hits

desember 2017

Når det ikke blir slik du hadde tenkt

I skrivende stund skulle jeg vært midt i en svett og god treningøkt. Jeg skulle jobbet med masse bra innhold til å kickstarte 2018 på bloggen. Jeg skulle laget en næringsrik og fresh frokost. Jeg skulle gått en lang tur med leo. Jeg skulle forberedt maten til i kveld. Det er så mye jeg skulle gjort, men i dag blir ingenting slik jeg hadde tenkt. Jeg har omringet meg med syke mennesker de siste ukene, og på tross av host og hark på alle kanter har jeg holdt jeg frisk og fin. Jeg har skrytt av mitt sterke immunforsvar, og mens folk falt som fluer rundt meg har jeg ikke hatt så mye som et nys. Så smalt det! 

Det begynte litt i går, med noen saftige hostekuler, og litt sår hals. Jeg ignorerte det totalt, drakk 4 shotter med ingefær og kjørte på. I natt tror jeg nesten ikke jeg skal snakke om en gang, det var rett og slett ordentlig kjipt. Jeg hostet til jeg nesten brakk meg, og fikk maks 5 minutters pause før en ny kule meldte seg. Jeg har ikke sovet mer enn maks én time sammenhengende, og er mildt sagt en latterlig redusert utgave av meg selv akkurat nå. 

Nå skal jeg ikke skrive mer om det, for jeg tipper at du ikke klikket deg inn her for å lese om min klaging. Hehe. Apropos ingefær-shot i går, så kan jeg jo vise dere hele lunsjen. Det var et deilig sunnhetsboost med Quinoa bowl, kyllingsalat, smoothie, kaffe og shots. Smakene, fargene og kombinasjonen av råvarer er så magisk, og jeg tror alle som leser denne bloggen vet at jeg ELSKER mat som dette.  I dag tenkte jeg å handle inn til å lage ingefærshots her hjemme. Nå må alt gjøres for fortest mulig bedring. Jeg kan jo ikke starte et nytt år med å ligge i sengen - det går ikke! 

Jeg skal ligge vannrett i hele dag, og kun fokusere på å bli frisk. I kveld skal jeg ta på meg deg deiligste kosedressen jeg har, spise nydelig kalkun, masse godsaker, og ha filmmaraton her hjemme. Vi tar det helt med ro sammen med lille Leo, som aldri har opplevd nyttårsaften og raketter før. Dette var planen fra før av også, så heldigvis ødelegger jeg ingen store nyttårs-festivas med denne kjipe formen. 

Jeg håper dere får en helt fantastisk fin feiring, og danser dere inn i det nye året. NYT dagen og kvelden, ha det gøy og kos deg masse!!

 

Stor nytårsklem fra Maren 

 

Høydepunkt fra 2017

2017 går mot slutten, og det er å tide å lene seg tilbake, og ta et aldri så lite tilbakeblikk på året som har gått. Det har vært et innholdsrikt år, på godt og vondt. Et av målene mine for 2017 var å få reist mer - og det har jeg klart. Jeg hadde også som mål å relisere drømmen om å ha min helt egne treningsreise, og holde mitt første ordentlige foredrag. To ting som skremmer meg, trigger meg, og som jeg hadde enormt lyst å klare. Det føles så godt å kunne checke både foredrag, og flere treningsreiser av listen. Jeg har hatt mange flere mål, som jeg ikke har klart, men de skriver jeg bare opp på listen for 2018. Nytt år, med bøttevis av nye muligehter. La oss ta en titt på høydepunktene fra 2017: 

JANUAR 

I januar var høydepunktene et par artige Osloturer,  med fine folk, god mat, trening og Vixen blog awards. Jeg hang også masse på Barrys Bootcamp, og ble helt hekta på den treningsformen, sammen med min gode venninne Stine Hartmann. Jeg fikk også tredemølle hjemme, og det var stor stas. Jeg var på forsiden av Shapeup, og det var utrolig gøy. Jeg delte også masse masse oppskrifter og flere treningsprogrammer denne måneden. 

FEBRUAR 

Denne måneden ville jeg helst bare hoppe over. Det eneste positive var at mammaen min hadde bursdag, utenom det ble det meste overskygget av at vi fikk verdens fineste lille valpegutt, som bare dager senere ble revet bort fra oss. Dere kan lese i blogginnlegget HER om når vi fikk han, og den enorme gleden. Og HER kan dere lese om hva som skjedde. 

MARS 

I mars dro jeg avgårde på treningsreise til Thailand med Nordic Fitcamp. Jeg reiste sammen med en av mine aller beste venninner, og på turen ble vi en herlig firerbande som hadde tidenes tur sammen. Fy søren så gøy det var - akkurat det jeg trengte da <3 

APRIL 

En glad måned på alle måter. Det fineste som skjedde var at vi fikk en ny hundevalp <3 Lille Leo kom inn i livet mitt, og gjorde hjertet mitt helt igjen. Den lille hjerteknuseren betyr hele verden for meg, og alle som leser denne bloggen vet hvor enormt mye han betyr for meg, og hvor stor del av livet mitt han er. Tenk at han var så liten som dette når han kom. Hehe, bittelille skatten. 

Ellers var april fylt med koselige jentekvelder, trening på takterrassen, og ikke minst min egen bursdag. 28 år ble feiret med kake og kos<3 

MAI

17 mai var selvfølgelig et høydepunkt. En herlig dag med venner og familie. Jeg føler meg alltid ekstra fin i bunaden mammaen min har sydd til meg. Leo pyntet seg også med en liten sløyfe. Vi var også på årets første båttur. Mai var nydelig i år, med så mye fint vær. 

JUNI

Juni var GØY! Pia og meg arrangerte treningsreise til deilige Rhodos med 35 fantastiske jenter. En opplevelse for livet, og kickstarten på en rekke fine treningsturer. Jeg blir nesten litt emosjonell når jeg skriver om treningsreisene våre. Jentene som er med blir som gode venninner, og det er bare så utrolig feel good hele veien. Dette har vi virkelig jobbet for å få til, og det er så gøy at det har blitt en stor suksess med utsolgte turer, og supre tilbakemeldinger. 

Jeg fikk også muligheten til å lage min egen sunne detox meny på M beach Club, en rastaurant her i Kristiansand. Det var stort for meg, og det ble heldigvis en stor suksess. Menyen bestod av smoothie bowls, juice, smoothie, protein pannekaker og smached avokado toast. Sunt, godt og fargerikt.  Selve menyen fikk min signatur på seg, og var så fin. Dette var veldig veldig gøy<3 

JULI

Sommeren 2017 var bare så fantastisk. Noe av det gøyeste var uten tvil Palmeus. Fy søren for en magisk helg. Et par av disse bildene er tatt av palmesus sine fotografer. Jeg tror ingen har problemer med å se hvilke. Hehe. Masse bra folk, fint vær, bra musikk og bare helt vilt god stemning. Det gledes til 10års jubileum for Palmesus i 2018. Det første bildet her sier i grunn alt, og det er så gøy at fotografen (@Floris Heuer) har klart å fange det øyeblikket. 

I tillegg til masse fine båtturer, bading og kos. Sommer på sørlandet er magisk, og når været er bra - finnes det ikke så mye som er bedre. Et stort høydepunkt var at jeg helt spontant booket billetter og hoppet på en tur til Frankrike sammen med familien min. Det var noen av de beste dagene hele den sommeren. Jeg elsker Frankrike. 

AUGUST 

Ett ord lyser opp august: ITALIA. Vi var i bryllup til et vennepar i magiske Lake Como. Vi reiste ned en liten uke før, og kjørte rundt i Italia sammen med flere venner. Vi var innom 4-5 ulike byer, og opplevde så enormt mye. Minner for livet <3 

SEPTEMBER 

I september pushet jeg mine egne grenser noe helt vilt, og deltok i mitt aller første løp. Strongman Run er et hinderløp på 10 km, med masse utfordrende hindre underveis. Jeg løp sammen med 3 gode venner, og fyttigrisen så kult det var. Til neste år arrangeres det den 22 september, og jeg har lyst å ha med meg en stooor gjeng på Team Maren. Mer om dette etterhvert ;) 

Ellers bød september på enda en treningsreise, denne gangen til Kroatia med hele 40 spreke, flotte jenter. Tenk at dette er jobben min, jeg må klype meg i armen. Jeg føler meg så uendelig heldig som får lov å gjøre dette, og bli kjent med så mange fine folk. 

September bød på mye fint vær, og vi hadde sushi-date på taket, med Leo og en god venninne. Jeg føler det har vært mye fint vær så langt dette året her. hehe. 

Et annet høydepunkt var at jeg testet Crossfit for første gang. Hardt, brutalt og utrolig gøy. Ikke helt min greie, men utrolig gøy å ha testet, og jeg bruker mye av det jeg lærte i min egen trening. 

OKTOBER

I oktober gjennomførte jeg Rosa sløyfe løpet sammen med mamma og min tante. Dere kan lese HER om bakgrunnen for at jeg ønsket å jobbe med Rosa Sløyfe, og hvorfor det var spesielt at det var akkurat vi tre som gjennomføre sammen. Et personlig innlegg, som krevde en god del å skrive, men som jeg nå er så utrolig glad for at jeg gjorde. Rosa sløyfe var spesielt, sterkt og flott. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Jeg er ordentlig stolt over at jeg fikk lov å være ambassadør for Rosa sløyfe og være med å sette fokus på en så viktig sak. Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe sammen med kreftforeningen i 2018. 

Vi hadde en helt fantastisk tur til hovden i oktober, med flere turer som tok pusten fra meg. Naturen er så vidunderlig, og jeg kan ikke tenke meg noe sted jeg koser meg mer enn på tur i norsk natur. 

I oktober gjorde jeg også årets STORE flause. Jeg orker ikke tenke på det, dere må rett og slett bare lese om det. Hehehhe. HER får dere hele historien.​ Jeg rødmer, og ler HØYT av det fremdeles. Det morsomste er at jeg nå har funnet ut hvem denne mannen er, og det gjør jo bare at jeg må le enda mer. Huff og huff. 

Høsten meldte sin ankomst for alvor, og vi tok noen fine høstbilder med leo som jeg blir glad av å se på.

 

NOVEMBER 

Høydepunkter i november var uten tvil NIH Aktiv convention. Jeg var med på Abilica sin rågode vektvesttime, og utallige andre rå gruppetimer, og gode foredrag. Jeg storkoste meg med masse andre treningsfolk, og hadde tidenes helg sammen med gode venner og "kolleger". 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma og meg hadde en helt magisk tur i baneheia, og heldigvis var kamera med. Se disse vakre naturbildene. Dette var bare en av mange herlige turer. Jeg gikk mye tur i 2017, og det skal jeg ta med meg videre, og gjøre masse mer av i det nye året. 

Jeg hadde også en fantastisk tur sammen med min gode venninne Edle. Den kan dere lese om HER, den ble nemlig noe mer dramatisk enn planlagt. Hehe. Det hele kunne blitt ganske så skummelt, sånn er det når man koser seg på tur og glemmer tiden. Edle er verdens beste turvenn, hun tenker på alt, har med seg alt, og rigger opp stormkjøkken hvor som helst. 

DESEMBER 

Et stort høydepunkt i desember var Barcelona. Jeg reiste sammen med skjønne Torunn, og vi hadde tidenes beste tur. Himmelske matopplevelser, litt kultur, masse shopping og tonnevis av latter, kos og hygge. 

Desember var selvfølgelig starten på julen, og det i seg selv er jo et stor høydepunkt. Dagene før jul med hele familien samlet til middag hos mine foreldre var et høydepunkt. Julaften var så koselig, med julestrømpe til både Leo og meg. Nyttårskjolen er noe av det siste som ble dokumentert i 2017. 

Et fint år med mange fine opplevelser. Nå er det viktig for meg å trekke frem at dette er høydepunktene fra 2017, innimellom her har det vært mange helt vanlige dager, trøtter dager, slitsomme dager, og dager helt uten noe innhold å melde om. Det har vært forkjølelser og magevondt, søvnløse netter og ubehageligheter. Så bare vit det når dere leser dette innlegget, at dette er høydepunktene, og vi har alle både opp og nedturer. 

Jeg har lyst å sende en god, lang og varm klem til hver og en av dere som leser denne bloggen. Tusen tusen tusen takk for at akkurat DU er her, takk for at du klikker deg inn og leser innleggene mine. Takk for at du engasjerer deg, liker og deler. Takk for alt du gir meg, og takk for at du lar meg få lov å dele og gi til deg. Jeg gleder meg til et nytt år sammen, og er enormt takknemlig for året vi har hatt sammen. Jeg setter mer pris på dere enn jeg klarer å sette ord på. Uten dere er  bloggen ingenting. Så TUSEN TAKK for et fint 2017, og velkommen 2018. La oss gjøre det til et år for historiebøkene <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Sunne Matcha-vafler

Disse godsakene har jeg gledet meg til å dele med dere. Jeg ble inspirert til å bruke matcha i matlaging etter turen til Barcelona. For en liten stund siden prøvde jeg meg på Matchavafler, og det ble så utrolig godt. Matcha har en sterk grønnfarge, og dermed blir vaflene helt fantastiske på fargen. 

Du trenger: 

 • 2 ts matcha-pulver 
 • 1 egg 
 • 1 ss kesam
 • 1 scoop vanilje proteinpulver 
 • 40g havremel 
 • 1/2 moden banan
 • 2 ss sukrin 
 • 1 ts kanel 
 • 1/s ts bakepulver 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen, bruk stavmikser om nødvendig. Spe på med vann til ønsket konsistens. Smør vaffeljernet med smør eller olje, og stek vaflene. Jeg toppet mine med banan, kokosmasse og friske blåbær. Sunt, godt og enkelt. Havremel kan byttes med havregryn. Sukrin kan droppes, eller byttes med honning eller annen naturlig søtning.

Nå skal jeg legge fra meg macen, og komme meg ut på en liten morgentur. Jeg er så støl etter gårsdagens PTtime, at i dag blir det kun en rolig tur for å få i gang kroppen. Det frister minimalt, men jeg vet at rolig bevegelse er det eneste jeg føler hjelper når jeg blir så stiv og støl som dette. I går kjørte vi en brutal kombinasjon av Thrusters og Chins, i typisk Crossfit-stil. Så tungt, og så utrolig gøy. 

Ha en nydelig fredag dere. Tenk, siste fredagen i 2017. Make the best of it <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

En salat har aldri smakt så godt

Inneholder annonselenker 

I går møtte jeg en venninne på lunsj. Vi bestilte begge en kyllingsalat med grovt brød, og etter all den julematen de siste dagene, har det aldri smakt så godt med salat. Sunt, friskt og nydelig. Julemat er fantstisk, men etter så mange måltid med ribbe, pinnekjøtt, medisterkake, julepølse, riskrem, julekaker og godteri, var det helt magisk med en salat. 

I dag startet jeg dagen med en 30 minutters joggetur, og i skrivende stund har jeg akkurat laget en stor smoothie bowl. Oppskriften på den finner dere HER. Eneste som er annerledes er toppingen, i dag har jeg gojibær, kakaonibs, friske jordbær, havregryn og kokosmasse. Sunt, godt og friskt - helt perfekt etter en uke med mye tung mat. 

Bukse - Bikbok  // Genser - Samsøe Samsøe // Skjerf - Holzweiler 

I dag skal jeg endelig ha en PTtime igjen, og jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli godt å løfte litt på vektene igjen, det har jeg ikke gjort siden en god stund før jul. Etter pttimen skal vi møte et vennepar på lunsj, og en liten runde i sentrum. Det er utrolig deilig med fri og ferie, men samtidig begynner jeg å bli litt rastløs. I morgen kommer familien min hjem fra hytta, og de siste dagene av 2017 skal tilbringes sammen med dem. Tenk at 2017 snart er forbi dere, et helt nytt år står for tur. Jeg gleder meg! 

Hva er dine planer for de siste dagene av 2017, og selve nyttårsaften? 

 

Smiiil, Maren 

 

Lader opp til å kickstarte hverdagen

Inneholder sponsede produkter

Dette er virkelig ikke de mest flatterende bildene som har vært vist på bloggen. De er hvert fall ekte i det minste, de er nemlig tatt rett etter en svett og våt løpetur i stormen. Håret er klissvått, og det samme gjelder klærne. Fy søren så kaldt jeg var. Hehe. Det var en frisk og god tur, men på tross av at det eneste jeg løp ute var til og fra treningssenteret, ble jeg altså klissvåt. 

Jeg lovte å dele økten med dere, og her kommer den: 

 • 5 min oppvarming
 • 30/30 intervaller x 10, 16 km/t, 0% motbakke 
 • 10 min gange, 6 km/t, 6 % motbakke
 • 30/30 intervaller x 10, 16-18km/t, 0% motbakke
 • 5 min rolig jogg, & 5 min rolig gange. 

Jeg hadde kun 5 minutter oppvarming fordi jeg jogget rolig til treningsenteret, som er ca 1 km unna. Dette er en type økt jeg liker veldig godt. Den er utfordrende og hard mens det står på, men så har jeg tid til å hente meg inn igjen, slik at jeg kan gi alt når det gjelder. 30/30 x 10, betyr 30 sek spurt, 30 sek pause (hopper av og står på siden av møllen) Dette gjøres 10 ganger. Det vil si 10 spurter. 

Jeg får ikke vært på fjellet i romjulen, og derfor løper jeg rundt i skijakken på løpetur her hjemme i byen. Det funker akkurat like bra. hehe. Det første jeg skal gjøre på nyåret er å finne en helg jeg kan ta med meg mine, og dra opp på hytta. Jeg savner å gå på ski, og gleder meg så til å kjenne den deilige, fjelluften igjen. Det er ikke noe sted i hele verden jeg sover så godt som på hytta, med frisk fjelluft, kaldt, og som oftest med hele familien rundt meg. Alle dere som er på fjellet i romjulen - nyt det! og ta en ekstra skitur, med en ekstra liten kvikk lunsj for meg også. 

I dag er det litt hverdag igjen for mange, og jeg skal bruke dagen til å få handlet litt, møte en god venninne på lunsj og jobbe litt. Denne bloggen har vært litt daff i julen, som seg hør og bør, men nå har jeg så mye spennende planer som skal ut på nyåret. Så nå er det bare å brette opp ermene og jobbe på.

Januar og februar er, for mange, månedene de ønsker å sette litt ekstra fokus på å gjøre noe bra for seg selv, og egen helse. Da har jeg lyst å legge tilrette for det på bloggen, med gode treningsøkter, enkle, sunne matretter og motivasjon. Så stay tuned, jeg gleder meg! Jeg skal også være en del av ShapeUp Kickstart. Hold av 17 februar dere, da blir det tidenes Kickstart i Oslo, med masse masse masse påfyll av både kunnskap, fysisk aktivitet, foredrag, bøttevis av motivasjon, og inspirasjon. Det er blir SÅ gøy! Jeg føler meg heldig som får lov å være en av trenerne på Kickstarten - jeg skal fortelle dere mye mer om dette veldig snart. 

 

Smiiil, Maren 

 

Dette fikk jeg til jul i år

Julaften og første juledag er over, og i vår familie er det de to dagene, i tillegg til lille julaften, hvor vi alltid er sammen. De dagene er fulle av tradisjoner. I dag, andre juledag er som regel den dagen vi reiser opp på fjellet for et par dager på hytta. I år ser det ikke ut som jeg får muligheten til å bli med, og det er så synd. Jeg får gjøre det beste ut av dagene her i byen, og heldigvis er det kun 3 dager til hele familien kommer hjem igjen. Jeg tenkte jeg kunne vise dere litt hva jeg fikk til jul i år.

Jeg hadde ikke ønsket meg noe spesielt, men vanlige klær sto på listen. Jeg går som oftest enten kun i treningsklær, eller jogge/koseklær. Det ønsket ble virkelig innfridd, det er så herlig når både min kjære, mamma og min skjønne svigerinne vet akkurat hva jeg liker oh hvilken stil jeg har. Store deilige skjerf, nye jeans, super myk og god ullgenser, og nye vintersko. Jeg fikk også de fineste øredobbene, s´well flaske, deilige produkter, skrubb, ansiktsmaske, undertøy, neglelakk,  leppepomader og kremer. Jeg fikk også påfyll av masse kaffe til nespressomaskinen min, rosa Snorkfrøken kaffekopp, en retro Georg Jensen høytaler, og en kjempe fin lysestake. 

Mormor har strikket de fineste ullsokkene, både til meg, og alle de andre i storfamilien. Absolutt alle får sokker av henne. Det gjelder både store og små, barn, barnebarn, svigerbarn og kjærester/samboere/ektefeller til barnebarn, og selvfølgelig olderbarn. Kan dere skjønne hvor mange sokker den fantastiske dama, på 88 år (!!) strikker. Jeg blir så imponert <3 De sokkene er verdens fineste, og så gode å ha på. 

I skrivende stund ligger Leo og meg rett ut på sofaen, med et stort pledd over oss. Vi var tidlig oppe, og ute på en liten luftetur i stormen. Været er helt vilt her på sørlandet. Det regner, blåser og stormer som fy. I dag er det bare å holde seg inne hvis man ikke MÅ ut. Fy søren. Det er perfekt innekose-vær, så her blir det filmmaraton og lave skuldre hele dagen. Juleferie er en finfin ting. 

Hva er din plan for dagen, og romjulen?

 

Smiiil, Maren 

 

Min jul i bilder

Let´s talk about Christmas 

Det ble ingen oppdatering på bloggen i går, men det tror jeg nok de fleste forstår. Julaften er en helt spesiell, og magisk dag. Da er det familie og kos som står i fokus. Jeg fikk knipset litt bilder gjennom dagen likevel, men jeg hadde ikke lyst å sette meg i et hjørne med macen får redigere bilder og oppdatere bloggen, mens alle andre var sammen og koste seg. Julen handler om tilstedeværelse, og i går ville jeg bare nyte. Derfor kommer julebloggen i dag i stede. 

Dagen i går var så fin. Den startet med en liten treningsøkt på solsiden, etterfulgt av tur i skogen med hele familien. Etterpå dro vi hjem og koste oss med deilig lunsj, julekaker, julestrømpe og Askepott på tv. Jeg loffet rundt i joggebukse, nyvasket vått hår og uten sminke. Deilig! Leo fikk sin egen julestrømpe i år, fylt med griseøre og godbiter. Det ble noen deilige timer i sofaen, med alle juleslagerne på tv. Klokken 14 var det tid for julegudstjeneste, før mamma,pappa og meg dro hjem til min storebror for julefeiring sammen med han, min svigerinne, lille niese og nevø. Finere gjeng kan jeg ikke tenke meg <3 

Pinnekjøtt med nydelig tilbehør, riskrem med to deilige sauser og mandel med marsipan-premie. I år fikk jeg mandelen, og det har aldri noensinne skjedd før. STOR stas. Premien ble selvfølgelig delt, men uansett stor stor stas å endelig få mandelen. Utover kvelden ble det masse pakker, masse snacks og kos. Jeg skal dele julegavene i et eget innlegg - det kan jo være litt gøy å se. 

I dag har vi hatt julefrokost med hele mamma sin familie. Den frokosten er tradisjon hvert eneste år, og dere som har meg på snap (marenerdvik) fikk se alle godsakene som ble servert der. Hjemmebakte rundstykker, tre ulike typer brød, eggerøre,røkt  laks, hjemmelagde karbonader, hjemmelaget syltetøy, sild, aspik, salt lammelår, roastbeef, remulade, hjemmelaget potetsalat, et helt fat med ulike typer oster og masse masse mer. Til dessert var det kakemenn, pepperkaker, hjemmelagde biscotti, vanilje is, molte-is, peanøtt&karamell-is, sjokolade, twist og masse masse frukt. FOR en matfest! 

I kveld skal jeg bare ligge rett ut på sofaen, kose med lille Leo og se på julefilmer. Jeg har skapene fulle av smågodt og chips, og i frysen er det is. Jeg skal ha tidenes kosekveld her i dag, og jeg gleder meg så. Problemet mitt er bare at jeg har sett så alt for mye film i det siste, så nå har jeg nesten litt problemer med hva jeg skal se på. 

Har du et filmtips til meg? Julefilm, eller en annen koselig film. jeg er åpen for alle forslag <3

Jeg har også veldig veldig lyst å høre hvordan julen har vært så langt. Hadde du en koselig kveld i går? Hva spiste dere? Fikk du noe fint? og har du hatt en hyggelig dag så lagt i dag? Jeg gleder meg til å høre fra dere. Juleprat er det koseligste jeg vet. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jeg har ikke lyst å legge meg

I skrivende stund sitter jeg hjemme hos mamma og pappa, det er varmt og godt i stua, levende lys, kakeboksene er fulle, skåler på bordet med mye godt i. Leo ligger på gulvet og koser seg. På tv er det koselig juleprogram. Mamma strikker, og stemningen er helt magisk. Jeg koser meg så. Denne kvelden har vært så fin, og jeg vil ikke at den skal ta slutt. Nå er kveden straks over, men jeg har ikke lyst å gå å legge meg. Jeg vil sitte oppe i denne stemningen i flere timer til, kjenne skuldrene synke for hver time som går, og bare nyte. Dette er jul for meg <3 Ro, god tid, samvær, familie, lunt, varmt og trygt. Jeg er takknemlig for å ha det slik, og tar det overhode ikke for gitt. 

I dag har jeg pakket inn de siste julegavene, med Leo som ivrig tilskuer. Det er ikke bare bare å pakke inn gaver med en valp i hus. ALT er gøy, og lille tassen tror det meste som gjøres er for å underholde han. Han tror både papir, bånd og pynt er leker til han, og det må ha vært litt av et syn der han løper med båndet i munnen, og jeg i full fart etter. Nå er hvert fall alle gaver på plass, alt er handlet inn og alt er i skjønneste orden. 

Nå skal vi nyte noen minutter til av denne kvelden før kvelden, spise et par pepperkaker til, og ta inn siste lille rest av lun julestemning før det braker løs i morgen.  Jeg kjenner på en barnslig glede over i morgen, det blir så koselig. Jeg skal feire sammen med alle mine nærmeste, og med to små barn under 5 år blir det nok både livlig, koselig og gøy. 

Jeg håper dere koser dere i kveld. Jeg håper dere finner roen, klarer å senke skuldrene og virkelig kose dere. I morgen håper jeg dere får en nydelig dag og kveld, fylt med glede, varme og hygge. NYT disse juledagene mine venner. Jeg ønsker så inderlig at hver og en av dere skal få den aller beste julen. GOD JUL ALLE SAMMEN <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Det perfekte treningsprogrammet i julen

I dag ble det en sen oppdatering, det har gått i hundre fra morgenen til nå. Nå har jeg derimot virkelig funnet roen sammen med lille valpegutten på sofaen her. Vi ser på Happy feet filmen, og momser kakemenn. Jeg skal snart pakke med meg både valpen, en stor bag og masse masse julegaver. Jeg flytter nemlig hjem til familien for julen. Det er en tradisjon jeg har hatt i alle år, og den må opprettholdes. 

På sørlandet er det ikke noe snø, og helt bart overalt. Dette legger tilrette for supre treningsmuligheter utendørs. I dag har jeg lyst å dele et treningsprogram jeg lagde i fjor, men som jeg fremdeles ofte trener selv. Det er et enkelt, og ukomplisert, men utrolig effektivt treningsprogram. Det består av åtte øvelser, som alle kan utføres i en trapp, på en benk eller bare en kjøkkenstol hjemme. 

Slik gjennomføres treningsøkten: 

Økten er lagt opp som en sirkel. det betyr at du utfør det oppgitte antall repetisjoner av første øvelse, før du går direkte videre til neste øvelse, slik jobber du deg gjennom alle øvelsene før du tar en 2 minutters pause og kjører på med ny runde. Repetisjoner pr øvelse har jeg satt til 10, og antall runder lar du styre av hvor mye tid og overskudd du har. Alt er bedre enn ingenting. Jeg kjører vanligvis 3-4 runder når jeg trener denne typen sirkeltrening. Du kjører altså ti repetisjoner push-ups, direkte videre på ti repetisjoner bulgarsk utfall osv gjennom alle øvelsene, så tar du en pause, og begynner fra begynnelsen igjen. 

1. Push-ups: 

Slik gjør du: Stå med føttene i hoftebredde og armene plassert på benken / trappetrinnet, like under skuldrene, litt bredere enn skulderbredde. Senk deg kontrollert ned mot benken. Armene skal danne omtrent 45 grader vinkel ifra kroppen gjennom øvelsen. Fra bunnposisjon skyver du deg opp. Pass på å holde spennet i kroppen gjennom hele øvelsen. Pass også på at du ikke holder for bredt.

Tips: For å gjøre øvelsen tyngre kan den gjøres på flat mark, og for å gjøre den lettere kan du finne en høyere benk. Tips til de som virkelig ønsker en utfordring er å legge inn et lite klapp, eller utføre øvelsen med kun ett ben i bakken. 

Muskler som trenes: Bryst, skuldre, armer og kjernemuskulatur


2. Bulgarsk utfall: 

Slik gjør du: Stå oppreist med det ene benet på trappetrinnet ( eller en benk om du bruker det) bak deg. Skuldrene trukket tilbake, og brystet godt frem. Start øvelsen ved at du bøyer kneet og kommer rett ned med det andre kneet mot bakken. Like før det treffer bakken, presser du deg opp igjen til topppossisjon, og gjentar. Armene holdes forann deg, eller i siden. Øvelsen gjøres tyngre ved å gjøre et lite hopp i toppossisjon.

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår. 

Pass på: Pass på at du kommer rett ned, og at kneet ikke glir lang frem over foten. Tyngden på hæl når du presser opp. Stram mage/core og setemuskulatur. 
3. Hofteløft: 

Slik gjør du: Ligg på bakken med ryggen inntil benken / trappetrinnet, bøyde ben og hælene god plassert i bakken. Stram rumpe og mage, og skyt hoften opp, hold i et par sekunder i topposisjon, før du senker kontrollert ned igjen. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe.  

Pass på: Stramme magen godt, og holdt spennet i ryggen. Skvis setemuskulaturen godt sammen i topposisjonen.  4. Dips

Slik gjør du: Sitt på benken / trappetrinnet med føttene plassert forann deg, og med armene plassert på kanten av benken. Løft deg selv av benken slik at det kun er armene som holder deg, knærne i bakken. Bøy i albuleddet og kom ned til ca 90 grader i albuen. Press deg opp igjen, og gjenta. Pass på at det er armen som bøyer, og ikke rumpa som løftes opp og ned. 

Tips:  Løft det ene bene slik at øvelsen blir mer ustabil. Øvelsen blir lettere jo mer bøyd knærne er. 

Muskler som trenes: Skuldre og bakside arm
5. Hopp med samlede be / hopp på ett ben: 

Slik gjør du: Bøy ned i knærne, og ta solid sats, hopp opp og land så mykt du klarer. Land med bøyde knær, og rett deg så opp. Hopp eller steg ned igjen, og gjenta. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, også mye balanse og koordinasjon når øvelsen utføres på ett ben. 6. Step ups: 

Slik gjør du: Plasser det ene benet oppå  benken / trappetrinnet, bruk setemuskulaturen og løft deg selv opp. Hold overkroppen oppreist, stram magen, "stolt holdning" med brystet frem og skuldrene bakover. Forsøk å gjøre steget opp eksplosivt, og senk deg kontrollert ned igjen. Kjør alle de angitte repetisjonene på ett ben før du bytter ben. 

Muskler som jobber: Hovedsakelig rumpe og lår, men også kjernemuskulatur og balanse. 

7. Sidelengs utfalls-hopp: 

Slik gjør du: Still deg på det nederste trinnet, i utfalls-posisjon. Ta sats, og så eksplosivt du klarer hoppet du opp på det neste trinnet, og lander i den samme posisjonen. Dette er en krevende øvelse, blir benken du har funnet eller trappen for høy, så kan du bytte denne øvelsen med hoppende utfall på flat mark. Da bytter du dynamisk annet hvert ben når du hopper og lander. 

Muskler som trenes: Rumpe og lår. Velger du varianten på flatmark blir det også en solid utfordring for kondisjonen. 

8. Trappesprints: 

Slik gjør du: Løp så raskt og eksplosivt du klarer opp og ned trappen. Opp og ned igjen teller som én repetisjon. 

Muskler som trenes: Kondisjonen, rumpe, lår og kjernemuskulatur. 

Håper dette inspirerte til en god treningsøkt innimellom all julekosen. Jeg tenker at med alt kjas og mas i disse førjulstider er det fantastisk godt å legge treningsøkten ut i frisk luft. Etter all julemat og selskaper er det kanskje godt å få beveget kroppen litt. Uansett når enn det måtte passe, så ta frem denne økten og kjør på. 

 

Smiiil Maren 

 

 

Ny treningsøkt til dere

Hard, effektiv & gøy 

Denne økten her dere, den er litt av en råtass. Jeg har kjørt den tre ganger nå, og den blir bare tøffere for hver gang. Den er enkel å gjennomføre, og krever ikke så mye utstyr - helt perfekt å lure inn i julestria, eller i romjula. 

 • 10 repetisjoner Burpees over box (en burpee, hopp over boksen, og gjør en burpee på andre siden, og hopp over igjen)
 • 10 repetisjoner Kettlebell swing
 • 4 repetisjoner Pushpress (som en skulderpress, hvor du knekker du litt i knærne, og dermed får litt hjelp fra bena på vei opp)

Dette gjentas 5 runder, uten pause mellom rundene. Ta deg pause underveis når du kjenner du trenger det. Ta gjerne tiden på deg selv, også kan du teste den igjen om en stund og se om du har forbedret tiden din. "You against you - that´s your competition"

Jeg elsker korte, harde og effektive økter som dette. De passer perfekt når man har litt dårlig tid, eller av ulike grupper vil bli fort ferdig, men samtidig ha en solid treningsøkt. 

 

Smiiil, Maren 

 

Sunn vs Usunn julebakst

I år går jeg for kun vanlig, deilig tradisjonell julebakst, med både pepperkaker, kakemenn og andre godsaker. Mine kaker inneholder både sukker, hvitt mel, og smør. De er supergode, og jeg nyter dem med god samvittighet fordi: 

 1. Det er jul én gang i året, og jeg spiser relativt sunt resten av året 
 2. Jeg liker å være i aktivitet, og selv om jeg trener mindre i julen, så forsøker jeg å opprettholde aktiviteten gjennom hele julen.

Vi er alle ulike, og tar ulike valg, av ulike årsaker. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et blogginnlegg med mine beste oppskrifter både på vanlige tradisjonelle julekaker, og noen litt sunnere alternativ. På den måten kan alle få det de ønsker seg <3 

Det kan jo være fint å nyte vanlige gode julekaker akkurat i juledagene, også leke seg med litt sunnere alternativer utover romjulen for eksempel. Ja takk begge deler, det er jo ingenting som er bedre enn det. 

SUNN JULEKOS: 

TRADISJONELLE, DEILIGE JULEKAKER: 

Fant du noen favoritter her? Kanskje har du laget noe før, og kanskje er det noe du kunne tenke deg å teste. Uansett, så håper jeg at dette gav deg litt inspirasjon. 

Nå skal jeg bruke morgentimene på å pakke inn de siste gavene, og rydde litt her hjemme. Så er det ut til en god venninne for bakedag, og julegrøt med flere gode venninner. Senere i kveld blir det enda mer julehygge med familie. Førjulstiden altså, for en herlig tid. God mat og hygge dag etter dag. Håper dere får en fin bittebittelille julaften <3

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Acai Smoothie Bowl

ACAI SMOOTHIE BOWL 

Denne smoothie bowlen har flere etterspurt oppskriften på etter jeg postet den på Snapchat, og den skal dere selvfølgelig få. Jeg har blitt på hektet på acai etter Barcelona, og nå er det Acai bowl for alle penga. Bokstavelig talt, for fyttigrisen så dyrt det er. En liten pose med pulver koster godt over 200kr. Dette er nok et av de produktene som kan være smart å bestille på nett, for i vanlig helsekost er de rimelig dyre. Uansett pris, så er acai fantastisk, og du bruker kun 1-2 ts i hver porsjon med smoothie, så den posen du kjøper holder en liten evighet. 

Til 1 porsjon: 

 • 1 godt moden banan
 • 2 ts acaipulver 
 • 2 dl frosne bringebær 
 • 2 ss vanilje kesam 
 • 2 ss cottage cheese
 • 1 scoop vanilje protein (kan sløyfes)
 • ca 1 dl vann 
 • 1 dl lettmelk (kan erstattes med vann) 
 • 1 ss sukrin
 • 1 ss kokosmasse

Kjør alt sammen i blenderen, og vips har du en helt magisk smoothie. Topping kan du varierer ut fra det du har i skapene. Jeg bruker ofte havregryn, kokos, chiafrø, friske bær, banan og mandler. For et par dager siden lagde jeg en med gojibær, kakaonibs, kokos, cashewnøtter og havregryn, det var en helt magisk kombinasjon. Andre tin som er nydelig som topping er for eksempel: kiwi, bringebær, jordbær, hampfrø, solsikkekjerner, valnøtter, eller mulberries. 

Når det gjelder ingrediensene i smoothien, så slenger jeg bare oppi det jeg har tilgjengelig. Her kan man tilsette eller droppe ingredienser akkurat som man vil. Basen min er ofte er acai, vanilje yoghurt/kesam, banan og vann, også kan man bytte rundt på ulike frossen frukt, frosne bær, ulike typer proteinpulver med ulik type smak. Man kan og gjerne bruke spinat, og bytte ut bananen med avokado, eller tilsette avokado i tillegg, for en kremete og deilig smak. Fargen blir kanskje litt spesiell med spinat og avokado sammen med acaipulveret som har en veldig sterk lilla farge. Her er det bare å leke seg med ingredienser, og prøve seg frem. Oppskriften som nevnt over er min favoritt for tiden. 

Håper dere liker den, også håper jeg dere finner en egen favoritt med akkurat de ingrediensene du liker aller best. Kanskje har du den allerede, eller kanskje fikk du litt inspirasjon i dette innlegget, enten til å lage en ny type smoothie, eller kanskje en litt ny topping. Uansett så tenker jeg at det kan være godt med en liten smoothie bowl mellom all julematen nå i desember <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Fordi huden min fortjener det

// Annonse for Oslo SkinLab

Husker dere jeg nevnte for en god stund siden at jeg hadde startet med Collagen, og skulle tese det over en 8-10 ukers periode. Nå er den tiden snart gått, og rett på nyåret skal jeg ta nye bilder som viser etter-resultatet. Jeg er så spent på disse bildene, fordi jeg føler at det funker. Jeg synes jeg både kan se og kjenne  at huden min er friskere, mer elastisk og freshere på en måte. Dette kan selvfølgelig bare være noe jeg føler selv, men det blir spennende å ta nye bilder og se forskjellen svart på hvitt. 

En annen ting som er gøy, er at mamma nå er i gang med å bruke produktene, og vi har vært å tatt før-bilder av henne også. Jeg synes nesten det er enda gøyere å se for hennes del, i og med at hun har en mer voksen hud, og dermed kanskje vil få enda mer synlige resultater. Vi er veldig forventningsfulle med tanke på at alle som har scannet huden sin har sett en tydelig forbedring mellom før og etter. 

The Solution - Anti Wrinkle Collagen er helt genialt, det eneste man gjør er å helle den lille posen i noe du spiser eller drikker hver dag. Det er helt smakløst og kan tilsettes hva som helst. Enten i et glass vann, i smoothie, kaffen din eller havregrøten for å nevne noe. Jeg blander den som oftest i kaffe eller vann, men jeg har også rørt den inn i smoothien min et par ganger. Så enkelt og greit. 

Det føles bra å teste et produkt som er et alternativ til botox og andre inngrep. Jeg skal overhode ikke legge meg borti hva andre velger å gjøre, det er helt opp til dem, men jeg kommer ikke til å sprøyte inn noe som helst i huden min. Det føles bedre å gjøre det på denne måten, med naturlige produkter som jobber fra innsiden. Det føles også bra å bruke produkter som har så solide studier bak seg. Dere kan lese mer om disse studiene, og mye mer om produktet på www.osloskinlab.no. 

For meg er The Solution - Anti Wrinkle Collagen enkel og effektiv hudbehandling, som forebygger hudens aldringstegn innenfra. Det er et kollagenpulver, og som nevnt kommer i praktiske porsjonspakker. Det er helt smaksfritt og kan mikses i all mat og drikke. 

Jevnlig inntak av The Solution® viser seg å:

 • Redusere rynkedybde med ca 20% i løpet av 8 uker 
 • Redusere cellulitter med ca 11%
 • Øke elastisiteten i huden og dermed forebygge nye rynker og linjer

Jeg har en spesiell førjuls-rabatt til mine lesere, på hele 65%. Dette er den perfekte gave til deg selv, eller kanskje til mamma, tante eller andre som er opptatt av huden sin. Klikk deg inn på Oslo Skinlab sine hjemmesider, og få rabatten på hele 65% HER. 

 

Smiiil, Maren 

 

Litt lykke hver dag

Jeg går rundt med et stort smil om dagen, rett og slett fordi det er desember og slik ser det ut her på Sørlandet. Det er så fint vær, og så kaldt og klart. Perfekte turforhold, og jeg storkoser meg. Lille Leo får ekstra mye tur om dagen, for med så deilige forhold må man bare utnytte det. Det kan gjerne forbli slik i ca 3 dager til, også må snøen lave ned og skape magisk julestemning. Det er nok dessverre kun ønsketenkning, for værvarselet viser mildvær og helt bart på sørlandet på julaften i år igjen. Det gjelder å finne det positive i de omgivelsene man befinner seg i, og jeg elsker dette deilige turværet. 

Hver morgen er det spektakulære soloppganger, og på kvelden blir himmelen rødoransje når solen går ned. Jeg tror snapchat-følgerene mine snart er lei av soloppganger og tursnapper. Hehe. men jeg bare koser meg så, og det gir meg så mye å komme meg ut i frisk luft. For meg er dette lykke, og litt lykke hver dag er viktig <3 

Jeg har skrevet om dette før,men jeg fortsetter gladelig å dele turbilder og turinspirasjon, i håp om at enda flere får lyst å komme seg ut på tur. Spesielt nå i julen, når det er hektisk for mange, og det siste man tenker på er trening. Du MÅ ikke trene i julen, absolutt ikke, men det å holde kroppen i gang, med bevegelse og aktivitet er både sunt, smart og godt. Ut på tur er en enkel måte å få kroppen i gang, få fordøyelsen til å fungere optimalt og ikke minst få frisk luft. Det gjør underverker. Det er litt enklere å komme seg ut på tur når man har hund. Leo er absolutt alltid klar for tur, og han er min beste turkompis.

 

Smiiil, Maren 

 

Nyttårskjolen

Inneholder annonselenker

Jeg delte jo mine siste juleinnkjøp med dere, og flere etterspurte størrelser og hvordan ting så ut på. Jeg har sendt noe tilbake, og beholdt noe. Denne kjolen her har jeg valgt å beholde, og det blir nok nyttårskjolen i år. Hva synes dere? 

Kjolen er fra Nelly, og jeg har den i størrelse 38. Dere finner den HER, og nesten lik HER. og HER. 

Det var en setning i det forrige blogginnlegget som handlet om jul, selskap og festklær, som fikk mange til å trekke på smilebådet. Jeg skulle ønske det var allment akseptert å stille opp i juleselskap i treningstights. Jeg skrev det, og jeg mener det. hehe. Jeg forstår selvfølgelig at det ikke går, og derfor måtte jeg fikse meg lit nytt pynteklær.

Denne kjolen er altså nyttårsaften kjolen min, og jeg tror og håper det blir bra. Nå mangler jeg bare et par øredobeer og en veske, så er alt på plass. Skoene blir de som er vist i dette innlegget, de fra Nelly og dere finner den HER. De er normale på størrelsen. Hvis ikke det blir dem, blir det et par helt ubeskrivelig lekre fra Valentino, som nylig har blitt en del av min minimale pyntesko-garderobe. Vi får se. Øredobbene tror jeg blir disse sorte som vist innlegget her. De er litt mye, men samtidig veldig fine. de er fra H&M og koster 79kr. 

Jeg beholder også denne glitterkjolen, den har jeg i str 38. Jeg tror den blir kjempe fin sammen med sorte helt tette strømpebukser, og sorte sko.

Nå merker jeg at jeg skriver om ting jeg ikke er helt komfortabel med. hehe. Så nå skal jeg gå på bestille meg en stor deilig salat, en kopp kaffe også skal jeg skrive ferdig et innlegg jeg jobber med som er litt mer min gate. Det er et helt konge treningsprogram, som kan gjøres i julen hvis du ønsker en svett liten utfordring mellom ribba og pinnekjøttet. Jeg gleder meg til å dele det med dere. 

 

Smiiil,Maren 

 

Mine tanker om Vixen Influencer Awards

Finalistene til Vixen er ute, og de som følger med på slikt har nok sett at mitt navn ikke stod på listen. Jeg skrev ikke på bloggen om nominasjon eller stemmer på meg til Vixen, rett og slett fordi jeg tenker at hvis noen mener at jeg hører hjemme der, så kommer det nominasjon uansett. Jeg har fått noen søte meldinger fra dere lesere, og vet at flere av dere nominerte meg til Årets influencer på trening og helse. Det setter jeg mer pris på en ord kan beskrive <3 

Etter nominasjonen var det en jury som valgte ut finalistene, og jeg var da altså ikke blant dem i år. Jeg har fått en del spørsmål om hva jeg tenker om det, og sannheten er at det er litt todelt. Jeg har vært på Vixen to ganger, og begge gangene har jeg følt meg rimelig malplassert og dum. Som om jeg ikke hører hjemme, og jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg blir veldig ukomfortabel i slike settinger, og har mest lyst å rømme tilbake til det kjente og kjære. Så, hva tenker jeg om å ikke være nominert, som nevnt tenker jeg to ting: 

 1. Det er helt i orden, jeg synes slike ting er litt skummelt og i tillegg føler jeg det ikke er helt meg. Det føles nesten litt godt å ikke skulle dra dit, og heller se på sirkuset på trygg avstand. Det liksom ikke for å vinne bloggpriser jeg gjør dette, men samtidig så nytter det ikke å skrive side opp og side ned, og gjøre alt man kan for å spre treninsglede, tips til sunn mat og messe rundt med sitt glade budskap om at sunn mat og fysisk aktivitet ikke må være så ukomplisert og vanskelig, hvis man ikke når ut til noen. Og det bringer meg videre til neste punkt. 
 2. Vixen er en fin måte å synliggjøre det man driver med, og det er stor stas å få være både nominert, semifinalist og finalist. Vixen får mye oppmerksomhet, og som blogger er det absolutt en helt super arena å vise seg frem på. For den grunnen, skulle jeg veldig gjerne vært der. Jeg ønsker jo å nå ut til flest mulig, og jeg vil jo så veldig gjerne få lov å dele min lidenskap for sunn mat, fysisk aktivitet, livsstil, mennesker, pyskisk og fysisk helse, med så mange som mulig. 

Så oppsummert hadde jeg gjerne ønsket å sett mitt egen navn på den listen, men samtidig er jeg litt glad jeg ikke skal på selve prisutdelingen. Flere av navnene på listen er fantastisk flinke folk, som jeg både heier på, beundrer og ser opp til:

Jeg elsker hvordan Inger (Inger i Dubai) er så ekte, herlig og ærlig. Hun er rå sterk og har en deilig balanse i livet. Hun er sjarmerende som få, og utrolig lett å bli glad i. 

Jørgine er en av de råeste jentene jeg vet om, og jeg digger alt den jenta får til. Hun har bein i nesa og er tøff som få. Nå skal hun gi ut sin egen bok også, jeg heier på henne hele veien <3.

Vibeke Klemetsen har jeg vært så heldig å få lov å jobbe med, som modell for merket hennes Run & Relax. Jeg har også vært på et par av hennes yogaitmer - som er noe av det beste jeg noensinne har opplevd. Vibeke er snill, varm, dyktig og god på alle måter. Jeg liker henne så utrolig godt. 

Espen Hilton er morsom, ærlig, uredigert og kul. Jeg ler så tårene triller av han, og når han åpner opp, tør å snakk om det vonde så rører han så meg så dypt at jeg kjenner det langt inni hjertet. Han er sprek som få, og trener enormt masse, samtidig digger han Grandis og tar seg gjerne en fest. Espen har også skrevet bok, og er utrolig dyktig på alt han driver med.

Lene Alexandra har jeg møtt noen ganger, virkelig ei dame som brenner for det hun gjør, og jobber beinhardt for å nå målene sine. Pågangsmot som få, og alltid tro mot seg selv og det hun står for. Det har jeg stor respekt for. Lene har hatt litt av en reise, og fy søren så langt hun har kommet. You go girl.

Maren Aasen er søt, snill og jeg føler hun er 100% ekte i alt hun gjør. For meg er hun veldig what you see is what you get. I en til tider overfladisk bloggverden er hun et frisk pust, og ikke minst er det hun skriver om utrolig lærerikt, interresant og annerledes. Hun er hel ved, og jeg får lyst å være god mot meg selv og kroppen min etter å ha lest hennes blogg. Jeg får lyst å være med henne på yoga, joggetur og surf. Drikke Kombutcha og spise fermentert mat <3 

Pia Pedersen har jeg aldri hørt om, men hun skal jeg selvfølgelig sjekke ut med det samme. Pia og psyken heter bloggen, og alle som er med på å sette fokus på pyskisk helse roper jeg et stort hurra for.

Sara Lossius kjenner jeg ikke, men podcasten hennes er kjent, og jeg har hørt enormt mye positivt om henne. Det jeg kjenner til henne er en utrolig kunnskapsrik, nede på jorden og fin jente, med mye å komme med.

Når du virkelig trenger å roe litt ned

I Barcelona oppdaget jeg en butikk jeg aldri har sett maken til, og jeg forelsket meg helt i den. Hele butikken var bare såper, deilige kremer, ansiktsmasker, leppepomader, skrubber, badesalter, og det gøyeste av alt - Badebomber. Har dere sett noe så fantastisk gøy? Du slipper en av disse oppi badekaret ditt, og vannet blir forvandlet til en avslappende, magisk oase, eller full fest med glitter og rosa glam. Altså jeg vurderer å flytte til et hus med badekar asap. Dette var så gøy at jeg måtte kjøpe med til alle jeg kjenner med badekar.

I går overrasket jeg mamma med sin badebombe, og hun ble så utrolig glad. Bombene lukter helt vidunderlig, og flere av den inneholder deilige sheabutter som gjør huden så myk og god. 

 

Dette høres ut som tidenes annonse, men det er det overhode ikke. Dette var bare noe jeg synes var utrolig digg, og hadde lyst å dele med dere. Jeg har aldri hørt om dette før, og trodde kun det var i utlandet. Jeg fikk snap av en følger som skrev at Lush, som butikken heter, finnes i Oslo også. Hurra!!! Gjett om jeg skal innom der neste gang. 

Jeg hadde bare lyst å tipse dere om dette, velvære er en deilig gave å få, og perfekt gave til den som har alt, og egentlig ikke trenger flere ting. De fleste kan trenge å roe ned litt, senke skuldrene og slappe av <3 

Nå skal jeg bytte joggebukse ut med litt finere klær, og komme meg avgårde til juleselskap med familien. Pinnekjøtt står på menyen, og jeg gleder meg så<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Tidenes frokostfest

B R E A K F A S T 

Jeg drømmer meg bort i disse fantastiske bildene, og lengter tilbake til frokosten vår den siste dagen i Barcelona. Jeg har skrevet om Brunch & Cake før i dette innlegget, men nå maten er så magisk måtte jeg lure frem kamera på det andre besøket også. Har dere sett noe så delikat og godt? 

På menyen denne gangen stod det havrepannekaker, og eggs Benedict på sort vaffel. Vi hadde også juice, kaffe og sunne gulrotmuffins. Muffinsen fikk jeg med meg som en gave fra den søte jenta som jobbet der, og den koste jeg meg med på flyet. En perfekt avskjed med den beste cafeen jeg noen sinne har vært på. Det første innlegget i denne bloggposten er faktisk pannekakene, selv om det ser mer ut som en smoothie bowl. Pannekakene ligger under, og er dekket med frø, bær, frukt og hakkede nøtter. Mmmm. For en frokostfest. 

Jeg elsker å spise spennende, fargerik og sunn mat. Både fordi det smaker godt, og er bra for kroppen, men også fordi det gir masse inspirasjon til å tenke litt nytt på måltidene mine hjemme. I dag skal jeg prøve meg på en Chia-bowl her hjemme, og det har jeg aldri laget før. På min liste over ting jeg skal teste står også matcha pannekaker. Jeg deler selvfølgelig begge to på bloggen hvis de blir gode. 

I dag skal jeg bruke dagen til litt jobb på morgenen, også en kjapp treningsøkt før det blir litt juleshopping i byen og pinnekjøtt-middag med hele familien. Det er en tradisjon hvert år, og jeg gleder meg så <3 

Hva er dine planer for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

 

38 spørsmål og svar

Hei og god lørdag <3 På flyet på vei hjem fra Barcelona i går drev jeg å ryddet opp litt på macen. Der fant jeg sannelig en spørsmålsrunde jeg ikke har delt svarene på, så da brukte jeg tiden på vei fra Barcelona til Oslo til å svare på hele 38 spørsmål om alt fra mattips, og hvordan jeg trener, til guilty pleasures og sykepleierutdannelse. Here we go: 

Hvordan du balanserer kostholdet ditt på en god måte for å få i seg det man skal i tillegg til å holde seg unna for mye søtt?

Sånn helt ærlig så er ikke jeg den beste å spørre om akkurat det, fordi jeg har ikke noe fast plan jeg følger, og jeg er ikke veldig nøye på om jeg får i meg absolutt alt jeg skal. I tillegg så får jeg skikkelig søtsug innimellom. Jeg spiser sunn og variert mat, men jeg tenker aldri at: aha, her er det så så mange gram protein, og så så mange gram karbohydrater. Nå har jeg fått i meg sunne fettsyrer, men mangler fremdeles litt antioksidanter. Sånn hadde jeg aldri orket å tenke i hverdagen - da ville jo hele fokuset mitt vært på mat, og det orker jeg ikke. Jeg spiser sunt, og bra sånn jevnt over, også går jeg på noen solide smeller innimellom. Da ryker det ned både det ene og det andre, i mengder jeg selv ikke helt kan forstå. Jeg tror det bare er menneskelig, og uansett hvor "perfekt sammensatt" kosthold man har, hvor absolutt alle næringsstoffer er tilstede, så vil man kunne på på en sukkersmell, og ingen klarer å spise totalt rent og sunt hele tiden. Jeg tror faktisk ikke det er så sunt å være så forskrekkelig sunn absolutt hele tiden. Så gjør det enkelt, tenk protein i hvert måltid - det er kroppens (musklenes) byggesteiner, og de er gode å ha. Godt med grønt (salat og grønnsaker ) til hver måltid, få inn gode karbohydrater, gjerne grove, i form av grovt brød, havregryn, knekkebrød, ris, potet, pasta. Gjerne fullkornsprodukter. Få i deg frukt og drikk rikelig med rent vann. Klarer du det i hverdagen, så gjør det overhode ingenting med litt ekstra kos i helgene spør du meg :)

Angående cardio, intervaller og jogging og ting i den duren, jeg leser at du trener cardio samtidig som du kjører en del styrkeøkter, men er det slikt at det går helt fint ann å ha to dager i uka hvor man kjører cardio eller intervall samtidig som man trener rumpe og denne blir større? For en del som har skikkelig trent, stor rumpe sier de ikke trener cardio, og at dette bare er med på å fjerne fettet fra rumpa, og forbrenne alle kalorier. Så bør man kutte cardio helt ut for å kunne få en trent og fin rumpe? For når man løper så ja.. håper du skjønner hvor jeg vill!

Det stemmer at man forbrenner mye ved løping, og er målet økt muskulatur så er det kanskje ikke løping man bør prioritere høyest. Men det er klart du kan gjøre cardio likevel. Bare se for deg langdistanse/mraton løpere VS Sprintere, så gir det et godt bilde på hvordan man kanskje burde, og ikke burde legge opp kondisjonstreningen sin. Har du sett rumpen og bena til en sprinter? Der er et enormt med muskulatur. Markerte muskuløse ben, og en spretten, rund og sterk rumpe. Så svaret mitt er, ikke dropp cardio, men gjør det på en smart måte. Kjør intervall og sprinter. Kjør mer eksplosive økter. Ønsker du ikke den voldsomt høye intensiteten, så gå i stede, men velg da gjerne godt med motbakke, slik at ben og rumpe virkelig får jobbet.

Hva pleier du å unne deg i helgene?

Favorittene er sushi, pizza, chips/potetgull, popcorn, is og candyking smågodt.

Holder du det usunne kun til lørdag, eller unner du deg selv noe når det frister?

Jeg forsøker å holde meg til et pr dager i uka, men ofte har jeg mer lyst på godsaker på en onsdag enn en lørdag. Da blir det gjerne litt godsaker på en onsdag også, men jeg prøver ofte først med typiske ting som frukt, grønnsaker og dipp, proteinbarer osv som hverdagskos. Også sparer jeg godteriet til helgene. Funker det ikke med frukt osv, så blir det sjokkis midt i uka også. Jeg har en aktiv livsstil og tenker at livet er rett og slett for kort til å ikke spise godteri.

3 guilty pleasures?

 • Tvserier som Kardanshians, bloggerne osv
 • Sjokoladesaus og peanøttsmør rett fra boksen.
 • Jeg går aldri i vanlige klær hjemme. Virkelig aldri! Myke kosekær ftw.

Hvor lange pleier øktene dine å være? Eller er det slikt du trener så lenge du ønsker.

De varer sjeldent mer enn maks 1 time, og som oftest rundt 45 minutter.

Er du glad i proteinbarer, hvor ofte spiser du slike barer? Og isåfall hvilke er dine topp 3 favoritter

Ja gjett om, det spiser jeg nok litt i meste laget av. Mine favoritter er Atkins fudge, questbar Oreo, og barebells cookies & cream

Favoritt treningsantrekk?

Sort tights med høyt liv, Lux modellen fra reebok eller Legend fra Nike. En litt løs singlett, gjerne Puma eller Nike,  og Adidas boost til løping. Til styrketrening er det også tights smed høyt liv som gjelder, toppen trenger ikke være like løs, og favorittene er reebok med innebygd sportsbh og flerfargede stropper, og flate sko uten noe særlig demping, enten Puma eller Reebok.

Tips til sunne «go to» måltider til frokost, lunsj og middag?

Skyr, havregrøt i boks, middagsrester fra dagen før, proteinpannekaker, frukt, oppkuttede grønnsaker, hjemmelagde eller andre grove rundstykker med proteinrikt pålegg (skinke, ost, egg, makrell i tomat ++), Salat med pesto-pasta og kylling, omelett med grovt brød, suppe for å nevnte noen. 

Lurer på hvilken hunderase du landet på:

Vi landet på Pomeranian, og nå bor verdens søteste, snilleste, koseligste og herligste lille valpegutt hos oss. Han er 11 måneder, og så elskbar at jeg har ikke ord for det. Han har en rampete, og ubeskrivelig kosete væremåte, og en veldig tydelig personlighet. Lille Leo har gjort livet mitt enda gladere. Han er god som gull<3

Ellers lurer jeg på hva du gleder deg til framover?

Åå det er så lett å svare på akkurat nå, for det er selvfølgelig jul, romjul og nyttårsaften. Jeg gleder meg uten tvil mest til jul, og romjulen sammen med familien. Nyttårs er jeg litt usikker på hvordan blir, vi har jo lille Leo, som skal oppleve sin første nyttårsaften. Så min nyttårsfeiring er litt avhengig av hvordan han tåler raketter og sånn. 

Hvor ofte og hvor mye trener du?

Jeg trener styrke 2 ganger pr uke, cardio 3-4 ganger pr uke, og av og til sniker jeg inn en crossfit-inspirert økt med litt høypuls og morro.

Hvordan frukt og grønnsaker pleier du å spise?

Jeg ELSKER sharon/persimon, vannmelon, honningmelon, epler, pære, kiwi, druer, klemmetiner, fersken, mango og annas. Jeg liker selvfølgelig appelsin og banan også veldig godt. Tror heller spørsmålet må være: Hvilke frukt liker du ikke? Jeg tror faktisk ikke jeg kan komme på en frukt jeg ikke liker.....

Hvor utdannet du deg til kostholdsveileder?

Det gjorde jeg på NIH (Norges Idrettshøgskole) på sognsvann i Oslo

Lurer på om du har tenkt å jobbe som sykepleier igjen i nærmeste fremtid, og hvis, i hvilke sammenheng?:)

Slo det litt sammen, så se svaret under. 

Elsker bloggen din, har lest den i mange år! :) Jeg lurer på: Er ikke du utdannet sykepleier? Hvordan utdannet du deg til det? Har du planer om å starte i jobb som sykepleier i nærmeste fremtid?

Jo det stemmer. Jeg er utdannet sykepleier fra Universitetet i Agder (UIA). Jeg har jobbet litt som sykepleier, og har ganske nylig fullført et vikariat på Barneposten. Akkurat nå, for en periode, fokuserer jeg 100% på blogg, sosiale medier, treningsreiser, atrikkelskrivin, foredrag osv. Jeg skal så absolutt jobbe som sykepleier igjen, det er jo det som er yrket mitt og det jeg skal "bli gammel som". Jeg trives veldig godt som sykepleier, og spesielt med barn. Så jeg håper å få jobbe med barn videre i sykepleiekarrieren. Ellers synes jeg dagkirurgi er spennende, og lindrende kunne jeg virkelig tenke meg <3

E-L-S-K-E-R bloggen din! Den gir meg massevis av inspirasjon. Og er så gøy å lese det du legger ut :D! Her er et par spm jeg lurer på:

Favoritt frokost/lunsj/middag?

Frokost: meieriprodukter med granola, frukt og nøtter, eller havregrøt / byggrynsgrøt.

Lunsj: Omelett, eller kyllingsalat med grovt brød

Middag: Taco, sushi, suppe med hjemmelagde rundstykker til, eller hjemmelaget pizza (lompepizza)

Skeier du ut i hverdagen?

Så absolutt!

Hvor ofte trener du?

Ca 5 dager i uken (2 styrke og 3 cardio)

Favorittsnack? ( sunn)

Frukt og proteinbarer

Har du et tips for å ikke ha søtsug på kvelden, og som man kan spise med god samvittighet?

Oppkuttede grønnsaker med dipp laget på mager kesam, frukt og bær med mager vanilje kesam, litt sukrin og kanel. Hakk litt mandler og dryss over. Mmmm.

Favorittsnack (usunn)

Candyking smågodt, sørlandschips, popcorn og is

Bruker du mye kunstig søtning?

Ja litt, men ikke veldig mye. Jeg bruker sukrin på grøten og i sunn bakst, og litt stevia i kaffe/te.

Tenker du noen ganger på om kunstig søtning og proteintilskudd kan ha innvirkning på kroppen senere f.eks utvikle sykdom

Jeg bruker så utrolig små mengder av det at det er jeg i grunn ikke bekymret for nei.

Vasker du treningstøyet etter hver treningsøkt?

Hvis jeg har løpt så ja, da er det klissvått. Hehe. Men etter en rolig styrkeøkt er det ikke alltid nødvendig.

Hva er din favorittmiddag?

Definitivt Taco <3

Hvilken årstid liker du best?

Jeg liker årstider generelt, det vil si, jeg liker at det skifter. Jeg elsker våren, og den herlige følelse av lys, og blomstene som titter frem, alt blir grønt. Sommeren er jo fantastisk deilig med sol og fint vær, samtidig som det er noe herlig frisk over høsten, den krispe deilige luften, store skjerf og lange gode gåturer med kaffe i hånda. De fine fargene og koselige innekvelder. Vinteren er skisesong, jul og bare masse kos med hytteturer og vinteraktiviteter. Så jeg tror jeg må si ja takk alle fire. Alle årstidene har sin sjarm.

Spiser familien din vanligvis sunt som deg? Føler ofte når du legger ut bilder fra familiemiddager o.l at det går i relativt sunn mat :)

Ja de er sånn helt normalt sunne, hvis det går ann å si? Ikke ekstreme verken den ene eller den andre veien. De spiser vanlig norsk, sunn mat.

Vet du skrev noe om at du slet med oppblåsthet/mageproblemer for en stund siden? Er dette noe du har slitt med lenge, og har det blitt bedre? Eventuelle tips til andre som sliter (inkl. meg selv)?

Dette vil jeg skrive et eget innlegg om, det blir så mye å ta i en kommentar. Jeg er fremdeles under utredning, og holder på å bli gal av hele prosessen. Det tar tid, og jeg føler egentlig ikke at noe hjelper. Jeg har tatt både gastroskopi, endoskopi og utallige tester. Så nå får vi bare se, jeg skal inn til ny time i midten av januar, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet og ta det derfra. Det er nok en form for matallergi for min del, mena akkurat hva jeg ikke tåler finner vi ikke helt ut av. 

Først av alt, takk for at du gir så mye av deg selv, inspirerer, gleder og motiverer! Synes du gjør en veldig bra jobb! Det jeg lurer på er rett og slett: Hvordan har du det om dagen?

For et koselig spørsmål<3 Jeg har det fint, som for alle andre går det opp og ned, men generelt så har jeg det veldig veldig bra. Jeg har gode mennesker rundt meg, det går bra med blogg/jobb og jeg har mange spennende planer for 2018. Jeg storkoser meg hjemme med mine, og med den lille valpegutten min, og føler meg rett og slett veldig heldig <3

Hva skal til for å gi deg motivasjon og glede både når det gjelder trening og andre ting?

Jeg blir motivert av fremgang, og jeg elsker å kjenne på mestring. For å gi meg glede når det gjelder trening så skal det faktisk ikke så mye til - jeg blir både fornøyd og veldig happy bare jeg kommer meg på trening, og får gjort noe fysisk.

Hei Maren! Jeg har et par spørsmål. Har det noe å si hvilken rekkefølge man trener styrke og cardio i, på samme økt?

Jeg ville prioritert det du ønsker å bli best på først. Er målet ditt å bli en rå løper, så ville jeg ike trent styrke før du skal ta deg en løpetur. Vil du bli skikkelig sterk, og bygge muskler, så ville jeg ikke tatt en tøff løpetur før en styrkeøkt. Det du gjør først vil få mest fokus, og innsats, og bør derfor være det du sev prioriterer høyest.

Hvordan er din opplevelse av sykepleier utdannelsen på uia? Jeg vurderer å starte på det, så hadde vert veldig gøy å høre din erfaring

Min opplevelse av det studiet er veldig bra. Jeg hadde 3 fine, men også utrolig harde år. Sykepleiestudiet er beintøft, og det krever at du er 100% dedikert. Jeg synes det var utfordrende å skulle jobbe som PT, blogger, og samtidig fulltidstudent på et såpass krevende studie. Sykepleien er variert, spennende, lærerik og fin på så mange måter, og det er akkurat derfor det gikk ann å kombinere det. Fordi studiet ble så viktig for meg at jeg ønket å fullføre. UIA er et supert sted å studere, skolen er fin, kantina er utrolig bra, og foreleserne på sykepleien er fantastisk dyktige. Det er både teori og praksis, og det er med på å gjøre studiet enda bedre. Du får merke underveis om dette er noe for deg eller ikke, fordi du får kommet deg ut i praksis å testet. Jeg lærte enormt mye om meg selv på disse 3 årene, og sitter igjen med både en faglig kunnskap, men også en dypere kunnskap om livet, mennesker, omsorg, etikk, helse, tilstedeværelse, prioriteringer, og så mye mye mer. Sykepleien er unik, og et studie jeg vil anbefale absolutt alle som har lyst å jobbe med mennesker.

Hvorfor mener du at sunt kosthold og trening er viktig?

Fordi vi har kun denne ene kroppen, og den må vi ta vare på skal den vare et helt liv. Jeg tenker også at det er viktig av ulike grunner, for ulike mennesker, i ulike livssituasjoner. Men hvis du spør hvorfor det er viktig for MEG så er det fordi:

 • Jeg vil ha en sterk kropp som fungerer, og som ikke begrenser meg i alt jeg har lyst å gjøre.
 • Jeg vil ha en sunn sterk kropp som etter hvert i livet tåler en graviditet, fødsel og alderdom.
 • Jeg vil ha godt humør, overskudd og glede, både for min egen del, men også for de rundt meg.
 • Jeg vil ha god helse, og holde meg frisk.
 • Jeg har lyst å ?tåle en støyt?, være robust og tåle hva enn livet måtte utfordre meg med i fremtiden.

Så ja, her har du svaret. Trening og sunn mat er viktig for at jeg skal være den beste versjonen av meg, både for min egen del, og for de rundt meg. Jeg har lyst å leve så godt som mulig, så lenge som mulig.

Hvordan holdninger har du til pels? Kunne du gått med dyre pelsjakker som feks. parajumper og canada goose?

Nei! Jeg hadde en parajumper, men den har jeg ikke lenger. Jeg kjøpte den for mange mange år siden, lenge før jeg visste det jeg vet i dag. I dag kunne jeg aldri i verden kjøpt meg en pels.

Hvordan klarer du å holde deg så positiv hele tiden? syns virkelig det stråler av deg for tiden!

Hehe, jeg er nok godt over gjennomsnittet blid og glad, men tro meg - jeg kan bli så sint at det lyner. Spør mine aller nærmeste, så kan de fortelle deg at jeg er en kruttønne av følelser. Hehe. Jeg er strålende blid og happy for det meste, men blir jeg først sint så smeller det ordentlig. Heldigvis går det skrekkelig fort over, og det skal MYE til før jeg blir sint.

Hva tenker du om veganisme?

Jeg tenker at jeg kan for lite, og har lyst å lære mer. Jeg smakte nylig på vegetarburger og kikertboller for første gang - fy søren så godt!! Jeg ble positivt overrasket, og tenker at med så gode alternativer bør alle kunne klare å kutte litt ned på kjøtt. Både for helsen og miljøet sin del. 

Kunne du tenke deg å bli mamma en dag?

Ja så absolutt <3 Jeg elsker barn, og familie er det aller aller viktigste i livet mitt. Jeg ønsker meg så absolutt min egen lille familie, og håper jeg får muligheten til å få to barn.

Hva er ynglingsboken/forfatteren din?

Jeg har slukt ALT av Jo Nesbø og Jørn Lier Horst. Ellers liker jeg godt Mankell, og Lisa Marklund. Akkurat nå har jeg begynt på en ny forfatter, også i krim sjangeren. Jørgen Jæger heter han, aldri lest noe av han før, men fått han varm anbefalt, så det blir spennende. 

 

Ha en nydelig lørdag dere. Jeg er på vei ut døren for litt julehandel og lunsj i byen <3  

 

Smiiil,Maren 

 

Kulturell piknik i Barcelona

Arc de Triomf

Jeg ler litt når jeg ser gjennom det som har blitt postet fra Barcelona. Det ser jo ut som vi ikke har gjort noe annet enn å spise på denne turen. Det har vært utrolig mye sunn, fargerik, spennende, annerledes og kreativ mat, og jeg gleder meg til å dele den inspirasjonen med dere. Det har også vært mye annet, blant annet litt trening, masse deilige gåturer og så mye fint å se på. Litt kultur måtte vi ha med, og vi har både besøkt Catedral de Barcelona, og den kjente Triumfbuen. På sist nevnte tok vi oss en liten piknik med raw food kaker, og kaffe fra Starbucks. 

Vi hadde med oss disse kakene fra et sted som het Tropico, og selv om de ansatte sa at kakene var "sunne" så er vi bitte litt skeptiske. hehe. De smakte nemlig så godt at vi nesten ikke kan tro at dette er noe sunnifiserte saker. Uansett, godt var det. Vi hadde i utgangspunktet enda mer godsaker enn det som er vist på bildene her, men de gav vi bort til en hjemløs dame som satt å tigget like i nærheten. Det blir for dumt at vi skal presse i oss kaker, når vi egentlig er mette, også skal hun sitte der og tigge etter både penger, mat og klær. Nei huff, sånn skal det ikke være. Dere skulle sett hvor uendelig glad hun ble for to kakestykker. Det var helt rørende å se. Dagens lille gode gjerning, som betydde minst like mye for oss som for henne <3 

Det er ikke varmt i Barcelona nå, men likevel såpass god temperatur at en tynn jakke og skjerf holder i massevis. Vi kunne fint ta av jakken og bruke den som sitteunderlag mens vi spiste uten at det ble kaldt. Det varierer veldig ut fra om solen er oppe eller ikke, når den var oppe var det ordentlig godt og varmt. Det føles litt ekstra godt å sitte uten jakke og ha piknik utendørs midt i desember. Ferieliv på sitt beste. 

Nå skal jeg straks komme meg avgårde her, flyet til Oslo går om under en time. Jeg har nesten 3 timer i Oslo, så der skal jeg sitte å jobbe og få redigert masse masse herlige Barcelonabilder til dere. Ha en nydelig fredag så lenge, så snakkes vi snart. 

 

Smiiil, Maren 

 

Dette stedet tok pusten fra meg

BRUNCH & CAKE 

Se på det bordet over, det ser jo helt overveldende ut spør du meg. Dette er en samling av så mye sunn, god og kreativ mat at jeg nesten mister ord for å beskrive det. Dette er en nydelig cafe som heter Brunsj and Cake, og den MÅ oppleves hvis du er i Barcelona. Her har vi smoothie bowl, eggs benedict med salat og søtpotet + chips av rotgrønnsaker. Denne retten ble servert på en sort vaffel, og for meg vat den det absolutt høydepunktet. Fyttigrisen så god! Black waffle er tingen altså. Mmmmm. Ser du den hvis du ser nøye på bildet med eggs Benedict? Det er også banan&matcha pannekaker, en frisk og god juice og så utrolig mye deilig frukt. 

I tillegg var de som jobbet der så utrolig søte, og frydet seg over får store begeistring for maten. Jeg smilte fra jeg kom til jeg gikk, og den over-mettheten som kom som et resultat av denne matfesten var 100% verd det. Dette var en opplevelse, og jeg skal uten tvil tilbake hit. Om ikke det blir på denne turen, så står Brunch & Cake herved fast på min liste over steder man MÅ besøke når man er i Barcelona. 

Desserten så dere jo i går i dette innlegget, men det var kun cupcakes, og det var så mye mer godt i tillegg. Det var spesielt en kake jeg forelsket meg helt i, og det var så synd at jeg ikke hadde sjans til å smake på den. Jeg har en stor apetitt og klarer store mengder mat, men etter alt dette var det faktisk ikke sjans å få plass til kake. Vi får se om vi må innom der en gang til før vi reiser hjem. Kaken heter Red Velvet, og den ser bare helt magisk ut synes jeg. I tillegg var det flere andre kaker, blant annet en med pistasjkrem som så helt nydelig ut. Så var det alle de ulike cupcakene, for et vakkert syn!! 

Jeg har aldri noensinne hatt så mange ekstraordinære matopplevelsen på en og samme reise. Det er virkelig en opplevelse, og jeg blir så inspirert. Nå er vi klare for en ny dag, og to nye spennende restauranter skal besøkes. Vi skal også innom et par butikker, og litt sightseeing. Jeg gleder meg så!! Barcelona - I love you! 

PS: Jeg lover å lage en Barcelona-guide til dere, med en fin oversikt over alle stedene vi har vært, hva man bør spise der, adresse til stedet osv. 

 

Smiiil, Maren 

 

Noe av det villeste jeg har smakt

Jeg har så mye jeg har lyst å vise dere fra i dag, at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Vi startet dagen med en liten treningsøkt på hotellet, før vi dro ut for frokost på et helt fantastisk sted. Dette er uten noe som helst tvil, den beste matopplevelsen, sånn frokost/lunsjmessig, jeg noensinne har hatt. Jeg har tatt så mye finer bilder av den maten, og jeg skal bruke den som inspirasjon gjennom hele vinteren. Jeg skal dele absolutt alt med dere, men la oss ta det beste først, og begynne med desserten. Den er noe av det villeste jeg har smakt. Fy søren så himmelsk godt! 

Jeg kan nesten ikke tro at det er sant, men disse muffinsene er faktisk sunne. Ja du leste riktig, disse er sukkerfrie, glutenfri og laktosefri. Say what? Det verken ser, eller smaker som det. Ikke det at laktosefri eller glutenfritt er sunnere da, men det er jo praktisk for dem med allergier. Jeg har aldri smakt noe så godt som den glasuren på disse cupcakesene, hjelpes for en fest i munnen. 

Så ikke disse helt utrolig fristende ut? Kommer ikke over at dette er sunnifiserte greier. Vi kjøpte med oss to stykker, som vi koste oss med i sola. Det er ikke så varmt i Barcelona nå, sånn 12-13 grader ca. Men i solsteika, der vi satt å momset cupcakes var det så varmt og godt at både skjerf og jakke måtte av. For en lykke å få kjenne på strekende sol midt i desember. Det var så mange gode kaker å velge i, og vi endte til slutt opp med sjokolade&Vanilje, og Kokos&vanilje, med noe rosa deilig søtt på toppen. Jeg har faktisk ikke ord - disse må oppleves. 

Nå skal jeg hoppe i dusjen, og gjøre meg klar for middag. For en matreise dette er, vi går fra den ene fantastiske restauranten til den andre. Dette er en opplevelse jeg aldri har vært borti før, og jeg koser meg altså så. Fineste reisefølge, fint vær, nydelig mat, masse fint å se på, og utrolig bra shopping.

Nå må jeg komme meg avgårde her, men titt innom igjen i morgen tidlig - da skal jeg blow your mind med den beste, sunneste, mest fargerike og kreative lunsjen du har sett. Jeg gleder meg så!!

 

Smiiiil, Maren 

 

Touchdown Barcelona

Åå som jeg har gledet meg til å oppdatere dere nå. Endelig fremme i vakre Barcelona, og så langt innfrir byen så til de grader. Vi landet rundt klokken 12, og brukte litt tid på å komme oss inn til byen, finne hotellet og komme oss i orden. På hotellet ble vi møtt med Champange, og et utrolig fint hotellrom med veranda ut til en smal og koselig gate. 

Vi dro rett ut for å oppleve så mye som mulig, og bare på de få timene vi fikk i dag, har vi opplevd så mye. Vi har trasket gatelangs, tittet rundt, spist nydelig mat og shoppet. Jeg har kjøpt et par julegaver, og en stooor ullgenser. Det er nemlig litt kjøligere her enn jeg hadde tenkt, og alle ullgenserne mine ligger igjen hjemme. I dag var vi på Flax&Kale, og spiste en utrolig god, annerledes og sunn lunsj. Fy søren så godt, et sånn sted skulle jeg veldig gjerne hatt hjemme i Kristiansand. på menyen stod det kålchips, paelo brød, fish tacos, raw food lasagne, grillet vannmelon med geiteost og ferskpresset juice. En fest for både øyet og ganen. 

Så det ikke godt ut? 

På planen vår disse dagene står masse spennende spisesteder, blant annet Brunch & Cake, Tropico, Lulu og sikkert en tur til innom Flexandkale. Vi vil også få med oss en god del sightseeing, masse trening, og selvfølgelig masse avslapping og kos. Vi har enda plass til mer på kalenderen vår, så har du et supert Barcelonatips hadde jeg blitt så takknemlig for en kommentar på dette innlegget. 

Nå ligger vi i hotellsenga, og momser chips og raw food kaker. Mmmm. Snart skal vi stelle oss, og komme oss ut for å spise. Ferielivet altså, jeg liker det! I dag ble jeg inspirert til å prøve litt nye ting med kostholdet, og tenke litt utenfor boksen. Man MÅ ikke ha kylling eller kjøtt som proteinkilde i et måltid, det finnes jo så mye annet spennende man kan spise. 

 

Smiiil, Maren 

 

En skatt på håndleddet

Annonse for Daniel Wellington 

Har du sett noe så delikat og vakkert? Jeg går sjeldent med smykker, og den eneste klokken som har fast plass på min arm er pulsklokken. I disse juletider derimot, er det litt annerledes. Nå har pulsklokken blitt byttet ut med en delikat gullklokke fra Daniel Wellington. Jeg bruker både armbåndet, og klokken sammen, og for meg er det virkelig det perfekte tilbehør. Det pynter opp et hvert antrekk, og jeg elsker at klokken er så feminin, og fin. Kombinasjonen av gull og sort gjør at den ser så eksklusiv ut. 

Akkurat nå har Daniel Wellington en julekampanje hvor hver klokke kommer i en nydelig gaveeske. Esken i seg selv er en julegave finere enn de fleste, inni esken er det både en klokke og et armbånd. Klokker som dette koster litt, men ved bruk av koden: FITLIVING får du 15%, i tillegg har Daniel Wellington en egen julekampanje med 10% rabatt. Min kode kan kombineres med denne, og det betyr at du totalt får godt over 20% rabatt. 

Dette er den perfekte julegaven til noen du er glad i, eller kanskje en førjulsgave til deg selv? Jeg er så glad i min at jeg måtte bestille en til min kjære også. Hans er litt er maskulin, men likevel utrolig lekker. Brunt skinn, hvit urskive med gulldetaljer. Klokken er valgt ut for å være en hverdagsklokke, men vi synes begge den er så fin at frem til nå har den blitt brukt til litt fine anledninger. A sier selv at han gleder seg til å bruke klokken mye fremover, både på jobb, fritid og i festlige lag. 

Se så fine de er sammen da, en til han og en til henne - i perfekt match <3 Se hele det fine utvalget av klokker i julekampanjen HER

Når dere leser dette sitter jeg på et fly på vei til Barcelona, fy søren som jeg glede meg. Nå venter 4 dager med masse god mat, trening, sightseeing og ferieliv. Jeg håper å få kjøpt litt julegaver også. Hvis ikke blir det Daniel Wellington klokker til absolutt alle. hehe. Ha en super tirsdag alle sammen, neste oppdatering blir fra Barca. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Alt annet enn treningsklær

Inneholder annonselenker 

Vi er midt i julebordsesongen, og dette er den tiden på året hvor selv jeg, dronningen av treningsklær, må finne noe annet enn treningsklær å ha på seg. Det er ikke alltid like lett, og nå er det så mange anledninger at jeg blir helt stresset. Det er julebordkjole, julaftenkjole, familieselskaper både før jul og i rom julen, og for ikke å snakke om nyttårskjolen. Så det må litt finklær til, og derfor tok jeg meg en liten runde på Nelly og H&M for en ukes tid siden. Jeg har verken budsjett eller lyst til å bruke enorme summer på dette, og da kan jeg ikke kjøpe dyre merker hvor en hver anledning. 

Sort paljettkjole // Burgunder velour singlett // Paljettkjole lys // Burgunder veske (utsolgt, nesten lik HER) // Burgunder kjole med glitter // Lyse pensko

Jeg har funnet noen superfine alternativer, og gleder meg til å prøve alle på, og finne ut av hvilke som får bli, og hvilke som eventuelt må sendes tilbake. I dag skal jeg til byen for å kjøpe nye sorte tette strømpebukser, også blir det prøvefest er hjemme. Jeg har forresten bestilt denne også, men den kom ikke med på bildet. Øredobbene er fra H&M. 

Har du kjole i orden til festsesongen? 

 

Smiiiil, Maren 

 

En barnslig og fin søndag

Inneholder annonselenker

Ååå som vi har kost oss i dag. Dagen startet med trening, etterfulgt av tur med Leo og kaffekos med en av mine beste venninner. Videre gikk turen opp til mine foreldre, hvor vi spiste middag og koste oss med pynting av pepperkakehus. Fy søren så koselig. Det beste av alt var at mens vi satt der å pyntet, begynte det plutselig å snø. Det var ikke meldt snø i dag, og vi ble så overrasket og glade alle sammen. Julefølelse <3 

Resultatet av pepperkakehusene våre kan nok diskuteres litt, men det viktigste var at vi koste oss og hadde det veldig gøy underveis. Kreativt og på grensen til kunstnerisk spør du meg. Nå skal disse få pynte opp i julen, også gleder jeg meg til å knuse dem og spise dem etter jul. Til middag fikk vi servert mammmas hjemmelagde lapskaus, med flatbrød og salt smør. Mmmm. 

Genser Samsøe Samsøe (utsolgt, ligende HER) // Bukse Bik Bok 

Nå er det grøt til kveldsmat her hjemme, og alle episodene av Grenseland vi har satt på opptak de siste ukene skal ses. En veldig rolig, og behagelig søndagskveld her med andre for. Den kommende uken her hjemme blir kort for min del, for allerede på tirsdag reiser jeg avgårde til Barcelona. Det gledes noe helt vilt!!! 

 

Smiiil, Maren 

 

Ønsker du deg et hvitt smil til jul?

Annonse for WhiteOne

Jeg har lenge ønsket meg hvitere tenner, og sett med litt misunnelse i blikket på alle venninnene mine som har kritt hvite colgatesmil. Når jeg da, for et par uker siden fikk forespørsel om jeg kunne tenke meg å teste ut WhiteOne tannbleking var jeg ikke sen om å takke ja. Forespørselen inneholdt også iLash vippeserum, og det kunne jo virkelig ikke passe bedre etter jeg tok av mine vippeextentions for noen få uker siden. 

Jeg skal starte med å fortelle dere noe som kanskje ikke alle visste. Jeg har nemlig et litt anstrengt forhold til mine egen tenner. Hehe. Det begynte allerede som barn, med et gigantisk overbitt. Når jeg da i tillegg hadde unormalt store lepper ble det rett og slett fryktelig mye munn på denne jenta. Jeg ler av det nå, for det så virkelig komisk ut, men jeg synes ikke det var noe gøy da. Faktisk var det så ille at jeg gjemte munnen min, og gikk kun i gensere med høy hals som jeg trakk opp over munnen. Regulering kom på, og sannelig ble ikke en del av den dekket av staten fordi overbittet var så stort. Det sier litt!! Etter en lang periode med regulering, bøyle, strikker og hele sulamitten ble resultatet fint, men jeg har liksom aldri helt likt mine egne tenner. Så når jeg nå har fått gjort dem litt hvitere, så føler jeg det hjelper lit på. Det er jo egentlig teit, og ikke minst overfladisk - men for meg så betyr det faktisk noe. 

Slik brukes de ulike White One produktene:

Tannblekingspennen: Når du skrur på enden av pennen kommer en gelé ut av kosten. Smør et tynt lag med geléen på fremsiden av tennene dine, og la det virke i 30 minutt. Så skyller du det av igjen, og skyll munnen din godt. Blek tennene 20-30 minutt én gang daglig i 14 dager for maks effekt. 

Blue Light. Denne gir dobbel effekt av tannblekingen, og er derfor smart å gjøre i tilegg til pennen. Jeg ler og ler, for jeg ser så ubeskrivelig rar ut med denne i munnen, og han er hjemme holdt på å le jeg ihjel når han så meg. Det er altså liten lampe med batteri som du kan skru på og bite rundt. Ha gjerne lyset på i munnen like lenge som tannblekingen skal virke.

Tannblekingsmunnspray: En spray som inneholder blekegelé som du spruter både på tenner og i munn etter en 14 dagers behandling. Denne hjelper deg å opprettholde både fargen på tennene og i tillegg en frisk pust! Vinn-Vinn. 

Tannblekingskrem. En tannkrem som du gjerne må bruke både før og etter behandling. Bruk den før behandlingen, fordi man skal ha helt rene tenner når geléen påføres, og etter behandlingen bør den brukes for å opprettholde fargen lengst mulig!

Alle disse produktene kan også kjøpes hver for seg, så du må ikke ha alt. Tannblekingspennen fungerer som bare det alene også, men lyset gjør behandlingen ekstra effektiv, og tannkremen hjelper virkelig med å opprettholde den hvite fargen etterpå. Jeg har en rabattkode på 50% til dere, og det hjelper jo på en god del. Bruk koden MAREN50 og vips flyr 50% av prisen. 

Dere kan lese mer om alle tannblekingsproduktene, og bestille dem HER. 

Vi må snakke litt om vippeserum også. Det er jeg veldig spent på å se full effekt av, jeg har startet for noen få dager siden. Man oppnår full effekt ved bruk i 4-8 uker, men de fleste vil se effekt etter ca 14 dager. iLash er et naturlig produkt, og det er IKKE testet på dyr. Det gjelder alle produktene fra WhiteOne. Dette er et serum du enkelt påfører ved festet til øyevippene. Jeg gjør det hver kveld før jeg legger meg, etter jeg har fjernet sminke, og renset huden. Jeg er så glad for at jeg endelig er i gang med serum, for selv om vippene mine tålte vippe-extentions godt, så ble de både tynnere og kortere etter jeg tom dem av. Nå gleder jeg meg til å bygge vippene sterke, lang og fyldige igjen. 

Du kan lese mer om iLash, og bestille produktet HER. Rabattkoden gjelder selvfølgelig her også. MAREN50% gir deg 50% rabatt. 

Nå skal jeg avgårde på bakedag med familien. I dag står pepperkakehus på planen, og hele storfamilien er samlet til julehygge. Både store og små, to og firbente er invitert, og jeg gleder meg så <3 

Håper dere har noen koselige planer for denne andre søndagen i advent. Hvis ikke, så synes jeg du skal ta på deg noe mykt og behagelig, lage deg en stor kopp kakao, og krype opp i sofaen å se på en julefilm. Jeg så Juleprinsen her om dagen, og den var så søt. Den ligger på Netflix. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Spinatsuppe

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Den ligner litt på en suppe jeg har delt tidligere, forskjellen er at den inneholdt brokkoli og persille i tillegg, mens denne suppen er litt enklere, med spinat som hovedingrediens. Jeg tenkte det passet fint med en sunn og lett oppskrift nå i disse førjulstider hvor det blir mye tung og mektig mat. 

Du trenger (2 personer): 

 • 250g fersk spinat
 • 5 dl grønnsaksbuljong (kokte opp vannet først,også hadde i buljongen)
 • 1/2 hakket gul løk
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 ss smør eller olje
 • Salt og pepper
 • 1 fedd hvitløk (Jeg har testet både med og uten hvitløk, og det er virkelig en viktig ingrediens for smaken)

Slik gjør du: 

Stek løk og hvitløk i smør eller olje. Så tilsetter du spinaten, og lar den "falle sammen", deretter tilsetter du grønnsaksbuljongen. La dette småputre litt i 8-10 minutter. Så finner du frem en stavmikser, og bruk den til det blir en glatt jevn masse. Deretter tilsetter du kokosmelken, og smaksetter med salt og pepper. 

Jeg serverte med grovt rugbrød og egg. Denne retten blir da full av næring, godt med fiber, proteiner og alt kroppen trenger. Så enkelt, så sunt og så utrolig godt. Jeg hadde en skive med smør og den andre med litt grønn pesto. Det satt enda mer deilig smak til retten. Jeg har blitt så glad i supper i det siste, og koser meg veldig både med å lage og selvfølgelig spise dem. Jeg har enda tilgode å lage hjemmelaget tomatsuppe, så det må nok være neste på listen. 

Nå skal ikke jeg sitte her å skryte så voldsomt av egne suppeferdigheter, for sannheten er at jeg ofte bare smeller sammen en suppepose også. Det skjer oftere enn jeg liker å innrømme. Hver gang jeg lager suppe fra bunnen, så irriterer det meg at jeg så ofte tyr til suppepose, for det er faktisk så utrolig enkelt og fort gjort å lage suppen fra bunnen av. Note to self - det er fort gjort, og utrolig enkelt med skikkelige sunne og hjemmelagde supper. 

Er du glad i supper? lager du dem selv, eller kjøper du pose/ferdig? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Tre mageøvelser jeg digger

I dag tenkte jeg å dele noen magefavoritter med dere. Jeg trener selv alt for lite mage, og har det på liten og ting jeg skal forsøke å bli litt bedre på. Jeg er veldig nøye på å virkelig aktivere mage og kjerne under baseøvelser i styrketreningen min, og føler jeg får mye "gratis" der. Likevel er det utrolig viktig å jobbe med kjernemuskulaturen utenom også, og her kommer tre øvelser jeg liker godt: 

1. V-ups

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur

Slik gjør du: Ligg p ryggen med en utstrakt, men aktiv kropp. Kjenn at du bruker magen til å presse korsryggen ned i underlaget. Herfra løfter du opp både ben og overkropp og lar fingrene ta på føttene. Stram magen godt, og kjenn at det er magen som løfter deg opp. Senk deg kontrollert ned igjen til startpossisjon og gjenta.

Tips: Pust gjerne ut på vei opp, og inn på vei ned.

2. Hand-tap

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur

Stå i planke posisjon på strake armer. Stram både setemuskulatur og setemuskulatur. Skuldre over albue, over hånd. Hoftepartiet holdes helt i ro, mens man tapper med den ene hånden over på den andre, og motsatt

3. Hengende benhev

Muskler som trenes: Kjernemuskulatur og hofteleddsbøyere

Slik gjør du: Heng rett opp og ned i en stang, stram mage, sete og lår. Start bevegelsen ved å bruke magen til å løfte opp bena, resten av kroppen holdes stabil. Senk bena kontrollert ned igjen til utgangsposisjonen og gjenta.

Pass på: Unngå t kroppen svaier, stram hele kroppen.

Som noen av dere fikk med dere på snapchat i går, så er det et par litt tøffe ting som står på. Jeg føler ikke for å gå helt i detalj på det akkurat nå, men det jeg vil si er tusen millioner takk for all omsorg og godhet. Jeg tror jeg mottok over 200 snapper i går, med hjerter og fine ord. Jeg blir helt rørt, hva har man gjort for å fortjene så mye godhet, og det fra (nesten) helt fremmede mennesker. Dere er unike, og helt spesielt gode <3 Jeg skriver nesten fremmede, fordi jeg føler jeg faktisk kjenner mange av dere litt, dere er en trofast og fin gjeng som har fulgt meg lenge. Takk for at dere er så fine, det varmer langt inn i hjertet. 

Ha en nydelig fredag, og NYT førjulsdagene. 

 

Smiiil, Maren 

 

Kortreist, økologisk og utrolig koselig

Inneholder annonselenker

I Kristiansand har vi noe som heter Bondens marked. Etter litt søking på nettet fant jeg ut at dette faktisk finnes mange hele Norge, og da er det kanskje flere av dere som kjenner til det? Forrige søndag ble det arrangert på Torvet her i byen, og vi tok en liten tur opp for å titte. Vi hadde med oss Leo, og det var veldig koselig, men etter hvert måtte vi dele oss i to, slik at jeg gikk rundt å tittet litt uten Leo. Det er nemlig slik at når man har en bitteliten hund, som ser ut som en levende bamse, kan det bli noe utfordrende å bevege seg rundt i store folkemengder. Det er jo bare kjempe koselig at folk synes han er fin, og vil hilse på, men på søndag ble det nesten for mye. Hehe. Stakkars Leo ble helt stresset av alle barna som kom løpende, og unge jenter som hylte og ville ta bilder av han. 

Leo fikk leke i en park like ved, mens jeg fikk noen minutter alene til å sjekke ut de ulike bodene. Her er alt fra økologiske egg, kjøtt og ost. Til eplemost rett fra gården, hjemmebakt brød med korn fra egen gård, og masse deilige julekaker. Det er hjemmelaget syltetøy med bær fra egen gård, marmelader, honning, rips gele, julegodteri og masse masse mer.  Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn kortreist, økologisk mat, og når det blir fremstilt på denne måten blir det jo bare å utrolig koselig og fint. Noe av det beste er menneskene der, i mange av bodene er bøndene selv som står der, og de kan fortelle så utrolig mye om produktene sine. Lærerikt, inspirerende og hyggelig. 

Finfine julenegler er også på plass siden sist, og jeg blir nesten litt i julestemning bare av å se på dem. Disse er det flinkeste Torunn hos Neglesalongen i Skippergata som har fikset. Hun er ganske fullbooket før jul, men det er noen få ledige timer. Ring eller sms henne på: 99724897 for time. Torunn har vært å skjønn og snill at hun har sponset mine negler. 

Etter en runde på Bondens marked, og litt rundt i sentrum dro vi ned til Bystranda igjen hvor Leo fikk løpe rundt og kose seg. Det er så deilig med å bo der vi bor, det er perfekte forhold for en liten hund. I tillegg er det masse andre hunder i nærområdet, og dermed en hel haug av lekekamerater. Det var mildt sagt en sliten tass etter en innholdsrik søndag. 

Jakke - Filipa K // Jeans - Bik Bok // Sko - Nike (nyere modell) // Skjerf - Holzweiler 

Hvis du har lyst å lese mer om Bondens marked, å kan du klikke deg inn på Bondensmarked.no. Der ser du mer om hva det er, og hvor ditt nærmeste marked er. Dette er ikke noe reklame, eller annonse. Jeg bare synes det er en fantastisk greie, som jeg håper vil overleve. Kortreist, lokal, og økologisk mat, direkte fra produsenten. Hvor produsenten selv står å selger og kan fortelle om produktene sine. Det kan virkelig ikke bli bedre. 

 

Smiiiil, Maren 

Den råeste treningsøkten jeg har gjort på lenge

God morgen. Jeg lovte dere en tidlig oppdatering i dag, og her kommer den. I dag har jeg en herlig killer av en treningsøkt å dele med dere. Den varer ikke så lenge, men fy søren så hard, gøy og effektiv den er. Økten betår kun av 3 ulike øvelser og har en timecap på 15 minutter. Dette er en litt annerledes måte å trene på, og er inspirert av CrosFit. 

Økten er som følger: 

 • 2 chins 
 • 5 pushups 
 • 10 air squat (knebøy uten vekt)

Disse øvelsene skal du gjøre i 15 minutter. Altså 15 runder.

Du har ett minutt på å få unna de tre øvelsene, den resterende tiden hviler du. Hvis du bruker for eksempel 45 sekunder på dette, så har du 15 sekunder pause. Du starter på ny runde hvert minutt. 

1. Chins 

2. Pushups 

3. Air squat

 

Husk at du alltids kan bruke strikk på chinsene (jeg måtte selv det på de siste rundene) og når det gjelder pushups så kan du gå ned på knærne hvis strake blir for tøft. Jeg brukte bare vanlig stoppeklokke for å ta tiden, det finnes utallige fancy apper for denne, men stoppeklokken på mobilen eller ipad funker akkurat like fint. 

Jeg liker veldig godt denne typen treningsøkter. Selv om det er brutalt mens det står på, så sitter jeg alltid igjen med en helt magisk følelse etterpå. Dette er vel så mye en mental treningsøkt, for her må du virkelig jobbe med hode for å pushe deg selv, og ikke gi deg underveis! Det er hardt, men det varer kun i 15 små minutter - og det klarer du!! Heia deg <3 

 

Smiiil, Maren 

 

 

Mine best tips til sunn lunsj på cafe

Hei fra lunsjen på en av mine favoritt cafeer. Jeg har kun 2-3 steder jeg spiser lunsj ute i Kristiansand, og holder meg alltid til disse. Sært? Ja så absolutt, men jeg koser meg så veldig der, elsker atmosfæren og jobber utrolig bra der. I tillegg har de så mye digg på menyen, at det blir liksom ikke det samme å gå et annet sted. I dag sitter jeg på Kjøkkenskapet, som troner høyt på min favorittliste. Mine favoritt steder når det gjelder sunn og bra lunsjmat, og hva jeg vanligvis bestiller får dere her: 

 • Kjøkkenskapet - Kyllingsalat med grovt brød eller kyllingsandwich. Har også helt vilt godt bakverk!! 
 • Bønder i byen - Kyllingsalaten, eller bondesuppe (vegetar: Gulrotsuppen er magisk, og brødet var får til er helt nydelig)
 • Will I juice - Protein smoothie bowl, jordbærflørt, grønn smoothie, eller kyllingwrap 

Alle tre bør testes ut om du er på utkikk etter sunn og god mat, laget på en ordentlig måte med gode, ekte råvarer. Nå gjelder jo dette i Kristiansand, men jeg kan gjerne slenge på min liste for sunn digg lunsjmat i Oslo også: 

 • LETT - Min store favoritt!! Salaten der er helt ubeskrivelig digg. Med marinert kalkun, søtpotet og grønne bønner blant annet. Alltid med Hoisin dressing. 
 • Juicery - Smoothie bowl FTW 
 • BIT - supert for alle salatelskere
 • Mind the Body - Super sunn take-away. Min favoritt: Kylling, brokkoli og søtpotet. Nam nam nam 
 • Fresko - Så mye godt! Salat, juice, overnight oats og proteinpannekaker 

Jeg sitter nesten alltid på det samme bordet her på Kjøkkenskapet, hvis det er ledig, og jeg bestiller nesten alltid det samme. En stor kyllingsalat, grovt brød og kaffe med melk. Hvis jeg virkelig slår på stortromma så blir det cola zero (skulle helst hatt pepsi max) også, men jeg prøver å ikke kjøpe det så ofte. Både fordi det er dyrt, unødvendig og jeg drikker virkelig alt for mye brus i hverdagen generelt. Jeg prøver å øve meg på å drikke mer vann, men jeg ser at jeg fremdeles har en lang vei å gå før det er optimalt på akkurat den kanten. 

I dag sitter jeg her å spiser og koser meg, men jeg jobber med en helt vill treningsøkt til dere. Den legges ut i morgen tidlig, og jeg gleder meg skikkelig til å dele den med dere. Jeg fikk den som utfordring fra min PT, og nå vil jeg utfordre dere. Er dere klare for en liten fysisk utfordring? Jeg skal passe på å poste den grytidlig, slik at alle som skal trene i morgen får den med seg. 

Ha en nydelig tirsdag mine venner, og takk for at du titter innom her. Denne bloggen er ingenting uten dere, så vit at jeg er takknemlig for hver eneste en av dere <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Jul hjemme hos meg

It´s beginning to look a lot like Christmas 

Jeg har gledet meg til å vise dere litt av hvordan jeg pynter til jul i leiligheten, og her kommer de første bildene. For uten dette bordet her, så har jeg et juletre med lys på verandaen, og tente lys flere steder i leiligheten. Jeg har også to fine krukker fylt med julekaker, julekuler og kongler. Jeg skal nok få pyntet enda litt mer i leiligheten, men nå begynner vi med bordet her først <3 

Jeg har gått for sort, gull, grønt og bronse i år. Jeg liker den kombinasjonen av farger så godt. Det blir på en måte lunt og koselig, samtidig som det er delikat og stilrent. Jeg har noen klassikere også, julebilen og julekula måtte få lov å være med. Spesielt julekula er jeg glad i, den gir meg så gode barndomsminner.

Det blir ikke noe stort juletre inne hos meg i år, det får holde med det ute på verandaen og det lille på bordet. Grunnen til at jeg ikke har et stort tre inne er både fordi det er litt styrete med en hundevalp som tror alt er til for at han kan leke med det, og fordi jeg skal være hos familien hele julen. Vi blir derfor veldig lite her hjemme i juledagene, og i romjulen blir det nok hytta på fjellet. 

Hvordan pynter du til jul? Er det mer rødt, grønt og farger, eller går du også mer mot sort, gull og bronse? Det er så gøy å høre hvordan andre gjør det. Det viktigste er at man finner en stil man selv trives med, og gjør det koselig hjemme på sin måte <3 

 

Smiiil, Maren

 

Bildedryss fra en julete søndag

Jeg føler jeg bare går rundt å smiler om dagen, og når jeg ser på disse bildene så er det kanskje ikke så rart. Det er så fint vært på Sørlandet om dagen, og jeg får brukt masse tid utendørs og sammen med dem jeg er aller mest glad i. Denne helgen var en skikkelig familiehelg, og spesielt søndagen var utrolig fin. Mamma kom ned til meg, også gikk vi oss en liten tur i deilig vintersol. Vi gikk langs strandpromenaden, og festningen, mot sentrum og torvet hvor det er satt opp det koseligste julemarkedet. En finfin første søndag i advents aktivitet. 

Jeg er så glad for at kamera ble med på denne turen, for da fikk jeg foreviget noen av alle de fine øyeblikkene i løpet av dagen vår. Det blir liksom ikke helt det samme med mobilbilder. Det er så vakkert ute nå, og da er det gøy å få dokumentert det skikkelig. 

Dette blir et innlegg med veldig mye bilder, men er ikke det det gøyeste med å lese en blogg? Jeg har inntrykk av at bildene er det folk setter mest pris på, selv om jeg jo håper teksten også blir lest<3 

Etter en runde på julemarkedet så gikk vi inn på Bønder i byen, og koste oss med suppe og ferskt nybakt brød. Der satt vi å skravlet og koste oss frem til mørket kom, og det ble tid for å tenne den store julegrana på torvet. Til julegrantenningen kom enda flere kjente, og vi stod å telte ned sammen, og så grana bli tent. Det var også stor aktivitet på isbanen, og de fine julefigurene i trærne lyste opp. En perfekt avslutning på en utrolig fin dag. Førjulstiden altså, det er bare så  utrolig hyggelig.

Selv om ikke alle dager er så fine som gårsdagen, så føler jeg alt liksom blir bedre og lettere når sola skinner, sentrum er nydelig pyntet til jul og folk rundt overalt pynter husene sine, og ikke minst alle verandaer som lyser opp med julelys. Det er virkelig en fin tid<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Verdens beste kakemenn, og pepperkaker

Jeg lovte dere oppskriftene på verdens beste kakemenn, og de magiske pepperkakene jeg er oppvokst med. Jeg gir dere begge i samme blogginnlegg, slik at dere har dem samlet ett sted. Jeg får julestemning bare av å tenke på disse kakene, og må smile når jeg ser bildene. Det er så koselig å bake, og resultatet er helt vidunderlig. 

Verdens beste kakemenn

 • 170 gram margarin
 • 150 gr sukker
 • Ca 2 dl vann
 • 3 ts hornsalt
 • 500 gr hvetemel

Slik gjør du: 

Smelt margarin og avkjør til romtemperatur (sett gjerne i vasken i kaldt vann, da går det raskt). Ta fram en bakebolle og rør sammen margarin, vann og sukker. Rør inn hvetemel.  Deigen blir litt klissete, men det skal den være. Ta plastfolie over bollen og la den stå i kjøleskapet over natten.  Neste dag har du litt ekstra mel i deigen, kjevl ut til ca ½ cm tykkelse og trykk ut kakemenner i de formene du ønsker. Legg kakene på bakepapir og stek ved 180 grader i ca 9-10 minutter. Avkjør kakene på brettet.

Mal med konditorfarge, vi brukte også sukker med konditorfarge til å pynte litt ekstra.

Barndommens pepperkaker

 • 600 gr hvetemel
 • 350 gr farin
 • 125 gr mørk sirup
 • 2 dl melk
 • 250 gr margarin
 • 1 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts hjortetakk / hornsalt (røres ut i 1 ss varm melk, før den helles i røren)
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts nellik

Slik gjør du: 

Smelt smør, ha smøret i en bakebolle og rør i sukker og sirup, tilsett krydder og hjortetakk som er utrørt i litt melk og resten av melken og mel. Arbeides godt sammen. Bland godt.  Deigen er litt klissete men det skal den være. Ha over plastfolie over bollen  og la stå i kjøleskap til dagen etter. Ha i litt ekstra mel dagen etter og rull til små kuler eller kjevl ut og press ut pepperkaker i ulike former. Sett på bakepapir. Kakene stekes på 180 grader i 10-15 min.

I dag har vært en helt fantastisk dag, og dere som følger meg på snap har fått et lite innblikk. Jeg har hatt kamera med meg i dag, og gleder meg til å dele masse deilig juleinspirasjon med dere i uken som kommer. Nå skal vi ha risgrøt til kveldsmat her, og snurre i gang en koselig julefilm. Håper dere har hatt en fantastisk første søndag i advent. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Søndagsfrokost & Smoothie bowl

God søndagsmorgen. Her i huset starter søndagen veldig rolig, med god frokost og lave skuldre. Dette er faktisk frokostbordet fra forrige søndag, men i dag står akkurat det samme på menyen. Forskjellen er at smoothie bowlen i dag er gul. Jeg elsker frokoster som dette, og en ekstra koselig ting er papiravisene. Tenk at vi har kommet dit nå, at papiravisen nesten er litt uvanlig, fordi alt leses på nett. For meg betyr papiravis god tid, kos og helg. 

Smoothien er laget av følgende: 

 • Frosne bringebær, banan, og jordbær
 • 2 ss kesam vanilje 
 • Spe på med litt vann slik at du får en fin konsistens

Ha alle ingrediensene i en blender, og vips har du en sunn, god og næringsrik smoothie. Toppingen er kokosmasse, chiafrø og hakkede mandler. Så godt, og så enkelt. 

Eller er bordet fylt med pålegg vi liker, ferske rundstykker, knekkebrød, appelsinjuice, meieriprodukter, frukt, bær og eggerøre. Kaffe kom selvfølgelig og på bordet etter hvert. Jeg har blitt så hektet på knekkebrød, med litt salt smør, og brunost. En uslåelig kombinasjon. Mmm. Brunost, eller fløtemysost er så barndomsminner for meg, og jeg blir litt glad hver gang jeg spiser det. 

I dag er alle butikkene søndagsåpne, og i tillegg skal julegranen på Torvet i sentrum tennes. I fjor husker jeg at jeg fikk skikkelig julestemning av julegrantenningen, og jeg håper så at det samme skjer i år. Ellers er planene for denne søndagen å bare kose meg hjemme med mine, se julefilm og bare lade opp til en ny uke. 

Hva er deres planer for denne første søndagen i advent? 

Smiiiil, Maren 

 

Mine lørdagsplaner

Inneholder annonselenker

W E E K E N D   M O D E 

Første lørdagen i desember, og i dag er dagen alle julemarkeder og slike koselige ting åpner. Jeg har gledet meg så til denne dagen, og etter en god frokost, og kanskje en liten treningsøkt, så skal vi ut i sentrum og kose oss. Godt påkledd, med Starbucks-kaffe i hånda, og bare tusle rundt og ta inn julestemningen. Det har åpnet en stor isbane på torvet i Kristiansand, og hele resten av torvet er dekket av små juleboder og masse koselig pynt. Jeg gleder meg så! På søndag tennes julegrana også. Ååår denne tiden vi er i nå altså, jeg fryder meg <3 

Jakke - only (utsolgt, lignende Bik Bok HER og Gina tricot HER) // Skjerf - Malene Birger (utsolgt, nye farger HER)  // Bukse - Bik Bok // Sko - Acne 

Senere i dag skal jeg kose meg sammen med tantebarn, og der blir jeg hele kvelden. Det er så mye juleselskaper og ting som skjer nå, og da er det koselig å kunne stille opp som barnevakt. Jeg gleder meg til en kveld med disneyfilmer, perler, tegning, dansing til Frost og drøssevis av de beste klemmene i verden. 

Håper dere får en fin andre desember, og gjør noe ekstra koselig i dag. I morgen deler jeg oppskrift på det jeg kaller for barndommens pepperkaker, og verdens beste kakemenn. Dette er to oppskrifter som har vært i familien i årevis, og jeg har vokst opp med dem. Jeg gleder meg til å dele dem med dere. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Tips til vektreduksjon, sunn mat på budsjett, og hvordan trene rumpe uten å trene lår.

Jeg åpnet snapchaten min og lot mine fine følgere spør om akkurat det de lurte på relatert til trening, mat og alt relatert til det. Det kom inn så mange gode spørsmål, og jeg er 100% sikker på at det er mange som lurer på mye av det samme. Så i stede for å legge svarene på snap, så ble det et eget blogginnlegg. Så la oss snakke om sunn budsjettvennlig mat, rumpetrening, hvordan gå ned i vekt og masse masse mer: 

Hvordan trene rumpe, uten å få større lår?

Det er vanskelig å trene rumpe helt uten å påvirke bena, og samtidig så tenker jeg, hvorfor er det et mål? Sterke ben, og en stram sterk rumpe er jo to fantastiske ting. Men altså, for å få mest fokus på rumpe så er cluet å forsøke å isolere så mye som mulig. For eksempel med øvelser som kick back, hip thrust, ulike hoftehev varianter, glute bidge. Ett bens hipthroust med eller uten vekt. Lårene vil til en viss grad alltid være med, men ved å fokusere på øvelser som har hovedfokus rumpe så vil du få mest effekt på setemuskulaturen. Men spør du meg så er sterke, stramme lår helt utrolig fint.

Hva er egentlig forskjellen på knebøy og frontbøy, og hvilken bør man velge?

Frontbøy er vekten plassert foran kroppen, mens på vanlig standard knebøy er vekten plassert på skuldrene bak. Begge er gode øvelser, og jeg selv trener begge.

Frontbøy krever med bevegelighet i skuldre, og brystrygg for å holde vekten oppe, noe som er svært utfordrende for mange. Men samtidig er ryggen er mer stabil i denne knebøyvarianten, og dermed mer ryggvennlig, fordi man blir mer oppreist. Mange kommer også enkere dypt ned i en frontbøy enn en standard knebøy. Frontbøy kan være vanskelig for mange, som nevnt skyldes det oftest begrenset bevegelighet. Frontbøy tar litt mer på forside lår, vanlig knebøy mer på rumpe. Ikke misforstå, begge er råbra øvelser for ben, men det er altså små forskjeller der ift hvor øvelsen tar mest. Frontbøy krever mer av overkroppen, fordi han må jobbe ekstra med stabilitet/core for å holde overkroppen oppreist. De aller fleste kan løfte betydelig tyngre i vanlig knebøy enn frontbøy.  Jeg tenker: Ja takk begge deler, og variasjon er bra. Så må du tenke litt på hva som er målet ditt, og om øvelsen for eksempel skal ha en overføringsverdi. Driver du med crossfit, vil frontbøy være supert, fordi det har direkte overføringsverdi til flere sammensatte Crossfit øvelser.

Hva er dine beste tips for å gå ned i vekt?

Her kunne jeg skrevet en hel avhandling, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg skal forsøke å svare kort og presist.

 1. Kosthold - Få veiledning!! Jeg anbefaler å gjøre en kostholdsregistrering (det betyr at du skriver ned absolutt alt du spiser i 4-5 dager) og få en tilbakemelding fra en ernæringsutdannet person på den maten du spiser. Gjør endringer deretter, registrer igjen, og få nye tilbakemeldinger. Bli bevisst på kostholdet ditt. Det er tidkrevende, og ganske stress MEN det vil gi deg resultater.
 2. Opp med hverdagsaktiviteten!! Dette er et enormt viktig punkt, og enn så lei man er å høre at man må ta trappen istede for heisen, gå til butikken, sykle istede for å tabilen når det er mulig, så er det altså slike ting som er helt avgjørende. Hemmeligheten er rett og slett mer bevegelse i livet generelt.
 3. Trening- Kondisjonstrening er vel og bra, og er det det du liker så er det selvfølgelig det du skal prioritere. Men jeg mener at styrketrening er utrolig viktig, og vanvittig effektivt hvis målet er vektnedgang. Styrketrening vil øke muskelmassen din, og endre kroppssamensetningen. Mindre fett og mer muskler, muskler tar mindre plass enn fett, og du vil både føle deg, og se strammere og smalere ut. Mer muskelmasse øker energiforbruket ditt - og det er alfa omega!!

Er det egentlig sunt med avokado? Har hørt det er mye kalorier i det.

Ja det er en del kalorier i avokado, men inneholder også mye som er bra for kroppen. Vitaminer, mineraler, antioksidanter og sunne fettsyrer. Alt med måte, og avokado hører absolutt hjemme i et sunt, variert kosthold. Jeg spiser avokado nesten daglig, og synes det er både sunt, og vanvittig godt. 

Hvordan komme dypere ned i knebøy?

Da må man jobbe med bevegeligheten, ankel og hofte mobilitet. Dynamiske bevegelighetsøvelser i oppvarmningen før styrketreningen er viktig, jobbe med aktivt mobiliteten. Dorsalfleksjon er ofte problemet, det var et vanskelig ord, men det betyr bare at man har problemer med at kneet går frem/bøyes, uten at hælen går opp. Et tips kan være å sitte i en dyp knebøy mens du holder deg i noe, en synge for eksempel. Øvelser som jeg liker, og bruker mye selv er: Worlds greatest stretch (WGS) for hofte og sete, og squat to stand. Google det for demonstrasjon.

Hvordan burde man legge opp en perfekt treningsuke i forhold til kondisjon og styrke?

Dette er jo et fryktelig kjedelig svar å få, men det er det eneste svaret jeg kan gi: Det kommer helt an på målet ditt, også kommer det helt an på hvem du er, og hvordan livet ditt ser ut. Hvor mange dager har du til rådighet for trening. Det vil ha stor betydning for hvordan man skal legge opp treningen. Har du ektefelle/samboer og 4 barn, og en super aktiv og hektisk jobb, så vil det se annerledes ut, en for en singel person, som jobber 8-16 hver dag på en helt stillesittende jobb. Skader vil også spille inn. Så her er det så mye man må ta hensyn til. One doesn´t fit all, og det er vel akkurat derfor det kalles personlig trening, fordi det må tilpasses hver og en, helt etter der den individuelle personen er i livet ditt, hvordan hverdagen ser ut, kjønn, alder, yrke, familie, skader ++++

En ting jeg kan si er hvert fall at man skal ha mest fokus på det man vil bli bedre på. En grunnregel kan være å kjøre styrketrening og kondisjonstrening annen hver dag hvis ikke du har et spesifikt mål om å bli supergod i én av dem.  Også selvfølgelig legge inn en-to hviledager. Du kan kjøre begge deler i samme økt, men da ville jeg prioritert det du vil bli best på først i økten.

Kan man gå ned i fett% uten å tape muskelmasse?

Det er vanskelig, men ikke umulig. Styrketrening og riktig kosthold er definitivt hemmeligheten her. Få en som kan veilede deg på kosthold, slik at det blir 100% optimalisert til akkurat deg, ut fra dine forutsetninger og dine mål. Du må spise nok til å vedlikeholde muskelmasse, men samtidig på en måte som gjør at du går ned i vekt. Samtidig må du ha nok energi til å vedlikeholde styrketreningen din, slik at det ikke er muskelmassen det går utover når du går ned i vekt.

Mange forsøker å løse dette ved å løpe som besatt, på lite mat. Det som skjer da er at man mister muskelmasse, og resultatet blir en dvask kropp. Man veier kanskje mindre, men det visuelle resultatet er sannsynligvis ikke helt det man ønsket.  

Dersom man skulle trent 3 ganger pr uke, hvordan ville du lagt opp treningen og med hvilke øvelser?

Nå er det jo dette med individualitet og sånn igjen, men hvis jeg skal snakke så generelt som mulig så ville jeg gått for fullkropp styrketrening 3 ganger pr uke. Fullkropp med ulike fokusområder på hver av øktene. Baseøvelser + supplere med unilaterale øvelser unilateral = ettbens-øvelser).+ det man vil bli bedre på. Ønsker du for eksempel å mestre pullups, så ville jeg hatt med det i hver økt.

Hva tenker du om vanlig yoghurt VS skyr i forhold til innhold og pris?

Det er ganske stor forskjell på vanlig yoghurt og skyr når det kommer til næringsinnhold. Den største forskjellen er proteininnhold og sukker. Skyr inneholder så og si ingenting sukker, og har et svært høyt innhold av proteiner. Vanlig yoghurt, og god morgen yoghurt som et konkret eksempel, som gjerne er et alternativ til skyr fordi den også er en yoghurt man tar med seg på farten. En vanlig god morgen yoghurt inneholder 9 sukkerbiter pr beger - det er ganske vilt. Sukker er ikke verdens undergang, men når man ønsker å spise et sunt, lite mellommåltid som tilfører kroppen noe bra, gir mettehetsfølelse og stabil energi, så tror jeg at jeg ville valgt en proteinrik skyr i stede for en sukkerbombe av en yoghurt.

Den personen som stilte dette spørsmålet skrev også at hun synes det var så synd at skyr var så dyrt ift vanlig tine yoghurt. Og ja, sunnere varianter er ofte litt dyrere, noe som er utrolig synd. Det man alternativt kan gjøre er å kjøpe mager Kesam, som er relativt billig, og full av proteiner, og blande den med 1-2 ss sukkerfri saft. Det blir en nydelig yoghurt, som da er helt uten sukker, og med masse masse proteiner.

Kan man øke muskelmassen samtidig som man går ned i fettprosent?

Ja, men det går an, men det er ikke til å stikke under en stol at det er svært utfordrende. Det krever mye tung styrketrening, akkurat rett mengde, og ikke for mye cardio, og super strikt og korrekt kosthold!

Hvordan kan man trene etter keisersnitt?

Her vil det variere fra person til person, og det aller viktigste er å lytte til det DIN lege har anbefalt akkurat deg. Det viktigste vil være å vente til muskulaturen har grodd sammen igjen, hvor lang tid det tar vil være individuelt. Prøve seg frem, og ta det rolig, gradvis og veldig forsiktig. Ved et keisersnitt vs vanlig fødsel så vil det være en mulighet for at noen nerver har blitt kuttet av, og det vil kunne gi dårligere kontakt, og dermed kan noen kvinner sliter med aktivering og "kontakt" med muskulaturen. Spesielt i mage og setemuskulaturen. Som sagt, det viktigste er avklaring med legen, og følge de retningslinjer som gis der. Kontakt gjerne en dyktig og erfaren PT i starten av opptreningen.

Brystøvelser som ikke er pushups og benkpress (kan ikke gjøre pga smerte i skulder)

Pushups i ringer eller slynge er et supert alternativ, lettere å justere vinkelen på den måten. Hvis grunnen til at du ikke gjør pushups og benk er en skade, så vil jeg anbefale deg å finne ut hvorfor du har vondt og få hjelp til å fikse det.

Kan du nevne noen sunne, og samtidig billige matvarer:

Det er klart jeg kan. De første jeg kommer på nå er: Tunfisk, cottage cheese, makrell i tomat, rugsprø knekkebrød, egg, frukt, havregryn, frosne bær, frosne grønnsaker, frossen fisk. Last ned matvare-app og følg md på tilbudene, så storhandler du når det er tilbud. Det kjøres relativt ofte 10kr tilbud på skyr og flere andre litt dyrere, typiske sunne matvarer.

 

Smiiil, Maren 

 

I dag går startskuddet

Inneholder annonselenker

I dag er det første desember, og jeg har gledet meg så til denne dagen. I dag går startskuddet for julen for min del, og selv om jeg har tyvstartet litt med både baking og pynt så er det liksom nå det virkelig starter. I helgen skal jeg dele mine barndoms julekaker med dere, med både bilder, oppskrift og fremgangsmåte. Jeg gleder meg så <3 

Jeg delte et bilde på Instagram i går, av Leo og meg som lekte med julepynt. Det haglet inn med spørsmål om julepysjamasen, og den er da fra Cubus. Jeg har delt den før, i dette blogginnlegget. Sammen med julegenseren, og julesokker. Cubus er uten tvil de flinkeste på julekoseklær i år spør du meg. Jeg har sikret meg både julegenser, julepysjamas, julesokker og kosedress derfra. Hvis du ønsker deg litt koseklær til jul bør du bestille NÅ, eller løpe til nærmeste Cubus. Jeg var innom i går, og da var mye utsolgt. Så kanskje er det smart å bestille på nett. Dere finner den pysjamasen jeg har på meg HER. 

Julepysjamas HER // Julesokker HER 

Nå blir det mye julekos her fremover, og jeg skal selvfølgelig ta en runde på litt sunnere julekos også. Jeg koser meg veldig med både pepperkaker, kakemenn og andre ordentlige julekaker i julen, men noen velger, av ulike grunner å holde det litt sunnere og da vil jeg gjerne få komme med et alternativ til dem også. Sukkerfri marsipan, julekaker uten sukker og litt andre spennende alternativer skal dere få. 

Ha en nydelig første desember mine venner, og titt gjerne innom igjen senere. Da deler jeg nemlig svarene på alle spørsmålene dere har spurt meg om via Snapchat. Det går i alt fra hvordan trene rumpe uten så mye fokus på lår, mine beste tips til å gå ned i vekt, er avokado virkelig så sunt og tips til sunne, men også budsjettvennlig matvarer. Jeg gleder meg til å oppdatere dere igjen senere i dag <3 

 

Smiiiiil, Maren