kombinert med styrkesirkel er uten tvil favoritten, og i dette programmet er bildene tatt på et av mine favoritt steder. Det er så magisk å få lov å trene i slike omgivelser, og jeg føler meg heldig som har mulighet til det. 

Programmet er lagt opp som en sirkel, det betyr at du gjør oppgitt antall repetisjoner av første øvelse, før du går direkte videre til neste. Slik jobber du deg gjennom alle øvelsene, før du tar en 1-2 minutters pause, og kjører på med en ny runde. Denne gangen har jeg økt repetisjonsantallet litt, og tok 15 repetisjoner pr øvelse, totalt 3 runder. Dette kombinert med 5 km joggetur er i mine øyne en helt optimal treningsøkt. 

Jeg varierer ikke så mye på egenvektsøvelsene mine, så ja dere har sett øvelsene før. Jeg kunne gjerne funnet på noen nye het sprø øvelser, men realiteten er at det er dette jeg gjør, og det er dette jeg føler funker, og da føles det rett å dele slik jeg faktisk trener. 

Slik ser økten ut: 

 • Step ups
 • Bulgarsk utfall
 • Hipthrust
 • Pushups 
 • Dips
 • Sidelengs stepup 
 • Hopp 

1. Step-ups: 

Slik gjør du: Plasser det ene benet oppå  benken, bruk setemuskulaturen og løft deg selv opp. Hold overkroppen oppreist, stram magen, "stolt holdning" med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget opp eksplosivt, og senk deg kontrollert ned igjen. Kjør alle de angitte repetisjonene på ett ben før du bytter ben. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også kjernemuskulatur og balanse. 


2. Bulgarsk utfall: 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på benken bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topppossisjon, og gjentar. Armene holdes forann deg, eller i siden. Øvelsen gjøres tyngre ved å gjøre et lite hopp i toppossisjon.

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår. 

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over foten. Tyngden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 


3. Hipthrust: 

Slik gjør du: Ligg på bakken med ryggen inntil benken, bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe.  

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Skvis setemuskulaturen godt sammen i topposisjonen.


4. Pushups:

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på benken, like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot benken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnposisjon skyver du deg opp. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Tips: For å gjøre øvelsen tyngre kan den gjøres på flat mark, og for å gjøre den lettere kan du finne en høyere benk. Tips til de som virkelig ønsker en utfordring er å legge inn et lite klapp, eller utføre øvelsen med kun ett ben i bakken. 

Muskler som trenes: Bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur


5. Dips: 

Slik gjør du: Sitt på benken med føttene plassert forann deg, og med armene plassert på kanten av benken. Løft deg selv av benken slik at det kun er armene som holder deg, knærne i bakken. Bøy i albuleddet og kom ned til ca 90 grader i albuen. Press deg opp igjen, og gjenta. Pass på at det er armen som bøyer, og ikke rumpa som løftes opp og ned. 

Tips:  Løft det ene bene slik at øvelsen blir mer ustabil. Øvelsen blir lettere jo mer bøyd knærne er. 

Muskler som trenes: Skuldre og bakside arm


6. Side-stepups 

Slik gjør du: Plasser det ene benet sidelengs oppå  benken, bruk setemuskulaturen og løft deg selv opp. Hold overkroppen oppreist, stram magen, "stolt holdning" med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget opp eksplosivt, og senk deg kontrollert ned igjen. Kjør alle de angitte repetisjonene på ett ben før du bytter ben. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også kjernemuskulatur og balanse. 

7. Hopp 

Slik gjør du: Bøy ned i knærne, og ta solid sats, hopp opp og land så mykt du klarer. Land med bøyde knær, og rett deg så opp. Hopp eller steg ned igjen, og gjenta. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, også mye balanse og koordinasjon når øvelsen utføres på ett ben. 8. Pistol squat: 

Denne øvelsen tok jeg bildet av, men bildet ble dessverre ikke skarpt nok til å brukes. Jeg skal forklare øvelsen, også vil jeg jeg tipse dere om å google pistol squat for film av øvelsen. Pistol squat er et ett-bens knebøy, og når den gjøre på en benk hvor du kan senke det ene benet ned forbi benken så erden mye lettere å gjennomføre enn på flat mark, hvor benet må holdes rett ut, parallelt med bakken. 

Slik gjør du: Stå på ett ben, med det andre rettet ut foran deg, senk deg kontrollert ned i en ett bens knebøy. Fra bunnposisjon presser du deg eksplosivt opp igjen. En krevende øvelse, som krever øvelse for å mestre. Som nevnt over blir øvelsen lettere når den gjøres oppå en benk, og benet kan senkes ned ved siden av beken istede for rett frem. Dette er en kul øvelse å mestre, øv på den, og vips sitter den. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også mye stabilitet i ankelledd, mye kjernemuskulatur,og balansen. Jeg håper dette inspirerte til å legge inn noen små styrkeøvelser i julen. Er du på fjellet så gjør dem gjerne inne på hytta etter en skitur, eller er du i byen uten snø så kjør dem ute i frisk luft etter en god gå/joggetur. Om du kjører hele programmet eller velger deg du et par øvelser er helt opp til deg, alt er bedre enn ingenting.

 

Smiiiil Maren  

 

Det viktigste i livet

For meg er tid og tilstedeværelse noe av det aller viktigste jeg har i livet mitt. Jeg har selv jobbet mye med dette, og spesielt med sist nevnte. Jeg lever som oftest et par hakk lenger frem i tid. Jeg styrer, stresser og tenker på alt jeg skal huske, rekke, fikse og ordne. Jeg kan grue meg og bekymre meg for ting som skal skje langt frem. Jeg er rett og slett litt dårlig på å kun være her og nå, i dette ene øyeblikket. Når vi først er i gang med innrømmelse og bekjennelser så kan jeg jo også dele at jeg er fæl på å være på mobilen og sosiale medier. Jeg er konstant på, og det har gått så langt at det nærmest går på autopilot å sjekke innom alle sosiale kanaler hyppig gjennom dagen. Jeg logger liksom aldri av. Heldigvis fokuseres det mye på dette med å være tilstede akkurat nå i julen, og jeg ønsker å være med å forsterke dette, spesielt for barnas del. Jeg er selv tante til to små nydelige barn, og det skjærer i hjertet mitt å tenke på at de skal føle seg oversett til fordel for sosiale medier. 

Denne julen skal bli annerledes, jeg skal gå inn for å virkelig være tilstede sammen med familien min, nyte hvert eneste lille deilige juleøyeblikk sammen med mine kjære. Blir noe tatt bilde av så er det fint, og gjør det ikke, så gjør det overhode ingenting. Jeg har bildene lagret inni meg, i hjerteboka, som en god venn av meg så fint kalte det. "Alle de fine bildene jeg opplever lagrer jeg i hjerteboka" sa hun. Har dere hørt noe så fint? Jeg vil også bli flinkere på å lagre bilder og øyeblikk i hjerteboka mi, og ikke kun på Snapchat, Instagram og Facebook. Så nå reiser jeg meg opp, og sier så høyt og tydelig jeg bare kan til hver og en av dere. Vær så snill å bli med meg på å fokusere på tilstedeværelse og kvalitetstid denne julen. Vær tilstede med dine kjære, og virkelig ta innover deg alle de fine stundene. Dette var min lille førjuls-oppfordring, og jeg håper så inderlig dere tar den til dere. Løft blikket, legg ned telefonen, og nyt juletiden. Med det ønsker jeg dere en magisk jul, fylt med masse glede, tilstedeværelse og kjærlighet. 

 

Juleklem fra Maren 

 

Ny favoritt på tredemølla

Sponset behandling

Hei hvor det går, i dag ringte klokken 06.00 men likevel har jeg ikke rukket å sette meg ned for å oppdatere dere før nå. Det har blitt litt mer hektisk enn planlagt for min del i disse førjulstider, og det er rett og slett fordi jeg glemte å planlegge. Jeg tenkte i slutten av november at i år skulle jeg ha god tid, pynte masse til jul, kose meg med å vandre rundt i julegatene, og kjøpe julegaver mens jeg idyllisk og harmonisk drakk en stor kopp kakao. Vel - slik det ble det ikke. I dag er det 21 desember, og jeg har enda tre små julegaver igjen. Litt stress ble det, men jeg klarer i det minste å kose meg mens jeg holder på. Jeg har brukt god tid på julelister med gaver til mine kjære, og jeg gleder meg så enormt mye til å gi dem at det kribler i hele meg. 

Dagen i dag har altså gått med til julehandel, og litt hverdagsluksus. Jeg har vært innom Anita på Auds Hudpleie Slottet, og nå skal jeg straks innom Torunn på Neglesalongen for en liten fiks på neglene før julaften. Jeg har gått til Anita i snart 4 år, og til Torunn i over ett år. To fantastiske damer som jeg storkoser meg sammen med. Jeg er ikke spesielt jålete av meg, men en frisk fin hud, og velstelte negler synes jeg er viktig. Før jeg startet på julehandelen i dag så var jeg en tur innom Solsiden for en treningsøkt, og den skal jeg selvfølgelig dele med dere. 

I dag ble det en litt ny type kondisjonstrening, nemlig 10 minutters intervaller. Det betyr rett og slett at jeg deler opp i lange intervaller på 10 minutter hvor jeg veksler på å gå og løpe. Det er så deilig, for det er faktisk ikke så fryktelig vanskelig å motivere seg for å løpe i kun 10 minutter. Spesielt ikke når man vet at det venter 10 minutter med gange etterpå. Det fine er at pulsen holder seg oppe og svetten siler selv om jeg går, for så lenge man jobber i motbakke så er det super effektivt å gå. 

Slik ser økten ut: 

 • 10 minutter gå i motbakke. 6,2 km/t og 7% motbakke
 • 10 minutter jogg. 9,5 km/t og 1% motbakke 
 • 10 minutter gå i motbakke 
 • 10 minutter jogg
 • 5 minutter nedtrapping med gange på 5-6 km/t og 1-2% motbakke

Vips har du en 45 minutters kondisjonsøkt som hvertfall jeg og de jeg kjørte økten sammen med følte var utrolig god og effektiv. Aldri har 45 minutter gått så raskt. Det kan selvfølgelig være på grunn av selskapet, men uansett er dette en kjempe fin måte å legge opp en økt på tredemøllen. Test den veldig gjerne ut en dag du ikke helt vet hva du skal gjøre, og har lyst på en god svetteøkt på mølla.

Jeg har forresten en helt rå juleutfordring til dere, det er et program jeg har satt sammen spesielt for julen og i går testet jeg den sammen med to spreke karer. Det ble en brutal og ufattelig effektiv økt, og jeg storgleder meg til å dele den. Økten er klar, men jeg må få tatt bilder av øvelsene. Den kommer så fort som overhode mulig. Det er bare å glede seg ( eller grue seg, hihi ) 

Nå skal jeg løpe videre her, og få unna siste rest på listen min slik at de neste tre dagene kan bli rolige, avslappende og fylt med julehygge. Ha en herlig onsdag dere. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Oppskrift: sunn Bounty

Healthy Bounty bars

Nå har jeg delt både julekaker, fløtekarameller og hjemmelagde drops med dere. Tre deilige oppskrifter, men nå er det på tide å lure inn et litt sunnere alternativ igjen. I dag får dere servert sunn Bounty sjokolade her på bloggen, og disse er virkelig en smaksopplevelse. Jeg hadde problemer med å begrense meg på smugspisingen når vi lagde disse. De er så gode, og jeg må uten tvil lage nye nå like før jul skal det være noe sjans for at noen andre også skal gå lov å smake på dem. Oppskriften er enkel, og det tar ikke lang tid å lage. Det passer perfekt i en hektisk førjulstid.  

Ingredienser:

 • 1 boks kokosmelk
 • 150-200 gram kokosmasse
 • 3 ss sukrin
 • 200g 70 % sjokolade eller sukrin/stevia sjokolade

Slik gjør du: 

Vi brukte vanlig fullfett kokosmelk. Pass på at den står kaldt før du starter, du skal nemlig kun bruke det faste kokosfettet fra melken. Varm dette med sukrin i en stekepanne på lav varme. Så blander du inn kokosmassen. Deretter legger du massen på en stor tallerken, eller et fat. Jevn massen utover, og sørg for at det er litt høyde på massen, eller blir Boutyene dine veldig tynne og lave. Sett i frysen, og la massen bli stiv. Smelt så sjokolade, og ha det klart. Når kokosmassen har stivnet deler du den i passe store biter. Enten kan du dyppe bitene i sjokolade, eller du kan legge et sjokoladelokk på toppen slik vi gjorde. Vi hadde litt lite sjokolade, og dermed ble dette vår løsning. Neste runde tenker jeg at jeg vil dyppe hele kokosbiten i sjokoladen og dekke hele. Legg bitene på et fat dekket med bakepapir og ha dem i kjøleskapet i noen minutter til sjokoladen stivner.

Dette er overhode ikke de peneste Bounty sjokoladene jeg har sett, men jeg garanterer dere at de smaker helt himmelsk. Dette var første gang jeg prøvde meg på Bounty, så visuelt sett er det forbedringspotensiale. Neste runde skal som sagt hele biten dyppes i sjokolade, men denne gangen ble det slik. Når jeg smaker på dem så glemmer jeg utseende, for de er virkelig bare super gode.

Bounty er et herlig sunt alternativ i all julekosen, og jeg håper flere av dere har lyst å prøve dere på disse. Ha en nydelig tirsdag dere, tenk - nå er det bare fire små dager til julaften. Jeg gleder meg så enormt. Jeg skal innrømme at jeg faktisk har hele fem julegaver igjen, så i dag må jeg ut å fikse siste rest slik at de sisten dagene før jul bare kan nytes med lave skuldre. 

Hvordan står det til med dere mine venner? Er alle julegaver på plass, julebaksten i boks og alt under kontroll, eller er det flere som meg, som ikke er helt i mål enda? 

 

Smiiil Maren 

 

En personlig julehilsen

To someone special <3 

I dag våknet jeg med en deilig følelse av jul i hele meg. Kanskje var det gårsdagens pinnekjøtt middag med familien som gjorde det, eller kanskje var det skumringen i leiligheten, kun opplyst av julelysene ute på verandaen. Fem dager før julaften er perfekt timing for at julestemningen kommer snikende. Planen var å rushe avgårde til kontoret for en super effektiv mandag, men nå måtte jeg rett og slett bare endre litt på planene og nyte denne julemorgenen hjemme litt til. Så nå sitter jeg her, med hjemmelaget kaffe latte med smak av jul, og koser meg med å oppdatere dere før jeg starter dagen for fullt. 
Mange av dere har spurt hvordan jeg gjør det med alt dette hjemmelagde julegodteriet jeg har laget, og jeg har forklart dere at jeg har puttet det i små kremmerhusposer. Det er jo ikke sikkert alle vet hva en kremmerhus-pose er, så da tenkte jeg det var fint å vise dere. Jeg har altså gjort det på denne måten, og tenker å gi bort julegodtene sammen med et koselig kort og kanskje en søt liten skål til å ha godteriet i. 

Dette blir en fin og personlig gave som ikke trenger å koste så mye. Bruk litt ekstra tid på å skrive kortet. Et personlig julekort sammen med en pose med noe deilig julegodt er den perfekte julegave spør du meg. Hva synes dere? 

Oppskriften på karamellene finner dere HER, og juledropsene finne dere HER.  i tillegg ligger det en oppskrift på noen super gode julecookies HER. 

 

Smiiil Maren

 

Et annerledes julebord

Taco & healthy snacks  

Gårsdagen var en sånn type kveld man husker, en kveld man sparer på, og tar frem på de litt kjipe og grå hverdagene. Jeg var på besøk hos min venninne Mette, og hun hadde disket opp med det aller beste jeg vet av mat og snacks. Vi koste oss med taco, hjemmelagde vafler, Questbarer og Pepsi max. Vi kallte dette vårt eget lille julebord, og selv om dresscoden var joggebukse, og det kun var pepsi max i glassene så er det uten tvil et av de koseligste julebordene jeg har vært med på. 

Ingen julemat og ingen julekaker, men det skal jeg ha så mye av de neste dagene at det gjør overhode ingenting. I kveld skal jeg nemlig spise tidenes julemiddag med pinnekjøtt og garantert masse julekaker til dessert. Jeg er så glad for at jeg tok med kamera i går, for da fikk jeg muligheten til å gi dere et innblikk i en typisk jentekveld slik jeg liker dem aller best. Vaflene er laget på blant annet gulrøtter, og oppskriften har jeg delt med dere før. Dere finner den HER. Disse vaflene er så saftige og smakfulle at de må bare oppleves. Jeg liker å lage opp en stor stabel med vafler også oppbevarer jeg dem i kjøleskapet. Perfekt som frokost, nistepakke på hektiske dager, eller bare som kveldskos. 

Jeg håper alle har en fin start på søndagen. Har du noen koselige planer for denne fjerde søndagen i advent?

 

Smiiiil Maren 

 

Hvem er det jeg prøver å lure?

I dag skal jeg dele noe med dere, og jeg har gledet meg stort til å fortelle det. Dere har ventet tålmodig, og nå er tiden inne til å dele hva som er planen med soverom nummer to. Jeg lo høyt når jeg så at flere av dere gjettet barnerom!! Det kan jeg forsikre dere om med en gang at absolutt ikke er tilfelle. Jeg tenkte mye på hva jeg skulle gjøre med det rommet. Kanskje kontor? eller gjesterom? Kanskje jeg skulle ha mitt helt eget walk-in closet, det hadde jo vært litt luksus. Så slo det meg, hvem i all verden prøver jeg å lure? Jeg er jo ikke en sånn type jente, og jeg har ikke nok klær til å fylle et helt rom heller. hehe. Det er bare en eneste ting som kan være på det rommet, og det er selvfølgelig TRENINGSROM. 

Så nå dere, nå blir det hjemmegym på frøken Erdvik. Jeg er så gira at det går helt rundt for meg. Jeg har planlagt i flere uker, undersøkt masse i forhold til utstyr, målt opp og hatt tidenes ryddings for å gjøre plass til dette. I går ble siste søppelsekk bært ut av leiligheten med ting jeg ikke trenger, og nå er rommet helt tomt, og klart for forvandlingen om til treningsrom. 

Utstyret kommer allerede til uken, så treningsrommet er på plass før jul. Det betyr at jeg fremover kan dele en hel haug av morsomme hjemmetreningsprogrmmer og ikke minsr treningsvideoer med dere. Jeg har til og med gått til innkjøp av nytt kmerastativ sånn at jeg skal klare å lage skikkelige treningsinnlegg til dere. Fy søren som jeg gleder meg! Er dere klare for masse spenstig inspirasjon til hjemmetrening? Jeg fortsetter jo som PT og vil selvfølgelig trene mye på senteret også, så det blir en miks av hjemmegym og treningssenter. Jeg gleder meg til å utforske dette med hjemmetrening og dele masse inspirasjon med dere. Hurra for en sprek romjul, og en rå start på det nye året. 

 

Smiiiil Maren

 

Hjemmelagde juledrops

Denne oppskriften vet jeg mange har ventet på, og endelig kommer den. Overskriften stemmer faktisk ikke helt, for det er nemlig ikke juledrops, det er drops i alle de smakene du kan tenke deg. Vi lagde bringebær og lakris, men min gode venninne Mariann hadde fra før av laget opp en hel haug av ulike smaker slik at jeg fikk smake på både karamelldrops, kongen av Danmark og sitron. 

Utstyr til å lage hjemmelagde drops kjøpes på hobbybutikk. Da får en en eske med alt du trenger av utstyr samlet, veldig greit og det kan brukes flere ganger. Samtidig om du er på hobbybutikken så kjøper du små søte kremmerhusposer og en rull med hyssing, slik at du kan lage koselige gaveposer med drops. 

Ingredienser: 

 • 1 dl vann
 • 450 g sukker
 • 125 g druesukker
 • 2 ts sitronsyre
 • 1,5 ml rødfarge
 • 0,5 tsk hvit farge
 • 1 ml bringebæraroma
 • Litt matolje (naturlig smak)
 • Melis til å vende dropsene i, slik at det ikke klister seg sammen til en stor klump. 

Utstyret du trenger ligger ved i dropspakken du kjøper, utenom det som er med i pakken trenger du: 

 • Gummihansker 
 • Termometer
 • Saks 
 • Et håndkle for å beskytte kjøkkenbenken
 • Teskje
 • Gryte
 • Vekt
 • Desilitermål 

Jeg har forsøkt å vise dere fremgangsmåten på bildene. Slik gjør du: 

 1. Finn frem et håndkle og legg det på bordplaten. Legg bakeplaten på håndkledet.  Smør dropsunderlaget med litt olje på begge sider og legg det på bakeplaten. Smør plastskrapene og saksen med litt olie.
 2. Kok vann, sukker og druesukker i gryten og sett den på full varme med lokk.
 3. Når alt sukkeret er smeltet, tas lokket av og termometeret settes i gryten.
 4. Kok opp til nøyaktig 162 °C og hell massen ut på dropsunderlaget. 
 5. Vent et 1/2 min. Drypp sitronsyre over massen og tilsett farve. Elt med plastskraperne fra side til side, så sitronsyre og farge fordeles og massen flyttes rundt på dropsunderlget.
 6. Når massen er blitt litt fastere, tilsettes smaksstoffet. Elt videre til massen er så avkjølt at den kan eltes videre med hendene.
 7. Saml massen i en klump og trekk korte strimler ut, tvinn strimlene, og klipp dem opp til små drops. Pass på at dropsene ikke berører hverandre på underlaget, da vil de klistre seg sammen. 
 8. Ha dropsene i en bolle, og hell melis over, på den måten unngår du at dropsene klistres sammen. Dropsene pakkes lufttett når de er helt avkjølt.

Vi fant oppskriften på nettet, og jeg deler selvfølgelig denne siden med dere også. Dere finner den HER. Her står det nøye forklart, men siden er på dansk, så jeg oversatte den for dere i innlegget.  Spør dersom noe er uklart så skal jeg svare så godt jeg kan. 

Disse dropsene er så fine, og den perfekte vertinnegave, eller som en liten ekstra oppmerksomhet til noen du setter pris på. Jeg har pakket mine i søte små kremmerhusposer, med hyssing på, og skal gi dem ut til venner og familie i juletiden. 

 

Smiiiil Maren 

 

Hun trodde på meg, og det forandret alt

I dag skjedde det noe fantastisk, og jeg har lyst å dele det med dere. Jeg dro på trening, litt trøtt, litt lei og helt ekstremt umotivert. Planen var intervaller, men det kjente jeg etter kun et par minutter på mølla at aldri kom til å skje. Jeg gadd rett og slett ikke, noe som gjorde meg enda litt mer gretten. Jeg la ut en snapp på mystory hvor jeg skrev at jeg ikke orket intervaller i dag, og at det ble en gåtur i stede. Da skjedde det noe litt magisk. Jeg fikk en snap i retur, med tidenes motivasjonsboost. 


Det var en skjønn jente som skrev at hun hadde blitt motivert av meg en haug av ganger, og nå var det hennes tur å motivere meg. Så listet hun opp alt hun mente jeg var god på, og mine styrker. Hun skrev setninger hun ville jeg skulle gjenta for meg selv, og på mirakuløst vis gjorde hun meg så gira og motivert at jeg kjørte tredemøllen opp på maks og løp som vinden. Jeg var plutselig uovervinnelig, jeg var sterk, jeg var raskt og bena var fulle av kraft. Hvor rått er ikke det? At ordenes kraft er så sterk, eller kanskje var det ikke ordene, kanskje var det følelsen av å kjenne på at noen hadde troa på meg, at noen var overbevist om at jeg hadde det i meg. Noen mente at jeg var sterk, og rask. Det var meg et helt enormt boost, og det var så gøy. 

Dette var dagens kondisjonsøkt: 

 • 15 minutter powerwalk i motbakke
 • 10 minutter med 30/30 intervaller. 
 • 15 minutter rolig nedjogg. 

30/30 betyr 30 sekunder full spurt, hopp av mølla og ha pause i 30 sekunder, hopp på igjen og spurt 30 nye sekunder. Dette gjentas totalt 10 ganger. Jeg løp full spurt i dag, og toppfarten på siste intervall var helt oppe i 19,8 km/t, resten av intervallene lå mellom 16 og 18 km/t. 

Det slår meg ofte, faktisk daglig, hvor utrolig heldig jeg er som får lov å ha denne bloggen, og kommunisere med så mange flotte mennesker. Jeg når ut til så mange, og dere responderer tilbake til meg med så mye fint. Dere responderer på godt og vondt, og kritikken kan selvfølgelig også komme. Den tar jeg, og så lenge den er konstruktivt så setter jeg stor pris på det. Vi deler tips, triks og råd. Vi deler erfaringer, motivasjon og vi inspirerer hverandre. I dag fikk jeg virkelig kjenne på at dette går begge veier. Jeg er heldig som får lov å nå ut til dere, men jeg enda heldigere som har en gjeng med følgere som gidder å respondere og gi av seg selv. 

Så i dag sier jeg tusen takk til alle dere, i dag var det dere som fikk meg til å gjennomføre. Nå sitter jeg her på kontoret med verdens beste følelse og et stort smil om munnen. Takk for alt dere er, og alt dere bidrar med. Jeg digger dere! 

 

Smiiil Maren 

 

En blytung og rå utfordring

The 300 workout 

I går fikk jeg endelig teste en treningsøkt jeg har hatt lyst til lenge. Økten kalles for "The 300 Workout", og sies å være den treningsøkten skuespillerne i filmen 300 sverget til for å oppnå den ekstremt veltrente fysikken sin. Om det stemmer eller ikke vites ikke, men det jeg vet at økten er brutalt utfordrende, effektiv og utrolig gøy. Jeg dro med meg tre spreke karer og sammen gjennomførte vi økten. 

Jeg koste meg, jeg hatet, jeg svettet og var til tider litt småkvalm - men jeg gjennomførte alle 300 repetisjonene og det er jeg utrolig fornøyd med. For min del hadde jeg trodd pullups og box jumps skulle bli verst, men utrolig nok var det disse to som gikk lettest for min del. Misforstå meg rett her, det var overhode ikke lett, men den tyngste for min del var clean press. En uvant øvelse for meg som krevde fryktelig mye krefter. 

Slik ser økten ut: 

 • Pullups 25 rep
 • Deadlift 50 rep
 • Push-ups 50 rep
 • Box jumps 50 rep
 • Floor wipes 50 rep
 • Kettle bell Clean and press 25 rep pr arm
 • Pullups 25 rep

Jeg brukte et middels tykt strikk på pullups, og hoppet på en kasse som gikk litt over knehøyde. Jeg brukte 50 kg på markløft, 10kg kettlebell og holdt 20 kg  på strake armer på floor wipes. 


En svettefest uten like, og uten tvil en super morsom utfordring som jeg anbefaler alle å teste ut. Bare lov meg at dere gjør som oss, og skalerer ned litt de første gangene. Vi kjørte 10 rep pauset litt, 10 til, pause, 5 rep, pause osv helt til vi nådde 50 repetisjoner totalt. Poenget er å klare 50 rep, men med god teknikk og da krever det noen små minipauser innimellom. Det er ikke vits å risikere å få en akutt overbelastningsskade. Det eneste du oppnår da er å bli satt langt langt tilbake i utviklingen din, og virkelig skade muskulaturen din. Det er ikke kult med rabdomyolyse, og det er IKKE kult å trene så hardt at du blir skadet. Så tren effektivt og smart - da kommer resultatene. Bygg deg opp gradvis, og øk gradvis. 

Jeg håper dette er en utfordring dere synes er gøy. Jeg har lyst å komme med en del av denne typen treningsøkter som dette til dere gjennom julen. Det er en annerledes og heftig måte å trene på, det er gøy å gjøre sammen og det passer perfekt når man har lyst på en effektiv og god økt mellom alle juleselskapene. Jeg har allerede laget en ny versjon av økten som jeg skal kjøre i starten av neste uke, økten deles selvfølgelig med dere også. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Julecookies

Christmas cookies 

Julekosen fortetter på bloggen, og i dag er det julecookies med karamell og sjokolade på menyen. Disse er enkle å lage, og jeg tror man skal lete lenge etter noen som ikke vil elske denne kombinasjonen av smaker. Disse kakene er perfekte som en variasjon mellom pepperkaker, kakemenn og andre mer tradisjonelle julekaker.  Du trenger: 

 • 100g margarin
 • 75g hvitt sukker 
 • 75g brunt sukker
 • 1 egg
 • 140g mel 
 • 1/2 ts vaniljesukker 
 • 1/2 ts bakepulver 
 • 1 plate sjokolade 

Slik gjør du: 

Rør sukker og smør hvitt, ha i egget og rør godt. Sikt i det tørre, og bland godt. Tilsett hakket sjokolade, og bland igjen. Finn frem en stekeplate, og dekk den med bakepapir. Fordel røren med en teskje på bakepapiret. Ca en ts pr cookie, de flyter litt ut. Stekes ved 180 grader i 12-15 minutter. Følg med underveis, da alle ovner er ulike og det er fort at de brenner seg. 

Det var altså dagens lille juleoppskrift fra meg. Neste oppskrift ut er juledrops, og jeg gleder meg stort til å dele dem med dere. Jeg har også sunn variant av bounty på lur, og crispy sjokoladekuler. Mmmmm. 

Håper dere får en finfin onsdag. På min plan står PTtimer, trening og jobbings i leiligheten. Som alltid oppdateres det hyppig på instagram og snapchat gjennom dagen, så dere må gjerne titte innom der. Dere finner meg på marenerdvik både på snapchat og på instagram. 

 

Smiiiil Maren 

 

Best sammen

Det er ingen hemmelighet at jeg har slitt litt med styrketreningen den siste tiden. Når motivasjonen daler må man endre på noe, og prøve noe nytt. I går fikk jeg meg derfor en ny treningspartner, og sannelig ble det ikke en god styrkeøkt ut av det. Jeg trente sammen med mammaen min, som jeg også følger opp som PT. Vi fikk en god økt på hele kroppen, og gjennomførte flere øvelser sammen i super-sett. Super-sett er når man gjør to øvelser etter hverandre uten pause mellom, enten to øvelser på samme muskelgruppe, eller gjerne på to motsatte muskelgrupper. For eksempel biceps og triceps, eller forside og bakside lår. 
Min treningsøkt å slik ut: 

 • Knebøy 6 rep x 4
 • Strakmark 10 rep x 4
 • Gående utfall 16 steg x 4
 • Nedtrekk / sittende roing 12 rep x 3
 • Lår curl / leg.extention 10 rep x 3
 • Skulderpress / sidehev 8 rep x 3

En relativt lang økt til å være meg, men når ting funker og man koser seg på trening flyr tiden. 

I dag har jeg en litt trøtt tirsdag, og det eneste som hjelper da er å komme seg ut i frisk luft. Planen nå er å jobbe en liten time til, også komme meg ut på tur. I dag tenkte jeg en tur på Odderøya. Det finnes nemlig ikke noe finere sted når det er sol og fint vær i Kristiansand. En sprek venninne har kastet seg på, og det er alltid ekstra koselig med tur i godt selskap. 

Ellers skal jeg bruke dagen til jobb, rydding og systematisering av kaoset. En dag igjen nå, så er leiligheten min klar, og godt er det. Nå er det virkelig på tide å skape ordentlig julehygge og kos her hjemme. Alt dette blir jo bare utsatt når jeg driver å pusser opp så voldsomt i disse førjulstider. Heldigvis er det noen dager igjen, så jeg får utnytte de dagene maksimalt. Flere av PTkundene mine har tatt seg juleferie nå, og vil spare timene sine for å kickstarte 2017. Det betyr litt roligere PTdager, og det er i grunn litt deilig nå like før jul. 

Hva er din plan denne tirsdagen? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Oppskrift: Hjemmelagde fløtekarameller

 My all time favorite recipe

Nå kjære dere, nå skal jeg introdusere dere for de beste karamellene jeg har smakt i hele mitt liv. En ting er at smaker himmelsk, men de er også så utrolig dekorative. Etter karamellene er kuttet opp i biter, pakkes de i små plastfolie. Dette minner meg om gode gammeldags karameller som farmor hadde, og smaken er en blanding av Dumle og Smørbukk. Mmmm. 

Ingredienser: 

 • 3 dl kremfløte
 • 250g sukker
 • 100g lys sirup
 • 50g smør
Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Kok opp under stadig omrøring med tresleiv. Skru så ned varmen, og la massen stå uten lokk i 45-60 minutter. Hell massen over i en brødform kledd med bakepapir, og la den stivne. Du har da en karamellplate som du tar ut av brødformen, før du ruter den opp i ønsket store biter med en kniv. 

Etter disse bildene ble tatt puttet jeg karamellene i små søte kremmerhusposer, og knyttet en liten hyssing rundt. Vips har du en helt perfekt vertinnegave, eller en koselig, personlig julegave. Jeg håper mange av dere har lyst å teste denne oppskriften, for smaken er virkelig bare så god at jeg unner alle en smak. 

 

Smiiiil Maren

 

Kaotiske tilstander

Hei og god morgen fra kaoset. Jeg sitter i skrivende stund med rot på alle kanter. Alle klærne jeg eier, alle skuffer fra skapet, sengen, dyner, puter, alle bøker, bokhyller, skrivepult og alt annet som befant seg å kontoret og soverommet er så lesset ut i stuen. Det er så rotete og kaotisk her at man nesten ikke kan se gulvet, og jeg har aldri noensinne vært så takknemlig for at jeg har et kontor å dra til. Hadde jeg skulle jobbet her i dag hadde jeg blitt sprø. Jeg en en person som blir ordentlig påvirket av omgivelsene mine, spesielt hvis jeg skal jobbe, fokusere og være kreativ. Så i dag gjør jeg kun det aller aller mest nødvendige, slurper i meg en kaffekopp og pakker en stor bag før jeg forlater åstedet. Om et par timer kommer gulvsliperen tilbake hit for å ta de to siste rommene. Etter det er leiligheten endelig helt ferdig, og jeg kan senke skuldrene og nyte førjulstiden fullt ut. Jeg kan også endelig dele hva planen med soverom nummer to er. Det gleder meg meg stort til. 

Jeg ville i grunn bare innom å si hei og ønske dere en fin dag. Jeg er i full gang med å redigere bildene fra bakedagen med Mariann, hvor vi lagde juledrops, cookies, hjemmelagde fløtekarameller, og en haug av andre julekaker. Nå er det mange som forbereder siste kakene til jul, så jeg skal se å få ting ut så kjapt som overhode mulig. Jeg har spesielt lyst å dele julegodteriene med dere, for de er så utrolig fine og perfekte som vertinnegaver eller en koselig julegave. Jeg jobber med saken mine venner, så titt gjerne innom her igjen litt senere i dag. 

 

Smiiiil Maren 

 

Slik trener du effektivt utendørs

Vi er utrolig heldige med været her på sørlandet om dagen. Solen stråler, og temperaturene minner mest om en høstdag i oktober. Dette legger tilrette for supre treningsmuligheter utendørs. I dag har jeg lyst å dele et enkelt, men utrolig effektivt treningsprogram. Det består av åtte øvelser, som alle kan utføres i en trapp, på en benk eller bare en kjøkkenstol hjemme. 

Slik gjennomføres treningsøkten: 

Økten er lagt opp som en sirkel. det betyr at du utfør det oppgitte antall repetisjoner av første øvelse, før du går direkte videre til neste øvelse, slik jobber du deg gjennom alle øvelsene før du tar en 2 minutters pause og kjører på med ny runde. Repetisjoner pr øvelse har jeg satt til 10, og antall runder lar du styre av hvor mye tid og overskudd du har. Alt er bedre enn ingenting. Jeg kjører vanligvis 3-4 runder når jeg trener denne typen sirkeltrening. Du kjører altså ti repetisjoner push-ups, direkte videre på ti repetisjoner bulgarsk utfall osv gjennom alle øvelsene, så tar du en pause, og begynner fra begynnelsen igjen. 

1. Push-ups: 

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på benken / trappetrinnet, like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot benken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnposisjon skyver du deg opp. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Tips: For å gjøre øvelsen tyngre kan den gjøres på flat mark, og for å gjøre den lettere kan du finne en høyere benk. Tips til de som virkelig ønsker en utfordring er å legge inn et lite klapp, eller utføre øvelsen med kun ett ben i bakken. 

Muskler som trenes: Bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur


2. Bulgarsk utfall: 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på trappetrinnet ( eller en benk om du bruker det) bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topppossisjon, og gjentar. Armene holdes forann deg, eller i siden. Øvelsen gjøres tyngre ved å gjøre et lite hopp i toppossisjon.

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår. 

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over foten. Tyngden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 
3. Hofteløft: 

Slik gjør du: Ligg på bakken med ryggen inntil benken / trappetrinnet, bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe.  

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Skvis setemuskulaturen godt sammen i topposisjonen.  4. Dips

Slik gjør du: Sitt på benken / trappetrinnet med føttene plassert forann deg, og med armene plassert på kanten av benken. Løft deg selv av benken slik at det kun er armene som holder deg, knærne i bakken. Bøy i albuleddet og kom ned til ca 90 grader i albuen. Press deg opp igjen, og gjenta. Pass på at det er armen som bøyer, og ikke rumpa som løftes opp og ned. 

Tips:  Løft det ene bene slik at øvelsen blir mer ustabil. Øvelsen blir lettere jo mer bøyd knærne er. 

Muskler som trenes: Skuldre og bakside arm
5. Hopp med samlede be / hopp på ett ben: 

Slik gjør du: Bøy ned i knærne, og ta solid sats, hopp opp og land så mykt du klarer. Land med bøyde knær, og rett deg så opp. Hopp eller steg ned igjen, og gjenta. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, også mye balanse og koordinasjon når øvelsen utføres på ett ben. 6. Step ups: 

Slik gjør du: Plasser det ene benet oppå  benken / trappetrinnet, bruk setemuskulaturen og løft deg selv opp. Hold overkroppen oppreist, stram magen, "stolt holdning" med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget opp eksplosivt, og senk deg kontrollert ned igjen. Kjør alle de angitte repetisjonene på ett ben før du bytter ben. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også kjernemuskulatur og balanse. 

7. Sidelengs utfalls-hopp: 

Slik gjør du: Still deg på det nederste trinnet, i utfalls-posisjon. Ta sats, og så eksplosivt du klarer hoppet du opp på det neste trinnet, og lander i den samme posisjonen. Dette er en krevende øvelse, blir benken du har funnet eller trappen for høy, så kan du bytte denne øvelsen med hoppende utfall på flat mark. Da bytter du dynamisk annet hvert ben når du hopper og lander. 

Muskler som trenes: Rumpe og lår. Velger du varianten på flatmark blir det også en solid utfordring for kondisjonen. 

8. Trappesprints: 

Slik gjør du: Løp så raskt og eksplosivt du klarer opp og ned trappen. Opp og ned igjen teller som én repetisjon. 

Muskler som trenes: Kondisjonen, rumpe, lår og kjernemuskulatur. 

Håper dette inspirerte til en god treningsøkt utendørs. Jeg tenker at med alt kjas og mas i disse førjulstider er det fantastisk godt å legge treningsøkten ut i frisk luft. Spør i vei om det er noe som helst dere lurer på relatert til programmet. Da gjenstår det i grunn bare å ønske dere en sprek og fin tredje søndag i advent.

 

Smiiil Maren 

 

Treningsmotivasjon går i bølger

Out and about

God lørdagsmorgen. I dag har jeg sovet lenge, og hatt en rolig avslappende morgen. Nå er vi straks på vei ut døren for en liten bytur. Jeg skulle nemlig henge opp julelys rundt hele verandaen min i går. Jeg styret noe voldsomt for å få dem opp, og når jeg endelig satt i kontakten så lyste under halvparten av lysene. Note to self, julelys holder maks to sesonger. Så i dag skal det handles inn nye lys, og litt ny julepynt. Det er virkelig ikke spesielt julete i leiligheten, og med kun 14 dager igjen til jul så kjenner jeg at det virkelig må tas tak i. 

Senere venter en treningsøkt og litt jobb før det er julebord igjen i kveld. Husket jeg forresten å fortelle dere at jeg endelig har kommet meg tilbake i styrkerommet? Jeg fikk inn en super økt på onsdag, og det var så utrolig godt å endelig få inn litt vektløfting igjen. Motivasjon går i bølger, det vet vi alle, og jeg kommer liksom ikke helt ut av motivasjons-dumpen når det gjelder styrketrening. Derfor var det gledelig at jeg fikk inn en god økt på onsdag, også satser jeg på enda en god økt i dag. Turene ute i skogen, og løpeturene på mølla går fremdeles knirkefritt, så det er jo absolutt en positiv ting å ta med seg inn i total vurderingen av treningsmotivasjonen. 

Treningsøkten min så slik ut: 

 • Dype knebøy - lette vekter, fokus teknikk og kontakt. 40-50 kg, 8x4 
 • Nedtrekk, bredt grep. 8x4
 • Sittende roing, smalt grep. 8x3
 • Lårcurl og leg.extention i supersett. 10x4
 • Skulderpress med manualer. 10x3
 • Sidehev 10x3
 • Hjulet (mageøvelse) 10x3

En god fullkropps styrkeøkt som kjentes godt dagen etterpå. Jeg tenker at jeg prøver meg på noe av det samme i dag, men i dag vil jeg bytte litt rundt og få med strak markløft, og benkpress. Jeg tenker også å bytte litt på ryggøvelsene, og få inn pullups/chins. 

Er det flere som tenker seg en lørdagsøkt i dag? Hva står på din treningsplan? 

 

Smiiiiil Maren 

 

 

Slik lager du Questbarer selv

Cookies & cream questbar 

Alle som leser denne bloggen vet at jeg elsker Questbarer, og da er det jo helt genialt at man veldig enkelt kan lage dem selv. Jeg delte denne oppskriften med dere i fjor, men en godsak som dette kan ikke deles for ofte. Jeg har også byttet ut proteinpulveret mitt, i denne varianten bruker jeg proteinpulver fra Questnutrition. Det betyr at barene virkelig smaker som Questbarer. Oppskriften er komisk enkel, og du kan enkelt variere smakene, kun ved å bytte mellom ulike  typer proteinpulver. 


Oppskrift på én Questbar: 

 • 30g proteinpulver. 
 • 50g fibersirup
 • 10g mandelmel

Bland alle ingrediensene sammen, og form til en bar. Sett barene kjølig. Ha litt vann i røren hvis den blir alt for tørr, men røren skal være helt klissete for at baren skal stivne i kjøleskap. Du kan selvfølgelig lage barene med sjokoladebiter eller annet i. Mitt tips er å knekke sukrin/stevia sjokolade (eller en mørk sjokolade) i små biter, og bland inn i deigen. Jeg lager dem oftest uten sjokoladebiter. Proteinpulveret jeg bruker heter Coockies & cream og i det pulveret er det allerede små sjokolade/kjeks biter. 
Så enkelt er det altså å lage dine helt egne Questbarer. Test deg litt frem med ulike smaker på proteinpulver, og gjerne med ulike sjokoladebiter, kjeks eller tørkede bær i de ulike barene. Her er det kun fantasien som setter grenser, og du kan lage din helt egen favorittbar. 

 

Smiiiil Maren 

 

Jeg møtte en vegg

En fargerik, og utrolig kul vegg som var umulig å gå forbi. Dette var på vei til et fotooppdrag, så da passet det perfekt å "varme opp litt" med et par bilder her. Alle som kjenner meg, og kanskje flere av dere lesere også, ville nok sagt at det er "typisk meg" å finne på noe sprell på slik vegg. And yes it is, denne typen poseringer, i slike omgivelser, har nesten blitt mitt varemerke og det synes jeg er super artig.


I dag har jeg en helt tullete hektisk dag forann meg, og da hjelper det lite at jeg i natt igjen styret noe veldig før jeg klarte å sovne. Jeg satt oppe å jobbet en stund, og jeg var stuptrøtt når jeg gikk for å legge meg. Likevel fikk jeg ikke sove, og det passer så dårlig når jeg i dag skal løpe fra Pt-kunder, til to viktige møter, rett videre i barnebursdag og direkte videre på julebord. Puh! Alt jeg skal i dag er hyggelige ting, og da er det heldigvis mye enklere. I morgen har jeg en mye roligere dag, så dette skal gå helt fint. 

Jeg vet det er mange som sliter litt med søvnen og stresser enormt mye om dagen. Det er førjulstid og eksamenstid, to ting som overhode ikke oppmuntrer rolig, dyp og trygg søvn. Så la oss dele våre beste søvntips med hverandre. Her får dere mine tre beste tips: 

 • Kjølig luft og helt mørkt på soverommet. - Alfa omega! Jeg har akkurat fått nye store tunge velur gardiner på soverommet, og det er virkelig svarte natta der inne. Et tips er å åpne vinduene en times tid før du skal legge deg, slik at det er frisk og kjølig før du legger deg. 
 • Nytt sengetøy - verdens beste følelse. Nydusjet i rent sengetøy. Magisk!
 • Legg bort telefonen, og unngå sterkt lys. - Her er jeg håpløs. Do as I say, not as I do rett og slett. 

Nå er jeg spent på å høre dine beste tips for en uavbrutt, rolig og god natt søvn. Jeg liker så godt når vi deler tips på denne måten, hjelpes så mye jeg har lært av dere opp igjennom årene med denne bloggen. Så da spør jeg altså, hva er ditt beste tips for god søvnkvalitet? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sukkerfri og proteinrik marsipan

Første oppskrift ut er en sukkerfri og proteinrik marsipan. Jeg har laget den både med, og uten sjokoladtrekk. Jeg synes marsipanen er så god i seg selv at den strengt tatt ikke trenger noe mer, men samtidig er det en helt nydelig kombinasjon med marsipan og sjokolade. Jeg lagde derfor begge deler, så kan dere velge selv hvilken dere vil gå for. 

Oppskriften er enkel, og inneholder kun 5 ingredienser: 

 • 120g mandelmel 
 • 70g sukrinmelis
 • 3 eggehvitter 
 • 5 dråper stevia vanilje 
 • Sukkerfri sjokolade 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og kna dem godt sammen. Sett deigen kaldt i kjøleskapet litt før du begynner å jobbe med den. Del deigen i biter, og trill små kuler. Deretter bestemmer du om du vil ha dem sånn eller dyppe dem i sjokolade. Andre tips er å drysse litt melis over, eller sjokolade pulver. Kokos er også både dekorativt og godt. Det ser nesten litt ut som snø. Hvis du ønsker å ha sjokoladetrekk på, så smelter du sukkerfri sjokolade i en kjele, og dypper hver kule i sjokoladen med en skje. Sett kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. 


Håper dere liker oppskriften, fortell meg gjerne om din julebakst favoritt. Enten om den er sunn en sunn variant, eller vanlig tradisjonell julebakst. Det er alltid gøy å høre hva dere liker uansett. 

 

Smiiil Maren 

 

Dette bruker jeg til sunn julebakst

På søndag hadde jeg bakedag med en venninne. Vi fokuserte på sunne varianter av julebakst, og endte opp med tre favoritter. Jeg ska dele alle tre med dere, og den første kommer allerede i ettermiddag. Før jeg deler oppskriftene hadde jeg lyst å snakke litt om ingrediensene. Før dere blir skremt av mengden ingredienser på bildene, så er dette bare absolutt alt jeg fant i skapene som kunne relatere til sunnifisert julebakst. Alt er ikke nødvendig. Det viktigste å ha på plass for å bake sunne, proteinrike julegodter er: 

 • Mandelmel 
 • Sukrin / stevia 
 • Sukrinmelis
 • Egg
 • Proteinpulver
 • Fibersirup
 • Kokosmasse / kokosmelk 
 • Sukkerfri sjokolade 

Med de nevnte ingrediensene over kan du bake alle oppskriftene jeg skal dele hvertfall. Førte oppskrift kommer veldig snart, så alle som er på jobb, skole eller sitter å leser til eksamen kan glede seg til en spennende oppskrift og koselig bakekveld etter endt arbeidsdag. 

Denne runden er det sunnere alternativer med lite eller ingenting sukker, og høyt innhold av proteiner i baksten. På fredag skal vi bake tradisjonell julebakst med gode gamle slagere. Jeg synes det er fint å kunne dele begge deler med dere. 

Ha en super onsdag så lenge, så ses vi igjen her på bloggen litt senere. 

 

Smiiiil Maren 

 

Min dag - Time for time.

Kl 07.00 klokken ringer, slumrer til 07.30, tripper ut på badet, vann i ansiktet, fuktighetskrem og på med myke joggeklær

Kl 08-09.30 Drikker kaffe, spiser en banan, svarer mail, og oppdaterer bloggen.  

Kl 10 Løpetur i skogen. Det blir 8 gode km i friskt vær. Litt tunge ben, men gjennomfører fint og er veldig fornøyd med det. Det er så godt å starte uken med en treningsøkt, spesielt utendørs. 

Kl 11 Hjemme igjen, tar en lang varm dusj og lager meg stor god frokost. Spiser og ser på nyhetene. Leser litt nettaviser. 

Kl 12 Løper ut døren, klar for Fotoshoot til en artikkel om utendørs trening på Odderøya. Iskaldt og gøy. Shootet tre ulike programmer. Bildene ble bra, og både meg og fotograf er fornøyde. 

Kl 13.30-15.30 Rett fra sporty shoot til frisørtime hos skjønne Jeanette hos A-salong. Etterveksten tas, kur i håret og litt ekstra lang tid med hodebunnsmasasje. Jeg presterer å duppe av midt under massasjen, Hehe. Sier litt om hvor behagelig det var. Jeg har med kaffe, og questbar. Får også en deilig cappucino servert.  Vi lager en søt , sporty flette og jeg tripper videre. 

Kl 15.30 Sen lunsj på min favoritt cafe, kjøkkenskapet, mens jeg tar et telefonmøte med en kunde ang treningstimer for bedrift. 

Kl 16.30-19 Sitter på kontoret og jobber med blogg, mail, og redigering av bilder. 

Kl 19.30 Endelig hjemme, har handlet mat og lager en diger tacosalat med et tårn av lomper til. Sulten som en ulv. Spiser, koser meg og ser på serien The good wife. 

Kl 21.30 Finner frem bilderedigeringen igjen, og går løs på siste del av dagens bilder. Lager meg en stor skål med cottage cheese, yoghurt, mandler, sharon frukt og bær. Spiser, jobber og koser meg. Har også en ekstra skål med frukt, og en questbar. Mmmm. 

Kl 23.30 Kjenner jeg er trøtt i både kropp og hode. Øynene svir etter mye datatid, innser at det er på tide å ta kvelden. Løper litt frem og tilbake, rydder litt, sjekker instagram og snap. Rydder litt til, og innser plutselig at klokken er over midnatt.

Kl 00.05 I seng, og litt irritert over at klokken alltid blir litt for mye før jeg får lagt meg. Snur meg rundt og prøver å sovne raskt. 

Kl 00.41 Sover fremdeles ikke, snur meg frem og tilbake. Tankene raser, det har skjedd mye i Kristiansand dette døgnet, med et grusomt dobbeltdrap i et område ikke langt unna der jeg bor. Slike ting preger, og mine tanker går til de pårørende som har mistet noen de er glad i. Den eller de skyldige er fremdeles på frifot, og jeg kjenner at jeg er takknemlig for at jeg har en trygg og god rygg å krype inntil. 


Kl 03.19 Sover fremdeles ikke, og velger å stå opp, hente litt vann. Legger meg ned og prøver å tenke på hva jeg har lært hjelper når man ikke får sove. En hånd på magen, en på brystet, puste rolig. Inn og ut, fokus på pusten. Jeg sovner, endelig <3 

Håper dere synes det var litt artig å følge dagen min time for time. Flere har spurt om slike innlegg, og det var i grunn litt gøy å lage det. Det er sjeldent jeg deler denne typen bilder her på bloggen. Jeg legger mye tid i bildene til bloggen, men noen ganger er det litt gøy å dele de spontane og uhøytidelige bildene. I dag er jeg en smule trøtt etter nattens tankekaos, så nå skal jeg kose meg med enda en kaffekopp før dagen starter med et par Pt-kunder. 

 

Smiiiil Maren 

Dette var jeg ikke forberedt på

Jeg sitter her å leser gjennom over hundre bloggkommentarer, og nærmere seksti mail fra dere relatert til innlegget om tips til bloggen. Jeg er helt overveldet over responsen, og utrolig rørt over alt det fine dere skriver om bloggen slik den er i dag. Tenk så enormt heldig jeg er som får lov å dele treningsglede, oppskrifter, hverdagsaktivitet, oppturer, nedturer, motivasjonstips, treningsprogrammer, turglede, hverdagsliv og så mye mer med dere. En ting at jeg får dele det, men det som virkelig rører meg, og som gjør det hele verd det, er at jeg faktisk når ut til dere, at dere tar i mot og at jeg får lov å påvirke dere. Tusen takk for tilliten. 
Jeg har lest hver og en av kommentarene, og nå er jeg så motivert og inspirert at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte. Jeg har et veldig klart bilde av hva dere liker med bloggen, og hva dere ønsker mer av. Tipsene til faste innlegg er så fantastisk kreative og gode. Jeg gleder meg så enormt til å få dette ut på bloggen. Nå skal jeg gå å kjøpe meg en stor bok, og skrive inn alle tipsene fra dere. Jeg har blogginnlegg til langt ut i 2017 jeg nå. Dere er så GULL. 

Det er så gøy å lese kommentarene deres for det kommer så tydelig frem at flere av dere har fulgt meg i mange år, og faktisk kjenner meg ganske godt. Dere kan skrive ting som at det er typisk meg å si ditt og datt, og det er typisk meg å spise sånn og sånn. Jeg tar meg selv i å smile - for det stemmer 100%. 

Tusen takk for at dere er så engasjerte, kreative, omsorgsfulle og gode. Jeg har bestemt meg for å dele ut 3 pakker i stede for kun én. Det går rett og slett bare ikke an å velge kun en når dere gir så mye av dere selv. Jeg lar innlegget rulle et par dager til, også velger jeg ut tre vinnere som får en sporty surprise-pakke fra meg. 

 

Smiiiil Maren 

En ny start

I dag er en spennende dag. I dag er nemlig første dag på nytt bloggkontor. Det blir kanskje litt feil å kalle det bloggkontor, for det skjer veldig mye mer der enn kun blogging. Jeg skriver treningsrelaterte artikler, jeg lager kosthold og treningsoppsett til kundene mine, jeg jobber med samarbeidspartnere og driver med masse annet artig bak bloggen. Dette er en forutsetning for at ting skal bli bra bloggen. Til nå har jeg jobbet hjemmefra, og det er jo veldig behagelig og fint det. For min del så klarer jeg ikke helt strukturere opp dagen min slik jeg ønsker, og glir fort ut i at jeg gjør mye annet. Dette er tid jeg burde brukt til å jobbe strukturert og effektivt. Det gjør også at man jobber litt til og fra hele tiden, og arbeidsdagen har på en måte ingen markert start eller slutt.

Målet mitt nå er å bli mer effektiv både med blogg, saker/artikler jeg skal levere og oppdatering av kost/treningaplaner for kundene mine. Jeg vil prøve å bli flinkere på å lage en plan for uken på bloggen, og kanskje ha et eller to faste innlegg i uken. Ikke akkurat trenings-torsdag, fordi det meste handler om trening her, men noe lignende. Super-onsdag for eksempel, hvor det deles et supert tips hver onsdag relatert til trening, helse, mat, velvære osv. Dette var bare et forlag slengt ut i farta, for det er nemlig her jeg har lyst å høre fra dere. 

Junkyard XX-XY jakke  //  Nike sko  //  Cheap monday Bukse  //  Calvin Klein t-skjorte (aff.links)

Hva har dere lyst på? Hva er det gøyeste å lese på en blogg? Kanskje du har forslag til en fast sak jeg kunne hatt på bloggen hver uke, som du hadde synes var super gøy å lese. Jeg føler at i dag er som en ny start, et nytt boost for bloggen. Hvorfor vente til årsskifte med å trykke på re-start knappen. Jeg gjør det nå jeg, og jeg gleder meg stort til å høre fra dere.

 • Hva ønsker dere mer av på bloggen?
 • Forslag til fast innlegg?
 • Hva er det gøyeste å lese om på blogg? 

Absolutt alle tips mottas med stor stor takk. Enten om du legger igjen kommentarer her, eller sender meg en mail på marenerdvik@hotmail.com. Det er helt opp til deg. For at dette skal engasjere litt har jeg valgt å kjøre en give-away blant dere som legger igjen tips. Jeg trekker en heldig vinner som får en Maren-pakke fra meg. Maren-pakken inneholder:

 • En solid stabel av mine favoritt proteinsjokolader 
 • En treningsbag fra Puma.

Det betyr at både gutter og jenter kan komme med tips og ønsker for bloggen, og dermed være med i trekningen. Jeg har treningsbag til både han og henne klar. Alle kommentarer og mail er med i trekningen. Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Jeg blogger for dere, og da vil jeg at dere skal få akkurat det dere ønsker. Jeg gleder meg enormt til å høre fra dere.

 

Smiiiiil Maren 

 

Sunday funday

I dag er det bakesøndag, og masse godsaker står på menyen. Før jeg inntar forkle og setter på julemusikken så skal skrotten få lov å bevege litt på seg. Julekaker og godis smaker så mye bedre etter litt fysisk aktivitet. Dagens plan er bare lek og moro, en lett joggetur, og det jeg kaller for apekatt-trening. Det har kommet noen utrolig søte små trampoliner like utenfor der jeg bor. Hvor perfekt er ikke det? Gjett om jeg skal leke meg masse der fremover. Store barn, små gleder.

Det er morsomt hvordan gamle kunster fra min tid som turner fremdeles sitter i kroppen. Jeg passer på å vandre litt rundt på hendene og utfordre meg på ulike turnøvelser slik at jeg holder det litt ved like. Jeg skal innrømme at det virkelig var enklere å vandre rundt på hendene før, og at jeg nå må jobbe mer bevisst med styrke i skuldre og kjerne, samt balanse, teknikk og koordinasjon. Det er utrolig gøy, og jeg storkoser meg når jeg kan få lov å leke meg på denne måten. Det beste av alt er at det føles overhode ikke som trening, det er jo bare gøy. 
Jeg håper dere får en nydelig andre søndag i advent. Kos deg sammen med noen du er glad i, og gjør noe ekstra hyggelig i dag. 

 

Smiiiil Maren 

 

Ta på deg treningsklær uansett

Make the best of it 

I dag går dagen min i ett med henting av ny seng, montere seng, flere turer på med kjøring av søppel etter oppussing og en hel haug av slike ting. En real fikse-lørdag med andre ord. Det betyr at jeg ikke rekker å trene, så hvordan løser jeg det da? Vel, jeg skal jo være i aktivitet uansett, så da tar jeg på meg treningsklær og pulsklokken på armen. Vips blir aktiviteten målt, og jeg kan nesten garantere at på slutten av denne jobbe-lørdagen så vil resultatet på aktivitetsmåleren gi meg det samme resultatet som en løpetur. 


I dag skal jeg endelig få hengt opp julelysene på verandaen min, og gjøre det litt mer julekoselig her. Jeg håper vi blir ferdige med alt i rimelig tid, slik at jeg rekker en liten tur innom sentrum også. Det er så koselig å gå i handlegatene her i Kristiansand nå, med masse julelys og et digert juletre midt i hoved gågaten.  

Hva står på deres plan denne lørdagen? 

 

Smiiil Maren 

 

Same same, but different

Inneholder sponsede produkter

Husker dere jeg delte en sunn sjokoladekake med dere for en stund siden? Jeg skrev at dette var en kake man kunne kose meg med i hverdagen. Nå har jeg laget samme kaken en gang til, men denne gangen med ny topping. Flere av dere etterlyste bilder av toppingen, så i dette innlegget er det bilder av flaskene. Jeg bruker dem som topping på kaker som dette, på havregrøten min, eller over cottage cheese. Helt fantastisk godt. Kaken er best rett fra ovnen, mens den enda er varm og med iskald melk til. Mmmm

Kaken er en ferdigmix fra proteinfabrikken, men det må da være lov å ta en liten snarvei av og til. Spesielt når både smak og næringsinnhold er så bra som dette. Jeg stor koser meg med denne kaken, og synes det er helt merkelig at den kan være sukkerfri (og glutenfri ). Toppingen på denne er med smak av kokos, og jeg synes det ble ekstra dekorativt med den hvite fargen. Sirupen finnes i en haug av ulike smaker, og dere finner alle HER. 


Nå har fredagsroen senket seg her i huset, og vi skal straks krype opp i sofakroken med en god film. Jeg har forresten noe litt gøy å fortelle dere, i dag har jeg inngått en avtale om leie av en kontorplass. Fra og med mandag skal jeg jobbe med bloggen fra et super koselig kontor, i et herlig kreativt miljø. Da skal jeg love dere at det blir mer struktur og orden på sakene. Jeg gleder meg stort til "første arbeidsdag" på mandag. Jeg har store planer, og er både spent, gira og glad for at dette nå er i boks. Jeg tar selvfølgelig kamera med på mandag, og viser dere mitt nye sted. 

Nå venter film og fredagskos. Vi snakkes mer i morgen hjerter. 

 

Smiiiil Maren 

 

Trening og forkjølelse, slik løser jeg det

Let´s run away

God morgen, og god fredag. Formen min er bedre, og jeg takker igjen for en god fysisk form og et næringsrikt kosthold for at jeg gang på gang kan føle meg småsyk, men at det så og si aldri slår ut. Godt man får noe igjen for å trøkke i seg halve fruktdisken ukentlig. Hehe. Jeg får ofte spørsmål om trening når man er syk. Jeg kan kun svare for min egen del, og jeg prøver å være smart med treningen min når jeg har kjent på at formen hangler litt. I dag ble kun en god gåtur ute i frisk luft. Jeg passer på å kle godt på meg, med ull innerst og vindtett ytterst, ullhals, votter og pannebånd er på. Så lenge man ikke blir kald, og tar seg en varm dusj like etter trening, så ser jeg ingen grunn til å ikke bevege seg litt selv om formen ikke er på topp. Jeg setter grensen ved feber, har du feber så er trening uaktuelt. Det handler om å lytte til kroppen, og tenke fornuftig rett og slett. Høy puls er ikke å anbefale når det er basselusker i systemet. I fare for at dette snart blir en blogg om vær, så må jeg jo bare navne lyset på disse bildene. Det er så utrolig fint ute nå, og jeg storkoser meg ute på tur. Enten jeg jogger eller bare går meg en tur, så er jeg sikret energipåfyll og endorfiner i slike omgivelser. 

I dag skal jeg kun ha én PTkunde, og litt jobb med diverse småting relatert til bloggen, også er det helg. Helgen er ganske åpen, og det synes det er så godt. Det eneste som er satt er et par treningsøkter, litt julegaveshopping og baking av julekaker på søndag. Rolig og koselig førjuls-helg med andre ord. 

Neste helg igjen skal jeg ha bakedag med en god venninne som har et talent uten like på kjøkkenet. Jeg spurte dere for en stund siden hva dere ville vi skulle lage, og nå har vi satt opp en liste med ting, ut fra deres ønsker. Det blir litt ulike julekaker, men også juledrops i masse ulike smaker, og hjemmelagde karameller. Dette er altså neste helg, denne helgen blir det sunn julebakst med julekaker uten sukker, og sunnere alternativer til julekos. Jeg personlig hadde valgt tradisjonelle julekaker om man bare kunne velge én ting. Nå er det jo slik at desember er lang, og det er mulighet for å si ja takk begge deler. Så denne helgen blir det sunne alternativer og neste helg blir det tradisjonelle julekaker. Høres det ut som en bra plan? 

God helg til hver og en av dere <3 

 

Smiiiil Maren 

 

All smiles today

Rooftop sunshine 

1 desember og dagen starter med en stor kopp kaffe med sjokoladesmak, julefilm på tv og et stort smil om munnen. Jeg har gledet meg så til desember, og endelig er årets koseligste måned her. Jeg elsker været for tiden, sol og friskt. Jeg personlig kunne gjerne tenkt meg litt snø på julemånedens første dag, men hvertfall her på sørlandet ser det ut til å bli enda en dag med vær som minner mest om en vakker høstdag. Temperaturene har sunket, og jeg har funnet frem teddyjakken og store gode skjerf. Nevnte jeg at jeg elsker denne årstiden? Hehe. 

I dag skal jeg spise pepperkaker og drikke julebrus til den store gullmedalje. Endelig! Det eneste lille skåret i gleden er at jeg våknet og følte jeg lå inne i en sky, helt tett i nese og hode. Halsen er også litt sår. Jeg nekter å bli syk nå som alt det koselige begynner, så her tas absolutt alle forholdsregler med varme klær, godt med drikke, næringsrik mat og hvile. Hvile i den grad det lar seg gjøre, for i dag har jeg mye på planen.

Jeg starter dagen hos Akupuktør for å løsne litt opp i stramme muskler som igjen skaper litt trøbbel med et kne, ting henger sammen vettu. Så en stram muskel i hoften kan være årsaken til smerter i kneet når du løper. Kul den kroppen vår, sant? Godt det finnes folk som kan fikse. Videre skal jeg møte dyktige Victoria Nevland for en super rask shoot til et prosjekt, rett derfra er det videre til PTkunder, og etterpå har jeg en avtale hos Anita på Auds hudpleie for en liten desember fiks med voks og farge av bryn. I dag er det torsdag, og det betyr familiemiddag med alle mine kjære. En dag som går i ett med andre ord, men utelukkende hyggelige ting, kanskje bortsett fra de nålene hos Naprapaten da. Så her er det bare å holde seg varm og ikke la forkjølelsen få noen mulighet til å slå rot i skrotten. 
Hvordan er det med dere mine venner? Er det flere som kjenner på litt små ruskete form om dagen? Jeg håper dere er friske, og at desembers første dag blir helt fantastisk. Nyt denne torsdagen, og unn deg selv litt julekos. 

 

Smiiiil Maren