hits

Oppskrifter

Middagstips: Kyllingwok

Hei dere<3 Jeg titter inn, en tidlig søndag for å dele et enkelt, sunt og godt lite middagstips. Dette er overhode ikke fancy, men det er utrolig godt. En herlig hverdagsmiddag i mine øyne. Wok er en super måte å få i seg grønnsaker på, og med en rett som dette får du alt du trenger. Proteiner fra kyllingen, karbohydrater fra nudlene og grønnsaker. Jeg synes det er godt å toppe med peanøtter eller cashewnøtter - og der har du en fin kilde til sunne fettsyrer også. 

Du trenger:

 • Grønnsaker til wok (jeg bruker Wok classic )
 • Kyllingfilet 
 • Eggnudler 
 • Wok saus eller kikoman (jeg brukte pad thai) 

Stek kyllingen og grønnsakene, hell over sausen og la det surre i noen minutter. Kok opp nudlene. Jeg har nudlene i bunnen av skålen, og topper med wok. Du kan også ta alt sammen i stekepannen, og la det godgjøre seg sammen i noen minutter før du serverer. Mmmm <3 

Nå skal jeg ut på god lang tur med Leo. Vi må ut tidlig før det blir alt for varmt for han. Det er ikke bare bare med så tykk og varm i pels når det er full syden på Sørlandet. Resten av dagen går med litt jobb, og litt kos i sola. Jeg håper å få tid til en treningsøkt også. (Rettelse: Tid har jeg, sannheten er vel at det står mer på viljestyrken enn tiden. hehe) 

Har du noen spennende planer for dagen? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Grønn frokost-smoothie

Lysten på en smakfull og frisk smoothie, som gir deg alt du trenger i en frokost? Jeg har oppskriften til deg.

Så ikke denne herligheten spennende ut? Jeg fikk besøk av et par venninner nylig, og med den varmen som er på sørlandet nå var det ingen som hadde lyst på kaffe eller noe varm drikke. Så da det det smoothiefest. Jeg lagde litt ulike typer, og den grønne synes jeg ble den beste. Her kommer oppskriften: 

☀️ Frossen mango, annas & banan

☀️ Spinat (brukte frossen her og)

☀️ Vaniljeyoghurt (laktosefri på grunn av allergi hos gjest)

☀️ Litt eplejuice 

☀️ Havregryn (små, lettkokte)

Så kjørte jeg bare alt i blenderen til det ble en jevn fin smoothie. Toppet med fersk mango, og friske jordbær. Voala! Grunnen til at jeg har skrevet frokostsmoothie er fordi denne smoothien inneholder havregryn, og det gjør at den metter så mye mer, og faktisk kan fungere som en deilig sommerfrokost. På varme dager kan mange mist matlysten litt, da er denne helt perfekt.

Du kan også gjerne ta en liten scoop vaniljeprotein også, for å øke innholdet av proteiner. Husk at både yoghurt og havregryn inneholder litt protein. Hvis du i tillegg planlegger å ha et proteinrikt måltid senere på dagen, så trengs det ikke mer proteiner enn det i denne smoothien. Det får bli opp til hver enkelt, men vaniljeprotein er altså et alternativ, både for økt proteininnhold og smak. 

Ha en deilig dag i sola mine venner! Endelig fredag, og forhåpentligvis kan alle de som ikke har tatt ferie enda, også få nyte noen solrike og herlige dager. 

 

Smiiil, Maren

 

 

Sukkerfri iskaffe med karamell

Lite slår en god iskaffe nå på sommeren, og den aller simpleste (men likevel supergode) måten å gjøre det på er denne metoden her. Du trenger få ingredienser, og smaken blir nydelig. For et glass trenger du: 

 • 1 Nespresso (eller annen type) kapsel
 • 1 liten kopp melk 
 • Stavia Karamell 
 • Isbiter

Legg isbiter i bunn, lag kaffen din slik du pleier og hell den over. Spe så på med melk (et godt tips er å steame den først hvis du har mulighet til dette) og drypp deretter 2-4 dråper stevia karamell. Rør om, og nyt! 

Stevia karamell (og en haug andre smaker) kan kjøpes på helsekost. Jeg bestiller på Iherb og synes det er både billig og praktisk. Jeg har drukket denne lille godsaken nesten hver eneste morgen den siste tiden, og den er så god. Man kan selvfølgelig gjøre en iskaffe mye mer spennende, med å blande inn litt proteinpulver i melken, slenge på litt frossen banan og kjøre det i blenderen til en slags milkshake for eksempel. Det er nydelig det også, men noen ganger trengs det helt totalt enkle oppskrifter, som er så lette å smelle sammen at man faktisk gidder å teste det ut. Hehe. 

Ha en super dag mine venner! Nå skal jeg lage meg en iskaffe og kickstarte denne tirsdagen<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Et sunt, raskt lunsjtips

Jeg husker da jeg var liten og bodde hjemmet hos familien. Vi hadde ofte taco, eller pita som vi kalte det. Det var jo det samme som taco, men vi brukte pitabrød i stede for skjell eller lefser. Her om dagen var jeg på butikken, ordentlig sulten, og helt uten noe plan på hva jeg skulle lage til lunsj. Da kom jeg over grove pitabrød i frysen, og nostalgien kom veltende over meg. Hehe. 

Lunsjen ble grove pitabrød med:

 • Ost
 • Skinke
 • Salat
 • Avokado
 • Litt rødløk 
 • Balsamico.

Fy søren så godt! Pitabrødene kan selvfølgelig fylles med hva som helst, men denne kombinasjonen var magisk. En sunn, mettende, god god lunsj som jeg garantert skal lage igjen. De er jo perfekte å ta meg seg også. Kjøp de gjerne frosne, og t Amed på jobb, skole, på tur eller stranda. De tiner raskt, også kan man ha med deg man ønsker å fylle dem med i en egen liten boks. Ferskt og god lunsj på null komma niks! 

I dag har vi begge fri her hjemme, på samme dag,  OG det er fint vær. Det blir nesten for mye va det gode, for en lykke! Så nå skal vi endelig få tid til en treningsøkt sammen, så venter soling, bading, lave skuldre og bare kos utover dagen. I kveld er det visst fotballkamp, så da får idyllen ta seg en pause. hehe. 

Jeg håper du får tid til å nyte litt sol og godvær hvor enn du befinner deg. Husk at du må ikke ha en gigantisk vennegjeng, den perfekte stranda, og en velfylt piknikbag for å kose deg i sola. Noe av det aller beste jeg vet er å finne et rolig sted, ta med meg en god bok, en kurv jordbær og kald drikke, også bare kose meg alene i eget selskap. Det er virkelig kvalitetstid det også <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Taco-omelett

I dag lagde jeg en utrolig god lunsj, og alle gode måltider må deles med dere. Det har vært noen helt vilt hektiske dager siden jeg kom hjem fra Kypros, og dagen i dag var intet unntak. Filming utendørs i mildt sagt kalde og sure omgivelser, flere telefonmøter, forberedelse av PTX-gruppetime og gjennomføring av time. Det går i ett, og det er så gøy, men det gjør jo at det går litt utover både bloggoppdatering og måltider. I dag prioriterte jeg å lagde litt ekstra god lunsj, også fikk heller bloggen komme litt sent. Nå får dere en super god oppskrift, så jeg håper jeg er tilgitt for sen oppdatering. 

Taco-omelett: 

 • 3 egg 
 • Brokkoli 
 • 150g karbonadedeig
 • Tacokrydder
 • Rødløk 
 • Ost 

Slik gjør du:

Bland egg og vann i en bolle, kutt opp brokkoli og løk, og stek karbonadedeig med tacokrydder. Ha brokkoli og løk i bollen sammen med de utblandede eggene, rør godt rundt og hell det over kjøttdeigen i stekepanna. La omeletten steke på svak varme til den er gjennomstekt, topp med ost og la den smelte. 

Server omeletten med grovt brød eller knekkebrød, og det du har av salat og grønnsaker. En sunn, smakfull og enkel lunsj. Dette er garantert ikke siste gang taco og omelett skal mikses. Mmmmm. 

Nå må jeg se å komme meg i seng. Jeg kjenner at både kropp og hode trenger noen gode timer på puta. Håper dere har hatt en finfin dag, så blogges vi i morgen<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Den perfekte matpakken

❤️ En sunn & mettende nistepakke ❤️ 

God morgen dere. Dette innlegget hadde jeg tenkt å dele med dere i går kveld, men tiden løp fra meg og plutselig var det nesten midnatt. Så da ble det en morgenblogg med disse deilige matmuffinsene. Disse har jeg laget og delt før, men så kom det en kommentar på at det var litt kjedelig å bare dele den gamle oppskriften, og om jeg ikke kunne lage dem på nytt. Jeg lager disse ofte - så det er klart jeg kunne lage dem på nytt, og dele igjen. 

Disse proteinmuffinsene, matmuffins eller hva man ønsker å kalle dem, er helt supre å ta med seg på jobb eller skole, på reise hvis man ønsker noe annet og litt mer næringsrikt enn flymat, eller bare kose seg med hjemme. I dag deler jeg basis oppskriften, også må dere leke dere så mye dere bare kan ut i fra den. 

Jeg har testet med spekeskinke og fetaost i, og det var helt himmelsk. Jeg fikk også en snap av ei som hadde testet med litt ulike spennende oster, og det hadde og vært veldig godt. Så her er det bare å prøve seg frem. 

La oss ta oppskriften:

 • 80g havregryn 
 • 2 egg
 • 3 ss cottage cheese
 • 1 ts bakepulver 
 • Et godt dryss havsalt
 • Skinke, ost og brokkoli 

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle og kjør det med stavmikser til en jevn røre. Tilsett så skinke, ost og brokkoli i små buketter, og rør det inn i røren. Finn frem muffinsformer og fordel røren. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10-12 minutter. 

Du kan fint lage disse i vanlige løse muffinsformer, og ikke nødvendigvis en slik form jeg har på bildet. Du kan også lage disse nesten som rundstykkene jeg har delt HER. Da dropper du bare stavmikseren, slik at du får en fastere røre som ikke sklir ut, også lager du små rundstykker på bakepapir og inn i ovnen. Det blir som rundstykker med skinke, ost og brokkoli inni. Perfekte nistemat! 

Håper denne onsdagen har startet på best mulig måte, og at dere er klare for en ny dag. Jeg er litt spent her jeg sitter, om et par timer blir jeg hentet av min super-fotograf,og sammen skal vi ut på jobb. Vi skal faktisk kjøre et godt stykke ut av byen til dagens location. I dag er det 3 programmer for ShapeUp som står på planen. Dette blir så bra! Location er så kul, og jeg gleder meg til å vise dere det. 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Sunn og smakfull lasagne

L A S A G N E 

Denne oppskriften er en super hverdagsmiddag, og på samme måte som lakseretten jeg delte HER, så har jeg laget den i porsjonsstørrelser. Dette er i grunn bare en enkel lasagne, hvor pastaplatene er byttet ut med squash og tomat. 

Du trenger: 

 • Squash 
 • Tomat 
 • Karbonadedeig 
 • Krydder (jeg brukte salt, pepper og en kryddermiks fra Natvigs) 
 • Ost 
 • Tomatsaus, hakkede tomater eller annen saus 

Slik gjør du: 

Stek karbonadedeigen, og krydre med det krydderet du ønsker. Hell så over tomatsaus eller hakkede tomater og la det surre sammen i stekepannen. Finn frem ildfastform. Begynn med karbonadedeig i bunn, og legg deretter lagvis grønnsaker og karbonadedeig. Topp det hele med ost og inn i ovnen på 180 grader i ca 10-15 minutter. Server med salat, og hvitløks baguetter. 

Jeg digger denne oppskriften og lager den ofte her hjemme. Jeg skjønner ikke at jeg ikke tenkte på å lage porsjonsstørrelser før, det er helt genialt. Det er også smart hvis man er to personer som spiser sammen, og ønsker ulike ting i lasagnen sin. Noen vil kanskje ha sopp og løk, men andre ønsker den mer Basic. Det er ikke noe problem når man lager det på denne måten, da er det jo bare å putte i akkurat det man ønsker. 

Nå skal jeg ta litt tak i meg selv her, og prøve å finne frem litt energi til å få til en treningsøkt før jeg skal til dyrlegen med Leo. Det er ingenting galt, han skal bare ha en vaksine. Godbiter er pakket ned, og valpemamma stålsetter seg. Hehe. Ha en nydelig mandag dere<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Ovnsbakt laks i form

Har dere sett noe så smart? Hvorfor lage en stor form hvis man bare er én eller to personer som skal spise. Lag heller mindre porsjoner som man vet blir spist opp. Hvis ikke man lager for å ha til lunsj neste dag og slikt, da er det selvfølgelig praktisk med en større. Uansett, i dag har jeg lyst å dele min favoritt lakserett med dere, laget i porsjonsstørrelser. 

Du trenger: 

 • 1 laksefilet 
 • Gulrot, Brokkoli, squash & purre
 • Matfløte 
 • Sweetchilli saus 
 • Krydder (fiskekrydder, salt og pepper) 
 • Ost 

Slik gjør du: 

Kutt laksen i biter, og kutt opp alle grønnsakene. Dander dem i en ildfast form, og topp med sweetchilli saus, og krydder. Hell så matfløte over og sett den inn i venn på 200 grader. Steketiden er ca 40 minutter. Mot slutten av tiden legger du osten på toppen slik at den smelter over. Mmmm. Kok ris eller pasta som du serverer ved siden. Jeg vil anbefale ris, for denne retten har en tendens til å bli litt rennende i konsistensen. Risen suger til seg væske, og det passer perfekt. 

Dette er uten tvil en av de beste rettene med laks jeg vet om. Kombinasjonen av matfløte og sweet chilli er helt magisk. Fiskesmaken forsvinner, og hele retten er bare helt nydelig. Det går fort å lage, fordi retten så og si lager seg selv i ovnen. Kutt raskt opp grønnsakene, og sleng det i formen, inn i ovnen også trenger du ikke styre noe mer før den er ferdig. 

Håper dette gav inspirasjon til å spise litt mer fisk. Selv prøver jeg å spise fisk minimum én gang pr uke, helst to. Jeg innrømmer lett at den fisken ofte blir sushi, MEN det er da fisk det også. 

Spiser du mye fisk? Hva er din beste fiskerett? 

Smiiil, Maren 

Oppskrift: Sunne sjokoladekuler

Hei dere<3 Håper dere har en herlig langfredag, og koser dere skikkelig med fri, sol, og god stemning. Jeg titter innom i dag for å dele en supergod oppskrift med dere. Dette er den perfekte påskekos, tursnacks eller bare når du har lyst på noe godt, og samtidig holde det naturlig og næringsrikt.

Denne oppskriften lagde jeg helt på slump, og helt ærlig så hadde jeg ikke trodd det skulle bli så godt som det gjorde. Når resultatet ble så nydelig som det ble, så måtte jeg skynde meg å skrive ned oppskriften med det samme.

Du trenger:

 • 4 store dadler
 • 1 ss cocosa
 • En god håndfull cashewnøtter
 • 1 ss kakaopulver
 • En klype havsalt

Slik gjør du:

Kutt dadlene i biter, og hakk cashewnøttene til små biter. Ha dem i en foodprosessor sammen med cocosa, kakaopulver og salt. Kjør den til en jevn og fin masse. Form / rull passende kuler av deigen. Sett dem kaldt en liten stund før de skal spises. Disse har blitt en favoritt hos meg, og jeg gleder meg til å lage dem igjen. Håper flere har lyst å teste.

I dag har vi hatt en helt magisk dag, i stekende påskesol på hytta. Dere som følger meg på snapchat (marenerdvik) og Instagram (Maren Erdvik) har fått med dere flere glimt fra dagen i dag. Jeg gleder meg til å dele dagens solfylte bilder med dere litt senere. Nå er det straks middag her, etterfulgt av påskekrim, godterier og sofakos. Akkurat slik hver kveld er her på hytta.

 

Smiiil, Maren

Slik lager jeg proteingrøt

Sjoko-banan grøt 

Jeg la ut bilde av min frokost i går, og fikk flere spørsmål om hvordan jeg lagde den, og om jeg kunne laget et innlegg på det. Det kan jeg selvfølgelig. Nå for tiden er jeg hekta på sjoko-banan grøt og spiser det så og si hver morgen. 

Du trenger: 

 • Havregryn. Jeg bruker små lettkokte 
 • 1/2 moden banan 
 • Sjokoladeproteinulver / eller raw kakao 
 • Sukrin / stevia / annen søtning
 • Kanel 
 • Et lite dryss havsalt 

Kok opp ønsket mengde havregryn, mot slutten av koketiden tilsetter du bananen. Mos den inn eller kutt den i skiver og rør den inn. Tilsett så Sukrin (jeg bruker ca 1 ss) og kanel (jeg bruker ca 1-2 ts). Ta kjelen til side og rør inn proteinpulver. Jeg velger å bruke det for å få opp proteininnholdet og for smak. Ønsker du ikke å bruke proteinpulver er det helt i orden. Da bytter du ut med rå kakao for eksempel. Bare husk at det er mye mer konsentrert på smak, og man trenger mye mindre mengde. Til slutt rører du inn et lite dryss havsalt. Den søte smaken av sjokolade og banana, sammen med det salte er helt magisk. 

Denne grøten gir meg en finfin start på dagen. Jeg får godt med næring, og den smaker helt nydelig. Det føles som en liten dessert - proppet med næring og god energi for en aktiv kropp. Jeg varierer litt på hva jeg har i grøten min, men favoritten er sjokolade/banan og vanilje. Vaniljegrøten er den samme som denne, men jeg bytter sjokoladeprotein med vanilje. Sukrin bytter jeg med stevia med vaniljesmak. Det er også nydelig å røre inn litt kokosmelk. Mmmm<3 Grøt altså, det er et must i min hverdag. 

I dag skal jeg forsøke å lande litt mer eller mindre flytende ting. det føles godt å gå inn i påsken med to-do liste man har kontroll på. Et par telefonmøter, og en svipptur til Oslo for 2 møter, så er jeg klar for påskeferie.

Jeg har enda ikke klart å bestemme meg for om det blir på fjellet eller byen, men jeg tror jeg skal forsøke å få til begge deler. Det er tradisjon i vår familie å dra til Hovden og hytta i påsken, samtidig skjer det mye hyggelig hjemme som jeg kunne tenke meg å være med på. 

Blir det fjellpåske, bypåske eller kanskje utelandspåske på deg i år? 

 

Smiiil, Maren 

Hjemmelaget tomatsuppe

Jeg har lett lenge etter den perfekte oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe. Nå har jeg endelig funnet den, og jeg fant den hos min favoritt matblogger, Trines matblogg. Hun har så mange gode oppskrifter, og jeg blir så inspirert av henne. Det koseligste er at jeg har kokeboken hennes, og det er så hyggelig å lese oppskriften i en bok, og ha  den fremme på bloggen i stede for å alltid søke på nett. Denne oppskriften var helt nydelig, og jeg skal uten tvil lage den igjen. 

Til 4 porsjoner trenger du: 

 • 2 finhakket sjalottløk
 • 2 finhakket hvitløksfedd
 • 1/2 finhakket rød chilli
 • 2 ss tomatpure
 • 2 bokser hermetiske tomater (800g)
 • 7 1/2 dl grønnsaks eller kyllingbuljong 
 • Olivenolje
 • Salt og pepper 

Slik gjør du: 

Ha olivenolje i en gryte og fres løken på middels varme, til den er blank og myk, men uten at den tar farge. Mot slutten tilsetter du hvitløk og chili, og lar det surre med. Mengden chili og hvitløk regulerer du etter smak. Tilsett tomatpureèn og la det surre med et par minutter.

Tilsett de hermetiske tomatene, knus dem lett med en stekespade eller lignende, og gi suppen et oppkok. Tilsett deretter kraften og kok opp igjen. Har du ikke kraft tilgjengelig kan du fint benytte buljongterninger eller fond utblandet i vann. Det er her viktig å smake seg frem til du får ønsket smak på suppen din. Tomatsmaken skal være dominerende, og kraften skal gi ytterligere smak. Tilsett eventuelt litt sukker dersom du ønsker litt mer sødme på suppen din.

La suppen småkoke til tomatene er møre og fine. Det tar ca 15-20 minutter dersom du benytter hele tomater. Benytter du hakkede tomater kan koketiden gjerne reduseres til ca 10. minutter hvis du har det travelt eller er veldig sulten. Kjør suppen med en stavmikser eller lignende, til du får en jevn suppe. Tilsett eventuelt mer vann eller kraft hvis du synes suppen blir for tykk. Smak til med pepper og salt.

Brødet er glutenfritt, kjøpt på Kjøkkenskapet her i Kristiansand, og rundstykkene er min mormor sin oppskrift. De er helt nydelige, og jeg får herlige barndomsminner av dem. Disse med smør og mormors hjemmelagde jordbærsyltetøy var min livrett<3 De var perfekte som tilbehør til suppen, med litt salt smør på. Mmmm. 

Nå skal jeg kose med meg dagens andre kaffekopp og litt frokost, før det er ut på tur med Leo i iskaldt og nydelig vintervær. Tusen tusen takk for alle herlige turtips dere har kommet med på gårsdagens innlegg. Hjelpes så mange fantastiske steder. Jeg har googlet masse, og funnet så mange nydelige steder. Fortsett å tips hvis du har en naturperle på lur. 

Ha en nydelig lørdag mine venner<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Sunne rundstykker på 123

God morgen<3 Har du en fin start på dagen? Jeg håper det! Jeg startet dagen med en god 45 minutter motbakke powerwalk på tredemøllen, og det var så godt. Slike økter gir meg så mye overskudd, og jeg blir så glad når jeg klarer å komme meg opp og starte dagen på den måten.

Når jeg kom hjem hadde jeg hele to timer før dagens første avtale, og da ble det tid til en ekstra god frokost. Disse rundstykkene har dere sett på bloggen før - flere ganger. men gode oppskrifter kan ikke gjentas for ofte, også tenkte jeg at det kunne være artig å se hvordan jeg spiser dem. Ofte viser jeg kun det ferdige resultatet, men her har dere dem altså med pålegg og helt klare for servering. Kaffe er selvfølgelig også et must. 

Proteinrundstykker: 

 • 60g havregryn
 • 1 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ss cottage cheese 
 • Et lite dryss havsalt 

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk en skje og lag små boller på bakepapir på et stekebrett. Inn i ovnen på 180-200grader i 10-15 minutter. Følg med og ta rundstykkene ut når de er gyldne på fargen. Alle ovner er ulike, og derfor har jeg skrevet ca temperatur og ca steketid. Avkjøl på rist, del i to og finn frem ditt favoritt pålegg. 

I dag har jeg laget meg en god gammeldags gjøremåls-liste, og håpet mitt er å komme meg gjennom den før dagen er over. Jeg har også en spennende greie jeg gleder meg til å begynne å jobbe med. Klokken 04 i natt hoppet jeg nemlig opp av sengen for å skrive ned en ide som falt ned i hode på meg. At jeg ikke har tenkt på det før er helt utrolig, og det kribler i hele meg på å spinne videre på den ideen i kveld. Det er en ide som dere lesere er involvert i, og jeg tror det kan bli super gøy! Mer om det når alle tankene er nede på papiret, og ting er litt mer på plass. 

Til slutt så vil jeg si tusen takk for alle som bidrar til Bloggtak mot kreft, og gir sine bidrag. Dere er så nydelige, og jeg blir rørt og varm i hjertet over hver eneste krone som kommer inn. 5 kr eller 100 kr, det har ikke noe å si, det viktigste er at vi viser at vi bryr oss og står sammen om en ubeskrivelig viktig sak. Les mer om det i dette blogginnlegget. 

 

Smiiil, Maren 

 

Bytt ut brød med vafler

God morgen fra hotellfrokosten i Oslo. Har dere en fin star på fredagen? Jeg kan overhode ikke klage, jeg har nettop kost meg med 3 runder i frokostbuffeten og nyter i skrivende stund kaffekopp nummer 3. Hotellivet altså - det er er godt liv. Noe annet som er utrolig godt, og som jeg tenkte tipse dere om i dag er matvafler. Sunne søte vafler har jeg allerede delt oppskrift på, og de ble stor suksess. Med små justeringer kan de samme vaflene være like sunne, og tar man bort det søte passer de perfekt som wrap / lompe / brødskive. Vafler med pålegg er helt nydelig, og det beste er at de blir ikke tørre og kjipe av å ligge i veska frem til lunsj. Smart ikke sant? 

Oppskrift: 

 • 100g havremel 
 • 50g speltmel
 • 1 ss bakepulver 
 • 4 egg
 • Et dryss havsalt 
 • 1- 1,5 dl lett melk
 • 150g kesam
 • 1 ss smeltet smør 

Slik gjør du: 

Bland alt sammen i en bolle, og rør til en jevn og fin røre. La røren sette seg litt, ca 30 minutter, rør godt igjen og stek vaflene i vaffeljern. La dem avkjøle på rist, og finn så frem det pålegget du foretrekker. Jeg hadde ost, skinke og salat på mine. Enkelt, sunt og godt. 

Nå skal jeg hente meg litt frukt, som en finfin avslutning på denne hotellfrokosten. Så er det bare å komme seg avgårde til Nydalen, og tidenes bloggdag med spennende foredrag og sosialt med fine bloggkolleger.

Ha en herlig fredag<3 

 

Smiiiil, Maren 

 

Sunne muffins, proppet med proteiner

God morgen fra iskalde sørlandet. Dette snøværet og kulden vil ingen ende ta, og i dag har det toppet seg helt. Effektive kuldegrader skal visst være helt ned mo -20 i dag. Jeg får helt vondt bare av tanken! Ikke akkurat det været man øsnker seg når vi straks skriver mars, og den første vårmåneden. Det positive med slikt vær, er at det er koselig å hygge seg inne på kjøkkenet. I dag har jeg et gledelig gjensyn med en sunn favoritt. Matmuffins står på menyen, og disse er bare helt magiske. De smaker så godt, er proppet med proteiner, enkle å lage og metter lenge. Hva mer kan man ønske seg? 

Jeg har delt denne oppskriften en gang tidligere, men disse er så gode at de fortjener en liten repost. Her kommer oppskriften: 

Til 3 store muffins trenger du: 

 • 60g havregryn
 • 3 ss cottage cheese
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 100g skinke 
 • Ost 
 • Salt, pepper og kryddermix

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett krydder, og miks sammen med en stavmikser. Jeg brukte havsalt, et lite dryss pepper og Natvigs krydderblanding. Du får da en jevn fin røre, kutt skinke, brokkoli og ost i biter og tilsett det i røren. Rørt godt rundt, og tilsett bittelitt vann hvis nødvendig, røren skal være relativt tykk, og på grunn av brokkolibitene vil den være litt klumpete. Spray muffinsformen, og fordel røren i formene. Dryss gjerne litt oregano på toppen. Inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. 

Så ikke disse gode ut? Test dem ut, jeg kan nesten garantere at de vil falle i smak. Nå skal jeg skrive så det suser og bli ferdig med alt på macen, så skal jeg trosse stormen og ta en liten luftings med Leo før et utrolig spennende oppdrag venter. I dag skal jeg på shoot med 2 minutter, og en gjeng fantastiske jenter. Fy søren som jeg gleder meg. Følg gjerne med på Snap og Instastory utover dagen. Dere finner meg på marenerdvik. 

Ha en super dag i kulda. Kle dere godt og gjør det beste ut av det <3

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Proteinvafler

P R O T E I N V A F L E R 

God morgen. Jeg tipper det er flere enn meg som er tidlig oppe for å se 3mila for damene i dag? Jeg håper flere var våkne, for dette var en opplevelse! Bjørgen er og forblir dronninga, og jeg får frysninger av å se henne regjere i sporet. Så gøy! Hennes siste OL, også avslutter hun på den måten. Frysninger og klump i halsen. FOR en prestasjon<3 

Jeg lovte å dele gårsdagens vaffelfest med dere, og her kommer oppskriften. Planen var egentlig å lage kun vanlige vafler, men så fikk jeg en snap av en venninne som lagde sunne vafler, og da ble jeg inspirert til å prøve meg på en sunnere versjon jeg også. Jeg har testet flere oppskrifter før, men denne gangen tok jeg utgangspunkt i min venninnes oppskrift, en av mine gamle, og litt på impuls. Resultatet ble helt strålende. Så gode ble de at en ny røre er laget, og sannelig blir det ikke vaffelkos i dag også. 

Du trenger: 

 • 75g havremel 
 • 75g speltmel 
 • 150g mager kesam
 • 4 hele egg
 • 1 ss smeltet smør 
 • 1 ss bakepulver 
 • 1,5dl lettmelk 
 • 2 ss sukrin 
 • En god klype salt 

Slik gjør du: 

Bland alt sammen i en bolle, og rør til en jevn og fin røre. La røren sette seg litt, ca 30 minutter, rør godt igjen og stek vaflene i vaffeljern. Server som de er, eller med salt smør, syltetøy, friske bær eller brunost.

Det er så ulike hva folk liker på vafler. selv synes jeg de er gode som de er, eller med salt smør på. Brunost er også nydelig, og friske bær er aldri feil.

Hva liker du best å ha på vaflene dine? 

 

Smiiil, Maren 

 

Krig i kommentarfeltet

I dag er det unntakstilstand i heimen. Jeg er en skygge av meg selv, og så trøtt at det er helt tullete. Denne uken her har vært helt vill. Den startet kl 04 natt til forrige søndag, med reise til malaga. Fra da og frem til i går kveld har det gått i ett med spennende jobb i utlandet, og rett videre til supergøy jobb i Oslo. Det var så godt å komme hjem til mine i går, og i dag bare koser vi oss hjemme. 

Jeg hadde lyst å begynne denne mandagen med to digge smoothie oppskrifter, masse energi og positivitet. Så åpner jeg kommentarfeltet og revurderer alt. Virkelig alt. Hvorfor velger man å ha en blogg, og stikke hode frem, når man utsetter seg selv for så ufattelig mye dritt. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men den siste uken har jeg fått så mange stygge kommentarer. Kommentarene om hvor stor, tykk, feit, utrent, slapp i fisken og ufresh jeg har blitt vil ingen ende ta. Jeg vet ikke hvor mye mer jeg orker av det der. Jeg vet at jeg ikke skal gi det mer oppmerksomhet men det er søren ikke så enkelt heller. Så her sitter jeg, med tårer på kinnene og vondt i magen. Jeg HATER anonyme slemme mennesker på internett, og jeg lurer på, hadde de visst hvor grusomt vondt det gjør, hadde de da valgt å gjøre det likevel... Jeg vet jeg burde heve meg langt over det, slette dem før jeg får lest dem ferdig og bare kjøre på med mine ting. Men det er så fryktelig vanskelig. Jeg begynte å slette, også ombestemte jeg meg, og lot et par av dem stå. Dette er virkelig bare småtteri i forhold til det som er tatt bort. 

Nå skal ikke en gjeng med slemme anonyme nettroll ta fra dere smoothie oppskriftene jeg opprinnelig hadde tenkt å dele, så de kommer likevel. Perfekte som en sunn frokost, eller kos på kvelden. Mellommåltid eller hvis du bare har lyst på noe godt. 

Rosa super-smoothie

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og pasjonsfrukt. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Grønn matcha smoothie

 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Nå skal jeg lukke macen for i dag. Jeg trenger en pause. I dag blir det gåtur med mamma og Leo, rolig trening med en venninne, og avslapping i kveld. Planen var egentlig Harm og Hegseth Show, men billettene ble utsolgt før jeg rakk å sikre meg. Det blir fint med en kosekveld hjemme også, etter en uke på farten skal det blir veldig godt.  

Håper mandagen har behandlet deg bra, og at du har en finfin start på uken<3

 

Maren 

 

Oppskrift: Golden Milk

God morgen hjerter. I dag er jeg veldig tidlig oppe, men jeg klarte ikke sove lenger, og etter en time våken, fant jeg ut at det var like greit å bare stå opp. Det smarteste hadde nok kanskje vært å sove ut, i og med at jeg skal opp kl 04 i morgen, og fly kl 06. Nå er jeg altså oppe, og da tenker jeg å bruke tiden til å oppdatere dere med en deilig liten godsak. 

I dag har jeg lyst å dele Golden Milk med dere. Jeg smakte dette første gang på Raw Oslo, men fant ut at det er jo så enkelt å lage selv. Jeg har laget det flere ganger, og det blir like godt hver gang. 

Du trenger: 

 • Mandelmelk 
 • 1 ts gurkemeie  
 • Et godt dryss kanel 
 • Et lite dryss malt pepper 
 • 1/4 ts ingefær
 • 1/2 ts honning 

Slik gjør du: 

Ha melken i en gryte og tilsette alle ingrediensene, bortsett fra honningen. Rør om og la melken varmes, men ikke kokes. Rør om kontinuerlig, så melken ikke setter seg i bunnen. Hell over i en kopp, eller et fint glass, tilsett teskjeen med honning, og nyt <3 

Du kan selvfølgelig bruke vanlig melk, kokosmelk, havremelk, soyamelk eller hva enn slags melk du måtte ønske. Jeg hadde mandelmelk stående, og derfor ble det den. Hvis du er litt ekstra tøff, eller liker det litt sterkere så bytter du pepper med cayennepepper. Jeg hadde et minimalt lite dryss av malt pepper, da jeg ikke er så glad i den sterke smaken i Golden Milk, men vil ha den søt og god. Noen synes melken blir søt nok når man bruker en søt melk, og da kan honningen sløyfes. 

Gurkemeie er kjent for å inflammatoriske (betennelsesdempende) egenskaper. Kanel og cayennepepper skal være positivt for forbrenningen. Golden milk er altså rene helsedrikken, og i tillegg til å smake nydelig, er den et boost for immunforsvaret. 

Nå skal jeg sette i gang med de siste forberedelsene før jeg reiser grytidlig i morgen. Jeg må ut å handle et par ting, vaske flere maskiner med klær, pakke ferdig og lese gjennom all informasjonen en siste gang. Jeg har mottatt over 60 sider skript til dette opplegget, så det er litt å sette seg inn i. Jeg gleder meg til å ta dere med på dette, jeg håper og tror det blir en spennende opplevelse. 

Nyt lørdagen<3 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Grønn super-smoothie

Jeg viste et lite glimt av denne grønne herligheten på Snapchat, og flere har etterspurt oppskriften. Den skal dere selvfølgelig få. Når jeg lagde denne hadde jeg, som dere kanskje ser, litt ekstra god tid. Vanligvis så slenges denne smoothien i en flaske, og drikkes på farta. Den er supergod da også, men har du tid så lag den i en skål, med masse digg topping. 

Du trenger: 

 • 3 dl frossen mango, ananas og banan
 • 1 dl grønnkål 
 • 1 dl spinat 
 • 2 ts matcha pulver 
 • 2 ss kesam naturell 
 • 1 dl eplejuice eller appelsinjuice
 • 1 dl vann 

Kjør alt i blenderen, og tilsett litt mer vann hvis smoothien blir for tykk. Skal du drikke den i en flaske kan den gjerne være tynnere, men skal den i en skål med topping så kan den gjerne være tykkere.

Når det gjelder topping så er det bare å kjøre på med alt du liker, og gjerne litt nye spennene ting. Jeg har blitt gå glad i pasjonsfrukt i det siste, og synes det var en artig ting å bruke. Ellers er alt av frisk frukt nydelig, kakaonibs, gojibær, havregryn, rosiner, bær, kokosmasse, bipollen, raw sjokoladekuler, dadler, usaltede nøtter. Ja lisen er uendelig, her er det bare å være kreativ og lage din favorittskål. Jeg har også litt ekstra frukt og sunn snacks ved siden av, slik at smoothie-bowlen blir et fullverdig måltid, som virkelig metter. 

Jeg håper denne grønne herligheten gav inspirasjon til å leke seg litt med smoothien, smake på masse gode smaker og samtidig få i seg en haug av vitaminer, mineraler og viktige næringsstoffer. For den som ønsker et økt proteininnhold så kan man fint tilsette litt proteinpulver. I denne smoothien får man allerede  seg proteiner fra kesam, men for dem som ønsker litt ekstra er vaniljeprotein supert å tilsette. 

Her starter tirsdagen veldig rolig etter en styrete natt med sterke magesmerter og mye våkentid. Det er ingen hemmelighet at jeg har mye problemer med magen min, og nå er det kun få dager til jeg reiser avgårde på noe som stresser meg veldig, og da er det typisk at det slår ut som verst. Så i dag tar jeg en litt rolig morgen, og koser meg på sofaen med verdens fineste lille valpegutt sovende oppå meg. Ha en finfin tirsdag mine venner.

 

Smiiiil, Maren 

 

Noen dager må du lage ditt eget solskinn

I dette innlegget tror jeg bare jeg skal la bildene snakke for seg, har dere sett en deiligere fargefest? Jeg tok litt av på kjøkkenet i går, og lagde så utrolig mye godt. Det ble både snacks, lunsjer, middager og frokoster. Jeg gleder meg til å dele alt med dere. Disse bildene er ment som en inspirasjon til gladmat, i en litt kjip tid. Det er kaldt og fremdeles litt mørkt ute - men vi går mot lysere, varmere og bedre tider. Enn så lenge får vi skape vårt eget solskinn og fargefest innendørs. 

Jeg har lyst å starte med å dele den røde smoothien med dere, også skal dere få oppskriften på den grønne og Golden Milk også veldig snart. 

Til 1 porsjon: 

 • 1 dl frosne brinegbær
 • 1 dl frosne jordbær 
 • 1 dl frossen banan
 • 1 ts acai pulver
 • 2 ss naturell yoghurt
 • 1 skvis sitron 
 • 1 dl vann
 • 1 dl funlight bringebær 

Kjør alt i blenderen, og topp med hva enn du ønsker. Her ble det solsikkekjerner, jordbær, valnøtter og bipollen granulat. Pasjonsfrukt er en ny hangup for meg, og jeg synes det er så utrolig godt. Jeg bruker det i smoothien, som topping eller bare som snacks. Sunt, godt og søtt <3 

Nå skal jeg løpe avgårde og møte en god venninne. Vi skal spise lunsj på et nytt spennende sted som jeg ikke har vært før. vegansk og sunn mat står på menyen, og jeg har selvfølgelig kamera med. 

God fredag mine fine. Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiil, Maren 

Sunne kanelbolle-muffins

MUFFINS MED SMAK AV KANELBOLLE & BANAN

Hva er vel bedre enn å starte en ny måned med en herlig oppskrift på muffins? Disse muffinsene her har jeg gledet meg så til å dele med dere. De ble til ved en ren tilfeldighet, og jubelen stod i taket når jeg fikk smake på dem. Fy søren så gode. At de i tillegg er fulle av proteiner, og uten sukker trekker jo ikke akkurat ned. Jeg elsker kosemat, og kan faktisk ikke klare å holde meg kun til helgene. Så da må jeg trikse og mikse litt da, og trylle frem slike godsaker som dette. 

Oppskrift muffins: 

 • 30g havregryn
 • 30g havremel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ss sukrin 
 • 20g proteinpulver med smak av kanelbolle
 • 1 ss kesam 
 • 1 godt moden banan
 • Spe på med vann til jevn fin røre

Topping:

 • Kesam 
 • Coockies & cream proteinpulver 
 • 70% sjokolade
 • Valnøtter

Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og rør til en jevn røre. Spe på med vann til røren blir jevn og fin. Skjær bananen i skiver, og bland inn i røren. Fordel i muffinsformer, og stek midt i ovnen på 180 grader  i ca 15 minutter. Dette vil variere fra ovn til ovn, så følg litt med. Toppingen lagde jeg ved å blande kesam, coockies & cream proteinpulver, og litt helt finhakket 70% sjokolade, og valnøtter. Som pynt toppet jeg med en valnøtt på hver muffins. 

Disse smakte helt magisk, og det beste var at konsistensen ble så luftig og saftig. Jeg hadde ikke egg i denne oppskriften, men det funket helt fint uten. Nå er det jo litt synd at det er brukt to proteinpulver med litt spesielle smaker i oppskriften. Grunnen til dette var at jeg har hatt begge stående, uten å få brukt dem. Så dette var en måte å prøve å få brukt opp litt i skapene her hjemme. Jeg bruker ikke proteinpulver på annen måte enn i baking og i grøten. Du kan helt fint bruke det proteinpulveret du har hjemme, da blir det jo bare vaniljemuffins, eller sjokolademuffins for eksempel. Husk at kanelbolle-smak er jo egentlig en søt smak, sammen med kanel og kardemomme, så du kan jo absolutt prøve deg frem med disse krydderne også. Se muligheter, og ikke begrensinger. Prøv deg frem, og lek deg litt på kjøkkenet. Plutselig ender du opp med en nydelig oppskrift. 

Coockies & cream er Quest Nutrition, og jeg kjøpte det på Iherb. Kanelbolle er fra et merke som heter SISU. Det finnes mange produsenter som har kanelbolle-smak på proteinpulveret, men ikke alle egner seg like godt å bake med. Ingen av disse er sponset, men det må være lov å tipse om gode produkter, uten at det skal være et reklameinnlegg tenker jeg. 

Ha en nydelig torsdag mine venner <3 

 

Smiiil, Maren 

Sunn hjemmelaget granola

I dag prøvde jeg noe nytt, og like etterpå måtte jeg rett inn på bloggen for å dele det med dere. Dette ble bare så ubeskrivelig godt, og jeg blir så glad for at jeg kan dele noe så godt, enkelt og sunt med dere. Hjemmelaget granola, som lages på 2 minutter. Beklager litt dårlige bilder, men jeg knipset bare kjapt med mobilen, hadde jeg visst hvor godt det ble så skulle jeg dratt frem kamera. 

Du trenger: 

 • 2 ss havregryn 
 • 2 ts cocosa 
 • 1 ss sukrin
 • 1 ts kanel 
 • 1/2 eple kuttet opp i biter 
 • 4-5 mandler hakket i biter 

Slik gjør du:

Ha alt sammen i stekepannen, og stek det sammen. Cocosa, sukrin og eple gir fra seg litt veske når det stekes, og kombinasjonen blir helt magisk. Havregrynene blir sprø og crunchy, med en søt, nydelig smak. Det at det i tillegg var litt lunket når jeg spiste det, toppet det hele. Mmmm. ​Dette er til én porsjon, så her er det bare å doble opp og lage en stor porsjon slik at du har sunn og god granola klar hver morgen. 

Jeg hadde en skål med eplebiter, sharon og jordbær, gresk yoghurt og cottage cheese, toppet med hjemmelaget granola. Fy søren for en frokostfest. 

Nå skal jeg stelle meg og komme meg avgårde. I dag har jeg et møte med Kreftforeningen, og jeg gleder meg så til å planlegge nye prosjekter sammen. Jeg føler meg heldig som får lov å jobbe sammen med kreftforeningen, og jeg er så spent på hva som står på planen for 2018. 

Ha en nydelig tirsdag mine venner <3 

 

Smiiil, Maren 

Oppskrift: Sunn og mettende omelett

Denne godsaken av en omelett har blitt en stor favoritt hos meg, og jeg spiser den både til frokost og lunsj. Omelett er enkelt, og det beste med den er at den kan varieres i det uendelige, helt etter smak, ønsker og behov. Jeg varierer ofte omeletten min selv, men det er likevel en base som alltid går igjen. 

Min favoritt omelett: 

 • 3 egg
 • 6 ss vann
 • 100g skinke kuttet i biter 
 • Et par buketter brokkoli kuttet i biter 
 • Ost av eget ønske. Jeg bruker mozzarella & litt fetaost 
 • Salt & pepper 

Jeg liker også godt å ha litt rødløk, eller paprika i, og gjerne andre typer ost også. Et annet godt tips er å ha tynnepotetskiver i bunnen av omleletten, da metter den mer, og kan fungere supert som en middag. Dersom du ikke er så glad i potet, kan du bytte poteten med pastinakk. Her er det enormt med muligheter, så test gjerne litt ulike varianter, og finn din favoritt. Her får du i deg alt du trenger, proteiner fra egg, ost og skinke, sunt fett fra eggeplummen og avokadoen jeg har i salaten, og karbohydrater fra knekkebrød og eventuelt potet/grønnsaker. 

Jeg serverte med hjemmelagde knekkebrød og en frisk grønn salat. Oppskriften på knekkebrødene finner dere HER. 

I dag starter jeg dagen med en kaffekopp, og et liten time med macen og planleggeren min. Jeg kom litt skjevt ut med hele starten på 2018, så i dag har jeg på en måte min start på året. Det viktigste er å legge en plan, og få en oversikt over hva som skal gjøres. Jeg koser meg meg en skål med frukt og meieriprodukter nå på morgenen, også blir det en omelett til lunsj litt senere. 

Hva er din plan denne mandagen? Det er så artig å høre fra dere. Er du på jobb? Eller kanskje du studerer? Hva jobber du med, eller hva studerer du? Fortell meg om deg og din mandag. Jeg gleder meg til å høre fra deg. 

 

Smiiil, Maren 

 

Små ting som gjør stor forskjell

Sponset behandling

Jeg har stor tro på at de små ting kan gjøre en stor forskjell. Jeg har vært syk i en liten evighet, og nå begynner jeg endelig å føle meg bedre. Jeg tror små ting kan ha stor innvirkning på å føle seg bedre. Jeg står opp relativt tidlig, tar en god dusj, steller meg, og tar på meg vanlige klær. Jeg bruker litt ekstra tid på skrubb og skrem, hårkur og gode produkter for kropp, hår og ansikt. Det er små ting, men akkurat når man er i den overgangen mellom syk og frisk, så er det slike små ting som kan avgjøre hvordan du føler deg. Jeg har endelig fått bort de røde juleneglene, og fått på plass nydelige, duse, delikate ombré negler. Det er Torunn på neglesalongen i Skippergata i Kristiansand som fikser neglene mine, og hun er så dyktig. 

Jeg prøver å spise sunt og næringsrikt, for det er uten tvil det som gjør aller mest for god´følelsen akkurat nå. Jeg tror nesten ikke jeg trenger å dele ingrediensene på denne skåla mer, jeg tror absolutt alle som leser denne bloggen kan #marenskåla inn og ut. hehe. Jeg liker å bytte litt på ingrediensene, og her har jeg pimpet den litt ekstra. Det er både kiwi, appelsin, eple, sharon, banan, blåbær og jordbær kuttet i biter, toppet med cottage cheese og vanilje gresk yoghurt. Jeg har også litt kanel og flytende honning på.  Mmmm mmm.

Jeg føler jeg har inntatt overdose av frukt hver dag mens jeg har vært syk, og det føles som det har hjulpet. Frukt blandet med meieriprodukter til frokost, frukt som mellommåltid, og fruktfat til kvelds. I tillegg har jeg drukket varmt vann med sitron, ingefær og honning. Aldri har jeg spist så mange appelsiner som nå, selv om jeg vet at det faktisk ikke er den frukten med mest C-vitamin, så føles det liksom så bra å spise appelsin når man er forkjølet. 

Dette var siste sykdomsprat på bloggen, nå er det fullt fokus fremover. Nå skal det pushes ut sunne oppskrifter, flere treningsprogrammer og oppfølging til kickstarten jeg delte for et par dager siden. Hvis du ikke fikk den med deg, så kan du se hele kickstarten med hele 12 treningsprogrammer, og over 20 sunne oppskrifter HER. 

Ha en nydelig helg mine fine. Tusen takk for alle god-bedring meldinger dere har lagt igjen, både her, på Instagram og snapchat. Dere en en omsorgsfull og god gjeng<3 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Sunne Matcha-vafler

Disse godsakene har jeg gledet meg til å dele med dere. Jeg ble inspirert til å bruke matcha i matlaging etter turen til Barcelona. For en liten stund siden prøvde jeg meg på Matchavafler, og det ble så utrolig godt. Matcha har en sterk grønnfarge, og dermed blir vaflene helt fantastiske på fargen. 

Du trenger: 

 • 2 ts matcha-pulver 
 • 1 egg 
 • 1 ss kesam
 • 1 scoop vanilje proteinpulver 
 • 40g havremel 
 • 1/2 moden banan
 • 2 ss sukrin 
 • 1 ts kanel 
 • 1/s ts bakepulver 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen, bruk stavmikser om nødvendig. Spe på med vann til ønsket konsistens. Smør vaffeljernet med smør eller olje, og stek vaflene. Jeg toppet mine med banan, kokosmasse og friske blåbær. Sunt, godt og enkelt. Havremel kan byttes med havregryn. Sukrin kan droppes, eller byttes med honning eller annen naturlig søtning.

Nå skal jeg legge fra meg macen, og komme meg ut på en liten morgentur. Jeg er så støl etter gårsdagens PTtime, at i dag blir det kun en rolig tur for å få i gang kroppen. Det frister minimalt, men jeg vet at rolig bevegelse er det eneste jeg føler hjelper når jeg blir så stiv og støl som dette. I går kjørte vi en brutal kombinasjon av Thrusters og Chins, i typisk Crossfit-stil. Så tungt, og så utrolig gøy. 

Ha en nydelig fredag dere. Tenk, siste fredagen i 2017. Make the best of it <3 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Sunn vs Usunn julebakst

I år går jeg for kun vanlig, deilig tradisjonell julebakst, med både pepperkaker, kakemenn og andre godsaker. Mine kaker inneholder både sukker, hvitt mel, og smør. De er supergode, og jeg nyter dem med god samvittighet fordi: 

 1. Det er jul én gang i året, og jeg spiser relativt sunt resten av året 
 2. Jeg liker å være i aktivitet, og selv om jeg trener mindre i julen, så forsøker jeg å opprettholde aktiviteten gjennom hele julen.

Vi er alle ulike, og tar ulike valg, av ulike årsaker. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et blogginnlegg med mine beste oppskrifter både på vanlige tradisjonelle julekaker, og noen litt sunnere alternativ. På den måten kan alle få det de ønsker seg <3 

Det kan jo være fint å nyte vanlige gode julekaker akkurat i juledagene, også leke seg med litt sunnere alternativer utover romjulen for eksempel. Ja takk begge deler, det er jo ingenting som er bedre enn det. 

SUNN JULEKOS: 

TRADISJONELLE, DEILIGE JULEKAKER: 

Fant du noen favoritter her? Kanskje har du laget noe før, og kanskje er det noe du kunne tenke deg å teste. Uansett, så håper jeg at dette gav deg litt inspirasjon. 

Nå skal jeg bruke morgentimene på å pakke inn de siste gavene, og rydde litt her hjemme. Så er det ut til en god venninne for bakedag, og julegrøt med flere gode venninner. Senere i kveld blir det enda mer julehygge med familie. Førjulstiden altså, for en herlig tid. God mat og hygge dag etter dag. Håper dere får en fin bittebittelille julaften <3

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Acai Smoothie Bowl

ACAI SMOOTHIE BOWL 

Denne smoothie bowlen har flere etterspurt oppskriften på etter jeg postet den på Snapchat, og den skal dere selvfølgelig få. Jeg har blitt på hektet på acai etter Barcelona, og nå er det Acai bowl for alle penga. Bokstavelig talt, for fyttigrisen så dyrt det er. En liten pose med pulver koster godt over 200kr. Dette er nok et av de produktene som kan være smart å bestille på nett, for i vanlig helsekost er de rimelig dyre. Uansett pris, så er acai fantastisk, og du bruker kun 1-2 ts i hver porsjon med smoothie, så den posen du kjøper holder en liten evighet. 

Til 1 porsjon: 

 • 1 godt moden banan
 • 2 ts acaipulver 
 • 2 dl frosne bringebær 
 • 2 ss vanilje kesam 
 • 2 ss cottage cheese
 • 1 scoop vanilje protein (kan sløyfes)
 • ca 1 dl vann 
 • 1 dl lettmelk (kan erstattes med vann) 
 • 1 ss sukrin
 • 1 ss kokosmasse

Kjør alt sammen i blenderen, og vips har du en helt magisk smoothie. Topping kan du varierer ut fra det du har i skapene. Jeg bruker ofte havregryn, kokos, chiafrø, friske bær, banan og mandler. For et par dager siden lagde jeg en med gojibær, kakaonibs, kokos, cashewnøtter og havregryn, det var en helt magisk kombinasjon. Andre tin som er nydelig som topping er for eksempel: kiwi, bringebær, jordbær, hampfrø, solsikkekjerner, valnøtter, eller mulberries. 

Når det gjelder ingrediensene i smoothien, så slenger jeg bare oppi det jeg har tilgjengelig. Her kan man tilsette eller droppe ingredienser akkurat som man vil. Basen min er ofte er acai, vanilje yoghurt/kesam, banan og vann, også kan man bytte rundt på ulike frossen frukt, frosne bær, ulike typer proteinpulver med ulik type smak. Man kan og gjerne bruke spinat, og bytte ut bananen med avokado, eller tilsette avokado i tillegg, for en kremete og deilig smak. Fargen blir kanskje litt spesiell med spinat og avokado sammen med acaipulveret som har en veldig sterk lilla farge. Her er det bare å leke seg med ingredienser, og prøve seg frem. Oppskriften som nevnt over er min favoritt for tiden. 

Håper dere liker den, også håper jeg dere finner en egen favoritt med akkurat de ingrediensene du liker aller best. Kanskje har du den allerede, eller kanskje fikk du litt inspirasjon i dette innlegget, enten til å lage en ny type smoothie, eller kanskje en litt ny topping. Uansett så tenker jeg at det kan være godt med en liten smoothie bowl mellom all julematen nå i desember <3 

 

Smiiil, Maren 

 

Oppskrift: Spinatsuppe

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele med dere. Den ligner litt på en suppe jeg har delt tidligere, forskjellen er at den inneholdt brokkoli og persille i tillegg, mens denne suppen er litt enklere, med spinat som hovedingrediens. Jeg tenkte det passet fint med en sunn og lett oppskrift nå i disse førjulstider hvor det blir mye tung og mektig mat. 

Du trenger (2 personer): 

 • 250g fersk spinat
 • 5 dl grønnsaksbuljong (kokte opp vannet først,også hadde i buljongen)
 • 1/2 hakket gul løk
 • 2 dl kokosmelk
 • 1 ss smør eller olje
 • Salt og pepper
 • 1 fedd hvitløk (Jeg har testet både med og uten hvitløk, og det er virkelig en viktig ingrediens for smaken)

Slik gjør du: 

Stek løk og hvitløk i smør eller olje. Så tilsetter du spinaten, og lar den "falle sammen", deretter tilsetter du grønnsaksbuljongen. La dette småputre litt i 8-10 minutter. Så finner du frem en stavmikser, og bruk den til det blir en glatt jevn masse. Deretter tilsetter du kokosmelken, og smaksetter med salt og pepper. 

Jeg serverte med grovt rugbrød og egg. Denne retten blir da full av næring, godt med fiber, proteiner og alt kroppen trenger. Så enkelt, så sunt og så utrolig godt. Jeg hadde en skive med smør og den andre med litt grønn pesto. Det satt enda mer deilig smak til retten. Jeg har blitt så glad i supper i det siste, og koser meg veldig både med å lage og selvfølgelig spise dem. Jeg har enda tilgode å lage hjemmelaget tomatsuppe, så det må nok være neste på listen. 

Nå skal ikke jeg sitte her å skryte så voldsomt av egne suppeferdigheter, for sannheten er at jeg ofte bare smeller sammen en suppepose også. Det skjer oftere enn jeg liker å innrømme. Hver gang jeg lager suppe fra bunnen, så irriterer det meg at jeg så ofte tyr til suppepose, for det er faktisk så utrolig enkelt og fort gjort å lage suppen fra bunnen av. Note to self - det er fort gjort, og utrolig enkelt med skikkelige sunne og hjemmelagde supper. 

Er du glad i supper? lager du dem selv, eller kjøper du pose/ferdig? 

 

Smiiiil, Maren 

 

Verdens beste kakemenn, og pepperkaker

Jeg lovte dere oppskriftene på verdens beste kakemenn, og de magiske pepperkakene jeg er oppvokst med. Jeg gir dere begge i samme blogginnlegg, slik at dere har dem samlet ett sted. Jeg får julestemning bare av å tenke på disse kakene, og må smile når jeg ser bildene. Det er så koselig å bake, og resultatet er helt vidunderlig. 

Verdens beste kakemenn

 • 170 gram margarin
 • 150 gr sukker
 • Ca 2 dl vann
 • 3 ts hornsalt
 • 500 gr hvetemel

Slik gjør du: 

Smelt margarin og avkjør til romtemperatur (sett gjerne i vasken i kaldt vann, da går det raskt). Ta fram en bakebolle og rør sammen margarin, vann og sukker. Rør inn hvetemel.  Deigen blir litt klissete, men det skal den være. Ta plastfolie over bollen og la den stå i kjøleskapet over natten.  Neste dag har du litt ekstra mel i deigen, kjevl ut til ca ½ cm tykkelse og trykk ut kakemenner i de formene du ønsker. Legg kakene på bakepapir og stek ved 180 grader i ca 9-10 minutter. Avkjør kakene på brettet.

Mal med konditorfarge, vi brukte også sukker med konditorfarge til å pynte litt ekstra.

Barndommens pepperkaker

 • 600 gr hvetemel
 • 350 gr farin
 • 125 gr mørk sirup
 • 2 dl melk
 • 250 gr margarin
 • 1 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts hjortetakk / hornsalt (røres ut i 1 ss varm melk, før den helles i røren)
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts nellik

Slik gjør du: 

Smelt smør, ha smøret i en bakebolle og rør i sukker og sirup, tilsett krydder og hjortetakk som er utrørt i litt melk og resten av melken og mel. Arbeides godt sammen. Bland godt.  Deigen er litt klissete men det skal den være. Ha over plastfolie over bollen  og la stå i kjøleskap til dagen etter. Ha i litt ekstra mel dagen etter og rull til små kuler eller kjevl ut og press ut pepperkaker i ulike former. Sett på bakepapir. Kakene stekes på 180 grader i 10-15 min.

I dag har vært en helt fantastisk dag, og dere som følger meg på snap har fått et lite innblikk. Jeg har hatt kamera med meg i dag, og gleder meg til å dele masse deilig juleinspirasjon med dere i uken som kommer. Nå skal vi ha risgrøt til kveldsmat her, og snurre i gang en koselig julefilm. Håper dere har hatt en fantastisk første søndag i advent. 

 

Smiiiil, Maren 

 

Oppskrift: Julete seigemenn

Det nærmer seg jul og det betyr at det lages masse godsaker. Pepperkaker og kakemenn er allerede laget, puttet i bokser og spist opp igjen. Haha. Ny runde skal lages til uken da, så det er ingen fare. I dag tenkte jeg å dele en litt annerledes juleoppskrift med dere, nemlig seigmenn. Det er så godt, og ikke så vanskelig å lage heller. Det er så godt med litt annet enn bare søte kaker og bakst. Disse er friske, og litt sure på smaken, og det er så godt i miks med all annen julekos. 

Du trenger: 

 • 30 plater gelatin (du kan bruke pulver og 1 ts = 1 plate)
 • 5 dl vann
 • 1 kg sukker
 • 12 gr sitronsyre

(Ha 5-6 ss ekstra sukker med 1 ts sitronsyre i en bolle til å rulle seigemennene i, du må kanskje fylle på litt)

Slik gjør du:

Legg gelantinplanene i vann i 2.5 dl av vannet i ca 8-10 minutter (til platene er myke). Kok i mellomtiden opp resten av vannet (2.5 dl) og rør ut alt sukkeret (til alt er oppløst), ha i sitronsyre og hell oppi de bløtlagte gelantinplatene med vannet.  Rør til alt er smeltet. Tilsett konditorfarge. Jeg delte i tre boller, en rød, en grønn og en gul. Finn fram 3 former i passende størrelse, ildfaste former passer gjerne bra. Kle formene med plastfolie (da blir det enklere å få geleen løs) Hell blandingen i formene (vent til den er litt avkjørt, plastfolien tåler ikke kokende væske) Sett formene til avkjøling 1-2 timer, blandingen er nå stivnet litt, dryss på sukkerblanding over (sukker og sitronsyre). Det hindrer overflaten i å bli klissete.

Neste dag løfter du bare ut hele blandingen, begynn å trekk i en ende og dryss på med sukkerblanding etter hvert som du drar / løsner massen fra plastfolien. Trykk ut figurer med små peperkakeformer eller klipp opp i passe biter, rull i sukkerblandingen så de ikke blir klissete (gjelder spesielt kantene). Oppbevares i tett boks i kjøleskap.

Håper dere liker denne oppskriften, de ble hvert fall en stor favoritt her i huset - både for store og små. Disse er jo også helt supre å legge i en fin liten boks, et glass eller i selofanposer, pynte med en fint bånd og gi bort i julegave. 

 

Smiiiil, Maren 

 

 

Oppskrift: Squash lasagne

I går var jeg på jentekveld hos en venninne, og fikk servert helt fantastisk god mat. Jeg måtte selvfølgelig knipse et par bilder slik at jeg kunne dele oppskriften  med dere. Dette er altså en lasagne, laget med squash i stede for pastaplater. Kreativt eller hva? Jeg har laget denne retten flere ganger selv, men min blir ikke like delikat som denne. Et annet tips når det gjelder lasagne er å bruke speltlomper i stede for pastaplater, det er utrolig godt. Det finnes så mye spennende man kan gjøre hvis man bare tørr å være litt kreativ i matlagingen. 


Ingrediensene i denne er: 

 • Squash 
 • Karbonadedeig
 • Tomatpure
 • Hakkede tomater
 • Cottage cheese
 • Mozzarella
 • Diverse krydder 

Bruk en ostehøvel og skjær opp squash i lange strimler ( for å unngå for mye vann i den ferdige lasagnen, er det en fordel å enten steke squashen først, eller salt den og la den ligge i 15 minutter. Deretter tørker du av vannet som legger seg på overflaten. ) Stek karbonadedeig, tilsett tomatpure og hakkede tomater, krydre med ønsket krydder. Finn en ildfast form og legg lagvis med karbonadedeig, cottage cheese og squash. Topp det hele med ost og mozzarella. Krydre gjerne litt på toppen. Inn i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter til osten er smeltet og litt gylden. Voalá! Det er enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Vi hadde en frisk salat, og et fargerikt fruktfat til. 
I dag er formen min litt redusert, og jeg tar derfor en rolig dag. Kan virkelig ikke risikere noe sykdom nå, med både treningsreise og masse jobbing på planen. En rolig tur i skogen, og en liten tur innom sentrum med en venninne før en rolig kveld hjemme med smågodt og film venter. Slike lørdager er så deilig, spesielt siden jeg var på farten i går. 

Har du noen koselige planer for lørdagen? 

 

Smiiiil Maren 

Ananas & kokos smoothie

Som dere vet skaffet jeg meg en ny blender for et par uker siden, og siden det har det blitt mye smoothies her i huset. Jeg prøver ut nye oppskrifter hele tiden, og nå har jeg kommet frem til en ny liten godsak. Dette er en kombinasjon av ananas, kokos og litt mango, mikset sammen med litt vanilje proteinpulver og kesam for økt proteininnhold. Jeg har også tilsatt et par småting for å friske opp smaken. Oppskriften skal dere selvfølgelig få. 


Ingredienser: 

 • Frossen ananas og mango 
 • 1 dl kokosmelk/vann og 1 ss kokosmasse (den harde delen som gjerne er i toppen av en boks med kokosmelk)
 • 1 ss mager kesam
 • 2 ss vanilje protein
 • Saften av 1/2 sitron 

Hadde jeg hatt banan så hadde jeg nok tilsatt det også, men det hadde jeg dessverre ikke. Jeg håper dere forstod det med kokosen. Jeg hadde en boks med kokosmelk, og brukte ca 1 dl av væsken, og 1 ss av den harde, faste delen som er øverst i boksen. Jeg tilsatte også litt kaldt vann for å få riktig konsistens. Kjør alt sammen i blenderen og vips har du en nydelig smoothie, med smak av ananas, mango, kokos og vanilje. Mengden vann du tilsetter avgjør om det blir en smoothie du drikker eller en smoothie bowl man kan spise med skje, og ha diverse topping på. Skulle jeg laget dette som en bowl, ville jeg toppet med kokosflak, chiafrø og bringebær. Mmmm.
Nå skal vi spise opp frokosten her, også skal vi ut å nyte lørdagen. Vi starter med en god tur med lille valpen. Målet er å slite han skikkelig ut, med masse lek og spennende nye inntrykk. Senere blir det god lunsj og en tur innom sentrum før jeg skal treffe alle jentene i kveld. En finfin lørdag på planen. Håper dere nyter helgen, og finner på noe koselig i dag. 

 

Smiiiil Maren 

Jeg liker ikke å innrømme det

I dag ble det en sen oppdatering her, og sånn må det bare bli på dager hvor jeg er oppe før klokken er 06 på morgenen, tilbringer hele dagen på sykehuset. Etter jobb i dag dro jeg en tur innom sentrum med mamma hvor jeg fikk kjøpt nye friske blomster til helgen, og en super søt kjole. Kjolen har jeg sett på lenge, og når den plutselig hang der i min størrelse klarte jeg ikke la vær. Jeg gleder meg til å vise dere den. Det er jo gøy med litt annet enn bare mat og trening på denne bloggen. Er dere ikke enige? De dagene middagen går litt kjapt her i huset, så ender jeg ofte ( oftere enn jeg liker å innrømme ) opp med suppe. Suppe er vel og bra det, spesielt hvis det er en hjemmelaget versjon. Når jeg blir stressa-Maren er det ikke hjemmelaget suppe for å si det sånn. Da går det i suppeposer, og vet dere hva - jeg synes det er super godt. I går ble det suppepose på menyen, men jeg veide opp med hjemmelagde protein-rundstykker da. 


Oppskriften på dem har jeg delt før, jeg de er så fantastisk gode at jeg deler dem igjen: 

 • 50 grovt mel eller havregryn (jeg brukte speltmel)
 • 1 Egg
 • 120g Cottage cheese (eller ta 50/50 cottage cheese og kesam) 
 • Et lite dryss salt
 • 1/2 ts bakepulver

Rør sammen i en bolle til du får en klissete konsistens, legg tre klatter på bakepapir på et stekebrett. Inn i ovnen på 200 garder i ca 20 minutter. Pass på at deigen er ordentlig klissete og ikke for våt. Da sklir deigen veldig ut i ovnen og rundstykkene blir veldig flate. Jo fastere deig, og mer fyldige og gode skiver. Følg også litt med underveis i stekingen, alle ovner er ulike, og kanskje er dine ferdige på 18 minutter, eller 22.

Nå er det endelig fredagskveld her, vi er i gang med å lage mat, valpen tuster rundt bena våre og helgeroen senker seg. I kveld skal vi virkelig kose oss, med serie, middag og snacks. Jeg har gledet meg så til denne kvelden, og nå skal den bare nytes med de to jeg er aller mest glad i. 

Håper dere får en nydelig fredagskveld, så gleder jeg meg til å snakke med dere i morgen igjen. Jeg har en god del kommentarer å svare på, og jeg lover å svare dere alle sammen. Jeg har ikke glemt dere <3 

 

Smiiiiiil Maren 

 

 

Tilbake til hverdagen med et sunnhets-boost

Hei tirsdag, og første hverdag etter påske. I dag tenkte jeg dele en sunn liten godsak med dere, jeg tenkte den kunne passe bra som et lite boost etter en påske med mye kos. Det er deilig med fri, og litt annerledes dager, men det er utrolig godt å komme tilbake til hverdagen og de hverdagslige rutinene også. For min del har det i grunn føltes som hverdag hver eneste dag denne påsken, i og med at jeg ikke har hatt fri. Kostholdet derimot, det har vært alt annet enn hverdagslig, så denne grønne herligheten gjør godt i dag. 


For å lage denne grønne herligheten trenger du:

 • Frossen ananas og banan i biter
 • Fersk spinat 
 • 3 ss mager vanilje kesam 
 • 1/2 grønt eple
 • saften av 1/2 lime
 • 2 ss cottage cheese 

Kjør alt sammen i blenderen, hell over i en skål og topp med det du har tilgjengelig. For min del ble det jordbær, blåbær og chia. Jeg tok litt mye vann i min, og dermed ble den lille for rennende til å være en perfekt smoothie-bowl. Like etter bildet ble tatt så sant blåbærene ned, men det skulle jo bare spises, så i grunn gjør det ingenting. Godt smakte det uansett. 


I dag nyter jeg en fridag etter jobbehelg. Vi starter dagen rolig her med smoothie frokost og kaffe. Senere venter en liten luftetur, og en spennende tur innom postkontoret. Jeg har hele fem hentelapper, og gleder meg som et lite barn på julaften til å hente dem. Jeg viser dere selvfølgelig hva de inneholder senere. Håper dere får en herlig start på denne uken. Make the best of it <3

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Grønn smoothie

Etter masse kake og kos i går var det deilig å starte med havregrøt og en grønn smoothie i dag. Endelig er ny blender på plass, og jeg kan få testet ut alle oppskriftene jeg har på lur. I dag ble det en frisk grønn variant med masse godsaker i. Smoothie er en genial måte å få i seg frukt og grønnsaker på, og det blir garantert mye smoothies og smoothie-bowls her fremover. 


Min grønne smoothie inneholder: 

 • Frossen ananas, mango og banan i biter
 • Grønnkål 
 • Fersk spinat 
 • 2 ss mager kesam 
 • Litt raspet ingefær
 • saften av 1/2 lime
 • 1 beger yoplait vanilje yoghurt

Dette resulterte i en knall grønn, frisk, sunn og super god smoothie. Jeg tok litt vann i for å få en mer rennende konsistent, men skal du ha den som smoothie bowl er det bare å droppe vannet så blir den tykkere, og perfekt i en bolle med diverse topping. 
I skrivende stund sitter jeg i sofaen med lille Leo sovende ved siden av meg. Vi skal bare kose oss nå frem til klokken blir 14, og jeg må rusle avgårde til jobb. Jeg har hatt de beste dagene hjemme sammen med den lille tassen, og det føles litt trist å skulle dra på jobb i dag. Heldigvis så er vi to som har denne hunden sammen, og jeg vet jo at han har det helt supert når jeg ikke er der også.

Jeg prøver å ikke åpne snapchat for mye i dag, det florerer nemlig av strålende solskinn, skiturer, grillings, kvikklunsj i skiløypa og heftig after ski. Det ser jo så gøy ut!!! Neste år blir det uten tvil fjellet på meg også, jeg har jo vært der hvert eneste år, og det føltes bare helt feil å ikke ha ski på bena denne påsken. Så neste år er vi uten tvil på plass på hytta i påsken. Jeg gleder meg allerede. 

Ha en herlig langfredag mine venner. Nyt fridagene og kos dere masse <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Sunne sjokolademuffins

Inneholder sponset produkt

God lørdagsmorgen. Her i huset starter dagen akkurat like tidlig på en lørdag, som på en hverdag. En liten valp forstår ikke forskjellen, og kl 07 var det slutt på sovingen, da var det tid for lek og kos. Vi har kommet inn i en rutine nå, og hvis lille Leo venter med å mase til klokken er 07 så synes jeg det er helt greit. Er klokken derimot kun 05 (som den har vært et par ganger når han starter) så er jeg ikke like happy. 

I dag har jeg lyst å dele noen utrolig gode, og faktisk sunne muffins med dere. Når jeg sier sunne, så mener jeg uten sukker og med masse proteiner. Nå skal det også sies at nå som det er helg og påskeferie i tillegg så synes jeg det er sunt å spise litt usunt. I min familie er det alltid påskeegg i påsken, toppet til randen med godteri. Det er kvikklunsj på tur, kakao og pølser i brød. På hytta på kveldene er det masse godsaker, og det er akkurat slik det skal være synes jeg.

Så jeg deler denne oppskriften med dere som en hverdagsoppskrift, eller som noe godt å ha med på tur feks, eller et litt sunnere alternativ hvis man får lyst på det. Men jeg vil gjerne få lov å presisere at jeg synes påskekos er positivt, og hvis man er så heldig at man har noen rundt seg som lager noe godt, eller har noen å være sammen med, og kose seg med påskegodteri sammen med - så er man virkelig veldig veldig heldig. Dårlig samvittighet får ikke lov å ødelegge påskeidyllen eller helgekosen. Det er bare min mening, men det er jo det som er så fint med at dette er min personlige blogg, her får jeg lov å dele mine tanker og meninger helt fritt med dere. Håper dere er med på tanken min. 

Så, da var det oppskriften. Jeg har laget muffins med proteiner mange ganger før, men denne gangen la jeg til en ny liten ingrdiens som jeg følte var med på å gjøre dem enda mer saftige. 

Du trenger: 

 • Ca 50g Speltmel
 • 30g proteinpulver med sjokoladesmak 
 • 1 ss Sukrin
 • 1 ts bakepulver
 • 1 egg
 • 2 ss Zero sjokoladesirup 

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 180 grader. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, tilsett litt vann til du får en jevn og fin røre. Hell over i små muffins former, og stek i ovnen på 180 grader i ca 8 minutter. Ikke ha så mye i hver form da muffinsene blir en god del større under steking. Følg med slik at de ikke blir brent. Som topping kan du bruke det du har tilgjengelig. Jeg valgte å gjøre det enkelt med Zero sjokoladesirup. 
Da gjenstår det bare å si god lørdag og riktig god helg. Jeg skal kose meg hjemme med frokost og kaffe, før jeg skal avgårde for en liten bytur med mammaen min. Familien min drar til fjellet i påsken, men i år får ikke jeg blitt med grunnet jobb på sykehuset. Sånn er det å være sykepleier, da jobber man gjerne noen helligdager og ferier når andre har fri. Akkurat nå passer det best å bli hjemme uansett på grunn av valpen, og bypåske blir fint det også. 

Hva er deres planer for påskeferien? 

 

Smiiiil Maren 

 

Endelig deler jeg oppskriften

Protein banana pancakes 

Jeg vil tro alle husker alt oppstyret rundt de magiske bananpannekakene vi spiste hver eneste frokost, og hver dag på stranda i Thailand. jeg lovte å dele oppskriften når jeg kom hjem, også forsvant det fra meg. Nå kommer endelig oppskriften til dere. Jeg var jo i Thailand i fjor også, og da fikk vi samme pannekakene servert, da kun et par dager. Denne gangen var de tilgjengelige, i ubegrensede mengder, hver eneste dag. Vi koste oss med dem til frokosten, også pakket vi med oss pannekakene i en liten take-away boks, og spiste dem på stranden også. De er bare uten tvil noe av det beste jeg har smakt. 
Ingrediensene er ikke mange, og du lager dem på 1 2 3: 

 • 60g havregryn
 • En godt moden banan
 • 30g vaniljeprotein(kan sløyfes)
 • Litt kanel  
 • Honning som søtning 
 • 1 egg 

Ha alle ingrediensene i en bolle, og kjør dem sammen med en miksmaster. Tilset litt vann eller melk slik at du får en jevn og fin røre. Hvor mye honning du bruker, kommer ann på hvor søte du vil ha pannekakene, jeg synes bananen gjør dem mer enn søte nok, og bruker kun 1 ts honning. Eventuelt kan man bruke litt stevia, eller sukrin. Jeg tar ca 1 ts kanel også. Jeg moser halve bananen inn i røren, og den andre kutter jeg i skiver og har oppå pannekaken i stekepanna.


Toppingen kan du varierer som du vil, jeg synes egentlig ikke disse trenger noe topping, men for synsskyld tok jeg litt blåbær og mandler på. Pannekakene smaker nok i seg selv synes jeg. Stek dem gjerne i kokosolje for nydelig smak. 

Ha en nydelig tirsdag dere. Jeg skal straks ut å få litt frisk luft og en liten tur på trening, senere blir det litt jobbing hjemme, og kosekveld med en venninne før nattevakt på sykehuset. 

 

Smiiiil Maren 

 

Grønne super-pannekaker

Green protein pancakes 

Disse grønne deilighetene har jeg gledet meg til å dele med dere, og i dag følte jeg det passet fint. Jeg har laget vafler med gulrot før, så da tenkte jeg, hvorfor ikke prøve på vafler med en annen grønnsak. Valget falt på spinat, fordi det er den grønnsaken jeg vet om som lager sterkest grønnfarge. Vaffeljernet mitt spiller ikke helt på lag om dagen, så da ble vafler endret til pannekaker, eller lapper om du vil. Oppskriften er enkel, og smaken er helt nydelig. Dette er virkelig en helt genial måte å få både store og små til å spise mer grønnsaker. Jeg ser for meg at mange barn kan synes det er stas med den kule fargen. 

Oppskrift: 

 • En god neve spinat 
 • To egg
 • 1/2 moden banan
 • 30g havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts kanel
 • 15g vanilje protein
 • 4-5 dråper stevia vanilje eller et par ts sukrin

Bruk stavmikseren og kjør ingrediensene sammen til en fin jevn røre. Tilsett litt vann hvis det er nødvendig. Stek i stekepannen på middels varme. Jeg sprayer stekepannen først med olivenolje spray, men du kan også bruke smør, margarin, koskosfett eller hva enn du liker best å steke med. Stek til de får en lyse brun farge på hver side. Voala! 
Test dem ut, og fortell meg gjerne hva du synes. Jeg synes de var super gode akkurat slik de er, men jeg ser også for meg at det er nydelig å toppe dem med bananskiver og en pannekakesirup. Mmmmm. Jeg hadde friske bær som pynt, og det var veldig godt til. 

Nyt søndagen mine venner <3 

 

Smiiiiil Maren 

 

Lørdagsfrokost

God lørdagsmorgen. Jeg titter raskt innom for å ønske dere en fin lørdag, og dele en liten oppskrift med dere. Disse rundstykkene lager jeg flere ganger  i uken, og de tar kun en liten halvtime å smelle sammen. Rundstykkene er proppet med proteiner, og metter godt. Det er så magisk med varme rundstykker, smør som smelter og iskald melk til frokost.

 • 60g havregryn 
 • 2-3 ss cottage cheese eller kesam (gjerne begge hvis du har) 
 • 1 ts bakepulver
 • 1 egg
 • Et dryss havsalt

Bland alle ingrediensene sammen, tilsett litt vann hvis nødvendig for en jevn, men fast røre. Blir røren for våt vil rundstykkene flyte ut i ovnen. Fordel røren i små klatter på bakepapir på et stekebrett og sett dem inn i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. 

Disse bildene er tatt for et par dager siden, og da hadde jeg sukkerfritt jordbær syltetøy på. I dag er det egg, skinke og ost. Jeg fikk rett og slett ikke tatt bilder av dagens frokost, men rundstykkene er de samme, laget med samme oppskrift. Vi har en litt pjusk liten valp i hus, og da blir fokuset 100% på han. Det er ikke mer dramatisk enn at han ikke synes det er så kult å bytte for, og magens hans reagerer litt. Jeg blir jo så bekymret for hvert minste lille klynk, og det river i valpemamma-hjertet bare ved tanken på at lille skatten føler på noe ubehag. Hjelpes så tullete man blir av disse små krabatene. 


Det er veldig rolige dager for tiden, valpen får alt fokus og sånn skal det bare være nå. Jeg koser meg med å lage litt ekstra god mat, bake, se filmer, leke, kose og bare skape trygge gode omgivelser for den lille. 

Hvordan er det med dere? Har dere noen spennende planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunne pannekaker på menyen

Healthy Carrot Pancakes

I går lagde jeg disse deilighetene til frokost, og nå kribler det i fingrene etter å få delt dem med dere. Pannekaker er en super ting, spesielt til alle dem som ønsker å spise sunnere, men som samtidig liker å kose seg. Det er bare tull at sunn mat er kjedelig, det gjelder bare å være litt kreativ, og sette sammen sunne ingredienser på ulike måter. Hovedingrediensene i disse er faktisk gulrot, og derfor har de den nydelige fargen. 


Du trenger: 

 • Speltmel
 • 2 egg 
 • 4 gulrøtter 
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ss cottage cheese
 • 2 ss kesam
 • Sukrin & kanel
 • 1 ss smør eller olje 

Slik gjør du: 

Kok gulrøttene til de er møre, hell av vannet. Finn frem en bakebolle, og ha de andre ingrediensene i den. Rør godt sammen. Tilsett så gulrøttene, og bruk en stavmikser til en jevn fin røre. Tilsett litt vann om nødvendig. Finn frem stekepannen, og skru godt opp på varmen. Så er det bare å steke pannekakene.


Et lite tips er å lage dobbel røre, og steke opp en haug av pannekaker kvelden før. På den måten har du klar frokostpannekaker til hele familien dagen etter, til å ha med som lunsj, eller pannekaker som står klar i kjøleskapet når barna kommer skrubbsultne hjem fra skolen, og det er en liten stund til middag. Røren kan også stå i kjøleskapet, slik at det bare er å steke opp når enn du ønsker. 

Jeg koste meg med en stor kopp vanilje-latte til, og i tillegg prøvde jeg meg på en ny type grøt. Den ble en super suksess, og oppskriften på den kommer i morgen. Det er bare å glede seg! 

 

Smiiiil Maren 

 

Sunne rundstykker med kun 3 ingredienser

Homemade healthy rolls 

Jeg har laget sunne rundstykker flere ganger, og delt oppskriften med dere. Vanligvis kaller jeg disse for Cottage cheese rundstykker, fordi det er en av hovedingrediensene. For et par dager siden hadde jeg så lyst på rundstykker, men var tom for cottage cheese. Etter en liten runde i kjøleskapet ble ingrediensene til rundstykkene følgende: 

 • 100g havregryn 
 • 2 hele Egg
 • 2 ss mager kesam 


Vanligvis bruker jeg stavmikser på røren slik at den blir jevn og fin. Nå har jeg lånt bort stavmikseren min og derfor ble rundstykkene ikke like pene. Det positive med det er at jeg fant ut at rundstykkene kan lages enda enklere, fordi de smaker helst himmelsk selv om formen blir litt merkelig. Et par minutter med stavmikseren spart gjør at disse rundstykkene faktisk kan lages på under 20 minutter.

Slik gjør du: 

 • Alle ingrediensene i en bolle, og rør godt. Tilsett gjerne litt krydder, jeg brukte kun litt havsalt. 
 • Bruk en skje til å fordele i små klatter på et bakepapir på en stekeplate.
 • Inn i ovnen på 200 grader i 15-20 min. 

Voalá! Så enkelt har du super sunne, proteinrike og smakfulle rundstykker. Sleng på det du ønsker av pålegg. Min favoritt er smør som smelter og gulost. Mmm. Rundstykkene holder seg kjempe fint i kjøleskap, og kan med fordel lages kvelden før og nytes til frokost eller lunsj dagen etter. 

 

Smiiiil Maren 


 

Oppskrift: sunn Bounty

Healthy Bounty bars

Nå har jeg delt både julekaker, fløtekarameller og hjemmelagde drops med dere. Tre deilige oppskrifter, men nå er det på tide å lure inn et litt sunnere alternativ igjen. I dag får dere servert sunn Bounty sjokolade her på bloggen, og disse er virkelig en smaksopplevelse. Jeg hadde problemer med å begrense meg på smugspisingen når vi lagde disse. De er så gode, og jeg må uten tvil lage nye nå like før jul skal det være noe sjans for at noen andre også skal gå lov å smake på dem. Oppskriften er enkel, og det tar ikke lang tid å lage. Det passer perfekt i en hektisk førjulstid.  

Ingredienser:

 • 1 boks kokosmelk
 • 150-200 gram kokosmasse
 • 3 ss sukrin
 • 200g 70 % sjokolade eller sukrin/stevia sjokolade

Slik gjør du: 

Vi brukte vanlig fullfett kokosmelk. Pass på at den står kaldt før du starter, du skal nemlig kun bruke det faste kokosfettet fra melken. Varm dette med sukrin i en stekepanne på lav varme. Så blander du inn kokosmassen. Deretter legger du massen på en stor tallerken, eller et fat. Jevn massen utover, og sørg for at det er litt høyde på massen, eller blir Boutyene dine veldig tynne og lave. Sett i frysen, og la massen bli stiv. Smelt så sjokolade, og ha det klart. Når kokosmassen har stivnet deler du den i passe store biter. Enten kan du dyppe bitene i sjokolade, eller du kan legge et sjokoladelokk på toppen slik vi gjorde. Vi hadde litt lite sjokolade, og dermed ble dette vår løsning. Neste runde tenker jeg at jeg vil dyppe hele kokosbiten i sjokoladen og dekke hele. Legg bitene på et fat dekket med bakepapir og ha dem i kjøleskapet i noen minutter til sjokoladen stivner.

Dette er overhode ikke de peneste Bounty sjokoladene jeg har sett, men jeg garanterer dere at de smaker helt himmelsk. Dette var første gang jeg prøvde meg på Bounty, så visuelt sett er det forbedringspotensiale. Neste runde skal som sagt hele biten dyppes i sjokolade, men denne gangen ble det slik. Når jeg smaker på dem så glemmer jeg utseende, for de er virkelig bare super gode.

Bounty er et herlig sunt alternativ i all julekosen, og jeg håper flere av dere har lyst å prøve dere på disse. Ha en nydelig tirsdag dere, tenk - nå er det bare fire små dager til julaften. Jeg gleder meg så enormt. Jeg skal innrømme at jeg faktisk har hele fem julegaver igjen, så i dag må jeg ut å fikse siste rest slik at de sisten dagene før jul bare kan nytes med lave skuldre. 

Hvordan står det til med dere mine venner? Er alle julegaver på plass, julebaksten i boks og alt under kontroll, eller er det flere som meg, som ikke er helt i mål enda? 

 

Smiiil Maren 

 

En personlig julehilsen

To someone special <3 

I dag våknet jeg med en deilig følelse av jul i hele meg. Kanskje var det gårsdagens pinnekjøtt middag med familien som gjorde det, eller kanskje var det skumringen i leiligheten, kun opplyst av julelysene ute på verandaen. Fem dager før julaften er perfekt timing for at julestemningen kommer snikende. Planen var å rushe avgårde til kontoret for en super effektiv mandag, men nå måtte jeg rett og slett bare endre litt på planene og nyte denne julemorgenen hjemme litt til. Så nå sitter jeg her, med hjemmelaget kaffe latte med smak av jul, og koser meg med å oppdatere dere før jeg starter dagen for fullt. 
Mange av dere har spurt hvordan jeg gjør det med alt dette hjemmelagde julegodteriet jeg har laget, og jeg har forklart dere at jeg har puttet det i små kremmerhusposer. Det er jo ikke sikkert alle vet hva en kremmerhus-pose er, så da tenkte jeg det var fint å vise dere. Jeg har altså gjort det på denne måten, og tenker å gi bort julegodtene sammen med et koselig kort og kanskje en søt liten skål til å ha godteriet i. 

Dette blir en fin og personlig gave som ikke trenger å koste så mye. Bruk litt ekstra tid på å skrive kortet. Et personlig julekort sammen med en pose med noe deilig julegodt er den perfekte julegave spør du meg. Hva synes dere? 

Oppskriften på karamellene finner dere HER, og juledropsene finne dere HER.  i tillegg ligger det en oppskrift på noen super gode julecookies HER. 

 

Smiiil Maren

 

Hjemmelagde juledrops

Denne oppskriften vet jeg mange har ventet på, og endelig kommer den. Overskriften stemmer faktisk ikke helt, for det er nemlig ikke juledrops, det er drops i alle de smakene du kan tenke deg. Vi lagde bringebær og lakris, men min gode venninne Mariann hadde fra før av laget opp en hel haug av ulike smaker slik at jeg fikk smake på både karamelldrops, kongen av Danmark og sitron. 

Utstyr til å lage hjemmelagde drops kjøpes på hobbybutikk. Da får en en eske med alt du trenger av utstyr samlet, veldig greit og det kan brukes flere ganger. Samtidig om du er på hobbybutikken så kjøper du små søte kremmerhusposer og en rull med hyssing, slik at du kan lage koselige gaveposer med drops. 

Ingredienser: 

 • 1 dl vann
 • 450 g sukker
 • 125 g druesukker
 • 2 ts sitronsyre
 • 1,5 ml rødfarge
 • 0,5 tsk hvit farge
 • 1 ml bringebæraroma
 • Litt matolje (naturlig smak)
 • Melis til å vende dropsene i, slik at det ikke klister seg sammen til en stor klump. 

Utstyret du trenger ligger ved i dropspakken du kjøper, utenom det som er med i pakken trenger du: 

 • Gummihansker 
 • Termometer
 • Saks 
 • Et håndkle for å beskytte kjøkkenbenken
 • Teskje
 • Gryte
 • Vekt
 • Desilitermål 

Jeg har forsøkt å vise dere fremgangsmåten på bildene. Slik gjør du: 

 1. Finn frem et håndkle og legg det på bordplaten. Legg bakeplaten på håndkledet.  Smør dropsunderlaget med litt olje på begge sider og legg det på bakeplaten. Smør plastskrapene og saksen med litt olie.
 2. Kok vann, sukker og druesukker i gryten og sett den på full varme med lokk.
 3. Når alt sukkeret er smeltet, tas lokket av og termometeret settes i gryten.
 4. Kok opp til nøyaktig 162 °C og hell massen ut på dropsunderlaget. 
 5. Vent et 1/2 min. Drypp sitronsyre over massen og tilsett farve. Elt med plastskraperne fra side til side, så sitronsyre og farge fordeles og massen flyttes rundt på dropsunderlget.
 6. Når massen er blitt litt fastere, tilsettes smaksstoffet. Elt videre til massen er så avkjølt at den kan eltes videre med hendene.
 7. Saml massen i en klump og trekk korte strimler ut, tvinn strimlene, og klipp dem opp til små drops. Pass på at dropsene ikke berører hverandre på underlaget, da vil de klistre seg sammen. 
 8. Ha dropsene i en bolle, og hell melis over, på den måten unngår du at dropsene klistres sammen. Dropsene pakkes lufttett når de er helt avkjølt.

Vi fant oppskriften på nettet, og jeg deler selvfølgelig denne siden med dere også. Dere finner den HER. Her står det nøye forklart, men siden er på dansk, så jeg oversatte den for dere i innlegget.  Spør dersom noe er uklart så skal jeg svare så godt jeg kan. 

Disse dropsene er så fine, og den perfekte vertinnegave, eller som en liten ekstra oppmerksomhet til noen du setter pris på. Jeg har pakket mine i søte små kremmerhusposer, med hyssing på, og skal gi dem ut til venner og familie i juletiden. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Julecookies

Christmas cookies 

Julekosen fortetter på bloggen, og i dag er det julecookies med karamell og sjokolade på menyen. Disse er enkle å lage, og jeg tror man skal lete lenge etter noen som ikke vil elske denne kombinasjonen av smaker. Disse kakene er perfekte som en variasjon mellom pepperkaker, kakemenn og andre mer tradisjonelle julekaker.  Du trenger: 

 • 100g margarin
 • 75g hvitt sukker 
 • 75g brunt sukker
 • 1 egg
 • 140g mel 
 • 1/2 ts vaniljesukker 
 • 1/2 ts bakepulver 
 • 1 plate sjokolade 

Slik gjør du: 

Rør sukker og smør hvitt, ha i egget og rør godt. Sikt i det tørre, og bland godt. Tilsett hakket sjokolade, og bland igjen. Finn frem en stekeplate, og dekk den med bakepapir. Fordel røren med en teskje på bakepapiret. Ca en ts pr cookie, de flyter litt ut. Stekes ved 180 grader i 12-15 minutter. Følg med underveis, da alle ovner er ulike og det er fort at de brenner seg. 

Det var altså dagens lille juleoppskrift fra meg. Neste oppskrift ut er juledrops, og jeg gleder meg stort til å dele dem med dere. Jeg har også sunn variant av bounty på lur, og crispy sjokoladekuler. Mmmmm. 

Håper dere får en finfin onsdag. På min plan står PTtimer, trening og jobbings i leiligheten. Som alltid oppdateres det hyppig på instagram og snapchat gjennom dagen, så dere må gjerne titte innom der. Dere finner meg på marenerdvik både på snapchat og på instagram. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Hjemmelagde fløtekarameller

 My all time favorite recipe

Nå kjære dere, nå skal jeg introdusere dere for de beste karamellene jeg har smakt i hele mitt liv. En ting er at smaker himmelsk, men de er også så utrolig dekorative. Etter karamellene er kuttet opp i biter, pakkes de i små plastfolie. Dette minner meg om gode gammeldags karameller som farmor hadde, og smaken er en blanding av Dumle og Smørbukk. Mmmm. 

Ingredienser: 

 • 3 dl kremfløte
 • 250g sukker
 • 100g lys sirup
 • 50g smør
Slik gjør du: 

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Kok opp under stadig omrøring med tresleiv. Skru så ned varmen, og la massen stå uten lokk i 45-60 minutter. Hell massen over i en brødform kledd med bakepapir, og la den stivne. Du har da en karamellplate som du tar ut av brødformen, før du ruter den opp i ønsket store biter med en kniv. 

Etter disse bildene ble tatt puttet jeg karamellene i små søte kremmerhusposer, og knyttet en liten hyssing rundt. Vips har du en helt perfekt vertinnegave, eller en koselig, personlig julegave. Jeg håper mange av dere har lyst å teste denne oppskriften, for smaken er virkelig bare så god at jeg unner alle en smak. 

 

Smiiiil Maren

 

Slik lager du Questbarer selv

Cookies & cream questbar 

Alle som leser denne bloggen vet at jeg elsker Questbarer, og da er det jo helt genialt at man veldig enkelt kan lage dem selv. Jeg delte denne oppskriften med dere i fjor, men en godsak som dette kan ikke deles for ofte. Jeg har også byttet ut proteinpulveret mitt, i denne varianten bruker jeg proteinpulver fra Questnutrition. Det betyr at barene virkelig smaker som Questbarer. Oppskriften er komisk enkel, og du kan enkelt variere smakene, kun ved å bytte mellom ulike  typer proteinpulver. 


Oppskrift på én Questbar: 

 • 30g proteinpulver. 
 • 50g fibersirup
 • 10g mandelmel

Bland alle ingrediensene sammen, og form til en bar. Sett barene kjølig. Ha litt vann i røren hvis den blir alt for tørr, men røren skal være helt klissete for at baren skal stivne i kjøleskap. Du kan selvfølgelig lage barene med sjokoladebiter eller annet i. Mitt tips er å knekke sukrin/stevia sjokolade (eller en mørk sjokolade) i små biter, og bland inn i deigen. Jeg lager dem oftest uten sjokoladebiter. Proteinpulveret jeg bruker heter Coockies & cream og i det pulveret er det allerede små sjokolade/kjeks biter. 
Så enkelt er det altså å lage dine helt egne Questbarer. Test deg litt frem med ulike smaker på proteinpulver, og gjerne med ulike sjokoladebiter, kjeks eller tørkede bær i de ulike barene. Her er det kun fantasien som setter grenser, og du kan lage din helt egen favorittbar. 

 

Smiiiil Maren 

 

Sukkerfri og proteinrik marsipan

Første oppskrift ut er en sukkerfri og proteinrik marsipan. Jeg har laget den både med, og uten sjokoladtrekk. Jeg synes marsipanen er så god i seg selv at den strengt tatt ikke trenger noe mer, men samtidig er det en helt nydelig kombinasjon med marsipan og sjokolade. Jeg lagde derfor begge deler, så kan dere velge selv hvilken dere vil gå for. 

Oppskriften er enkel, og inneholder kun 5 ingredienser: 

 • 120g mandelmel 
 • 70g sukrinmelis
 • 3 eggehvitter 
 • 5 dråper stevia vanilje 
 • Sukkerfri sjokolade 

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og kna dem godt sammen. Sett deigen kaldt i kjøleskapet litt før du begynner å jobbe med den. Del deigen i biter, og trill små kuler. Deretter bestemmer du om du vil ha dem sånn eller dyppe dem i sjokolade. Andre tips er å drysse litt melis over, eller sjokolade pulver. Kokos er også både dekorativt og godt. Det ser nesten litt ut som snø. Hvis du ønsker å ha sjokoladetrekk på, så smelter du sukkerfri sjokolade i en kjele, og dypper hver kule i sjokoladen med en skje. Sett kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. 


Håper dere liker oppskriften, fortell meg gjerne om din julebakst favoritt. Enten om den er sunn en sunn variant, eller vanlig tradisjonell julebakst. Det er alltid gøy å høre hva dere liker uansett. 

 

Smiiil Maren 

 

Sunne matmuffins på 123

Healthy and super tasty

Endelig skal jeg få ut denne deilige oppskriften til dere. jeg lagde disse matmuffinensene både i helgen, og i starten av uken. De smaker helt himmelsk, og inneholder utelukkende sunne, gode ting. Oppskriften er enkel, så disse håper jeg mange har lyst å teste. perfekte til frokost, lunsj eller gjerne som middag med en god salat ved siden av. Jeg lagde disse kun til meg selv, og det ble tre store muffins. Ønsker du å lage en større porsjon så dobler du bare opp oppskriften. Til 3 store muffins trenger du: 

 • 60g havregryn
 • 3 ss cottage cheese
 • 3 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 100g skinke 
 • Ost 
 • Salt, pepper og kryddermix

Slik gjør du: 

Bland havregryn, egg, bakepulver og krydder i en bolle. Tilsett krydder, og miks sammen med en stavmikser. Jeg brukte havsalt, et lite dryss pepper og Natvigs krydderblanding. Du får da en jevn fin røre, kutt skinke, brokkoli og ost i biter og tilsett det i røren. Rørt godt rundt, og tilsett bittelitt vann hvis nødvendig, røren skal være relativt tykk, og på grunn av brokkolibitene vil den være litt klumpete. Spray muffinsformen, og fordel røren i formene. Dryss gjerne litt oregano på toppen. Inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. 

Hva synes dere, så ikke disse ganske gode ut?

Matmuffins er genialt, og det blir ofte min løsing på dager hvor kreativiteten på matfronten forsvinner, eller jeg ønsker et næringsrikt og raskt måltid. Dette er en proteinbombe med proteiner både fra egg, skinke, cottage cheese og ost, grove karbohydrater fra havregryn og sunne fettsyrer fra det gule i egget. I tillegg får du alle næringsstoffene fra brokkoli. Putt gjerne litt paprika, løk og andre grønnsaker også i hvis du har det tilgjengelig. Jeg brukte vanlig skinke, men chorizo er også helt nydelig å bruke. Prøv deg litt frem, og lag din egen versjon av matmuffins. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Chips av søtpotet og rødbetter

For et par dager siden la jeg ut bilde av rotgrønnsakschips på snapchat, og jeg fikk så mange spørsmål på hvordan jeg hadde laget dem. Hvordan fargen ble så sterk og hvordan de ble så sprø. Sannheten er at disse har jeg ikke laget selv, de er det min super flinke venninne Mariann som har laget. Hun er så søt at hun kom med en smaksprøve til meg, og jeg har virkelig aldri smakt så gode grønnsakschips. Mine blir overhode ikke i nærheten. 


Mariann er så søt at hun har delt fremgangsmåten sin: 

Skrell ønskede rotgrønnsaker med grønnsaksskreller. Når det er gjort brukte jeg en ostehøvel for å få tynne skiver. Jeg legger skivene i kaldt vann når jeg kutter dem slik at de blir helt rene, spesielt rødbetene slik at de ikke farger oljen så veldig. Tørker de i kjøkkenhåndkle. Så varmet jeg opp solsikkeolje i ei jerngryte, sjekket da med jevne mellomrom om det var varmt nok (skal boble rundt et treskaft f.eks). Så la jeg litt og litt grønnsaker i, snudde dem når de fikk litt farge, lot dem få farge på den siden også før jeg tok den ut og la den på kjøkkenpapir og saltet dem med havsalt. Jo lengre de ligger på papir, jo mindre fettete. Bytt også papir med jevne mellomrom. 

Dette skal jeg uten tvil på prøve meg på igjen selv også. De var så gode, og hele posen forsvant rimelig kjapt. Jeg er på kurs i hele dag, men hadde bare lyst å sikke innom å dele denne oppskriften med dere. Håper dere har en nydelig lørdag og koser dere i helgen. 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Sunne gulrotvafler

Inneholder sponsede produkter

Sunn kosemat

I går var jeg på besøk hos mette og vi kote oss med nydelige vafler laget på blant annet gulrøtter. Vaflene var helt utrolig saftige og nydelige på smak. Jeg var rask med å finne frem kamera slik at jeg kunne laget et eget blogginnlegg på dem, og dele oppskrift med dere. Det er så fint at noe så godt i tillegg er så sunt. 

Du trenger: 

 • 4 egg
 • Sukrin
 • 2 ss cottage cheese
 • 2 ss kesam
 • 2 ss mct olje/smør
 • 1 ts Kardemomme
 • 1 ts Bakepulver
 • 4 gulrøtter
 • Speltmel til passende røre

Slik gjør du: 

Kok gulrøttene til de er myke. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og rør godt. Ha gulrøttene i røren, og bruk stavmikser til en jevn og fin røre. Stek vaflene på vanlig måte. Topping er ikke noe must, for vaflene er nydelige i seg selv, men det gjør det lille ekstra med litt godsaker på toppen. Vi brukte Zero toffee og kokos topping, bananskiver, mandelflak og smør. Helt nydelig! Oppskriften gir ca 8-10 vaffelplater. 


Nå skal jeg hoppe opp av sofaen her og komme meg avgårde. Jeg har en frisørtime hos fineste Jeanette på A-salong, og jeg gleder meg så til å se henne, og til å fikse litt på kråkereiret på toppen. Håret mitt er så ullete og rart for tiden, knusktørt og lite samarbeidsvillig. Så her må det eksperthjelp til. Jeg håper et par runder med solid hårkur hjelper. Senere i dag er det familiemiddag, etterfulgt av jentekveld med Kristina. For en deilig fredag, og for en fin snart på helgen. 

Har du noen koselige planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren 

 

Oppskrift: Innbakte pølser

They taste better than they look - I promise

I går kveld fikk jeg bakeånden over meg, og det skjer såpass sjeldent at det var bare å kaste seg over bakebollen før lysten forsvant. Resultatet ble både ferske rundstykker, og innbakte pølser. Sistnevte ble så gode, at de rett og slett bare må deles på bloggen. Jeg lover at de smaker bedre enn de ser ut. Det var aldri meningen at disse skulle vises frem, og jeg ser jo at jeg kunne lagt litt mer innsats i presentasjonen. Hihi. Uansett, de smakte super digg, og i mine øyne er dette super turmat, ta med seg på farten mat eller rett og slett bare når dere har lyst å kose dere med noe digg til middag. Jeg laget dem helt plain denne gangen, men i løpet av uken skal jeg eksprimentere med litt diverse krydderier, ost og kanskje litt tomatsaus inni brødet. Mmmm. 

Du trenger: 

 • 15 kylling & kalkunpølser 
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 3 dl lett melk 
 • 50g flytende margarin
 • 1/2 ts salt
 • 450g hvetemel

Slik gjør du: 

Varm opp melken og margarin i en liten kjele, melken skal kun bli lunken. Hell over i en bakebolle, tilsett gjær og rør godt rundt. Tilsett så de andre ingrediensene og elt til du får en fin og smidig deig. Jeg brukte vel 5-8 minutter på dette, og gjorde det kun med hendene. Du kan gjerne bruke kjøkkenmaskin, men det er ikke nødvendig. Dekk bollen til med plast og la den heve i 40 minutter. Så tar du deigen ut på kjøkkenbenken, og deler den i 15 biter. Trill dem først til boller, også til lange pølser. Tilsett litt mer mel om nødvendig. Snurr så deigpølsene rundt hver av kylling/kalkun pølsene og legg dem på et bakepapir på et stekebrett. Inn i ovnen på 240 grader i 10-12 minutter, eller til du ser at de er gyldenbrune og fine i fargen. La dem avkjøles litt før servering. 

Jeg brukte en blanding av vanlige pølser, og store middagspølser. Begge deler ble nydelig, men jeg holder nok en knapp på middagspølsene. De ble virkelig helt fantastisk gode. Ha gjerne små skåler med ketchup, kesam/rømme, sennep eller hva enn du selv foretrekker i små skåler som tilbehør. 
Håper dere synes dette var en morsom liten oppskrift. Flere av dere så bilde av disse på snap og kommenterte at det gav barndomsminner. Det er jo kjempe koselig. Selv husker jeg både pølser og pinnebrød fra turer i skogen som liten, og det var et hyggelig lite gjensyn i går kveld. 

 

Smiiiil Maren 


 

Sunn mango & ananas is

Heavenly delicious 

Tenk at noe så friskt, søtt og godt kan være sunt. Denne deiligheten fikk jeg servert hos mine foreldre tidligere i uken, og etter første smakebit visste jeg at denne måtte deles med dere lesere. Dette er en hjemmelaget sorbet med smak av mango og ananas. Den er så frisk og godt, og utrolig enkel å lage. 


Du trenger: 

 • 2 mango 
 • 2 bananer 
 • En ananas 
 • Bær til topping 
 • Vanilje kesam

Slik gjør du: 

Kutt opp mango, ananas og banan i biter, og legg den i frysen over natten. Neste dag kjører du miksen i blenderen, tilsetter ønsket mengde vanilje kesam, og vips har du sorbet. Tullete enkelt? I know. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdig oppkuttet frossen frukt hvis du vil lage dette allerede i kveld. Et smart tips er å kutte opp litt frukt å ha små porsjonsposer liggende i frysen, på den måten har det du det lett tilgjengelig når du blir fysen på noe godt på kvelden, eller trenger en rask forkost-smoothie på morgenen. Topp isen med det du ønsker, friske bringebær og blåbær var helt nydelig. Ha gjerne et dryss sukrin over hvis du ønsker en litt søtere smak. 
Ha en deilig søndag dere. I dag skal jeg senke skuldrene, roe ned, ta meg tid og gjør noe ekstra koselig for meg selv og de rundt meg. Kanskje du har lyst å gjøre det samme? Jeg får stadig påminnelser om hvor skjørt livet er, og at vi aldri vet hva morgendgen bringer. Ta vare på hverandre, skap fine dager og vær gode mot hverandre. 

 

Smiiiiil Maren

 

Middagstips: Ovnsbakt laks

Roasted salmon and vegetables

Jeg skal være ærlig med dere med en gang og innrømme at jeg spiser alt for lite fisk. Jeg kan ikke forstå hvorfor det føles så mye enklere for meg å steke karbonadedeig og kylling en et stykke fisk. Her må jeg bare skjerpe meg. Jeg er inne spesielt glad i tran, men blir det ikke mer fiskespising på denne frøkna så må tran innføres igjen, og det i seg selv er en fin motivasjon for å øke inntaket av fisk. Nå er det jo faktisk sånn at jeg synes fisk er fantastisk godt, så det burde ikke bli noe problem. Det handler bare om vaner. På torsdagsmiddagen forrige uke serverte familien laks, og det var så himmelsk godt at jeg bare må dele det med dere. 


Et digert stykke salmalaks krydres godt og legges i en ildfast form, bakes i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader. Kok poteter, og damp grønnsaker. Vi hadde dampet brokkoli og gulrøtter. Dander salatblader  (crisp salat egner seg best) på et fat, og legg en ss dressing på hvert blad. Dressingen er laget på lett rømme smaksatt med sukrin, salt og pepper. Kutt opp agurk i skiver og ha dem i vann med litt eddik, surkin (eller sukker), salt og pepper. Så lager du en saus, vi gjorde det enkelt med hollandaise posesaus denne gangen. Dette ble en fest av en middag, med så mye godt og ikke minst super sunt. Grunnen til at to små fiskefileter ikke er krydret er fordi vi hadde små barn med bordet som ikke skulle ha så mye krydder på fisken. 
Håper dette gav inspirasjon til å lage en fiskemiddag denne uken. Jeg har enda en deilig lakserett på lur til dere, og tenker å dele den også mot slutte av uken. Håper dere får en herlig tirsdag. 

 

Smiiiil Maren


 

Tilbake til hverdagen: Hjemmelaget Granola

Dette er første innlegg av en liten miniserie her på bloggen. Jeg kaller den "tilbake til hverdagen", og den vil inneholde små sunne og smarte tips og triks, og ikke minst oppskrifter på sunn, og god hverdag mat. Jeg kicker det hele i gang med med oppskrift på hjemmelaget granola eller müsli. Denne er genial å lage opp i stor porsjon og ha stående på kjøkkenbenken i en stor krukke. Smaker nydelig, er enkelt å lage og er proppet med energi og næring til en sunn, og aktiv hverdag. Jeg har delt en del slike oppskrifter med dere tidligere, men nå vil jeg altså samle dem i en miniserie til dere. 


Du trenger: 

 • 500g havregryn 
 • 100g sesamfrø 
 • 100g hakkede mandler
 • 100g hakkede valnøtter
 • 100g cashewnøtter
 • 1/2 ts grovkvernet salt
 • En god håndfull med tørkede tranebær
 • 4 ss tørkede aprikoser ( grovhakket )

Slik gjør du: 

Legg alt på et bakepapir på et stekebrett, og bland godt sammen. Smelt sammen 2 ss smør (jeg brukte bremykt ), og 2 ss flytende honning, hell i 2 dl eplejuice og rør godt rundt. Hell dette over stekebrettet, og blant massen godt sammen. Inn i ovnen i 1 time på 140 grader. Åpne ovnen 3-4 ganger underveis og vend litt på blandingen. Avkjøles, og oppbevares i en krukke. 


I dag har jeg en god del på planen, så det er bare å komme seg opp og i gang. Jeg har akkurat spist en god frokost med havregrøt og en stor proteinkaffe. Jeg sitter å vurderer om jeg skal finne frem juiceren og lage en ingefærjuice før jeg løper avgårde. Jeg føler alle rundt meg går å hoster og harker, og jeg har så lite lyst å bli syk. Jeg er forresten allerede godt i gang med del to, og tre av denne lille tilbake-til-hverdagen miniserien min, og de vil bli delt i løpet av uken. Håper dere synes dette var en litt gøy og motiverende idé. 

Er alt fint med dere? Jeg håper dere er friske og klare for en ny og sprek uke.

 

Smiiiil Maren 

 

Slik lager jeg proteinkaffe

Protein chocolate coffee

Husker dere for rundt fire år tilbake, når jeg bodde i Oslo og drakk proteinkaffe så og si hver morgen. Jeg aner ikke hvorfor jeg sluttet med det, kanskje jeg bare glemte det litt bort. Nå har jeg hvertfall funnet den frem igjen, og det er jeg så glad for. Jeg hadde nesten glemt hvor godt det er, og ikke minst enkelt. Det smaker som den beste, og søteste mocca, men inneholder ingenting sukker.


Jeg testet med en liten slump sirup i kaffen, og det var godt, men overhode ikke nødvendig. Hvis du vil ha litt ekstra spennende kaffe en dag så kan sirup gjerne testes ut men for min del synes jeg nesten den er best uten. 

Du trenger: 

 • 1ss proteinpulver blandes med 1-2 dl vann i en shaker - rist godt, slik at det blandes helt ut. 
 • Lag kaffen slik du liker den. Jeg brukte en nespresso kapsel her. 
 • Hell sjokoladeshaken over kaffen, tilsett 1 dl melk, og litt kokende vann på toppen. 
 • Rør rundt, og voalá - den beste sjokoladekaffen, full av proteiner. 
Nå skal jeg nye siste rest av kaffen og komme meg avgårde. I dag er det Triquart her i Kristiansand, og jeg gleder meg til å se spreke triatleter svømme, sykle og løpe seg gjennom Triquart-løypa. Jeg kjenner flere som deltar, så dette blir gøy! 

Hva er din plan for dagen? 

 

Smiiiil Maren 


 

The ultimate junk food

Mac & Cheese

Jeg ble introdusert for mac and cheese for et par uker siden, og det er virkelig noe av det villeste jeg har smakt. Hvit tykk ostesaus, sammen med makaroni og pølsebiter. Kan det bli mer jummy enn det? Dette er overhode ikke en sunn og næringsrik matrett, men noen ganger så trenger man bare en solid kosekveld med akkurat det man har lyst, uten å tenke at det skal være så fryktelig sunt. Er dere ikke enige? 


 

Du trenger: 

 • Makaroni 
 • Hvetemel 
 • Ost
 • Melk
 • Middagspølse

Slik gjør du: 

Kok opp ønsket mengde makaroni i en kjele. Så starter du på sausen. Smelt smør i en kjele, jeg brukte 2-3 toppede ss, så sper du på mel til dette blir en slags tykk masse. Deretter tar du gryta vekk fra platen, sper på med melk, og visper ut klumpene. For hver gang du sper på med melk så må gryta tilbake på platen, ellers vil sausen tykne til. Jeg brukte en stavmisker for å få ut alle klumpene. Kutt så opp ost i små terninger, og ha dem i sausen. Rør rundt til osten smelter sammen med sausen. Tilsett de krydder du liker, jeg brukte bitte litt cayennepepper og piffikrydder, og vips har du en nydelig ostesaus. Kutt opp middagspølse i terninger. Når du har helt av vannet av den ferdige makaronien tilsetter du pølsebitene, før du heller sausen over. Neste gang du har lyst å kose deg litt ekstra så er dette et magisk alternativ. Det er i tillegg utrolig enkelt å lage. Vi har laget denne retten litt for ofte i det siste, men bare vent til dere smaker det - så forstår dere hvorfor. Mmmm.

 

Smiiiil Maren 

 

En frisk start på dagen

En liten evighet etter alle andre kaster jeg meg nå på trenden med å juice frukt og grønnsaker selv hjemme. Jeg er en storforbuker av juice og smoothies som kjøpes ferdig, så jeg tenkte hvorfor ikke teste selv. Jeg har en haug av bøker med oppskrifter, og printscreenet masse juiceinspo fra nettet, men endte likevel opp med å freestyle to fargefester av noen juicer. Jeg velger å kalle dem Marens grønne glede, og solskinns juice. Kreativ på morgenkvisten sa du? hahaGrønn glede: 

 • 4 gode håndfuller med spinat 
 • 1/2 sitron
 • 2 staver med stangselleri
 • 1 lite grønt eple
 • 1 skive ingefær 

Solskins juice:

 • 3 gulrøtter
 • 1/2 siron 
 • 1 gult eple
 • 1/2 agurk 
 • 2 staver med stangselleri

Jeg hadde tre skiver ingefær i den grønne, og det ble alt for mye, så derfor skrev jeg en skive i oppskriften. Pass på ingefæren dere, den gir mye mer smak enn du tror. Ellers smakte de godt, og dette var uten tvil en frisk og god start på dagen. Jeg kommer nok ikke til å juice hver dag, slikt har jeg ikke tid til, men innimellom er det utrolig deilig å kunne lage seg en juice på morgenen. 

Er det noen av dere som har testet dette? Del mer enn gjerne din favoritt oppskrift med meg i kommentarfeltet. En ting er bøker med oppskfiter, men det er mye gøyere å høre dere leseres favoritter. 

 

Smiiiil Maren 

 

Min favoritt smoothie

God morgen hjerter. Torsdag, og snart helg igjen. Hva passer vel da bedre enn å starte denne torsdagen med å dele min favoritt smoothie med dere. Den er utrolig enkel, og består kun av tre ingredienser. 

 • 2 dl frosne bringebær 
 • 4 ss gresk yoghurt vanilje / mager vanilje kesam
 • 1/2 banan 

Putt alle ingrediensene i en blender, og spe på med litt vann. Kjør blenderen i et drøyt minutt, og vips har du en sunn, næringsrik og smakfull smoothie. Jeg blir aldri lei av smoothie, og det er perfekt å kose seg med hjemme, eller ta med seg på farten. Jeg lar gjerne blenderen kjøres, mens jeg tar en kjapp dusj eller steller meg. Da er smoothien klar når jeg er klar, også tar jeg den med meg i en shaker. Jeg tar som regel en håndfull nøtter også, slik at jeg får i meg sunne fettsyrer i tillegg. Da har jeg fått proteiner fra kesam, karbohydrater fra banan og bær, og fett fra nøttene. I dag har jeg en hyggelig dag foran meg, fylt med et cafebesøk, litt jobb, trening og bursdagsselskap. I dag har verdens beste pappa bursdag, og det er klart det må feires. Pappaen min, mannen over alle menn, mitt store forbilde, min rådgiver og store trygghet i livet. Gratulerer så mye med dagen papps, jeg er helt ubeskrivelig glad i deg. 

Jeg lovte å si hva jeg synes om The Revenant etter jeg så den kino i helgen. Jeg synes den var fantastisk bra, og har du ikke helgeplanen klar, så anbefaler jeg virkelig en tur på kino. Vær forbedret på et par litt heftige scener, men det er uten tvil en utrolig god film. 

 

Smiiiil Maren

 

Disse pannekakene må du smake

I dag har eksamensgjengen vært samlet hos meg igjen, for en siste gjennomgang før det braker løs i morgen. Det er viktig å kose seg litt når man jobber, og i dag hadde snilleste Steffen med seg pannekaker til oss. Dette er virkelig noen av de aller beste pannekakene jeg noensinne har smakt. Det kan jo ikke bli feil når banan, og peanøttsmør kombineres i skjønn harmoni. Jeg momset meg gjennom halve porsjonen før jeg kom på at dette må jo deles med dere. Jeg fikk lov å dandere pannekakene på et av mine fat, og knipse et par bilder til dere. 

Steffen er så snill at han ville dele oppskriften med meg også, og jeg deler jo selvfølgelig videre med dere. Det er viktig å dele på godene. 

Oppskrift på Peanut butter banana pancakes: 

 • En moden banan
 • 2 ss peanøttsmør (økologisk)
 • 1 egg
 • 1 ts bakepulver
 • En klype salt
 • Kanel
 • 5-6 dråper stevia vanilje
 • 2 dl glutenfri havregryn
 • 1 ss knuste linfrø
 • 1 ss chiafrø
 • Sukrin
 • Melk ( gjerne mandelmelk)

Mos bananen, og bland ingrediensene. Tilsett litt melk til jevn fin konsistens. Stekes i kokosfett. Jeg har som oftest en eller annen form for topping på mine lapper eller pannekaker, men disse er så gode i seg selv at det faktisk ikke er nødvendig. Dersom du ønsker topping vil jeg tro brunost, eller syltetøy er nydelig på. Mmmm


Det var dagens lille matinspirasjon her fra. Nå skal macen bort, og notatene til muntlig fremføring  i morgen finleses. Håper dere har en herlig kveld. 

 

Smiiiil Maren 

 

Årets styggeste julebakst

Jeg ler og ler, se på disse marsipankulene her da. Har du sett noe så lite delikat? Kulene i seg selv var egentlig kjempe fine, men så tenkte jeg at jeg skulle gjøre dem enda bedre både på smak og utseende. Jeg rullet derfor kulene i kakao og melis - vel dette ble resultatet. Vanligvis så ville jeg ikke delt dem fordi de ser så kjipe ut, men de ble så utrolige gode på smak at jeg tenkte at jeg får bare la det stå til og dele dem likevell.

Oppskriften er simpel, og dere som har fulgt meg en stund fikk disse servert i fjor også - bare i en litt mer delikat innpakning. Hehe.

 • 100g lyst mandelmel
 • 80g sukrinmelis
 • 25g sukrin gold
 • 2 dråper mandel essens 
 • 1 eggehvitte

Rør alle ingrediensene godt sammen, og spe på med litt vann hvis nødvendig, slik at du får en fast fin deig. Dekk til bollen med plast, og sett den i kjøleskapet over natten, eller i 4-6 timer. Lag gjerne deigen på morgenen, og trill kuler på ettermiddagen. Jeg anbefaler dere å prøve dere på en litt annen topping enn meg. Hehe. Sett på en non-stop sjokolade, eller en mokkabønne. Trill kulene i kokos, eller andre spennende alternativer. 
Jeg kunne fint laget en ny porsjon og pyntet dem penere, men sannheten er at det går null og nada av sunne alternativer i min famiie i julen. Jeg lager det til bloggen, fordi det er mange som ønsker det, men det går i helt normal, vanlig, tradisjonell julebagst hos meg og mine i julen. Derfor ble det med denne en porsjonen, og da ble det altså disse bildene til dere. Jeg lover finere og mer delikate bilder neste gang. Dere får bare tro meg på at de smaker bedre enn de ser ut.

 

Smiiiiiil Maren

Marens knekkebrød

Jeg spiser utrolig mye knekkebrød i mitt daglige kosthold, og de aller beste knekkebrødene, det er de jeg baker selv. Jeg spiser gjerne kjøpte også, men ingenting slår hjemmelaget. Disse er nydelige til frokost, eller å ha med som lunsj på farten. De er fulle av næring, og metter godt. 
Det er ikke alltid tiden strekker til, og derfor har jeg gjort det veldig enkelt for meg selv ved å lage opp ferdige knekkebrødmiks, som inneholder ferdig oppmålte porsjoner av min knekkebrød oppskrift. På den måten kan jeg bare tilsette vann, og smøre knekkebrødrøren klar for å smøres ut på et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i 40 min. Jeg tar den ut når halve tiden har gått, og ruter dem opp, og inn igjen den resterende tiden. Smart ikke sant? 


Jeg lager vanligvis opp 4-6 slike poser, så har jeg dem enkelt tilgjengelig når jeg måtte trenge. Oppskriften på knekkebrødene har jeg delt flere ganger, og du finner den blandt annet HER.

Ha en super lørdag dere. Jeg skal kose meg hjemme, og slappe av i noen timer, før det er kveldsvakt på sykehuset. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Kakemenn - både med og uten sukker

Første dagen i den fineste måneden av de alle feires med å dele kakemennoppskriften jeg lovet dere. Jeg har sagt at jeg personlig ikke ønsker å sunnifisere julen på min blogg i år, og det resulterte i en haug av tilbakemeldinger fra skuffede lesere og ønsker sunnere alternativer. Jeg blogger for å inspirere dere, og uten dere er denne bloggen ingenting. Derfor har jeg laget en sunnere utgave av kakemenn i tilegg til den vanlige da det var sterkt ønskelig. I dag vil jeg dele begge med dere, så kan dere selv velge hva du ønsker å lage. Har du tid og lyst kan du jo lage begge? For det er absolutt helt supert å ha et alternativ hvis du, som meg, er litt over middels glad i julekaker og gjerne kunne momset en kakeboks om dagen. 

Du trenger: 

 • 500g hvetemel -> 500g sammalt mel
 • 350g sukker -> 6 ss sukrin 
 • 50g smør
 • 1 liten ts med hjortetakksalt
 • 1 - 1,5 dl vann

Dette er en halv porsjon av den orginale oppskriften, men den holdt til tre fulle brett, og jeg tenker derfor at den er litt greiere å bruke. Spesielt hvis du prøver deg på den sunnere varianten, for hvis du ikke liker dem er det jo litt kjedelig å sitte med 6-7 brett med kaker. Hvis du liker den derimot så er det vare å doble oppskriften. For sunnere variant byttes altså hvetemel med sammalt mel, og sukkeret byttes ut med sukrin.

Slik gjør du: 

Smuldre smøret i melet, og bland inn hjortetakksalt og sukker/sukrin, og til slutt vannet. Bland sammen, og kna deiget godt. Vips har du en perfekt kakemanndeig, enten med eller uten sukker. Stekes på 180 grader i ca 8-10 minutter. Følg litt med underveis, da alle ovner er ulike, er det er fort gjort at kakemennene brenner seg. 


Jeg synes den sunnere varianten var veldig gode, de er ikke så søte og har en litt grovere farge. Det var ikke alle i familien som likte disse like godt, da den deilige søtheten som de vanlige kakemennene har, ikke er like tydelig i denne oppskriften. For min del vil disse kakene absolutt bli spist, men akkurat rundt jualften og i alle juleselskapene så velger jeg å servere vanlige, søte, tradisjonelle kakemenn. 

Ha en deilig første desember dere!

 

Smiiiil Maren

Verdens beste pepperkaker

Jeg har så julestemning for tiden, og det er virkelig verkens beste følelse. Det er en koselig følelse, og tanken på at jeg har juleferie om 3 små uker er helt vidunderlig magisk. Dere som følger meg på snapchat har fått med dere at jeg startet bakingen for en god stund siden, og har laget både pepperkaker og kakemenn. Pepperkakene ble helt vilt gode, og jeg er så glad jeg knipset bilder underveis, for denne oppskriften må jeg bare få dele med dere. 


Du trenger:

 • 600g hvetemel
 • 350g sukker
 • 125g sirup mørk
 • 250g margarin
 • 1/2 kopp melk
 • 1 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 toppet ts hjortetakk
 • 2 ts kanel
 • 1 ts ingefær
 • 1 ts nellik

Slik gjør du:

Smelt smør, og rør det sammen med sukker og sirup, tilsett krydderene, melken og hjortenakk ( utløst i et dråper kokende melk), og tilsutt tilsetter du melet. Jobb deiget godt sammen. La deiget stå i kjøleskapet over natten ( eller 6-8 timer). Bruk en kjevle og lag små kaker med de formene du har, eller lag små kuler ( peppernøtter). Stekes i ovnen på ca 180 grader i 6-10 minutter. I min ovn er det faktisk kun 6 minutter, men andre ganger jeg har bakt andre steder med samme oppskrift har det vært nærmere 10 minutter. Så her må du følge med, og se hva som passer i din ovn.

Jeg synes dette er verdens beste pepperkaker, og oppskriften har vært i familien min i alle år. Dette er de kakene jeg alltid har i kakeboksene, og som jeg er oppvokst med hjemme hos mama og pappa. Jeg får nostalgiske, koselige barndomsminner av disse pepperkakene, og gleder meg allerede til neste bakedag. 

Hvordan er det med dere, har dere startet på julebagsten? Er det noen av dere som har fått julestemning?

 

Smiiiiil Maren

 

Middagstips: Ertesuppe

Høsten er her, og det er tid for nydelige varme supper. Min favoritt er pappas ertesuppe, og når jeg fikk den servert tidligere i uken fikk jeg snikt til meg oppskfiten til dere. Det tar litt tid å lage den, men det er vel verd det.

Du trenger:

 • 1 Salt svineknoke eller røkt svineknoke
 • 1 pk tørket erter (legges i vann dagen før)
 • 1 bunt gulrøtter
 • 3 løk (gul finhakket) evt også 1-2 purre
 • 1 sellerirot (kan sløyfes)
 • 3-4 buljong terninger

Slik gjør du:

Kok svineknoke til den slipper benet (ca 2 timer), ta den opp av vannet og rens av kjøttet. Hell av vannet av ertene som har ligget i vann fra dagen før, og kok ertene i kraften etter knoken sammen med de andre ingrediensene og det rensende kjøttet. Kok til ertene er myke (ca 1 time). Voalá, så har du pappas nydelige ertesuppe. Server med brød eller gjerne ferske rundstykker til. 

 

Jeg er utrolig glad i supper, og skal virkelig begynne å lage det oftere. Kyllingsuppe, thai suppe og fiskesuppe er nok uten tvil favorittene mine.

Hva er din favorittsuppe? 


Smiiiiil Maren

 

Grønnsakspasta - sunnere blir det ikke

Hvis ikke dette er den perfekte middagen til å kickstarte en sunn og sprek uke så vet ikke jeg. Jeg har skaffet meg en super morsom liten sak som lager spagettistrimler av grønnsaker. Jeg synes den er så artig, og det blir uten tvil masse grønnsaksstrimler her i huset fremover. Jeg brukte gulrot, og squash, og toppet det med en hjemmelaget spagettisaus, og mozarella. En fargefest av en middag, som smakte helt himmelsk. 

Sausen lagde jeg av følgende ingredienser: 

 • 200g karbondedeig
 • Grovhakkede tomater
 • Paprika
 • Rødløk
 • Litt chilli
 • Hvitløkskrydder, salt & pepper 

Med denne friske mandagsmiddagen ønsker jeg dere en strålende ukestart. Det striregner på sørlandet i dag, og det er så grått ute at det nesten ser ut som det er mørkt fremdeles. Jeg tenker at man kan velge hvordan man vil forholde seg til slikt vær, vi får jo ikke gjort noe med det, så det er bare å gjøre det beste ut av det. Tenn stearinlys, og kryp opp i sofaen med en god film i kveld. Hvis du tenker på det, så er i grunn høsten med slikt ruskevær litt koselig. Alt handler om hvordan du velger å se på det. 


Smiiil Maren

 

Søte & sunne muffins

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele, for disse muffinsene er uten tvil de beste jeg har laget. Både når det gjelder smak, og konsistens. De er uten sukker, og har et høyt innhold av proteiner. De beste oppskriftene blir ofte til ved en tilfeldighet, og det var akkurat slik med denne også. Jeg hadde besøk, og vi hadde lyst på noe godt. Så jeg tittet i skapene, og slumpet litt av diverse ingredienser. Resultatet ble luftige, saftige vaniljemuffins, med en creamy kjerne og nydelig smak. Mmmm. 

Du trenger: 

Slik gjør du:

Visp sammen egg og sukrin til en eggedosis, så rører du inn de resterende ingrediensene. Fordel røren i muffinsformer og inn i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Jeg valgte å holde muffinsene ganske nøytrale denne gangen, og dermed fungerer denne røren som en helt genial base som du kan leke deg videre med. Jeg ser for meg at det smaker helt himmelsk å tilsette litt gulrot, kanel og kardemomme for eksempel, eller blåbær og hakkede mandler. Prøv deg frem, og finn din muffins favoritt. 


Som topping kan du bruke friske bær, eller lage en vaniljekrem av vanilje proteinpulver og bittelitt vann, rør sammen til passlig konsistens og fordel utover muffinsene. Det samme gjør du enkelt med sjokolade proteinpulver, da får du en deilig sjokoladekrem. Ha gjerne litt hakkede nøtter, eller annen topping oppå der igjen. Kun kreativiteten setter grenser her. 

Disse kan du kose deg med i hverdagen med god samvittighet. 

 

Smiiiil Maren

Peanøttpannekaker

I dag prøde jeg meg på en ny oppskrift på pannekaker, og jammen ble det ikke en stor suksess. Jeg var litt utålmodig med den siste, så den ødela jeg litt i det jeg skulle snu den,  men utenom de ene så ble det en fin liten haug pannekaker med nydelig smak av peanøtt, kokos og vanilje. Jeg toppet dem med vanilje proteinkrem, og friske blåbær. Så godt, så sunt og så enkelt. 

Du trenger: 

 • 30g peanøttlmel
 • 20g kokosmel
 • 30g sukrin gold
 • 2 hele egg
 • 1 ss mager kesam
 • 5 dråper stevia vanilje
 • 2 ss peanøttsmør
 • Vann eller melk til du får en passende konsistens

Bland først alt det tørre, så tilsetter du eggene, og vann til en fin jevn røre. Stek i varm panne. jeg sprayer pannen med PAM-spray først slik at pannekakene ikke setter seg fast, og snur seg lett. Smør eller olje kan også brukes. 


Når det gjelder topping er det kun fantasien som setter grenser. Jeg brukte 1 scoop (ca 30g) Quest nutrition vanille milkshake protein, og blandet med litt vann slik at jeg fikk en nydelig kremaktig konsistens. Proteinpulveret er så søtt at det trengs ingen ekstra søtning. Jeg bestillte dette på Iherb, og dere finner det HER.

Dette ble altså dagens lunsj, og de var så gode at jeg er fristet til å lage dem på nytt til frokost i morgen. I morgen er første dag tilbake etter en helt latterlig lang sommerferie, jeg ser for meg at det kan bli litt av en overgang å starte på igjen, og hva er vel da bedre enn å kickstarte dagen med en skikkelig pannekakefrokost?

Håper dette kunne være til inspirasjon, si gjerne i fra om dere tester oppskriften og hva dere synes.

 

Smiiiil Maren  

 

Questbar dessert

I dag lagde jeg noe så ubeskrivelig godt at jeg nesten ikke kunne komme meg fort nok inn på bloggen for å dele det med dere. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker questbarer, men i dag tok vi det virkelig til nye høyder. Jeg har hatt besøk av min gode venn Ole Petter i dag, og sammen har vi kokkelert og lekt oss på kjøkkenet. Det resulterte i lune questbar cookies med proteinrik og søt vaniljesaus. Har dere sett noe så delikat? Tenk at den i tillegg er både proteinrik, uten sukker og full av fiber!


Du trenger: 

 • 3 questbarer
 • 3 scoops questbar vanilla milkshake proteinpulver
 • Walden farms kalorifri sjokladesaus

Kutt hver questbar i 3 like store biter, og plasser dem på et bakepapir. Inn i ovnen på 150 grader til du ser at den begynner å smelte litt. Ca 5-10 minutter. Bland sammen proteinpulver med litt vann til du får en jevn fin røre, tilsett 1 ss sjokoladesaus og rør godt rundt. Jeg lagde en ren vaniljesaus, og en med sjokolade. Dander pent på en tallerken og server. Den lune, varme quest cookien sammen med den søte, gode vaniljesausen er virkelig helt magisk. Det er bare å glede seg!! 

Nå skal jeg i gang med litt pakking her, i morgen tidlig går turen til oslo for helgen, og på mandag er det videre for en jobb i Trondheim. Jeg gleder meg til en helg i hovedstaden med fine folk, cafeliv, masse sosialhygge og selvfølgelig trening og inspirasjon fra spreke, herlige mennesker. Jobben i Trondheim tror jeg blir veldig gøy, og den gleder jeg meg til å fortelle dere mer om. Ellers blir det også både spennende oppskrifter og treningsprogram delt her på bloggen til uken, dette har jeg brukt mye tid på, og gleder meg stort til å dele med dere. Jeg tror dette blir en super uke - men først står helg og Oslo på planen. 

 

Smiiiil Maren

 

Så sunt og enkelt - med kun 3 ingredienser

Hvem hadde trodd at miksen av disse 3 ingrediensene kunne bli til et sunt, næringsrikt og deilig måltid? Vel det hadde ikke jeg. Men jeg har satt meg en regel om at jeg skal teste ting før jeg dømmer det.

Du trenger: 

 • Tunfisk i olje 
 • Bulgur
 • Egg
 • ( + ønsket krydder) 

Dere husker jo tunfiskpizzaen jeg første gang delte for et par år siden, folk var skeptiske da, men se hvilken hit det er nå. Denne retten spiser jeg som frokost eller lunsj, og den er så enkel som at du koker opp ønsket mengde bulgur, så heller du hele boksen med tunfisk i en stekepanne, siler av vannet på bulguren før du tilsetter den også i stekepannen, så klekker du 2-3 egg over, og mikser det hele sammen. Krydre godt med ønsket krydder, og vips har du en super sunn frokost. Den ser ikke delikat ut, det ser faktisk ut som en real flykræsj, men på akkurat denne retten så må du ikke la deg lure av utseende.

Denne frokosten, eller lunsjen er perfekt når du er på tur og har pakket med deg mat. Både egg, bulgur og tunfisk holder godt. Det er også svært billig, så dette tipset bør alle studenter ta med seg inn i den kommende skolehøsten etter en sommer med mye morro. Sunt, godt, enkelt OG billig. Da kan jeg greit leve med at det ikke ser super delikat ut. Håper noen av dere tester, og fortell meg gjerne hva du synes. Til forskjell fra tunfiskpizzaen hvor man ikke kjenner tunfisksmaken, så vil du i denne retten kjenne den. Så dersom du virkelig er motstander av tunfisk vil jeg kanskje valgt en annen rett. Jeg synes tunfisk er godt, og blir bare mer og mer glad i det for hver nye tunfiskrett jeg tester. 

Jeg håper dere får en deilig lørdag. Her starter dagen med frokost, kaffe og litt jobb, før jeg skal møte fineste Edle for en treningsøkt. I ettermiddag er det grillings som står i fokus, og dette er ingen vanlig grillings. Her blir det uten tvil nok mat til å mette en hel hær, og jeg får vann i munnen bare av å tenke på det. Kamera er selvfølgelig med, og jeg håper å få delt litt grillinspirasjon med dere. 

 

Smiiiiil Maren 

 Oppskrift: Asiatisk kyllinggryte

Da var jeg tilbake i Norge, og det første som møtte meg var tidenes regnvær og temperatur helt nede på 14 grader. Det var en rimelig heftig overgang fra strålende sol og rundt 40 garder. Heldigvis snudde humøret fort da jeg ble hentet på flyplassen, ble kjørt inn til Oslo, fikk severt nydelig middag, og i tilegg fikk sove en liten time på en myk sofa. Jeg reiste fra Marbella kl 03.30 i natt, og fikk ikke sove et eneste minutt på flyet. Så denne frøkna er mildt sagt litt sliten i kveld. 

Flere av dere har etterlyst litt oppskrifter igjen, og da ble jeg så glad. Jeg liker når dere er engasjerte, og kommer med ønsker. Så i dag skal jeg dele en av mine absolutte favoritter. Det er ikke noe hokkus pokkus, rett og slett bare en super digg kyllinggryte med asiatisk preg. Den er enkel å lage, tar kort tid og er i tilegg super sunn. Det er vel i grunn alt vi ønsker oss?


 Du trenger: 

 • Kyllingfilet 
 • Kokosmelk 
 • Ris 
 • Red curry paste 
 • Chili paste 
 • Rødløk, brokkoli, & paprika 

Kok risen som anvist på pakken, kutt kyllingen i terninger og stek i stekepanne. Kutt grønnsakene i små biter. Når kyllingen er stekt tilsetter du kokosmelken, og rører godt rundt. Så tilsetter du 2 gode teskje av red curry paste og en god teskje av chilipaste, og rører godt rundt. La det stå å småkoke i noen minutter. Rør om innimellom. Voalá, og retten er ferdig. Serveres i dyp skål med ris. Så enkelt, så sunt og så utrolig godt. Jeg bruker vanlig jasmin ris, og fullfett kokosmelk.


Nå skal jeg krype opp i sofakroken igjen og se en film før det blir en tidlig kveld. Jeg blir i Oslo i noen dager, og gleder meg til å oppdatere dere på hva som står på agendaen for oppholdet i hovedstaden denne gangen. 

Ha en herlig kveld dere, så snakkes vi i morgen. 

 

Smiiiil Maren

 

 

Oppskrift: Smokey BBQ Chicken

Dere som følger meg på snap (marenerdvik) så noen glimt av en deilighet av en kyllingrett i går, og her kommer oppskriften som lovet. Dette blir som en blanding av taco og quesedillas, men vi har valgt å kalle den Smokey BBQ Chicken. Jeg skal ikke ta på meg æren for denne retten, jeg fikk den servert i går, men siden jeg var med å laget den så føler jeg at det er innafor å dele den. Dette er virkelig noe av det diggeste jeg har smakt, og jeg bare måtte dele den med dere. 

Du trenger: 

 • Kylling 
 • BBQ krydder
 • Ost 
 • Avokado
 • Hvitløk
 • Tomat
 • Rødløk
 • Paprika
 • Lefser

Slik gjør du: 

Kutt kyllingen i biter, og stek den til gjennomstekt. Krydre godt med Smokey BBQ krydder. Hell over ønsket mengde ost, og la den smelte inn i kyllingen. For dere som så snappen så så dere den mengden ost som ble bruk, det var faktisk en hel pakke av denne ferdige revet osten på boks. Så lager du salsaen ved å finhakke rødløk og tomater og rør det godt sammen. La det stå å godgjøre seg. Gjerne tilsett litt olivenolje, og salt&pepper hvis ønskelig. Lag guacamole av to store modne avokado, hvitløk, salt og pepper. Strimle opp paprika, og stek dem i smør i stekepanna. Server alt i en lefse, og nyt!!! Smakene var bare helt himmelsk sammen, og det føles som tidenes junkfood, men som egentlig er ganske så sunn. Jeg elsker ost, og har det som en helt naturlig del av mitt kosthold,så er det selvfølgelig opp til hver enkelt hvor mye ost man ønsker å bruke. 

Nå er jeg forresten på plass på Marbella, og har booket meg inn i en kjempe fin leilighet sammen med to skjønne jenter. Vi har akkurat kost oss med vårt første måltid her i kollektivet, og det ble en deilig blanding av knekkebrød, avokado, tomat, paprika, ost og skinke. Som snacks hadde vi masse cashewnøtter og saftige fersken. Mmm. Nå skal vi straks ut å nyte sola, og jeg skal prøve å få sove et par timer. Det ble i underkant av 3 timer søvn i natt, og ingen søvn på flyet, så nå er jeg så trøtt at jeg nesten sovner her jeg sitter. 

Håper alt er supert med dere, ha en deilig fredag så kommer jeg sterkere tilbake på bloggfronten i morgen. 

 

Smiiiiil Maren

 

Oppskrift: Pai & sommersalat

I går stod pai på menyen, og den ble så fantastisk god at jeg har lyst å dele oppskriften med dere. Nå på sommeren liker jeg at midagene er lettere, og at de går fort å lage. Jeg har derfor småjukset litt med denne paien, men helt ærlig, så synes jeg det må være lov på sommerstid. Da vil man være ute å nye, og ikke stå inne på kjøkkenet. Jeg har derfor brukt en ferdig paibunn, og synes det er helt innafor. Velger du å lage din egen, så er det selvfølgelig kjempe fint. Jeg valgte å lage paien min todelt. Det er en smart måte å gjøre det på hvis for eksempel vokse og barn spiser sammen, og man ønsker en side litt enklere enn den andre, eller man foretrekker ulike smker.

Til en stor form trenger du: 

 • 1 pakke skinke
 • 1 pakke pøket laks
 • Spinat
 • Rødløk
 • 1 boks matfløte
 • Mozarella ost
 • Paprika
 • Paibunn i rull
 • 4 egg 

Slik gjør du: Rull ut paibunnen, og dander den i en ildfast form. Hakk opp skinke, og laks og legg det på hver side i formen. Gi spinaten et lite oppkok i en kjele og dander det på laksesiden av paisen. Hakk rødløk og paprika, og tilsett det på siden med skinken. Ha 4 egg i en bolle, tilsett matfløte og vips sammen. Hell dette over hele paien, og tilsett til slutt osten på toppen. Pass på at alt er jevnt dekket. Inn i ovnen på 180 grader i 30 minutter. 

Jeg lagde også en stor salat med masse deilige ingeredienser, kokte poteter med olje og havsalt, samt havrelomper og grovbrød. Jeg serverte med diverse dressinger, pesto, og balsamico. Mmmm.
Nå skal denne frøkna legge macen langt bort, og komme seg ut i sola. Ha en deilig tirsdag dere, håper solen skinner der du befinner deg!

 

Smiiiil Maren

 

Oppskrift: TunfiskpizzaFor ca to år siden postet jeg tunfiskpizzaen for første gang, og da fikk folk hakeslepp. Tunfisk og pizza, sammen? Mange var skeptiske, men heldigvis turte flere av dere lesere å teste den ut. Det tok ikke lang tid før tilbakemeldingene kom fra fornøyde blogglesere som elsket tunfiskpizzaen. Jeg lager denne retten jevnlig, og nå tenkte jeg det var på tide å dele oppskriften igjen. 

Jeg lagde en veldig enkelt versjon denne gangen, da jeg ikke hadde så mye spennende ingredienser i kjøleskapet. Det er kun fantasien som setter grenser for pizzafyllet her, og av erfaring kan jeg si at både biffstrimler, kylling, parmaskinke, karbonadedeig, chorizo, og pepperoni er geniale proteinkilder. Mais, løkringer, tomat, sopp, paprika, purre eller ananas er noen eksempler på godsaker du kan bruke som fyll. Jeg brukte karbonadedeig, mais, løk og mozzarella ost denne gangen. Det ble en enkel, men utrolig god variant. Bunnen i seg selv er så smakfull og deilig at fyllet trenger ikke være så voldsomt spennende for at dette skal bli en suksess. 


Til to små pizzaer trenger du: 

 • 60g havregryn 
 • En boks tunfisk i vann
 • 1 egg 
 • 200g karbonadedeig (1/2 pakke) 
 • Ost (jeg brukte mozarella) 
 • Rødløk
 • Mais 
 • Krydder 

 

Slik gjør du

Ha havregryn, egg og tunfisk i en bolle (ikke hell av vannet på tunfisken, det skal med i bollen), og mos det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser. Smør ut to små pizzabunner på pakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Stek karbonadedeigen, og krydre godt. Jeg brukte cayennepepper (obs! sterkt krydder), og grillkrydder. Hakk løk og ha det i stekepannen. Når pizzabunnene er ferdig stekt tar du dem ut av ovnen, og fyller på med karbonadedeig og løk, dryss over litt mais, og topp med ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet. 

Så enkelt og greit er det å lage en super sunn og smakfull pizza. Selv om tunfisk er en av hovedingrediensene vil du ikke smake tunfisksmaken når pizzaen er ferdig. Dette er en fest av en helsepizza, og jeg anbefaler dere alle å teste den ut. 

Hva tenker dere om Tunfiskpizzaen? Fikk dere lyst å smake, eller høres det bare ekkelt ut?

 

Smiiiiiil MarenSmakfull og saftig kylling

Jeg lovet å dele den deilige kyllingretten jeg spiste på torsdag med dere, og her kommer den. Dette er enkelt og greit pestomarinert kylling, med soltørkedetomater og fullkornspasta. Jeg lagde også en grønn liten salat ved siden av. Jeg har alltid noe grønt til maten min - uansett, og derfor følte jeg det manglet litt grønnsaker her. Det er et godt tips å bare lage en liten skål med det du har av salat og grønnsaker i kjøleskapet og ha det til middagen. Jeg tror de fleste vil like å ha litt grønt til, men jeg tror det handler mer om å faktisk komme på å lage det.


Denne retten er utrolig enkel å lage, og den er inspirert av matkasseleverandøren Trekassa. Det tar kun drøye 20 minutter å lage den, og dette er ingrediensene du trenger til to personer: 

 • 2 kyllingfileter
 • 1 hvitløksfedd 
 • Grønn pesto 
 • 50g soltørkede tomater
 • 200g fullkorns pennepasta 
 • Salt & pepper 

 

Slik gjør du: 

Kok pasta som anvist på pakken, kutt kyllingfiletene i terninger og finhakk hvitløk. Ha hvitløken i en middels varm stekepanne til den begynner å dufte. Ha så i kyllingen, og krydre godt med salt og pepper. Stek alt sammen til kyllingbitene har fått en gylden skorpe, og er gjennomstekt. Hakk tomatene i mindre biter og bland dem sammen med pasta, pesto og kyllingen. Bland alt godt sammen, og se til at pestoen blir jevnt fordelt. Jeg blandet ikke pastaen inn med kyllingen før servering, men det vil jeg gjøre neste gang. På den måten får pastaen også godt med pesto på seg. Jeg håper denne retten kan være til inspirasjon. Jeg nærmest garanterer at dere vil like kombinasjonen av pesto og soltørkede tomater. Den er nemlig helt nydelig synes jeg. Jeg gleder meg til å høre om dere liker den.

 

Smiiiiiil Maren 

 

Oppskrift: Torsk med chorizo

God morgen! I dag har jeg lyst å dele en super mandagsmiddag med dere. Mange sliter med å få i seg fisk i løpet av uken, og mange er faktisk ikke spesielt glad i fisk. Jeg tørr påstå at det er fordi man ikke helt vet hvordan man skal tilberede den. Jeg visste hvertfall ikke det, inntil for et par dager siden. Da fikk jeg nemlig servert en torskerett som var så nydelig at den nærmest smeltet på tungen. Jeg tror bare dere må smake selv for å forstå hvor magisk kombinasjonen av fersk torsk og chorizo er. Fersk torsk, hjemmelaget potetmos, stekt chorizo, og overraskende nok granateple er ingrediensene, og det føltes som en festmiddag - på en helt vanlig hverdag. 


Nå tenker kanskje noen at dette får jeg aldri til, det er alt for avansert. Det er faktisk helt feil, dette er så enkelt, og nå skal jeg dele oppskriften med dere. Jeg har fått oppskriften fra en kompis som får mat fra matkasseleverandøren Trekassa hjem til seg. 

Til 2 personer trenger du: 

 • 300g torsk 
 • 1/2 granateple
 • 50g Chorizo
 • 400g mandelpoteter
 • Frisk persille
 • 1/4 boks kremfløte
 • 2 ss godt smør
 • Salt & pepper
 • Stekesmør / olje

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell potetene. Kutt den i terninger, og kok opp i usaltet vann til de blir møre. Kutt opp torsken i serveringsstykker, krydre med salt og pepper, og brun deretter i en panne med litt olje. Legg stykkene på et stekebrett, og ha inn i ovnen. Stek til gjennomstekt. Ca 5 minutter.  Kutt Chorizopølsen i små terninger, og stek dem gyldne og sprø i stekepanna. Ta ut kjernen av granateple, og rør inn sammen med chorizoen. Tilsett til slutt litt hakket persille. Slå ut vannet på potetene, og mos godt med stavmikser. Ha i smør og rør det inn. Tilsett fløte til du har ønsket konsistens. Spe på med melk dersom nødvendig. Smak til med salt og godt med pepper. Server potetmosen med torsk, chorizo og granateple. Så ikke dette fristende og godt ut? Jeg kan nesten garantere at dette vil falle i smak. Våg å teste det ut, og vips blir det så mye enklere å få i seg fisk. Kanskje dette er den perfekte middagen å starte en ny og sunn uke med?

 

Smiiiiil Maren

 

Sunne smakfulle knekkebrød

En god oppskrift kan ikke deles for mange ganger. En god oppskrift brukes jo også flere ganger. Slik er det med mine hjemmelagde knekkebrød, jeg lager dem utrolig ofte, og har dem nesten til en hver tid tilgjengelig i skapet. De er så enkle å lage, og smaker helt himmelsk. Når jeg først lager dem så liker jeg å lage opp ekstra store porsjoner. Disse knekkebrødene er sunne, og gode. De er perfekte som frokost, lunsj, kveldsmat eller tilbehør til middag. 

Du trenger: 

 • 2dl sammalt hvete
 • 2dl lettkokte havregryn 
 • 2dl havrekli
 • 2dl sesamfrø
 • 2dl solsikkefrø
 • 1dl linfrø
 • 1dl kruskakli
 • 7dl vann
 • 2ts salt

Slik gjør du: 

Bland ingrediensene godt sammen og la blandingen "sette seg" i ca 1 time. Smør blandingen så jevnt du kan utover bakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 185 grader i ca 40 minutter, slikk ut litt damp underveis. Hvis knekkebrødene ikke blir sprø og crispy, så setter du dem bare inn igjen på litt svakere varme og lar dem stå å "tørke". Jeg pleier å ta ut knekkebrødene halveis i steketiden for å rute dem opp, så setter du dem inn igjen til steketiden er over. Avkjøl på rist og nyt. Nybakte knekkebrød med fersk ost er noe av det beste jeg vet, får jeg i tillegg et glass iskald appelsinjuice til så blir det perfekt. Så ikke dette fristende ut? Kanskje disse kan være et tips til dagens kveldsmat. Eller du kan lage dem opp i kveld, og ha dem til frokost eller med på jobb/ skole som lunsj i morgen. 

 

Smiiiiil Maren


Oppskrift: Eksotisk laksepanne

Så ikke dette godt ut? Dette er en av de beste lakserettene jeg har smakt i hele mitt liv, og da er det jo klart den må deles med dere. Oppskriften er hentet fra Trekassa, som er en lokal matkasseleverandør som levere sunn kvalitetsmat fra sørlandet. Dette er ikke et betalt reklameinnlegg, det er ikke en gang meg som får denne kassa levert på døra. Jeg var bare så heldig å få være gjest hos noen som får en slik kasse på døren hver uke. Det er helt fantastisk utvalg av retter, og kvaliteten på maten er rett og slett perfekt. Både fisken, og kjøttet kommer fra lokale leverandører. Grønnsakene kommer fra lokale gartnerier og gårder. Kortreist og kvalitetsikkert. 

Tilbake til lakseretten. Den kalles laksepanne, og inneholder en deilig kombinasjon av laks, kokosmelk, matfløte og sterke krydder. Den tar drøye 20 min å lage totalt, og det er utrolig enkelt. 

Du trenger: 

 • Laks
 • 1 purre
 • 1 rød paprika 
 • 2dl matfløte
 • 1 fiskebuljongterning
 • 2dl kokosmelk
 • 1 ss currypaste 
 • Ris 

 

Slik gjør du: 

Kok risen i lettsaltet vann i ca 13 min. Skjær laksen i passelige serveringsstykker (dersom du ikke har kjøpt ferdige fileter) og dryss over salt og pepper. Hakk purre og paprika, og stek på middels varme i en større panne med litt olje. La det surre til purren er mør. Ha i matfløte og smuldre så buljongterningen over pannen. Kok opp under omrøring. Rør inn kokosmelk og curry paste (Obs! denne er sterk, så smak deg litt frem) Ha så fiskestykkene på toppen. Ha over et lokk, og la alt puttre til laksen er ferdig, ca 7 min. Dersom du ikke har lokk, snur du bare fisken når den er ferdig på en side. Server med ris. 

Denne retten går jo fint ann å lage selv om man ikke får en slik kasse levert på døren, og derfor håper jeg denne laksepannen kan være til inspirasjon. Jeg, og sikkert flere med meg, burde bli mye flinkere til å spise fisk, og da er det helt genialt med slike retter som denne. 

 

Smiiiiiil Maren


Smart omelett triks

Omelett er en super rett å servere på hyttetur i påsken. Vi hadde en nydelig omelett her i går, som jeg har lyst å dele med dere. For mange er omelett er typisk lunsj rett, et smart tips for å få omeletten til å mette litt mer, og kunne fungere som en middagsrett er å legge skivede poteter i bunn. 

Du trenger: 

 • Poteter
 • Løk
 • Tomat
 • Spekeskinke
 • Ost
 • Egg 
 • Brokkoli

Kutt poteter i skiver, og stek i panna sammen med løk kuttet i biter. Når potetene er litt stekt tilsetter du tomat i skiver, og brokkoli i små buketter. Knekk egg i en bolle, tilsett ønsket krydder, og 1 ss vann pr egg. Kutt skinke i skiver, og tilsett i røren. Rør godt. Hell røren over i stekepannen, og sett ned varmen. La omeletten stå å godgjøre seg over tid. Gjerne så lenge som 30-40 minutter på svak varme. Legg ost på toppen. Server gjerne med rundstykker, eller mini baguetter til. Det er også frisk og godt med en enkel salat til. 
En enkelt og god rett, som kan spises som frokost, lunsj eller middag. Som sagt så metter den så mye mer med poteter i bunn. Denne er også god kald, og kan med fordel lages til en wrap ved å legges i en lompe/lefse dagen derpå. Omelett-wrap er super turmat på skitur. 

I dag er vi tidlig oppe her på hytta alle mann, og snart er frokosten på bordet. I dag er siste dagen med sol her oppe i følge værmeldingen, så denne dagen må utnyttes til det fulle. 

 

Smiiiil Maren


Sunn påskemarsipan

Du trenger: 

 • 40g mandelmel 
 • 2 dråper mandelessens 
 • 1 eggehvite
 • 20g sukrin gold 
 • 30g mørk sjokolade (til trekket)

Kne ingrediensene sammen i en bakebolle, og form den formen du ønsker. Enten om det er kuler, egg, eller pølser. Sett dem på en tallerken, og inn frysen i ca 10 minutter. Smelt sjokoladen i mikroen. Dypp den nedkjølte marsipanen i sjokoladen, og strø på pynt. Du må være lynkjapp med strø/pynt, sjokoladen stivner fort og da vil ikke pynten sitte.  Så enklet og kjapt får du sunn, saftig og delikat marsipan. Genialt ikke sant? Jeg laget opp et par porsjoner av disse som jeg skal ta med meg opp på påskefjellet til familien, men helt ærlig, så går det mest i vanlig marsipan og påskegodt for vår del i ferien. 

Hva synes du er det beste påskegodtet ?

 

Smiiiil Maren


Chips & dipp - på den sunne måten!

Chips og dipp er en favoritt hos mange. Uansett hvor delikat og fristende man gjør det, så blir det ikke helt det samme å kutte opp grønnsaker med dipp til, når det egentlig er chips/potetgull man har lyst på. Jeg har derfor lyst å dele denne geniale, og sunne snacksen med dere. Her får dere den deilige chips følelsen, og i mine øyne er dette en verdig konkurrent til de usunne, og fete chips typene vi vanligvis spiser. Chips og kos er lov innimellom, selvfølgelig, men det kan være fint å ha et litt sunnere alternativ også. Speltlompe chips er genialt, og det beste av alt er at det tar super kort tid å lage. Noe som er helt avgjørende, for har man lyst på noe snacks, så har man lyst på det der og da, så kjapt som overhode mulig. 


Du trenger: 

 • En pakke speltlomper
 • Krydder
 • Salsa & Mager kesam

Legg lompene opppå hverandre slik som vist på øverste bilde, så kutter du dem opp som en pizza. Fordel trekantene utover et bakebrett slik som vist på bildet under, og tilsett ønsket krydder. Jeg brukte rett og slett pommes frites krydder, fordi jeg synes det smaker så ubeskrivelig digg. Det finnes renere krydder man kan bruke, så her er det bare å prøve seg frem. Lag gjerne to ulike varianter, med ulike smaker. Inn i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter, se til underveis, dette går fortere enn du tror. 

Resultatet blir crispy og smakfulle chips, med et helt supert næringsinnhold. Jeg valgte salsa uten sukker, og lettere rømme som tilbehør. Man kan også bruke mager kesam for en mer proteinrik variant. den er litt tykkere på konsistensen, og mitt valg fallt derfor på den letteste varianten av rømme. Den er mer flytende i konsistensen, og passer bedre som dipp synes jeg. Jeg liker å ha ren salsa og ren rømme smak til slike tortilla chips, men man kan gjerne lage en spennende dipp ved å tilsette ulike krydder i rømmen. Her er det bare å prøve seg frem. Av ferdigposene er Holiday min favoritt smak. 

 

Disse tortilla chipsene er super gode som snacks, men det er også perfekte å ha til fredagstacoen eller for å gjøre salaten litt mer spennende. De er også geniale som base i en nachos rett. 

Da gjenstår det bare å ønske dere en deilig helg, og en riktig god påske. Jeg skal ut på tur å handle inn til påske nå. Både kvikklunsj, appelsiner, solo og påskegodteri står på min handleliste. Jeg har prøvd meg på litt sunt påskegodt, og en nydelig proteinkakao som jeg gleder meg til å dele med dere. 

 

Smiiiiil Maren


Hjemmelaget Calzone

I helgen prøvde jeg meg på innbakt pizza eller Calzone. Oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad hjemme hos mine foreldre. Jeg forenklet den litt, og brukte de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig til fyll. Resultatet ble helt nydelig, og jeg har gledet meg til å dele denne oppskriften med dere.


Til deigen trenger du: 

 • 50g fersk gjær
 • 50g smør
 • 5dl melk
 • 1 1/2 ts salt 
 • 1 ts sukker
 • Ca 13dl hvetemel (tilsvarer 780g)

Smuldre gjæren ned i en bakebolle. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melken og varm alt opp til det blir fingervarmt (37grader). Hell den lunkne melken over gjæren. Rør godt til gjæren er blitt oppløst. Ha i salt og og sukker og rør ut igjen. Ha i melet litt av gangen, til du får en smidig deig som ikke er klissete. Dryss litt mel over, og la deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 min. 

Til fyllet trenger du: 

 • 400g karbonadedeig
 • 1 boks mais 
 • 6-8 sjampinjong 
 • 1/2 løk
 • En ferdigpose med pizzafyll

For å gjøre det litt enkelt brukte jeg ferdig pizzafyll fra toro, og spicet det opp med sjampinjong, mais og løk. Du kan super enkelt lage denne suasen selv, og nettet florerer av uliek oppskrifter. Jeg hadde en slik pose liggende, og valgte derfor å bruke den. Noen små snarveier i hverdagen må være lov, hvertfall her i huset. Stek karbonadeigen, sopp, løk og mais. Tilsett pizzafyllet og spe på med vann til du får en jevn fin røre. Smak til med salt og pepper.  Raspe ost og ha det klart på en tallerken. 

Slik gjør du: 

Hell ut deigen på kjøkkenbenken, del opp i 16 biter. Form hver bit til en ball. Kjevle dem ut til rundinger på ca 12 cm i diameter. Legg 3 ss fyll og ost på den ene halvdelen av rundingen. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen kantene med en gaffel. Legg calzonene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Sett ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm, pensler du Calzonene med vispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca 15 min.  

Calzonene nytes helst ferske, men de er også super gode å fryse ned, og varme opp igjen en dag du ikke har tid til å lage middag, eller har lyst på en ekstra god lunsj. Server dem gjerne med en salat ved siden. 

Jeg håper dere liker dem! 

 

Smiiiiiil Maren


Sweet vanilla buttons

Hvor søte er ikke disse småkakene? Jeg har valgt å kalle dem for  Sweet vanilla buttons. Disse ble egentlig til ved en feiltagelse. Jeg skulle prøve meg på en ny muffinsoppskrift, og istede for å bli høye og luftige fallt muffinsene sammen og ble til søte små "buttons". Jeg holdt på å kaste hele stekebrettet, men så smakte jeg på en like før jeg kastet dem og da endret jeg totalt mening. For smaken var helt himmelsk, og konsistensen kjempe fin. Så flaks at jeg ikke kastet dem , for dette er absolutt en oppskrift jeg skal prøve meg på igjen. Kanskje med  sjokolade eller karamell smak. 

Du trenger: 

 • 60g havregryn 
 • 30g vaniljeprotein
 • 1 ss peanuttsmør
 • 4-5 dråper stevia vanilje 
 • 1-2 ss sukrin 
 • 3 egg (et helt egg, og to hvitter)

 

Slik gjør du: 

Bland sammen havregryn, peanuttsmør, egg og vaniljeprotein. Rørt godt rundt. Så tar du stavmikseren og kjører det til en jevn røre. Tilsett sukrin, og stevia dråpene, rør godt rundt. Fikk frem muffinsformer og fyll dem ca halvfulle. Inn i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. 

Jeg lekte meg med litt fargerik pynt, og fargerike sugerør. Pynten kjøpes på vanlig matbutikk. Det er morsomt hvordan disse søte små kakene kom til ved mislykkede muffins. 

Ha en nyedelig onsdag dere! 

 

Smiiiiil Maren


Lørdagsfrokost - Sunne vafler


God lørdagsmorgen kjære lesere. I dag våknet jeg av at solen strålte inn vinduet mitt, og det kan jeg faktisk ikke huske at har skjedd i år. Det er et sikkert vårtegn, og jeg tok meg selv i å smile der jeg lå i sengen. Når jeg så på klokken, og den var 06.30 så smilte jeg ikke fullt så stort lenger. Jeg er et håpløst A-menneske, og det er helt supert i ukedagene, men jeg klarer desverre ikke å snu om i helgen. I dag er det lørdag, og da synes jeg det er helt innafor med en ekstra god frokost. I dag ble det sunne vafler med friske jordbær, hjemmelaget bringebær syltetøy og annet godt pålegg.  

Du trenger: 

 • 80g havregryn 
 • 2 egg
 • 1 godt moden banan
 • 2 ss sukrin
 • 1 ts kanel & 1 ts kardemomme 
 • 1 ts bakepulver
 • melk 

Slik gjør du: 

Bland havregryn, og egg, mos inn den modne bananen og rør godt sammen. Tilsett sukrin, kanel, kardemomme, og bakepulver. Tilsett melk, og bruk stavmikser for å få en jevn fin røre. Jeg slumpet med melken til jeg fikk ønsket konsistens, så der har jeg desverre ikke konkrete mål. Prøv deg frem til du får en jevn og fin røre. Bruk litt smør i vaffeljernet, og stek nydelige vafler. 

Bringebær syltetøyet lagde jeg ved å varme frosne bringebær i en kjele, så tilsatte jeg 1 ts sukrin, og en liten skvis lime for å friske opp smaken litt. Rør godt rundt og nyt. Jeg koste meg med brunost, syltetøy, friske jordbær og bananskiver på mine vafler. Rømme kan også anbefales, eller bare smør som smelter med litt ekstra sukrin på. Mmmm. Tenk at noe som er så sunt og enkelt, kan smake så godt. 

Nyt lørdagen kjære dere! 

 

Smiiiiil Maren


Oppskrift: Protein lapper

Pannekaker eller lapper er en populær frokost, og jeg lager det ofte. Vanligvis lager jeg søte pannekaker, med ingredienser som sukrin, kanel og gjerne kardemomme. I går hadde jeg lyst å prøve meg på en litt annen versjon, som ikke var søt og som jeg kunne bruke som et alternativ til den tradisjonelle brødskiven. Det ble en stor suksess, og jeg tror sannelig jeg har fått en ny frokost favoritt. Minipannekaker / lapper med ost og skinke var utrolig godt. Så godt at jeg planlegger å ha dette til kvelds også, da med kokt egg, eggerøre, spekeskinke og laks. Mmmmm

Disse små lappene, eller pannekakene er utrolig lette å lage. Det er i grunn samme oppskrift som pannekakene jeg har delt med dere tidligere, bare at man dropper de søte ingrediensene, og tilsetter en liten klype salt og litt kesam istede. 

Du trenger: 

 • 60g store havregryn
 • 2 egg
 • en klype salt 
 • 2 ss kesam 
 • Vann

Rør ingridiensene sammen, og tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistens. Bruk stavmikser til å knuse grynene. La røren stå å svelle i noen minutter. Stek pannekakene i en varm stekepanne. Hvor store du ønsker er helt opp til deg, jeg lagde mage små denne gangen, men det er ingenting i veien for å lage dem litt større. La dem avkjøre på rist, og finn frem favoritt pålegget ditt. Jeg hadde ost, kalkun skinke, bananskiver og smøre ost. 

Jeg håper disse små protein lappene kan være til inspirasjon. Jeg kaller dem protein-lapper fordi de inneholder både egg og kesam som begge er to svært proteinrike ingridienser. Proteiner bidrar til å holde deg mett lenger, og gir en gunstig blodsukker stigning. Du kan med fordel lage opp mange, og ha dem ferdig stekt i kjøleskapet natten over. Det har jeg selv testet, og de smaker like godt kalde. På den måten kan du lage opp kvelden før, og ha både frokost og lunsj klar til dagen etter.

 

Smiiiil Maren 


Oppskrift: Sweet Chilli Laks

God morgen hjerter. I dag har jeg fri, og benyttet muligheten til å sove ut litt. Det var så deilig å legge seg uten vekkerklokke, og sove til man våkner av seg selv. I skrivende stund sitter jeg å koser meg med en ny frokostfavoritt som jeg selvfølgelig skal dele med dere, men først vil jeg dele gårsdagens middag. Jeg elsker kombinasjonen av fløte og sweet chilli sammen med laksen. Tenk at noe så sunt, kan smake så godt. Dette er også en super måte for barn, eller andre som ikke er så glad i fisk til å spise mer fisk. 

Du trenger: 

 • Frossen laksefilet uten skinn og ben
 • Sweet chillisaus 
 • Brokkoli, gulrøtter og purreløk
 • Matfløte 
 • Salt, pepper og hvitløkspulver
 • Ost 

 

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen til 225 grader. Finn frem en ildfast form og i legg laksefiletene. Hell sweet chilli over laksen. Kutt opp grønnsakene, og legg dem i formen. Krydre litt med salt, pepper og hvitløkspulver. Tilsett en boks matfløte. Inn i ovnen i ca 40 minutter. Mot slutten av steketiden drysser du mozzarella ost over, og lar den smelte.  Pass på at du dekker brokkolitoppene med fløte, ellers vil de kunne bli litt brent. Mine ble litt brent denne gangen, så neste gang må jeg passe litt bedre på. Det smakte likevel helt nydelig. Et annet tips er å la bukettene peke nedover i formen, og ikke opp. På den måten vil de ikke bli brent, men kose seg nedi fløtesausen. Jeg har alltid brukt matfløte, eller vanlig fløte i denne retten, men i går testet jeg med den lettere varianten av matfløte. Jeg var litt skeptisk til om den ville dele seg, men det gikk faktisk helt fint. På den måten er dette en sunn og næringsrik rett, og en super måte å få i seg fisk på. 

Nå skal jeg jobbe videre hjemme et par timer, før jeg skal ut i sola og nyte fridagen. Styrketrening står også på planen senere i dag. I og med at gårsdagens treningsøkt utgikk gleder jeg meg veldig til en god styrkeøkt i dag. 

Hva er deres planer for dagen? 

 

Smiiiil Maren


Proteinkaffe med sjokolade

God mandag dere. Min mandagen startet rundt klokken 06, og jeg er ikke alltid klar for frokost så tidlig på morgenen. Løsningen ble da en god proteinkaffe. Jeg lagde dette så mye før, men nå har det gått litt i glemmeboken. Jeg skal definitivt ta proteinkaffen tilbake, den smaker jo helt himmelsk. Det er i tillegg en super måte å få i seg proteiner, samtidig som man får en liten oppkvikker. 

Du trenger:

 • Kaffe 
 • Melk / kokosmelk
 • Stevia dråper 

Lag kaffen din som vanlig, fyll ca halve koppen - eller i mitt tilfelle glasset, med kaffe. Jeg lagde min med en nespressokapsel. Lag en proteinshake ved å ta ca 15g proteinpulver med sjokoladesmak og 4 dråper stevia vanilje. Tilsett ca 1,5 dl melk eller kokosmelk og rist godt. jeg brukte kokosmelk i dag, og det smakte helt himmelsk. Vanligvis bruker jeg vanlig melk, og det smaker også super godt. Hell skaen over kaffen og rør rundt. Dersom det er plass kan du gjerne tilsette litt kokende vann, slik at kaffen ikke blir kald så fort. 

 

Smiiiil Maren


Syrlig laks med couscous

I dag har jeg lyst å dele en litt anderledes oppskrift på laks. Jeg synes denne retten er så utrolig godt, og jeg håper dere også vil like den. Oppskriften fikk jeg fra min skjønne mamma, og det var hos henne jeg smakte denne retten første gang. 

Til syrlig laks trenger du: 

 • 6 laksefilet 
 • 1,5 ss honning
 • Saften av 1 sitron og 1 lime
 • Havsalt
 • 1 ts paprikapulver
 • 2 ts dijonsennep
 • Grovkvernet pepper

 

Slik gjør du: 

Legg laksen i en ildfast form, krydre dem med salt og pepper. Rør sammen sitron og limesaft, honningen, paprikapulver og pepper. Rør det godt sammen, og smør hell det over laksestykkene. Laksen stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter. 

Som tilbehør hadde jeg en couscous salat. Når jeg spiser denne retten hjemme så lager jeg en enkel grønn salat med det jeg har i kjøleskapet, og couscous for seg selv. Enkelt og greit. Den retten dere ser over er litt mer sammensatt.

Til couscous salat trenger du: 

 • 4 dl vann
 • 1 grønnsaksbuljongterning
 • 2 gulerøtter 
 • 4 dl fullkorns couscous
 • 1 pakke grønne erter
 • 1 ss smør
 • Salt & pepper 
 • Friske basilikumblader

 

Slik gjør du:

Kok opp vannet, og tilsett buljonterningen. Kutt gulrøtter i terninger og tilsett dem også. La det koke til gulrøttene er nesten møre (ca 5 minutter). Så tilsetter du fullkornscoucous. Trekk gryten til side, og la couscousen trekke i ca 3 minutter, så tilsetter du ertene. Vend det hele forsiktig sammen, og la det trekke i noen minutter til. Tilsett smør, og friske basilikumblader. Smak til med salt og pepper. 

 

Smiiiiil Maren
Oppskrift: Indisk kylling

Retten jeg skal dele med dere i dag heter indisk kyllinggryte, men mine smaksløker vil absolutt påstå at det er et tydelig preg av thailand her også. Med ingredienser som kokosmelk, lime og korriander så er det naturlig at man tenker i retning av thailand. Mye karri og andre krydderier peker derimot tilbake til indisk. Retten er enkel å lage, og smaker helt himmelsk. Jeg elsker denne typen mat. Kombinasjonen av sterke krydder, søt kokosmelk, og kylling er helt nydelig. Retten består av en kyllinggryte, Raita  ( som er en slags dressing eller yoghurtsalat) og ris. Til kyllinggryten trenger du: 

 • 2-3 kyllingfilet 
 • 2 dl kokosmelk 
 • 2 vårløk, eller 1/2 løk
 • 1/2 paprika 
 • 2 ts karri 
 • 1 ts garam masala (indisk krydder)
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1/2 salt & 1/2 ts pepper 
 • 1/2 ts Cayennepepper 
 • En skvis lime
 • Frisk korriander 

 Til Raita trenger du: 

 • 1/2 agurk 
 • 4 cherry tomater
 • 2 dl yoghurt naturell 
 • En skvis lime saft
 • 1/2 ts pepper 
 • 3 ss finhakket frisk korriander

 

Slik gjør du: 

Kutt kyllingfilet i små biter og stek i panna sammen med hvitløk. Strø over det indiske krydderet (garam masala) og karri. Hell over kokosmelken, ta på et lokk og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett vårløk og paprika, la det koke et par minutter til, før du tilsetter en kviset lime, salt, pepper og cayennepepper. Tilsett frisk korriander på toppen, rett før servering. 

For å lage Raitaen så rasper du agurken over et rent kjøkkenhåndkle, og klemmer så ut saften. Tilsett alle de resetrende ingrediensene, og rør godt rundt. Husk at tomatene skal finhakkes før de tilsettes. Smak til om det trengs mer krydder, eller lime. Ris kokes som anvist på pakken. Det er utrolig godt å ha nanbrød også til denne retten. Jeg serverte med ris i dag, men tenker nok at det blir nanbrød neste gang. Denne oppskriften er beregnet til 2 personer, men det er bare å øke mengdene for å få til fire, eller flere. Det er også helt supert å lage opp litt større porsjoner, og ha restene til lunsj eller middag dagen etter. Et annet tips er å tilsette et par håndfuller med cashew nøtter over kyllinggryten like før servering. 

 

Smiiiil Maren

 

Oppskrift: Pizzaboller

Det er torsdag og nesten helg, hva passer vel da bedre enn å dele oppskriften på verdens beste pizzaboller? Disse er så saftige, og de smaker helt himmelsk. Jeg bruker å lage opp en hel haug og fryse ned de som ikke blir spist. Det er så herlig å ha dem i frysen, slik at jeg bare kan ta opp et par stykker å slenge i mikroen hvis jeg ikke orker å lage middag en dag, eller trenger en kjapp og smakfull lunsj. 

Til deigen trenger du: 

 • 6 dl lunkent vann 
 • 1 dl god olivenolje
 • 1/2 pakke fersk gjær (ca 13g) evt 3g tørrgjær
 • 1 ss hvitt sukker
 • 1 kg hvetemel 
 • 1 ss salt

 

Til fyllet trenger du: 

 • Karbonadedeig
 • 1 boks hermetiske hakkede tomater
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ss olivenolje
 • Smak til med salt og pepper
 • Ost til topping

 

Fremgangsmåte: 

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen. Bruk kjøkkenmaskin, eller blandt godt sammen på annen måte. Ha i mel og salt. Elt godt sammen, deigen skal være glatt og elastisk. Tilsett litt vann  hvis deigen er for hard og stiv. Ha deigen over på et godt melet bord, og la den hvile i 20 min. Del deigen opp i lange pølser, og videre deles pølsen opp i små stykker. Rull og elt  stykkene i hendene til små fine boller. Legg dem på bakebrettet med god avstand mellom hver. La dem står å heve i ca 2 timer i romtemperatur. Deretter kan de settes i kjøleskap til de skal brukes. For eksempel kan det være smart å lage dem kvelden før, slik at de kan stå å godgjøre seg natten over, eventuellt lage dem på morgenen, og nytes til kvelden. 

Stek karbonadedeigen, tilsett hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Bruk en skje og lag en liten grop i bollene, legg på fyllet og ost på toppen. Forvarm ovnen til 225 grader og stek pizzabollene i ca 12-15 minutter, til de blir gyldne og fine.  Server gjerne med en frisk salat til. 

Håper disse pizzabollene kan være til inspirasjon til helgekosen. 

 

Smiiiiil Maren


Mikrokake med vanilje og sjokolade

I går postet jeg et bilde av min kvelds snacks på instagram, og da kom etterspørselen etter oppskriften. Min kvelds snacks i går var en havrekake laget i mikroen, med vanilje smak og sjokoladesaus. Den er super enkel å lage, smaker himmelsk og er i tilegg både sunn og næringsrik. Dere skal dere selvfølgelig få oppskriften. Dette er faktisk en helt perfekt frokost også. Det er jo i grunn bare en søt havregrøt, laget som en kake og toppet med sjokoladesaus. Så om du kaller det frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn.  Du trenger: 

 • Havregryn 
 • Proteinpulver med vaniljesmak
 • Sukrin eller annen søtning
 • Walden farm sjokoladesaus
 • Friske jordbær

 

Slik gjør du: 

Ta ønsket mengde havregryn i en bolle, og dekk grynene med vann. Ta så mye vann at det dekker grynene med ca 1-2 cm. Grynene trekker til seg mye væske. Bland inn 1/2 scoop vanileprotein (ca 15g) og drypp gjerne et par dråper stevia vanilje i skålen. Rør godt rundt, og sett den inn i mikroen i ca 1 minutt. Når den er ferdig tar du skålen ut, lar den avkjøles litt, og snur den på hode på en tallerken. Voala - så enkelt lager man mikrokake. Så kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver. Hva synes dere, så dette godt ut? 

 

Smiiiil Maren


Peppernøtter

Det måtte en forkjølelse til for at jeg skulle roe helt ned og virkelig begynne å nyte juleferien. I skrivende stund ligger jeg under teppet, iført ull fra topp til tå, og formen kunne virkelig vært bedre. Men den er heller ikke så dårlig at jeg ikke klarer å kjenne på at det faktisk er litt deilig å ligge her å slappe helt av. Jeg sovnet mindt under Love actually i går, så nå ser jeg den på opptak her jeg ligger. Fineste julefilmen! Etter 11 timer søvn, dobblet porsjon med havregrøt til frokost, overdose c-vitaminer, og masse drikke håper jeg å være klar for en tur innom regnskapsførerer, julelunsj med jentene, etterfulgt av mer julekos med familien. Appropos julekos, i går fikk jeg endelig bakt årets første pepperkaker. Hvert år baker vi peppernøtter, og jeg koser meg like mye hver gang. Jeg er så glad i tradisjoner, og for meg blir det ikke jul uten peppernøtter i kakeboksene. I år pyntet vi dem med glasur i ulike farger. Jeg synes reinsydrene ble spesielt søte. Ja, for det skal nemlig forestille reinsdyr. *ler*. Jeg vil tro de aller fleste har en pepperkakeoppskrift på lur, men jeg deler min likevel. Dette er overhode ikke en sunnifisert variant. peppernøttene må være ekte vare - sånn er det med den saken. 

Du trenger: 

 • 600g hvetemel
 • 350g sukker
 • 125g mørk sirup 
 • 250g margarin 
 • 2 dl melk 
 • 2 ts pepper
 • 2 ts vaniljesukker 
 • 2 ts hjortetakk 
 • 4 ts kanel 
 • 2 ts ingefær 
 • 2 ts nelikk

 

Slik gjør du: 

Smelt smør, rør inn sukker, sirup og krydder + hjorteknakk (som først er løst litt opp i kokende melk) så tilsetter du mel. Kna og jobb deigen godt sammen, før du setter den i kjøleskapet over natten. Neste dag triller du kuler til ønsket størrelse. Sett dem på stekebrett, og inn i ovnen på 180 grader i 10-15 min. 
Smiiiiil Maren


@marenerdvik i ShapeUp

I går dumpet det nye Shape-Up ned i min postkasse, jeg satt meg rett ned for å lese og der fikk jeg meg en positiv overraskelse. På første side, i redaktøres lederspalte så jeg et kjent navn. Mitt eget navn! Jeg er nevnt som en inspirasjon på instagram, i selskap av noen av landets herligste og mest inspirerende mennesker. Jeg ble helt rørt jeg, for meg er dette er ære. "@marenerdvik får meg til å få lyst å ta frem apekatten i meg". Noe så fantastisk gøy, og jeg elsker at jeg er nevnt som en apekatt-inspirasjon. Det er jo akkurat det jeg har lyst å fremme, at trening kan være gøy, lekent og feel-good. Nei dette var stor stas, og jeg er som sagt både glad, ydmyk, rørt og litt stolt. 

Jeg har endelig fått meg en skikkelig solid smoothie-maskin, eller blender som det heter. I dag lagde jeg derfor en nydelig smoothie. Det er evigheter siden jeg lagde smoothie, og slang derfor bare sammen det jeg fant i fryser og kjøleskap. Når jeg smakte på smoothien måtte jeg kaste meg over penn og papir for å skrive ned oppskriften, for den var bare helt nydelig på smak. Jeg slumpet litt, men jeg mener at oppskriften er noe slik som dette: 

 

Nå skal jeg komme meg inn til sentrum for en kaffe med min skjønne svigerinne, og litt små shopping. Desverre kun praktiske kjøp som står på planen i dag. Jeg føler meg litt kreativ på matfronten for tiden, og har så lyst å teste ut nye oppskrifter. Jeg har derfor skrevet en lang handleliste for matbutikken i dag, og håper jeg kan klare å trylle frem noen spennende oppskrifter til dere fremover. Så må jeg få lov å si tusen takk for kommentarene på innlegget jeg skrev om ting dere ikke viste om meg, hvor jeg var litt vel ærlig med dere. Jeg turte ikke sjekke kommentarene på en god stund, i frykt for hva som lå der. Når jeg da endelig turte sjekke så var det utelukkende søte og fine kommentarer. Dere er så nydelige, alle som en. Vit at dere gjør en positiv forskjell i min hverdag. Sender dere en god klem. 

Nyt lørdagen mine skjønne venner. Kos dere - det er det helgen er til for. 

 

Smiiiiil Maren


Cupcakes

Inneholder sponsede produkter

Siden jeg bare loffer rundt hjemme i dag, i forsøk på å finne igjen energien og formen, så tenkte jeg det kunne passe fint å dele helgens cupcakes med dere. Disse er skikkelig jukse-muffins, med kun fire ingredienser. De er latterlig enkle å lage, men de smaker helt magisk. De er laget av 3 scoop av proteinfabrikken sine proteinpannekaker, 1 scoop vanilje proteinpulver, 3 ss sukrilett og 1 ts kanel. Tilsett vann til ønsket konsistens, og rør godt. Fyll muffinsformene 2/3 fulle, og stek i midten av ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Følg med slik at de ikke brenner seg. Avkjøl på rist. Toppingen lagde jeg av mager kesam, litt vanilje proteinpulver, et dryss sukrilett og et par dråper stevia vanilje. Voala! 

Var de ikke søte? 

 

Smiiiil Maren


Matmuffins

I går fikk jeg smakte på noen fantastiske muffins, og min første tanke var at disse måtte jeg jo bare få oppskriften på slik at jeg kunne dele dem med dere. Det var Nin Ingelin, en PT-kollega av meg på Solsiden som delte disse herlighetene medm meg. Dette er altså ikke muffins av det søte slaget, men det jeg vil kalle for mat-muffins. De kan lages på utallige måter, og man kan putte akkurat det man liker i dem. Jeg deler en grunnoppskfit med dere i dag, også kan man variere proteinkilden i dem som man vil. Jeg fikk smake en versjon med chorizo-pølse i, og det var spicy og godt. Jeg ser for meg at de kan bli super gode med skinke eller kylling som proteinkilde også i. Her er det bare å prøve seg frem. For å lage 12 stykker disse herlighetene trenger du følgende: 

 • 250g cottage cheese
 • 4-5 egg
 • 3 dl sammalt hvete / spelt 
 • 2 dl speltmel 
 • 2 ts bakepulver 
 • 2 rødløk 
 • 100g fersk spinat 
 • 1 ts salt 
 • 0,5 - 1 dl vann
 • 2 ss olivenolje
 • 100g fetaost i blokk
 • salt og pepper
 • gresskarkjerner til topping 

 

Dette er altså en grunnoppskrift, man tilsette den proteinkilden man ønsker, og selvfølgelig andre krydder for å få en annen smak. Slik gjør du: 

Finhakk rødløk og spinat. Surr løken blank i en stekepanne med litt olje, salt og pepper. Tilsett finhakket spinat mot slutten, slik at den såvidt faller sammen. Finhakk fetaosten. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Visp de våte ingrediensene sammen i en annen bolle, og vend så det våte inn i det tørre. Tilsett tilslutt de stekte grønnsakene og fetaosten, og vend alt sammen. Hvis du ønsker å bruke kylling for eksempel, stekes kyllingen ved siden, og kuttes i små biter. Tilsett i røren. Juster konsistensen med mer vann eller mel. Bruk et muffinsbrett til å sette muffinsformene i, slik at de holder former og ikke flyter utover. Fordel røren i formene og topp med gresskarkjerner. Stekes på 220 grader i 15-20 minutter. 

Disse kan fint fryses ned. Perfekte som frokost, lunsj eller middag med en salat ved siden. Håper det smaker. 

 

Smiiiil Maren


Smak av høst

Det er storm på sørlandet. Det regner og blåser noe helt vilt, skikkelg høstvær med andre ord. Regnet pisker mot vinduet, og man hører vinden ule rundt husveggene. I slikt vær er det perfekt å kose seg innendørs. Baking er den perfekte høstaktivitet, og i da skal jeg dele en magisk muffinsoppskift med dere. Jeg forbinder epler med høsten, og siden eple er en viktig ingrediens i disse muffinsene, synes jeg vi skal kalle dem for høstmuffins. 

Til ca 16 muffins trenger du: 

 • 225g smør
 • 2,5 dl melk
 • 3 store egg , romtempererte 
 • 3 dl sukker (270g)
 • 6 dl hvetemel (360g)
 • 1 ss bakepulver 
 • 1 ss vaniljesukker 
 • 1 ts kanel

Fyll:

 • 2 epler i båter
 • 1 ts kanel 
 • 3 ss sukker

 

Forvarm ovnen til 180 grader, finn frem muffinsformer. Lag fyll ved å blande eplebåtene, sukker og kanel i en plastpose, klem luften ut av posen. Smelt smøret, og ta det bort fra platen. Tilsett melk. Visp egg og sukker til ekstra stiv eggedosis. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Vend dette i eggedosisen, tilsett litt og litt væske, til det blir en jevn og fin røre. Fyll muffinsformene 3/4 opp mmed rører. Stikk eplebiter halvveis ned i røren. Stek muffinsene på et brett, midt i ovnen i ca 25 minutter. Muffinskos og fruktfat føltes veldig riktig på denne høstdagen, selv om det kun er en vanlig tirsdag. Jeg er ute hos min storebror og svigerinne i kveld. Litt koselig å ha noen å være sammen med når det er så vilt vær ute. Blir litt ekstra hyggelig da. Håper dere har hatt en fin dag, jeg har hatt treningsfri i dag, og gleder meg som bare det til en heftig styrkeøkt i morgen igjen. 

Har dere trent i dag? 

 

Smiiiiil Maren


Omelett på menyen

Omelett er noe av det beste jeg vet, og jeg tenkte dele min favoritt-omelett med dere. Alt du trenger er egg, skinke, litt godt krydder, ost og det du ønsker av grønnsaker. I min omelett har jeg kokt skinke, egg, tomater, løk, grønnkål og ost.

Omelett lager nesten seg selv, jeg lagde min på følgende måte: Kuttet løk og grønnkål og lot det surre litt i pannen. Grønnkål er ganske stivt og rart, men blir myk og fin i konsistensen når den stekes. Så pisket jeg egg med litt vann og krydder, tilsatte tomatskiver og skinke. Helte dette over i pannen, toppet med raspet ost, og lot omeletten stå å kose seg på helt svak varme i ca 20 minutter. Helt på slutten av steketiden snudde jeg hele omeletten rundt slik at den ble stekt på begge sider. 

Omelett er  rene supermaten, med svært høyt proteininnhold med både egg, skinke og ost som proteinkilde, samt grønnsaker og salat ved siden blir det rene helsekosten. Jeg liker godt å enten ha hjemmelagde knekkebrød eller et par skiver rugbrød til for å få i meg fiber og grove karbohydrater også. Et komplett sammensatt sunt måltid. Omelett er næringsmessig helt genialt, du får faktisk alt i ett, samtdig som det smaker himmelsk.  

Så det fristende ut? 

 

Smiiiil Maren


Super-pannekaker

Inneholder sponsede produkter

Jeg viste dere pakken jeg fikk fra Proteinfabrikken, som blandt annet inneholdt proteinpannekaker. Jeg testet dem ut her en kveld, og resultatet ble så fantastisk at jeg var helt nødt å lage dem igjen til frokost i dag, slik at jeg kunne dele dem med dere. Det er så latterlig enkelt som å ta 60g ferdig pannekakemiks, og 30g vaniljeproteinpulver (jeg bruker dette), litt kanel og litt sukrin. Tilsett vann, og bland godt sammen, og steke på sterk varme. Jeg bruker litt PAM i stekepannen, slik at de kke brenner seg og blir enda saftigere. Jeg skal innrømme at den røren er så god at jeg måte slikke skålen etterpå. Haha. Pannekakene blir tykke, luftige og saftige. Smaken er bare helt magisk. Jeg lagde topping av sukrin gold, penuttsmør og litt cappuchino proteinpulver. Topping kan du lage av hva som helst, andre forslag er vanile kesam, vaniljeprotein, litt vann og sukrin, eller philadelpia stevia vanile og litt vanile proteinpulver blandet sammen. Ellers er friske bær, eller syltetøy helt utrolig godt. En siste favoritt er rett og slett salt smør og brunost. Nam nam nam! Så ikke dette fristende ut? Det er jo helt vilt å tenke på at disse er både proteinrike og sunne. Hjelpes! Denne frokosten går inn i historiebøkene for min del. Mmmm. 

 

Smiiiil Maren


How to: Fluff

Her kommer endelig innlegget om fluff. Den vet jeg mange av dere har ventet på Jeg har nemlig mottatt intet mindre enn 23 mail om oppskriften etter jeg postet bildet på instagram. Hehe. Det er så gøy at dere er så engasjerte, og her kommer altså oppskriften. Jeg tror kanskje noen blir litt skuffet nå, for oppskfiten er såre enkel. Det er kun eggehvitter, sukrinmelis, stevia og proteinpulver. Vips - så har du fluff! Proteinrik og kalorifattig dessert som smaker helt magisk. Det smaker virkelig godteri, helt sant! Prøv den ut da vel.

Jeg gjorde som følger: Pisket 6 eggehvitter stive så tilsatte jeg en scoop ( ca 30g) proteinpulver med jordbærsmak, en stor spiseskje sukrin og 4 dråper stevia vanilje. Pisket litt til, og vips har du fluff. Jeg brukte stavmikser, og anbefaler virkelig det. Hvis ikke så du vispe noe helt vilt for hånd, i en ganske god stund. Du kanvariere fluffen din ved å bruke vaniljesmak, eller sjokoladesmak på proteinpulveret, eller annen smak på stevia. Jeg lager rom regel alltid vanilje eller sjokoalde, men gårsdagens jordbærfluff var virkelig god den også. Fluff er som sagt utrolig proteinrikt, lavt på kalorier og smaker ekstremt søtt. Etter en bolle med det her kan jeg nesten garantere at søtsuget ditt er dekket.

 

Smiiiil Maren


Epledessert & dagens økt

Den følelsen av å dumpe ned i sofaen etter 12 timer på farten var virkelig helt magisk. Jeg har akkurat kost meg med en diger porsjon middag, og fruktdessert. Dagens middag ble enkelt og greit stekt kylling med dampede grønnsaker og fullkornsnudler. Jeg toppet det hele med kikoman soyasaus. Jeg angrer på at jeg ikke tok bildet av tallerkenen, for det så nesten komisk med en så overlesset tallerkenen. Jeg elsker grønnsaker, og kan spise store mengder av det. Til dessert ble det eple kuttet i biter, med kanel og sukrin, varmet i mikroen i ca 1 minutt før jeg toppet det hele med litt flytende honning Mmmmm. Hverdagskos! Dagen i dag har vært spennende. Fire timer forelesning etterfulgt av et par timer telefon, skype og mail med diverse samarbeidspartnere rundt bloggen. Så møtte jeg fine Nathalie for en styrkeøkt, før jeg avsluttet dagen med Pt-kunder. Det føles så fantastisk å jobbe som PT igjen. Det gir meg virkelig helt enormt mye glede. Min egen treningsøkt så slik ut i dag: 

 • Skulderpress i supersett med sidehev
 • Nedtrekk
 • Stående roing
 • Flies i kabel i supersett med pushups
 • Sittende facepull ( øvelsen vist på bildene )Nå er joggebuksen på, og jeg har krypt under pleddet i sofakroken. Det er fremdeles lyst ute, men jeg har likevell tent flere stearinlys i leiligheten. Det er så koselig med levende lys når skumringen kommer snikende. Jeg har en haug av ting som er tatt opp på Getboksen i løpet av uken, som jeg ikke har rukket å se. Nå skal jeg kose meg med Annicka Bengtzon, Ungkarskvinnen, og One three Hill. 

Hvordan har dagen deres vært? 

 

Smiiiiil Maren


Proteinrikt frokosttips

I dag har jeg lyst å dele en proteinrik og god frokost med dere. Mange spiser havregrøt til frokost, og det er helt supert. Havregryn i seg selv inneholder desverre svært lite proteiner. For å øke proteininnholdet kan man tilsette proteinpulver til grøten, eller som jeg gjorde i dag, lage små mini-pannekaker. Oppskriften er i utgangspunktet helt simpel, men du kan selvfølgelig bruke kreativiteten som tilsette akkurat de smakene du selv ønsker i form av søtning, eller smak på proteinpulveret. Jeg har kun brukt havregryn, proteinpulver, kanel og sukrin i min oppskrift. Litt salt og litt bakepulver gjør oppskriften komplett, men det hadde jeg ikke tilgjengelig i dag. Her har dere ingreidensene: Fremgangsmåte: Forvarm ovnen til 200 grader, bland alt det tørre i en bolle og tilsett vann slik at røren får en fin konsistens. Bruk gjerne stavmikser hvis du har det tilgjengelig. Fordel røren i rundinger på bakepapir på en stekeplate. Stek midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Jeg fikk 8 lapper av min røre, men jeg var litt for raus med mengden vann og dermed ble de ikke så runde og fine i formen. Smaken var likevel helt nydelig, men som sagt, pass på mengden vann slik at lappene ikke sklir ut. De bitte små lappene dere ser stekte jeg i stekepannen fordi jeg hadde litt røre igjen, ble ikke de søte?  Ha gjerne vanilje kesam, philadefia light sjokolade eller jordbærsyltetøy uten sukker som topping. 

Nå skal jeg sitte på Solsiden å jobbe et par timer, før jeg tar helg. Helgen er planløs, rett og slett. Har dere hørt noe så deilig? En hel helg uten planer, hvor jeg kun skal kose meg med fine folk, god mat, turer i skogen, trening, hjemmekos og generell helgehygge. Aaaah så godt! 

Hva er deres planer for helgen? 

 

Smiiiil Maren


Ørret på menyen

Selv om jeg er på ferie, så kan jeg jo absolutt klare å dele litt hverdagslig middagsinspirasjon med dere. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men Tacoen har fått en konkurrent på favoritt middag her i huset. Flere av dere lesere har smilt litt av meg og den tacospisingen min, og jeg innrømmer glatt at det har blitt vel mye Taco den siste tiden.  Kvelden før jeg reiste disket jeg opp med smørmarinert ørret stekt i ovnen med purreløk, dampet brokkoli med havsalt og aspagues. Så enkelt,  så sunt og så vanvittig godt. Som tilbehør hadde jeg mager kesam som jeg blander i litt soyasaus ( kikoman), det blir en nydelig dressing. Ellers tilsetter jeg litt ekstra havsalt på grønnsakene og fisken. Smøret og purreløken gir en nydelig saftighet og smak til fisken.Du trenger: 

 • Frossen ørretfilet
 • Brokkoli (evt andre grønnsaker)
 • Aspargues
 • Godt smør
 • Havsalt

 Slik gjør du:

 • Forvarm ovnen til 200 grader
 • Legg de frosne filetene på en stekeplate, med skinnsiden ned. Kutt purre i små ringer, og legg dem oppå fisken. Ta en god klatt smør, og legg på toppen av hver filet, 
 • Sett inn stekeplaten midt i ovnen, og l fisken stee i ca 12 min
 • Kutt opp brokkoli, og evt andre grønnsaker du liker, legg dem i en kjele og fyll på med vann slik at bunnen dekkes, og vannet rekker ca 4-5 cm opp på gryteveggen. På med lokk, og sett på høy varme, la grønnsakene dampes i ca 2-3 minutter. 
 • Kok opp vann og legg aspargues oppi kokende vann i ca 1 minutt, så tar du dem ut og direkte over i iskaldt vann som du har stående klart ved siden. På den måten blir de crispy og nydelige, både på smak og konsistens. 
 • Dander maten på en tallerken og nyt. Server gjerne med ris, eller poteter til. Pesto er også nydelig å ha som tilbehør. 

 

En sunn, rask og deilig middag som virkelig fallt i smak her i huset.

 

Smiiiil Maren


Omelett

God morgen. Jeg titter innom en tidlig lørdagsmorgen med litt frokost og lunsj-inspirasjon til dere. I går lagde jeg nemlig en enkel og god omelett til lunsj, men jeg synes det passet fint å dele den nå på morgenen da den kan passe utmerket til frokost også. Omelett er så godt, og det er kun kreativiteten som setter grenser på hvor spennende den kan bli. I min omelett i går tok jeg det jeg hadde tilgjengelig i kjøleskapet og det ble følgende:

 • 3 hele egg
 • 100g kalkun skinke revet i biter
 • Spinat
 • Rødløk
 • Salt, pepper og natvigs-krydder
 • Litt vann
 • Ost Slik gjør du:

Visp sammen eggene i en bolle, tilsett 1 ss vann for hvert egg, og ønsket krydder. Rør godt rundt. Sett til side. Stek fersk spinat i stekepannen i et par minutter, til den "faller sammen". Hell eggene over spinaten i stekepanna og riv opp skinken i biter som du legger oppå. Stek på middels til svak varme til omeletten "stivner". Følg med underveis, litt for sterk varme og omeletten kan lett brenne seg. Legg på osteskivene når omeletten nesten er ferdig og det kun er litt bløtt igjen på toppen. På den måten smelter osten perfekt. Jeg glemte bort hele osten i går, og måtte derfor raspe den over helt til slutt, men det funket veldig fint det også. Tips: Ha litt grønn pesto til, det setter en nydelig smak. Fetaost er også perfekt tilbehør for å spice det opp litt, ta gjerne fetaosten oppi selve omeletten. Mmmm. 

Server gjerne med salat, og hjemmelagde rundstykker eller knekkebrød til. Jeg hadde planer om å bake rundstykker, men tiden strakk ikke til. Det ble derfor knekkebrød på meg. Et enkelt, sunt og herlig måltid som fungerer utmerket som både frokost og lunsj. 

Ha en deilig lørdag dere, mer fra denne kanten senere. 

 

Smiiiil Maren

Tunfiskpizza

Jeg lovet dere å dele oppskriften på Tunfiskpizzaen, og den finner dere HER. Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen, ikke døm den før du har smakt. Når jeg lager den så smaker jeg overhode ingen smal av tunfisk ,men vet at noen har laget den og ikke likt den, mens andre har elsket den. Vi har alle ulike ting vi liker, men jeg synes man skal prøve før man bestemmer seg for om tunfisk i pizza er ok eller ikke. I utgangspunket synes jeg det høres helt grusomt ut *ler* Jeg liker vanligvis ikek tunfisk, og var utrolig skeptisk første gang, men den smaker faktisk veldig godt. Pass på å krydre godt, jeg bruker litt cayennepepper grillkrydder og oregano. Da gjenstår det bare å si lykke til med pizzalagingen, håper dere liker den.

 

Smiiiil Maren


Morningbliss

God morgen hjerter. I dag starter jeg dagen med kaffe, pannekaker og en rolig dag i sofaen. Jeg har sovet minimalt i natt, og kjente at jeg trengte en rolig start på dagen. Pannekakene på bildet er et inspirasjonbilde, mine ble ikke like pene - men jeg tørr påstå at de ble like gode. Jeg toppet dem med friske blåbær og vanilje kesam. En nydelig start på onsdagen. 

Oppskrift:

 • 60g havregryn
 • 30g vanilje proteinpulver
 • 2 egg
 • 4 ss sukrin
 • 1 ss kanel & 1 ts kardemomme
 • 4 dråper stevia vanilje

 

Bland alt sammen til en røre, tilsett vann slik at du får en fin konsistens. Pass på at røren ikke blir for tynn, pannekakene er så mye bedre hvis det er litt tykkelse på dem. Som topping brukte jeg som sagt friske blåbær og mager vanilje kesam, her kan du variere med ulike godsake. Friske jordbær og cottage cheese er en favoritt hos meg. 

Nyt pannekakene, og nyt dagen. Uansett hva dagen bringer så husk: "Make the best of it". Hverdagen kan være fyllt med noen kjipe ting, sånn er det bare, men hvis man alltid prøver å ta med seg at man skal forsøke å gjøre det beste ut av enhver situasjon, så tror hvertfall jeg at det er et supert utgagspunkt for en herlig dag. 

 

Smiiiil Maren

 

Lekkert tilbehør

Når jeg har gjester så liker jeg å servere litt ulike rettter. Gjerne en hovedrett, for eksempel kylling, fisk eller kjøtt også med masse sideretter til. Spennende siderettr og tilbehør passer perfekt nå som vi går inn i grill-sessongen. Jeg tenkte å vise dere to av mine favoritter i dag. Tomat&Mozarella salat og asparges med spekeskinke. 

Tomat og mozarella salat er utrolig enkelt å lage. Du trenger kun mozarella, store solmodne tomater, basillikum, rødløk og en god olje. Kutt mozarella og tomater i skiver, og dander dem på et fat, legg et blad basillikum mellom hver skiver. Kutt rødløk i små biter og strø over. Tilslutt heller du over litt olje, og krydrer med salt & pepper. En delikat og dekorativ rett  som passer supert til grillmat.Jeg liker best å tilberede asparges ved å legge dem i kokende vann i ett minutt,  så direkte over i iskaldt vann. Så surrer du spekeskinke rundt og danderer dem på et fat. Stek pinjekjernene i en stekepanne i et par minutter, slik at de blir gyldne. Strø dem over, sammen med raspet parmesam. Tilsett gjerne litt salt&pepper her også. 

Dette var kun to enkle små side-retter, jeg har mange fler på lur som jeg gleder meg til å dele med dere.

 

Smiiiiil Maren

 

Omsorgs baking

Gårsdagens brødbaking resulterte i rundstykker istede. Jeg har hatt en brødmiks fra funsjonell mat liggende i skuffen lenge, og i går fikk jeg endelig testet den ut. Jeg bestemte meg for å lage rundstykker, istede for brød. Det ble en stor suksess. Det eneste man må tenke på hvis du ønsker å lager rundstykker istede for brød er å redusere steketiden noe. Brødene skal stå i ovnen i 60-70 min, mens rundstykkene trenger ca 10 minutter kortere steketid. Følg med de siste minuttene, da det varierer fra ovn til  ovn. 

Brødmiksen er en ferdig miks som du kun tilsetter vann, lar deigen sette seg et par minutter før du former brød eller rundstkker, inn i ovnen, 175 grader i ca 50 minutter. Så enkelt og så godt. Jeg liker veldig godt å bake selv også, men denne miksen er jo virkelig helt genial og kommer garantert til å bli brukt flere ganger. Brødmiksen fra funksjonell mat kan kjøpes på alle helsekost butikker. Jeg har også brukt grovbrød-miksen fra Proteinfabrikken sin Easy living serie. Den funker også helt topp som rundstykker. Som sagt så bakte jeg disse til min skjønne mamma som ligger med influensa. Når man er syk så er det tiltak å lage mat, og man har sjeldent spesielt mye matlyst heller, så da tenkte jeg det var hyggelig å bake for henne. Rundstykkene fallt virkelig i smak, og det ble jeg så glad for. Nybakte rundstykker med smør som smelter og ost er virkelig det beste som finnes. 

Hva er ditt favoritt pålegg på nybakt brød eller rundtsykker ?
Lykke til med bakingen, hvorfor ikke bake litt allerede i dag, og overraske noen du er glad i? 

 

Smiiiil Maren


Smakfull Pai

Påsken er en tid familien er sammen om måltidene, og da kan det være hyggelig å lage noe ekstra godt til lunsj. Jeg vil derfor tipse dere om en super enkel, og god pai som jeg selv har laget flere ganger. Jeg tar et par snarveier på denne paien, men det må være lov. Spesielt i påsken når man har lyst å bruke tiden ute i solen, og ikke inne på kjøkkenet. Oppskfiten er enkel, og den kan varieres i det uendelige. Det er det som er så genialt med pai, du kan fylle den med akkurat det du vil. Min favoritt er tacopai eller skinke pai med spinat. I dag skal jeg dele sistnevnte med dere. OPPSKRIFT:

 • Ferdig paibunn ( NÅ paibunn, selges på meny)
 • Spinat
 • Kyllingskinke
 • Cherrytomater
 • 3 dl matfløte
 • Ost
 • 3 egg
 • Salt og pepper

 

SLIK GJØR DU: 

Legg den ferdige paibunnen i en paiform (ildfastform), deretter prikker du små hull i den med en gaffel, og setter den i kjøleskapet i 15 minutter. Så forveller du spinaten ( dvs koker den i 1-2 min) avkjøl spinaten og legg den over i paiformen. Finhakk skinken og legg den over i paiformen sammen med hakkede cherrytomater.  Visp sammen 3 dl fløte sammen med 3 egg, hell over i paiformen, så topper du det hele med revet ost. Tilsett litt krydder. Jeg brukte kun salt og pepper. Stek paien på 200 grader i 35 minutter. Paien smaker nydelig både litt lunken og romtemperert, så la den gjerne hvile litt på kjøkkenbenken før du serverer. For å lage tacopai, gjør du helt på samme måten, men bytter ut skinke og spinat, med stekt kjøttdeig i tacokrydder, mais og løk for eksempel. Paprika er også nydelig i pai. Her er det bare å prøve seg frem. Jeg har valgt lettere matfløte, lett ost og kyllingskinke i denne paien, det er små enkle grep som gjør paien hakket sunnere. Server med en enkel salat til. 

Fortsatt god påske kjære dere, nyt dagene!

 

Smiiiil Maren

 

Pizzaboller

Det er helg, og da er det lov å kose seg litt ekstra. Hvertfall er det slik jeg liker å gjøre det. Jeg har et sunt, variert kosthold med ren mat og gode råvarer i ukedagene, også koser jeg meg litt ekstra når helgen kommer. I dag er det hjemmelagde pizzaboller som står på menyen. Disse pizzabollene er ekte vare, med fint hvetemel, gjær og masse masse ost. Akkurat slik det bør være på en søndag. Du trenger altså ingen sære ingredienser fra iherb for å lage disse. Ser de ikke fristende ut?Du trenger:

 • 400g Karbonadedeig
 • Ost
 • 1 pose pizzafyll 
 • ca 7 dl hvetemel
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 1/2 ts salt
 • 2 ss olje
 • 3 dl lunkent vann

 

Slik gjør du:

Først lager du deigen ved å blande mel, gjær, salt, olje og vann i en bolle, bland det sammen og kna det til en fin deig. Tilsett litt vann eller mel for rett konsistens. Sett til heving i ca 1 time. Jeg satt min bolle inn på badegulvet, der er det lunt og varmt. Stek karbonadedeigen, og tilsett posen med pizzafyllet, tilsett litt vann. Når deigen er ferdig hevet triller du den til små boller og lager en liten grop, så fyller du på med det ferdige pizzafyllet fra stekepannen. Legg på godt med ost, og sett inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Vips saftige, nydelige pizzaboller!Jeg er fullt klar over at disse kan sunnifiseres til det uendelige, men i dag hadde jeg ikke lyst å gjøre det. I min verden funker det veldig dårlig å skulle gå rundt å telle kalorier og tenke over alt man spiser. Det er det du putter i deg hver dag som har noe å si, ikke det du koser deg med i helgen. Så jeg synes alle skal nyte pizzaboller med verdens beste samvittighet, det skal hvertfall jeg gjøre. God søndag alle sammen :)

 

Smiiiiiil Maren


Malaysisk suppe

Jeg delte bilde av denne suppen på instagram i går, og etterspørselen etter oppskriften var stor. Jeg kaller den Malaysisk kyllingsuppe, men det er fullt mulig å bytte ut kyllingen med for eksempel ferske reker, så la oss bare kalle den Malaysisk suppe, så får det være opp til hver enkelt hvilken proteinkilde som brukes. Min favoritt er uten tvil med kylling. 

Du trenger:

 • 1 stor løk
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 boks hermetiske fersken - uten kraften.
 • 1 boks hermtiske tomater med basilikum og oregano
 • 1 ss hot curry
 • 2 stk grønnsaksbuljong i 5dl vann
 • 3 dl fløte
 • Kylling, ferske reker, eller annen ønsket proteinkilde.

 

Slik gjør du:

Kutt kyllingen i biter, og stek den. Sett kyllingen til siden. Hakk løk, hvitløk og fersken. Fres løk og hvitløk i stekepannen, tilsett curry og deretter de andre ingrediensene, og den stekte kyllingen. Suppen kokes i 10 minutter. Voala! 

Denne suppen er virkelig en smaksopplevelse av de sjeldene, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Den kan helt fint lages uten både løk og hvitløk. Det er nok av deilige smaker her. I går spiste vi denne suppen uten løk og hvitløk, og det var helt perfekt. Server den gjerne med hjemmelaget foccatia til. Oppskriften på denne finner du vet et enkelt google søk. Jeg mener jeg fant den på matprat.no.

 

Smiiiiil Maren

 

Tacopai

God lørdag hjerter

Jeg vil starte denne lørdagen med å dele en fantastisk oppskrift med dere. Denne herligheten lagde jeg i går, og den ble så god at jeg bare må dele den med dere. Det er rett og slett en pai med smak av taco. Høres ikke det herlig ut? Nå skulle jeg ønske jeg kunne si at jeg hadde laget paibunnen selv med super sunne ingredienser fra Iherb. Men vet dere hva, det er helg og tid for å både stresse ned og kose seg litt ekstra. Så da tok jeg en liten snarvei og brukte 1 2 3 ferdig paibunn. Den er helt nydelig på smak, og fungerte perfekt. Ingrediensene du trenger er:

 • Karbonadedeig
 • Tacokrydder
 • Egg
 • Matfløte 
 • Ost 
 • Tomater
 • Spinat 

 

Slik gjør du: 

Dekk en paiform med ferdigkjøpt paibunn. Prikk den med en gaffel og sett den i køleskap i 15 min. I mens steker du karbonadedeigen og krydrer den med tacokrydder. Kok opp vann og kok spinaten i 30 sekunder, sil av vannet. Deretter tar du paibunnen ut av kjøleskapet og drysser over revet ost i bunnen.  Legg spinat og karbonadedeig over. Del små cherrytomater i to og legg oppi. Så visper du tre egg og blander i en matfløte og hell dette over. Så er det bare å sette på ovnen på 200 grader og stek i 25 minutter.  Voala! 

Dette er en utrolig enkel rett som alle kan klare å lage. Kansskje noe å servere til søndagsfrokosten eller lunsjen? 

 

Smiiiiiil Maren

Heavenly delicious

I dag har keg lyst å dele en helt fantastisk oppskrift dere. I mine øyne er dette den perfekte lørdagskosen. Den er så enkel å lage, og tar ingen tid. Retten smaker helt magisk og krever ikke mange ingredienser. Jeg vet ikke helt hva man skal kalle denne retten. Ostegratinerte brokkoli lefser? *haha* Jeg er sikker på at noen kan klare å komme på et mer spenstig navn en det. Retten består av: Vanlige tortillalefser, fyllt med spicy kylling, dampet brokkoli, løk og ost.Du gjør følgende: 

 • Kutt kylling i små terninger og stek dem. Krydre med ønsket krydder. Natvigs og grillkrydder er en stor favoritt her.
 • Damp brokkoli - hell av vannet, og sett dem til siden. 
 • Finn frem lefsene, fyll dem med kyllingbiter, hakket løk, brokkoli og masse ost. 
 • Pass på at de ikke bli overfyllt, slik at du enkelt kan lukke lefsen. 
 • Inn i ovnen på 180 grader i ca 5 minutter - kun til osten har smeltet. 
 • Tiden i oven vil variere ift type ovn osv, men poenget er bare at osten skal smelte. 
 • Ta dem ut, la dem avkjøle litt før du kutter dem over på midten.
 • Ha gjerne lett rømme eller kesam og salsa til. 

 

En enkel, og deilig rett som jeg anbefaler alle å teste ut. Denne retten kan jo varieres i det uendelige, for dere vet hva jeg sier - "alt kan puttes i en lefse". Jeg liker denne kylling,brokkoli,oste-varianten veldig veldig godt, og anbefaler dere å teste den ut. Dette var altså mitt lille løragstips til dere, nå skal jeg legge bort mac´en og nyte vakre Trondheim. Jeg koser meg så her, og har overhode ikke lyst å reise hjem i morgen. Nå skal vi straks dra avgårde for en litemn treningsøkt, før det blir sushi og kosekveld med masse digg i kveld. Jeg håper dere har en fin helg, og koser dere litt ekstra. Tusen tusen takk for alle fine Trondheimstips, jeg har lest dem alle sammen, og allerede sjekket ut flere av stedene dere anbefaler. Tusen takk for at dere lar dere engasjere, jeg blir så glad! 

 

Smiiiiiil Maren

FRESH

Søndagsmorgen er så deilig. Stille og fredelig overalt, god tid, lave skuldre og en hel dag uten planer. Jeg elsker det! Jeg har treningsfri i dag, og lader opp til en ny og super sprek uke. Jeg trener hardt, jeg trener mye, og jeg elsker det! Jeg hadde ikke hatt mulighet til å kjøre på slik jeg gjør i uken, hvis jeg ikke setter av tid til å hvile og lade opp. Så i hele dag slapper jeg av hjemme, lager god mat, ser film, surfer på nettet, ser på serier, tilbringer tid med familien og lar kroppen roe helt ned og forberede seg på nye utfordringer. Kjedelig? Gjett om. Viktig? Så absolutt! 

I dag startet jeg dagen med en stor frisk smoothie. Smoothien består av frosne bringebær, frosne jordbær, vanilje yogurt, tyrkisk yogurt, bringebær-proteinpulver og litt appelsinjuice. Ser den ikke fristende ut? 

Jeg har helt glemt å dele en stor nyhet med dere. Jeg er i FINALEN i Vixen blog Awards. Det er helt ufattelig gøy og utrolig stas. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant at min lille blogg er finalist i en så stor bloggkåring. Jeg ble så glad og så overrasket når jeg fikk vite at jeg var semifinalist, nå er jeg altså finalist og det er helt fantastisk gøy! TUSEN TUSEN TAKK til alle dere som har stemt meg frem. Dette betyr så enormt mye for meg. 

Finalen går i Oslo onsdag 22 januar. Jeg har ikke sjans til å komme meg inn til oslo midt i uken, og må defor sitte her hjemme i Kr.sand å vente på resultatet. Kjære vene så spennende det kommer til å bli. Jeg har noen ekstremt flotte jenter som medfinalister, så jeg har ingen forventninger, bare det å være finalist er en stor stor seier for meg. Jeg er så takknemlig, og glad.

 

Smiiiiil Maren

 

Sunt, friskt og godt

Jeg regner med det er flere enn meg som er litt lei av feit julemat og tunge måltider. Jeg tenkte derfor å dele to av mine lette frokostalternativer med dere. Jeg er veldig glad i meieriprodukter, bær, nøtter og frukt. Dette er lett og god mat som smaker himmelsk, inneholder godt med proteiner, og næringstoffer. Nøttene gir også sunne fettsyrer som hodler deg mett lenge. I den første skålen er det et stort gult eple kuttet i biter, 125g blåbær, 1/2 boks naturell tine yogurt, 150g mager cottage cheese, og etter bildet ble tatt toppet jeg med varme bringebær (frossne som jeg varmet i en kjele) hakkede mandler og valnøtter, kanel og sukrin.  

I den andre skålen er det en stor pære kuttet i småbiter i bunnen av skålen, toppet med 200g cottage cheese orginal, en yoplait yogurt 0,0% vanilje, 125g blåbær, varme bringebær, solsikkekjerner og kanel. Jeg lager ofte både to og tre slike skåler. Det er uten tvil noe av det beste jeg vet. Innholdet kan varieres i det uendelige, og du kan velge dine egne sammensetninger, og stadig finne nye favoritter. Jeg har også blitt veldig glad i gresk yogurt, med to perssimon/sharon kuttet i biter, toppet med cashewnøtter og varme bringebær. Selvfølgelig med litt sukrin og kanel på. Mmmmm. Jeg håper disse skålene kunne være til inspirasjon til noen litt lettere og friskere måltider midt oppi all denne tinge ( og fantastisk gode) julematen. 

Nyt dagen videre, her er det avslapping på høyt nivå. Skituren ble rett og slett avlyst til fordel for sofakos med bøker og blader. Kroppen vil ha ferie, og det skal den sannelig få. I morgen skal jeg ut å teste løypene, og det gleder jeg meg veldig til. I dag derimot er det kun kos som står på menyen.

 

Smiiiiil Maren

 

Sunne knekkebrød

Jeg vet at mange av dere, meg selv inkludert spiser havregrøt til frokost. Havregrynsgrøt er magisk, men når man spiser det hver eneste dag, kan det faktisk være godt med en liten forandring. Så hva med å prøve disse sunne, enkle og smakfulle knekkebrøene? Min skjønner mamma bakte disse til meg for et par dager siden, og selv om hun lagde tredobbel porsjon er de nå spist opp. Jeg må bare le, hele familien er så hekta på disse knekkebrøene. Kan dere tenke dere noe bedre enn nysbakte hjemmelagde knekkebrød med brunost? 

Her er oppskriften til dere:

 • 2 dl sammalt hvete
 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 2 dl havrekli
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl kruskakli
 • 7 dl vann
 • 2 ts saltSlik gjør du:

 • Bland alle ingrediensene godt sammen og la blandingen "sette seg" i ca 1 time
 • Smør blandingen så gjevnt du kan utover et bakepapir på en stekeplate
 • Inn i ovnen på 185 grader i ca 40 minutter - slipp ut litt damp underveis
 • Hvis knekkebrøene ikke blir sprø og crispy, så setter du dem bare inn igjen på litt lavere varme og lar dem stå å "tørke" 
 • Jeg pleier å ta ut knekkebrødene ca halveis i steketiden for å rute dem opp. 
 • Avkjøl på rist, og nyt!

 

Denne oppskriften holder til to stekeplater. Jeg liker godt å rute opp knekkebrødene i litt store ruter, slik at du kan fylle dem med masse godt pålegg. Disse er perfekte som frokost, eller til å ta med på skole eller jobb som lunsj, de paser utmerket som tilbehør til diverse middager ( for eksempel til suppe, lapskaus, eller med laks, eggerøre og salat til) og selvfølgelig supre til kveldsmat. Med andre ord kan disse deilighetene snike seg inn til alle døgnets måltid. De inneholder godt med nærinstoffer og ikke minst fiber, noe som kan være smart for magen nå i disse juletider med mye fet og sukkerholdig mat. Vær smart, og lag opp noen porsjoner med knekkebrød før julestria virkelig setter inn. En annen fordle er at alle ingrediensene får du kjøpt på matbutikken, ingen helsekost eller Iherb nødvendig!

 

Smiiiiiil Maren

Sunn og frisk frokost

God morgen hjerter

Jeg titter innom dere for å ønske dere en nydelig onsdag, og for å komme med et litr frokosttips. Denne lille lekkre saken spiser jeg gjerne som frokost, eller som et mellommåltid i løpet av dagen. Yogurt, bær og musli er ingen ny oppfinnelse, men det å dandere det på en deilkat og innbydende måte i et høyt glass synes jeg er en spennende ide. Det er mange som sliter med å få i seg frokost, og kanskje det kan hjelpe hvis maten ser litt ekstra delikat ut ? Denne kan også fungere supert som et sunt alternativ til dessert. Bruk en vanilje yogurt i bunn, honningsøtet musli, vanilje kesam, og friske bær toppet med sukrin for eksempel. Det vil bli en sunn, frisk og delikat dessert.

Smakene kan varieres i det uendelige. Bytt gjerne ut musli med havregryn eller den typen frokostblanding du ønsker, tilsett også gjerne nøtter. Jeg har testet både med blåbær, jordbær  og annen type frukt som topping. Ulike typer smaksyogurter kan også brukes. Gresk yogurt er supert å ha i et slikt frokost-glass, det er også smart fordi gresk yogurt har et høyt innhold av proteiner. Prøv deg frem med ulike smaker og finn din favoritt. Min favoritt er nok den på bildet, eller en variant med vaniljeyogurt, musli med usaltede cashewnøtter, gresk yogurt , toppet med friske jordbær og permision frukt. Gjerne med et lite dryss av kanel.

 

Smiiiil Maren

Endorfiner og pannekakekos

I dag hadde jeg bestemt meg for å starte dagen med en god kondisjonsøkt, og slik ble det! Ord kan ikke beskrive hvor deilig det var å få pulsen ordentlig opp og svettet skikkelig ut igjen. Jeg hadde enormt mye overskudd og energi lagret i kroppen etter to dager med rumpa plantet på en stol på lesesalen og det var så befriende å endelig få det ut. Jeg er ikke skapt for å sitte stille å lese i flere timer, kroppen min blir fysisk dårlig når den ikke får være i aktivitet. Dagens økt med 45 minutter på tredemøllen. 25 minutter rask gange, 10 intervalldrag av 30 sek spurt, med 30 sek pause mellom og nedrapping med 10 minutter rolig gange. Svetten silte, og den deilige endorfinrusen meldte seg like etter økten var ferdig. Den økten der må være selve definisjonen på treningsglede. Jeg løp overhode ikke fort, faktisk langt under det jeg pleier, men følelsen dere, den gode følelsen av å ha en kropp som fungerer og som elsker å bevege det - det er ubeskrivelig! 

Nå sitter jeg her med et pannekaketårn foran meg, og pensumbøkene skulende fra andre siden av bordet. Snart skal jeg ta fatt på dem, jeg skal bare nyte disse pannekakene først. Pannekaker må være det desidert beste jeg vet til frokost og spesiellt denne varianten her. Røren er enkel, men utrolig god.


Oppskfiten er:

 • 1/2 godt moden banan
 • 2 hele egg og to eggehvitter
 • 20g vanilje proteinpulver
 • 1 ss sukrin gold
 • 20g kokosmel
 • 6 dråper stevia (jeg brukte kokos og vanilje smak)
 • 1 ts bakepulver

 

Bland alle ingrediensene sammen og spe på med litt vann slik at du får en jevn fin røre. Stek pannekakene i stekepannen og avkjøl dem på rist. Pannekakene er nydelige i seg selv, men for å få det optimale pannekakemåltidet gjelder det å finne den ultimate toppingen. Jeg har uten tvil funnet min favoritt, og det er søt osteglasur. Du lager den ved å blande sammen:

 • Philadelphia light
 • Sukrinmelis
 • Sukrin gold

 

Smør den deilige glasuren utover pannekakene og nyt! Andre topping-favoritter til pannekakene er brunost, oppkuttet frukt og bær sammen med vanilje kesam, sukkerfri krem og walden farms pannekake sirup. Walden farms sjokolade, og karamellsaus anbefales også på det varmeste. Mmmmm. Nå gjenstår det bare å ønske dere en fantastisk helg og lykke til med pannekakebakingen. Del gjenrne din favoritt pannekake med meg i kommentarfeltet. 

 

Smiiiiil Maren

 

Sjokoladedrøm

I går lagde jeg en sunnifisert dessert til mine danske skjønnheter, og den ble great sucsess. De fleste har hørt om microbrownie, da den har florert på diverse fitnessblogger og internett generelt de siste månedene. Jeg er stor fan av microbrownie, og lager det ofte - både i hverdag og helg. I går lagde jeg en variant som jeg fant på underveis, men oppskriften på de fleste kakene er rimelig lik. Du trenger et proteinpulver, tørrvare, søtning og egg. Hvilke smaker du vil bruke på proteinpulveret, hvilken søtning eller hvilken type tørrvare (mandelmel, kokosmel, havregryn mm) bestemmer du helt selv.Gårsdagens sjokoladedrøm ble laget med følgende oppskfit: 

 • 30g sjokoladeprotein
 • 1 toppet ss mandelmel
 • 2 eggehvitter 
 • 1 ts bakepulver 
 • 1 ss sukrin
 • 8 dråper stevia
 • 1 ts raw kakaopulver 
 • 1 ts salt

 

Bland alle ingrediensene sammen i en skål, og rør godt til det ikke er noen klumper. Tilsett vann hvis det er nødvedig for å få en fin konsistens. Inn i microen i ca 1 minutt. Ta skålen ut og snu den på opp ned på en tallerken. Vips har du en nydelig sjokoladedrøm av en kake. Alle microer er ulike så prøv deg litt frem på steketiden. Det er viktig at den ikke er helt gjennomstekt, da kan den bli tørr, og du får ikke den nydelige rennende sjokoladen i bunnen av skålen. Som vil legge seg som en nydelig topping når du snur den. Det tok ca 10 minutter å lage tre kaker, slik at alle jentene fikk en hver. Vi spiste kakene med nydelig vaniljeis til. I helgene bruker jeg is eller krem som tilbehør, og i hverdagen bruker jeg frukt, vaniljekesam eller bær. Selve kaken er nesten bare proteiner og kan like godt nytes til hverdag som til fest. 

 

Smiiiil MarenDagens middag

Dagens middag ble en miks av mye godt, på en og samme tallerken. Jeg er utrolig glad i salat, fordi den kan varieres i det uendelige. I dag hadde jeg lyst på alt, og det bærer salaten preg av.På min middagstallerken i dag:

 • Røket laks
 • Kalkun skinke
 • Egg
 • Salat
 • Agurk
 • Avokado
 • Mais
 • Tomat
 • Gulerøtter

 

Som tilbehør hadde jeg Speltlomper og Walden farms Honey dijon dressing. Litt krydderier for ekstra smak, og vips har man en super frisk og næringsrik salat. Jeg hadde som sagt speltlomper til, og lagde små wraps av salaten. Så utorlig godt, og så enkelt!

 

Smiiiiil Maren


En sunn ukestart

Ny uke, ny mandag, nye sjanser og nye muligheter. Det er noe forfriskende med en ny uke, man kan liksom starte på nytt. Jeg tenkte å dele en liten middagsoppskrift med dere i dag, slik at dere har muligheten til å starte denne mandagen på en sunn og god måte. Dette var gårsdagens middag hos meg. Retten har i grunn ikke noe navn, men det er altså ovnsbakt kylling i form, med masse deilige ingredienser. 

Du trenger:

 • Kylling
 • Brokkoli, sjarlottløk, rødløk,
 • Paprika, gulerøtter, sopp, chilli
 • Matfløte og lettmelk
 • Kyllinbuljong
 • Salt, pepper
 • Ris

 

Du kan selvfølgelig velge grønnsakene helt selv, men dette var alts det jeg valgte å putte i min rett i dag. Det første du gjør er å steke kyllingen i stekepanna og legg dem til side. Sett på ovnen på 180 grader. Så steker du rødløk og sjarlottløk. Kutt opp alle grønnsakene. Finn frem en ildfastform og legg først kyllingen i bunn, så løken, også topper du med alle grønnsakene. Krydre litt underveis. Smuldre opp en kylling buljong og strø den utover. Så heller du 1 boks matfløte (bruk gjerne kremfløte for fyldigere og rundere smak) over kyllingen og grønnsakene i formen. Inn i ovnen på 180 grader i ca 30-40 minutter. Kok opp ris eller pasta til. Jeg valgte å ha ris i går, og det var nydelig til. Dersom du velger pasta kan du gjerne koke den først, og legge den også opp i den ildfaste formen sammen med kyllingen og grønnsakene. På den måten er hele retten i en og samme form, praktisk og greit. Dette er også helt genialt å ha med seg som lunsj i en liten boks neste dag dersom det blir litt igjen. Varm restene opp i microen og vips - nydelig varm lunsj på jobb eller skole. 

Da ønsker jeg dere en herlig ukestart, make the best of it!

 

Smiiiiil Maren


Oppskrift: Tunfisk-pizza

Ja du leste riktig, dette er en pizza som inneholder tunfisk. Det høres helt grusomt ut, men jeg kan garantere at dette vil bli en storfavoritt hos flere av dere. Jeg var så skeptisk da jeg skulle prøve denne for første gang at jeg vurderte å la vær, fy søren så glad jeg er for at jeg turte å smake. Dette er nemlig en av de aller mest smakfulle og saftige pizzaene jeg har smakt. Jeg ber dere om å være litt open minded og ikke dømme den før dere har prøvd. Oppskfiten er latterlig enkel, smaken er heaven, næringinholdet er fantastisk og det tar kun 15 minutter å lage den, med andre ord - det finnes ingen grunn til å ikke smake! Det var min gode venninne Mette som viste meg denne herligheten.Du trenger (til en person):

 • 60g havregryn
 • 1 boks tunfisk i vann
 • 1 helt egg
 • Karbonadedeig (1/2 pakke. 200g)
 • Krydder 
 • Ost (lett ost)
 • Sopp

 

Dette er ingrediensene jeg brukte, du kan selvfølgelig velge det krydderet du vil, og bytte ut karbonadedeig med kylling, skinke, peperoni eller hva som helst. Det er bare å være kreativ. Jeg lagde hvertfall med karbonadedeig krydret med grillkrydder og cayennepepper, sjampinjong i biter og masse ost, toppet med oregano. Himmelsk!


Slik gjør du: 

Bland havregryn, hele boksen med tunfisk (ikke hell av vannet) og egget sammen i en bolle, slik at det blir en fin deig. Smør deigen utover et bakepapir og inn i ovnen på 180 grader i ca 10 min. Da er bunnen ferdig. Stek kjøttdeigen i litt grillolje (jeg bruker St.maria grillolje) og krydre godt med grillkrydder og litt cayennepepper (dette er et sterkt krydder så ikke overdriv). Ta den ferdige pizzabunnen ut av ovnen og legg på kjøttdeigen, kutt sopp i små biter og legg på (her kan du selvfølgelig også legge på løk, mais o.l også hvis du ønsker) topp pizzen med masse ost før du strør litt oregano på toppen. Inn i ovnen til osten har smeltet og vips - verdens beste og sunneste pizza! Som tilbehør valgte jeg mager kesam istede for rømme, ketchup med stevia og en enkel salat.Som sagt: Open-minded og ikke døm før du har prøvd. Lykke til med pizzalagingen, og fortell meg gjerne hva dere synes. 

 

Smiiiil Maren

 

Proteinrike, sunne pannekaker

God morgen hjerter

I dag har jeg fri, helt fri - jeg måtte ikke opp før sola stod opp! Jeg kunne ligge i sengen så lenge jeg ville og nyte en lat morgen. Fy søren så deilig. Akkurat nå sitter jeg ved kjøkkenøya, med kaffe i koppen, pannekaker med brunost til frokost og nyhetsmorgen på tv. Dette er hverdagslykke! 

Pannekakene var et lite testprosjekt. Jeg manglet en god del ingredienser og trodde derfor ikke resultatet skulle bli bra. Jeg tok derfor ikke noe særlig bilder. Selvfølgelig ble resultatet helt fantastisk, og nå angrer jeg litt på at jeg ikke tok bilder underveis eller et delikat bilde av sluttresultatet. Jeg har heller ikke skrevet ned konkret målene på ingrediensene. Jeg skal likevel prøve å dele sånn ca med dere, så kan dere prøve dere litt frem selv. Jeg lagde to ulike typer. Den ene typen ser penere ut, mens den andre var mye saftigere. Havregryn-oppskfiten var mest saftig, mens den andre ble visuelt penere.Jeg ler av det udelikate bildet, det er ikke slike matbilder jeg vanligvis legger ut, men jeg tenkte at dette er bedre enn ingenting. Så her kommer et totalt uredigert "behind-the-sceens" bilde av mine pannekaker. Slik ser det ut når man ikke har fikset maten til bildetaging. Hihi. Jeg hadde brunost på mine, men du kan gjerne ha cottage cheese, vanilje kesam, bær/ frukt eller annen topping. Jeg elsker brunost, og kan garantere at det vil smake nydelig på disse pannekakene. Mmmmmm.

OPPSKRIFT 1:

 • 60g Havregryn
 • 2 hele egg og 1 hvitte
 • 30g bakepro (tom for proteinpulver. Bakepro er et nøytralt bakeprotein uten smak)
 • 4 ss sukrin
 • 1 ss kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 5-6 dråper natreen 

 

 

OPPSKRIFT 2:

 • 60g mandelmel (annen tørrvare kan fint brukes)
 • 2 hele egg, en hvitte
 • 30g bakepro (anbefaler vanilje proteinpulver hvis du har)
 • 4 ss sukrin
 • 6-8 dråper stevia (Vaniljesmak)
 • 1 ss kanel
 • 1ts kardemomme
 • 1/2 ts vaniljepulver

 

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene sammen, og tilsett vann til røren til jevn og fin, uten klumper. Stek dem i stekepanne på middels sterk varme. Så kjapt, enkelt og super godt! Proteinrike og sunne frokostpannekaker - helt uten sukker! Det kan ikke bli bedre. Nyt pannekakene og ha en magisk torsdag,

 

Smiiiiil Maren


Sunn og god fiskesuppe

Her kommer som lovet, oppskfiten på gårsdagens fantastiske fiskesuppe. Dette er virkelig en av mine favoritter, både fordu den smaker himmelsk, men også fordi den er så utrolig enkel å lage. Det at den er sunnheten selv skader jo heller ikke. 

Jeg tok utgangspunkt i Wenche fra God morgen Norge sin oppskrift, og gjorde noen små endringer som gjorde den litt sunnere, men akkurat like god. Denne oppskriften er beregnet til fire personer. Vi var tre personer som spiste, og selv om jeg tredoblet fiskemengden spiste vi helt opp. 

Ingredienser:

 • 4 stk gulerøtter
 • 1 stk purre
 • 1/2 løk
 • 4 stk sellerirotskiver
 • 3ss smør
 • 1,5 l fiskekraft eller fiskebuljong
 • 600g fiskefilet uten skinn og ben (jeg brukte laks og torsk)
 • 3 dl fløte
 • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

 • Kutt opp grønnsakene og legg dem tilsides
 • Kutt løken i biter og stek den i pannen i et par mnutter til den blir blank
 • Ta fiskebuljongen og kok opp med 1,5l vann
 • Kutt frossen laks og torsk i biter og tilsett dem i gryten med fiskebuljongen
 • Tilsett matfløten i gryten - la det koke i ca 8 minutter, når det er et par minutter igjen tilsetter du løken og grønnsakene. 
 • La det puttre og kose seg i noen minutter, smak til med salt, pepper og litt gurkemeiekrydder. 

 

Tips: Ha litt fersk gressløk i en skål ved siden, og strø dette på toppen til slutt. Nydelig! Denne gressløken er fra egen hage.

Server gjerne med ferske rundstykker til. Dette er en lun og smaksfull fiskesuppe som garantert vil falle i smak. Test den ut, og gi meg gjerne en tilbakemelding på hva dere synes.

 

Smiiiiil Maren


Nydelig iskaffe

For et par dager siden la jeg ut et bilde på Instagram (brukernavn: Merdvik) hvor jeg koste meg med en deilg hjemmelagd iskaffe i sola. Flere har spurt hvordan jeg lagde denne, og det skal jeg selvfølgelig dele med dere. Det er så enkelt at det nesten er morsomt. Jeg bruker nespressokaspler, med det blir akkurat like godt med vanlig kaffe. Dette er en iskaffe med mye smak og helt uten sukker!Ta et stort glass og fyll 1/3 med kaffe, sett dette inn i kjølekspaet til avkjøling. I mellomtiden knuser du is og finner frem melk. Når kaffen er kald fyller du på med is og tilsetter melken. Iskaffen kan nytes slik som den er, eller du kan tilsette smak. Jeg liker best å lage en proteinvariant, eller tilsette smak med stevia dråper. 

Protein-iskaffe lager du enkelt ved at du tar et stort glass og fyller 1/3 med kaffe, avkjøler i kjøleskap, knuser is og til slutt blader en scoop proteinpulver og melk i en shaker, som du heller over til slutt. Jeg varierer mellom å bruke vanilje eller sjokoladeproteinpulver. Jeg tror nok favoritten er sjokolade, med ekstra stevia dråper i. Så godt og så enkelt! Perfekt på varme sommerdager. 

 

Smiiiil Maren

 

Sunne, saftige knekkebrød

I dag leker jeg husmor, og baker knekkebrød til den store gullmedalje. Disse knekkebrødene er super gode, og jeg skal selvfølgelig dele oppskriften med dere. 

 • 2 dl grov sammalt hvete
 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 2 dl hvetekli
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 dl kruskakli
 • 7 dl vann
 • 2 ts salt

 

Forvarm ovnen til 185 grader. Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Klargjør to stekeplater med bakepapir.  Smør blandingen så jevn som mulig ut på bakepapiret med en slikkepott og lag passende ruter med slikkepotten. Pass på at blandingen ikke blir for tykk.

Stekes med varmluft, ca 185 grader i ca 40 minutter. Det kan være lurt å åpne ovnsdøren underveis og slippe ut litt damp. Hvis ikke knekkebrødene er helt harde etter endt steketid, lar du dem bare stå lenger. Følg med slik at de ikke blir brent. Knekkebrødene avkjøles på rist. Denne oppskriften gir to stekeplater. 

Det finnes mange varianter av knekkebrød, dette er min soleklare favoritt. De blir smaksrike, saftige og har en deilig konsistens. Det finnes ikke noe bedre enn nybakte knekkebrød med bremykt og brunost. Mmmmm :)

 

Smiiiil Maren

 

Sønsdagsmiddag

Jeg elsker å lage middag hjemme hos mamma og pappa. Det er noe litt annet å kokkelere her på kjøkkenet med tv på benken og peis, enn i min lille hule i Oslo. I dag stod det svinestek på menyen - skikkelig søndagsmiddag. Vi lagde den med sprø svor og masse godt tilbehør til. Den komplette menyen var:

 • Svinestek
 • Poteter
 • Brokkoli, gulerøtter, blomkål
 • Surkål
 • Brun saus

 Svinesteken var ferdig surret, og den ble lagt inn i ovnen, opp ned i en ildfastform med litt vann i bunnen. Den stod først i ovnen på 150 grader til kjerneteperaturen var på 72 grader. Så snuddde vi steika slik at svoren vendte opp, skrudde opp temperaturen og satte på grillfunksjonen i ca 10 min (til du ser at svoren er sprø - her må du følge godt med så den ikke blir helt svidd!!!) Vannet i bunnen brukte vi i sausen, og det satt virkelig en magisk smak. Vi tilsatte også en løk som fikk ligge å godgjøre seg i sausen. Vanlige kokte poteter, dampede grønnsaker og ferdig pose med surkål. Enkelt og godt. 

Håper dere fikk litt inspirasjon til å lage en tradisjonell og god søndagsmiddag, det er nemlig ikke så vanskelig!

Ha en deilig søndagskveld dere, her har reisefeberen meldt seg og pakkingen er i full gang. Hurra:)

 

Smiiiiil Maren

 

Treningsfri, kake og brødbaking

Lørdag, fri, sol og Oslo! Kan det bli bedre? Jeg skulle gitt så mye for å ha skiene mine i Oslo nå, og dra opp i marka å nyte finværet. Mest sannsynlig så får jeg skiene mine til Oslo i løpet av et par dager, og da skal dte bli mange turer på denne jenta - det er hvertfall helt sikkert. Jeg har treningsfri i dag, og har ikke planer om å gjøre noe fysisk overhode. Hvile, baking, kos, kake og hygge er stikkordene for denne lørdagen. Jeg startet dagen med å bake brød. Ingenting er vel bedre enn hjemmebakt ferskt brød, rett fra ovnen, med smør som smelter og brunost. Mmmmmm.Du trenger:

 • 4 egg
 • 1/2 boks creme fresh eller kesam
 • 3 ss olje
 • 1ss bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 50g linfrø
 • 60g havrekli
 • 50g sesamfrø
 • 50g solsikkefrø

 

Slik gjør du:

 1. Pisk eggene lett og bland inn creme fresh/kesam og olje
 2. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt. (deigen skal ha en litt grøtaktig konsistens)
 3. Legg bakepapir i en brødform, hell røren oppi og inn i ovnen
 4. Stek på nederste rille, 180 grader i 55min

 

Avkjøl brødet på en rist og oppbevar det i kjøleskapet. På den måten holder brødet seg ferskt og saftig lenge. Brødet kan også fryses. Tips: Skjær brødet i skiver før du fryser det. Test det ut, og gi meg gjerne en tilvakemelding på hvordan det smakte:)Nå har jeg krypt opp i sofaen hos en god venninne. En stor saftig brownies står i ovenen og fyller hele leiligheten med en magisk duft av sjokolade. *magisk* Denne dagen skal bare nytes, det er i grunn slik mitt liv fungerer. Jobb, trening, sunn mat og fokus i uken, og masse kos i helgene! Den kombinasjonen fungerer supert for meg. Jeg synes det er så viktig å kunne unne seg selv litt hygge, ikke hver dag, men innimellom er det viktig å unne seg selv litt kos. Fordi du fortjener det :)

Nå er brownisen ferdig og sjokoladeduften blir enda mer intens. Hurra for lørdager og hurra for venninner som kan bake :)

Smiiiiil Maren

Sunn og saftig hamburger

I går lagde jeg en av de beste middagene jeg har smakt på lenge! Jeg har tømt hele kjøleskapet siden jeg skal reise bort, og det var derfor så og si ingenting spennende ingredienser til gårsdagens middag. Jeg måtte dermed finne frem kreativiteten. Jeg skulle reise hjem til kr.sand samme kveld, og hadde derfor litt dårlig tid også. Utfordringen var da: Sunt, godt, raskt og få ingredienser. Løsningen ble hamburgere. Jeg hadde ferdige kalkunburgere i frysen fra min forrige svipptur over grensen. Disse er fantastisk gode, og inneholder hele 94% kalkunkjøtt. Jeg hadde også grovt lavkarbobrød ferdig oppkuttet i frysen. I kjøleskapet var det en kvart pose spinat, en halv løk og noen få cherrytomater. Jeg stekte hamburgerene med godt krydder, og varmet brødet i ovenen. Så stekte jeg spinat i stekepanna, med litt olje og salt. Tomatene serverte jeg ferske.


Så var det løken. Min første tanke var å kun steke løken, men så kom jeg på at jeg kunne panere den. Friterte løkringer er noe av det beste jeg vet, men det er ikke akkuratt helsemat. Jeg lagde derfor min egen versjon av de kjente amerikanske onion-rings. Jeg kuttet løken i ringer, satt frem to skåler hvor den ene inneholdt eggehvitter og den andre en melblanding bestående av mandelmel, salt, epper og natvigs kryddermix. Ført dyppet jeg løkringene i eggehvittene, så over i melmiksen, før jeg la dem over i steke pannen på sterk varme. Stekte dem kort tid på hver side, og vips ferdig! Du kan også ta den i oven, dette har jeg ikke testet enda, men neste gang skal jeg forsøke det! Løkringene blir utrolig smakfulle og gode, de gav virkelig den siste lille finishen på brugerene.Jeg la det opp slik at jeg hadde brødet i bunn, med litt sukkerfri ketchup, så spinaten, og til slutt burgeren toppet med løkringene. Dette var et magisk måltid, som jeg absolutt kommer til å lage igjen snart! Det smaker som junkfood, men er super sunt og med et strålende nærinsinnhold.


Jeg hadde ferdige kalkunburgere, men det er ikke verre enn at du blander karbonadedeig, et egg, hakket rødløk og litt krydder i en bolle, rør godt rundt og form små burgere som du steker i panna. Voala, super sunne, saftige burgere! Du trenger ikke bruke burgerbrød som er proppet med sukker, du kan enkelt og greit bare kutte deg to rugbrødskiver, eller annet grovbrød. Ta utgangspunkt i brødskalaen, og velg et deilig grovtbrød.

Jeg håper dere ble inspirert til å lage burgere til middag, og husk at det må ikke være helt for å lage en ekstra god middag!

Smiiiiil Maren

Sunne pannekaker

Jeg lovet dere oppskriften på pannekakene jeg lagde på søndag (og i går - ooops) Heldigvis har de er herlig næringsinnhold som gjør at dette er perfekt hverdagskos, frokost, mellommåltid eller lunsj. De har få ingredienser, er enkle å lage og smaker fantastisk.Du trenger:

 • 2 hele egg og to hvitter
 • 20g vanilje proteinpulver
 • 1 ss sukrin gold
 • 20g kokosmel
 • 6-7 dråper Stevia vanilje

 

Du kan selvfølgelig bytte ut med annen søtning dersom du ønsker det, og kokosmel kan gjerne byttes ut med mandelmel, speltmel eller annen tørrvare du har tilgjengelig. Dette er bare hvordan jeg valgte å gjøre det, det finnes uendelig mange muligheter. Tørr å eksprimenter litt og finn din egen favorittoppskrift.Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle, spe på med litt vann til ønsket fin konsistens og stek små fine pannekaker på sterk varme i stekepanna. Så enkelt og så raskt! Som topping brukte jeg Philadefia light blandet med vanilla stevia drops, og det tror jeg må være den beste glasuren/toppingen jeg har smakt i hele mitt liv. Vær så snill å test ut philadelfia blandet med stevia, sukrin, sukrinmelis eller sukrin gold. Det var helt magisk!!

Test ut pannekakene, og gjør denne tirsdagen litt ekstra hyggelig :)

Smiiiiil Maren

 

Sunn og enkel middag

Da var det plutselig mandag igjen, og en helt ny uke står foran oss. Hva er vel bedre enn  å starte denne mandagen med et sunt og godt middagstids til dere fine lesere. Jeg har fått meg en ny favorittmiddag. Jeg kjøpte som dere vet enormt mye kylling i sverige, og nå har jeg funnet den perfekte måten å bruke den på. Nemlig i wok! Wok er virkelig en helt genial matrett, så smakfull, så lett å lage og så sunt. En perfekt måte å få i seg masse deilige grønnsaker. Jeg varierer woken ofte, og bruker som regel det jeg har tilgjengelig i kjøleskapet av grønnsaker. Jeg liker best å bruke kylling, men svinekjøtt eller biff er også utrolig godt å putte i wok'en. Dagens wok så slik ut:Den inneholder:

 • Squash
 • Gulerøtter
 • Sopp
 • Brokkoli
 • Paprika
 • minimais
 • vannkastanjer
 • soyasaus
 • kylling

 

Slik gjør du:

Jeg kutter kyllingen i små biter, og steker dem først. Krydrer godt med diverse krydder. Så kutter jeg opp alle grønnsakene, setter kyllingen tilside, og steker grønnsakene i litt olje. Tilsette kyllingen i panna med grønnsakene, hell litt soyasaus over og la alt koke i et par minutter. Vola - en smakfull, sunn og god middag!

Jeg ønsker dere alle en fantastisk start på uken!

 

Smiiiil Maren

Søtsug?

Mange opplever stor søtsug på kvelden. Du vet, når man sitter der foran tv'en på kvelden og kjenner at nå hadde det vært utrolig godt med noe søtt. På vei ned i godteskåla så tenker du at nå er det jo januar, og du hadde jo egentlig tenk å prøve å kutte litt ned på godsakene, så er det også bare onsdag i dag, og egentlig hadde du jo en avtale med deg selv om å spare godteriet til helgene. Hva gjør du? Jo da lager du deg en FLUFF!

Hva er en fluff tenker du kanskje. Jo det er nesten som eggedosis i konsistensen, og smaken kan du variere som du vil. På mandag hadde jeg så søtsug at jeg trodde jeg skulle robbe hele Mix-butikken. I mangel av noe søtt tilgjengelig måtte jeg bli kreativ. Fluff ble løsningen. Jeg lagde meg en deilig karamellfluff. For å lage en enkel fluff trenger du:

 • Egg
 • Proteinpulver
 • Søtning

 

Jeg brukte 6 eggehvitter, og pisket dem stive, så tilsatte jeg en scoop (ca 30 gram) vaniljeproteinpulver og en stor spiseskje sukrin gold + et par dråper stevia vanilje. Pisket litt til, og vips en hel bolle med fluff. Det er sukrin gold som gir den deilige karamellsmaken. Dette er helt latterlig søtt, og du har mest sannsynlig fått nok etter halve bollen. Dette setter en solid stopper for søtsuget, det er hvertfall helt sikkert. Dersom du klarer å spise hele bollen så kan jeg nesten garantere at det eneste du har lyst på etterpå er en gullerot. haha. *sukkersjokk*

Det geniale med fluff er at den nesten ikke inneholder kalorier og smaker virkelig søtt og godt. Du kan variere smaken som sagt. Bruk gjerne vanil surkrin og sjokoladeproteinpulver, eller et proteinpulver med jordbærsmak og noen friske bær oppi. Her er det kun fantasien som setter grenser. Så prøv deg frem og finn din favoritt-fluff. Perfekt hverdagskos spør du meg :)

Smiiil Maren

Kokostopper!

It's begining to look a lot like christmas.... Dam di dam di dam. Michael Buble's fantastiske stemme runger utover kjøkkenet, det er fyr i peisen og jeg er i full gang med bakingen. Kokostopper og mandelkjeks. Mandelkjeksene må jeg nok ha et forsøk til på da de ikke ble helt optimale synes jeg. Kokostoppene derimot, de ble helt nydelige!

Oppskrift:
6ss kokosmasse
35g vanilje protein
4ss sukrinmelis
4ss økologisk kokosmel
5 dråper stevia vanilje
5-6 ss kokosmelk

Rør alt godt sammen i en bolle og tilsett kokosmelk til du får en jevn klissete fast masse. Form små topper og sett dem til kjølig i frysen i 1 time.

Jeg spiste mine slik som dette, men dersom du ønsker en bountysjokokolade er det bare å smelte sjokolde i micro eller vannbad og dyppe kokostoppene i sjokoladen. Avkjøl og nyt! Mmmm:)

Nå er mamma og pappa på vei hjem med juletreet vårt. Så nå blir det, om mulig, enda mer julestemning her:)

Smiiiil Maren

Nydelig sunn julemarsipan!

Endelig!! Endelig har jeg klart å finne en oppskrift på marsipan som smaker nydelig, og har et enda nydeligere næringsinnhold. Jeg har testet litt ulike, men aldri følt at jeg har fått til den rette marsipansmaken, og fastheten i konsistensen. Men nå dere, nå har jeg funnet den perfekte oppskriften. Den kommer opprinnlig fra Thomas, som er et unikum på slike oppskrifter. Jeg tok meg en tur til Majorstuen helsekost (life i Bogastadveien) hvor jeg fikk hjelp av de herlige jentene der til å finne absolutt alt jeg trengte for å bake sunne deilige julegodter. Dersom du er usikker på alle disse litt spesielle ingrediensene som er i sunnere julebags så ta en tur innom Life i bogstadveien, jentene der hjelper deg mer enn gjerne!! I handleposen denne gangen ble det:

 • Sukrin gold
 • Stevia
 • Mandelmel
 • Kokosmel
 • Jule-te
 • Sjokolade med stevia
 • Atkins bar

 Vel hjemme var det bare å sette i gang med bakingen, oppskriften er enkel og marsipanen lages på null komma niks. Det som er en liten utfordirng er at den skal stå i kjøleskapet over natten. Et lite tips: Ikke smak på deigen før du setter den i kjøleksapet, det gjorde nemlig jeg, og den var så god at jeg spiste opp hele deigen, og måtte lage en helt ny porsjon. Haha. Porsjon nummer to fikk stå i fred, og dermed kunne jeg servere nydelige marsipankuler til min bror som var på besøk fra i går til i dag. Han liker godt julekaker og marsipan er nok favoritten. Jeg var derfor ganske så nervøs for hva han ville synes om min sunnifiserte marsipan. Vet dere hva? Han synes den var knall god. *lykke*Så her har dere oppskriften kjære lesere, nå er det bare å bake i vei:

 • 100g lyst mandelmel (jeg hadde bare mørkt og dermed ble fargen på marsipanen mørk - smaken er like god)
 • 80g sukrinmelis
 • 25g sukrin gold
 • 10 dråper stevia vanilla creme
 • 2 dråper mandel essens
 • 1 eggehvitte

 

Rør alt godt sammen i en bolle, og tilsett litt vann slik at du får en klissete fin konsistent. Dekk bollen til med plastikk og sett i kjøleskapet over natten. Neste morgen er det bare å finne frem kreativiteten og lage det du ønsker av marsipanen din. Jeg lagde marsipankuler, og pyntet med en liten mandel. Enkelt og godt. Et tips kan være å rulle kulene i litt kakao, eller sjokolade.Du kan også bruke konditorfarge og få akkurat den fargen du vil på marsipanen din. Det er også godt å gjemme en liten sjokoladebit inni marsipanen, peanøttsmør, eller kanskje en liten karamell. mmmm, det finnes så mange muligheter! Næringsinholdet er som sagt helt supert. Hele oppskriften inneholder kun 293 kcal. 40g protein, 8g karb, 11g fett og 33g fiber.

Nyt førjulstiden, og kos dere!!

Smiiiil Maren

Oppskrift: Havregrynskake

Ååå nå har jeg laget noe super deilig, og da må jeg selvfølgelig inn her å dele med dere fine lesere! Jeg hadde lyst på noe kosemat til kvelds i dag, som både var søtt, mettet godt og gjerne varmt. Det var da jeg kom på at havregrynskake ville være perfekt! Denne kaken er super enkel å lage, og tilfredstiller alle mine krav til en deilig kveldskos-måltid. For en porsjon trenger du:

 • 70gram havregryn
 • To eggehvitter
 • 20g proteinpulver vanilje (eller sjokolade)
 • 2 ts sukrin
 • 3 ts kanel
 • Noen dråper Stevia vanilla creme (eller annen ønsket søtning)
 • 1/2 ts salt
 • Vann slik at det blir en grøtete konsistens

 

Rør alt godt sammen i en bolle, og inn i microen i to minutter. Vips så har du en deilig kake. Snu bollen rundt på en flat tallerken, og der står den perfekte nydelige havregrynskaken din! Dekorer den gjerne med vanilje kesam, bær, frukt, pannekakesirup eller hva enn du måtte ønske.Det er flere av dere som har spurt hva jeg heter på Instagram, der heter jeg altså: Merdvik. Jeg anbefaler dere å følge meg der dersom du ønsker flere oppdateringer fra denne kanten. Jeg er i ovrkant ivrig på instagram og oppdaterer svært hyppig! 

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en fantastisk god helg!

Smiiil  Maren

 

Lørdagsjobbing og proteinkaffe

Endelig er det helg, og det er deilig uansett om man har fri eller ikke. Jeg jobber denne lørdagen, men ingen grunn til å klage av den grunn. I dag startet jeg ikke på jobb før klokken ti, og det gjorde at jeg kunne nyte en deilig sjokoladekaffe i sofaen før jobb. Jeg har overlesset instagram med bilder av mine herlige protein-sjokoladekaffe hele uken, og flere av dere har etterspurt oppskriften. Den skal dere selvfølgelig få. Til et stort glass trenger du:

 • 20g proteinpulver (jeg bruker melkesjokoladesmak)
 • En shot espresso (på trøtte dager bruker jeg gjerne dobbel)
 • Litt kokende vann

 

Lag shaken ferdig først ved å blande proteinpulveret med litt vann i en shaker. Pass på å kun ha litt vann i den, da en konsentrert smak er ønskelig. Rist godt for å unngå klumper. Så lager du en espressoshot i et stort glass (jeg bruker min herlige nespressomaskin, du kan også bare ta vanlig sterk kaffe og fylle ca halve glasset) så heller du shaken over, og tilsetter litt kokende vann helt til slutt slik at glasset fylles opp. Så enkelt, og så godt! Jeg bruker også ofte et par dråper stevia cinnamon og Stevia Vanilla Creme for ekstra søt og god smak.Etter jobb var planen en det en liten treningsøkt fine Sofie, men grunnet enormt stølhet venter jeg med den til i morgen! Jeg satser på at en hyggekveld med masse godt mat og drikke, sammen med favorittjentene mine gir masse overskudd til en superøkt i morgen.

Nyt lørdagen hjerter!

Smiiiil Maren

Pannekakelykke!

Finnes det noe bedre enn en skikkelig saftig, søt og god pannekake? I think not! I går lagde jeg noen helt fantastisk gode pannekaker til middag. De ble kanskje ikke så fine å se på, men saftige, smakfulle og deilige - det skal jeg love dere at de ble!

Jeg lastet opp bilder av pannekakene på instagram og facebook i går, og har motatt en haug av meldinger på oppskfiten. Her kommer den:

 • 2 hele egg
 • 30g vanilje proteinpulver
 • En most banan
 • 200g Toro glutenfrie kakemix
 • 1 ts vaniljepulver
 • Et dryss kardemomme
 • 3 ts kanel
 • vann til ønsket konsistens

 

Bland alt sammen i en bolle, og rør godt om. Spe på med vann til ønsket konsistens. Så er det bare å steke i vei. Jeg bruker denne kalorifrie sprayen i stekepannen før jeg steker pannekakene. totalt fikk jeg vel 7-8 pannekaker av denne røren, og de gikk ned på høykant alle sammen.  Mmmm:) Topping til pannakekene kan varieres i det uendelige. Vaniljekesam og bær er alltid en vinner, et annet godt forslag er faktisk å bruke brunost på. Super digg! Jeg koste meg virkelig i går, med nystekte pannekaker og det nyeste Stella magasinet. Det er viktig med egen-tid!Test ut pannekakene, og gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan de smakte.

Smiiil Maren

Sjokoladegrøt

La meg introdusere dere for min nye frokost, da da da dam di dam: SJOKOLADEGRØTEN!

For å lage denne deiligheten trenger du havregryn, proteinpulver med sjokoladesmak og vann. Så enkelt og så godt! Så kan man selvfølgelig pimpe opp grøten med ulike godsaker, men grunnoppskriften på grøten er så enkel. I morgen skal jeg lage vaniljegrøt, da bytter jeg bare ut sjokoaldesmaken på proteinpulveret, med vanilje. I min grøt har jeg følgende:

 • 80g havregryn
 • 30g proteinpulver
 • Kanel
 • Stevia til ønsket søtning
 • Eple

 

Proteinpulveret blandes i en shake med vann på forhånd og helles over grynene i gryten, på den måten unngår du at proteinpulveret klumper seg. Spe på med vann etterhvert som grøten begynner å koke. Følg med! Det er fort gjort at grøten brenner seg i bunn hvis du ikke tilsetter væske underveis. Bildet over viser gårsdagens grøt med eple og pære kuttet i biter. I dag brukte jeg bringebær i grøten min. Mmmm. Annen type frukt eller bær kan også brukes. I morgen tenkr jeg at jeg skal ha litt blåbær i vaniljegrøten min.Hvordan tilbereder du dine havregryn?

Smiiil Maren


Matmuffins på menyen!

Denne dagen har vært så fin, så effektiv og så hyggelig på alle måter! Jeg har hatt to svært spennende møter i dag, som begge gikk veldig bra! Mer om dette senere:) Mellom slagene var jeg hjemme en rask tur for å fikse meg litt lunsj. Jeg hadde "ingenting" i kjøleskapet og rakk ikke innom butikken. Da måtte jeg tenke kreativt. Jeg så silikon muffinsformene mine lå i skuffen, og da dukket det opp en ide. Jeg som elsker muffins, hvorfor ikke prøve en matmuffins-variant. Jeg fant litt skinke i kjøleskapet og la det i bunnen av formene, sammen med noen små brokklibuketter. Så klekket jeg et egg i hver form, og krydret godt. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Jeg dekket muffinsene med ost, det siste minuttet i ovnen. Så enkelt, så sunt og så ufattelig godt! Jeg serverte matmuffinsene mine sammen med en enkel ruccola salat og ostegratinerte grønnsaker. Mmmmm, en super lunsj i mine øyne.Etter lunsj tok jeg en tur i Bogstadveien for å titte litt, da oppdaget jeg at Majorstuen helsekost har flyttet ned i Bogstadveien og byttet navn til Life. Jeg elsker helsekostbutikker, og denne har jeg faktisk aldri vært innom før. Denne Lifebutikken var lys, ny og fresh. Det beste av alt var at de hadde seriøst alle mine favoritter. Alt fra sukrin, mandelmel, stevia (alle mine bake-must-haves) til superfood , ren NORSKPRODUSERT omega3, masse økologisk hudpleie, sminke, hårprodukter, samt sunn snacks og spennede kosttilskudd. Jeg brukte lang tid her inne, og kose meg virkelig. Ja jeg er litt sær, men jeg elsker slike butikker. Jeg kan gå lenge å lese på etiketter, og oppdage nye produkter. For meg føles dette som en skattejakt. Jeg fant noen nye produkter, og spesielt en økologisk serie som heter Burt's bees. Den inneholder ingen parabener, sulfater eller kunstige fargestoffer. Jeg la min elsk på Milk & Honey Body Lotion, den lukter bare så godt at jeg smiler litt hver gang jeg tar den på. Jeg er utrolig fornøyd med denne kremen, og gleder meg til å teste ut flere produkter fra dette merket. Burt's Bees er helt nytt for meg, er det noen av dere som har testet det før?

I dag var planen treningsfri, men da jeg var innom Sats Solli for å fikse litt papirarbeid så ble jeg jammen lurt med på en spinningtime med en kollega. Det er jeg utrolig glad for! Jeg fikk SÅ mye energi av den timen. Pia er ikke bare verdens søteste solstråle, men også en utrolig dyktig instruktør. Er du satsmedlem, så sjekk ut Pia sin spinningtime kl 18.00 på onsdager. Nå ligger jeg på sofaen, nydusjet, og innsmørt i Milk&Honey kremen. En stor porsjon Taco med speltlomper er inntatt og kvelden skal bare nytes!

Smiiiiil Maren

Høsten er her!

I dag på vei gikk det virkelig opp for meg at sommeren er over, og høsten er her! Jeg trasket avgårde, med paraply og godt tullet inn i ullgenser og regnjakke. Brrr, vind, regn og surt! Med fare for å bli stemplet som overdrevent positiv så må jeg få lov å si at jeg synes det er litt koselig også! Jeg er unormalt kosete av meg, og jeg elsker myke koseklær, ullteppe, filmkveld, deilige middager, tente lys, kakao, peishygge, spillkvelder, rødvin, gode bøker, lange varme bad, og følelsen av å ligge under en varm og tykk dundyne mens været herjer utenfor vinduet. Alt handler om hva man velger å fokusere på, det ufyselige været ute, eller den deilige hyggen inne!!


I dag har jeg hatt en kort, men hyggelig arbeidsdag! Jeg har fått en fin kundegruppe på Sats nå, og jeg føler meg så heldig som har fått akkurat de kundene jeg har, de gjør min hverdag så fin!! Vel hjemme fra jobb så lagde jeg en middag som var så god at jeg fikk helt vondt over at jeg spiste den alene, og ikke fikk dele denne festen av et måltid med noen. Jeg tipset dere om thai-wok i går, som ble til fordi jeg manglet ingrediensene til den magiske Thai-gryten. I dag fikk jeg handlet det jeg manglet, og Thaigryte ble dagens middag. Jeg tror ikke jeg kan beskirve hvilken smaksopplevelse den middagen var. Så vær så snill dere, prøv ut denne middagen. Det er så simpelt, så sunt og så utrolig godt!!Stek kylling i små biter og krydre godt med: Kyllingkrydder, hvitløks pulver og litt salt. Så damper du brokkoli. Kutt opp gulerøtter, paprika, minimai og sopp i små biter. Tilsett alle grønnsakene i pannen og krydre litt til. Så heller du kokkosmelk (ikke light, men fullverdig kokosmelk, den er best) i en gryte, og tilsetter 1 ts red curry paste (selges på vanlig matvare butikk) rør det sammen, så rasper du fersk ingefær og tilsetter det i kokosmelken. Så heller du dette over kyllingen og grønnsakene. Krydre enda litt til, og la det små puttre i noen minutter. Så gjenstår det bare å koke opp litt ris og NYTE! Det viktigste er ingefær, hvitløks pulver, curry paste og fullverdig kokosmelk. Det gjør hele forskjellen!På kjølige høstdager passer det perfekt med en spicy og smaksfull thaigryte! Jeg liker å ha ekstra mye kokosmelk i slik at det nesten bli thaisuppe! Det er så godt å ha risen oppi, og la den trekke til seg den pikante sterke thaisausen. mmmm:)

Nå skal jeg krype under pleddet igjen her, og kose meg med en god film! Regnet øser ned utenfor vinduet, og jeg føler det er helt rett å kose seg innendørs i kveld:)

Smiiiil Maren

Dagens lunsjtips!

Jeg sitter her å smiler, og er så takknemlig over alle de nydelige kommentarene deres på gårsdagens innlegg! Jeg tar til meg hvert eneste ord, og sender dere alle en god klem!

Gårsdagens lunsj ble overraskende god, og da må jeg jo selvfølgelig dele den med dere! Jeg hadde lyst å lage spicy thaisuppe, men jeg manglet en god del ingredienser, så da ble det thaiwok istede!

Jeg kuttet kylling i små biter og stekte dem med hakket rødløk. Jeg krydret godt med hvitløkskrydder, chilli, salt, ingefær og litt pepper. Så kuttet jeg opp brokkoli, gulerøtter og minimais. Jeg tilsatte dette i stekepannen og lot det surre. Så blandet jeg kokkosmelk og currypaste i en bolle, og helte det over woken! Jeg krydret litt ekstra og lot alt surre i noen minutter. Jeg serverte woken med fullkornsris! Super spicy og godt!!

En enkel, sunn og smakfull middag, som virkelig setter fart på forbrenningen!

Jeg ønsker dere en herlig mandag!

Smiiil Maren

Muffinshygge!

I går spise jeg verdens beste muffins! De var faktisk så gode at jeg klarte å trykke i meg hele 11 muffins, og resultatet ble verdens største bollemage og så mett at jeg ikke klarte å bevege meg på flere timer. Det finnes bildebevis at dette, men det tørr jeg ikke legge ut! Haha. Nå er dere advart, disse er farlig gode, og det er umulig å spise kun en.Oppskriften fra skjønne Mette min:

 • 3 egg
 • søtning (jeg brukte sukrin, hun brukte xylitol)
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 ts fiberhusk
 • 1dl skummet melk (spe på med vann slik at det blir en fin konsistens på røren)
 • 2 scoop proteinpulver
 • et lite dryss kardemomme
 • 2 beger 0,0% yoplait vanilje yogurt
 • fettredusert kokkosmel (slumpet litt her, men bare slik at du får en jevn fin røre)
 • 1ts bakepulverRør alt sammen til en jevn fin røre, fordel i miffinsformer. Inn i ovenen på 200grader i 15-20 min. Følg med, og ta dem ut når de ser gyldne og fine ut! La dem avkjøle på rist, og NYT! Jeg spiste mine uten noe topping, da det ikke føltes nødvendig fordi muffinsene smaker så nydelig av kokkos og vanilje. Hvis det er ønskelig kan du blande philadelphia light med sukrinmelis og vaniljepulver. Det gir en kremete og nydelig glasur. Kos dere med muffins, og gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble :)

Smiiil Maren

Intervaller og Thaigryte!

I dag startet jeg dagen med intervalltrening. Denne gangen ble det en litt anderledes type intervaller. Jeg kjører som regel på, og spurter det jeg makter til jeg er helt tom. Nå går jeg inn i en ny periode i treningen min, hvor jeg vil endre litt på kondisjonstreningen, og kjøre en ny type intervaller. Jeg sliter med å motivere meg til de aller hardeste intervalløktene, og det blir derfortil at jeg rett og slett dropper dem noen ganger! Mine nye intervaller er som følger: 20 minutter moderat gange, 3 minutter jogg, 1 minutt spurt x 5 og 10 minutter moderat gange til slutt. Jeg går på 6,5 km/t, jogger på 8km/t og løper på 13 km/t, med andre ord ikke fryktelig hardt, men det er virkelig effektivt. Jeg svettet som en galning, og fikk en super kondisjonsøkt!! Test den ut og se hvordan du responderer på denne typen intervaller.Etter trening var det tid for PTkunder, og nå er jeg bare hjemme en rask tur før jeg skal tilbake på sats å ha et par kunder til! Jeg koser meg så om dagen, jeg trives så godt på Sats og jeg føler jeg er heldig som har fått så mange fine kunder allerede!Jeg dro innom butikken på vei hjem og handlet med meg alt jeg trenger til Johan sin Thaigryte, så nå skal jeg kokkelere og se om jeg kan klare å lage den like god. For å lage Thaigryten til to veldig sultne personer trenger du:

 • 1 1/2 boks Kokkosmelk
 • 3 Kylling filet
 • 3 ts Red curry paste
 • 1 boks minimais
 • 7 store champinjong
 • 4 ss raspet ingefær (ca en fersk ingefær rot)
 • 3 hele paprika (rød og grønn)
 • 1 pose boil in bag jasmin Ris (2 porsjoner i en pose)Varm opp kokkosmelken i en kjele, tilsett curry paste og bland dette sammen. Så kutter du opp kyllingen i biter og steker dem litt i pannen med det krydder du foretrekker, jeg bruker curry powder og salt. Tilsett kyllingen i kokkosmelken og la det koke opp. Så kutter du opp alt av grønnsaker. Her bruker du det du ønsker, jeg bruker paprika (gjere i flere farger, det gir et delikat preg på retten) minimais, ingefær, og champinjong. Tilsett grønnsakene i gryten og la alt små puttre.Dette er en super rett å servere gjester, da den kan stå å kose seg en god stund på konfyren. Husk å vente litt med tilsette grønnsakene, blir de liggende for lenge i gryten så mister de "sprøheten" og jeg personlig synes det er best når grønnsakene har litt mostand i seg. Lykke til med thaigryten, og gi meg gjerne en tilbakemleding på hvordan den smakte:)

Nå skal jeg komme meg tilbake på Sats og trene et par kunder til! I kveld skal jeg på hudscanning på ChillSpa. Jeg aner ikke hva jeg har sagt ja til, så dette får dere en oppdatering på senere!:)

Ha en strålende mandag!

Smiiil Maren

Morgenstund med familien

Søndagsmorgen, familien samlet, minnesermoni på tv, og søndagsfrokost på bordet. Dette er en spesiell dag for mange, og jeg følte det var fint å stå opp litt ekstra tidlig å lage i stand en koselig frokost til familien min. Jeg testet ut en gammel pannekakeoppskrift som jeg har laget en haug av ganger før, men som har gått helt i glemmeboken. I dag var det på tide å ta den frem igjen. Pannekakene ble utrolig saftige og gode, og jeg skal sevfølgelg dele denne enkle oppskriften med dere.


Til denne porsonen brukte jeg 40g havregryn, 1 egg, 1 ss sukrin, 1/2 ts kardemomme og 2 ts kanel. Bland alt dette sammen i en bolle, og bruk en stor skje til å fordele røren i to små pannekaker i stekepannen. Stek på middels varme, til de får en gylden fin farge. Jeg toppet pannekakene med vaniljekesam, og noen med cottage cheese. Litt kanel på toppen. Jeg kuttet også opp frisk frukt og hadde det til. Nespresso og frisk isvann er viktig tilbehør. Jeg skulle gjerne hatt ferskpresset appelsinjuice også for å gjøre denne søndagsfrokosten komplett. Dette er kosefrokost i mine øyne, den gode nyheten er at de er sunne også, med kun 115 kcal pr pannekake. Med cottage cheese/ kesam topping og en god fruktskål ved siden så er dette en komplett og næringsrik frokost!

I dag er det søndag, restday, kosedag og jeg skal gjøre akkurat det, kose meg:) Sommerværet har tatt en liten pause her på sørlandet, og jeg kan derfor kose meg inne med god samvittighet! I kveld blir det kino med jentene. Magic Mike - selvfølgelig ;)

Ha en deilig søndag.

Maren

 


 

Super sunne knekkebrød!!

Good morning sunshine!

Hvordan går det med dere? I dag har jeg en god gammel slager til dere. Jeg får mange tilbakemeldinger fra dere at mange synes det er vanskelig å finne et alternativ til brød, og mange synes det er vanskelig å vite hvilke knekkebrød som er ok på næringsinnhold. Mitt enkle svar da er rett å slett at du baker dem selv! Da vet du akkurat hva du får i deg, og at du får i deg det du trenger. Jeg har en super oppskrift som jeg har benyttet selv flere ganger, og som jeg virkelig vil anbefale dere å teste ut.Denne oppskriften er nok til 2 hele stekeplater.

Rør sammen alle ingrediensene. Smør blandingen så jevn som mulig ut på bakepapir med en slikkepott og lag passende ruter med slikkepotten. Pass på at blandingen ikke blir for tykk.

Stekes med varmluft, ca 185 grader i ca 40 minutter. Det kan være lurt å åpne ovnsdøren underveis og slippe ut litt damp. Hvis ikke knekkebrødene er helt harde etter endt steketid, lar du dem bare stå lenger.

Nyt dagen, og kos dere med knekkebrødene! Jeg anbefaler proteinrikt pålegg som egg, skinke eller makrell i tomat. Sunt og godt :)

Maren