hits

Motivasjon/Inspirasjon

Det er en stor ære

Reklame | På jobb for Abilica & ShapeUp

I dag var det endelig min tur til å holde timer, og gjett om jeg har kost meg. Hele kroppen verker, stemmen er borte og lykkebarometeret er sprengt - akkurat slik det skal være etter en liten maratondag på ShapeUp Weekend. Fy flate for en kul dag, for en rå gjeng med jenter og for et opplegg. Jeg har fått lov å kose meg med vektvest-time, ferietrening og en liten tur opp på hovedscenen for en heftig HIIT-økt. Artig, artig! 

I tillegg har det blitt både en liten fjelltur, masse kvalitetstid med fine folk, en haug av nye bekjentskaper og masse god mat. Nei for en dag altså, jeg tror faktisk ikke jeg kan tenke meg noe bedre enn dette her. Vet dere hva det aller beste er - dette er faktisk jobben min! Jeg føler meg enormt heldig som har muligheten til å ha dette som jobb. Det gir så mye mer enn det tar, og jeg storkoser meg når jeg får lov å spre treningsglede til så mange fine folk. Det er rett å slett en ære å få lov å være en del av dette! 

I dag har kamera gått varmt, og jeg kjører nytt bildedryss fra dag 2 på ShapeUp Weekend. Først kommer bildene fra vektvest-timen hvor Kristin Birkelund og jeg fikk kjøre en helt rå time sammen med en flott gjeng jenter. Siste bilde er selve treningsøkten, så den må dere gjerne kopiere. Bare husk at økten ble gjennomført med en 10kg vektvest på samtlige jenter. Vi kjørte stasjoner med 45 sek jobb, 20 sek pause. 3 runder. 

Neste bolk med bilder er fra ferietreningen jeg hadde samme med Pia Seeberg, denne var innendørs med hele 120 (!!) deltagere. Fytti grisen så kult det var, for et kick!!!! Dette er nok grunnen til at stemmen min nå er totalt borte. Selv om jeg bruker mikrofon så blir jeg så sinnsykt gira, og tar helt av. Så da blir dette resultatet. 

Ellers bød denne lørdagen på masse sosialt, og jeg fikk hilst på så mange Instagram-venner. Blant annet Gunn Narten, som er en av dem jeg snakker mye med, og synes er helt ubeskrivelig skjønn. Det var så herlig å oppdage at hun er akkurat like fin i virkeligheten også - både inni og utenpå. Ellers fikk Kristin og meg oss en bitteliten topptur, rett og lett bare for å ta en mini-timeout og få litt luft. Vi satt oss ned på toppen, pustet, skravlet og nøt utsikten over vakre Vestlia. Fint eller hva? 

Jeg er så takknemlig for å være en deal av Abilica-teamet og at jeg får være en del av den rå instruktør-gjengen under ShapeUp Weekend. Jeg håper dere synes det er litt gøy å følge med på oppdateringer herfra. Kanskje noen av dere er her også? Hvis ikke du er her, så håper jeg at du kanskje kunne tenke deg å bli med på ShapeUp Weekend til neste år? Jeg garanterer deg at det er helt ufarlig, veldig gøy, sosialt, overdose av treningsglede og bare helt herlig. 

Nå er jeg langt på overtid til litt sosialt med Abilica og ShapeUp gjengen før middag, så nå må jeg avslutte her. Vi snakkes <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Bildedryss fra første dag på ShapeUp Weekend

Jeg vet sannelig ikke hvor jeg skal begynne for å beskrive denne dagen. Jeg har opplevd så mye, hatt det så gøy, svettet så mye og kost meg noe helt enormt. ShapeUp Weekend leverer å høyt nivå, og det beste er at det såvidt har begynt. Jeg skal holde timer både lørdag og søndag, så i dag har jeg bare hoppet rundt og fått med meg så mye som mulig. I dag har jeg vært med på følgende: 

 • Sirkeltrening med egenvekt
 • Gymnastics med CrossFit coach Nili for dere som kjenner henne 
 • Litt boksing 
 • Abilica sirkel med masse gøy utstyr 
 • Åpningsshow 

Det har blitt mye forskjellige aktiviteter. Innimellom her har vi spist masse god mat, momset snacks, solt oss litt, hilst på masse kjente og møtt en hel haug av nye herlige mennesker. Det knipses heftig, og det er så bra, for da kan jeg gi dere et realt bildedryss. Da tror jeg bare vi sier klar ferdig gå, kjør bildedryss fra ShapeUp weekends første dag: 

Dette var en herlig miks av alt som har skjedd så langt i dag. Nå er jeg 15 minutter forsinket til hygge med Abilica-gjengen, så nå må jeg løpe gjennom dusjen og komme meg avgårde. Jeg hadde bare så utrolig lyst å rekke innom dere å si hei før det ble for sent, så jeg følte det var en rett prioritering å komme bittelitt sent til sosial hygge, for å rekke å bruke litt tid sammen med mine trofaste fine lesere.  

Håper alt er bra med hver og en av dere, og at dere har en fantastisk fin helg <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Når treningsgleden forsvinner

Jeg vet ikke hva som skjedde, og jeg klarer ikke helt å sette fingeren på når det skjedde heller. Sakte men sikkert har jeg kost meg mer og mer på trening, og den magiske treningsentusiasmen jeg hadde for 2-3 år siden begynner faktisk å komme ordentlig tilbake. Jeg trener mye om dagen, og jeg koser meg skikkelig med det. Det er et drøyt år siden jeg første gang delte med dere at treningsgleden min var så og si borte, og siden den tid har jeg ikke helt klart å få den helt tilbake. Dette har jeg skrevet en god del om, og mange av dere har kjent dere veldig igjen i det. Det har selvfølgelig gått litt i bølger for min del, med gode og mindre gode perioder. Kanskje er dette bare en lang god periode, men jeg føler på en måte at det er dypere enn det nå. Jeg føler at treningslysten, og viktigst av alt, treningsgleden faktisk er ordentlig tilbake. 

Jeg skrev over at jeg ikke helt vet hva som skjedde eller hvordan jeg gjorde det, og det stemmer. Men jeg vet hva jeg IKKE gjorde, og det har jeg lyst å snakke litt om. Treningslysten min og gleden ved det forsvant, og det tok litt tid før jeg innså at jeg faktisk ikke synes det var gøy lenger, og at treningsgleden plutselig var noe jeg måtte jobbe for. For mange ville det nok vært naturlig å presse på med trening, og tvinge seg til å dra på trening. Jeg gjorde absolutt ikke det! Jeg har nok heller gjort motsatt, og det tror jeg var smart. Det er sannsynligvis det som har gjort at dette nå begynner å løsne, og gleden kommer snikende tilbake.

Hvis jeg skal prøve å si noe om hva jeg har gjort, så må det bli følgende: 

 • Jeg har trent andre, og fokusert på andres treningsglede
 • Jeg har gjort ting jeg liker, og som jeg faktisk synes er gøy - uavhengig om det er den mest effektive treningsformen eller ikke.
 • Jeg har ikke presset meg på trening når jeg virkelig ikke har hatt lyst 
 • Jobbet med å minne meg selv på hvorfor jeg trener, og hva jeg liker ved det
 • Trent mer sammen med andre, og mindre alene 
 • Snudd fokus fra utseende målrettet trening, til trening for helse og funksjon
 • Prøvd litt nye ting, som for eksempel CrossFit 

Alt dette har hjulpet meg masse, så jeg tenkte det var fint å dele det slik at noen andre kanskje kan få bruk for noen av de samme tipsene. 

 Fotograf: Frode Vestgarden 

I dag har jeg fått oppleve 20 herlige jenter sin treningsglede på min egen gruppetime. Det finnes faktisk ikke noe mer motiverende og inspirerende enn å se så mange flotte jenter trene sammen, smile, svette, mestre, heie på hverandre og la seg pushe på en felles treningsøkt. Fy søren så gøy! Jeg trener jo ikke selv når jeg holder timer, men jeg følte likevel at jeg var helt høy på endorfiner etter timen. 

I skrivende stund har jeg akkurat kost meg med taco, og på tv står en serie på. Leo ligger å sover ved siden av meg, og ute pøser regnet ned. Så utrolig koselig! Det er selvfølgelig ikke gøy med regn, men når man likevel er inne å koser seg, er det faktisk litt hyggelig med regn på ruta. 

Håper dere har hatt en nydelig Kristi himmelfartsdag <3

 

Smiiil, Maren 

 

Vi må tørre å ta litt plass

I dag morges våknet jeg grytidlig, og fikk ikke sove igjen på grunn av en tanke som ikke ville slippe taket. Tanken handlet om det å tørre ta plass og være synlig. Jeg føler at jeg endelig, og faktisk for aller første gang, tør å ta litt plass som treningsprofil, hoppe ut i alle mulige sporty utfordringer, holde timer i både inn og utland, for gigantiske grupper og mindre grupper. Plutselig er jeg ikke så redd mer - og det føles så utrolig godt! Dere som har lest bloggen lenge kjenner til at jeg har slitt en del med frykt i forkant av store eventer, og at den frykten har holdt meg tilbake i mange sammenhenger, og faktisk ført til at jeg tidligere har takket nei til mange spennende muligehter. 

Jeg tror dette er et tema som burde snakkes om. Jeg tror veldig mange kan kjenne på følelsen av å holde litt tilbake fordi man ikke tør, og er redd for hva andre måtte tenke eller mene. På sørlandet står janteloven sterkt, det hviskes og tiskes overalt. Du skal ikke stikke hode spesielt mye frem før du blir snakket om, og dessverre er det ikke de positive tingene som bli nevnt først. Dette har skremt vettet av meg tidligere, og jeg har vært livredd for å skille meg ut, ta plass og være synlig. Redd for at folk ikke skal like det jeg gjør, at det skal bli for mye, ikke bra nok eller feil på en eller annen måte. 

 Fotograf: Frode Vestgarden. Hår&makeup: Rita Røisland

Jeg har vært i treningsbransjen i over 10 år, og jeg tror endelig jeg tør å rett ryggen, og si at dette er det jeg elsker å gjøre, dette er noe jeg mestrer og jeg bryr meg mindre og mindre om andres meninger relatert til den hverdagen og jobben jeg har valgt. Det føles befriende å skrive det, og den følelsen jeg kjenner på kan best skrives som frihet, lettelse og en solid dose mot. Jeg føler meg tøffere og sterkere enn før. Kanskje kommer det av erfaring, og modenhet, kanskje kommer det av støtten fra dem rundt, hvem vet. Noe har hvertfall endret seg, og endelig falt på plass. Det føles utrolig godt! 

For min del har dette med å tørre å være meg, fullt og helt, gått på min hverdag, livsstil og væremåte relatert til trening og en sporty livsstil. Det har handlet om min rolle som treningsprofil, PT, influenser og privat person. For andre vil det kanskje handle om å tørre å være seg selv i en skolehverdag, i et klasserom hvor alle helst skal være helt like, og for all del ikke skille seg ut fra mengden. Eller på jobb, i vennegjengen eller andre steder.

Jeg tror og håper at vi i 2018 er på god vei til å skape rom for ulikheter, eller unikheter som jeg liker å kalle det. Jeg vet det ikke er et ord - men jeg liker det likevel. Ulikt er unikt, og det er fint. Jeg er kjempe sær, og skiller meg skikkelig ut fra mange av dem rundt meg, og det er helt greit. Ulikt er kult, og jeg synes vi skal heie mer på at alle bare skal få lov å være seg selv - på akkurat den måten man selv har lyst. 

Jeg heier på at alle skal kjenne på mot til å dyrke egne hobbyer, være seg selv og blomstre på sin egen måte. Jeg heier på at vi skal støtte hverandre, og gi hverandre rom til å tørre å være oss selv - fullt og helt. Jeg heier på at alle skal tørre å ta plass. Det er mer enn god nok plass til oss alle sammen, så la oss gi hverandre rom til å tørre å leve livene våre på ekte. Akkurat slik vi selv ønsker <3 

Det var dagens litt rabling fra meg. Jeg følte det var riktig, viktig og godt å få sagt det. 

 

Maren 

 

Påske Give-Away til mine lesere

AVSLUTTET, OG VINNEREN ER TRUKKET <3 Thea Jansrud er den heldige vinneren!!! 

Jeg har samlet sammen noen favoritter som jeg digger, og som jeg vet at mine lesere digger. Dette er ting jeg hadde hjemme, eller har vært å kjøpt til full pris. Så dette er ikke noe kjøpt reklame for noen, det er kun en hyggelig greie jeg gjør av 2 grunner: 

 1. Jeg har lyst å gjøre noe hyggelig for mine lesere i påsken <3
 2. Jeg har lyst å invitere flere av dere til å følge min Facebook side. 

For å være med i konkurransen gjør du følgende: 

Derfor er det eneste kriteriet for å vinne denne digge påske-gaven at du liker min facebook page (vil bli sjekket), og kommenterer her på bloggen at du har likt siden, og har lyst å vinne. Thats it <3 d

Pakken inneholder: 

 • 1 abilica strikk i medium styrke (dette er det perfekte strikket til pullups feks) 
 • 1 abilica all-rounder strikk som jeg kaller det. Perfekt til fullkropps-styrkeøkter. Det strikket jeg ALLTID har med på reiser, bruker til hjemmetrening og til utetrening.
 • 2 abilica powerbands (miniband) 
 • Treningsprogram til alle typene strikk
 • Påskeegg
 • Proteinbarer 
 • Kvikklunsj x 3
 • Proteinpulver (det er dette jeg bruker i havregrøten min)
 • Påskenøtter 
 • Proteinella x 2 

Jeg håper dere synes dette er en gøy liten greie. Jeg deler mye artig på min FB-page, og skal prøve fremover å dele noen små tips og triks som kun deles på Facebook slike at det blir eksklusivt for dem som følger siden.

Dere finner facebooksiden HER, og alt du må gjøre for å vinne påskegaven er å like siden, og kommentere på dette blogginnlegget at du har lyst å vinne. Husk å legg igjen eposten din så jeg får kontaktet vinneren (du kan legge den inn i feltet hvor det står epost, da er det kun meg som ser den og ingen andre) Liker du siden fra før av, så er det alltids lov å invitere en venn eller to til å like den. Det hadde jeg satt helt enormt stor pris på. 

God påske mine fine. Nyt dagene, senk skulrene og bare kos deg <3 

 

Smiiil, Maren 

Et lite motivasjonsboost

Reklame | Nelly

Forrige uke kjøpte jeg meg litt treningsmotivasjon i form av nytt treningstøy. Jeg kjøpte et par nye tightser, en topp, en sportsbh og en løpejakke. Jeg gleder meg til å vise dere det. Toppen på bildet er en av dem, den er fra Reebok og jeg digger kombinasjonen av det sorte, den hvite logoen og det røde. Tightsen er også Reebok. Begge fra Nelly. 

Det finnes både ytre og indre motivasjon, og selv om jeg absolutt jobber mest med og er helt avhengig av min indre motivasjon, så må det være lov å spe på med litt ytre motivasjon også innimellom. 

Nå skal jeg straks kle godt på meg og ta med meg Leo ut på langtur i sola. Det er sannelig ikke dumt med bypåske når Kristiansand byr på strålende sol fra skyfri himmel dag etter dag. Jeg storkoser meg hjemme om dagen, og kjenner på hele kroppen at våren er i anmarsj. Alt blir liksom litt lettere, lysere og bedre. I dag skal jeg en liten runde å fikse et par påske-overraskelser, hente en spennende pakke og en tur på CrossFit i kveld. 

Følg gjerne med på instastory eller Snapchat. Der oppdateres det hyppig, og jeg deler alltid øktene mine med dere der. Kvelden crossfit-økt skal dere selvfølgelig få. Dere finner meg på marenerdvik på Snapchat, og Maren Erdvik på Instagram. 

Reebok top // Tights utsolgt (nesten identisk HER

Ha en nydelig mandag dere. Titt gjerne innom senere igjen, jeg planlegger en gøy liten påske-sak til dere<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Du blir ikke bedre av at andre blir dårligere

Dette har jeg hatt lyst å skrive noe om lenge, og nå følte jeg tiden var inne. Jeg tror så veldig på at vi blir sterkere sammen, og helt siden jeg var liten har mine foreldre lært meg å heie på andre, støtte og løfte hverandre frem. Det er bra å dele, og den viktigste læresetningen av dem alle: 

DU BLIR IKKE BEDRE AV AT ANDRE BLIR DÅRLIGERE.

Eller du blir ikke dårligere av at andre blir bedre. Setningen går begge veier. Det er faktisk ikke slik at hvis jeg velger å støtte andre, gi noen en like, linke til en annen blogger, tipse om en flink instagrammer eller bare løfte en annen "kollega" frem, så tar det likes eller lesere fra meg. Det er ikke slik at jeg taper på å løfte andre frem, heller motsatt. Jeg er så for at man skal heie på hverandre, og pushe hverandre til å bli bedre. Det gjelder i så mange situasjoner. Om du hjelper en medstudent og øker hans/hennes kunnskap, så gjør ikke det at du mister din egen kunnskap.

Jeg har gjort meg noen litt interresante observasjoner på dette de siste månedene. Når jeg var i Malaga med Triumph, og influecere fra hele Europa, var helt unikt. Sjeldent har jeg opplevd en mer støttende, oppløftende og raus gjeng med jenter. Det var influencere der med mange hundretusen følgere, ja faktisk over en million følgere, men helt uavhengig  av det så tagget alle hverandre, likte hverandre bilder, delte hverandres kontoer, fulgte hverandre, tok bilder av hverandre og postet bilder av hverandre. Ingen tenkte på hvem som hadde flest følgere, størst konto osv.

I Norge er det ikke alltid det funker helt på samme måte, og det synes jeg er så trist. Akkurat som vi tror at det å linke til hverandre stjeler oppmerksomhet fra oss selv. Hvis andre blir gode, blir vi automatisk litt dårligere. Det er jo overhode ikke slik det fungerer! Vi må unne hverandre suksess, heie på hverandre og støtte hverandre. 

Vi er sterkere sammen, og tro meg, når vi jobber sammen og virkelig heier på hverandre, da kan magiske ting skje<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Do things that feeds your soul

"Do things that feed your soul, and you will be happy". 

Dette sitatet er et av mange som står skrevet på vinduet på et av mine nye favorittsteder. Jeg leste det første gang jeg var der, uten å tenke så mye mer over det, men i går ble jeg sittende like ved den skriften, og det fikk meg til å ta den litt mer inn og tenke på den. Gjør ting som nærer sjelden din, og du vil bli lykkelig. Så utrolig fint. Jeg har blitt flinkere de siste månedene til å gjøre ting fordi jeg selv vil, og fordi jeg føler det er bra for meg. Har jeg lyst å sitte hjemme å jobbe med bloggen og skrive gode tekster, kose meg med bilder og jobbe med min lidenskap, så er det ok. Man MÅ ikke bli med ut på byen hvis man ikke vil, og det er helt ok å gjør det du selv har mest lyst til. 

Det er selvfølgelig en balansegang, for man kan jo ikke bli helt enstøinig heller, og det tror jeg ikke er sunt. men det å ta seg tid til seg selv, og bare gjøre ting man føler man får noe igjen for, og som gir noe - det tror jeg er ekstremt viktig. Slik som i går tilbragte jeg søndagen på en koselig cafe, med bloggen, kamera og jobb - rett og slett fordi det gir meg så mye, og fordi jeg koser meg med det. 

Tidligere i uken droppet jeg den planlagte treningsøkten, og krøp opp i sofaen til en god venninne med en stor kopp med te og mørk sjokolade. Trening hadde nok vært bra for kroppen, men for sjelen min var venninnetid og sjokolade bedre. Do what feeds your soul <3 Noen ganger er det alene tid, andre ganger er det sosial hygge. Noen ganger er det fysisk aktivitet, andre ganger er det å sove lenge, senke skuldrene og bare nyte å gjøre ingenting. Hva du trenger kan variere fra dag til dag, time for time. Det er bare viktig at du kjenner etter, og gjør det du selv kjenner er rett for deg. Hva som gjør deg godt, og hva du trenger akkurat nå. 

Jeg har en god venninne som pleier å bruke to hashtagger på ting hun legger ut på sosiale medier. Den ene er #goodforme og den andre er #doitforyou. Jeg har ikke tenkt så mye over dem før, men her om dagen bet jeg meg merke i at hun alltid bruker dem, og derfor spurte jeg henne om det var helt bevisst, eller bare noe hun slang på. Hun var kjapp med å svare et det gjør hun helt bevisst, for å minne seg selv, og alle følgerne sine på å gjøre gode ting for seg selv, og ta valg som er gode for dem. Jeg likte det så godt<3 

Ta med deg dette inn i mandagen, og sørg for at du får en god start på uken. Gjør små ting som du kjenner er bra for deg, og pass litt på deg selv<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Tårene strømmer - denne påminnelsen trengte jeg

Denne artikkelen dukket opp på min facebook i går kveld. Jeg trykker meg sjeldent inn på slike ting, men av en eller annen grunn klikket jeg meg inn på denne. Jeg er så glad jeg gjorde det, for denne mener jeg alle har godt av å lese.

Vær så snill å lov meg en ting - les HELE teksten. Hvert eneste ord, sett deg ned og ta deg tid. Det er så verd det <3 

Da Holly var 26 år ble hun diagnosert med kreft og fikk beskjed om at hun hadde kort tid igjen å leve. Holly bestemte seg da for å dele et siste brev før hun gikk bort. Hun delte denne hjerteskjærende teksten på facebook 3. januar 2018. Bare et døgn etter at hun hadde delt teksten sovnet hun inn omgitt av sin familie. 

Dette skrev Holly:

Det er vanskelig å innse og akseptere at du skal dø, 26 år ung. Det er noe du ikke vil tenke på og som du vil ignorere. Dagene suser forbi og du forventer at de skal fortsette å komme; helt til det uventede intreffer. Jeg har alltid trodd at jeg skulle bli gammel, rynkete og grå. Jeg skulle jo få en fin familie med mange barn. Jeg hadde planlagt alt dette med mitt livs kjærlighet. Jeg vil det så mye at det gjør vondt.

Men det er jo slik livet er. Det er skjørt, verdifullt og uforutsigbar. Hver dag er en gave og ikke en medfødt rett.

Jeg er 27 år nå. Jeg vil ikke forlate dette livet. Jeg elsker livet mitt. Jeg er lykkelig. Jeg må få bli her, for mine nære og kjæres skyld. Men jeg har mistet kontrollen, jeg kan ikke bestemme over dette. Jeg skriver ikke dette fordi jeg frykter døden. Jeg liker det faktum at vi stort sett er uvitende om det uunngåelige. Bortsett fra når jeg vil snakke om det og det blir behandlet som et tabutema som aldri vil ramme noen av oss. Det har vært litt tøft.

Jeg vil bare at mennesker skal slutte å bekymre seg for de små tingene i livet og huske at vi alle må ta farvel en gang, så forsøk å få det meste ut av livet, sørg for at du har det bra og fjern all dritten fra livet ditt. Jeg har skrevet ned mange av mine tanker, og jeg har hatt god tid til å tenke over livet de siste månedene. Selvfølgelig er det midt på natten at disse tankene stort sett dukker opp i hodet.

Når du klager over uviktige ting (noe jeg har lagt mye merke til de siste månedene), tenk på de som virkelig har problemer. Vær takknemlige for dine små bekymringer i hverdagen og kom deg over dem. Det er selvsagt greit å erkjenne at noe er irriterende, men ikke fortsett å fokusere på det slik at det også påvirker andres liv på en negativ måte.Når du har gjort det, kan du trekke pusten dypt og trekke inn den friske luften i lungene. Se på hvor blå himmelen er og hvor grønne trærne er. Det er så vakkert. Tenk hvor heldig du er fordi du kan gjøre nettopp det - puste.

Du har kanskje stått fast i bilkø i dag, eller du har sovet dårlig fordi barna dine har holdt deg våken, eller fordi frisøren din klipte håret ditt for kort. Dine nye falske negler ble ødelagte, puppene dine er for små, eller så har du kanskje cellulitter på rumpa og magen din er litt rund.

Glem alt det der! Jeg lover deg, du kommer ikke til å tenke på disse tingene når det er din tur til å dø. Det hele er så ubetydelig når du ser på livet som en helhet. Jeg ser på kroppen min, og på hvordan den faller fra hverandre rett foran øynene på meg. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det og alt jeg ønsker nå er at jeg kunne få ha en bursdag eller en jul til sammen med familien min, eller bare en dag sammen med min kjære og hunden min. Bare én dag til.

Jeg har hørt folk klage over hvor forferdelig jobb de har, eller hvor kjedelig det er å trene - vær takknemlig for at du faktisk kan gjøre dette. Jobb og trening kan virke som helt ubetydelige ting - helt til kroppen ikke lar deg gjøre noe av det mer.

Jeg forsøkte å leve et sunt liv, og det var nok også min store lidenskap. Pass på helsen din og at kroppen fungerer, selv om du ikke har den «idelle» figuren. Pass på kroppen din og se hvor fantastisk den er. Bruk kroppen din og gi den masse god og sunn mat, men bli ikke besatt av kroppen din.

Husk på at det finnes flere ting ved trening som gjør at du har det bra, bortsett fra å ha en veltrent kropp. Trening fungerer også bra for å finne mental, emosjonell og åndelig lykke. Da kommer du også til å innse hvor ubetydelig og uviktig det er med den perfekte kroppen som mange viser frem på sosiale medier. Mens vi snakker om det - slett alle kontoer som dukker opp i feeden din som gir deg dårlig selvfølelse. Venn eller ikke, ta hensyn til hvordan du selv føler deg.

Vær takknemlig for hver dag som du ikke har det vondt og selv for de dager du ligger der med influensa, ryggsmerter eller en forstuet fot. Aksepter at det kan være et helvete, men vær takknemlig for at det ikke er livsstruende og for at det kommer til å gå over.

Klag mindre, folkens, og hjelp hverandre mer!

Gi, gi, gi. Det er sant at du får med glede av å gjøre ting for andre enn å gjøre dem for deg selv. Jeg ønsker at jeg var flinkere til det.

Siden jeg er syk har jeg truffet de mest utrolige og vennlige menneskene, og jeg har fått de mest gjennomtenkte og kjærlighetsfulle ord og støtte, fra både min familie, venner og fremmede. Mer enn jeg noensinne kan gi tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme det og jeg kommer til å være evig takknemlig for disse menneskene.

Det er en rar ting å ha penger du skal bruke når du skal dø. Det er ikke da du går ut for å kjøpe materialle ting slik som du gjør til vanlig, slik som en ny kjole. Det fører til at du tenker på hvor dumt det er at vi synes at det er verdt å bruke så mye penger på nye klær og ting.

Kjøp heller noe til en venn i stedet for en ny kjole, et skjønnetsprodukt eller et smykke til deg selv. 1. Ingen bryr seg om du har på deg samme antrekk to ganger. 2. Det føles godt. By venner ut på middag, eller enda bedre - lag middag. Del en kaffe. Gi dem en blomst, en massasjetime eller et lys og fortell dem at du elsker dem.

Verdsett også andres tid. Ikke la dem vente bare fordi du ikke klarer å bli ferdig til rett tid. Gjør deg klar tidligere og sett pris på at dine venner vil bruke sin tid sammen med deg. Du kommer til å få mer respekt av dette også.

I år ble vår familie enig om å ikke gi hverandre julegaver til tross for at juletreet så ganske trist og tomt ut. Det var så koselig for vi hadde ikke press på oss til å handle, men i stedet skrev vi hyggelige julekort til hverandre. Se for deg at min familie skal kjøpe en gave til meg og vite at de mest sannsynlig må bruke den selv. Merkelig! Det høres kanskje rart ut, men disse kortene betyr mer for meg enn et impulskjøp. Det var også lett å gjøre det hjemme hos oss siden vi ikke har noe små barn. Uansett, poenget mitt er at man ikke trenger julegaver for å få en meningsfull jul.

Bruk heller pengene dine på opplevelser, eller i det minste sørg for at du ikke går glipp av viktige opplevelser og erfaringer fordi du bruker pengene dine på andre ting.

Sørg for at du får dratt på den strandturen du har gledet deg til. Dypp føttene i vannet og grav tærne ned i sanden. Kjenn saltvannet i ansiktet og bli ett med naturen.

Nyt øyeblikket og lev i nuet, i stedet for å være opptatt med å ta bilder for vise andre hva du gjør.

Det er ikke meningen av livet skal leves gjennom en skjerm. Det perfekte bildet er ikke vikitg. Nyt øyeblikket, folkens, og slutt å forsøke og fange det for alle andre.

Et helt tilfeldig retorisk spørsmål. Alle de timene du bruker på å fikse håret ditt. Er det virkelig verdt det? Jeg har aldri helt forstått det der.

Stå opp tidlig nå og da og hør på fulgene mens du ser på soloppgangens vakre farger.

Hør på musikk, hør virkelig etter. Musikk er terapi. Gammel musikk er best.

Kos med hunden din. Det kommer jeg virkelig til å savne.

Snakk med vennene dine og legg fra deg telefonen. Har de det bra?

Reis hvis du vil det, og la være hvis det ikke er din greie

Jobb for å leve, lev ikke for å jobbe.

Alvorlig talt, gjør det som gjør ditt hjerte lykkelig!

Spis den kakebiten og ikke kjenn på skyldfølelsen.

Si nei til ting du virkelig ikke vil gjøre.

Ikke føl deg presset til å gjøre det andre mennesker mener må til for å få et meningsfullt liv. Du vil kanskje ha et helt vanlig liv og det er bra det også!

Fortell dine nære og kjære at du elsker dem, hver gang du har muligheten. Elsk dem med alt du har.

Husk også at hvis noe gjør deg ulykkelig, så har du makt til å forandre det - enten det er på jobb, i kjærlighetslivet eller hva nå enn det måtte være. Ha mot til å gjøre noe med det. Du vet ikke hvor lang tid du har på denne jorden, så ikke kast bort tiden din på å være ulykkelig. Jeg vet at folk sier dette hele tiden, men det kunne ikke vært mer sant

Uansett, dette er bare noen råd fra en ung jente. Hør på meg eller la være, det spiller ingen rolle for min del.

Å, en siste ting! Gjør en god gjerning for menneskeheten (og meg) og begynn å donere blod regelmessig. Det kommer til å gi deg en god selvfølelse med den ekstra fordelen at du kan redde liv. Jeg tror det er noe man fort glemmer, men hver donasjon kan redde tre liv! Det har stor betydning for hver person og prosessen er veldig enkel. 

Blodgiving, flere poser enn jeg kan telle, har bidratt til at jeg fikk forlenge livet mitt med ett år til - ett år jeg kommer til å være evig takknemlig for at jeg fikk tilbringe på jorden sammen med min familie, mine venner og hunden min. Ett år som har vært ett av de beste i mitt liv.

Til vi sees igjen

Holly

Originalteksten finner dere HER.

Leste du hele teksten? Hvert ord? Tusen takk <3 

Jeg sitter med den største klumpen i halsen, og tårene strømmer. Dette er noe av det sterkeste jeg har lest. Selv om det er ting man egentlig vet, og jeg føler jeg ble veldig bevisst på når mamma var syk, så har jeg glemt det bort, og denne påminnelsen var nødvendig. Akkurat nå bare sitter jeg her, og lar tårene strømme. Denne teksten er så viktig, og det er så synd at vi mennesker ikke vet hva vi har før vi mister det. Og at vi ikke helt kan forstå verdien av noe, før det er for sent. Ta vare på deg selv, ta vare på de du har rundt deg. Vær gode mot hverandre, og glem alle de små ubetydelige bagatellene.

Jeg får lyst å reise meg opp og hyle det ut - vær så snill å bare vær snill og god, både mot deg selv og andre. Gjør det beste ut av livet ditt, hva enn det er for akkurat deg. Glem alt det ubetydelige tullet og lev DITT liv <3 

 

Smiiil, Maren 

 

La oss utsette alt til i morgen

Inneholder annonselenker

Jeg fikk en snap i dag morges. Snappen var fra en god venninne som hadde en lit for gøy nyttårsaften i går. Bildet viste henne, som lå i senga, fremdeles i nyttårskjolen, og med gårsdagens festsminke over hele ansiktet og puta. På bildet stod det: Kan vi utsette alt det der bli sunne, og spreke og sånn til i morgen? 

Jeg måtte le høyt, for jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i at akkurat dagen i dag ikke føles som den rette dagen å starte et nytt, sunnere og sprekere liv. La oss ta en dag å komme oss på, forberede oss og nullstille. Det er lov å lande i det nye året, før absolutt alle fortsetter skal begynne å jobbes med. 

Så ikke tenk at du skal presse en sliten dagen-derpå-kropp inn på treningsstudio. Ikke i dag. La oss senke skuldrene, la kropp og hode nullstille og kjenne at ok, det er et nytt år, med masse nye muligheter som jeg kan bruke til akkurat hva jeg vil. Så hva vil jeg bruke de til? Tenk litt på det, mens du pleier deg selv i dag. Enten om du var på fest i går, eller kanskje det bare ble litt sent fordi du ville se fyrverkeriet ved midnatt, så kjenn at det er lov å gå inn i det nye året, helt stille og rolig. 

Jeans - Frame // Genser - Samsøe Samsøe 

Jeg er fremdeles syk, og tar starten på 2018 med knusende ro. Jeg har jo 365 dager å være en super-utgave av meg selv på, så akkurat i dag tenker jeg at jeg tillater å være en litt trøtt, og litt redusert. Jeg har faktisk ikke målene mine for 2018 helt klare heller, så det tenker jeg også å bruke dagen til å tenke litt på.  

Kanskje noen av dere har lyst å dele deres 2018 mål med meg? Det er så gøy å høre. Jeg liker å kalle det mål for året, i stede for nyttårsforsetter. Hva man vil kalle det, er helt opp til hver og en, men jeg håper du har lyst å dele dine med meg <3 

 

Smiiiil, Maren 

TO DO THIS WEEK

Her sitter jeg, og forsøker å få orden i kaoset. Jeg har så mye jeg har lyst å gjøre, så mange ideer, så mye jeg vil rekke og skal noe som helst bli gjort så må det planlegges. Så i dag lager jeg planer, og koser meg veldig i prosessen. Første store på planen nå er Barcelona, og det gleder jeg meg så enormt til. Jeg har kun 3 dager der, og må derfor sørge for at jeg får utnyttet dagen til det fulle. Før den tid er det julebord med alle Nettavisen-bloggerne i Oslo. Jeg har egentlig ikke mulighet til å dra, men kanskje kan ting flyttes litt rundt på slik at det går seg til likevel. Vi får se. Ellers planlegges det treningscamper til den store gullmedalje, og dato for høstturen 2018 settes i dag. Denne turen blir til samme sted som årets høsstur, nemlig vakre Kroatia. 

Det er så merkelig hvordan jeg føler at jeg jobber ekstra godt på cafe, med litt surr rundt meg. Det er så koselig å sitte i min egen verden å jobbe, også kunne koble vekk jobb, ta en pause og bare sitte med en kaffe i hånda og slappe av litt.

Jeg har fått en del meldinger fra dere lesere etter innlegget i går kveld, og det setter jeg så stor pris på. En person skrev til meg at hvis jeg blir lei meg og tar ting personlig så kanskje jeg ikke burde være blogger. Det er nok noe sant i det, jeg har nok ikke den optimale personligheten for å være blogger. Heldigvis er det ikke så mye negativt og slemt som slipper inn på denne bloggen, og det er jeg veldig glad for. Det er selvfølgelig noe, og hver gang det kommer, så spør jeg meg selv om det virkelig er verd det. Svaret er ja hver eneste gang, for setter man det lille negative jeg får, opp mot alt det fine, så drukner de stygge i et enormt hav av godhet, omsorg, støtte, inspirasjon og masse masse motivasjon fra verdens fineste, og mest trofaste lesere. 

Så jeg jobber med meg selv, og blir litt tøffere for hver uke som går. Jeg har er kanskje ikke den typiske tøffe, "i don´t care" bloggeren, men jeg står på, og gir meg ikke. Jeg trives i denne "jobben", og har planer om å holde på i mange  mange år til<3 

Nå skal jeg gå å kjøpe meg en ny kaffekopp, og spikre de siste detaljene før en ny treningsreise er klar for å annonseres. Det kommer et eget innlegg om treningsreiser veldig snart. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det. 

 

Smiiil, Maren 

 

Gi litt mer faen

En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen 

Jeg glemmer aldri første gang jeg leste den setningen - den var som skrevet for meg. Og mannen som sa det var en mann jeg har stor respekt for. Han er ikke lenger blant oss, men hans ord står sterkere en noen sinne. Den mannen var Per Fugelli, og jeg tenker tilbake på han som et fantastisk klokt og fint menneske. 

Jeg er ekstremt dårlig til å ikke la meg påvirke av negative ting, og jeg er ikke flink til å la ting prelle av. Jeg tar ting personlig, jeg tar ting inn, og jeg blir utrolig lei meg. Jeg tenker på ting i lang tid, og jeg får dårlig samvittighet for småting. Jeg er generelt utrolig dårlig til å følge Herr Fugelli sitt råd for et godt liv. 

Jeg tenker på hva folk tenker, synes, og mener. Jeg bryr meg nok litt for mye, og det fører ingenting godt med seg. Det er ikke spesielt gode egenskaper å ha når man er blogger, og utleverer seg selv hver eneste dag til mange mange tusen mennesker. Mennesker med tanker og meninger.  

Jeg tenker at ved å si det høyt, og skrive dette ned så blir jeg kanskje mer bevisst, og forhåpentligvis lære meg å gi litt mer blaffen ( forøvrig et ord som passer bedre inn i mitt ordforråd, men det har liksom ikke samme kraften ). 

Hvordan er det med deg? Er du flink til å la ting prelle av, og ikke la ting som ikke gjør deg godt gå innpå deg? 

 

Smiil, Maren 

 

Jeg har holdt noe skjult for dere

En lørdag utenfor komfortsonen 

I dag har jeg gjort noe jeg helt bevisst har holdt litt utenfor bloggen. Rett og slett fordi jeg var så nervøs at jeg ikke ville ha noe fokus på det før det var gjennomført. I dag har jeg holdt foredrag i Sandefjord, på Family Sports Club sin Convention. Jeg ble invitert for å snakke om sosiale medier, hvorfor det er viktig å bruke SoMe i markedsføringssammenheng, og mine beste tips og triks for å bygge en stor profil på SoMe. Dette er jo ting jeg synes er fantastisk gøy å snakke om, og som virkelig engasjerer meg. Jeg var godt forberedt, men likevel var nervene virkelig tilstede når jeg ankom Sandefjord. 

Vel fremme møtte jeg en super gjeng fra Family Sports Club, og nervene var som blåst bort. Jeg storkoste meg underveis i foredraget, og notatene jeg hadde skrevet ble aldri funnet frem en gang. Gjengen i salen gav mye tilbake, de var engasjerte og 100% tilstede. De stilte spørsmål, og kom med tilbakemeldinger. For en utrolig kul opplevelse dette var. Jeg er helt høy enda, og svever på en herlig følelse av mestring etter foredraget. Dette var så GØY!! 

Det var en innholdsrik og super Convention, med flere foredrag, og masse treningstimer. Technogym var på plass med sine Skillrow og Skillmill. Jeg har testet dette en gang før på NIH Convention, og det er noe av det tyngste og heftigste jeg har gjort. Denne gangen ble det dessverre ingen trening på meg. Jeg hadde mer en nok med mitt eget foredrag. 

Jeg hadde med meg min beste venninne Charlotte, og sammen var vi litt av et team på roadtrip tur/retur Sandefjord. Turen bort var preget av nerver, og turen hjem var bare feel good, musikk og herlig stemming. Det er ikke alle som ville ofret hele lørdagen sin for 6 timer i bil, og tag-along på foredrag. Jeg er virkelig heldig som har så fine venner. 

Nå er jeg vel hjemme, og trøtt  som en strømpe. En siste lille luftetur med valpen nå så er det direkte i seng. I morgen tidlig har jeg handlet inn masse godt, og planlegger tidenes søndagsfrokost, med lave skuldre, god tid, ferske rundstykker, kaffe og masse godt pålegg. Mmmm. 

Vi blogges i morgen dere. Ha en nydelig lørdagskveld

 

Smiiil, Maren 

 

På vei - i mitt eget tempo

We´re all doing big things. Just taking different sized steps

Er ikke den setningen fin? Jeg liker den så godt, og for min del er den veldig sann. Jeg har så mange spennende planer, og vil så mye. Samtidig så synes jeg det er litt skummelt å gjøre store nye ting, og jeg kjenner at jeg nok bruker litt lenger tid enn mange andre. Det er kanskje ikke så positivt at det tar litt tid, men det som er positivt er at når jeg først gjør noe, så gjør jeg det 100%. Så jeg skynder meg sakte, og jobber jevnt og trutt. Så får vi se hvor det ender. 

Det første på planen nå er Kroatia, og ny treningsreise med over 30 spreke jenter. Jeg sitter i skrivende stund å jobber med detaljene rundt treningsøktene på denne campen, og fy søren så bra det blir. Vi reiser til helgen, og hele neste uke blir spekket av treningsinspirasjon fra ( forhåpentligvis ) solfylte Kroatia. 2-3 treningsøkter om dagen, med stor variasjon i type trening, spennende foredrag, masse sunn mat og haugevis av treningsglede, svettefest og motivasjon. Jeg gleder meg så!! 

I dag skal jeg bruke så og si hele dagen foran dataen med forberedelse til tur, ferdigstilling av diverse saker og artikler, og en god del jobb med bilder til bloggen. Jeg håper jeg får lurt inn en liten treningsøkt i løpet av dagen. Jeg har også en lunsjavtale med en god venninne, og det er alltid godt med et sosialt avbrekk på slike dager. 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

Sannheten er at jeg er livredd

Jeg blir helt dårlig av mine egne fremtidsplaner, og kjenner at nå har jeg dyttet meg selv akkurat litt lenger utenfor komfortsonen enn jeg er komfortabel med. Det begynte egentlig for et par uker siden. Jeg følte jeg var litt på stedet hvil på det meste, og savnet både utfordringer og inspirasjon. Så da kjørte jeg på da, og takket ja til skumle ting i både her og der. Det første var Crossfit-kurs, etterfulgt av et crazy hinderløp, deretter takket jeg ja til å holde ikke bare ett, men tre(!)  store foredrag, og like etterpå var jeg sannelig påmeldt et mosjonsløp også. Hei hvor det går, og når jeg først var i gang så booket jeg to møter i Oslo den kommende uken, som begge krever enormt mye guts for å gjennomføre. Steike heller. 

Nå sitter jeg her, alene på en cafe og prøver å forberede meg til alt sammen. På bordet foran meg har jeg en ingefær&sitron te og en heftig ingefær shot - for tror dere ikke nesa er tett og halsen er sår som sandpapir. Dette har jeg ikke tid til - jeg skal jo ut å tøffe meg som bare rakkern de neste dagene. 

Jeg har funnet ut at jeg faktisk ikke er en person som trives utenfor komfortsonen, sånn helt ærlig så hater jeg det. Jeg liker ikke å utfordre meg selv, jeg har det helt strålende innenfor trygge, kjente rammer. Jeg blir både usikker, redd og kjenner på et ordentlig ubehag i kroppen når jeg nå pusher grensene litt. Klumpen i magen er stor som en kampestein, og tankene driver risikovurdering på hvor vidt dette ender i total fiasko eller ikke.

Det kuleste nå hadde jo vært å bare kjøre på, skryte på bloggen av alt jeg får til, at jeg gleder meg til å utfordre meg selv, og presse grensene. Men det er jo ikke sannheten. Sannheten er at jeg er livredd. Jeg liker ekte, ærlige og vanlige mennesker som tør å si at de er redde, som tør å vise seg menneskelige og sårbare, og derfor er det viktig for meg å være et sånn menneske jeg også. 

Nå skal jeg slurpe i meg ingefær shoten, rette ryggen og ta meg selv i nakken. Jeg kommer nok uten tvil til å føle meg mye bedre når alt dette er gjennomført, for man vokser på utfordringer og det er sunt å være litt redd - tror jeg. Det sies at det er utenfor komfortsonen magien skjer - så da lukker jeg øynene og hopper i det. Let the magic begin..... 

Den perfekte treningsfletta

Pull through Braid 

I går hadde vi en shoot for ShapeUp, og som alltid var det en positiv og gøy opplevelse. Klærne på shooten var ikke mine egne, og så mange har spurt om dem etter bilder fra snapchat. Når bladet kommer ut skal jeg passe på å dele hvor de ulike klærne er fra. Håret derimot det må vi snakke litt om, har dere sett en så fin flette? 

Fletten heter Pull through braid, og selv om man ikke har det tykkeste håret, så ser det ut som man har masse hår. Jeg har typisk nordisk hår, med mange tynne hårstrå. Helt glatt og totalt uten volum. Med denne typen flette ser det ut som man har tykt og fint hår, og det elsker jeg!

Fletten er laget av flinke Sandra Jahnsen på A-salong tollbodgata. Det tok 10 minutter å lage den, og i følge Sandra er den ikke vanskelig. Jeg kom over den super fin video med fremgangsmåte hvis man skal gjøre den på seg selv, den finner dere HER. 

Hva synes dere, var den ikke fin? 

 

Smiiil, Maren 

 

Slik kommer du deg etter ( litt for ) sene kvelder

God morgen hjerter. Siste nattevakt er unnagjort, og jeg skal ha noen deilige fridager. Jeg våknet nettop, og det som møtte meg var 20 garder og strålende sol. Fy søren så fantastisk deilig. La det bare holde seg slik noen dager. Denne jenta trenger et par deilige late sommerdager på et svaberg med en god bok. Nå skal jeg bruke et par timer på å prøve å våkne, snu døgnet og bli klar for en sosial kveld med gode venner. Det er egentlig litt risky å planlegge masse sosialt samme dagen som du går av en lengre periode med nattevakter - jeg blir en litt merkelig utgave av meg selv når jeg har snudd døgnet på den måten. Hehe. Jeg tror likevel det blir en super koselig kveld, og den perfekte start på en liten miniferie. 


Jeg er mildt sagt en litt sliten og trøtt utgave av meg selv i dag. Så jeg tenkte jeg kunne dele mine beste tips for å snu tilbake etter nattevakt ( eller perioder med mange sene kvelder ): 

 • Ikke sov for lenge. Sett på klokken og kom deg opp etter 5-6 timer søvn. Jeg la meg i dag kl 08.30 og stod opp 13.30. På den måten er jeg faktisk trøtt igjen når natta kommer. 
 • Spis en god frokost når du våkner, og ta deg en kopp kaffe. 
 • Kom deg opp og ut. Frisk luft er kuren for det meste, og spesielt trøtthet. Ut på tur er ofte min løsning dagen derpå.
 • Legg noen planer - det trenger ikke være så store planer, men sørg for at du gjør noe, for ellers er det så fort at du bare blir liggende å halvsove og se på tv hele dagen. Dette gjør også at du ikke er ordentlig trøtt når natten kommer. 
 • Dusj, vask håret, smink deg litt, og gjør en liten ekstra innsats for å se fresh ut. Det er jo ikke til å stikke under en stol av man kan se litt sliten ut etter flere ordentlig sene kvelder eller nattevakter. 
 • Sørg for at du drikker godt med vann , og holder kroppen i balanse med både næring og væske. 
Dette var mine 6 beste tips som jeg kom på i farta. De funker fint for meg, så hvem vet, kanskje funker de for deg også. Ha en nydelig dag dere, håper solen stråler der du befinner deg, og at du nyter denne onsdagen fullt ut. 

 

Smiiiiil Maren 


 

Hverdagscoachen #12

Dette er siste lille hilsen fra Hvedagscoachen før vi tar en sommerferie. Vi starter opp igjen til høsten selvfølgelig, men nå tar vi en liten pause. Anneli fortsetter å jobbe på sine kanaler, så følg henne mer enn gjerne på Facebook siden hennes. Husk at dere når som helst kan skrive til henne, uansett hva det gjelder. Anneli er en av de mest omsorgsfulle, kloke, åpne og ekte menneskene jeg kjenner. Kan hun hjelpe, så gjør hun det. Hun er en dyktig coach, med et stort hjerte for jobben sin. Her kommer hennes siste post på min blogg før sommerferie. Ordet er ditt Anneli: 

Den omvendte JANTELOVEN:

Du skal tro du er noe.

Du skal tro du er like god som alle andre, og alle er like god som deg.

Du skal tro du er like klok.

Du skal vite at du er like god som andre. Hvis du vet at du gjør ditt beste, kan du verdsette dem som er bedre.

Iblandt vet du mer enn andre.

Du er ikke mer verd enn andre, men du er enestående som alle andre.

Du duger til mye.

Le av deg selv og din verden, det gjør deg fri.

Du skal tro at mange bryr seg om deg.

Du skal tro at du kan lære andre en hel del, og lære av dem.

 

HVORFOR? 

Fordi du er en person som trengs!

Ønsker deg en god mandag fine menneske!

 


Hverdagscoachen Anneli

Hverdagscoachen #11

Jeg er på plass på treningcamp på Rhodos, og vi har nå kjørt vår første økt i 24 grader og stekende sol. Gjengen er sprudlende, energisk og herlig. Det er akkurat slik som dette jeg hadde håpt det skulle bli, og nå er det to super glade frøkner som har instruert sin første økt. Dette lover SÅ godt for uken. Jeg skal dele økten, bilder og alt med dere, men det må bli senere. Nå er jeg lynkjapt innom for en liten update, og selvfølgelig for å poste hverdagscoachen. Ingen mandag uten vet dere! Nyt dagen mine venner, og titt gjerne innom snapchat - der oppdateres det svært hyppig. Dere finner meg på marenerdvik

Da gir jeg ordet til Hverdagcoach Anneli: 
 

FINN EN SOM DU STOLER PÅ TIL Å HJELPE DEG PÅ VEIEN

Jeg vet at du bærer på en drøm, om den er enda så liten eller stor, det viktigste er at det er DIN drøm. Det eneste forskjellen på en drøm og et mål er at du må lage en plan for hvordan du skal oppnå det du vil.

Du har alt i deg som kan gjøre dette mulig, det gjelder bare å sette i gang! 

Det jeg har lært er hvor mye lengre jeg kan strekke meg ved at noen tror på meg. Jeg har flere slike mennesker rundt meg som dytter meg videre når jeg selv kanskje ikke har lyst til å fortsette. Det å ha noen som du stoler på rundt deg er en viktig del for at drømmen skal bli virkelig. Denne personen skal være en som tørr å utfordre deg slik at du kommer i hakk igjen på dager hvor du kanskje har mest lyst til å legge hele planen på is. Vi trenger av og til noen som kan dytte oss i retningen vi må gå for å få det som vi vil, når vi selv har mistet fokus.Snakk med en du er trygg på, en som får deg til å føle deg sterk. Fortell om målet ditt og planen du har lagt for hvordan du skal klare å oppnå dette. Det å dele dette med noen er viktig for at du kan strekke deg ENDA lengre for å greie det du har bestemt deg for. Denne vennen kan du bruke på dager da motivasjonen kanskje ikke er på topp, få han eller henne til å dytte deg et hakk videre slik at du kommer enda nærmere målet ditt.

Det er viktig for oss mennesker at noen tror på oss, og jeg vet at du kommer til å bli enda mer styrket av å ha en som heier på deg!

Dagens utfordring:

Hva er din drøm?

Sett deg ned og lag en plan for hvordan du skal greie å nå dette målet. Bruk SMART-metoden som jeg tidligere har skrevet om.  SMART-planlegging inneholder følgende punkter:  spesifikt - målbart - attraktivt - realistisk - tidsbestemt.

Hvem skal du dele planen din med idag?

 

- Hverdagscoach Anneli Amodei - 

Hverdagscoachen #10

Bedre sent enn aldri. Hverdagscoach Anneli titter innom her på bloggen hver mandag, men denne uken ble det en dag forskjøvet. Her får dere en liten hilsen fra henne, og i dag har hun et lite tips, eller en slags påminnelse til oss: 

DAGENS TIPS: 

Ingen dager er like, og akkurat denne dagen vil aldri komme tilbake. I det jeg skriver dette så kjenner jeg at det er voldsomt å tenke på.. Denne dagen kommer aldri tilbake...

Når jeg har det gøy og fint ~ gjør noe jeg elsker ~ da ønsker jeg at tiden skal stoppe, at døgnet plutselig hadde 48 timer og ikke bare 24. På tunge og vonde dager derimot ~ så frister det kanskje mest å bare hoppe over, og trekke dyna over hodet igjen.

Ordtaket "hver dag kan ikke være bra, men det finnes noe godt i hver dag" sier det godt, for livet er begge deler, gjerne blandet godt sammen og du kan være sikker på at du får litt av alt.

Skjerp FOKUSET ditt ~ og se etter det som er positivt i løpet av dagen idag. Jeg lover det er der, bare du ser etter.. Make this day count!

 

~ H V E R D A G S C O A C H Anneli ~

Hverdagscoachen #9

Mandag betyr som alltid en hilsen fra Coachen. I dag snakker hun om å ta gode valg for deg selv, for at både du og de rundt deg skal få en mindre stressende hverdag. Jeg lærer alltid noe når Coach Anneli gjesteblogger, og i dag er intet unntak. Anneli Amodei - ordet er ditt: 

Å ta gode valg for deg selv
 

Gjennom dagen skal vi ta mange valg. Ofte er det slik at hverdagen er fullbooket av planer og gjøremål som du skal utføre og gjennom i løpet av akkurat denne dagen. Når du går ut døren hjemme på morgenen er kanskje skuldrene allerede trukket et par cm opp mot ørene og du kan kjenne stresset i kroppen?

Og du tenker: "Jeg MÅ jo..." - "Jeg kan ikke la vær å gjøre det.."

For det første så er det ikke så veldig mye vi MÅ gjøre når du tenke deg grundig om. Vi VELGER å gjøre det!  Vi velger å stappe kalenderen full av gjøremål og ting vi skal gjøre, og det fleste av oss kjenner stresset på kroppen og klager over at TIDEN ikke strekker til.Hva om du stopper opp - og kjenner etter. Hva TRENGER du å gjøre for deg selv idag? Hverdagsstresset er noe alle kan kjenne på til tider - og da er løsningen faktisk i å gjøre det motsatte.

SENK tempoet.
GJØR mindre.
LYTT til hva du trenger akkurat nå idag?

På denne måten kan du og jeg ta VALG som er gode for oss selv - og som vil være gode for de rundt oss i tillegg.
Hvis du lytter til deg selv - hva trenger du i dag for å kunne ta gode valg for deg selv videre gjennom dagen idag?

God start på uken!

 

Hilsen Hverdagscoachen Anneli Amodei
 

To favoritter til 17-mai håret

I går var jeg hos min flinke frisør-venninne Jeanette hos A-salong Tollbodgata, og hun hjalp meg med to super freshe alternativer til 17-mai håret. Mitt favoritt til 17 mai tror jeg er den første, men nummer to er også en stor favoritt. Jeg gikk med den siste frisyren i hele går, og fikk så mange komplementer på det. Jeg må virkelig bli flinkere til å gjøre noe mer med håret enn kun en kjedelig hestehale. 

Dette er jo enklere oppsett, og nå skal jeg forsøke å forklare dere hva vi gjorde. Neste gang skal jeg filme det, men det rakk vi ikke dessverre denne gangen. Vi startet med et utgangspunkt, og lagde begge alternativene ut fra dette. Utgangspunktet ser dere under.

Slik gjør du: 

 • Det man gjør er å lage to franske utover fletter. Det vil si vanlig rotflette, bare de er laget utover. ( den type fransk flette kalles dutchbraid - som man ser alle kjendiser har på alle mulige måter )
 • På den oppsatte frisyren (nummer 1) tar du strikk i de to flettene slik at de står helt inntil hverandre, også tvinner du de sammen slik at det ser ut som en oppsetting bak.
 • Et viktig poeng er at man må dra litt i flettene, slik at de blir større og ikke så stramme. 

Utgangspunkt: 

På alternativ nummer to tar du ut strikkene nederst, og fester dem litt høyere opp i nakken, da har du to musefletter med håret løst i hver av dem. Deretter tar du en strikk og fester dem sammen, slik at det ser ut som en hestehale. Så enkelt har du et delikat og fresht alternativt som passer like godt til bunaden som til hverdags. Denne skal jeg uten tvil ha flere ganger, jeg må bare øve meg litt slik at jeg får den til uten Jeanette sin hjelp. Jeg har et typisk nordisk hår, som betyr at det er mange hårstrå, men de er veldig tynne. Trikset er da å dra litt i flettene slik at de blir litt løsere og bredere, og ikke så stramme. Det ser da ut som man har mye mer hår enn man egentlig har. Litt dårlig formulert, men det er virkelig gøy for oss med tynt hår å se forskjellen. Så dra litt i flettene etter de er laget, så ser dere hvor fint det blir. Nå er jeg spent på å høre hvilken dere likte best? Jeg har også utrolig lyst å høre om dere har funnet ut hvordan dere vil ha håret på 17 mai? Og ikke minst hva dere skal ha på dere? 

Jeg jobber nattevakt, men går av vakt klokken 08 på morgenen på 17 mai og da er det bare rett hjem og hoppe i bunaden. Jeg har Vest Agder bunaden, med sort skjørt og hvitt forkle. det er min mamma som har sydd den, og jeg er så glad i den. Jeg har også en god del ekstra ting til den, slik som tørkle, masse fint sølv og en liten veske til. Det er så stas med 17 mai, og jeg kjenner at jeg virkelig gleder meg. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Hverdagscoachen #8

Ny mandag, og ny blogg fra coachen. Ordet er ditt Anneli Amodei: 

Hva er din drøm?

Mange rynker på nesen når de får dette spørsmålet, noen synes det virker flåsete eller altfor uhåndgripelig. En drøm er liksom ikke noe håndfast?enda! DU må først tørre å ta et valg om å følge drømmen din. Si den høyt, lage en plan som du må følge steg for steg, for å faktisk oppnå drømmen din! Vi må tørre å drømme, og tørre å drømme stort! Fordi da strekker vi oss enda lengre som mennesker. Og drømmen er bare din, om den er liten eller stor!

Som Coach håper jeg at flere mennesker tørr å drømme, si høyt til verden hva de drømmer om, slik at denne drømmen kan gjøres om til å faktisk bli virkelig. 

Ikke la andre snakke ned din drøm, fordi det er DIN drøm. Det finnes mange mennesker rundt deg som kommer til å himle med øynene når du forteller den, men ikke bry deg om det! Kan hende de er misunnelig, ikke våger å drømme høyt eller har sluttet med «denslags» fantasi og fjas ;-)  Mobiliser det du har i deg når du møter på denne typer mennesker, og bruk styrken du har i deg til å VILLE enda mer! Klart du kan oppnå det du bestemmer deg for, det handler om planlegging, fokus og at du er målrettet. 

Hva er dine drømmer? Tenk over hvordan du ser ut når du har oppnådd denne drømmen? Hvordan føler du deg inni deg? Hvordan kjenner du i kroppen din at du har oppnådd det du ønsker?

Skriv dette ned, og gå tilbake til innlegget hvor jeg beskriver hvordan du skal sette opp mål!

 «Don´t call it a dream - call it a plan» - dette quotet har jeg hatt foran meg lenge. Og det er med på å minne meg på nettopp mine drømmer er bare drømmer - til jeg faktisk setter meg ned og lager en plan for hvordan jeg skal nå de. Når jeg ser tilbake så er det faktisk mange av de som er en del av meg og livet mitt idag, så det er mulig!

 

Hverdagscoach Anneli

Hverdagscoachen #7

God mandag mine venner. Mandag betyr at Hverdagscoachen titter innom og gjesteblogger. Hun tar opp så mange spennende temaer, og denne mandagen handler det om Mobil og tidsbruk. Jeg føler meg veldig truffet her, og har virkelig en liten jobb å gjøre for å bli mer bevisst på dette med mobil og tidsbruk. Dette er Anneli sin syvende post her på bloggen, og jeg er så takknemlig for å ha henne her. Da gir jeg ordet videre til henne: 

MOBIL og TIDSBRUK

Hvem tror du at du klemmer på og holder rundt mest i løpet av dagen?

Det hadde selvsagt vært fint om vi kunne sagt de vi har rundt oss, våre nære og kjære - MEN det er dessverre ikke det. Gjett en gang til! Det er telefonen din!  De smarte telefonene våre med drøssevis av apper og ulike sosiale kanaler som Snap, Facebook, Twitter, Instagram +++ alle de andre kule og smarte appene som vi «MÅ» ha for å registrere aktivitet, søvn osv.

?Det var bedre før? sier mange, da vi ikke hadde Facebook. Men saken er at vi da brukte tiden vår på andre ting. Så med andre ord er forskjellen fra i ?gamle dager? og til i dag -at vi bruker tiden vår på andre ting enn før.

Vi trenger å ta grep selv, og finne ut: Hvordan vil jeg bruke min TID? Og på HVA?

For min del vil jeg vil være mer  fysisk tilstede med de jeg bryr meg om, sette av TID og være sammen. Jeg er ikke opptatt av at det skal være så omstendig og er fornøyd bare med en kaffekopp i solveggen med en venn - at jeg og den jeg er sammen med  har tid til å lytte og være tilstede, ikke styre og stelle med matlaging og organisering. Disse nære stundene med andre må virkelig ikke deles med hele verden via Snap eller Facebook - de kan være noe du tar med deg, den gode følelsen du fikk av å være sammen med vennen din. Følelsen kan uansett ikke formidles med bildet, den er din og kun din.

Følte du deg truffet? Det gjør jeg. Et lite tips er at du kan bestemme deg for HVOR mye tid du skal bruke på telefonen din. Da kan du bruke en av de nyttige appene som faktisk registrere HVOR mye tid du bruker med å trykke og scrolle  - og du kan enklere planlegge hvor mye tid du skal ha ?lov? til å bruke på din kjære mobil, og istedet kanskje bruke den på å klemme og holde rundt de fine menneskene du har rundt deg <3 

Hvor mye tid bruker du på telefonen i løpet av dagen?

Hvilke sosiale medier bruker du mest tid på?

Hva ønsker du å bruke mer tid på?

Hva kan du gjøre for å utnytte tiden DIN på en best mulig måte?

 

-Hverdagscoach  Anneli -

 

Hverdagscoachen #4

Påskeferie eller ei, litt innputt fra Coachen har vi alltid godt av. Mandag betyr som alltid en liten hilsen fra Hverdagscoachen Anneli Amodei. I dag snakker hun om å skille mellom hva du ER og hva du GJØR, og som alltid gir hun oss en liten oppgave på slutten. God lesning, og fortsatt god påske <3 


SETTE SKILLE MELLOM HVA DU ER OG HVA DU GJØR

Den du ER - er alltid god nok! Mange ting i livet er med på å påvirke dette: studier, jobb, økonomi, barn, fysisk helse, forhold til venner og din mentale helse. Og en ting er sikkert - alt dette kommer til å svinge gjennom livet ditt. Det er viktig at dette ikke blir en del av din identitet.

Du må ha et godt skille mellom hva som ER deg, hva du GJØR  og hva ANDRE gjør. Og i tillegg trenger vi påfyll av betingelsesløs kjærlighet. Du gir ikke vennene eller noen du bryr deg om din kjærlighet kun når de er snille og har gjort det som du mener er "riktig"? Nettopp! Derfor må du gi deg selv denne betingelsesløse kjærligheten gjennom livet og alle feiltrinn og fall du gjør eller opplever.

En god oppgave er å stå foran speilet hver dag å skryte av deg selv. Dette er i starten VELDIG uvant og flaut for mange av oss, men det funker!

"Jeg liker deg fordi..." "Jeg er stolt av deg fordi" - si dette til deg mens du ser deg selv i øynene!

 

H V E R D A G S C O A C H   Anneli  Amodei 

Hverdagscoachene #2

Ny uke og en ny mandag. Det betyr at hverdagscoachene er tilbake for å dele noen tanker og ord med oss. I dag er det snakk om verdier, hva som er viktig for deg i livet og hvilke verdier som står som viktigste for deg i ditt liv. Dette innlegget fikk meg til å tenke, og jeg fant tre av mine verdier med en gang, også skal jeg bruke dagen på å gruble litt over de to siste. Forrige uke skrev coachene om selvfølelse, og det innlegget kan dere lese HER. 

VERDIER

Hva er det som virkelig er viktig for deg i livet? Våre verdier og overbevisninger former vår forståelse for hva som er mulig for oss - eller ikke. Verdiene henger sammen med følelsene våre - som igjen gir oss lysten på livet. Dette gir oss igjen MOTIVASJON til handling - for at vi skal få det slik vi ønsker å ha det.

Når du blir klar over dine verdier er det lettere å få MER av det du ønsker å ha i livet - og sile vekk det som ikke betyr så mye for deg.

Da blir det enda lettere å være FOKUSERT på å få det slik du ønsker å ha det. Verdier er altså KVALITETER som gir livet vårt mening.

En Coach kan hjelpe deg med å bevisstgjøre dine verdier - slik at du kan finne ut hva som betyr mest for deg, og som er dine PERSONLIGE verdier. Når du blir bevisst VERDIENE dine - er det lettere for deg å ta gode valg for deg selv slik at du kan skape det livet du ønsker å leve.

Jeg ( Coach Anneli ) har jobbet lenge med mine 5 verdier:

 • MODIG - jeg vil være modig nok til å tørre å gjøre. Modig til å gi litt F og gjøre det jeg vil!
 • TILSTEDEVÆRENDE - jeg vil være tilstede i øyeblikkene i hverdagen min
 • LEKEN - jeg vil aldri bli helt "voksen", fortsette å leke og la "barnet" i meg utfolde seg.
 • KJÆRLIG - jeg vil gi kjærlighet til mennesker rundt meg, både privat og i jobben min!
 • EKTE - jeg vil være meg selv 100% - på godt og vondt


Bilde lånt fra Pixabay.com

Øvelse: Plukk fem små steiner som du skal ha i lommen din gjennom dagen. Bruk tid på å tenk over hva som er viktig for deg, og finn dine fem viktigste verdier. Forsett å ha steinene i lommen på dagen, ta de frem med jevne mellomrom og bli deg bevisst hva verdiene dine er og hvorfor de er så viktige for nettopp deg! Gjør denne øvelsen en uke, eller helt til de "sitter" i kroppen din.

Ønsker dere en god start på uken!

 

- Hverdagscoachen Anneli -

 

PS: Husk at du alltid kan skrive til hverdagscoachene hvis det er noe du lurer på, tenker på eller bare har lyst å dele. Dere finner dem HER

 

Hverdagscoachene #1

I dag går startskuddet for hverdagscoachene her på bloggen. Jeg er takknemlig for at disse to skjønne, dyktige damene tar seg tid til å titte innom her hver mandag for å gi oss litt mentalt påfyll, noen ting å tenke på, og noen gode tips i hverdagen. Det er så gøy at vi endelig er i gang, dette har jeg hatt lyst å få til så lenge, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Da gir jeg ordet til Hverdagscoachene Anneli og Eli: 

SELVFØLELSE

Selvfølelse - hva er egentlig det? Det er lett å blande og ikke helt forstå hva som er hva; Selvfølelse  - Selvtillit?  Vi starter med det vi synes er det viktigste å forklare, nemlig SELVFØLELSE! Vi kommer tilbake til det andre senere. 

Selvfølelse handler om hvordan det er å være D E G, hvordan du kjenner deg på innsiden. Dersom du har god selvfølelse så kjenner du deg trygg og viktig og at du fortjener å bli elsket - for den DU er!


Bilde lånt fra Hverdagscoachene.no

Dersom vi har dårlig selvfølelse kan vi ha lett for å sammenligne oss med andre, og da føle oss ENDA verre etterpå. I vår tid med påvirkning fra sosiale medier 24/7 fra Snap, Face eller Instagram så møter mange av oss bilder av andre mennesker, og da er det enkelt å sammenligne og føle seg enda verre i seg selv etterpå selv hvis det vi ser virker uoppnåelig for en selv. Disse kanalene kan du til en viss grad også styre, og velge hva du vil se og hvem du vil følge. Hverdagscoahene har lyst at du skal velge selv hvem som GIR deg inspirasjon og positivitet ~ og kvitte deg med de som får deg til å føle deg kjip og lite verdt av å se på. Hvis selvfølelsen er lav har vi lett for å sammenligne oss ofte ~ og da kan vi sitte igjen å kjenne på vonde og vanskelige følelser. Vi kan kjenne på misunnelse - og ta ut vår dårlige selvfølelse på andre ved å trykke de ned, for at vi i et øyeblikk skal føle oss bedre. Men den ?gleden? er kortvarig og vi vil stadig sammenligne og ende opp med å kjenne oss lite verdt og elendig i oss selv. Det du henger deg opp i og finner som irriterende hos andre, er ofte en del av den du er.

Når du kjenner på de ubehagelige følelsene som for eksempel misunnelse, at du ikke er like mye verdt, at det du tenker eller mener ikke er noe å bry andre med? TØRR å gå mer inn i det! Hva er grunnen til at du føler det slik? Hva var det som trigget denne følelsen i deg? Hva kan du bruke denne opplevelsen til? Hva ønsker du å lære av dette?

Selvfølelsen er en ferskvare - og den må jobbes med for å styrkes!
Ukens tips: skrive ned gode ord på postit-lapper som minner deg på at DU er best til å være deg. Dersom det er vanskelig å komme på positive egenskaper ved deg selv kan du spørre en venn eller et familiemedlem hva de synes er BRA med deg! Så henger du de rundt i huset; feks på speilet på badet, over sengen eller på kjøleskapet! Selv om du ikke tror på ordene i dag - så vil vi gi deg flere tips og verktøy som er med på å styrke HELE deg, fra innsiden og som tilslutt blir synlig ut mot verden også.

God mandag alle sammen - håper du får en GOD start på uken! Titt gjerne innom oss på facebook, send oss en melding hvis det er noe du lurer på. Hilsen Hverdagscoachene Anneli & Eli

 

Jeg er helt nødt å gjøre noe

Det gjør vondt, og gir meg en grusom følelse av utilstrekkelighet når det kommer mail fra dere lesere. Mail om hvor tøft livet kan være, hvor slitne dere er, at dere føler at dere ikke er gode nok, flinke nok, tynne nok, eller trent nok. At fettprosenten ikke er lav nok, og musklene ikke er synlige nok. Det gjør vondt å lese spørsmålene om dietter, kalorier og kaos-tanker relatert til mat. Jeg blir lei meg fordi jeg ikke klarer å svare dere, både fordi tiden ikke strekker til, og fordi jeg ikke har kompetansen. Jeg er PT, ernæringsveileder og sykepleier, det betyr at jeg kan trening, og jeg kan mye om kosthold. Jeg forstår hvordan kroppen fungerer, og hva den trenger. Jeg kan anatomien og jeg kan mye om det fysiske. Men jeg kan dessverre ikke nok om det psykiske.

Jeg er ingen coach, mental trener eller psykolog. Jeg har ikke kompetansen til å hjelpe disse skjønne jentene og guttene som skriver til meg i all fortvilelse, men jeg vil så inderlig gjerne gjøre noe. Det kan ikke være sånn som dette, jeg kan ikke motta disse meldingene og ikke reagere. Det var da jeg kom på hverdagscoachene, og alt det fantastiske arbeidet de gjør for unge mennesker. Jeg har selv snakket med dem før, og vet hvor fine, trygge, kompetente, opplyste, engasjerte, varme og dyktige de er. Jeg kjenner både Anneli og Eli godt, og jeg er stolt over at de har lyst å være med på laget mitt. Sammen skal vi gjøre noe, og forhåpentligvis klare å gjøre en liten forskjell, om så bare for en eneste én. I ukene fremover vil hverdagscoachene titte innom hver mandag for å gi dere litt mentalt påfyll, noen gode ord, svare på spørsmålene deres og ta opp de temaene som jeg ser går igjen i mailene jeg får. Temaer som vekt, kropp, fettprosent, selvbilde, selvtillit, mål, mindsett og fokus, hverdagspress, ikke god nok / bra nok. Ikke klare å nå målene man setter seg, og følelsen av å stå helt fast. Vi skal sette lys på mørke og vonde temaer, for vet dere hva mammaen min alltid har sagt til meg? Spøkelser dør i lyset, så frem i lyset med alt det vonde - så vil det bli så mye bedre. 

I dag starter vi med en liten presentasjon av Hverdagscoachene, og litt informasjon om hva coaching faktisk er for de som kanskje ikke er så kjent med det. Neste mandag er vi i gang med de ulike temaene. Husk at du alltid kan kontakte disse damene direkte hvis du har noe på hjertet. Dere finner kontakt informasjonen til dem nederst i innlegget. 

Hvem er HVERDAGSCOACHENE?

Hverdagscoachene består av Anneli Åsland Amodei og Eli Mørkesdal. Begge er utdannet ENLPP Master Coach hos Psykolog Sigurd Stubsjøen i Oslo. Hverdagscoachenes kontor ligger i Skippergata midt i sentrum av Kristiansand.

Anneli brenner for god kommunikasjon og trygge relasjoner, og er utdannet Barnehagelærer og jobber som Foreldreveileder i privat barnevern i tillegg til jobben som Coach. Eli har gjennom sin utdanning som Personlig trener og kostholdsveileder, fokus på riktig mat og aktivitet for kundene sine. Målet er at du skal få god fysisk og mental helse i hverdagen din!

Sammen har de startet Hverdagscoachene - hvor målgruppen er nettopp HVERDAGSMENNESKENE som meg og deg! De er opptatt av helheten i mennesket, hvor de jobber med både kroppen og hodet. Det unike med Hverdagscoahene er at med deres forskjellige fokusområder så kan de hjelpe kundene sine med å styrke HELE kroppen. Gjennom effektive spørsmål og samtaler preget av trygghet - kan du være sikker på at de støtter og heier deg helt frem til målet!  Hverdagscoachene sitt mål er at du skal få en god mental og fysisk helse - og de vil gi deg verktøy som kan hjelpe deg med å skape det livet du ønsker og fortjener! Ingen mennesker er like - og nettopp DU er helt unik!

Hva er Coaching?

Coaching handler om utvikling - om å hjelpe mennesker fra slik du har det i dag (nåværende tilstand) til slik du ønsker å at livet ditt skal være! (ønsket tilstand) En Coach hjelper deg med å oppdage dine egne ressurser, og finne egne svar og løsninger gjennom ulike kraftige spørsmål og teknikker for at du skal oppnå det du vil! Hverdagscoachene ser på mennesket i sin helhet og vet at du har de svarene, ressursene og mulighetene i ditt liv som skal til for at du skal vokse og nå dine drømmer! Noen har et helt klart mål om hva de ønsker, og da hjelper vi deg med å sette opp en plan for hvordan du skal komme dit du vil! De som ikke helt vet enda hva eller hvor de vil vil, har ofte et godt utbytte av å gå til en Coach som kan hjelpe deg med å sette opp MÅL og delmål for at du skal få det livet du selv ønsker. Vår jobb som Coacher er å lytte, oppmuntre og motivere deg hele veien til målet!

Ønsker dere å kontakte oss? Facebook HER, hjemmeside HER. 

Hverdagscoachene gleder oss å titte innom Marens blogg fremover, og gi dere flotte lesere nyttige verktøy og tips ~ som dere kan ta med dere i deres hverdag<3 

 

Smiiiil fra Maren og hverdagscoachene 

 

En inspirerende ukestart

I dag starter jeg dagen med to favoritter. ShapeUp og en god frokostskål. Jeg koser meg så når jeg har litt god tid på morgenen og kan bruke god tid på å spise frokost. Jeg liker ekstra godt når jeg også får tid til å se på God morgen Norge og bli inspirert til å dra på trening av ShapeUp. I dag har jeg fri fra sykehuset, og har masse annet spennende på planen. Jeg reiser om kun 5 små dager, og en haug av ting skal fikses før den tid. Så i dag har jeg liste, og planen er å jobbe meg systematisk og effektivt gjennom den. 


Mitt bidrag til ShapeUp denne måneden er en 15 minutters svettefest med øvelser som skøytehopp, box jump og burpees. Jeg anbefaler dere å sjekke det ut, og teste programmet. Jeg har selv kjørt det flere ganger, og liker det veldig godt. Spesielt liker jeg kombinasjonen av burpees og boxjump, situps varianten synes jeg også er litt artig. Sjekk det ut, og fortell meg veldig gjerne hva du synes. Disse små 15 minutters programmene er geniale hvis man ikke har så mye tid, og har du bedre tid så er det jo bare å kjøre flere runder eller flere repetisjoner. På den måten kan det ta så lang eller kort tid du selv ønsker. 
Jeg gleder meg til å høre hva dere synes om programmet. Jeg er straks i gang med å planlegge nye programmer for kommende utgaver av ShapeUp, så har du et ønske om hvilke muskelgrupper eller hva slags fokus du ønsker på øktene så legg igjen en kommentar på dette innlegget. ShapeUp er jo for alle dere der ute, så ingenting er jo bedre enn at dere får komme med tilbakemeldinger og ønsker. 

Ha en herlig mandag, og en sprek ukestart mine venner. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren 

 


 

Tilbake på skolebenken

Kurset er sponset

Du lærer så lenge du lever, og du blir aldri utlært. Spesielt yrker som sykepleier, personlig trener og kostholdsveileder er stadig i utvikling, og det er ekstremt viktig å jobbe kunnskapsbasert og holde seg oppdatert. Jeg tror selv jeg har vært relativt flink til å holde meg oppdatert ved å delta på ulike kurs, fagsamlinger og Conventions. Sist samling jeg var på var AFPT-convention, en utrolig lærerik helg spekket med det siste innen forskning, presentert av noen av de fremste i verden på dine fagfelt. Det er etter slike samlinger man blir bevisst på hvor mye man ikke kan, og hvor viktig det er å følge med i tiden.

Kunnskapen rundt helse, kropp, anatomi, ernæring, fysisk aktivitet og mental helse er stadig i endring. Vi finner ut mer og mer om hvordan denne fantastiske kroppen vår fungerer, hva den responderer på, hvordan vi skal bevege den for å oppnå ulike resultater. Ernæring er et enormt stort tema, og det kommer stadig nye trender, derfor er det desto viktigere å ha grunnkunnskapen på plass her, og holde seg oppdatert i forhold til hva forskningen faktisk sier. Det er lett å la seg påvirke, og revet med av ulike dietter og matrender. Det er viktig for meg å ha tyngde og god grunnkunnskap, men det er samtidig viktig å ikke gro helt fast og gjøre det samme man alltid har gjort, fordi vi har erfart at det fungerer. 

Jeg har kjent på at det er på tide å lære mer, ta et dypdykk inn i teorien og ta en liten titt på hva forskningen forteller oss i det vi skriver 2017 i kalenderen. Det er utrolig kult å kunne fortelle dere at 13 januar setter jeg meg på skolebenken igjen. Ikke rent fysisk tilbake på skolebenken, men jeg skal ta et nettbasert kurs i regi av en mann jeg virkelig ser opp til. De fleste innenfor treningsbransjen kjenner til Børge Fagerli, en mann med snart 20 års erfaring og ufattelig med kunnskap innenfor trening og ernæring. Jeg har vært på foredrag med han flere ganger, og det er utrolig stas å nå skulle gå lov å følge hans undervisningsopplegg. 
Kurset er nettbasert og går over 5 måneder. Alle forelesningene og kursmateriale ligger ute på nettet, og det betyr at man kan ta det helt i sitt eget tempo.  Dette er et kurs for deg som kan litt fra før, og har en genuin interesse for fysisk aktivitet, treningslære, og ernæring. Enten om du er PT som ønsker å lære mer, helsearbeider som ønsker å utvide kunnskapsbanken din, eller bare en person med brennende interesse for faget, så er dette en gylden mulighet til å utvikle deg, og lære enormt mye nytt. Du vil kanskje få bekreftet en del du visste fra før, og uten tvil få feid bort en god del myter som det dessverre florerer så alt for mye av. Ta ansvar for egen lære, sørg for at du er up to date på det siste. Enten det gjelder for deg selv og din egen utvikling, eller for kundene dine. 

Jeg starter kurset 13 januar, og håper flere av dere blir med. Jeg skal innrømme at jeg er litt nervøs, det er tross alt snart 5 år siden jeg tok min Pt-utdannelse, og det har skjedd enormt mye siden den tid. Kurset er som sagt nettbasert, og det betyr at jeg kan sitte trygt og godt her hjemme og bruke akkurat så lang tid jeg selv ønsker på temaene. 

All informasjon om kurset finner du HER. Så må dere selvfølgelig bare spør hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg svare så godt jeg kan. 

 

Smiiil Maren 

 

Planlegging og proteinkaffe

Jeg prøver å gjøre overgangen fra ferie til hverdag litt skånsom, og prøver derfor å kose meg litt med jobbingen i dag. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt effektiv, men litt får jeg da gjort, og det er mye bedre enn ingenting. Det hjelper godt på motivasjonen med kaffe fra nytt krus jeg fikk i julegave, nytt mobildeksel som også var en julegave og ny bloggbok. Bloggbok er rett og slett en bok for alle ideer til nye innlegg, alle tips fra dere lesere, faste innslag, og temaer jeg har lyst å skrive noe om. I dag sitter jeg å skriver ned alle ideene dere kom med før jul, og lager litt tankestreker rundt de ulike temaene, fyller på med litt på hvert tema ift hva jeg tenker jeg vil skrive om relatert til deres ønsker. Planen er å sitte her å jobbe et par timer til, også lurte inn en liten treningsøkt før jeg skal avgårde til flinkeste Torunn på Neglesalongen. Det er ikke helt meg å løpe rundt med knall røde julenegler, så nå skal de røde byttes med noe litt mer nøytralt. 


Mange av dere spør om kaffen min, og det er min faste kaffe latte med sjokoladesmak. Det er ikke noe hokkus pokkus å lage den.

 • En nespresso-kapsel, eller halv kopp med din vanlige kaffe (helst litt sterk)
 • Så lager du en proteinshake med sjokoladesmak, ca 1 dl vann og 10-15g proteinpulver, rist godt i en skaler. Hell den over kaffen.
 • Deretter varmer du ca 2 dl melk i en kjele, og heller det oppi koppen ti slutt.

Voalá, en sukkerfri, og proteinrik kaffe latte. Jeg drikker dette hver eneste morgen, og koser meg veldig med den. Ingen morgen uten proteinkaffen. Jeg varierer smakene, men sjokolade er favoritten. I dag er det kun 2 små dager igjen på avstemningen på Vixen Blog Awards. Jeg hadde blitt så takknemlig hvis du hadde 10 små sekunder til å legge igjen en stemme på FITLIVING. Du trykker på linken HER. Man kan stemme én gang hver 12. time. En stor varm klem til hver og en av dere som tar dere tid, for meg betyr det så mye <3 

Håper dere får en fin dag mine venner. Nå er det ikke lenge igjen til nyttårsaften. Har dere noen spennende nyttårsplaner? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Det viktigste i livet

For meg er tid og tilstedeværelse noe av det aller viktigste jeg har i livet mitt. Jeg har selv jobbet mye med dette, og spesielt med sist nevnte. Jeg lever som oftest et par hakk lenger frem i tid. Jeg styrer, stresser og tenker på alt jeg skal huske, rekke, fikse og ordne. Jeg kan grue meg og bekymre meg for ting som skal skje langt frem. Jeg er rett og slett litt dårlig på å kun være her og nå, i dette ene øyeblikket. Når vi først er i gang med innrømmelse og bekjennelser så kan jeg jo også dele at jeg er fæl på å være på mobilen og sosiale medier. Jeg er konstant på, og det har gått så langt at det nærmest går på autopilot å sjekke innom alle sosiale kanaler hyppig gjennom dagen. Jeg logger liksom aldri av. Heldigvis fokuseres det mye på dette med å være tilstede akkurat nå i julen, og jeg ønsker å være med å forsterke dette, spesielt for barnas del. Jeg er selv tante til to små nydelige barn, og det skjærer i hjertet mitt å tenke på at de skal føle seg oversett til fordel for sosiale medier. 

Denne julen skal bli annerledes, jeg skal gå inn for å virkelig være tilstede sammen med familien min, nyte hvert eneste lille deilige juleøyeblikk sammen med mine kjære. Blir noe tatt bilde av så er det fint, og gjør det ikke, så gjør det overhode ingenting. Jeg har bildene lagret inni meg, i hjerteboka, som en god venn av meg så fint kalte det. "Alle de fine bildene jeg opplever lagrer jeg i hjerteboka" sa hun. Har dere hørt noe så fint? Jeg vil også bli flinkere på å lagre bilder og øyeblikk i hjerteboka mi, og ikke kun på Snapchat, Instagram og Facebook. Så nå reiser jeg meg opp, og sier så høyt og tydelig jeg bare kan til hver og en av dere. Vær så snill å bli med meg på å fokusere på tilstedeværelse og kvalitetstid denne julen. Vær tilstede med dine kjære, og virkelig ta innover deg alle de fine stundene. Dette var min lille førjuls-oppfordring, og jeg håper så inderlig dere tar den til dere. Løft blikket, legg ned telefonen, og nyt juletiden. Med det ønsker jeg dere en magisk jul, fylt med masse glede, tilstedeværelse og kjærlighet. 

 

Juleklem fra Maren 

 

From where I stand

Det klages mye på været, kulden, snøen, de isete veiene, og at nå er den grusomme vinteren her. Ja det er en overgang, og det krever at vi tilpasser oss litt, men la oss for all del ikke glemme alt det fine med vinteren også da. Jeg er jo som dere vet uten bil for første gang på veldig mange år, og har nå klart meg i godt over to måneder ved å gå og sykle overalt. Det gikk som en drøm i starten, så kom kulden og vinteren og jeg fikk et par utfordringer. Nå har jeg lært å kle meg, og godtatt at det tar dobbelt å langt tid å komme seg fra A til B. Nå som det er akseptert, er livet uten bil rimelig fint igjen. I går på vei til jobb måtte jeg stoppe å knipse et par bilder for å dele med dere, for har dere sett noe så fint? 


Dette hadde jeg sust glatt forbi hadde jeg kjørt bil, i stede fikk jeg nyte denne deilige utsikten langs hele strandpromenaden på vei til jobb. Ren vinter-magi med hvit ren snø, strålende sol og knall blå himmel. 


Så dagens lille oppfordring fra meg til dere er å prøve å se de fine tingene med årstiden vi går inn i, for det er virkelig vakkert hvis man bare ser ordentlig etter. Med det ønsker jeg dere en herlig tirsdag. Jeg har en liten maraton-dag foran meg med Ptkunder tett i tett. Så her er det bare å pakke på seg klærne og komme seg avgårde på jobb. 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Jeg starter på nytt på mandag

Er det noen som kjenner seg igjen i den setningen der? "Jeg starter på nytt på mandag". Sånn er det hvertfall for meg og min kjære i dag. Planen var å dra ut på lang gåtur, utnytte hele dagen utendørs og være super friskuser. I stede fant vi et nydelig svaberg, og der satt vi oss ned, så utover havet, nøt sol og 20 varmegrader i en liten evighet. Det ble ingen langtur på oss denne søndagen. 


Vel hjemme ble det ordentlig kosemat til middag, og nå står det en haug av godsaker på bordet. Vi har funnet frem flere filmer vi har lyst å se, og har ingen andre planer enn å bare ta det helt med ro på sofaen denne søndagskvelden. Vi ble rett og slett enige om at denne søndagen er en ordentlig kosedag, også begynner vi på nytt igjen på mandag. I morgen skal jeg starte dagen med min faste havregrøt, jeg skal gå meg en fin morgentur og få unna en styrkeøkt. Ikke fordi det er mandag, men fordi det er min livsstil og det er slik jeg trives best. Jeg tror samtidig ikke at jeg hadde satt like stor pris på den livsstilen hvis det ikke var for disse kosedagene innimellom. 

Hvordan er det med dere i forhold til kosedager? Har du en fast dag i uka du koser deg litt ekstra, eller koser du deg litt jevnt over når du føler for det? Dette er et litt spennende tema, og jeg gleder meg til å høre deres tanker og meninger her. Nyt søndagskvelden, og titt gjerne innom for litt sporty inspirasjon igjen i morgen tidlig. 

 

Smiiiil Maren 

 

Det blir nesten for mye for meg

Seminaret er sponset

Inger in Dubai, Treningsfrue & Fitliving 

Jeg befinner meg som dere vet på AFPT Convention på Gardermoen i helgen, og det skjer så mye hele tiden at jeg klarer så vidt å henge med i svingene. Det blir nesten for mye for meg - på en utelukkende positiv måte. Det er så mye spennende foredrag, så mange inspirerende mennesker og så mye nytt å lære at jeg sannelig ikke har fått tid til å oppdatere bloggen så mye som jeg hadde håpt. Nå skal det sies at jeg har vært queen av snapchat da, så der får dere et solid innblikk i denne seiminarghelgen. Titt gjerne innom for å få et inntrykk av hva vi driver med, dere finner meg på marenerdvik. Jeg synes det er så stas at det står "presse" på mitt kort, jeg har ikke blitt omtalt som presse før, og synes det var litt artig. Maten her er noe for seg selv, og må bare nevnes. Frokostbuffet, lunsjbuffet og tre-retters middag hver dag er virkelig ikke hverdagskost for denne frøkna. Fy søren som vi koser oss. Lunsjen i dag var helt drøy, med så enormt mye utvalg, og tidenes dessertbord. Mmmm. I tillegg til flinke forelesere, som jeg skal snakke mer om senere, så er det stands her med masse godsaker. Smartfish er på plass, Nutramino stiller med barer, energidrikker, proteinpulver, BCAA og masse mer. The Workout er her også med tidenes proteinpulver, altså jeg bare sier det, kanelbolle, kokosbolle og banan/karamell. Det smakte bare helt drøyt digg. Bootybuilder er her med maskinen sin, og jeg har endelig fått testet denne skikkelig ut med god veiledning fra flotte Christina. Jeg har denne saken høyt på ønskelisten for senteret jeg jobber på. 

Nå rekker jeg ikke mer, det er nemlig middag med hele gjengen om 15 små minutter, og jeg sitter enda i treningsklær her. Jeg skal fortelle dere mye mer om helgen, men akkurat nå hadde jeg bare lyst å få ut litt bilder, og gi dere et liten smak på hva helgen har inneholdt så langt. Forelesere og temaer kommer jeg tilbake til. Nyt lørdagskvelden!

 

Smiiiil Maren 

 

Klar for ny kunnskap og motivasjon

Convention er sponset

Planen var å oppdatere dere før jeg reiste, men jeg rakk kun å laste opp bildene også måtte jeg komme meg avgårde til flyplassen. Nå har jeg akkurat ankommet hotellet hvor AFPT Convention skal holdes denne helgen, og har funnet meg et stille lite hjørnet for å oppdatere dere før det hele braker løs om en drøy time.

So excited about this weekend

Det første som møtte meg når jeg kom inn døren var Kine fra AFPT og Inger med nydelige lille kaia på armen. Hjelpes for et sjarmtroll, for dere som følger Inger in Dubai så vet dere hva jeg snakker om. Jeg måtte sette meg rett ned på gulvet sammen med lille Kaia, og sannelig fikk jeg ikke demonstrert både hvor sterk hun var og hvor høyt hun kunne hyle. Gledeshyl vel og merke. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med den lille gulljenta denne helgen. 

Jeg er så spent på denne helgen, og gleder meg så til å høre på de forskjellige foreleserne. Jeg er sikker på at alle foreleserne er dyktige, men jeg har likevel trukket ut et par jeg gleder meg ekstra til: 

 • Melina Maguals - Training to amplify endurance performances 
 • Silje Mariela - Female fitness, body aesthetics and health
 • Jacob Wilson - Intermittet fasting 
 • Seth Ronland - En praktisk innføring i 3D trening
 • Brad Schoenfeld - Facts and fallacies of fatloss
 • Bret Contreras "the glute guy" - the science of glute training.

I tillegg er det masse mer bra, Inger og Ian skal snakke om hvordan man kan få mest mulig ut av PT i gruppe, Alan Aragon skal snakke om hvordan man lykkes i bransjen uten å ofre sin egen integritet, og Nick Tuminello skal snakke om power training, og dele sine beste tips, triks og øvelser her. I tillegg så kommer skjønne Camilla, som er en god venninne av meg, hun skal snakke om kunsten å bruke sosiale medier. Jeg er så stolt av henne, og gleder meg enormt til å høre på henne. 

Dere skjønner at dette blir en fantastisk helg? Jeg lover å oppdatere dere så godt jeg bare kan. Følg meg gjerne på snapchat også, der vil det bli hyppigere oppdateringer underveis i forelesningene. Dere finner meg på marenerdvik. 

 

Smiiil Maren 

 

Vil ikke, kan ikke, orker ikke

Dette var de tre setningene som tok totalt overhånd i mitt hode i går. Jeg dro på trening, men kjente allerede i trappen på vei opp at jeg var trøtt og sliten, kroppen ville ikke. Jeg drakk en koffeinholdig energidrikk, fant frem planen for dagens økt, og prøvde å motivere meg selv. Ingenting funket, stemmen i hode var sterkere, og følelsen i kroppen var for dominerende. Etter ett sett med knebøy avbrøt jeg treningen, og dro hjem.

Jeg hater når det blir sånn. Jeg hater å ikke få fullført, og jeg hater å føle at ting ikke fungerer. Spesielt fordi jeg vet at jeg har hatt en avslappende og rolig helg med masse mat og hvile, jeg vet at jeg hadde spist to gode måltid før økten, jeg vet at jeg hadde nok væske i kroppen, og jeg vet at jeg hadde en god plan på treningen min. Likevel så hadde jeg bare for vondt i viljen, og rett og slett ikke ork til å gjennomføre. Men vet dere hva, sånn er det bare noen ganger. Noen dager bare gidder du ikke - og det er HELT I ORDEN! 

Forgive, forget and move on

Ja det føles litt kjipt å droppe trening, eller andre ting du burde gjort, rett og slett fordi du kjenner at du bare ikke gidder. Tro meg, dette skjer oss alle sammen, og vi må tørre å innrømme det for oss selv, og innse at det er helt normalt, og gjør ingen forskjell i det lange løp. Det at du dropper et par økter gjør deg ikke slapp, på samme måte som at et par treningsøkter heller ikke gjør det sprek. Det handler om kontinuitet, og det er hva du gjør over tid som har noe å si. En salat gjør deg ikke sunn, på samme måte som én smågodtpose eller en saftig cheeebruger ikke gjør deg usunn. 

Det var litt viktig for meg å få dele dette med dere, for jeg ser jo at det kan virke utad som at jeg trener på, løper og koser meg. Spiser salat og lever det ultimate sunne liv. Det er overhode ikke sannheten. For å toppe det hele kan jeg jo dele at jeg i tillegg dro å kjøpte meg is etterpå, bare fordi jeg synes litt synd på meg selv som var så slapp. Den tankegangen der altså, den er så tullete, men likevel så skjer det så ofte. Nå har man liksom ødelagt for dagens trening, skal vi ikke bare ta å spise litt usunt også, for å gjøre fiaskoen komplett liksom? Jeg må nesten le litt. Det blir som hvis du punkterer på ett dekk på bilen din, så går du ut så kutter hull i de tre andre også. Make no sense sant?
take home message fra min litt merkelige mandag er at det er helt lov å droppe ut av og til, det er lov å skippe en treningøkt, eller droppe den salaten du hadde tenkt å spise og heller gå for den saftige burgeren med pommes frites til. Vi gjør det alle sammen, det er helt dønn normalt. Så legg bort alt av dårlig samvittighet hvis den måtte melde seg, den hjelper deg ingenting. Og du, hvis du punkterer litt i løpet av uken - dropp å kutt hull i de tre andre dekkene også da. Gjør det beste ut av det, glem det og ikke la det få prege deg og påvirke valgene du tar resten av uken. 

Jeg ønsker dere en herlig tirsdag. Jeg skal straks ut på en liten powerwalk, for vet dere hva - jeg lar ikke gårsdagen stoppe meg, og jeg gir meg ikke.

 

Smiiiil Maren 

 

Spontant og uhøytidelig

Oh Snap!

Jeg synes snapchat er en artig, uhøytidlig og gøy greie. Der får man et uredigert og spontant innblikk i hverdagen gjennom både filmsnutter og bilder. Jeg deler treningsturer, mye av maten jeg spiser, nye innkjøp, artige ting jeg er med på, ting jeg kommer over, guilty pleasures og andre hverdagsøyeblikk. Ønsker du en avslørende, drøy og privat snapkonto å følge så er det virkelig ikke min - det kan jeg bare få sagt med det samme. Jeg bruker snapchat som en del av hele konseptet mitt med blogg og Instagram. Ønsket mitt er å motivere og inspirere til en frisk, aktiv, positiv og balansert hverdag. 


Snapchat - marenerdvik

Det er litt gøy med snappen, for da ser man at selv om bloggen i hovedsak handler om sunn mat, motivasjon, treningsinspirasjon og en sunn livvstil, så handler livet mitt om så mye mer enn det. Jeg skjeier jo ut jeg også - oftere enn man kanskje skulle tro. Jeg spiser både boller og is, jeg har super late dager på sofaen, og jeg dropper en treningsøkt både her og der. Følg meg gjerne - dere finner meg som sagt på marenerdvik. 

Følger du en snapkonto som du synes er ekstra gøy, inspirerende eller motiverende? Tips meg gjerne om den, det er alltid gøy å finne noen nye man kan følge!

 

Smiiiiil Maren

 

Litt nytt på kjøkkenet

It´s all in the details

I helgen fikk jeg endelig begynt å innrede min fine nye hylle på kjøkkenet, og selv om den ikke er helt ferdig enda, så har jeg lyst å dele den med dere. Jeg fikk også handlet med meg litt nye godsaker til å ha på kjøkkenbenken. Jeg synes det er så fint å bruke produkter som jeg faktisk bruker i matlaging, som interiørartikler. Gode oljer, pesto, balsamico, krydder og nøtter står nå å pynter opp både på benken og i hylla. 
Hyllen er som sagt ikke helt komplett enda, men det begynner å komme seg. Jeg mangler noe i de små avlange hyllene, og finner ikke helt ut av hva jeg skal ha der enda. Kanskje noen av dere har noen gode forslag? 

 

Smiiiil Maren 

 

 

Jeg er livredd

I april har det dumpet ned hele tre magasiner i min postkasse, og jeg har funnet meg selv i alle tre. Det er en helt absurd følelse, og hadde noen fortalt meg for noen år tilbake at jeg kom til å være bidragsyter i noen av Norges aller største treningsblader så hadde jeg ledd høyt, og sagt at det faktisk ikke er mulig.Hvorfor er det ikke mulig? Fordi jeg er livredd. Jeg er livredd for å takke ja til slike ting i ren frykt for å ikke klare å levere et bra produkt. Jeg er så redd for å ikke gjøre kunden (magasinet) fornøyd og enda mer redd for at leseren ikke skal like det. Jeg er livredd for oppmerksomheten. Det høres rart ut å si at jeg er redd for oppmerksomhet, hvordan kan jeg si  det når jeg skriver en blogg? Det er trygt å godt å sitte hjemme, i min store myke sofa, med macen i fanget . Jeg sitter der så trygt og koser meg med innleggene til mine trofaste gode lesere. Det er noe helt annet å ta steget ut av den trygge sonen, og gjøre ting som når ut til enda flere, som enda flere skal se og ha en mening om. 
Det er litt trist å innrømme hvor mye jeg sier nei til. Rett og slett fordi jeg ikke tørr. Jeg har fått mange spennende tilbud opp igjennom, men ender dessverre ofte opp med å takke pent nei. Grunnen er enkel - jeg er redd jeg ikke klarer å prestere og levere på det nivået som er forventet. Tåpelig? Ja så absolutt. Her er det mange ord jeg ikke liker, prestere og forvente er to av dem. Jeg liker de ikke fordi de kan være ment positivt, men likevel føles så inderlig negative. Det handler jo faktisk bare om hvordan jeg selv velger å innstille mitt hode og mine tanker. Jeg kan tenke at hjelp, her forventes det mye av meg, her må jeg prestere, livredd, krisetanker. Eller det kan snus helt rundt, så kult at de forventer mye av meg, her gleder jeg meg til å prestere og gjennomføre så godt som jeg kan. 

Jeg skal ikke dra dere inn i en lang tekst om selvfølelse, selvbilde, hvordan vi snakker til oss selv og viktigheten av dette. Jeg hadde bare lyst å lette litt på sløret, slippe dere litt inn, og dele med dere at jeg er redd jeg også. Livredd. Jeg jobber med dette, og har stor tro på at jeg kommer til å takke ja til så mye mer fremover. Fordi jeg har lyst, og fordi jeg er lei av å la egen frykt for å ikke prestere stoppe meg. Alle kjenner på forventningspress til tider, og det tror jeg er sunt, det skjerper oss og pusher oss til å bli bedre. Det må bare ikke bli så kraftig at det hemmer oss, og holder oss tilbake. Jeg har flere ganger nå, tatt steget ut av min trygge sone, og følelsen når man faktisk tørr er helt ubeskrivelig.  Noen blir kanskje overrasket over å høre at det har krevd så mye av meg å gjøre det, og da tenker jeg at det er ekstra viktig å dele det. Om det er å gjøre slike ting, eller gå opp til en muntlig eksamen, et jobbintervju eller hva som helst, så vit at det er helt okei å være litt redd. Livredd til og med. Bare husk at det er du selv som bestemmer om det skal hemme deg, eller pushe deg. Det er du som bestemmer om du skal legge deg ned, la frykten ta over og gjemme deg fra alt som er utfordrende og skummelt. Eller ta et steg tilbake, tenke deg om, puste, også betstemme deg for å kjøre på - selv om det skremmer deg. Jeg velger fremdeles å gjemme meg bort og takke nei, men heldigvis så velger jeg oftere og oftere å hoppe i det, si ja og la det stå til. 

Ha en herlig søndag dere, og hvis du faktisk leste gjennom hele den lang teksten der så synes jeg du har vært god. 

 

Smiiiiil Maren 

 

Mine beste tips mot stress

"Du kan få til alt Maren - bare ikke alt på en gang", ordene ble sagt av en god venn og de ble værende igjen hos meg lenge etter samtalen var over. Jeg kan gjøre alt, bare ikke alt på en gang.... Det er så sant, og jeg tror jeg må begynne å minne meg selv på det litt oftere. Jeg har så lyst å få til alt, klare alt, være med på alt og mestre alt. Jeg hater følelsen av å være sliten, og jeg hater når jeg ikke klarer å innfri egne krav og forventninger. Merk dere ordet "egne" i den setningen, for det aller største presset legger jeg på meg selv. Alle takler stress på sin egen måte, og min måte har kanskje ikke vært verken den beste eller smarteste den siste tiden. Jeg skal ikke bruke mye tid på å snakke om dette, jeg vil bare nevne det fordi jeg tror det er så uendelig mange flere i samme båt. Tenk så mange av dere nydelige lesere som har fulltidstudie, og sikkert både en og to jobber ved siden. Småbarnsforeldre som har super hektiske dager, kombinert med minimalt med søvn. Jeg tror det er mange som kjenner på et forventningspress til å stille opp, være tilstede, levere, og prestere.Jeg skulle ønske jeg kunne dele en magisk oppskrift på hvordan man rister av seg stress, og blir mer i harmoni og balanse med seg selv. Jeg har desverre ikke en slik oppskrift, og jeg har ingen revolusjonerende tips. Jeg har derimot noen små fine råd som jeg har kommet frem til, og som jeg gjerne vil dele med dere: 

 • Husk på deg selv, og at du har ansvaret for deg. Hvis ikke du klarer å passe på deg selv, og sørge for at du har det bra så vil alt rundt deg rakne. Så ikke glem deg selv i hverdagskaoset. Du både trenger, og fortjener egentid.
 • Identifiser og eliminer energilekkasjene i livet ditt. Det kan være personer i livet ditt, jobben eller andre ting som krever mer enn det gir, og tapper deg for energi. Identifiser disse energityvene, og fjern deg fra dem. 
 • Finn ut hva som er viktig i din hverdag, og gjør det du kan for at det skal få lov å få litt av din tid. For meg er den tingen trening, og jeg har det veldig bra når jeg får tid til å trene, og være i aktivitet. En god tur i skogen gir meg så enormt mye i en hektisk hverdag, og derfor passer jeg på å prioritere slik at jeg får lurt inn trening, tur  og aktvitet i hverdagen. 
 • Minn deg selv på at det er lov å si nei. 
 • Lag lister, og systematiser kaoset. Hva brenner mest, og hva må gjøres først. Skriv opp gjøremål og ting du skal huske, få orden og system. Jeg tørr påstå du vil oppleve at denne organiseringen vil gi deg litt mer ro, og følelse av kontroll og mestring.
 • Siste punkt: Lær deg å gi litt f***. Noen ganger så er det helt ok at huset flyter over, at det er skittentøy som ikke er vasket, brødsmuler på benken og kaffeflekker på bordet. Vi er bare mennesker, og vi gjør så godt vi kan!

Jeg vil tro det er mange av dere som sitter på mange gode tips som jeg ikke har fått med meg her. Dette var min liste med tips til hva jeg føler er viktig for å mestre stress. Del mer enn gjerne dine beste tips, og hva du føler fungerer for deg. Det beste jeg vet er når vi kan dele erfaringer, og inspirere hverandre. 

Nå skal jeg straks krype i seng her. Jeg håper mandagen din har vært fint, og at uken har startet på best mulig måte for deg. 

 

Smiiiiil Maren

 

Fokuser på golfballene

God lørdagsmorgen. I dag har jeg en tekst å dele med dere, som jeg vil at dere skal lese, tenke over, og lese en gang til. Så vil jeg at du skal gå ut, og nyte denne lørdagen, og bruke tid på golfballene dine, ignorere de tullete sandkornene som krever mer energi og tankekjør enn de fortjener. Til slutt vil jeg at dere husker på kaffen, og helst sammen med noen som virkelig gjør deg glad.  Les teksten, og du forstår hva jeg mener. 

 

Å henge seg opp i småting kan fort blinde deg fra det som virkelig betyr noe i livet, noe denne historien perfekt illustrerer. Når hverdagens stress virker uoverkommelig, når 24 timer i døgnet ikke strekker til, husk filosofien om syltetøyglasset!

En lærer sto foran sin klasse med en knippe ting. Da timen begynte tok han, uten å si et ord, frem et tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer.
Når han var ferdig spurte han klassen om glasset var fullt, klassen var enig om at det stemte.

Så begynte læreren å fylle glasset med småstein, han ristet litt på glasset slik at småsteinene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han klassen om glasset nå var fullt, og det mente klassen at det var.

Nå fant læreren frem litt sand og tømte oppi glasset. Sanden fylte naturligvis de resterende hulrom i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig «ja».

Deretter fant læreren frem 2 kopper kaffe og tømte i glasset, det fylte selvfølgelig opp de hulrom som var mellom sandkornene. Klassen humret.

«Nåvel» sa læreren da latteren stilnet. Forestill dere nå at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktig ting, familie, kjærester, barn, god helse, venner og hobbyer. Rett og slett ting som hvis alle andre ting gikk tapt fortsatt ville gi dere et lykkelig liv. Småsteinene er andre ting av betydning, som jobb, hus, bil osv. Sand representerer alle andre småting. Læreren fortsatte: «Hvis dere putter sand i glasset først, er det ikke plass til hverken småstein eller golfballer. Det samme gjelder i livet forøvrig. Hvis dere bruker all energi og tid på små ubetydelig ting, får dere aldri plass til ting som er viktig. Vær derfor oppmerksom på ting som er viktig for deres lykke. Lek med ungene. Ta var på din helse. Inviter din kjære ut på middag. Bruk tid på din hobby, for det vil alltid bli tid til å gjøre huset rent. Prioriter golfballene, for resten er bare sand».

En av elevene rakte så opp armen og spurte hva kaffen skulle representere. Læreren smilte: «Jeg er glad du spurte. Det er bare for å vise at uansett hvor travelt dit liv måtte virke, så er det alltid plass til et par kopper kaffe med en venn».

Jeg fikk denne tilsendt av en god venninne, og den kom på et tidspunkt hvor jeg virkelig trengte den. Jeg smiler av denne skjønne teksten, og jeg skal lese den med jevne mellomrom, slik at jeg minner meg selv på å fokuser på golfballene i livet mitt. Orginalteksten finner dere her.

 

 

Smiiiil Maren

 

Har du aldri en dårlig dag?

Hvordan går det ann å alltid være så blid? Har du ingen dårlige dager? Dette er spørsmål jeg veldig ofte får, og det får meg alltid til å undre meg litt. Tror virkelig folk at jeg absolutt alltid er blid? At jeg kun har fine, lyse og positive dager? Slik er det så absolutt ikke. Jeg har mørke, og tunge dager jeg som alle andre. Jeg blir sliten, og lei meg, jeg blir sint og frustrert. Jeg blir skuffet, såret, irritert og provosert. Jeg er en person som går med følelsene utenpå. Mitt liv består av oppturer og nedturer. Heldigvis er toppene skyhøye, og dalene ikke så dype, men variasjonene er der likevel, og jeg, som alle andre kjemper mot noen ganske kjipe demoner til tider. 

Jeg stiller alt for høye krav til meg selv, jeg setter urealistiske målsetninger og dreper meg selv meg negative tanker når jeg ikke får til alt jeg vil. Jeg har en helt enorm samvittighet, og blir ordentlg lei meg hvis jeg føler at jeg ikke strekker til. Dette er ærlig, og jeg føler at jeg utleverer meg selv veldig her nå. Samtidig så føles det godt, for jeg tenker, hvem kan ikke kjenne seg igjen i dette? Jeg tror vi alle kjenner på kjipe dager innimellom, jeg tror vi alle går ned, og føler oss litt håpløse til tider. Noen dager er bare mørkere enn andre, og vet dere hva - det er helt okei. 

Jeg har en tendens til å bli sint på meg selv når jeg har en dårlig dag, og det hjelper jo hvertfall ikke. Jeg har snakket litt med coach Hilde Nævestad om dette, og senest i går hadde vi en utrolig fin prat om dette med å bare akseptere at de dårlige dagene kommer, de er en helt naturlig del av livet og viktigst av alt - de er ikke farlige. Det er jo oppturene og nedturene som sammen skaper den naturlige tubulensen i livet, det er det som gir livet innhold og mening. Jeg tenker at man skal være glad for at det stormer litt til tider. Alternativet er jo så mye verre. Tenk å leve et helt monotont og følelsesløst liv, helt uten de berusende oppturene. Nei, da tar jeg heller en litt utfordrende dag i ny og ne jeg altså. 

Jeg tenker at man skal omfavne nedturene, så vel som oppturene. Summen av dem er livet ditt. Ikke vær redd for å vise deg sårbar, ikke vær redd for å ha en dårlig dag. Det er ikke farlig, det er ikke unormalt og det er helt mennesklig. Vi har dem alle sammen. 

Det var dagens lille dype fra meg. Jeg håper dere får en nydelig dag, og fyller den med masse positivitet. Hvis dagen din ikke er så god, så tenk at det er helt okei det også. Det går over. 

 

Smiil Maren

 

 

14 minute workout & deilig kyllingsalat

I samarbeid med Prior

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere, mest fordi det blir alltid så mye positiv respons fra dere når jeg deler treningsprogrammer. Spesielt de som kan gjennomføres uten bruk av fancy utstyr og treningsenter. Jeg er så heldig at jeg i samarbeid med Prior har fått lov å sette sammen to spennende matretter, en som passer bra før en treningsøkt og en som er helt super etter man har trent. Begge rettene inneholder kylling som hovedingrediens, og de er begge enkle og raske å tilberede. I dag skal jeg dele før-treningsmåltid med dere, og her er hovedingrediensen kylling med tomat og urter. Kyllingfiletene ligger i en genial form, som gjør at du kan legge denne formen rett på grillen, også lager den i grunn seg selv. Alt du trenger å gjøre er å snu halveis. 

7 minutter på hver side, og kyllingen er klar. Det betyr at du har 14 minutter ledig tid, da passer det jo perfekt at treningsporgrammet jeg har satt sammen tar akkurat 14 minutter å gjennomføre, eller hva? 

Dette er et treningsporgram med egen kroppsvekt. Jeg har delt en god del øvelser med egenvekt før, og jeg hadde derfor lyst å pørve å få inn litt andre og nye øvelser til dere.  Jeg har nå laget et program som jeg selv synes var både utfordrende, effektivt og gøy. Jeg er spent på å høre hva dere synes, og jeg håper noen tar utfordringen med å teste det ut. Øvelsene ser dere beskrevet over, og vist med bilder under. Jeg har selv kjørt denne økten flere ganger, og sliter uten tvil mest med pistol squat. De må jeg virkelig øve mer på! Et tips er å holde fast i en stol, et tre eller en annen person og få litt hjelp på vei opp. Dette er en utrolig kul øvelse å mestre, og jeg gir meg ikke før 10 repetisjoner sitter. Hvilken øvelse likte du best? 

Så var det maten. Jeg delte bilde av denne festen av en kyllingsalat på instagram, og flere av dere etterspurte flere bilder og fremgangsmåte. Så la oss snakke kyllingsalat. Dette er en lett, sunn og herlig rett som passer perfekt før trening. Jeg er utrolig glad i å lage flere små skåler med ingredienser, slik at alle kan lage sin egen favorittsalat, dette er genialt hvis man har barn som kanskje ikke ønsker alt de voksne har i salaten sin. På denne måten kan man variere salaten i det uendelige, og lage så mye godt. Hovedingrediensen er som sagt Prior kyllingfilet med tomat og urter. Denne lager seg selv på grillen, og den er ferdig marinert, så det kan i grunn ikke bli enklere. 

Da gjenstår det bare å kutte opp alt du ønsker av godsaker. På mitt salatbord har jeg: 

 • Crispy salat
 • Cherry tomater
 • Agurk
 • Rødløk
 • Mais
 • Fetaost
 • Paprika
 • Avokado
 • Brokkoli

Avhengig av hvor mye tid du ønsker å legge i matlagingen så lag gjerne flere små godsaker til. Jeg elsker tomat & mozarella salat med olje og basilikum, og en enkel potetsalat med poteter, løk, mager kesam og lett majones er også nydelig. Så enkelt kan den potetsalaten gjøres så mye sunnere. Bytt ut vanlig majones med lett, og rømme med mager kesam. Vips har du halvert kaloriene, og økt proteinmengden.Sunn, næringsrik og fristende mat i fantastiske farger. Dette kunne jeg spist hver eneste dag, og som sagt er det et optimalt måltid før trening. Du kan selvfølgelig legge det etter trening også, og fylle litt ekstra godt på med grovbrød, og potetsalat, da vi gjerne ønsker påfyll av karbohydrater like etter økten. Husk at det er viktig med karbohydrater før trening også, kroppen trenger energi for å prestere. 

Jeg har en egen rett som jeg synes er perfekt å kose meg med etter trening, det er en slags kylling i form med helt vidundelige smaker. Jeg gleder meg til å dele den med dere i morgen. Jeg lagde den til familien for et par dager siden, og den slo virkelig ann - både hos store og små. 

Ha en herlig onsdag dere, kanskje noen av dere kaster dere over treningsprogrammet allerede i dag? Tagg gjerne med #prioritrening hvis dere tester økten, så kan jeg følge med! 

 

Smiiiiil Maren

 

La oss inspirere hverandre #marenerdvik

Jeg har tenkt på en ting som jeg vil snakke med dere om. Jeg vet at jeg har mange spreke, herlige, motiverende og ikke minst inspirerende lesere. Jeg merker det på kommenatrene deres, og jeg har gang på gang blitt inspirert av mat dere deler, treningsøktene dere legger igjen i kommentarfeltet, og ellers bare de hyggelige hverdagskommentarene. Jeg vil se mer av dere, jeg vil bli bedre kjent med dere, og jeg har funnet ut at måten å gjøre det på er å skape et felles rom.

Jeg har derfor tatt i bruk hasttaggen #marenerdvik. Så hvis du tar et bilde som du vil jeg skal se, som er inspirert av noe du har sett her på bloggen, eller som du tenker kan være inspirerende så hadde det væt så herlig om du tagget bildet ditt med #marenerdvik. På den måten har vi et felles rom på instagram hvor jeg får muligheten til å se hvem dere er, klikke meg inn på kontoene deres, se bildene deres og bli bedre kjent med dere.

Jeg håper dere vil slippe meg inn i insta-hveradagen deres. Jeg gleder meg så til å se bildene deres, og bli bedre kjent med dere. 

 

Stort smiiil fra Maren

 

In the end you find yourself happy

Jeg vil at dere leser denne, ordentlig, hvert ord. Les den rolig, les hva som egentlig står der. Les den så igjen. Jeg synes denne er så fin, og etter jeg fant den første gang har jeg lest den igjen og igjen.

"Life changes every minute of everyday. You lose friends, you gain friends. You realize your friend wasn't ever really your friend and the person you used to hate can make a really good friend. You look for love. You find love. You loose love. You realized that all along that you have been loved. You laugh. You cry. You laugh so hard that you cry. You do this, you do that. You really wish that you hadn't done that. You then learn from that, and you're glad that you did. You have your ups. You have your downs. You see good movies. You see bad movies. You wonder if your life is just a big movie. You look at others and you wish you were them. You than realize who they are, and you are glad you're you. You love life. You hate life. In the end you find yourself happy to be living life, no matter what's being thrown at you".

Ta denne med dere, og les den innimellom. Jeg håper uken deres har startet bra, og at formen er fin etter gårsdagen. Jeg er på universitetet i dag for den første av totalt tre skoledager før jeg går ut i en lang lang sommerferie. I ettermiddag blir det en PTtime, etterfulgt av et spennende møte. Etter dette får jeg forhåpentligvis spikret et par av sommerens drømmeplaner. 

 

Smiiiiil MarenHvordan booste selvtilliten?

I samarbeid med SB12

Se for dere settingen: Vi sitter her på surfecampen her i Portugal, frokosten er akkurat spist og en gjeng med jenter sitter rundt bordet med hver sin kaffekopp og skravler. Jeg setter meg ned og joiner praten. Etter en stund dreier samtalen seg inn på dette med selvtillit. Jeg spør jentene hva de tenker om dette med selvtillit, og hva de mener skal til for å øke selvtilliten. Svarene var varierte, og gode. Vi fikk en utrolig fin samtale rundt dette med selvtillit, selvfølelse, prestasjonsangst og syn på egen kropp. 

Jeg synes dette med selvfølelse og selvtillit er et spennende, litt vanskelig og ikke minst interresant tema. Grunnen til at jeg har tenkt litt ekstra på dette i det siste, og grunnen til at jeg tok det opp med jentene her på campen er at jeg har blitt utfordret av SB12 til å dele mine beste tips til økt selvtillit. SB12 er et munnskyllevann som skal gi deg god, frisk ånde i hele 24 timer. Frisk ånde er helt klart medvirkene til at du føler deg bedre, og gir deg en bedre selvtillit. Nå har SB12 altså bedt om mine beste tips, og jeg har grublet mye på dette.Jeg har kommet frem til at mine beste tips for økt selvtillit er følgende: 

1. Utfordre deg selv på noe som skremmer deg 

Vi har alle noe vi er litt redd for, eller synes er ubehagelig. Enten om det er å stå forann mennesker å snakke, dra på date, joine en gruppetime man ikke har vært på før, dra på jobbintervju osv. Dere ser settingen sant? Noe ubehagelig som skremmer deg. Et av mine beste tips til å kjenne på en økt selvtillit er å faktisk hoppe i det, og gjøre noe som skremmer deg. Det er nemlig stor fare for at du faktisk får det til, og kjenner på den magiske følelsen av å mestre. Jeg tror ikke jeg kan tenke meg noe som booster selvtilliten mer enn den følelsen av mestring. 

2. Unn deg selv litt velvære

Nei jeg snakker ikke om at vi skal dra ukentlig på spa, og svi av masse penger på dyre velværebehandlinger. Jeg snakker om at vi skal være snille mot kroppen vår, og ta vare på den. Smør deg med en god fuktighetskrem hver dag, rens huden din om kvelden før du legger deg, pass på at du drikker nok vann, og prøv å få de magiske 8 timene med søvn så mange netter som mulig. Slike ting påvirker deg, og den følelsen du har i kroppen. Føler du deg uthvilt, fresh, sunn og velstelt så vil det gi deg en bedre selvtillit og selvfølelse. Velvære er undervurdert for selvtilliten. En glødene sunn hud, en opplagt og utvilt kropp vil gi en bedre selvtillit enn en dehydrert og tørr hud, og en kropp som skriker etter søvn og hvile. Så unn seg selv litt velvære, og ta vare på deg selv! 

3. Bli bevisst på din indre stemme

Dette burde nesten vært punkt nummer en, for dette er så ubeskrivelig viktig. Vi har alle den indre stemmen som snakker til oss hver eneste dag. Hva sier din stemme? Hva sier du til deg selv når du ser deg selv i speilet? Hva tenker du om deg selv, din egen kropp, dine egne ferdigheter, kunnskaper og prestasjoner? Er du flink til å rose deg selv når du får til noe, når du har tatt et valg du føler er bra for deg, når du mestrer? Det er nemlig desverre slik at vi er våre egne største kritikere, og vi er så enormt flinke til å minne oss selv på alt vi ikke får til, alt vi ikke tørr, alt vi ikke rekker, og alle tingene alle andre gjør så mye bedre. dette evige jaget etter det uoppnåelige dere, jeg blir så sliten at å tenke på det, og det verste er at dette er i så stor grad skapt av oss selv, av vår egen indre stemme og våre egne tanker. Så ta kontroll, bli bevisst på hvordan du snakker til deg selv og hvordan du ser på deg selv. Spill på lag med deg selv, bli din egen største fan og hei deg selv frem. Slik bygger man selvtillit - skap balanse og harmoni med seg selv. 

KONKURRANSE: 

Konkurranse er alltid gøy, og her kommer en ekstra kul konkurranse til dere. Premien her er så herlig. Her deles det nemlig ut et selvtillitsboost i form av en fotoshoot hvor du styles av profesjonelle makeup-artister. Alt legges tilrette for at du skal få en super opplevelse på denne shooten. Bak kamera står den annerkjente og råflinke fotografen AKAM13K. 

For å delta må du enkelt og greit bare klikke deg innHER, lage ditt eget profilbilde i sort-hvit med blå øyne, og vips er du med i trekningen. That´s it! 

Hva tenker dere om dette med selvtillit? Del gjerne ditt beste tips, jeg tenker at vi alle har godt at å få litt inspirasjon der. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ofte mister litt troen på meg selv og kan bli usikker i ulike settinger. Så dette med selvtillit og selvfølelse er noe som må jobbes med kontinuerlig mener jeg. Er dere enige? 

 

Smiiiiiil Maren


Run & relax - bokstavelig talt

I dag har jeg en skikkelig kosedag, og rusler rundt i myke deilige yogaklær fra Run & Relax. Jeg er så stolt og glad for å kunne fortelle at jeg har blitt spurt om å bli ambassadør for dette fantastiske klesmerket. Jeg har takket ja, og føler det som en stor ære å få lov å være en del av det fantastiske Run & Relax teamet. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere. 

Klærne er sponset

Før jeg dro på meg koseklærne, så var jeg ute på en joggetur, hvor jeg testet ut en ny pulsklokke. Jeg tester alltid ting før jeg anbefaler noe til dere lesere, og etter turen i dag så gleder jeg meg noe helt vilt til å skrive et eget innlegg om pulsklokker. Jeg fikk så sinnsykt med motivasjon på turen i dag, og løp lettere, lengre og bedre enn på lenge. Det var så mange spennende funksjoner, og jeg fikk en helt ny motivasjon på løpingen. Jeg har alltid vært glad i å løpe, men det var en helt ny boost å faktisk se hvor langt jeg løp, hvor fort jeg løp og hvordan pulsen var gjennom økten. Etter endt økt kunne jeg hente ut en helt haug av informasjon om egen prestasjon. Nei dette var bare sinnsykt stas, og jeg gleder meg til å dele den med dere. Er dere vant til å bruke pulsklokke i treningen deres? 

Etter turen tok jeg en lang dusj, og hoppet i koseklærne, slik har jeg tuslet rundt siden. I dag skal jeg bare slappe av og nyte en fridag. Jeg har begynt å pakke litt til Portugal, og jobbet masse med ideer til fremtidige innlegg til dere, og andre ting rundt bloggen. Jeg elsker slike rolige, avslappende dager hvor jeg kan bruke tid på min største hobby og det aller morsomste jeg vet, nemlig dere og bloggen. 

Senere får jeg besøk av en vennine, og jeg har handlet inn så mye deilig snacks til oss. I dag er det jo fredag, så det blir litt annet enn kun frukt og grønt. Det er viktig å kose seg litt innimellom også. Det er den der balansen jeg driver å maser om vet dere, men jeg synes det er så viktig å presisere at det må ikke være enten eller, og du kan faktisk få begge deler, så lenge man er litt bevisst på valgene sine. Sunn og bra mat i uken, og litt ekstra kos i helgen. Ja takk begge deler. 

Hva er deres planer for denne fredagen? 

 

Smiiiil Maren


ShapeUp Convention

Hold av lørdag 26.september dere, da er det ShapUp Convention på Bislett Stadion i Oslo. Jeg fikk frysninger når ShapeUp-Pia fortalte meg om denne Conventionen, jeg mener - se for dere digre Bislett Stadion fyllt opp med masse freshe shapeup jenter, en gjeng med kunnskapsrike og inspirerende trenere, funky høy musikk, og masse gøy. Dette blir garantert årets treningsfest!Det blir goodiebags til alle, konkurranser med rå premier, og inspirerende stands med mulighet for sporty shopping. Det er også både mat og drikke inkludert. Jeg ser for meg DEN fargefesten, og en stadion fyllt til randen av energi og trenngsglede. Pow Pow Pow!! 

Målet med treningsøktene på convention er at deltagerene skal få et treningsutbytte de sjeldent har kjent på før, i kombinasjon med ny kunnskap og giv. Et slikt motivasjonsboost kan komme godt med når høsten banker på døra, og mørket prøver å lure kroppen vår til å tro at vi er tomme for energi og krefter. Jeg skal selvfølgelig delta, og gleder meg noe helt vilt!!

 

Dette må vi jo få med oss dere, eller hva? 

Det er kun 500 plasser, så her er det førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Påmelding og mer infor finner dere HER.

 

Smiiiiil Maren

 

Dette er stort for meg

Slik så min ettermiddag ut i går. Ute på verandaen, med de siste strålende av sol før det kjedelige været har kommet å tatt oss her i sør. Jeg er litt stolt her jeg sitter, for denne måneden er jeg både i ShapeUp og i Kamille Puls. Dette er stor stas for meg. Jeg kommer virkelig aldri til å bli vant til å se meg selv i slike store magasiner. Jeg synes det er kjempe stort, litt skummelt og veldig gøy. 

Jeg koste meg ute på verandaen med bladene, før jeg fikk koselig besøk. Vi koste oss med snacks i min nye Muuto bolle, funlight saft og skravlings. Jeg elsker at verandasessongen er her, og ser frem til mange flere fine dager der ute. 

I dag regner det her i Kristiansand, men det er nesten litt deilig. Når det er fint vær så føler jeg liksom at jeg må ut å nyte været, og da blir alle slike ting som leilighetsvask og andre inne-ting nedprioritert. Så i dag er det litt ryddings, vasking og fiksing i leiligheten som står på planen før jeg skal en tur på trening ed to spreke frøkner. Vi skal prøve oss på en litt anderledes styrkeøkt i dag, og jeg deler jo som alltid økten med dere senere. Den deilige pesto-kyllingen jeg snakket om kommer også ut på bloggen i løpet av dagen, så det er bare å titte innom igjen senere. 

Hva er deres planer denne lørdagen? 

 

Smiiiiil Maren


Inspirasjon til jentekvelden

Skal du ha venninnene på besøk i løpet av helgen, og er litt usikker på hva du skal servere? Hva med å ta en fjøl slik som på bildet over, og fylle det opp med alt du liker. Det trenger ikke være så vanskelig å være kreativ, tenk bare hva du liker, hva du tror venninnene dine liker, og prøv å kombiner både litt søtt og salt. Tenk også på at det er fint med noen sterke farger som frisker opp, og vips har du et innbydende, delikat og fristende fat - perfekt til venninnekvelden. 


Dette koste vi oss med i går. Både litt frukt, litt bær, ost, kjeks og en helt nydelig eplemost. Nå i helgen kan man bytte ut eplejuice med vin hvis man ønsker, eller man kan velge alkoholfritt og friskt slik vi gjorde. Så det ikke fristende ut? Så frem med fjøla dere, det er virkelig ikke så vanskelig å lage fristende godsaker til helgekosen. Du kan selvfølgelig velge å gå i ulike temaer, enten om det er småkaker og godterier på et fat, og mat på et annet. Tapas er også perfekt å dandere opp på denne måten, bruk flere trefjøler eller fat, og dander utover bordet. Jeg elsker snackse mat slik som dette, og liker spesielt godt kombinasjonen av søtt og salt. Jeg håper dette kan være til inspirasjon, og med det sier jeg god fredag og riktig god helg. Titt gjerne innom igjen senere, jeg stikker innom for å dele litt treningsinspirasjon og dagens treningsøkt litt senere. 

Nyt fredagen, endelig er helgen her dere. Har dere noen spennnede planer? 

 

Smiiiiil Maren


Biggest Loser - Treningscamp Marbella

Allerede etter første episode av Biggest Loser var jeg solgt! Jeg satt i sofaen hjemme i leiligheten og var helt oppslukt av det som foregikk på tvskjermen. Tårene trillet når deltagerene fortalte sine historier, hvordan selvbildet var ikke-eksisterende, hvordan de ikke kunne klare å leke med barna sine og hvordan de var redd for å kanskje ikke få oppleve å møte den store kjærligheten og få egne barn. Videre lo jeg og smilte av herlige kommentarer og go´stemningen i laget, jeg ble rørt over felleskapet, og ubeskrivelig motivert av stå-på viljen, og råskapen til deltagerene. De jobber på, og nekter å gi seg. Jeg er så imponert, og jeg blir så utrolig engasjert av alle disse herlige menneskene. Biggest Loser fenger meg selvfølgelig fordi dette er rett opp min gate både interessemessig, og jobbmessig, men en annen grunn til at jeg synes dette er så spennende er at jeg kjenner den ene treneren. Adrian er fantastisk, både for den han er som person, men også faglig. Han er en av de flinkeste jeg kjenner i bransjen, og virkelig en jeg ser opp til.  

Jeg blir motivert av folk som har mer erfaring enn meg, og jeg elsker å lære av de beste. Når jeg hørte at Adrian skulle arrangere en treningsreise ble jeg med ett trigget til å finne ut mer. Når jeg så hørte at han skulle ha med seg May Jorunn og Erik fra Biggest loser, klarte jeg ikke holde engasjementet tilbake. Tenk så kult å reise på tur med coach Adrian og to mennesker som har gjort en helt hinsides transformasjon med kroppen sin. Tenk å få trene med dem, lære av dem, høre dem fortelle om hvordan de har klart denne vanvittige endringen. I tilegg til Adrian og biggest loser deltagerene så kommer Merete Corneliussen. Hun er personlig trener og kommunikolog. Merete er jeg også så heldig å kjenne fra før, og dette er virkelig en inspirerende og dyktig dame. Hun vil bidra med mental trening og foredrag. 

Nå har du muligheten til å lære gode mat- og treningsrutiner på den spanske solkysten. Du vil få muligheten til å starte eller fortsette på en endring i kropp og hode, der resultatet blir forbedret helse og selvfølelse. Det er veldig viktig å presisere at dette er en treningscamp for alle! Mangler du motivasjon og trenger en kickstart til å virkelig ta steget så er dette perfekt for deg, men samtidig er dette helt supert for deg som allerede har trent en god stund men likevel har resultatene uteblitt. Treningen og kostholdet vil bli individualisert og tilpasset slik at det passer akkurat deg, og dine målsetninger. 

Dette synes jeg bare høres så sinnsykt gøy ut at jeg måtte dele det med dere. Datoen er 15 til 23 juni, og fristen for å melde seg på er satt til 30 april. Det koster ingenting å klikke seg inn HER å lese litt mer om denne turen. Du finner alt du trenger å vite, og alle detaljene rundt turen på Optimal trener sine hjemmesider, eller på facebook siden. 

Jeg har også en fin liten rabattkode på lur. Hvis du ønsker å få koden sender du meg bare en mail på marenerdvik@hotmail.com

 

Smiiiiiil Maren


Alt du tror er sant

En klok mann sa til meg en gang: Alt du tror på Maren, alt du tenker i ditt hode, det er sannheten for deg. Alt du tror er sant. Den setningen har jeg aldri glemt, og jeg har bare blitt mer og mer bevisst på hvor riktig det faktisk er. Alt vi sier til oss selv blir sannheter for oss, så forteller du deg selv at du ikke får det til så får du det faktisk ikke til. 

Jeg har denne uken startet et lite løpeprosjekt, og grunnen til at jeg ikke har skrevet om det på bloggen er rett og slett fordi jeg ikke helt trodde jeg kom til å klare å gjennomføre det. Dette sa jeg til meg selv, gjentatte ganger og det ble da en sannhet for meg at det var ingen vits å nevne løpingen på bloggen, for jeg kom sannsynligvis ikke til å klare å fullføre hele uken. Det var et sted midt oppi disse destruktive tankene om egne løpeferdigheter, at jeg kom på setningen: Alt du tror er sant. Da slo deg meg at jeg har laget meg min egen sannhet om at jeg ikke er en god løper. Skapt fullt og helt i mitt eget hode, av mine egne tanker.

Det er jo bare tull. Det er klart jeg får til å fullføre uken hvis jeg virkelig vil. Nå er vi kommet til onsdag, og jeg har fullført de tre første øktene. Jeg har med det bevist for meg selv at jeg faktisk kan, så nå er det bare å fortsette den tankegangen, og vips er det blitt en sannhet. For dette går begge veier vet dere, det gjelder ikke kun negative tanker, men også positive. Så hvis du tenker at du kan, og tenker at du får det til, så vil du etterhvert tro fullt og helt på det!

Dagens lille pepptalk fra meg er altså: vær bevisst på tankene deres, og hva dere sier til dere selv. Alt du tror - er sant! 

Den kloke mannen jeg nevnte innledningsvis heter Øyvind Hammer, og han er uten tvil  den beste formidleren jeg kjenner. Han har en unik evne til å nå ut til mennesker, motivere, inspirere og skape entusiasme og livsgnist. Jeg ble kjent med Øyvind for snart 4 år siden, og han har vært en viktig person for meg. Øyvind Hammer er mental trener, og er mannen bak Ole Einar Bjørndalen sin vinnerskalle. Jeg har med meg Øyvind sin nye bok opp på påskefjellet og gleder meg til å lese den. Øyvind sin første bok var helt magisk, og den har jeg lånt bort til så mange etter jeg leste den, at jeg faktisk ikke helt vet hvem som har den lenger. 
Nå er vi akkurat ferdig med en lang og deilig påskefrokost her oppe på hytta. Jeg elsker hyttefrokost, hvor bordet er overfyllt av godsaker, vi sitter lenge med bordet, og har god tid. Dagens frokostbord bugnet over av pålegg, nykokte egg, ferske rundstykker, brød, og hjemmelagde knekkebrød. Appesin juice, eple juice, melk og kaffe hører også med. Til dessert ble det en liten knekk kvikklunsj hver, det må være lov i påsken. Det nør og blåser kraftig her oppe på fjellet, så i dag tror jeg vi faktisk tar en inne-dag med kortspill, lesing og matlaging. Det er jo litt dette som er ferie, å bare slappe av og kose seg, uten å egentlig gjøre så mye. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren

 

Coaching & mental trening

Jeg husker første gang jeg møtte Hilde, damen bak Sunn Hverdag. Det var noe med henne som jeg ikke helt klarte å sette fingeren på. Nå kjenner jeg Hilde godt, men jeg kan enda ikke helt få definert hva det er med henne som gjør at man umuddelbart liker henne, stoler på henne og føler seg bedre i hennes nærvær. Hilde ser meg, på en måte ingen andre ser meg. Hun stiller spørsmål som får meg til å tenke, hun pusher meg, får meg til å tørre å være kreativ, tørre å drømme større, og tørre å satse på egne prosjekter. Hilde er coach og har utdannelse innenfor mental trening. Hun er også personlig trener, foredragsholder og har en lang akademisk utdannelse. Jeg har snakket med Hilde flere ganger. Jeg vokser på disse samtalene, jeg våger mer etter disse samtalene, og jeg tørr å tro på at jeg kan få ting til. Disse fire bildene henger på kontoret hennes hos Sunn Hverdag, og jeg hadde så lyst å dele dem med dere: 

Det er ingen hemmelighet at jeg kan være min egen største kritiker. Jeg har kjempet en god del kamper mot både jantelov og egne begrensninger. Jeg er en mester på å holde meg selv tilbake, og fortelle meg selv at jeg ikke tørr, ikke kan og ikke er flink nok. Jeg begrenser meg selv noe så enormt, og takker nei til det aller meste av ting jeg blir utfordret på. Intervjuer, presentasjoner, større samarbeid, foredrag, tv, radio +++. Jeg har så lyst, men ender opp med å takke nei fordi jeg er så redd for å ikke være bra nok, og ikke leve opp til forventningene. Det er så frustrerende å ha det slik, og det kom til et punkt hvor jeg ble dritt lei av meg selv og egne begrensinger. Det var da Hilde kom på banen. Gjennom Coaching og samtale med Hilde har jeg sagt ja til så mye mer, turt å utfordre meg selv og turt å tro på at jeg faktisk kan. Jeg er i en prosess, og det er et godt stykke igjen, men det er en spennende og ikke minst lærerik. Jeg er i gang, og jeg er på vei. Så får vi se hvor det ender. Jeg er spent, motivert og glad for at jeg har turt å ta tak i dette, og tørr å gjøre noe med det. Man kommer ingen vei hvis man ikke griper de sjansene som byr seg, og nå er det jammen på tide å gjøre det. 

Har noen av dere erfaring med coaching eller mental trening?

 

Smiiiil Maren 

 

Vil du være med meg til Portugal?

God morgen dere. Jeg regner med at det ikke bare er vi i Kristiansand som våknet opp til snø (!) i dag. Jeg sitter her med frokosten min, og drømmer meg bort til sol, og sommer, hvite sandstrender, surfing og masse deilig trening. Det beste av alt er at dette ikke er en drøm. Dette er virkelighet, og det er faktisk ikke lenge til avreise. 3 mai reiser jeg til deilige Portugal på treningstur i regi av ShapeUp. Jeg reiser som ned som Personlig trener sammen med Pia Seeberg og Elizabeth killi, og vi inviterer dere alle med på turen. 

Vil du ha en uke med sol, surfing, bootcamp, sunn mat, joggeturer i fantastisk landskap, spennende og lærerike foredrag, en hel haug av inspirasjon, trening, og bøttevis av motivasjon? Da synes jeg du skal klikke deg HER og lese mer om ShapeUp Bootcamp. 

Det føles helt uvirkelig at jeg faktisk skal være med som Personlig trener på noe så spennende, eksotisk og motiverende som dette. Jeg har ikke ord for mye jeg gleder meg. Det eneste som kan toppe dette er at jeg får noen av mine nydelige lesere med meg til La Point Portugal. 

 

Stort sommer-smil fra Maren


Gjør det enkelt for deg selv!

God morgen. Jeg er straks på vei ut døren, iført treningsklær, men jeg skal absolutt ikke på trening. Jeg er på vei til jobb, men tar på meg treningsklær helt bevisst for å "lure" meg selv til å dra rett på trening etter jobb og ikke hjem på sofaen. Det er ingen hemmelighet at jeg også kan slite med å motivere meg til en treningsøkt etter en lang dag på jobb, men når jeg allerede har treningsklærne på er plutselig terskelen litt lavere.

Jeg bruker uniform i min praksis jobb sin sykepleierstudent, og jeg har derfor muligheten til å gå i treningsklær til jobb, og skifte der. Dersom du ikke har det slik, så ta for all del treningsklærne med deg på jobb - hver dag. Ha en fast bag som gjøres klar kvelden før, og som alltid er med på jobb - uansett. Eller enda bedre, ha en bag stående på jobben som inneholder et treningsantrekk, og drikkeflaske. Det kan også være et svart tips å putte en liten "energi-pose" i den baggen. Den posen kan for eksempel inneholde litt usaltede nøtter, og tørket frukt som gir deg litt energi før økten. Så på med treningsklærne eller klar gjør treningbaggen, gjør det så enkelt som mulig for deg selv å velge aktivitet fremfor sofaen. Jeg har tilegg valgt et skikkelig fargerikt anrekk, jeg føler det hjelper enda mer på motivasjonen.

Nå skal jeg lage en stor nistepakke, og en liten før-trenings matpakke og komme meg avgårde på jobb. Jeg ser at jeg allerede er litt sent ute her. Ha en super tirsdag dere. Mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren


Naturens magiske effekt

Det er noe med naturen som gjør at skuldrene mine senkes, pusten endrer seg fra stressende og overfladisk, til dyp og rolig. Du vet, den typen pusting som går helt ned i magen. Jeg kjenner på en herlig indre ro når jeg er ute på tur i skogen, og jeg blir nesten overrasket over at jeg opplever denne effekten på hver eneste tur. For meg er det den beste stressmestring å komme seg ut i skogen, og det er som terapi å få en god time i ulent terreng, og helst i litt ruske vær. Så lenge man er godt kledd er det faktisk bare deilig at det rusker og blåser litt. Her om dagen hadde jeg akkurat en slik tur, og jeg koste meg altså så.

Jeg jobber selv på treningsenter, og er absolutt for at folk skal trene der, men jeg mener også at det ikke er nødvedig å ha medlemskap på et senter for å trene og være aktiv. Som jeg fikk påpekt i NRK reportasjen, så synes jeg at folk må bli flinkere til å se mulighetene som befinner seg like i næromårdet, og utnytte de ressursene som ligger rett foran nesa på oss. Jeg vet at det frister fryktelig lite å kle på seg å gå ut etter en lang dag på jobb eller skole, men hvis du bare klarer å komme seg ut av døra, så skal jeg garantere deg at du kommer hjem igjen med en bedre følelse enn da du dro. 

Jeg har full forståelse for at treningssenteret med masse folk, og høy musikk ikke alltid frister etter en lang og kaotisk dag. Jeg skulle så inderlig ønske at flere kunne få oppleve hvor magisk det er å komme seg ut i naturen, og oppleve den fine stillheten som er der. Etter en dag med mye støy og mas, er det spesielt godt å komme seg ut, men jeg har full forståelse for at det ikke frister når man har lagt seg på sofaen. Jeg utfordrer dere likevel til å teste det ut, jeg har enda til gode å angre på en tur eller en treningsøkt. Lukk øynene og prøv å forestill deg den følelsen av å komme inn fra en tur ute i skogen. Du er god og sliten i kroppen, og litt småkald. Du tar en lang varm dusj, tar på deg myke koseklær, og kryper opp i sofaen. Finner frem et godt pledd, noe mat du liker og en god film på tv. Idyll? Vel, det er ganske lett å oppnå denne idyllen, men det føles ikke like godt hvis man ikke har vært ute på tur først. Så på med varme klær, og ut på tur, kos deg underveis, senk skuldrene og la tankene fly. Vel hjemme igjen kan du bare slappe av og nyte, med god samvittighet. 

Fikk du litt lyst å ta deg en tur ut i skogen nå?

 

Smiiiil Maren


"Jeg vil bare at det skal være gøy"

I dag har jeg totalt treningsfri. Det er bare så kjedelig, men jeg vet jo at det er både smart og nødvendig. Hvile er en viktig del av en hard treningsuke, og det må prioriteres hvis man ønsker progresjon. Jeg trener ikke i dag, men de betyr ikke at kundene mine får fri. I dag møtte jeg min nye kunde for første gang, og hun minnet meg på noe utrolig viktig.

Jeg spurte henne hva hennes forventninger var, og hva målet hennes var. "Jeg vil synes det er gøy å trene" svarte hun. Jeg har ikke tall på hvor mange kunder jeg har stillt det spørsmålet, og i de aller fleste tilfeller så er svaret at de vil ned i vekt, endre utseende og livsstilen. Det er overhode ingenting i veien med den målsetningen bare så det er sagt, men når denne jenta med full oppriktighet sier at hennes største ønske og mål, er å oppleve at trening er gøy, så rørte det meg nesten litt. For min del så er det jo akkurat det det handler om! I mine øyne så skal trening være gøy, det skal gi deg noe, og det skal være positivt.Nå er jeg ferdig på jobb på treningsenteret for dagen, og gleder meg til å komme hjem å lage middag. Med så mange gode tips fra dere så er det nesten vanskelig å velge hva som skal stå på menyen. Jeg fikk utrolig lyst å prøve meg på søtpotet fries, så vi får se om ikke det blir dagens middagstilbehør ved siden av kylling eller karbonade burgere. 

Har dere hatt en fin dag? 

 

Smiiiil Maren

 

Reportasje på NRK

I dag ble reportasjen NRK filmet hos meg vist på distriktsnyhetene. Jeg gruet meg litt til å se det, man blir alltid så ugjenkjennelig og rar på tv. Heldigvis har jeg fått mange fine tilbakemdlinger fra venner, bekjente og faktisk også noen ukjente. Det setter jeg enormt stor pris på, og det gjør at jeg sitter igjen med en følelse av at dette var en utelukkende gøy erfaring. Her kan dere se reportasjen: 

Vi gjorde altså en reportasje som ble sendt på tv, og en treningsfilm som ble lagt ut på nett hvor jeg viser fem ulike øvelser som jeg selv synes er effetive og gode. Jeg legger ofte inn slike øvelser som dette når jeg trener utendørs. Det er så genialt når man ikke trenger noe utstyr for å gjennomføre dem. Jeg oppfordrer dere til å teste dem ut. Legg inn en slik økt i gå eller joggeturen din neste gang, det er mer effektivt enn du kanskje tror. Her har dere treningsfilmen:

Nå er jeg veldig spent på å høre deres tilbakemeldinger. Jeg håper dere likte det. 

 

Smiiiil Maren

Fotoshoot

I går hadde jeg en fotoshoot med fotograf Joakim Løschbrandt og fotomagasinet 2minutter. Makeup av Oda Herlofsen, og stylingen er meg selv. Allerede i dag mottok jeg noen av bildene, og de ble akkurat slik jeg håpet. Rene, og delikate, uten forstyrrende elementer. Shooten bestod i ulike egenvekstøvelser, yoga og turninspirerte bevegelser, akkurat slik jeg liker å trene til vanlig. Jeg deler forresten veldig mye bilder på Instagram, sjekk gjerne ut min konto der (@marenerdvik). Her får dere en liten sniktitt fra shooten: 


Nå er jeg spent på å høre deres mening. Hva synes dere om bildene? 

I ettertid har mange av dere spurt hvor tighsten er fra. Den er fra Nike, og dere finner den HER (aff.link)

 

Smiiiiil Maren 


Har du vunnet?

I samarbeid med Tine YT

Husker dere innlegget jeg skrev om hva man kan spise før trening? Jeg tipset dere om Tine YT drikkeyoghurtsom nå endelig er tilbake i butikkene. Flere av dere spurte meg om disse kun skulle drikkes før trening, og det spørsmålet har jeg lyst å ta opp. For selvfølgelig er det ikke kun før trening denne kan drikkes. Jeg lager frokost med drikkeyoghurt, mysli, frukt kuttet i biter og bær. Topper gjerne det hele med litt usaltede nøtter og vips har du den perfekte frokost. Drikkeyoghurten er også helt genial som et mellommåltid, og selvfølgelig kan du også drikke den etter trening. Det at det står at den er fin før trening er fordi den gir deg god energi før en økt. 

Jeg drikker YT drikkeyoghurt mellom jobb og trening, typisk midt på dagen når det er litt lenge siden lunsj, og jeg kjenner at jeg trenger litt energi før økten. Jeg slenger den med i treningsbaggen. Mitt tips er å åpne den på morgenen og putte noen isbiter oppi, skru godt igen og legg den i baggen. Min ligger der gjennom arbeidsdagen, og er helt perfekt når jeg skal drikke den. Nå skal jeg absolutt ikke anbefale alle å ikke ha drikkeyoghurt i kjøleskapet, men dette er altså slik jeg gjør det, og det funker fint for meg. Hvis du har tilgang på kjøleskap så putter du den selvfølgelig i kjøleskapet. 

Nå er jeg litt spent på å høre om noen av dere har sjekket ut konkurransen med koden som står på innsiden av etiketten på flasken? Har noen av dere vunnet? Det er nemlig slik at det står en kode på innsiden av etiketten på alle drikkeyoghurtene. Du logger deg enkelt inn på YT.no, og skriver inn koden. Så får du se om du har vunnet. Det er hundrevis av sporty premier som gis bort, så her er det store vinnersjanser. 

Nå er det tid for trening her, før jeg skal videre på en sporty fotoshoot! Jeg ønsker dere en sprek og herlig dag.

 

Smiiiiiil Maren


Årets treningsblogg!!

Jeg skal komme tilbake til dere litt senere i dag med et innlegg om hele gårsdagen, den inneholdt nemlig helt utrolig mye spennende. Men først må jeg bare få summet meg litt, sett gjennom litt bilder og bare ta alt inn. For vet dere hva, i går stakk jeg søren meg av med seieren i Vixen Blog Awards. Jeg er kåret til Norges beste treningsblogger!! Det føles helt uvirkelig, og så fantastisk gøy. Aldri har noen sett så overrasket og sjokkert ut når de mottar en pris. Haha. Det kom mildt sagt overraskende på meg. Med så mange fine finalister, blandt annet Nora som jeg står sammen med på bildet under, hadde jeg ikke trodd jeg skulle stikke av med seieren. Dette betyr så mye for meg, og jeg klarer ikke slutte å smile. 


Fineste Nora og meg. Endelig fikk jeg møtt denne nydelige jenta i virkeligheten.

Jeg har fått så mange koselige hilsner, så mange fine kommentarerer og så mange gratulasjoner. Tusen tusen takk! Jeg sitter her i hotellsengen med et stort smil om munnen og leser gjennom alle meldingene. Herligfred så skjønne folk er. Jeg er så takknemlig, og så ubeskrivelig glad for at jeg får lov å drive med dette. Denne prisen gir meg enormt med motivasjon til å jobbe på videre med bloggen, og gjøre den enda bedre. Tusen takk for at dere er her, det er på grunn av dere jeg får lov å drive med dette. 

Nå skal jeg løpe ned å spise en stor hotellfrokost, og bare kose meg med alle inntrykkene fra i går. Jeg er tilbake litt senere i dag, jeg har nemlig så mye spennende å fortelle dere fra timene før prisutdelingen i går, og ikke minst dagens planer. Så stikk gjerne innom igjen litt senere. 

 

Smiiiiiil MarenFreshness

Jeg er nok ikke alene om å føle for å putte litt friske smaker, og lettere måltider inn i kostholdet i disse dager. Julen nærmer seg slutten, og vi er nok mange som er litt lei av all den fete julematen. Det er nesten litt rart, jeg gledet meg så lenge til ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt, salt lammelår og alle de andre deilige julerettene, men nå kunne jeg virkelig ikke tenkt meg å spise en ribbemiddag om jeg så hadde fått betalt for det. Hehe. Det er vel sånn det skal være når julen går mot slutten, jeg tenker at det betyr at jeg har fått fyllt min kvote julekos. Tilbake til dagens innlegg. Jeg hadde lyst å dele noen inspirasjonsbilder som hvertfall får meg til å få lyst å lage meg en frisk smoothie, eller sunn juice. Bare se på de fantastiske fargene. Fristende ikke sant? 

 

Smiiiiil Maren


Ødelegger julematen alt?

Jeg nevnte at jeg hadde lyst å si noe om dette med jul og kosthold. Jeg synes det er ordentlig trist å lese mailene jeg får fra flere lesere, hvor de skriver at de gruer seg til jul fordi det er så mye mat, og det skaper så mye vonde følelser, dårlig samvittighet og tvangshandlinger i ettertid for å kompensere. Jeg skulle ønske jeg kunne få lov å sette meg ned med hver og en av disse skjønne jentene ( og guttene - ikke tro at dette kun gjelder jenter. Jeg har mottat flere mail fra gutter som fortviler over at drikkepress fra kompisene, og at all den fete julemat ødelegger kroppen de har bygget opp på gymmet). Jeg skulle altså ønske jeg kunne få lov å sette meg ned og snakke ordentlig med hver og en, og virkelig forklare at det er overhode ikke slik ting henger sammen. Jul skal jo ikke være vonde følelser, og hvertfall ikke på grunn av maten. Nei dette er bare trist. Nå kunne jeg begynt på en lang avhandling om selvbilde, egenverd, mat og følelser, men jeg tror faktisk ikke det er det leserene er ute etter. Vi har lest det overalt, at vi er vakre akkurat som vi er, at det er det indre som betyr noe og at livet handler om så mye mer enn mat og kalorier. Alt det vet vi jo! Jeg tror det disse jentene og guttene er ute etter er harde fakta. Hvor mye ødelegger julematen, er hele våren og sommerens hardtrening ødelagt hvis de koser seg litt i julen, hvordan henger dette sammen. Kan julen ødelegge alt for formen og vekten? La oss ta en titt på det. Jeg er så heldig at jeg i løpet av mange år i treningsbransjen har fått lov å bli kjent med mange inspirerende, kunnskapsrike og kloke mennesker. Det er ikke bare meg som opplever å få spørsmålene omkring dette med jul og mat, og derfor har to av de menneskene jeg virkelig ser opp til gått ut å uttalt seg om dette. Jeg ønsker å dele det med dere. 

Først har vi Børge Fagerli, som legger det frem slik: 

"Av 52 uker i året er det jul og nyttårsfeiring 1 av disse ukene. I løpet av denne uka vil du spise ca 25-30 måltider. Av disse måltidene, la oss si at 2 om dagen er "avvik", altså 14 måltider. Dette utgjør kun 1% av årets måltider. De andre 99% kan på ingen måte ødelegges av den siste 1%. Dessuten er det kun "avvik" i forhold til at det er mer kalorier enn vanlig, for all mat man spiser brytes ned til sine grunnleggende næringsemner glukose/fruktose, aminosyrer og lipider/fettsyrer enten det er "sunn" eller "usunn" mat. Du vil forbrenne mesteparten av de ekstra kaloriene, for forbrenningen går jo ikke fra ca 2500kcal pr dag til 0kcal pr dag bare fordi du spiser mat som ikke står på en eller annen matplan.

Når alt kommer til alt handler jula om å tilbringe tid sammen med de du er glade i, så å slippe litt opp på sine selvpåførte restriksjoner for å kose seg med venner og familie er utelukkende sunt for både kropp og hode..."

 Videre har Martin Norum formulert seg slik: 

"Jeg ønsker dere alle sammen en nydelig julefeiring og høytid uten masse vuderinger om du kan spise X eller Y dersom det går på bekostning av sosiale sammenkomster eller ditt velvære. Mat skal bidra til å øke livskvalitet og være et viktig knutepunkt i en stressende hverdag - måltider med familie, egentid og livsgivende næring! Når du kanskje i litt større grad skeier ut har du ikke sviktet deg selv eller noen andre. Du trenger ikke tenke at du feiler eller gjør noe dumt. Du har på ingen måte mislyktes. Din suksess er ikke avhengig av enkeltsituasjoner, men av mange, mange, mange enkeltsituasjoner som til slutt danner en sum.

En enkel tilnærming for å unngå å føle deg i dårligere form eller føle at du får i deg for mye mat kan være å forsøke å begrense inntaket på noen andre måltider i løpet av dagen enn det/de måltidene der du vet det blir litt ekstra. Da er det antakelig ikke veldig langt unna hva ditt vanlige energiinntak er uansett. Husk igjen at det på ingen måte er enkeltmåltider som skaper et resultat - det er summen av mange dagsinntak. Kos deg og nyt masse god mat, og forhåpentligvis fritid"

 Så konklusjonen blir at nei, du ødelegger ikke alt selv om du koser deg med god mat, og sosial hygge i julen. Kanskje du til og med har veldig godt av det! Så med disse ord håper jeg at skuldrene kan senkes, smilet lures frem, og julegleden bre seg i både kropp og hode. Glem matvekten, glem kroppsfokuset, og bare nyt. Kjenn på hvor heldig du er som har en familie å være sammen med, tenk så heldig du er som har noen som har stått på og laget mat i mange mange timer for at dere skal hygge dere, tenk så heldig du er som har tilgang på så mye godt. Ta deg fri fra tankene, ikke la den dårlige samvittigheten få spillerom, fyll hele deg med julestemning slik at de vonde følelsene ikke får plass. Les utattelsene over, og bestemt deg for at denne julen skal du nyte! 

Jeg sender en stor og god juleklem til hver og en av dere. Tusen takk for alle mail og tilbakemeldinger. Det er ikke alle mail jeg rekker å svare, men jeg leser hver og en av dem, og setter enormt stor pris på hvert eneste ord. 

 

Smiiiiil Maren


It´s that time of the year

Ååå, i dag våknet jeg opp med litt julestemning og det var så herlig. Helt mørkt ute, julelysene på verandaen min lyste, og på radioen spiltes O helliga natt, og det var alt som skulle til for meg. Så i dag har jeg lyst å starte dagen med å dele noen av mine juleinspirasjonsbilder med dere. Dette representerer mitt humør i dag. Nå er det bare 5 dager til jul, og jeg gleder meg så utrolig mye.

I dag skal jeg ut å fikse de siste julegavene, spise julelunsj med en god venninne, ha et par Ptkunder, og ellers bare gå å kjenne på denne deilige før-juls-spenningen.Jeg kjenner at jeg føler litt på en barnslig glede rundt dette med jul. Det er så koselig! I min familie har vi noen faste tradisjoner, hvert år må jeg: 

 • Lang, koselig julefrokost med hele familien
 • Julemusikk som spilles i bakgrunnen hele dagen
 • Se tre nøtter til askepott, iført pysjamas, med dyna i sofaen, mens jeg spiser pepperkaker.
 • Lese julehefter (jule-tegneserier) og spise julegodteri
 • Julegudstjeneste i kirken 
 • Risengrynsgrøt med mandel, og marsipangris til den som får mandelen 

 
 • Hva er dine faste juletradisjoner?
 • Hva gir deg julestemning, og hva må du gjøre hver julaften? 

 

 

Smiiiil Maren


Inhale confidence

I kveld fikk jeg endelig tid til en yoga time med fantastiske Nina på Yoga og Balanse. Jeg har et tips til alle dere som har eksamner, blir stresset av julekaoset eller gjennomgår stressende perioder av andre årsaker - ta deg tid til en yogatime. Jeg ligger her på sofaen med en helt magisk ro i kroppen, ja jeg gruer meg til i morgen, og ja jeg er nervøs, men den ubehagelige intense uroen er borte. Yogatimen i dag var helt utrolig god.


Bildene er tatt på Solsiden Ptsenter

Det tok tid for meg å roe ned i dag, det var vanskelig å få i gang den dype gode pusten, og det var fryktelig vanskelig å ikke tenke på eksamen. Men med Nina sin gode trygge veiledning, dype tøyninger, og spesielle stillinger og posisjoner så klarte hun å få meg til å puste ut, senke skuldrene, slippe opp i muskulaturen og bare være. Jeg er s takknemlig for at jeg har truffet Nina og for alt hun har lært meg. Jeg kan ikke se for meg en hverdag uten nå.  

Nå skal jeg straks hoppe i seng, og lade opp. Det siste jeg skal gjøre før jeg går inn i eksamenslokalene i morgen, for å avlegge min (forhåpentligvis) siste teoretiske eksamen på sykepleien, er noe yogaen har lært meg: Inhale confidence - exhale doubt. Jeg skal inhalere selvtillit, og puste ut all tvil. Dette skal jeg klare. 

 

Smiiiiil Maren 

 

NIKE Give-Away

Jeg har gledet meg til å dele dette innlegget med dere. For det har seg nemlig slik at jeg har en liten overraskelse til dere. Jeg er ubeskrivelig takknemlig for hver og en av dere som titter inn her på bloggen, og jeg har lyst å gi noe tilbake til dere. 

Så nå kjører jeg på med en liten GIVE-AWAY til mine fine lesere. I dag har jeg 3 super freshe NIKE shorts som jeg har lyst å gi bort.  Jeg har denne shortsen selv, og liker den så godt!! Den er litt høy på livet, og sitter utrolig godt på. Jeg har både trent styrke og kondisjonstrening i denne modellen, og det er spesielt positivt at man kan løpe i den, uten at den sklir opp. Man kan også kjøre dype knebøy og den blir ikke gjennomsiktig, eller sklir ned. Jeg har aldri følt meg så veldig komfortabel i shorts, men stoffet i denne er litt tykkere, og passformen gjør at den sitter så godt på. Jeg gleder meg over å kunne dele akkurat denne med dere, da jeg vet det er flere jenter som gjerne skulle trent mer i shorts, men synes det er litt vanskelig å finne den rette shortsen. Alt jeg vil dere skal gjøre for å delta er: 

 • Del bloggen min på din facebook, blogg eller instagram
 • Legg igjen en kommentar her at du er med i konkurransen 

 

Jeg gleder meg SÅ til å gi bort freshe shorts til tre spreke frøkner nå like før jul. Vinneren trekkes på søndag. 

 

Smiiiiil Maren

Solskinn

 

Sometimes

you have to create your own sunshine. 

 

Jeg elsker det sitatet over, for det er faktisk sånn det er. Jeg har vært gjennom et par bølgedaler de siste månedene, og flere ganger har jeg måtte ta ordentlig tak i meg selv, og snakke meg selv opp igjen. Det er ikke alltid så lett!! Bottomline er at livet skjer, og vi er bare mennesker. Vi vil bli utsatt for påkjenninger, og mange av dem er utenfor vår kontroll. Det eneste vi kan kontrollere er vår egen reaksjon og vår egen evne til å skape sollys når man står midt i mørke. Det kan være sykdom i nær familie, utfordende jobbsituasjoner, samlivsproblemer, eller en mørk årstid som uten at du helt forstår hvorfor bare har sugd kreftene ut av deg. Uansett hva som er din utløsende årsak så tror jeg det er så ubeskrivelig viktig å bli påminnet at du har evner som menneske, evner til å snu situasjoner, og ta valg. Du kan velge å se opp, når noe prøver å tynge deg ned. Noen ganger må du faktisk ta grep, og skape ditt eget solskinn. Så hvordan i all verden gjør man det? Jeg tenker at svaret ligger i å ikke se så stort på det. Solskinn i ditt liv kan være en bitteliten ting, som for deg gir mye glede. 

Mitt solskinn kan være: 

 • Min lille vakre niese på snart ett år 
 • Gjøre noe hyggelig for noen som absolutt ikke forventer det
 • En rå treningsøkt hvor jeg kjenner på mestring 
 • Kaffe sammen med en god venninne 
 • En skinnende ren leilighet, med friske blomster
 • Sende eller motta en koselig teksmelding 
 • Tid sammen med noen jeg er glad i
 • En god middag. 

 

Skjønner dere tanken? Solskinn kan være hva som helst, bare det får deg til å smile. Så i dag er oppfordringen å forsøke å skape litt solskinn. Ha en fin dag dere. 

 

Stort smil fra Maren 

 

Movement

"Sometimes it´s not about health,

or building muscle

Sometimes it´s just therapy...."

Håper denne tirsdagen behandler dere bra. Jeg ønsker dere en nydelig dag!

 

Smiiiiiil Maren


Den fine balansen

Jeg leker meg videre med både yoga og egenvektstreningen. Jeg har fremdeles mye å hente på balansen, og fleksibiliteten, men det kommer seg, sakte men sikkert. Det er virkelig gøy å utfordre seg selv på denne måten.  Det er ingen hemmelighet at denne frøkna er litt over middels stresset for tiden. Det er mye på en gang, og jeg kjenner at jeg virkelig må jobbe for å holde styr på alt. Eksamen har de aller fleste studenter nå, og alle klarer seg gjennom det, så det er virkelig ingen unnskyldning. Det at jeg har valgt å være både fulltid-student, persolig trener og blogger er mitt eget valg, jeg visste det ville bli mye, så det er heller i grunn ingen unnskyldning. Sykdom i nær familie er noe man ikke kan styre. Det skjer, også må man heller velge hvordan man vil forholde seg til det. Jeg er så ubeskrivelig, uendelig glad i familien min, og bare tanken på at noe skal skje med noen av dem gjør meg helt sønderknust. Derfor legger jeg et eksra stress på meg selv, fordi jeg bekymrer meg så fryktelig mye på vegne av mine kjære. Denne bloggen handler om meg, og den delen av livet mitt som er relatert til trening, kosthold og helse så skal jeg ikke utlevere noen andre, men jeg vil likevel si at ting nå er stabilt og bra. Så tusen takk for deres gode tanker og fine ord, det er tydelig at de gode tankene dere sendte hjalp!Poenget med dette er ikke så fremme at det er litt mye for meg for tiden, for det er det faktisk for de aller fleste i disse tider. Enten om du er student som har eksamner, eller en jobb som krever mye, en stor familie å forsørge, eller andre utfordringer, så har vi alle våre ting, som krever mye av oss. Da kan det være utrolig godt å prøve å la treningen bli av avkobling fra stresset, og ikke enda en stressfaktor. For det er faktisk slik at trening er stress. Ja det er positivt stress, men likevel et stress på kroppen. Noen ganger så trenger man en annen form for trening en tunge vekter, og skyhøy puls. Noen ganger kan det være vel så riktig, og faktisk effektivt å roe ned, strekke, tøye, konsentrere energien innover og jobbe med din egen kroppsvekt. Etter en time med intensiv yoga så føler jeg meg så rolig, harmonisk, myk og varm i kroppen. Som om man har tatt et avbrekk fra verden og satt alt fokus på egen kropp og velvære. Høres det litt fristende ut? Å bare legge alt av jobbstress, eksamenskaos, barnemas, foreldrekrav og julestyr helt bort, og ta en økt hvor mye kobler ut litt. Jeg bruker yoga som et suplement til treningen min, og jeg sier ikke at man skal legge styrketrening og kondisjonstrening helt bort - overhode ikke. men jeg tror det kan være smart å ikke alltid tenke at man MÅ løfte tungt, og løpe fort, noen ganger er det vel så bra å strekke, tøye, og jobbe med sin egen kroppsvekt. Det handler om variasjonen, og den fine balansen. 

 

Smiiiiil Maren


Nye Nike favoritter

Det ble en litt sen oppdatering fra meg i dag, jeg har rett og slett brukt tiden min ute i sola. Ja for i dag har det faktisk vært strålende sol, og ikke en sky på himmelen i Kristiansand. Solskinn har vi ikke hatt mye av de siste ukene her nede, så når solen tittet frem i dag morges så måtte jeg bare ut på tur. Jeg kledde godt på meg, og la ut på en rolig joggetur rundt vakre Odderøya. Jeg skulle ønske man kunne jogge med speilrefleksen, slik at jeg kunne delt det vidunderlige synes som møtte meg når jeg kom opp på toppen av Odderøya i dag. Se for dere dette: Rim og frost i gresset, strålende sol som glittrer utover havet, frisk klar luft og total stillhet, kun avbrutt av fuglekvitter. Jeg kjente på et øyeblikk av total komplett lykke. Endorfiner, kombinert med sol, natur og friskluft, det er lykke for meg. 

Vel hjemme tikket det en hentemeling inn på telefonen min. Jeg bråsnudde i døra og dro rett på posten. Der hentet jeg en pakke som inneholdt masse deilige nyheter fra Nike. Jeg har bestillt litt nye farger denne gangen, som jeg ikke har så mye av før. Jeg er veldig glad i fersken farge, og nyanser av rosa, men denne gangen har jeg bestillt litt turkis, grått og lyseblått. Mønster og sterke farger har jeg alltid vært utrolig glad i, så det er vel ingen som er overrasket over at mine nye Nikefavoritter er mønstrete. Jeg gleder meg til å teste ut klærne på trening i morgen. 

 
Nike legend tights  //  Nike turkismønsret singlett  //  Nike sortsbh  //  Nike gråmønstret singlett (aff.link)

Jeg kommer nok til å bruke tightsen med en ensfarget topp, og singlettene med en svart eller grå ensfarget tights. Jeg elsker mønster, men ikke på både overdel og underdel. Det kan faktisk bli for mye av det gode! 

Hva synes dere? 

 

Smiiiiil Maren

 

Blåmandag

Inneholder aff. links

Jeg titter kjapt innom for å ønske dere en fin mandag. Blåmandag trenger ikke være en negativ ting, spesielt ikke hvis man har freshe herlige blåtoner som lyser opp en regntung mandag. Jeg fikk lurt inn en liten cardio økt tidlig i dag morges, og selv om mandagen ofte føles litt trøtt og kjip, så ble den plutselig hakket lysere i disse klærne. Her har dere mine blå favoritter:

 Håper mandagen behandler dere bra! 

 

Smiiiil Maren


Ut på tur

Søvn må være løsningen på det meste. Jeg tuslet inn i sengen kl 21 i går kveld, sovnet i det hodet traff puta og våknet nesten 12 timer senere. Formen er mye bedre, og det føles så fantastisk godt. Kroppen er kul altså, den sier i fra når tempoet blir litt for høyt og den trengr en pause. Min pause ble en rolig dag i går, etterfulgt av hele 12 timer søvn. Det var det som skulle til, og nå føler jeg meg nesten fin igjen. Jeg velger likevel å ta det med ro enda en dag, bare for sikkerhetsskyld. 

Jeg starter dagen i dag med å se igjennom litt bilder fra i sommer, og plutselig fikk jeg utorlig lyst å komme meg ut på tur igjen. I sommer gikk jeg både Besseggen, Prekestolen, flørlitrappene og noen småturer på Beitostølen. Jeg har en stor drøm om å gå både trolltunga, galdøpiggen og kjerag. Dette er alle kjente turer, som jeg føler jeg må få på lista mi. Jeg har også lyst å oppleve noen turer som ikke er fullt så kjente.

Kanskje jeg har noen turglade friskuser blandt mine lesere som kan tipse meg om noen flotte turer, som ikke er like kjent som de overnevnte? 

Jeg gleder meg til å se om noen av dere har noen tips å komme med. Jeg ønsker dere en herlig dag. Jeg skal straks pakke på meg godt med klær, og ta en liten tur ut i frisk luft. 

 

Smiiiiil Maren

 

Smoothies vol.2

Jeg delte et inspirasjonsinnlegg med smoothies og juice forrige uke, og det slo veldig godt ann. Så da fortsetter jeg å dele herlige, friske bilder som inspirerer meg til å lage fargerik, sunn og frisk mat i hverdagen. Juice og smoothie er mer populært en noen gang før. Jeg drikker dette mye selv, men synes det er litt synd at det er så fryktelig dyrt å kjøpe ferske juice på diverse juice&smoothie barer, så da tenkte jeg at det kunne passe fint å dele litt bilder av hjemmelagde varianter, slik at man ser at de kan lages hjemme også. Jeg har kjøpt noen super kule juiceglass og fargerike sugerør som gjør det hele mye mer delikat og dekorativt. Glassene har jeg kjøpt på Hansen & Co, Gave og Interiør huset og Clas Ohlson her i Kristiansand. Sugerørene er fra Søstrene Grene og Up stairs. Dette er butikker i Kristiansandsområdet, men det finnes helt klart på slike små hobby butikker der du bor, ellers finnes jo Clas ohlson over hele landet, og jeg vet at Hansen & Co har nettbutikk. Jeg håper disse bildene gjorde at dere fikk litt inspirasjon og lyst til å lage egne smoothies og juicer hjemme. Prøv deg litt frem med ulike ingredienser, og vips har du funnet din helt egne favoritt, som du selv har laget oppskriften til. Hvor herlig er ikke det? 

 

Smiiiiil Maren


Power Girls

Nå har jeg endelig sunket ned i sofaen etter en lang dag med møter, etterfulgt av litt shopping, før et par timer jobbing på Gardermoen før jeg endelig kom meg hjem til Kristiansand. Nå er jeg rett og slett helt utslitt, og vurderer faktisk å gå å legge meg snart. Denne helgen har vært hektisk, innholdsrik, energisk og spennende. Jeg har hatt to utrolig spennende møter som vil snu helt opp ned på det meste her på bloggen med tiden. Endringene er uten tvil til det bedre, så ingen grunn til skepsis. Calisthenics & Street Workout kurset i regi av AFPT var så utrolig gøy. Både fordi jeg fikk utfordret meg selv på masse nye spenstige øvelser, lærte masse nytt og fikk ny inspirasjon, men også fordi jeg møtte en denne herlige jenta. Det er så fint når man møter noen som har den samme gutsen, og treningsgleden. Jeg ble så inspirert og fasinert av nydelige Jørgine. En dag skal jeg bli like sterk, rå og powerful som denne dama her. Nå skal jeg momse i meg et gigantisk fruktfat, før jeg kryper inn til senga mi. Jeg kan nesten føle at den roper på meg allerede. I morgen er det full sving igjen med forelesninger, trening, jobb og yoga. Sistnevnte skal bli magisk etter denne helgen. 

Har dere hatt en fin ukestart? 

 

Smiiiiil Maren


Smoothie

Vi trenger alle litt inspirasjon til tider. I går kveld satt jeg å søkte rundt på nettet etter inspirasjonsbilder, og nå har jeg lyst å dele mine favoritter med dere. Disse bildene inspirerte meg en hel del, kanskje de kan inspirere dere også? Jeg elsker juice og smoothies, i alle smaker og variasjoner. Jeg gleder meg til å lage mange fristende varianter utover høsten og vinteren, med inspirasjon fra disse herlige bildene. Ser det ikke fristende og delikat ut ? 

 

Smiiiil Maren


Frokost og min Yoga-opplevelse

I dag startet jeg dagen grytidlig, og fikk gjennomført en fin liten løpetur. Før klokken var 09 var jeg nydusjet, ferdig trent og klar for en ny dag. Slik start er magisk, og jeg merker hvor påvirket jeg blir humørmessig og ikke minst energimessig resten av dagen når jeg har en slik start. Tommel opp for morgentrening. Vel hjemme koste jeg meg med to porsjoner av Marenskåla med bringebær, banan, eple, cottage cheese og yoplait vanilje, toppet med madler. MmmmmSom jeg fortalte dere så prøvde jeg Yoga for første gang i går, og jeg må bare si at det er den beste avgjørelsen jeg har tatt på lang tid. Jeg har som nevnt hatt noen litt tøffe uker nå med sykdom i nær familie, og litt andre personlige utfodringer som har krevd enormt mye energi, og jeg hadde mest lyst å bare avlyse hele Yogaen og krype under pleddet hjemme. Heldigvis hadde jeg avtalt med to venninner at vi skulle dra sammen, og dermed ble det til at jeg mannet meg opp og dro avgårde. Kjære vene så takknemlig jeg er for det. Timen var helt utrolig, og jeg har herved lagt fra meg alle fordommer jeg hadde mot Yoga. Det er ikke kjedelig, det er ikke tregt og det er heller ikke spirituelt og sært. Den følelsen jeg gikk ut med etter timen tror jeg må oppleves, dere som selv driver med Yoga kan kanskje hjelpe meg å sette ord på det? Man føler seg så fornyet, og så balansert. Nei det var virkelig helt spesiellt, og så utrolig riktig for meg akkurat nå. Jeg har stor tro på Yoga/pilates som et supplement til treningen, og et energipåfyll i hverdagen. Jeg skal gjennomføre et 8 ukers kurs nå med Yoga hver tirsdag og torsdag kveld. Det fineste av alt er at jeg gjør dette sammen med to av mine nærmeste venninner. Jeg gleder meg til torsdag allerede. 

Er alt bra med dere? Jeg synes det er så herlig når dere legger igjen en liten kommentar, jeg føler jeg begynner å bli litt kjent med flere av dere lesere nå, og det er så hyggelig. Så fortsett å legg igjen spor etter dere når dere først titter innom, det er så koselig.  Fortell meg gjerne hvilke planer dere har for dagen ? 

 

Smiiiiil Maren 

Yoga with the Girls

Det ble en litt sen oppdatering fra meg i dag. Dagen har blitt tilbragt på skolebenken, på cafe med min svigerinne og lille niese-skatt, og hos NIMUE jentene mine for en liten vippefiks. Jeg kjenner enda litt på at kroppen er trøtt og mangler overskudd, så jeg har tatt styrkefri i dag. I kveld skal jeg teste ut Yoga for første gang. Jeg har jo fortalt dere har jeg har testet ut Pilates i noen uker hos Balanse Yoga og Pilates, og nå er det på tide å prøve Yoga på samme sted. Min fantastiske pilatesinstruktør er også Yogainstruktør, så i kveld skal jeg delta på hennes nybegynner klasse sammen med to gode venninner. Jeg prøver å "practice what you preach" og følge mitt eget råd som jeg gav til dere i forrige innlegg. Jeg skrev noe om dette med å forsøke å være litt sosial, og gjøre noe hyggelig på ettermiddagene og kveldene selv om det er mørkt og det KUN er sofaen som frister. Jeg innrømte for dere at jeg selv er fryktelig dårlig på dette, og alt for ofte velger hjemmekosekveld alene fremfor å gjøre noe sosialt. Nå prøver jeg altså å gjøre ord om til handling og i kveld blir det Yoga with the girls. 

Antrekket til Yoga er en nyhet fra Better Bodies, en deilig loose-fit topp i delikate farger, og behagelig mykt stoff. Jeg liker å ha på meg komfortable klær på denne typen trening, og da passet denne toppen perfekt. (toppen er sponset av Proteinfabrikken). 

Har noen av dere testet Yoga før? Kom veldig gjerne med noen tips til meg som er totalt nybegynner på dette. Jeg ser for meg at jeg skal sitte å puste dypt, i lotusstilling, mens jeg forsøker så godt jeg bare kan å være tilstede her og nå. Hihi. Er jeg inne på noe? 

 

Smiiiiiil Maren


Høst

God morgen. Jeg håper dere har sovet godt, og våkner opp uthvilt og klare for en ny uke. Hvis ikke, så kan man gjøre veldig mye med en god frokost og en stor kopp kaffe. Realiteten er vel at de færreste av oss hopper opp av sengen nå om høsten, vi kjenner litt på at det er både kjøligere og ikke minst mørkere om morgenen, noe som kan gjøre at sengen virker ekstra fristende på morgenen. Jeg skal innrømme at for første gang har jeg nå opplevd at skiftet i årstid preger både humør og energinivå. Det føles veldig merkelig, og jeg har aldri før blitt påvirket av årstidskiftet. I år kjenner jeg altså litt på dette med at mørketiden stjeler litt energi og krefter. Jeg tenker at så lenge man er bevisst på det, så er det lettere å takle det. Jeg er ingen ekspert på slikt, men jeg har funnet mine egne små tips til å takle slike hverdagsutfordringer.

Så la meg dele mine tips med dere: 

 • Utnytt at det blir tidligere mørkt til å komme seg litt tidligere i seng, og dermed få mer søvn. 
 • Start alltid dagen med en god næringsrik frokost og kaffe 
 • Utnytt timene med lys, ta deg en tur ut i lyset like etter jobb eller skole, slik at du får litt dagslys. Det betyr mer enn du kanskje tror. 
 • Pass på å få i deg vitamin D (dette blir viktigere jo lenger utover høsten og vinteren vi kommer) 
 • Mørkt ute = kos inne. Tenn lys, kryp opp i sofaen med et godt pledd og en god film. 
 • Vær sosial! Dra på kino, møt en venninne for en kopp kaffe etter jobb/skole, gå en tur sammen i høstluften, prøv ut noe nytt som for eksempel klatring eller svømming, ha en hobbykveld hvor dere lager koselige julekort for eksempel (det er jo faktisk ikke så lenge til jul). Det er noe med det å tenke at dagen er ikke over selv om det blir mørkt tidlig. 

 

Dette er verken nytt, eller revolusjonerende, men jeg ville likevel dele det med dere. Jeg er ikke så flink til å følge mine egne råd, og spesielt det siste punktet kan jeg bli mye bedre på. Et annet viktig punkt er dette med god næringsrik mat som gir energi.

I dag lagde jeg meg med god Maren-skål med cottage cheese, yoplait vanilje yoghurt, og frukt kuttet i biter til frokost. Det ligger mer frukt under yoghurten, det på toppen er kun "pynt". Jeg tar også Omega 3 og vitamin D tilskudd hver morgen nå om høsten og vinteren. Et tips er å ta omega 3 på kvelden før du legger deg istedefor morgenen, noen kan oppleve at de går å kjenner litt på omega3 smaken hele dagen, og hvis du er en av dem så er det et godt tips å ta det på kvelden istede. 

Ha en herlig mandag, og en fin ukestart. Jeg skal straks komme meg ut av døren og i gang med den nye uken. 

 

Smiiiiiil Maren 

 

For en helg!

Det ble nesten natt før jeg omsider kom meg hjem til Kristiansand i går kveld. Etter fire dager på reise var det utroig godt å sove i sin egen seng i natt. Det har vært en innholdrik tur med utrolig mye gøy. Jeg var først i Fredrikstad hos en god venninne, hvor fokuset lå kun på kos, kvalitetstid, god mat og hygge.  På søndagen dro vi innom Norway Open hvor jeg fikk min porsjon fitness-inpirasjon for det kommende året, og i tilegg fikk se masse artig på expoen. Jeg fikk også hilse på noen av dere nydelige lesere, samt treffe medbloggere og instagram inspirasjoner i virkeligheten. Veldig hyggelig. Dersom dere er interresert i fitness så ligger alt av bilder, filmer og resultater ute på Treningsforum side nettsider

Etter Norway Open kjørte jeg direkte til Tufteparken i Drammen, hvor jeg traff herlige Pia Seeberg fra ShapeUp og fotograf Mats grimseth. Vi gjennomførte en Fotoshoot under meget skiftende værforhold. Sol, regn, og sterk vind gav oss litt utfordringer, men jeg tror og håper resultatet blir bra. Lasse Tufte ankom drammen, og tok meg og fotograf Mats med videre til Tufteparken i Bærum. Nå var det nesten blitt mørkt og været var fremdeles en utfordring. Mats gav beskjed om at det var 20 minutter igjen med bra lys, og da var det bare å speede opp. Aldri har jeg gjort en shoot med så mange øvelser på på så kort tid. Tennene klappret i munnen på meg, og nuppene stod på huden - men fy søren så utrolig gøy!! 


Mats Grimseth og Pia Seeberg

Puh, jeg forstår jo nå hvorfor kroppen min føler som den har blitt tygd på og spyttet ut igjen i dag. Det ble jo faktisk et rimelig hektisk døgn. Jeg sitter igjen med et stort smil og kun gode opplevelser fra denne helgen. Tenk å få oppleve så mye gøy, og møte så mange herlige mennesker på en og samme helg. Spesielt koselig var det å møte Pia fra ShapeUp, for en solstråle. Jeg ser virkelig frem til mer sprell med denne jenta fremover. 

Nå skal jeg snu fokus mot sykepleierstudier og hverdag. Jeg skal ut på tur igjen allerede til helgen så det gjelder å prøve å holde fokus i hverdagene. Jeg er som sagt litt redusert etter helgen, og planlegger derfor ingen power-workout i dag. Jeg har på min faste Pilatestime på Balanse Pilates & Yoga i ettermiddag, og det kjenner jeg skal bli utrolig deilig. 

Hvordan har helgen deres vært, og hva er planene for denne mandagen ? 

 

Smiiiil Maren


Er dere klare?

Ny dag, ny uke og ny måned. Ok dere, her ligger faktisk ALT tilrette for en ny og fresh start. Så da glemmer vi sommerens, forrige ukes og helgens utskjeielser og lager denne dagen til en merkedag, et startskudd for en ny epoke - nemlig høsten! Er dere klare? 

Sett deg ned en gang i løpet av dagen, enten nå på morgenen med kaffekoppen, eller i lunsjen, eller finn en stille stund i kveld og skriv ned hva du har lyst å oppnå denne høsten. Jeg er fryktelig dårlig på dette selv. Jeg har blandt annet aldri nyttårsforsetter fordi de blir aldri oppfyllt, men jeg synes det er en fin ting å sette seg mål, jobbe mot noe konkret og målbart. Jeg tenker derfor at jeg prøver meg igjen jeg, og skal sette meg noen mål for denne høsten. Jeg skal jobbe litt med listen min utover dagen, men jeg kan allerede si at jeg skal ha med noe om å bli bedre på å strukturere studiene, også har jeg veldig lyst å prøve meg på å løpe en halvmaraton distanse (21 km) igjen. 

Så, da er oppfordringen gitt, eller utfordringen kan vi gjerne kalle det. Finn ut hva du vil med denne høsten, sett deg konkrete mål og skriv dem ned. Hvis noen av dere har lyst  å dele noe fra listen deres så er det utrolig gøy. Jeg har blitt så inspirert av dere lesere med diverse ting dere deler i kommentarfeltet, så det hadde vært kjempe gøy hvis noen av dere vil dele noen av høstens mål. 

Nå må jeg komme meg opp av sofaen, og ut på en liten tur før forelesning og jobb. Ha en super dag dere, denne første mandagen og den første høstdagen. 

 

Smiiiiil Maren


Blue, baby Blue

På fredag fikk jeg en pakke i posten med masse deilige blå treningsklær. Jeg bestillte klærne fra Zalando, og ble så positivt overrakset når jeg så fargen i virkeligheten. Blåfargen var så sterk og så fresh. Jeg har denne tightsen i både grå og svart fra før, og jeg digger den! Jeg var litt skeptisk til å bestille den i knall blå, men jeg tok en sjanse, og det er jeg virkelig glad for nå. Den er bare så kul!! Dette er ikke sponsede produkter, eller reklame, kun noen nye favoritter i treningsgarderoben jeg hadde lyst å dele med dere. Tightsen finner dere HER, singletten HER, og sportsbh HER. Alle plaggene er fra Nike. 

Jeg har kun lekt meg på trening hele uken og helgen var intet unntak. Jeg har virkelig blitt glad i ringene og tauet vi har på Solsiden treningssenter. Jeg kan ikke så mye enda, men ved prøving, lek og litt feiling så finner jeg stadig nye stunts og moves i både ringene og tauset. En ting er hvertfall helt sikkert. Det er helt sykt morsomt!Hva synes dere om klærne? Kule eller litt for crazy i fargen og mønsteret? 

 

Smiiiil Maren


 

StrongBody

Enn så klisje det høres ut så er det faktisk sant. "If you fail to plan, you plan to fail" Hverdagen er i gang for fullt, og det er hektiske dager for mange av oss. Langer dager på jobb og skole krever tilførsel av energi, og hvis du overhode skal ha energi til å lure inn en treningsøkt også er det viktig at denne energien kommer fra gode råvarer og dekker ditt energi - og næringsbehov.  Jeg har startet en ny liten greie, dte begynte allerede med gårsdagens innlegg hvor min faste frokost med cottage cheese, skyr, nøtter og friske bær, ble byttet ut med havregryn. Dette er så mye mer økonomisk, og havregryn er faktisk utrolig godt. 

Så hvor kommer all denne mat-inpirasjonen fra? Den kommer fra to nydelige jenter, som for det første er i så god form at det nesten er skremmende, og for det andre er helt utrolig strukturerte, disiplinerte og rådyktige på planlegging. Jeg snakker om Linn og Sandra i coaching teamet Strongbody. Jeg har vært så heldig å motta en matplan fra disse flotte frøknene, og jeg må si at jeg renner over av inspirasjon etter å ha lest gjennom planen. Den er så bra lagt opp, så nøye og med så mange variasjonsmuligheter. Det er viktig for meg å si at dette er en inspirasjon for meg, jeg er på ingen måte på noe diett. Jeg skal være ærlig med dere å fortelle med en gang at en av grunenne til at jeg aldri har vært på noe diett, og sannsynligvis aldri kommer til å være det heller er fordi jeg ikke får det til. Det er jo nesten litt flaut, men det er sannheten. Jeg er ekstremt disiplinert og flink med treningen, men å følge en diett, det har jeg aldri klart. 

Hvordan er det med dere, klarer dere å følge et kostopplegg?

Kostplanen er sponset

Jeg gleder meg til teste flere av måltidene på den inspirerende planen fra super jentene. Jeg synes det er så spennende å lære av andre i samme bransje, og jeg lar meg både imponere og inspirere av hvordan andre legger opp kostplan og treningsplaner. Det er jo bare å ta en titt på jentene så ser man at sunn, variert mat, satt i system fungerer utrolig godt. Spesielt Linn inspirerer meg veldig, hun er så flott syns jeg. Jeg er flink til å spise sunt selv, men jeg spiser rimelig ensformig, og desverre har jeg ekstremt dyre matvaner. Planen jeg nå har fått er svært variert, og inneholder så mange sunne, gode og ikke minst billige alternatver. Dette er gull for meg, og garantert for veldig mange flere treniningsglade jenter som meg der ute. Nå valgte jeg å vise dere typisk lunsj/middag måltid i dag, men det er også både havregrøt, knekkebrød, brødmat, smoothier, pannekaker og masse andre godsaker på planen. Det er ikke typisk fitness-mat med kun torsk og brokkoli. Det er sunn, normal, norsk mat, bare satt inn i en plan slik at du får i deg alt du trenger, og i en passende mengde ift din målsetning.

Hvis du er interresert i kost og/eller treningsopplegg fra gjengen fra Strongbody så kan du sjekke ut siden deres HER. 

 

Smiiiil Maren


Happy Monday

Jeg har en rimelig hektisk dag i dag, med forelesninger, møter, trening og koselige planer i kveld. Jeg elsker hektiske dager, jeg blir faktisk mer effektiv av å ha det litt travelt. Jeg starter opp som PT på Solsiden PT senter denne uken, og skal klargjøre en god del før jeg begynner å ta i mot mine første kunder. Jeg gleder meg så vanvittig til å starte opp igjen, det føles virkelig som en bit faller tilbake på plass i livet mitt. Dersom du bor i Kristiansand, og kunne tenke deg å vite litt mer om hva jeg kan tilby deg som Personlig trener, så send meg mer enn gjerne en mail på: marenerdvik@hotmail.com. 

Jeg er helt overveldet over alle de supre havregryn-tipsene deres. Jeg ble så inspirert at jeg lagde opp havregryn og satte dem klart som overnight-oats i kjøleskapet i går kveld. Nå har de stått å godgjort seg i hele natt, og jeg gleder meg veldig til å smake på dem til frokost. Tusen takk for tips, dette ble gjort på ren inspirasjon fra dere. 

Jeg stikker innom igjen litt senere for å oppdatere dere på dagens treningsøkt, og dele litt matinspirasjon. Jeg hadde bare lyst å titte innom dere nå på morgenen også, for å ønske dere en herlig dag, og en fin ukestart. Dere vet hva jeg alltid sier - Make the best of it! 

 

Smiiiil Maren


Girlsnight

Jeg har klart det utroligste, jeg har rett og slett forsovet meg! Jeg kan ikke huske sist det skjedde, men i dag våknet jeg i det jeg egentlig skulle ankommet forelesningssalen. I slike situasjoner så har man to valg, enten kan du stresse deg i hjel, og haste avgårde uten frokost, uten å ha stellt deg, og likevel går du glipp av halve forelesningen. Eller du kan godta at ok, gjort er gjort, dette er situasjonen, la oss gjøre det beste ut av det! Jeg valgte sistnevnte, og nå har jeg rundstykker i ovnen (ferdig-miks, så ikke la dere imponere så voldsomt, hehe), en maskin med klær er satt på og badet er vasket, allerede før kl 09. Det er ganske deilig det! Nå skal jeg svare litt mail og jobbe et par timer før jeg skal innom regnskapsføreren, i et møte med min nye arbeidsplass Solsiden PTsenter, og innom NIMUE for vippeviks og diverse. I kveld blir det middagskos hos storebror, svigerinne og lille hjerteskatten min. I går hadde Kristina og meg en fantastisk jentekveld, med masse godsaker på bodet og en fest på Tv. Det er så gøy at både Idol, Ungkarskvinnen og Det Nye jenta er i gang. Vi måte prioritere litt i går, og valgte å se Idol og Det Nye jenta i går, og satt Ungkarskvinnen på opptak. Viktig å få med seg alt. Hehe. På menyen vår i går stod det Cottage cheese, yoplait 0,0% yoghurt, friske bær og vannmelon. I de lekre glassene har vi Annanas saft med frisk sitron skive. Delikat eller hva? 

Smiiiiil Maren

 

Today

God morgen. Jeg titter innom på morgenkvisten for å ønske dere en herlig lørdag, og dele dette lille sitatet med dere. Jeg kom over det her om dagen, og likte det så godt. Jeg bruker selv alt for mye energi på å tenke på ting som har skjedd, eller bekymre meg for ting som kommer i fremtiden. Det er bortkastet energi å bekymre seg over ting du ikke kan gjøre noe med, eller ting som du ikke har noen garantier for at faktisk vil skje. Så dagens lille reminder fra meg til dere er å glemme gårsdagen, ikke stresse over morgendagen, og istede sette pris på den gaven du har fått, nemlig dagen i dag! 

Genser - Nike  // Bukse - Adidas

Ha en deilig lørdag dere, gå ut og nyt helgen til det fulle. Gå en tur i skogen, gå på shopping, dra med deg kjæresten eller en god venninne på trening, spis middagen på resturant, dra på kino, ha ost og vin med jentene, dra ut for å danse i kveld, ta med deg dyna ut i sofaen og ha skikkelig filmkveld med popcorn, og smågodt iført pysjamas. Gjør akkurat det du har lyst til, bare fordi du kan. Fordi dette er din lørdag! 

 

Smiiiiil Maren

 

Treningsmusikk

Jeg har ikke oppdatert treningsmusikken min på evigheter. Grunnen er så enkel som at jeg har ikke hatt behov for det. Jeg løper alltid uten musikk om våren og sommeren. Grunnen til det er at området jeg løper i krever at man er tilstede, og nyter full ut. Når jeg løper ute på svabergene, med sjøen så nært at jeg nesten blir våt på bena og vakker natur på alle kanter blir det helt feil for meg med dunk-dunk musikk i ørene. Det blir et forstyrrense element for meg med sånn musikk i slike omgivelser. I det siste har jeg kjent litt på lysten til å løpe intervaller på mølle igjen, og da trenger jeg heftig musikk som virkelig booster motivasjonen. 


Foto: Mats Grimseth

Det er her dere kommer inn i bildet. Jeg er så heldig som har så mange spreke flotte treningsjenter blandt dere lesere, og jeg er helt sikker på at mange av dere sitter på mye bra løpemusikk. Jeg blir super glad hvis der ehar lyst å dele favoritt sangene deres med meg i kommentarfeltet. 

Hva er din favoritt løpelåt?

 

Smiiiiil MarenGymface

Jeg synes ofte mange slike gym-sitater kan bli litt harry, men akkurat dette passet jo veldig bra til bildet. Jeg måtte le godt når jeg så bildet, en blanding av fokusert blikk og grimase fordi det er tungt. Fantastisk festlig!

Foto: Mats Grimseth

I dag er det overkropp som står på planen, og jeg skal kjøre økten sammen med en god venninne av meg. Hun har spurt meg så pent om litt hjelp til å komme i gang med styrketreningen, og da vil jeg selvfølgelig hjelpe til. Jeg har lagt opp et styrke program for henne, og i dag skal vi kjøre gjennom overkropps delen av programmet.  Jeg har lagt det opp slik at hun har tre styrkeøkter pr uke, den første uken er det to overkroppsøkter, og en underkropp, uken etter er det to underkropp og en overkropp og slik fortsetter det. Hun kjører to øvelser for rygg, to for bryst, to på skulder og armer. På den måten kommer hun gjennom hele overkroppen. Vi starter med 10 repetisjoner, 3 sett. 

Øvelsene er som følger:

 • Nedtrekk
 • Sittende roing
 • Skulderpress
 • Sidehev
 • Brystpress 
 • Brede pushups
 • Biceps / triceps

 

Nå skal jeg kose meg med siste slurk av BCAA-shaken min, før turen går videre til gymmet. Selv om jeg i all hovedsak veileder henne, så blir jeg med på alle øvelsene, og dermed får jeg også en god treningsøkt. Er det flere som trener i dag, hva står på planen deres? 

 

Smiiiil Maren

Treningsglede

Jeg må dele to av bildene Mats Grimseth knipset på mandag. Disse bildene er tatt utenom shooten, før jeg starter en øvelse, men jeg vil vise dere dem fordi de for meg viser litt av den gleden jeg har med treningen, og hva det gjør med meg. Trening er glede, mestring, styrke og lykke for meg. Jeg føler meg heldig som har funnet denne lidenskapen, og jeg skal jobbe for å holde på den så lenge jeg bare kan.  

 

Smiiiiiiil Maren


Motivasjon

Jeg har fortalt dere før at jeg finner motivasjon mange ulike steder, og noen ganger kan jeg faktisk finne motivasjon i meg selv og min egen utvikling. Jeg har brukt mange år på min utvikling fra aerobicsalen til styrkerommet. Jeg kan se tilbake, og bli motivert til å kjøre på videre. Jeg er ikke helt der jeg ønsker å være, men en ting er sikkert,  jeg er nærmere i dag enn jeg var i går. Jeg er i stadig utvikling, og jeg koser meg i prosessen.  

Smiiiil Maren


Gla´nyhet

Flere av dere viste stor entusiasme når jeg delte bildene fra AFPT sin fantastiske fagsamling Calisthenics & Street Workout. Flere har spurt når en ny fagsamling vil komme, og vet dere hva? Nå er ny dato publisert!! 24 oktober vil det igjen bli arrangert kurs!! Datoen ble publisert i går, og jeg er allerede påmeldt. Haha. Helgen gikk bare så alt for fort, og jeg har lyst på mer. Så da er spørsmålet, hvem blir med meg på neste kurs? Jeg har i tilegg en liten gla´nyhet, jeg har nemlig klart å lure frem en aldri så liten rabattkode til dere. 


Legg igjen en liten kommentar på at du ønsker rabattkoden, så sender jeg den til deg. Det er begrenset med plasser på kurset, så jeg ville ikke ventet så alt for lenge med å sikre meg en plass. Det er faktisk flere av oss som deltok sist som hat lyst på en helg til, vi er så hekta! Calisthenics og Street Workout har ekspolodert som treningsform, og det blir bare mer og mer populært å bruke sin egen kroppsvekt i treningen. Jeg fryder meg over dette, og teller ned dager til neste kurs. Jeg kan nesten ikke vente til å oppleve enda en helg med så masse ny kunnskap, så mange kule øvelser og så vanvittig mye inspirasjon og treningsmotivasjon samlet på en helg. Dere kan lese mer om Calisthenics og Street Workout kurset HER. Har noen lyst å være med meg på kurs? 

 

 

Smiiiiil Maren


Pep-talk

Livet er bedre når du ler, smiler og velger å styre tankene dine mot det lette og lyse. Livet er bedre når du lar fokuset ditt være på det positive, og lar holdningen din være løsningsorientert og åpen for nye muligheter. Livet er bedre når du omgås mennesker som vil deg vel og bygger deg opp. Livet er bedre når du husker å lytte til egen kropp og tar vare på deg selv. Livet er bedre når du husker at du bestemmer over deg og hvordan ditt liv skal være. Dette er lettere sagt enn gjort, og det er selvfølgelig ingen som går rundt å smiler konstant. Det er heller ikke det som er målet, men jeg tenker likevel at hverdagen blir bedre hvis man prøver å tenke litt på det som står over , og prøver å sikte seg litt inn mot det. 

Jeg tror det er sunt med litt turbulens, og jeg vet hvertfall med meg selv at det er i de mørke og litt tunge stundene jeg lærer mest om meg selv, og faktisk blir bevisst på hvor utrolig bra jeg egentlig har det. Så verdsett turbulensen, men husk også på at lykke er tilgjengelig for absolutt alle, det krever bare et bevisst fokus og  litt dirigering av tenkene i riktig retning.

Det var dagens lille rabbel fra meg, nå skal jeg pakke baggen, shine over leiligheten, og etterhvert komme meg til flyplassen. Oslo next! Jeg gleder meg til å oppdatere dere fra Street workout kurset.

 

Smiiiiil Maren

 

Maren-mat

Dette mine venner, dette er en typisk Maren-handlekurv. Legg til en diger pose med epler, en liten stabel av pakker med kalkunskinke, et ostestykke og alt man trenger til taco så har dere egentlig mitt kosthold. *ler*. Jeg er visst litt ensformig i kostholdet mitt. Det går i knekkebrød med ost, skinke eller egg, meieriprodukter, frukt/bær og nøtter til frokost og lunsj, og middagen blir som regel alltid taco med speltlomper, laksewraps eller sushi. Til kvelds er det som regel det samme som frokost/lunsj, og som mellomåltider spiser jeg nøtter, proteinbarer, frukt og skyr. Jeg trives super godt med denne maten, og jeg tenker at hvis jeg føler det funker, så er det jo det beste kostholdet i verden - for megBildet viser en handlekurv som inneholder godsaker til frokost/lunsj, middagshandlekurven måtte hatt karbonadedeig, laks, fiskekaker, speltlomper, salat, søtpotet, og masse grønnsaker for å være komplett. Ellers har jeg absolutt alltid pepsi max, fun light, sukrin, proteinpulver, havregryn og masse spennende krydder tilgjengelig i skapene. Dette tror jeg faktisk summerer opp hele mitt kosthold, mitt hverdagskosthold vel og merke! I helgene ser kostholdet litt anderledes ut. Jeg har blandt annet en stor svakhet for yoghurtnøtter, sørlandschips og candy king.

Nå vil jeg veldig gjerne høre litt om deres kosthold. Hva spiser du helst til frokost og lunsj? Hva er din favoritt middag? Hva liker du å ha som mellommåltid eller snacks? La oss dele og inspirere hverandre! 

 

Smiiil Maren


Topptur

I går hadde jeg en fantastisk tur i vakre Ravnedalen. Det er ingen hemmeliget at jeg er litt stresset om dagen, det er enormt mye på alle kanter og jeg kjenner at det nesten blir litt for mye. Kroppen er stresset, hode er stresset og i går kjente jeg at jeg trengte å rømme litt. Langt bort fra alt og alle, opp i høyden, opp i stillheten og la øynene hvile på noe behagelig. Valget fallt på vakre Ravnedalen, og jeg tror ingen blir overrasket når jeg forteller at dette synet var helt magisk og gjorde uendelig godt både for kropp og sjel. Det er noe spesielt fint med å komme seg ut på tur hvis man er litt stresset eller har mye å tenke på. Frisk luft er aldri feil, og jeg anbefaler virkelig å ta en tur ut hvis du også kjenner at stressfaktorene er på god vei til å ta overhånd og du trenger en pause. 

Dagens tips fra meg er altså - kom deg ut i skogen, minn deg selv på å fysisk senke skuldrene og forsøk å pust med magen. Lur frem et lite smil, det hjelper alltid.

 

Smiiil Maren


Sommermat

Været i Kristiasand er virkelig bare helt ubeskrivelig. 25 grader i skyggen, og strålende sol fra skyfri himmel. Det er med andre ord full sommer. Strendene er overfyllte, det er masse båter på sjøen, utecafeene er fyllt med glade mennesker og isbarene har lange køer. Akkurat slik det skal være i deilige Kristiansand på sommeren. Når det er så varmt frister det ikke med store tunge måltider. Jeg stellte derfor istand et digert frukfat som jeg koste meg med, sammen med en skål med diverse frukt, bær, mandler, cottage cheese, skyr og koskosmelk. Mmmm. Selv om jeg spiser dette hver eneste dag, så er det fremdeles noe av det beste jeg vet. Jeg blir virkelig aldri lei. 


Jeg har ligget ute å lest i sola i hele dag, og akkurat på slike dager når man kan ligge ute, er faktisk ikke eksamenslesing så alt for ille. Jeg har også fått lurt inn en liten løpetur. Jeg var så latterlig svett når jeg kom hjem at det nesten dryppet av meg, det er så herlig når man kan løpe ute i kun singlett og korte tights. Sommeren altså, "æ liår det" - som vi sier her i sør. Nå skal vi straks grille, og kose oss videre i sola her. Det er så magisk med sånne dager hvor det er varmt til langt ut på kvelden, og man kan nyte sommernatten lang ut i de små timer. 

Har dere hatt en fin dag? Hva er planene for lørdagskvelden?

 

Smiiiil Maren

 

Protein-shape

I dag hadde jeg en utrolig gøy photoshoot med fantastiske Mats Grimseth. Shooten var i forbindelse med at Nutrilett lanserer Protein Shape. Produkter med mindre sukker og mye mer protein. Det kan jeg virkelig like! I utgangspunktet er jeg ikke spesielt glad i barer og shaker, da innholdet sjeldent er særlig bra. Nutrilett er en enormt pupulær bar, og akkurat derfor er det helt fantastisk at det nå blir lansert en ny variant hvor sukkeret er drastisk kuttet og proteinet er betraktelig økt. Det er musikk i mine ører! Når smaken i tilegg er helt fantastisk, da ser jeg ingen grunn til å ikke smile. Jeg skal være med på et spennende samarbeid med Proten Shape, hvor jeg skal dele både treningstips, kostholdstips, og generell inspirasjon og motivasjon til en sunnere, sprekere og en mer aktiv hverdag. I den forbindelse har fotograf Mats Grimseth og flotte Iben fra Trigger PR fulgt meg og mitt hverdagsliv her i Kristinsand. De har tatt bilder av meg hjemme i leiligehten hvor jeg tilbereder et av mine favorittmåltider, de har blitt med på treningsenteret og knipset flere bilder under styrkeøkten min, og de har vært med utendørs på en treningsøkt hvor jeg viser ulike øvelser man kan gjøre ute - helt uten utstyr. Vi ifkk også tatt noen helsprø bilder hvor jeg tar apekattreningen min til nye høyder. Med andre ord - masse inspirerende morsomme bilder er tatt, og jeg gleder meg til de kommende ukene hvor jeg, og to andre spreke jenter skal motivere og inspirere dere via en egen instagram-kanal. Alt dette får dere mer informasjon om senere. Bildene i dette innlegget er tatt med mitt eget kamera, så bildene fotografen har tatt er av en helt annen standard. Jeg kan nesten ikke vente til jeg får sett det ferdige resultatet. 


 

Smiiiil Maren


WINGS FOR LIFE

Jeg har lyst å dele noe med dere. Noe jeg synes er utrolig flott og som jeg selv har lyst å delta på. Mitt ønske er at flere av dere skal bli engasjert slik som jeg ble, og at flere av dere har lyst å være med. 4 mai arrangeres Red Bull et løp - Wings for Life World Run. Wings for life world run er en helt spesiell konkurranse, som aldri før har vært arrangert i noen form for idrett. Så hva er så spesiellt? Wings for Life World Run er et globalt løp, som omfatter rundt 40 steder, hvor alle starter på samme tid - over hele verden! 100% av inntektene fra eventet vil gå til stiftelsen Wings for Life, som finaniserer forskning på helbredning av ryggmargskader. Løpet vil forene utøvere i hele verden, i et løp for dem som ikke kan løpe selv.

Jeg har enormt lyst å dra til stavanger for å delta. Jeg både håper og tror det er flere spreke jenter og gutter der ute som kunne tenke seg å være med på noe så stort, så flott og så inspirerende som Wings for life World Run. Jeg har lyst å dele en utrolig flott og inspirerende film med dere tilslutt, den traff meg rett i hjertet og jeg håper den vil være til inspirasjon for dere også.

  

Smiiiil Maren

Inspirasjon

Jeg må dra litt på smilebåndet av sittestillingen min på dette bildet, men det verste er at det er faktisk akkurat slik jeg vanligvis sitter når jeg jobber. Jeg bøyer meg til og med fremover slik at jeg kan skrive på mac´en med begge hendene, jeg blir da liggende nærmest i en knute, med bena tvinnet rundt hverandre. Det ser helt komisk ut, og jeg har fått det påpekt så mange ganger av folk rundt meg. Det er veldig sjeldent man ser meg sitte vanlig rett opp og ned på en stol. *ler* I dag har jeg samlet sammen alle de magasinene jeg enda ikke har fått lest, og sitter her å koser meg mens jeg suger til meg inspirasjon. Jeg finner inspirasjon i folk på treningssenteret, instagramprofiler, nettsider og sist men ikke minst i ulike typer magasiner. Jeg leser ShapeUp og Iform fast, og titter innomellom innom treningsforum. Jeg liker spesielt godt Shapeup, og finner veldig mye positiv inspirasjon der. Det er så gøy når man har jobbet noen år i treningsbransjen, så dukker det stadig vekk opp kjente fjes i shapeup, det gjør det enda gøyere og mer inspirerende å lese det. 

Hvor finner dere inspirasjon? Del gjerne ditt favoritt blad, en sporty blogg, noen du følger på instagram eller en nettside du føler motiverer og inspirere deg. La oss dele våre inspirasjonskilder!

I dag har jeg vært full dag i praksis, før jeg dro hjem for å jobbe videre med min andre jobb, og store hobby. Jeg snakker selvfølgelig om bloggen. Jeg har litt tanker om hvordan jeg ønsker at bloggen skal bli fremover, og jeg starter med å endre litt på looken. Det første jeg har gjort er å endre på headeren. Jeg følte ikke den relativt "harde" headeren med ryggtavlen min som hovedbilde, var akkurat det jeg ønsket skulle være det første man møtte når man klikker seg inn på min blogg. Jeg synes det er ubeskrivelig vakkert med muskulatur, og spesielt på kvinner. Jeg trener mye, og jobber hardt for den muskelmassen jeg har, men jeg føler likevel at det kun er en bitteliten del av meg og bloggen min. Her inne ønsker jeg å formidle noe lyst og positivt, en herlig balanse til livets goder, masse treningsglede, friske sunne, smakfulle oppskrifter, hverdagsøyeblikk og små tips til en sunnere hverdag. Jeg ønsker at det skal være et hyggelig sted å klikke seg inn, jeg vil at det skal være godt å være her inne på fitliving, og da føltes det som et naturlig steg for meg å lysne litt opp i headeren min og lage den litt mer clean. Jeg får hjelp av en dyktig jente ved navn Silje til å lage headere for meg, og hun holder på med en ny treningsinspirert header til meg, i mellomtiden ønsket jeg å ha en litt mer hverdagslig og "normal" header, som utstråler hverdagsglede. Det synes jeg vi har fått til. 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil Maren

 

Kjøleskap-inspirasjon

Det er mange som bruker mandagen til å handle inn matvarer for hele uken. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg også gjorde det, men jeg er nok heller av den typen som storhandler på mandag, og små handler nesten daglig gjennom hele uken. Jeg synes det er så gøy å gå på matbutikken, og jeg elsker følelsen av et velfyllt kjøleskap. Sært? Ja så absolutt. En venninne var hos meg for et par dager siden og påpekte at hun synes jeg hadde et unormalt velfyllt kjøleskap ift andre studenter hun kjente. Jeg måtte le høyt, men jeg ser jo at det kanskje stemmer? 

I mitt kjøleskap finnes det for øyeblikket en hylle med divere meieriprodukter, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, og fiskekaker. Salat, tomat, agurk, mais, avokado, løk, gulrøtter, brokkoli, poteter og søtpotet. Epler, pærer, blåbær, jordbær og melon. Ost, makrell i tomat, kalkun skinke, majones og egg. Dette er standard matvarer som jeg som oftest har i kjølesapet. I skapdøren som ikke synes på bildet står det styrk melk, pepsi max og diverse walden farms dressinger. Ellers går det veldig mye knekkebrød typen sport +, speltlomper, havregryn, musli, usaktede nøtter, og bananer som befinner seg utenfor kjøleskapet. Jeg har lest at agurk og tomater holder seg bedre utenfor kjøleskap, men jeg liker ikke romtempererte grønnsaker, og har derfor alltid slike ting i kjøleskapet. 

Jeg prioriterer å bruke penger på mat, og jeg kjøper akkurat den maten jeg har lyst på selv om det koster litt. Jeg fungerer optimalt og har det så fantastisk bra når kroppen til får tilførsel av smakfull, energirik og sunn mat, så da velger jeg heller bort andre unødvendige utgifter slik at jeg kan forsvare mitt matvareforbruk. Jeg har ikke noe fast budsjett, og summen jeg bruker på mat varierer fra uke til uke.  Jeg drikker sjeldent alkohol, jeg røyker ikke og jeg snuser ikke - her er det allerede en haug av penger "spart" hver eneste måned. 

Jeg håper dette kunne gi litt inspirasjon til å dra på butikken og gjøre mandagshandelen til en hyggelig og sunn affære. Husk at hvis du fyller kjøleskapet med sunne matvarer, og kvitter deg med de usunne, er det stor sannsynlighet for at du spiser sunnere. Vi mennesker er enkle, vi spiser det som står tilgjengelig for oss. Ikke la usunnhetene være tilgjengelig for deg i ukedagene, da er det så enkelt å falle for fristelsen. Kvitt deg helt med godteriet, så kan du heller dra på butikken for en skikkelig helgehandel på fredagen. 

 

Smiiiil Maren

Lek i ribbeveggen

I dag har jeg en morsom øvelse jeg har lyst å vise dere. Alt du trenger er en ribbevegg og din egen kroppsvekt. Det som er kult med dette øvelsen er at når du går bort til veggen og vips henger du opp ned med bena rett ut så der det skikkelig kult og avansert ut, men når man bryter ned øvelsen step by step slik jeg har gjort på bildet under, så ser dere at den slett ikke er så vanskelig. Se nøte på hvert bilde, og studert hvordan øvelsen er bygd opp. Det er en helt fantastisk core stabilitetsøvelse, som krever at hele kroppen jobber. Når du er i possissjon kan du heve bena opp og ned, det garanterer at du vil kjenne denne øvelsen. En ting er treningseffekten, men det som er enda bedre er den deilige mestringsfølelsen det gir å bruke egen kroppsvekt til å utføre akrobatiske øvelser. Det er rett og slett bare helt utrolig gøy, det føles ikke som trening, det er bare lek og morro, treningseffekten blir en bonus. Denne øvelsen er en typisk øvelse for #marensapekatter på instagram. Fortsett å tagg bilder hvor dere bruker egen kroppsvekt. Det har allerede kommet mange fantastiske bilder, og jeg storkoser meg med bildene deres. Fy søren så spreke og herlige dere er!!Er dette en øvelse du kunne tenke deg på prøve?

 

Smiiiiil Maren


#marensapekatter

Hvem trenger treningsenter når man kan lage sitt eget gym hjemme? Det skjedde noe med meg etter helgen med Calisthenics-gjengen i oslo, jeg har gjenoppdaget gamle kunster og funnet igjen gleden ved å bruke egen kroppsvekt i trening. Denne morgenen startet jeg derfor med litt apekatttrening på kjøkkenet. Ser det ikke gøy ut? 

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre av øvelser i ditt eget hjem. Jeg vandrer ofte rundt på hendene her hjemme, eller kjører en runde med dips på en kjøkkenstol, tar et par situps på gulvet, eller hopper litt opp og ned på sofaen. De fleste har en ledig vegg man kan bruke til å øve på handstand, og alle har et par kvm ledig gulvplass til å kjøre en runde med situps, eller pushups. Hva med å øve på hodestående i sofaen? eller pushups med bena i sofaen og armene på gulvet?  Er dere med på tankegangen, det er kun kreativiteten og fantasien som setter grenser her. 

Jeg vil komme meg en liten challenge til dere i dag. Finn en kreativ måte å trene på i ditt eget hjem, legg bilde på instagram, og bruk taggen #marensapekatter. På den måten kan vi inspirere hverandre til å drive litt apekatttrening i hverdagen. Det trenger overhode ikke være noe super spentig øvelse, alt fra planken på kjøkkenbordet, til hodestående mot en vegg, eller pushups på gulvet er helt supert. Alt du kan gjøre med din egen kroppsvekt hjemme er gull! La oss danne en liten apekatt-army. *ler*. For å gjøre dette enda litt gøyere så vil jeg premiere de ivrigste deltagerene i challengen! 

Så kjør på: lek deg med egenvektstrening , ta et bilde og legg det ut på instagram med taggen  #marensapekatter

Jeg GLEDER MEG til å se bildene deres. 

 

Smiiiiil Maren


Lidenskap

Tusen takk for fine tilbakemdlinger på bildene i går. Dere er nydelige!  Jeg fikk en liten aha-opplevelse denne helgen i forhold til min egen trening, og det har jeg lyst å dele med dere. For dere som har lest bloggen min helt fra starten vet at jeg har min treningsbakgrunn i turn. Turnen var min lidenskap i mange år, og jeg brukte enormt mye tid på sporten. Jeg trente hardt og mye, og jeg elsket det! Grunnen til at jeg sluttet har jeg ikke snakket så mye om, og det er fordi det er et litt sårt tema. Jeg gav opp turnen fordi kroppen min endret seg i tenårene og plutselig var det ikke like enkelt å sprette rundt i dobble saltoer og heftige øvelseskombinasjoner. Den lille nette barnekroppen endret seg, og jeg fant ikke helt ut av hvordan jeg skulle jobbe på lag med denne nye mer kvinnelige kroppen. Fokuset ble negativt i form av at jeg følte kroppen min ikke ville samarbeide, jeg ble klumsete og følte jeg mistet den gode kroppsbeherskelsen jeg tidligere hadde hatt. Jeg ble frustrert og sint over å ha en kropp jeg ikke klarte å spille på lag med. Jeg sluttet i turn, og la hele det negative kroppsfokuset bak meg. Det var tungt og trist for meg å slutte i turn, men jeg er enormt glad for det valget den dag i dag. Jeg vet selvfølgelig ikke om det hadde vært tilfelle, men jeg er redd jeg kunne utviklet et svært negativt forhold til egen kropp.

Photocred: Mats Grimseth

Jeg hadde en enorm glede av turnen i mange år, jeg følte mestring og stolthet i å være en turner. Jeg kunne tilbringe timesvis i hallen og terpe på øvelsene. Jeg gav meg aldri, og øvde på momentene hver ledige minutt jeg hadde. Jeg hadde en diger trampoline hjemme slik at jeg også kunne øve utenfom fellestreningene. Det ble et stort tomrom etter turnen forsvant, og jeg var borte fra idrett og trening i mange år. Heldigvis kom gnisten tilbake og jeg startet opp som instruktør i både aerobic og spinning. Jeg begynte på idrettslinjen og resten av historien kjenner dere med flere instruktørkurs, personlig trener utdannelse og ernæringsutdannelse, etterfulgt av en haug av kurs innenfor trening, helse og ernæring. Jeg fant igjen gleden, men den unike lidenskapen har jeg nok ikke kjent på siden jeg sluttet i turn.

Denne helgen sammen med Lasse Tufte fikk jeg et flashback tilbake til turntiden. Lasse utfordret meg til å bruke kroppen min må måter jeg ikke trodde var mulig for meg. Han hjalp meg til å utføre øvelser jeg ikke trodde denne kroppen kunne lenger. Jeg følte på en helt enom mestringsfølelse, og plutselig kom den berusende følelsen tilbake. Jeg kjente på hvor fantastisk det føles  å bruke  sin egen kropp til å utføre spektakulære øvelser, den mestringsfølelsen, den stoltheten og den gleden har jeg ikke følt på siden jeg forlot turnen for snart 12 år siden. 

Photocred: Mats Grimseth

Dette er bare begynnelsen, i juni drar jeg på Calisthenics-kurs for å lære enda mer. Kurset holdes av Lasse Tufte i regi av AFPT. En hel helg med egenvektstrening, jeg kan nesten ikke vente! Fagsamlingen er åpen for alle, så hvis noen av dere vil være meg så rop ut! Dere kan lese mer om fagsalingen på Akademiet for personlig trening sine hjemmesider HER.  Bokprosjektet jeg har vært med å ta bildene til handler om akkurat denne treningeformen, og jeg gleder meg noe helt vilt til boken kommer ut. Mens jeg venter på at boken skal komme ut og kurset jeg skal på i juni, vil jeg fortsette å øve på egenhånd. Jeg starter helt basic med enkle egenvektsøvelser, og inpirasjonen finner jeg ved å følge diverse calisthenics-atleter på instagram og youtube. Ahmed var også med på photoshooten, og jeg finner enormt mye inspirasjon i denne karen. Ta en titt på hans facebookside og Instagram. 

 

Smiiiil Maren

 

Calisthenics

 

Hva: Bokprosjekt Egenvektstrening

Hvem: Lasse Tufte

Hvor: Oslo

Foto: Mats GrimsethPhotoshoot til et bokprosjekt i regi av Lasse Tufte. Tema: Egenvektstrening, med fotograf Mats Grimseth og undertegnede som modell. Fantastisk gøy å jobbe med så dyktige mennesker. Denne helgen har vært magisk fra start til slutt. Jeg skal fortelle dere mer om dette senere, men jeg hadde bare så lyst å dele et par bilder med dere allerede i kveld. 

Hva synes dere? 

 

Smiiiil MarenSunday

Søndagsmorgen, OL på tv, familien er samlet, nytraktet kaffe, søndagsfrokost med ferskt brød, egg, og masse godt pålegg. Dette kaller jeg kvalitetstid, og slike morgener er det beste jeg vet. Jeg elsker kosestunder, og spesielt om morgenen. Jeg har funnet noen inspirasjonsbilder som inspirerer meg til å legge litt ekstra innsats i å gjøre morgenen koselig. Kanskje de kan inspirere dere også?
Nyt søndagen kjære lesere, senk skuldrene og kjenn på hvor godt det er å nyte en fridag. Bruk tid på dem du er glad i, og legg en liten ekstra innsats i dagens frokost. Med små enkle grep kan måltidet bli så mye hyggeligere. Kutt opp litt frisk frukt, eller unn deg noe ekstra godt. Det er viktig å ta vare på de små hverdagsgledene. 

 

Smiiiil Maren


Treningsglede

Det tok tid, og det satt langt inne, men jeg kom meg omsider på trening i dag. I dag hadde jeg NULL lyst å trene, og jeg måtte gå et par runder med meg selv for å virkelig kjenne etter om det var kroppen eller viljen jeg hadde vondt i. Jeg fant rimelig raskt ut at det kun var viljen og motivasjonen det var noe i veien med, og da var det bare å begynne snuoperasjonen. Jeg er enormt bortskjemt når det gjelder treningslyst og motivasjon. Jeg har en helt utorlig sterk treningsglede og jeg gleder meg til trening hver eneste økt, nesten uten unntak. Det er absolutt positivt, men det gjør også at jeg som sagt har blitt bortskjemt på treningsgleden, og forventer nærmest at det alltid skal være gøy å trene. Det er det ikke - virkelig ikke! Spesielt ikke etter en dvass og deilig jul hvor jeg har trent lite, og spist som en hvalross. *ler* 

Økten i dag satt langt inne, og motivasjonen var på null når jeg tuslet ned på Solsiden. Heldigvis skuffer Solsiden aldri, og jeg kjente allerede ute i gangen at ting kom til å endre seg. Jeg hørte musikken, jeg hørte folk snakke muntert og jeg hørte motiverende ord bli ropt der inne på gymmet. Er det lov å si at man er glad i et treningssenter? For da er jeg jammen meg glad i Solsiden. I dag var det solsiden og dets ansatte og medlemmer som gjorde at jeg fikk en god treningsøkt. Allerede på andre settet kom den gode følelsen snikende, og jeg fikk en fin tanke i hode - tenk så HELDIG jeg er som kan bevege meg, være i aktivitet og utfordre kroppen min på denne måten. Det er det virkelig ikke alle som kan, så det skal man være takknemlig for. Tenk så heldig jeg er som trener på et gym hvor folk smiler når du kommer, de er glad for å se akkurat deg, de prater, ler, motiverer og backer hverandre. Jeg har i dag blitt bevisst på at jeg er heldig som har denne enorme gleden ved treningen, og aldri noen gang skal jeg ta den forgitt igjen. 

Dagens økt bestod av 

 • Markløft
 • Nedtrekk bredt grep
 • Stående enhånds-roing i kabel
 • Facepull 
 • Bicepscurl med stang og hantler

 

Nå er en diger porsjon Taco spist, og jeg skal straks i gang med å lage en smoothie til dessert. Jeg har kjøpt meg ny smoothemaskin, og nå lages det smoothie til alle døgnets tider her i huset. Den er så god, og jeg har allerede testet ut mange ulike varianter. Jeg tenker å lage et smoothie-inspirasjons innlegg til dere med mine topp 5 super sunne og fristende smoothies. Høres ikke det bra ut? 

 

Smiiiiil Maren


Hvorfor trener du?

Hvorfor trener du? Et enkelt spørsmål, men svaret kan være både sammensatt og komplisert. Tenk over det, hva er grunnen til at du drar på trening flere ganger i uken? Hva gir det deg? Noen trener for å gå ned i vekt, noen trener for bedre helse, noen trener for prestasjon innen idrett, eller for å gjenvinne funksjon etter skade. Det finnes så enormt mange grunner til at folk trener, og det er spennende å høre hvilke grunner dere lesere har. Det er ingen hemmelighet at mange trener fordi de føler de må, og ikke fordi de har lyst. Trening er ikke kun positivt for alle. Tørr dere være helt ærlige med meg, og svare meg på hva som er DIN grunn til at du trener?Jeg kan gi dere mitt svar med det samme. Jeg trener for energien og overskuddet, jeg trener for endorfinene og rusen en god økt gir meg. Jeg trener for å kjenne på mestringsfølelse og frihet. Jeg har aldri følt meg så fri og så bra som på toppen av en tung motbakke, gjerne i litt regnvær, og frisk luft. Den følelsen av å stå der på toppen etter å ha besteget et stort hinder. Kjenne at jeg mestret, kjenne kroppen fungere - respondere! Aaaaah det er magisk! 

Nå gleder jeg meg til å høre hvorfor dere trener, del dine tanker i kommentarfelet :)

 

Smiiiiil Maren


Casall HIT

For et par helger siden var jeg i Oslo hvor jeg hadde et møte med Casall. Som mange av dere vet er jeg ambassadør for merket, og det er jeg utorlig stolt av. Casall representerer kvalitet, og samtidig klarer de å levere rå lekre design i både farger, og print. Passformen er unik og materialene er helt nydelige. Jeg er utrolig stolt over å være en del av Team Casall. Når jeg var i Oslo var jeg innom showroomet hvor jeg fikk med meg noen godsaker. 

I dag på trening hadde jeg på meg Casall, og det måtte selvfølgelig dokumenteres. Denne toppen tilhører Casall Hit kolleksjonen, og er i et fantastisk kompresjonsmateriale. Den sitter som et skudd på, og er utrolig behagelig. Sømmene i designet er utorlig smart plassert i forhold til den kvinnelige figur. De gir en illusjon av en salere midje. Jeg elsker også fargekombinasjonen med rosa, orange og svart. Jeg har den også i tights, og den er virkelig helt rå! Knall rosa tights med orange, og svarte detaljer. Den skal jeg vise dere senere. 

Det finnes også en kompresjons-tights som hører til toppen, den er i knall rosa med orange og svarte detaljer. Jeg har tightsen også, så den skal dere få se senere. Dere kan også titte innom Casall sine nettsider HER for å se hele kolleksjonen. 

Dagens treningsøkt ble kort, men god. jeg kjørte kun 3 øvelser, og var ferdig på en drøy halvtime. Knebøy, sittende lårcurl og militærpress, 6-8 repetisjoner, 4 sett pr øvelse. Jeg hadde korte pauser og fikk en fin økt, med god respons fra kroppen. Det er latterlig gøy å trene nå i juledagene, all maten gir et enormt trykk i muskulaturen og en enorm energi. Nå skal jeg komme meg i dusjen og finne frem finstasen. 2 juledag er obligatorisk festdag for vennegjengen, og etter flere dager med kun familie gleder jeg meg til litt sosial hygge med venner. Jeg håper dere nyter juledagene og koser dere maks. 

 

Smiiiiil Maren


Baneheia

Ja man kan klage på været, det er mildt, vi har ikke snø, det føles ikke som desember og det gir ingen julestemning. På den andre siden så kan man velge å se at det er nydelig temperatur ute, frisk deilig luft, og et fasinerende lys. På min morgentur i dag fikk jeg oppleve en himmel som var helt magisk. Den skiftet fra å se ut som levende flammer, til rosa og orange, til helt mørkt. Jeg fikk oppleve både sol, vindstille, pøs regn og vind med storm i kastene på en og samme joggetur. Det er jo helt fantastisk!!! Jeg hadde desverre ikke med kamera på tur, og det skulle jeg ønske jeg hadde, for et vakrere syn skal man lete lenge etter. Naturen er så fasinerende! Jeg fikk fanget et par øyeblikk av været og himmelen på mobilen, men disse bildene gir virkelig ikke det rette inntrykket av hvor nydelig det var. Så folk må bare klage på været så mye de vil, jeg liker det og jeg er så glad for at jeg kan kose meg ute i naturen under slike forhold.
Nå har akkurat de siste gjestene dratt, og jeg ligger rett ut på sofaen. Jeg er så mett og lykkelig etter denne kvelden, og nå gjelder det bare å komme seg i seng, opp på jobb i morgen tidlig før julaften endelig skal nytes. Jeg skal straks hoppe i seng, jeg måtte bare dele disse bildene med dere først! For dere som lurer på juleoverraskelsen jeg nevnte tidligere i dag, så er det en ny give-away med en herlig premie. Jeg velger å publisere denne i romjulen for da er liksom all morro med julen over, og da passer det perfekt med enda et lite gavedryss synes jeg. 

Nå må jeg virkelig komme meg i seng her, god natt og sov godt mine venner. 

 

Smiiiil Maren

Inspiration

Det er viktig å stoppe opp, og minne seg selv på hvor langt du faktisk har kommet, hvor mye du allerede har oppnådd og kjenne på hvor dyktig du er! Vi har lett for å bli så fokusert på å bli bedre, at vi kan glemme alt vi allerede har fått til, og hvor bra vi faktisk er! Så på vei mot ditt endelige mål, stopp opp, gi deg selv et klapp på skuldren, og minn deg selv på hvor langt du har kommet og bruk det som motivasjon for å jobbe videre. Smiiiiiil Maren

Being the BEST

Dagens trening skulle være en rolig joggetur på tredemølla, slik ble det ikke. Jeg gikk på mølla og begynte å gå i godt tempo, sjekket instagram, blogger, nyheter, og mail mens jeg ruslet avgårde i et bedagelig tempo. Jeg skrudde opp tempo litt, slik at jeg gikk over i helt helt rolig jogg. Daff og slapp i kroppen sub-jogget jeg bortover mølla på 8,5 km/t. Jeg plugget inn musikken, og da endret alt seg! En ny sang hadde lurt seg inn på spillelisten min, og det var ikke hvilken som helst sang. Det er den villeste power-sangen jeg noensinne har hørt. Tempo føk opp i en rasende fart og jeg løp som en helt!! Teksten gikk rett i kroppen og jeg følte hver eneste ord!!! 

 

 

This is what it looks like - being the BEST - a cut above the rest!!  Kjære vene som jeg løp til disse ordene, jeg følte meg som verdens raskeste, beste, sterkeste og helt uovervinnelig. Jeg kjørte sangen på repeat 5 ganger, og løp til det ikke var mer krutt igjen i beina og svetten silte. Ååååååår for et RUSH!! 

Har dere noen slike power-låter som får deg i beast-mode? Del mer enn gjerne i kommentarfeltet!

 

Smiiiiil Maren

Let´s do this!

Den følelsen jeg sitter med akkurat nå er litt vanskelig å beskrive. Jeg har akkurat fullført anatomi/fysiologi/mikrobiologi eksamen, jeg jeg kan nesten ikke tro at det er over. Det føles så latterlig bra og tomt på en gang *ler*. Dagen i dag skal bare nytes fullt ut, før oppkjøringen til den aller siste eksamenen starter i morgen. Tenk det, juelferien er i sikte - jeg ser lyset i enden av tunellen. Hurra! Stormen herjer på sørlandet, og været er helt vilt. Det passer meg i grunn helt perfekt, for nå skal jeg ligge på sofaen og se på et maraton av serier med verdens beste samvittighet. Jeg erklærer denne dagen for fridag fra alt av lesing og pensum. Kun kos og hygge, men først, først skal jeg ha en KILLER styrkeøkt. Kroppen lengter etter en god økt, og det kribbler i hele kroppen bare ved tanken på å løfte vekter igjen. Aiaiaiai!! Ha en sporty dag dere, så skal det løftes her! *beast-mode-on*

 

Smiiiiiil Maren

Egentid

Jeg sitter her med en stor kopp kaffe, og forsøker å legge en plan for de neste 14 dagene. 2 små uker på er alt av eksamner unnagjort og jeg skal kose meg med venner, familie, julegaveshopping, masse trening, og jobbing på fantastiske Høyer. Jeg gleder meg så enormt! Jeg har også en liten Oslotur planlagt for et spennende møte, dette skal jeg komme tilbake til! Mange baller i luften krever en plan, og så lenge jeg har kontroll på hva som må gjøres når, hva som skal gjøres innen hvilken tid og hvordan jeg skal gjøre det så går dette helt fint. En positiv innstilling har enormt mye å si, så jeg velger å si at jeg gleder meg til de neste hektiske 14 dagene. Jeg trives når jeg har mye å gjøre, og opplever faktisk at jeg blir mer effektiv av travle dager. 

Hvordan er det med dere for tiden? Regner med flere styrer med avsluttende eksamner, eller hektiske perioder på jobb nå i førjulstiden? Får dere kontroll på alt dere skal av jobb/skole/trening/venner/familie? Del gjerne litt i kommentarfeltet, jeg blir så glad når dere fortellere litt om dere selv. Jeg føler vi blir kjent på den måten, og det er så utrolig koselig. 

Minner om Vixen blog awards. Stem gjerne på meg som årets treningsblogg ved å trykke på bildet, eller trykk HER

Uansett hvor hektisk det er så husk å ta vare på deg selv midt oppi det hele! Om du ikke få til en hel dag til deg selv, så sett av en kveld, eller en time til deg selv. Gjør det tl DIN tid hvor du gjør noe hyggelig bare for deg selv. Enten om det er en treningsøkt selv om du kanskje burde vært hjemme å vasket til jul, eller et langt varmt bad med en ekstra god badeolje, tente lys på badet og deilig musikk, selv om du kanskje burde lest til eksamen. Dra på cafe med en veninne, dra på kino, ta deg en lang tur i skogen, bestill en hudpleie time eller en massasjetime. Det kan også være så herlig og enkelt som at du setter av en times tid til å lese de nyeste magasinene mens du nyter en stor kopp te i fred og ro. Vi er alle ulike, og har ulike ting som gir oss pusterom og lave skuldre. Kjenn etter og fikk ut hva du har lyst å gjøre for deg selv. Make today YOUR day! 

 

Smiiiil Maren


HEIA DEG!!

Jeg har noe jeg gjerne vil få dele med dere, og det gjelder et tema som jeg virkelig brenner for, nemlig folkehelsa. Jeg utdannet meg til personlig trener, på det motivasjonsgrunnlaget at jeg ønsket å gjøre noe med folkehelsa, og endre retningen på utviklingen av norsk folkehelse. Det er direkte trist å se at vi blir mer og mer stillestittende, øker i vekt, får flere livsstilssyksommer og er i generelt dårligere form. Det som er så trist er at det er faktisk ikke så vanskelig å gjøre noe med det! Problemet er at det finnes alt for mange tips, triks og råd der ute at mange blir forvirret og vet ikke hva de skal tro på. Jeg vil i dag slå et slag for hverdagsaktiviteten! Det er faktisk så banalt og så enkelt - økt aktivitet i hverdagen, kan gi deg et helt nytt liv!!

Aktivitetsaliansen er et sammarbeid mellom Den Norske Turiskforeningen, Skiforeningen, Virke trening, Syklistenes landsforening, Sportsbransjen, Grete Roede og Gjnsidigestiftelsen. Sammen jobber de for å inspirere folk til å bevege seg mer, og til å hjelpe politikerene til å fjerne hindinger for fysisk aktivitet i hverdagen. 

Jeg synes dette er helt fantastisk, og jeg er så stolt over å få lov å dele dette budskapet med mine lesere. Jeg vil i tiden fremover dele små inspirerende videoer om hverdagsaktivitet, hvor hver video tar for seg en promblemstiling og hvordan den kan løses. Første videoen heter: Hvordan bytter du bilen med bena:

 Til slutt må jeg dele noen små fun facts med dere. 

 • Visste du at det er mer enn 1 million flere biler i Norge i dag enn i 1980? 
 • Middagstallerkenen har vokst fra en diameter på 14,5 til 20 cm?
 • I dag sitter 15 åringer mer enn 9,5 timer foran skjermer hver dag, dette er mer enn en dobbling sammenlignet med 6 år siden.
 • 1 av 4 bilturer er på kun 1-3 km

 

Er det rart vi blir i dårligere form?

Det er viktig for meg å presisere at dette er ikke reklame, dette er ikke et innlegg jeg får betalt for! Dette er mitt sterke engasjement for folkehelsa, og et genuint ønske om å få lov å være med å hjelpe. Jeg ønsker at dette budskapet skal spres til alt og alle, så del mer enn gjerne på din egen facebook, twitter, blogg o.l. Vær med å slå et slag for hverdagsaktiviteten!

Les mer om HEIA DEG og aktivitetsalliansen på den inspirerende Facebooksiden eller på aktivitetsalliansen.no. 

 

Smiiiil Maren

 

TirsdagshilsenTitter raskt innom for å ønske dere en fantastisk tirsdag. Make the best of if <3

 

Smiiiiiil Maren


TRENINGSGLEDEJeg måtte bare dele dette bildet med dere. Det er typisk meg å havne opp ned i apparatet på gymmet, og det er faktisk ikke sjeldent man kan se meg slenge rundt på denne måten. *ler* Dette bildet representerer så mye av det jeg føler på omkring trening. Den gleden treningen gir meg er så sterk og unik! Jeg føler meg heldig som har en sunn, sterk og funksjonell kropp. 

I skrivende stund sitter jeg å leser til eksamen, her har jeg sittet i absolutt hele dag og det gjør fysisk vondt i kroppen. Jeg har så uendelig lyst å bevege på meg, men det må vente til i morgen. Jeg har lovet meg selv at i dag SKAL jeg få unna litt skolearbeid, da jeg er fryktelig dårlig til å prioritere det eller si hverdagen. Det får jeg virkelig svi for nå som eksamen nærmer seg. Huff! Jeg ville uansett bare titte innom å forsøke å spre litt treningsglede (og generell glede) til alle dere fine lesere. Håper dere har hatt en deilig søndag, og er klare for en ny sprek uke!

 

Smiiiiil maren


Pancake heaven

I morgen er det endelig fredag, og selv om jeg skal tilbringe denne helgen med nesa i pensumbøkene så er det alltid godt med helg. Jeg har planer om å innvie helgen med en saftig pannekakefrokost i morgen tidlig. Inspirasjonen til dem fant jeg i disse deilige bildene. 
Pannekaker trenger overhode ikke være usunne og fulle av sukker, de kan med et par små endringer bli rene helsekosten. I morgen skal jeg teste ut en ny oppskrift som selvfølgelig deles med dere hvis den blir vellykket. Mens vi venter på helg og pannekaker kan dere kose dere med disse deilige inspirasjonsbildene. I dag har jeg vært på universitetet fra morgen til kveld, og har derfor ikke så mye sporty input til dere i dag. Jeg satser på en solid styrkeøkt i løpet av helgen slik at jeg kan dele litt treningsmotivasjon med dere. Nyt torsdagskvelden og gi meg gjerne en liten kommentar på hva dere synes om min nye header og nytt design her på bloggen. 

 

Smiiiil Maren


Dagens motivasjon

I dag vil jeg dele dette motivasjonsbildet med dere. Jeg har laget flere slike quotes, kun for min egen del, til dager hvor man kjenner at man trenger litt ekstra motivasjon. Når vekkerklokken ringte 05.45 så trengte jeg en god del ekstra motivasjon for å si det sånn!I dag ble det dette bildet som fikk meg opp av sengen. Det vil kjennes tøft noen ganger, du vl garantert feile og det vil alltid være noen som tviler på deg. Det er en klisje, men likevel så sant - så lenge du ikke gir deg, og jobber på så finnes det ingen grenser på hvor mange du kan nå!

Ta med dere det i dag kjære lesere, og gjør denne torsdagen til en sporty og bra dag!

 

Smiiiiil Maren


Okey Monday - let´s do this!

Plutselig var mandagen her igjen, og en ny uke står ubrukt og klar foran oss. Jeg forsøker å alltid få til en treningsøkt mandagmorgen og fredag ettermiddag. På den måten starter jeg uken på en god måte og innleder helgen på en god måte. I dag morges var derfor intet unntak. Klokken ringte 06.00 i dag morges, og da var det bare å komme seg opp og avgårde til gymmet. Et godt tips er å legge klar treningsklærne og pakke baggen kvelden før slik alt ligger tilrette for deg.Jeg lager ofte både frokosten og lunsjen klar dagen før slik at jeg slipper å bruke tid på det. Så tidlig på morgenen er minuttene verdifulle, og jeg tar heller noen minutter lenger søvn fremfor matlaging om morgenen.Frokosten min var overnight-oats, det vl si at jeg legger havregrynene i vann over natten, og neste morgen bare varmer jeg den litt i mirkoen. Vips har man frokost på 15 sekunder. Lunsjen ble dansk rugbrød med røket laks, avokado og philadelphia ost. Jeg lagde to dobble skiver ferdige som sandwicher, pakket dem inn i matpapir og la dem klare i kjøleskapet. Det er så mye enklere å spise bra hvis man bare husker å planlegge litt. Jeg er ikke spesielt flink på dette selv, men jeg prøver å bli bedre! 

Er dere flinke til å planlegge måltidene og lage ting ferdig i forkant? Del gjerne deres erfaringer og tips!

Jeg ønsker dere alle en super mandag, her på sørlandet har solen tittet frem etter en regnfull og grå morgen. Dette lover godt for resten av dagen. Håper solen skinner for dere alle sammen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Hard work pays off

God morgen hjerter

I dag må jeg fortelle dere noe positivt, som beviser at alt er mulig hvis du bare jobber på og ikke gir seg - selv om du ikke ser resultater og du har mest lyst å bare gi opp. Jeg har trent beina mine tre ganger i uken i en periode, ikke knall hardt hver økt, men de har fått gjennomgå hele tre ganger pr uke. Jeg har alltid vært utrolig svak i benøvelser, da dette ikke har vært prioritert hos meg tidligere, og jeg har snikt meg unna rett og slett fordi bentrening er grisetungt og vondt. Ja her kommer det frem dere - jeg sniker meg unna jeg også! Nå har jeg tatt meg selv i nakken, og bygd opp styrken min fra scratch igjen. Jeg startet på 30kg i knebøy til teknikken satt perfekt, dette er 3 uker siden. I går kjørte jeg 4 sett med 6 repetisjoner i hvert sett på 60 kg. Det beste av alt er at det gikk lett - utrolig lett! Det er så morsomt hvordan de tyngste dagene med minst motivasjon kan resultere i en killer treningsøkt med nye personlige rekorder. Jeg hadde en kondisjonsøkt på morgenen, og skulle derfor ikke trene styrke. Jeg måtte likevel innom gymmet for å gi en beskjed og fikse diverse småting. Jeg gikk i treningsklær (noe jeg ofte gjør) og når jeg oppdaget at Solsiden var full av de mest inspirerende menneskene som trener der, så fikk jeg en voldsom treningslyst over meg. Det eneste som ventet hjemme var jo pensumbøkene, og det fristet fint lite - så da ble det en liten benøkt. 

Jeg fikk en av de "store gutta" til å sikre meg på 60kg, noe som sikkert ikke var nødvendig da jeg hadde full kontroll fra start til slutt i øvelsen, men det er noe med den sikkerheten at det står noen der. Det er for meg den sikkerheten og tryggheten som gjør at jeg tørr å gutse på. Det at det står en person like bak deg og pepper deg opp gir et enormt selvtillitsboost og du får superkrefter. Nå skal bena få hvile et par dager, før jeg satser på 70kg, jeg er overbevist om at det skal gå! Enormt mye av styrken til å klare det ligger i ditt eget hode. Du må selv tro at du kan klare det, hvis ikke vil det aldri gå! Jeg øver på å si dette til meg selv: BELIEVE IN YOURSELF, CAUSE IF YOU DONT - WHO ELSE WILL? 


Photo by Julie Tørrisen ( 2012 )

Det er ufattelig gøy når man får resultater på trening, og det gir en enorm motivasjon for å pushe videre mot nye mål. Jeg fikk også tatt en kroppsanalyse i går, som viste en økning i muskelmasse på hele 2kg, samtidig som fettprosenten er noe redusert (lite - men likevel). Gårsdagen gav med andre ord en god dose positivitet og lyst til treningshverdagen min, og jeg føler endelig at kabalen skole-jobb-trening-venner-fritid-familie begynner å løsne. Man kan få alt, hvis man bare godtar at det ikke er nødvemdig å være best på alle felt. 

I dag skal bena få hvile, og jeg flytter fokus fra trening tilbake til skolebøkene. Min dag består i lesesal, forelesninger og lesesalen igjen. Jeg håper dere får en fantastisk onsdag, fyllt med godt humør og overskudd. 

 

Smiiiiil Maren


Hverdagsmagi

I går opplevde jeg et lite stykke hverdags-magi. Jeg har den siste tiden vært rimelig stresset over diverse ting, og dette har i stor grad påvirket både søvn, skole og trening. I går morges dro jeg avgårde for å rekke en liten økt før forlesning. Det var tidlig på morgenen og helt mørkt ute. Planen var å gå ned til gymmet for en kjapp styrkeøkt. Trøtt i kroppen og med øynene halvåpne ruslet jeg ut av døren og ble nærmest blåst overende av ruskeværet. Det var da jeg kjente denne lille magiske følelsen komme snikende. En deilig følelse av å være tilstede i et øyeblikk akkurat der og da, midt i uværet. Det var SÅ godt. Jeg begynte å gå, gikk fortere og begynte å små-jogge, ned til sentrum, forbi gynmmet og ut mot havet. helt alene i bekmørket. Jeg jogget rundt i nesten en time, og bare koste meg! Det var noe herlig magisk over det å oppleve en by som våkner til liv, og bare kunne få vær en tilskuer til alle hverdagsrutiner som settes i gang, alle system starter opp og en by som gjør seg klar for en ny dag. 


En ting var været som gav en herlig friskhet, en annen ting er det fine ved å se en by våkne, men det tredje, og for meg det aller viktigste var følelsen av å løpe igjen. Jeg har hatt en lang pause fra alt av jogging grunnet en kranglete fot. Jeg har derfor ikke kunnet jogge mer enn maks 5 minutter før føtter eller knær har sagt stopp, men ikke i går - i går bare funket det! Nå skal det sies at en gammel dame hadde krøpet forbi meg i det tempoet jeg løp i, men det har ingenting å si for meg! 

Jeg følte bare for å dele denne lille endorfin-rusen med dere en tidlig tirsdagsmorgen, og kanksje klare å inspirere noen av dere til å dra ut å jakte på den samme rusen i dag. Enten om det er ut på powerwalk etter jobb, en god styrkeøkt på gymmet, en morsom gruppetime eller en intensiv runde med vaskekluten - hva enn det er av aktivitet som kan stimulere til endorfiner! 

Nå har jeg plassert stumpen i kantina på universitetet, det er fremdeles nesten en time til forelesningen starter men jeg liker å være litt tidlig ute å kunne drikke en kaffe, oppdatere bloggen og besvare litt mails før dagen setter i gang for fullt. Ønsker dere alle en magisk dag :)

 

Smiiiiiil Maren


Tips til en fresh start på vinteren

Jeg har allerede vært våken en stund, og er langt ned i kaffekopp nummer tre. Jeg har hatt jobbehelg på Høyer, og det betyr at helgens bloggjobbing har blitt forskjøvet. Jeg kan ikke starte en ny uke med jobb fra forrige uke hengende over meg, så da ble dette løsningen. Jeg koser meg her jeg sitter med mac´en og kaffekoppen på kjøkkenet, ute er det helt mørkt og stille. Jeg har straks fått unna det jeg skal og kan begynne på denne ukens gjøremål.I dag skal jeg innom skjønne jentene på NIMUE HUD for å freshe og fikse litt opp i dette høstpregede ansiktet. Jeg føler meg litt ufresh om høsten/vinteren og liker derfor å gjøre noen småting for å føle meg litt bedre. Jeg har fortalt dere at jeg har vært litt sliten og trøtt på starten av denne høsten, og det synes jeg er ubehagelig. Jeg gjør derfor noen små grep for å gjøre det beste ut av det: 

 • Frisørtime - håret blir preget av temp.forskjeller ute og inne, og reagerer med å bli både tørt og statisk.
 • Hudpleie - huden blir så tørr om høsten og fortjener god pleie
 • Solarium - jevnlig en gang hver fjortende dag
 • Følge en fast treningsplan - slik at jeg får inn tre styrkeøkter pr uke uansett
 • Kosthold - mye frukt og grønt i kostholdet mitt, med fokus på vitaminer/antioksidanter

 

Jeg vil spesielt fremme punktene med treningsplan og bevissthet rundt kostholdet i høst/vinter. Det er vanskeligere å komme seg på trening når det er mørkt ute både før jobb/skole og når man er ferdig på jobb/skole. Mørket stjeler energi. Det er derfor smart å ha en fast treningsplan man føler slik at du ikke trenger å tenke og vurdere om du skal trene i dag - du bare følger planen! Ta kontakt med en PT eller en veileder der du trener, og få en plan du kan følge, avtal ny time om fire uker igjen for oppdragering av programmet - på den måten har du et mål og noen som forventer at du gjennomfører. I forhold til kostholdet så er det selvfølgelig like viktig som alltid å spise sunt og variert. Få i deg nok proteiner (fugl, fisk, kjøtt, meieriprodukter), sunt fett (fet fisk, nøtter, avokado) og gode karbohydratkilder ( søtpotet, potet, grønnsaker, ris, speltlomper) men sørg også for at du får i deg tilstrekkelig med vitaminer og mineraler. Dersom du ikke klarer å spise det gjennom kosten så anbefaler jeg å ta en multivitamin, eller C-vitamin tislkudd og gjerne D-vitamin (grunnet lite sollys i vinterhalvåret). 

Det handler rett og slett bare om å behandle kroppen din bra, og spille på lag gjennom høsten og vinteren. Det er jo så mye fint med denne sessongen vi går inn i, og da er det synd at du ikke skal nyte det fullt ut fordi du er trøtt og sliten, føler deg grå og ufresh. Make the best of it, og ta vare på kroppen din - du fortjener det!

 

Smiiiiil Maren

 

Be your own inspirationJeg sitter her og koser meg med kveldsmat, mens jeg forsøker å samle litt motivasjon til morgendagens benøkt. Jeg søkte litt rundt på nettet, før jeg endte opp i gamle album på dataen. Her fant jeg et bilde av meg selv for et drøyt år siden. Dette er 6 kg siden og 6% lavere i fettprosent enn dags dato. Jeg tror på periodisering, og jeg tror overhode ikke det er sunt å gå rundt i super-form hele året. Jeg har de siste månedene kost meg, trent mindre og ikke vært så nøye på kosthold. Det har ført til at både vekten og fettprosenten har økt litt. Det er akkurat slik det skal være, og helt i orden, men jeg kan likevell se tilbake på gamle bilder og hente ut masser av inspirasjon og motivasjon i dem. Jeg bygger opp en sterk og sunn kropp ved å periodisere, og jeg vet at jeg skal tilbake i topp form igjen på et senere tidspunk - men overhode ikke enda. Tenk så flott å kunne finne inspirasjon i en tidligere utgave av seg selv :D 

Hvor finner dere motivasjon ?

 

Smiiiiil Maren

NM dag 1

Første dag på NM er over og jeg sitter igjen med mange inntrykk. Jeg har fått flere spørsmål i dag etter jeg la ut et bilde fra NM på instagram - "Er du en sånn fitnessjente du da?" Vel nei jeg er igrunn ikke det, men jeg kan likevell finne mye motivasjon i slike konkurranser. I dag var det Bodyfitness og Atletic fitness på programmet og jeg må si at jeg er mektig imponert. Selvfølgelig er jeg imponert over dem alle sammen, men jeg er spesielt imponert over atletic utøverene. Den råskapen de viser er helt drøy. Første så mange chins de klarer på 1,5 minutter, så rett over på roing så langt de klarer på 1,5 minutter også direkte videre på dips. Det er helt ekstremt og jeg kunne kjenne syra komme snikende i min egen kropp bare av å se på dem. 

Bilder fra både innveiingen i går, forbedømmingen og finalene i dag kan dere se på  fitnessbloggen, treningsforum eller Bodymag.

I morgen er det bygging og Bikinifitness på planen. Jeg skal ikke se de største gutta i bygging fordi det ikke interreserer meg noe særlig og jeg ikke finner spesielt mye inspirasjon hos disse gutta, jeg har derfor booket inn et møte hos fantastiske Casall på formiddagen før jeg skal ned på NM og få med meg de nydelige Bikinijentene før jeg flyr hjem igjen til mitt kjære sørland. Jeg storkoser meg i Oslo og jeg kjenner virkelig savnet etter byen, og alle de fantastiske menneskene her. Samtidig så har jeg slått meg til ro med at mitt liv er i kristiansand nå og det er slik det skal være. Jeg har skolen min der, familien min og ikke minst masse fine venner der også. Heldigvis er ikke Oslo lang unna, og det er fint å kunne komme ofte på besøk. 

I kveld har vi kjørt en miniøkt på Optimal trening sammen med flere søte jenter jeg kun har hatt kontakt med via sosiale medier. Det er så utrolig hyggelig å møte jentene og oppdage at de er enda nydeligere i virkeligheten. Pernille og meg kjørte en kort og grei økt på rygg med følgende øvelser:

 • Markløft
 • Pullups med strikk
 • Nedtrekk
 • Sittende og stående roing

 

Nå er kosebuksa på og vi skal nyte en lørdagskveld i sofaen med god mat. Vi lader opp til en ny spennende dag i morgen. Håper dere nyter helgen og at alt står fint til med dere hjerter <3

 

Smiiiil Maren

Inspirasjon på matfronten

For meg er det viktig å finne inspirasjon for holde på motivasjonen både for trening og ikke minst matlaging. Det florerer med treningsbilder som skal motivere, men det er ikke her jeg føler jeg får den største motivasjonen til min livsstil. Jeg finner derimot mye inspirasjon i delikate, fristende matbilder. I dag skal jeg dele noen av de bildene som inspirerer meg:
Håper dere også fant litt inspirasjon i disse bildene. Bruk det til å ta sunne smarte matvalg i dag. Et lite tips: Kjøp et eple eller to på vei hjem fra jobb/skole, slik at du ikke er helt tom når du skal handle mat og ikke minst lage mat. Det resulterer ofte i at man velger kjappe løsninger fordi man vil ha mat raskt.

Sunn mat tar ikke lenger tid, det krever bare at man planlegger litt og tenker seg om. Du tenker bedre når du ikke er skrubbsulten. Så ta deg et knekkebrød, en skyr eller en frukt i det du går fra jobb / skole, ha en handleliste ferdig skrevet og la denne onsdagen bli inspirerende, frisk og sunn på matfronten. Tenk kreativt, selv en salat kan bli fantastisk med litt spennende ingredienser. Utfordre den vanlige salaten din med noen nye ingredienser, eller test ut et helt nytt krydder på laksen. Bytt ut risen med coscos eller utfordre den vanlige kyllingfileten din med å kutte et snitt i den og fylle den med hvitløksmør, pesto eller philadelphia ost før den går inn i ovnen. Ta deg et par minutter ekstra når du tilbereder yogurten og tilsett friske bær og hakkede nøtter - det gjør virkelig en forskjell. Er dere med på tankegangen? Det er SÅ mye spennende man kan gjøre hvis man bare setter av litt tid til å tenke seg om å legge en plan.

Ha en deilig og inspirerende dag

 

Smiiiiiil Maren


Mandagsmotivasjon

Denne mandagen startet jeg med en 40 minutters svettefest på Solsiden PTsenter. Som de fleste har fått med seg var det Stavanger open i helgen. Jeg fikk ikke vært der, men fulgte med på live-streamen på treningsforum. Det er umulig å ikke bli inspirert av disse fantastiske atletene. Jeg var mest spent på bikiniklassen og naturlig nok er det der jeg fant mest inspirasjon.

Nå er det viktig å påpeke at disse flotte frøknene er i sceneform her, og går absolutt ikke rundt i slik form til vanlig. Så alle kommentarer om at dette er ekstremt og ikke sunt osv trengs ikke - det er klart det er ekstremt og det er derfor jeg igjen presiserer at dette er en form de har kun denne ene dagen på scenen. Det jeg lar meg inspirere av er jobben som er gjort i forkant, alle de harde timene på gymmet, viljestyrken og dedikasjonen.

I dag er disse jentene min mandagsmotivasjon. Hva er din?

 

Smiiiiiil Maren


Velkommen september

God morgen hjerter, har dere sovet godt?

Jeg sitter her i sofakroken i min nye lille hule, jeg har et mykt pledd tullet rundt meg og en varm kopp kaffe mellom hendene. Plutselig kom høsten, og morgenene er kjølige. Vet dere hva - jeg elsker det! Jeg synes sommeren er deilig, men ingenting er som de første friske klare nydelige høstdagene. Naturen skifter farge og blir til en fargefest. Jeg elsker å gå tur ute om høsten, alt føles friskere og renere på en måte. For ikke å snakke om alle de deilige nyhetene i klesbutikkene. Finnes det noe gøyere enn høstklær? Alle de fine fargene og nydelige stoffene. Store skjerf, myke ullgensere, kule boots og gode høstjakker. For ikke å snakke om treningsklærne for høsten, de er så latterlig digge. Løpejakkene og forede tights. Jeg skal fornye meg litt på høst/vinter treningsklær i år, da mye av mitt er utslitt. Jeg gleder meg til å dele spreke og inspirerende innkjøp med dere. Nei spør dere meg er høsten fantastisk, og jeg ønsker september hjertelig velkommen. Jeg vet at det er er mange av dere om ikke deler denne sprudlende entusiasmen for høsten, så jeg har derfor satt sammen noen små bildekollasjer og håper det kan være til inspirasjon.


Jeg håper noen av dere nå fikk en liten påminnelse om hvor mange hyggelige ting det er med høsten, og at man kan velge å glede seg over alle de koselige fine tingene høsten bringer med seg, istede for å fokusere på at sommeren er over og det går mot kaldere og mørkere tider. Det handler om å se glasset som halv fullt eller halv tomt. Høst og vinter kommer uansett, så det gjelder å gjøre det beste ut av det. Jeg for min del gleder meg til joggeturer i høstvær, innekvelder med tente lys, varme pledd og en god film , bake eplekake med norske epler, gå på lagrennski, dra på hytta på fjellet, nyte en stor kopp kakao foran peisen - ja, jeg kunne fortsatt i det uendelige. Det handler om hva man velger å fokusere på, og jeg for min del, gleder meg til denne årstiden.

 

Smiiiiiiil Maren


 

Ha lidenskap for det du gjørDette er dagens motivasjonsbilde for meg. Jeg mener ikke at du skal løpe inn på treningsenteret med armene i været, overfyllt av lidenskap og motivasjon *ler*. Det jeg mener er at jeg tror at skal man lykkes med en livsstilsendring, endelig komme i gang med trening, løfte litt tyngre på trening, løpe litt fortere eller nå hvilket som helst mål så mener jeg at man må ha passion, man må ha et sterk ønske om å lykkes. Jeg tror også det er viktig at det er din lidenskap og ditt ønske om å lykkes som ligger til grunn. Det er viktig at du gjør det for deg! Dersom ikke man føler noe for målet sitt, eller det man skal gjennomføre tror jeg veien dit blir vanskeligere. Så derfor mine kjære lesere sier jeg til dere i dag: Do it with passion - or don´t do it at all! 

Jeg ønsker dere en fantastisk ukestart. Alt vi trenger er en ny mandag vet dere. Som jeg alltid sier: Make the best of it!

 

Smiiiiil Maren


Trening er terapi

Jeg er i endring og jeg liker det. Jeg har endret helt rundt på treningsprogrammet mitt og gått fra en 5-splitt til fullkroppstrening. Tidligere trente jeg en og en muskelgruppe, nå kjører jeg lett gjennom hele kroppen, tre ganger pr uke, med ulikt fokus på hver økt. En av øktene har mest fokus på bein, en annen mest fokus på rygg osv, men jeg er innom alle de største muskelgruppene hver økt. Jeg kjenner at dette funker for meg. Jeg koser meg på trening, det er gøy og det gir mestringsfølelse og glede. Om jeg får enorm progresjon og fremgang, det vet jeg ikke og vet du hva - det gjør ingenting. Det er lenge siden jeg har hatt det så morsomt på trening, og så lenge det er slik så er jeg fornøyd. Jeg koser meg på gymmet, jeg lukker verden ute og fokuserer kun på meg og mitt. Uansett hva hverdagen kaster mot meg, og uansett hva som skjer i mitt privatliv så får jeg altid en timeout og totalt fri fra tankekjør når jeg er på gymmet. Trening er terapi, og jeg føler meg heldig som har den gleden ved treningen. 

I dag så programmet slik ut:

 • Pullups med strikk
 • Stående roing
 • Dips
 • Skulderpress
 • Lårcurl
 • Goblet squat
 • Biceps curl
 • Triceps pushdown

 

6-8 repetisjoner, 3 sett pr øvelse. Enkelt og greit, fin kontakt og ny pers i dips. Jeg er strålende fornøyd. Jeg har faktisk aldri testet dips med ekstra vekt i beltet, i dag prøvde jeg med 5 kg ekstra hengende mellom bena og 8 reps x 2 gikk lett som en lek. Nå er jeg på plass på sofaen, en diger porsjon taco og en pakke speltlomper er i magen, bena er lagt høyt og her blir jeg resten av kvelden. Hverdagen altså, den er slettes ikke så dum spør du meg. 

 

Smiiiiil Maren

 

 

Be Happy, Be Bright, Be You

God morgen hjerter

Det er grytidlig morgen, det er lørdag, jeg har fri OG jeg har reist til deilige Oslo for helgen. Altså burde jeg ikke være våken kl 06.00. Min indre klokke forstår ikke dette med hverdag og helg, og sørger punktlig og fint for at jeg er lysvåken før solen har stått opp. Dere vet hva jeg alltid sier? Make the best of it. Så mens resten av huset sover sitter jeg her med kaffekoppen og jobber litt med blogg og diverse. Jeg liker slike morgenstunder alene, i tilegg er det godt for samvittigheten å få unna litt mail før dagen starter. Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger fra dere på dette innlegget som omhandler det å trene rett og slett fordi du kan. Fordi du er kapabel og i stand til å fysisk gjøre det. Fordi du er heldig som er frisk nok til å kunne være aktiv, fordi du har muligheten. I går startet jeg dagen med en svett drøy halvtime på elipsemaskinen, svetten silte der jeg stampet i vei, og vet dere hva jeg tenkte ? Je g tenkte at jeg var heldig! Etter jeg valgte å gå bachelor i sykepleie så har jeg tenkt mye på dette med sykdom, og hvor mye vi, som er frisk og raske, har å være takknemlige for. Det er garantert så ufattelig mange som skulle ønske de kunne bytte plass med meg der jeg tråkket i vei på kondisjonsapparatet. Tenk så mange som skulle ønske de kunne ta seg en løpetur eller en økt på gymmet. 

Så kjenn litt på den neste gang du drar på trening. Gjør det fordi du kan, og vær glad for at du kan. Be happy, Be Bright - Be You er det uttrykk jeg har blitt glad i. I går kom jeg over det i skinnende gullbokstaver, og det er klar jeg måtte dele det med dere. Så fra meg til alle dere fine, ta med dere disse tre ordene når dere starter denne herlige lørdagen. 

 

Smiiiil Maren


GIVE-AWAY :D

Nå er jeg endelig på plass hos godjenta mi i Oslo. Jeg ble møtt av nydelig middag, og nå er bordet fyllt med deilige skåler med masse godt. Det er alltid så herlig å komme til Mette, hun har skapene fulle av godsaker og disker opp med så latterlig mye godt. Mmmmm. Jeg kommer til å trille hjem fra Oslo. Haha.

Nå til overskriften. Ja det stemmer dere, jeg vil vise dere alle hvor utrolig glad jeg er for at hver og en av dere klikker dere inn her på bloggen og legger igjen små fine spor etter dere. Så nå tenkte jeg å kjøre en enkel liten give-away hvor 2 heldige vinnere får et lass av deilige atkinsbarer og questbarer. Flere av dere har gitt utrykk for at dere har så lyst å smake disse deilige questbarene, med det supre næringsinnholdet. Flere har sagt at de synes det er komplisert å bestille fra utlandet osv, vel nå kan du få dem rett hjem i postkassen fra meg. I tilegg slenger jeg med 6 atkinsbarer til hver av vinnerne. 

Det eneste du trenger å gjøre er:

 • Dele bloggen min på facebooken din
 • LIKE min fb-side HER

 

Jeg kommer til å sjekke at de to jeg velger ut som vinnere har gjort disse to enkle tingene. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet at du er med i konkurransen. Jeg trekker nemlig to vinnere fra kommentarfeltet. Konkurransen avsluttes på mandag!

Dette er kun den første av flere konkurransen og give-aways fremover, fordi dere fortjener det.  God helg - nyt og kos dere!

 

Smiiiiil Maren

 

DRØMMEKROPPEN

Solen stråler fra skyfri himmel og jeg sender lengtende blikk i retning stranden på vei til jobb *sukk*. Dette været og det yrende livet på stranda gjorde at jeg kom på at jeg vil minne dere om Proteinfabrikken sin DRØMMEKROPPEN konkurranse. Hva som er drømmekroppen er så individuelt, og det finnes ingen fasit på hva som er den perfekte kropp. Det jeg annser som min drømmekropp kan være totalt ulik fra hva andre synes.  Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere hvor flere av dere lot dere engasjere og fortalte om hva som var drømmekroppen for dere. Et par av dere var til og med så tøffe at dere kastet der epå konkurransen. Det synes jeg er helt rått!! Vær stolt av kroppen din og vis frem hvor flott du er! Heia heia!!! 

I mine øyne er en drømmekropp en kropp som oser av vitalitet, en sterk, solid og energisk kropp. En sterk, sunn kropp og et bredt, ekte smil er det vakreste i mine øyne. En jente med selvtillit, som, står med rak rygg og er fornøyd med seg selv - det er virkelig attraktivt og flott synes jeg. Jeg har titet litt rundt i ulike fora, og funnet frem noen jenter som jeg føler utstråler dette, og jeg har dekorert hele dette innlegget med skikkelig powergirls. har du en sterk kropp du er stolt av? da synes jeg du skal være tøff og melde deg på du også!


Nå kan alle melde seg på DRØMMEKROPPEN konkurransen HER.  Har du en sterk kropp du er stolt av?  Jeg oppfordrer alle til å ta steget ut av komfortsonen, snu ryggen til janteloven og vis frem din drømmekropp! Premeiene er hele 15 000 kroner og sportsernæring til en verdi av 6000 kroner. Fantastisk eller hva? Du får 

Så ikke vær beskjedne jenter og gutter, last opp bilde og sleng deg med i konkurransen!

 

Smiiiiil maren

 

Drømmekroppen

Hva er drømmekroppen for deg? For meg er nok drømmekroppen en sterk, sunn kropp, med en stolt holdning. En kropp som fungerer optimalt! I mine øyne betyr det at den er sterk, men samtidig smidig, muskuløs, men samtidig feminin. En solid og trent kropp som tåler livets belasninger. Min drømme kropp er en kropp jeg kan stole på, som jeg vet vil bære meg gjennom hele livet, gjennom fysiske utfordringer, en eventuell gravditet og senere alderdom. En kropp som fungerer

For meg er nok begrepet drømmekroppen litt todelt. For på den ene siden er det dette med optimal funksjon som nevnt over, på den andre siden er det det rent visuelle. Det overfladiske, kun det øyet ser. Her er min drømmekropp en kombinasjon har det harde og det myke. Definert musklatur på en smidig og veldreid kvinnekropp med former. En kropp som oser av vitalitet og styrke. Her har jeg samlet bilder av noen av de flotteste jentene jeg kan tenke meg. Detter hva jeg kaller powergirls.Hva som er drømmekroppen er så individuelt og jeg synes derfor det er så morsomt at PROTEINFABRIKKEN har kjørt i gang en helt rå konkurranse hvor de skal kåre nettopp drømmekroppen. To vinnere blir kåret, en gutt og en jente. Synes du selv at du har drømmekroppen, eller kjenner du noen du synes fortjener denne tittelen? Da må dere slenge dere på konkurransen. Bort med jantelov og vis frem din drømmekropp! Premien er hele 15.000 kr og sportsernæring til en verdi av 6.000 kr!! Kom igjen dere, ikke vær beskjedne! Legg bort alt av fordommer og tanken om at du ikke er bra nok - visst søren er du bra nok!! Vis frem hva du har jobbet for, tørr å vise verden hvor flott du er!

Meld deg på HER!!Jeg vil så gjerne se bidragene deres, og bli inspirert av alle dere POWER-GIRLS & BOYS der ute! Så dersom du melder deg på konkurransen må du legge igjen en link her i kommentarfeltet så jeg kan inn å se på bildene deres. Premien er jo helt fantastisk, og jeg kjenner jeg virkelig blir gira over denne konkurransen! 

 

Smiiiil Maren 

I sammarbeid med proteinfabrikken

A little reminder:

 

Take pride in

how far you

have come and

have faith in

how far you

can go......

 Jeg vil starte denne torsdagen med å minne dere (og meg selv) på at vi skal være stolte av hvor langt vi har kommet, og samtidig ha sterk tro på at vi kan nå akkurat så langt vi selv ønsker. Hvis vi tenker godt etter så tror jeg vi alle kan finne noen ting vi har oppnådd som vi kan være stolte av. Kanskje har du fullført en utfordrende eksamen, nådd et treningsmål, gjort en god gjerning - det kan være hva som helst! Uansett hva det er, så vær stolt av det. Vær stolt av deg selv og hvor langt du har kommet. Vær stolt av at du er på rett vei, vær stolt av hvert eneste steg du tar i retningen mot ditt mål. Gi deg selv et klapp på skulderen og se mot fremtiden med entusiasme. Ha tro på at det ikke finnes grenser for hva du kan klare. Jeg tror vi alle kan ha godt av å bli minnet på vårt eget potensiale, og at det kun er oss selv som har muigheten til å utnytte dette. Mitt favoritt qoute, og grunnmuren til min blogg er FREE YOUR POTENTIAL, og det er akkuratt det jeg synes vi skal gjøre!

Med det ønsker jeg dere en fin dag kjære lesere.

 

Smiiiiil Maren

 

Det sitter i hodet vet du!

I dag kjørte jeg en styrkeøkt rett etter jobb. Jeg puttet musikk i ørene og gikk helt inn i min egen verden. Det er så deilig å koble ut verden for en liten time, og kun fokusere på seg selv og treningen. Jeg trente bryst og triceps i dag.

En god økt som resulterte skjervende armer og et stort smil om munnen. I dag kjørte jeg:

 • Brystpress med hantler
 • Flies med hantler, og i kabel
 • Brede pushups
 • Triceps pushdown
 • Franskpress
 • Benkpress

 

Jeg var ikke super gira før trening, men jeg gikk en liten runde før jeg startet økten og snakket meg selv opp. Det er nemlig slik at det meste sitter i hodet. Du kan snakke deg selv både opp og ned. Desverre er der sistnevnte vi som oftest gjør. Vi er så bevisst på alt vi ikke får til, alt vi ikke får gjort og alt vi ikke kan. Hva med å fokusere til på alt det vi faktisk får til, og alle de mulighetene vi har. Jeg snakket meg selv opp og overbeviste meg selv om at dette kom til å bli en god økt hvis jeg bare bestemte meg for det. Jammen funket det ikke også *smile* Økten var ikke super energisk, men den var god i form av at jeg kjente det utrolig godt i de musklene jeg ønsket å få kontakt med, og følte at teknikken i alle øvelsene var på plass. 

Etter trening ble det et par timer jobb på mac´en før jeg møtte en god venninne på cafe. Vel hjemme ble det en kjapp middag før jeg dumpet ned i sofaen. Jeg har vært på farten fra 08.00 til 20.00, så nå kjenner jeg at sofen er helt riktig. 

Håper denne tirsdagen har behandlet dere bra!

 

Smiiiiil Maren

Inspiration


 

Litt inspirasjonsbilder en lørdagsformiddag! Nyt helgen <3

 

Smiiiiil Maren

Sunt og enkelt frokosttips!

Jeg får mange spørsmål fra dere om mitt kosthold, så da tenkte jeg at jeg kunne dele dagens frokost med dere. Dette er min frokost så og si hver eneste dag, med innslag av havregrøt av og til. Min favorittfrokost består av cottagecheese, skyr, yoplait yogurt, nøtter, frukt og bær. Ja alt dette er en frokost, og før noen rekker å spørre - Ja, jeg spiser alt. *smile*
Jeg kutter opp pære i små biter og har det i bunnen av skålen, så er det cottagecheese, etterfulgt av skyr. Jeg varmer opp bringebærene og heller dem over, før jeg topper det hele med hakkede nøtter og kanel. Så enkelt, så sunt og så godt!

Etter denne herligheten av en frokost dro jeg ut på en liten morgentur. Jeg jogget rundt i rolig tempo, med deilig musikk på ørene. Jeg startet turen uten noe spesielt mål, jeg jogget rundt i sentrum, og gjennom flere bydeler, tittet på folk og koste meg i min egen lille verden. En super start på dagen.

Nå må jeg hoppe i dusjen, og starte denne finfine tirsdagen! Hvoran er det med dere kjære lesere? Har du tatt noen sporty smarte valg denne uken? Ha en super dag dere:)

 

Smiiiil Maren

Blåmandag!

God morgen hjerter

I dag våknet jeg opp til tideneste gråeste og våteste mandag! Det gjør noe med humøret når man våkner opp til regnvær, mandag OG rotete leilighet! Det er min egen skyld at leiligheten er kaos, og været kan man ikke gjøre noe med, så det er i grunn bare idiotisk å irritere seg over det. Uansett så ble det ikke akkurat den beste starten på dagen i dag! Så kom jeg på at jeg var ute på bursdagsshopping på lørdagen, og kjøpte treningsklær i alle regnbuensfarger! HURRA!! På med gla'musikk, frem med en knall rosa Crystal energidrikk og på med super freshe, fargerike treningskklær! Det var jammen ikke mer som skulle til. Humøret steg, og jeg ignorerte alt som heter blåmandag og dårlig vær. Med musikk på ørene og crystal i hånda trasket jeg ned til gymmet.


Her ble det 45 svette minutter på elipse maskinen, en lang deilig dusj og vips var jeg klar for en ny uke med mer energi og et helt annet humør enn da jeg våknet. *klapp på skulderen for tidenes snuoperasjon* Tightsen er fra den nye kolleksjonen til Nike, og det samme er singletten. Jeg elsker den sterke nydelige blåfargen på tightsen. Super fresh! Toppen kjøpte jeg faktisk på Sats. Jeg har ingen grønne treningsklær, og da synes jeg sannelig det var på tide å ønske et grønt plagg velkommen til samlingen. Jeg testet den ut på trening i dag, og er veldig fornøyd med den.Da gjenstår det bare å ønske dere en herlig mandag kjære dere! Ja det regner, og ja det er lenge til helg - MEN det betyr ikke at du skal la det påvirke deg negativt. Velg å fokusert på positivitet, og finn små gleder i hverdagen. Lag deg en ekstra god lunsj i dag, send en hyggelig sms til noen du er glad i, sett på favorittsangen din, eller skriv ned tre ting du gleder deg til. Det er slike små ting som kan endre hele sinnsstemningen din.

 

Smiiiiil Maren

Matinspirasjon

Jeg elsker mat! Jeg liker å teste nye matvarer, jeg liker å lage mat, og jeg lar meg lett inspirere til å teste nye matretter. Jeg finner matinspirasjon overalt. I blader, på reklamer, på blogger, på instagram og fra mine egne matretter fra tidligere. Jeg vl så gjerne inspirere dere også til å teste nye matretter og finne nye sunne matfavoritter. Jeg har derfor satt sammen en liten matbilde-kollasje til dere. Jeg håper dette kan inspirere.Ha en nydelig dag!

 

Smiiiil Maren

Våryr, energi og overskudd

Det ble en liten forandring i planene i går. Etter å ha sjekket flybiletter hjem til Oslo fant jeg ut at dersom jeg skulle ventet til i dag med å reise hjem økte bilettprisen med nesten tusen kroner. Jeg bestemte jeg derfor for å hoppe på flyet hjem i går kveld. Det er jeg utrolig glad for i dag! Jeg startet dagen med en skikkelig vårrengjøring av leiligheten. Jeg aner ikke hvor energien kom fra, men jeg var i full gang med både støvsuger og vaskeklut før klokken var 09 på morgenen. Stakkars naboer som måtte tåle både syøvsuger og min skrale skrikende sangstemme så tidlig på en fridag. Hihi! Jeg liker ikke å gjøre rent, men når jeg først gjør det, da gjøres det skikkelig! Det hjalp også veldig godt på motivasjonen å titte ut av vinduet på det fantastiske været.Været i Oslo er som sagt helt magisk, og etter jeg hadde fullført vaskingen var det på med treningsklær og ut på tur i sola. Kroppen min verker etter litt aktivitet nå etter en hel uke med påskeferie, godteri og forkjølelse. Jeg tok det helt med ro, og holdt et jevnt moderat tempo. En drøy time spradet jeg rundt i solsteiken, med herlig musikk på ørene og et smil om munnen. Jeg ble god og varm i kroppen, og endte opp med en fantastisk endorfinrus på slutten av turen. Kan du tenke deg noe bedre enn en blanding av våryr og endorfiner? *lykkehyl*
På vei hjem kjøpte jeg med meg friske blomster og deilige jordbær som jeg koste meg med sammen med vanilje kesam og cottage cheese. Perfekt etter-treningsmåltid. Det var så godt å komme tilbake til leiligheten når grønnsåpelukten slo meg allerede ute i gangen. mmmm :) Små hverdagsgleder!
Nå har jeg plassert stumpen min på Waynes Coffe og har et par timer med jobb foran meg. Sånn er det når man tar seg en drøy uke ferie, da må det tas igjen en god del. Min faste waynes var steng i dag, og jeg måtte tusle innom flere før jeg endelig fant en som var åpen. Nå har jeg sikret meg en fin plass ved vinduet slik at jeg hvertfall kan titte ut på det fine været. Jeg håper dere har hatt en magisk påske kjære lesere, og har ladet opp batteriene godt slik at dere er klare for en ny og super uke! Våren er her, dagene er lengre og lysere - alt ligger til rette for økt energi og overskudd. Kjenner dere hvor godt det gjør at det er lysere ute og varmere i luften? Jeg elsker våren, og jeg kjenner i hele kroppen at våren er like rundt hjørnet. Hurra!!

 

Smiiiil Maren

Litt lykke hver dag!

Jeg har bestemt meg for at denne bloggen skal være ekte og troverdig. Det innebærer at jeg må være ærlig med dere lesere. Jeg har hatt et par skikkelig dårlige dager i det siste. Kostholdet har vært helt ute å kjøre, helt uten struktur og uten snev av sunnhet. Jeg har ikke trent, ikke klart å sove om natten og jeg har slitt meg gjennom arbeidsdagen. Hvorfor? Jeg vet ikke!! Kroppen er ikke sliten, det er bare totalt mangel på gnist, treningslyst og motivasjon. I går satt jeg på pc'n og var like ved å bestille meg en flybilett hjem til sørlandet. Alt virket bare så håpløst. Jeg ringte til den personen jeg er aller mest glad i i hele verden, og vi hadde en lang god prat. Litt lykke hver dag, let etter små lysglimt, finn små gleder i hverdagen og lær deg å gi litt faen (!), var rådene som kom derfra. Så da begynte jeg å lete da, etter lysglimt. Jeg fant flere lysglimt i samtaler med gode venner. Det er helt utrolig hvor mye støtte, forståelse og motivasjon man kan få fra de rundt deg, hvis man bare tørr å lette litt på sløret og fortelle at man ikke har det så kult. Været er et annet lysglimt, sol og lysere tider hjelper så mye, og slike små ting som en hyggelig venninnelunsj, lese bok på cafe, en gåtur med en god venn, nye uleste magasiner, eller en lang varm dusj med ekstra gode velvære produkter, det trenger faktisk ikke være større ting enn det. Så dette er altså hva jeg har drevet med de siste dagene - lykkejakt, og det har faktisk hjulpet.Jeg skal hjem til sørlandet på påskeferie om en uke, og drar derfor ikke hjem i helgen. Man kan ikke rømme hjem med en gang livet butter litt i mot, det gjelder å stå i det, og takle det. Livet skjer, og livet går opp og ned. Sånn er det bare - ingen grunn til panikk! Så hvorfor forteller jeg dette? Jo fordi det er godt å vite at alle har oppturer og nedturer, noen dager er bare dritt kjipe - rett og slett! Det gjelder å skille på en dårlig dag og et dårlig liv. En dårlig dag betyr ikke at hele livet ditt er dårlig. Det viktig å være klar over.

Så i dag har jeg tatt meg en fridag, velfortjent? Det vet ikke ikke! Nødvendig? helt klart! I dag skal jeg dra på cafe, og treffe en god venninne til middag i kveld. Jeg startet også denne dagen med en morgentur, selv om jeg absolutt ikke hadde lyst. Null lyst, og tusen unnskydlninger til hvorfor jeg skulle droppe det. Av og til så gjelder det å være sterkere enn unnskyldningene, slutte å tenke og bare gjøre det. Et kjent uttrykk innenfor trening/motivasjon er: "Be stronger than your excuses" og det var akkurat det jeg gjorde. Dagens økt ble 40 minutter powerwalk i moderat tempo, og det er jeg fornøyd med.Hvordan går det med dere, kjære lesere? Kanskje noen kan kjenne seg igjen i slike litt mørke dager? Vit at etter en mørk natt, kommer alltid en lys morgen, og bak skyene så skinner alltid solen. Dårlige dager vil komme, men de vil også forsvinne igjen. Så husk at en dårlig dag, betyr IKKE et dårlig liv. Let etter lykketegn i hverdagen, og finn de små gledene. Dette var et ærlig innlegg, og det sitter langt inne for meg å dele slike ting, men jeg tror det er viktig å skrive litt om alle de ulike nyansene i livet.

Nyt torsdagen og legg gjerne igjen en kommentar om en liten hverdagsglede du har funnet i dag!

 

Smiiiil Maren

Ny mageøvelse og lunsjtips!

Jeg tar meg treningsfri denne onsdagen, og bruker heller den energien på å inspirere dere på både mat og treningsfronten. Forrige uke testet jeg ut en ny mageøvelse, en rotasjonsøvelse med stang, som virkelig tok godt. Jeg visste ikke helt hva denne øvelsen kalles, og fant derfor ut at de enkleste var å filme den til dere. Så her kommer en liten filmsnutt av min nye favoritt for skråmagemusklature/core.

Vær obs på holdningen din, brystet frem og bevisst aktiver core. Test den ut, og fortell meg gjerne hva du synes! Stangen jeg bruker er enkelt og greit bare den stangen som ofte ligger i benkpressen eller knebøystativet. Dersom du ikke har tilgang på den lille beholderen som holder stangen her på filmen, så kan du bare sette stangen inn i et hjørnet. Det fungerer like bra!Herlig at så mange av derelikte forrige innlegg om lunsjtips og planlegging. Her kommer enda et kjapt lite lunsjtips! Så enkelt kan det gjøres dersom du har glemt å planlegge og ikke har tid til å lage noe ferdig. Kutt opp appelsinen på jobb/skolen, og hell over skyr og cottage cheese. Strø gjerne litt kanel over til slutt. Dersom du har litt nøtter, solsikkekjerner eller linfrø er det supert å legge til.

Dette var dagens to små tips fra meg:) Så fortell meg nå kjære dere, hvordan går det? Har du tatt eller planlegger du å ta noen smarte sporty valg i dag?

 

Smiiiil Maren

 

PLANLEGGING!

Nøkkelen til å lykkes med et sunt og variert kosthold er helt klart planlegging - ingen tvil om det! Nå vet jeg mange blir litt oppgitt, fordi det høres så vanskelig ut. Fortvil ikke kjære dere, det trenger ikke være så vanskelig. Her har jeg noen enkle tips om hvordan du kan lage sunne, smakfulle og næringsrike matpakker for flere dager av gangen.

 • Tenk mengde: Lag store mengder når du først lager. Legg flere kylling filet i en stor ildfast form, krydre dem godt og stek dem. Jeg steker mine på 200 grader i ca 40 minutter. Det samme gjelder ris, kok opp en stir kjele med ris, og ha den ståend ei kjøleskapet. Så tar du bare ut porsjonsvis med ris til lunsj / middag.
 • Matbokser: Oppbevar den stekte kyllingen i bokser i kjøleskapet. Det samme gjelder grønnsaker. Kutt opp brokkoli, gulerøtter, blomkål osv i små biter og oppbevar dem i matbokser. På den måten gjør du det veldig enkelt for deg selv når du skal lage lunsj, eller middag i en fei.
 • Lag helt ferdig: Lag lunsjboksene helt ferdig kvelden før. Hvis du har planlagt slik at kyllingen er stekt ferdig, grønnakene er kuttet opp og risen stpr ferdig kokt i kjøleskapet, så er det utrolig enkelt å smelle sammen en super lunsjboks med kyllign, grønnsaker og ris.
 • Smaksettere: For at ikke maten skal bli dvassen eller smakløs så tilsett 3-4 ss med kokosmelk, dette gjør det hele svært saftig og smaker i tilegg sunt. En ekstra bonus er at du også får i deg sunne fettsyrer. Krydder er også et supert tips. Kyllingen krydrer du når du steker den, men strø også litt krydder over den ferdige matboksen til slutt.
 • Varm mat: Nå har du en super god lunsj som absolutt smaker godt som den er. Et godt tips er likevel å varme den et par minutter i micro på jobb/eller skole. Det er utrolig godt med et varmtmåltid midt på dagen og dette gjør også at kokosmelken trekker enda mer inn i maten og gir en vinduelig smak.

 Ta deg selv det lille bryet med å lage slike lunsjbokser. Du vil være så takknemlig når du smaker resultatet. Det aller beste er at du kan lage opp flere matbokser når du først er i gang, og dermed ha lunsj for tre dager stående i kjøleskapet. Jeg vil ikke anbefale å lage for mer enn 3-4 dager, selv om det fint går ann. På bildet under ser dere hvordan jeg gjør det når jeg lager mine matbokser. Det føles nesten som en liten fabrikk med ulike stasjoner for steking, kutting, damping og pakking. Så enkelt, så lettvindt og så godt!!Jeg håper virkelig jeg har klart å få frem hvor enkelt og greit det er å lage med seg supersunn, mettende og god lunsj på jobb og skole. Dette er heller ikke dyrt hvis du kjøper frossen kylling, frosne grønnsaker og ris er super billig på asiatiske butikker. Det gjelder forresten ferske grønnsaker også, dem kan du få til en veldig hyggelig pris på diverse utenlandske butikker. Så nå finnes det ingen unnskyldninger, det er verken vanskelig eller dyrt. Ja det krever litt tid, men hvis du ikke er villig til å legge ned den innsatsen så betyr ikke livsstilsendringen nok for deg. Sånn er det med den saken.

Lykke til med matpakkelagingen kjære dere, og fortell meg hvordan det gikk:)

 

Smiiiil Maren

Enkelt og sunt middag/lunsj tips

Lykkehyyyyl!! Herligfred for en respons fra dere. Ååå så HELDIG jeg er som har akkurat dere her på bloggen min. Jeg sender et stort smil og en diger motivasjonsklem til dere alle. Dette er kjempe positivt, virkelig, men jeg må likevel få lov å presisere en liten ting. Dette var kun ment som en positiv sak, et boost til dere, et ønske om at jenter skal være snille mot hverandre, spille på lag og backe hverandre, istede for å skule på hverandre, misunne og trekke hverandre ned. Mange av dere forstod dette, og ble like gira som meg - fantastisk!! Desverre var det noen som misforstod innlegget og trodde at nå skulle JEG sette inn støtet og komme i superform. Noen følte jeg støtt av innlegget fordi de mener at jeg allerede er godt trent og spiser sunt, og at dette ble et hån mot dem. Vel - jeg blir lei meg, kjempe lei meg!! Jeg skrev aldri at jeg skulle ned i vekt osv, og det er heller ikke hensikten. Jeg håper jeg nå har fått avklart at dette handler om fellesksap, motivasjon, inspirasjon og viktigheten av at vi jenter backer hverandre opp, støtter og heier på hverandre. En klok dame sa en gang: Du blir ikke bedre, selv om andre blir dårligere. Så la oss heller hjelpe hverandre på veien slik at alle når målet sitt. Deal ?

Dagens trening ble intervaller. Jeg prøvde meg på de skumle 4x4 intervallene igjen. Jeg løp som en potetsekk, og hadde forferdelig lyst å gi meg. Det gikk ikke fort - men jeg fullførte! Denne typen intervaller er det verste jeg vet, og jeg er strålende fornøyd hver gang jeg klarer å gjennomføre dem. Så selv om jeg ikke løp spesielt fort, så fullførte jeg, og det er jeg stolt av. *klapp på skulderen*
Jeg sitter her i sofaen etter å ha kost med meg denne deilige tallerkenen med salat, laks, skinke, og egg. Så dette blir da mitt første tips til dere. Et enkelt og godt middags eller lunsjtips. Det tok meg under 10 minutter å lage dette.

Du trenger:

 • Isbergsalat
 • Avokado
 • Tomat
 • Mais
 • Agurk
 • En pakke skinke
 • En pakke røket laks
 • To egg
 • Mager kesam (eller annen dressing)
 • Speltlomper

 

Kok eggene i 6-7 minutter (hardkokt) og sett dem i iskaldt vann. Kutt opp salat og grønnsaker, kutt skinke og laks i biter, skrell eggene og tilsett dem i salaten. Jeg hadde speltlomper til, og lagde noen små wraps ved å fylle disse med salat og laks/skinke. Dette gir litt mer metthetsfølelse! Dressingen kan enkelt og grei være ren mager kesam, eller du kan teste ut en av Walden farm sine kalorifrie dressinger. Jeg har selv en av disse, og synes den er super god. Min heter Honey Dijon og den kan bestillespå Iherb. Trykk HER for direkte link til dressingen. Her kommer enda et tips, lag dobbel porsjon og ta med deg resten av salaten på jobb/skole dagen etter. Krydder er et annet godt tips, en "kjedelig" grønn salat kan raskt gjøres spennende med godt krydder. Bruk litt tid i krydderhyllen neste gang du erpå butikken, og test ut litt ulike smaker. Dersom du har tilgang til en butikk med utenladske varer så dra dit! Der finnes det ofte masse spennende krydder, disse er ofte "renere" også fordi de ikke er tilsatt sukker.

Nå har jeg satt på filmen Eat, Pray, Love med Julia Roberts i hovedrollen. Har dere sett den filmen? Ååå, den er så magisk! Jeg får en helt unik følelse inni meg av den filmen, og jeg anbefaler alle å se den. Lei den nå i kveld, dette er virkelig en må-se film for alle jenter. hihi.

Nyt mandagskvelden kjære dere, og til slutt: Har du gjort noe sporty i dag, eller tatt et smart matvalg? Fortell meg om det :)

 

Smiiiiil Maren

Prosjekt Sommerkropp!

OK dere, i dag mandag 11 mars setter jeg fokus mot sommer, sol, strand og bikini! Det betyr at jeg kommer til å endre litt på treningsøktene mine, og litt på kostholdet mitt. Nå er mitt spørsmål til dere, blir dere med? Jeg har den siste uken snakket en god del med min gode venninne Linn Eva. Jeg har blitt så motvert av det denne jenta har fått til at jeg har lyst å sette inn et ekstra lite gir selv, og gjøre det jeg kan for å optimalisere sommerformen. Sjekk gjerne ut siden hennes HER og bli inspirert av den enorme fremgangen hennes! Det blir ingen dramatiske endringer, da jeg har troen på en grei form åretrundt, uten ekstreme svigninger, men jeg vil bli litt mer bevisst omkring kostholdet, og jeg legger som sagt litt om på hvordan jeg gjennomfører treningen min. Jeg vil ha dere flotte lesere med meg! Det er så mange flotte, spreke, herlige jenter der ute, og jeg synes vi skal gå sammen om å komme i vårts livsform til sommeren 2013. For noen betyr dette kanskje vektreduksjon, endring av kroppssammensetningen, generelt bedre sin fysiske form eller rett og slett bare føle seg bedre. Uansett målsetning så kan vi hjelpe hverandre på vei! Vi har 3 måneder til juni er her! Jeg er ingen fan av raske løsninger og snarveier, så her har vi ingen tid å miste.


Jeg på min side kommer til å legge ut oppskrifter, treningsøkter og motivasjonsboost til dere her på bloggen. Tilbake fra dere vil ha ha, enkelt og greit - RESPONS! Jeg vil at dere legger igjen en kommentar her når du føler du har vært flink på trening, jeg vil at dere skal være stole og fornøyde og dele det med oss andre når du har gjort noe bra for deg selv. Jeg vil at vi heier på hverandre, og motiverer hverandre til å bli de beste versjonene av oss selv. Det er selvfølgelig også lov å skrive at i dag har vært en litt tung dag, eller i dag sliter du med motivasjonen. Hovedpoenget er at jeg vil at vi deler det! Det er lettere å komme seg på trening eller ta et smart matvalg hvis du har noen å "rapportere til" og skryte til etterpå.Så hva sier dere jenter, skal vi kjøre på, og optimalisere sommerformen sammen? Det er ingen fasit på hva en super sommerform er, det viktigste er at DU skal være fornøyd denne sommeren, og du skal spankulere rundt i bikien din med et smil om munnen, fordi du har gjort jobben, og du er fornøyd med resultatet.

Jeg skal som sagt være flink til å legge ut mattips, treningstips, og motivere dere som best jeg bare kan! La oss starte allerede i dag, det er mandag og en perfekt mulighet til å starte på et nytt prosjekt. Mitt første tips vil komme allerede i morgen tidlig, det går ut på hvordan du smart, billig og enkelt kan lage sunne næringsrike og gode matpakker til en hektisk hverdag på farten. Med handleliste, bilder og fremgangsmåte.

ER DERE MED MEG JENTER?

 

Stooort smil fra Maren

Happyface

Som jeg nevnte for dere har jeg brukt en god del tid på å sette sammen ulike sitater med mine egne bilder. Resultatet har blitt en rekke motivasjonsquotes, og de skal jeg selvfølgelig dele med dere. Jeg har allerede vist dere et, og her kommer enda et. Dette er en favoritt, fordi den virkelig treffer meg. Jeg får til tider litt pes for mitt humør, og smilet som alltid er på plass. Selvfølgelig har jeg ikke alltid gode dager, virkelig ikke. Det er mye som ikke kommer frem her på bloggen, og det er absoutt ikke solskinn hver eneste dag. Jeg har alltid vært, og tror nok alltid jeg kommer til å være utrolig flink til å finne lyse sider og positive ting i de fleste situasjoner. Jeg deler smilet mitt med alle jeg møter, og jeg tror fullt og helt at dette er med på å gjøre det meste litt bedre. Så da får det heller bare være at denne positiviteten kan irritere litt til tider. 

Smiiiil Maren

 

Inspirasjon

Jeg kommer ofte over herlige, friske inspirasjonsbilder, og jeg har laget en liten mappe hvor jeg samler alle disse. Nå tenkte jeg at jeg skulle dele litt fristende matbilder med dere:)

Ingen kan vel si at sunn mat ikke er fristende og innbydende?

Ha en deilig fredagskveld fine dere!

Smiiil Maren

Er du klar for å bli den beste versjonen av deg selv?

ENDELIG er det offesielt hvor jeg skal jobbe, og jeg har virkelig gledet meg til å dele dette med dere. Fra og med i morgen er jeg å finne som personlig trener på SATS SOLLI!! Jeg er så lykkelig over å bli en del av det fantastiske teamet på Sats Solli! Det er sjeldent man opplever en så imøtekommende og herlig gjeng som solli-gjengen, jeg har virkelig blitt utrolig godt tatt i mot, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Mange av dere lesere har ønsket at jeg skulle gå inn i en stor kjede da flere av dere er medlemmer her. Vel, nå er det altså SATS som gjelder, og jeg har gleden av å allerede ha et par av dere på kundelisten. I og med at jeg nå starter opp på et nytt senter har jeg ledig kapsitet til å fylle på med kunder. Det som er genialt med SATS er at det finnes muligheter for dere som ikke er sats-medlemmer også! Ta en tur innom Sats Solli, eller send meg en mail så avtaler vi et møte for en uforpliktende prat:)Litt om meg som PT: Jeg ser potensiale i alle, og ønsker å hjelpe kundene mine til å bli den beste versjonen av seg selv. Kombinasjonen av rett trening og rett kosthold er sentrale elementer for å oppnå dette, hvor det ene ikke fungerer optimalt uten det andre. Jeg jobber mye med motivasjon og positivitet omkring trening. Det finnes ingen grenser for hva du kan klare. Det gjelder bare å vite hvor du skal starte, hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det. Det er det jeg er her for å hjelpe deg med! Jeg er svært opptatt av faglig påfyll, og tar stadig nye kurs og sertiviseringer for å holde meg oppdatert og utvikle meg!

Mine spesialfelt (hvor jeg har tatt ekstra kurs i tilegg til min utdannelse):

 • Ernæring
 • Fettforbrenning
 • Vektreduskjon
 • Optimal helse

 

Er du klar for å bli den beste versjonen av deg selv? La meg få veilede deg på veien dit!!

 

Stor smil fra Sats-Maren

Dagens påminnelse!!


Ta vare på kroppen din, det er det eneste stedet du MÅ være! Tenk etter, hva har du gjort for å ta vare på kroppen din i det siste? I natt har jeg sovet nesten 10 timer, jeg har startet dagen med en stor og næringsrik søndagsfrokost, og nå er jeg straks på vei til trening. Hver dag er ikke slik, men jeg prøver å tenke at det viktig å ta vare på helsa! Det innebærer ikke bare trening, det er vel så viktig (om ikke viktigere) å sove nok, redusere stress, og få i seg rett (les: nok) næringsrik mat og væske i form av rent vann!

Jeg har mye spennende på lur til dere i dag folkens, som sagt dumpet det ned to fantastiske pakker i postkassen min i går Etter to litt pinlige, men utrolig morsomme Photosessions i går, er resultatet klart! Gleder meg til å vise dere :):)

Ha en magisk søndag!

Smiil M

Lørdagsmotivasjon!!

Dobbel espresso og en kjapp frokost inntatt, og med denne som motivasjon er jeg klar for trening!!! Let's GO!I dag er det rygg, bryst og skuldre, samt 30 minutters kardio! :)

Ha en deilig lørdagsmorgen kjære lesere!

M